Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Επιστρατεύουν το γιατρό Τάκη Κατσίβελα για την Τριφυλία

Εχουμε πολλές φορές πεί ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ παρουσιάζουν ενδιαφέρον στην Πελοπόννησο και δεκάδες στελέχη φλερτάρουν με την ιδέα της συμμετοχής τους σε αυτά.

Στη Μεσσηνία ένας λόγος παραπάνω λόγω της εντοπιότητας του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Moriasnews στη Συγγρού θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία του κόμματος στην περιοχή της Τριφυλίας.

Αναζητούν λοιπόν ,ένα στέλεχος που θα κάνει τη διαφορά.

Σήμερα η περιοχή θεωρείται ακάλυπτη πολιτικά και υπάρχουν εισηγήσεις που ζητούν να επιστρατευθεί ο γιατρός – Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Τάκης Κατσίβελας.

Και σε αυτή την επιλογή δεν έχει καμία σχέση ο ..........

συγγενικός σύνδεσμος με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο γιατρός είναι πλέον γνωστό στέλεχος σε όλη την περιοχή και χαίρει ευρείας εκτίμησης από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Μάλιστα οι πηγές μας θεωρούν ότι αυτή είναι μία υποψηφιότητα που πραγματικά έχει κλειδώσει για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία..!

Morias news

Ερώτηση Δαβάκη για τα προβλήματα λειοτυργίας των ΚΕΠ.

Σήμα κινδύνου για την λειτουργία τους εκπέμπουν 460 ΚΕΠ
Μπορεί κατά τις επόμενες ημέρες να δούμε λουκέτα σε πάνω από 460 ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα

Ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα τα Προβλήματα λειτουργίας στα ΚΕΠ, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης

Σήμα κινδύνου για την λειτουργία τους .........

εκπέμπουν 460 από τα συνολικά 1.081 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν στη χώρα μας.

Η αιτία των προβλημάτων που παρατηρούνται είναι η λήξη των συμβάσεων μεγάλου μέρους των εργαζομένων σ΄ αυτά, με αποτέλεσμα ορατός πλέον να φαντάζει ο κίνδυνος κατά το επόμενο χρονικό διάστημα να οδηγηθούμε σε λουκέτα σε περισσότερα από 460 Κ.Ε.Π σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και σε Κ.Ε.Π του Νομού Λακωνίας.

Όλοι γνωρίζουμε τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΕΠ προς τους πολίτες όλων των ηλικιών, στους νέους και τους συνταξιούχους, στα αστικά κέντρα αλλά και την ελληνική περιφέρεια και για το λόγο θα αποτελούσε ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη η διακοπή της λειτουργίας ορισμένων Κ.Ε.Π εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σ' αυτά.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΕΠ ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρόβλιας, αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν προς τους πολίτες οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, δεσμεύθηκε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιδιώξει σύντομα να δώσει λύσει στα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός :

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποτραπεί το δυσάρεστο φαινόμενο, κατά τις επόμενες ημέρες να δούμε λουκέτα σε πάνω από 460 ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα;

Σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΕΠ οι οποίες είτε έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

morias news

ΣΧΟΛΙΟ
Η χαρά του Παπανδρέου. Θα διαλύσει και τα ΚΕΠ. Να υποθέσουμε ότι θα ζητήσει και τα εύσημα από την Τροϊκα;
ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!!!!

Τρίπολη: Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κινδύνου πυργαγιάς

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και η παραμονή επισκεπτών στο Μαίναλο, στον εθνικό δρυμό Πάρνωνα και σε όλα τα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας, συμπεριλαμβανομένων και των περιαστικών αλσυλλίων της Τρίπολης, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από σήμερα και ......

θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 23.00.

Υπαρχιφύλακας ήθελε φακελάκι για να μην δώσει κλήση

Υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στη Κω συνελήφθη κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, ύστερα από καταγγελία Πακιστανού μικροπωλητή. Ο 42χρονος υπαρχιφύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κω επειδή σύμφωνα με την καταγγελία απαίτησε και έλαβε από τον μικροπωλητή 20 ευρώ προκειμένου να μη του βεβαιώσει τροχονομική παράβαση.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπαρχιφύλακας ..........

κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση σε βάρος του 27χρονου μικροπωλητή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, ο 42χρονος Υπαρχιφύλακας συνελήφθη, χθες (17-08-2011) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, ο Υπαρχιφύλακας συνελήφθη μετά από καταγγελία 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, σύμφωνα με την οποία ο 42χρονος Υπαρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κω, απαίτησε και έλαβε, την Τρίτη (16-08-2011) το πρωί, το χρηματικό ποσό των είκοσι 20 ευρώ, προκειμένου να μην του βεβαιώσει τροχονομική παράβαση.

Από τον Υπαρχιφύλακα υποβλήθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη επίσης.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Πακιστανός ήταν ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα; Τι είδους μικροπωλητής ήταν; Κατείχε άδεια μικροπωλητού; Και πως οι αστυνομικοί πίστεψαν το παραμύθι του λαθρομετανάστη και διώκουν τον αστυνομικό και όχι τον λαθρομετανάστη;
Τελικά στην Ελλάδα μόνο οι διάφοροι αλλοδαποί και οι λαθρομετανάστες προστατεύονται. Οι Έλληνες είναι του Κλώτσου και του μπάτσου.

Μέτρα για την υποχρεωτική αναγραφή του ελαιολάδου στους καταλόγους καταστημάτων εστίασης ζητά η Νάντια Γιαννακοπούλου

Μέτρα για την υποχρεωτική αναγραφή του ελαιολάδου στους καταλόγους καταστημάτων εστίασης ζητά με ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ερώτηση της η Νάντια Γιαννακοπούλου ...........

αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, εστιατόρια γρήγορης εστίασης, εστιατόρια ξενοδοχείων, ταβέρνες, οινομαγειρεία, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα), υποχρεούνται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να αναγράφουν στον τιμοκατάλογο του καταστήματος τις παρακάτω ενδείξεις, σχετικά με το λάδι που χρησιμοποιούν:

«Το είδος των ελαίων που χρησιμοποιείται σε ωμή μορφή στα προσφερόμενα φαγητά. Σε περίπτωση που γίνεται αποκλειστική χρήση ελαιολάδου για την παρασκευή των προσφερομένων φαγητών, αναγράφεται “χρησιμοποιείται μόνον ελαιόλαδο” και απαγορεύεται η κατοχή άλλων ελαίων, εκτός ελαιολάδου».

Ωστόσο, η παράβαση της νομοθεσίας τείνει να γίνει συνήθης πρακτική, τη στιγμή που η εφαρμογή αυτής της πρότασης θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, αλλά και για τους παραγωγούς του εξαιρετικού αυτού προϊόντος, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι θα γνωρίζουν τι καταναλώνουν.

Επειδή η αναγραφή του είδους ελαίου που χρησιμοποιείται στα καταστήματα εστίασης θα δώσει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προτείνει ο ίδιος το είδος του λαδιού που προτιμά

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο και όχι μόνο, μέσα από κάθε πρωτοβουλία ή πρόταση, η οποία στρέφεται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1) Προτίθενται να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή του είδους του ελαιολάδου στα καταστήματα ειδών εστίασης;

2) Προτίθενται να στηρίξουν το ελαιόλαδο και τον ελαιοκομικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας του;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ματαίωση παράστασης.

Η θεατρική παράσταση «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» των Ρήγα – Αποστόλου από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου που είχε προγραμματιστεί να παιχτεί στους Χριστιάνους στις 19/8/2011 ματαιώνεται.



“Ο ΜΙΝΩΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΕΡΟΠΗ” ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ

ΣΤΙΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 και ΩΡΑ 21.00

...Μια μουσική παράσταση, βασισμένη σε αρχαίους μύθους Πελοποννήσου και Κρήτης, που ενέπνευσαν Ευρωπαίους και Έλληνες συνθέτες .
Στις 19 Αυγούστου στο κάστρο της Πύλου, ο καθαρός ελληνικός λόγος υφασμένος με τη μουσική θα ζωντανέψει για να μας μεταφέρει το αθάνατο πνεύμα του Έλληνα λυράρη, που σαν Ορφέας θα ρθει να μαγέψει τις ψυχές όλων μας.
Εξαίρετοι Έλληνες καλλιτέχνες λαμβάνουν μέρος, για να ξετυλίξουν μύθους αρχέγονους. Θα .........

τραγουδήσουμε τη Σύριγγα, την κόρη του ποταμού Λάδωνα, τον Πάνα τον τραγοπόδαρο Θεό, που είχε πατρίδα του το Λύκαιον Όρος, τη Μερόπη την ξακουστή βασίλισσα της Μεσσήνης, τον Ορέστη και την Ιφιγένεια παιδιά του Αγαμέμνονα του βασιλιά του Άργους, τον Ιδομενέα το βασιλιά των 100 λαμπρών πόλεων της Κρήτης, τον εγγονό του Μίνωα και γιό του Δευκαλίωνα, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, το ποιητικότερο ερωτικό ζευγάρι. Θα τραγουδήσουμε τη Σπάρτη και τους ιερούς χορούς της.
Εδώ στην Πύλο που είναι ξακουστή για τη φιλοξενία, απ του Ομήρου τους καιρούς
Του Νέστορα τα χρόνια, κρασί θα σας κεράσουμε να μας θυμάστε αιώνια!

Παραγωγή – Φεστιβάλ « ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ»
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βίκυ Βασιλειάδη – φλάουτο
Μυρσίνη Μαργαρίτη –σοπράνo
Θεοδώρα Μπάκα- μέτζο σοπράνο
Μαρία Παπαπετροπούλου-πιάνο

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με τους:
Χατζησταύρου Αριστείδη, κιθάρα
Δραμουντάνης Βασίλης, μαντολίνο –ούτι
Μαυρογενίδου Σοφία, φλάουτο
Κοντογιάννης Γιώργος, κρουστά- λύρα
Τακούλη Βικτωρία, τραγούδι

Αφήγηση:Mαρία Γουλά
Σχεδιασμός – Διεύθυνση : Διονυσία Χρυσομπόλη
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Πύλου –Νέστορος
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν προς όλους παραδοσιακά εδέσματα, κρασί και κρητική ρακή.
Τιμή εισητηρίου 15 ευρώ – οικογενειακό 20 ευρώ
Πληροφορίες στο τηλ.6936943033

Σκάνδαλο με "έργα-καρμπόν" στη Ζαχάρω αποκαλύπτει η "Ελευθεροτυπία"

Πέντε «έργα – καρμπόν», με προυπολογισμό 7.134 ευρώ ακριβώς το καθένα, που δόθηκαν με απευθείας ανάθεση σε δύο εργολάβους με αντίστοιχες αποφάσεις κατά πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής του αμαρτωλού δήμου της Ζαχάρως Ηλείας, χαρακτηρίζονται ως ανύπαρκτα από την αντιπολίτευση του δήμου.

Κατά μια …μυστηριώδη συγκυρία όλα τα .........

χαρακτηρισθέντα ως κατεπείγοντα έργα, έχουν την ίδια Τεχνική Εκθεση και σε όλα οι δύο εργολάβοι χρησιμοποίησαν …συμπτωματικά, 8 μέρες φορτηγό 15 τόνων με αμοιβή 350 ευρώ την ημέρα και 12 μέρες εκσκαφέα με αμοιβή 250 ευρώ την ημέρα ενώ για τις εργασίες χρησιμοποιήθηκε και «αυτούσιο ποταμίσιο αμμοχάλικο» που κανείς δεν γνωρίζει από πού προήλθε…

«Φαίνεται ότι ο Θεός και η φύση από κάποια διαβολική συγκυρία φρόντισαν να γίνουν οι ζημιές στις συγκεκριμένες περιοχές και αυτές να είναι ακριβώς οι ίδιες…

Μιλάμε για καραμπινάτη κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των πολιτών της Ζαχάρως. Αυτά τα έργα ουδέποτε έγιναν και καλούμε τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή να παρέμβουν στο σκανδαλώδες αυτό θέμα. Είμαστε σε διαδικασία ελέγχου και άλλων έργων που παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα. » - κατήγγειλε στην «Ελευθεροτυπία» ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

«Ως μέλος της οικονομικής επιτροπής σας επιβεβαιώνω ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν εκτελέστηκαν» - αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξανδρόπουλος.

Οι πέντε αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ζαχάρως γιά τα αντίστοιχα έργα έχουν ληφθεί στις 9.5.2011 μετά από σχετικές συνεδριάσεις . Εχουν επίσης καταχωρηθεί επίσημα στο σύστημα «Διαύγεια» και έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από τις 10.6.2011. Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν:
1) « Βελτίωση βατότητας δρόμου T.K. Σμέρνας - Τ.Κ. Αρτέμιδας εντός των ορίων Τ.Κ Σμέρνας" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
2) « Βελτίωση βατότητας δρόμου T.K. Χρυσοχωρίου -Λογγό Τ.Κ. Μακίστου" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
3) « Βελτίωση βατότητας δρόμου στην θέση Δελεσινάνι στην Τ.Κ. Αρτέμιδας λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
4) « Βελτίωση βατότητας δρόμου Άσπρης Στράτας - Κάνταλος Δημοτικής Κοινότητας Ζαχάρως" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
5) «Βελτίωση βατότητας δρόμου Τ.Κ. Ροδινών - Τ.Κ. Σχίνων\' λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
Όπως έγινε γνωστό τα άνω έργα δεν έχουν παραληφθεί επίσημα από την επιτροπή παραλαβής έργων του δήμου Ζαχάρως μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Ο Μάκης Νουδάρος [ου υπογράφει το ρεπορτάζ απευθύνθηκε χθές το μεσημέρι στην Γραφείο Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλείας που θεωρητικά ελέγχει τις αποφάσεις των ΟΤΑ. Όπως ενημέρωσαν οι άνω αποφάσεις έχουν γίνει δεκτές διότι αυτές εξετάζονται στο τυπικό τους μέρος και όχι στο ουσιαστικό! Με λίγα λόγια δεν προβλημάτισε τους υπαλλήλους της άνω υπηρεσίας η εικόνα «καρμπόν» των έργων ούτε ο ίδιος ακριβώς προυπολογιασμός τους …

Στις 29 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός απέδωσε την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων στο γεγονός ότι τα αγωνίσματα στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές πραγματοποιήθηκαν δέκα ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς δεν είχε καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία ο ακριβής αριθμός των εισακτέων.
Παράλληλα σημείωσε πως για πρώτη ........

φορά θα ανακοινωθούν οι βάσεις για όλους τους μαθητές.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αναμένεται αισθητή πτώση των βάσεων ειδικά στα τμήματα με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνικές, νομικές και παιδαγωγικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης), ενώ μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στα ιδρύματα της περιφέρειας.

Στις νομικές και παιδαγωγικές σχολές όπως και στις σχολές του α' επιστημονικού πεδίου, η πτώση ενδέχεται να ξεπεράσει τις 400 μονάδες, ειδικά, όπως προαναφέρθηκε, στα περιφερειακά τμήματα.

Σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Πληροφορική (β΄ επιστημονικό πεδίο) αναμένεται κατακρήμνιση των βάσεων, με πτώση της τάξης των 1.000 μορίων στην περιφέρεια και των 700 στα ΑΕΙ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πτώση έως και 400 μόρια και για τις ιατρικές σχολές (γ' επιστημονικό πεδίο), με εξαίρεση Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες πέρυσι είχαν κινηθεί κοντά στα 19.000 μόρια.

Τέλος, πτώση της τάξης των 300 - 400 μορίων αναμένεται για τις σχολές του Πολυτεχνείου (δ΄ επιστημονικό πεδίο) στα μεγάλα αστικά κέντρα, πτώση που θα είναι σαφώς μεγαλύτερη στην περιφέρεια. Ανάλογη εικόνα αναμένεται στο ε' επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις οικονομικές σχολές.

Αφήνουν ανοικτό παράθυρο για την "τακτοποίηση" και νέων ημιυπαίθριων χώρων

Τη «γκρίζα ζώνη» που δημιουργείται από όσα ακίνητα έχουν ημιυπαίθριους και παράνομα κλειστούς χώρούς και οικοδομική άδεια μετά τις 2 Ιουλίου του 2009, ήτοι εξαιρούνται από τη ρύθμιση τακτοποίησης, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Και αυτό γιατί πρόκειται για περίπου ..........

200.000 σπίτια και κτίσματα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα και τα έσοδα που έχει να υπολογίζει το κράτος από κάτι τέτοιο να είναι πολύ μεγάλα.

Ετσι το υπουργείο Περιβάλλοντος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και τα νέα κτίσματα να μπορούν να τακτοποιηθούν μέσω του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, χωρίς ωστόσο τίποτε να είναι ξεκάθαρο.

Εφόσον τελικά τακτοποιηθούν με τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η τακτοποίηση θα κοστίσει στους ιδιοκτήτες τους 20% - 30% ακριβότερα από ό,τι το πρόστιμο εξαιτίας των προσαυξητικών συντελεστών, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.

«Πιστεύουμε ότι εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει το νόμο στιγματίζει ένα μέτρο με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και εγκλωβίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από 1 Ιανουαρίου του 2012 δεν θα μπορούν να πουλήσουν και να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους, καθώς δεν θα μπορούν να λάβουν το σχετικό πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει ότι δεν διαθέτουν αυθαίρετη κατασκευή», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων κ. Δημήτρης Καψιμάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ αλλαγές προβλέπεται να υπάρξουν στο θέμα των προστίμων με σκοπό να είναι πιο ελκυστικά σε κάποιες κατηγορίες, ενώ ενδέχεται να χαμηλώσει και άλλο ο πήχης για την πρώτη κατοικία και τον πρωτογενή τομέα για κοινωνικούς λόγους.

Την Παρασκευή το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ θα παρουσιάσει, αύριο, Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Το ίδιο ζήτημα αποτελεί, ένα από τα ........

αντικείμενα των διαδοχικών κυβερνητικών συσκέψεων που διεξάγονται από το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Τουρισμός ..νοσεί!!

.................................................................

Το κείμενο κατέβηκε. Παιχνιδάκια Κυρα Μπούζα μαζί μας ΟΧΙ.
Όταν θα είσαι σωστή τότε κι εμείς θα τα δημοσιεύουμε. Καπίτο Κυρα Μπούζα μας;




ΖΩΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ.................


-Κίνηση Εθελοντισμού και παράδειγμα προς μίμηση.

To παράκτιo πευκοδάσος της Ελαίας Μεσσηνίας, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας και μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura, καθαρίσαν το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας με την βοήθεια των μελών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του Συστήματος, του 1ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Παρισιού, εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ και την επικοινωνιακή υποστήριξη του ΣΚΑΙ...................

Οι 100 συνολικά εν ενεργεία και παλαιοί πρόσκοποι, ηλικίας 11-80 ετών, συνέλεξαν απορρίματα που γέμισαν περισσότερες από 70 σακούλες σκουπιδιών εξωτερικού χώρου, αφήνοντας το δάσος πραγματικά αγνώριστο. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των ελεύθερων κατασκηνωτών, ελλήνων και ξένων, οι οποίοι ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία των προσκόπων, έσπευσαν να βοηθήσουν στον καθαρισμό.

Η παραλία της Ελαίας είναι σημαντικό τμήμα του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, όπου κάθε χρόνο οι θαλάσσιες χελώνες κάνουν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό φωλιών στην Μεσόγειο Θάλασσα. Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας κατασκηνώνει στο χώρο από το 1982 και βοηθά με δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς, προστασία της θαλάσσιας ζώνης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.

Τους προσκόπους και την πρωτοβουλία τους υποστήριξε υλικά και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας και παλαιός πρόσκοπος κ. Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος κ. Φιλντίσης.

Η περιβαλλοντική δράση έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας και προβλήθηκε μέσω του ΣΚΑΙ στα πλαίσια της καμπάνιας «Καθαρίζουμε την Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια της δράσης υπήρξε ζωντανή πανελλήνια σύνδεση του σταθμού με τους προσκόπους στην Ελαία.-

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.