Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλο θέμα για το τίποτα.....

Μεγάλο θέμα για το τίποτα έγινε σήμερα σχετικά με την πρωινή μας δημοσίευση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια να εκκινεί αγώνα με μηχανάκια για κόντρα(;;;).
Ο μοναδικός σκοπός που έγινε αυτή η ..........

δημοσίευση ήτα να τονιστεί το φιλολαϊκό προφίλ του Δημάρχου, ο οποίος δεν ζει μέσα σε μια γυάλα, δεν είναι άνθρωπος που ακολουθεί το πρωτόκολλο δεν είναι ο "μη μου απτ" τύπος δεν είναι ο μην με αγγίζετε και με τσαλακώσετε.
Είναι ένας μάγκας, ο οποίος έχει άριστη σχέση με τους νέους ανθρώπους του Δήμου του, συμμετέχει μαζί τους, βρίσκεται δίπλα τους, και γενικά συμμετέχει στις δραστηριότητες τους.
Μπορεί η ενέργεια ως ενέργεια να είναι ακραία αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να τον εκθέσουμε.

Στο βραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best TV παρουσιάστηκε το θέμα που ανεβάσαμε, αλλά τα σχόλια που έγιναν και ιδιαίτερα του Κου Tσαμούλη δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
Κε Τσαμούλη, τουλάχιστον το Φιλιατρά News δεν είχε ποτέ πρόθεση να θίξει τον Δήμαρχο τον οποίο σεβόμαστε ως θεσμό. Αν θελαμε να τον θίξουμε θα μπορούσαμε να γράψουμε άλλα λόγια πολύ σκληρά. Δεν ήταν όμως αυτή η πρόθεση μας. Ο κ. Κόλλιας όπως πολύ σωστά είπατε, είναι άνθρωπος με φιλολαϊκό προφίλ και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ θελήσαμε να προβάλουμε.
Δεν γνωρίσουμε ποιος έκανε την καταγραφή του Video αν και όπως φαίνεται στο Video τουλάχιστον δυο άτομα καταγράφουν με κινητά. Μας ήρθε με e-mail.
Γι αυτό που μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε κ. Τσαμούλη και κ. Κανελλόπουλε είναι πως θελήσαμε να προβάλουμε τον απλό άνθρωπο Κόλλια kαι μόνο. Τον άνθρωπο που είναι δίπλα και κοντά στους Νέους που αποτελούν στο κάτω κάτω τη γραφής το μέλλον του τόπου.

Ευχαριστούμε το BEST TV και την κ. Γεωργία Αναγνωστοπούλου για τα καλά της λόγια που είπε το μεσημέρι για την ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News αλλά νομίζουμε ότι μας επιτρέπετε να διαφωνήσουμε μαζί σας για τον τρόπο που παρουσιάστηκε.

Νομίζουμε ότι η θέση της ομάδας Διαχείρισης είναι καθαρή σε αυτό το θέμα.

Οι δέκα "εντολές" για να αντιμετωπίσετε την έλλειψη βιβλίων

Δέκα παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, που θα συμβάλουν στη διασφάλιση του εκπαιδευτικού υλικού, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα και δεδομένων των ελλείψεων σε βιβλία, εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το σχέδιο για την .........

καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος την πρώτη αυτή δύσκολη περίοδο και μέχρι την παράδοση όλων των βιβλίων, που πρέπει να έχει κάθε μαθητής, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1. Αξιοποίηση και συστηματική χρήση όλων των βιβλίων, των βοηθημάτων και του πρόσθετου διδακτικού υλικού, που υπάρχουν ως περίσσευμα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από βιβλία που επεστράφησαν, μετά την πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας το Νοέμβριο του 2010, για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων.

2. Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που υπάρχει, στο σύνολό του, αναρτημένο στο διαδίκτυο, μια πρωτοβουλία που αναπτύχτηκε στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου». Εκπαιδευτικοί και μαθητές με πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, έχουν δυνατότητα άμεσης πρόσβασης, όπως και οι σχολικές μονάδες, με την αποτελεσματική χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπου υπάρχει.

3. Αξιοποίηση των DVD με περιεχόμενο τα σχολικά βιβλία ανά τάξη Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία λόγω του προβλήματος παρήγαγε το υπουργείο Παιδείας, μόλις εντοπίσθηκε το πρόβλημα. Ήδη, ξεκίνησε η αποστολή τους προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις μεγάλες σχολικές μονάδες και δίνεται η διαβεβαίωση ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να διατίθενται σε κάθε μαθητή. Τα DVD αυτά αποτελούν την προσωπική «Βιβλιοθήκη» κάθε μαθητή, που είναι αξιοποιήσιμη και χωρίς να είναι αναγκαία η σύνδεση μέσω διαδικτύου.

4. Ανάδειξη της πρωτοβουλίας για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων. Η αντίληψη του «σέβομαι το σχολικό βιβλίο, αξιοποιώ το δημόσιο αγαθό, ενισχύω τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική αγωγή εξοικονομώντας πόρους», σήμερα μετατρέπεται πλέον σε ανάγκη για «Μαθητική Αλληλεγγύη - με τα βιβλία μου βοηθώ τον συμμαθητή μου», τονίζει ο υπουργείο.

Έτσι, οι μαθητές καλούνται μέσα από μία σχολική καμπάνια να προσκομίσουν τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς για να υποστηρίξουν τους συμμαθητές των άλλων τάξεων. Το σύνθημα «δεν πάω με άδεια χέρια στο σχολείο, φέρνω τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς», είναι μια πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς για κάθε μαθητή. Είναι μια αξία που πρέπει να επανακτήσουμε ως κοινωνία, προσθέτει το Υπουργείο.

5. Συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (διοίκηση, σχολικοί σύμβουλοι και όλοι οι εκπαιδευτικοί), ώστε να υπάρξει πρόγραμμα δράσης για την αξιοποίηση κάθε πρόσφορης λύσης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου.

6. Στοίχιση της διοικητικής πυραμίδας (κεντρική υπηρεσία - υπηρεσία ΟΕΔΒ, Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές σχολικής μονάδας) μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για καταγραφή των ελλείψεων, ανά σχολική μονάδα, μετά από πλήρη αποτύπωση των υπαρχόντων βιβλίων από: τις νέες εισροές βιβλίων από τον ΟΕΔΒ, τα διαθέσιμα βιβλία στις αποθήκες από προηγούμενα έτη, τα βιβλία που έχουν επιστραφεί από μαθητές μέσα από την καμπάνια της μαθητικής αλληλεγγύης καθώς και βιβλία που με πρωτοβουλίες των μαθητών και των γονέων έχουν διασφαλίσει οι μαθητές για προσωπική χρήση.

Η καταγραφή αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

7. Συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής για να οργανωθεί η επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, που μπορούν να υποστηρίξουν την αναπαραγωγή πρόσθετου διδακτικού υλικού (Δήμοι, Σχολικές Επιτροπές, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ κλπ).

8. Από τις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνεται αναπαραγωγή του αναγκαίου διδακτικού υλικού - σε εβδομαδιαία βάση - που θα υποστηρίξει τους μαθητές, για τους οποίους δεν έχουν εξασφαλιστεί άλλα μέσα.

9. Προώθηση και ενίσχυση κάθε εθελοντικής πρωτοβουλίας από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Δήμους, τοπικούς φορείς.

10. Η πολιτική ηγεσία θα βρίσκεται πάντα κοντά στη σχολική κοινότητα για να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία, και ιδιαίτερα την πρώτη και κρίσιμη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οργανώνοντας και άλλες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την κάθε προσπάθεια, επισημαίνει το Υπουργείο Παιδείας.

Ακόμη το υπουργείο τονίζει ότι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, που σηματοδοτεί την έναρξη του Νέου Λυκείου, την εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, τα 960 ολοήμερα σχολεία και σειρά άλλων πρωτοβουλιών, επισκιάζεται από το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη έγκαιρη αποστολή όλων των βιβλίων στα σχολεία. Το υπουργείο αναφέρει ότι το πρωταρχικό για τη λειτουργία των σχολείων, που είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά θετικό τρόπο, παρά την αποχώρηση χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται στην περσινή χρονιά, τονίζοντας ότι ήταν μία από τις λίγες χρονιές χωρίς προβλήματα, είτε σε εκπαιδευτικό προσωπικό, είτε σε βιβλία. Φέτος, η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου - κατά 49 μέρες πέραν του προβλεπόμενου από το νόμο χρόνου - σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας χάρτου, οδήγησε ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί μόλις στο τέλος Αυγούστου, και αυτό με τιτάνιες προσπάθειες. Γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει έλλειψη βιβλίων αλλά καθυστέρηση, τονίζεται.

Οι πρώτες αποστολές από τα αποθέματα που υπήρχαν έγιναν προς την νησιωτική Ελλάδα και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου και η κάλυψη σε βιβλία φτάνει σήμερα μέχρι και το 85%. Ήδη άρχισαν και οι νέες παραλαβές και η προώθησή τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όμως, είναι σαφές ότι δημιουργούνται προβλήματα σε κάθε τάξη τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς. Οι δυσκολίες αυτές είναι σίγουρο ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με την οργανωμένη, έγκαιρη δράση των διευθυντών εκπαίδευσης, των διευθυντών των σχολείων και βέβαια χάρη στην εμπειρία και την υπευθυνότητα του δασκάλου της κάθε τάξης, του καθηγητή κάθε τμήματος, υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πέντε αστέρια και στα camping, αποφάσισε το ΣτΕ

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει ότι και τα οργανωμένα camping θα κατατάσσονται πλέον σε κατηγορίες αστέρων, ανάλογα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις της κάθε μονάδας, όπως δηλαδή, γίνεται ήδη με τα ξενοδοχεία. Παράλληλα, τα camping θα λαμβάνουν, πλέον, και "ειδικό σήμα λειτουργίας" από τον ΕΟΤ, ανάλογο με αυτό των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ειδικότερα, τα camping θα κατατάσσονται .........

σε πέντε κατηγορίες αστέρων. Δηλαδή, θα είναι πέντε αστέρων, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρα, βάσει ενός συστήματος υποχρεωτικών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογικών κριτηρίων.

Για την κατάταξη σε κατηγορίες αστέρων θα διενεργείται αυτοψία από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΕΟΤ, εκ των οποίων ο ένας υποχρεωτικά θα είναι μηχανικός.

Για τη δημιουργία camping απαιτείται υποχρεωτικά έκταση τουλάχιστον οκτώ στρεμμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εντός ζωνών οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ), στις οποίες επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων.

Οι τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία camping απαιτούν την έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου και την έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης.

Με άλλα λόγια, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί camping πρέπει να βρίσκεται πλησίον οδικών αρτηριών, από τις οποίες η προσπέλαση θα είναι εύκολη σε δρόμους βατούς, πλάτους τουλάχιστον 5,5 μέτρων. Επίσης, το οικόπεδο δεν πρέπει να γειτνιάζει με νεκροταφεία, έλη, οχλούσες βιομηχανίες, νοσοκομεία, σχολεία, βουστάσια, λατομεία, ελαιουργεία και ακάλυπτους αποχετευτικούς αγωγούς.

Τα camping που ήδη λειτουργούν πρέπει μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (το οποίο φέρει την υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου) να υποβάλουν αίτηση για κατάταξη σε κατηγορία αστέρων και παραλαβή του ειδικού σήματος λειτουργίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα τους αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ΄αριθμ. 155/2011 γνωμοδότησή τους (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγητής ο πάρεδρος Χ. Λιάκουρας) έκριναν νόμιμες τις διατάξεις του επίμαχου διατάγματος.

Αντίθετα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι πρέπει να διαγραφεί η διάταξη εκείνη του διατάγματος, που προβλέπει την ύπαρξη κοινών κατοικιών εντός των camping, καθώς αυτές δεν προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, το διάταγμα προβλέπει ότι επιτρέπονται οι κινητές μονάδες κατασκευασμένες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον (μέχρι 25 τ.μ.), οι οποίες θα είναι τοποθετημένες πάνω σε ειδικό πλαίσιο με τροχούς και κοτσαδόρους, ώστε να είναι δυνατή η μετακίνησή τους. Στο κάθε camping θα επιτρέπονται μέχρι 10 κινητές κατοικίες.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς πάντως επιμένουμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ CAMPING. ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΔΕΙΤΕ: Δημοσίευση 1 , Δημοσίευση 2 , Δημοσίευση 3



Ηλεία: Είχε μετατρέψει την αυλή του σε περιβόλι καλλιέργειας... χασις

Συνελήφθη χθες μεσημβρινές ώρες από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 65 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, έγινε νομότυπη έρευνα στην οικία του 65χρονου στα Μακρίσια Ηλείας , κατά την οποία διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στον αύλειο χώρο αυτής επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,20 έως 2,50 μέτρων περίπου το καθένα, τα οποία και εκριζώθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα .........

Πρωτοδικών Πύργου ενώ τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν.

The best

Παρέμβαση Νάντιας Γιαννακοπούλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και τον ΚΤΕ Υγείας

Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, στα πλαίσια της συμμετοχής της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Υγείας, πραγματοποίησε παρέμβαση την Πέμπτη 08/09/11 για ζητήματα σχετικά με την ανασυγκρότηση των φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα Κέντρα Αποκατάστασης, την αναδιάρθρωση του Ε.Σ.Υ και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των δομών υγείας στο νομό Μεσσηνίας.

Κατά τη συνεδρίαση της παραπάνω Επιτροπής, παρουσία του Υπουργού κ. Λοβέρδου και των Υφυπουργών κ.κ. Μπόλαρη και Αηδόνη, με αφορμή την έγκριση από την Επιτροπή του διορισμού του κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου στη θέση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενη στον νέο Διοικητή σημείωσε ότι: «Με συνδέουν ισχυροί δεσμοί οικογενειακής φιλίας και προσωπικής εκτίμησης με τον κ. Κατσικόπουλο, προ πολλού.

Πέρα από αυτό, σημασία έχει ότι ο ..........

κ. Κατσικόπουλος έχει μεγάλη εμπειρία, τόσο από την μακρά κοινοβουλευτική του διαδρομή όσο και από την αυτοδιοικητική του πορεία, καθώς έχει διατελέσει επιτυχημένος νομάρχης Αχαΐας. Ο χώρος των Υ.ΠΕ. έχει ανάγκη από τέτοια πρόσωπα, με πολιτικό αισθητήριο και εμπειρία διοίκησης για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα φέρουν πραγματικό αποτέλεσμα». Στη συνέχεια, εξέθεσε μια σειρά ζητημάτων, λέγοντας συγκεκριμένα:

- Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου περιλαμβάνει μία αχανή έκταση από την Κέρκυρα μέχρι την Καλαμάτα. Η χωροταξική εξομοίωση των διοικητικών με τις υγειονομικές περιφέρειες κρίνεται επιτακτική, για τον αρτιότερο συντονισμό των υπηρεσιών υγείας.

- Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται στον τομέα παροχών υγείας στη Μεσσηνία, τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο. Ενδεικτικά, η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, του Λοιμωξιολογικού Κέντρου, η αγορά νέων αξονικών και μαγνητικών τομογράφων που βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλες σημαντικές ενέργειες έχουν δρομολογηθεί.

- Σημαντική, αναμφισβήτητα, είναι και η παραμονή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ως «Νοσοκομείο», ενώ η διοικητική του συνένωση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας μόνο θετικά μπορεί να συνεισφέρει α) στη μείωση της γραφειοκρατίας, β) τη διεκπεραίωση ομοίων εργασιών με ταχύτερες διαδικασίες, γ) την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας κατά τρόπο συνολικό, δ) την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και των πόρων του συστήματος.

- Η ένταξη των υπηρεσιών αποκατάστασης, δηλαδή, των Κέντρων Αποθεραπείας - Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση του ρόλου και της λειτουργίας τους. Επιτυγχάνεται η παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης στον πάσχοντα πολίτη ώστε να κατευθύνει την διαδικασία ανάρρωσής του, να ενισχύσει της λειτουργικές ικανότητές του, να υποκαταστήσει τις χαμένες λειτουργίες του, να προάγει την λειτουργική αυτονομία και να συνδράμει στην οικογενειακή και επαγγελματική επανένταξη του πολίτη με αναπηρία παρεμβαίνοντας κατάλληλα στη διαμόρφωση των συνθηκών του περιβάλλοντός του. Άλλωστε, η πρωτοβουλία αυτή αποτελούσε και πάγιο αίτημα του ΚΑΦΚΑ Μεσσηνίας.

- Οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, όπως τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, εφεξής θα έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, δικό τους προϋπολογισμό και θα υπόκεινται στον έλεγχο και την εποπτεία του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι πολύπλευρες υπηρεσίες που παρέχονται από τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ πρέπει να εξακολουθήσουν να υφίστανται και ιδιαίτερα να μην χάσουν τον ψυχοκοινωνικό ρόλο υποστήριξης των ΑΜΕΑ, πέρα από την λειτουργική αποκατάσταση που πλέον θα εξυπηρετείται καλύτερα στα πλαίσια ενός ενιαίου συστήματος διοίκησης και λειτουργίας.

Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ζητημάτων στον χώρο της υγείας στο νομό Μεσσηνίας σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

«Το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων λειτουργεί με έναν ιατρό που εκτελεί και χρέη συντονιστή. Εξυπηρετεί πολλές δεκάδες χιλιάδες ασθενείς το χρόνο, παρόλο που υπηρετούν μόλις ένας παιδίατρος κι ένας αγροτικός ιατρός συνεπικουρούμενο, κατά περίπτωση, από ένα αγροτικό ιατρό από το Περιφερειακό Ιατρείο Πύργου κι έναν ιατρό από το Πολυδύναμο ιατρείο Χώρας, καθώς καλύπτει τις ανάγκες μιας ευρύτερης και ιδιαίτερα ανεπτυγμένης τουριστικά περιοχής. Συνεπώς, η ενίσχυσή του είναι αναγκαία, ειδικότερα σε διοικητικό επίπεδο καθώς δεν διαθέτει διοικητικό προσωπικό, τηλεφωνητή και οδηγό ασθενοφόρου».

Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της κάνοντας αναφορά και στα υπόλοιπα ζητήματα που εκκρεμούν, λέγοντας ότι: «Θα ήθελα, ωστόσο, να επιστήσω την προσοχή του Υπουργείου στα εκκρεμή ζητήματα που έχουν ως εξής:

Α) Τα Περιφερειακά Ιατρεία Άριος, Βλαχόπουλου, Μεθώνης και Πεταλιδίου για τα οποία έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες και είναι στη φάση υποβολής φακέλου για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Β) Η κατασκευή Κέντρου Υγείας στην Αίπεια, για το οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και είναι στη φάση υποβολής μελέτης στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση σκοπιμότητας ένταξης, καθώς και οι βελτιώσεις κτιριακών και μηχανολογικών υποδομών στα Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και Πύλου που, για το πρώτο αναμένεται η δημοσίευση της διακήρυξης και το δεύτερο είναι σε φάση υποβολής φακέλου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ».

Ο Παναγιώτης Αλευράς για Το καλάθι των Πελοποννησιακών αγροτικών προϊόντων.

Η Εισήγηση του Παναγιώτη Αλευρά, αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο,

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί και έχει τις δυνατότητες να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής μας.
Μπορεί και πρέπει να αναπτύξει ένα σύγχρονο αγροδιατροφικό μοντέλο γεωργίας, με κύρια χαρακτηριστικά την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την παραγωγικότητα και την αειφορία.

Πιστεύουμε ότι η «ευφυής», ποιοτική, πιστοποιημένη ..........

και φιλοπεριβαλλοντική γεωργία, δίνει ταυτότητα στα αγροτικά μας προϊόντα και καθίσταται βασικός πυλώνας στήριξης της τοπικής μας οικονομίας .
Η γεωργία στην Πελοπόννησο έχει προοπτικές και μέλλον, το μέλλον όμως δεν το περιμένουμε, αλλά το προετοιμάζουμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνών αγορών και των σύγχρονων καταναλωτικών πρότυπων.
Έχουμε ήδη τα γνωστά ποιοτικά προϊόντα μας για να προωθήσουμε, την άϋλη πολιτιστική μας κληρονομιά, που είναι η μεσογειακή διατροφή.
Άλλωστε το καλάθι των Πελοποννησιακών Προϊόντων, δεν αποτελείται μόνο από προϊόντα, αλλά από ένα σύνολο δραστηριοτήτων και δράσεων με την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, για τη συνολική ανασυγκρότηση της αγροτικής μας οικονομίας .

Με γνώμονα δε, την δυναμική κάθε προϊόντος της περιφέρειάς μας, τα εντάσσουμε στο καλάθι, σε δύο κατηγορίες:
Α. Προϊόντα «ναυαρχίδες» με εξαγωγικό προσανατολισμό (π.χ. εθνικό καλάθι με λάδι).
Β. Προϊόντα για εγχώρια αγορά και παραδοσιακά προϊόντα, συνδεόμενα με τη φυσιογνωμία της κάθε περιοχής.
Σχεδιάζουμε λοιπόν το μέλλον βασιζόμενοι στο τρίπτυχο:
• Ταυτοποίηση Πελοποννησιακών Προϊόντων , με κριτήρια την ποιότητα, την πιστοποίηση και την επωνυμία.
• Αειφορία , θεσπίζοντας κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής κ.λ.π.
• Ανταγωνιστικότητα.

Γνωρίζουμε άλλωστε ότι, σήμερα όλο και περισσότεροι καταναλωτές, είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μία εγγυημένη ποιότητα, εάν πραγματικά λαμβάνουν πρόσθετη αξία, από τα αγαθά που αγοράζουν ( βιολογικά , Ο.Δ., Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. , τελικά επώνυμα πιστοποιημένα προϊόντα).

Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, πρέπει να παρέμβουμε στους εξής τέσσερις σημαντικούς άξονες, που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την αγροτική μας οικονομία:
1. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
α) Φυσικοί Πόροι:
• γη ( χωροταξικός σχεδιασμός).
• Νερό.
• περιβάλλον.
β) Κεφάλαιο – χρηματοδοτικά εργαλεία:
• Αναπροσαρμογή ΕΣΠΑ
• Μεγαλύτερη Βαρύτητα στα σχέδια βελτίωσης (έχουν κατατεθεί 7.700 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 660 εκατομμύρια ευρώ).
• Αναπτυξιακός Νόμος
• Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.
γ) Υποδομές, (αναδασμοί, αγροτική οδοποιία , εγγειοβελτιώσεις, αγροτικός εξηλεκτρισμός).
δ) Τεχνική στήριξη – Υπηρεσίες πιστοποίησης ( έρευνα – κατάρτιση – εκπαίδευση).
• Αξιοποίηση Ινστιτούτου Ελαίας και Εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου Καλαμάτας.
• Αξιοποίηση Τ.Ε.Ι.
ε) Άνθρωπος – γνώση (ηλικιακή αναδιάρθρωση κ.λ.π.) .
2. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ :
• Εισροές.
• Μέγεθος κλήρου – ενοίκια εδάφους.
• Τεχνογνωσία παραγωγού.
• Υποδομές – εξοπλισμός.
3. ΑΓΟΡΑ- ΕΜΠΟΡΙΟ (Λειτουργία υγιούς ανταγωνισμού)
• Δημοπρατήριο
• Ελεγκτικός μηχανισμός της αγοράς.
• Μητρώο Εμπόρων
• Μητρώο Παραγωγών
• Ιχνηλασιμότητα ( ελληνοποιήσεις)
• Συμβολαιακή γεωργία
• Παρατηρητήριο τιμών
4. ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Οι επιδοτήσεις στηρίζουν το 40% των αγροτικών εισοδημάτων στην Ελλάδα, που ανέρχεται στο ύψος των 2,7 δις ευρώ ετησίως. Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει για παράδειγμα και στις ΗΠΑ , όπου οι επιδοτήσεις αποτελούν το 48 % του αγροτικού εισοδήματος, ή στον Καναδά που αποτελούν το 31% .
Στόχος μας είναι να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα ποιοτικά μας προϊόντα μέσα από ελκυστική συσκευασία, την κατάλληλη μεταποίηση και την προστασία των ΠΟΠ, ΠΓΕ και των παραδοσιακών μας προϊόντων από τυχόν απομιμήσεις.

Θα προωθήσουμε ένα ενιαίο σήμα ποιότητας, δηλαδή ένα brad name, για τα προϊόντα Πελοποννήσου το οποίο θα αποτελέσει ισχυρό όπλο αναγνώρισης στις διεθνείς αγορές.
Τα επώνυμα πλέον προϊόντα μας θα μπαίνουν στο ράφι, σε κάθε αγορά, με κριτήρια την ποιότητά τους και την προέλευσή τους και όχι με κριτήριο την χαμηλή τιμή.

Με τιμή
Παν. Αλευράς
Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Μεσσηνίας

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για το (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.) Μεσσηνίας

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία ζητά να διασφαλιστεί ο ειδικός κοινωνικός ρόλος του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:........


«Το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.) Μεσσηνίας, λειτουργεί στην Καλαμάτα από τον Οκτώβριο του 2003, βάσει της Π4/oικ.3407/19.6.1996 Απόφασης του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας και του άρθρου 13 του v. 2646/1998, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 4.320 τ.μ. με κτίριο 1.200 τ.μ, το οποίο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Το Κέντρο παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, εκπαίδευσης, υποστήριξης και αποκατάστασης στα άτομα με αναπηρίες και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Μεσσηνίας ήταν μέχρι σήμερα σε θέση να αντιμετωπίζει σφαιρικά και ολοκληρωμένα τις ανάγκες συμπολιτών μας με αναπηρία, παρέχοντάς τους υπηρεσίες αποκατάστασης, πρώϊμης παρέμβασης, δηλαδή πρόληψης αναπηριών ή περιορισμού της επιδείνωσής τους, καθώς και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
Ειδικότερα, πέραν των υπηρεσιών αποκατάστασης, το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Μεσσηνίας παρείχε ένα πρότυπο και πλούσιο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης σε άτομα με νοητική, κινητική, αισθητηριακή και πολλαπλή αναπηρία.
Το πρόγραμμα αυτό περιλάμβανε υπηρεσίες συμβουλευτικής αγωγής υγείας, προγράμματα κοινωνικοποίησης, εκπαίδευσης σε κοινωνικές δεξιότητες και δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία μέσα από ομάδες παρείχαν πολύτιμη βοήθεια σε συμπολίτες μας με αναπηρία και με περιορισμένες δυνατότητες να βγαίνουν από το σπίτι, ώστε να παραμένουν ενεργοί, να διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους, να αναπτύσσουν δεξιότητες, να διατηρούν ένα καλό επίπεδο ψυχικής υγείας. Παράλληλα, το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Μεσσηνίας παρείχε στις οικογένειές τους συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση, έγκαιρη παρέμβαση, διασύνδεση μεταξύ τους, καθώς και φροντίδα των παιδιών τους για κάποιες ώρες την ημέρα ή και την εβδομάδα.

Με το νέο σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όλα τα ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεA μετατρέπονται σε Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης. Στόχος είναι οι υπηρεσίες αποκατάστασης που αυτά παρέχουν να καταστούν προσιτές σε όλους τους πολίτες, βελτιώνοντας τα έσοδα των αντίστοιχων φορέων, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται αντίστοιχα και η συνέχιση του παραπάνω-εξειδικευμένου και σημαντικού- κοινωνικού τους ρόλου.

‘Ομως, οι ανάγκες ολοκληρωμένης αποκατάστασης και υποστήριξης των διαφόρων ομάδων ΑμεΑ, στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί το ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας, είναι υψηλές και πολύ ευρύτερες των υπηρεσιών φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης, που επιδιώκεται να είναι διαθέσιμες και σε άλλους συμπολίτες μας.

Επειδή τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους χρειάζονται οπωσδήποτε τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης που παρέχουν μέχρι σήμερα τα ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ, για να μη βρεθούν μετέωρα, χωρίς καμιά ευκαιρία κοινωνικής ανάπτυξης και ενσωμάτωσης, κάτι που αναμφίβολα συνεπάγεται υψηλό ψυχικό και κοινωνικό κόστος,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- ‘Εχουν ληφθεί υπόψη οι συνολικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε υπηρεσίες φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης, ώστε να καλύπτονται πλήρως και ομαλά τόσο οι υφιστάμενες ανάγκες των ΑμεΑ, όσο και οι ανάγκες των λοιπών συμπολιτών μας, στους οποίους αυτές οι υπηρεσίες θα απευθύνονται;
- Με ποιό τρόπο διασφαλίζεται η συνέχιση της παροχής κρίσιμων για τα ΑμεΑ υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης; Θα συνεχίσουν αυτές να παρέχονται από τα υφιστάμενα ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ, ή από κάποιον άλλο φορέα;
- Τι μέτρα προβλέπονται για την ομαλή κάλυψη των ήδη εξυπηρετούμενων ατόμων με αναπηρίες από τα ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ, ειδικότερα από το ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας, κατά τη μετάβαση στο νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης; »

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Αγαπητοί γονείς.
Αντί να τρέχετε στα βιβλιοπωλεία να βγάλετε φωτοτυπίες τα βιβλία για τα παιδιά σας και να σπαταλήσετε από 300 έως 350 ευρώ προτιμήστε να τα κατεβάσετε απο την σελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών έχουν κάποιο υπολογιστή σπίτι τους. Είτε σταθερό, είτε laptop.

Κατεβάστε τα βιβλία που χρειάζεστε για τα παιδιά σας από την ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας και μην σπαταλάτε χρήματα στα βιβλιοπωλεία για φωτοτυπίες.
Tουλάχιστον μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποσταλούν τα βιβλία στα σχολεία.
Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα φανούν πολύ ...........

πιο χρήσιμα από τις φωτοτυπίες.

Τα βιβλία θα τα βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δ. Ζαχάρως: Οριστικά έκπτωτος ο δήμαρχος Π. Χρονόπουλος

Έκπτωτος από το αξίωμά του κηρύχθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, κάνοντας δεκτή την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Η απόφαση, η οποία είναι δεσμευτική και άμεσα εφαρμόσιμη, εστάλη για την υλοποίησή της στον γενικό γραμματέα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο.
Βασίζεται στην αμετάκλητη απόφαση του ...........

Αρείου Πάγου (298/2011) που επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, που είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος στον δήμαρχο Χρονόπουλο από το Ποινικό Εφετείο Πατρών.

Αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου η έκτακτη εισφορά για τους δημόσιους υπάλληλους

Το πως και από πότε θα πληρώσουν το 1% των αποδοχών τους οι δημόσιοι υπάλληλοι διευκρινίζει με την εγκύκλιό του το υπουργείο

Η έκτακτη εισφορά υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ισχύει, λοιπόν, αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.7.2011 θα πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα ανά μήνα και να εισπραχθούν μαζί με τις εισφορές των επόμενων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.

Η ειδική εισφορά επιβάλλεται επί του συνόλου ........

των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα κ.λ.π.) για όλους τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς και τους υπαλλήλους όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Η ειδική εισφορά η οποία αναλογεί στους υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας θα υπολογισθεί αναδρομικά από 1-1-2011 έως και 30-6-2011.

Newsit

Δείτε πόσο γρήγορα θα ξεκινούν τα Windows 8! [ VIDEO ]

Η Microsoft φαίνεται να βρήκε τον τρόπο να κάνει τη νέα έκδοση των windows να ξεκινάει πολύ πιο γρήγορα απ’ οτι έχουμε συνηθίσει.

Σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκε στο επίσημο blog της Microsoft, τα Windows 8 θα έχουν την πιο γρήγορη εκκίνηση που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες εκδόσεις τους δημοφιλούς λειτουργικού.

Αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα, είναι η επιλογή .........

hibernate των windows να επιτρέπει στο χρήστη να διατηρεί ενεργά τα sessions των εφαρμογών του καθώς και τον πυρήνα των Windows στο αρχείο hiberfil.sys ενώ από την άλλη το shutdown απενεργοποιεί τα πάντα κι όλα εκκινούν από την αρχή (cold boot).

Η Microsoft λοιπόν υποστηρίζει οτι κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο cold boot και το hibernate με αποτέλεσμα το νέο σύστημα να μπορεί να κλείνει τις εφαρμογές, και παράλληλα να βάζει σε κατάσταση hibernate τον πυρήνα με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να φορτώνει από την αρχή κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει τον υπολογιστή, μειώνοντας έτσι το χρόνο εκκίνησης κατά 30-70%.

Δείτε το video



Η απάντηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στο δημοσίευμα και σχόλιο μας

Χθες αναδημοσιεύσαμε από το Radio 936 ένα θέμα σχετικά με ένα τροχαίο που έγινε στο καλό νερό.
Βασιστήκαμε στο ρεπορτάζ του Radio 936 και την καταγγελία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου.

Σήμερα ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Μπόζος μετά από ενόχληση μας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας δίνει την δική του απάντηση την οποία ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να δημοσιεύσουμε για το περιστατικό.

Σας την παραθέτουμε όπως ακριβώς τη λάβαμε.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων
Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
Γενικό Νοσοκομείο – Κ. Υ. Κυπαρισσίας

Γραφείο Διοικητή

Κυπαρισσία 9-9-2011

Προς Φιλιατρά News


Αγαπητά Φιλιατρά News,

Οι πρόγονοί μας σε απλά νεοελληνικά έλεγαν : ‘’Κανένα μη δικάσεις πριν ακούσεις και τις 2 πλευρές’’.

Στην ανάρτηση της Πέμπτης 8-9-2011 με τίτλο : ‘’Σοβαρό τροχαίο στο Καλονερό αλλά ….. άφαντο το ασθενοφόρο γιατί έπρεπε να έρθει το ΕΚΑΒ από τα Φιλιατρά’’ αφού παρουσιάζετε το γεγονός του τροχαίου ατυχήματος μας … καταχεριάζετε κανονικά βασιζόμενοι βεβαίως στην καταγγελία του Προέδρου της Κοινότητας Καλονερού κου Σπύρου Παπαηλιού.

Όμως τα γεγονότα, κατά την άποψη του ΕΚΑΒ και των υπευθύνων των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι :
1. το ΕΚΑΒ (166) δέχτηκε κλήση για ατύχημα στο Καλονερό στις 12:24 μμ
2. το ασθενοφόρο με τους διασώστες έφτασε στο Καλονερό στις 12:34 μμ
3. το ασθενοφόρο με τον τραυματία έφτασε στο Νοσοκομείο και παρεδόθη στο Τ.Ε.Π. στις 12:46 μμ

Αυτοί οι χρόνοι είναι καταγεγραμμένοι στα επίσημα βιβλία (που έχουν υποχρέωση να τηρούν) του ΕΚΑΒ !

Αν πιστεύετε ότι υπάρχει ολιγωρία και καθυστέρηση, ότι δηλαδή 22 λεπτά από την αναγγελία του δυστυχήματος μέχρι την παράδοση στο Νοσοκομείο είναι πολλά τότε να ζητήσουμε συγνώμη απ’ όλους.

Κύριε Διαχειριστά,

με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας καλό είναι να διευκρινίσουμε τα εξής :
α) Η δημιουργία φέτος σταθμού του ΕΚΑΒ στην Τριφυλία είναι από τα σπουδαιότερα γεγονότα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της υγείας. Η σημασία του φαίνεται και θα φαίνεται πιο πολύ κάθε μέρα.
β) Ειδικά στα τροχαία ατυχήματα επιβάλλεται η διακομιδή να γίνει από τους διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι δεν είναι απλοί τραυματιοφορείς αλλά εκπαιδευμένοι για τα πρώτα κρίσιμα λεπτά του τραυματία.
γ) Τα ασθενοφόρα και το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας επικουρούν την αποστολή του ΕΚΑΒ και είναι σε άμεση και συνεχή επικοινωνία. Μάλιστα στο συγκεκριμένο γεγονός όταν ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο, ο υπεύθυνος των ασθενοφόρων επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο ήταν ήδη καθ’ οδόν !

Τέλος αφού σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη δυνατότητα που μας δίνετε να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας το ρόλο και τη σημασία του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια και ο αγώνας για καλύτερες παροχές στον κρίσιμο τομέα της Υγείας των συμπολιτών μας είναι συνεχείς .

Κάθε κριτική των πράξεων ή των παραλείψεών μας είναι καλοδεχούμενη γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθούμε.

Με τιμή

Πάνος Ι. Μπόζος
Διοικητής Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας δίνει την εκκίνηση..... [ VIDEO ]

Κώστας Κόλλιας. Ο Χαΐστας Δήμαρχος.
Εκτός από καλός συνδικαλιστής, καλός Δήμαρχος, ο Κώστας Κόλλιας μας αποδεικνύει ότι είναι και καλός στις εκκινήσεις κόντρας!!!!!!
Πολύπλευρο ταλέντο ο Δήμαρχος Τριφυλίας....

Την ώρα που η αστυνομία κυνηγάει τα μηχανάκια για τις κόντρες, ο Δήμαρχος δίνει την εκκίνηση....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO









ΚΑΙ ΝΕΟ VIDEO ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΩΣ ΑΛΥΤΑΡΧΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

Πριν αγοράσετε λαμπτήρες LED

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.

Οι λαμπτήρες LED υπόσχονται φως στην άκρη του τούνελ της οικονομικής κρίσης, καθώς μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 95% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ η διάρκεια ζωής τους θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν του φωτιστικού σας.

Είστε από αυτούς που ακόμα έχουν λαμπτήρες πυρακτώσεως στο σπίτι ή την επιχείρησή τους; Αν ναι, τότε μάλλον χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε πόσα χρήματα «καίτε» δίχως λόγo στο λογαριασμό της ΔΕΗ! Η αντιπρόταση που υπήρχε εδώ και κάποια χρόνια άκουγε στο όνομα CFL, ωστόσο μειονεκτεί σε αρκετά σημεία έναντι της ανερχόμενης LED τεχνολογίας. Οι λαμπτήρες CFL σίγουρα εξοικονομούν αρκετή ενέργεια σε σύγκριση με τους παλιούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν αγγίζουν τα ποσοστά (περίπου 95%!) εξοικονόμησης ενέργειας (άρα και χρημάτων) που επιτυγχάνει η τεχνολογία LED.

Παράλληλα, οι CFL λάμπες χρειάζονται κάποιο χρόνο..........

«ζεστάματος» από τη στιγμή που θα πατήσετε το διακόπτη μέχρι την στιγμή που θα φωτίσουν στο μάξιμουμ της φωτεινότητάς τους, ενώ ας μην ξεχνάμε πως περιέχουν υδράργυρο, γεγονός διόλου ευχάριστο σε περίπτωση που σπάσουν. Ολα τα παραπάνω μειονεκτήματα εξαλείφουν οι λαμπτήρες LED, οι οποίοι έχουν γίνει πλέον προσιτοί οικονομικά, με τιμές που ελάχιστα διαφέρουν από αυτές των CFL, ενώ επιτρέπουν μια σειρά από εναλλακτικές διατάξεις, ιδανικές για διακοσμητικό φωτισμό.

Ενεργειακή απόδοση

Οι λαμπτήρες LED είναι εξαιρετικά αποδοτικοί. Στους φωτεινούς σηματοδότες, μια μεγάλη αγορά για τα LED, ένα κόκκινο φανάρι το οποίο περιέχει 196 λυχνίες LED καταναλώνει 10 Watt αντί 150 Watt που καταναλώνει ένας αντίστοιχος λαμπτήρας πυρακτώσεως. Διάφορες εκτιμήσεις των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας κυμαίνονται από 82% έως 97%. Με το κόκκινο φανάρι αναμμένο περίπου τη μισή ημέρα, ο φωτεινός σηματοδότης κυκλοφορίας στο σύνολό του εκτιμάται ότι εξοικονομεί 35-40%. Υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως στους φωτεινούς σηματοδότες κυκλοφορίας των ΗΠΑ (περίπου 260.000 κόκκινα, πράσινα και πορτοκαλί φανάρια), θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια kWh.

Στα τέλη του 1997, περισσότερα από 150.000 κόκκινα φανάρια σε φωτεινούς σηματοδότες μετασκευάστηκαν. Σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές, η μεγαλύτερη διείσδυση των LED είναι στη σήμανση των εξόδων, τόσο σε νέες πινακίδες όσο και σε μετασκευές παλαιών. Τα προϊόντα LED για μετασκευές, τα οποία διατίθενται σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των μπαρών LED, πάνελ και βιδωτών, καταναλώνουν περίπου 2-5W ανά σήμα, με αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, με επιπλέον όφελος την πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, η οποία με τη σειρά της μειώνει τις απαιτήσεις συντήρησης.

Μερικά από τα προϊόντα αυτά έχουν σχεδιαστεί ειδικά είτε για μονής είτε για διπλής όψης φωτεινές σημάνσεις εξόδου. Τα προϊόντα LED καλύπτουν σήμερα περίπου το 50% της αγοράς φωτεινών σημάνσεων εξόδου. Σε μελέτη που διεξήχθη από το Lighting Research Center το 1998, διαπιστώθηκε ότι περίπου το 80% των νέων φωτεινών σημάνσεων εξόδου που πωλούνται στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν LED. Σημειώστε ότι οι περισσότερες μετασκευές περιορίζονται σε χρήση πινακίδων τύπου stencil έναντι πινακίδων τύπου πάνελ.

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Ολες οι λυχνίες LED είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου και σε συνεχή χρήση, με μερικές εξ αυτών να αγγίζουν διάρκεια ζωής μέχρι και τις 100.000 ώρες!
Για το λόγο αυτό τα LED είναι ιδανικά για φωτιστικά με δύσκολη πρόσβαση/συντήρηση, όπως οι φωτεινές σημάνσεις εξόδου, και σε συνδυασμό με την αντοχή τους, για
το φωτισμό οδεύσεων διαφυγής. Η διάρκεια ζωής μπορεί να επηρεαστεί από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας και της υπερφόρτωσης ρεύματος.

Ποικιλία χρωμάτων

Οι λυχνίες LED είναι διαθέσιμες σε μια ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του λευκού φωτός. Λευκό φως μπορεί επίσης να παραχθεί μέσω της ανάμιξης χρώματος των κόκκινων, μπλε και πράσινων LED. Επιπλέον, μέσω του καινοτόμου συνδυασμού διαφόρων χρωμάτων LED, έντονες χρωματικές εναλλαγές μπορούν να παραχθούν από ένα μόνο φωτιστικό μέσω δυναμικής ενεργοποίησης των διαφόρων συνδυασμών LED.
Αυτά τα φωτιστικά μπορούν να ελεγχθούν μεμονωμένα μέσω Η/Υ, ελεγκτή DMX ή αποκλειστικούς ελεγκτές για να παράγουν ειδικά εφέ, συμπεριλαμβανομένων σταθερών χρωμάτων, τυχαίων αλλαγών χρώματος, strobing (ρυθμική λειτουργία), μεταβλητού strobing και εναλλαγής με εξασθένηση χρώματος. Ιδανική είναι η χρήση χρωματιστών LED και για βιτρίνες καταστημάτων, καθώς ο φωτισμός του φόντου σε συνδυασμό με τον σημειακό φωτισμό των εμπορευμάτων, μπορούν να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση και να μειώσουν το κόστος συντήρησης, ενώ προσελκύουν το ενδιαφέρον του αγοραστή με έναν νέο τρόπο.

Εξάλειψη UV ακτινοβολίας

Οι λυχνίες LED παράγουν λίγη θερμότητα και καθόλου υπεριώδη (UV) ακτινοβολία, όντας ιδανικές για το φωτισμό αντικειμένων, όπως έργα τέχνης, που είναι ευαίσθητα στο υπεριώδες φως.

Αντοχή

Τα LED είναι πολύ ανθεκτικά. Δεν διαθέτουν ίνες που να μπορούν να υποστούν βλάβη εξαιτίας κραδασμών. Είναι ευαίσθητα ωστόσο στη θερμότητα και στην υπερφόρτωση από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Μικρό μέγεθος και ευελιξία σχεδιασμού

Ενα μεμονωμένο LED είναι πολύ μικρό και παράγει συνολικά λίγο φως. Τα LED μπορούν όμως εύκολα να συνδυαστούν σε οποιοδήποτε διάταξη για να παράγουν την επιθυμητή φωτεινότητα, σύμφωνα με τους σχεδιαστικούς στόχους και τις οικονομικές δυνατότητες. Επιπλέον, τα LED μπορεί να θεωρηθούν πολύ μικρά φωτιστικά σώματα. Η κατανομή του φωτός μπορεί να ελεγχθεί με εποξικό φακό, απλοποιώντας την κατασκευή αρχιτεκτονικών φωτιστικών σχεδιασμένων να χρησιμοποιούν LED.
Ενας ελεγκτής μπορεί να συνδεθεί με ένα LED φωτιστικό, ώστε επιλεκτικά να καθιστά πιο αμυδρά μεμονωμένα LED, με αποτέλεσμα τον δυναμικό έλεγχο της διανομής, της έντασης και του χρώματος του φωτός. Τέλος, το συνεχές (DC) ρεύμα επιτρέπει στη μονάδα να είναι εύκολα προσαρμόσιμη σε διαφορετικές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

Άλλα οφέλη

Άλλα οφέλη από τα LED περιλαμβάνουν στιγμιαία έναυση, σε αντίθεση με τους λαμπτήρες CFL που. θέλουν το χρόνο τους μέχρι να αγγίξουν το μέγιστο της φωτεινότητάς τους όποτε πατάτε το διακόπτη, εύκολη αυξομείωση της έντασης (dimming), αθόρυβη λειτουργία και φυσικά αυξημένη ασφάλεια, λόγω της χαμηλής τάσης τροφοδοσίας. Ακόμα το σκέφτεστε;

Πλεονεκτήματα LED

. Μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (με την ίδια και καλύτερη απόδοση σε φωτισμό) έως και 95%.
. Δεν έχουν κόστος συντήρησης, συχνής αντικατάστασης, εργατικά κόστη.
. Η διάρκεια ζωής τους είναι πάνω από 50.000 ώρες.
. Δεν εκπέμπουν υψηλές θερμοκρασίες (<65 βαθμούς Κελσίου). .Δεν περιέχουν επικίνδυνες ο ουσίες, όπως υδράργυρο, κάδμιο και μόλυβδο. .Προσφέρουν άνετο και ξεκούραστο φωτισμό, με πολύ καλή ποιότητα χρώματος (CRI>80).
. Οι λαμπτήρες LED αντικαθιστούν τους παλαιούς λαμπτήρες χωρίς να αλλάξετε το φωτιστικό σώμα.
. Τα προϊόντα διατίθενται με πολυετή εγγύηση καλής λειτουργίας (ποικίλλει
αναλόγως με το μοντέλο και τον κατασκευαστή).

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ