Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ την συναυλία των νικητών του Greek idol Π.Τσακαλάκου και Μαλού Κυριακοπούλου από το AQUA CLUB του ξενοδοχείου Elite στην Καλαμάτα.

Πατήστε το "Διαβάστε περισσότερα" και δείτε ζωντανά την συναυλία των νικητών του Greek idol Π.Τσακαλάκου και Μαλού Κυριακοπούλου στο Aqua Club του ξενοδοχείου Elite μέσω του Best.
Την ευθύνη μετάδοσης για το Live Streaming link την έχει η τηλεόραση Best.






Συγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου με Πρόεδρο τον κ. Κανάκη, Αντιπρόεδρο τον κ. Μπεχράκη, Γενική Γραμματέα την κα Γυφτέα, Οικονομικό Επόπτη τον κ. Τσέλεπο, Έφορο τον κ. Μαρλαφέκα και μέλη τους κ.κ. Κωστόπουλο, Σπηλιωτακάρα, Τσιμπίδη και Γκούμα.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου καλωσορίζοντας τα μέλη της προσωρινής ...........

Διοικούσας Επιτροπής τους ευχαρίστησε για την ουσιαστική στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη των προϊόντων της και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Όπως ανάφερε η κα Νικολάκου, μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, πριν λίγες μέρες ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου με στόχο να καταστεί ανταγωνιστικός και δυνατός ώστε να μπει μπροστάρης και στη δημιουργία του Συνδέσμου Νοτίου Ελλάδος. Ρόλος της Περιφέρειας στην προσπάθεια αυτή είναι να αποτελέσει σημαντικό αρωγό σε οτιδήποτε δύναται να συνδράμει. Η ευθύνη, η επιλογή και ο ορισμός των μελών αφορούν αποκλειστικά και μόνο το Σύνδεσμο, το οποίο θα ορίσει και τις διαδικασίες συγκρότησης σε οριστικό σώμα.
Η κα Νικολάκου τόνισε ιδιαίτερα τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Αχαΐα και από την Ηλεία, ανταποκρινόμενοι σε μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία για μια ενιαία Πελοπόννησο, με ισχύ για την προώθηση του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας.

Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που προήλθε από την ίδρυση του Συνδέσμου εξέφρασαν τις απόψεις και παρατηρήσεις τους επί του καταστατικού και συμφώνησαν όλοι στην ισχύ του brand name «Πελοπόννησος». Διαθέτοντας εμπειρία και όρεξη για την ουσιαστική πρόοδο του Συνδέσμου Εξαγωγέων εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να κινηθούν ταχύτατα προκειμένου να οριστικοποιηθεί το καταστατικό και να εκλεγεί σύντομα και οριστικά το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εκλογές.

Ο προσωρινός Πρόεδρος, τέλος, κ. Κανάκης Ηλίας δήλωσε απερίφραστα την πρόθεσή του να ξεκινήσει άμεσα και δυναμικά την οργάνωση του εγχειρήματος με σκοπό την συγκροτημένη και επιτυχημένη πορεία του.

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!! Εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα διοδίων από ταξιτζήδες

Έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε το πρωί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στα διόδια.

Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί, που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

Η Ελένη Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή.........

στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Μπόμπολας έχει χάσει αρκετά εκατομμύρια από την τσέπη του με τις ελεύθερες διελεύσεις οχημάτων από τα διόδια που ανοίγουν οι ταξιτζήδες και ζητάει τώρα από την δικαιοσύνη... (λέμε τώρα) να τον βοηθήσει να μην χάνει άλλα χρήματα.

Ντόρα: "Θα αποχωρήσω από την πολιτική αν δεν επανεκλεγώ"

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι αυτό είναι η αρχής της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ.Μπακογιάννη ...........

έστρεψε τα βέλη της κατά της κυβέρνησης, ζητώντας της να σοβαρευτεί, γιατί-όπως είπε- ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα.

Ζήτησε επίσης να εφαρμόζει την πολιτική της, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον που να επιτρέπει επενδύσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι για να έρθουν οι επενδύσεις χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα εγγυημένο από την τρόικα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε ότι η λογική του κράτους μπαταχτσή, που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, οδηγεί υγιείς επιχειρήσεις να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

Η κ.Μπακογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, λέγοντας ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Σαν σήμερα το 1974 σχηματίζεται από τον Καραμανλή η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»

Στις 21 Απριλίου του 1967, το Πραξικόπημα των Συνταγματαρχών οδήγησε στην κατάλυση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος από την πρώτη ημέρα κιόλας του πραξικοπήματος, προσπάθησε να εδραιώσει τη στρατιωτική χούντα και επιδίωξε να εξαφανίσει κάθε ίχνος αμφισβήτησής της. Κατέστρωσε σχέδια για τη δίωξη προσωπικοτήτων του πολιτικού χώρου και πολιτών με αριστερές ή φιλελεύθερες πεποιθήσεις και δημοκρατική δράση.

Οι Συνταγματάρχες, για να επιτύχουν την πλήρη συμμόρφωση με τις «αρχές του καθεστώτος», προχώρησαν σε εκκαθάριση του δημόσιου τομέα και του στρατεύματος. Οι πολιτικοί τους αντίπαλοι απολύθηκαν, εξορίστηκαν ή οδηγήθηκαν στη φυλακή. Αρκετοί από τους έγκλειστους βασανίστηκαν, καθώς η διαφορετική ιδεολογία που ασπάζονταν θεωρούνταν απειλή για την διατήρηση και την ομαλή λειτουργία του χουντικού καθεστώτος.

Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αντέδρασαν και ..........

στις 13 Δεκεμβρίου του 1967 στήριξαν το Αντικίνημα του Βασιλιά. Το κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού είχε οργανωθεί από την τάξη του 1948 με σκοπό την εξέγερση του λαού και κατ’ επέκταση την απαλλαγή από τη χούντα. Σύμφωνα με το σχέδιο που είχαν καταστρώσει, το κίνημα θα εκδηλωνόταν στις 23 Μαΐου 1963. Στις 21 Μαΐου ωστόσο, οι αξιωματικοί του Ναυτικού αντιλήφθηκαν πως είχαν προδοθεί και το σχέδιό τους δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στις 23, έγιναν οι πρώτες συλλήψεις στελεχών αφού προηγουμένως είχαν τεθεί υπό περιορισμό.

Μία άλλη κοινωνική ομάδα, δυσαρεστημένη από την αυταρχικότητα της χούντας, ξεκίνησε να εκφράζει την απέχθειά της προς το κράτος. Το Φεβρουάριο του 1973 οι φοιτητές κατέλαβαν τη Νομική. Πραγματοποίησαν και δεύτερη κατάληψη στις 14 Μαΐου. Ενώ πλησίαζε η ημερομηνία για το μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου, όλα έδειχναν πως δεν θα αργούσε να ξεσπάσει μία γενικευμένη εξέγερση.

Στις 14 Νοεμβρίου του 1973, οι φοιτητές έπειτα από συνέλευση πορεύτηκαν προς τη συμβολή των οδών Σόλωνος και Πατησίων. Αγνόησαν τον αστυνομικό διευθυντή Δασκαλόπουλο και τον εισαγγελέα Σαμήτα που τους διέταξαν να διαλυθούν και ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής, προχώρησαν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου. Το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου εξέπεμψε ο σταθμός των «Ελεύθερων Πολιορκημένων». Στις 16, αστυνομικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα συγκεντρώθηκαν γύρω από το Πολυτεχνείο. Ο κόσμος που συμπαραστεκόταν στο κίνημα των φοιτητών, τους προμήθευε τρόφιμα, φάρμακα και έστηνε οδοφράγματα. Τα μεσάνυχτα της 17ης Νοεμβρίου, το πλήθος των πολιτών άρχισε να διαλύεται βίαια από τα δακρυγόνα που έκαναν την ατμόσφαιρα μη υποφερτή.

Οι φοιτητές, αρνήθηκαν να φύγουν από το Πολυτεχνείο, μη λαμβάνοντας υπόψη τη διορία που τους είχε δώσει ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων. Στις 2:50 μετά τα μεσάνυχτα ένα τεθωρακισμένο άρμα γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου. Άντρες του Λόχου Ορεινών Καταδρομών μπήκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου και ξεκίνησαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Παρόλο που η εξέγερση των φοιτητών δεν οδήγησε στην κατάρρευση της χούντας, τόνωσε το ηθικό των Ελλήνων.

Στις 20 Ιουλίου 1974, Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, εισέβαλλαν στην Κύπρο. Οι Συνταγματάρχες, παραπλανημένοι από τους Αμερικανούς, απέτυχαν να προασπιστούν το νησί και ηττήθηκαν από τους Τούρκους.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφτασε την ίδια ημέρα στην Αθήνα από τη Γαλλία, όπου βρισκόταν αυτοεξόριστος. Σαν σήμερα, στις 26 Ιουλίου συγκρότησε κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Σε αυτή δε μετέχουν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι της Αριστεράς. Πρώτη προταιρεότητα αποτέλεσε η διαχείριση της κρίσης που είχε ξεσπάσει στη μεγαλόνησο και κατόπιν η διενέργεια των πρώτων ελεύθερων κοινοβουλευτικών εκλογών.

Στην καλαμάτα αύριο Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στις 9 μ.μ. θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση που οργανώνουν η Νεολαία του ΣΥΝ και η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΝ, στην Καλαμάτα, στο χώρο της προκυμαίας του λιμανιού στην παραλία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει .........

ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ Νάσος Ηλιόπουλος.
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Από 20 Αυγούστου έρχεται το εργόσημο - Πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι

Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ΄ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.

Πρόκειται για το "εργόσημο" που κάνει .........

πρεμιέρα τον Αύγουστο με 600 σημεία στη χώρα, στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος. Το "εργόσημο" θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Η παραλαβή του "εργόσημου" θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους. Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί, ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.

Με αφορμή ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε ότι το μέτρο του εργοσήμου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις 20 Αυγούστου.

Όπως διευκρινισε ο υπουργός, το μέτρο είναι για όλους, μετανάστες και μη. Εκτιμάται όμως ότι αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες. Στο συγκεκριμένο καθεστώς υπάγονται όχι μόνον όσοι εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, όπως εξήγησε ο υπουργός, αλλά και μια κομμώτρια που πάει σε σπίτι να χτενίσει, ο κηπουρός, ή κάποιος που παραδίδει κατ΄ οίκον μαθήματα. Με "εργόσημο" θα πρέπει να πληρώνονται και όσοι εργάζονται περιστασιακά στο χώρο του επισιτισμού, όπως για παράδειγμα σερβιτόροι που κάνουν τα ρεπό συναδέλφων τους ή και τραγουδιστές που πάνε να τραγουδήσουν κάπου, έστω και για δύο μόνον ημέρες.

"Καταλήξαμε σε αυτή τη μορφή ασφάλισης που διευκολύνει και τους εργοδότες αλλά και τους εργαζόμενους είτε όσους εργάζονται κατ΄ οίκον είτε στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, όπου παρατηρείται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, θυμίζοντας ότι το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) του εργοδότη και εργαζόμενου. Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Σήμερα κάποιος που απασχολεί εργαζόμενο στο σπίτι του, έστω και περιστασιακά, οφείλει κανονικά να υποβάλλει περιοδική αναλυτική δήλωση και ταυτόχρονα να παρακολουθεί τον εργαζόμενο αν είναι ασφαλισμένος. Με τη νέα διαδικασία ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο το δίπτυχο κουπόνι που θα φέρει ταινία γνησιότητας και όταν το εξαργυρώνει ο απασχολούμενος, θα γίνεται απευθείας η παρακράτηση (σ.σ. 20% για μισθωτή εργασία και 10% για αγροτική εργασία). Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι "το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι χωρίς κόστος και γραφειοκρατία, εξασφαλίζει πρόσβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και ταυτόχρονα γλυτώνει τον εργοδότη από τη διαπόμπευση που θα υπάρξει αν συμβεί κάτι στο σπίτι του".

Μέχρι και ποινές φυλάκισης για όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες

Όπως ειδικότερα ενημέρωσε ο κ. Κουτρουμάνης, όταν εντοπιστεί κάποιος εργοδότης που παρανόμως απασχολεί μετανάστη, προβλέπεται η καταβολή όλων των δεδουλευμένων και όλων των ασφαλιστικών εισφορών.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου, το υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να καταθέσει στη Βουλή και το νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο, η κοινοτική οδηγία για την παράνομη εργασία.
Οι διατάξεις θα είναι πολύ σκληρές για όσους .........

απασχολούν παρανόμως μετανάστες, καθώς προβλέπεται ακόμη και ποινή φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενης παράβασης.

Όπως ειδικότερα ενημέρωσε ο κ. Κουτρουμάνης, όταν εντοπιστεί κάποιος εργοδότης που παρανόμως απασχολεί μετανάστη, προβλέπεται η καταβολή όλων των δεδουλευμένων και όλων των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, προβλέπεται έως και διακοπή λειτουργίας επιχείρησης, αφαιρείται η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, ενώ σε επαναλαμβανόμενη παράβαση τα χρηματικά πρόστιμα θα είναι υψηλά, περα από τις ποινές φυλάκισης. Και όλα αυτά, όπως επισήμανε ο υπουργός, πέραν των κυρώσεων που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις από το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ.

Για τα υπόλοιπα μέτρα μεταναστευτικής πολιτικής, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα μειώνονται σε 120, από 200 που είναι σήμερα, τα απαιτούμενα ένσημα για την άδεια παραμονής. Το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος όπου να προβλέπει τη δυνατότητα να εργαστούν όσοι μετανάστες βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης από τη χώρα, καθώς αυτή η κατηγορία αλλοδαπών "θα στραφούν στην εγκληματικότητα για να ζήσουν", όπως είπε ο Υπουργός.

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε, ότι είναι υπό εξέταση το καθεστώς των μετακλήσεων, ώστε να βρίσκεται σε συνάφεια με τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιφέρειας. "Πρέπει το καθεστώς των μετακλήσεων να γίνει αυστηρότερο. Πρέπει να δούμε γιατί σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, χρειάζεται το καθεστώς των μετακλήσεων", είπε. Ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε την επιτροπή, ότι προκηρύχθηκε ήδη μεταναστευτικός χάρτης για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, "για να δούμε ποια είναι τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των μεταναστών και να ασκήσουμε τις αναγκαίες πολιτικές". Επίσης στη διαδικασία της υλοποίησης είναι το Μνημόνιο που είχε υπογραφεί με την Εκκλησία για τον ξενώνα μιας νύχτας και τα συσσίτια.

"Το να έχουμε εικόνα τι ακριβώς γίνεται στη χώρα μας και πόσοι και ποιοι μετανάστες βρίσκονται εδώ είναι πολύ σημαντικό. Γι΄ αυτό προβληματιζόμαστε στην κατεύθυνση σύνδεσης της εργασίας με την προσωρινή παραμονή όσων βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης", ανέφερε ο υπουργός προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, που προειδοποίησε ότι, αν δοθεί τέτοια δυνατότητα, τότε ισοδυναμεί με προσκλητήριο σε παράνομους μετανάστες που θα βλέπουν τη χώρα μας ελκυστική. Τον κίνδυνο να μετατραπεί το μέτρο σε προσκλητήριο μεταναστών επισήμανε και ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Νάκος, ενώ για το ενδεχόμενο αλλαγών επί το αυστηρότερο του καθεστώτος των μετακλήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλαν, ότι οι εργοδότες ζητούσαν από τους βουλευτές να σβήσουν τις εγγυητικές που είχαν υπογράψει όταν οι οικονομικοί μετανάστες που απασχολούσαν σε αγροτικές δουλειές, δεν επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

"Το εργόσημο είναι μια καλή ιδέα αλλά δεν ξέρω πόσο θα περπατήσει. Στο χωριό μου για παράδειγμα, δεν ξέρω αν θα ανταποκριθούν όσοι απασχολούν μετανάστες σε αγροτικές δουλειές", σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης.

Να νομιμοποιηθούν όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου και ζήτησε να δοθούν και ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν όσοι είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Ερώτηση στην κ. Παντελάκη για τον θερινό κινηματογράφο στα Φιλιατρά.

Διαβάζοντας την παρακάτω ερώτηση αναγνώστη, θα ήθλα κι εγω με την σειρά μου να θέσω ένα ερώτημα στην κ. Παντελάκη σχετικά με το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας.
Αν και θα μπορούσα να το κάνω με μια απλή τηλεφωνική επικοινωνία, θα προτιμούσα να το θέσω το ερώτημα δημόσια μέσω του Φιλιατρινού μας Blog.

Στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων ..........

κ. Παντελάκη, κάθε χρόνο αναγραφόταν και ο θερινός κινηματογράφος στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.
Φέτος στο πρόγραμμα γιατί δεν αναγράφηκε??????
Έπαψε να αποτελεί μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου κ. Παντελάκη?

Σας ευχαριστώ και ελπίζω σε μια δημόσια απάντηση σας ώστε να πάρουν απάντηση και άλλοι συμπολίτες μας που τυχόν έχουν την ίδια απορία.

Ο πρώην Διαχειριστής

Ζωντανά σήμερα στις 10:30 το βράδυ η συναυλία των νικητών του Greek idol Π.Τσακαλάκου και Μαλού Κυριακοπούλου στην Καλαμάτα.

LIVE μέσα απο το BEST και το Φιλιατρά News.

Ζωντανά στις 10:30 το βράδυ θα μεταδοθεί απο την τηλεόραση Βest Καλαμάτας η συναυλία των νικητών του Greek idol Π.Τσακαλάκου και Μαλού Κυριακοπούλου που θα γίνει στο AQUA CLUB του ξενοδοχείου Elite στην Καλαμάτα.
Η μετάδοση της συναυλίας θα γίνει τόσο απο ..........

τηλεοράσεως στις συχνότητες της τηλεορασης BEST αλλα και απο το internet μέσω Live Streaming.
Οι αναγνώστες του Φιλιατρά News θα έχουν την δυνατότητα να δούν μέσω ειδικού Embed Code την τηλεόραση best που θα μεταδίσει την συναυλία ζωντανά.

Παρακαλούνται όσοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν λήψη στην τηλεόραση τους το κανάλι best να δουν την συναυλία απο εκεί ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την δυνατότητα και σε Μεσσήνιους που είναι εκτός Μεσσηνίας να το δουν μέσω του internet.

Από 1η Σεπτεμβρίου η νέα λίστα για τα Βαρέα

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την οποία παρέδωσε σήμερα η διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Η νέα λίστα δίδεται σήμερα από το ..........

υπουργείο Εργασίας σε δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Η εφαρμογή της θα αφορά κατ' αρχήν το 80% των επαγγελμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή, ενώ για τα υπόλοιπα επαγγέλματα η μελέτη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Με τη νέα λίστα απεντάσσονται από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών περί τους 100.000 έως 120.000 εργαζομένους και ο αριθμός όσων υπάγονται σε αυτά αναμένεται να διαμορφωθεί περί τις 400.000 έως 420.000 εργαζομένους.

Σήμερα στην κατηγορία των βαρέων είναι ασφαλισµένοι 538.234 μισθωτοί εκ των οποίων 394.817 άνδρες και 143.417 γυναίκες.

Ο αριθµός αυτός, είναι ήδη µειωµένος εξαιτίας της ανεργίας που έχει βγάλει εκτός αγοράς χιλιάδες οικοδόµους. Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι δεν υπάρχει δέσμευση απέναντι στην τρόικα για συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων που πρέπει να περιλαμβάνει η λίστα και η τελική ρύθμιση θα γίνει με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια.

Εκτός λίστας θα βρεθούν τελικά οι περίπου 60.000 διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στη βαριά βιοµηχανία, τη χηµική και τη φαρµακοβιοµηχανία, όπου το σύνολο των εργαζομένων υπάγεται στα βαρέα και ανθυγιεινά, πλανόδιοι πωλητές, οικιακοί βοηθοί, εργαζόµενοι στον χώρο του µόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κοµµωτές και κάποιες ειδικότητες στον χώρο του τουρισµού και επισιτισµού.

Ειδικότητες που δεν υφίστανται πλέον, όπως οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φωταερίου, οι ραδιοτηλεγραφητές, οι τηλετυπιστές, οι χειριστές μηχανημάτων διάτρησης και επαλήθευσης στοιχείων επί καρτελών ή χαρτοταινιών κ.α. Ακόμη εργαζόμενοι σε αντικείμενα που έχουν καταργηθεί όπως οι εργαζόμενοι στην επεξεργασία αμιάντου η χρήση του οποίου έχει απαγορευτεί.

Τέλος, ειδικές κατηγορίες οι οποίες δεν υφίστανται πλέον, όπως η ΑΧΕ ΕΘΥΛ ΕΛΛΑΣ, οι απασχολούμενοι σε μηχανουργείο, αποθήκες, τμήμα κοπής υάλου και συνεργεία επισκευής και συντήρησης στο εργοστάσιο της ΑΕΕ Χημικών προϊόντων και λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ράπτριες απασχολούμενες εντός του συγκροτήματος του ΙΚΑ επί των οδών Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων στην Καλλιθέα.

Ταυτόχρονα εντάσσονται σε καθεστώς ΒΑΕ οι αγρεργάτες και οι αλλιεργάτες, το νοσηλευτικό προσωπικό των δηµόσιων νοσοκοµείων

Επίσης, επιστήμονες και τεχνικοί που απασχολούνται σε χώρους βαρειάς και ανθυγιεινής εργασίας όπως οι εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία, σε βιολογικούς καθαρισμούς, τμήματα ποιοτικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας ή έρευνας και ανάπτυξης, μηχανοδηγοί (μετρό) και εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Οι ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα αποχαρακτηρισθούν και θα εξαιρεθούν από τη σχετική λίστα, αλλά διαθέτουν ένσημα δώδεκα ετών (3600 ένσημα), δεν θα θιγούν και θα διατηρήσουν το σημερινό - ευνοϊκότερο - ασφαλιστικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ασφαλιστικού νόμου, (ν.3863/2010), οι εργαζόμενοι που υπάγονται στον κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ εξακολουθούν να υπάγονται στο ίδιο καθεστώς συνταξιοδότησης, ακόμη και αν το επάγγελμά τους εξαιρεθεί από τη λίστα, εφόσον μέχρι τις 31/12/2015 έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, έχουν δηλαδή πραγματοποιήσει 4.500 ημέρες ασφάλισης, από τις οποίες οι 3.600 σε ΒΑΕ και από αυτές 1000 την τελευταία 13ετία, πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας ή την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η εργασία θα εξαιρεθεί από τον Πίνακα πριν να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, θα λάβουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται για τις ημέρες της ασφάλισής τους στα βαρέα και ανθυγιεινά (ν. 1902/90).

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, θα υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους συγκεκριμένους εργαζόμενους να «εξαγοράσουν» ως βαρέα τα ένσημα που ήδη έχουν αποκτήσει. Με τον τρόπο αυτό θα συγκεντρώσουν περισσότερα ένσημα στο ειδικό αυτό καθεστώς και θα επισπεύσουν τη συνταξιοδότησή τους.

Ειδική πρόνοια θα υπάρξει για τους ασφαλισμένους που θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς των βαρέων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της συνταξιοδοτικής αναγνώρισης μέρους του εργασιακού χρόνου που έχει προηγηθεί.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, με τη νέα λίστα επιχειρείται η επίλυση μιας δεκαετούς εκκρεμότητας από την ψήφιση του ν.3029 το 2002 που πήρε πολλές παρατάσεις και αναβολές και ο εξορθολογισμός ενός συστήματος που διαμορφώθηκε τα τελευταία 60 χρόνια, χωρίς να έχει ρυθμιστεί ουσιαστικά.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας η λίστα που παραδόθηκε από την Επιτροπή δεν είναι οριστική και το Υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτικών οργανώσεων ώστε να αποτυπωθεί τελικά ένα πόρισμα επιστηµονικά τεκµηριωµένο και κοινωνικά δίκαιο.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο της μείωσης των αποδοχών για τις ειδικότητες που θα εξαιρεθούν, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας έχει διευκρινίσει ότι οι συνέπειες αφορούν μόνο τα μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, και δεν σχετίζεται ούτε με την καταβολή των επιδομάτων ούτε συνεπάγεται προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.

Η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονα σε Βάλτα και Λιμενάρι.

Κλίκ στις αφίσες γα λεπτομέρειες.





Νεκρός 50χρονος στην Ηλεία

Μπροστά σ' ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν σήμερα το πρωί κάτοικοι του χωριού Ανεμοχώρι Ηλείας, όταν αντίκρισαν νεκρό ένα κάτοικο της περιοχής. Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, βρέθηκε να κείτεται άψυχος, φορώντας μόνο το εσώρουχό του, σ' ένα λιοστάσι, δίπλα ακριβώς από το νεκροταφείο του χωριού.

Οι συνθήκες θανάτου του διερευνώνται, ...........

χωρίς να είναι ακόμη βέβαιο ότι πρόκειται για δολοφονία, ενώ, λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο του θανάτου του να προηγήθηκε βιασμός.

Real.gr

Μήνυμα αναγνώστη: Ερώτημα προς την κ. Βιβή Παντελάκη

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να υποβάλω κάποια ερωτήματα προς την κ. Βιβή Παντελάκη σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα στονΔήμο Τριφυλίας και ιδιαιτέρως στα Φιλιατρά.
Διάβασα το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων - ο θεός να το κάνει - και είδα κάποια πράγματα τα οποία με έβαλαν σε προβληματισμό και θα ήθελα η κυρία Παντελάκη να μου απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα......

1. Από πότε ρε παιδιά οι χοροεσπερίδες (Αγίας Κυριακής και Αγρίλη) αποτελούν πολιτιστικές εκδηλώσεις; Είναι το φαγοπότι πολιτισμός ή πολιτιστικό δρώμενο; Θα τρελαθούμε κυρία Παντελάκη; Και πως περιλαμβάνονται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου;

2. Η βραδυά φιλοξενείας γιατί ντε και καλά θα πρέπει να γίνεται στο πάρκο της Βλαχέρνας;
Γιατι να μην γίνει στην πλατεία της πόλης, μιας και θα υπάρχει η φιλαρμονική να δουλέψουν και τα μαγαζιά της πόλης, από τα οποία σημειωτέων ζουν οικογένειες;
Θέλετε παραδείγματα καταστημάτων της πλατείας κυρία Παντελάκη;
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί στο πάρκο της βλαχέρνας και όχι στην πλατεία μας;

Κυρία Παντελάκη μπορείτε να μου απαντήσετε σας παρακαλώ στα ερωτήματα μου;
Παρακαλώ τους διαχειριστές να μην δημοσιεύσουν τα στοιχεία μου.

Ευχαριστώ.

ΣΧΟΛΙΟ
ΟΚ το σεβόμαστε και δεν τα δημοσιεύουμε.


Ματαίωση παράστασης

Ο ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» ματαιώνει την προγραμματισμένη θεατρική της παράσταση «ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΤΖΙΑ» στις 27 Ιουλίου στα Πλατάνια στο Θέατρο Νότα Αρνόκουρου.



Η Τελευταία Ακροβάτης της Μαδρίτης [ Balada Triste de Trompeta ]

Η τελευταία ακροβάτης της Μαδρίτης
(Balada Triste de Trompeta)


του Alex de la Iglesia

Με τους: Carlos Areces, Antonio de la Torre, Carolina Bang

Προβολές: 29, 30, 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου

Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής: 21:30

Υπόθεση:........

1937, Ισπανικός Εμφύλιος: O Παλιάτσος επιστρατευμένος από την Πολιτοφυλακή, ηγείται με αμφίεση κλόουν του λουτρού αίματος χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι εναντίον των στρατιωτών της Εθνοφυλακής του Φράνκο. 1973, Μαδρίτη: Ο Χαβιέ, ο γιος του παλιάτσου που ζητά εκδίκηση, βρίσκει δουλειά ως Λυπημένος Παλιάτσος σε ένα τσίρκο, όπου θα γνωρίσει τον Σέρτζιο. Ο Σέρτζιο είναι ο βίαιος αστέρας του τσίρκου ως Τρελός Παλιάτσος και ο εραστής της Νατάλια, της σαγηνευτικής αλλά και σκληρής ιπτάμενης ακροβάτιδας. Αυτή είναι και η αρχή της ιστορίας στην οποία ο Χαβιέ και ο Σέρτζιο, ωθούμενοι από έρωτα, οργή, απελπισία και λαγνεία, θα οδηγηθούν σε μια σύγκρουση μέχρι εσχάτων για να κερδίσουν την αγάπη της τελευταίας ακροβάτιδας της Μαδρίτης.

Δείτε το trailer της ταινίας:



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.