Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Επανακατάθεση ερώτησης της Νάντιας Γιαννακοπούλου για φωτοβολταϊκά αγροτών.

Κύριε Υπουργέ,

Καταθέτω ξανά την υπ’ αριθμόν 16767/23-05-11 ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Εφαρμογή ρυθμίσεων για την αδειοδότηση επαγγελματιών αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών», η οποία δεν μου έχει απαντηθεί.

Επιπλέον, παρακαλώ να μου απαντήσετε και στα παρακάτω ερωτήματα που άπτονται της θεματολογίας της παραπάνω ερώτησης:

Έχοντας υπ’ όψιν την παύση χρηματοδότησης για ........

επενδύσεις φωτοβολταϊκών αγροτών από τις τράπεζες, εξετάζει η κυβέρνηση την εξάμηνη αναστολή στις αιτήσεις σύνδεσης με τη Δ.Ε.Η. καθώς η προθεσμία λήγει το Σεπτέμβριο;

Για ποιο λόγο απαιτείται από τους επαγγελματίες αγρότες η καταβολή εγγυητικής επιστολής 15.000 ευρώ, τη στιγμή που δεν απαιτείται από οποιονδήποτε άλλο ιδιώτη;

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ακάλυπτος με την απάντηση του Δήμου Τριφυλίας ο αναγνώστης μας.

Ακάλυπτος μένει ο Αναγνώστης μας από την απάντηση του Δήμου Τριφυλίας σχετικά με το ερώτημα του για την μη λειτουργία των link των Δημοτικών ενοτήτων της Τριφυλίας.

Σε νεότερη επικονωνία του μας αναφέρει ο κ Κίτσος:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επειδή η απάντηση σας δεν με καλύπτει θα ήθελα να ρωτήσω με ποια κριτήρια επιλέχτηκε το site του δήμου Kυπαρισσίας εκτός των τηλεφώνων και των FAX που μας λέτε γιατί E-mail δεν έχετε (γιατί αυτό είναι υπόθεση 10 λεπτών να αλλάξει)
Γιατί τα site των δήμων Φιλιατρών και του δήμου Αετού δεν εμφανίζονται
Γιατί διαφημίζετε μόνο την Κυπαρίσσια και τους άλλους πρώην δήμους στην απέξω
Γιατί πέφτει τέτοια προπαγάνδα
Γιατί δηλ θα πρέπει ένας χρήστης που ενδιαφέρετε να κάνει διακοπές στην Τριφυλία χτυπώντας το site του δήμου να βλέπει μόνο την κυπαρίσσια
Δηλ πόσο θέλει ένα site να γίνει δυο χρόνια......έλεος Γνωρίζουμε το αντικείμενο πολύ καλα.

Ένα e-mail να θέλει κάποιος να στείλει δεν έχετε
Κοιτάχτε χάσαμε μια μάχη........μέσω υπογείων πολιτικών παρεμβάσεων .......... δεν χάσαμε τον πόλεμο και όταν μου υποτιμάτε την νοημοσύνη εγώ θα τον συνεχίζω.

ΥΓ Μην μας πείτε σαν λόγο επιλογής το κτήριο του δημαρχείου και την έδρα> Βρείτε κάτι πιο έξυπνο

MESSINIAN FARM
BASILHS G.KITSOS

Ψηφοφορία. Είστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας;




Η ψηφοφορία κλείνει τα μεσάνυχτα της 9ης Αυγούστου.



Η απάντηση του Δήμου Τριφυλίας σε αναγνώστη μας

Απάντηση σε επιστολή αναγνώστη του Φιλιατρά News Βασίλη Κίτσου σχετικά με την μη λειτουργία των link των νέων δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Τριφυλίας.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το Δελτίο ...........

Τύπου το ανάρτησαν μόνο στον υπο κατασκευή -άραγε για πόσο καιρό ακόμα θα είναι υπο κατασκευή- διαδικτυακό τόπο του Δήμου Τριφυλίας ενώ δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας το αποστείλουν ή έστω να μας ενημερώσουν ότι υπάρχει απάντηση.
Εμείς την είδαμε σήμερα εντελώς τυχαία. Να υποθέσουμε ότι θα τους έπεφτε η υπόληψη αν μας έστελναν την απάντηση;;;;
Τους παραδίδουμε στην κρίση σας.

Η απάντηση λοιπόν που εξέδωσε ο Δήμος Τριφυλίας με ημερομηνία 29/7/2011 για την επιστολή του αναγνώστη μας Βασίλη Κίτσου έχει ως εξής:
«Δικτυακός τόπος Δήμου Τριφυλίας»

Σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του επίσημου δικτυακού τόπου του Δήμου Τριφυλίας αποσαφηνίζονται τα εξής:

Καταρχήν, σημειώνεται ότι στην κεντρική σελίδα του ιστοτόπου, αλλά και στο σύνολο των υποενοτήτων, αναφέρεται ότι "Το portal του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Η παρούσα έκδοση αφορά στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών".

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 3861/2010 περί υποχρεωτικής ανάρτησης νόμων και πράξεων κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο αναφέρει: Οι πράξεις των οργάνων διοίκησης των ΝΠΔΔ, των οργάνων διοίκησης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών και των φορέων του οργανισμού πρώτου και δεύτερου βαθμού αναρτώνται στους κατά περίπτωση οικείους δικτυακούς τόπους που αυτοί διατηρούν.
Αυτό συνεπάγεται την υποχρεωτική διατήρηση, από πλευράς Δήμου, ενός εκ των προϋπαρχόντων δικτυακών τόπων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, που δημιούργησαν το νέο Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας, και την προσωρινή προαγωγή του ως επίσημου δικτυακού τόπου του νέου Δήμου Τριφυλίας. Η μελέτη και η υλοποίηση του νέου δικτυακού τόπου βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτονόητη είναι η υποχρεωτική διατήρηση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου, έστω και στη μορφή - δομή που έχει σήμερα. Όχι μόνο επειδή μας υποχρεώνει ο νόμος, αλλά επειδή είναι χρέος μας να παρέχουμε, με όποιο τρόπο - εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, ενημέρωση προς τους πολίτες μας και διαύλους επικοινωνίας με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες μας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστούν μερικά σημαντικά ζητήματα.

Ως προσωρινό κεντρικό σημείο δικτυακής αναφοράς προς το νέο Δήμο Τριφυλίας επιλέχθηκε η ιστοσελίδα του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κυπαρισσίας για συγκεκριμένους λόγους. Η Κυπαρισσία ορίστηκε ως η πρωτεύουσα του νέου Δήμου και το πρώην δημαρχείο της Κυπαρισσίας ως το διοικητήριο του νέου Δήμου κατ' επέκταση. Τα τηλέφωνα - fax - email της πολιτικής ηγεσίας και των δημοτικών υπηρεσιών παρέμειναν τα ίδια και η ιστοσελίδα του Καποδιστριακού Δήμου Κυπαρισσίας περιείχε ήδη τις πληροφορίες αυτές.

Ακόμα, ορισμένες υποενότητες της υπάρχουσας έκδοσης του δικτυακού τόπου έχουν τροποποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζουν, στο μέτρο του δυνατού, την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου. Λόγου χάρη, η υποενότητα "Δημοτικές Ενότητες" περιλαμβάνει τις νέες δημοτικές ενότητες του Δήμου και παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους των πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Ασφαλώς όλες οι πληροφορίες, όλος ο πλούτος των πολιτιστικών - ιστορικών - λαογραφικών δεδομένων, και όχι μόνο, των δικτυακών τόπων των παλαιών Καποδιστριακών Δήμων θα ενσωματωθούν στο νέο portal. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να τα "σβήσουμε" μέχρι να είμαστε σε θέση να τα επαναχρησιμοποιήσουμε.

Από το γραφείο του Δημάρχου


Καταργείται ο ΔΟΑΤΑΠ (για την αναγνώριση των πτυχίων)…

ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!

Σε κατάργηση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), του μόνου αρμόδιου οργάνου για την ακαδημαϊκή αναγνώριση πτυχίων εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων των κολεγίων-παραρτημάτων Ιδρυμάτων αλλοδαπής, προχωρά η κυβέρνηση έπειτα από απαίτηση της τρόικας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ........

στο Μνημόνιο ορίζεται σαφής απαίτηση για αλλαγή του νόμου λειτουργίας του ΔΟΑΤΑΠ, με σκοπό την «άρση των όποιων περιορισμών αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων από πτυχία παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων»(βλ. κολέγια)

Η υπό μελέτη κατάργηση του ΔΟΑΤΑΠ, ωστόσο, αναμένεται να… προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς θα οδηγήσει σε πλήρη εξομοίωση των ξένων τίτλων με τους ελληνικούς των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτό σημαίνει πως η υποχρέωση της ακαδημαϊκής αναγνώρισης, η οποία συνδέεται άρρηκτα με το άρθρο 16 και την απαγόρευση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το οποίο στην ουσία καταργείται.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου έχει ήδη στα χέρια της υπόμνημα του ίδιου του προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ, με το οποίο προτείνεται η κατάργηση του φορέα. Το σκεπτικό της πρότασής του βασίζεται στα διεθνή δεδομένα, και για την ακρίβεια στο γεγονός ότι σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται ακαδημαϊκές αναγνωρίσεις από κάποιον φορέα, αλλά από τα ίδια τα Πανεπιστήμια και μόνο σε περιπτώσεις συνέχισης σπουδών (μάστερ, διδακτορικό).

Η απαλλαγή της υποχρέωσης για ακαδημαϊκή αναγνώριση των τίτλων σπουδών εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και αυτών που προέρχονται από κολέγια συνεργαζόμενα με Ιδρύματα της αλλοδαπής, ισοδυναμεί με ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16, που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Ηδη, σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, τα πρώην κολέγια – νυν ΚΕΜΕ, που συνεργάζονται με Ιδρύματα εξωτερικού, θεωρούνται πανεπιστημιακά παραρτήματα.

Επιβάλλεται η επαγγελματική αναγνώριση των τίτλων των αποφοίτων τους και όταν επέλθουν οι προαναφερόμενες αλλαγές, δεν θα υφίσταται καν ζήτημα ακαδημαϊκής αναγνώρισης. Δεν θα θεωρείται απαραίτητη και ως εκ τούτου δεν θα προβλέπονται σχετικοί περιορισμοί και απαγορεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα είχε αποκαλυφθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει στα δημοψηφίσματα ακόμη και ζητήματα Παιδείας, ενώ ήδη είχε διαρρεύσει και δεν είχε θεωρηθεί τυχαία η αναφορά στο 16 κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου Διαμαντοπούλου στο ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας) ΠΑΣΟΚ.

Καλή η κλήρωση για την Εθνική στο Μουντιάλ του 2014

Την τύχη με το μέρος της φαίνεται πως είχε η Εθνική Ελλάδος στην κλήρωση για το Μουντιάλ του 2014 που θα λάβει χώρα στη Βραζιλία.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 κληρώθηκε στον -σαφώς βατό- 7ο όμιλο με τις Σλοβακία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν.

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις ............

7 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2013.

Αναλυτικά οι όμιλοι της «Γηραιάς Ηπείρου»:

1ος όμιλος
Κροατία
Σερβία
Βέλγιο
Σκωτία
Σκόπια
Ουαλία

2ος όμιλος
Ιταλία
Δανία
Τσεχία
Βουλγαρία
Αρμενία
Μάλτα

3ος όμιλος
Γερμανία
Σουηδία
ΕΪΡΕ
Αυστρία
Φερόε Ν.
Καζακστάν

4ος όμιλος
Ολλανδία
Τουρκία
Ουγγαρία
Ρουμανία
Εσθονία
Ανδόρα

5ος όμιλος
Νορβηγία
Σλοβενία
Ελβετία
Αλβανία
Κύπρος
Ισλανδία

6ος όμιλος
Πορτογαλία
Ρωσία
Ισραήλ
Β. Ιρλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Λουξεμβούργο

7ος όμιλος
Ελλάδα
Σλοβακία
Βοσνία
Λιθουανία
Λετονία
Λιχτενστάιν

8ος όμιλος
Αγγλία
Μαυροβούνιο
Ουκρανία
Πολωνία
Μολδαβία
Σαν Μαρίνο

9ος όμιλος
Ισπανία
Γαλλία
Λευκορωσία
Γεωργία
Φινλανδία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Η Sexy φωτογράφηση της Pamela Anderson

Η Pamela Anderson στις καλύτερες πόζες της. Αν και μεγάλη σε ηλικία celebrity δεν πάυει να έχει ένα κορμί θανατηφόρο.... που την διατηρεί ως σεξοβόμβα....

Δείτε φωτογραφίες:..........