Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πτώχευση και επίσημα για την Ατλάντικ Α.Ε.

Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε και επίσημα η Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ ΑΕΕ, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, που εξεδόθη σήμερα.
Έτσι χάθηκαν ακόμη και οι απειροελάχιστες ελπίδες των εργαζομένων να πάρουν τα δεδουλευμένα τους για τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου βάζει ......

οριστική ταφόπλακα καθώς το γεγονός μεταφράζεται σε απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ - μάρκετ.

ΣΧΟΛΙΟ
Κρίμα για τις τόσες οικογένειες που περίμεναν καρτερικά μηπως και πάρουν κάποια λεφτά απο αυτά που έχουν δουλέψει. Δεν ζητιανεύουν. Ζητάνε και δικαιούνται τα χρήματα που δούλεψαν.
Κρίμα.................

Σύσκεψη για την Ολύμπια Οδό στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σήμερα 3 Αυγούστου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σύσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μαγκριώτη, στελεχών του Υπουργείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων της Μεσσηνίας και των βουλευτών του Νομού με θέμα την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για την ..........

πορεία του έργου και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει σχετικά με την χρηματοδότησή του. Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή οι τράπεζες, οι οποίες έχουν αναλάβει την χρηματοδότηση του έργου, επικαλούνται διάφορες δυσκολίες προκειμένου να μην εκπληρώσουν στο ακέραιο τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο. Αναφέρθηκαν οι αλλαγές των χρηματοπιστωτικών συνθηκών καθώς και οι συνέπειες από την μη πληρωμή των διοδίων λόγω των κινητοποιήσεων. Εν τούτοις ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους στην σύσκεψη ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε θετική κατεύθυνση με τελικό σκοπό την ολοκλήρωση του συνόλου του οδικού έργου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης δηλώνει ότι η ολοκλήρωση του έργου πρέπει να θεωρηθεί αδιαπραγμάτευτη από την πλευρά των Δημόσιων Αρχών. Ο άξονας Πάτρα-Καλαμάτα, μέσω Πύργου – Τσακώνας , ακόμα και αν υιοθετηθεί η εκδοχή της «μηδενικής λύσης» στο πέρασμα του Καϊάφα, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας αλλά και για ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης τονίζει ότι, παρά την διοικητική διαίρεση της Πελοποννήσου σε δυο περιφέρειες, η γεωγραφική, ιστορική, πολιτιστική και οικονομική ενότητα της Πελοποννήσου δεν παύει να υφίσταται και θα πρέπει να ενισχυθεί στο μέλλον. Δυο οδικοί άξονες είναι απαραίτητοι για να εξασφαλιστεί η ενότητα της διαιρεμένης Πελοποννήσου: Ο άξονας Κόρινθος-Πάτρα και ο άξονας Πάτρα-Καλαμάτα.
Το γεγονός ότι ο πρώτος προσφέρεται για υψηλότερη και άμεση κερδοφορία για τους αναδόχους - εργολάβους δεν σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να αμελήσει το δεύτερο.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την Ολύμπια οδό

Τον Ιούλιο του 2007 , όπως είναι γνωστόν, κυρώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού άξονα Κόρινθος– Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.
Η σύμβαση την οποία είχαν υπογράψει οι κατασκευάστριες εταιρείες , οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν το έργο και το Ελληνικό Δημόσιο, προέβλεπε την παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του δρόμου στο τέλος του 2013.

Από το 2009 και μετά την οικονομική κρίση ............

κυρίως οι Τράπεζες για οικονομικούς λόγους άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα και να επιδιώκουν την ακύρωση της σύμβασης.
Αυτό το είχα καταγγείλει σε ομιλία μου στη Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2010 . Παράλληλα την ίδια χρονική περίοδο το Υπουργείο Υποδομών με Υπουργό τότε τον κ. Δημ. Ρέππα μας είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους , επικαλούμενοι διάφορες προφάσεις να σταματήσει ο δρόμος στον ΠΥΡΓΟ και να κατευθυνθεί προς την ΟΛΥΜΠΙΑ.

Στη σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη επιβεβαιώθηκαν πλήρως, οι φόβοι μου, αφού μας έγινε γνωστόν ότι οι Τράπεζες επιδιώκουν να αποσυρθούν, παρά το ότι η θέση του Υπουργείου Υποδομών είναι να κατασκευασθεί το τμήμα από την ΠΑΤΡΑ μέχρι την ΤΣΑΚΩΝΑ.
Θέλουν οι τράπεζες , κατά τη γνώμη μου , να χρηματοδοτήσουν το τμήμα ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ που είναι το φιλέτο γι’ αυτές , από πλευράς εισπράξεων και διαπραγματεύονται το τμήμα ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ με αποκλεισμό του τμήματος ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ που δεν θα είναι προσοδοφόρο λόγω μικρότερης κυκλοφορίας.
Ζήτησα από τον κ. Μαγκριώτη , να μην αλλάξει η Κυβέρνηση τίποτα από την ισχύουσα και ψηφισθείσα σύμβαση από τη Βουλή και να κατασκευασθεί ο άξονας όπως προβλεπόταν από το 2007 .

Για την Πελοπόννησο , τη Δυτική Ελλάδα και την Μεσσηνία ο δρόμος αυτός σε συνδυασμό με αυτόν της Τρίπολης – Καλαμάτας που τέλος του χρόνου ουσιαστικά τελειώνει , θα φέρει εκρηκτική οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο .
Είμαστε ανυποχώρητοι , δεν συζητάμε και δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα.
Θέλουμε την κατασκευή του τμήματος , ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ όπως είχε σχεδιασθεί.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανοικτοί 75 αρχαιολογικοί χώροι για την πανσέληνο του Αυγούστου

Ποιοί χώροι θα είναι ανοικτοί στην Μεσσηνία, αλλά και στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνολικά 75 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοικτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου, καθώς θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων για την μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους.

Ωστόσο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα είναι ανοικτοί για το κοινό, δεδομένου ότι και στους δύο πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης.

Για το κοινό της Αθήνας θα είναι ..........

ανοικτό το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θα δοθεί συναυλία από τον Μίμη Πλέσσα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα της βραδιάς.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου οι Αρχαιολογικοί χώροι που θα παραμείνουν ανοικτοί καθώς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:
ΛΖ΄ ΕΠΚΑ Αρχαία Κόρινθος
Εκδηλώση κλασικής μουσικής, Trio Μozarteum με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

ΛΖ΄ ΕΠΚΑ Αρχαία Νεμέα
Εκδήλωση κλασικής μουσικής Altenberg Trio με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα


ΚΟΡΙΝΘΟΣ:
ΛΖ΄ ΕΠΚΑ Αρχαία Σικυώνα
Eκδήλωση κλασικής μουσικής Minetti Quartet με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα


ΑΧΑΪΑΣ:
ΣΤ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Μουσική εκδήλωση με τίτλο " Όταν το φεγγάρι συναντά τη μουσική" με τη Δώρα Πετρίδη στο τραγούδι και τη Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Υίλων του Νέου Μουσείου Πατρών


ΗΛΕΙΑΣ:
Ζ΄ ΕΠΚΑ Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα
Θεατρική παράσταση "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου "Αιχμή" σε συνεργασία με το Δήμο Ανδρίτσαινας

Ζ΄ ΕΠΚΑ Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας ( στους κήπους του )
Μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου


ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ:
25η ΕΒΑ Παλαμήδι Ναυπλίου
Ανοικτό για το κοινό


ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΛΘ΄ ΕΠΚΑ Έπαυλη Ηρώδου τουΑττικού
Μουσική εκδήλωση με τη Σοφία Παπάζογλου σε συνεργασία με το Δήμο Κυνουρίας


ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
26η ΕΒΑ Κάστρο Καλαμάτας
Ανοικτό για το κοινό

ΕΕΑ Ακρόπολη Υρουρίου Πύλου
Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ζαμπέτα, από το Ωδείο της Πύλου , σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου



ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
5η ΕΒΑ Αρχαιολογικός Φώρος Μυστρά
Ρεσιτάλ πιάνου με σολίστ τον Παναγιώτη Γώγο και έργα του Fr. Liszt σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης

Ε΄ ΕΠΚΑ Αρχ. Μουσείο Σπάρτης
20.00 μ.μ. έως 23.30 μ.μ. θα παραμείνει ανοικτό και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις

ΟΓΑ: Μόνο μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ τα οικογενειακά επιδόματα

Αποκλειστικά μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ, θα γίνεται από αυτό το δίμηνο, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 370.019 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Δ’ διμήνου 2011. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 97.358.816,82 ευρώ.

Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και ........

δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ. από το δίμηνο αυτό δεν θα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα μέχρις ότου απογραφούν, ενώ θα τους αποσταλεί από τον ΟΓΑ σχετική ενημερωτική επιστολή.

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, από το Δ’ δίμηνο στις πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες από την 1.1. 2011 καταβάλλεται σύμφωνα με το ν. 3918/2011 το επίδομα του τρίτου παιδιού και για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται, δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το πολυτεκνικό επίδομα. Στις περιπτώσεις δικαιούχων που έχει ήδη καταβληθεί, θα γίνει συμψηφισμός.

Με 15 εκατομύρια ευρώ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο Πέτρος Τατούλης

Την εξασφάλιση πόρων, μέσα από αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας, καθώς και μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για τον κόμβο εισόδου και εξόδου, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης, που νωρίτερα είχε προεδρεύσει της Επιτροπής

(Ντ. Νικολάκου – Παν. Αλευράς – Σωτ. Παναγιωτόπουλος) του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε ότι σύντομα οι τεκμηριωμένες εισηγήσεις θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση του Π.Σ.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι μέσα στα επόμενα ............

3,5 χρόνια θα διατεθούν για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας περίπου 15 εκατ. ευρώ μέσα από ειδικό κωδικό του ΕΣΠΑ, ενώ από την Περιφέρεια θα διατεθούν και οι πόροι για την πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο με τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Μάλιστα δεν έκρυψε τη δυσφορία για τη μίζερη προσέγγιση μερίδας του τοπικού Τύπου γύρω από το ζήτημα αυτό και το διαμεσολαβητικό ρόλο για ανάθεση και του έργου αυτού στο «Μορέα», χαρακτηρίζοντας όλα αυτά συνομωσιολογία, στην οποία κατ’ ουδένα τρόπο δεν συμπράττει η Περιφέρεια.

● Ο κ. Τατούλης για τους μεγάλους οδικούς άξονες τόνισε ότι θέση του ιδίου αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η υλοποίηση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν ψηφιστεί στην Ελληνική Βουλή και οι οποίες δεν μπορούν να αλλάξουν αντικείμενο, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα συμφέροντα του οποιουδήποτε.

Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του και για τον Περιμετρικό της Καλαμάτας και για την Ολυμπία Οδό, για την οποία αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών υπό την προεδρία του υφυπουργού Γιαν. Μαγκριώτη με τη συμμετοχή βουλευτών, περιφερειαρχών και αυτοδιοικητικών παραγόντων από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

● Για το ζήτημα των φυλακών υποστήριξε τις γνωστές θέσεις του, ότι η Επιτροπή Εργασίας (στην οποία πλειοψηφεί η Μεσσηνία) θα αποστείλει τις προτάσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ζήτημα θα λήξει επιτυχώς για την Πελοπόννησο με τη δημιουργία σύγχρονης υποδομής σωφρονιστικού καταστήματος.

Αποποιήθηκε τη σεναριολογία περί «Αρκαδικού λόμπι», υποστηρίζοντας ότι το θέμα θα μπορούσε να είχε κλείσει σε άλλες εποχές και κανένας να μην είχε αντιδράσει, υπενθυμίζοντας όμως ότι τότε που προέκυψε το θέμα στην Αρκαδία κυριαρχούσε αρνητικό κλίμα για τις φυλακές. Ο ίδιος επέμεινε σε θέσεις που δημόσια έχει διατυπώσει για το ζήτημα και υπογράμμισε ότι είναι γνωστό πως τη συνέπειά του σε θέσεις την έχει πληρώσει στο παρελθόν για να τονίσει: «Τι να κάνουμε όμως, εγώ έτσι είμαι, δεν αλλάζω».
● Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στα οδικά έργα της Μεσσηνίας, που μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα ενταχθούν, αλλά και τα ημιτελή έργα του Γ΄ ΚΠΣ, που θα ολοκληρωθούν ώστε να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο, που θεωρεί απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη του τόπου.

● Ανακοίνωσε επίσης ότι με ευθύνη του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη μελέτη του Μιναγιώτικου φράγματος, ενώ προανήγγειλε ευνοϊκή εξέλιξη του ζητήματος της γης υψηλής παραγωγικότητας, μετά από διαβούλευση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

● Για το ΚΕΔΒ Καλαμάτας επέμεινε στην απόφαση του Π.Σ. και ανέφερε ότι τις θέσεις του έχει γνωστοποιήσει στον ανώτερο βαθμό της πολιτικής εξουσίας, με ενημέρωση του πρωθυπουργού. Τόνισε με έμφαση ότι η επιχειρηματολογία του υπουργείου Άμυνας δεν μας έχει πείσει ότι δηλαδή πρόκειται για εθνική αναγκαιότητα αναδιάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων και η Περιφέρεια παραμένει στις θέσεις της σε ό,τι αφορά το ΚΕΔΒ.

● Ο κ. Τατούλης συνεχάρη τον νέο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και του ευχήθηκε αδιάκοπη δουλειά για τη Μεσσηνία και ανοιχτές πόρτες για τη στήριξη και υποστήριξη των πολιτών στις δύσκολες εποχές που περνάνε λόγω της οικονομικής κρίσης.

● Τέλος, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των περιφερειακών ζητημάτων και ανέφερε ότι νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε δρομολογούνται κρίσιμα θέματα για την ανάπτυξη του τόπου, ενώ επέκρινε τη μίζερη αντιμετώπιση και τον κουτσομπολίστικο τρόπο, με το οποίο αντιμετωπίζονται από ορισμένα ΜΜΕ οι προσπάθειες της Περιφέρειας, αποδίδοντας αυτή την τακτική και νοοτροπία σε προσωπικά συμφέροντα και υπαρξιακά προβλήματα, τα οποία όμως δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών, ούτε αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα του τόπου.

Αυτή η νοοτροπία ούτε με εκφράζει, ούτε με αγγίζει, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, και συνέστησε σε όλους μέσα από καθαρό διάλογο, δημοκρατικές διαδικασίες και συνεχείς προσπάθειες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάει μπροστά η Πελοπόννησος.

Best Tv

Ηλιακό έγκαυμα και πως αντιμετωπίζεται.

Το έγκαυμα από τον ήλιο συμβαίνει όταν το δέρμα «καίγεται» από το φως που δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι και ονομάζεται «υπεριώδης ακτινοβολία» (Ultraviolet Light UV). Αν και ο καλύτερος τρόπος θεραπείας είναι η πρόληψη, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τέτοιου είδους εγκαύματα.
Ο Δρ. Γουρλής, ειδικός παθολόγος, μας απαντά σε τρεις βασικές ερωτήσεις.
Διαβάστε: ...........

Μπορώ να θεραπεύσω μόνος μου ένα έγκαυμα από τον ήλιο;

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα μόνος σας:
Λάβετε ένα ήπιο αναλγητικό σε περίπτωση πόνου, χρησιμοποιείστε κρέμα ειδική για την αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων. Συνήθως αυτά τα προϊόντα περιέχουν και αλόη ή και άλλες ουσίες που κατευνάζουν το αίσθημα πόνου. Παραμείνετε μακριά από τον ήλιο μέχρι να υποχωρήσει το έγκαυμα (υποχώρηση του πόνου και της ερυθρότητας).

Πρέπει να επισκεφθώ το γιατρό ή το κέντρο υγείας στην περιοχή που κάνω διακοπές;

Θα πρέπει να καλέσετε γιατρό σε περίπτωση που έχετε σοβαρό έγκαυμα. Ανάλογα με τα συμπτώματά σας και την κλινική εικόνα σας, θα σας πει τι πρέπει περαιτέρω να κάνετε.

Πώς μπορώ να αποτρέψω αυτού του είδους τα εγκαύματα;

Μπορείτε να προφυλαχθείτε με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Να παραμείνετε μακριά από τον ήλιο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, διότι η ακτινοβολία του ήλιου είναι πολύ δυνατή σε εκείνο το χρονικό μεσοδιάστημα. Να κάθεστε κάτω από ομπρέλα, δένδρο ή οποιοδήποτε άλλο σημείο με σκιά.

2. Να χρησιμοποιείτε αντι-ηλιακή κρέμα. Να επικαλύψετε όλα τα μέρη του σώματος που δεν καλύπτονται από τα ρούχα σας. Στη συνέχεια να κάνετε επανάληψη κάθε 2 με 3 ώρες ή μετά από έντονη εφίδρωση ή από κολύμβηση.

3. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας (SPF) 30 ή περισσότερο. Το SPF είναι ένα νούμερο που σας δείχνει πόσο καλά σας προστατεύει μία κρέμα από την ακτινοβολία UV.

4. Η αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να σας προστατεύει τόσο από την UVA όσο και από την ακτινοβολία UVB.

5. Να μην έχει λήξει και να μην είναι παλαιότερη από 3 χρόνια.

6. Να χρησιμοποιείτε ειδικό αντηλιακό για τα χείλη του στόματος με δείκτη 30 ή περισσότερο.

7. Να φοράτε γυαλιά ηλίου, καπέλο, μπλούζες με μακριά μανίκια και παντελόνια με μακριά μπατζάκια.

iatronet

Το ηλεκτρονικό τιμολόγιο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Μεγάλες εξοικονομήσεις για τις επιχειρήσεις και ένα νέο όπλο κατά της φοροδιαφυγής στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών φέρνει το ηλεκτρονικό τιμολόγιο που παρουσιάζεται σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παρότι κοινοτική οδηγία προέβλεπε την αντικατάσταση των κλασικών τιμολογίων με ηλεκτρονικά από το 2004, η οδηγία δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, τώρα η .........

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα θέσει σε εφαρμογή ένα ειδικό πρόγραμμα σήμανσης των ηλεκτρονικών τιμολογίων με κωδικό έγκρισης, ενώ με την έκδοση ενός ηλεκτρονικού τιμολογίου θα μπορεί να ελέγχει απευθείας την εγκυρότητα του ΑΦΜ των συναλλασσομένων ή την ύπαρξη αυτής καθαυτής της εταιρείας.

Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται ότι θα μπορέσει να περιορίσει το φαινόμενο έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, εφόσον σταδιακά η χρήση των ηλεκτρονικών τιμολογίων γίνει υποχρεωτική σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Σε πρώτη φάση το ηλεκτρονικό τιμολόγιο αναμένεται να υιοθετηθεί για τις συναλλαγές του Δημοσίου (π.χ. κρατικές προμήθειες).

Η επέκταση του ηλεκτρονικού τιμολογίου στο σύνολο της αγοράς, πάντως, αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα περιστολής κόστους για τις επιχειρήσεις.

Πρόσφατη μελέτη του ΣΕΒ δείχνει ότι για μία εταιρεία που απασχολεί 5.000 άτομα προσωπικό, η έκδοση ενός τιμολογίου με τον παραδοσιακό τρόπο κοστίζει 11,10 ευρώ. Με την ηλεκτρονική τιμολόγηση το κόστος της επιχείρησης κατεβαίνει στα 4,70 ευρώ.

Το ίδιο τιμολόγιο στον παραλήπτη κοστίζει 17,60 ευρώ. Με την ηλεκτρονική τιμολόγηση το κόστος του παραλήπτη μειώνεται στα 6,70 ευρώ. Το συνολικό κόστος για την αγορά με την παραδοσιακή τιμολόγηση είναι 1,7 δισ. ευρώ και με την ηλεκτρονική πέφτει στα 600 εκατ. ευρώ, καθώς συνολικά στην ελληνική αγορά διακινούνται 250 εκατ. τιμολόγια, εκ των οποίων μόνο 7 εκατ. τιμολόγια είναι ηλεκτρονικά.

in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.