Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Φωτεινή Πιπιλή στο real fm για το διορισμό της κόρης του κ. Τατούλη στην περιφέρεια

ΤΡΕΜΕ ΤΑΤΟΥΛΗ. ΒΓΗΚΕ Η ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ.

«Αυτό δεν το γνώριζα, δεν το έμαθα εκεί το διάβασα σήμερα στην εφημερίδα, «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Εγώ τώρα θα τον αποκαλέσω «Αγά της Τριπόλεως».
Ξέρω πάρα πολύ καλά τι λέω, αναλαμβάνω ........

πάντα την ευθύνη,…, ο κ. Τατούλης είναι ο κατεξοχήν, επιβιώσας από το πολιτικό σύστημα, εκφραστής, του σάπιου ρουσφετολογικού, και καταστροφικού για το σύνολο των ελλήνων πολιτών, παλαιού πολιτικού, επαγγελματικού συστήματος.

-Το ότι διόρισε την κόρη του, το 2011 είναι η απόρροια, μιας συντεχνιακής και σάπιας, πολιτικής νοοτροπίας, που εκφράζει ακόμα ο κ. Τατούλης, που όλοι βόλεψαν κι ο κ. Πάγκαλος, τότε αλλά πριν από 20 χρόνια.

-Σήμερα ο κ. Τατούλης, έπρεπε να είναι πολύ ποιο προσεκτικός, θα μπορούσε αφού την κόρη του την χρησιμοποιούσε όταν ήταν βουλευτής ήταν δικαίωμά του, όταν όμως αναλαμβάνεις τέτοιου είδους θέση, δεν μπορείς να συνεχίζεις, να διαιωνίζεις, αυτού του είδους τις απαράδεκτες, πρακτικές.»

BEST TV

Αρχίζει ο έλεγχος των αποδείξεων

Πριν καλά καλά ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων, στις εφορίες συστήνονται τριμελή κλιμάκια εφοριακών για να ελέγξουν και να μετρήσουν τους φακέλους με τις αποδείξεις.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Γ. Καπελέρη, σε κάθε εφορία θα συσταθεί τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τα ανώτερα στελέχη κάθε εφορίας. Ο υποδιευθυντής Φορολογίας θα είναι πρόεδρος και μέλη ο επόπτης ελέγχου και ο προϊστάμενος του τμήματος φορολογίας εισοδήματος.

Στα αξιοσημείωτα της εγκυκλίου είναι ότι τα .........

κίνητρα για να μην... βρεθεί λάθος στους φακέλους είναι σημαντικά. Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που ο έλεγχος αποφανθεί ότι τα ποσά συμφωνούν, μετά οι αποδείξεις καταστρέφονται, χωρίς να προβλέπεται τρόπος επαλήθευσης της μέτρησης. Αντίθετα εφόσον παρουσιαστούν σημαντικές αποκλίσεις στα ποσά που δηλώθηκαν με όσα μετρήθηκαν, θα επιλεγεί και δεύτερο δείγμα φακέλων για έλεγχο.

Στα κριτήρια ελέγχου περιλαμβάνονται:

♦ η αναλογία του ποσού των αποδείξεων σε σχέση με το ποσό του εισοδήματος που έχει δηλωθεί

♦ η ωφέλεια που προκύπτει λόγω των αποδείξεων.

Οι Δ.Ο.Υ. που παραλαμβάνουν σε ετήσια βάση μέχρι 10.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να ελέξουν τουλάχιστον 50 φακέλους αποδείξεων, όσες παραλαμβάνουν μέχρι 20.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 100 φακέλους, μέχρι 30.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 200 φακέλους και πάνω από 30.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 300 φακέλους.

Δόθηκε λύση στα μη οριστικοποιημένα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων.

Λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την οριστικοποίηση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δόθηκε πριν ελάχιστα λεπτά από το υπουργείο παιδείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του το υπουργείο παιδείας δίνει την δυνατότητα σε όσους δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους δελτίο και επιθυμούν να το οριστικοποιήσουν, να απευθυνθούν με έγγραφο αίτημα στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων από 1 Σεπτεμβρίου 2011 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2011.

Στο αίτημά τους θα δηλώσουν ότι επιθυμούν ...........

να οριστικοποιηθεί το τελευταίο χρονολογικά, συμπληρωμένο μηχανογραφικό δελτίο που συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Επισημαίνει δε, ότι πέραν αυτής της προθεσμίας δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην διαδικασία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας την οποία σας παρουσιάζει το Φιλιατρά News αναφέρει:

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, φέτος για πρώτη φορά εφάρμοσε την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Με αναλυτικό δελτίο που δημοσιεύτηκε στις 14/06/2011, γινόταν γνωστός ο νέος τρόπος υποβολής και δινόντουσαν πληροφορίες και σύνδεσμοι σε ιστοσελίδες του Υπουργείου, όπου μπορούσαν οι υποψήφιοι να δουν βοηθητικό βίντεο με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με το κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, το οποίο λειτουργούσε καθ’ όλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, Δευτέρα με Παρασκευή, 10:00 με 20:00, καθώς και στοιχεία για αποστολή ερωτημάτων στο κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης.

Με δεύτερο δελτίο τύπου την ίδια ημέρα (14/06/2011) ανακοινώθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους δικαιούχους υποβολής μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και γενικές πληροφορίες για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων που διεκδικούν επιπλέον αριθμό θέσεων εισακτέων.

Η αρχική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου ήταν από 17/06/2011 έως και 28/06/2011. Στις 27/06/2011 με νεότερο δελτίο τύπου το Υπουργείο ανακοίνωσε την παράταση για οριστική υποβολή του μέχρι και τις 30/06/2011 τα μεσάνυχτα.

Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και μετά από αιτήματα υποψηφίων για παράλειψη δήλωσης ότι ανήκουν σε κάποια από τις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) ή δήλωση ότι ανήκαν ενώ δεν συνέτρεχε η περίπτωση, δόθηκε η δυνατότητα να αποσταλούν υπεύθυνες δηλώσεις στο Υπουργείο μέχρι και τις 05/07/2011 ώστε να ενταχθούν σε όποια ειδική περίπτωση ανήκαν ή να απενταχθούν από αυτή εφόσον δεν πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης σε αυτή.

Στις 29/07/2011, με δελτίο τύπου, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να δουν το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και ότι οι υποψήφιοι αυτοί ανέρχονται σε 123.921.

Επίσης ανακοίνωσε, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση ότι εμφανίζονται και όσοι υποψήφιοι είχαν δημιουργήσει κωδικό ασφαλείας στο σχολείο τους και πρόχειρο μηχανογραφικό, το οποίο όμως εν τέλει δεν οριστικοποίησαν. Οι υποψήφιοι αυτοί ανέρχονται σε 1.162.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 19 αιτήματα υποψηφίων, οι οποίοι αναφέρουν ότι θεωρούσαν ότι είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και περιλαμβάνονται στον προαναφερθέντα αριθμό των μη οριστικοποιημένων μηχανογραφικών δελτίων και ότι επιθυμούν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Επειδή το θέμα της μη οριστικοποίησης των μηχανογραφικών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο γιατί αφορά νέα παιδιά και πανελλαδικές εξετάσεις και η ηλεκτρονική υποβολή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά:

Το Υπουργείο ανακοινώνει ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους δελτίο και επιθυμούν να οριστικοποιήσουν, να απευθυνθούν με έγγραφο αίτημα στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων από 1 Σεπτεμβρίου 2011 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2011. Στο αίτημά τους θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να οριστικοποιηθεί το τελευταίο χρονολογικά, συμπληρωμένο μηχανογραφικό δελτίο που συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Επισημαίνεται ότι πέραν αυτής της διαδικασίας καμία άλλη δυνατότητα δεν θα υπάρξει, καθώς έχουν ήδη καθορισθεί και οι ημερομηνίες εγγραφής των εισαγομένων από 12 Σεπτεμβρίου 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Nέος πνιγμός στη Μεσσηνία. Μάστιγα οι πνιγμοί στην Ελλάδα

Το ότι ένας ακόμη νέος άνθρωπος έχασε άδικα τη ζωή του, σε μία περιοχή όπως η Μεσσηνία που διαθέτει 145 χιλιόμετρα ακτών και οι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει δίπλα στο υδάτινο στοιχείο, φαντάζει πέραν της τραγικότητας του συμβάντος ,ακόμη πιο παράδοξο και απογοητευτικό!

Δυστυχώς σήμερα, ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ο 42χρονος Λουκάς Λάσκαρης που αγνοείτο από χθες όταν είχε πάει για ψάρεμα στην περιοχή της Κορώνης, βρέθηκε νεκρός στις 10.30΄ στην περιοχή του Βενέτικου της Κορώνης.

Παρά το ότι διαθέτουμε χιλιάδες χιλιόμετρα .......

ακτογραμμής ως Χώρα και έπρεπε να είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με το υγρό στοιχείο , πάνω από 6.800 άνθρωποι έχουν πνιγεί στις ελληνικές θάλασσες από το 1987 μέχρι σήμερα

Φέτος καταμετρήθηκαν πολλά κρούσματα τραυματισμών αλλά και πνιγμών και 152 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στις Ελληνικές θάλασσες, μέχρι τις αρχές Αυγούστου!

Έχουν εντοπισθεί πολλά προβλήματα με την έλλειψη ναυαγοσωστών στις Ελληνικές παραλίες.

“Φέτος ήταν η πιο τραγική χρονιά”, αναφέρει ο Νίκος Γιοβανίδης, διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας.

Εξαιτίας των αλλαγών που επήλθαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω “Καλλικράτη” και της υποχρηματοδότησης των Δήμων, σε πολλές περιοχές αποφάσισαν να κάνουν... οικονομία και έτσι δεν προσέλαβαν ναυαγοσώστες.

Προσθέτει ακόμη, πως αιτία της έξαρσης των πνιγμών , δεν είναι μόνο η έλλειψη ναυαγοσωστών, αλλά και η έλλειψη κολυμβητικής ικανότητας. “Η Ελλάδα, μια τουριστική και ιστορικά ναυτική χώρα, με 16.000 χλμ. ακτογραμμής, εκ των οποίων 3.000 χλμ. είναι παραλίες, είναι πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως. Το 60% των Ελλήνων δε ξέρει κολύμπι και απλώς πλατσουρίζει στη θάλασσα”.

Μεγαλύτερη προσοχή λοιπόν από όλους μας, διότι είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές τόσο άδικα και πρόωρα !

Morias News

Νίκη Πλάτης: Επίσημη πρώτη και αγιασμός με πλούσιο ρόστερ [ VIDEO ]

Η επίσημη «πρώτη» και ο αγιασμός (τον τέλεσε ο πάτερ Γεώργιος Καλύβας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) της Νίκης Πλάτης πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών.

Το «παρών» έδωσε η καινούργια.............

διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Αραούζο, ο Κώστας Λυμπερόπουλος, που είναι από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το φιλιατρινό ποδόσφαιρο και επέστρεψε σε ρόλο παίκτη-προπονητή και δεκάδες νεαροί, αλλά και πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί η Νίκη στο προσεχές πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής.

Το αγωνιστικό ξεκίνημα έγινε πάντως το περασμένο Σάββατο και δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού το τριφυλιακό συγκρότημα παραχώρησε ισοπαλία στον Αστέρα Βαλύρας και η πρόκριση θα κριθεί την προσεχή Κυριακή στην έδρα των «κιτρινόμαυρων». Το 1-1 δεν χάλασε πάντως καθόλου το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Νίκης Πλάτης και όλοι είναι έτοιμοι να δουλέψουν μέσα στο γήπεδο με τον διπλό στόχο της ανάδειξης νέων παικτών και της καλής πορείας στο πρωτάθλημα.

Νίκος Αραούζος: Τα Φιλιατρά στηρίζουν τα παιδιά τους…
Σε δηλώσεις του στο Filiatranews.blogspot.com ο πρόεδρος Νίκος Αραούζος τόνισε τα παρακάτω:
“Η Νίκη Πλάτης είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε νεαρά παιδιά. Λειτουργεί ως ακαδημία της Εράνης, αλλά λειτουργεί και σαν αυτόνομη ομάδα.
Προπονητικά συνεργαζόμαστε φέτος με έναν νέο προπονητή τον Κώστα Λυμπερόπουλο που ασχολείται για πρώτη φορά με το αντικείμενο και αποτελεί προσωπική μου επιλογή. Επιλέχτηκε με βασικό κριτήριο ότι ξέρει «πολλά κιλά μπάλα».
Έχει μεγάλη εμπειρία ποδοσφαιρικά, είναι δικό μας παιδί και ήθελε να ασχοληθεί και με αυτό το αντικείμενο.

Τα Φιλιατρά στηρίζουν τα παιδιά τους, γι’ αυτό και εμείς κατά κύριο λόγο έχουμε το ποδόσφαιρο από το οποίο έχουμε βγάλει δικά μας παιδιά που ακολούθησαν αξιόλογη πορεία στο ποδόσφαιρο.
Η ομάδα θα στηριχθεί σε νεαρούς παίκτες από 15 – 19 ετών οι δεύτερες επιλεγμένες ηλικίες από 22 – 23 και θα πλαισιώνονται από μεγαλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες,
Θέλουμε να φτιάξουμε αξιόλογο και ανταγωνιστικό σύνολο που θα πρεσάρει παντού, που θα παίζει με την μπάλα κάτω.
Στην ουσία θέλουμε να παίξουμε με μικρούς και να βοηθήσουμε την μεγάλη ομάδα της πόλης μας, την Εράνης, της οποίας είμαστε ουσιαστικά «φυτώριο».
Θα είμαστε δίπλα στην ομάδα, δίπλα στον προπονητή, και θα τα καταφέρουμε.

Στην ερώτηση αν η ομάδα της Νίκης θα έπρεπε –κι αν μπορεί- να αγωνίζεται στην Α’ Τοπική κατηγορία, με δεδομένο ότι η Εράνη παίζει στην Δ’ Εθνική και η διαφορά από Α’ Τοπική σε Δ’ Εθνική είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση από Δ’ Εθνική σε Β’ Τοπική ο κ. Αραούζος απάντησε:
«Επειδή η Νίκη Πλάτης λειτουργεί σαν ακαδημία της Εράνης προσπαθούμε να δημιουργήσουμε παίκτες για να παίξουν στην Εράνη. Πάντα προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά είναι δύσκολο να σταθείς στην Α’ Τοπική διότι όταν κάθε φορά η Εράνη πάρει 3-4-5 μικρούς, αποδυναμώνεται η ομάδα. Με αυτό ως δεδομένο είναι πιο εφικτό η Νίκη Πλάτης να παίζει στην Β’ Τοπική.
Δεν λέμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Αλλά αν έρθει και η πρώτη θέση δεν θα πούμε πως δεν τη θέλουμε. Ο βασικός στόχος είναι όμως να έχουμε παίκτες μαχητές στο γήπεδο.
Το ίδιο ισχύει και στο κύπελλο Μεσσηνίας που είναι ένας θεσμός που ενδιαφέρει την Νίκη Πλάτης. Όλα τα παιχνίδια θα τα παλέψουμε και όσο ψηλά φτάσουμε» συμπλήρωσε ο Νίκος Αραούζος και «έκλεισε» ευχόμενος καλή επιτυχία στην ομάδα και να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε Video από τον αγιασμό και παρακάτω διαβάστε δηλώσεις του προπονητή Κώστα Λυμπερόπουλου.



Κώστας Λυμπερόπουλος: Θέλω να μεταφέρω στα παιδιά όσα έχω μάθει

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Κώστας Λυμπερόπουλος είπε ότι ο στόχος της ομάδας είναι να δουλευτεί το υπάρχον υλικό όσο καλύτερα γίνεται. «Υπάρχουν παιδιά 15, 16, 17 και 18 ετών και έχουμε την ευθύνη να δουλέψουμε και να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Το ότι κοουτσάρεις για πρώτη φορά μια ομάδα σε προβληματίζει, σε αγχώνει, σε εμψυχώνει ίσως; ήταν η επόμενη ερώτηση και η απάντηση του παίκτη-προπονητή της Νίκης Πλάτης…
«Σε κάθε νέα δουλεία υπάρχει το λεγόμενο άγχος ευθύνη. Με εξιτάρει ότι έχω να κάνω με μικρές ηλικίες. Θέλω να τα βοηθήσω να τους μεταφέρω όλα αυτά που έχω μάθει στο ποδόσφαιρο.

Στόχος της ομάδας είναι αυτά τα παιδιά να είναι του χρόνου έτοιμα να παίξουν σε παραπάνω επίπεδο και όπου φτάσουμε. Σε κάθε προπόνηση βγαίνουν συμπεράσματα, σε αυτό βοηθούν και τα φιλικά, ακόμα και το κύπελλο, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο μια καλή εμφάνιση στο επερχόμενο πρωτάθλημα» κατέληξε ο Κώστας Λυμπερόπουλος.

Το Ρόστερ της Νίκης Πλάτης

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γιώργος Λινάρδος
Αλέξης Αδαμόπουλος
Νίκος Γούνας
Γιάννης Τασσόπουλος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μπάμπης Γιαννακόπουλος
Παναγιώτης Σταθόπουλος
Φώτης Πλέσσας
Βίκτορας Δαλιάνης
Γιάννης Στυλιανός
Παναγιώτης Καραχάλιος
Στάθης Στριμπάκος
Κανέλλος Μιχαλακόπουλος
Κώστας Σάμπαλης
Παναγιώτης Τζόρβας
Ιβάν Ιβάνοφ
Σταμάτης Πλέσσας
Κωνσταντίνος Βλασσόπουλος
Ιλίρ Γκρέτσα
Γιάννης Χρονόπουλος
Γιώργος Οικονομόπουλος
Τάσος Κωνσταντόπουλος
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Νίκος Ντουγερόγλου

ΜΕΣΟΙ
Αντώνης Μπακούρος
Σωτήρης Βλασσόπουλος
Αντώνης Καψιμάλης
Σπύρος Αντωνόπουλος
Γρηγόρης Κυριακίδης
Πέτρος Φράγκος
Κυριάκος Γεωργακόπουλος
Κώστας Σικαλιάς
Αντώνης Τσάμης
Νίκος Καραβίτης
Θανάσης Νικολακόπουλος
Δημήτρης Γαλανόπουλος

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος
Χρήστος Παρασκευόπουλος
Παναγιώτης Κοτσιράς
Νίκος Τασουλής
Αντώνης Γεωργακόπουλος

Από την Νίκη Πλάτης


«Ο Παπανδρέου θέλει να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες» [ VIDEO ]

«Φαίνεται πως είναι επιθυμία του πρωθυπουργού να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες», «ζήτω οι ντομάτες και τα γιαούρτια» και άλλες αντίστοιχες δηλώσεις έκανε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέας ενώπιον κατοίκων της περιοχής του, αναφερόμενος στους πολιτικούς και την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών.

«Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν ............

επιλέξει να τιμωρούν, με τον τρόπο αυτό την φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία. Να είναι βέβαιοι αυτοί που πετάνε τα γιαούρτια ότι έχουν, την απόλυτη έγκριση των ηρώων του Γράμμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας.

Μάλιστα αναφερόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο, δε δίστασε να τον αποκάλεσε «χοντρό».

ΣΧΟΛΙΟ
Ενας ιερέας με μεγάλα μπαλάκια..... Αξιος σεβασμιότατε. ΑΞΙΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Μηνυμα αναγνώστη: Δεν πληρώνω Διόδια

Καλημέρα!

Ονομάζομαι Παναγιώτης Περρέας, είμαι Έλλην πολίτης, έχω σώας τας φρένας και δεν πληρώνω διόδια!

Στην οικογένειά μου είχαμε ένα αυτοκίνητο από το 1978 και αποκτήσαμε και ένα δεύτερο το 1982.

Έκτοτε και έως το 2002, όπου εγώ έφυγα στο εξωτερικό για εργασία και ο πατέρας μου δεν μπορούσε να οδηγεί πλέον, είχαμε πάντοτε δύο αυτοκίνητα στην οικογένειά μας!

Πληρώναμε πάντα την (υπερ)φορολογημένη βενζίνα, τα τέλη κυκλοφορίας, τον μεγαλύτερο φόρο λόγο κατοχής αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού (1.600cc), τα πρόστιμά μας!

Πληρώναμε όλα αυτά τα χρήματα προσδοκώντας την ...........

ημέρα όπου θα οδηγούσαμε σε ασφαλείς δρόμους Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ατυχώς τα τελευταία χρόνια όλοι γίναμε μάρτυρες της παράλογης απόδοσης των νεοκατασκευασμένων αλλά και υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στον Ιδιωτικό τομέα.

Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Καλαμάτας για πάρα πολλά χρόνια παρέμεινε στο τμήμα Κόρινθος-Τρίπολη.

Σημειώστε δε ότι χρηματοδοτηθήκαν οι δύο λωρίδες από την Ε.Ε. και με την προϋπόθεση η Τρίτη λωρίδα να χρηματοδοτηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Σαφώς και υπάρχει Τρίτη λωρίδα!

Είναι η λωρίδα ασφαλείας η οποία ούτως ή άλλως έπρεπε να υπάρχει!!!

120.000.000 δραχμές κόστισε η παράκαμψη των στροφών της «Τσακώνας».

Ούτε μήνα δεν άντεξε ο δρόμος και μετά, «τον πήρε το ποτάμι, τον πήρε ο ποταμός»!

Κατασκευαστικό «λάθος»!

Διόδια εισπράττονταν στην καρμανιόλα γνωστή και ως Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών σε αντίθεση με οδηγία της Ε.Ε. η οποία σαφώς ορίζει ότι διόδια εισπράττονται όταν μια οδός είναι ακριβώς αντίθετα κατασκευασμένη από το χάλι της Ε.Ο.(!) Κορίνθου-Πατρών. Δύο λωρίδες τουλάχιστον, διαζώματα, στηθαίο και τα σχετικά.

Εθνική Οδός(!!!) Αθηνών - Θεσσαλονίκης! Μέχρι το 2006 η πλειοψηφία της Ε.Ο. ήταν ΜΙΑ λωρίδα κυκλοφορίας με. διευρυμένη λωρίδα ασφαλείας!

Παντού ανύπαρκτοι χώροι στάσης και αναψυχής με ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ.
Για όλα αυτά αλλά και για όσα άλλα θα έχετε κι εσείς διαπιστώσει με την σειρά σας, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ!

Σπρώχνω την μπάρα να ανοίξει και περνώ.

Οι Κυβερνητικοί υπάλληλοι της Τρόϊκας θεώρησαν καλό να προστατεύουν τα συμφέροντα των Ιδιωτών, οι οποίοι εισπράττουν διόδια ως να έχουν κατασκευάσει αυτοί τους δρόμους αυτούς με δικούς τους πόρους, μετατρέποντας την Αστική Διαφορά της άρνησης πληρωμής διοδίων σε παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Έτσι λοιπόν εγώ παραβιάζω τον Κ.Ο.Κ. όταν το όργανο, ο αστυνομικός, το οποίο μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση αυτή δεν είναι παρών.

Και στις περισσότερες δεν είναι!

Μην σας τρομάζουν οι κάμερες εμπρός από τον θάλαμο πληρωμής των διοδίων.

Αφ' ενός σας καλύπτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων χώρια ότι μπορεί να μην γίνουν καν δεκτές από ένα Δικαστήριο, αφ' ετέρου η παράβαση του Κ.Ο.Κ δεν έχει αναδρομική ισχύ!

Δεν μπορεί σήμερα το όργανο να βεβαιώση παράβαση του Ερυθρού Σηματοδότη πχ. η οποία έγινε χτες!

Εξαιρούνται οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας της Τροχαίας αλλά αυτές είναι Κρατικές και όχι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ!

Θυμηθείτε λοιπόν.

Δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους υπαλλήλους και σπρώχνουμε την μπάρα ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ!!!

Όταν λέω δεν πληρώνω τα διόδια εννοώ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Τάκης Περρέας

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για το ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στην Τριφυλία.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας τη συνέχιση της δραστηριότητας του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία και την επίλυση προβλημάτων αξιοποίησης των υδάτινων πόρων, όπως αυτά τίθενται σε υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής: ......

« Σας διαβιβάζω υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, με το οποίο ζητούνται:

- η διατήρηση των υποδομών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα, που έχει μακρόχρονη και εξειδικευμένη υποστηρικτική δράση για σημαντικά είδη της αγροτικής παραγωγής της Μεσσηνίας (ελαιοπαραγωγή και κηπευτικά), αλλά και σημαντική υποδομή και έμπειρο προσωπικό,

- η διατήρηση των παραρτημάτων του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) Δήμητρα στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, που λειτουργούν σε ιδιόκτητες υποδομές οι οποίες μάλιστα πρόσφατα ανακαινίστηκαν, αλλά και με σημαντικά προγράμματα σε εξέλιξη, εγχώρια και διακρατικά, πέραν της εδω και μια 20ετία πολύτιμης προσφοράς τους στην εκπαίδευση των νέων αγροτών της Τριφυλίας και της γειτονικής Ηλείας, για την ποιοτική βελτίωση της παραγωγής. ‘Οπως ήδη σημείωσα και στην από 19-7-2011 Ερώτησή μου για την αναγκαία διατήρηση του Ινστιτούτου Ελαιολάδου και Οπωροκηπευτικών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα, θα ήταν αντιλειτουργικό και σημαντικά επαχθές για τους παραγωγούς, να εγκαταλειφθούν ήδη υπάρχουσες, δοκιμασμένες και σημαντικές υποδομές, προκειμένου να αναζητηθούν και να λειτουργήσουν εξαρχής νέες, σε άλλη περιοχή και σε σημαντική απόσταση από τους εκατοντάδες αποδέκτες των υπηρεσιών τους στην Τριφυλία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία.

- η άμεση επίλυση θεμάτων που άπτονται των διαδικασιών εξορθολογισμού στον καταμερισμό και στη χρήση των υδάτινων πόρων, με απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και κατάλληλα ενισχυτικά προγράμματα. »

Συσκέψεις αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις.

Αναλυτικά.........

Στη πρώτη σύσκεψη με θέμα:
1. «Είσοδος Κορώνης – Λιμάνι Κορώνης.
2. Αναπαράσταση Ναυμαχίας Ναυαρίνου .
3. Γυμνάσιο – Λύκειο Κορώνης».
συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, οι εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, κ. Γαζούλη και κ. Μανδηλάρης, ο Δ/ντής Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Βλάχος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες,


Στη δεύτερη σύσκεψη με θέμα, «Αλιευτικό Καταφύγιο Μαράθου»,συμμετείχαν ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Μπακούρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, κ. Κατσούλας Ιωάννης και Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, οι εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας κ. Γαζούλη και κ. Μανδηλάρης, , ο Δ/ντής Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Βλάχος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Φιλιατρά Νέοι, με αγάπη και πάθος για τη μουσική, έγιναν «Παραβάτες»!

Η αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική τούς έφεραν κοντά, η ανάγκη να εκφραστούν αλλά και να προσφέρουν στον κόσμο τούς ένωσε και έγιναν «Παραβάτες»!
Για το νέο και νεανικό μουσικό συγκρότημα στα Φιλιατρά η αναφορά, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τριών περίπου εβδομάδων, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα εκπληκτικό μουσικό πρόγραμμα και να ζήσουν, μαζί με το πολυπληθές κοινό τους, μια λαμπερή βραδιά, στην πρώτη τους «εμφάνιση» στην πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 20 Αυγούστου!

«Παραβάτες», λοιπόν, ο Γιάννης Καυκάς, 22 ετών, ........

υπαρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, που είναι στο δεύτερο έτος σπουδών στο Ωδείο της Καλαμάτας, ο Μπάμπης Σουρέτης, 21 ετών, σεφ, ο Αναστάσης Σταματόπουλος, 16 ετών, μαθητής Λυκείου, ο Θανάσης Νεοφύτου, 15 ετών, μαθητής Λυκείου, ο Τάκης Καυκάς, 15 ετών, μαθητής Γυμνασίου, ο Φώτης Σουρέτης, η Ιωάννα Χρονοπούλου, 15 ετών, μαθήτρια Λυκείου, η Χριστίνα Μιχαλακοπούλου, 15 ετών, μαθήτρια Λυκείου και ηχολήπτης ο Θανάσης Λάγαρης!

Με διαφορετικά μουσικά ακούσματα αλλά με τη φλόγα της μουσικής στην ψυχή τους και τη νεανική τους φρεσκάδα, δύναμη και ορμή, ένωσαν γνώσεις και εμπειρίες για να «ταξιδέψουν» μαζί, με λαϊκά, ρεμπέτικα και έντεχνα τραγούδια, αγαπημένα από τους ίδιους και τον κόσμο, που τους αγγίζουν και τους εκφράζουν.
Την Παρασκευή συναντηθήκαμε με τα μέλη του συγκροτήματος στην πλατεία των Φιλιατρών και συζητήσαμε για τη σχέση τους με τη μουσική, την ιδέα δημιουργίας του συγκροτήματος, το ξεκίνημα, την πρώτη τους συναυλία.

«Είχαμε κάνει μια απόπειρα, πριν από δύο χρόνια με το φίλο μου τον Γιάννη, όταν φτιάξαμε μια ορχήστρα και παίξαμε για το χορευτικό του Συλλόγου Φιλοπροόδων που παρουσίαζε, τότε, χορούς στα “Βλαχέρνια”. Μας άρεσε και άρεσε πολύ και στον κόσμο. Το ίδιο κάναμε και πέρυσι και είπαμε, φέτος, που είχαμε γνωρίσει και τα άλλα παιδιά, να ξεκινήσουμε το συγκρότημα, για να παρουσιάσουμε μια λαϊκή βραδιά τον Αύγουστο», είπε για την ιδέα και το ξεκίνημα του συγκροτήματος ο Μπάμπης Σουρέτης, που παίζει μπαγλαμά και τραγουδάει.

«Η σχέση μου με τη μουσική είναι σχέση αγάπης!», τόνισε ο Γιάννης Καυκάς, που παίζει μπουζούκι και τραγουδάει, και συνέχισε: «Η μουσική είναι κάτι πολύτιμο για μένα, δημιουργικό, με “γεμίζει” και το αισθάνομαι! Για όλους μας η μουσική σημαίνει πολλά». Για το συγκρότημα, είπε: «Το αποφασίσαμε γιατί μας άρεσε, ως ιδέα και ως εμπειρία που θα είχαμε. Είναι και κάτι που έλειπε από την πόλη μας και την περιοχή, ενώ θέλαμε να κάνουμε κάτι και για τον κόσμο».

Ο Αναστάσης Σταματόπουλος, που παίζει ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο, σημείωσε: «Ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, από τη Φιλαρμονική αρχικά, ενώ μετά έκανα μαθήματα κιθάρας. Με το συγκρότημα βρίσκουμε κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε αλλού, κάνουμε αυτό που μας αρέσει και εκφραζόμαστε μέσα από τη μουσική».

Η Ιωάννα Χρονοπούλου, στα πλήκτρα, ακούει περισσότερο ροκ, έντεχνη και κλασσική μουσική, αλλά τώρα με το συγκρότημα παίζει και λαϊκά: «Από μικρή ασχολιόμουν με τη μουσική και μου άρεσε. Άκουγα μουσική με τον πατέρα μου και αυτός με ώθησε περισσότερο. Από τα 10 κάνω μαθήματα πιάνου στη Σχολή και συνεχίζω». Για το συγκρότημα, σημείωσε: «Περνάμε καλά και μου αρέσει που το φτιάξαμε!».

Η Χριστίνα Μιχαλακοπούλου, που τραγουδάει, ανέφερε: «Τραγουδάει και η μαμά μου, είναι οικογενειακό «χάρισμα» και από μικρή που την άκουγα, τραγουδούσα μαζί της! Επειδή δεν εκφράζω τα συναισθήματά μου εύκολα, η μουσική και το τραγούδι είναι ένας τρόπος να τα εκφράσω. Να εκφράσω πώς νοιώθω!».

Ο Θανάσης Νεοφύτου παίζει ακορντεόν και όπως είπε, «άρχισα με τη μουσική στα 10 και πήγαινα σε δάσκαλο για ακορντεόν. Η μουσική είναι πολύ σημαντική και για μένα. Είναι δημιουργική ασχολία και όμορφη. Ακούω περισσότερο λαϊκά τραγούδια, τα οποία, πιστεύω, εκφράζουν πιο πολλά συναισθήματα».

Με τη σειρά του ο Τάκης Καυκάς (αδερφός του Γιάννη), που ακούει ροκ και παίζει ντραμς, δήλωσε: «Η μουσική για μένα σημαίνει πολλά! Ξεκίνησα να παίζω ντραμς από τα 5 μου. Πιο μικρός έπαιζα με τις κατσαρόλες της μητέρας μου στο σπίτι και στα 5 μου, μου πήραν κανονικά ντραμς. Εκφράζομαι και εκτονώνομαι με τα ντραμς!».

Μαθητές οι περισσότεροι, με τις υποχρεώσεις του σχολείου να είναι πολλές, αλλά για να κάνουν αυτό που αγαπούν, τα συνδυάζουν. «Είναι λίγο δύσκολο να τα συνδυάσεις όλα, αλλά αν είναι κάτι που σου αρέσει, βρίσκεις τρόπους και χρόνο. Αυτό κάνω, γιατι μου αρέσει η μουσική!», σχολίασε ο Θανάσης Νεοφύτου και η Ιωάννα συμπλήρωσε: «Οι υποχρεώσεις των μαθημάτων είναι πολλές, αλλά ασχολούμαι πολύ και με τη μουσική, επειδή είναι κάτι που έχω βάλει στόχο, να φτάσω κάπου!».

Κατά τον Αναστάση, «τα μαθήματα στο σχολείο είναι πάρα πολλά και υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά η μουσική είναι κάτι που το κάνεις επειδή σου αρέσει. Εγώ, παρόλο που υπάρχει πίεση για το σχολείο, μελετάω συνέχεια μουσική, γιατί θεωρώ πως είναι ισάξιο, ίσως και παραπάνω από τα άλλα μαθήματα, από τη στιγμή που με ευχαριστεί και δε με πιέζει».

Για την «παρθενική» τους εμφάνιση, στις 20 Αυγούστου, ο Γιάννης σημείωσε πως «με το συγκρότημα, στη συναυλία, εκτός από το πάθος μας για τη μουσική, θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο, να ξεχαστεί από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της κρίσης και να τον κάνουμε να περάσει μια όμορφη βραδιά». Ο Μπάμπης πρόσθεσε ότι «ξεκινήσαμε πρόβες την 1η Αυγούστου και στις 20 δώσαμε τη συναυλία μας. Πρόβες κάναμε στο πάρκο της Βλαχέρνας και στο “Βορρέειο”. Με την ευκαιρία ευχαριστούμε το Σύλλογο Φιλοπροόδων που μας παραχώρησε τους χώρους για τις πρόβες μας.

Σε πολύ λίγο χρόνο καταφέραμε να βγάλουμε πρόγραμμα τριών ωρών και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Κάναμε καθημερινά 4 - 5 ώρες πρόβα». Για τη συναυλία, σχολίασε: «Πριν ανέβουμε στη σκηνή, τα συναισθήματα ήταν πολλά, ανάμεικτα. Είδαμε και πολύ κόσμο που ήταν κάτω για να μας ακούσει και ψιλοείχαμε τρακ. Στα 2 - 3 πρώτα τραγούδια ήμασταν αγχωμένοι, μετά «λυθήκαμε» και περάσαμε μαζί με τον κόσμο υπέροχα!».

«Πριν ανέβουμε υπήρχε λίγο άγχος λόγω του πολύ κόσμου και επειδή ήταν η πρώτη μας φορά, για το πώς θα πάει, αλλά πήγαν όλα πολύ καλά και ήταν πολύ όμορφη εμπειρία», είπε ο Αναστάσης. Η Ιωάννα είχε επίσης άγχος, «αλλά ήξερα πως θα τα πηγαίναμε καλά γιατί είχαμε δουλέψει πάρα πολύ», ενώ η Χριστίνα σημείωσε: «Στο πρώτο τραγούδι υπήρχε άγχος, αλλά πίστευα στον εαυτό μου και στα παιδιά! Ήταν πολύ όμορφη βραδιά και περάσαμε όλοι υπέροχα!».

«Στο τέλος της συναυλίας η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη. Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας που κάναμε και του προγράμματος που παρουσιάσαμε. Ένοιωσα πολύ ωραία!», είπε ο Θανάσης Νεοφύτου και ο Μπάμπης συμπλήρωσε: «Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα από το χειροκρότημα και τον ξεσηκωμό του κόσμου. Μας έδωσε δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε και να κάνουμε κι άλλες εκδηλώσεις, που έχουμε στο μυαλό μας, το χειμώνα, και χαρά, γιατί άξιζε όσα στερηθήκαμε για να γίνει αυτή η βραδιά!».

Γιατί «Παραβάτες»; ρώτησα. «Μας ταιριάζει!» απάντησε ο Γιάννης Καυκάς, που το πρότεινε και αμέσως, όπως είπαν τα παιδιά, το δέχτηκαν! «Είναι το μυστικό του συγκροτήματος!», πρόσθεσε γελώντας ο Μπάμπης Σουρέτης.

ΘΑΡΡΟΣ

Στις 15 Σεπτεμβρίου η θετική λίστα φαρμάκων

Στις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η θετική λίστα φαρμάκων, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ των υπουργών Υγείας κ. Α. Λοβέρδου και Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα το tovima.gr, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε το πρωί, σχετικά, τους επικεφαλής της τρόικας, κατά την 45 λεπτών συνάντηση που είχε μαζί τους.
Ο υπουργός φέρεται να τους διαβεβαίωσε ...........

ότι η θετική λίστα θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας με σημαντικά οφέλη από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η συνάντηση ήταν ικανοποιητική. Διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω υπουργείο βρίσκεται εντός χρονοδιαγραμμάτων και στόχων. Το οικονομικό αποτέλεσμα των Νοσοκομείων - σημειώνουν - δείχνει ότι ο στόχος της εξοικονόμησης 300 εκατ. ευρώ για το 2011 έχει επιτευχθεί. Θετικές ήταν και οι εκτιμήσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές (συνένωση Νοσοκομείων, λειτουργία Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, πολιτική φαρμάκου).

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η συνολική οικονομική επίδοση του συστήματος κρίνεται θετικά, αν ληφθεί υπ' όψιν το γεγονός ότι φέτος το ΕΣΥ, με το 80% του προϋπολογισμού του 2009, εξυπηρετεί 30% περισσότερα περιστατικά σε σχέση το 2009.

Ο κ. Λοβέρδος μετά τον απολογισμό πεπραγμένων ενημέρωσε τους εκπροσώπους της τρόικας για επιπλέον πολιτικές του υπουργείου Υγείας πέραν όσων απορρέουν από τη συμφωνία. Ειδικότερα ανέλυσε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τα τρία ειδικού καθεστώτος νοσοκομεία (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Ερρίκος Ντυνάν, Παπαγεωργίου), καθώς και την κλινική του Ολυμπιακού Χωριού, ως πρότυπα διοίκησης και λειτουργίας, αρχής γενομένης με τη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόσθεσε ότι σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώνει στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναδιάταξη των δυνάμεων των προνοιακών ιδρυμάτων, με τη μείωσή τους σε 39 από 100 που είναι σήμερα.

Αιτήσεις για ωρομίσθιους εκπαιδευτές στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Αρχίζει από αύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2011 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το έτος κατάρτισης 2011-2012.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού............

Δυναμικού, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Ι.Ε.Κ. του για το Έτος Κατάρτισης 2011-2012, προσλαμβάνει ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Ο Οργανισμός καλεί όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να υποβάλουν την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά καθορίζονται στην υπ’ αριθμό 6619/381 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ 696/Β’/21-05-2010), για όποιο από τα παρακάτω Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού επιθυμούν. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται και εντάσσονται στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Έτος Κατάρτισης 2011-2012.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων δημιουργούνται Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι πίνακες θα ισχύουν για όλη τη διάρκεια του Έτους 2011-2012 και θα αφορούν κάθε ένα από τα παρακάτω Ι.Ε.Κ.

Το ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσληφθεί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ.2 και 3 του Νόμου 2336/95 και με το άρθρο 16 του Νόμου 2643/98.

Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με courier σε ένα μόνο ΙΕΚ του Οργανισμού.
Σε περίπτωση που στον ίδιο νομό λειτουργούν πλέον του ενός Ι.Ε.Κ. ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα στον/ην υποψήφιο/α, να δηλώνει στην αίτησή του ότι επιθυμεί να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και σε άλλα Ι.Ε.Κ. του ΟΑΕΔ του ίδιου νομού. Ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός προσλαμβάνεται σε ένα μόνο Ι.Ε.Κ.

Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται από τον/την υποψήφιο/α, στα κατά τόπους Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, στις παρακάτω διευθύνσεις:

ΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ (Πλαπούτα 11, Τ.Κ. 122 43, Αιγάλεω, τηλ. 210-5989455, 210-5908910)
ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (Λεωφόρος Γαλατσίου 13, Τ.Κ.11141 Αθήνα, τηλ. 210-2110871, 210-2114521)
ΙΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Θηβών Τ.Κ.19600 Μάνδρα Αττικής, τηλ. 210-5548911, 210-5560669)
ΙΕΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Πεύκων 112 Τ.Κ. 14122- Ηράκλειο, τηλ. 210-2810421, 210-2816489)
ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (Δωδεκανήσου 6-12 Τ.Κ.174 56 Άλιμος, τηλ. 210-9925288, 210-9963721)
ΙΕΚ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γ. Λύρα 140, Τ.Κ.145 64 Κηφισιά, τηλ. 210-8002693, 210-8002798)
ΙΕΚ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Θεσσαλονίκης 47 Τ.Κ.18345 Μοσχάτο, τηλ. 210-4818654)
ΙΕΚ ΡΕΝΤΗ (Πέτρου Ράλλη 83 και Κηφισού Τ.Κ.18233 Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ. 210-3478594, 210-3472907)
IΕΚ ΡΟΔΟΥ (Θ.Σοφούλη 93 Τ.Κ. 85100, Ρόδος. τηλ. 22410-35410)
ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Λαγκαδά 117-119, Τ.Κ. 56123, τηλ. 2310–721852)
ΙΕΚ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Θεσσαλονίκης 73, Τ.Κ. 57013, τηλ. 2310–698223)
ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Ασώματα Ημαθίας, Τ.Κ. 59100, τηλ. 23310-76780, 23310-24640)
ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ (11ο ΧΙΛ. Κοζάνης – Λάρισας, Τ.Κ. 50100, τηλ. 24610–20258, 24610-20282)
ΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Περιοχή Κουρή, Τ.Κ. 50200, τηλ. 24630–80444)
ΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ (Περιγιάλι Καβάλας – Τ.Κ. 65110. τηλ. 2510–839088)
ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ (6ο χιλ. Εθνικής οδού Σερρών – Θεσ/νίκης, Λευκώνας, Τ.Κ. 62100, τηλ. 23210 – 50096, 23210-35302)
ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ (Περιοχή Μυλοποτάμου, Τ.Κ. 66100, τηλ. 25210–81162)
ΙΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Χίλια Δένδρα, Τ.Κ. 69100, τηλ. 25310–20363)
ΙΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αρχή Κων/πόλεως, Τ.Κ. 68200, τηλ. 25520–23307)
ΙΕΚ ΞΑΝΘΗΣ (Λαχανόκηποι 2, Τ.Κ. 67100, τηλ. 25410 – 66990, 25410-66991)
ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ (Πεδίο Άρεως, Τ.Κ. 38334, τηλ. 24210–60744)
ΙΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Τέρμα οδού Τρικάλων, Τ.Κ. 43100, τηλ. 24410–28900)
ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ερμογένους 10, Λάρισα, Τ.Κ. 41447, τηλ. 2410 – 530082)
ΙΕΚ ΛΑΜΙΑΣ (Μεγάλη Βρύση, Λαμία, Τ.Κ. 35100, τηλ. 22310–51086)
ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (3ο χιλ. Ιωαννίνων–Αθηνών, Ιωάννινα Τ.Κ. 45000, τηλ. 26510-68160)
ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Εθνική οδός Αγρινίου-Αμφιλοχίας, τηλ. 26410-55315)
ΙΕΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Λεωφ. Άργους-Ναυπλίου, Τύρινθα Αργολίδας, Τ.Κ. 21100, τηλ. 27520–21721)
ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Εθνική οδός Καλαμάτας-Αθήνας, τηλ. 27210-69320, 27210-99624)
ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ (Λεωφ. Αθηνών, Ρίο,Τ.Κ. 26000, τηλ. 2610-966962, 2610-966972)
ΙΕΚ ΠΥΡΓΟΥ (4ο χιλ. Λεωφ. Πύργου-Πατρών, Τ.Κ. 27100, τηλ. 26210–22247)
ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Γιόφυρο, Τ.Κ. 71110, τηλ. 2810 – 256049)


Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ’ αριθμ. 6619/381 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ 696/Β’/21-05-2010).
Η αίτηση, είναι έντυπη και χορηγείται από τις Γραμματείες των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ή μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση HYPERLINK "http://www.oaed.gr" www.oaed.gr.

Οι υποψήφιοι υποβάλουν επίσης:

Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, επικυρωμένη από αρμόδια αρχή
Αντίγραφο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Βασικού Τίτλου Σπουδών. Στο βασικό τίτλο σπουδών πρέπει να αναφέρεται επακριβώς η ειδικότητα, η οποία και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη σχετική προκήρυξη. Στην περίπτωση που ο βασικός τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλει: α) Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών και β) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ, ΙΤΕ, ΟΕΕΚ κλπ).
Τίτλοι Αναγνωρισμένων Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Βεβαιώσεις Διδακτικής Εμπειρίας
Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Εμπειρίας
Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή δελτίου ανεργίας από όσους εκ των υποψηφίων είναι άνεργοι χωρίς διδακτική ή επαγγελματική εμπειρία και διδάσκουν εργαστηριακά μαθήματα.
Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟY) όπου να αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του υποψηφίου.
Φωτοτυπίες εκκαθαριστικών φορολογικής δήλωσης ή των εντύπων Ε1 .
Έναρξη επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ και
Φωτοτυπία εντύπων Ε3 της ιδιότητας ή του επαγγέλματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος αλλοδαπής οφείλει επίσης να υποβάλει απολυτήριο Ελληνικού σχολείου ή σχετική βεβαίωση γνώσης Ελληνικής γλώσσας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 14 του Ν.1566/85 .
Επιπλέον, για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις οποίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας από Νομαρχία (σε ισχύ) όπως: (ΠΕ14-Γεωπόνοι-Τεχνολόγοι Τροφίμων, ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΠΕ18-Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΠΕ-Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΠΕ18-Βρεφονηπιοκόμοι, ΤΕ-Βοηθοί Παιδοκόμοι-Βρεφοκόμοι, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ- Αισθητικοί, ΤΕ-ΔΕ-Κομμωτές, ΤΕ-ΔΕ-Μάγειροι, ΤΕ-ΔΕ-Αρτοποιοί και ΤΕ-ΔΕ-Ζαχαροπλάστες), είναι απαραίτητη η προσκόμιση νόμιμα επικυρωμένου φωτοαντίγραφου του βιβλιαρίου υγείας. Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20 Πληροφορικής πρέπει να έχουν Βασικό Τίτλο Σπουδών στην ειδικότητα Πληροφορικής.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση http://www.oaed.gr

Εθνικής Αντίστασης 8, Άνω Καλαμάκι, e-mail: typ@oaed.gr και press@oaed.gr

Κατεβάστε το Μηχανογραφικό Δελτίο Αίτησης Προκήρυξης Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών σε pdf

Ηλεία: Η ''μεγάλη ληστεία του τρένου'' βρισκόταν σε εξέλιξη...

H μεγαλύτερη ληστεία σιδηροδρομικού υλικού στην ιστορία του ΟΣΕ, αποτέλεσμα της αναστολής λειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, διεξαγόταν συστηματικά στην Ηλεία εδώ και έναν χρόνο, χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι.

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες, όταν όπως καταγγέλουν πολίτες, έκπληκτοι ανακάλυψαν στο Καρδιακαύτι της Ηλείας την πιο εκτεταμένη κλοπή τροχαίου υλικού και σιδηροδρομικής υποδομής, που έχει σημειωθεί ποτέ σε... καιρό ειρήνης. Εκατοντάδες τόνοι μετάλλου, ολόκληρες ........

ντιζελάμαξες έκαναν φτερά!

Επί έναν ολόκληρο χρόνο ''η μαφία του σκραπ'' τεμάχιζε και διέλυε συστηματικά ντιζελάμαξες, βαγόνια και σιδηροτροχιές, που ήταν εγκαταλειμένα από τον ΟΣΕ στην γραμμή Καβάσιλα - Κυλλήνη, με σκοπό την εκποίησή τους. Η δύσκαμπτη όμως, λειτουργία του ΟΣΕ δεν επέτρεψε την άμεσή κινητοποίησή του για να σωθεί η περιουσία του, αν και αυτό αποτελούσε από τους βασικούς στόχους του επιχειρησιακού του προγράμματος.
Σύμφωνα με το dete.gr, οι επιτήδειοι διέλυσαν έξι ολόκληρες ντιζελάμαξες Mitsubishi, βάρους 50 τόνων η κάθε μία, αδιευκρίνιστο προς το παρόν αριθμό βαγονιών, και δεκάδες μέτρα σιδηροτροχιάς κάτω από τη μύτη των κατοίκων, του ΟΣΕ και του κράτους!

Οι συγκεκριμένες μηχανές ελιγμών είχαν αγοραστεί το 1967 και χρησιμοποιούνταν τόσο σε επιβατικές όσο και εμπορευματικές μεταφορές, ήταν ιδιαίτερα δυνατές και έφταναν ταχύτητα 90 χλμ. ανά ώρα. Μάλιστα, κάποιες εξ αυτών των μηχανών παρέμεναν ακόμη ενεργές.

Όπως εξηγούν πολίτες που ανακάλυψαν το περιστατικό και κινητοποίησαν τον ΟΣΕ και τις αρχές, το υλικό είχε αφεθεί σε μία επί εικοσαετία εγκαταλειμένη γραμμή και η λεηλασία του ήταν αναμενόμενη, ύστερα και από τις ομαδικές μετατάξεις σιδηροδρομικών στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία ανεστάλη παντελώς η λειτουργία (και ο έλεγχος) του σιδηροδρόμου.

Μάλιστα, επιτήδιοι με την ίδια μέθοδο είχαν αποπειραθεί να τεμαχίσουν τροχαίο υλικό στο ίδιο σημείο και πριν από λίγους μήνες, όμως λόγω της ύπαρξης καυσίμου σε κάποια από τις ντιζελάμαξες εκδηλώθηκε πυρκαϊά, εξαιτίας της οποίας η λεηλασία αποτράπηκε. Ωστόσο, παρά το περισταστικό, η διοίκηση του ΟΣΕ δεν προνόησε να προστατέψει την περιουσία της στην περιοχή, η οποία ανέρχεται σε περισσότερα από 80 βαγόνια, διάσπαρτα στο δίκτυο.

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις των εκπαιδευτών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και αφορούν στο διδακτικό έτος 2011-12.

Οπως ανακοίνωσε το το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 6.648 και ικανοποιήθηκαν 4.182 (ποσοστό 62,91 %).

Οι αποσπάσεις φέτος για πρώτη φορά ..........

πραγματοποιούνται με κριτήρια μοριοδότησης και σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία:

-Αποσπώνται οι κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, είναι σύζυγοι στρατιωτικών κλπ., μέλη Ο.Τ.Α. ή σύζυγοι δικαστικών,

-στη συνέχεια αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση σε περιοχές στις οποίες υπήρχαν πλεονάσματα και

-τέλος αποσπώνται οι λοιποί εκπαιδευτικοί που δεν αποσπάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες των προηγούμενων περιπτώσεων βάσει της μοριοδότησής τους συγκρινόμενοι μεταξύ τους.

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr.

Aστυνομικός κάνει σεξ εν ώρα καθήκοντος! [ VIDEO ]

Θέμα στις ειδήσεις έγινε ένας αστυνομικός στη Σάντα Φε ο οποίος απαθανατίστηκε από κάμερα παρακολούθησης να κάνει σεξ εν ώρα καθήκοντος.

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνουν τον αστυνομικό να έχει κατεβάσει το παντελόνι της στολής του και να κάνει σεξ με μία γυναίκα που έχει πετάξει πάνω στο αυτοκίνητο του… και όλα αυτά υπό το φως του ηλίου. Ο αστυνομικός επί του παρόντος ανακρίνεται και όλα δείχνουν ότι πρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δείτε το video





Κλείστε τους λογαριασμούς σας με την εφορία με ευνοϊκούς όρους

Οσοι φορολογούμενοι διατηρούν ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία είτε γιατί δεν έχουν υποβάλει αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και λοιπών φόρων και τελών είτε γιατί έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις θα μπορούν να τους «κλείσουν» μειωμένες ή και καθόλου επιβαρύνσεις από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Αυτό προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ: 1184/2011) με την οποία επισημαίνονται τα εξής: ........

- Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, για τα εισοδήματα που έπρεπε να έχουν δηλωθεί με τις δηλώσεις μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στην ΔΟΥ έως 30 Σεπτεμβρίου 2011, αρχική ή συμπληρωματική ή τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, χωρίς να τους επιβληθεί πρόσθετος φόρος, προσαύξηση, πρόστιμο ή οποιαδήποτε άλλη κύρωση, λόγω της εκπρόθεσμης υποβολής. Η ρύθμιση αφορά στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων (κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα) για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 είτε είναι χρεωστικές είτε πιστωτικές είτε μηδενικές. Επίσης, καταλαμβάνει και την οριστική (εκκαθαριστική) δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ

- Εως τις 30 Σεπτεμβρίου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων με απαλλαγή από τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα ή με σημαντική μείωση στους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα, για φορολογικές υποχρεώσεις για τις οποίες η προθεσμία υποβολής των σχετικών δηλώσεων έχει λήξει έως τις 14 Ιουλίου 2011. Η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων με απαλλαγή από το σύνολο ή από σημαντικό μέρος των πρόσθετων φόρων και των προστίμων παρέχεται για τις παρακάτω φορολογίες:

- Αυτοτελούς φορολογίας εισοδημάτων (τόκοι από καταθέσεις, ομολογιακά δάνεια, έντοκα γραμμάτια). Η ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο τις τράπεζες που δεν έχουν αποδώσει ορθά τον παρακρατηθέντα φόρο όσο και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είχαν υποχρέωση να αποδώσουν οι ίδιοι τον φόρο 10% σε περίπτωση που οι τόκοι των καταθέσεων δεν εισήχθησαν στην Ελλάδα.

- Ειδικών περιπτώσεων (κέρδους ή ωφέλειας από τη μεταβίβαση ολόκληρης επιχείρησης, της πραγματικής αξίας πώλησης μετοχών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών, των αποζημιώσεων, των δικαιωμάτων ή των αμοιβών που καταβάλλονται σε αλλοδαπές επιχειρήσεις και οργανισμούς).

- Φόρου υπεραξίας από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων.

- Φόρου προστιθέμενης αξίας.

- Φόρου κύκλου εργασιών, φόρου ασφαλίστρων, τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας.

- Τελών χαρτοσήμου, εκτός από τις συναλλαγματικές και γραμμάτια σε διαταγή.

- Φόρων που παρακρατούνται ή προκαταβάλλονται από τις κάθε είδους αμοιβές, αποδοχές και αποζημιώσεις, όπως φόρου εισοδήματος μισθωτών υπηρεσιών, για μισθούς συντάξεις κ.λπ.

- Εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ.

- Φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων και ειδικού φόρου τραπεζικών εργασιών.

- Φόρου μεταβίβασης ακινήτων, φόρου αυτόματου υπερτιμήματος, τέλους συναλλαγής ακινήτων, φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών ή προικών, ειδικού φόρου επί των ακινήτων, ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων και φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων, όσον αφορά αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις.

- Οποιουδήποτε άλλου φόρου, τέλους, εισφοράς ή κράτησης υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων με εξαίρεση τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

- Δηλώσεις για την απόδοση της έκτακτης εισφοράς στα πλοία αναψυχής.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΦΟΡΟΙ

Για τις παραπάνω δηλώσεις υπολογίζεται πρόσθετος φόρος 10% εφόσον η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009 και 3% για τις περιπτώσεις που η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε από 1ης Ιανουαρίου 2010 και η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει λήξει έως και τις 14/7/2011, εφόσον ο φόρος καταβληθεί σε δόσεις. Στην περίπτωση που ο φόρος καταβληθεί εφάπαξ δεν υπολογίζεται πρόσθετος φόρος. Εάν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Η πληρωμή του φόρου γίνεται ως εξής:

- Ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται ολόκληρος μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση καταβάλλεται ολόκληρος, με την υποβολή της δήλωσης προκειμένου για τα φυσικά πρόσωπα. Τα νομικά πρόσωπα μπορούν να καταβάλουν τον φόρο σε 3 ίσες μηνιαίες δόσεις.

- Ο συνολικός φόρος που οφείλεται για άλλες δηλώσεις (ΦΠΑ, τέλη κ.λπ.) πρέπει να καταβάλλεται είτε εφάπαξ με την υποβολή της δήλωσης είτε σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη ταυτόχρονα με την υποβολή κάθε δήλωση. Το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 300 ευρώ.

ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

- Υποθέσεις των φορολογουμένων για τις οποίες έχουν εκδοθεί και καταχωρηθεί στα οικεία βιβλία μεταγραφής καταλογιστικές πράξεις (φύλλα ελέγχου κ.λπ.), μέχρι την έναρξη ισχύος της ρύθμισης. Κατά συνέπεια δεν εμπίπτουν και οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια.

- Υποθέσεις φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).

- Οταν η δήλωση υποβάλλεται με επιφύλαξη.

- Αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων με τις οποίες δηλώνεται ζημιά. Επειδή όμως, ορίζεται ότι μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις όσοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, συνάγεται ότι στη ρύθμιση αυτή υπάγονται και οι συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με τις οποίες μειώνεται ή μηδενίζεται η αρχικά δηλωθείσα ζημιά, καθώς και όταν η αρχικά δηλωθείσα ζημιά μετατρέπεται σε κέρδη. Αντίθετα, δεν υπάγονται στη ρύθμιση αυτή δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με τις οποίες δηλώνεται ζημιά επιπλέον της αρχικής.

- Υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης και κοινοποίησης των φύλλων ελέγχου, των καταλογιστικών πράξεων και των αποφάσεων επιβολής προστίμων μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, εφόσον γι’ αυτές τα βιβλία και τα στοιχεία των επιτηδευματιών που προβλέπονται από τον ΚΒΣ έχουν κριθεί ανεπαρκή ή ανακριβή ή εφόσον παρήλθε άπρακτη η προβλεπόμενη από τις ίδιες διατάξεις προθεσμία προσφυγής ενώπιον των επιτροπών.

- Εξαιρούνται επίσης οι υποθέσεις των επιχειρήσεων για τον έλεγχο των οποίων έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία ελέγχου του άρθρου 39 του Ν. 1914/1990.

Κατ’ εξαίρεση οι υπόχρεοι, οι οποίοι κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν. 4002/2011 έχουν ήδη επιλεγεί για προσωρινό ή τακτικό έλεγχο και στους οποίους επιδίδεται επί αποδείξει σχετική έγγραφη πρόσκληση της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής, μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις εντός προθεσμίας 10 ημερών από την επίδοση της ως άνω πρόσκλησης και όχι αργότερα από το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δηλώσεις με τους ευνοϊκούς όρους μπορούν να υποβληθούν μέχρι 30.9.2011 και δεδομένου ότι στην εν λόγω ρύθμιση υπάγονται οι υπόχρεοι στον φόρο που θα υποβάλουν τις δηλώσεις εντός 10 ημερών από την επίδοση της έγγραφης πρόσκλησης, που προβλέπεται από τις διατάξεις της περίπτωσης ζ), η εν λόγω επίδοση πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2011. Στην περίπτωση που η επίδοση της έγγραφης πρόσκλησης έχει πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου (22.8.2011), η υποβολή των δηλώσεων μπορεί να γίνει έως 10.9.2011.

ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Στις νέες ρυθμίσεις εμπίπτουν οι περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, έκτακτες δηλώσεις ΦΠΑ στις οποίες περιλαμβάνονται και οι έκτακτες δηλώσεις για καταβολή στο Δημόσιο ποσών ΦΠΑ που έχουν επιστραφεί αδικαιολόγητα σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41, δηλώσεις αποθεμάτων, ανακεφαλαιωτικοί πίνακες ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών ή λήψεων υπηρεσιών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών ή παροχών υπηρεσιών καθώς και δηλώσεις Intrastat.

Στην εν λόγω ρύθμιση υπάγονται επίσης οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, που αφορούν φορολογικές περιόδους που έχουν λήξει έως τις 31.12.2010, ενώ οι υπόλοιπες δηλώσεις ή πίνακες μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση εφόσον η προθεσμία υποβολής τους έληξε μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης στη Βουλή του παρόντος νόμου (14.7.2011).

Σε περίπτωση που με τις ανωτέρω δηλώσεις ή πίνακες δεν προκύπτει φόρος για καταβολή, δεν επιβάλλεται το πρόστιμο που προβλέπεται από το άρθρο 4 του Ν. 2523/1997 για την εκπρόθεσμη υποβολή τους. Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που υποκείμενος στον φόρο εξέπεσε φόρο ή του επιστράφηκε ως λήπτης εικονικού φορολογικού στοιχείου ή στοιχείου το οποίο νόθευσε αυτός ή άλλοι για λογαριασμό του ή ως εκδότης δεν απέδωσε τον φόρο, με βάση πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία και καταβάλλει τον φόρο αυτό με βάση τη διάταξη της περίπτωσης γ), δεν απαλλάσσεται από την επιβολή του προστίμου που προβλέπεται από τις διατάξεις του.

kerdos.gr

Ηλεκτρονικές από φέτος οι αιτήσεις για μία θέση στη φοιτητική εστία

Ηλεκτρονικά θα γίνονται από φέτος οι αιτήσεις των φοιτητών για να εξασφαλίσουν μία θέση στην εστία.

Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) στην ευθύνη του οποίου ανήκουν οι περισσότερες φοιτητικές εστίες προκειμένου να διασφαλιστεί ο αδιάβλητος τρόπος διάθεσης των κλινών αποφάσισε η υποβολή αιτήσεων να γίνεται διαδικτυακά από τις 10 Σεπτεμβρίου και για 25 μέρες, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν ............

σχετικά στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας www.ein.gr.

Όπως τονίζει η Διοίκηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που περνούν πολλές ελληνικές οικογένειες στην παρούσα συγκυρία για τη χώρα μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών και σπουδαστών στις εστίες. Περίπου 9.000 φοιτητές διαμένουν στις εστίες του ΕΙΝ και φέτος υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετηθούν πάνω από 2.000 νέοι φοιτητές».

Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας λειτουργεί 17 φοιτητικές εστίες, 4 σπουδαστικές και 33 μαθητικές, στις οποίες διαμένουν 7.100 φοιτητές, 800 σπουδαστές και 2.100 μαθητές.

Λύση για τα μη επικυρωμένα μηχανογραφικά αναζητά η κυβέρνηση

Φόρμουλα για να μη χάσουν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια λόγω... ηλεκτρονικής αστοχίας αναζητά τώρα το υπουργείο Παιδείας για τους υποψήφιους που δεν ολοκλήρωσαν σωστά τη διαδικασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, πρόκειται για περίπου 1.000 υποψήφιους οι οποίοι ξέχασαν να πατήσουν το κάνουν «κλικ» στην οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών τους μηχανογραφικών -διαδικασία που έγινε για πρώτη φορά εφέτος αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου- με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ακόμα και αριστούχοι με βαθμό 19.

Το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ..........

το υπουργείο δεν αφορά μόνο ότι πρέπει να θεσπιστούν πρόσθετες θέσεις για να εισαχθούν όσοι εκ των χιλίων πέτυχαν μόρια που επιτρέπουν την εισαγωγή, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς έχουν υποβάλει διαφορετικά πρόχειρα ηλεκτρονικά μηχανογραφικά εκ των οποίων μόνο ένα θα πρέπει να θεωρηθεί ως οριστικό, αλλά ποιο θα είναι αυτό;

Πάντως, οι υπηρεσίες του υπουργείου που αναζητούν μια λύση, τονίζουν ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο μαθητές που μπορούν να γράψουν 18 και 19 στις πανελλαδικές να ξεχνούν μετά να πατήσουν ένα κουμπί παρά τις σαφείς οδηγίες που υπήρχαν, διακινδυνεύοντας έτσι την εισαγωγή τους.

Δημόσιο: Μισθοί ιδιωτικού τομέα για νέους από Οκτώβριο

Ριζικές αλλαγές στους μισθούς τους νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο φέρνει το Γενικό Μισθολόγιο, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο. Κυβέρνηση και τρόικα φαίνεται να έχουν συμφωνήσει οι νεοπροσλαμβανόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι να αμείβονται με βάση την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, ήτοι 750 ευρώ/μήνα.

«Για τους νεοπροσλαμβανόμενους το νέο .........

μισθολόγιο προβλέπει πρόσληψη με αντιστοίχηση αμοιβών με τον ιδιωτικό τομέα ανάλογα με τα προσόντα που διαθέτουν. Δηλαδή, νεοπροσλαμβανόμενος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα προσλαμβάνεται με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που δίνει σε νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο ο ιδιωτικός τομέας», δήλωσε σχετικά ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Με τον τρόπο αυτό όμως διαμορφώνεται ένα μισθολόγιο δύο ταχυτήτων, καθώς ο δημόσιος υπάλληλος που προσελήφθη τον Ιούνιο μπορεί να έχει ακόμα και διπλάσιες αποδοχές σε σχέση με έναν άλλο με τα ίδια προσόντα που θα προσληφθεί σε αντίστοιχη θέση μετά την εφαρμογή του νέου-γενικού μισθολογίου.

Λεπτομέρειες για μισθολόγιο-βαθμολόγιο

Το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο είναι σχεδόν έτοιμο με τις τελευταίες λεπτομέρειες να «κλειδώνουν» στις συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Πλασκοβίτη:

- Δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση αμοιβής μεταξύ υπουργείων και υπηρεσιών.

Βασικό στοιχείο του ενιαίου μισθολογίου είναι η καθιέρωση της «προσωπικής διαφοράς» που επιτρέπει στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους να διατηρήσουν τις αμοιβές τους. Με την καθιέρωση της προσωπικής διαφοράς θα «διασωθεί» μεγάλο μέρος των επιδομάτων που σήμερα απολαμβάνουν αλλά όμως για τα πολύ μεγάλα επιδόματα θα τεθεί πλαφόν που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.

- Η «προσωπική διαφορά» θα λειτουργεί ως εξής: Δημόσιος υπάλληλος ο οποίος λαμβάνει σήμερα μηνιαίες τακτικές αποδοχές ύψους 2.000 ευρώ. Με το νέο μισθολόγιο έστω ότι θα προκύπτει βασικός μισθός (μαζί με οικογενειακό επίδομα και επίδομα θέσης ευθύνης που διατηρούνται) 1.600 ευρώ. Η προσωπική διαφορά θα είναι 400 ευρώ και σε κάθε μελλοντική αύξηση αποδοχών θα μειώνεται ισόποσα. Για παράδειγμα όταν ο βασικός μισθός γίνει 1.700 ευρώ η προσωπική διαφορά θα γίνει 300 ευρώ, μέχρι να εξαλειφθεί. Όπως είπε ο κ. Πλασκοβίτης για τους υπαλλήλους με μικρά επιδόματα η προσωπική διαφορά θα μπορεί να εξαλειφθεί σε μια 5ετία ενώ για τους δημοσίους υπαλλήλους με μεγαλύτερα επιδόματα θα εξαλειφθεί σε περισσότερα χρόνια.

- Οι ωριμάσεις θα δίνονται ανά δύο χρόνια στους χαμηλόβαθμους και ανά τρία χρόνια στη συνέχεια. Τα μισθολογικά κλιμάκια δεν θα εξελίσσονται μέχρι το τέλος του εργασιακού βίου, παρά μόνο στους καταληκτικούς βαθμούς και επιπλέον «εάν δεν προάγεσαι δεν θα παίρνεις ωριμάσεις» όπως είπε ο κ. Πλασκοβίτης εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας.

- Η εξοικονόμηση δαπανών από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα προέλθει από τη μη καταβολή προσωπικής διαφοράς στους νεοπροσλαμβανόμενους, λόγω του κύματος συνταξιοδότησης που ήδη καταγράφεται και της επιβολής πλαφόν στο ύψος της προσωπικής διαφοράς.

- Το ενιαίο μισθολόγιο θα επεκταθεί στη συνέχεια με υπουργικές αποφάσεις και αποφάσεις των διοικήσεων και στις ΔΕΚΟ.

Πριμ αγροτικής γης σε ανέργους

Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη είναι οι τέσσερις νομοί της χώρας από τους οποίους ξεκινά το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενοικίαση δημόσιας αγροτικής γης σε νέους σε ηλικία παραγωγούς, αλλά και σε ανέργους, ακόμη κι αν αυτοί δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αγροτικό επάγγελμα.

Πρόκειται για πάνω από 10.000 στρέμματα ........

στη Κεντρική Μακεδονία, από τα 3 συνολικά εκατομμύρια «καθαρής» δημόσιας αγροτικής γης, που θα διατεθούν σταδιακά, και με συμβολικό ενοίκιο, όχι μόνο σε αγρότες όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, αλλά και σε ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, που θέλουν να ασχοληθούν με το αγροτικό επάγγελμα, καθώς υπάρχει ήδη τάση επιστροφής από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο.

Έτοιμη είναι η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του υπουργείου που θα εγκατασταθεί στις περιφέρειες, και μέσω της οποίας ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επιλέξει το αγροτεμάχιο της αρεσκείας του, ακόμη και αν αυτό δεν βρίσκεται στον νομό όπου κατοικεί, αλλά εντός των ορίων της περιφέρειας.
Στο σύστημα μπαίνουν οι «καθαρές» εκτάσεις όλο και περισσότερων περιοχών, αφού έχει προηγηθεί φωτοερμηνεία με βάση τις αεροφωτογραφίες, και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι αγρότες όλων των περιφερειών θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις. Το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης με τα κριτήρια βαθμολόγησης, όπως και η σχετική ψηφιακή εφαρμογή, παρουσιάστηκαν χθες στους περιφερειάρχες της χώρας με τους οποίους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης είχε συνάντηση.

Η έναρξη του προγράμματος τοποθετείται αμέσως μετά τη ΔΕΘ (10 Σεπτεμβρίου), ενώ στο περίπτερο του υπουργείου θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά και επίσημα η ιντερνετική εφαρμογή. «Αυτά που θα βγάλουμε σε πρώτη φάση είναι τα απολύτως καθαρά, δεν έχουν σχέση ούτε με δασικά ούτε με καταπατημένα. Και αυτά θα ελεγχθούν πριν αναρτηθούν, γιατί μπορεί να μας έχει ξεφύγει κάτι και κάποιο να είναι καταπατημένο», ανέφερε ο υπουργός. Σήμερα ο κ. Σκανδαλίδης παρουσιάζει στο Υπουργικό Συμβούλιο τις βασικές παραμέτρους του νομοσχεδίου για την πολιτική γης, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα καταπατημένων, αγροτικών μισθώσεων και επίλυσης ιδιοκτησιακών διαφορών.

Την περιουσία του αποφάσισε να διεκδικήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισίας

Την περιουσία του Νοσοκομείου που προέρχεται από δωρεά του αποφάσισε να διεκδικήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, περιουσία η οποία έχει περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο με διάφορους νόμιμους και μη τρόπους.
Συμπαραστάτες στην διεκδίκηση αυτή είναι ο Δήμος Τριφυλίας όπου ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πάνος Μπόζος, σε κοινή συνέντευξη τύπου παρουσία εκπροσώπων από την μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο και την ελάσσονα κ. Σαράντο Κουκούμη.

Αναλυτικά ο αναπληρωτής διοικητής του ..........

Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος είπε ότι "Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σήμερα το Δ.Σ. του Νοσοκομείου διεκδικεί για πρώτη φορά από την ίδρυσή του αυτά που του ανήκουν. Όπως πολύ καλά γνωρίζεται η ύπαρξη και η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας οφείλεται στην γενναιοδωρία του μεγάλου ευεργέτη Γεωργίου Αλεξόπουλου. Ο Γεώργιος Αλεξόπουλος «προίκισε» το Νοσοκομείο με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η περιουσία αυτή έμενε ανεκμετάλλευτη αλλά κυρίως έμεινε ανυπεράσπιστη. Έτσι έχουμε το φαινόμενο ακόμα και σήμερα να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον νομικό μας συμπαραστάτη κ. Παπαγιανούλα Ευάγγελο ο οποίος κατέβαλλε και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό του συνόλου αυτής της περιουσίας.

Στο προκείμενο:
Ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου μας, όπως αποδεικνύεται από τη διαθήκη, είναι ένα τεράστιο αγρόκτημα 73 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Μεμί».
Γι’ αυτό ακολουθήθηκε με εντελώς ακατανόητη διαδικασία πώλησης του στο «Ταμείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών Τριφυλίας» το 1959. Ο κ. Παπαγιανούλας θα σας πει το νομικό μέρος.

Εγώ όμως εκ μέρους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου θέλω να σας πω ότι θα διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Κυρίως η περιουσία του Νοσοκομείου ανήκει στην τοπική κοινωνία.
Γι’ αυτό σήμερα καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παράταξων να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας και τον δικαστικό αγώνα που ξεκινάμε.
Δεν γνωρίζω πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτός ο αγώνας. Το πλέον πιθανό είναι ότι όταν τελεσιδικήσει εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Όμως θα έχουμε την ικανοποίηση ότι ξεκινήσαμε.
Ίσως η ιστορία γράψει ότι η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου «προίκισε»το Νοσοκομείο με μία τεράστια περιουσία που είχε χαθεί 50 χρόνια τώρα."

Δεν πληρώνω φόρους δεν πληρώνω φόρους λένε οι εστιάτορες.

Στην «αντεπίθεση» περνούν οι εστιάτορες καθώς από αύριο επιβάλλεται ο αυξημένος ΦΠΑ 23% στις επιχειρήσεις τους. Στη χθεσινή συνέλευση της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφασίστηκε η στάση πληρωμών προς το Δημόσιο από 1η Σεπτέμβρη, αλλά και το κλείσιμο των εστιατορίων σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει το Δ. Σ. τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, οι εστιάτορες ετοιμάζονται να .........

πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Eκθεσης.

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση τονίζουν ότι το αποτέλεσμα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση θα φέρει περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας, θα πλήξει τον τουρισμό και δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει.

Κοροιδεύουν τους μακροχρόνια άνεργους στον ΟΑΕΔ

Μεγάλη κοροϊδία υφίστανται οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δικαιούνται κάποιο πενιχρό μηνιαίο εισόδημα για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών από τον ΟΑΕΔ .

Ο αρμόδιος υπουργός κος Κουτρουμάνης πρίν ένα μήνα περίπου ενέκρινε τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει των οποίων θα δοθεί το συγκεκριμμένο επίδομα αλλά οι κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αγνοούν ...την εγκύκλιο διότι σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων δεν έχει φθάσει ακόμα ..

Βλέπετε στην εποχή της ηλεκτρονικής ...........

πληροφόρησης τα ...ταχυδρομικά περιστέρια συνεχίζουν με τους δικούς τους ρυθμούς !!

Best TV

Ερχονται νέα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ!

Με … "χαμόγελο που σκοτώνει" και χωρίς πολλές περιστροφές η Τρόικα βάζει σήμερα στο τραπέζι, στις επαφές της με την κυβέρνηση, το τι δέον γενέσθαι με τα μέτρα που δεν προχωρούν αλλά και τα νέα που θα πρέπει να ληφθούν.

Αν και η επίσημη δικαιολογία για την ...........

αναβολή για σήμερα του "ραντεβού" της Τρίτης του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα ήταν το ασφυκτικά πιεσμένο πρόγραμμα του υπουργού, στο οικονομικό επιτελείο δεν μπορούν να κρύψουν ότι και οι επικεφαλής της Τρόικα δεν είχαν καιρό για χάσιμο, αν δεν είχαν λυμένο το ποια μέτρα θα θέσουν επί τάπητος, για την κατάσταση που έχει ήδη καταγράψει και γνωρίζει καλά το τεχνικό κλιμάκιο που έκανε ένα μήνα τώρα τους ελέγχους στην Αθήνα.

“Δεν κάνετε τίποτε...”

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση σήμερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει έντονη «οσμή» νέων μέτρων, καθώς ο υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν «περπάτησαν» ακόμη μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και μια και δυο φορές εδώ και μήνες από τους προκατόχους του, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις, η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς, η είσπραξη φόρων στα ακίνητα και άλλα πολλά.

Στα «τυπικό» μέρος της συζήτησης, η Τρόικα θα ζητά να ξεδιπλωθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα ή να ανοίξει η συζήτηση για καινούργια, ώστε να καλυφθεί η αστοχία στο υπολογισμό της ύφεσης (πέσαμε έξω 1,5% του ΑΕΠ), η μεγάλη υστέρηση στα έσοδα (πάνω από 3 δισ. ευρώ ως τώρα) και η υπέρβαση στις δαπάνες (ξεπερνά το 1 δισ ευρώ).

Εκτός στόχων παντού!

Αρχικά η κυβέρνηση υπολόγισε την ύφεση στο 3,5% για φέτος, όμως ο υπουργός Οικονομικών προϊδεάζει ήδη πως θα ξεπεράσει το 4,5% ή και μπορεί να φθάσει στο 5,3%. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν και οι νεότερες προβλέψεις της τρόικα πως το έλλειμμα θα παραμένει διψήφιο αντί να μειωθεί στο 7,6% τότε θα πρέπει να βρεθεί τόπος για να καλυφτούν αστοχίες ύψους 5-5,5 δισ. ευρώ

Μεγάλη καθυστέρηση διαπιστώνει η Τρόικα και στο θέμα των συγχωνεύσεων και των λουκέτων σε οργανισμούς του Δημοσίου.

Ανοιχτό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, με την τρόικα να επιμένει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Αγκάθι στις δαπάνες παραμένει και η «μαύρη τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων, όπως του ΙΚΑ που θα πρέπει να επιδοτηθεί εκτάκτως με επιπλέον 600 εκ. για να πληρωθούν οι συντάξεις αλλά και στα υπόλοιπη ταμεία όπου πρέπει να βρεθούν πάση θυσία να περίπου 1,5 δισ. ευρώ .

Νέο σύστημα εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας από την 1η Σεπτεμβρίου

Από την 1η Σεπτεμβρίου επίσης ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας, με τη συγκρότηση νέων επιτροπών στις οποίες θα μετέχουν 1.000 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα επιλέγονται με κλήρωση και θα είναι αμειβόμενοι.

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα αποκλειστεί κάθε δυνατότητα συναλλαγής.

Η λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης .........

Αναπηρίας στοχεδύει στην εξασφάλιση ενιαίας υγειονομικής κρίσης, όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι περισσότερες από 60.000 συντάξεις φαίνεται πως χορηγούνται σε υγιείς ασφαλισμένους ή σε ασφαλισμένους των οποίων οι παθήσεις δεν δικαιολογούν σύνταξη αναπηρίας.

Οι συνταξιούχοι αναπηρίας στην Ελλάδα ανέρχονται σε 400.000 και αντιπροσωπεύουν το 14,5% των συνταξιούχων συνολικά, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμαίνεται στο 7%-8%. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές της χώρας το ποσοστό αυτό φτάνει το 25%-28%.

Το υπουργείο Εργασίας προσδοκά ότι από το ξεκαθάρισμα των αναπηρικών συντάξεων θα εξοικονομηθούν 600 εκατ. ευρώ έως το 2015.

Στόχος της νέας διαδικασίας είναι ο περιορισμός των αναπηρικών συντάξεων στο 10% των καταβαλλόμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με τη νέα διαδικασία θα καθοριστεί το ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη για όλα τα ταμεία και για το Δημόσιο με εκατοστιαία αναλογία σε έναν Ενιαίο Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας.

Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη του ΙΚΑ, το οποίο θα εξασφαλίσει ενιαία υγειονομική κρίση για τον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων.

Στο Κέντρο θα υπάγεται ειδικό σώμα 1.000 ιατρών υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας το οποίο θα λειτουργεί σε 55 σημεία πανελλαδικά (υποκαταστήματα ΙΚΑ). Οι γιατροί θα αξιολογούνται από επταμελή επιτροπή και, ανά εξάμηνο, θα επιλέγονται με κλήρωση όσοι θα συμμετέχουν στις υγειονομικές επιτροπές και θα αποφασίζουν το ποσοστό αναπηρίας για σύνταξη και το ποσοστό αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις για τις οποίες απαιτείται προηγούμενη γνωμάτευση.

Για το αδιάβλητο των κρίσεων, η κλήρωση θα διεξάγεται την ίδια ημέρα της συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής. Από τις επιτροπές θα περάσουν όσοι δεν έχουν μόνιμη ανικανότητα (με βάση το νόμο που καθορίζει τις ασθένειες) και όσοι εισπράττουν αναπηρικές που έχουν θεωρηθεί οριστικές.

Κίνδυνος για εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail

Οι ερευνητές των Kaspersky Labs ανακάλυψαν ότι άγνωστοι κατάφεραν να υποκλέψουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που μπορεί να αποτελέσει όχημα για κλοπή προσωπικών δεδομένων. Ουσιαστικά, οι απατεώνες είναι εν δυνάμει σε θέση να απειλήσουν οποιοδήποτε Google account.

Το πιστοποιητικό αυτό είναι έγκυρο για όλα τα.........

domains της Google και οι hackers μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εξαπολύσουν επιθέσεις του τύπου man-in-the-middle. Με το εν λόγω certificate, οι επιτήδειοι μπορούν να παρουσιάσουν το site τους ως πιστοποιημένο site της Google και με αυτό τον τρόπο να κλέψουν usernames και passwords από ανυποψίαστους χρήστες του Internet.

Το επικίνδυνο πλέον πιστοποιητικό εκδόθηκε από την ολλανδική εταιρεία DigiNotar. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν για την κλοπή του ευθύνονται τα «χαλαρά» μέτρα ασφαλείας της DigiNotar ή αν πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη επίθεση κατά της ολλανδικής εταιρείας.

Ανεβαίνει στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία;

Ανεβαίνει στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία ενώ δεν αποκλείεται η εφαρμογή του μέτρου να γίνει πράξη από την επόμενη κι ολας ΕΣΣΟ. Παράλληλα, στο υπουργείο Άμυνας δεν αποκλείουν να ξεκινήσει ξανά η κατάταξη κληρωτών στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ..........

διαρρέουν από το υπουργείο Άμυνας, η αύξηση της θητείας είναι αναγκαία, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού έχει περιορισθεί η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς θητείας. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο καθεστώς.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.