Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Κόλλια με διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου.

Συνάντηση με τους Διευθυντές του Λυκείου και Γυμνασίου Κυπαρισσίας θα έχει αύριο Παρασκευή, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας στο χώρο του Σχολικού Συγκροτήματος του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αντίστοιχες συναντήσεις με τους Διευθυντές των Λυκείων και Γυμνασίων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών θα γίνουν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών, καθώς και με τους Συλλόγους των διδασκόντων στην Α/ βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση, όπως επίσης και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και με τα μαθητικά συμβούλια, όταν αυτά συγκροτηθούν.

Στις συναντήσεις αυτές θα συμμετάσχουν και ..........

ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα θέματα παιδείας κ. Γιάννης Μερκούρης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, κ. Γιάννης Ρούσσης και κ. Χαράλαμπος Παγάνης και ο Πρόεδρος του νεοσύστατου νομικού προσώπου αρμόδιος και για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κ. Γιάννης Κατσούλας καθώς και οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η καλύτερη προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και της υποδοχής των μαθητών.

ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ότι η Μεσσηνία δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, το γνωρίζαμε.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως, είναι το μέγεθος της απαξίωσης που θα επιδείκνυε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου σε μια πόλη, που ο τόπος μας, η Ελλάδα οφείλει ιστορικά τα μέγιστα.

Μόλις πριν 6 χρόνια, εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα το Κέντρο Διαβιβάσεων ύστερα από την ανάγκη που είχε δημιουργηθεί για την απομάκρυνση στρατοπέδων από τη περιοχή Χαϊδαρίου και γενικότερα από την Αττική.

Η κυβέρνηση και ειδικότερα ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος όλο το ........

προηγούμενο διάστημα δεν αποκάλυπτε τις προειλημμένες αποφάσεις του, αποφάσισαν ότι για εξοικονόμηση χρημάτων στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, θα πρέπει να κλείσει το στρατόπεδο «Παπαφλέσσα»:
Το πιο σύγχρονο, το νεώτερο, με τις καλύτερες εγκαταστάσεις σε σύγκριση των υπολοίπων στρατοπέδων της χώρας.

Κι ο εμπαιγμός δεν σταματάει εδώ.
Στόχος τους είναι, το Κέντρο Διαβιβάσεων να μετατραπεί σε Κέντρο Λαθρομεταναστών.
Άλλωστε ο κ. Μπεγλίτης δεν πολιτεύεται στη Μεσσηνία.

Θα έπρεπε όμως να ήμασταν υποψιασμένοι, διότι έπειτα από τον σχετικό μεταναστευτικό νόμο που ψήφισαν και κατέστησαν την Ελλάδα μαγευτικό προορισμό για τους μετανάστες, θα έπρεπε προκειμένου να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους να μεριμνήσουν και για τη φιλοξενία τους σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με θέα τον μεσσηνιακό κόλπο όπως συνέβη και πριν λίγο καιρό στο ιστορικό κτήριο του μεγάρου «Υπατία» στην Αθήνα.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε.
Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού» ή την Ελλάδα έρμαιο μικροκομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων υπουργοποιημένων περιφερειακών βουλευτών;

Αυτή την απάντηση τους την χαρίζουμε.
Κι ελπίζουμε ο ελληνικός λαός να δώσει γρήγορα την δική του απάντηση μέσα από τις κάλπες στις εκλογές, που εκτός πλέον από αναπόφευκτες είναι κι επιτακτικές.

Περικλής Μαντάς

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Νίκησε και την Κυπαρισσία, αλλά δεν ικανοποίησε

Μια ακόμη φιλική νίκη πήρε χθες η Εράνη Φιλιατρών υποδεχόμενη στο παλιό γήπεδο τον ΑΟ Κυπαρισσίας. Αυτή τη φορά όμως παρά το 2-1 ο Νίκος Κακαλέτρης δεν έμεινε ευχαριστημένος, έχοντας όμως κάποια δικαιολογητικά, όπως η έντονη ζέστη που επικρατούσε στο α' μέρος και η χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών (απουσίαζε ο Βαγγέλης Κουρεντζής που έχει κερδίσει από το ξεκίνημα της σεζόν ρόλο “ηγέτη”).

Οι ίδιοι παράγοντες επηρέασαν φυσικά και .........

την απόδοση της ομάδας του Παναγιώτη Παναγόπουλου που είχε καλύτερη εικόνα στην επανάληψη.
Όπως στο παιχνίδι με την Καλαμάτα οι Φιλιατρινοί είχαν την πολυτέλεια να χάσουν πέναλτι με τον Δημήτρη Μικελάτο, όμως ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ στο α΄ημίχρονο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Νίκος Κόλλιας διπλασίασε τα γκολ της Εράνης, ενώ στο 70' ο Ίλια Μιτρόφ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΟ Κυπαρισσίας αγωνίστηκε στο τελευταίο 10λεπτο με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποχώρησης του Γαργαρώνη, λόγω ενός τραυματισμού που δεν είναι πάντως σοβαρός (είχαν γίνει όλες οι αλλαγές).

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Καραχάλιος, Γιάννης, Ντινιώτης, Μπαστακός, Άγγ. Γεωργιόπουλος, Κώτσος, Ανδρεόπουλος, Κόλλιας, Χρονόπουλος, Μικελάτος (Π. Αλεξανδρόπουλος, Ι. Γρηγοαράκης, Μιχ. Γρηγορακάκης, Διαμαντόπουλος, Φουρναράκος, Καραβίτης, Ασημακόπουλος, Λυμπερόπουλος, Νικολόπουλος, Χ. Αλεξανδρόπουλος, Σταθόπουλος).

ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Παππάς, Αναγνωστόπουλος, Μαργαρώνης, Σταματόπουλος, Γαργαρώνης, Κουρκουμέλης, Σιγέρης, Μιτρόφ, Μανδραπήλιας, Παναγιωτακόπουλος, Λυδιώτης (Μπέλι, Σούπουλι, Γκρέτσα, Θεοδοσόπουλος, Ψιλογαλάνης, Ι. Αναγνωστόπουλος, Γεωργαλής, Σεράι).

Ευχαριστούμε το θάρρος για την παραχώρηση του θέματος

ΣΧΟΛΙΟ
Ελπίζουμε οι Κυπαρίσσιοι να έμαθαν πλέον το μάθημα τους ότι μπροστά στην Εράνη η ομάδα τους είναι μηδέν. Και μην ξεχνάγαμε. Από πέρσι μέχρι σήμερα 3-0 οι νίκες. γιατί αν μπουν και οι προηγούμενες νίκες της Εράνης ο αριθμός θα είναι διψήφιος.....
ΕΡΑΝΗ
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Δώρο θεού για την περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει για ηγέτη τον Πέτρο Τατούλη

Τελικά είναι πολύ μεγάλη τύχη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, να έχει για ηγέτη της τον Μεγάλο Πέτρο Τατούλη. Τον Πέτρο τον ευγενικό, τον Πέτρο τον διαλλακτικό, τον Πέτρο που ακούει ακόμα και τους απλούς πολίτες, να εκφράζουν την γνώμη τους και όχι μόνο αυτό αλλά και να τους παρακολουθεί με προσοχή, λες και ακούει κάποιο σημαντικό στέλεχος της περιφέρειας Πελοποννήσου ή ακόμα και κάποιον υπουργό.

Το ακόμα καλύτερο; Να την συζητάει μαζί τους την όποια γνώμη - άποψη ακούει.
Ένδειξη που αν μη τι άλλο, δείχνει σεβασμό ακόμα και .........

στον πιο απλό πολίτη. Γιατί ο Πέτρος είναι ένας από εμάς, τους απλούς πολίτες. Πως θα ήταν δυνατόν να αλλάξει και να μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι;

Ο Πέτρος Τατούλης ξέρει πολύ καλά, ότι η εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου, κατεβαίνοντας ως ανεξάρτητος και έχοντας απέναντι του ολόκληρο κομματικό μηχανισμό της Ρηγίλλης (τότε) αποτελεί την προσωπική του υπογραφή για το μέλλον της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Είναι τυχαίο νομίζετε ότι η αγάπη που λαμβάνει καθημερινά απο τον κόσμο τον κάνει να είναι πιο δυνατός, πιο καθαρός απέναντι στους πολίτες;
Θα μας πείτε που τα ξέρετε εσείς αυτά;
Πρώτον έχουμε προσωπική εμπειρία με επιστολή που είχαμε στείλει ως ομάδα στον ίδιο τον Πέτρο Τατούλη που του εκθέταμε το τεράστιο πρόβλημα με το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου όπου στο S του θανάτου έχει χάσει την ζωή του πολύς κόσμος. Μπορεί ο Πέτρος να μην μπορούσε να έρθει να τα δει όλα αυτά που του περιγράφαμε με γλαφυρό ύφος από κοντά φροντίσαμε όμως να τους τα δείξουμε με video το οποίο είδε και έβγαλε μόνος του τα δικά του συμπεράσματα.
Βέβαια είχε δεχτεί αναφορές και από συμβούλους του αλλά θεωρούμε ότι καθοριστικός παράγοντας για να πει ο Πέτρος Τατούλης να γίνει το έργο άμεσα, ήταν και η επιστολή αλλα πολύ περισσότερο το Video που του στείλαμε σε CD στα χέρια του.

Το αποτέλεσμα το είχατε διαβάσει σε προηγούμενη δημοσίευση μας εδώ

Είμαστε 100% σίγουροι ότι για τον Πάτρο Τατούλη ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Πιστεύει στους ενεργούς πολίτες, πιστεύει στον πολίτη που έχει την ειλικρινή διάθεση να προσφέρει αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχει ο τόπος του.
Είναι Δώρο θεού ο Τατούλης για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Και τα έργα του πολύ σύντομα θα τα δείτε να γίνονται.
Το φαινόμενο που ονομάζεται Πέτρος Τατούλης κοιτάνε όλοι οι υπόλοιποι να το αντιγράψουν.
Η ηγετική στάση του στην κρίση που είχε ξεσπάσει με τους ταξιτζήδες, έκανε τον Σγουρό να προσπαθήσει ανεπιτυχώς να καπελώσει τον Δικό μας Πέτρο. Τα στημένα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ που προσπάθησε και αυτή ανεπιτυχώς να μειώσει τον Πέτρο για χάρη του Σγουρού έπεσε στο κενό.
Είναι κάτι το πρωτοφανές αυτό που γίνεται με την περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία τείνει να αναδειχθεί σε περιφέρεια πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Πέτρο προχώρα. Συνέχισε να κάνεις αυτό που πρέπει. Ο κόσμος σε πιστεύει. Ο κόσμος σε αγαπάει και το βλέπεις και μόνος σου. Βλέπει τι κάνεις γι αυτόν και για την ζωή του και το αναγνωρίζει.
Είσαι δώρο θεού για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Τράβα την Πελοπόννησο μπροστά. Μπορείς να το κάνεις και πρέπει να το κάνεις. Οι πολίτες το βλέπεις σε κάθε διάβα σου σε πιστεύουν σε αγαπούν και είναι δίπλα σου. ΠΡΟΧΩΡΑ και κάνε ότι καλύτερο μπορείς για το αύριο του τόπου.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ. Ολοι μα όλοι τον προσφωνούσαν με τον τίτλο.. "σύντροφε Πέτρο"...!!

Την ώρα που ο αυτοδιοικητικός κανίβαλος έκανε την επίθεση μέσα στην αίθουσα, από το πίσω μέρος ακούσθηκε μία φωνή πολύ γνωστή να ουρλιάζει κυριολεκτικά απευθυνόμενη στον κανίβαλο

«Αντε γαμ... αλήτη, κατέβα κάτω»

Η φωνή ανήκει σε ένα από τα σημαντικότερα ...........

εκλεγμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο και κυριολεκτικά εκπροσωπούσε ολόκληρη την αίθουσα.

Ο Τατούλης σιωπηλός.

Όμως όταν τελείωσαν οι ομιλίες και ο Τατούλης σηκώθηκε από την θέση του να βγεί στον περίβολο, έπεσαν πάνω του όλα τα στελέχη και του δήλωναν την απόλυτη συμπαραστασή τους. Και υπουργοί και βουλευτές..!

Το ίδιο έγινε και έξω. Ολοι μα όλοι τον προσφωνούσαν με τον τίτλο.. "σύντροφε Πέτρο"...!!

Μπορεί να μην είναι και πολύ καλό για την ιστορική του πορεία στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά ο περιφερειάρχης απολάμβανε τον τίτλο σύντροφε Πέτρο..!

Ενοιωθε εξαιρετικά. Και οι Πασόκοι το ίδιο που μιλούσαν μαζί του σαν να ήταν πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ..

Τελικά το ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου έκανε δικό του τον Πέτρο Τατούλη και αυτός μόνο άσχημα δεν νοιώθει..!

morias News

Γερμανική «επενδυτική επίθεση» στην Ελλάδα

Για γερμανική επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα με επίκεντρο τους τομείς της ενέργειας του τουρισμού και της βιομηχανίας έκανε λόγο ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφαν Κάπφερερ μετά τη συνεργασία που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο .........

Γερμανός υφυπουργός εστίασε στις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα «μέσω της αξιοποίησης του λανθάνοντος δυναμικού της χώρας», όπως είπε χαρακτηριστικά και στις δυνατότητες ενίσχυσής τους μέσω της συνεργασίας της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας, όχι μόνο με κυβερνητικούς φορείς αλλά και σε επίπεδο επιχειρήσεων και κυρίως ιδιωτικών τραπεζών.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κάπφερερ, στη Γερμανία υπάρχουν δυνατότητες για να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων, καθώς ειδικές επενδυτικές τράπεζες στα διάφορα κρατίδια χορηγούν ρευστό.

«Αυτό το θέμα συζητήθηκε και με την ελληνική πλευρά και το βολιδοσκοπούμε προκειμένου να δούμε τι μπορεί να γίνει για να μην περιοριστούμε μόνο στην κρατική τράπεζα αλλά στο μέλλον και οι ιδιωτικές να μπορούν να χορηγούν δάνεια», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα στην Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα, ενώ όπως είπε ο κ. Κάπφερερ εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ειδικών επενδυτικών ζωνών.

Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφέρει ποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις θα διέπουν το καθεστώς των ειδικών ζωνών (φορολογικά κίνητρα, κ.α.), γιατί, όπως σημείωσε, αυτό είναι θέμα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη συζήτηση στις Βρυξέλλες για τον περιορισμό συμμετοχής της Ελλάδας σε κοινοτικά έργα.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Υποκλινόμαστε στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά για την μακροχρόνια σταθερότητα επιβάλλεται να σταθούμε στην ανάπτυξη», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι βασικοί πυλώνες της ελληνογερμανικής συνεργασίας είναι η παροχή τεχνογνωσίας σε επίπεδο εξαγωγών, ρευστότητας, αναπτυξιακής στρατηγικής, η αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή αλλά και τη Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και η χαρτογράφηση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρικυμία στην κυβέρνηση - Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης - 'Ολο το παρασκήνιο

Τι λέει στην επιστολή παραίτησής του
- Ποιούς φωτογραφίζει
- Επιμένει στην ανασύσταση του υπ. Ναυτιλίας

Τριγμούς στο κυβερνητικό σχήμα προκαλεί η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη.
Ο κ. Παμπούκης οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ, όπου είχε ζητήσει την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Από το γραφείο του κ. Παπμπούκη εκδόθηκε .........

πριν από λίγο η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους.
Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας.

Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ’ αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν.

Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή συμμετοχής στην ευθύνη καθώς επίσης τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια σε όλο το διάστημα της κυβερνητικής μου θητείας. Εύχομαι στην Κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με επιτυχία το εθνικό της έργο".

Κανονικά προχωρά η απελευθέρωση των ταξί

Το «πράσινο φως» για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί πήρε ο υπουργός Μεταφορών από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ο κ. Ραγκούσης παρουσίασε στον πρωθυπουργό τις βασικές αρχές της απελευθέρωσης, ενώ ανεπισήμως διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η απελευθέρωση θα γίνει όπως είχε αποφασιστεί, «χωρίς καμία υπαναχώρηση»

Σύντομα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια ...........

κυβερνητικά όργανα και θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Χάρης Παμπούκης μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.



126 σεισμοί μέσα σε μόλις πέντε ημέρες στην Ελλάδα [αναλυτικός πίνακας]

Συνολικά 126 σεισμικές δονήσεις με ένταση πάνω από 2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ έχει καταγράψει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείο της Αθήνας στον Ελλαδικό χώρο, τις τελευταίες πέντε ημέρες. Η έντομη αυτή σεισμική δραστηριότητα εστιάζεται κατά κύριο λόγο σε δύο περιοχές της χώρας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής ...........

Ελλάδας με βασικά σημεία την περιοχή μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά καθώς και τους θαλάσσιους χώρους νοτίως της Μεθώνης και νοτίως της Ζακύνθου και στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Σητείας στην Κρήτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μάλιστα το γεγονός ότι στην περίπτωση της Πελοποννήσου το εστιακό βάθος είναι εξαιρετικά επιφανειακό ακόμη και έως 1 χιλιόμετρο. Αναλυτικά οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί στην ελλληνική επικράτεια από την Τρίτη έως και σήμερα το μεσημέρι είναι. Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται η ώρα, η ένταση, το εστιακό βάθος και η τοποθεσία.

Δείτε αναλυτικά:

23-Aug

ΩΡΑ

Ρίχτερ

ΒΑΘΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

23.29

2.1

10 χλμ

Στη θάλασσα, 46 χλμ. Νότια της Παλαιοχώρας Χανίων

23.20'

2.5

20 χλμ

Στη θάλασσα, 67 χλμ. Νότια της Παλαιοχώρας Χανίων

22.55'

2.4

5 χλμ

Στη θάλασσα, μεταξύ Ζακύνθου και Πελοποννήσου

22.00'

2.5

5 χλμ

Στα βόρεια παράλια της Ρόδου

21.27'

2.2

5 χλμ

5 χλμ. Ανατολικά της Πύλου

20.12'

2.0

5 χλμ

36 χλμ. Δυτικά της Λευκάδας

18.28'

2.0

10 χλμ

Μεταξύ Γαργαλιάνων, Μελιγαλά, Καλαμάτας

18.22'

2.3

5 χλμ

Στη θάλασσα, 21 χλμ. Βόρεια της Σητείας

17.53'

2.3

19 χλμ

Στη θάλασσα, 52 χλμ. Νότια της Ζακύνθου

16.58'

3.5

5 χλμ

Μεταξύ Πάτρας και Αμαλιάδας

15.53'

2.0

10 χλμ

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

11.12'

2.2

5 χλμ

Στη θάλασσα, 12 χλμ. Βορειοδυτικά της Σητείας

09.59'

2.5

10 χλμ

Στη Μάνη, νοτιοδυτικά από το Γύθειο

07.10'

3.0

2 χλμ

Στη νότια Ζάκυνθο

05.35'

2.0

10 χλμ

Μεταξύ Κυπαρισία και Γαργαλιάνων

05.22'

3.8

2 χλμ

Μεταξύ Μεγαλόπολη και Μελιγαλά

04.56'

2.6

94 χλμ

Στη θάλασσα, 35 χλμ. Ανατολικά της Νεάπολης

04.16'

2.2

5 χλμ

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

04.01'

2.2

5 χλμ

Μεταξύ Μελιγαλά και Φιλιατρών

01.49'

2.7

6 χλμ

Στη θάλασσα, βορειοδυτικά της Καρπάθου

01.47'

2.3

10 χλμ

Στην περιοχή της Μονεμβασιάς

00.20'

2.1

10 χλμ

Στον Παγασητικό, 1 χλμ. Από το Τρίκερι

00.07'

2.4

5 χλμ

Μεταξύ Γαργαλιάνων και Μεσσήνης


--------------------------------------------------------------------------------------------------


24-Aug




ΩΡΑ

Ρίχτερ

ΒΑΘΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

23.23'

2.2

5 χλμ .

Νότια των Κυθήρων, 57 χλμ. Από τη Νεάπολη

21.22'

2.6

10 χλμ

Στο Λιβυκό, 117 χλμ. Νότια του Ηρακλείου

21.13

2.2

10 χλμ

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

20.20'

2.2

5 χλμ

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

19.15

4.0

10 χλμ

Μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

18.59'

3.3

2 χλμ

Στο θαλάσσιο χώρο, 24 χλμ. Νότια της Μεθώνης

18.36'

2.5

10 χλμ

Στο Λιβυκό, 71 χλμ. Νότια του Ρεθύμνου

18.23'

2.8

13 χλμ

Μεταξύ Σπάρτης και Μεγαλόπολης

18.19'

2.5

5 χλμ

Στα βόρεια παράλια της Ρόδου

17.40'

2.3

29 χλμ

Αιτωλοακαρνανία, 4 χλμ. Νοτιοανατολικά του Μεσολογγίου

17.19

3.1

2 χλμ

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

16.04'

2.2

1 χλμ

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

15.22'

2.4

2 χλμ

Στη θάλασσα, 12 χλμ. Νότια του Πύργου Ηλείας

14.53'

2.9

10 χλμ

Στα παράλια του Αγίου Ορους

14.43'

2.6

10 χλμ

Στο θαλάσσιο χώρο, 64 χλμ. Νότια της Μεθώνης

14.25

2.7

10 χλμ

Στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. Βόρεια της Σητείας

11.25'

2.3

5 χλμ

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

08.22'

2.7

2 χλμ

Αχαϊα, νότια της Κάτω Αχαγιάς

08.07'

2.7

1 χλμ

Στη θάλασσα, 48 χλμ. Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

07.07'

3.0

38 χλμ

Δωδεκάνησα, 48 χλμ. Δυτικά της Χάλκης

04.45'

2.0

5 χλμ

Εβρος, 13 χλμ. Δυτικά από το Σουφλί

04.19'

2.5

1 χλμ

Στη θάλασσα, 32 χλμ. Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

03.45'

2.3

5 χλμ

Στη θάλασσα, 13 χλμ. Βόρεια της Σητείας

03.44

2.5

2 χλμ

Στη θάλασσα, 38 χλμ. Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

03.09'

3.2

85 χλμ

27 χλμ. Νότια της Λάρισας, 14 βορειοδυτικά από τα Φάρσαλα

01.25'

2.8

8 χλμ

Στη θάλασσα, μεταξύ Αντικυθύρων και Καστελίου Χανίων



------------------------------------------------------------------------------------------------------


25-Aug




ΩΡΑ

Ρίχτερ

ΒΑΘΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

05.54'

2.0

1 χλμ .

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

05.05'

3.6

10 χλμ

Στο θαλάσσιο χώρο 13 χλμ. Βόρεια της Σητείας

04.33'

2.5

5 χλμ .

Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά

03.27'

2.3

5 χλμ .

Στο θαλάσσιο χώρο 11 χλμ. Βόρεια της Σητείας

03.21'

3.1

5 χλμ .

Στο θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. Βόρεια της Σητείας

02.50'

2.5

6 χλμ .

Μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου

02.10'

2.9

10 χλμ

Στο θαλάσσιο χώρο 47 χλμ. Νότια της Μεθώνης

02.04

2.3

5 χλμ .

Στην Ηπειρο, 14 χλμ. Ανατολικά της Παραμυθιάς



ΥΠΕΚΑ: Πρόγραμμα για ΟΤΑ και φορείς για πράσινο και ΑΠΕ

Ενισχύσεις σε δήμους, περιφέρειες, πανεπιστήμια και άλλους φορείς του Δημοσίου για αναβάθμιση δημόσιων χώρων με φύτευση πρασίνου, εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), χρήση ψυχρών υλικών σε πλατείες, πάρκα κ.λπ. παρέχει το πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων» του ΕΣΠΑ.

Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα είναι ανοιχτή από 1η Σεπτεμβρίου-31 Οκτωβρίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ..........

προγράμματος είναι 60 εκατ. ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός των επιμέρους έργων πρέπει να κυμαίνεται από 500.000 ευρώ ως 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, το πρόγραμμα αποσκοπεί σε:
-Αναστροφή της Θερμικής Κλιματικής Αλλαγής στο Αστικό Περιβάλλον
-Προστασία του Ευπαθούς Πληθυσμού κατά την περίοδο των Θερμικών ?ιαταραχών (θερμών επεισοδίων)
-Βελτίωση του Μικροκλίματος στα ?ομημένα Σύνολα Υψηλής Πυκνότητας και συγκεκριμένα τις αστικές περιοχές χαμηλού εισοδήματος
-Μείωση της Ενεργειακής Κατανάλωσης των Κτιρίων κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο
-Μείωση του Ηλεκτρικού Φορτίου Αιχμής της χώρας
-Βελτίωση των Επιπέδων Θερμικής Άνεσης του Αστικού Πληθυσμού
- Τόνωση και Ανάπτυξη της Τεχνογνωσίας και της Βιομηχανίας Σχεδιασμού και Παραγωγής Δομικών Υλικών Φιλικών προς το Περιβάλλον.

Οι προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου θα κατατεθούν στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Σημειώνεται ότι το ΚΑΠΕ έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις προδιαγραφές για ένα ακόμη πρόγραμμα με τίτλο «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» μέσω του οποίου θα ενισχύονται φορείς του Δημοσίου για τη φύτευση των ταρατσών των κτιρίων. Η προκήρυξη του προγράμματος αυτού αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Aftodioikisi.gr

Πειθαρχικό Δημοσίου: Εκτός οι συνδικαλιστές - Απολύσεις για ποινικά

Αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων προκειμένου να αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από δικαστικούς και να μην συμμετέχουν σε αυτά συνδικαλιστές, διαχωρισμός τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια, αυτοδίκαιη αργία για βαριά ποινικά αδικήματα, σαφής καταγραφή και αναφορά πειθαρχικών παραπτωμάτων αλλά και επιβολή και οικονομικών εκτός από πειθαρχικές ποινές, είναι τα κύρια σημεία του νέου νομοσχεδίου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:............

- Στη σύνθεση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων συμμετέχουν στο μεν πρωτοβάθμιο τρεις δικαστικοί λειτουργοί ή μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δύο υπηρεσιακοί παράγοντες με το βαθμό του Διευθυντή με τη θέσπιση «ασυμβιβάστων», ώστε να μην προέρχονται από την ίδια υπηρεσία στην οποία υπηρετεί ο κρινόμενος. Δεν συμμετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι στα υφιστάμενα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια που είναι και υπηρεσιακά συμμετέχουν τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες και δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων. Στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό καθήκοντα Προέδρου ασκεί ένας Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως γινόταν και μέχρι τώρα, και συμμετέχουν δύο μέλη του ΝΣΚ και δύο υπηρεσιακοί παράγοντες με το βαθμό του Γενικού Διευθυντή.

- Διαχωρίζονται και διακρίνονται τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία μέχρι τώρα είχαν τις σχετικές αρμοδιότητες.

- Εκσυγχρονίζονται ακόμα διατάξεις για την αυτοδίκαιη αργία, με τη μείωση των αποδοχών, στην οποία τίθενται υπάλληλοι μέχρι να αποφανθούν τα Δικαστήρια. Ιδιαίτερη προσοχή επιδεικνύεται στις περιπτώσεις
τέλεσης ποινικού αδικήματος με έντονη κοινωνική απαξία. Τέτοια αδικήματα ή παραπτώματα είναι η δωροδοκία, υπεξαίρεση, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας, παραπτώματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία και το εμπόριο ναρκωτικών.

- Γίνεται για πρώτη φορά σαφής καταγραφή και αναφορά πειθαρχικών παραπτωμάτων, γεγονός που διασφαλίζει τον δημόσιο υπάλληλο από αυθαίρετες κρίσεις λόγω του περιθωρίου που μέχρι τώρα υπήρχε με την ενδεικτική αναφορά παραπτωμάτων. Η ονομαστική αναφορά και η παραπομπή σε διατάξεις που αναφέρονται σε πειθαρχικά παραπτώματα αποτελούν μία βάση για την ασφάλεια δικαίου που πρέπει να επικρατήσει.

- Προβλέπεται η δυνατότητα για την επιβολή ταυτοχρόνως και πειθαρχικής τιμωρίας και οικονομικής κύρωσης. Μάλιστα, οικονομική κύρωση μπορεί να επιβάλλεται και μετά τη συνταξιοδότηση του δημοσίου υπαλλήλου. Αυτή η ταυτόχρονη επιβολή των δύο ποινών, πειθαρχικών και οικονομικών, δεν προβλέπεται μέχρι τώρα. Για παραπτώματα με οικονομικό αντικείμενο ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την ημερομηνία που η υπηρεσία έλαβε γνώση του παραπτώματος.

- Ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών (στο υφιστάμενο πειθαρχικό πλαίσιο δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη) προβλέπεται ως εξής: της προκαταρκτικής εξέτασης σε ένα μήνα, της ΕΔΕ σε δύο μήνες. Βεβαίως μπορεί με τεκμηριωμένο αίτημα να ζητηθεί και να χορηγείται παράταση χρόνου ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας. Τα πειθαρχικά συμβούλια πρέπει να ολοκληρώνουν το έργο τους σε εύλογο χρόνο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να οριστούν οι τρεις μήνες ως ο κατάλληλος χρόνος.

- Προβλέπεται μεγαλύτερος χρόνος παραγραφής αναλόγως των πειθαρχικών παραπτωμάτων αντιστοίχως από δύο σε πέντε χρόνια, από πέντε σε επτά χρόνια και σε δέκα χρόνια για ορισμένες περιπτώσεις που αφορούν σοβαρότατα παραπτώματα, όπως πράξεις μη αναγνώρισης του Συντάγματος

- Εκσυγχρονίζονται διατάξεις για την αυτοδίκαιη αργία, με τη μείωση των αποδοχών, στην οποία τίθενται υπάλληλοι μέχρι να αποφανθούν τα Δικαστήρια.

- Ιδιαίτερη προσοχή επιδεικνύεται στις περιπτώσεις τέλεσης ποινικού αδικήματος με έντονη κοινωνική απαξία. Τέτοια αδικήματα ή παραπτώματα είναι η δωροδοκία, υπεξαίρεση, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας, παραπτώματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία και το εμπόριο ναρκωτικών.

- Το πεδίο εφαρμογής του προωθούμενου πλαισίου αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στα Υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αλλά και τους υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Γενικώς επιδιώκεται-επειδή χρειάζεται καλύτερη προετοιμασία, σε μια δεύτερη φάση- να διευρυνθεί στο σύνολο των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στα κρατικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, αν είναι δυνατόν, το νέο πειθαρχικό πλαίσιο. Καθώς επίσης και όσους συμβούλους- συνεργάτες αναλαμβάνουν με σύμβαση έργου να φέρουν σε πέρας για λογαριασμό του κράτους μια συγκεκριμένη δουλειά, ώστε να ελέγχονται και αυτοί με το ίδιο πειθαρχικό δίκαιο κατά την περίοδο που ασκούν δημόσια εξουσία.

Όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, «είναι σαφές πως δεν αρκεί μόνο ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο. Απαιτούνται συνδυασμένες αλλαγές για να προχωρήσουμε στη θέσπιση ενός πιο λειτουργικού πλαισίου. Με αυτή την έννοια, με την πρότασή μας στοχεύουμε σε αυτό: στην έγκαιρη και αποτελεσματική, αλλά και δίκαιη τελικά τιμωρία όσων έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα».

Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας, «οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν λόγο να επιζητούν να μένουν στο απυρόβλητο και να βαρύνονται και να σκιάζονται από μια εικόνα που αδικεί την προσπάθειά τους και την εν γένει παρουσία τους στη δημόσια διοίκηση. Οι υπάλληλοι που είναι συνεπείς και κάνουν τη δουλειά τους επιζητούν και οφείλουν να πρωτοστατούν στην εγκαθίδρυση διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου. Για να στρατευθούμε στον αγώνα που συμπυκνώνεται στο μήνυμα που εκπέμψαμε από την πρώτη στιγμή για τη δημόσια διοίκηση και τους δημόσιους υπαλλήλους: «από την απαξίωση στην καταξίωση». Έχει παγιωθεί η αντίληψη», ανέφερε ο υπουργός, «πως εκφυλιστικές λειτουργίες και παθογένειες στη δημόσια διοίκηση δεν ελέγχονται και δεν τιμωρούνται. Οι καθυστερήσεις και η παραπομπή στις καλένδες, αλλά και η απροκάλυπτη συγκάλυψη σε κάποιες περιπτώσεις καθώς και η επιβολή ποινών χωρίς την απαιτούμενη κλιμάκωση οδηγούν σε ηθική απαξίωση του κράτους και των λειτουργών του. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές, αφού δεν εγγυάται την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στην αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων».

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου κάντε κλικ εδώ

Αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου από Καλαματιανούς Καλλιτέχνες

Την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 21:30 στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας θα γίνει ένα αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου με Καλαματιανούς καλλιτέχνες.

Βραδιά αφιερωμένη στο Νίκο Παπάζογλου, στο μεγάλο τραγουδοποιό, που στιγμάτισε με την παρουσία του το Ελληνικό τραγούδι και αποτέλεσε σχολή πολλών νεότερων τραγουδιστών, αφήνοντας ένα μεγάλο έργο με ιδιαίτερο ύφος.

Στην Εκδήλωση θα τραγουδήσουν οι:
Δικαίος Γιώργος
Σταθέας Παναγιώτης

Παίζουν: .............


Δεριζιώτης Σταύρος, μπουζούκι
Κιτσικόπουλος Μάνος, πιάνο
Κλάδης Γιώργος, κρουστά
Κουφουδάκης Αντώνης, κιθάρα
Μπατσικούρας Παύλος, βιολί
Παπακωνσταντίνου Περικλής, ηλεκτρικό μπάσο
Συντέτας Τάκης, ηλεκτρική κιθάρα, μπαγλαμάς

Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ: 2721 0 94819 και η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 8.00 €

Και άλλη γκάφα της Ελευθερίας. Δημοσίευσε γεγονός για δήθεν χαστούκι στον Τατούλη που ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνέβη.

Το "χαστούκι" είναι επινόηση Κορίνθιων ρουφιάνων
Είναι απόλυτη παραποίηση και διαστρέβλωση της αλήθειας..!

Η εφημερίδα "Ελευθερία" σήμερα έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: Αποδοκιμασία και χαστούκι στον Τατούλη...!

Δυστυχώς πρόκειται για την πλήρη διαστρέβλωση ενός γεγονότος...

Μάλιστα για να είμαστε έντιμοι με τα γεγονότα ........

πρόκειται για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ανύπαρκτων γεγονότων.

Τυχαία ήμουν αυτόπτης μάρτυς στο περιστατικό με τον κ.Μπαρούτσα και το γνωρίζουν 10 τουλάχιστον δημοσιογράφοι που ήρθαν στο σημείο και ενημερώθηκαν απο μένα, που δεν γνώριζα καν ποιός ήταν ο κ.Μπαρούτσας και στην αρχή τον πέρασα για μουρλαμένο "αγανακτισμένο"...

Ο κ. Τατούλης ήταν όρθιος έξω απο την πόρτα του αυτοκινήτου όταν σταμάτησε ο κ. Μπαρούτσας σττο πάρκινγκ και άρχισε να τον βρίζει..."κότα"..."θα σε δείρω" και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου εμπνεύσεις του....

Ο Τατούλης εκνευρισμένος μεν χαμογελούσε αμήχανα.

Μεταξύ Τατούλη και Μπαρούτσα μεσολαβούσαν 2 αυτοκίνητα και 10 μέτρα απόσταση...

Το χαστούκι το επινόησαν 2-3 γνωστοί ρουφιανοκουτσομπόληδες δημιοσιογράφοι της Κορίνθου και το αναμετόδοσαν...!

Η εφημερίδα παρασύρθηκε απο την πηγή της..!

Δίπλα απο τον Τατούλη ήταν τουλάχιστον 10 αστυνομικοί που και αυτοί σαστισμένοι άκουγαν τον Μπαρούτσα κυριολεκτά να χυδαιολογεί αλλα ο Τατούλης τους έκανε νεύμα να μην ασχοληθούν..

Ο Μπαρούτσας συνέχισε μέχρι που μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε ανενόχλητος.

Οι αστυνομικοί ήταν Κορίνθιοι και δεν γνώριζαν καν το ονομά του...και τον άφησαν να φύγει σαν κύριος..!

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης μπήκε στο αυτοκινητό του και έφυγε για το Κιάτο.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης διέταξε να σταματήσουν το αυτοκίνητο του Μπαρούτσα λίγο πιο κάτω αλλά ο Τατούλης αρνήθηκε να του υποβάλει μήνυση.

Αυτά είναι τα γεγονότα που οφείλουν στοιχειωδώς οι δημοσιογράφοι να τα σέβονται.

Πρόσφατα εγώ έκανα ένα λάθος και ένα κείμενο που είχε γραφεί για τον κ. Βουδούρη απο Μεσσήνιο το χρέωσα στον Μπεγλίτη.

Βγήκα την άλλη μέρα και αντρίκια ζήτησα δημόσια συγνώμη απο τον κ.Μπεγλίτη, διότι είχα παραποιήσει ένα γεγονός.

Αυτό οφείλουν να κάνουν όσοι διακινούν ανύπαρκτες ειδήσεις..!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Morias News

ΣΧΟΛΙΟ
Για μια ακόμα φορά έκθετη η Μεσσηνιακή εφημερίδα Ελευθερία για αναληθή δημοσίευμα.
Ας το πάρουν απόφαση πια ότι ο Δράκος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ. Περιφερειάρχης είναι ο Τατούλης ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Ας σεβαστούν τον όποιον ακόμα κόσμο τους δίνει ένα ευρώ για να πάρουν την εφημερίδα τους.

Φραστική επίθεση στον Τατούλη απο τον "ρίνγκο" του Λουτρακίου

Η πλήρης απαξίωση του άλλοτε λαμπερού Λουτρακίου

Δείτε βίντεο της ντροπής με τον αντιδήμαρχο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Δημήτρη Δέδε, να μιλά στο βήμα της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, χθες στα Ίσθμια και να επιτίθεται εναντίον του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για την γνωστή υπόθεση με τα χημικά στο Σουσάκι.

Τον χαρακτήρισε αναίσχυντο και προσέθεσε: ...........

«Αν έχεις κότσια, προχωράμε»!

Αυτό συνέβη χθες στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Κόρινθο. Ο αντιδήμαρχος του Λουτρακίου ανέβηκε μόνος του στο βήμα και άρχισε να λέει ασυναρτησίες. Στο τέλος κατέληξε να απειλεί τον περιφερειάρχη...!
Ο αντιδήμαρχος αποτελεί με τις πράξεις του την πλήρη ΑΠΑΞΙΩΣΗ του άλλοτε περίφημου Δήμου Λουτρακίου...και με τον δήμαρχο να τον χαζεύει από κάτω...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



morias news

Ενάμισι εκατομμύριο εκκαθαριστικά για τις έκτακτες εισφορές ταχυδρομούνται την επόμενη εβδομάδα

Ενάμισι εκατομμύριο σημειώματα της Εφορίας με τις έκτακτες εισφορές αναμένεται ότι θα έχουν ταχυδρομηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας στους φορολογούμενους. Οι δόσεις δεν μπορούν να είναι μικρότερες των 300 ευρώ.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ταχυδρομηθεί 1,5 εκατ. σημειώματα», δήλωσε την Τετάρτη στη ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι ...........

το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο σημείωμα θα περιλαμβάνει όλα τα βάρη που θα κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος, χωρίς να υπάρχει επιμερισμός τους με ένα εκκαθαριστικό ανά μήνα, όπως αρχικά εξεταζόταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, αν κάποιος υπόκειται τόσο σε εισοδηματική εισφορά όσο και σε τέλος επιτηδεύματος (επειδή διατηρεί δελτίο παροχής υπηρεσιών) και σε έκτακτη εισφορά για το ΙΧ του (επειδή αυτό είναι άνω των 1.929 κ. εκ.), θα παραλάβει τρία ειδοποιητήρια σε ένα.

Η συνολική οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε έξι ισόποσες δόσεις, με την πρώτη τον επόμενο μήνα της βεβαίωσης. Δηλαδή οι πρώτοι 1,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν διορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να εξοφλήσουν την πρώτη δόση.

Να τον χαίρεστε κύριοι του ΠΑΣΟΚ τον παραλίγο Αντιπεριφερειάρχη σας και σύμβουλο του Ν.Συφουνάκη

Χυδαίο φραστικό επεισόδιο εχθές κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλη στην συνδιάσκεψη (πάρκιν) έγινε του ΠΑΣΟΚ στην Κόρινθο με πρωταγωνιστή το Γ. Μπαρούτσα.

Ο Γ. Μπαρούτσας είναι πρώην Δήμαρχος Τρικολώνων, τραυματιοφορέας… στο επάγγελμα και Σύμβουλος του υφυπουργού Ν. Συφουνάκη, που για να προσληφτεί ο εν λόγω κύριος στο υπουργείο έβγαλαν φωτογραφική διάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κύριος είναι ............

αυτός που είχε παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές για Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας... και αντέδρασε ο Π. Τατούλης με αποτέλεσμα να χρήσει άλλον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τότε, που είναι και ο σημερινός Ε. Γιανακούρας και είναι κάτι που δείχνει γιατί έγινε αυτή η «φασαρία»

Στο φραστικό χυδαίο επεισόδιο ήταν παρών και η αστυνομία η οποία ζήτησε από τον περιφερειάρχη να του κάνει μήνυση προκειμένου να τον συλλάβει κάτι που ο Πέτρος Τατούλης δεν αποδέχτηκε και έφυγε συνεχίζοντας το πρόγραμμα του επισκεπτόμενος την εκδήλωση στο θέατρο Συκεών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν ήταν η αστυνομία μπροστά στο επεισόδιο θα έπεφτε πολύ ξύλο μια και όλοι όσοι παρευρίσκοντο στο επεισόδιο εκπλάγηκαν και αγανάκτησαν με την στάση του κ Μπαρούτσα που έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν θεσμό.

Τώρα όσων αφορά τα χαστούκια που έγραψαν κάποιοι οι οποίοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν με τέτοια θέματα…. αυτά είναι φαντασιώσεις αλλά μάλλον προορίζονται και πραγματικά για αυτούς σύντομα…

BEST TV

ΣΧΟΛΙΟ

Περασμένα μεγαλεία και διηθώντας τα να κλαις η κατάσταση στην Μεσσηνιακή εφημερίδα που κάποτε ο εκδότης της αυτοχαρακτηριζόταν Μεσσηνιάρχης τρομάρα του και συμφορά του.
Κάποτε μπορεί να πέρναγε θέσεις σε κάποιους που αντί να παράγουν έργο ως αρχή, εκείνοι προτιμούσαν τις δημόσιες σχέσεις. Σήμερα η εν λόγω εφημερίδα είναι ανάξια να προτείνει ακόμα και βοηθό, του Βοηθού λούστρου.
Θα πρέπει επιπρόσθετα να συνυπολογίσει ότι κάποιοι αναγνώστες τους πληρώνουν με το ευρώ τους και ακόμα χειρότερα κάποιοι τους πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για να διαβάζουν αξιόπιστα δημοσιεύματα και όχι φαντασιοπληξίες του εκδότη οι οποίες σε λιγότερο από 12 ώρες ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ πέφτοντας το σχετικό κράξιμο προς την εφημερίδα.
Ας σεβαστούν λίγο τον όποιον κόσμο που τους αγοράζει ακόμα.... και ας γράψουν κάτι το αξιόπιστο πλέον.