Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κουσελάς για άνοιγμα επαγγέλματος ΤΑΞΙ: Απαραίτητοι οι κανόνες και τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Παρέμβαση Κουσελά στις προτάσεις Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην τοποθέτησή του κατά την παρουσίαση από τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Ραγκούση των προτεινόμενων ρυθμίσεων για την απελευθέρωση των ταξί, στον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής: .........

«Όσοι είμαστε σήμερα εδώ, συμφωνούμε με το άνοιγμα του επαγγέλματος στην κοινωνία. Να θέσω, όμως, ένα κρίσιμο πολιτικό ερώτημα: Θέλουμε να ανοίξει το επάγγελμα για να μπουν νέοι επαγγελματίες, άνεργοι, ή οδηγοί, ή για να μπουν μεγάλες εταιρείες και μεγαλοεπενδυτές; Αυτό το λέω γιατί σύμφωνα με το σχέδιό σας, βασικό κριτήριο για το ποιος μπαίνει και πόσες άδειες αγοράζει είναι το πόσα χρήματα διαθέτει. Ρωτώ λοιπόν:

-Ποιοι είναι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν μονοπρόσωπη ΕΠΕ; Μπορεί να υπάρχουν οικονομικοί λόγοι ή συνέργειες, αλλά αυτοί αφορούν στην αγορά και όχι στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Τέτοιος περιορισμός δεν συναντάται πουθενά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι σχετικές Οδηγίες, που επιβάλλουν εταιρική μορφή, αφορούν σε οχήματα άνω των 9 θέσεων. Ζητώ να έχουν τη δυνατότητα άδειας και φυσικά πρόσωπα

-Οι ατομικά κατεχόμενες άδειες είναι, καλώς ή κακώς, περιουσιακό στοιχείο, κατοχυρωμένο με συμβολαιακή πράξη. Η οιωνεί δέσμευσή τους από το Κράτος, θα έχει νομικά προβλήματα, συνταγματικά και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Σύμβασής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπου θα προσβληθεί. Αφού η μεταφορά ήταν κατά παραχώρηση δημόσιο αγαθό, γιατί επί δεκαετίες επιτρέψαμε να ισχύουν και να μεταβιβάζονται ιδιωτικές άδειες;

Θα πρέπει, για το ζήτημα αυτό, να υπάρξουν τουλάχιστον:
α) μεταβατική περίοδος 5 χρόνων για τους παλιούς
β) να δοθεί η δυνατότητα αποζημίωσης της άυλης αξίας του Ταξί σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να αποσβέσουν . Πολλοί από αυτούς πήραν δάνεια για να αγοράσουν μια άδεια, έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους και τώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο.
γ) να υπάρχει δυνατότητα μιας τουλάχιστον μεταβίβασης σε συγγενείς πρώτου βαθμού προκειμένου να στηριχτεί η οικογένεια του κατόχου της άδειας, εάν για οποιουσδήποτε λόγους ο ίδιος δεν μπορεί να την κρατήσει.

- Η απελευθέρωση των αδειών, χωρίς κατάλληλους κανόνες και μάλιστα σε εποχές κρίσης, μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες και στον κλάδο και στην εξυπηρέτηση του κοινού. Υπάρχουν πολλές πόλεις, όπως η Καλαμάτα, με πληθώρα Ταξί, τα οποία για σοβαρούς κυκλοφοριακούς και περιβαλλοντικούς λόγους, θα έπρεπε να περιοριστούν, αντί να αυξηθούν. Επίσης, στην περιφέρεια θα πρέπει να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση απομακρυσμένων ή δύσβατων περιοχών, με κατάλληλη διαχείριση της έδρας, των όρων και του αριθμού των αδειών.

Αυτά δεν διασφαλίζονται εδώ. Είναι ανάγκη, λοιπόν- και ιδιαίτερα στην περιφέρεια- να μπουν πληθυσμιακά κριτήρια, που θα διασφαλίζουν τα παραπάνω. Πληθυσμιακά κριτήρια ισχύουν σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλό θα ήταν να μας πει, ο κ. Υπουργός, ποια ευρωπαϊκή χώρα πήρε τελικά ως μοντέλο για τις προτάσεις του- και γιατί;»

Έγκριση ιδιωτικών επενδύσεων στην Μεσσηνία

Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο Τ.Δ. Φιλιατρών της Δ.Ε. Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του πρωτογενούς τομέα το οποίο αφορά ίδρυση δύο θερμοκηπιακών μονάδων καλλιέργειας κηπευτικών, συνολικού κόστους 1.993.372,44 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 797.348,98 ευρώ & 1,00 Ε.Μ.Ε.

Στον δευτερογενή τομέα & συγκεκριμένα στα ...........

Τ.Δ. Αριοχωρίου της Δ.Ε. ΄Αριος & Σπερχογείας της Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, Φιλιατρών της Δ.Ε. Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας & Καρτερολίου της Δ.Ε. Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, εγκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν, μία μετεγκατάσταση με εκσυγχρονισμό οινοποιητικής μονάδας, μία επέκταση & εκσυγχρονισμό με αλλαγή τόπου εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας σύκου & πατάτας, μία μετεγκατάσταση με εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου & ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 3.337.058,20 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.651.061,90 ευρώ & 7,50 Ε.Μ.Ε

Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Νεοχωρίου της Δ.Ε. Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης & Κυπαρισσίας της Δ.Ε. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια, τα οποία αφορούν μία επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας 3* δυναμικότητας 35 κλινών κατά 15 κλίνες & ένα εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής & εκσυγχρονισμό με την δημιουργία συμπληρωματικών εγκαταστάσεων με την προσθήκη νέων κοινόχρηστων χώρων & νέων χρήσεων επί κοινόχρηστων χώρων, ξενοδοχειακής μονάδας 2* δυναμικότητας 45 κλινών, συνολικού κόστους 1.574.542,39 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 787.271,10 ευρώ & 4,00 Ε.Μ.Ε.

BEST TV

Η πληρωμή έκτακτων εισφορών και στα ΕΛΤΑ

Τη δυνατότητα να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος, παρέχουν στους πολίτες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο δίκτυο των 450 αυτοματοποιημένων καταστημάτων τους σε όλη τη χώρα.

Για την πληρωμή προσκομίζεται το ...........

εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος που έχει αποσταλεί στους φορολογούμενους από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει στα καταστήματα των ΕΛΤΑ το συνολικό ποσό ή τη δόση της επιλογής του με μία απλή διαδικασία.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι μαθητές

Σε κινητοποιήσεις, αποχή από τα μαθήματα, κλείσιμο δρόμων και συλλαλητήρια ανά γειτονιά και δήμο της Αθήνας την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι μαθητές, σύμφωνα με ανακοίνωση τους. Επίσης, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Τις αποφάσεις αυτές έλαβε το Συντονιστικό ..........

Αγώνα Σχολείων της Αθήνας, καθώς οι μαθητές θέλουν, έτσι, να στείλουν -όπως λένε- το δικό τους μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές, σχολεία.

Επίσης ζητούν:

- Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.

- Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.

- Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

- Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.

- Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

- Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος - Πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

- Δωρεάν μετακινήσεις.

Την ίδια στιγμή, σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Η πρόταση αυτή, που κυριάρχησε -σύμφωνα με πληροφορίες- στη κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα κατατεθεί στον κλάδο για να αποφασίσει, τελικά, μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας και στις 22 Σεπτεμβρίου, όποτε οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Ο τσολίας της Ελληνοφρένειας πουλάει DVD έξω από σχολεία





Χαμηλότερη η ζήτηση ρεύματος τον Αύγουστο

Σημαντική πτώση 11,11 % σημείωσε η κατανάλωση ρεύματος τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου η υποχώρηση της ζήτησης διαμορφώνεται στο 3%.

Η πτώση οφείλεται στην κρίση που αναγκάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος.
Για τον Αύγουστο, ρόλο έπαιξαν και οι .............

καλύτερες σχετικά καιρικές συνθήκες (χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με πέρυσι) που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών.

Η μείωση της κατανάλωσης τον περασμένο μήνα ήταν 8,9 % για τις μεγάλες βιομηχανίες και 11,7 % για τις λοιπές χρήσεις (νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, κ.α.. Στο 8μηνο αντίστοιχα οι μεγάλες επιχειρήσεις εμφανίζουν άνοδο της κατανάλωσης κατά 5,9 % και οι λοιπές χρήσεις πτώση 3,9 %.

Σε επίπεδο παραγωγής, οι λιγνιτικές, πετρελαϊκές μονάδες και τα υδροηλεκτρικά έχουν περιορίσει τη συμμετοχή τους στην κάλυψη του φορτίου (μείον 2,6 %, 92 % και 38 % αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι), ενώ αυξημένη κατά 45 % είναι η παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου και κατά 20 % οι ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά).

Ηλεκτρονική η αίτηση για το φοιτητικό πάσο

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου προς όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για τη χορήγηση του πάσο οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr.

Αφού εγκριθεί η αίτηση από την οικεία γραμματεία, ο .........

φοιτητής θα παραλαμβάνει το δελτίο του από συγκεκριμένο σημείο το οποίο θα έχει επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησής του.

Το νέο φοιτητικό πάσο θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, θα έχει ενσωματωμένη τη φωτογραφία του δικαιούχου, τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες προκειμένου να χρησιμοποιείται και στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, οι δικαιούχοι του νέου δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι:

Οι φοιτητές του α' κύκλου σπουδών, εφόσον δεν έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης (όπου ν η διάρκεια που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών).
Οι φοιτητές του β' κύκλου σπουδών για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα.
Οι φοιτητές του γ' κύκλου σπουδών, για 4 έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

Διευκρινίζεται πως δεν δικαιούνται πάσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα υποβολής της αίτησης ή έχουν εισαχθεί στην ανώτατη εκπαίδευση με κατατακτήριες εξετάσεις.

Πάντως, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα έκδοσης πάσο, παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-'11 έως και την 30ή Σεπτεμβρίου.

Οι πρωτοετείς φοιτητές μέχρι τότε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση εγγραφής στο τμήμα.

Ελληνοφρένεια: Φάρσα στο υπουργείο

Αντί για DVD με μαθήματα μας ήρθαν τσόντες!!!!! Ο Διευθυντής θελει να το βγαλει στα κανάλια.
Είναι βουτυρο στο ψωμί του γιατι είναι Δεξιός.....
Τρελό γέλιο λέμε.... ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ




Από την ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News

τις πιο θερμές ευχές μας

στον Σταύρο και την Σταυρούλα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.