Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Μήνυμα αναγνώστη: Για το ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά.

Αγαπητοί φίλοι διαχειριστές του Φιλιατρά Νιουζ.

Ήρθα από την Αθήνα για διακοπές εδώ στην πόλη μας τα Φιλιατρά και με έκπληξη είδα ένα ασθενοφόρο που περνούσε από την πλατεία. Ρώτησα πως και έχουμε ασθενοφόρο και με ενημέρωσαν ότι λειτουργεί σταθμός του ΕΚΑΒ στην πόλη.
Αυτό είναι πέρα για πέρα καλό και κάτι πάρα πολύ χρήσιμο για την υγεία των κατοίκων.
Αν και παρακολουθώ καθημερινά το Φιλιατρά Νιουζ αυτό το θέμα μου ξέφυγε και μου είπαν οι εδώ φίλοι μου ότι υπάρχει και βίντεο από τα εγκαίνια στο Μπλόγκ σας.
Τώρα είμαι σε ίντερνετ καφέ και μόλις έψαξα και είδα το θέμα. Είδα και το βίντεο και ευχαριστήθηκα πολύ.

θέλω να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στον ......

προηγούμενο διαχειριστή σας για την εξαιρετική δουλειά που έκανε με το βίντεο από τα εγκαίνια του ΕΚΑΒ.
Να ζητήσω να βάζετε περισσότερα θέματα από την πόλη μας, ειδήσεις, έστω και μικρές, καθώς επίσης να σας δηλώσω τον σεβασμό μου προς την δουλειά που κάνετε η οποία είναι η καλύτερη που μπορείτε, και να σας δηλώσω ότι συγκινήθηκα όταν διάβασα εδώ στο Φιλιατρά νιούζ ότι τον Μάρτιο κάνατε μια επιστολή στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το πρόβλημα που υπάρχει με το γεφύρι του Λαγκουβάρδου πηγαίνοντας για Μάραθο.
Όπως διάβασα φτιάξατε και ένα βίντεο για να δει το πρόβλημα.

Σας αξίζουν συγχαρητήρια, είστε αξιέπαινοι για αυτό που κάνατε γιατί αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για τον τόπο σας.
Εύχομαι το έργο να γίνει για να μην σκοτώνονται συνάνθρωποι μας και σε ένα κομμάτι του θα οφείλεται και σε εσάς.
Κλείνω λέγοντας στον Περιφερειάρχη Κύριο Τατούλη ένα μπράβο για την ευαισθησία που δείχνει σε όλα τα θέματα και κυρίως που άκουσε την κραυγή αγωνίας ενός μπλόγκ.

Με εκτίμηση
Ν. Σ.

Δύο βελτιώσεις για τη ρύθμιση των χρεών προανήγγειλε το υπ. Εργασίας

Έκπτωση έως 100% στα πρόσθετα τέλη και για όσους οφειλέτες θα καταβάλλουν σε λίγες δόσεις τα χρέη τους προς τα Ταμεία και όχι μόνο εφάπαξ, όπως ισχύει, καθώς και δυνατότητα επιλογής, για 3 χρόνια, μιας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας ώστε να είναι ευχερέστερη η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς είναι δύο βελτιώσεις που θα κάνει το υπουργείο Εργασίας στο σύστημα ρύθμισης των χρεών.

Τις δύο βελτιώσεις τις οποίες διεκδικούσαν οι ..........

μικρομεσαίοι προανήγγειλε ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνης στη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕκαι της ΕΣΕΕ και σε αυτές κάθε μήνα θα προστίθεται το 20% των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Κατά τη συνάντηση οι πρόεδροι των δύο μεγάλων οργανώσεων, κ.κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκαν στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και την αδυναμία τους σε πολλές περιπτώσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο τους. Πρότειναν, επίσης, βελτιώσεις στο υπάρχον σύστημα οφειλών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στο έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στους επαγγελματίες για τη δυνατότητα που έχουν να αξιοποιήσουν τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Από την πλευρά του ο Υπουργός επεσήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα και μέλημα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση των πόρων του Ταμείου και δεσμεύτηκε για τη λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου στον ΟΑΕΕ, έτσι ώστε να ενημερώνονται οι οφειλέτες με κάθε λεπτομέρεια για τις επιλογές που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Παράλληλα ο κ. Κουτρουμάνης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει, μετά από οικονομική μελέτη που θα εκπονηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου, το αίτημα των οργανώσεων για μετάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, με μικρότερες εισφορές, για τους ασφαλισμένους. Αυτή η μετάταξη, εφόσον υιοθετηθεί και εφαρμοστεί, θα ισχύσει για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι πέραν από το 2013. Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι η δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία θα έχουν μόνο όσοι έχουν υπαχθεί ή θα υπαχθούν σε ρυθμίσεις οφειλών.

Αγώνας δρόμου για το ΙΚΑ

Την ίδια στιγμή σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η διοίκηση του ΙΚΑ για την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών.

Στοιχεία Επιτόπιων Ελέγχων

Τον Ιούνιο 2011 ελέγχθηκαν 5.624 κοινές επιχειρήσεις και εντοπίστηκε ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας 20%

Τον Ιούνιο 2011 ελέγχθηκαν 4.443 οικοδομοτεχνικά έργα και εντοπίστηκε ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας 13%

Έλεγχοι εντοπισμού διαφορών μεταξύ δηλωθέντων και καταβληθέντων εισφορών

Κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011, πραγματοποιήθηκαν 51.745 μηχανογραφικοί έλεγχοι και καταλογίστηκαν 377.844.490,34€ ληξιπρόθεσμες εισφορές.

Το ποσό αυτό είτε θα καταβληθεί άμεσα είτε θα ρυθμισθεί με βάση τις ισχύουσες προϋποθέσεις (36 δόσεις ή με την καταβολή κάθε μήνα επιπλέον του 20% των τρεχουσών εισφορών).

Είσπραξη τρεχουσών εισφορών

Τον Ιούλιο του 2011 εισπράχθηκαν 984.778.142,27€ από τρέχουσες εισφορές αυξημένες κατά 7,8% σε σχέση με το μήνα Ιούνιο του 2011.

Είσπραξη καθυστερούμενων εισφορών

Τον Ιούλιο του 2011 εισπράχθηκε συνολικά από κάθε είδους καθυστερούμενες οφειλές το ποσό των 60.521.352,54€. Σημειώθηκε αύξηση κατά 6,24% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011.

Πορεία υπαγωγής των επιχειρήσεων στον ειδικό διακανονισμό

Έως τις 9/8/2011 υποβλήθηκαν συνολικά 10.827 αιτήσεις ενεργών επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους στο διακανονισμό των οφειλών τους με την επιπλέον καταβολή 20% επί των τρεχουσών εισφορών τους. Έναντι των παραπάνω αιτήσεων υπαγωγής, έχει καταλογιστεί το ποσό των372.989.264,33€ και έχουν ήδη εισπραχθεί έναντι δόσεων 33.256.784,56€

Λήψη αναγκαστικών μέτρων

Κατά το μήνα Ιούλιο επιβλήθηκαν καταλογιστικές πράξεις (για κύριες εισφορές, προσαυξήσεις, πρόστιμα, πρόσθετα τέλη, αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά) συνολικού ύψους 286.371.845,03€ και επισπεύσθηκαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, που αντιστοιχούν σε καθυστερούμενες εισφορές ύψους 105.683.440,5€. Επιπρόσθετα, υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές για μη αποδοθείσες εισφορές, συνολικού ύψους 112.914.864,81€

Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατάσχεση εις χείρας τρίτων)

Τον Ιούλιο του 2011 ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε 470 οφειλέτες (ενεργούς και μη) που οφείλουν στο ΙΚΑ πάνω από 1.000.000€. Η συνολικές οφειλές αυτών των επιχειρήσεων (ενεργών και μη) ανέρχεται στο ύψος του 1.948.025.316,92€. Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου έως σήμερα, είναι η υποβολή αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση και η σταδιακή ένταξη σε ρύθμιση 135 οφειλετών αυτής της κατηγορίας. Το ποσό των εισφορών που ρυθμίζεται και που αντιστοιχεί στην κατηγορία αυτή ανέρχεται στα 473.910.227,84€. Οι προσπάθειες θα ενταθούν από 1/9/2011 προκειμένου το σύνολο αυτών των επιχειρήσεων να ενταχθεί σε ρύθμιση.

Αφαίρεση ΑΦΜ για όσους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις

Με αφαίρεση του ΑΦΜ τους θα τιμωρούνται όσοι φορολογούμενοι εντοπίζονται από 1 Σεπτεμβρίου 2011 να μην έχουν υποβάλει δηλώσεις στην εφορία για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και αφορά μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ αλλά και όσους εντοπίζονται να έχουν δημιουργήσει «εταιρείες-μαϊμού» ή έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία στην εφορία.

Χωρίς ΑΦΜ οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα ..........

μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να μεταβιβάζουν ακίνητα ή ακόμα και να λάβουν δάνειο από τράπεζα.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι οι διαδικασίες εκκαθάρισης του Μητρώου Taxis θα αρχίσουν από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με τις παραπάνω παραβάσεις, θα λάβουν επιστολή με την οποία καλούνται να προσέλθουν στην εφορία εντός μηνός και να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, καταβάλλοντας τους φόρους που τους αναλογούν. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκριθεί με τη λήξη της προθεσμίας, ο ΑΦΜ του θα απενεργοποιείται.

Γιορτή Μπάμιας στους Aρμενιούς Τριφυλίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και τούτη τη χρονιά (Σάββατο 13 Αυγούστου) γίνεται η γιορτή μπάμιας στους Aρμενιούς Τριφυλίας.

Με πολύ μεράκι έχουν αρχίσει οι εργασίες για μια πετυχημένη γιορτή.

Προσφέρουμε δωρεάν καλομαγειρεμένες μπάμιες στο φούρνο.

Επίσης το τοπικά μαγαζιά προετοιμάζονται να έχουν καλοψημένη γουρουνόπουλα παγωμένη μπύρα, της ώρας ψητά, και πλούσιες σαλάτες.

Επίσης ετοιμάσθηκε και υπάρχει άνετος χώρος ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ



ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΡΠΑΓΗ»ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ...!!!

O Περικλής Αθανασόπουλος γράφει:

Σήμερα που τα πάντα κάποιοι θέλουν να τα αλλάξουν στο όνομα της τεχνητής οικονομικής κρίσης, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους πρέπει να συμβούν τα παρακάτω:

Να εκμεταλλευτούν την αδράνεια των φορέων των τοπικών κοινωνιών…!!!
Να χρησιμοποιήσουν «δικούς τους» ανθρώπους οι οποίοι να είναι γνώστες του στόχου…!!!
Να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους φιλόδοξους και.......

εν ονόματι της κάποιας εξουσίας να πουλήσουν ακόμα και τον εαυτόν τους για να την αποκτήσουν…!!!
Να αποπροσανατολίσουν τον απλό πολίτη σε οτιδήποτε απλά μονό και μόνο να μην συμμετέχει…!!!

Στο συγκεκριμένο θέμα της «αρπαγής « του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ όλα τα παραπάνω συντελούν μαζί.
Ενώ «κλέβουν» το Νοσοκομείο από την πόλη και τους κατοίκους της, οι τοπικοί φορείς έχουν αδρανοποιηθεί πλήρως, οι κάτοικοι κοιμούνται, οι διοικήσεις αρκούνται στις προσωρινές εξουσίες, και οι πολιτικοί απλά συμφωνούν με την κομματική γραμμή…!!!
Ας πούμε όμως δυο πράγματα για την επερχόμενη συνδιοίκηση των δύο Νοσοκομείων (Κυπαρισσίας- Καλαμάτας), δηλαδή τι επίκειται να συμβεί…!!!
1. Συρρίκνωση η κατάργηση κλινικών.
2. Συγκεντρωτισμός στο «εμπόριο» της νοσηλείας των πολιτών.
3. Συγκεντρωτισμός στην διαχείρισης της περίθαλψης.
4. Συγκεντρωτισμός στην διαχείριση των πόρων από κληροδοτήματα και δωρεές.

Να αναφερθούμε όμως στο τελευταίο και να δούμε τι σημαίνει αυτό για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Το Νοσοκομείο εξ ολοκλήρου κατασκευάστηκε από κληρονομία, και σήμερα έχει μια αρκετά μεγάλη περιουσία η οποία χάριν κάποιον «ειδικών» κοιμάται…!!!
Η περιουσία του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας αγγίζει περίπου τα 7.000.000 ευρώ και κατά μια προσέγγιση μπορεί να αποφέρει κέρδη περίπου 500.000 ετησίως αντί περίπου 50-60.000 που απολαμβάνει σήμερα…!!!
Με την συνδιοίκηση των δύο Νοσοκομείων για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας θα αποφασίζει η διοίκηση της Καλαμάτας με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Οι όποιες απολαβές θα αναφέρονται και στα δύο Νοσοκομεία…!!!
Για οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν θα έχουν τον πρώτο λόγο οι Κυπαρίσσιοι επαγγελματίες…!!!
Θα περιοριστούν οι τολμηρές δωρεές που για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με της Καλαμάτας…!!!

Γράφονται όλα αυτά για να αφυπνιστούν κάποιοι και αν είναι δυνατόν να σεισθεί το σύμπαν στην περιοχή, αλλά μάλλον όλοι ασχολούνται με τα μπάνια τους…!!!

Τότε καλά να πάθουμε, σήμερα «κλέβουν» το Νοσοκομείο, αύριο την Μητρόπολη, μεθαύριο την αστυνομική Διοίκηση …και βλέπουμε…

Θούρειος

Απορρίμματα από την Καλαμάτα στις Λιβανάτες

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι των Λιβανατών όταν το πρωί διαπίστωσαν πως ένα φορτηγό μετέφερε απορρίμματα σε αγροτική τοποθεσία πολύ κοντά στο χωριό.

Αντέδρασαν έντονα και ενημέρωσαν την δημοτική αρχή και στην αστυνομία. Μετά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως το φορτηγό είχε ξεκινήσει από την Καλαμάτα και τα απορρίμματα είχαν προορισμό ένα χωράφι, ο ιδιοκτήτης του οποίου ισχυρίζεται πως έχει άδεια για σταθμό μεταφόρτωσης.
Της υπόθεσης έχει επιληφθεί δήμαρχος ..........

Νίκος Λιόλιος που ενημέρωσε ήδη τον εισαγγελέα Λαμίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που στην περιφέρεια Στερεάς έρχονται σκουπίδια από την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα από την Καλαμάτα. Πρόσφατα στον Ορχομενό αποκαλύφθηκε ότι σκουπίδια δεματοποιημένα μεταφέρονταν και αποθηκεύονταν στις εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου τοματοπολτού.

Τρομακτικό

ΣΧΟΛΙΟ
Νίκα.... ξέρεις τίποτα για το θέμα;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.