Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η «μηχανή» Facebook φτάνει στα όριά της

Το τελευταίο εξάμηνο, οι χρήστες του Facebook αυξήθηκαν κατά 150 εκατομμύρια, αγγίζοντας συνολικά τα 750 εκατομμύρια! Φαίνεται, ωστόσο, πως η εποχή της αλματώδους επέκτασης του δημοφιλούς δικτύου φτάνει στο τέλος της. Η επιβράδυνση της ανάπτυξής του είναι γεγονός. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να διπλασιαστούν οι χρήστες από τα 100 εκατ. στα 200 εκατ. χρειάστηκαν οκτώ μήνες, ενώ για τον τελευταίο διπλασιασμό των χρηστών χρειάστηκε ενάμισι χρόνος.

Συνήθως, οι εταιρείες νέων τεχνολογιών ακολουθούν ...........

τη φημισμένη καμπύλη S. Λίγοι είναι οι καταναλωτές που δοκιμάζουν τις νέες τεχνολογίες αμέσως, ενώ λίγοι είναι και αυτοί που μένουν τελευταίοι. Οι περισσότεροι τις δοκιμάζουν κάπου στη μέση. Εάν το Facebook συνεχίσει έτσι -κατά πως φαίνεται- η ανάπτυξή του θα σταματήσει στο ένα δισεκατομμύριο τακτικούς χρήστες.

Βέβαια, μπορεί οι όροι του παιχνιδιού να ανατραπούν και τα ανταγωνιστικά κοινωνικά δίκτυα αποκτήσουν το προβάδισμα στις τάσεις αποσπώντας μερίδιο αγοράς από το Facebook. Ή, στην ιδανική περίπτωση για το Facebook, μπορεί η Κίνα να επιτρέψει την πρόσβαση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στη χώρα, ανοίγοντας την πόρτα σε μια τεράστια αγορά. Επιπλέον, περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο αλλά δεν μπαίνουν στο διαδίκτυο. Εάν αρχίσουν να χρησιμοποιούν μαζικά τα smartphones που προσφέρουν σύνδεση στο διαδίκτυο, το Facebook θα είναι από τους κερδισμένους, καθώς θα προσελκύσει εκατομμύρια νέους χρήστες.

Υπάρχει, ωστόσο, και μια δεύτερη μεταβλητή -ο βαθμός στον οποίο χρησιμοποιείται ένα δίκτυο. Οι σημερινοί χρήστες του Facebook «ανεβάζουν» καθημερινά 4 δισ. φωτογραφίες, ενημερώσεις κατάστασης (status updates) και συζητήσεις. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο όγκος των πληροφοριών που μοιράζονται οι χρήστες διπλασιάζεται κάθε χρόνο και θα συνεχίζει να αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό.

Για πόσο όμως; Ο αριθμός των μηνυμάτων που λαμβάνονται ανά άτομο, ανεξαρτήτως μέσου, αυξήθηκε κατά περίπου 1.000 φορές τους δύο τελευταίους αιώνες (ως το 2000), σύμφωνα με τον Αντριου Οντλίζκο, ακαδημαϊκό και πρώην ερευνητή της AT&T Labs. Η αύξηση αυτή αναλογεί σε 5% ετησίως, κατά μέσο όρο. Τα μεγάλα άλματα που διαδέχθηκαν σπουδαίες ανακαλύψεις, όπως τον τηλέγραφο ή το τηλέφωνο, συνήθως καταλήγουν σε ανάπτυξη με πολύ αργούς ρυθμούς. Επιπλέον, η Cisco επισημαίνει ότι την τελευταία πενταετία η κυκλοφορία (traffic) στο διαδίκτυο αυξάνεται «μόλις» κατά 50% ετησίως και υποστηρίζει ότι ο ρυθμός αυτός μειώνεται. Το σίγουρο είναι ότι το Facebook δεν μπορεί να αναπτυχθεί γρηγορότερα από την κυκλοφορία στο διαδίκτυο.

Η αξία του Facebook αποτιμάται σήμερα στα 80 δισ. δολάρια στην γκρίζα αγορά, δηλαδή στο 100πλάσιο των περσινών της κερδών. Όπως έχει δηλώσει ο ιδρυτής της εταιρείας, το πιθανότερο είναι ότι έως το 2012 θα έχει προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή. Ίσως ο Ζούκερμπεργκ θέλει να βεβαιωθεί ότι η εταιρεία του θα προλάβει να μπει στο χρηματιστήριο προτού οι μηχανές της αρχίσουν να κόβουν ταχύτητα.

BEST TV

Άστραψε και βρόντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας για τα κουνούπια

Άμεση αντίδραση από Αλευρά – «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τα κουνούπια στο νομό μας». Ακαριαία ήταν σήμερα η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά στην δυσφήμιση που υπέστη ο νομός με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» που έκανε λόγο για... «Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δ. Νείλου».
Και η αντίδραση του κ. Αλευρά ήταν έντονη μπροστά στα ........

όσα αναφέρονταν στα οποία απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία και με τα όσα έχουν ήδη γίνει με την εξέλιξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά .....

«...πως δεν συντρέχει κανένας μα κανένας λόγος ανησυχίας». Ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε το δημοσίευμα «...επικίνδυνο, κακής ενημέρωσης και κακής πληροφόρησης που έχει πανικοβάλει τους κατοίκους της Μεσσηνίας και τους τουρίστες».
Σημείωσε δε πως «..στις παγίδες που έχουμε βάλει στο νομό σας διαβεβαιώνω υπεύθυνα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με το κουνούπι – τίγρης».

Ο κ. Αλευράς στην συνέχεια τόνισε πως μπορεί να καθυστέρησε λίγο η ανάπτυξη του προγράμματος καταπολέμησης «...όμως με συστηματική παρακολούθηση και με καταγραφή των στοιχείων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και με προεργασία που είχαμε κάνει, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το θέμα των κουνουποειδών στο νομό κι όχι μόνο δεν υπάρχει επικινδυνότητα για την υγεία των κατοίκων αλλά δεν υπάρχει και μεγάλη όχληση, στις μεγαλύτερες περιοχές του νομού μας».

BEST TV

ΣΧΟΛΙΟ
Τριπλή σφαλιάρα στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" από Ξενοδόχους, Καφαντάρη και Αλευρά.

Κανένα θέμα δεν υπάρχει με τα κουνούπια στην Μεσσηνία !

Θύελλα αντιδράσεων στους Ξενοδόχους, Τουριστικούς πράκτορες, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού αλλά και στους κατοίκους της Μεσσηνίας ξεσήκωσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελευθερία για το κουνούπι «Φονιά » του Δυτικού Νείλου, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την δυσφήμιση που υπέστη ολόκληρος ο νομός.

Μετά τις σκληρές δηλώσεις του ...........

Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά που έκανε σήμερα σε έκτακτη Σ/Τ και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης διαψεύδει με την σειρά του το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αναφορά στον Εισαγγελέα Καλαμάτας ο οποίος διέταξε κατεπείγουσα προανακριτική εξέταση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελευθερίας

Ο Δ.Καφαντάρης απαντά στο Πρωτοσέλιδο της Ελευθερίας !......

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο άρθρο σας στις 9 Αυγούστου 2011 με τίτλο «Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δ.Νείλου», ως Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, οφείλω να επισημάνω ότι ο Δήμος μας είναι μια περιοχή στα όρια της οποίας εκτελείται ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος ψεκασμού από την ΑΝ.ΜΕΣ.Α.Ε.Ο.Τ.Α. μέσω της αναδόχου εταιρίας του έργου. Επιπλέον, εμείς ως Δημοτική Αρχή είχαμε ξεκινήσει την καταπολέμηση των κουνουπιών με δική μας πρωτοβουλία εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τον Μάρτιο μήνα, πριν ακόμα η συγκεκριμένη εταιρία ξεκινήσει ψεκασμούς.

Η περιοχή μας, όπως γνωρίζεται, είναι καθόλα τουριστική και αυτή την εποχή κατακλύζεται από πάρα πολύ κόσμο. Μέχρι σήμερα, από ασφαλείς πληροφορίες, δεν υπάρχει κανένα κρούσμα από τον ιό του Δ.Νείλου. Φυσικά, θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να παρακολουθούμε στενά λειτουργώντας με γνώμονα την καταπολέμηση των κωνωποειδών.

Η συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Επιστημονικής Επιτροπής κρίνεται έως σήμερα θετική ώστε να ελέγχονται άμεσα τυχόν άλλα προβλήματα που ίσως παρουσιαστούν.

Είμαστε ένας όμορφος τόπος, ένας ασφαλής προορισμός.

BEST TV

ΣΧΟΛΙΟ
Άλλο ένα άγριο κράξιμο για την συλλογή της η "Ελευθερία".....

Δύσκολες ημέρες έρχονται για τον Γιώργο Παπανδρέου

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 2012;;

Δύσκολος χειμώνας για τους πολίτες, αλλα δύσκολος θα είναι και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.. Σύμφωνα με άρθρο του «The Journal of the American Enterprise Insitute» εκτιμάται πως έρχεται κύμα χρεοκοπιών που θα πλήξουν άσχημα τις ευκαιρίες επανεκλογής του Ομπάμα και θα προκαλέσου ντόμινο στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Ο συντάκτης Desmond Lachman αναφέρεται ..........

τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Οσον αφορά στην Ελλάδα προβλέπει πτώση της κυβέρνησης μέχρι το 2012.

Αναλυτικότερα γράφει:

«Η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους συμβαίνει την χειρότερη στιγμή για τον Ομπάμα. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά στο να οδηγηθούμε σε ένα κύμα ευρωπαϊκών χρεοκοπιών στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, την περίοδο δηλαδή των αμερικανικών εκλογών του 2012.

Όταν θα συμβούν οι ευρωπαϊκές χρεοκοπίες, θα υπάρξει ένα ντόμινο συνεπειών στην παγκόσμια οικονομία, όπως συνέβη και το 2008, όταν ξέσπασε η αμερικανική κρίση. Και με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ και τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ανεργία την περίοδο των εκλογών θα αγγίξει τα μεταπολεμικά επίπεδα. Μία τέτοια εξέλιξη, θα αποτελέσει και την κύρια προεκλογική κριτική κατά του Ομπάμα.

Η υπερβολική έκθεση των αμερικανικών funds στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, είναι σίγουρο ότι προκαλεί εφιάλτες στον Ομπάμα.

Στον αντίποδα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αυτές, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, λόγω της έκθεσης τους στην κρίση χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ύψους $2 τρις δολαρίων.

Σε πρόσφατη μελέτη του, το ΔΝΤ υπολόγισε ότι η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, αγγίζει περίπου το 80% της κεφαλαιακής βάσης τους. Και οι συγκεκριμένες τράπεζες, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις απώλειες που θα υποστούν λόγω των κρατικών χρεών που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκια τους.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος της ύψους $450 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του χρόνου. Υπό το βάρος ενός προγράμματος λιτότητας σχεδιασμένο από την ΕΕ και το ΔΝΤ, η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται ήδη σε μία εικονική ελεύθερη πτώση, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 9% τους τελευταίους 18 μήνες!.

Παρά τα προβλήματα της χώρας, το ΔΝΤ απαιτεί από την Ελλάδα να επιβάλει μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα μέσα στο επόμενο έτος, την στιγμή που βιώνει μία εγχώρια πιστωτική κρίση, καθώς και μία κοινωνική και πολιτική αναταραχή.
Η πρακτική αυτή, είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει την ήδη πολύ βαθιά ύφεση.

Δεν είναι περίεργο ότι η συγκεκριμένη πολιτική έχει εξαπολύσει ένα κύμα δημόσιας διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας, το οποίο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου πριν το 2012 και να οδηγήσει σε περισσότερες αναλήψεις κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες.

Όπως έδειξαν οι πρόσφατες πιέσεις των αγορών στην Ισπανία και την Ιταλία, μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα σύρει μαζί της, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Μάλιστα, αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν δημοσίως παραδεχτεί ότι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ενδέχεται να μεταδώσει την μόλυνση στη υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μία τραπεζική κρίση τύπου Lehman στον ευρωπαϊκό πυρήνα.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούμενες την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, έχουν αρχίσει τις περικοπές όσον αφορά τα δάνεια στην Ιταλία και την Ισπανία. Έχουν αρχίσει επίσης να διστάζουν να δανείσει η μία την άλλη.

Πλέον, ο Ομπάμα θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για το αν μία ευρωπαϊκή πιστωτική κρίση, θα μπορούσε να τσακίσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη σε συνδυασμό με μία επιδείνωση της κρίσης σε Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες εξαρτώνται από την εισροή ξένων κεφαλαίων.

Η χαλάρωση των αμερικανικών οικονομικών στοιχειών κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών και η προοπτική απογαλακτισμού της οικονομίας της από την δημοσιονομική και νομισματική πολιτική των τελευταίων δύο ετών, δεν προμηνύουν καλούς οιωνούς. Και ένα σοκ από την Ευρώπη, θα ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η οικονομία των ΗΠΑ και ο Ομπάμα»

Από 13% στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση Οδηγούν πολλούς κλάδους εργαζομένων στην απόγνωση

Από 1η Σεπτεμβρίου , ένα ιδιαιτέρως αντιαναπτυξιακό μέτρο που θα ενισχύσει την καθίζηση της όποιας οικονομικής δραστηριότητας έχει απομείνει ανθηρή ακόμη στη Χώρα μας, θα αρχίσει να εφαρμόζεται.

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς , έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους , ότι πρόκειται για ένα μέτρο που απλά θα επισπεύσει τα λουκέτα και θα εκτινάξει την ανεργία, έχοντας κάνει σαφή τη δική του πολιτική πρόταση που έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Άλλωστε το πόσο αρνητικά επηρεάζουν την αγορά πολιτικές τυφλών φόρων , το ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο.

Με την ποσοστιαία αύξηση του τουριστικού ΦΠΑ στο ...........

11% είδαμε δραματική συρρίκνωση των εσόδων από τον τουρισμό , ενώ μόλις έγινε η σωστή διορθωτική κίνηση δηλ. μείωση κατά 4,5% στη διαμονή, δηλαδή από το 11% που αδικαιολόγητα είχε θεσμοθετηθεί σε 6,5%, ο κλάδος πήρε τα πάνω του και άρχισε δειλά- δειλά να επανακάμπτει.

Δυστυχώς το πάθημα δεν έγινε μάθημα στον κ. Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του και επαναλαμβάνει το ίδιο τραγικό λάθος.

Από την εφαρμογή του νέου ποσοστού στο ΦΠΑ δηλ. το 23% στην εστίαση , προβλέπεται να επικρατήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην αγορά, με αυξήσεις στα προϊόντα και στην παροχή των Υπηρεσιών , τέτοιες που οι ήδη λαβωμένοι Έλληνες , παρά την κουλτούρα και την εξωστρεφή ζωή, δε θα μπορέσουν ν΄ακολουθήσουν.

Λουκέτα , ανεργία και άσχημη ποιότητα ζωής , θα είναι τα επακόλουθα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής.

Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, εν όψει της δυσάρεστης αυτής αλλαγής που πέραν των άλλων αρνητικών συνεπειών στην καθημερινότητα των Ελλήνων θα επηρεάσει και τη ναυαρχίδα της ανάπτυξής μας τον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καλοκαιρινή επίθεση της κυβέρνησης κατά του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται, με την αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης από 13 σε 23%. Το χειρότερο σενάριο, γίνεται πραγματικότητα. Ο τουριστικός κλάδος, έχοντας υποστεί τις συνέπειες από την ανυπαρξία συγκροτημένης τουριστικής πολιτικής, βρίσκεται ενώπιον μιας καταστροφικής κυβερνητικής απόφασης.

Σε ένα ιδιαίτερα ρευστό κλίμα, με τον τουρισμό να εξαρτάται από πολλούς συγκυριακούς παράγοντες, η κυβέρνηση όφειλε να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα σε όλο το μήκος της τουριστικής αλυσίδας. Κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καθιστά τον ελληνικό τουρισμό μη ανταγωνιστικό. Με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι πράττει χωρίς καμιά λογική συνέχεια. Σπασμωδικά και βεβιασμένα. Ανεύθυνα και αδιάφορα απέναντι στον τουρισμό.

Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί τόσο μένος και τόση απαξία. Το υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού θα μείνει άβουλο χωρίς θέση και άποψη για το έγκλημα που συντελείται? Τι απαντήσεις θα δώσει στους χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους του κλάδου, που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια βάλλονται από παντού? »

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

«Κατάργηση των παράνομων χρεώσεων που επιβάλλουν τα πιστωτικά ιδρύματα σε όσους καθυστερούν έστω και για λίγο τις δόσεις των δανείων»

Σε ειδοποιήσεις – ενημερώσεις - «statements», τις οποίες στέλνουν πολλά πιστωτικά ιδρύματα στους πελάτες τους, ενημερώνουν ότι αν καθυστερήσουν επτά ημέρες την πληρωμή δανείων και πιστώσεων και 30 ημέρες την πληρωμή στις πιστωτικές κάρτες, θα αναγκασθούν να πληρώσουν επιπλέον 12 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, 15 ευρώ για πιστωτικές κάρτες, 8 ευρώ για καταναλωτικά δάνεια, 30 - 80 ευρώ για επιχειρηματικά δάνεια τακτικής λήξης, 50 ευρώ για αλληλόχρεους λογαριασμούς και 120 ευρώ για επιχειρηματικούς αλληλόχρεους λογαριασμούς.

Τέτοιες πρακτικές, όμως, από τις Τράπεζες είναι ...........

καθόλα παράνομες και καταχρηστικές, αφού αντίστοιχοι όροι δεν προβλέπονται σε καμία σύμβαση με δανειολήπτες, τα πιστωτικά ιδρύματα εισπράττουν τόκους υπερημερίας για κάθε ημέρα καθυστέρησης των δόσεων των δανείων και περαιτέρω αντίστοιχες ενέργειες συνιστούν κατάχρηση δικαιώματος από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης, την οποία βρίσκονται οι πολίτες, του μεγάλου ποσοστού των ληξιπρόθεσμων δανείων αλλά και της καθόλα παράνομης, αντισυμβατικής και καταχρηστικής αυτής πρακτικής των πιστωτικών ιδρυμάτων απαιτείται η άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και των Ανεξάρτητων Αρχών, προκειμένου να μην ισχύσει και να μην επιβληθεί ένα νέο τέτοιο χαράτσι στους δανειολήπτες. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών

1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να παρέμβει και πότε για να αποτρέψει τα πιστωτικά ιδρύματα από την επιβολή μιας ακόμη επιβάρυνσης προς τους δανειολήπτες;

2. Έχουν ενεργοποιηθεί οι Ανεξάρτητες Αρχές για αυτή τη νέα επιβάρυνση και τι μέτρα προτίθενται να λάβουν;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Γιαννακοπούλου γνωρίζετε ότι υπάρχει απόφαση τελεσίδικη οτι οι εισπράξεις απο τις τράπεζες για προμήθεια κλπ κλπ είναι παράνομες και πρέπει να σταματήσουν?
Χθες σε συναλλαγή μου στην Εθνική στα Φιλιατρά Έβαλα κάτι χρήματα σε λογαριασμό τρίτου. Μου ζήτησαν έξοδα προμήθειας 5 ευρώ.....
Κατά τ' άλλα έχει καταργηθεί ε;;;;
ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΛΟΥΣ;

Χριστιανούπολη Τριφυλίας Στερνό αντίο στον 76χρονο που βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του

Στερνό αντίο στον 76χρονο Παναγιώτη Μιάμη, που το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του σε χωράφι λίγο έξω από τη Χριστιανούπολη Τριφυλίας, είπαν χθες το απόγευμα η σύζυγός του, οι κόρες του με τις οικογένειές τους, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί.
Πόνος αβάσταχτος, βαρύς κι ανείπωτος για τον τόσο άδικο χαμό του δικού τους ανθρώπου. Ο μυστηριώδης θάνατος του 76χρονου έχει διαστάσεις πραγματικής τραγωδίας και από τα τρεμάμενα χείλη όλων το μόνο που έβγαινε ήταν ένα πελώριο «γιατί» και ένα απέραντο «πώς»…

Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου, κάτοικοι της περιοχής είδαν πως .........

είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση λίγο έξω από τη Χριστιανούπολη και αμέσως ειδοποίησαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας. Όταν όμως, κάποιοι από αυτούς έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως δεν επρόκειτο για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, αλλά ένα αυτοκίνητο μάρκας «Toyota Avensis» ήταν τυλιγμένο στις φλόγες. Μέσα σε αυτό, στη θέση του οδηγού ήταν κάποιος. Μετά τη κατάσβεση της φωτιάς, που είχε επεκταθεί και περιμετρικά του οχήματος, στο χωράφι, αντίκρισαν στη θέση του οδηγού ένα απανθρακωμένο πτώμα, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν του άτυχου 76χρονου. Από τις Αστυνομικές Αρχές ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου, που το μεσημέρι της Κυριακής έκανε αυτοψία στο σημείο του τραγικού συμβάντος και με τα μέχρι στιγμής ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε, δεν φαίνεται να έχει ενδείξεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Από το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου 76χρονου συντετριμμένοι από τον τόσο άδικο χαμό του δικούς τους ανθρώπου, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε, δεν πιστεύουν πως, ίσως, μπορεί να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα ακριβή αίτια του θανάτου και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας. Η τοπική κοινωνία της Χριστιανούπολης είναι συγκλονισμένη και οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν και να εξηγήσουν το τραγικό τέλος του 76χρονου για τον οποίο σημείωναν πως ήταν καλός οικογενειάρχης, μαχητής της ζωής, ήσυχος άνθρωπος χωρίς να έχει διενέξεις, προστριβές ή διαφορές.

*Σεβόμενοι τη μνήμη του άτυχου 76χρονου και την επιθυμία συγγενών του, στους οποίους εκφράζουμε θερμά συλληπτήρια, δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - "Θάρρος"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη στην εθνική οδό Τρίπολης Καλαμάτας, καθώς από τις 5:30 τα ξημερώματα θα ξεκινήσει η μεταφορά γιγαντιαίου μηχανήματος από τον κόμβο Αλλαγής στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ, στην Μεγαλόπολη.

Ο ειδικός συρμός που μεταφέρει το μηχάνημα είναι μήκους 84,9 μέτρων, πλάτους 6,04 μέτρων και ύψους 5,4 μέτρων, ενώ κατά την κίνηση του καταλαμβάνει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κινείται, δε, με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 7 ..........

χιλιόμετρα ανά ώρα κι αναμένεται να φτάσει στο ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης αργά το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των διερχόμενων θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των ΙΧ επιβατηγών αυτοκινήτων, που θα κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, τα οποία θα ακολουθούν την διαδρομή, διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα.

Όσον αφορά τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα διακόπτεται η κυκλοφορία τους προς Τρίπολη στον κόμβο Αλλαγής και προς Καλαμάτα στο 40,5 χλμ της εθνικής οδού λίγο πριν τα Παραδείσια. Όταν ο συρμός σταθμεύει, θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων εκ περιτροπής.

Για τα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών, που κινούνται προς Καλαμάτα, θα διακόπτεται η κυκλοφορία τους και θα σταθμεύουν στα διόδια Λεονταρίου, επί του αυτοκινητοδρόμου. Θα συνεχίζουν το ταξίδι τους, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση.

ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εστίασης

Στο συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13% θα μεταταγούν από την 1η Σεπτεμβρίου αναψυκτικά, χυμοί και υπηρεσίες εστίασης, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ερμηνεύει τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο συντελεστή 23% προβλέπεται ότι θα μεταταγούν οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, τα έτοιμα ροφήματα όπως είναι ο καφές, το τσάι, η σοκολάτα και τα αεριούχα νερά, φυσικά ή τεχνητά.
Αυτό δεν ισχύει για τα μη αεριούχα φυσικά ή .........

τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών τα οποία παραμένουν στο συντελεστή 13%

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες εστίασης στο συντελεστή ΦΠΑ 23% προβλέπεται ότι θα μεταταγούν η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων. Παράλληλα, όπως διευκρινίζεται, παροχή υπηρεσίας εστίασης είναι και η τροφοδοσία (catering), εφόσον αυτή δεν συνίσταται σε απλή παράδοση φαγητού.

Επίσης στο συντελεστή ΦΠΑ 23% υπάγονται και οι παραδόσεις αγαθών από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, δηλαδή οι παραδόσεις έτοιμων εδεσμάτων ή γευμάτων ή γενικότερα φαγητών, χωρίς την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών από την επιχείρηση. Διευκρινίζεται ακόμη ότι στο συντελεστή ΦΠΑ 23% υπάγονται και οι υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στα λοιπά καταλύματα, των οποίων οι υπηρεσίες διαμονής φορολογούνται, από την 1/1/2011, με τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ακόμη ότι στην περίπτωση όπου οι τα ξενοδοχεία παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές σε ενιαία τιμή, υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επιμέρους συντελεστές δεν είναι εφικτός, η διάκριση από την 1η/9/2011 να γίνεται ως εξής:

α. Διαμονή με πρωινό: 8% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον συντελεστή ΦΠΑ 23% ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.

β. Διαμονή με ημιδιατροφή: 20% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον συντελεστή ΦΠΑ 23% ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα.

γ. Διαμονή με το σύστημα all inclusive (πλήρης διατροφή, περιλαμβανομένων της κατανάλωσης ποτών και της παροχής λοιπών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο πακέτο, όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, χρήση ομπρελών, αθλητικές υπηρεσίες κ.ά.): 40% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης, για την κατανάλωση αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ εξακολουθούν να υπάγονται οι παραδόσεις γλυκών από ζαχαροπλαστεία και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις, τα οποία δεν καταναλώνονται επιτόπου, αλλά παραλαμβάνονται για κατανάλωση εκτός των καταστημάτων αυτών. Εντούτοις, όταν τα γλυκά περιλαμβάνονται σε πακέτα έτοιμων φαγητών προς άμεση κατανάλωση, που παραδίδονται από εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, οβελιστήρια, οινομαγειρεία, ψητοπωλεία, ταχυφαγεία, καφετέριες και συναφή καταστήματα, ο κανονικός συντελεστής εφαρμόζεται σε όλα τα αγαθά που περιέχονται στο πακέτο.

Εξαιρούνται από τον κανονικό συντελεστή, και κατά συνέπεια συνεχίζουν να υπάγονται στον μειωμένο, οι παραδόσεις έτοιμων εδεσμάτων, γευμάτων και φαγητών γενικά που πραγματοποιούνται από κυλικεία που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ή νοσηλευτικών επιχειρήσεων, ή ιδρυμάτων, ή ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας. Αυτό σημαίνει ότι ο μειωμένος συντελεστής συνεχίζει να εφαρμόζεται στις παραδόσεις των ειδών αυτών από τα κυλικεία που λειτουργούν εντός σχολείων, πανεπιστημίων και λοιπών εκπαιδευτικών οργανισμών ή επιχειρήσεων, καθώς επίσης και εντός νοσοκομείων, κλινικών, γηροκομείων, ασύλων κ.λπ. Ωστόσο, οι παραδόσεις αεριούχου νερού, έτοιμων ροφημάτων, χυμών, αναψυκτικών και λοιπών μη αλκοολούχων ποτών από τα κυλικεία αυτά υπάγονται στον συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ακόμη ότι συνεχίζουν να υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή οι παραδόσεις τυποποιημένων ειδών διατροφής, τα οποία παρασκευάζονται για ευρεία κατανάλωση και διατίθενται προς πώληση συσκευασμένα ή είναι εμπορεύσιμα σε μεγάλες συσκευασίες ή ποσότητες και πωλούνται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες.

Η διάταξη αυτή αφορά στα προϊόντα που παρουσιάζονται στα σημεία πώλησης συσκευασμένα, όπως κονσέρβες, αλλαντικά, αλίπαστα, γιαούρτια, έτοιμες σαλάτες (ταραμοσαλάτα, τυροσαλάτα, ρώσικη κ.ά..), καθώς και είδη διατροφής που παρουσιάζονται σε μεγάλες συσκευασίες ή σε μεγάλες ποσότητες και διατίθενται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες, όπως αλλαντικά, αλίπαστα, τυριά, ελιές, τουρσί και λοιπά παρόμοια. Σημειώνεται ότι η απλή τοποθέτηση σάντουιτς σε πλαστική ή σε άλλη συσκευασία δεν καθιστά τα αγαθά αυτά τυποποιημένα. Η παράδοση ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων συνεχίζει να υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή 13%.

«Μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές

Περικοπές σε τουλάχιστον 980 φοροαπαλλαγές εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται όλες οι απαλλαγές φόρου που αφορούν σε γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές και μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς κοστίζουν στον Προϋπολογισμό σε ετήσια βάση πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικά, αναμένεται να κοπούν οι ............

εξής φοροαπαλλαγές:

- για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, που κοστίζουν στον προϋπολογισμό 2,4 δισ. ευρώ ετησίως.
- για τα νομικά πρόσωπα (292 εκατ. ευρώ)
- για τα ακίνητα που διαθέτουν οι επιχειρήσεις (168 εκατ. ευρώ)
- για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (100 εκατ. ευρώ).
- για το τέλος ταξινόμησης διαφόρων οχημάτων

Παράλληλα, έως τις 22 Αυγούστου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι προτάσεις των φορέων στη διεύθυνση forologikosdialogos@minfin.gr ώστε μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη να καταρτιστεί το προσχέδιο που θα αποτελέσει και τη βάση του διαλόγου.

Τέλος, ο ευρύτερος σχεδιασμός προβλέπει την κατάθεση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου, μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.

«Ζεστό» χρήμα για τους αγρότες

Σήμερα ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ περίπου του ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών.

Τα χρήματα αφορούν στις ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα) τη χρονική περίοδο Οκτωβρίος 2010-Δεκέμβριος 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: .........

Αιτωλοακαρνανίας,
Αργολίδας,
Αρκαδίας,
Άρτας,
Αχαΐας,
Βοιωτίας,
Έβρου,
Ζακύνθου,
Ηλείας,
Ημαθίας,
Ηρακλείου,
Θεσπρωτίας,
Θεσσαλονίκης,
Καρδίτσας,
Κέρκυρας,
Κεφαλληνίας,
Κορινθίας,
Κυκλάδων,
Λάρισας,
Μεσσηνίας,
Ξάνθης,
Πέλλας,
Πιερίας,
Πρέβεζας,
Ρεθύμνης,
Ροδόπης,
Σερρών,
Τρικάλων,
Φθιώτιδας και
Χαλκιδικής.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές Ι.Χ στην Καλαμάτα

Αυτοσχέδιο συνεργείο κοπής κλεμμένων οχημάτων εντόπισε στην Μεσσήνη, η Ασφάλεια Καλαμάτας, φθάνοντας παράλληλα και στα ίχνη του 23χρονου που έκλεβε τα αυτοκίνητα και τα οδηγούσε προς διάλυση.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν τμήματα από διάφορα αυτοκίνητα και προέκυψε ότι ο 23χρονος είχε διαπράξει τον τελευταίο μήνα επτά κλοπές αυτοκινήτων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ..........

διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Κλείνουν τα Στρατολογικά Γραφεία στην Πελοπόννησο

«Λουκέτο» μπαίνει στο τέλος Αυγούστου σε όλα τα Στρατολογικά Γραφεία των πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς δημιουργείται Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη θα λειτουργούν πλέον τα στρατολογικά γραφεία Σπάρτης, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Κορίνθου και φυσικά της Τρίπολης.

Το νέο Στρατολογικό Γραφείο που μετονομάζεται .........

σε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) Πελοποννήσου θα εξυπηρετεί όλη την Πελοπόννησο στεγάζεται στην οδό Θεμιστοκλέους και Ταξιαρχών.

Το Στρατολογικό Γραφείο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις 27 Αυγούστου. Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να εξυπηρετούνται και μέσω διαδικτύου, μέσω ΚΕΠ ή τηλεφωνικώς.

Προκειμένου να καλυφθεί το κενό από την κατάργηση των Στρατολογικών Γραφείων στις πρωτεύουσες των Νομών, με την πλήρη μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών, οι πολίτες, οι στρατεύσιμοι και οι οικογένειες τους θα μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον ηλεκτρονικά, μέσα από τους ιστοτόπους των Στρατολογικών Υπηρεσιών. Εκεί θα μπορούν να υποβάλλουν το αίτημα τους ηλεκτρονικά (ηλεκτρονική αίτηση), ενώ παράλληλα θα διευρυνθεί και θα βελτιωθεί περαιτέρω, η ήδη υπάρχουσα διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν να διαβιβάζουν όλα τα αιτήματα των πολιτών προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Σήμα για σεισμό και πάνω από 6 Ρίχτερ είχε το ΒΑΝ από το σταθμό του Πύργου ...

Σήμα για σεισμό ακόμα και πάνω από 6 Ρίχτερ, έχει καταγράψει η ομάδα ΒΑΝ από τις 25 Μαϊου. Το σήμα κατεγράφη στο σταθμό του Πύργου, ωστόσο η γεωγραφική περιοχή ενδεχόμενης εκδήλωσης του σεισμού, είναι αρκετά μεγάλη και ... περιλαμβάνει από τη Δυτική Πελοπόννησο έως την Κρήτη.

Την ύπαρξη του σχετικού σήματος, κατέγραψε ..........

η ομάδα ΒΑΝ στις 24 Ιουνίου σε σχετική μελέτη που δημοσίευσε στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας σήμερα στο zougla radio και στον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη. Ο κ. Χουλιάρας, ανέφερε ότι ο χθεσινός σεισμός των 4,7 Ρίχτερ (5 κατά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο) έγινε από νέο επίκεντρο και δεν ανήκει στη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή Ρίου-Αντιρρίου.

Επεσήμανε ότι παρακολουθεί το φαινόμενο και το γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί από το ίδιο σημείο, και ότι πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν μετά την παρέλευση ενός τουλάχιστον 24ωρου.

Ο κ. Χουλιάρας ανέφερε επίσης ότι ο σταθμός του Πύργου είναι πολύ αξιόπιστος και μάλιστα είχε δώσει σήματα και πριν τον μεγάλο σεισμό της Ανδραβίδας που ήταν 6,4 Ρίχτερ.

thebest.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Κακό που μας βρήκε αν επιβεβαιωθεί.....!!!!!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.