Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία εκθέτει τα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων και ζητεί την άμεση ενίσχυσή του σε προσωπικό.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Εδώ και μήνες το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων λειτουργεί με έναν ιατρό, που είναι και ο συντονιστής του, ένα παιδίατρο κι έναν αγροτικό ιατρό, ενώ το συνεπικουρούν, κατά περίπτωση, ένας αγροτικός ιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο Πύργου και ένας ιατρός από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας. ‘Εχει επίσης 5 νοσηλευτές, αλλά δεν διαθέτει διοικητικό προσωπικό, τηλεφωνητή, ούτε οδηγό ασθενοφόρου.

Δεδομένου ότι το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων είναι το δεύτερο σε μέγεθος κίνησης Κέντρο Υγείας στη Μεσσηνία και από όλα τα τμήματά του εξυπηρετήθηκαν, το 2010, 78.800 ασθενείς, ενω και σήμερα εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας, με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, μια και καλύπτει τις ανάγκες μιας ευρύτερης και ιδιαίτερα ανεπτυγμένης τουριστικά περιοχής, η παραπέρα ενίσχυσή του σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό κρίνεται επιτακτικά αναγκαία.

Συγκεκριμένα, επείγει να υπάρξει άμεση στήριξη του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων τουλάχιστον με έναν ιατρό. Διαφορετικά, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η συνέχιση της λειτουργίας του, αφού το υφιστάμενο ιατρικό προσωπικό κυριολεκτικά εργάζεται στα όρια της αντοχής του, με προφανή προβλήματα για την ομαλή άσκηση του λειτουργήματός τους και την αποφυγή ιατρικού λάθους. Μάλιστα, οι αγροτικοί ιατροί του είναι οι μόνοι στην Περιφέρεια που τους τελευταίους 7 μήνες ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλεπόμενες 7 εφημερίες μηνιαίως, πρακτικά χωρίς κανένα διάλειμμα ανάπαυσης.


Επειδή, λόγω των εξοντωτικών συνθηκών εργασίας των αγροτικών ιατρών στο συγκεκριμένο Κέντρο, όχι μόνο αυτό δεν καθίσταται ελκυστικό για νέους αγροτικούς ιατρούς, αλλά επίκεινται παραιτήσεις και των ήδη απασχολούμενων, αμέσως μόλις ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους θητεία,

Επειδή, εξαιτίας όλων αυτών, το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων κινδυνεύει με απαξίωση και με άμεση υποβάθμιση των παρεχόμενων από αυτό ιατρικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, παρά τις φιλότιμες και συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να ενισχυθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και να καλυφθούν ομαλά οι αυξημένες ανάγκες χιλιάδων εξυπηρετούμενων από αυτό συμπολιτών μας;»

Ποσά "μαμούθ" οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων !

Αναλυτικά οι Δήμοι της Μεσσηνίας !

Ποσά «μαμούθ» αποτελούν τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων όλης της χώρας, όπως προκύπτει από αναλυτικά στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση........

δεδομένων του υπουργείου η οποία πάντως ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον υπουργό προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τα χρέη των δήμων.

Για τους τέσσερις μεγαλύτερους δήμους της χώρας προκύπτει ότι ο δήμος Αθηναίων έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 210.970.188 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 76.743.219 ευρώ. Ο δήμος Πειραιά έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 131.240.573 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 26.313.926 ευρώ. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 43.617.543 ευρώ και βραχυπρόθεσμες 12.733.015. Ο δήμος Πάτρας έχει μακροχρόνιες υποχρεώσεις 27.490.160 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 19.638.412 ευρώ.

Οι υποχρεώσεις των Δήμων της Μεσσηνίας είναι !.....

Καλαμάτας : 11.746.129 ευρώ και 7.763.114 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.

Μεσσήνης : 2.873.109 ευρώ και 3.798.373 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.

Τριφυλίας : 4.095.615 ευρώ και 6.352.907 ευρώ σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Πύλου-Νέστορος : 2.359.300 ευρώ και 3.293.070 ευρώ σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Οιχαλίας : 1.228.744 ευρώ και 2.622.682 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.

Δυτικής Μάνης : 0 ευρώ και 1.144.721 ευρώ σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις αντίστοιχα.

BEST TV

Φαρμακεία και το απόγευμα από 1η Νοεμβρίου !

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο απογευματινής λειτουργίας των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα.
Με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, θα εφημερεύει υποχρεωτικά το 30% των φαρμακείων κάθε περιοχής τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

Σε περίπτωση που το νέο ωράριο δεν ..........

εφαρμοστεί, ο κ. Λοβέρδος προειδοποίησε τους φαρμακοποιούς με αφαίρεση άδειας για ένα μήνα.

BEST TV

Στην Ελλάδα του 2011 αναγκάζουν τους καταστηματάρχες να βάζουν γεννήτριες στα μαγαζιά τους

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι καταστηματάρχες για να μπορέσουν να κρατηθούν στην αγορά αναγκάζονται να κάνουν διακοπή ρεύματος στην ΔΕΗ για να αποφύγουν τα υπέρογκα πάγια τέλη, και καταφεύγουν σε βενζινοκίνητες γεννήτριες!

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και εσείς στο video ο ............

καταστηματάρχης έχει τοποθετήσει στο εξωτερικό του καταστήματος μια πρίζα και λίγο παρα πέρα μια βενζινοκίνητη γεννήτρια...

Αυτή είναι η Ελλάδα του Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ

ΣΧΟΛΙΟ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ: Γιατί επιστρέφει την Ελλάδα στο 1950.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ: Γιατί έχει το όραμα του Πόποτα ΄"ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ"
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ: Για μια Ελλάδα εξαθλιωμένη, για μια Ελλάδα μηδενικό παντού.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ: Γιατί πρέπει αν βλέπουμε τον Πγκαλο να μας λέει ότι "Όλοι μαζί τα φάγαμε."

Συνέντευξη τύπου Τατούλη με θέμα Έναρξη Διαδικασίας διαγωνισμού για την Oλοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνέντευξη τύπου με θέμα "Έναρξη Διαδικασίας διαγωνισμού για την Oλοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου- Δημοσίευση Προκαταρκτικής Προκήρυξης στην Εφημερίδα της ΕΕ", θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Πλ. Εθνάρχου Μακαρίου Τρίπολη).

Την μετάδοση της συνέντευξης τύπου θα έχετε την ..........

δυνατότητα να την παρακολουθήσετε μέσα από ο Φιλιατρά News. Την ευθύνη της μετάδοσης την έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπ. Παιδείας: Νέο πρόβλημα με φωτοτυπίες ελλείψει σχολικών επιτροπών

Το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι γονείς σε πολλά σχολεία της χώρας για τις φωτοτυπίες, ελλείψει βιβλίων αλλά και... σχολικών επιτροπών που σε πολλούς δήμους δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμα λόγω «Καλλικράτη» (οι προηγούμενες έχουν καταργηθεί, και όπως λένε οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε πράξη, όπως η αγορά φωτοτυπικού χαρτιού).

Ωστόσο, η υφυπουργός Παιδείας Εύη .............

Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση, σημείωσε ότι «οι φωτοτυπίες θα γίνουν όπως γίνονται κάθε χρόνο που λειτουργούσαν από τον

Επιπλέον κονδύλι για τα σχολεία

Μάλιστα, όπως σημείωσε, τα βιβλία θα έρθουν και μέχρι να έρθουν θα υπάρξουν dvd και φωτοτυπίες, οι γονείς δεν πρέπει να πληρώσουν καθόλου για τις φωτοτυπίες, ενώ χθες είχε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο για το επιπλέον κονδύλι που θα χρειαστεί, πέραν του ποσού των 20 εκατ. ευρώ που έχει δοθεί στους δήμους για την κάλυψη των σχολικών αναγκών.

Υπάρχουν σχολικές επιτροπές

Ανέφερε, επίσης, ότι σχολικές επιτροπές υπάρχουν, ενώ για τις καταγγελίες για το ότι υπάρχουν ορισμένες που δεν έχουν οριστεί δήλωσε ότι δεν έχει αυτήν την εικόνα και δεσμεύθηκε ότι αμέσως μετά θα μιλήσει με τον Πάρι Κουκουλόπουλο για το θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση για τους Δήμους που δεν έχουν οριστεί, θα υπάρξει βοήθεια από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου το θέμα να επιλυθεί.

Να σημειωθεί πως υπολογίζεται ότι το κόστος του φωτοτυπικού χαρτιού για ένα γυμνάσιο 300 μαθητών είναι 300 ευρώ για το πρώτο δεκαήμερο.

"Δεν αποκλείεται έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

Άλλη μία απόδειξη πως οι Γερμανοί αλλάζουν-σκληραίνουν τη στάση τους, άλλη μία ευθεία απειλή από το στόμα, όχι όποιου και όποιου, αλλά του προέδρου του κόμματος CSU που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Merkel.

Ο Horst Seehofer, που είναι και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας, απαντάει ως εξής στην ερώτηση της εφημερίδας Bild για το αν συζητείται το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη:.......

"Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά εκτιμώ ότι θα υπάρξει επιτυχία στον δρόμο που έχουν πάρει με το πακέτο στήριξης και τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων''.

Και ενώ αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για παραμονή μας στην ευρωζώνη, εαν δηλαδή τους ξαφνιάσουμε και για πρώτη φορά υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, ταυτόχρονα ξαναπυροβολεί:''δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια των υπερχρεωμένων χωρών που δεν καταβάλουν προσπάθειες".

NEWSIT

Δείτε το νέο δρόμο Τρίπολη Καλαμάτας από ελικόπτερο.. [ VIDEO ]





Χτίζεται το καλάθι Πελοποννησιακών Προϊόντων

Εγκρίθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας

Mέσω του Καλαθιού Πελοποννησιακών Προϊόντων παίρνει σάρκα το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, του πλέον βασικού πυλώνα ανάπτυξης.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης ..........

εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου, όπως τον εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Το καλάθι των τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου αποτελεί το επιχειρησιακό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, με ένα σημαντικό εύρος δράσεων, σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που μέχρι σήμερα έχει χαραχθεί. Σε επόμενη συνεδρίαση, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, τονίστηκε ότι θα εξειδικευτούν οι άξονες και θα τεθεί ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση των σταδίων, αλλά και των τελικών στόχων.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης «από το 2012 το 20 % των πόρων του τεχνικού προγράμματος θα διατίθεται στις υποδομές για ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιηθεί το 80% του καινούριου προγράμματος ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην κατεύθυνση εκείνων που ασχολούνται με τη γεωργική οικονομία και κτηνοτροφία.

Στόχος είναι να αλλάξει το μοντέλο της αγροτικής οικονομίας με πλήρη απεξάρτηση από τη λογική των επιδοτήσεων, οι οποίες εξόντωσαν την ποιότητα των προϊόντων, την παραγωγική ικανότητα και το παραγωγικό πρότυπο.

Η σύγχρονη λογική, όπως την έθεσε ο κ. Τατούλης, επιβάλλει την υιοθέτηση σύγχρονων απόψεων περί ανταγωνιστικότητας, προκειμένου αυτή να καταστεί ανθεκτική στο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Μικρά, ευέλικτα έργα με άμεση ανταπόδοση, φιλικά προς το περιβάλλον και με γρήγορη απόδοση κόστους, είναι το ζητούμενο» σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Το πλέον σημαντικό είναι η γρήγορη σύνδεση με τις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες διαθέτουν πρόσβαση στις αγορές για την προώθηση και διάθεση των προϊόντων. Για το σκοπό αυτό προωθείται η αγροτοδιατροφική σύμπραξη, με επαφές που έχουν ήδη γίνει με διεθνείς δυνάμεις, όπως για παράδειγμα με σημαντικές μεταφορικές εταιρείες από το Ισραήλ.

Moriasnow

Εντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί

Την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών ταξί πυροδότησε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι άδειες ταξί θα δίνονται από το Δημόσιο, έναντι παραβόλου, θα μπορούν να ανανεώνονται κάθε τρία χρόνια, αλλά δεν θα μπορούν να μεταβιβάζονται.

«Οδηγούμαστε όλοι στην ανεργία», δήλωσε ........

μιλώντας στη ΝΕΤ ο γραμματέας του ΣΑΤΑ, Κωνσταντίνος Δήμος, σημειώνοντας πως από την ημέρα που σταμάτησε η απεργία του κλάδου δεν υπήρξε καμία επαφή με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και καμία ενημέρωση για τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Ο κ. Δήμος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου δεν είναι αντίθετοι στην εξυγίανση αλλά στην ισοπέδωση και την καταστροφή.

Για «τερατούργημα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Πάτρας, Παναγιώτης Σκέντζος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι. «Ο κ. Ραγκούσης άνοιξε τις πύλες της κολάσεως και μας έριξε όλους μέσα...Μας καταστρέφει μια κι έξω», τόνισε.

Τι αλλάζει στο νόμο για απασχόληση των συνταξιούχων

Την τροποποίηση του νόμου για την εργασιακή απασχόληση των συνταξιούχων, ανακοίνωσε με εγκύκλιό του ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με με την τροποποίηση του άρθρου 63 συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας όσο και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος των φορέων επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως ηλικίας, και μετά δηλαδή τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους οφείλουν να δηλώσουν στον φορέα επικουρικής ασφάλισης από τον οποίο συνταξιοδοτούνται την ανάληψη εργασίας ή ότι αυτοαπασχολούνται, δεδομένου ότι στην νομοθεσία των φορέων αυτών δεν τίθεται ηλικιακό όριο για τον περιορισμό, την αναστολή ή τη διακοπή της σύνταξης.

Το έγγραφο που υπογράφει ο υφυπουργός ...........

Εργασίας κ. Κουτρουμάνης, έχει ως εξής:

«Τροποποίηση του άρθρου 63 του ν.2676/1999 για την απασχόληση συνταξιούχων»

«Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 170/5-8-2011, τεύχος Α΄, δημοσιεύθηκε ο ν.3996/2011 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».

Με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ανωτέρω νόμου, και ειδικότερα με τις παραγράφους 1,2,3 και 4, επέρχονται τροποποιήσεις στο άρθρο 63 του ν.2676/1999, όπως αυτό ισχύει μετά την αντικατάστασή του με την παρ. 1 του άρθρου 16 του ν.3863/2010, για την απασχόληση συνταξιούχων.

Παρ.1

Με την εν λόγω ρύθμιση, εξαιρούνται από τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν.2676/1999, όπως αυτό ισχύει μετά την αντικατάστασή του με την παρ. 1 του άρθρου 16 του ν.3863/2010, οι συνταξιούχοι φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις του ν.612/1977, καθώς και όσοι λαμβάνουν από τους ανωτέρω φορείς εξωιδρυματικό επίδομα.

Επιπλέον, για τις ανωτέρω κατηγορίες συνταξιούχων και βοηθηματούχων, δεν έχουν εφαρμογή καταστατικές διατάξεις ασφαλιστικών οργανισμών που προβλέπουν αναστολή της σύνταξης σε περίπτωση που οι ανωτέρω επανέλθουν στην ασφάλιση των φορέων από τους οποίους συνταξιοδοτούνται.

Για παράδειγμα συνταξιούχος του Ο.Α.Ε.Ε. που έχει συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις του ν.612/1977 ασκεί εκ νέου δραστηριότητα για την οποία υπάγεται στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, γίνεται αναστολή της καταβαλλόμενης σύνταξης, όμως με την εν λόγω ρύθμιση, ο συνταξιούχος μπορεί να ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα και να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξη από τον Ο.Α.Ε.Ε., χωρίς περιορισμούς.

Παρ.2

Με την εν λόγω ρύθμιση επεκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες προσώπων η εξαίρεσή τους από τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν.2676/1999, για την απασχόληση συνταξιούχων. Ειδικότερα, στην παρ. 6 του ανωτέρω άρθρου, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με την παρ. 1 του άρθρου 16 του ν.3863/2010, προστίθεται περίπτωση στ, με την οποία εξαιρούνται από τις ανωτέρω διατάξεις, για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι 31/12/2012, οι συνταξιούχοι του Ν.Α.Τ. που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Παρ.3

Με την εν λόγω ρύθμιση επανέρχονται σε ισχύ οι καταστατικές διατάξεις των ασφαλιστικών οργανισμών που προβλέπουν αναστολή της σύνταξης σε περίπτωση που ο συνταξιούχος επανέλθει στην ασφάλιση του φορέα από τον οποίο συνταξιοδοτείται. Η ρύθμιση αυτή εκ παραδρομής είχε παραληφθεί κατά την αντικατάσταση του άρθρου 63 του ν.2676/1999 με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 16 του ν.3863/2010, όμως με την Φ.80000/οικ.20685/1190/9-11-2010 εγκύκλιο είχαν δοθεί οδηγίες προκειμένου να συνεχιστεί η αναστολή της σύνταξης στις ανωτέρω κατηγορίες συνταξιούχων.

Επιπλέον, με την κοινοποιούμενη ρύθμιση, από την καταβολή των προσαυξημένων κατά 50% ασφαλιστικών εισφορών στις περιπτώσεις συνταξιούχων άνω των 55 ετών που υπάγονται στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. και του Ε.Τ.Α.Α., εξαιρούνται οι συνταξιούχοι των ανωτέρω φορέων που θα επανέλθουν στην ασφάλιση των φορέων αυτών.

Συνεπώς, σε περίπτωση π.χ. συνταξιούχου υγειονομικού που λαμβάνει σύνταξη γήρατος από το Τ.Σ.Α.Υ. και επανέρχεται στην ασφάλιση του ανωτέρω Τομέα, θα γίνεται αναστολή της σύνταξης γήρατος για όσο χρονικό διάστημα θα ασκεί το υγειονομικό επάγγελμα, χωρίς την καταβολή προσαυξημένων ασφαλιστικών εισφορών εφόσον είναι άνω των 55 ετών.

Επισημαίνουμε ότι η ισχύς της εν λόγω ρύθμισης αρχίζει από τη δημοσίευση του ν.3863/2010, δηλαδή από 15/7/2010 και εξής.

Παρ.4

Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος των φορέων επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου μας, που αναλαμβάνουν εργασία ή αυτοαπασχολούνται μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους, υπόκεινται στους περιορισμούς που προβλέπονται από τις καταστατικές διατάξεις των φορέων αυτών ως προς την καταβολή της σύνταξης.

Επίσης, στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 4 ορίζεται ρητά ότι οι αναφερόμενοι στο πρώτο εδάφιο συνταξιούχοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις του ν.612/1977, καθώς και όσοι λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα από τους φορείς κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου μας, εξαιρούνται από τους προβλεπόμενους από τις καταστατικές διατάξεις των φορέων επικουρικής ασφάλισης περιορισμούς για την καταβολή της σύνταξης.

Η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί συμπλήρωση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3863/2010, η οποία, αν και αφορά τους απασχολούμενους συνταξιούχους φορέων κύριας ασφάλισης, έχει άμεσες επιπτώσεις και στους απασχολούμενους συνταξιούχους λόγω γήρατος των φορέων επικουρικής ασφάλισης που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας.

Παρά το ότι από τη διατύπωση της παρ. 1 του άρθρου 16 του ανωτέρω νόμου συνάγεται ότι οι καταστατικές διατάξεις των φορέων επικουρικής ασφάλισης που προβλέπουν περιορισμούς στην καταβολή της σύνταξης για τους απασχολούμενους συνταξιούχους λόγω γήρατος, μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους, δεν θίγονται, κρίθηκε σκόπιμο, προς αποφυγή αντίθετων ερμηνειών, να θεσπισθεί η σαφής διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 42.

Συνεπώς, τόσο οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας όσο και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος των φορέων επικουρικής ασφάλισης οφείλουν να δηλώσουν στον φορέα επικουρικής ασφάλισης από τον οποίο συνταξιοδοτούνται την ανάληψη εργασίας ή ότι αυτοαπασχολούνται, ανεξαρτήτως ηλικίας, και μετά δηλαδή τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους, δεδομένου ότι στην νομοθεσία των φορέων αυτών δεν τίθεται ηλικιακό όριο για τον περιορισμό, την αναστολή ή τη διακοπή της σύνταξης».

Μείωση κατά 20 % του κόστους μεταφοράς των μαθητών

Μείωση κατά 20 % του κόστους μεταφοράς των μαθητών επετεύχθη μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη κατά τη συζήτηση του θέματος για την παράταση των συμβάσεων των Δήμων με τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης κος Ανδρέας Πουλάς παράλληλα πρότεινε επίσης την διερεύνηση της δυνατότητας ασφάλισης των μαθητών από εύρωστες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην βάση των αρχών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Με αυτό τον τρόπο ο Περιφερειάρχης ...........

Πελοποννήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με σκοπό την εκδήλωση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τις επιχειρήσεις, οι οποίες εκτός από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα θα πρέπει να παρέχουν κοινωνικό ανταποδοτικό έργο στην περιοχή που δραστηριοποιούνται.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο κ. Μπούκλης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη σεβασμού διεθνών προτύπων, λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν. Λίγες είναι οι εταιρίες στη χώρα μας που πληρούν τις διεθνείς προϋποθέσεις σημείωσε ο επί κεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ