ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες της ομάδας ΒΑΝ

Στις 24 Ιουνίου του 2011 η ομάδα ΒΑΝ προχωρεί σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α., ανακοινώνοντας μία σειρά από ηλεκτρικά σήματα, τα οποία ανίχνευσαν οι συσκευές στο σταθμό που διατηρεί η ομάδα στον Πύργο Ηλείας.

Πρόκειται για έναν σταθμό, ο οποίος ...........

είναι από τους πρώτους που έχουν στηθεί, με αποτέλεσμα η ομάδα ΒΑΝ να είναι σε θέση λόγω εμπειρίας να εντοπίζει με αξιοπιστία τα ηλεκτρικά σήματα που λαμβάνονται από σεισμική διέγερση και να απορρίπτει εκείνα που οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες.

Δείτε δείγμα των σημάτων στα διαγράμματα που ακολουθούνΜετά από αυτή τη λήψη σημάτων η ομάδα ΒΑΝ ανάρτησε τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις της στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell. Τα συμπεράσματα αυτά μιλούν για επερχόμενο ισχυρό σεισμό άνω των 6R, ο οποίος αναμένεται να συμβεί εντός του παραλληλογράμμου, το οποίο συμπεριλαμβάνει δυτικά τις νήσους Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, βόρεια τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τον πατραϊκό κόλπο, τη δυτική πελοπόννησο και εκτείνεται νοτίως έως τα όρια του σεισμικού τόξου της Κρήτης.

Δείτε το χάρτΣεισμική διέγερση στις 8 Αυγούστου

Εντός του παραλληλογράμμου αυτού σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7R με επίκεντρο πλησίον της Ναυπάκτου, χωρίς να σημειωθεί μετασεισμική ακολουθία, εξέλιξη η οποία προβλημάτισε τους σεισμολόγους.η με το παραλληλόγραμμοΣεισμική διέγερση στις 8 Αυγούστου

Εντός του παραλληλογράμμου αυτού σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7R με επίκεντρο πλησίον της Ναυπάκτου, χωρίς να σημειωθεί μετασεισμική ακολουθία, εξέλιξη η οποία προβλημάτισε τους σεισμολόγους.

Για το υπόλοιπο δείτε την Zougla.gr

Η αποψίλωση της Μεσσηνίας, η παρέμβαση των δημάρχων, η κυβερνητική απάθεια και αδιαφορία

ΕΔΩ και δύο περίπου χρόνια, στον αντίποδα των διακηρύξεων για ενίσχυση της περιφερειακής Ελλάδας, παίζεται ένα άθλιο πολιτικοοικονομικό παιχνίδι με στόχο την αποψίλωση της περιφέρειας, την απαξίωσή της και εν τέλει την παράδοσή της στη βορά συμφερόντων που ορέγονται – βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης - μια νέου τύπου ανάπτυξη στα μέτρα της τσέπης τους, που είναι σαν τη μαύρη τρύπα, αχόρταγη και ακόρεστη…

Κάθε φορά που η «καλλικρατική μανία» εμφανιζόταν σε οποιαδήποτε εκδοχή της, λόγω μεν εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική, έργω δε νεοφιλελεύθερη και καταστροφική, η «Φ» με σχόλια και ρεπορτάζ είχε επισημάνει αυτούς τους κινδύνους και προέτρεπε τοπικούς φορείς και παράγοντες πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς να αντιδράσουν, να αντισταθούν στην επερχόμενη λαίλαπα που αποψιλώνει και τη Μεσσηνία από υπηρεσίες και δομές, καθιστώντας την οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ευάλωτη.

Η απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, η οικονομική ..........

συρρίκνωση της τοπικής αγοράς, η πληθυσμιακή καθίζηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αναπότρεπτα οδηγεί τη Μεσσηνία σε περαιτέρω φθίνουσα πορεία. Νότος του Νότου με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον και την τύχη του τόπου.

Η «Φ» την Τετάρτη ανέδειξε το ζήτημα σε πρώτο θέμα, καταγράφοντας σε εκτενές ρεπορτάζ τις μέχρι σήμερα πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις που προδιαγράφουν τις αρνητικές προοπτικές και ζητούσε την αφύπνιση των τοπικών δυνάμεων για να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν και να καθοριστεί ένα νέο πλαίσιο διεκδίκησης «ισοδύναμων» στη θέση εκείνων που χάνονται.

Προς τιμήν τους οι έξι δήμαρχοι της Μεσσηνίας αντέδρασαν και σε σύσκεψή τους ομόφωνα κατέληξαν σε κείμενο – διακήρυξη προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τη Μεσσηνία η κατάργηση υπηρεσιών και δομών.

Δεν θα πρέπει, βέβαια, να περνά απαρατήρητη από τη μία η κυβερνητική απάθεια και αδιαφορία και από την άλλη η μειωμένη δυνατότητα ουσιαστικών παρεμβάσεων των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι παρ’ ότι γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι σημαίνει αυτή η αποψίλωση, αρκούνται σε ερωτήσεις στη Βουλή, στις οποίες οι υπουργοί απαντούν με τα γνωστά «ήξεις αφίξεις» διαβεβαιώνοντας ότι: «… ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις». Όταν όμως λαμβάνονται, οι βουλευτές ή συμμετέχουν με την ψήφο τους ή σιωπούν μεγαλοπρεπώς…

Το πουλόβερ έχει ήδη αρχίσει να ξηλώνεται και αντιστάσεως μη ούσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα αντιστροφή της αρνητικής πορείας του τόπου.

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσει κανείς και τις ερμηνείες της όποιας τοπικής αντίδρασης με κομματικούς όρους και παλαιοκομματικές λογικές περί «πράσινων» και «γαλάζιων», περί προεκλογικού κλίματος και σκηνικού, αντιλαμβάνεται πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το τεράστιο ζήτημα αποψίλωσης της περιφερειακής Ελλάδας.

Είναι προφανές ότι οικοδομείται ένα συγκεντρωτικό κράτος, άκρως νεοφιλελεύθερο, με συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και μετακύλιση αρμοδιοτήτων και δράσεων στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές δομές, χωρίς πόρους και δυνατότητες διατήρησης της λειτουργίας τους. Αποτέλεσμα θα είναι η ιδιωτικοποίηση των όποιων κερδοφόρων δραστηριοτήτων και η κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής παρέμβασης υπέρ των οικονομικά αδύναμων.

Αν δεν υπάρξει συντονισμένη και δυναμική τοπική αντίδραση είναι βέβαιο ότι η ταφόπλακα δεν θα αργήσει να ενταφιάσει οριστικά και τη Μεσσηνία, η οποία, όπως διαπιστώνουν και οι έξι δήμαρχοι του Νομού, δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκ των πραγμάτων στους δημάρχους πέφτει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης για ένα διαρκή και με ρεαλιστικά αιτήματα αγώνα που θα ανακόψει τη λαίλαπα και θα αντιστρέψει προοπτικά τη φθίνουσα πορεία, την οικονομική συρρίκνωση και την ερημοποίηση του τόπου.

Τα υπόλοιπα είναι ξεπερασμένες πρακτικές παλαιοκομματικής λειτουργίας με στόχο τη διατήρηση της ξοφλημένης κομματοκρατίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, που πάση θυσία πρέπει να αποδομηθούν και να ανατραπούν αν θέλουμε να διατηρηθεί άσβεστη η ελπίδα για το μέλλον της Μεσσηνίας και της περιφερειακής Ελλάδας.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Εξυπακούεται ότι από τη συντονισμένη αντίδραση κατά της αποψίλωσης της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας δεν θα πρέπει να απουσιάζουν η Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου και οι Περιφερειακές Ενότητες, αν δεν ηγηθούν κιόλας αυτού του μετώπου. Άλλωστε, όπως δημόσια -προς τιμήν του- έχει διακηρύξει στη διαπασών ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ούτε υπάλληλος της κυβέρνησης είναι ούτε επιτετραμένος της χρεοκοπημένης κομματοκρατίας. Ευκαιρία να το (απο)δείξει στην πράξη, σηκώνοντας το λάβαρο της ελληνικής περιφέρειας κατά του αθηνοκεντρικού κράτους και μέσα από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

BEST TV

Σύνθετο επώνυμο όταν διαφωνούν οι γονείς

Νέα νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης και το οικογενειακό δίκαιο.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" ειδική προπαρασκευαστική επιτροπή έχει ετοιμάσει το πλαίσιο της νομοθετικής παρέμβασης, που θα προβλέπει ενίσχυση του σημερινού νομοθετικού καθεστώτος, ώστε τα ετερόφυλα ζευγάρια που επιλέγουν την ελεύθερη συμβίωση να έχουν πράγματι ίδια δικαιώματα με τους συζύγους.

Επίσης, αναμένεται να επεκταθεί το δικαίωμα .........

υπογραφής και στα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η υιοθεσία ανήλικου παιδιού.

Το μόνο που θα επιτρέπεται θα είναι η υιοθεσία των παιδιών που μπορεί να έχει το άλλο μέρος του συμφώνου συμβίωσης και μόνο μετά την ενηλικίωσή τους.

Το παιδί δεν θα παίρνει το επώνυμο του πατέρα

Μεγάλες αλλαγές όμως αναμένονται και στο οικογενειακό δίκαιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προτάσεις της προπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου, καταργείται η ρύθμιση, που προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν συμφωνούν οι γονείς, το παιδί παίρνει το επώνυμο του πατέρα του.

Η επιτροπή προτείνει το παιδί να έχει στην περίπτωση αυτή σύνθετο επώνυμο. Το επώνυμο του γονέα που αρχίζει με γράμμα που προηγείται στο αλφάβητο, θα μπαίνει πρώτο στο σύνθετο επώνυμο.

Επιπλέον, οι σύζυγοι δεν θα μπορούν στο εξής να χρησιμοποιούν μετά το γάμο ο ένας το επώνυμο του άλλου στις έννομες σχέσεις. Καθένας θα διατηρεί το δικό του.

Ακόμη προβλέπεται ότι ο γονέας που διαμένει μαζί με το παιδί οφείλει να εξασφαλίζει την επικοινωνία του γονέα που ζει χωριστά, με κάθε τρόπο, εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι που επιβάλλουν τον αποκλεισμό του.

Ο γονέας που δεν εκτελεί δικαστική απόφαση που ρυθμίζει θέματα επιμέλειας του παιδιού (απόδοση ή παράδοση) και επικοινωνία τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο έως 50.000 ευρώ ή προσωπική κράτηση μέχρι ένα έτος.

Προβλέπεται ως ενιαίο ανώτατο όριο ηλικίας των προσώπων που προσφεύγουν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή το 55ο.

Η ρύθμιση αφορά μόνο το ενδιαφερόμενο ζευγάρι και όχι την παρένθετη μητέρα, για την οποία δεν τίθεται ανώτατο όριο ηλικίας.

Τέλος, καθιερώνεται η διενέργεια υποχρεωτικού ελέγχου από την κοινωνική υπηρεσία, πριν από την παράδοση ανήλικων παιδιών για υιοθεσία.

Το πακέτο μέτρων θα πρέπει να εγκριθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και στη συνέχεια θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση.

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Ανδρέας Παπανδρέου

Λάβαμε με e-mail μια ευχαριστήρια επιστολή από τον κ. Γεώργιο Πανταζόπουλο και αφορά την ιατρική αντιμετώπιση που είχε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Ανδρέας Παπανδρέου μετά από τον παρ΄ολίγον πνιγμό του στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών στα μέσα Ιουλίου 2011.

Μας ζητήθηκε να την δημοσιεύσουμε και εμείς πραγματοποιούμε την επιθυμία του.

Διαβάστε: ..........

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : 6η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ
ΝΟΜΟΣ : Ν. ΗΛΕΙΑΣ
ΟΔΟΣ : ΕΘΝ.ΟΔΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΤΚ : 27100
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 26210-82300
ΦΑΞ : 26210 82395

ΑΠΟ : ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣ : ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ Μ.Ε.Θ. ΤΟΥ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι ο ασθενής Γεώργιος Α.Πανταζόπουλος, που νοσηλεύτηκε στην Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου σας για το χρονικό διάστημα από 11/7/2011 έως 14/7/2011, είναι πλέον απολύτως καλά, έχοντας αναρρώσει και αποκατασταθεί η υγεία του πλήρως!

Παράλληλα,έχοντας συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα του περιστατικού και την κρισιμότητα της κατάστασης του ασθενούς,θεωρούμε χρέος μας να σας εκφράσουμε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την πολύτιμη βοήθεια, που προσφέρατε στο δικό μας άνθρωπο, που και με την δύναμη του Θεού σώθηκε από βέβαιο θάνατο.

Παραμένοντας αρκετές ώρες καθημερινά έξω από την Μ.Ε.Θ , διαπιστώσαμε την άψογη οργάνωση και λειτουργία της Μονάδας σας, την επιστημονική κατάρτιση όλου του προσωπικού, την σοβαρότητα, την συνέπεια και κυρίως τον σεβασμό και την ανθρωπιά, που επιδεικνύετε στους ασθενείς αλλά και στους συγγενείς αυτών στις δύσκολες ώρες της αγωνίας και του πόνου.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε,ότι σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε την παρούσα επιστολή, γιατί πιστεύουμε ότι ΟΛΟΙ πρέπει να μάθουν πως υπάρχουν ακόμη φωτεινά παραδείγματα-υποδείγματα γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία,που τιμούμ την ιαατρική επιστήμη-λειτούργημα και χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία υπηρετούν τον άνθρωπο! Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι υπάρχουν ακόμα γιατροί , που η καθημερινλή επαφή τους με τον ανθρώπινο πόνο όχι μόνο δεν τους έχει κάνει σκληρούς και αδιάφορους,αλλά έχει σμιλέψει την ψυχή και την καρδιά τους έτσι ώστε να σκύβουν με καλοσύνη επάνω στους ασθενείς και να εξαντλούν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους για να τους σώσουν,παλέυοντας με ελλείψεις και αντίξοες πολλές φορές συνθήκες και ζώντας με αξιοπρέπεια μόνο από τον μισθό που τόσο μικρόψυχα και άδικα πρεσφέρει η πολιτεία.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας ευχηθούμε, ο Θεός να σας φωτίζει ώστε να συνεχίζετε το δύσκολο αλλά σωτήριο έργο σας και να σας πούμε από τα βάθη της ψυχής μας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Διότι για την οικογένειά μας ήταν μεγάλη τύχη και τιμή που σας γνωρίσαμε.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Οικογένεια Γεωργίου Α. Πανταζόπουλου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας

Ο συνδυασμός «Ιατρική Ενότητα» με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιχαήλ ήρθε πρώτος με αρκετά μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και εκλέγει 6 έδρες. Στο νέο Δ.Σ. θα συμμετέχουν επίσης η «Ανανέωση», με επικεφαλής τον Δημήτρη Τζαμουράνη και 4 έδρες, καθώς και ο συνδυασμός «Ισότητα και Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Καρακύκλα και μία έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο ίδιος.

Μιχάλης Μιχαήλ

«Ιατρική Ενότητα»

«Μπορεί να ήμουν για πρώτη φορά υποψήφιος ...........

πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, όμως δεν είμαι καινούργιος στο χώρο, υπάρχει εμπειρία» σημείωσε χθες στο «Θ» ο επικεφαλής της «Ιατρικής Ενότητας» Μιχάλης Μιχαήλ, γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

«Τα προβλήματα είναι ετών και τελευταία έχουν μεγαλώσει πολύ. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένας περιφερειακός ιατρικός σύλλογος. Δεν είμαστε ο Ιατρικός της Αθήνας, ούτε ο Πανελλήνιος. Βεβαίως, θα κάνουμε τις παρεμβάσεις μας εκεί που χρειάζεται, αλλά ξέρουμε ότι μπορεί κάποιες φορές να είναι αναποτελεσματικές, επειδή η περιφέρεια δεν ακούγεται πάρα πολύ στο κέντρο. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα προσπαθήσουμε, ώστε να προβάλλουμε τα προβλήματα του κλάδου των γιατρών, αλλά και να φέρουμε τον Ιατρικό Σύλλογο πιο κοντά στους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι θέλουν να έχουν καλή υγεία, είτε απευθύνονται στο δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό».

Ο κ. Μιχαήλ πιστεύει πως ένα από τα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν το νέο Δ.Σ., είναι η ενότητα των γιατρών. «Αυτό ήταν και το χαρακτηριστικό του ψηφοδελτίου μας, “Ιατρική Ενότητα”. Δεν είναι σχήμα λόγου, το εννοούμε αυτό που λέμε. Το ψηφοδέλτιό μας αντιπροσώπευσε σχεδόν όλους τους χώρους εργασίας των γιατρών. Είχαμε και νοσοκομειακούς γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες και από τα Κέντρα Υγείας και θα εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα προβλήματα όλων των χώρων εργασίας των γιατρών. Το πρώτο ζήτημα είναι να αμβλυνθούν όποιες αντιπαλότητες υπάρχουν. Είμαστε ένας επιστημονικός σύλλογος, μεταξύ μας έχουμε μικρές διαφορές, αλλά πάρα πολλά κοινά σημεία, οπότε πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, τόσο για τους γιατρούς όσο και για το μεσσηνιακό λαό».

Δημήτρης Τζαμουράνης

«Ανανέωση»

Εκ μέρους της «Ανανέωσης» ο επικεφαλής της, Δημήτρης Τζαμουράνης, δήλωσε στο «Θ» σχετικά με τα αποτελέσματα:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν το απόλυτα επιθυμητό για το συνδυασμό μας, ωστόσο ενισχυθήκαμε σε ψήφους και κατακτήσαμε μια έδρα παραπάνω από την προηγούμενη φορά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στις εκλογές, πέρα από τους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στο νομό μας, ψηφίζει παροδικά και ένα σώμα νέων γιατρών, ειδικευόμενων - αγροτικών, που εύκολα κατευθύνεται προς συγκεκριμένες επιλογές. Εμείς, ως συνδυασμός, εκφράζουμε σημαντικό κομμάτι ενεργών γιατρών, που μας εμπιστεύεται, στηριζόμαστε σε αρχές και αξίες και αυτές θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Χαράλαμπος Καρακύκλας

«Ισότητα και Αλληλεγγύη»

Για τα αποτελέσματα που έδωσαν μία έδρα στο συνδυασμό του, ο Χαράλαμπος Καρακύκλας, επικεφαλής της «Ισότητας και Αλληλεγγύης», μας είπε: «Η πορεία μου είναι μοναχική. Ο πλάτανος στο δάσος στέκεται όρθιος μόνος του, χωρίς στηρίγματα, όπως μου είπε σήμερα το πρωί και ένας φίλος. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους που με επιλέγουν κάθε φορά που θέτω υποψηφιότητα και δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Από τη μεριά μου, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα συμπαρασταθώ σε όλα τα προβλήματα όλων των γιατρών, όπως κάνω πάντα»

Το Νεο Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας


Ο ακτινολόγος Μιχάλης Μιχαήλ αναλαμβάνει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν επίσης οι γιατροί:
Δημήτρης Νικολόπουλος,
Γιώργος Πανομήτρος,
Γιάννης Μπούρης,
Δημήτρης Τζωρτζίνης,
Σπύρος Παυλάκης,
Δημήτρης Τζαμουράνης,
Χρήστος Γαλιώτος,
Γιώργος Σωφρονάς,
Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και
Χαράλαμπος Καρακύκλας.

Καφεΐνη για ασφαλές μαύρισμα;

Ενίσχυση στην προστασία του δέρματος από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και τον καρκίνο μπορεί να προσφέρει η καφεΐνη, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, καθώς συμβάλλει στην άμεση καταστροφή των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες από τις ακτίνες του ηλίου.

Η πρωτότυπη ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά ...........

να οδηγήσει στη δημιουργία νέου τύπου, πιο αποτελεσματικών αντηλιακών που θα περιέχουν καφεΐνη.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν", οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Άλαν Κόνεϊ του τμήματος χημικής βιολογίας του πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιού Τζέρσεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), έκαναν πειράματα σε ποντίκια και ανακάλυψαν ότι η καφεΐνη αλλάζει τη δραστηριότητα ενός γονιδίου (του ATR) το οποίο εμπλέκεται στην καταστροφή των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβη στο DNA και είναι πιθανότερο να μετατραπούν σε καρκινικά.

Και παλαιότερες μελέτες είχαν επισημάνει την προστατευτική δράση της καφεΐνης κατά του καρκίνου, όμως η νέα έρευνα εστίασε στους συγκεκριμένους μοριακούς μηχανισμούς της δράσης, δίνοντας έμφαση στο δέρμα.

Ανακαλύφθηκε έτσι ότι όταν στον οργανισμό κυκλοφορούν αυξημένα μόρια καφεΐνης, αναστέλλεται η δράση του γονιδίου ATR και, με αυτό τον τρόπο, ενθαρρύνεται ο θάνατος των δυνητικά επικίνδυνων κυττάρων που έχουν μεταλλαγμένο DNA.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, η πειραματική έρευνα έδειξε ότι η καφεΐνη, πιθανόν αν απλωθεί στο δέρμα, μπορεί να έχει ανασταλτική δράση (όπως ένα αντηλιακό) κατά του καρκίνου του δέρματος.

Ακόμα βέβαια δεν είναι σαφές αν και σε ποιο βαθμό υπάρχει προστατευτική δράση ακόμα κι αν πίνει κανείς καφέ. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πάντως ότι, σε κάθε περίπτωση, η έρευνα πάνω στην αντικαρκινική δράση της καφεΐνης είναι στα πρώτα στάδιά της και, ειδικά το καλοκαίρι, οι άνθρωποι πρέπει να φροντίζουν να λαμβάνουν τα τυπικά μέτρα προστασίας (όχι μεγάλη παραμονή στον ήλιο, κατάλληλα ρούχα, αντηλιακό).

Ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας Ντοτ Μπένετ του πανεπιστημίου του Λονδίνου (St.George’s), δήλωσε ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την προσθήκη καφεΐνης στα αντηλιακά πρέπει να γίνει με προσοχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Ο λόγος του βασιλιά [ Τhe king Speech ]

Ο λόγος του βασιλιά [ Τhe king Speech ]

του Τομ Χούπερ

Με τους: Κόλιν Φερθ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζέφρι Ρας, Γκάι Πιρς

Προβολές: 20, 21, 22 και 23 Αυγούστου

Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής: 21:30

Υπόθεση:........

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Γεωργίου του 5ου Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του και την παραίτηση του μεγαλύτερου αδερφού του. Ο αλλόκοτος λογοθεραπευτής Λάιονελ Λογκ που θα τον αναλάβει θα προσπαθήσει με τις ανορθόδοξες μεθόδους του να τον βοηθήσει να γίνει ο ηγέτης μιας χώρας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου.

Δείτε το trailer από την ταινία:Ανακάλυψαν υπερφάρμακο που εξολοθρεύει τον HIV του AIDS!

- Εξολόθρευσε 15 ιούς μεταξύ των οποίων του απλού κρυολογήματος και της πολυομυελίτιδας
- Οι ειδικοί εκτιμούν οτι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία
- Το δοκίμασαν σε πειραματόζωα και άφησε ανέπαφα και τα υγιή κύτταρα!

Το ονόμασαν DRACO και σύμφωνα με τους επιστήμονες του...
ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης) «εξολοθρεύει» σχεδόν όλους τους ιούς!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής πειράματα που ...........

δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση «PLoS ONE», το DRACO είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ρινοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, ενάντια στον ιό της γρίπης, στον ιό
της πολιομυελίτιδας, στον ιό του δάγκειου πυρετού ακόμη και ενάντια στον ιό HIV του AIDS.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σούπερ αντι-ιική θεραπεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία.

«Η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση, ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί και να εξολοθρεύσει τους παθογόνους οργανισμούς, αλλά και να εξαφανίσει άμεσα τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προπαιδευτικά τεστ δείχνουν ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως είναι σε θέση να αποτρέψει εξαρχής τη λοίμωξη από κάποιον ιό», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μάικ Ράιντερ.

Όταν ένας ιός μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό καταλαμβάνει τους εσωτερικούς μηχανισμούς του προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αντίγραφα του εαυτού του και να πολλαπλασιαστεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δημιουργεί μακριές αλυσίδες RNA, οι οποίες εντοπίζονται μόνο στα μολυσμένα κύτταρα και όχι στα υγιή.

Τα ανθρώπινα κύτταρα συνήθως αντιδρούν σε αυτήν την επίθεση. Ωστόσο πολλοί ιοί καταφέρνουν να ξεγελάσουν τα ανθρώπινα κύτταρα και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Σε πειράματα στο εργαστήριο το DRACO εξολόθρευσε 15 διαφορετικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένων ιών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα καθώς και δύο στελέχη του ιού της γρίπης.

Όταν το φάρμακο χορηγήθηκε σε ποντίκια με γρίπη τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πέθαιναν, έσωσε τη ζωή τους.

Ο δρ Ράιντερ τονίζει ότι η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προκαταρκτικά τεστ δείχνουν επίσης ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά.

newsit

Θέλουν να κλείσουν το ΚΕΓΕ Φιλιατρών;

Σχετικά με τις προβλέψεις του Σχεδίου Νόμου - Σύσταση Οργανισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλες διατάξεις» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέα θύματα της «προκρούστειας» πολιτικής της Κυβέρνησης φαίνεται πως αυτή τη φορά θα είναι τα Κέντρα Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, με πραγματικά βέβαια θύματα τους αγρότες και κυρίως τους νέους αγρότες της αγροτομάνας Τριφυλίας.
Ειδικότερα από την ανάγνωση των πινάκων που έχουν ..........

αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ανάρτηση 4 Αυγούστου 2011) και μέσα βέβαια από τις ασάφειες τους, φαίνεται ότι στη θέση των 70 ΚΕΓΕ του συγχωνευομένου Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» δημιουργούνται 7 Κέντρα Αγροτικής Κατάρτισης του νέου ενιαίου πλέον «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ» (Βλέπετε πίνακα με τον τίτλο: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ).

Σε άλλο πίνακα με τον τίτλο: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ προβλέπεται η σύσταση 7 Περιφερειακών Διευθύνσεων και καθόσον μας αφορά προβλέπεται η σύσταση Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου με έδρα την Πάτρα. Σύμφωνα με τον ίδιο πίνακα σε κάθε περιφερειακή Διεύθυνση συστήνεται ένα «Κέντρο Γεωργικής Κατάρτισης» το οποίο θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης στην έδρα κάθε Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση στην Τρίπολη!
Αν αυτή είναι η σωστή ερμηνεία των πινάκων τότε θα πρόκειται για σοβαρό «χτύπημα» στην καρδιά της οικονομίας του τόπου μας που είναι ο αγροτικός τομέας και η ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης των παραγωγών στα νέα καλλιεργητικά δεδομένα που διαρκώς εξελίσσονται.

Θα περιμένουμε τις αναγκαίες αποσαφηνίσεις κι ανάλογα από κοινού με τους αγροτικούς συλλόγους και τους φορείς των παραγωγών θα αναπτύξουμε τις δράσεις μας.
Πάντως θα είναι κρίμα τα δύο στολίδια του Δήμου μας ΚΕΓΕ Φιλιατρών και ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας να γίνουν κι αυτά βορρά στην αδηφάγα «Καλλικρατική» μανία της Κυβέρνησης και των υποβολέων της».

Πρόεδρος της Αμφικτυονίας ο Κώστας Κόλλιας

Σχετικά με την επιλογή του ως συμπροέδρου της «Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας» ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συναδέλφους Δημάρχους Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα, Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο, Πύλου – Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρη, Οιχαλίας κ. Φιλ. Μπάμη και Δυτικής Μάνης κ. Δημ. Γιαννημάρα για την επιλογή τους και την τιμή προς το πρόσωπό μου. Είναι αυτονόητο ότι η λειτουργία μου στο Προεδρείο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας θα εδράζεται στην στενή μας συνεργασία και συνεννόηση.

Όπως είχα την ευκαιρία να εκφράσω στο χαιρετισμό μου στο ...........

πρόσφατο 8ο Συνέδριο της Ένωσης, σε καιρούς χαλεπούς, όπως αυτός που διανύει σήμερα η χώρα μας, η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της Μεσσηνιακής Πατρίδας είναι όρος επιβίωσης. Αυτό το προσκλητήριο συστράτευσης απευθύνεται πρωτίστως στους απόδημους συμπατριώτες μας, οι οποίοι σταθερά αποδεικνύουν την ανιδιοτελή στήριξή τους στην πατρώα γη. Γι’ αυτό και πρώτη φροντίδα μας δεν μπορεί παρά να είναι η ενδυνάμωση της οργανωτικής, λειτουργικής και ψυχικής ενότητας.

Κι αυτό μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο όλων των συνιστωσών της Ένωσης. Η πατρίδα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διαιρεί».

Συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποσχέσεις για κέρδη - ανεξαρτησία

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις και δομικές αλλαγές στη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος σήμερα το μεσημέρι όπως είχε αποκαλύψει η iefimerida.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του καταργείται η ΕΤ1 και δύο ψηφιακά κανάλια, συγχωνεύονται ραδιοφωνικοί σταθμοί, επαναξιολογείται το προσωπικό και προβλέπεται το πέρασμα της ΕΡΤ σε κερδοφορία από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Ο υπουργός απέφυγε να αναφερθεί σε ...........

αλλαγές προσώπων εξήγγειλε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής η οποία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες λειτουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και υποσχέθηκε οριστική αποκοπή της ΕΡΤ από τις κρατικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της.

Σε επόμενη φάση ο κ. Μόσιαλος θα φέρει ρύθμιση για το ρόλο του ΑΠΕ το οποίο όμως δεν πρόκειται να συγχωνευθεί τελικά με την ΕΡΤ. Θα δημιουργηθεί μια επιτροπή ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με τα αντίστοιχα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ε.Ε. Από τις διαδικασίες αυτές θα προκύψουν δύο reports με τα συμπεράσματα, τα οποία θα φέρει ο κ. Μόσιαλος στις Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Θεσμών και Διαφάνειας μέχρι τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Στις προθέσεις του υπουργού είναι πάντως να μην θιγεί η ανεξαρτησία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εν συνεχεία θα έρθουν ρυθμίσεις για τις Γενικές Γραμματείες και για τα ιδιωτικά ΜΜΕ, ώστε μέχρι τέλη Νοεμβρίου να έχουν περάσει τα σχετικά νομοθετήματα.

Αναλυτικά, τα βασικά σημεία των εξαγγελιών του κ. Μόσιαλου συνοψίζονται στα εξής:
Οι κεντρικοί στόχοι της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ Α.Ε. συνίστανται στο τρίπτυχο
Δημόσια και όχι κυβερνητική - κρατική ραδιοτηλεόραση.
Αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη και με διαφάνεια στη λειτουργία.
Τηλεόραση ανταγωνιστική, βασισμένη στους Έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή.

Η ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι εστιασμένη στους εξής πόλους:
ΝΕΤ αναβάθμιση και εδραίωση του ρόλου της ως ενημερωτικού, ψυχαγωγικού τηλεοπτικού σταθμού και
ΕΤ3 αναβάθμισή της σε πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.
ΠΡΙΣΜΑ+: αναβάθμιση της ποιότητας με έμφαση στα άτομα με αναπηρία και εμπλουτισμό του προγράμματός του, μέσα από συμπράξεις με ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.
ΕRΤ WORLD αναβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κυρίως για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Ενταξη ποιοτικών προγραμμάτων της ΕΤ1 και ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ στη ΝΕΤ και ΕΤ3 με έμφαση σε παιδικά προγράμματα, ποιοτικές ελληνικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου.
Οι συχνότητες της ΕΤ1 και ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ δεν διατίθενται προς πώληση και παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ - Α.Ε.
Εξάλλου, δημιουργείται ένα ευρύτερο πλαίσιο συμπράξεων όπως η σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με το ράδιο «φιλία 106,3» για την κοινή κάλυψη των ενδιαφερόντων των ξενόγλωσσων ακροατών και η σύμπραξη με την ένωση ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας για την καλύτερη λειτουργία του σταθμού ΠΡΙΣΜΑ+ που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία και διατηρούνται 5 απ' αυτούς για εθνικούς λόγους.
Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν.
Οι 19 περιφερειακοί σταθμοί συγχωνεύονται διοικητικά σε 9 και διαμορφώνεται ενιαίο περιφερειακό πρόγραμμα, ώστε να συγκροτηθεί ένα πλέγμα ισχυρών Περιφερειακών Σταθμών με ενιαίο πλαίσιο προγράμματος, τοπικά χαρακτηριστικά και αναβάθμιση της ποιότητάς τους.
Αναβάθμιση του ραδιοφωνικού σταθμού «ΝΕΤ 105,8» με έμφαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.
Ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα του «ΤΡΙΤΟΥ Προγράμματος 90,9» ως σταθμού που μπορεί να καλλιεργεί υψηλή μουσική παιδεία και του ράδιο «ΚΟSMOS 96,3» ως σταθμού που προσφέρει εναλλακτικές μορφές μουσικής επικοινωνίας με τη νεολαία και με τους διαφορετικούς εθνικούς πολιτισμούς.
Εμπλουτισμός του αθλητικού ραδιοφώνου «ΕΡΑσπορ 101,8» με εκπομπές που θα αφορούν και άλλα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου.
Ιδρυση Γενικής Διεύθυνσης Πολυμέσων: αναβάθμιση των πολυμέσων σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης με ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, με στόχο να καταστούν ο 3ος σημαντικός πυλώνας της ΕΡΤ - Α.Ε.
Κατάργηση του ΙΟΜ (Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων) και του ΕΟΑ (Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο) και ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων τους στη Διεύθυνση Μουσείου - Αρχείου της ΕΡΤ - Α.Ε. με εξοικονόμηση 1,2 εκατ. € περίπου.
Διακοπή έκδοσης του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του στη Γενική Διεύθυνση Πολυμέσων.
Καταγραφή και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ - Α.Ε.: άμεση διάθεση στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, προς αξιοποίηση οικοπέδου στην Περαία Θεσσαλονίκης και παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Κατεχάκη για μεταφορά δραστηριοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Επενδυτικό πρόγραμμα 48 εκατ. Ευρώ, την περίοδο 2011- 2014, εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ψηφιακές επενδύσεις.
Από το 2012 εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ λόγω καλύτερης διαχείρισης.
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ - Α.Ε., ώστε το 2012 να παρουσιάσει κερδοφορία και να αποδώσει φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ενίσχυση εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση αυτού του ποσού.
Αξιολόγηση των εργαζομένων με σκοπό το ανθρώπινο δυναμικό να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και τη νέα διάρθρωση.
Πλαφόν στο κόστος των εξωτερικών παραγωγών.

Να καταργηθεί η εισφορά των πολιτών για την ΕΡΤ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κρατικής τηλεόρασης με τον περιορισμό του μεγέθους της και των σταθμών της, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει εδώ και καιρό προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, με αργά, όμως, βήματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση μιας τέτοιας .........

προσπάθειας είναι να καταργηθεί η εισφορά των πολιτών για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η χρηματοδότησή της να γίνεται με διαφανή τρόπο από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Συνελήφθησαν αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Καλαμάτα

Τρεις Ρουμάνοι και τρεις Ιρακινοί συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, όταν προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Νυρεμβέργη παραπλανώντας τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου των ταξιδιωτικών εγγράφων τους.

Οι τρεις Ρουμάνοι, αφού επέδειξαν τις ..........

γνήσιες ταυτότητές τους στο σημείο ελέγχου και παρέλαβαν τις κάρτες επιβίβασης, παρέδωσαν τις κάρτες στους τρεις Ιρακινούς, που είχαν πλαστές ρουμανικές ταυτότητες.

Η παραπλάνηση έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τους τρεις Ιρακινούς λαθρομετανάστες και τους τρεις Ρουμάνους με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΟ
Και τι τους κρατήσατε τους Ιρακινούς; Για να τους έχουμε souvenir; Αφήστε τους να πάνε στα τσακίδια να λιγοστέψουνε....

Το αδιαχώρηστο επικράτησε στην ταινία του Καλογερόπουλου "Οι Ιππείς της Πύλου" [ VIDEO ]

Το αδιαχώρητο επικράτησε την πρώτη αλλά και την δεύτερη μέρα προβολής της ταινίας του Νίκου Καλογερόπουλου "Οι Ιππείς της Πύλου" η οποία προβάλετε ακόμα και σήμερα στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών .

Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε ...........

από άνθρωπο της κινηματογραφικής Λέσχης, η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίστηκε από τους ανθρώπους της κινηματογραφικής Λέσχης να παραταθεί εκτάκτως η προβολή της ταινίας "Οι ιππείς της Πύλου" μέχρι και σήμερα, μετατοπίζοντας κατά μία ημέρα και την επόμενη ταινία "Ο λόγος του βασιλιά" που θα ξεκίναγε την προβολή της σήμερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για τις δύο ταινίες έχει ως εξής:

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα προβολής της ταινίας "Οι Ιππείς της Πύλου"

Αύριο Σάββατο 20 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 23 Αυγούστου (αντί για Δευτέρα που θα τελείωνε η προβολή) θα προβληθεί η ταινία Ο λόγος του Βασιλιά.

Δείτε το σχετικό Video από την πρώτη μέρα.Προσχώρησε στο ΛΑΟΣ ο Κώστας Κιλτίδης

Την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κιλτίδη στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε πριν από λίγο με δήλωση του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο τη Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία τον ενημερώνει για την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ στις τάξεις του ΛΑΟΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κιλτίδης είχε αρχικώς ........

προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία και αποχωρούσε, προ διμήνου, μετά το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αγανάκτηση και στις κάλπες;

Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το πρώτο Θέμα. Διαβάστε το και σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε.

«Αφού τους ψηφίζουμε, καλά μας κάνουν». Η έκφραση αυτή που υποδηλώνει ταυτόχρονα αγανάκτηση και αυτοκριτική μονοπωλεί τις συζητήσεις των πολιτών που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσκολεύει αφόρητα από την εφιαλτική οικονομική πραγματικότητα.

Το, «δεν φταίνε αυτοί, εμείς που τους ............

βγάζουμε φταίμε», ακούγεται στις πλατείες, στα καφενεία, στα γήπεδα, στις παραλίες και γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, εκφράζοντας τη γενικευμένη δυσαρέσκεια από το υπάρχον πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.
Με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να συμπεριλαμβάνονται στους «επιχειρησιακούς» σχεδιασμούς των κομμάτων και την αγανάκτηση της πλατείας να αναμένεται να δηλώσει την ηχηρή παρουσία της το αμέσως επόμενο διάστημα, δημιουργείται ένα απρόβλεπτο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς πως θα συμπεριφερόταν το εκλογικό σώμα στο ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών εκλογών που θα προέκυπταν είτε λόγω κομματικών υπολογισμών είτε θα ήταν συνέπεια ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο της εθνικής μας οικονομίας. Το ερώτημα ένα και βασικό. Μπορεί η αγανάκτηση να αποτυπωθεί στην κάλπη και αν ναι με ποια μορφή;

Αποχή, καταψήφιση των κοινοβουλευτικών κομμάτων ή «σταυρός» σε νέα σχήματα, είναι η πιθανή τριπλέτα επιλογής. Με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα δεν δείχνει χειροπιαστά σημάδια «μετάνοιας» και όπως αποδεικνύεται δεν έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση αλλά και βάσει του ότι οι κοινωνικές κινητοποιήσεις δεν έχουν μετεξελιχθεί, και είναι αμφίβολο αν τελικά θα συμβεί, σε κομματικούς σχηματισμούς τα πράγματα περιπλέκονται.

Στο σημείο αυτό θα ήταν εποικοδομητικό να θυμηθούμε πώς αντέδρασαν οι γείτονές μας Τούρκοι όταν η πολιτική ζωή της χώρας τους ήταν σε τέλμα αποδεικνύοντας στους πολιτικούς τους ότι μόνο δεδομένους δεν πρέπει να τους θεωρούν. Η πρωθυπουργία της πρώτης Τουρκάλας πρωθυπουργού(1993-1996), Τανσού Τσιλέρ, που μας είναι δυστυχώς γνωστή από την κρίση των Ιμίων, στιγματίστηκε από ευρύτατη διαφθορά και οικονομικά σκάνδαλα. Εξεταστικές επιτροπές, ανάλογες με τις δικές μας, στήθηκαν και εκεί αλλά η πρωθυπουργός δεν βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης με το πέπλο της συγκάλυψης να κάνει μία χαρά τη δουλειά του.

Η λύση δόθηκε από τον τουρκικό λαό στις εκλογές του 2002. Η πρώην πρωθυπουργός δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής, το κόμμα της δεν μπήκε στη Βουλή, και η ίδια επέστρεψε στον καναπέ του σπιτιού της. Τόσο απλά. Πέρα δηλαδή από τους προπηλακισμούς των βουλευτών, ανεξαρτήτου κόμματος και πιθανού μεριδίου ευθύνης που μπορεί να έχουν για τη σημερινή κατάσταση, υπάρχουν και οι εκλογές σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Γιατί καλή είναι η αγανάκτηση στις πλατείες που τρομάζει τους πολιτικούς και δείχνει ότι η κοινωνία έχει αντανακλαστικά, όμως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο που θα κάνουν οι επόμενες κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

ΣΧΟΛΙΟ
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Οι Τούρκοι έδειξαν τον δρόμο. Οι Μπλέ μας χρεοκόπησαν οι πράσινοι μας ξεπουλάνε σε τιμή εξεφτελιστική. ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. Μακάρι να μην μπουν ΟΥΤΕ στην ΒΟΥΛΗ. Στο χέρι μας είναι. Την ώρα που πάμε για ψήφο.
Εκείνη την ώρα θυμηθείτε τον πάγκαλο να λέει "Μαζί τα φάγαμε", "Οι Έλληνες είναι κοπρίτες", "Είναι χίλιες φορές καλύτερο να προσλάβουμε έστω λίγους νέους ανθρώπους με προσόντα στο Δημόσιο, παρά να μετατάξουμε εκατοντάδες άχρηστους, απλώς για να λέμε ότι δεν κάνουμε απολύσεις" , "...ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία" , Λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου που μας πέταξε βορρά στο ΔΝΤ που προσκυνάει, θυμηθείτε τα σκάνδαλα που έκανε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση, την παραγραφή τους με το κλείσιμο της βουλής δήθεν για τις ευρωεκλογές, θυμηθείτε ότι κατάντησαν την χώρα μας σε χώρα λαθρομεταναστών και γενικά χώρα που προσφεύγει κάθε καρυδιάς καρύδι, θυμηθείτε ότι έκαναν τους Έλληνες να νιώθουν ξένοι στον τόπο τους, θυμηθείτε τις πολιτικές και των δυο και ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι βουκεφάλες της Βουλής ότι δεν είναι μόνιμοι. Απλά τους ανεχτήκαμε μέχρι σήμερα.
Καιρός να πάρουν τον πούλο όλοι τους. Και οι πράσινοι και οι Μπλέ μπας και ξεβρωμίσει η χώρα!

Κλείνουν τελωνεία από Δευτέρα - Θα κλείσουν και 20 εφορίες

Η απόφαση προβλέπει αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου, τη συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και επιπλέον 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων, από την Δευτέρα, 22 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα: .............

-Τίθεται σε εφαρμογή από 22 Αυγούστου η αναστολή της λειτουργίας του Τελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β΄τάξης) της περιοχής του Νομού Αττικής και οι καθ' ύλην αρμοδιότητές του, οι οποίες αναφέρονται στην τελωνειακή παρακολούθηση, εποπτεία και εφαρμογή του συνόλου των τελωνειακών διαδικασιών που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Λαύριο, στην Ελευσίνα, στη Μάνδρα Αττικής, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, στην Αθήνα και στον Υμηττό. Οι αρμοδιότητες του Τελωνείου αυτού περιέρχονται στο Τελωνείο Λαυρίου και στο Τελωνείο Ελευσίνας.

-Επίσης αναστέλλεται τη Δευτέρα η λειτουργία δεκατεσσάρων γραφείων, τμημάτων και αυτοτελών τμημάτων κεντρικών υπηρεσιών, καθώς και ειδικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών της γενικής διεύθυνσης τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης. Πρόκειται για υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός τελωνείων, αλλά ασχολούνται με θέματα που αφορούν στα τελωνεία.

-Τέλος εφαρμόζεται από 22 Αυγούστου αναστολή της λειτουργίας 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων. Οι συγχωνεύσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων στα τελωνεία Αθηνών, Αστακού, Ναυπλίου, Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», Λαυρίου, Πατρών, Θηβών, Δράμας, Ελευσίνας, Ρόδου, Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Νέας Ορεστιάδας, Χαλκίδας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κακαβιάς, Ευζώνων, Μυτιλήνης, Ξάνθης, Κατερίνης, Χανίων, Χίου κλπ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 ΔΟΥ. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει ότι οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα μετατραπούν σε 30 και ότι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και τα «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» που θα δημιουργηθούν. Οι πληρωμές θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζών.

Real

Νέοι όροι για τις συντάξεις αναπήρων

Με νέες προϋποθέσεις και αυστηρότερα κριτήρια θα χορηγούνται πλέον οι συντάξεις σε συζύγους, γονείς και αδελφούς αναπήρων.

Οι νέες διατάξεις θα ισχύσουν αναδρομικά και για όσους είχαν καταθέσει αίτηση αλλά δεν είχαν προλάβει να εξασφαλίσουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι τις 5 Αυγούστου, ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο.......

υπ. Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, τα ασφαλιστικά ταμεία θα χορηγούν στο εξής συντάξεις στους συζύγους, τους γονείς και τους αδελφούς αναπήρων με τρεις αυστηρότερες προϋποθέσεις:

1. Να έχουν συμπληρώσει 7.500 ημέρες ή 25 έτη ασφάλισης (στον χρόνο αυτό ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσμετρήσει μόνο τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, γονικής άδειας ανατροφής παιδιών και κύησης και λοχείας). Ειδικά για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ απαιτούνται 20 χρόνια μέχρι τις 31/12/2012 και 25 χρόνια από την 1/1/2013 και εφεξής.

2. Να μην έχουν καταστεί ήδη συνταξιούχοι οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα ή του Δημοσίου, ούτε και να λάβουν σύνταξη στο μέλλον.

3. Σε περίπτωση που το ανάπηρο άτομο (παιδί, σύζυγος, αδελφός) μετά τη συνταξιοδότηση του γονέα, συζύγου ή αδελφού εργαστεί ως μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος, ο γονέας, σύζυγος ή αδελφός πρέπει να δηλώσει την εργασία στον φορέα από τον οποίο συνταξιοδοτείται και η σύνταξη θα αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η εργασία.

Οι προϋποθέσεις για τους συζύγους:

1. Ο σύζυγος να είναι ανάπηρος με ποσοστό 80% και πάνω.

2. Εγγαμος βίος τουλάχιστον 10 ετών πριν από την υποβολή της αίτησης.

3. Ο σύζυγος του αναπήρου να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 7.500 ημέρες ή 25 έτη ασφάλισης και να μη λαμβάνει σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή το Δημόσιο.

Οι προϋποθέσεις για τους γονείς:

1. Το παιδί να είναι άγαμο και ανάπηρο με ποσοστό 67% και πάνω, να μην εργάζεται και να μη νοσηλεύεται σε ίδρυμα με δαπάνη ασφαλιστικού ή άλλου δημόσιου φορέα.

2. Ο γονέας που θα συνταξιοδοτηθεί να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 7.500 ημέρες ή είκοσι πέντε χρόνια ασφάλισης και να μη λαμβάνει σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή το Δημόσιο.

3. Ο άλλος γονέας να έχει τουλάχιστον 2.400 ημέρες ή 8 έτη πραγματικής ασφάλισης, εκ των οποίων οι 600 ημέρες ή τα 2 χρόνια να έχουν πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Επίσης να εργάζεται, να μη λαμβάνει και να μην έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή το Δημόσιο και να έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει ασκήσει ούτε προτίθεται να ασκήσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τις προϋποθέσεις της ειδικής διάταξης.

Για τα αδέλφια

Απαιτούνται 25 έτη ασφάλισης

Οι προϋποθέσεις για τη σύνταξη των αδελφών αναπήρων είναι οι εξής:

Ο ανάπηρος αδελφός πρέπει να είναι άγαμος και ανάπηρος με ποσοστό 67% και πάνω, να μην εργάζεται, να μη νοσηλεύεται σε ίδρυμα με δαπάνη ασφαλιστικού φορέα και για τουλάχιστον μία πενταετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης να συνοικεί και να βαρύνει οικονομικά τον αδελφό που θα συνταξιοδοτηθεί.

Ο αδελφός που θα συνταξιοδοτηθεί θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 7.500 ημέρες ή 25 έτη ασφάλισης, να μη λαμβάνει άλλη σύνταξη, να έχει τεθεί δικαστικός συμπαραστάτης του ανάπηρου αδελφού με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για τουλάχιστον μία 5ετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση που παύσει η δικαστική συμπαράσταση ή διακοπεί η συνοίκηση, η σύνταξη θα διακοπεί.
Οι γονείς των δύο αδελφών θα πρέπει να μη βρίσκονται εν ζωή ή να είναι ανάπηροι με ποσοστό 67% και πάνω.

Εθνος

Τέλος το δημόσιο χρήμα στις ΠΑΕ, αλλά μόνο για τον πρώτο γύρο

Η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας στο ποδόσφαιρο θα γίνει κανονικά το επόμενο Σάββατο (27/8), αλλά χωρίς χρηματοδότηση στις ομάδες από τον ΟΠΑΠ σε όλον τον πρώτο γύρο.

Η Κυβέρνηση, θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της ΕΠΟ να μειώσει την ποινή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, εξετάζει μια σειρά μέτρων, και ένα από αυτά είναι και η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τις ΠΑΕ.

Μάλιστα, η απόφαση είναι να κοπεί η .........

χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Το τι θα γίνει μετά, παραμένει άγνωστο. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα υπόλοιπα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, τα οποία θα είναι σκληρά, σύμφωνα με τα όσα έχει προαναγγείλει η Πολιτεία. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, μέσα από το οποίο θα καθοριστεί και η τιμωρία προς τις ΠΑΕ.

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς κάνουμε μια πολύ καλύτερη πρόταση. Αντί να τα δίνουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να κάνουν μπάχαλο το πρωτάθλημα ας δώσουν τα χρήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Στον μόνο υγιή αθλητισμό όπου οι πρόεδροι στην κυριολεξία ματώνουν οικονομικά για την ομάδα.
Τα συνολικά χρήματα θα είναι σαφώς πολύ λιγότερα από αυτά που δίνουν στους μεγαλοκαρχαρίες τύπου Μαρινάκη Ψωμιάδη κλπ κλπ και θα υπάρχει καλύτερο αύριο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το να επιχορηγούν μεγαλοεπιχειρηματίες ή εφοπλιστές αυτό δεν μπορούμε αν το καταλάβουμε.

Η Εφορία προειδοποιεί και απειλεί. Τελεσίγραφο για ληξιπρόθεσμα

Με κατασχέσεις και Αυτόφωρο απειλεί η Εφορία 900.000 φορολογουμένους που χρωστούν

Προθεσμία δεκαπέντε ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη 41 δισ. ευρώ προειδοποιώντας ότι, αν στο μεσοδιάστημα δεν ρυθμιστούν οι οφειλές, από τον Σεπτέμβριο επιστρατεύονται κατασχέσεις για τους οφειλέτες μικροποσών και Αυτόφωρο για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ.

Στα ραβασάκια της Εφορίας που άρχισαν να φτάνουν ακόμα και σε όσους χρωστούν ποσά της τάξεως των 500 ευρώ, κατ' εφαρμογήν της εγκυκλίου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη, οι διατυπώσεις είναι τυπικές και οι απειλές εύσχημες.
«Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στις ...........

σχετικές προσκλήσεις μας για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας στο Δημόσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο, πριν από κάθε ενέργειά μας προς αυτήν την κατεύθυνση, να σας καλέσουμε και πάλι για την τακτοποίηση των παρακάτω οφειλών σας μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.

Οι ληξιπρόθεσμες δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης. Οι προσαυξήσεις έχουν υπολογιστεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται και αναφορά στη δυνατότητα του οφειλέτη να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του. Η προθεσμία των 15 ημερών είναι η τελευταία που θα δοθεί, προειδοποιούν από το υπουργείο Οικονομικών, αν και παραδοσιακά υπάρχει μια ελαστικότητα ολίγων ημερών πριν κοινοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις ακινήτων και απαιτήσεων εις χείρας τρίτων. Με αυτά τα μέτρα κινδυνεύουν όσοι χρωστούν έως 150.000 ευρώ, διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Για τους μεγαλοοφειλέτες, με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τον Σεπτέμβριο έρχεται Αυτόφωρο και φυλακή, καθώς η σχετική διάταξη νόμου έχει ήδη ενεργοποιηθεί από την 1η Αυγούστου. «Στόχος μας δεν είναι να γεμίσουν τα κρατητήρια με οφειλέτες, αλλά να εισπράξουμε τα χρωστούμενα», λέει αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Και ιδιώτες στο σαφάρι.

Εντός των ημερών αναμένεται η υπουργική απόφαση με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη λογιστών, ελεγκτικών εταιρειών και δικηγόρων, οι οποίοι θα αμείβονται με προμήθεια έναντι των χρεών που θα καταφέρνουν να οδηγήσουν στα γκισέ της Εφορίας. Η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των εφοριών αλλά οι ιδιώτες θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους οφειλέτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους οδηγήσουν στην πόρτα της Εφορίας.
Από τους 900.000 οφειλέτες, οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, από αυτούς δε, οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις μέχρι 3.000 ευρώ. Ολοι οι οφειλέτες (892.000) που οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 37 δισ. ληξιπροθέσμων οφειλών αντιστοιχούν σε μόλις 14.700 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ

Φωτιά στην Μεταμόρφωση Μεσσηνίας

Νέος εμπρησμός σήμερα το πρωί στην Μεταμόρφωση στην περιοχή του όρους Αμυγδαλίτσα
Η αντίδραση της Π.Υ ήταν άμεση στην μάχη της Κατάσβεσης «σηκώνοντας» Δυο Πεζεντελ καθώς και επίγειες δυνάμεις και αναμένεται να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την επόμενη ώρα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φωτιά που εκδηλώνεται το φετινό καλοκαίρι στην πολύπαθη περιοχή που καίγεται ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια

BEST TVΚλείνουν ΕΤ1 και ραδιόφωνα

Την πλήρη αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Α.Ε., με την κατάργηση της ΕΤ1 και των ψηφιακών καναλιών Σινέ και Σπορτ, αποφάσισε, χθες, η Κυβερνητική Επιτροπή εγκρίνοντας το ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσίασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος θα παρουσιάσει αναλυτικά σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, βασική παράμετρος του οποίου θα είναι η μετατροπή της από κρατική σε δημόσια τηλεόραση, με τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής αναφορικά με το μοντέλο διακυβέρνησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο Μόσιαλου ..........

προβλέπει την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης εστιασμένης σε δύο πόλους τη ΝΕΤ, που θα έχει ρόλο ενημερωτικού και ψυχαγωγικού τηλεοπτικού σταθμού και την ΕΤ3 που αναβαθμίζεται σε πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Το πρίσμα

Από τα ψηφιακά κανάλια θα εξακολουθήσει να εκπέμπει μόνο το «Πρίσμα» με έμφαση στα άτομα με αναπηρία και εμπλουτισμό του προγράμματός του μέσα από συμπράξεις με ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Τα ποιοτικά προγράμματα της ΕΤ1 και των Σινέ- Σπορτ, θα ενταχθούν στη ΝΕΤ και την ΕΤ3 με έμφαση σε παιδικά προγράμματα, ελληνικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου. Οι συχνότητες της ΕΤ1 και των ψηφιακών καναλιών δεν θα πωληθούν, αλλά θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ ταυτόχρονα θα καταργηθούν 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία, ενώ οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν.

Από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας παραμένει η «ΝΕΤ 105,8» με έμφαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, το «Τρίτο Πρόγραμμα» ως σταθμός υψηλής μουσικής παιδείας, το ράδιο «Κόσμος 96,3» με εναλλακτικές μορφές μουσικής και επικοινωνίας με τη νεολαία, καθώς και το αθλητικό ραδιόφωνο «ΕΡΑσπορ».

Οι 19 περιφερειακοί σταθμοί συγχωνεύονται διοικητικά σε 9 και διαμορφώνεται ένα ενιαίο περιφερειακό πρόγραμμα. Καταργείται επίσης το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ). Οι δραστηριότητές τους ενσωματώνονται στη Διεύθυνση Μουσείου και Αρχείου της ΕΡΤ, εξέλιξη που θα επιφέρει εξοικονόμηση 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ θα ανασταλεί και η έκδοση του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

48 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για την περίοδο 2011-2014 θα ανέλθει σε 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ψηφιακές επενδύσεις, ενώ από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ λόγω των προωθούμενων αλλαγών. Το ποσό αυτό αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις συγχωνεύσεις προγραμμάτων και τη μείωση προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες δεν πρόκειται να ανανεωθούν.

Τέλος, θα προχωρήσει η αξιολόγηση όλων των εργαζόμενων της ΕΡΤ, ενώ θα υπάρξει πλαφόν στο κόστος των εξωτερικών παραγωγών.

Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Οι άνθρωποι είναι παρανοϊκοί. Έχουν ψύχωση με το να κλείνουν γενικώς υπηρεσίες να καταργούν, να διαλύουν. Αυτή είναι η ψύχωση τους. Το να καταστρέφουν δήθεν για να αναδιοργανώσουν...

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Επιστρατεύουν το γιατρό Τάκη Κατσίβελα για την Τριφυλία

Εχουμε πολλές φορές πεί ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ παρουσιάζουν ενδιαφέρον στην Πελοπόννησο και δεκάδες στελέχη φλερτάρουν με την ιδέα της συμμετοχής τους σε αυτά.

Στη Μεσσηνία ένας λόγος παραπάνω λόγω της εντοπιότητας του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Moriasnews στη Συγγρού θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία του κόμματος στην περιοχή της Τριφυλίας.

Αναζητούν λοιπόν ,ένα στέλεχος που θα κάνει τη διαφορά.

Σήμερα η περιοχή θεωρείται ακάλυπτη πολιτικά και υπάρχουν εισηγήσεις που ζητούν να επιστρατευθεί ο γιατρός – Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Τάκης Κατσίβελας.

Και σε αυτή την επιλογή δεν έχει καμία σχέση ο ..........

συγγενικός σύνδεσμος με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο γιατρός είναι πλέον γνωστό στέλεχος σε όλη την περιοχή και χαίρει ευρείας εκτίμησης από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Μάλιστα οι πηγές μας θεωρούν ότι αυτή είναι μία υποψηφιότητα που πραγματικά έχει κλειδώσει για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία..!

Morias news

Ερώτηση Δαβάκη για τα προβλήματα λειοτυργίας των ΚΕΠ.

Σήμα κινδύνου για την λειτουργία τους εκπέμπουν 460 ΚΕΠ
Μπορεί κατά τις επόμενες ημέρες να δούμε λουκέτα σε πάνω από 460 ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα

Ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα τα Προβλήματα λειτουργίας στα ΚΕΠ, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης

Σήμα κινδύνου για την λειτουργία τους .........

εκπέμπουν 460 από τα συνολικά 1.081 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν στη χώρα μας.

Η αιτία των προβλημάτων που παρατηρούνται είναι η λήξη των συμβάσεων μεγάλου μέρους των εργαζομένων σ΄ αυτά, με αποτέλεσμα ορατός πλέον να φαντάζει ο κίνδυνος κατά το επόμενο χρονικό διάστημα να οδηγηθούμε σε λουκέτα σε περισσότερα από 460 Κ.Ε.Π σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και σε Κ.Ε.Π του Νομού Λακωνίας.

Όλοι γνωρίζουμε τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΕΠ προς τους πολίτες όλων των ηλικιών, στους νέους και τους συνταξιούχους, στα αστικά κέντρα αλλά και την ελληνική περιφέρεια και για το λόγο θα αποτελούσε ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη η διακοπή της λειτουργίας ορισμένων Κ.Ε.Π εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σ' αυτά.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΕΠ ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρόβλιας, αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν προς τους πολίτες οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, δεσμεύθηκε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιδιώξει σύντομα να δώσει λύσει στα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός :

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποτραπεί το δυσάρεστο φαινόμενο, κατά τις επόμενες ημέρες να δούμε λουκέτα σε πάνω από 460 ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα;

Σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΕΠ οι οποίες είτε έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

morias news

ΣΧΟΛΙΟ
Η χαρά του Παπανδρέου. Θα διαλύσει και τα ΚΕΠ. Να υποθέσουμε ότι θα ζητήσει και τα εύσημα από την Τροϊκα;
ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!!!!

Τρίπολη: Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κινδύνου πυργαγιάς

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και η παραμονή επισκεπτών στο Μαίναλο, στον εθνικό δρυμό Πάρνωνα και σε όλα τα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας, συμπεριλαμβανομένων και των περιαστικών αλσυλλίων της Τρίπολης, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από σήμερα και ......

θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 23.00.

Υπαρχιφύλακας ήθελε φακελάκι για να μην δώσει κλήση

Υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στη Κω συνελήφθη κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, ύστερα από καταγγελία Πακιστανού μικροπωλητή. Ο 42χρονος υπαρχιφύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κω επειδή σύμφωνα με την καταγγελία απαίτησε και έλαβε από τον μικροπωλητή 20 ευρώ προκειμένου να μη του βεβαιώσει τροχονομική παράβαση.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπαρχιφύλακας ..........

κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση σε βάρος του 27χρονου μικροπωλητή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, ο 42χρονος Υπαρχιφύλακας συνελήφθη, χθες (17-08-2011) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, ο Υπαρχιφύλακας συνελήφθη μετά από καταγγελία 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, σύμφωνα με την οποία ο 42χρονος Υπαρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κω, απαίτησε και έλαβε, την Τρίτη (16-08-2011) το πρωί, το χρηματικό ποσό των είκοσι 20 ευρώ, προκειμένου να μην του βεβαιώσει τροχονομική παράβαση.

Από τον Υπαρχιφύλακα υποβλήθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη επίσης.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Πακιστανός ήταν ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα; Τι είδους μικροπωλητής ήταν; Κατείχε άδεια μικροπωλητού; Και πως οι αστυνομικοί πίστεψαν το παραμύθι του λαθρομετανάστη και διώκουν τον αστυνομικό και όχι τον λαθρομετανάστη;
Τελικά στην Ελλάδα μόνο οι διάφοροι αλλοδαποί και οι λαθρομετανάστες προστατεύονται. Οι Έλληνες είναι του Κλώτσου και του μπάτσου.

Μέτρα για την υποχρεωτική αναγραφή του ελαιολάδου στους καταλόγους καταστημάτων εστίασης ζητά η Νάντια Γιαννακοπούλου

Μέτρα για την υποχρεωτική αναγραφή του ελαιολάδου στους καταλόγους καταστημάτων εστίασης ζητά με ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ερώτηση της η Νάντια Γιαννακοπούλου ...........

αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, εστιατόρια γρήγορης εστίασης, εστιατόρια ξενοδοχείων, ταβέρνες, οινομαγειρεία, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα), υποχρεούνται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να αναγράφουν στον τιμοκατάλογο του καταστήματος τις παρακάτω ενδείξεις, σχετικά με το λάδι που χρησιμοποιούν:

«Το είδος των ελαίων που χρησιμοποιείται σε ωμή μορφή στα προσφερόμενα φαγητά. Σε περίπτωση που γίνεται αποκλειστική χρήση ελαιολάδου για την παρασκευή των προσφερομένων φαγητών, αναγράφεται “χρησιμοποιείται μόνον ελαιόλαδο” και απαγορεύεται η κατοχή άλλων ελαίων, εκτός ελαιολάδου».

Ωστόσο, η παράβαση της νομοθεσίας τείνει να γίνει συνήθης πρακτική, τη στιγμή που η εφαρμογή αυτής της πρότασης θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, αλλά και για τους παραγωγούς του εξαιρετικού αυτού προϊόντος, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι θα γνωρίζουν τι καταναλώνουν.

Επειδή η αναγραφή του είδους ελαίου που χρησιμοποιείται στα καταστήματα εστίασης θα δώσει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προτείνει ο ίδιος το είδος του λαδιού που προτιμά

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο και όχι μόνο, μέσα από κάθε πρωτοβουλία ή πρόταση, η οποία στρέφεται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1) Προτίθενται να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή του είδους του ελαιολάδου στα καταστήματα ειδών εστίασης;

2) Προτίθενται να στηρίξουν το ελαιόλαδο και τον ελαιοκομικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας του;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ματαίωση παράστασης.

Η θεατρική παράσταση «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» των Ρήγα – Αποστόλου από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου που είχε προγραμματιστεί να παιχτεί στους Χριστιάνους στις 19/8/2011 ματαιώνεται.“Ο ΜΙΝΩΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΕΡΟΠΗ” ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ

ΣΤΙΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 και ΩΡΑ 21.00

...Μια μουσική παράσταση, βασισμένη σε αρχαίους μύθους Πελοποννήσου και Κρήτης, που ενέπνευσαν Ευρωπαίους και Έλληνες συνθέτες .
Στις 19 Αυγούστου στο κάστρο της Πύλου, ο καθαρός ελληνικός λόγος υφασμένος με τη μουσική θα ζωντανέψει για να μας μεταφέρει το αθάνατο πνεύμα του Έλληνα λυράρη, που σαν Ορφέας θα ρθει να μαγέψει τις ψυχές όλων μας.
Εξαίρετοι Έλληνες καλλιτέχνες λαμβάνουν μέρος, για να ξετυλίξουν μύθους αρχέγονους. Θα .........

τραγουδήσουμε τη Σύριγγα, την κόρη του ποταμού Λάδωνα, τον Πάνα τον τραγοπόδαρο Θεό, που είχε πατρίδα του το Λύκαιον Όρος, τη Μερόπη την ξακουστή βασίλισσα της Μεσσήνης, τον Ορέστη και την Ιφιγένεια παιδιά του Αγαμέμνονα του βασιλιά του Άργους, τον Ιδομενέα το βασιλιά των 100 λαμπρών πόλεων της Κρήτης, τον εγγονό του Μίνωα και γιό του Δευκαλίωνα, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, το ποιητικότερο ερωτικό ζευγάρι. Θα τραγουδήσουμε τη Σπάρτη και τους ιερούς χορούς της.
Εδώ στην Πύλο που είναι ξακουστή για τη φιλοξενία, απ του Ομήρου τους καιρούς
Του Νέστορα τα χρόνια, κρασί θα σας κεράσουμε να μας θυμάστε αιώνια!

Παραγωγή – Φεστιβάλ « ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ»
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βίκυ Βασιλειάδη – φλάουτο
Μυρσίνη Μαργαρίτη –σοπράνo
Θεοδώρα Μπάκα- μέτζο σοπράνο
Μαρία Παπαπετροπούλου-πιάνο

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με τους:
Χατζησταύρου Αριστείδη, κιθάρα
Δραμουντάνης Βασίλης, μαντολίνο –ούτι
Μαυρογενίδου Σοφία, φλάουτο
Κοντογιάννης Γιώργος, κρουστά- λύρα
Τακούλη Βικτωρία, τραγούδι

Αφήγηση:Mαρία Γουλά
Σχεδιασμός – Διεύθυνση : Διονυσία Χρυσομπόλη
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Πύλου –Νέστορος
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν προς όλους παραδοσιακά εδέσματα, κρασί και κρητική ρακή.
Τιμή εισητηρίου 15 ευρώ – οικογενειακό 20 ευρώ
Πληροφορίες στο τηλ.6936943033

Σκάνδαλο με "έργα-καρμπόν" στη Ζαχάρω αποκαλύπτει η "Ελευθεροτυπία"

Πέντε «έργα – καρμπόν», με προυπολογισμό 7.134 ευρώ ακριβώς το καθένα, που δόθηκαν με απευθείας ανάθεση σε δύο εργολάβους με αντίστοιχες αποφάσεις κατά πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής του αμαρτωλού δήμου της Ζαχάρως Ηλείας, χαρακτηρίζονται ως ανύπαρκτα από την αντιπολίτευση του δήμου.

Κατά μια …μυστηριώδη συγκυρία όλα τα .........

χαρακτηρισθέντα ως κατεπείγοντα έργα, έχουν την ίδια Τεχνική Εκθεση και σε όλα οι δύο εργολάβοι χρησιμοποίησαν …συμπτωματικά, 8 μέρες φορτηγό 15 τόνων με αμοιβή 350 ευρώ την ημέρα και 12 μέρες εκσκαφέα με αμοιβή 250 ευρώ την ημέρα ενώ για τις εργασίες χρησιμοποιήθηκε και «αυτούσιο ποταμίσιο αμμοχάλικο» που κανείς δεν γνωρίζει από πού προήλθε…

«Φαίνεται ότι ο Θεός και η φύση από κάποια διαβολική συγκυρία φρόντισαν να γίνουν οι ζημιές στις συγκεκριμένες περιοχές και αυτές να είναι ακριβώς οι ίδιες…

Μιλάμε για καραμπινάτη κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των πολιτών της Ζαχάρως. Αυτά τα έργα ουδέποτε έγιναν και καλούμε τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή να παρέμβουν στο σκανδαλώδες αυτό θέμα. Είμαστε σε διαδικασία ελέγχου και άλλων έργων που παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα. » - κατήγγειλε στην «Ελευθεροτυπία» ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

«Ως μέλος της οικονομικής επιτροπής σας επιβεβαιώνω ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν εκτελέστηκαν» - αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξανδρόπουλος.

Οι πέντε αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ζαχάρως γιά τα αντίστοιχα έργα έχουν ληφθεί στις 9.5.2011 μετά από σχετικές συνεδριάσεις . Εχουν επίσης καταχωρηθεί επίσημα στο σύστημα «Διαύγεια» και έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από τις 10.6.2011. Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν:
1) « Βελτίωση βατότητας δρόμου T.K. Σμέρνας - Τ.Κ. Αρτέμιδας εντός των ορίων Τ.Κ Σμέρνας" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
2) « Βελτίωση βατότητας δρόμου T.K. Χρυσοχωρίου -Λογγό Τ.Κ. Μακίστου" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
3) « Βελτίωση βατότητας δρόμου στην θέση Δελεσινάνι στην Τ.Κ. Αρτέμιδας λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
4) « Βελτίωση βατότητας δρόμου Άσπρης Στράτας - Κάνταλος Δημοτικής Κοινότητας Ζαχάρως" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
5) «Βελτίωση βατότητας δρόμου Τ.Κ. Ροδινών - Τ.Κ. Σχίνων\' λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.»
Όπως έγινε γνωστό τα άνω έργα δεν έχουν παραληφθεί επίσημα από την επιτροπή παραλαβής έργων του δήμου Ζαχάρως μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Ο Μάκης Νουδάρος [ου υπογράφει το ρεπορτάζ απευθύνθηκε χθές το μεσημέρι στην Γραφείο Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλείας που θεωρητικά ελέγχει τις αποφάσεις των ΟΤΑ. Όπως ενημέρωσαν οι άνω αποφάσεις έχουν γίνει δεκτές διότι αυτές εξετάζονται στο τυπικό τους μέρος και όχι στο ουσιαστικό! Με λίγα λόγια δεν προβλημάτισε τους υπαλλήλους της άνω υπηρεσίας η εικόνα «καρμπόν» των έργων ούτε ο ίδιος ακριβώς προυπολογιασμός τους …

Στις 29 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός απέδωσε την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων στο γεγονός ότι τα αγωνίσματα στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές πραγματοποιήθηκαν δέκα ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς δεν είχε καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία ο ακριβής αριθμός των εισακτέων.
Παράλληλα σημείωσε πως για πρώτη ........

φορά θα ανακοινωθούν οι βάσεις για όλους τους μαθητές.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αναμένεται αισθητή πτώση των βάσεων ειδικά στα τμήματα με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνικές, νομικές και παιδαγωγικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης), ενώ μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στα ιδρύματα της περιφέρειας.

Στις νομικές και παιδαγωγικές σχολές όπως και στις σχολές του α' επιστημονικού πεδίου, η πτώση ενδέχεται να ξεπεράσει τις 400 μονάδες, ειδικά, όπως προαναφέρθηκε, στα περιφερειακά τμήματα.

Σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Πληροφορική (β΄ επιστημονικό πεδίο) αναμένεται κατακρήμνιση των βάσεων, με πτώση της τάξης των 1.000 μορίων στην περιφέρεια και των 700 στα ΑΕΙ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πτώση έως και 400 μόρια και για τις ιατρικές σχολές (γ' επιστημονικό πεδίο), με εξαίρεση Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες πέρυσι είχαν κινηθεί κοντά στα 19.000 μόρια.

Τέλος, πτώση της τάξης των 300 - 400 μορίων αναμένεται για τις σχολές του Πολυτεχνείου (δ΄ επιστημονικό πεδίο) στα μεγάλα αστικά κέντρα, πτώση που θα είναι σαφώς μεγαλύτερη στην περιφέρεια. Ανάλογη εικόνα αναμένεται στο ε' επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις οικονομικές σχολές.

Αφήνουν ανοικτό παράθυρο για την "τακτοποίηση" και νέων ημιυπαίθριων χώρων

Τη «γκρίζα ζώνη» που δημιουργείται από όσα ακίνητα έχουν ημιυπαίθριους και παράνομα κλειστούς χώρούς και οικοδομική άδεια μετά τις 2 Ιουλίου του 2009, ήτοι εξαιρούνται από τη ρύθμιση τακτοποίησης, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Και αυτό γιατί πρόκειται για περίπου ..........

200.000 σπίτια και κτίσματα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα και τα έσοδα που έχει να υπολογίζει το κράτος από κάτι τέτοιο να είναι πολύ μεγάλα.

Ετσι το υπουργείο Περιβάλλοντος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και τα νέα κτίσματα να μπορούν να τακτοποιηθούν μέσω του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, χωρίς ωστόσο τίποτε να είναι ξεκάθαρο.

Εφόσον τελικά τακτοποιηθούν με τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η τακτοποίηση θα κοστίσει στους ιδιοκτήτες τους 20% - 30% ακριβότερα από ό,τι το πρόστιμο εξαιτίας των προσαυξητικών συντελεστών, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.

«Πιστεύουμε ότι εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει το νόμο στιγματίζει ένα μέτρο με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και εγκλωβίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από 1 Ιανουαρίου του 2012 δεν θα μπορούν να πουλήσουν και να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους, καθώς δεν θα μπορούν να λάβουν το σχετικό πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει ότι δεν διαθέτουν αυθαίρετη κατασκευή», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων κ. Δημήτρης Καψιμάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ αλλαγές προβλέπεται να υπάρξουν στο θέμα των προστίμων με σκοπό να είναι πιο ελκυστικά σε κάποιες κατηγορίες, ενώ ενδέχεται να χαμηλώσει και άλλο ο πήχης για την πρώτη κατοικία και τον πρωτογενή τομέα για κοινωνικούς λόγους.

Την Παρασκευή το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ θα παρουσιάσει, αύριο, Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Το ίδιο ζήτημα αποτελεί, ένα από τα ........

αντικείμενα των διαδοχικών κυβερνητικών συσκέψεων που διεξάγονται από το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Τουρισμός ..νοσεί!!

.................................................................

Το κείμενο κατέβηκε. Παιχνιδάκια Κυρα Μπούζα μαζί μας ΟΧΙ.
Όταν θα είσαι σωστή τότε κι εμείς θα τα δημοσιεύουμε. Καπίτο Κυρα Μπούζα μας;
ΖΩΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ.................


-Κίνηση Εθελοντισμού και παράδειγμα προς μίμηση.

To παράκτιo πευκοδάσος της Ελαίας Μεσσηνίας, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας και μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura, καθαρίσαν το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας με την βοήθεια των μελών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του Συστήματος, του 1ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Παρισιού, εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ και την επικοινωνιακή υποστήριξη του ΣΚΑΙ...................

Οι 100 συνολικά εν ενεργεία και παλαιοί πρόσκοποι, ηλικίας 11-80 ετών, συνέλεξαν απορρίματα που γέμισαν περισσότερες από 70 σακούλες σκουπιδιών εξωτερικού χώρου, αφήνοντας το δάσος πραγματικά αγνώριστο. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των ελεύθερων κατασκηνωτών, ελλήνων και ξένων, οι οποίοι ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία των προσκόπων, έσπευσαν να βοηθήσουν στον καθαρισμό.

Η παραλία της Ελαίας είναι σημαντικό τμήμα του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, όπου κάθε χρόνο οι θαλάσσιες χελώνες κάνουν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό φωλιών στην Μεσόγειο Θάλασσα. Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας κατασκηνώνει στο χώρο από το 1982 και βοηθά με δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς, προστασία της θαλάσσιας ζώνης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.

Τους προσκόπους και την πρωτοβουλία τους υποστήριξε υλικά και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας και παλαιός πρόσκοπος κ. Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος κ. Φιλντίσης.

Η περιβαλλοντική δράση έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας και προβλήθηκε μέσω του ΣΚΑΙ στα πλαίσια της καμπάνιας «Καθαρίζουμε την Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια της δράσης υπήρξε ζωντανή πανελλήνια σύνδεση του σταθμού με τους προσκόπους στην Ελαία.-

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Ζητά Εφαρμογή του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στη Μεσσηνία η Νάντια Γιαννακοπούλου

Η τρέχουσα περίοδος αποτελεί την αιχμή της προετοιμασίας που συντελείται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για τη στελέχωση των Πρωτοβάθμιων και των Δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό προσωπικό για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Αυτή την περίοδο συντάσσονται οι πίνακες των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, με βάση τους οποίους θα κληθεί σε περίπου ένα μήνα το διδακτικό προσωπικό να καλύψει κενά στις Πρωτοβάθμιες και τις Δευτεροβάθμιες σχολικές μονάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία τύπωσης των .......

σχολικών εγχειριδίων και βιβλίων προκειμένου να ξεκινήσει σταδιακά η διανομή τους σε όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε χωρίς ελλείψεις να φθάσουν στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών εγκαίρως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επίσης, με δεδομένη την οικονομική πίεση που δέχεται κάθε ελληνικό σπίτι, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα, γίνεται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η άμεση εφαρμογή του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, που θα δώσει λύση και διέξοδο σε πολλές οικογένειες, οι οποίες ασφυκτιούν οικονομικά. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

1. Πότε προτίθεται το Υπουργείο να αναρτήσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς προκειμένου να ξεκινήσει η πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού για την νέα εκπαιδευτική περίοδο;

2. Πότε προτίθεται το Υπουργείο να εφοδιάσει τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες σχολικές μονάδες με σχολικά βιβλία, προκειμένου εγκαίρως να διανεμηθούν στους μαθητές με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς;

3. Πότε προτίθεται το Υπουργείο να ξεκινήσει την εφαρμογή του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης τη νέα χρονιά;

Μικρότερες και... λιγότερες συντάξεις!

Την ώρα που οι συνταξιούχοι καλούνται να πάνε οι ίδιοι στις τράπεζες για να αποδείξουν ότι… ζουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει και άλλο το κόστος του ασφαλιστικού.

Και, αυτή τη φορά, δε θα κόψει μόνο τμήμα των συντάξεων, αλλά και ολόκληρες συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει .........

ζητήσει τον δραστικό περιορισμό των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας, καθώς και κάθε είδους πρόωρης σύνταξης. Στόχος είναι όχι απλά οι συνταξιούχοι να παίρνουν λιγότερα, αλλά και ο αριθμός τους να μειωθεί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΕΚΑΣ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας τα κρίτηρια για την καταβολή του θα είναι αυστηρότερα. Πλέον στο συνολικό ετήσιο εισόδημα θα προσμετράται και αυτό που φορολογείται με ειδικό τρόπο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση συντάξεων γήρατος και θανάτου ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης να μην υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ
"Την ώρα που οι συνταξιούχοι καλούνται να πάνε οι ίδιοι στις τράπεζες για να αποδείξουν ότι… ζουν...."
Μιλάμε για κυβέρνηση....... οπερέτα!!!! Είσαι γερος και συνατξιούχος; Ελα στην τράπεζα για να αποδείξεις ότι ζεις... ΟΥΤΕ σε τσίρκο δεν συμβαίνουν αυτά!!!!
Γιώργο, όλα όσα έκανες με το κωλοΔΝΤ σου θα τα πληρώσεις ακριβά. Θα σε στείλει ο λαός στα τσακίδια.

Τη δυνατότητα μετατροπής περιοχής δεύτερης κατοικίας σε πρώτη δίνει το νέο Ρυθμιστικό

Τη δυνατότητα μετατροπής εξοχικών περιοχών σε μόνιμης κατοικίας με εισφορά σε χρήμα δίνει το σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής 2021. Επαναφέρει επίσης τη δυνατότητα μεταφορά συντελεστή δόμησης σε επίπεδο δήμου ή ομάδα όμορων δήμων, ενώ αφήνει «παράθυρα» για επεκτάσεις σχεδίων πόλεως.

Η ρύθμιση καταργεί τις παρεκκλίσεις αρτιότητας ........

σε εκτός σχεδίου οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, ενώ επιχειρεί την ενίσχυση της «γειτονιάς» με την απαγόρευση της διαμπερούς διέλευσης οχημάτων.

Ειδικότερα, στις εντός σχεδίου περιοχές, μόνο σε επιλεγμένες «Ειδικές Ζώνες», περιορισμένες σε έκταση και αριθμό, θα επιτρέπεται αύξηση των ισχυόντων συντελεστών δόμησης. Η θεσμοθέτηση των συγκεκριμένων ζωνών, σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, αποσκοπεί στην ανακούφιση πυκνοδομημένων περιοχών και την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων, με τη δυνατότητα μεταφοράς του συντελεστή δόμησης από διατηρητέα κτήρια ή συγκροτήματα, πολεοδομικώς ενδιαφέροντα σημεία, περιοχές προστασίας της φύτευσης και από υπό απαλλοτρίωση χώρους.

Η δυνατότητα μεταφοράς συντελεστή θα μπορεί να γίνεται σε επίπεδο δήμου αλλά, ειδικά για το κεντρικό πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, θα μπορεί να γίνει και ανά ομάδα όμορων δήμων όταν αυτοί διακρίνονται από λειτουργική συνέχεια και πολεοδομική αλληλεξάρτηση.

Για τη χωροθέτηση των Ειδικών Ζωνών θα εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, σε εξειδίκευση του Ρυθμιστικού, έπειτα από ειδική μελέτη ρύθμισης της πυκνότητας δόμησης. Με το ΠΔ θα οριοθετούνται οι Ειδικές Ζώνες, θα προσδιορίζεται ο ανώτατος επιτρεπόμενος Συντελεστής Δόμησης, καθώς και κάθε άλλη πρόβλεψη της γενικής νομοθεσίας (περί κοινωνικού συντελεστή δόμησης, περί αυξημένου συντελεστή, ή περί μεταφοράς συντελεστή).

Μείωση των ισχυόντων ανώτατων επιτρεπόμενων συντελεστών προωθείται σε περιοχές, όπου δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί και προβλέπεται ότι θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα τους καθώς και σε περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά όπως είναι οι παρυφές ορεινών όγκων, αρχαιολογικών χώρων, θαλασσίου μετώπου και ρεμάτων.

Για περιοχές οι οποίες έχουν ενταχθεί στο σχέδιο ως περιοχές Β κατοικίας (εξοχικές) θα είναι δυνατή η μετατροπή τους σε Α κατοικίας, αλλά αυτό δεν θα συνοδεύεται από αύξηση του συντελεστή δόμησης πέραν του ανώτατου προβλεπόμενου για περιοχές Β κατοικίας. Στην περίπτωση που γίνει η μετατροπή, οι ιδιοκτήτες της έκτασης θα οφείλουν συμπληρωματική εισφορά, η οποία θα εισπράττεται σε χρήμα από τους οικείους ΟΤΑ για την εξασφάλιση κοινόχρηστων χώρων.

Η μετατροπή σε Α κατοικίας θα μπορεί να γίνει, όταν υπάρχει διαπιστωμένη τάση μετασχηματισμού μιας περιοχής εξοχικών κατοικιών σε πρώτης κατοικίας. Έκθεση, η οποία θα συντάσσεται με ευθύνη του ΟΤΑ θα πρέπει να τεκμηριώνει ότι ένα ποσοστό (τουλάχιστον 30%) των κατοικιών της περιοχής έχουν μετατραπεί σε μόνιμης κατοικίας.

Επεκτάσεις σχεδίων πόλης, σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, μπορούν να γίνουν εάν προκύψει τεκμηριωμένα πρόβλεψη πληθυσμιακής αύξησης η οποία δεν καλύπτεται από την υφιστάμενη πολεοδομημένη ή θεσμοθετημένη προς πολεοδόμηση γη. Δεν θα επιτρέπεται επέκταση σχεδίου εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου ήδη θεσμοθετημένων επεκτάσεων στον ίδιο δήμο ενώ θα αποφεύγεται η κατάληψη της Γεωργικής Γης Α Προτεραιότητας καθώς και περιοχών μεγάλων κλίσεων ή ημιδασικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο του περιορισμού της εκτός σχεδίου δόμησης, προβλέπεται ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας θα πρέπει να καταβάλλεται ειδικό αντισταθμιστικό τέλος υπέρ του Πράσινου Ταμείου. Αντισταθμιστικά τέλη ενίσχυσης της πολιτικής χρήσεων γης προβλέπονται, μεταξύ άλλων, και στην περίπτωση χωροθέτησης ή λειτουργίας επιτρεπόμενης, αλλά υπό προϋποθέσεις, ειδικής χρήσης επιβαρυντικής για τον αστικό ιστό. Επίσης προβλέπεται τέλος υπεραξίας για όσους ωφελούνται από έργα αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.

Με τον έλεγχο των χρήσεων γης, τη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου πρασίνου, την αποθάρρυνση ή και απαγόρευση της διαμπερούς διέλευσης των οχημάτων η νέα ρύθμιση θέτει ως στόχο και τη διατήρηση της γειτονιάς στις πόλεις της Αττικής.

Εναλλακτική πρόταση για τον ΦΠΑ της εστίασης (23%) καταθέτει ο Βενιζέλος

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων με το κλιμάκιο της τρόικα θα αρχίσει επισήμως στις 29 Αυγούστου, ενώ οι τεχνικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα στις 22 του μήνα. Το διακύβευμα των ελέγχων θα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ.

Στο στόχαστρο της τροϊκανής τριανδρίας........

-Ματίας Μορς (Κομισιόν), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)- θα τεθεί αφενός η πορεία της οικονομίας, οι υστερήσεις στα έσοδα και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και αφετέρου οι μεταρρυθμίσεις όπως οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο.

Την ίδια ώρα από ελληνικής πλευράς αρχικά εκφράζεται αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών αλλά ταυτοχρόνως ετοιμάζονται ορισμένες εναλλακτικές προτάσεις για τους συντελεστές ΦΠΑ, ειδικά σε ότι αφορά στην εστίαση.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στα χέρια του ένα εναλλακτικό σχέδιο το οποίο θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην τρόικα προκειμένου να μας επιτραπεί να μην αυξηθεί στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση. Κι αυτό γιατί πράγματι εκτιμάται ότι οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη υπολογίζεται να υπάρξουν.

Οπως έχουν επισημάνει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% αφενός θα προκαλέσει δραματική πτώση του τζίρου και αφετέρου θα προσθέσει δεκάδες χιλιάδες ανέργους στο ήδη υψηλότατο ποσοστό ανεργίας της χώρας μας.

Βρέθηκαν σκουλήκια σε σοκολάτες του ομίλου Carrefour!

Αν αγοράσατε σοκολάτες απο το Carrefour κάντε ένα τσεκάρισμα.

Στην προληπτική ανάκληση 7 προϊόντων σοκολάτας προχώρησε ο όμιλος Carrefour Ελλάδας – Carrefour Μαρινόπουλος, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς σε καταστήματα της εταιρείας στην Κύπρο εντοπίστηκαν σοκολάτες με ξένο σώμα (σκουλήκια).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για τους εξής κωδικούς:......

1) Σοκολάτα μαύρη με αμύγδαλο Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137772 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 17/02/2012 – C6.

2) Σοκολάτα μαύρη με φουντούκι Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137789 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 20/01/2012 – B6.

3) Σοκολάτα μαύρη Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα ( barcode): 5204239123584 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 12/04/2013 – A4.

4) Σοκολάτα γάλακτος ρύζι Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 3560070049202 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 10/2012 – C.

5) Σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050291 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 13/01/2012 – Β6.

6) Σοκολάτα γάλακτος – Φουντούκι Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050284 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 19/01/2012 – Β6.

7) Σοκολάτα γάλακτος Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050277 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 06/04/2012 – D6.

Οι ανωτέρω κωδικοί διακινούνται και στην Ελλάδα από την επιχείρηση «Καρφούρ Μαρινόπουλος ΑΕ».

Η επιχείρηση προχώρησε σε ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.