Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοπόρος δύναμη η COSMOTE στην κάλυψη 3G

Η COSMOTE υλοποιώντας προηγμένες ευρυζωνικές υποδομές, προσφέρει στους πελάτες της διαρκώς καλύτερη κάλυψη και γρήγορο Mobile Internet σε περισσότερα σημεία.

Τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα προσφέρει το δίκτυο 3ης γενιάς της COSMOTE, που σήμερα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει πάνω από το 97% του πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας Έκθεσης Επέκτασης & Εκσυγχρονισμού Δικτύου 3ης γενιάς.

Επιπλέον, η COSMOTE παρέχει τις υψηλότερες ταχύτητες στις υπηρεσίες πλοήγησης στο ..........

Μobile Internet στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις που πραγματοποίησε για λογαριασμό της εταιρείας, τρίτος εξουσιοδοτημένος φορέας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε πανελλαδική κλίμακα.
Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Μαρτίου-Ιουλίου 2011 σε 49 πόλεις, ενώ κάλυψαν πάνω από 24.000 χιλιόμετρα στο κύριο οδικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα.

Επισημαίνεται ότι μόνο τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η COSMOTE επέκτεινε το 3G δίκτυό της κατά 30% σε επίπεδο νέων σταθμών βάσης, ενώ αύξησε τη μέση ταχύτητα χρήστη του δικτύου της κατά 45%.

Όλο το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα - Μικρότερα τα πρόστιμα για την κύρια κατοικία

- Έκπτωση 50% στα πρόστιμα για σοφίτες, πατάρια και υπόγεια
- Για 30 χρόνια τελικά η τακτοποίηση των αυθαιρέτων
- Διαβάστε χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα πρόστιμα πρώτης και δεύτερης κατοικίας
- Για λοιπές πολεοδομικές και κτηριοδομικές παραβάσεις το πρόστιμο είναι 500 ευρώ ανά παράβαση

Μικρότερα πρόστιμα θα πληρώσουν όσοι ........

έχουν αυθαίρετη κατασκευή σε πρώτη κατοικία, ενώ όσοι έχουν αυθαίρετα σε δεύτερη κατοικία, το πρόστιμο θα εξαρτηθεί από την τιμή ζώνης της περιοχής στην οποία έχει κατασκευαστεί το αυθαίρετο.
Έκπτωση 50% θα έχει το πρόστιμο για αυθαίρετες κατασκευές σε υπόγεια, σοφίτες και πατάρια με βάση τους συντελεστές που εισηγείται το ΥΠΕΚΑ στις διατάξεις για τα αυθαίρετα.

Οι συντελεστές υπολογισμού των προστίμων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όπως κατατέθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής ,από τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν ως εξής:

- σε αυθαίρετο με οικοδομική άδεια ο συντελεστής είναι 1.0 και χωρίς οικοδομική άδεια ο συντελεστής είναι 2.0

- σε αυθαίρετο εντός σχεδίου ή οικισμού ο συντελεστής είναι 1,0

- σε εκτός σχεδίου ή οικισμού ο συντελεστής είναι 1.7

- εάν είναι κύρια και μοναδική κατοικία ο συντελεστής είναι 0.4, εάν είναι άλλη κατοικία ο συντελεστής είναι 0.5 για τιμή ζώνης μεγαλύτερη ή ίση από 1000 ευρώ και 0.6 για τιμή ζώνης μεγαλύτερη των 1000 ευρώ. Ο συντελεστής αυθαιρέτου που η χρήση του είναι τουριστική ή βιομηχανική ή τη βιομηχανία ο συντελεστής είναι 0.6 και αν το αυθαίρετο χρησιμοποιείται για άλλη επιχείρηση ο συντελεστής είναι 0.6

- εάν με το αυθαίρετο έχει γίνει αλλαγή χρήσης ο συντελεστής είναι 1.4

- στις περιπτώσεις που με το αυθαίρετο έχει γίνει υπέρβαση στα τετραγωνικά μέτρα των κύριων χώρων, αν το αυθαίρετο καταλαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της επιτρεπόμενης δόμησης ο συντελεστής είναι 1.0, αν καταλαμβάνει 50 έως 100% της επιτρεπόμενης δόμησης ο συντελεστής είναι 1.3, εάν καταλαμβάνει από 100 έως 200% της επιτρεπόμενης δόμησης ο συντελεστής είναι 1.6 κι αν καταλαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο του 200% της επιτρεπόμενης δόμησης ο συντελεστής είναι 1.9.

- Αν με το αυθαίρετο έχει γίνει υπέρβαση στο ύψος κάτω του 20% ο συντελεστής είναι 1.2 και αν είναι πάνω του 20% από το επιτρεπόμενο ύψος ο συντελεστής είναι 1.4. Αντίστοιχοι είναι οι συντελεστές με βάση τους οποίους θα υπολογίζεται ξεχωριστά το πρόστιμο για τα τετραγωνικά με τα οποία έχει γίνει υπέρβαση σε υπόγεια, πατάρια και σοφίτες με έκπτωση 50%

- Εάν με το αυθαίρετο έχει γίνει υπέρβαση της κάλυψης μικρότερη του 20% ο συντελεστής είναι 1.2 και αν η υπέρβαση είναι μεγαλύτερη του 20% είναι 1.4

- Εάν έχει γίνει παραβίαση μικρότερη του 20% των υποχρεωτικών απόστασεων κτισμάτων ο συντελεστής είναι 1.2 κι αν έχει γίνει παραβίαση της πλάγιας απόστασης μεγαλύτερη του 20% ο συντελεστής είναι 1.4.

- Αν έχει γίνει αυθαίρετο σε ποσοστό μικρότερο του 20% πάνω στην πρασιά ο συντελεστής είναι 1.4, και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% ο συντελεστής είναι 1.8

- Στις πισίνες ο συντελεστής είναι 0.5

- Εισάγεται κοινωνικός συντελεστής 0.5 για τα ΑΜΕΑ με ατομικό εισόδημα έως 8.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ οικογενειακό όταν πρόκειται για κύρια και μοναδική κατοικία

- Εισάγεται συντελεστής παλαιότητας 0.2 για αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις είχαν γίνει μέχρι 31.1.1983 και συντελεστής 0.8 για αυθαίρετες κατασκευές από 31.1.1983 έως 31.12.2003

- Τέλος, για λοιπές πολεοδομικές και κτηριοδομικές παραβάσεις το πρόστιμο είναι 500 ευρώ ανά παράβαση

Ανακοινώνοντας τις βελτιώσεις στους συντελεστές για τον υπολογισμό των προστίμων, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα ενδεικτικές περιπτώσεις για το πώς θα διαμορφωθούν τα πρόστιμα ανάλογα με την τιμή ζώνης κάθε περιοχής και τον αριθμό των τ.μ. Σύμφωνα με τα παραδείγματα αυτά:

- Για πρώτη κατοικία με οικοδομική άδεια εντός σχεδίου και μικρότερη από 50% υπέρβαση δόμησης σε περιοχή με τιμή ζώνης τα 1500 ευρώ και 100 τ.μ. αυθαιρεσίας, το πρόστιμο θα είναι 9.000 ευρώ

- Για πρώτη κατοικία χωρίς οικοδομική άδεια σε εντός σχεδίου περιοχή με τιμή ζώνης 1.500 ευρώ και 100 τ.μ. αυθαιρεσίας, το πρόστιμο θα είναι 18.000 ευρώ

- Για πρώτη κατοικία χωρίς οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή με τιμή ζώνης 1000 ευρώ και 100 τ.μ. αυθαιρεσίας το πρόστιμο θα είναι 20.400 ευρώ

- Για δεύτερη κατοικία με οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου με υπέρβαση δόμησης μεγαλύτερη του 50%, τιμή ζώνης 700 ευρώ και αυθαιρεσία 100 τ.μ το πρόστιμο θα είναι 8.925

- Για δεύτερη κατοικία χωρίς οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή με τιμή ζώνης τα 700 ευρώ και 100 τ.μ. αυθαιρεσίας το πρόστιμο θα είναι 17.850 ευρώ

- Για δεύτερη κατοικία χωρίς οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή με τιμή ζώνης 1.000 ευρώ και 100 τ.μ. αυθαιρεσίας το πρόστιμο θα είναι 25.500 ευρώ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ: ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΥΡΑ ΠΕΡΙ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ;

Αντιλαμβανόμενη τις όποιες καλές προθέσεις , θα ήθελα να τονίσω πόσο υποκριτικό ακούγεται το ότι θα «παλέψουν οι φορείς» για να παραμείνει το Κέντρο Διαβιβάσεων στην πόλη της Καλαμάτας!

Επειεικώς αναφερόμενη , θα έλεγα πως απορία προκάλεσε στους Μεσσήνιους πολίτες το όψιμο ενδιαφέρον και η μαχητικότητα του νέου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ.Αλευρά σε ειλημμένες αποφάσεις.

Δυστυχώς για την πόλη της Καλαμάτας αλλά και για τη ............

Μεσσηνία γενικότερα, οι Κυβερνητικοί σχεδιασμοί επιφύλαξαν δυσάρεστες εκπλήξεις!

Λουκέτα και υπανάπτυξη!

Μακάρι κ.Αντιπεριφερειάρχα να πετύχετε με τη μαχητικότητά σας , την παραμονή του ΚΕΔΒ και να αποτρέψετε τους σχεδιασμούς για λειτουργία στο χώρο αυτό κέντρου λαθρομεταναστών!

Μακάρι να πετύχετε την παραμονή του Ινστιτούτου Ελαίας και του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα, όπως σε πρόσφατη συνέντευξή σας ,διαβεβαιώσατε!

Μακάρι να δραστηριοποιηθείτε προκειμένου να μειωθούν οι απαράδεκτες τιμές των διοδίων ,κάτι το οποίο είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες από τον αρμόδιο Υπουργό !

Μακάρι να πετύχετε την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου ,που έχει αποκόψει σιδηροδρομικά την Πελοπόννησο και η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού να φτάσει μέχρι την Τσακώνα!

Μακάρι ,να κινηθείτε δραστήρια και με μέτρο πίεσης τέτοιο , για να επαναφέρετε στην Καλαμάτα το Στρατολογικό Γραφείο!

Τελικά βρισκόμαστε στο φθινόπωρο του 2011 και η Μεσσηνία αν κάνει τον απολογισμό της θα δει, ότι απλώς βρέθηκε τουλάχιστον μία δεκαετία πίσω σε όλες τις διεκδικήσεις και επιδιώξεις της.

Βέβαια στους κατοίκους αυτού του τόπου, είναι γνωστή η πολιτική που ακολουθεί διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ όταν αναλαμβάνει την Κυβέρνηση της Χώρας ,για τη Μεσσηνία.

Λόγια, έργα επί χάρτου, υποσχέσεις και προσδοκίες!

Πραγματικότητα; Λουκέτα , απομόνωση, συρρίκνωση και αποδόμηση όλων των έργων που έκαναν οι προηγούμενοι και φυσικά φτώχεια και δυσκολίες για το λαό!

Διαβάσαμε πρόσφατα στις ημερήσιες τοπικές εφημερίδες της Μεσσηνίας , πως η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ , κατά τη διάρκεια της περιφερειακής συνδιάσκεψης ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου στην Κόρινθο, κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου.

Πράγματι είναι πολύ σωστό και δείγμα της νέας αντίληψης περί κομματικής προσέγγισης, ακόμη και τα κομματικά όργανα του Κυβερνώντος κόμματος στο Νομό Μεσσηνίας να αναδεικνύουν την υστέρηση στην ανάπτυξη , να προτείνουν τρόπους για να επιτευχθεί αυτή και με εύσχημο τρόπο , να εγκαλούν την Κυβέρνησή τους για τη μέχρι τώρα μεταχείριση της Μεσσηνίας!

Η συστηματική και σχεδιασμένη κατά πολλούς υποβάθμιση της Μεσσηνίας, έχει εξοργίσει τους πολίτες , που βιώνουν επιπρόσθετα και τις τραγικές επιπτώσεις της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθεί ο κ.Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του και επιζητούν πράξεις και όχι ανέξοδα λόγια !

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
-ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΝΟ.ΔΕ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ & ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν.Δ.

ΣΧΟΛΙΟ
Κυρία Μπούζα μας σας είχαμε ρωτήσει δεκάδες φορές κυρίως προεκλογικά τι προσέφερε στην Μεσσηνία η 14ετής παρουσία ως Νομάρχη του Δημήτρη Δράκου.
ΠΟΤΕ δεν μας απαντήσατε. Σας ζητήσαμε εκατοντάδες φορές να μας πείτε ένα μόνο μεγάλο και ολοκληρωμένο έργο που έκανε η τέως Νομαρχία και ο επί 14 χρόνια Νομάρχης Δράκος.
Ποτέ δεν μας απαντήσατε παρά μόνο κάτι φούμαρα μας λέγατε.
Σήμερα τι πάτε να πείτε και τι παραμύθια πάτε να μας πουλήσετε; ότι η Μεσσηνία γνώρισε ανάπτυξη όσο ήταν Νομάρχης ο Δράκος; Μέσα από ποιό έργο του; Το μηδενικό έργο Δράκου;

ΠΑΣΟΚ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΝΠΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ

Τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους που θα στηρίξει για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων αποφάσισε ο τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ.
Για τη θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ θα στηρίξει τελικά τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και όχι τον Πέτρο Τατούλη, και για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων τους: .........

Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Κώστα Σιμιτζή (δήμαρχο Κάβαλας)

Κεντρικής Μακεδονίας: Σίμο Δανιηλίδη (δήμαρχο Συκεών- Νεάπολης)

Δυτικής Μακεδονίας: Λάζαρο Μαλούτα (δήμαρχο Κοζάνης)

Θεσσαλίας: Ρίζο Κομήτσα (δήμαρχο Κιλελέρ)

Στερεάς Ελλάδας: Νίκο Παπαγγελή (δήμαρχο Λειβαδιάς)

Αττικής: Νίκο Σαράντη (δήμαρχο Αγίων Αναργύρων)

Δυτικής Ελλάδας: Παύλο Μοσχολιό (δήμαρχο Αγρινίου)

Πελοποννήσου: Αλέκο Πνευματικό (δήμαρχο Κορίνθου)

Κρήτης: Γιάννη Κουράκη (δήμαρχο Ηρακλείου)

Νοτίου Αιγαίου: Στάθη Κουσουρνά (δήμαρχο Ρόδου)

Βορείου Αιγαίου: Πολύδωρο Λαμπρινούδη (δήμαρχο Χίου)

Επίσης, στην ΠΕΔ Ηπείρου θα στηρίξει κατά πάσα πιθανότητα το δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλλιπο Φίλιο και στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων το δήμαρχο Ζακύνθου Στέλιο Μποζίκη.

Περικλής Μαντάς: «Αύξηση ΦΠΑ 10% επί 0 = ‘ 0 ’ κύριε Βενιζέλο….»

Με την επίσημη έναρξη του Φθινοπώρου, η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με το πρώτο χτύπημα της φοροεπιδρομής που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Η αύξηση 10% του ΦΠΑ στα είδη εστίασης είναι αδικαιολόγητη, ανούσια και σύντομα θα προβεί και άκαρπη για την αύξηση εσόδων του κράτους.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αποτυχημένη τακτική, προσπαθεί να αντλήσει περισσότερα έσοδα από μια «αγορά» που είναι ήδη μαρασμένη.
Με τον μειωμένο τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης, αποτέλεσμα της μείωσης της κατανάλωσης των πελατών τους, οι επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες να απορροφήσουν την αύξηση αυτή, προκειμένου τουλάχιστον να μπορέσουν να διατηρήσουν τον ήδη χαμηλό κύκλο εργασιών τους.
Άλλωστε μια ενδεχόμενη αύξηση τις τιμής των προϊόντων ........

τους κατά 10%, αυτομάτως θα σήμαινε και κατάρρευση της δουλειάς τους.

Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όμως, στο οποίο, οι τράπεζες έχουν κλειστές τις πόρτες, η εφορία έχει γίνει πλέον συνέταιρος κάθε επιχειρηματία, τα χρέη και τα λειτουργικά έξοδα έχουν χτυπήσει κόκκινο, καμία επιχείρηση δεν θα είναι συνεπής στην απόδοση του ΦΠΑ κάθε μήνα ή τρίμηνο. Κι αυτό όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί πλέον δεν θα μπορούν.

Εκτός κι αν πιστεύουν οι κύριοι στο οικονομικό επιτελείο ότι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης είναι τα εστιατόρια που επισκέπτονται αυτοί, για το γεύμα ή το δείπνο τους.
Αρκεί να θυμηθούμε όλοι, ότι παρόλες τις θυσίες του ελληνικού λαού τους τελευταίους 16 μήνες, η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε κάθε πρόβλεψη για τα προσδοκώμενα έσοδα.
Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.
Το λάθος τους είναι ότι βασίζονται μόνο στα νούμερα. Μας μετέτρεψαν σε στατιστικές οντότητες. Η πραγματική οικονομία όμως είναι διαφορετική. Κι αυτή δεν μαθαίνεται μόνο στα πανεπιστήμια. Μαθαίνεται στην παραγωγή, στην καθημερινότητα. Και όσο η κυβέρνηση αγνοεί αυτή την οικονομία, θα συνεχίσει να πέφτει έξω σε κάθε πρόβλεψη της.

Περικλής Μαντάς

Νάντια Γιαννακοπούλου: Καλλικράτης και στους συνεταιρισμούς

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτελούν το κύριο μέσο ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο, το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα στη χώρα μας δείχνει να έχει εξαντλήσει τα όριά του, καθώς δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες του αγροτικού κόσμου.

Τη στιγμή που η διεθνής αγορά γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, η πλειοψηφία των συνεταιρισμών στην Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς χρεοκοπίας. Από τη μία δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στη διαχείρισή τους ή στις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα πολλοί εξ’ αυτών να αποτελούν εστίες διαφθοράς.

Από την άλλη το μέγεθός τους δεν τους καθιστά βιώσιμους. Από τους 1.000 συνεταιρισµούς που, σύµφωνα µε τα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν έναν στοιχειώδη τζίρο, εκείνοι που πραγματικά είναι δραστήριοι είναι πολύ λιγότεροι.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Εδώ και ...........

χρόνια, πάρα πολλοί συνεταιρισμοί λειτουργούν σαν «σφραγίδες», μόνο και μόνο για να εκλέγουν µέλη τους στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισµών, οι οποίες συμμετέχουν στα κοινοτικά προγράμματα. Εκτιμάται ότι από τους 6.500 συνεταιρισμούς που υπάρχουν σήμερα, το 80% περίπου είναι συνεταιρισμοί «σφραγίδες». Φυσικό επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο που πρέπει να έχουν προς όφελος των αγροτών.

Σε μια περίοδο κρίσης, που η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να παράγει προϊόντα ποιοτικά, βιολογικά, φθηνά και ανταγωνιστικά σε μία εποχή αυξημένου διεθνούς ανταγωνισμού, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί πρέπει να έχουν ως στόχο την εκ βάθρων ανασύσταση και αναδιοργάνωση του αγροτικού χώρου. Προτεραιότητές τους πρέπει να είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η ορθολογικότερη οργάνωση της αγοράς, ο έλεγχος του κόστους στην πρωτογενή παραγωγή, η προστασία της δημόσιας υγείας, η επιμόρφωση των αγροτών κ.α.

Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να γίνουν πολλά.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να απεμπλακεί εντελώς το κράτος από τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις. Πρέπει όλες να μάθουν να λειτουργούν στο πλαίσιο της αγοράς, κι αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ναι να κλείνουν. Το Κράτος δεν μπορεί να ασκεί στους συνεταιρισμούς διαφορετικού τύπου εποπτεία από ό,τι στις υπόλοιπες εμπορικές επιχειρήσεις. Η πολιτεία έχει αρμοδιότητα στο σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής, όχι στην εφαρμογή της, η οποία πρέπει να γίνεται από τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις.

Είναι ανάγκη να γίνει εκκαθάριση του τοπίου στις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, δηλαδή όσες δεν έχουν ουσιαστικές δραστηριότητες να κλείνουν και να εκκαθαρίζονται. Τα πολιτικά παιχνίδια για τα «κουκιά» σε κάθε εκλογικό, συνεταιριστικό επίπεδο είναι μια παθογένεια με την οποία πρέπει να τελειώνουμε, εάν θέλουμε να έχει προοπτική η ύπαιθρος.

Πρέπει επίσης να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και αγροτοσυνδικαλισμού.

Οι ίδιοι οι συνεταιρισμοί θα πρέπει να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους. Να δώσουν έμφαση στην προώθηση και προβολή των προϊόντων τους. Με επαγγελματισμό και σύγχρονες τεχνοκρατικές μεθόδους. Και παράλληλα, να επιδιώξουν συνέργειες με επιχειρήσεις, ινστιτούτα και θεσμικούς φορείς κάθε περιφέρειας.

Το κράτος, πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης των αλλαγών αυτών φέρνοντας ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς. Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος της χώρας, κάνει ακριβώς αυτό, παρεμβαίνοντας θετικά σε πολλά από αυτά τα θέματα.

Καταρχάς – και αυτό είναι η μεγαλύτερη τομή – δημιουργεί μια νέα δομή των συνεταιρισμών, οδηγώντας σε συγχωνεύσεις τους περισσότερους από αυτούς. Όσοι συνεταιρισµοί δεν έχουν ικανή δραστηριότητα θα πρέπει να συγχωνευθούν µε άλλους ή διαφορετικά θα εκκαθαριστούν κλείσουν. Στην κατεύθυνση αυτή προβλέπεται η δημιουργία ενός μητρώου στο οποίο οι συνεταιρισµοί θα χωριστούν σε ενεργούς και µη ενεργούς, με βάση µια σειρά από κριτήρια, όπως τζίρος, βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα, αποτελεσματικότητα, τυχόν εξαγωγές, επιμόρφωση – υποστήριξη των μελών του, κ.α.

Καθιερώνονται επίσης κριτήρια στον τρόπο απορρόφησης κοινοτικών προγραμμάτων. Χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράµµατα θα µπορεί πλέον να πάρει ένας συνεταιρισµός, µόνο αν ο τζίρος του κυµαίνεται από ένα εισοδηματικό όριο και πάνω.

Επίσης αλλάζει ο τρόπος εκλογής αντιπροσώπων στη ΓΣ και το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ., καθώς το μέτρο καθορίζεται σε τουλάχιστον 500 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους για κάθε αντιπρόσωπο.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται επίσης μέτρα για τα δημοπρατήρια και τη συµβολαιακή γεωργία.

Με τις προτεινόμενες αλλαγές επιδιώκεται για πρώτη φορά μετά από 3 περίπου 10ετίες μια βαθιά τομή κόντρα σε κατεστημένα συμφέροντα και χρεοκοπημένες πρακτικές. Γι’ αυτό και θα είναι σημαντικό να προχωρήσουν με ευρεία συναίνεση.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ακόμα σημαντική μεταρρύθμιση που προωθεί η σημερινή Κυβέρνηση, μετά τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, τον Καλλικράτη, το πρόγραμμα «Διαύγεια» και πρόσφατα την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Αυτό το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών θα ακολουθήσουμε και στον Αγροτικό τομέα. Για να αποκτήσουν οι αγρότες μας όσα μπορούν και δικαιούνται.

Νάντια Γιαννακοπούλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλοςγια το κλεισιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας.

Σήμερα το πρωί συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα για το κλείσιμο του Στρατοπέδου στην πόλη μας και τη μεταφορά των Διαβιβάσεων στον Αυλώνα Αττικής.

Ακούσαμε τον Υπουργό Άμυνας κ. Μπεγλίτη με απαράδεκτο για Υπουργό Άμυνας και ξεπερασμένο φτηνό εμφυλιοπολεμικό πολιτικό λόγο να αναγγέλλει το τέλος της παρουσίας του Στρατού στο Νομό μας, όταν μάλιστα το δικό του Νομό ενισχύει πέραν της Σχολής Μηχανικού που διατηρεί στο Λουτράκι με μια ακόμη μονάδα, το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού, που μετακινείται από τον Τύρναβο.
Ο κ. Μπεγλίτης τους τελευταίους μήνες μας .........

κορόιδευε και αρνιόταν ακόμη και να συναντηθεί με τους Βουλευτές και τους Φορείς του Νομού, παρά το ότι του το ζητούσαμε όλοι επιμόνως.

Αυτή την απόφαση εμείς οι Μεσσήνιοι δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε.
Καλώ τους Βουλευτές του Κυβερνώντος κόμματος και όλους τους Φορείς του Νομού μας , να τεθούν επικεφαλείς του αγώνα που πρέπει τώρα όλοι μαζί να ξεκινήσουμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ακολουθεί ολόκληρη η συζήτηση από τα πρακτικά της βουλής:





ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Και εγώ σας ευχαριστώ.

Συνεχίζουμε με την με αριθμό 1175/29-8-2011 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα.
Στην ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου, θα απαντήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτης, αφού πρώτα ο κ. Λαμπρόπουλος μας την παρουσιάσει σύντομα.
Ορίστε, κύριε Λαμπρόπουλε, έχετε το λόγο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρία Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε, καταρχήν, να διορθώσω τη συνάδελφο στην προηγούμενη ερώτηση της. Δεν έχουμε εμείς κρούσματα ελονοσίας στην Καλαμάτα, μην σπέρνουμε φόβο και τρόμο στον κόσμο. Δεν ξέρω που το άκουσε, πιθανότατα υπάρχει κακή πληροφόρηση. Το διευκρινίζω για να τελειώνουμε μ’ αυτήν την ιστορία.
Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στη Καλαμάτα λειτουργούν από το 2005 οι Διαβιβάσεις. Οι Διαβιβάσεις πήγαν στην πόλη της Καλαμάτας στο πλαίσιο, τότε, μιας πολιτικής να υπάρξει αποκέντρωση των στρατοπέδων από την Αττική. Οι Διαβιβάσεις πήγαν στην Καλαμάτα, το ΚΕΒΟΠ πήγε στην Καστοριά. Έτσι, αφέθηκε ένας χώρος τεράστιος στο Χαϊδάρι, που ήταν αίτημα τότε σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Βέβαια, η παρουσία του στρατού στη Μεσσηνία ήταν από τον περασμένο αιώνα και για πολλές δεκαετίες με το ένατο Σύνταγμα, το οποίο έγραψε μεγάλη ιστορία στον πόλεμο του ’40-’41. Αυτό, λοιπόν, το στρατόπεδο, για το οποίο το 2008 δαπανήθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ για να γίνει ένα ακόμα μεγάλο κτίριο, είναι το πιο καινούργιο που υπάρχει στην Ελλάδα, λειτούργησε το ’88, έχει άριστες συνθήκες διαβίωσης για τους στρατευμένους, το οποίο πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους.

Η Μεσσηνία έχει άριστες καιρικές συνθήκες που μπορεί να έχει εκπαίδευση για όλο το χρόνο. Με τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο η Καλαμάτα θα είναι δύο ώρες και κάτι με την Αθήνα. Η πόλη της Καλαμάτας έχει νοσοκομείο καινούργιο και πάρα πολύ καλό. Η Τρίπολη, που υπάρχει στρατιωτικό νοσοκομείο, με τον καινούργιο δρόμο είναι μόλις μισή ώρα από την Καλαμάτα. Έχει, λοιπόν, όλες αυτές τις προϋποθέσεις που πρέπει να μείνει το στρατόπεδο. Ο στρατός είναι δεμένος ιστορικά και οικονομικά με την πόλη.
Σε μια περίοδο που χειμάζεται η οικονομία μας και ιδιαίτερα οι πόλεις, όπως και η πόλη της Καλαμάτας, το να φύγει σήμερα το στράτευμα από εκεί θα είναι μεγάλο πλήγμα. Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν;

Σας λέω ειλικρινά και σας προσκαλώ και εσάς και τη στρατιωτική ηγεσία, τον αρχηγό του στρατού να έρθετε να δείτε σε τι στρατόπεδο έμεναν και εκπαιδεύονταν οι στρατιώτες και τότε εγώ πιστεύω την όποια απόφαση έχετε πάρει θα την ανακαλέσετε σίγουρα.

Τονίζω και πάλι ότι υπάρχουν άριστες προϋποθέσεις, κανένα στρατόπεδο σ’ όλη την Ελλάδα δεν τις έχει αυτές, για ποιο λόγο, λοιπόν, να το κλείσουμε; Αυτό είναι οικονομία; Ποια οικονομία θα έχουμε να κερδίσουμε; Να φορτώσουμε το στρατόπεδο, τις Διαβιβάσεις, από την Καλαμάτα και να το ξαναφέρουμε στην Αθήνα, στον Αυλώνα; Όλα να τα μαζέψουμε πάλι στην Αθήνα; Η λογική της αποκέντρωσης τι έγινε, δεν τη σκεφτόμαστε, πάει περίπατο, μόνο λόγια είναι; Γιατί, κύριε Υπουργέ;
Περιμένω και θέλω απάντηση και περιμένει σήμερα όλος ο Μεσσηνιακός λαός. Είναι όλοι αναστατωμένοι, ξέρετε τις αντιδράσεις που υπάρχουν και περιμένω μια απάντηση που θα ικανοποιήσει την τοπική κοινωνία.
Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Το λόγο έχει ο Υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Με την ερώτησή του σήμερα ο κύριος συνάδελφος, ουσιαστικά αποκάλυψε έναν από τους υπευθύνους του υπερδιπλασιασμού των κέντρων νεοσυλλέκτων κατά το διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Το Μάρτιο του 2004 η τελευταία Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της ηγεσία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρέδωσαν δέκα επτά κέντρα νεοσυλλέκτων και τον Οκτώβριο του 2009 τα βρήκαμε υπερδιπλασιασμένα.
Στη σημερινή ερώτηση κρίσης του συναδέλφου κ. Λαμπρόπουλου βρίσκεται ένας από τους υπευθύνους της τεράστιας σπατάλης –για να μην πω κακοδιαχείρισης- που έγινε την εξαετία της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία με αποτέλεσμα να καταγράφονται τεράστια ελλείμματα, τα οποία καλούμαστε σήμερα ως Κυβέρνηση να τα διαχειριστούμε για να υπερβούμε την κρίση. Όλα είχαν τεθεί στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης των τοπικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. Όλα είχαν τεθεί στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέφερε χωρίς κανένα σχεδιασμό και προγραμματισμό, επειδή εξυπηρετούσε τις τοπικές πολιτικές του σκοπιμότητες στην Καλαμάτα, ένα Κέντρο Νεοσυλλέκτων. Μετέφερε το κέντρο αυτό χωρίς σχεδιασμό επιχειρησιακό και χωρίς η μεταφορά αυτή να ανταποκρίνεται στις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ασκούσε την αρμοδιότητά του ως αρμόδιος Υφυπουργός και το πήγε στην Καλαμάτα. Εγώ θα μπορούσα να τον ρωτήσω σήμερα: Γιατί δεν άκουσε την τότε στρατιωτική ηγεσία και δεν το πήγε εκεί που υπήρχουν πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, εκεί που υπάρχει η πραγματική απειλή για την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας; Φοβάμαι ότι με την ευκαιρία της ερώτησης του κ. Λαμπρόπουλου αναδύονται μια σειρά από παθογένειες της πολιτικής μας ζωής.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Η πολιτική της Κυβέρνησής μας, η πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν καθορίζεται –και δεν πρόκειται να καθοριστεί- από τα τοπικά συμφέροντα, από τα αιτήματα των τοπικών φορέων, είτε αυτοί είναι αυτοδιοικητικοί φορείς είτε είναι Βουλευτές. Αποκλειστικός γνώμονας, θεμελιώδες κριτήριο του σχεδιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι ίδιες οι επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και τίποτε άλλο.

Στην Καλαμάτα, πράγματι, αποφασίσαμε να κλείσουμε το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, όπως αποφασίσαμε να κλείσουμε και το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Των Διαβιβαστών. Τούτο γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη με απόφασή μου μια μεγάλη πολιτική μεταρρυθμίσεων με τη μορφή συγχωνεύσεων και καταργήσεων στρατοπέδων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεύτερον, στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση θα γίνεται πλέον στους απομακρυσμένους στρατιωτικούς σχηματισμούς, εκεί που οι κληρωτοί μας τοποθετούνται για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και όχι στα ενδότερα, όχι στην Καλαμάτα ή στην Κόρινθο ή στο Ναύπλιο ή στην Τρίπολη, αλλά εκεί που πραγματικά χτυπάει η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων και εκεί που έχουμε τις ουσιαστικές μας ανάγκες.

Αυτά που είπε ο κ. Λαμπρόπουλος σήμερα, δυστυχώς –με όλη την εκτίμηση που του έχω- δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποθέωση μιας λογικής που βρίσκει τις ρίζες της στην περίοδο μετά τον εμφύλιο, τότε που ο εχθρός δεν ήταν εξωτερικός αλλά εσωτερικός, τότε που χτίζαμε στρατόπεδα για να αντιμετωπίσουμε τους εσωτερικούς εν δυνάμει εχθρούς της κυβερνώσας παράταξης. Αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτή, κύριε Λαμπρόπουλε. Αυτή η μετεμφυλιοπολεμική περίοδος πλέον ανήκει στους ιστορικούς.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υπουργού)
Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν την πολιτική και που είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέρονται της άμυνας της χώρας, είναι η πολιτική που εξορθολογίζει την κακοδιαχείριση στο χώρο της άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ένα στοιχείο μόνο θα σας πω: Από τις συγχωνεύσεις των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων εξοικονομούμε τουλάχιστον τριάντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Όμως, δεν ήταν αυτό το καθοριστικό στοιχείο που μέτρησε και βάρυνε στην απόφασή μου για το κλείσιμο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κύριε Υπουργέ, μπορείτε να συνεχίσετε στη δευτερολογία σας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αυτό που θα πρυτανεύει είναι τα πραγματικά συμφέροντα της πατρίδας μας.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Και εγώ σας ευχαριστώ.

Το λόγο έχει ο ερωτών Βουλευτής κ. Λαμπρόπουλος.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, δεν περίμενα αυτούς τους τόνους. Επιβεβαιώνομαι και φοβάμαι τη νοοτροπία σας περισσότερο από την πολιτική σας. Δεν έχετε συνειδητοποιήσει σε ποια καρέκλα κάθεστε.

Ποιος ήταν υπεύθυνος; Γιατί δεν λέτε που έγιναν στρατόπεδα με εισήγηση τότε της στρατιωτικής ηγεσίας αφού απεδέχθη τότε η πολιτική ηγεσία, ο Υπουργός δηλαδή, στην ουσία; Πού έγιναν; Έγιναν μέσα στα ήδη λειτουργούντα στρατόπεδα. Έγιναν Κέντρα Εκπαίδευσης στο Διδυμότειχο, στη Σάμο, στη Χίο, στην Κω και στο Παρανέστι. Αυτά είναι τα στρατόπεδα για τα οποία μιλάτε. Και γιατί έγιναν τα στρατόπεδα αυτά; Για να μην έρχονται από το Διδυμότειχο στην Κόρινθο, στην Τρίπολη, στην Άρτα, στην Καλαμάτα ή από τη Σάμο και να μην πληρώνει αυτός ο γονιός για να έρθει το παιδί εκεί.

Εσείς σήμερα δημοκοπείτε και λυπάμαι γι’ αυτό. Διότι εγώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον θέλω να στέκεται και να ενώνει τους πάντες και όχι να έρχεται εδώ να διχάζει και να μας πείτε ότι κατασπαταλήσαμε. Εύχομαι να παραδώσετε και εσείς στον επόμενο αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις όπως τις παραλάβατε. Αυτό το εύχομαι από τη ψυχή μου, γιατί αγαπώ και τιμώ την πατρίδα μου. Τίποτε άλλο δεν έχω να πω.

Σας λέω ένα πράγμα: Εσείς γιατί το πήρατε το τάγμα από τον Τίρναβο και το φέρατε στην Κόρινθο; Για το αξιόμαχο; Για να υπερασπιστείτε την Κόρινθο; Γιατί; Πείτε μου! Γιατί διατηρείτε το στρατό στην πόλη σας και αυξημένο; Κλείνετε το σύνταγμα, αλλά φέρνετε και το τάγμα από πάνω;
Σας λέω λοιπόν, ότι σήμερα σπείρατε απογοήτευση σε όλον τον κόσμο. Εσείς δεν με είχατε διαβεβαιώσει το Μάρτιο εμένα ότι το Κέντρο δεν πρόκειται να φύγει τηλεφωνικά; Εγώ δεν είχα μιλήσει με τον αρχηγό του στρατού –και λυπάμαι που το λέω αυτό- και με διαβεβαίωνε ότι δεν επρόκειτο να φύγει ο στρατός από τη Μεσσηνία και ιδιαίτερα οι διαβιβάσεις από ένα τέτοιο στρατόπεδο;

Ο κ. Βενιζέλος σε απάντησή του στις 15 Φεβρουαρίου –εσείς δώσατε απάντηση λίγο αργότερα- είπε: «Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το ΓΕΣ το 2008 με θέμα Σκοπιμότητα-Λειτουργία το ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα προβλέπεται να διατηρηθεί». Λίγο παρακάτω αναφέρει: «Στο πλαίσιο της μελέτης για τη μελλοντική δομή δυνάμεων για τα έτη 2011-2025 που είναι σε εξέλιξη έχει ενταχθεί στην κατηγορία αυτών το ΚΕΔΒ και θα παραμείνει στα λειτουργούντα χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα μετεγκατάστασής του». Αυτά τα έλεγε ο κ. Βενιζέλος στις 15 Φεβρουαρίου. Τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες και έρχεστε και βάζετε λουκέτο μόνο στη Μεσσηνία; Όλα τα άλλα στρατόπεδα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα μείνουν σε λειτουργία. Μόνο στη Μεσσηνία θα κλείσει. Τι έγινε; Γιατί; Την οικονομία της πόλης δεν τη σκέφτεστε; Λέτε ότι εξοικονομούνται τριάντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Για εμένα αυτό είναι αυθαίρετο και δεν το γνωρίζουμε. Πώς; Γιατί;

Ο κύριος Υπουργός Εσωτερικών είναι εδώ. Η Κυβέρνηση μιλάει για αποκέντρωση. Πήγε το Κέντρο Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα. Όλα τα Κέντρα ήταν στη νότιο Ελλάδα. Όλα τα κέντρα ήταν εκεί για λόγους επιχειρησιακούς. Δεν μπορεί ένα Κέντρο Νεοσυλλέκτων να είναι στην πρώτη γραμμή. Γιατί, λοιπόν, παίρνετε τις διαβιβάσεις και τις ξαναφορτώνετε και τις πηγαίνετε στον Αυλώνα και τους διαβιβαστές που μόνη τους επιθυμία ήταν να μείνουν στην Αθήνα γιατί δεν είχαν φύγει ποτέ; Και πηγαίνετε τους διαβιβαστές στον Αυλώνα. Τι καταφέρνετε λοιπόν;

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κύριε συνάδελφε, πρέπει να ολοκληρώσετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σας λέω και πάλι ότι αν ήξερα ότι θα απαντούσατε με αυτόν τον τρόπο σήμερα, θα είχα φέρει όλο το φάκελο. Ήταν η εισήγηση της τότε στρατιωτικής ηγεσίας. Το ΚΕΒΟΠ γιατί δεν το διώχνετε από την Καστοριά; Δεν φεύγουν από μακριά να πάνε πιο πάνω; Γιατί δεν το διώχνετε; Μήπως υπήρξε ισχυρό βέτο από εκεί; Γιατί;
Επαναλαμβάνω και πάλι, κύριε Υπουργέ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κύριε συνάδελφε, ολοκληρώστε, σας παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο στρατός και η πατρίδα μας ενώνει. Εσείς με την πολιτική σας διχάζεται. Και λυπάμαι που το λέω αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Το λόγο έχει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Φοβάμαι ότι υπήρξε ακόμη ένα δείγμα ενός συγκεκριμένου τρόπου για το πώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση και οι Βουλευτές της αντιλαμβάνονται κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα γύρω από την εθνική άμυνα της χώρας. Περίσσεψε ο λαϊκισμός και ήταν ελλειμματική η κοινή λογική.
Έχω ακούσει πολλές φορές –και δυστυχώς, από πάρα πολλούς Βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα- τα επιχειρήματα αυτά περί συμβολής στην τοπική οικονομία, περί δόξας και τιμής σε διάφορες περιοχές της χώρας, περί ιστορικών περιοχών.

Είναι αντιλήψεις ενός παρελθόντος και η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κοιτάζουν στο μέλλον της χώρας, της πατρίδας…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς μας γυρίσατε εξήντα χρόνια πίσω σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Μη διακόπτετε, κύριε Βουλευτά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας): Οι λογικές σας αυτές οδήγησαν σε βαθειά κρίση την πατρίδα μας και επιχειρούμε σήμερα να αναστρέψουμε αυτή την πορεία, δυστυχώς, δυστυχέστατα.
Ποιος το λέει; Πού βρέθηκε αυτό το περίφημο κριτήριο της τοπικής συμβολής στην οικονομία μιας περιοχής για να φτιάχνονται στρατόπεδα; Και γιατί να μη φτιάχνονται σε περιφέρειες της Ελλάδας με ελάχιστο κατά κεφαλήν εισόδημα; Ποιος θα το καθορίσει;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στον Αυλώνα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας): Κάνετε λάθος. Δεν πάνε στον Αυλώνα. Πάνε σε περιοχές όπου υπάρχει πραγματικά υπηρεσιακή ανάγκη. Τότε να φτιάξουμε σε φτωχές περιοχές της Ελλάδας. Να γεμίσουμε τις περιοχές με στρατόπεδα. Κατά την ίδια λογική, να γεμίσουμε όλη την Ελλάδα με Τεχνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με πανεπιστήμια. Είναι και η συνάδελφος εδώ, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας. Να γεμίσουμε όλη την Ελλάδα για να εξυπηρετήσουμε την τοπική οικονομία. Είναι ένα ψευδέστατο επιχείρημα.

Το έχω μετρήσει, γιατί είχα τελικά την αποφασιστικότητα να κλείσω το 6ο Σύνταγμα, που και αυτό είναι ιστορικό στην Κόρινθο, γιατί πιστεύω ότι η συμβολή στην τοπική οικονομία είναι μηδενική. Ενδεχομένως να βολεύονται ορισμένα τοπικά συμφέροντα. Δεν είναι όμως προς το συμφέρον της ανάπτυξης του τόπου, γιατί κοιτάζουμε στο μέλλον, πώς θα αναπτυχθούν περιοχές, πώς θα παραχωρήσουμε στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες, πώς θα εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον, πώς θα δημιουργήσουμε υποδομές προκειμένου το κράτος να μην πληρώνει ενοίκια.

Τι έγινε, αγαπητοί συνάδελφοι, στην Καλαμάτα; Από το 2005 υπηρετούν εκατόν είκοσι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της ευρύτερης περιοχής, δηλαδή, μια κρίσιμη μάζα πελατειακών σχέσεων. Και τι κάνουν οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί εκεί; Ουσιαστικά δουλεύουν δυο εβδομάδες ανά δυο μήνες όταν παρουσιάζεται η ΕΣΟ και την επόμενη περίοδο εκατόν είκοσι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ουσιαστικά υποαπασχολούνται. Αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις θέλουμε να φτιάξουμε;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι εκεί που το πραγματικό συμφέρον της χώρας το επιβάλλει και όχι οι τοπικές πελατειακές σχέσεις. Αυτό να είναι ξεκάθαρο στον Εθνική Αντιπροσωπεία. Και το λέω προς όλους. Δεν πρόκειται να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος. Δεν πρόκειται να υπολογίσουμε την οποιαδήποτε πολιτική πίεση. Όλα θα σχεδιάζονται με αποκλειστικό γνώμονα τις επιχειρησιακές ανάγκες.
Δεύτερο επιχείρημα είναι η ιστορικότητα κάθε τόπου. Τότε και πάλι θα πρέπει να γεμίσουμε την Ελλάδα με στρατόπεδα γιατί ξέρω πάρα πολλούς ιστορικούς τόπους από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή που θα έπρεπε να τιμηθούν με στρατόπεδα κατά τη δική σας βαθειά συντηρητική αντίληψη που σας διακατέχει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μας γυρίζετε εξήντα χρόνια πίσω. Εκεί σας κατατάσσει η ιστορία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας): Λυπάμαι πολύ. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά –και πείτε το στους τοπικούς φορείς στην Καλαμάτα- ότι…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τρείς μήνες σας ζητούσαν σε διάλογο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κύριε Λαμπρόπουλε, δεν έχετε το λόγο. Δεν μπορείτε να τον παίρνετε αυθαίρετα.
Ολοκληρώστε, κύριε Υπουργέ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας): Πείτε στους ψηφοφόρους σας ότι σήμερα υπερασπιστήκατε τα συμφέροντά τους. Αν θέλετε να σας διευκολύνω μπορώ να σας το αναγνωρίσω αυτό, αλλά έχω την ευθύνη να ακολουθήσω πάνω απ’ όλα και πέρα από τις φωνές σας αυτό που επιτάσσει το συλλογικό συμφέρον και αυτό θα κάνω.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν γενναίες παρεμβάσεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, αυτή είναι η υπέρτατη ανάγκη σήμερα για τη χώρα σε μια περίοδο μεγάλων εξελίξεων και ανακατατάξεων, σε μια περίοδο ανοικτών απειλών στα εξωτερικά μας σύνορα.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Και εγώ σας ευχαριστώ.

Μήνυμα αναγνώστη: Πέτρο Τατούλη στηρίζει η Πιπιλή για πρόεδρο στην ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας)

Δεν μπορεί να εξηγηθούν διαφορετικά οι δηλώσεις της Φωτεινής Πιπιλή για τον Πέτρο Τατούλη τις τελευταίες ημέρες, μια που η Βουλευτής της ΝΔ που έχει ρίζες από την Ηλεία (όπου διαθέτει και περιουσία βακουφικής προέλευσης) με αυτές πρακτικά στηρίζει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην πορεία του για την διεκδίκηση της θέσης του προέδρου της ΕΝΠΕ.

Η έμπειρη δημοσιογράφος και πολιτικός έχοντας ............

κάνει το ίδιο την περίοδο των εκλογών του προηγούμενου Νοεμβρίου, με αντίστοιχου περιεχομένου δηλώσεις πρακτικά προσέφερε στον Πέτρο Τατούλη προβάδισμα απέναντι στον αντίπαλο του Μεσσήνιο πολιτικό Δημήτρη Δράκο. Τα αποτελέσματα και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων επιβεβαίωσαν την δυναμική που η Φωτεινή Πιπιλή προσέδωσε στον Πέτρο Τατούλη με τις τότε δηλώσεις 'στήριξης' προς αυτόν.

Η κα Πιπιλή που γνωρίζει τα μυστικά της επικοινωνίας και της αντίστροφης ψυχολογίας, αλλά και την αντίδραση του κόσμου σε χαρακτηρισμούς, επέλεξε να δώσει έναν τίτλο στον Πέτρο Τατούλη που προφανώς ταιριάζει στα μέλη του Σουλτανάτου της Πελοποννήσου, όπως αυτό είχε στηθεί για δεκαετίες με εργαλείο την πολιτική τρομοκρατία του διχασμού της μετεμφυλιακής περιόδου, όπου στην Πελοπόννησο συνέβησαν εγκλήματα ανάμεσα στα δύο αντίπαλα τότε πολιτικά στρατόπεδα της αριστεράς και των νικητών των τότε κυβερνήσεων της Δεξιάς.

Είναι προφανές ότι οι τίτλοι που η κα Πιπιλή αναβιώνει στις τοπικές κοινωνίες, περιγράφοντας τον κολλητό της στην Βουλή Πέτρο Τατούλη, συνειρμικά ταιριάζουν στην παρωχημένη ελίτ της Πελοποννήσου η οποία παραδοσιακά διατηρούσε εξέχουσες θέσεις στις ηγετικές ομάδες της ΝΔ δημιουργώντας στεγανά που θα ακύρωναν κάθε αμφισβήτηση του εξουσιαστικού μοντέλου της Τουρκοκρατίας και των Σουλτανάτων, στα οποία και τότε η ελίτ αυτή διατηρούσε εξέχουσα θέση στην ύπνωση της ελληνικής κοινωνίας για την εξυπηρέτηση αλλότριων με τα εθνικά συμφερόντων.

Προφανώς η Φωτεινή Πιπιλή εν μέσω βρασμού στην Συγγρού, για την επιλογή υποψήφιων βουλευτών στην Α' Αθήνας από την οποία εκλέγεται, αποφάσισε να χαράξει δική της πορεία στο φλέγον θέμα της στήριξης υποψηφίου για την ΕΝΠΕ που μπορεί να αποτελέσει εργαλείο συναίνεσης στον Αντώνη Σαμαρά που ψάχνει ευκαιρίες να αποκτήσει την πολιτική ατζέντα στην κεντροδεξιά, την οποία και έχει χάσει με την δεξιά στροφή την οποία έκανε στο κόμμα την προηγούμενη περίοδο.

Η Φωτεινή Πιπιλή τελικά είναι ο μεγαλύτερος οπαδός και υποστηρικτής του Πέτρου Τατούλη σε σημείο που θα την χαρακτήριζε κανείς και γιουσουφάκι του, προσδίδοντας στον Πετράν, με την πολιτική της πρακτική από νωρίς τον ρόλο του καταλύτη στην διαδικασία επιλογής υποψηφίου από την ΝΔ για την ΕΝΠΕ. Βλέπετε δεν μπορεί ο Αντώνης να χάσει και σε τρίτη εκλογική διαδικασία από τον Πέτρο Τατούλη λόγος για τον οποίο μεθοδεύτηκε από την ΝΔ και ο οχετός λάσπης σε βάρος της οικογένειας του. Προφανώς κανένας δεν διδάχθηκε από το σφάλμα των Περιφερειακών. Το δις εξαμαρτείν όμως ουκ ανδρός σοφού...


Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στην διάθεση μας.

Ανοίγει το ΕΣΥ για ιδιώτες γιατρούς

Οι 21.000 που είναι συμβεβλημένοι με τα Ταμεία θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στα δημόσια νοσοκομεία

«Διαβατήριο» για την είσοδό τους στο ΕΣΥ δίνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο-ομπρέλα. Εν τω μεταξύ, το ίδιο νομοσχέδιο ανάβει οριστικά το «πράσινο φως» στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όλης της χώρας να λειτουργούν και ιδιωτικό ιατρείο.
Παράλληλα, συγχωνεύονται σε όλη την ..........

επικράτεια 94 δημόσιοι φορείς πρόνοιας, με τον τελικό αριθμό να μειώνεται σε 39. Ως απώτερος στόχος, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, είναι η επίτευξη οικονομιών κλίμακας και η μείωση της γραφειοκρατίας.

Επιπλέον, προβλέπεται εσωτερικός ελεγκτής στα νοσοκομεία όλης της χώρας, που θα βάλει στο μικροσκόπιο τις δαπάνες των υγειονομικών μονάδων όπως είναι για παράδειγμα οι προμήθειες και οι διαδικασίες κοστολόγησης και τιμολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών, σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στις σπατάλες.
Πιο συγκεκριμένα και όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο-σκούπα που κατέθεσε χτες το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι 21.000 ιδιώτες γιατροί που προβλέπεται να συμβληθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν και ιατρικές πράξεις στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, έως μία μέρα την εβδομάδα.

Προϋπόθεση, είναι η σχετική έγκριση του ΔΣ του νοσοκομείου αλλά και του ιατρικού συλλόγου στον οποίο ανήκει ο γιατρός.
Οπως ανέφεραν χτες πηγές του υπουργείου Υγείας, η πρόταση αυτή έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» από τις αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Υγείας και Εργασίας που έχουν αναλάβει τον συντονισμό του ΕΟΠΥΥ, σε ό,τι αφορά την είσοδο των ιδιωτών γιατρών σε Κέντρα Υγείας όλης της χώρας έτσι ώστε να καλύπτονται τα υπάρχοντα κενά σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες.
Η είσοδος όμως των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ είναι πιο περίπλοκη δεδομένου και του ειδικού καθεστώτος πληρωμής των δημοσίων γιατρών κατά την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας είναι να δοθούν ειδικά συνταγολόγια στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία όλης της χώρας, ενώ εξετάζεται να εφαρμοστεί το ίδιο και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, έτσι ώστε οι δημόσιοι γιατροί να μπορούν να συνταγογραφούν στους ασφαλισμένους Ταμείων - όπως είναι π.χ. οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - χωρίς να χρειάζεται να συνωστίζονται στους ουρές για να πάρουν το φάρμακό τους.

Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, το μέτρο αυτό θα συμβάλει στο να εξαλειφθεί το φαινόμενο των ασφαλισμένων δύο ταχυτήτων. Αλλωστε χτες το πρωί, κατά την επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε στους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ πρόταση συνεργασίας του ενιαίου ταμείου (ΕΟΠΥΥ) με τα νοσοκομεία ειδικού καθεστώτος.

Στην περίπτωση αυτή, θα ανοίξουν οι πόρτες του Ωνασείου, του «Ερρίκος Ντυνάν» και του «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης αλλά και της κλινικής τους Ολυμπιακού Χωριού στους ασφαλισμένους όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν εξειδικευμένες παροχές υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ

Κατέβασαν το παντελόνι δημοσιογράφου ενώ ήταν στον αέρα [ VIDEO ]

Θραύση έχει κάνει στο διαδίκτυο το βίντεο ενός δημοσιογράφου, ο οποίος καθώς μετέδιδε ζωντανά ρεπορτάζ για την περιβαλλοντική καμπάνια «Beyond Coal Activists Do the Pants-Off Dance Off» (χορός χωρίς παντελόνια), βρέθηκε κι αυτός χωρίς παντελόνι.

Αιτία ήταν ένας από τους συμμετέχοντες, ο ............

οποίος τον… «έβαλε στο κλίμα» κατεβάζοντάς του το παντελόνι!



Πρεμιέρα» για τον ΦΠΑ 23% – Ποιά προϊόντα ακριβαίνουν, ποιές τιμές διατηρούνται σταθερές

Με ανατιμήσεις μπήκε ο Σεπτέμβριος, καθώς από σήμερα η εστίαση εντάσσεται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ ύψους 23%. Εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα, καντίνες και φαγητά σε πακέτο, πωλούνται ακριβότερα κατά 8%, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθούν αναψυκτικά, χυμοί και ροφήματα.

Μπορεί οι εστιάτορες να απείλησαν χθες με πάγωμα πληρωμών προς το δημόσιο, ωστόσο από σήμερα το σουβλάκι που κόστιζε 2 ευρώ θα σκαρφαλώσει στα 2,17 ευρώ, ενώ ένας καφές από τα 4 ευρώ θα φτάσει στα 4,32 ευρώ.
Ανάλογες θα είναι οι αυξήσεις και σε ..........

προϊόντα που πωλούνται σε εστιατόρια, ταβέρνες και πιτσαρίες.

Πιο ακριβά πωλούνται από σήμερα:

Χυμοί φρούτων, ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά, αεριούχα νερά. Όλα αυτά τα προϊόντα πωλούνται ακριβότερα ανεξάρτητα από τα σημεία της πώλησης, δηλαδή από σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, ταχυφαγεία κ.λπ.

Αγορά φαγητού για το σπίτι από εστιατόρια, ταβέρνες, σουπερμάρκετ.

Οι υπηρεσίες εστίασης σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης catering.

Κατανάλωση γλυκών σε ζαχαροπλαστεία

Στο 13% παραμένουν τα προϊόντα που πωλούνται σε καντίνες και κυλικεία νοσοκομείων και σχολείων.

Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων [ The Lincoln Lawyer ]

Από αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών στο Αίθριο του Δημαρχείου της πόλης, θα προβάλλει την ταινία

Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων
[ The Lincoln Lawyer ]


του Μπραντ Φούρμαν


Δείτε λεπτομέρειες για την ταινία πατώντας εδώ.

-

Διαψεύδει ο Μπεγλίτης τα περι αύξησης της στρατιωτικής θητείας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία έχει ληφθεί ή πρόκειται σύντομα να ληφθεί απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει ληφθεί ή πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ...........

Άμυνας τονίζεται ότι ο κ. Μπεγλίτης παραπέμπει «στις κατά καιρούς δηλώσεις του και δημόσιες τοποθετήσεις του ότι το ζήτημα, που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.