Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Δείτε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ "Χρεοκρατία"

Ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση. Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει όλη την αλήθεια για τη θέση που έχουμε περιέλθει, τι σημαίνει στην πραγματικότητα ΔΝΤ και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τα δεσμά του.

Θα έπρεπε να σας ενημερώσουμε επίσης ........

πως οι δημιουργοί του βίντεο έχουν δώσει ελεύθερη άδεια αναπαραγωγής του από οιοδήποτε μέσο ενδιαφέρεται.

Ξέρετε πόσα ΜΜΕ το έχουν αναπαράγει; KANENA!!!!!!!!

Δείτε το:Beach Party Εράνης στο Στόμιο Φιλιατρών στις 10 Αυγούστου

Ενα ξέφρενο Beach party σαν αυτά που μόνο η Εράνη ξέρει να δημιουργεί, θα γίνει την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 11 το βράδυ στο Στόμιο Φιλιατρών.
Ο Dj Τάσος Γαβριλιάδης από τoν Venus FM 105,1 της Αμαλιάδας έχουν αναλάβει να σας απογειώσουν το κέφι και να σας φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το beach party διοργανώνεται από την Εράνη με χορηγό το More Club.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥΑπό Δευτέρα 08-08-2011 τα πολυτεκνικά επιδόματα του Δ΄διμήνου.

Από την Δευτέρα 08/Αυγ/2011 θα γίνει η καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος. Λόγω του ότι έχει καταβληθεί επιπλέον ποσόν σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 43του Ν.3918/2011 γίνεται παρακράτηση μέχρι να γίνει εξόφληση.

Από αυτό το δίμηνο πληρωμής και εφεξής η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων θα γίνεται μόνο μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και ...........

δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ. από το δίμηνο αυτό δεν θα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα μέχρις ότου φροντίσουν και αυτοί να απογραφούν.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Ντίνα Νικολάκου: Ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς οι δηλώσεις Μαργέλη

Με διχαστικά τοπικιστικού χαρακτήρα επιχειρήματα, δια μέσου των ΜΜΕ και όχι στον φορέα στον οποίο συμμετέχει ως μέλος, με λόγο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ευαγγελίζεται ούτε και τη θεσμική θέση την οποία κατέχει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Μαργέλης, προχώρησε σε μια ανοίκεια επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη αλλά και κατά της επιτροπής για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Μαργέλης αποτελεί, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με απόφαση του Περιφερειάρχη μέλος της επιτροπής αυτής, κατά τη συνεδρίαση της οποίας ουδεμία αναφορά έκανε στην αριθμητική σύνθεσή της για την οποία στην δημόσια δήλωση του αφήνει διχαστικά υπονοούμενα.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατή ...........

την συνεδρίαση της επιτροπής, αφού έδειξε αδιαφορία για την απαιτούμενη κοινωνική συνοχή στο ευαίσθητο ζήτημα της ίδρυσης σωφρονιστικού καταστήματος, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας. Ο κος Μαργέλης επέδειξε με αυτό το τρόπο την παντελή κοινωνική και επαγγελματική του άγνοια, στο γεγονός ότι η εκκλησία στον τόπο μας πρωτοστατεί στο να κρατηθεί ζωντανή η προσπάθεια ένταξης των εγκλείστων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, παρέχοντας ηθική αλλά και υλική βοήθεια.

Πέραν της ηθικής αυτής παράληψης του, απέναντι στην εκκλησία, σε μια περίοδο που η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πολιτεύετε με τις αρχές του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού, η ανάδειξη σε ζήτημα μείζονος σημασίας της σύνθεσης της επιτροπής ανάλογα την καταγωγή των μελών της ως πρωταρχικό κριτήριο αξιότητας της, αδικεί όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την θεσμική θέση την οποία κατέχει ο κος Μαργέλης. Οι όποιες διχαστικού τύπου για την κοινωνία της Πελοποννήσου θέσεις του κου Μαργέλη μπορεί να θεωρηθούν ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η επιτροπή δεν θα αποφασίσει για τον χώρο ανέγερσης του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης ως αρμόδιος φορέας.

Αυτό που είναι εξαιρετικά λυπηρό είναι ότι με τη στάση του αυτή ο κ. Μαργέλης απαξιώνει τους θεσμούς επιδεικνύοντας συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα στον τόπο μας. Συμπεριφορές στις οποίες ταιριάζει περισσότερο ο όρος Λουδοβίκειες που ο κος Μαργέλης ανέσυρε μέσα από τους διαλόγους μιας παρωχημένης ελίτ, στην οποία συμμετέχει, και η οποία βλέπει να χάνεται η συνεκτικότητα της ομερτάς με την οποία για πολλές δεκαετίες κυβερνούσε την Πελοπόννησο. Υποβιβάζει με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου το κύρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Καλαμάτας, αφού η στάση του αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντροπιαστική για την εκκλησία και εξευτελιστική για την δημοκρατία.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Σημαντική απόφαση ‘‘ομπρέλα’’ για τους μακροχρόνια άνεργους

Την Πέμπτη, 04/08/11, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται κατά χιλιάδες οι συμπολίτες μας που δικαιούνται το εδικό προνοιακό επίδομα.

Συγκεκριμένα, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που θα πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος ηλικίας 45 έως 65 ετών, ώστε να δικαιούται το ειδικό προνοιακό επίδομα του ΟΑΕΔ, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το χρόνο και 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, από 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, δικαιούχοι του επιδόματος είναι άνεργοι ...........

εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως και δύο χρόνια, σε αντίθεση με την προηγούμενη ρύθμιση που εξασφάλιζε επίδομα μόνο για τους εγγεγραμμένους για ένα χρόνο.

Σε σχετικές δηλώσεις της, η κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, ανέφερε:

«Η παραπάνω απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία των μακροχρόνια ανέργων και αφορά ένα μεγάλο μέρος τους, καθώς η ανεργία μετατρέπεται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Η πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας, κ. Κουτρουμάνη κινείται αδιαμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς, επιφέρει ικανοποιητικά περιθώρια χρόνου στους μακροχρόνια άνεργους να αναζητήσουν εργασία και ευνοϊκότερα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να καλύψει περισσότερους συνανθρώπους μας. Έτσι, αναπτύσσεται μια ‘‘ομπρέλα’’ προστασίας για τους μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας που δίνει ανάσα και ανακούφιση, σε μια περίοδο που ο πολίτης έχει ανάγκη από ένα κράτος που θα μεριμνά, πέρα από την δημοσιονομική του κατάσταση, και για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι που παραμένουν εκτός εργασίας 12 ή και περισσότερους μήνες αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 70.343 άτομα μέσα σε ένα χρόνο, σημειώνοντας τον Ιούνιο του 2011 ποσοστιαία μεταβολή 37,01% έναντι του περσινού Ιουνίου. Σε σχέση με τον Μάιο, οι μακροχρόνια άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.323 άτομα. Συνολικά, σε σύνολο 687.173 εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, 260.430 (37,90%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 15,8% τον Απρίλιο του 2011 έναντι 11,9% τον Απρίλιο του 2010.

Μήνυμα Αναγνώστριας: Δώσε θάρρος στον χωριάτη......

Και μιάς και σου είπα ότι θα σου στείλω και δεύτερο μήνυμα, επίσης φωτογραφίες που τράβηξα το Πάσχα. Θα ήθελα πάρα πολύ να τις σχολιάσω αλλά νομίζω ότι ομιλούν από μόνες τους... Σε λίγο καιρό βέβαια θα μπαίνουν από την πόρτα....

ΣΧΟΛΙΟ
Η αναγνώστρια τους έπιασε στην κυριολεξία στα πράσα....
Εμείς την πρόταση στην κάναμε.... Τι λες;;;;


Κλίκ στις εικόνες για μεγάλο μέγεθοςΜήνυμα Αναγνώστριας: Φιλιατρά. Ένας απέραντος σκουπιδότοπος

Γειά σου. Παρακολουθώ το ιστολόγιό σου εδώ και καιρό, λόγω των γονέων μου οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν καμμία είδηση από τα Φιλιατρά τους.
Επειδή τώρα τελευταία έχω εκνευριστεί πάρα πολύ με κάποια πράγματα ήθελα να σου στείλω μήνυμα. Τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες που σου στέλνω το Πάσχα και ήλπιζα ότι η κατάστασις θα βελτιωνόταν. Βέβαια, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα και την "παιδεία" των Φιλιατρινών, όχι μόνον δεν βελτιώθηκε αλλά αποκτήσαμε ΚΑΙ αρουραίους!!!

Επειδή τα απογεύματα μου αρέσει να περπατώ και ............

να πηγαίνω και για βόλτες στην θάλασσα, παρατηρώ ότι όχι μόνον στην δική μου γειτονιά, αλλά και σε άλλες, τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ. Ειδικά στις ακτές του Αγρίλη, είναι πολύ χειρότερα.

Θα σου πρότεινα λοιπόν, αντί να ασχολείσαι με τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις, να πάρεις την φωτογραφική σου μηχανή και να γυρίσεις όλα τα Φιλιατρά (αρχικώς) και να παρουσιάσεις ΑΥΤΕΣ τις "εκδηλώσεις" των Φιλιατρινών...

Κλίκ στις εικόνες για μεγάλο μέγεθοςΑπό σήμερα ο "μαύρος κύκνος" στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών

Από σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα 8 Αυγούστου η κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών στο Αίθριο του Δημαρχείου της πόλης, θα προβάλλει την ταινία

Μαύρος Κύκνος [Black Swan]
του Ντάρεν Αρονοφσκι .

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Μίλα Κούνις, Βενσάν Κασέλ

Προβολές: 5, 6, 7 και 8 Αυγούστου

Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής: 21:30

Δείτε λεπτομέρειες και trailer από την ταινία πατώντας εδώΟι τύποι γυναίκας που πρέπει να αποφύγεις

Αν είσαι άντρας και ψάχνεις για μια φυσιολογική και ήρεμη σχέση αυτοί είναι οι τύποι γυναίκας που αν σου τύχουν στον δρόμο τρέχα…

Η ερασιτέχνης ψυχολόγος...

Είναι η γυναίκα που πάντα θα προσφέρει τον ώμο της για να κλάψεις και πάντα θα έχει έναν καλό λόγο να σου πει. Θα σε ακούσει και θα συζητήσει και τα δικά της, ακόμα και αν δε της το ζήτησες ποτέ. Επιφανειακά είναι κουλ, κρύβει καλά την ανάγκη της να μπει στα εσώψυχα σου.
Τουλάχιστον μέχρι... να ακούσει τα τρία..........

πρώτα πράγματα που θα της πεις και θα αρχίσει τις αναλύσεις για την παιδική σου ηλικία και πως τα τραύματα σε έχουν επηρεάσει και καθορίζουν τη συμπεριφορά σου. Στη συνέχεια θ’ αρχίσει ν’ ασχολείται με τα δικά της. Τον εαυτό της βλέπεις τον έχει ψυχολογήσει καλύτερα.

Η πολυλογού

Εδώ επίπεδο μηδέν. Από τη στιγμή που τη βλέπεις, δε σταματάει. Ξεκινάει με ένα «γεια χαρά νταν» και από εκεί ακολουθεί μόνο κατήφορος. Πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο, σε ρωτάει τη γνώμη σου -μόνο και μόνο για να έχει ευκαιρία να πει τη δική της, και μιλάει πάντα με δυνατή φωνή λες και η συζήτηση σας είναι για να την ακούνε οι περαστικοί. Αν προσέξεις αυτά που λέει θα δεις τις αντιφάσεις και θα καταλάβεις πως ότι λέει είναι για να γίνεται αρεστή. Το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να πεις ή να κάνεις κάτι περισσότερο από το να κουνάς θετικά το κεφάλι πάνω κάτω.

Η παλιοσειρά

Οι γκόμενες που έχουν χιούμορ είναι συνήθως είναι και άσχημες. Δυστυχώς οι εξαιρέσεις από αυτό τον κανόνα είναι λίγες και καπαρωμένες. Ενώ οι άλλες οι γυναίκες είναι επιφυλακτικές στην επικοινωνία τους συντηρώντας μια απόσταση αυτή, την εκμηδενίζει λες και ήσασταν σειρούλες στο στρατό. Λέει το ένα κρυόκωλο αστείο μετά το άλλο, βρίζει λες και είναι νταλικέρης, δεν έχει πρόβλημα να πιει μπύρα και να ρευτεί ξεχνώντας ότι αυτά τα κάνουμε με τα κολλητάρια μας βλέποντας μπάλα. Και φυσικά παραγγέλνει σουβλάκι με τζατζίκι κι ας είναι πρώτο ραντεβού. Ακόμα και αυτό τον ελάχιστο ερωτισμό, τον σκοτώνει με καραμπίνα.

Η κινητή γκρίνια

Η γκόμενα που διαμαρτύρεται για τα πάντα είναι η τελευταία που θες για σχέση εκτός να πρόκειται για καμιά θεά. Την πας στα μπουζούκια, αυτή θέλει Καρύτση. Την πας συναυλία και τους βρίσκει όλους άπλυτους. Διαμαρτύρεται για την κίνηση στο δρόμο, για την εφορία, για τη δουλειά της, γιατί δεν πάρκαρες σε αυτή τη θέση και πάρκαρες στην άλλη… τον γκρινιάρη από τα στρουμφάκια τον θυμάσαι; Έτσι και οι δικές φράσεις ξεκινούν με «μου τη δίνουν…». Μακριά (και αγαπημένοι)!

Η αστρολόγος

Ουσιαστικά πρόκειται για παραλλαγή της «ψυχολόγου». Θα σου βρει λύσεις για τα επαγγελματικά σου, τα γκομενικά σου και τις σχέσεις σου με τους γονείς σου. Η διαφορά είναι ότι για όλα τα προβλήματα ευθύνεται ο ανάδρομος Ερμής, ο ωροσκόπος σου, το ζεν, το φενγκ σούι και η αρνητική ενέργεια και το ρέικι! Η λύση πάντα βρίσκεται στον επόμενο μήνα όπου αλλάζουν οι συναστρίες. Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι θα σου κάθετε βάση ωροσκόπου. Τι; Ζυγός; Ατύχησες. Σκορπιό έψαχνε.

Η business woman

Είναι η γκόμενα που διαβάζει ημερησία ακόμα στις διακοπές. Παρακολουθεί ανελλιπώς τον Αυτιά, ξέρει για τις δοσοληψίες της Cosco στην ανταρκτική, την αλλαγή management στη Google, τα προγράμματα βιοκαυσίμων και φωτοβολταικών και μονίμως συζητάει για επενδύσεις. Το κατάστημα που διατηρεί με τα χίλια ζόρια στο Κολωνάκι το έχει αναγάγει σε franchise με δίκτυο σε Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Τόκιο. Που και που σου ζητάει κάνα δανεικό –κανένα πρόβλημα, τα επιστρέφει- αλλά όταν της πεις για καμιά δουλειά με σίγουρα χρήματα την απορρίπτει λόγω status. Bluetooth στο αυτί και Blackberry (το iPhone της πέφτει λίγο) είναι must.

H απελπισμένη

Ποτέ δεν την αγαπάς αρκετά και ποτέ δεν είσαι εκεί για αυτή. Κάθε μικρή δυσλειτουργία κλιμακώνεται σε σχεδόν χωρισμό και κάθε διαφωνία πρέπει να έχει τα βαθύτερα της αίτια στην ανατροφή σου και τα πατριαρχικά στερεότυπα με τα οποία μεγάλωσες. Κάθε κατάσταση πρέπει να αναλυθεί εξονυχιστικά. Από αυτή την άποψη μοιάζει με την «ψυχολόγα», με τη διαφορά ότι εδώ πρόκειται για εγωιστικό άτομο που κάνει ότι μπορεί για να κρύψει τα του εαυτού της κάτω από το χαλί. Η λέξεις «συγνώμη», «φταίω» και «λάθος» της είναι παντελώς άγνωστες! Αντιθέτως εσύ πρέπει να τις έχεις πρώτες πρώτες στο δικό σου λεξιλόγιο. Αλλιώς έρχεται η γκρίνια.

Η αυτοκαταστροφική

Αφού έχει περάσει διάφορες φάσεις καταστρέφοντας ότι καλό της συμβεί, έχει βαλθεί να καταστρέψει κάθε υγιή σχέση προκειμένου να μπει στο επόμενο μεγάλο ρομάντζο. Η άρνηση της να αντιμετωπίσει τις ανασφάλειες της την κάνει αδύνατον να ευχαριστήσει και να ευχαριστηθεί. Αν μπλέξεις μαζί της θα μάθεις τι σημαίνει παράδεισος και κόλαση σε δύο δευτερόλεπτα. Τη στιγμή που η σχέση σας θα είναι στο φόρτε θα σου δείξει την πόρτα. Άσε που έχει και το κλάμα στο τσεπάκι. Ακόμα και όταν όλα πάνε καλά γι’ αυτήν είναι προβληματική η σχέση σας ακριβώς επειδή όλα πάνε καλά.

Το ψυχάκι

Πρόκειται για ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Είναι η γυναίκα που σου λέει στα μάτια τι ωραία που περνάει μαζί σου και πόσο της αρέσει που είσαι μαζί και σε δύο δευτερόλεπτα αλλάζει άποψη και ξαφνικά θέλει να μείνει μόνη να τακτοποιήσει τα χειμωνιάτικα. Όταν τη ρωτάς τι έχει ή δεν απαντάει ή σου λέει «δεν έχω τίποτα, καλά είμαι.» Και σου λέει αλήθεια γιατί απλά είναι καλά και της έχει γυρίσει η γκλάβα.

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το νερό στους Γαργαλιάνους

Λύθηκε το πρόβλημα με την υδροδότηση των Γαργαλιάνων αλλα και των γύρω περιοχών απο τις πολύωρες διακοπές νερού που σημειώνονταν στην πολύπαθη αυτή πόλη.
Όπως έγινε γνωστό ότι από την περασμένη Παρασκευή αποκαταστάθηκε η συνεχής υδροδότηση στην πόλη των Γαργαλιάνων και στα γύρω χωριά, χωρίς πλέον τις πολύωρες διακοπές που σημειώνονταν το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό έγινε καθώς αυξήθηκε η ποσότητα του ..........

νερού που έρχεται από το Αλικοντούζι μέσω του αγωγού του Συνδέσμου από 500 σε 1000 κυβικά.
Αυτό οφείλεται αφενός στη μείωση της κατανάλωσης λόγω υποχώρησης του καύσωνα και αφετέρου στις επεμβάσεις που έγιναν από το Προεδρείο του Συνδέσμου σε συνεννόηση με τα χωριά που υδρεύονται από τη συγκεκριμένη πηγή.

Ως προς τις εργασίες, αυτές ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τη μορφή του κατ’ επείγοντος για την αποκατάσταση της γεώτρησης στη θέση «Γκούρη» που, εκτός απροόπτου, θα δώσει σύντομα μια πρόσθετη ανακούφιση στο θέμα της υδροδότησης που «ταλανίζει» προ πολλών ετών τους Γαργαλιάνους.

Οσον αφορά την ποιότητα του παρεχόμενου νερού, οι τελευταίες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που έγιναν με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2011, από την εταιρεία «ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» (με την οποία παραμένει συμβεβλημένος ο Δήμος) , επιβεβαιώνουν την καταλληλότητα του νερού καθώς όλοι οι δείκτες βρίσκονται κάτω των προβλεπόμενων ορίων. Την ενημέρωση αυτή έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας κ. Στάθης Ανδρινόπουλος.

Κάθε άλλη «ενημέρωση» στερείται εγκυρότητας και παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να μην την λαμβάνουν υπόψη.

Φεύγει «μαύρο χρήμα» προς Αλβανία, Πακιστάν και Αφγανιστάν

Στοιχεία για τις εκροές και μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών από μετανάστες στις χώρες τους κατά τα τελευταία χρόνια διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, από το 2003 έως τον Μάιο του 2011, οι εκροές και μεταβιβάσεις χρημάτων μεταναστών στην Αλβανία έφτασαν τα 2.263,2 εκατ. ευρώ, στο Πακιστάν το 1,5 εκατ. ευρώ και στο Αφγανιστάν 0,2 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει επικαλεστεί ...........

δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μεγάλα ποσά "φεύγουν" από την Ελλάδα, χωρίς κανέναν έλεγχο προς την Αλβανία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει σχετικώς τη Βουλή.

Με το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, ο βουλευτής ενημερώνεται ότι, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ, οι περιπτώσεις αυτές πελατών αντιμετωπίζονται, από τις τράπεζες και τις εταιρείες μεταφοράς κεφαλαίου, ως πελάτες "υψηλού κινδύνου" για το ενδεχόμενο ξεπλύματος χρήματος, αλλά και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Αναφέρεται εξάλλου ότι απόρροια αυτού του κανονιστικού πλαισίου είναι ότι «λαμβάνονται από τα ιδρύματα αυτά αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας (όπως διερεύνηση του σκοπού των συναλλαγών και της προέλευσης κεφαλαίων), ιδίως περί συναλλαγών που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ ανά μεμονωμένη συναλλαγή ή περισσότερες συσχετιζόμενες συναλλαγές».

Η Τράπεζα της Ελλάδας ενημερώνει επίσης τον κ. Βελόπουλο ότι «στο πλαίσιο της κατάρτισης του ισοζυγίου πληρωμών της χώρας, συλλέγει από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα στατιστικά στοιχεία για όλες τις κατηγορίες διασυνοριακών συναλλαγών για τις οποίες διαμεσολαβούν, μεταξύ των οποίων και για εμβάσματα των οικονομικών μεταναστών».

Ο BLOGGER ΤΑΤΟΥΛΗΣ… Ο ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOG ΑΠΟ ΤΟΝ BLOGGER TΑΤΟΥΛΗ

Από τους παλιούς blogger ο Πετράν. Με απόφαση του συστήνετε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γραφείο τύπου ειδικά για τα blog!
Με αυτή την κίνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δείχνει πως τιμά όλους του blogger.

Άλλωστε ο Πετράν έχει αναστατώσει κατά καιρούς την ..........

πολιτική ζωή του τόπου μας από το προσωπικό του blog...

Μπράβο ρε συ Πέτρο.

Δημοτικό Σαφάρι

ΣΧΟΛΙΟ
α. Σωστός ηγέτης ο Πετράν. Μπράβο ρε Μάγκα Πέτρο.
β. Ελπίζουμε να μην αρχίσει τα τηλέφωνα γνωστότατος ιδιοκτήτης Μεσσηνιακής εφημερίδας που θεωρείται -όχι ότι είναι πλεόν- κορυφαία με portal κλπ κλπ (Δεν λέμε ονόματα...) και να κλαίγεται στον Πετράν να λαμβάνει η εφημερίδα του πρώτη τα δελτία τύπου και οι bloggers να τα παίρνουν την επόμενη μέρα ώστε να μπορεί να πουλάει κανα φύλλο η σε τραγική πτώση εφημερίδα του.
Γνωστή η τακτική του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη Μεσσηνιακής εφημερίδας. Μόνο στον εαυτό του δεν έχει τηλεφωνήσει ακόμα.....

Πώς θα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα

Αποκλειστικά μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ, θα γίνεται από αυτό το δίμηνο, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, ...........

θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 370.019 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Δ’ διμήνου 2011. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 97.358.816,82 ευρώ.

Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ. από το δίμηνο αυτό δεν θα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα μέχρις ότου απογραφούν, ενώ θα τους αποσταλεί από τον ΟΓΑ σχετική ενημερωτική επιστολή.

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, από το Δ’ δίμηνο στις πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες από την 1.1. 2011 καταβάλλεται σύμφωνα με το ν. 3918/2011 το επίδομα του τρίτου παιδιού και για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται, δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το πολυτεκνικό επίδομα. Στις περιπτώσεις δικαιούχων που έχει ήδη καταβληθεί, θα γίνει συμψηφισμός.

Αργούν οι επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ

Τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες ακόμη θα χρειαστεί να περιμένουν χιλιάδες πολίτες για να πάρουν τα χρήματα από την επιστροφή φόρου για το έτος 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι επιστροφές ύψους 1.500 ευρώ και άνω θα καθυστερήσουν λόγω της μη έγκαιρης προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε συνδυασμό με τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τις ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ.

Τα δυσάρεστα νέα αφορούν όσους δεν .........

προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις ΔΟΥ εντός του προβλεπόμενου από τον νόμο ορίου (δέκα ημέρες). Οι καθυστερήσεις γίνονται ακόμη πιθανότερες δεδομένου του μεγάλου φόρτου εργασίας των εφοριακών σε συνδυασμό με τη γενικότερη έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ λόγω των καλοκαιρινών αδειών.

Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή άνω των 1.500 ευρώ πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ τη φορολογική δήλωσή τους, προεκτυπωμένη ή μη κατά περίπτωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών εντός δέκα ημερών από την παραλαβή του εκκαθαριστικού τους σημειώματος (όπως αναγράφεται και στο εκκαθαριστικό).
Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, τότε το αρμόδιο τμήμα ή γραφείο εισοδήματος τους διαγράφει από την κατάσταση επεξεργασίας και μετά τη διαγραφή διαβιβάζει τη δήλωσή τους στο γραφείο επιστροφών, το οποίο μετά τους σχετικούς ελέγχους θα τη στείλει στη ΓΓΠΣ.
Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, θα χάσουν τη σειρά τους από κάποιον που ήταν πιο πίσω στη λίστα και η επιστροφή του φόρου τους θα αργήσει ακόμη περισσότερο.

Τι προβλέπεται
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του υπουργείου Οικονομικών, για τους πιο πάνω φορολογούμενους που έχουν διαγραφεί από την κατάσταση επεξεργασίας, όταν τελικά προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:

-Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομιστεί) είναι σωστό, θα συντάσσεται ΑΦΕΚ επιστροφής (Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης) και θα διαβιβάζετε στο γραφείο επιστροφών για την εξόφλησή του.
- Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι διαφορετικό, θα συντάσσεται το πιο πάνω ΑΦΕΚ και στη συνέχεια θα ενεργείται εκκαθάριση τροποποιητικής δήλωσης, η οποία υποβάλλεται βάσει των προσκομισθέντων δικαιολογητικών και η όλη διαδικασία θα τακτοποιείται στη ΔΟΥ.
- Για τους φορολογούμενους που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι (οφειλέτες κτλ.) το ποσό της επιστροφής τους στέλνεται στην αρμόδια ΔΟΥ με μαγνητικά ατομικά εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ από τη ΓΓΠΣ.

Μία νεκρή σε τροχαίο στη Μεσσηνία

Επιβατηγό αυτοκίνητο παρέκλινε της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι, βάθους τεσσάρων μέτρων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού, 31 ετών από τη Ρουμανία, και τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο συνεπιβατών.

Το δυστύχημα συνέβη στην επαρχιακή ...........

οδό Μεθώνης-Φοινικούντας Μεσσηνίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.

Μείωση 39,3% των νέων αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Συνολικά 84.676 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 παρουσιάζοντας μείωση 39,3% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Μείωση 25,2% είχε παρουσιάσει το ..........

επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 ανήλθε σε 32.345, έναντι 41.714 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 22,5%. Μείωση 12,8% είχε παρουσιάσει το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

ΣΧΟΛΙΟ
Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί γυρίζει την Ελλάδα 70 χρόνια πίσω.
Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί το αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι για τον απλό λαό. Είναι προνόμιο μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και για τους βουλευτές οι λιμουζίνες.
ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στο παρελθόν.
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που δίνει σάρκα και οστά στο σύνθημα "Εμπρός Πίσω" του τηλεοπτικού Δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου Περίανδρου Πόπποτα (από το Καφέ της Χαράς)
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που εξαθλιώνει την Ελλάδα και τον Έλληνα.
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που ξαναζωντάνεψε την ημιτελειωμένη χούντα του 1973.

5 και 6 Αυγούστου Θρησκευτική πανήγυρις στο Χαλαζόνι

Κλίκ στην αφίσα γα λεπτομέρειες.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη.Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Καστανίδης: Ανακοίνωσε μέτρα για την εξυγίανση των ΟΤΑ

Μέτρα για την εξυγίανση των οικονομικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Καστανίδης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αποκάλυψη των δύο δήμων που είχαν συνάψει δανειακές συμβάσεις εν αγνοία της κυβέρνησης, ο κ. Καστανίδης είπε ότι έχουν εντοπιστεί πέντε με έξι δήμοι που έχουν συνάψει παρόμοιες συμβάσεις.

Ο υπουργός, αν και δεν κατονόμασε τους ..........

δήμους, αναφέρθηκε στο πρόβλημα λέγοντας ότι το υπουργείο αποδίδει μεγάλη σημασία στο νοικοκύρεμα των οικονομικών της αυτοδιοίκησης και γι΄ αυτό το προσεχές διάστημα προχωράει στην έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων για τα οικονομικά των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, είπε ο κ. Καστανίδης και κάλεσε τους βουλευτές να συμβάλλουν προτείνοντας λύσεις για την εξυγίανση των οικονομικών των δήμων της εκλογικής τους περιφέρειας. Όπως, πάντως, έσπευσε να υπογραμμίσει βασικός μοχλός για την εξυγίανση των οικονομικών των δήμων θα είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με αφορμή την παρουσία του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους βουλευτές για τις προτεραιότητες του στο υπουργείο.

Όπως ανέφερε βασική στόχευση αποτελεί η βελτίωση και συμπλήρωση του «Καλλικράτη», ο οποίος αποτέλεσε μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή, αλλά απαιτούνται παρεμβάσεις για να καταστεί πλήρως ζώσα πραγματικότητα για τους κατοίκους της περιφέρειας και πιθανότατα στο τέλος του μήνα θα είναι έτοιμες οι νομοθετικές βελτιώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και η δημιουργία μικτής επιτροπής, προκειμένου σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ να επιλύονται καθημερινά προβλήματα, για τις περιπτώσεις που δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Ο υπουργός περιέλαβε στις σοβαρές θεσμικές πρωτοβουλίες που επίκεινται το νόμο για τη διοργάνωση δημοψηφισμάτων. Όπως είπε, ο λαός εκφράζεται με τις εθνικές εκλογές αλλά πολλές φορές είναι υποχρέωση της πολιτείας να του δίνει την ευκαιρία να εκφράζεται για κρίσιμα και σπουδαία θέματα.

Το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο και το υπουργείο εκτιμά ότι περί το τέλος Αυγούστου θα εισαχθεί για συζήτηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Ο υπουργός αναφέρθηκε επιπλέον στην εξυγίανση του συστήματος χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων με νομοθετική πρωτοβουλία που θα βάζει τις βάσεις για ένα ισχυρό σύστημα διαφάνειας στα πολιτικά κόμματα.

«Είναι βεβαρημένη η πολιτική ατμόσφαιρα για χρηματοδοτήσεις που έγιναν στο παρελθόν και δεν συνάδουν με την κατάσταση που πρέπει να επικρατεί στην πολιτική ζωή», είπε ο κ. Καστανίδης και ενημέρωσε και για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων.

Επεσε η αυλαία για την Ατλάντικ Οριστικό λουκέτο n Χωρίς δουλειά μένουν οι 844 εργαζόμενοι στα καταστήματα του σούπερ μάρκετ

Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες για την άλλοτε πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, την Ατλάντικ, που κήρυξε πτώχευση με αποτέλεσμα οι 844 εναπομείναντες υπάλληλοί της να οδηγηθούν στην ανεργία. Πρόκειται για προαναγγελθέν «κανόνι» καθώς η Ατλάντικ εδώ και έναν χρόνο πουλούσε δεκάδες καταστήματά της σε άλλες αλυσίδες και απέλυε εκατοντάδες εργαζόμενους.

Χθες έπεσε οριστικά η αυλαία καθώς με την...........

απόφαση 802/2011 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου επί των αιτήσεων πτώχευσης που είχαν καταθέσει κάποιοι από τους 3.500 προμηθευτές της εταιρείας, η Ατλάντικ κηρύχθηκε και επισήμως σε κατάσταση πτώχευσης. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της προκειμένου να πληρωθούν τράπεζες, προμηθευτές και οι εργαζόμενοι. Ηδη από τις 22 Ιουνίου η αλυσίδα βρισκόταν ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο.

Την ημέρα εκείνη ανακοινώθηκε και επίσημα ότι κατέληξε σε ναυάγιο η διαδικασία συνδιαλλαγής που προβλέπει το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τους 3.500 προμηθευτές το 30% είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους και δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να καλύψουν την τρύπα που τους αφήνει η αλυσίδα.

Λάθη και κόντρες.
Αστοχες επενδύσεις, μη ανταγωνιστικά καταστήματα αλλά και η σύγκρουση των δύο βασικών μετόχων της - όπως λένε οι γνωρίζοντες - βοηθούσης φυσικά και της κρίσης, βρίσκονται πίσω από την κατάρρευση της Ατλάντικ. Τα σύννεφα στις σχέσεις των δύο μετόχων, της οικογένειας Αποστόλου που ίδρυσε την αλυσίδα και της οικογένειας Λαουτάρη που τη δεκαετία του 2000 απέκτησε ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία, φάνηκαν από το πρώτο κιόλας διάστημα της συνύπαρξής τους και αποτυπώθηκαν στη λειτουργία της. Η αυλαία βρίσκει την Ατλάντικ με 25 καταστήματα και 844 εργαζόμενους, από τα 161 και με προσωπικό 3.987 άτομα που διέθετε στα τέλη του 2009. Από τον Ιούλιο του 2010, οπότε και έκανε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η διοίκησή της έχει προχωρήσει στη λύση μισθώσεων και στην πώληση πάγιου εξοπλισμού 103 καταστημάτων, ενώ έχει λύσει τις μισθώσεις και έχει διακόψει τη λειτουργία 27 καταστημάτων.

Τα καταστήματα είχαν πωληθεί ως εξής: 16 στη Market In, 11 στον Σκλαβενίτη, 9 στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, 8 στη Φραγκίδης - Χαλκοματίδης, 5 στην Αλιμέντα Τοπ, 5 στην Προμηθευτική Τροφίμων, 5 στην ΑΒ Βασιλόπουλος, 5 στη Βιδάλης, 2 στην Αφοί Παναγιωτόπουλοι και από ένα κατάστημα στις εταιρείες Τρόφιμα Ηλίας Δούκας, AGK, Αφοί Καραγιάννη και Παναγιώτα Ρουμελιώτη. Επίσης, 12 καταστήματα πέρασαν στα χέρια προμηθευτών της.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Στέφανο Τύρο μαθητή Γ' Τάξης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Θερμά συγχαρητήρια στον Μεσσήνιο Στέφανο Τύρο, μαθητή της Γ’ τάξης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, για την πρόσφατη διάκρισή του στην Ολυμπιάδα Χημείας όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Θα ήθελα να του μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για «καλή τύχη» σχετικά με την επικείμενη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής.

H διάκρισή του μας γέμισε όλους, με αισθήματα τιμής και υπερηφάνειας. Είναι μια σημαντική είδηση για τη Μεσσηνία, την Ελλάδα του σήμερα, την Ελλάδα που αντιμετωπίζει την ύφεση, τη διαφθορά και την απαξίωση κάθε επιτεύγματος και διάκρισης!

Για τη σημερινή πληγωμένη Ελλάδα μας, ο Στέφανος ..........

αλλά και πολλοί άλλοι νέοι άνθρωποι – φωτεινά μυαλά που τιμούν με το έργο και την προσπάθειά τους την επιστήμη και τη χώρα μας – συγκροτούν την επιτομή της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.

Αισθάνομαι, όπως όλοι μας, βαθιά υπερήφανη για αυτό το εξαιρετικό Ελληνόπουλο, αυτόν τον εξαίρετο Μεσσήνιο νέο!

Προειδοποίηση - απειλή προς Δημοσίους Υπαλλήλους: Δουλέψτε ή απολύεστε

- Μόσιαλος: «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες»
- Στρώνεται το χαλί για απολύσεις ενόψει συγχωνεύσεων
- "Αναλάβετε τις ευθύνες σας.Εδώ και 30 χρόνια σβηστή η κρατική μηχανή"

Εμμέσως πλην σαφώς ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε με απόλυση τους υπάλληλους του δημοσίου που μετά τις απανωτές μειώσεις μισθών και εν όψει νέων περικοπών στα επιδόματα είτε είναι “υποτονικοί” είτε κάνουν λευκή απεργία...

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό .........

Real FΜ, ο κ. Μόσιαλος είπε χαρακτηριστικά «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία"».

Ο κ. Μόσιαλος διεμήνυσε μάλιστα πως “πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια»

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου έρχονται σε μια περίοδο όπου κορυφώνονται οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών του δημοσίου και αποτελούν σαφέστατη προειδοποίηση καθώς θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό...

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο - 40 αντί για 37,5 οι ώρες εργασίας

Πέντε διαφορετικές επιλογές έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία τους.

Μετά την αύξηση των ωρών απασχόλησης από 37,5 σε 40 την εβδομάδα, η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, κατ΄ επιλογή των υπαλλήλων, ορίζεται ως εξής:........


Ώρα προσέλευσης: 07.00 και αποχώρησης: 15.00
Ώρα προσέλευσης: 07.30 και αποχώρησης: 15.30
Ώρα προσέλευσης: 08.00 και αποχώρησης: 16.00
Ώρα προσέλευσης: 08.30 και αποχώρησης: 16.30
Ώρα προσέλευσης: 09.00 και αποχώρησης: 17.00.

Η αίτηση επιλογής του ωραρίου εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί από τους υπαλλήλους ως τις 8 Αυγούστου 1011.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων στα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07.30 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.

Ειδικότερες ρυθμίσεις που καθιερώνουν περισσότερες ώρες εισόδου του κοινού την ημέρα εξακολουθούν να ισχύουν.

Ειδικά για τις ΔΟΥ, το πέρας εισόδου του κοινού ορίζεται στις 14.30, χωρίς να θίγεται η καθορισμένη ώρα έναρξης εισόδου.

Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και στα Γραφεία Υποδοχής Πολιτών επιτρέπεται από 07.30.

Τα βρήκαν περιφερειάρχες και ιδιοκτήτες ταξί στην σύσκεψη

Ηγετική η εμφάνιση του Πέτρου Τατούλη.

Έκτακτη συνάντηση είχε σήμερα το πρωί το προεδρείο του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ταξί να τερματίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που διέρχονται πλέον τη 18η ημέρα. Οι περιφερειάρχες υποσχέθηκαν να είναι οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου και ζήτησαν αναστολή των κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος, εκτιμώντας ότι πλέον «αλλάζουν τα δεδομένα» καλεί έκτακτη γενική συνέλευση. Την ίδια ώρα, οι αυτοκινητιστές σε Ρόδο, Κω και Λέσβο ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του προεδρείου των .........

αυτοκινητιστών με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες, οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου, ενώ ζήτησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος είπε ότι "αλλάζουν τα δεδομένα" και για το λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση,προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη συζήτηση, υπό τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γ. Κατσιφάρας, Δωδεκανήσου Γ. Μαχαιρίδης, Πελοποννήσου Π. Τατούλης, Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας Ψωμιάδης, Κρήτης Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου και Ανατολικής Μακεδονίας Αρ. Γιαννακίδης.

Νωρίτερα, ο Θ. Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5": «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο».

Χθες είχε προηγηθεί συνάντηση του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλου με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, κατά την οποία του ζήτησε να μην προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών ταξί.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν στείλει 600 σημειώματα σε ιδιοκτήτες ταξί με την κατηγορία ότι παρακώλυαν τις συγκοινωνίες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα στείλουν άλλες 2.000.

Όσον αφορά στη στάση των ιδιοκτητών ταξί στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αυτή τη φορά χωρίς αποκλεισμούς αλλά διοργανώνοντας μια μουσική βραδιά στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σε Χαλκιδική, Έβρο και Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, οι αυτοκινητιστές, συμμετέχοντας στην απεργία διαρκείας, τηρούν στάση αναμονής, ενώ στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο του Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι αυτοκινητιστές στη Λάρισα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Π. Γκονιάρη.

Πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της Καρδίτσας έκαναν το μεσημέρι ιδιοκτήτες ταξί από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές συζητούν για το κλίμα που επικρατεί στον κλάδο και τις επόμενες κινήσεις τους.

Αντίθετα οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών της Καλαμάτας Στ. Μάλαμας, θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο για περίπου τρεις ώρες. Ο ίδιος χαρακτήρισε την κινητοποίηση αυτή συμβολική, που γίνεται προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δείξουν ότι βρίσκονται συνέχεια σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Στη Λαμία, οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν στις 11:00 το πρωί τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης λίγα μέτρα από το σταθμό Λιανοκλαδίου προκαλώντας ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην αμαξοστοιχία που έκανε το δρομολόγιο Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ένα τοπικό τρένο το οποίο κινείται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας κατευθύνθηκαν στα Καμένα Βούρλα με στόχο όπως είπαν να μεταφέρουν δωρεάν τους τουρίστες της περιοχής.

Με πορείες συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Σύλληψη Αλβανού στην Καλαμάτα μετά απο ληστεία στην Eurobank

Συνελήφθη, σήμερα (4-08-2011) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ύστερα από άμεση επέμβαση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καλαμάτας, ένας (1) 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για ληστεία.

Ειδικότερα, ο 30χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Καλαμάτα, και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 12.900 ευρώ περίπου, διαφεύγοντας πεζός.

Αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής ...........

Διεύθυνσης Μεσσηνίας κινητοποιήθηκαν άμεσα, για να εντοπίσουν τον δράστη, ο οποίος τελικά εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε κοντινό από την τράπεζα σημείο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, καθώς και το περίστροφο.

Ο 30χρονος είχε προσφάτως αποφυλακιστεί από τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, όπου και κρατείτο για ληστεία που είχε διαπράξει στην Κόρινθο την 20-4-2006, μαζί με άλλους δύο (2) συνεργούς του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τατούλης: Δε θα επιτρέψουμε την εγκατάλειψη της Πελοποννήσου

Την ολοκλήρωση των υποδομών της Πελοποννήσου μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Υποδομών με τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού, Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ο Πέτρος Τατούλης είπε :

«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η ........

εγκατάλειψη της Πελοποννήσου, η οποία διαχρονικά είχε ελάχιστη συμμετοχή από το πρόγραμμα των δημόσιων επενδύσεων. Πέρα από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία και τα προβλήματα που υπάρχουν, εμείς ζητάμε την ολοκλήρωση του έργου γιατί ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί σημαντικότατο άξονα ανάπτυξης για την περιφέρειά μας».

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι απαίτηση της περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση και των δύο μεγάλων αναπτυξιακών οδικών αξόνων σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, αυτού της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας μαζί με την περιμετρική οδό της Καλαμάτας και της Ολυμπίας Οδού έως την Τσακώνα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών και των δημάρχων της Μεσσηνίας. Με την άποψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου συμφώνησε απόλυτα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, οι αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου, Γεώργιος Δέδες, Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι της ΠΕ Μεσσηνίας Παναγιώτης Νίκας, Στάθης Αναστασόπουλος, Δημήτρης Καφαντάρης, Φίλλιπος Μπάμης, Δημήτρης Γιαννημάρας,οι βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κουσελάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και του υπουργείου.

3ήμερο μελισσοκομίας 2011

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την βασιλοτροφία κυψέλης , τους τρόπους αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών των μελισσών, την μεταχείριση μελισσών κατά την διάρκεια του έτους και συγκεκριμένα πως γίνεται η τροφοδοσία σε μια εντατική και σε μια βιολογική εκμετάλλευση , κατά τη διάρκεια του ταχύρυθμου εκπαιδευτικού τριημέρου που υλοποιεί ο ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» .

Η εκπαίδευση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στις 10,11 & 12 Αυγούστου 2011. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 5 ώρες ημερησίως από τις 8:30-13:30.
Εκπαιδευτής θα είναι ο Γεωπόνος Θεοχάρης Δημήτριος τέως προϊστάμενος του τμήματος μελισσοκομίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ........

μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στο τηλ. 27610- 22116.

Άκης Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος: Γιατι ψήφισα λευκό για το Beach Volley στην Κυπαρισσία.

Κατανοώ ότι δεν είχε συσταθεί το νομικό πρόσωπο και γι αυτό έρχεται τώρα το θέμα προς ψήφιση στο Δ.Σ Τριφυλίας, για την έγκριση του ποσού των 8000 για την διεξαγωγή τουρνουά beach voley στην Δημοτική ενότητα της Κυπαρισσίας.

Θεωρώ πως δεν είναι σωστό να το ψηφίσω, βασιζόμενος στις 25000 όπου είχε αποφασίσει το σώμα να δοθούν για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τριφυλίας για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και για τις 5000 για την διεξαγωγή ποδηλατοδρομίας στην Δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας.

Λόγω τις οικονομικής κατάστασης του Δήμου δεν .........

έπρεπε να προγραμματιστούν κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες με ακριβό κόστος. Υπό άλλες συνθήκες θα στήριζα την διεξαγωγή του τουρνουά voley, γι αυτό επί του θέματος ψήφησα ΛΕΥΚΟ στο Δ.Σ Τριφυλίας.

Κυριακουλόπουλος Καλλίνικος

Από Παρασκευή οι νέες τιμές φαρμάκων

Διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων, που περιείχε 1230 μειώσεις τιμών και 1630 αυξήσεις αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, για να καταργηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, ύστερα από την αδυναμία της αγοράς να εφαρμόσει το νέο δελτίο εντός ελαχίστων ωρών, καθώς η απόφαση που το συνόδευε, προέβλεπε ισχύ από τις 3 Αυγούστου.

Παράγοντες της αγοράς, από το πρωί .........

επιχειρούσαν να «περάσουν» στα μηχανογραφικά τους συστήματα τις νέες τιμές, οι οποίες περιείχαν μειώσεις μέχρι 74% και αυξήσεις, ακόμη και 3814,91%.

Στη διάρκεια της ημέρας όμως, το δελτίο τιμών «κατέβηκε» από το site του υπουργείου, με αποτέλεσμα φαρμακεία και φαρμακαποθήκες να ζητούν ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία φαρμάκων του υπουργείου, καθώς δεν ήξεραν με τι τιμή θα πρέπει να πουλήσουν τα φάρμακα. Έτσι, η υπηρεσία φαρμάκων δήλωσε πως θα διορθωθούν τυχόν λάθη και οι νέες σωστές τιμές θα αναρτηθούν και πάλι την Πέμπτη, ενώ το νέο δελτίο τιμών θα ισχύσει από την Παρασκευή.

Το πρόβλημα για τις φαρμακαποθήκες, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου είναι ότι επειδή το φάρμακο είναι σε διατίμηση, είναι παράνομη η πώληση με λάθος τιμή, και οι αλλαγές στα μηχανογραφικά συστήματα των επιχειρήσεων, αλλά και των φαρμακείων ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια μιας νύχτας ή στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, με την επιστροφή στις προηγούμενες τιμές.

Αντίστοιχα εκπρόσωποι των φαρμακοποιών επισήμαιναν την καθυστέρηση στα μηχανογραφικά συστήματα των Ταμείων, που θα προκαλέσουν πρόσθετο πρόβλημα στην πληρωμή των συνταγών που εκτελέσθηκαν την Πέμπτη.

Ένοπλη Ληστεία πριν λίγο στην τράπεζα Εurobank στην Καλαμάτα αλλά με συλλήψεις

Ένοπλη ληστεία έγινε πριν λίγο στην τράπεζα Eurobank στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες ήταν ένα ζευγάρι αλλοδαπών πιθανόν Αλβανοί όπου ο άντρας μπήκε σαν κύριος ντυμένος μέσα στην Τράπεζα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο ποσόν μέχρι τώρα.

Η γυναίκα περίμενε απέξω στην είσοδο της .........

τράπεζας όπου και τράπηκαν σε φυγή μάλλον με μηχανάκι όταν τελείωσαν την πράξη τους.

Η ομάδα «Δίας» έφτασε αμέσως και συνέλαβαν μετά από λίγο τον αλλοδαπό αφού πρώτα τον αφόπλισαν στην παρακείμενη οδό Μπουλούκου όπου περπατούσε κάνοντας τον αδιάφορο μαζί με την κοπέλα. Η κοπέλα μπόρεσε να διαφύγει με τα χρήματα μαζί και είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί και αυτή καθότι εκείνη την στιγμή οι αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» έριξαν το βάρος στον οπλισμένο άνδρα προκειμένου να γίνει η σύλληψη σωστά και χωρίς θύματα όπως και έγινε λόγω και του πολύ κόσμου που υπήρχε στον δρόμο.

BEST TV

Ο Παπαγιάννης από την Μεσσηνία μιλά έξω από τα δόντια...

Ο γνωστός δημοσιογράφος του «Αποκαλυπτικού δελτίου» Γιάννης Παπαγιάννης έχει διαλέξει την Μεσσηνία και συγκεκριμένα την Κυπαρισσία-Τριφυλία για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Ο αγαπητός δημοσιογράφος βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην περιοχή της Τριφυλίας ενώ αυτά που του λέει ο κόσμος είναι ότι έσπασε το δημοσιογραφικό κατεστημένο και ακούγετε επιτέλους και μια άλλη φωνή διαφορετική από τα συνηθησμένα αλλά και πιο κοντά στο λαό.

Επίσης σε συνέντευξη του στον Τηλεοπτικό .......

σταθμό Best «αποκάλυψε» και εδώ πολλά λέγοντας τα πράγματα με το ονομά τους για πολλά θέματα... , πως δεν έχει σκοπό να πολιτευθεί και θα παραμείνει στον στίβο της δημοσιογραφίας.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του Best και στο Θέμη ΚανελλόπουλοBEST TV

Απαλλαγή όλων μέχρι το 1997, παραμονές Χρηματιστηρίου

Οταν ο υπουργός -Ευάγγελος Βενιζέλος- παρακάμπτει τη νομιμότητα και αυτό γίνεται γνωστό, ο ίδιος νομοθετεί άρον άρον για να καλύψει την παρασπονδία του και να μη βρεθεί αντιμέτωπος με το άλλο «δημιούργημά του», τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο υπουργός, στην πράξη, ομολογεί πλέον .......

ότι, κατά παρέκκλιση του νόμου 2362/95 έδωσε εκτάκτως στις 14 Ιουλίου 100 εκατ. ευρώ στην Proton Bank από τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που του επισήμαναν εμπεριστατωμένα τα δύο στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Σ. Μαραβελάκης και Κ. Αναγνωστόπουλος) και που αρνήθηκαν να συμπράξουν.

Εκείνες τις ημέρες διεξάγονταν οι έλεγχοι της ΤτΕ και της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος στην Proton, που έδειξαν υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ και σειρά κανονιστικών παραβάσεων.

Χθες ο νομομαθής υπουργός έδωσε τα ρέστα του. Με έκτακτη προσθήκη στο νομοσχέδιο «τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου κ.ά.», κόλλησε σε υπουργική απόφαση του 1997 μια παράγραφο γενική, που λέει πως, αν συντρέχουν λόγοι απειλής του τραπεζικού συστήματος, μπορούν να τοποθετούνται εκτάκτως διαθέσιμα του κράτους σε εμπορικές τράπεζες, κατά παρέκκλιση ασφαλώς των κείμενων περιορισμών (φερεγγυότητα τράπεζας, μέχρι 50% των ιδίων της κεφαλαίων κ.ά.).

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φύτεψε αυτή την προσθήκη στην υπουργική απόφαση του 1997, δίδοντάς της αναδρομική ισχύ από τότε! Δηλαδή η προσθήκη που θα ψηφιστεί τον Αύγουστο του 2011 (σήμερα πιθανότατα) πρέπει να πιστέψουμε ότι ήταν σε ισχύ από τον Δεκέμβριο του 1997! Δεκατέσσερα χρόνια πίσω... Τέτοια αναδρομικότητα. Ο κ. Βενιζέλος μετά το «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» του κ. Βουλγαράκη προσθέτει στη «ρήση» αυτή τις λέξεις «συστημικό» και «αναδρομικό».

Ο υπουργός Οικονομίας από τις 14 Ιουλίου, όταν αποφάσισε να ενισχύσει την Proton με 12 εκατ. ευρώ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο από τον κρατικό κουμπαρά και να τα βάλει σε προθεσμιακή κατάθεση μιας μέρας, ήξερε ότι παραβίαζε υπουργική απόφαση. Του το είπαν και το έγραψαν τα δύο στελέχη του ΓΛΚ και αυτός τα στηλίτευσε, προσάπτοντάς τους και τη ρετσινιά ότι έχουν άγνοια του συστημικού κινδύνου (τραπεζική πίστη).

Η Proton αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας Λ. Λαυρεντιάδης και επτά πρώην μέλη του Δ.Σ. ενέπλεξαν την τράπεζα σε υπόθεση υπεξαίρεσης που ερευνάται και ο υπουργός που τα ήξερε αυτά παρασπόνδησε και τώρα φέρνει στη Βουλή τροπολογία σε υπουργική απόφαση. «Φόρμουλα Proton» μονολογούσαν όσοι βουλευτές το πήραν χαμπάρι, για να «θωρακιστεί» ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για την προκλητική «ένεση» στην τράπεζα, που αποκάλυψε η «Ε» στις 2/8, και για όποιες άλλες «ενέσεις» έχουν γίνει και παραμένουν στο σκοτάδι εδώ και 14 χρόνια.

Για του λόγου το αληθές:

1 Το 1995 και στον απόηχο του σκανδάλου Κοσκωτά η τότε κυβέρνηση Α. Παπανδρέου ψήφισε το νόμο 2362/95.

2 Στο άρθρο 61 γράφεται ότι τη διαχείριση διαθεσίμων του Δημοσίου την κάνει η Δ. 49 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ ο νόμος εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση της 11ης Δεκεμβρίου 1997 με αριθμό 2084358/2116/0049 ΦΕΚ Β' 1096.

3Το πλαίσιο αυτό λοιπόν ορίζει πως το Δημόσιο διαχειρίζεται τα διαθέσιμά του με έντοκες τοποθετήσεις σε εμπορικές τράπεζες. Στα άρθρα 2 και 3 αυτής της υπουργικής απόφασης γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα κριτήρια φερεγγυότητας που πρέπει να πληρούν οι τράπεζες προκειμένου το Δημόσιο να καταθέσει διαθέσιμά του.

Κριτήρια που προφανώς δεν πληρούσε η Proton, όταν της δόθηκε η έκτακτη ενίσχυση από τον Ευάγγ. Βενιζέλο σε συνεννόηση με το διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο.

Η Proton, εκτός των άλλων, έχει διαπιστωμένο έλλειμμα κεφαλαίου και γι' αυτό από τις 23 Μαΐου η Γ.Σ. των μετοχών έχει εγκρίνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, που όμως δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Ούτε ως προς το σκέλος της καταβολής μετρητών (50 εκατ. ευρώ), ούτε ως προς την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (50 εκατ. ευρώ).

Αυτή την τρύπα, εκτός των άλλων, την κάλυψε ο κ. Βενιζέλος με την έκτακτη κατάθεση των 100 εκατ. ευρώ και τώρα σπεύδει να καλύψει τον εαυτό του με αναδρομική ισχύ και αφού η «Ε» αποκάλυψε την ενέργειά του.

Λυμπερόπουλος-ΣΑΤΑ: Μύνημα εκτόνωσης της απεργίας.Το Σάββατο οι τελικές αποφάσεις

Μηνύματα εκτόνωσης στέλνουν οι ιδιοκτήτες ταξί για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ99,5.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι θα .........

συνεδριάσουν κατά τόπους τα σωματεία και το προεδρείο θα περιμένει τις εισηγήσεις τους για το μέλλον της κινητοποίησης. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη γενική συνέλευση του Σαββάτου «θα μετρήσουμε τις αντοχές και θα αποφασίσουμε για την απεργία».

Σοκ στη Κρήτη από ομαδικό βιασμό 16χρονης

Δεν φάνηκε να έχει τύψεις το αγόρι μιας 16χρονης. Της έδωσε ηρωΐνη και μετά τη βίασε. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, την μετέφερε σε σπίτια φίλων του, με σκοπό να κάνουν έρωτα μαζί της.

Έναν αληθινό εφιάλτη έζησε τη νύχτα της περασμένης Τρίτης μια 16χρονη στα χέρια όχι ενός, αλλά... περίπου 15 ανδρών. Η κοπέλα κατήγγειλε στην αστυνομία τον ομαδικό βιασμό της, ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Όπως είπε η ίδια, κάποιοι τη μετέφεραν από .........

σπίτι σε σπίτι και τη βίαζαν, ενώ της προσέφεραν και ναρκωτικά σε εισπνεόμενη μορφή.

Η 16χρονη από το Ηράκλειο κατήγγειλε το περιστατικό στους αστυνομικούς, ενώ θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της.

Όπως είπε η ίδια, το πρώτο περιστατικό συνέβη σε σπίτι στις Βασιλειές, όπου ένας 26χρονος, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις στο παρελθόν, της έδωσε ηρωίνη, για να κάνει χρήση.

Στη συνέχεια τη βίασε, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στην οποία είχε φτάσει λόγω της χρήσης ουσιών, ενώ κατόπιν τη μετέφερε σε διάφορα σπίτια στις Πατέλες και τα Δειλινά, όπου και οι υπόλοιποι αδίστακτοι φίλοι του ίδιου τη βίασαν, εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της.

Το 16χρονο κορίτσι παραδέχτηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών, ωστόσο επιμένει ότι ουδέποτε συναίνεσε στις πράξεις αυτές.

Πέθανε ο Hightower

Απεβίωσε στα 66 του χρόνια ο Τσαρλς Άαρον Μπούμπα Σμιθ. Στον πολύ κόσμο το όνομα του δεν λέει πολλά, αλλά ο ρόλος που τον έκανε διάσημο σε όλους σίγουρα θα τους κατατοπίσει.
Πρόκειται για τον «Hightower», τον θηριώδη αστυνομικό στη σειρά ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», ο οποίος έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια στο Λος Άντζελες.

Ο εκλιπών πριν μεταπηδήσει στον .......

κινηματογράφο, έκανε μεγάλη καριέρα στο ράγκμπι. Θεωρείτο από τους κορυφαίους αμυντικούς στο NFL και το 1967 επιλέχθηκε στην πρώτη θέση των ντραφτ και συμμετείχε σε δύο Super Bowl κερδίζοντας το ένα, προτού αποσυρθεί το 1976.Λουκέτο στις εφορίες – Από τις 288 θα μείνουν μόνο 30!

- 20 συγχωνεύσεις ΔΟΥ από βδομάδα
- Σαρωτικές αλλαγές και μετατάξεις για τους υπαλλήλους των ΔΟΥ
- Μέσω υπολογιστή και των ΚΕΠ οι δηλώσεις

Τα πάνω κάτω έρχονται στις εφορίες. Μια στις δέκα θα λειτουργεί όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συστήματος. Οι συγχωνεύσεις ξεκινούν από βδομάδα.

Θα συγχωνευθούν 20 εφορίες (το ...........

υπουργείο δεν λέει ποιες ακόμη) και θα γίνουν 10.
Στο τέλος από τις 288 εφορίες που υπάρχουν σήμερα θα μείνουν μόλις 30, καθώς οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κυρίως ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.
Αυτό θα σημάνει, μάλλον από Οκτώβριο, και σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά χιλιάδων υπαλλήλων που θα αντιμετωπίσουν και τη μετάταξη.

Το σύστημα έτσι όπως είναι σήμερα είναι δεδομένο ότι δεν λειτουργεί και έτσι γκρεμίζεται... συθέμελα.
Αρκεί να δει κανείς τα στοιχεία. Το 20% των εσόδων του κράτους εισπράττεται από τις 20 εφορίες, ενώ άλλες 75 δεν εισπράττουν παρά σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα δηλαδή χρήματα και ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Όλα προς το παρόν είναι στον αέρα, ακόμη και η συγχώνευση των πρώτων 20 ΔΟΥ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιες θα είναι αν και θα γίνει μέσα στο επόμενο (όπως τουλάχιστον λέγεται) δεκαήμερο.

Για τον πολίτη όπως τουλάχιστον λέει το υπουργείο οι αλλαγές θα είναι προς το καλύτερο, αφού θα γίνει πιο άνετη και εύκολη η εξυπηρέτησή του, χωρίς να χρειάζεται παρουσία του στην Εφορία αφού θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, ενώ έγγραφα και βεβαιώσεις θα μπορεί να λαμβάνει από τα ΚΕΠ.

ΣΧΟΛΙΟ
Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί γυρίζει την Ελλάδα 70 χρόνια πίσω.
ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στο παρελθόν.
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που δίνει σάρκα και οστά στο σύνθημα "Εμπρός Πίσω" του τηλεοπτικού Δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου Περίανδρου Πόπποτα (από το Καφέ της Χαράς)
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που εξαθλιώνει την Ελλάδα
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που ξαναζωντάνεψε την ημιτελειωμένη χούντα του 1973

Φωτιά σε ιστιοφόρο στην Κυπαρισσία-Το εγκατέλειψαν οι επιβαίνοντες

Η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ–Θ/Γ σκάφος «MERLIN» σημαίας Γερμανίας, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσιακού κόλπου, σε απόσταση 3,7 ν.μ. από την πλησιέστερη ακτή, στην θέση Αγρίλης Φιλιατρών με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Αμεσα στο σημείο έσπευσε το Τ/Χ .........

σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Τ.Π. 1932 ΣΤ με προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας πως οι δύο αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους, είχαν εγκαταλείψει το Ι/Φ χρησιμοποιώντας τη βοηθητική πνευστή λέμβο.

Οι επιβαίνοντες, ηλικίας 77 και 76 ετών, επιβιβάσθηκαν με ασφάλεια στο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο στο τοπικό Νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το «MERLIN» ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ και έδεσε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας ενώ οι εναπομείνασες εστίες πυρκαγιάς κατασβέστηκαν από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας.

The Best

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη.