Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Και νέο video με τα κατορθώματα του Δημάρχου Κώστα Κόλλια.

Τελικά τα video με το χάλι του Δημάρχου Τριφυλίας είναι πολλά και μάλλον πρέπει να ασχοληθεί το Χόλυγουντ με την περίπτωσή του μια και όπως θα δείτε όχι μόνο δίνει την εκκίνηση και τον χλευάζουν οι πιτσιρικάδες αλλά μάλιστα πιάνει και τα α....... που μας γράφει όλους από ότι φαίνεται.

Δείτε και Δοξάστε τον!!!





BEST TV ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πότε και με τι μέσο σκοπεύετε να αποδράσετε κ. Πρωθυπουργέ;

Δεν είχα την ..ευκαιρία να υποβάλλω ερωτήσεις στην χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, αλλά επειδή εξοργίστηκα παρακολουθώντας τις ερωτήσεις που υπεβλήθησαν και τις απαντήσεις που οι ερωτώντες δέχθησαν αδιαμαρτύρητα, είπα να στήσω μια .εικονική συνέντευξη τύπου:

Kύριε Πρωθυπουργέ: .............


1.- Λέτε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%. Κατ' αρχήν τους τελευταίους τρείς μήνες του 2009 εσείς ασκούσατε τη διακυβέρνηση της χώρας. Αρα συμβάλλατε και εσείς στην αύξηση του ελλείμματος. Συνεχώς ξεχνάτε αυτή την .ενοχλητική λεπτομέρεια!

Δεν ακυρώσατε την ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, για να την επαναφέρατε αργότερα;

Πώς μοιράστε 1.5 δις επίδομα αλληλεγγύης, αν παραλάβατε χάος;

2.-: Στις 13 Οκτωβρίου, μόλις 4 μέρες μετά τον εκλογικό σας θρίαμβο, το ελληνικό δημόσιο προέβη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων, αντλώντας το ποσό 2.080 δις με επιτόκιο 0.91%. Δίνουν οι αγορές τέτοια επιτόκια αν η χώρα οδεύει προς πτώχευση;

Ξέρετε πόσο είναι σήμερα το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων; Είναι πάνω από 4.65%!!

Την ίδια μέρα το χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.800 μονάδες!

Σήμερα βρίσκεται στις 850 μονάδες!

Τα spreads του δεκαετούς ομολόγου ήταν περίπου 140 μονάδες βάσης;

Σήμερα ίπταται πέριξ των 2000 μονάδων!

3.- Το χρέος του δημοσίου ήταν περίπου 110%του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της Κομισιόν έφτασε αισίως στο 157% και του χρόνου θα ανέλθει στο 161% του ΑΕΠ!
4.- Ο ΦΠΑ ήταν στο 19%

Σήμερα είναι στο 23%. Και είχατε δεσμευτεί ότι δεν θα αυξήσετε το ΦΠΑ!

5.- Η ανεργία ήταν κοντά στο 9% και σήμερα οδεύει προς το 25%

Και εσείς μας λέτε να είμαστε τυχεροί, αν έχουμε έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια!

6.- Υποσχεθήκατε ότι θα δώσετε αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό! Ο πληθωρισμός ήταν τότε 1%. Όχι μόνο δεν δώσατε αυξήσεις αλλά κάνατε τις πιο άγριες περικοπές!

7.- Υποσχεθήκατε ότι δεν αυξήσετε τους φόρους και μόνο στα ακίνητα βάλατε 6 (six) νέους φόρους!

8.- Το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες ήταν ένα ευρώ!

Σήμερα είναι 1.40!

9.- Η τιμής της βενζίνης ήταν .85 λεπτα, σήμερα είναι 1.70!

10- Είχατε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσετε τα δικαιώματα των εργαζομένων και ξεθεμελιώσατε τις εργατικές σχέσεις.

11- Μας είχατε υποσχεθεί ολοήμερα σχολεία και σήμερα τα σχολεία άνοιξαν και οι μαθητές δεν είχαν βιβλία!

12.- Μας διαβεβαιώσατε επανειλημμένως ότι δεν θα προσφύγετε στο ΔΝΤ και η χώρα διάγει ήδη το δεύτερο έτος και είναι άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα θα παραμείνουμε υποτελείς.

13.- Κατ' επανάληψη μας διαβεβαιώσατε ότι δεν θα λάβετε νέα εισπρακτικά μέτρα και κάθε εβδομάδα ανακοινώνετε και ένα νέο χαράτσι!

14.-Μας είχατε πεί ότι στο τέλος του 2011 η Ελλάδα θα βγεί στις αγορές, τελικά πότε υπολογίζεται να βγούμε στις αγορές;

15.-Tέλος, επειδή σας κούρασα και έχω γίνει .ενοχλητικός, μπορείτε να μας πείτε έναν μόνο έναν στόχο τον οποίο πετύχατε;

Μετά από όλα αυτά κ. Παπανδρέου, μόνο μια ερώτηση έχει πραγματικά ενδιαφέρον:

Πότε και με τι μέσο σκοπεύετε να αποδράσετε;

Ρωτάω, μη τυχόν και απεργεί κάποιος κλάδος και .εμποδιστεί η διαφυγή σας!!!

ANTINEWS

Δε σκέφτηκε ότι υπάρχει ο δρόμος της παραίτησης

Ανεπάρκεια πολιτικών αντανακλαστικών , οδήγησαν σε αρρυθμία!

Με έλλειψη πλουραλιστικού λόγου και πραγματικότητας , η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά στους μικρούς μαθητές!

Συνοδεία των αποδοκιμασιών των γονιών τους , ολοκλήρωσε την ομιλία της η κ.Υπουργός, που μάλλον δεν έχει συναίσθηση της ανεπάρκειας της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο του οποίου ηγείται.

Η απογοήτευση περισσεύει στην Ελλάδα από ταγούς που...........

δεν έχουν ευθιξία, αλλά και συναίσθηση των δικών τους υστερήσεων .

"Αγώνα δρόμου" μας λέει η κ. Υπουργός ότι κάνει το υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, προκειμένου μέσα σε λίγες μέρες, όλοι οι μαθητές σε όλα τα σχολεία να έχουν τα βιβλία στα χέρια τους!!!

Η δικαιολογία της επί λέξει στη Βουλή των Ελλήνων "Για να βγουν τα βιβλία χρειάζεται χαρτί. Έγινε ο διαγωνισμός χαρτιού νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, τον Οκτώβριο του 2010. Και τον Μάρτιο του 2011 υπήρξε αποτέλεσμα με τρεις μειοδότες, που θα προμήθευαν το χαρτί. Το αποτέλεσμα θα έπρεπε να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του. Υπήρξαν προβλήματα, υπήρξε αρνητική απόφαση με συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Έγινε όπως πάντα, ανάκληση και παραπέμφθηκε για να υπάρξει απόφαση σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Εδώ λοιπόν, θα ήθελα να πω στη Βουλή των Ελλήνων ότι υπήρξε η εκδίκαση της απόφασης στο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπό τον κύριο Αγγελάρα, στις 06/05 και η απόφαση έφτασε στον ΟΕΔΒ στις 19/07! Έκανα απελπισμένες προσπάθειες.

Επικοινώνησα προφορικά και γραπτά, με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κύριο Αγγελάρα, και τον Αντιπρόεδρο, κάνοντας σαφές ότι δεν έχει σημασία αν είναι θετική ή αρνητική απόφαση, αλλά ότι έπρεπε να βγει, γιατί κάθε μέρα καθυστέρησης σήμαινε εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία, που θα καθυστερούσαν να φτάσουν στα σχολεία το Σεπτέμβριο"
Αυτή ήταν η δικαιολογία της! Μα...στην πολιτική δεν ενδιαφέρουν μόνο οι καλές προθέσεις ,αλλά η αποτελεσματικότητα της διοίκησης και ο σωστός συντονισμός του πολιτικού προϊσταμένου.

Στην προκειμένη περίπτωση η υποχρέωση του Υπουργείου ήταν τα βιβλία να ευρίσκονται ήδη στα σχολεία και οι μαθητές και οι σχολικές επιτροπές να μην έμπαιναν σε περιπέτειες , με πρόχειρες λύσεις φωτοτυπιών και DVD που επιβάρυναν και τον κρατικό κορβανά 5 φορές περισσότερο!

Είναι ν΄απορεί κανείς ότι ενώ δημιούργησε τετοια αρρυθμία στην κοινωνία και επιβάρυνε το Ελληνικό Δημόσιο , καθόλου...μα καθόλου, δε σκέφτηκε ότι δεν πρέπει να έχει θέση στο Υπουργείο!

Δε σκέφτηκε ότι υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης!

Με 4703 ελλείψεις διδασκόντων και με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 Σεπτεμβρίου των δασκάλων και με διαμαρτυρίες των καθηγητών που κι αυτοί δεν έχουν καθορίσει τη στάση τους , ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, με μόνη αισιόδοξη και χωρίς να την αγγίζουν καθόλου οι δικές της ευθύνες την κ.Διαμαντοπούλου.

Νοοτροπία καταδικαστέα που συνέβαλε να βρισκόμαστε στην οδυνηρή οικονομική και έλλειψης πολιτικής κουλτούρας ως Χώρα!

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΣΧΟΛΗ «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ»

Διαδικτυακό κανάλι τηλεόρασης εκπαιδευτικού περιεχομένου σχεδίασε στη διεύθυνση www.worldtv.com/algorithmos η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος» (Μεσσήνη). Η λειτουργία της διαδικτυακής τηλεόρασης του Αλγόριθμου ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες του “algorithmoswebtv” θα έχουν τη δυνατότητα καθόλο το εικοσιτετράωρο να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στο περιβάλλον, τη φύση, τη τέχνη και το πολιτισμό, κινούμενα σχέδια, ψηφιακά αφιερώματα σε ποιητές και πεζογράφους αλλά και σε ιστορικά γεγονότα.
Επίσης έχει καταχωρηθεί πλήθος ντοκιμαντέρ .........

αφιερωμένα στην ορεινή Μεσσηνία.

Το μεγαλύτερο μέρος των βίντεο και των αφιερωμάτων που προβάλλονται από το «algorithmos webtv» αποτελεί ψηφιακό υλικό που δημιουργήθηκε από ομάδες μαθητών της σχολής τα τελευταία χρόνια. Στόχος της διαδκτυακής τηλεόρασης είναι η παρουσίαση θεμάτων εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά και η προβολή της Μεσσηνίας. Η διαδικτυακή τηλεόραση του Αλγόριθμου αποτελεί εκπαιδευτική πύλη και δεν επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο ενημερωτικού καναλιού σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Οι δημιουργοί του «algorithmos webtv» προσδοκούν σε προτάσεις και υλικό που θα εμπλουτίσει τη ζώνη λειτουργίας του καναλιού.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το διευθυντή της σχολής Γιάννη Λάσκαρης στο τηλέφωνο 6945 568387)

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης

Πώς θα γίνει ο υπολογισμός του νέου έκτακτου φόρου

Θα οριστικοποιηθεί έως την ερχόμενη Τρίτη - πώς θα εισπραχθεί

Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Παρ' ότι η συγκεκριμένη κλίμακα .........

υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί - αυτό θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - οι ιδιοκτήτες σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ οι ιδιοκτήτες στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 60 τμ σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 30 ευρώ ενώ αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τμ θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.

Στις ακριβές περιοχές όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τμ ο λογαριασμός θα φθάσει τα 1.500 ευρώ για ένα ακίνητο 150 τμ και 2.000 ευρώ για ακίνητο 200 τμ.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για περιοχές όπως η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και γενικά όλα τα ακριβά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Σε περιοχές που θεωρούνται μεσαίου κόστους σε ότι αφορά την τιμή ζώνης ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς θα γίνει κατά μέσο όρο με 4-5 ευρώ το τμ. Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 100 τμ σε μια τέτοια περιοχή η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 500 ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η έκτακτη εισφορά για το 2011 να καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο ενώ σε έως έξι δόσεις θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2012.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με το γεγονός ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στα ενοικιαζόμενα ακίνητα αποστέλλονται στους ενοικιαστές. Στην περίπτωση αυτή, οι τελευταίοι θα πρέπει να καταβάλουν την εισφορά και στη συνέχεια να εισπράξουν από τους ιδιοκτήτες το ποσό που κατέβαλαν.

Φάρσα της Ελληνοφρένειας στο Υπουργείο Παιδείας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ





Μήνυμα Νάντιας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, στους δασκάλους, τους καθηγητές και τις οικογένειές τους στη Μεσσηνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η έναρξή της βρίσκει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια περίοδο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων σε όλες τις βαθμίδες του σχολείου.

Ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, στη γνώση, την καινοτομία, την έμπνευση και τη δημιουργία.

Ένα σχολείο που θα προκαλεί το ανήσυχο νεανικό πνεύμα και θα δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς του.

Ένα σχολείο, είμαι σίγουρη, με αρχές, αξίες και ........

υπευθυνότητα, διδασκόντων και διδασκομένων!

Καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και φορείς, με τη χρησιμοποίηση του Ψηφιακού Σχολείου, την υποστήριξη πρόσθετου διδακτικού υλικού και την αλληλεγγύη του μαθητή και του δασκάλου, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρώτες δύσκολες μέρες.

Να τις ξεπεράσουμε με θετικό πνεύμα και κοινή προσπάθεια.

Εύχομαι σε όλους, η νέα σχολική χρονιά να είναι ήρεμη, αποδοτική και δημιουργική.

Ένα ακόμη παράθυρο φωτός στον κόσμο της γνώσης.

Μια χρονιά που θα φέρει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γιώργος Καραμπάτος για τη απεργία των ΤΑΞΙ

Κύριε Υπουργέ,
Αναφορικά με το παραπάνω θέμα και σε συνέχεια του πιο πάνω σχετικού εγγράφου θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, μια απεργία είναι ασφαλώς στοιχειώδες δικαίωμα των ιδιοκτητών ταξί, όταν μάλιστα βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της υποβάθμισης των ταξί, ως περιουσιακών στοιχείων, μέσω των οποίων κερδίζουν τα προς το ζην, και της υπερπροσφοράς υπηρεσιών, εκ μέρους των νέων ταξί, που θα τεθούν σε ελεύθερη πια κυκλοφορία, εν μέσω μιας καταλυτικής κρίσης, που έχει σχεδόν εκμηδενίσει τη ζήτηση των υπηρεσιών αυτών.
Ταυτόχρονα, όμως, απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου .........

συμπεριφορές κλαδικών ηγεσιών, που υποβαθμίζουν και τελικά απαξιώνουν τη συνδικαλιστική δράση και το περιεχόμενο των αιτημάτων, όπως είναι οι καταχρηστικές μορφές αγώνα, π.χ. ο αποκλεισμός των αεροδρομίων, των δρόμων και των λιμανιών, και οι κάθε μορφής απειλές, που η ηγεσία των ταξί εκτοξεύει προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας προς εκφοβισμό τους.
Με δεδομένο το μέχρι σήμερα καθεστώς, στο πλαίσιο του οποίου:
α) για να λάβει κανείς την άδεια ταξί θα έπρεπε να προβεί σε σημαντική επένδυση ενώ
β) υπάρχει ήδη σε ολόκληρη τη Χώρα υπερπροσφορά ταξί
πιστεύουμε ότι δεν είναι δίκαιο να προωθείται ένα νέο καθεστώς, που δεν επιτρέπει ούτε καν την απόσβεση της επένδυσης αυτής και κινδυνεύει να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες σε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους και κάλυψης των βασικών αναγκών των οικογενειών τους.
Η πρότασή μας, στην παρούσα φάση της σύγκρουσης, και σε συμπλήρωση όσων έχουμε ήδη προτείνει (π.χ. καθορισμός προσόντων, κατάρτιση κ.λπ.) είναι:
• να θεσπιστεί αριθμητική αναλογία ταξί/ πληθυσμού όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και
• τα θέματα των ταξί να περάσουν στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, που θα μπορούν να τα χειρίζονται λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.


Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Τους καλεί να πουν «ναι» για να μη χάσουν τις έδρες τους...

Η έκτακτη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό, μια ημέρα μετά την εξαγγελία του νέου χαρατσιού, καταδεικνύει το μέγεθος της αγωνίας που διακατέχει την ηγετική ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου για τις διαφαινόμενες αντιδράσεις.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται .........

και σήμερα να χρησιμοποιήσει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς μαστιγίου και καρότου για να... πείσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ώστε να υπερψηφίσουν τη νέα ομοβροντία μέτρων που αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο στις τελευταίες του συνεδριάσεις, την εβδομάδα που πέρασε.

Το κλίμα μεταξύ των μελών του κυβερνητικού στρατοπέδου είναι βαρύ. Η κατήφεια και ο προβληματισμός έχουν κυριεύσει τους πάντες. Αφενός γιατί δεν μπορούν να στηρίξουν τους συνεχείς φόρους στον ελληνικό λαό και αφετέρου γιατί τελικά με τη στήριξη την οποία παρέχουν μέσω της ψήφου τους τους δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Αποδοκιμασίες στους δρόμους, αδυναμία να βγούμε έστω και σε μία ταβέρνα για φαγητό, οργανωμένες αντιδράσεις σε εκδηλώσεις κ.λπ.

Ολα αυτά θα προσπαθήσει να ξεπεράσει για μια ακόμη φορά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα επιχειρήσει να τους εξηγήσει ότι η επικύρωση των μέτρων θα φέρει και την αντίστοιχη επικύρωση στα εθνικά κοινοβούλια των άλλων χωρών, της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 21 Ιουλίου στις Βρυξέλες.

Η μοναδική ελπίδα του κ. Παπανδρέου για να περάσει αβρόχοις ποσί και το νέο αυτό κάβο είναι να ποντάρει τελικά στο ένστικτο αυτοσυντήρησης που πάντα έχουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που έπεται στις δημοσκοπήσεις. Το γεγονός δηλαδή ότι, αν σήμερα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, με διαφαινόμενη την ήττα του ΠΑΣΟΚ και με δεδομένη τη φυσιολογική εναλλαγή προσώπων στο Κοινοβούλιο, η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών δεν θα βρίσκονται στα έδρανα την επόμενη ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί εφάπαξ και ότι θα χρειαστεί, ενδεχομένως και σύντομα, να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.

e-εφημερίδα

Από τα ΕΛ.ΤΑ. ξεκινά η έκδοση του εργόσημου

Από τα ΕΛ.ΤΑ. ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα η έκδοση του εργόσημου, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η έκδοσή του και από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank

Το εργόσημο εκδίδεται από τον εργοδότη με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ του καθώς και την καταβολή ποσού σε συνεργαζόμενους φορείς (ΕΛΤΑ και Τράπεζες) και αποδίδεται στον εργαζόμενο αντί χρηματικού ποσού για την αμοιβή των υπηρεσιών του.

Κατά την εξαργύρωση του εργόσημου, ο ..........

εργαζόμενος, μόνο με το ΑΜΚΑ του, εισπράττει το αναγραφόμενο ποσό μείον των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες υπολογίζονται σε ποσοστό 20% ή 10% και αποδίδονται στον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα που είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ο ΟΓΑ αντίστοιχα.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών έχει προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης του εργοσήμου με πολλαπλούς τρόπους, σε τραπεζικά υποκαταστήματα, αυτόματα μηχανήματα ή μέσω διαδικτύου, ώστε η χρήση του να διαδοθεί άμεσα, χωρίς προβλήματα, στους ασφαλισμένους όλων των μορφωτικών στρωμάτων και όλων των γεωγραφικών σημείων της χώρας.

Μέσω του εργόσημου οι ασφαλισμένοι έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε συνταξιοδοτικό και υγειονομικό επίπεδο αλλά και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ενώ στην ίδια περίπτωση οι εργοδότες απαλλάσσονται από κάθε ποινική και αστική κύρωση.

Isotimia

Από τους ιδιοκτήτες η καταβολή του τέλους επί των ακινήτων

Από τους ιδιοκτήτες, και όχι από τους ενοικιαστές, θα καταβληθεί το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Aυτός ο φόρος δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μας αδειάσει τις τσέπες, να μας δίνει ψίχουλα και να λέει ότι εξασφάλισε μισθούς και συντάξεις, σχολίασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και ..........

των νέων μέτρων, πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σημείωσε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό του ότι σε μία εβδομάδα από σήμερα δεν θα αναγκαστεί να εξαγγείλει νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα και χαρακτήρισε «αδιανόητο μια οικονομία με 7,5% ύφεση και με την πραγματική ανεργία που πλησιάζει το 30% κάποιοι να νομίζουν ότι μπορεί να δεχθεί και νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα».

Ισοτιμία

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Δεν είμαστε φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός"

Τον τρόπο με τον οποίο θα "απαντήσει" στην επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα αποφασίσει σήμερα η ΓΕΝΟΠ, η οποία αντιδρά στον τρόπο που θα εισπραχθεί το "χαράτσι".

"Σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως .........

φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αφού χτίστηκε για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό και όχι να τον εκβιάζει", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ.

News+

Αχαϊα: Η εκδίκηση της ερωμένης στο facebook...

Oύτε που το φανταζόταν αυτό που θα πάθαινε από την ερωμένη του μέσω του facebook ένας νεαρός επιχειρηματίας...

Σύμφωνα με το dete.gr, επρόκειτο για την εκδίκησή της, αφού εκείνος δεν τηρούσε την υπόσχεση που της είχε δώσει πως θα χώριζε από τη γυναίκα του για να ζήσουν ελεύθεροι τον έρωτά τους.

H ερωμένη αποφάσισε να τον εκθέσει .........

δημοσίως μέσω του ιστότοπου και μάλιστα να τον «καρφώσει» και στη σύζυγό του, η οποία έλαβε στο δικό της προφίλ πλούσιο και αποκαλυπτικό υλικό! Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες στην Πάτρα με πρωταγωνιστές τον παντρεμένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και την ερωμένη του, η οποία εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε μικρή εταιρεία.

Ο άνδρας είναι επτά χρόνια παντρεμένος και μάλιστα έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ η ερωμένη είναι μερικά χρόνια νεότερή του και ανύπαντρη. Η παράνομη σχέση τους ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα αλλά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε κανονικό δεσμό, με κρυφά ταξίδια και εκδρομές.

Όμως ο παντρεμένος ήταν πάντοτε προσεκτικός στις εμφανίσεις τους ώστε να μην δίνει «τροφή» για σχόλια. Μόνο που από κάποια στιγμή και μετά άρχισαν να μαζεύονται τα... σύννεφα στην παράνομη σχέση και τότε εκείνος, προκειμένου να μη χωρίσει με τη νεότερη ερωμένη του, της υποσχέθηκε ότι θα ζητούσε διαζύγιο από τη γυναίκα του. Την έπεισε μάλιστα πραγματοποιώντας ως δώρο ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Η ερωμένη πείστηκε και παρέμεινε μαζί του.

Ωστόσο από τότε πέρασαν άλλοι τρεις μήνες και ούτε κουβέντα για το υποτιθέμενο διαζύγιο. Και μάλιστα όλο αυτό το διάστημα, ο σύζυγος συμπεριφερόταν σα να μην υπήρχε καθόλου εξωσυζυγική σχέση, αφού διέμενε κανονικά στο σπίτι του και έκανε δημόσιες εμφανίσεις με τη σύζυγό του η οποία δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό!

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η ερωμένη ζούσε το «όνειρό» της βασισμένη φυσικά στις προφορικές υποσχέσεις του εραστή της. Βλέποντας όμως ότι τίποτα δεν άλλαζε, άρχισε να υποψιάζεται και να πιέζει τα πράγματα. Μέχρι που ο εραστής της έδωσε την απάντηση: «Θα χωρίσω όποτε και αν θέλω». Κι αυτό ήταν που έκανε την ερωμένη να βγει εκτός εαυτού.

Τι έκανε για να τον εκδικηθεί; Άρχισε να ανεβάζει στο προφίλ της στο facebook φωτογραφίες που είχαν βγάλει μαζί σε ταξίδια τους, και ορισμένες μάλιστα αρκετά ρομαντικές! Κάπως έτσι εξασφάλισε τη γνωστοποίηση της παράνομης σχέσης σε πολλούς από τους κοινούς «φίλους» που είχε με τον παντρεμένο και πλέον αναμένεται η αντίδραση της απατημένης συζύγου...

Newsit

Σαμαράς προς Παπανδρέου: «Φύγε, εσύ είσαι το πρόβλημα»

Το τηλέφωνο του προέδρου της ΝΔ χτύπησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Η συζήτηση με τον Γ. Παπανδρέου ήταν τηλεγραφική. Και όταν κάλεσε τον κ. Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να τον ενημερώσει για το νέο χαράτσι στα ακίνητα και την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απλά άκουγε», όπως έλεγαν αργότερα συνεργάτες του.

Η εικόνα που μετέφερε ο κ. Βενιζέλος στις ........

δηλώσεις του για το «υψηλό επίπεδο» των διαλόγων με τον κ. Σαμαρά ουδόλως μεταβάλει την ουσία ως προς τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, έπειτα και από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε αυτή τη φορά για την κατοικία.

Κοινή εκτίμηση των συνεργατών του κ. Σαμαρά είναι πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο πανικό και ανεξαρτήτως των ενδοκυβερνητικών διεργασιών, αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να δεχθεί το οποιοδήποτε αίτημα των δανειστών μας προκειμένου να δείξει, όπως λένε, ότι δεν διαπραγματεύεται τη σωτηρία της χώρας.

Έπειτα και από το χθεσινό δραματικό 24ωρο της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι ο Νοέμβριος είναι ένας ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για τις πρόωρες εκλογές, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον κ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και εκτιμά πως ποτέ μία κυβέρνηση δεν πάει σε εκλογές, έχοντας ανακοινώσει τέτοια μέτρα, εντούτοις πιστεύει ότι πλέον οι πρόωρες κάλπες δεν εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Αμετανόητος και αναξιόπιστος» είναι κατά τη ΝΔ ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, όπως λένε, άφησε τον κ. Βενιζέλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, προκειμένου να μείνει και πάλι εκτός «κάδρου», ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη συζήτηση των δυο ο κ. Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος: «Το πρόβλημα είσαι εσύ και η κυβέρνησή σου» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που αργότερα οδήγησε τον πρωθυπουργό να καυτηριάσει την αρνητική, όπως την περιέγραψε, στάση της Λ. Συγγρού στις κυβερνητικές προσπάθειες για συναίνεση.

Οι εξετάσεις, πάντως, του κ. Σαμαρά προς τους ευρωπαίους εταίρους μας δόθηκαν και χθες με το «ναι» της ΝΔ στο αίτημα της κυβέρνησης για επίσπευση συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού, καθώς αργά το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Όλι Ρεν για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει δεχθεί αφόρητες πιέσεις και από τον Φινλανδό αξιωματούχο να στηρίξει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Είναι αυτό η βάση για ευρύτερη συναίνεση στα θέματα της οικονομίας; Κατηγορηματικά στη Λ. Συγγρού απαντούν «όχι» και προς επίρρωση αυτού, ο κ. Σαμαράς έπειτα από μία μακρά σύσκεψη με τους συνεργάτες του έδωσε εντολή στον Γ. Μιχελάκη να δηλώσει πως η ΝΔ δεν διαφωνεί με το «διαδικαστικό» αυτό θέμα, επαναφέροντας, όμως, με μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για εκλογές. Αυτό αναμένεται να επαναλάβει και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Η ΝΔ απορρίπτει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι πριν από λίγο καιρό δέχθηκε την πρόταση Σαμαρά για αναστολή του «Πόθεν Έσχες» στην κατοικία και τώρα έρχεται να επιβάλει νέο έκτακτο μέτρο για τη στέγη.

Παράλληλα, στο επιτελείο του κ. Σαμαρά σχολίασαν με δεικτικό τρόπο την έκκληση Βενιζέλου προς τον εφοπλιστικό κόσμο να «βάλει πλάτη» από τη στιγμή που, όπως λένε, η ίδια η κυβέρνηση έχει αρνηθεί το αίτημα για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, διώχνοντας έτσι και άλλες «σημαίες» στο εξωτερικό.

Real.gr

Πρώτο κουδούνι με προβλήματα

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπάει για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς.

Φέτος, η χρονιά ξεκινάει με πρώτο και κύριο πρόβλημα τις ελλείψεις βιβλίων σε αρκετά σχολεία.
Ο κύριος, ωστόσο, όγκος των βιβλίων στη νησιωτική χώρα, στις παραμεθόριες, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα βρίσκεται στα σχολεία εγκαίρως, ενώ οι ελλείψεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν καλυφθεί σε λίγες ημέρες.

Το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σε αγώνα......

δρόμου, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα όσο το δυνατό γρηγορότερα, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος. Ο υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου να εργαστούν το Σαββατοκύριακο για αυτόν το σκοπό. Άλλωστε, η προσπάθεια θα συνεχισθεί για περίπου μία εβδομάδα και για όλες τις τάξεις του γυμνασίου.

Από το υπουργείο Παιδείας έχουν δοθεί οδηγίες στα σχολεία, ώστε, όπου υπάρχουν προβλήματα, αυτά να αμβλυνθούν. Έχει ήδη δρομολογηθεί η αποστολή των dvd, τα οποία περιέχουν την ύλη των σχολικών βιβλίων που θα μπορούν με μία κίνηση στον υπολογιστή τους να «κατεβάσουν» οι μαθητές, ενώ τις πρώτες ημέρες θα δοθούν και φωτοτυπίες.

Άλλωστε, το υπουργείο στο σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Φέτος, η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου -κατά 49 μέρες πέραν του προβλεπόμενου από το νόμο χρόνου- σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας χάρτου, οδήγησε ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί μόλις στο τέλος Αυγούστου, και αυτό με τιτάνιες προσπάθειες». Ιδιαίτερα στις σχετικές οδηγίες τονίζει το υπουργείο ότι το «ξεκίνημα της νέας χρονιάς, που σηματοδοτεί την έναρξη του Νέου Λυκείου, την εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, τα 960 ολοήμερα σχολεία και σειρά άλλων πρωτοβουλιών, επισκιάζεται από το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη έγκαιρη αποστολή όλων των βιβλίων στα σχολεία. Βέβαια, το πρωταρχικό για τη λειτουργία των σχολείων, που είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά θετικό τρόπο, παρά την αποχώρηση χιλιάδων εκπαιδευτικών».

Ειδικότερα για τις αποστολές των βιβλίων, σημειώνεται: «Οι πρώτες αποστολές από τα αποθέματα που υπήρχαν έγιναν προς την νησιωτική Ελλάδα και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου και η κάλυψη σε βιβλία φτάνει σήμερα μέχρι και το 85%. Ήδη άρχισαν και οι νέες παραλαβές και η προώθηση τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Όμως, είναι σαφές ότι δημιουργούνται προβλήματα σε κάθε τάξη τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς. Οι δυσκολίες αυτές είναι σίγουρο ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με την οργανωμένη, έγκαιρη δράση των διευθυντών εκπαίδευσης, των διευθυντών των σχολείων και βέβαια χάρη στην εμπειρία και την υπευθυνότητα του δασκάλου της κάθε τάξης, του καθηγητή κάθε τμήματος».

Στις οδηγίες αντιμετώπισης των προβλημάτων το υπουργείο περιλαμβάνει, εκτός από το dvd που θα δοθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου σε όλους τους μαθητές και τις φωτοτυπίες, την αξιοποίηση των περισσευμάτων των βιβλίων και του διδακτικού υλικού των προηγουμένων ετών και την επιστροφή των παλαιοτέρων βιβλίων, από τους μαθητές. Συγκεκριμένα, οι μαθητές καλούνται «μέσα από μία σχολική καμπάνια να προσκομίσουν τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς για να υποστηρίξουν τους συμμαθητές των άλλων τάξεων. Το σύνθημα «δεν πάω με άδεια χέρια στο σχολείο, φέρνω τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς» είναι μια πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς για κάθε μαθητή. Είναι μια αξία που πρέπει να επανακτήσουμε ως κοινωνία».

Συνεχίζεται η κόντρα με το Ελεγκτικό Συνέδριο

Στο μεταξύ, στοιχεία αναφορικά με την καθυστερηση έκδοσης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας στην προμήθεια του αναγκαίου χαρτιού εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, έδωσε χθες η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.

«Το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του οποίου προΐσταται και στο οποίο προήδρευσε ο αντιπρόεδρος κ. Αγγελάρας καθυστέρησε να εκδώσει την απόφασή του, παραβαίνοντας ρητή διάταξη του νόμου. Από τις 19 Απριλίου που κατατέθηκε η σχετική αίτηση ανάκλησης από τον ΟΕΔΒ, η απόφαση δημοσιοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου και κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) στις 19 Ιουλίου. Ήτοι με καθυστέρηση ενάμιση μήνα», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

«Κατά το διάστημα που εκκρεμούσε η εκφορά της δικαστικής κρίσης περί της νομιμότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας δεν μπορούσε να ξεκινήσει οποιαδήποτε άλλη διαγωνιστική προσπάθεια (Πράξη 61/2011 VI Κλιμακίου Ελεγκτικού Συνεδρίου). Δηλαδή, ανεξαρτήτως του εάν και τι γνώριζε ποιος, η καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης -και ανεξαρτήτως του εάν αυτή ήτο θετική ή αρνητική- οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο αδιέξοδο που περιήλθε ο ΟΕΔΒ για την έγκαιρη προμήθεια του αναγκαίου χαρτιού εκτύπωσης των βιβλίων», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η κ. Διαμαντόπουλου, αναφερόμενη στην προηγούμενη δήλωση του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι σέβεται τη νομιμότητα και το δημόσιο χρήμα, τόνισε: «Ο σεβασμός στη νομιμότητα και το δημόσιο χρήμα, και η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος αποτελεί προφανές χρέος όλων μας. Όπως και ο σεβασμός στην δικαστική κρίση αποτελεί για μένα πάγια αρχή και πεποίθηση».

Real.gr

Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα από 0,5 έως 10 ευρώ /τ.μ.

Έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα, από πενήντα λεπτά ως δέκα ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφασίστηκε, ομόφωνα, στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου πλαισίου για το έλλειμμα του φετινού, αλλά και του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί, όπως είπε, νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κλιμάκωση του τέλους ......

θα εξαρτάται από κοινωνικά κριτήρια και η είσπραξη θα γίνει σε δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αλλά και όλων των υπολοίπων, το 2012 θα έχουμε, για πρώτη φορά, πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι "αποστομωτική απάντηση".

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την περικοπή ενός ολόκληρου μισθού από αιρετούς και μετακλητούς λειτουργούς του δημοσίου (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων), την επιτάχυνση της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2011 (ως τις 31/10) και την «επιστράτευση» του εφοπλιστικού κόσμου, ώστε να συνδράμει στην εθνική δημοσιονομική προσπάθεια των υπόλοιπων Ελλήνων.

Πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για τις αποφάσεις του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε εξαίρετο το κλίμα της συζήτησης.

Μέτρα ύφεσης χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος, το ΚΚΕ κάλεσε σε «πλατειά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια» , για «κομμουνιστική αντίληψη και θεωρία» κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πρόκειται για "μνημονιακή οικονομική πολιτική της διάλυσης των πάντων".

Την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει πλήρως τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος και τα επόμενα χρόνια καθώς και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σταθεροποίησης για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξέφρασε ο επίτροπος Ολι Ρεν.

Ο Φινλανδός επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επανέλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές. "Όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, αναμένω από την Τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοτικός επίτροπος.

Ισοτιμία

Η κρίση χτύπησε και το εμφιαλωμένο νερό.

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε τον τελευταίο μήνα η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με στοιχεία της SymphonyIRI Group, οι πωλήσεις εμφιαλωμένου νερού σε όγκο μειώθηκαν κατά 1,9% σχεδόν στο εννεάμηνο του 2011, όταν στο πρώτο εξάμηνο η πτώση των πωλήσεων δεν ξεπερνούσε το 1%.

Αρνητική είναι και η εικόνα όσον αφορά .......

στην αξία των πωλήσεων καθώς από την αρχή τρέχοντος έτους έως και τα μέσα Αυγούστου υποχώρησαν κατά 4,7% και διαμορφώθηκαν στα 45,9 εκατ. ευρώ έναντι 48,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ανά κατηγορία, οι πωλήσεις μεταλλικού νερού σε αξία σημειώνουν κάμψη της τάξης του 4%, στα 38,6 εκατ. ευρώ ενώ το ανθρακούχο νερό κινείται χαμηλότερα κατά 8%, στα 7,8 εκατ. ευρώ λόγω της ακριβότερης τιμής του. Η δραματική συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος και η έκρηξη της ανεργίας τείνουν να μετατρέψουν το εμφιαλωμένο νερό σε πολυτέλεια επισημαίνουν επαγγελματίας του κλάδου και εξηγούν πως «οι καταναλωτές έχουν πάντα την επιλογή να πιουν νερό από τη βρύση του σπιτιού τους». Εξίσου σημαντική είναι και η στροφή που παρατηρείται προς το νερό ιδιωτικής ετικέτας, το οποίο διευρύνει το μερίδιο του και κερδίζει έδαφος έναντι των "επώνυμων". Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το μερίδιο του νερού ιδιωτικής ετικέτας υπεβαίνει το 10% και οι πωλήσεις του αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Προσφορές

Την ίδια ώρα, οι εμφιαλωτές νερού παραμένουν σε εγρήγορση και επιχειρούν -τουλάχιστον στα καταστήματα σούπερ μάρκετ- να αναθερμάνουν τη ζήτηση μέσα από «γενναίες» προσφορές και εκπτώσεις. Ιδιαίτερα σκληρή είναι η μάχη ανάμεσα στις ηγέτιδες δυνάμεις του κλάδου, την «Χήτος» που διακινεί το σήμα «Ζαγόρι» και την «Ηπειρώτικη Βιομηχανία Εμφιαλώσεως» η οποία ελέγχει το νερό «Βίκος». Σε ανάλογες ενέργειες προχωρούν και οι υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, όπως η Coca Cola 3E (Αύρα), η Pepsico HBH (Λουτράκι), η Nestle (Κορπή) και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Ιόλη).

Ημερησία

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ