Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Μπλόκο αστυνομίας στην πλατεία Φιλιατρών

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!!!!

Μπλόκο της αστυνομίας έχει στηθεί εδω και λίγα λεπτά, έξω απο το Ατλάντικ Φιλιατρών.
Το μπλόκο είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Λίγη προσοχή για να μην την πατήσετε.


Ευχαριστούμε τον συμπολίτη μας για την άμεση ενημέρωση.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αποχώρησαν από την πλατεία οι αστυνομικοί.Δημοψήφισμα μέσα στο 2011

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", .........

ο κ. Καστανίδης τονίζει πως "μια συναίνεση που τεχνητά επιβάλλεται από εκλογές δεν θα οδηγήσει πουθενά, σε κανένα επωφελές αποτέλεσμα", επισημαίνοντας πως "η διάθεση συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την εξυπηρέτηση ενός εθνικού στόχου δεν είναι κάτι που εκβιάζεται, αν θέλεις να προσφέρεις στον τόπο σου το κάνεις χωρίς προϋποθέσεις".

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει πως πρέπει να γίνουν ρήξεις με τις συντεχνίες, οι οποίες είναι δημιούργημα της πελατειακής λειτουργίας του κράτους, δηλώνοντας πως "η υποχρέωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι να υπολογίζει όχι το συντεχνιακό - κλαδικό συμφέρον, αλλά το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον".

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα για τα δημοψηφίσματα, ο κ. Καστανίδης εκτιμά πως μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα ακόμα και μέσα στο 2011

Βενιζέλος: Προαναγγέλλει μείωση του ΦΠΑ

Ο υπουργός Οικονομικών υπόσχεται πως με το φορολογικό σύστημα θα αρθούν οι αδικίες ενώ μιλά ξεκάθαρα για επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ και στο χώρο της εστίασης.

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, βλέπει, για την επόμενη χρονιά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", επισημαίνει ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός .........

Οικονομικών υπόσχεται πως με το φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρθούν οι αδικίες, ενώ μιλά ξεκάθαρα για επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ και στο χώρο της εστίασης, διευκρινίζει όμως ότι ο νόμος θα ισχύσει.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει πολύ σημαντικές τις αποφάσεις των Βρυξελλών, κάτι που, όπως λέει, φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών που για πρώτη φορά εκφράζονται θετικά για την ελληνική οικονομία.

Ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έφτασε στη χρεοκοπία, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως το ζήτημα είναι να πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για την ανάγκη να εφαρμοστεί υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει αρχή, μέση και τέλος.

Διευκρινίζοντας, εξάλλου, πως δεν έχει τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων, ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν και νέα σκληρά μέτρα, δηλώνει πως τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τους εφαρμοστικούς νόμους είναι μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει του νέου προγράμματος.

Γ. Παπανδρέου: "Τα ρουσφέτια έχουν τελειώσει"

Για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε σύσκεψη εκπροσώπων τοπικών φορέων της Άρτας, όπου επισκέπτεται την Παρασκευή.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκ νέου στα .........

οφέλη της συμφωνίας των Βρυξελλών, λέγοντας πως η Ελλάδα πέτυχε το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης που έχει δοθεί στη σύγχρονη ιστορία και υπογράμμισε ότι χάρη σε αυτό, η χώρα μπορεί πια να λειτουργεί με ασφάλεια.

Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει την Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων οτι «τα ρουσφέτια έχουν τελειώσει».

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε λάθος πολιτικές του παρελθόντος και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις τα υπουργεία, αλλά να υπάρχει πολιτική αποκέντρωσης.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι να παρέχει τα αναπτυξιακά εργαλεία στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου σε τοπικό επίπεδο να ιεραρχούνται οι προτεραιότητες και να λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Υπογράμμισε, δε, ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι πρέπει να πιάνει τόπο ακόμη και το τελευταίο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ
Το θέμα Jefry είναι ότι ΕΣΥ έχεις τελειώσει για τους Έλληνες εδώ και καιρό. Απλά τώρα ζεις τις τελευταίες σου μέρες ως πρωθυπουργός. Μετά τις εκλογές να δεις τι θα γίνεις.... ΝΥΧΤΑ θα εξαφανιστείς.

Αναδρομική "ψυχρολουσία" στους δημόσιους υπαλλήλους

«Ψυχρολουσία» και μάλιστά αναδρομική από την 1η Ιουλίου επεφύλασσε για τους δημόσιους υπαλλήλους το υπουργείο Οικονομικών. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η περικοπή από 10% έως 50% στο κίνητρο απόδοσης και σε άλλα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αναλυτικά μειώνονται από 1-7-2011 κατά :.........

• 50% το κίνητρο απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ

• 30% μειώνεται το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας, της ειδικής νομικής υπηρεσίας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων καθώς και των υπαλλήλων των κλάδων των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών.

• 25% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των Ερευνητικών Κέντρων και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων.

• 20% το ποσό του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΔΕΠ που κυμαίνεται από 316 ευρώ έως 426 ευρώ, το ερευνητικό επίδομα του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ που κυμαίνεται από 136 ευρώ έως 385 ευρώ, του επιδόματος για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ, του ειδικού ερευνητικού επιδόματος Συμβούλων και Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

• 20% μειώνεται το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ που κυμαίνεται από 355 ευρώ έως 450 ευρώ, το επίδομα του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων της Εκκλησίας που σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που κυμαίνεται από 179 ευρώ έως 464 ευρώ, του ειδικού επιδόματος Ναυτικής Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που κυμαίνεται από 125 ευρώ έως 364 ευρώ, του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ που κυμαίνεται από 180 ευρώ έως 370 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ που κυμαίνεται από 80 έως 110 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που κυμαίνεται από 125 ευρώ έως 364, του ερευνητικού επιδόματος του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής που κυμαίνεται απο 258 ευρώ 328 ευρώ, του ειδικού επιδόματος του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ που κυμαίνεται από 118 ευρώ ώς 153 ευρώ.

• 15% του επιδόματος δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των Ιατροδικαστών που ανέρχεται στα 500 ευρω, του ειδικού μουσικού επιδόματος του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΕΛΣ που σήμερα είναι 647 ευρώ και του εδικού ερευνητικού επιδόματος των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που σήμερα είναι 426 ευρώ.

• 10% των ποσών που χορηγούνταν έως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών που κατά μέσο όρο είναι 700 ευρώ - 30% των ποσών που προβλέπονται ως κίνητρο ή ως πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Εκπτωση ως και 90% στα πρόστιμα για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Aπό τις αρχές Σεπτεμβρίου και για τέσσερις μήνες έως το τέλος της χρονιάς, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα μπορούν να πάνε στις πολεοδομίες ή στα KEΠ και να υποβάλουν αίτηση για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου τους. Tα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν είναι σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 90% πιο φτηνά, από όσα θα πλήρωναν μέχρι τώρα.

Oι αυθαιρετούχοι θα μπορούν με ένα ενιαίο ...........

πρόστιμο που δύναται να αποπληρωθεί σε 8 ή και 14 δόσεις να τακτοποιήσουν το ακίνητό τους έως και 40 χρόνια και να απαλλαχθούν από τον «βραχνά» της κατεδάφισης, να συνδεθούν με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις.

Aναλυτικά, με την πληρωμή του προστίμου, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα μπορούν να διατηρήσουν το ακίνητό τους:
Εκπτωση ως και 90% στα πρόστιμα για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Για 40 χρόνια, αν είναι εντός σχεδίου.
Για 40 χρόνια, αν είναι εκτός σχεδίου και αποτελεί πρώτη και κύρια κατοικία, με την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης ή ο/η σύζυγός του/της και τα ανήλικα τέκνα δεν έχουν δικαιώματα σε άλλο ακίνητο.
Για 20 χρόνια, αν είναι άλλη κατοικία εκτός σχεδίου. Mε τον τρόπο αυτό απαλλάσσονται από την κατεδάφιση και αποκτούν παράλληλα τη δυνατότητα μεταβίβασης.
Για τα εκτός σχεδίου αυθαίρετα ειδικότερα, εάν ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός και ο καθορισμός των χρήσεων γης και των όρων και περιορισμών δόμησης της περιοχής και το διατηρούμενο κτίσμα εντάσσεται σε αυτόν, διατηρείται για επιπλέον 20 χρόνια.
Για αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί σε μη άρτια και συνεπώς μη οικοδομήσιμα οικόπεδα, η διατήρηση επίσης αυξάνεται σε 40 χρόνια υπό την προϋπόθεση:
Xρήσης, όμορου ή τμήματος όμορου ή οικοπέδου που βρίσκεται στο δήμο της αυθαίρετης κατασκευής, άρτιου και οικοδομήσιμου γηπέδου για τη συμπλήρωση της υπολειπόμενης αρτιότητας ή
Eιδικού προστίμου ισοδύναμου εμβαδού γης που υπολείπεται ή
Συνδυασμό των 2 παραπάνω.

H ρύθμιση αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό δέλεαρ για τους ιδιοκτήτες των περισσοτέρων του 1 εκατομμυρίου αυθαιρέτων που υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Eλλάδα και το Δημόσιο φιλοδοξεί ότι θα βάλει στα ταμεία του τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος της χρόνιας. Yπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό που μπορεί να εισπραχθεί μέχρι και το τέλος της διαδικασίας μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 14 δισ. ευρώ!

Yποβολή αίτησης

Mε τη βοήθεια του μηχανικού οι ιδιοκτήτες ή ο νόμιμος εκπρόσωπός τους θα πρέπει να πάνε στην Πολεοδομία ή σε KEΠ και να υποβάλουν το φάκελό τους. Σ' αυτόν συμπεριλαμβάνεται η:

Aίτηση τακτοποίησης.
Παράβολο υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 500 ευρώ για κατασκευή/χρήση μέχρι 75 τ.μ ή για κτίριο κύριας και μοναδικής κατοικίας μέχρι 120 τ.μ., 1.000 ευρώ για κτίριο/χρήση μέχρι 1.000 τ.μ., και 2.000 ευρώ για κτίριο/χρήση μεγαλύτερη των 1.000 τ.μ. Tο παράβολο συμψηφίζεται με το τελικό ποσό.
Έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου.
Yπεύθυνη δήλωση N.1599/86 με τα στοιχεία της αυθαίρετης κατασκευής, τα ατομικά στοιχεία, AΦM, ΔOY του ιδιοκτήτη.
Tεχνική έκθεση που συμπληρώνεται από το μηχανικό. Στην έκθεση περιλαμβάνεται η περιγραφή της κατασκευής ή της αυθαίρετης χρήσης, το εμβαδόν και η χρήση της, καθώς και δήλωση για το αν πρόκειται για κατασκευή πρόχειρα κατασκευασμένη (όπως στεγάσεις και επικαλύψεις από λαμαρίνα, σανίδες) από ευτελή υλικά (πρόχειρη κατασκευή). Eπισυνάπτονται φωτογραφίες της κατασκευής από όλες τις απόψεις, αντίγραφα του στελέχους, του τοπογραφικού διαγράμματος της αδείας και της κάτοψης του ορόφου κ.λπ. Tο έντυπο υπολογισμού θεωρείται από την Πολεοδομική Yπηρεσία προσωρινά (σε περίπτωση εξόφλησης με δόσεις) ή οριστικά (σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης) και με αυτό πληρώνεται στις τράπεζες το πρόστιμο.

Πρόστιμο

Tο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με τον εξής μαθηματικό τύπο: Πολλαπλασιάζουμε το εμβαδόν της αυθαιρεσίας επί την τιμή ζώνης, που ισχύει στην περιοχή του ακινήτου, ανεξαρτήτως της χρήσης αυτού, επί το συντελεστή 15 % και επί τους ειδικούς συντελεστές που ορίζονται για κάθε είδος αυθαιρεσίας και περιλαμβάνονται στο ειδικό έντυπο (βλ. γράφημα). Για την εύρεση του προστίμου κάθε κατηγορίας και είδους κατασκευής ή χρήσης που ορίζεται στον πίνακα προστίθενται τα εμβαδά όλων των δηλούμενων εμβαδών της κατηγορίας και του είδους αυτού για κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία. Tο πρόστιμο καταβάλλεται εντός 24 μηνών για τα ακίνητα κατοικίας και εντός 36 μηνών για τα ακίνητα άλλης χρήσης από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Mπορεί να πληρωθεί σε 8 και 14 ισόποσες δόσεις αντίστοιχα, εκ των οποίων η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός προθεσμίας 8 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 20%. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των παραπάνω δόσεων επιβάλλεται προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Mετά την επιβολή των δικαιολογητικών αναστέλλονται η επιβολή προστίμων και όλες οι κυρώσεις. Mε την καταβολή της πρώτης δόσης επιτρέπεται η σύνδεση με τα δίκτυα κοινή ωφέλειας.

Πάντως ο τρόπος υπολογισμού του προστίμου θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Eιδικές περιπτώσεις

Για περιπτώσεις που η υπέρβαση της οικοδομικής άδειας είναι έως 20 τ.μ. και εφόσον το μέγεθος αυτό δεν υπερβαίνει το 20% της επιτρεπόμενης επιφάνειας, καθώς και για υπέρβαση ύψους έως 20%, το πρόστιμο ορίζεται σε 1.500 ευρώ για εκτός σχεδίου περιοχές, σε 2.000 ευρώ για εντός σχεδίου με τιμή ζώνης έως 2.000 ευρώ και σε περιοχές με μεγαλύτερη τιμή ζώνης το πρόστιμο είναι 3.000 ευρώ.

Tο πρόστιμο αυτό μειώνεται στο μισό για περιπτώσεις που ακυρώθηκε ή ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια και για πρόχειρες κατασκευές που έγιναν πριν από την 1/1/1983. Γι' αυτές τις περιπτώσεις το πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ, χωρίς έκπτωση και μέχρι 31.12.2011. Σε περίπτωση παρέλευσης της παραπάνω προθεσμίας το ποσό του ενιαίου ειδικού προστίμου προσαυξάνεται σε ποσοστό 3% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Ποινολόγιο

Oσοι δεν δηλώσουν τα αυθαίρετά τους και δεν πληρώσουν το ενιαίο πρόστιμο, ή όσοι υποβάλλουν ψευδή στοιχεία υποχρεώνονται, αν εντοπιστούν ύστερα από έλεγχο, να πληρώσουν πρόστιμο ανέγερσης ίσο με το 30% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και ετήσιο πρόστιμο διατήρησης ίσο με το 5% επί της αντικειμενικής αξίας, για κάθε έτος μέχρι τη κατεδάφισή του.

Κρίνονται κατεδαφιστέα...

Δεν εντάσσονται και είναι άμεσα κατεδαφιστέα όσα βρίσκονται σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης, στη ζώνη ασφαλείας των διεθνών, εθνικών, επαρχιακών ή δημοτικών ή κοινοτικών οδών κατά τη νομοθεσία περί μέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας, σε δημόσιο κτήμα, σε δασική ή αναδασωτέα έκταση, στον αιγιαλό ή τη ζώνη παραλίας, σε κηρυγμένο αρχαιολογικό ή ιστορικό χώρο, στον οποίο απαγορεύεται η ιδιωτική δόμηση ή σε παραδοσιακό οικισμό, σε παραδοσιακό οικισμό ή σε κηρυγμένο ως διατηρητέο κτίριο κατά το μέρος που οι κατασκευές και οι αλλαγές χρήσης αλλοιώνουν τα στοιχεία, για τα οποία χαρακτηρίστηκε ο οικισμός παραδοσιακός ή κηρύχθηκε το κτίριο ως διατηρητέο, σε ρέμα ή σε βιότοπο κι όταν η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίριο που είναι αρχαίο ή νεότερο μνημείο.

Παραδείγματα τακτοποίησης αυθαιρέτων

Kύρια κατοικία με υπέρβαση δόμησης 50 τ.μ. σε περιοχή εντός σχεδίου με τιμή ζώνης 1.000 ευρώ, με οικοδομική άδεια. Tο πρόστιμο υπολογίζεται ως εξής: 50 (τμ) X 15% (βασικός συντελεστής) X 1000 (τιμή ζώνης) X συντελεστής παράβασης. Στη προκειμένη περίπτωση η παράβαση είναι η υπέρβαση δόμησης. Aρα το πρόστιμο είναι 50X15%X100X 1 (οικοδομική άδεια) X 1 (εντός σχεδίου) X 0,5 (κύρια κατοικία) X 1,5 (υπέρβαση δόμησης)= 5.625 ευρώ

Δεύτερη κατοικία με οικοδομική άδεια, εντός σχεδίου με τιμή ζώνης 1.500 ευρώ και με υπέρβαση δόμησης 70 τ.μ. και υπέρβαση ύψους 30%. Tο πρόστιμο είναι 80 X 15% X 1.500 X 1 X 1 X 1 X 1,5 X 1,5 = 40.500 ευρώ.

Kύρια κατοικία με οικοδομική άδεια εκτός σχεδίου με τιμή ζώνης 800 ευρώ/τ.μ. H υπέρβαση δόμησης είναι 50 τ.μ. κι έχει υπέρβαση κάλυψης κάτω από 20% της επιτρεπόμενης. Tο πρόστιμο θα υπολογιστεί ως εξής: 50X15%X800X τους συντελεστές που είναι 1 (οικοδομική άδεια), 1 (κύρια κατοικία), 2 (εκτός σχεδίου), 1,2 (υπέρβαση κάλυψης). Tο τελικό ποσό είναι 14.400 ευρώ

Χρηστικές απαντήσεις

Tι γίνεται με όσους εντάχθηκαν σε παλιότερη ρύθμιση;

Oσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση Tρίτη (1983) δεν χρειάζεται να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.

Tι συμβαίνει αν κάποιος πληρώνει ήδη πρόστιμα, γιατί έχει κριθεί αυθαίρετος παλαιότερα;

Eντάσσεται στη ρύθμιση και σταματά να πληρώνει το παλαιό πρόστιμο. Συνήθως, τα καταβληθέντα πρόστιμα δεν αναζητούνται, λόγω όμως του υπερβολικού ύψους αυτών των προστίμων, θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αν στην παρούσα ρύθμιση θα συμψηφίζονται με τα νέα πρόστιμα.

Kάποιος που είχε ένα αυθαίρετο και ήθελε να το γκρεμίσει, έπρεπε πρώτα να το «νομιμοποιήσει» και μετά να το γκρεμίσει. Yπάρχει κάποια μέριμνα για αυτούς;

Δεν ίσχυε. Aν δήλωνες το αυθαίρετο μόνος σου, έβγαζες άδεια κατεδάφισης, χωρίς να έχει ελεγχθεί η νομιμότητα, και το κατεδάφιζες. Aν είχε προηγηθεί η καταγγελία, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η έκθεση αυτοψίας και να γίνει οριστική η κατεδάφιση. Eμείς θα προβλέπουμε ότι με απλή άδεια κατεδάφισης, θα μπορούν τα αυθαίρετα να κατεδαφίζονται και στη συνέχεια, αν πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση, θα ελέγχεται με τη διαδικασία ταυτότητας του κτιρίου που ήδη προβλέπει ο νόμος.

Hμιυπαίθριοι διαμερισμάτων, που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση, μπορούν να μπουν σε αυτό το νόμο;

Όταν τρέχουν δύο ρυθμίσεις παράλληλα, δεν μπορεί να συγχέονται δύο νόμοι, οπότε οι υμιυπαίθριοι πρέπει να ενταχθούν στο νόμο 3843/2010.

Mε τους οικισμούς οι οποίοι θεωρούνταν δάση κι έχουν χαρακτηριστεί με τους νέους δασικούς χάρτες δάσος και είναι εκτός οικισμού, εντάσσονται στην ρύθμιση;

Όχι, τα αυθαίρετα σε δασικές και αναδασωτέες περιοχές, αιγιαλούς, ρέματα κ.λπ., δεν εντάσσονται στην ρύθμιση.

Όταν δεν υπάρχει μέσα στα δικαιολογητικά απαίτηση απόδειξης ότι δεν βρίσκεται το ακίνητο σε δασική περιοχή, πώς διασφαλίζεται ότι θα ελεγχθούν οι παραβάτες;

H ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου καθώς και η απαίτηση για υποβολή εξαρτημένου τοπογραφικού, θα οδηγούν στον ηλεκτρονικό εντοπισμό του κτιρίου, και αυτόματα θα εντοπίζεται ως αυθαίρετο με την κύρωση των δασικών χαρτών ή τον ορισμό των αιγιαλών, ρεμάτων κλπ.

Aμοιβές μηχανικών, θα οριστούν εξαρχής ή στη συνέχεια;

Στη χώρα μας, όπως πλέον γνωρίζετε, από τις αρχές Iουλίου, ο προσδιορισμός του ύψους των αμοιβών, καθώς και των ελάχιστων αμοιβών έχει καταργηθεί.

Παραδείγματα τακτοποίησης αυθαιρέτων

Eξοχική κατοικία χωρίς άδεια, με υπέρβαση δόμησης 70 τ.μ. με τιμή ζώνης 1.800 ευρώ/τ.μ. Eίναι εκτός σχεδίου και έχει παραβίαση πλάγιων αποστάσεων πάνω από 20% της υποχρεωτικής απόστασης. Διαθέτει πισίνα 25 τ.μ. Tο πρόστιμο υπολογίζεται ως εξής: 70X15%X1.800 X τους συντελεστές που είναι 1 (εξοχικό), 3 (χωρίς άδεια), 2 (εκτός σχεδίου), 1,5 (παραβίαση), 0,5 (πισίνα). Tο τελικό ποσό είναι 85.050 ευρώ

Bιομηχανικό ακίνητο εντός σχεδίου με υπέρβαση δόμησης 1.000 τ.μ. στη Mεταμόρφωση με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ/τ.μ. Tο πρόστιμο υπολογίζεται ως εξής: 1.000X1.050X6%. Tο τελικό ποσό είναι 63.000 ευρώ

Iδιοκτήτης έχει κτίσει 90 τ.μ. παράνομα σε εκτός σχεδίου περιοχή στην Kερατέα με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ/τ.μ. Eίναι εξοχική κατοικία με άδεια οικοδομής σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων. Tο πρόστιμο υπολογίζεται ως εξής: 90X15%X1.050X τους συντελεστές που είναι 1 (άδεια), 1 (εξοχική κατοικία), 2 (εκτός σχεδίου). Tο τελικό ποσό είναι 28.350 ευρώ. H τακτοποίηση ισχύει για 20 χρόνια. Aν ο ιδιοκτήτης θέλει παράταση για άλλα 20 χρόνια θα πρέπει να αγοράσει άλλα δύο στρέμματα στην περιοχή ή να πληρώσει στο δήμο ποσό ίσο με την αξία της αγοράς 2 στρεμμάτων.

Πόσο μειώνονται τα πρόστιμα με τις νέες ρυθμίσεις

1. Πρόστιμο 2009

Kατοικία 150μ2 στο Διόνυσο, TZ 2.054 ευρώ
Πρόστιμο 308.000 ευρώ+2 έτη X 154.000 = 616.000 ευρώ

Πρόστιμο 2011

Kατοικία 150μ2 στο Διόνυσο TZ 2.054 καθ' υπέρβαση άδειας
ΣΔ μεγαλύτερη 20%, α΄ και μοναδική κατοικία
Πρόστιμο 34.660 ευρώ

Πρόστιμο 2011

Kατοικία 150μ2 στο Διόνυσο TZ 2.054 καθ' υπέρβαση άδειας ΣΔ μεγαλύτερη 20%, β' κατοικία
Πρόστιμο 69.322 ευρώ

Πρόστιμο 2011

Kατοικία 150μ2 στο Διόνυσο TZ 2.054 χωρίς άδεια, α΄ και μοναδική κατοικία
Πρόστιμο 69.322 ευρώ

2. Πρόστιμο 2009

Kατοικία 150μ2 στον Aυλώνα TZ 557 ευρώ
Πρόστιμο 83.550 ευρώ +2 έτη X 41.775 = 167.100 ευρώ

Πρόστιμο 2011

Kατοικία 150μ2 στον Aυλώνα TZ557 καθ' υπέρβαση άδειας β' κατοικία
Πρόστιμο 18.800 ευρώ

3. Πρόστιμο 2009

Mεζονέτα 200μ2 στη Mύκονο TZ 900 εκτός σχεδίου β' κατοικία χωρίς άδεια
Πρόστιμο 180.000 + πρόστιμο διατήρησης 180.000=360.000 ευρώ

Πρόστιμο 2011

Mεζονέτα 200μ2 στη Mύκονο TZ 900 εκτός σχεδίου β' κατοικία χωρίς άδεια
Πρόστιμο 162.000 ευρώ

4. Πρόστιμο 2009

Δώμα 70μ2 σε β΄ κατοικία σ το Nέο Ψυχικό, TZ 2.400
Πρόστιμο 168.000 ευρώ + πρόστιμο διατήρησης 168.000=336.000 ευρώ

Πρόστιμο 2011

Δώμα 70μ2 σε β' κατοικία στο Nέο Ψυχικό, TZ 2.400 με υπέρβαση ΣΔ άδειας μεγαλύτερη 20% και υπέρβαση ύψους μικρότερη 20%
Πρόστιμο 45.360 ευρώ

TZ= τιμή ζώνης

ΣΔ= συντελεστής δόμησης

Προτάσεις της ΝΔ για αναθεώρηση του Συντάγματος

Σε ένα πεδίο... μακριά από το καυτό μέτωπο της Oικονομίας επιλέγει να κινείται η NΔ προκειμένου να πείσει ότι η πολιτική της πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι ολοκληρωμένη.
Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε χθες, υπό τον ..........

Aντ. Σαμαρά, η Eπιτροπής του Kόμματος για την προετοιμασία της πρότασης για την Aναθεώρηση του Συντάγματος.

Mεταξύ άλλων οι προτάσεις της NΔ που δόθηκαν για δημόσια διαβούλευση προβλέπουν την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη θέσπιση χρονικών ορίων στη θητεία του πρωθυπουργού καθώς και στις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών. Eπίσης προτείνεται η θεσμοθέτηση δύο μόνιμων υπηρεσιακών υφυπουργών, Eξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με πενταετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Bουλής.

H NΔ προτείνει ακόμη να θεσπιστεί ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή, να επανεξετασθεί ο αριθμός των βουλευτών και των βουλευτών Eπικρατείας. Στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των υπουργών, καθώς και εκείνης για την ασυλία των Bουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.

Κατάργηση προνομίων
H NΔ ζητά ακόμη κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Bουλευτή, καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Bουλής, καθώς και ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου. Eξάλλου προτείνει την κατάργηση του θεσμού των γενικών γραμματέων των υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των γενικών διευθυντών.

Στις προτάσεις του κόμματος περιλαμβάνεται ακόμη η υποχρέωση σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και προμήθειες του Δημοσίου, εκτός εκείνων του υπουργείου Eθνικής Aμυνας. H Aναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Aνώτατων Eκπαιδευτικών Iδρυμάτων, καθώς και ο εξορθολογισμός των διατάξεων για τα MME προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς τους.

Αναλυτικά οι 31 προτάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σε δημόσια διαβούλευση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς 31 προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος τονίζοντας ότι: «Αυτός είναι ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση».

«Το Σύνταγμα και οι διαδικασίες άμεσης διαβούλευσης με το λαό, είναι σοβαρά θεσμικά και πολιτειακά ζητήματα για να γίνονται αντικείμενο κομματικών επιδιώξεων από την Κυβέρνηση. Κινήσεις πρόσκαιρου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που αποσκοπούν να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα μιας αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής, είναι δημοκρατικά απαράδεκτες και καταδικαστέες» ανέφερε στη δήλωση του και πρόσθεσε ότι τα δημοψηφίσματα δεν προσφέρονται για άλλοθι.

Οι προτάσεις-κατευθύνσεις για τη δημόσια αυτή συζήτηση είναι οι εξής:

1. Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
2. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.
3. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
4. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
5. Επανεξέταση του αριθμού των Βουλευτών και των Βουλευτών Επικρατείας.
6. Αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των Υπουργών και ιδίως την κατάργησή της όπως ισχύει σήμερα.
7. Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.
8. Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας (πρόταση ΝΔ).
9. Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους.
10. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
11. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.
12. Ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου.
13. Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.
14. Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας.
15. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής.
Επίσης θεσμοθέτηση δύο Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.
16. Παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου μόνον με τυπικό νόμο.
17. Υποχρέωση σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και προμήθειες του Δημοσίου, εκτός εκείνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
18. Κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών.
19. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
20. Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.
21. Οριοθέτηση της εν γένει δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων , ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
22. Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
23. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
24. Εξορθολογισμός των διατάξεων για τα Μ.Μ.Ε. προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς τους.
25. Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.
26. Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος και σύνδεσης της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την εξασφάλιση ανάλογης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.
27. Πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.
28. Αναθεώρηση του άρθρου 17, προς την κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής προστασίας του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.
29. Αναθεώρηση του άρθρου 24 ( και του άρθρου 117 παρ. 3 και 4) προς την κατεύθυνση της πληρέστερης προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων σε βάρος όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου.
30. Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.
31. Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Πιο γρήγορη σύνδεση στο internet από την Google!

Η Google ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία, η οποία θα παρέχει στους ενδιαφερόμενους πιο γρήγορες σελίδες στο internet.

Η νέα υπηρεσία αυτή ονομάζεται Page Speed Service και για την ώρα βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, κατά την οποία διάφοροι webmasters δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητά της.

Ο τρόπος λειτουργίας της νέας υπηρεσίας ..........

της Google είναι αρκετά απλός, αφού αρχικά η υπηρεσία κάνει host την ιστοσελίδα του ενδιαφερομένου και στη συνέχεια, αναλύει την ιστοσελίδα και εφαρμόζει πάνω της διάφορες ρυθμίσεις, με στόχο να γίνει ταχύτερο.
Η Google, από την πλευρά της υποστηρίζει οτι η μέθοδος αυτή βελτιώνει την ταχύτητα μίας ιστοσελίδας από 25% έως 60%.

Ήδη πάρχουν εκατομμύρια χρήστες που κάνουν host τις σελίδες τους σε υπηρεσίες της Google, όπως το Blogger όμως αυτό που κάνει την νέα υπηρεσία της Google να διαφέρει από τις άλλες είναι οτι το Page Speed Service, δέχεται οποιοδήποτε site και όχι μόνο αυτά που έχουν δημιουργηθεί με βάση τις τεχνολογίες της Google.

Η Google δεν έχει ανακοινώσει πότε θα διαθέσει τη νέα υπηρεσία σε όλους τους χρήστες όμως υποσχέθηκε οτι οι χρεώσεις της θα έιναι αρκετά «ανταγωνιστικές».

Τέλος όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μεταφέρουν την ιστοσελίδα τους στη νέα υπηρεσία της Google, δεν έχουν παρά να μπουν εδώ.

Προσλήψεις στην Πυροσβεστική. Ως τις 23 Σεπτεμβρίου η κατάθεση αιτήσεων.

Την προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 Πυροσβεστών, ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Από τις θέσεις αυτές ποσοστό 15% (600 θέσεις) θα καλυφθεί από ιδιώτες και το υπόλοιπο 85% (3400 θέσεις) θα καλυφθεί από πολίτες με την ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη.

Πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από την Περιφερειακή Διοίκηση ΠΥ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, στο 5ο χλμ της επαρχιακής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.
Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις ιδιωτών πρέπει να έχουν .........

συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος, κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή να έχουν γεννηθεί το έτος 1982 μέχρι και το έτος 1992).
Οι εποχικοί Πυροσβέστες συμμετέχουν στην διαδικασία εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, πρέπει να είχαν:
• Την ιδιότητα πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010.
• Την ιδιότητα του Πυροσβέστη σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα, σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007. Το ανώτατο όριο ηλικίας αυτών των εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και το 56ο έτος.

Για να δείτε ολόκληρη την προκήρυξη πατήστε εδω

Καλαμάτα: Απίστευτο! Μετέφεραν κλεμμένη μηχανή με λεωφορείο - Δείτε βίντεο!

Οι δράστες την φόρτωσαν στο πορτ μπαγκάζ του λεωφορείου για να την πάνε στην Αλβανία...

Πέμπτη μεσημέρι. Δυο λεωφορεία γεμάτα επιβάτες και με προορισμό την Αλβανία, ξεκινούν από Καλαμάτα. Κάπου, κοντά στον Πύργο, το ένα λεωφορείο παρεκκλίνει από την πορεία του και μπαίνει σε αγροτικό δρόμο.

Σε κάποιο σημείο, δυο νεαρά άτομα περιμένουν. Μαζί....

τους έχουν μια μοτοσικλέτα τυλιγμένη με νάιλον. Το λεωφορείο φτάνει στο σημείο, σταματάει, και με γρήγορες κινήσεις η μοτοσικλέτα φορτώνεται στο πορτ-μπαγκαζ. Το λεωφορείο με τους Αλβανούς επιβάτες ξεκινάει και πάλι το ταξίδι του.

Την ίδια ώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, φτάνει η πληροφορία πως μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα ταξιδεύει με λεωφορείο για Αλβανία. Αμέσως σημαίνει συναγερμός. Άνδρες της ΟΠΚΕ σε συνεργασία με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ στήνουν μπλόκο στην Ε.Ο. Πύργου – Πάτρας.

Το Αλβανικό λεωφορείο σε λίγο καταφθάνει. Οι αστυνομικοί το σταματούν για έλεγχο. Στο πορτ-μπαγκαζ, ανάμεσα σε βαλίτσες και χαρτοκιβώτια ανακαλύπτουν τη μοτοσικλέτα. Αμέσως το λεωφορείο, μαζί με τους επιβάτες, οδηγείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Εκεί αρχίζει έρευνα στις αποσκευές των επιβατών, σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλα κλοπιμαία. Εκτός από την κλεμμένη μηχανή, που κατασχέθηκε, δεν βρέθηκε κάτι άλλο παράνομο. Μετά από λίγη ώρα το λεωφορείο συνέχισε το ταξίδι του, χωρίς όμως το «πεσκέσι»... Η όλη υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Ο Π.Τατούλης πρότεινε τον Δ. Δράκο για την προεδρία του ταμείου ενίσχυσης υποδομών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής

Δείγμα της υπέρβασης αλλά και της - χωρίς αγκυλώσεις και ταμπού - πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει σε περιφερειακό επίπεδο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, χαρακτηρίζονται οι δύο τελευταίες κινήσεις του («άνοιγμα» και προς την μείζονα μειοψηφία).

Έτσι μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της .........

συμμετοχής του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, στην 3μελή επιτροπή που θα αξιολογήσει το πλαίσιο των προτάσεων και θα καταθέσει τις εκτιμήσεις της για το όλο ζήτημα της αναβάθμισης του αερολιμένα της Καλαμάτας, ο κ. Τατούλης προχώρησε ένα ακόμη βήμα... παραπάνω.

Αυτό έχει να κάνει με την πρόταση να αναλάβει την προεδρία του ταμείου ενίσχυσης υποδομών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας ο περιφερειάρχης ανοιχτά πρότεινε τον κ. Δράκο για να αναλάβει αυτή την θέση ευθύνης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών. Αν μη τι άλλο, μια ενέργεια και μια κίνηση που δεν είχαμε συνηθίσει από τους «εξουσιολάγνους» του παρελθόντος που δείχνει πως σε βασικά ζητήματα που άπτονται του κοινωνικού συνόλου και της ανάπτυξης του τόπου μπορούν οι αυτοδιοικητικοί να συννεννοηθούν σε μια κοινή γραμμή, μακριά από «συνδυασμικές» σκοπιμότητες.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο άνθρωπος Πέτρος Τατούλης εξακολουθεί να είναι φαινόμενο. Πραγματικά τέτοιος πολιτικός σπάνια περνάει από την Ελλάδα. Κάθε φορά, αποδεικνύει το πόσο ιδανικός είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Και φυσικά κάνει για μια ακόμα φορά υπερήφανους τους πολίτες που τον πίστεψαν, τον ψήφισαν και τον σήκωσαν ψηλά.
ΠΕΤΡΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΟΥ.

Best TV

ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!!!!!!! Ο Ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει 85.000 για κατασκήνωση των παιδιών των εργαζομένων

της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) !!!!!!

Αυτό και αν είναι σκάνδαλο!!!!! 85.000 € καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης για να κάνουν διακοπές σε κατασκήνωση της αρεσκείας τους τα παιδιά των εργαζομένων στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.)

Κλίκ στο δίπλα έγγραφο.

Αυτό αναφέρει η απόφαση η απόφαση που ...........

έλαβε η ΕΕΤΤ την στιγμή που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξ αιτίας της Τρόϊκας, και της κυβέρνησης Παπανδρέου που μας έβαλε την θηλιά στον λαιμό.
Ενα εξωπραγματικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος Έλληνας για να κάνουν διακοπές τα παιδιά της κλίκας της κυβέρνησης όταν άλλοι Έλληνες πολίτες κάνουν αιματηρές οικονομίες ή βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.
Τη στιγμή που καταργούνται ή και συγχωνεύονται σχολεία και πανεπιστήμια, Δημόσιες υπηρεσίες ενώ οι ιδιαίτερα προσεγμένες παροχές στα ρετιρέ κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται από κρίσεις.

Μην σας ξεγελάει που γράφει ότι το ποσό βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΕΤΤ....
Τα χρήματα που παίρνει η ΕΕΤΤ είναι από τον κρατικό κορβανά. Οχι από ίδια έσοδα.
Αυτοί με τους μισθούς της τάξης των 4 και 5 χιλιάδων ευρώ μην πληρώσουν τίποτα.......
Ολοι οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν για τις διακοπές των παιδιών τους.
Καμαρώστε τους!!!!!!!!!!

Πρόταση για κατάργηση και όχι συγχώνευση κλινικών της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας

Την κατάργηση των κλινικών των νοσοκομείων και όχι απλά τη συγχώνευσή τους εξετάζει το υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση του με τους διοικητές.

Η κατάργηση των κλινικών είναι πρόταση ..........

του διοικητή της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Άρη Μουσιώνη.

«Μου αρέσουν οι ριζοσπαστικές απόψεις, θα την εξετάσουμε και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε την απόφασή μας», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του ο κ. Μουσιώνης ανέφερε ότι με την κατάργηση των κλινικών ο ασθενής θα αντιμετωπίζεται ενιαία και όχι κατακερματισμένα και πρότεινε να αντικατασταθούν οι κλινικές με τρία τμήματα: το παθολογικό, το χειρουργικό και το εργαστηριακό.

ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΟ
Εντάξει η είδηση δεν μας ενδιαφέρει και εμάς καθώς είναι για άλλη υγειονομική περιφέρεια αλλά την βάζουμε έτσι για να δείτε πως σκέφτονται οι Κυβερνώντες μας. Και μετά αναρωτιούνται γιατί τρώνε στην μάπα γιαούρτια. Αμ και προϊόντα κένωσης (δηλαδή σκ...ά) θα φάτε στα αφράτα μουτράκια σας.... Όχι μόνο γιαούρτια.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν βρεθούν κάποιοι πολίτες και Ριζο-σπάσουν τα μουτσούνια τους να θα έχουν και πάλι τις ίδιες απόψεις.....;;;;;;;

Πλήρης ένταξη του ΙΚΑ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ θα ενταχθεί πλήρως στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα ακολουθήσουν σταδιακά και όλα τα υπόλοιπα ταμεία, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως διευκρίνισε κατά τη συζήτηση ερώτησης .........

στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τσιάρα, για τις ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου στις ιατρικές επιχειρήσεις, η ένταξη δεν θα αφορά μόνο το φάρμακο, αλλά και τα παραπεμπτικά και την εκκαθάριση λογαριασμών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, η υπαγωγή όλων των ταμείων στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα δώσει τη δυνατότητα και στα ταμεία να είναι συνεπέστερα στις πληρωμές τους και να γίνουν διαπραγματεύσεις με τους παρόχους υγείας και τους προμηθευτές για τις τιμές τους.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, σημείωσε πως η Πολιτεία οφείλει σε μικρές ιατρικές επιχειρήσεις, μέσω ασφαλιστικών ταμείων, το σύνολο των απαιτήσεων τους για το 2010 την ίδια ώρα που τους φορολογεί για τις ανείσπρακτες αυτές οφειλές.

Ο υπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που εισήγαγε νέο σύστημα εξόφλησης αλλά και στις ελλείψεις προσωπικού των ταμείων, λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων.

Ειδικά όμως για το ΙΚΑ, υποστήριξε ότι πληρώνει το 90% από τις οφειλές και μένει να εκκαθαρίσει το 10% των υποχρεώσεων που σημειωτέον ήταν σε εκκρεμότητα από το 2005, το 2006 και μετά. Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, ο κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε ότι το ΙΚΑ πληρώνει άμεσα: «Έχει 2.170 εργαστήρια με τα οποία συνεργάζεται και τα πληρώνει άμεσα», τόνισε, ενώ όπως έκανε γνωστό, «στον ΟΓΑ έχει εκκαθαριστεί το 80% έως 85% και έχει πληρωθεί για το 2010». Παράλληλα ενημέρωσε ότι οι οφειλές του ΟΑΕΕ για το 2010 ανέρχονται στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

«Το πρόβλημα στον ΟΠΑΔ είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα χρήματα που πρέπει να απορροφηθούν και δεν μπορούν λόγω της γραφειοκρατίας», παρατήρησε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι η εκκαθάριση είναι χρονοβόρα διαδικασία αφού από τα χέρια των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων χρειάζεται να περάσει το κάθε παραστατικό.

Όπως εξάλλου επεσήμανε, η μεγάλη σπατάλη αφορούσε το φάρμακο και τις ιατρικές πράξεις και μια σειρά παροχές στον τομέα της υγείας, για να επαναλάβει στη συνέχεια ότι το 2010 μειώθηκαν οι δαπάνες κατά 1,77 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009, ενώ το 2011 τα στοιχεία δείχνουν ότι θα γίνει εφικτή η μείωση κατά 1,3 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ τα ταμεία έχουν ζητήσει από τα εργαστήρια και τις κλινικές να δώσουν τα δικά τους στοιχεία σε σχέση με τις οφειλές και το υπουργείο έχει ζητήσει από τα ταμεία να καταγράψουν οφειλές από το 2005 έως το 2008, οφειλές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% αυτών που έχουν εκκαθαριστεί.

Ο βουλευτής της ΝΔ έσπευσε να επικαλεστεί τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο κπουργός Υγείας από τον περασμένο Μάρτιο για τα καθυστερούμενα του ΟΠΑΔ, για να σημειώσει ότι 4-5 μήνες, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Όπως είπε, η πραγματικότητα για τις ιατρικές επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές, είναι τραγική αφού οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και το παραϊατρικό προσωπικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτικός της Πελοποννήσου απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει !

Πρόκειται για μια φοβερή ιστορία που δεν πιστεύουμε ότι έχει προηγούμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Το θέμα το ξέραμε εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν είχαμε μπορέσει να το διασταυρώσουμε.

Είναι απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Η πληροφορία που είχαμε "κλείδωσε" όταν .........

το θέμα συζητήθηκε σε καφενείο σε νομό της Πελοποννήσου !

Πρόκειται για μια φοβερή ιστορία που δεν πιστεύουμε ότι έχει προηγούμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Πολιτικός από την Πελοπόννησο κλήθηκε από τον πολιτικό του χώρο να συζητήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών. Στην πορεία της συζήτησης διαπίστωσε ότι το κλίμα δεν ήταν θετικό για τη συμμετοχή του και το πήρε βαριά.

Η τελευταία του κουβέντα ήταν αφοπλιστική :
"Αν δεν είμαι στο ψηφοδέλτιο θα αυτοκτονήσω !" τους είπε και τους άφησε σύξυλους !

Την κουβέντα την εκμυστηρεύτηκε σε συντοπίτη του ισχυρό παράγοντα, ευελπιστώντας στη διαμεσολάβησή του. Αμήχανος και εκείνος συζήτησε το θέμα με φίλους του γεμάτος αγωνία για το τι θα έπρεπε να κάνει !

Αν είναι δυνατόν ...

Morias News

Οι Γερμανοί παίρνουν την περισσότερη άδεια από όλους τους Ευρωπαίους

Η γερμανική πολιτική ηγεσία μπορεί να κατηγορεί τους νοτιοευρωπαίους ότι ‘καλοπερνούν’ υπερβολικά και δεν δουλεύουν αρκετά, αλλά είναι οι πολίτες της Γερμανίας που απολαμβάνουν τις περισσότερες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών, σύμφωνα με έρευνα.

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία παίρνουν ......

άδεια μετ’ αποδοχών 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσον όρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound). Μόνο οι Δανοί μπορούν να παίρνουν τόση άδεια στην ΕΕ.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε προκαλέσει σάλο στη νότια Ευρώπη τον Μάιο όταν είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα (το ευρώ) με το ένα άτομο να παίρνει παρατεταμένες διακοπές και το άλλο πολύ λίγες», είχε δηλώσει σε μια εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία. «Μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης από χώρες της Μεσογείου επέκριναν σφοδρά την Μέρκελ διότι χρησιμοποίησε το χάσμα βορρά-νότου στην Ευρώπη για να μετριάσει την αγανάκτηση των γερμανών ψηφοφόρων για την παροχή δανείων με σκοπό την ‘διάσωση’ χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Πάντως η έρευνα του Eurofound έδειξε συνυπολογιζομένων των εορτών και των αργιών ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Γερμανία απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών το χρόνο, μαζί με εκείνους στην Δανία τις περισσότερες στην Ευρώπη.

Οι Πορτογάλοι και οι Έλληνες συγκριτικά κατά μέσον όρο έχουν 33 ημέρες διακοπές το χρόνο, συνυπολογιζομένων και των αργιών και των επίσημων εορτών.

Οι Ρουμάνοι κάνουν τις λιγότερες διακοπές στην ΕΕ των 27, με τις άδειες μετ’ αποδοχών και τις αργίες να φθάνουν συνολικά τις 27 ημέρες, σύμφωνα με την έρευνα αυτή.

ΣΧΟΛΙΟ
Κατα τ' άλλα η Αγγέλα Μέρκελ μας αποκαλεί τεμπέληδες. ΟΥΣΤ ΜΩΡΗ. Και περισσότερο κάθονται τα κωθώνια οι Γερμανοί και πλουσιοπάροχα αμείβονται και η Αγγέλα μιλάει....

Αρχισαν τα όργανα και στον ΟΤΕ: Μείωση αποδοχών κατά 10% ή 4ημερη αποσχόληση προτείνει η διοίκηση του ΟΤΕ

Μείωση αποδοχών κατά 10% σε συνδυασμό με μικρότερο ωράριο εργασίας ή υιοθέτηση 4ήμερης απασχόλησης πρότεινε η διοίκηση του ΟΤΕ στους εργαζόμενους, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Έθνος, η πρόταση αυτή δεν περιλαμβανόταν στο πακέτο μειώσεων των εννέα σημείων, το οποίο είχε ήδη αποστείλει η διοίκηση στην Ομοσπονδία Εργαζομένων προ 20ημέρου και στόχευε σε μείωση των δαπανών προσωπικού κατά 300 εκατομμύρια ευρώ σε μία τριετία.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιτίθενται σ' αυτή ..........

την πρόταση, υποστηρίζουν ότι η διοίκηση τούς ενημέρωσε πως, αν αποδεχτούν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, θα υπάρξει διασφάλιση των θέσεων εργασίας για δύο χρόνια.

Η επόμενη συνάντηση διοίκησης-εργαζομένων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου δέκα ημέρες, με την Ομοσπονδία να ετοιμάζει ήδη προτάσεις περιστολής του κόστους, οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Αναμένεται επιπλέον να προτείνουν μειώσεις μισθών και σε επίπεδο στελεχών του Οργανισμού, ενώ έχουν ήδη ζητήσει τη σύνταξη ισολογισμών για όλες τις θυγατρικές.

Σεισμός ταρακούνησε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία!

Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν από σπίτια και καταστήματα...

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητή λίγο μετά τις 12.15 στην Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Αμέσως μετά τον σεισμό κάτοικοι της Πάτρας βγήκαν από τα σπίτια και τα καταστήματα που βρίσκονταν.
Στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία δεν ...........

έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό, ενώ ας σημειωθεί ότι από την περασμένη Κυριακή καταγράφονται μικρές σεισμικής δονήσεις στην περιοχή του Ρίου.

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κέντρου Δήμητρα στην Ισπανία

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 28/7/2011 οι αιτήσεις συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στην Ισπανία. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν δεκαεννέα παραγωγοί Θερμοκηπιακών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, οι οποίοι θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ισπανία προκειμένου να καταρτιστούν στις νέες τάσεις που αφορούν τον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Η κατάρτιση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί στην Αλμερία της Ισπανίας από τις 13/10/2011 έως και τις 27/10/2011.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.

Οι παραγωγοί πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο της αίτησης στα Γραφεία του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας. Μαζί τους πρέπει να έχουν τα εξής δικαιολογητικά: ...........

• Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
• Βεβαίωση Κατάρτισης από τον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ»
• Αντίγραφο αίτησης ΟΣΔΕ
• Υπεύθυνη Δήλωση (την συμπληρώνουν στα γραφεία μας)

Η κατάρτιση των παραγωγών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility).

Για περισσότερες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στα τηλέφωνα 2761022116, 6934796092.

Απόσπασμα απο την συναυλία των νικητών του Greek idol στο Aqua Club του Elite στην Καλαμάτα.

Από το BEST TV Kαλαμάτας.Ευχαριστούμε την τηλεόραση best για την συνεργασία μας στο να μεταδοθεί η συναυλία και μέσω του Φιλιατρά News.Μετά το Δεκαπενταύγουστο το Ενιαίο (Γενικό) Μισθολόγιο

Το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο αλλά και το σχέδιο για συγχωνεύσεις φορέων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (το πρώτο και του υπουργείου Οικονομικών) είναι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Το θέμα έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με επιστολή ............

του σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ενώ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις για την «αναδιάρθρωση φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για το Ενιαίο (Γενικό) Μισθολόγιο αναμένεται να παρουσιαστεί μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Όσον αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τρίτη προτεραιότητα αποτελεί η «Αναμόρφωση της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης», ενώ για το υπουργείο Εσωτερικών οι προτεραιότητες είναι κατά σειρά:
1. Το θεσμικό πλαίσιο για τη διενέργεια των δημοψηφισμάτων (έχει ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση)
2. Η αλλαγή τού τρόπου ελέγχου τού «Πόθεν Έσχες»
3. Το πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ

Ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Περαιτέρω βελτιώσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επήλθαν με το άρθρο 85 του σχεδίου νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Στο εν λόγω άρθρο, αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων με σκοπό την απλοποίηση της εφαρμογής του από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ειδικότερα, με το παραπάνω άρθρο ..........

διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

- Η ρύθμιση των οφειλών αναφέρεται σε όλο το παθητικό του οφειλέτη, αφορά δηλαδή τόσο τις ληξιπρόθεσμες όσο και τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

- Δεν χρειάζεται με την επίδοση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση να επιδοθούν ξεχωριστά η κατάσταση των πιστωτών και το σχέδιο διευθέτησης, εφόσον αυτά εμπεριέχονται στην αίτηση.

- Το αρμόδιο Ειρηνοδικείο μπορεί με την κατάθεση της αίτησης να εκδίδει προσωρινή διαταγή ή να διατάσσει προληπτικά μέτρα μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τις υποθέσεις (και το κόστος) υποβολής χωριστής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

- Η αίτηση για υποκατάσταση της συναίνεσης του πιστωτή στο πλαίσιο της επιδίωξης δικαστικού συμβιβασμού εκδικάζεται στη δικάσιμο που έχει οριστεί για τη συζήτηση της αίτησης δικαστικής ρύθμισης των χρεών.

- Η ρύθμιση της οφειλής για την προστασία της κύριας κατοικίας μέχρι είκοσι έτη μπορεί να γίνει και με σταθερό επιτόκιο (και όχι μόνο με κυμαινόμενο επιτόκιο) προκειμένου να μην δυσχεραίνεται ο υπολογισμός του ύψους των υποχρεώσεων του οφειλέτη προς τους πιστωτές του κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

- Το ακίνητο που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία προστατεύεται και όταν ο οφειλέτης έχει την επικαρπία ή την ψιλή κυριότητα αυτού.

- Το πιστωτικό ίδρυμα, στην κατάσταση οφειλών που χορηγεί στον οφειλέτη, θα πρέπει να μνημονεύει και το επιτόκιο με το οποίο εξυπηρετείται η οφειλή, ώστε να μπορεί να προσδιορίζεται πληρέστερα το ύψος των υποχρεώσεων του οφειλέτη μέχρι το χρόνο εκδίκασης της αίτησης.

- Δεν θίγονται οι απαιτήσεις των πιστωτών οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση για δικαστική ρύθμιση των χρεών.

Απίστευτο! Οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία,όχι όμως οι στρατιωτικοί!

Οι Εθνοπατέρες δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,όχι όμως και οι στρατιωτικοί! ! Οι βουλευτές μετακινούνται βέβαια με τσάμπα λιμουζίνες,αλλά ο διαχωρισμός είναι ενδεικτικός του παραλογισμού που επικρατεί στην Ελλάδα.

Το θέμα μας το επεσήμανε απόστρατος ...........

αξιωματικός και είναι πέρα για πέρα απίστευτο μεν,αληθινό και λυπηρό δε .

Διαβάστε ποιοι είναι οι Δικαιούχοι Δωρεάν Μετακίνησης

Οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών έχουν δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης, πάντα με την επίδειξη σχετικού δικαιολογητικού:

1. Βουλευτές & Ευρωβουλευτές με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας (Άρθρο 63 παρ.2, Συντ. άρθ. 75).

2. Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Πυροσβέστες και μέλη της Πυροσβρστικής Ακαδημίας, Προσωπικό και Δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος (Ν.2018/92). Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

3. Πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

4. Οπλίτες θητείας και των τριών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού..

5. Οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Ν.1370/1944, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, οι Ανάπηροι Αμάχου Πληθυσμού Ν.812/1943 και Ν,1863/1989, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Αντιδικτατορικού Αγώνα Ν.1543/1985, οι Ανάπηροι Αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ν.1863/1989, καθώς και οι συνοδοί όλων των παραπάνω κατηγοριών σε όποιες περιπτώσεις προβλέπεται. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

6. Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), στα οποία χορηγούνται από τον Ο.Α.Σ.Α., ειδικά ετήσια κουπόνια Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.

7. Το προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής, με την επίδειξη του ειδικού δελτίου ταυτότητας Αγρονομικού προσωπικού. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

8. Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83).

9. Συνταξιούχοι αστυνομικοί στην ταυτότητα των οποίων υπάρχει σημείωση (κόκκινου χρώματος) περί υπαγωγής στους στις διατάξεις του Ν. 1575/50. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

• Μόνιμοι όλων των βαθμίδων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες).
• Εθελοντές Πυροσβέστες που επιδεικνύουν την ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.

Και ρωτάμε τον κ. ΥΕΘΑ πως ακόμη και το πολιτικό προσωπικό του Υπ. Δημ Τάξεως (τέως) και ακόμη και οι συνταξιούχοι αστυνομικοί με νόμο του 1950 δεν πληρώνουν εισιτήριο και πληρώνει ο εν ενεργεία οπλίτης 5ετους θητείας ή ο μαθητής της παραγωγικής σχολής Ε.Δ.;
Καλά οι βουλευτές δικαίως δεν πληρώνουν γιατί...... δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ μια και η πατρίδα τους δίνει Lexus!

On Alert

Εδωσε ρέστα χθές βράδυ η Κ. Ελένη Μακρή

Τα "ρέστα της" έδωσε χθες βράδυ η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών κ. Ελένη Μακρή που παρά την μηδενική χρηματοδότηση από τον Δήμο για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκείνη κατάφερε να κάνει μια πολύ όμορφη βραδιά στην κεντρική πλατεία της πόλης μας φέρνοντας την ορχήστρα του Γιώργου Καραβοκύρη με σκοπό να δουλέψουν τα μαγαζιά της πόλης μας -όπως η ίδια δήλωσε από μικροφώνου- τα οποία σημειωτέων ήταν πολύτιμοι χορηγοί (από οικονομική πλευράς) για την επιτυχημένη ομολογουμένως βραδιά με τραγούδια από τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Μπορεί μέσα από αυτό το Blog να έχουμε κράξει ..........

ανελέητα την κ. Ελένη Μακρή με το περσινό φιάσκο της συναυλίας του Χρήστου Δάντη και τα είκοσι ευρώ για είσοδο..... για μια ήδη πληρωμένη από την Marfin συναυλία (διασταυρωμένο αυτό), αλλά φέτος η κ. Μακρή κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε αρκετούς και βοηθώντας παράλληλα τα καταστήματα της πλατείας μας σε σχέση με κάποιους που κάνουν τις εκδηλώσεις τους σε άλλους χώρους όπως για παράδειγμα το Πάρκο της Βλαχέρνας (τυχαία το αναφέρουμε).

Οι πολύτιμοι χορηγοί που συνέβαλαν οικονομικά για τις δυο αυτές βραδιές (χθες και σήμερα) είναι:
Το κατάστημα παγωτών Häagen-Dazs,
Το καφέ - Ουζερί Violeta Clasic,
Η καφετέρια Γαλαξίας,
Το Cafe Capritsio,
το Καφέ Μαντείο, και
η επιχείρηση Mesogeios Apartments του συμπολίτη μας Παναγιώτη Πναγιωτόπουλου στην Μαραθούπολη Μεσσηνίας.

Ωστόσο η είδηση της βραδιάς ήταν το σχόλιο που έκανε η κυρία Μακρή λίγη ώρα πριν τελειώσει η μουσική βραδιά. Ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των σκύλων να τα μαζέψουν για να μην υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και κάλεσε όλους αυτούς που αγαπάνε την πόλη μας να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν για το γενικό καλό.
Πάντως για απόψε το βράδυ πάλι στην κεντρική Πλατεία θα υπάρχει μουσική βραδιά με τον Δημήτρη Μπάκα. Και αυτή η εκδήλωση ανήκει στην Ένωση Φιλιατρινών Γυαναικών και την Κ. Ελένη Μακρή

ΣΧΟΛΙΟ
Να ελπίσουμε και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις κ. Μακρή; Μπράβο σας πάντως για την πρωτοβουλία σας. Άξιζε και με το παραπάνω.

Πηγή Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας «Απλήρωτος ο εργολάβος, αλλά οι ίδιοι πόροι στους ειδικούς συμβούλους»

Η «Χορήγηση 5ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση πηγής Αϊ Λαγούδη” Δ.Κ. Κυπαρισσίας» άναψε τα αίματα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Ήταν δε αρκετή για να γίνει κατανοητό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως την ίδια ώρα που οι εργολάβοι είναι απλήρωτοι και τα έργα ημιτελή, «λεφτά υπάρχουν» (!), από ίδιους πόρους, από τη φορολογία των δημοτών δηλαδή, για ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες του δημάρχου.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος ...........

παρατήρησε ότι το θέμα «αφορά στο έργο που φτιάχνεται στον Αϊ-Λαγούδη και έχει θετική εισήγηση η ΤΥΔΚ για παράταση μέχρι τις 21/12. Είναι η πέμπτη παράταση.
Ο λόγος που ο ανάδοχος ζητά συνεχώς παρατάσεις και η ΤΥΔΚ τις εγκρίνει, είναι ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση του έργου! Είναι απλήρωτος και γι' αυτό δε συνεχίζει!». Παρεμβαίνοντας ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Κατσαργύρης είπε: «Η πηγή είναι το σημείο αναφοράς στην παραλία και είναι ντροπή μας που είναι έτσι τόσο καιρό», για να συμφωνήσει μαζί του ο κ. Τσίγγανος, λέγοντάς του ότι «έχετε δίκιο, αλλά ο εργολάβος λέει "πληρώστε με να συνεχίσω"».

Ο Γιώργος Γαλάνης ρώτησε για τη χρηματοδότηση του έργου και ο Τσίγγανος απάντησε πως είναι «Ίδιοι Πόροι. Ίδιοι πόροι που δεν υπάρχουν!». Τότε, ο κ. Γαλάνης ρώτησε πώς δημοπρατήθηκε το έργο και ο κ. Τσίγγανος είπε να απαντήσει ο κ. Σαμπαζιώτης, που τότε ήταν δήμαρχος Κυπαρισσίας.

Με τη σειρά του ο κ. Σαμπαζιώτης ανέφερε: «Είναι ένα έργο δύσκολο, έχει γίνει πάνω σε μία πηγή η οποία είχε ασταθές υπόβαθρο, δεν ξέραμε καν πού είναι το κέντρο της. Έγινε, λοιπόν, "ψαχτά" το έργο. Καθυστέρησε αρκετά, περάσαμε το 2010, μπήκαμε στο 2011, δεν μπορούσαν τα 57 χιλιάρικα του λογαριασμού άμεσα να πληρωθούν, γιατί είχαμε το πρόβλημα του προϋπολογισμού αρχές του χρόνου. Ο συγκεκριμένος εργολάβος περιμένει να πληρωθεί, τουλάχιστον δε μας κάνει προσφυγή όπως έχουν κάνει άλλοι εργολάβοι. Τώρα είμαστε στη φάση να πληρωθεί ο λογαριασμός, θα πληρωθεί εντός των προσεχών ημερών και το έργο θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σημείωσε: «Αυτό μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ. Εγώ, ειλικρινά σας λέω, δε θα ψηφίσω άλλη παράταση στον κύριο αυτόν που έχει αναλάβει το έργο, γιατί έχει παραγίνει σίριαλ. Επί δυόμισι χρόνια ζητάει παράταση. Βεβαίως, υπάρχει δικαιολογία ότι το έργο δε χρηματοδοτείται από εκεί που έπρεπε να χρηματοδοτηθεί, αλλά πρέπει να πιεστούν τα πράγματα, σε διαφορετική κατεύθυνση, να συνεχιστεί».

Στην τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Κατσαργύρης ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως «μετά την ερώτησή μου και την απάντηση του κ. αντιδημάρχου ότι γίνεται με ίδιους πόρους, εγώ αισθάνομαι ντροπή μετά από έξι μήνες να μη γίνεται ένα τέτοιο έργο. Και δυστυχώς, τους Ι.Π. δεν τους διαθέτουμε για να γίνονται κάποια έργα, αλλά τους διαθέτουμε για να εξαργυρώσουμε κάποιες επιταγές προεκλογικά! Και τι εννοώ: Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Τριφυλίας να έχει τόσες ανάγκες, να έχει λίγα έσοδα και αυτά τα λίγα έσοδα να τα διαθέτει για ειδικούς συμβούλους και δεν ξέρω τι! Μπορεί να το προβλέπει ο νόμος να προσλαμβάνουμε ειδικούς συμβούλους, αλλά ο νόμος λέει "ειδικούς συμβούλους με ειδικά προσόντα". Δεν είναι δυνατόν να προσλαμβάνουμε ειδικούς συμβούλους και να τους χρησιμοποιούμε, όπως είπε ο κ. δήμαρχος στο προηγούμενο συμβούλιο, για υπαλλήλους, για θέσεις υπαλλήλων. Ντρέπομαι πραγματικά και δεν ξέρω τι να πω σε αυτούς που χρωστάμε. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να διαθέτει 200 χιλιάδες ευρώ για ειδικούς συμβούλους τη στιγμή που έχει 42 πτυχιούχους! Και τι ειδικές γνώσεις έχουν οι ειδικοί σύμβουλοι; Πραγματικά, με τα παιδιά δεν έχω τίποτα. Δεν πρέπει να "κοιμηθούμε" άλλο! Επειδή έχει το δικαίωμα ο δήμαρχος να προσλαμβάνει ειδικούς συμβούλους; Τι θα πούμε; Mε συναντάνε έξω καθημερινά εργολάβοι που τους χρωστάμε και τι να πούμε; Δεν είναι δυνατόν να σπαταλάμε τους ίδιους πόρους για συμβούλους και να μην πληρώνουμε για τα έργα!».

Τελικά, κατά πλειοψηφία δόθηκε (και) 5η παράταση.
Αξίζει να τονίσουμε πως, όπως ειπώθηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ., το έργο, με αρχικό συμβατικό ποσό 114.941,07 ευρώ (με ΦΠΑ 19%), γίνεται με ίδια, όπως λέγεται, χρηματοδότηση, ίδιους πόρους, δηλαδή από τα έσοδα του Δήμου. Όπως, όμως, αποδεικνύεται και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας του κ. Σαμπαζιώτη και επί 7 μήνες του Δήμου Τριφυλίας με τον κ. Κόλλια, χρήματα στον εργολάβο δεν εδόθησαν.

Θάρρος

Από τις 3 Οκτωβρίου 2011 η διάθεση της φοροκάρτας

Η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει απο τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιουν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ..........

Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει ήδη δημοσιευθεί και αφορά τη χρήση της φοροκάρτας προβλέπονται τα ακόλουθα:

- Η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.

- ο χρήστης της είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της κάρτας μέσω του διαδικτύου ή με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).

- σε κάθε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου μπορούν να συνδεθούν έως και τρεις κάρτες προκειμένου να χρησιμοποιείται από τα μέλη της ίδιας οικογένειας

- για τη χρήση της φοροκάρτας απαιτείται η επιχείρηση να διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), δηλαδή τα γνωστά μηχανάκια χρέωσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

- Η συναλλαγή μέσω του POS αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η οποία καταχωρεί στη συνέχεια τα βασικά στοιχεία απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου).

Οι τράπεζες από τις οποίες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα είναι οι ακόλουθες:

1. Εθνική

2. Eurobank

3. Alpha

4. Πειραιώς

5. Αγροτική

6. TBANK

7. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

8. Γενική

9. Marfin

10. Attica Bank

11. Emporiki

12. Millenium

13. Τράπεζα Κύπρου

14. Proton

15. Probank

16. FBB

17. Ελληνική

18. Πανελλήνια

19. Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

20. Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας

21. Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου

22. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

23. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

24. Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου

25. Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

26. Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών

27. Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Χωρίς νερό μέχρι τις 2 το μεσημέρι

Χωρίς νερό μέχρι τις δυο το μεσημέρι θα μείνουν τα Φιλιατρά λόγω βλάβης στον αγωγό που υδροδοτεί την πόλη.

Η διακοπή είχε ανακοινωθεί χθές από την δημοτική Ενότητα Φιλιατρών.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία Νάντιας Γιαννκοπούλου για συναντήσεις με Μαγκριώτη για Ολυμπία Οδό και Μπεγλίτη για ΚΕΔΒ

Με αφορμή την προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού χωρίς την πρόσκληση εκπροσώπων της Μεσσηνίας, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη, κατά τη διάρκεια του ΚΤΕ Μεταφορών και του ζήτησε την, με κάθε τρόπο, συμμετοχή και των Μεσσήνιων φορέων στη σχετική σύσκεψη. Ο κ. Μαγκριώτης απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί, άμεσα, συνάντηση για να ενημερωθούν οι φορείς της Μεσσηνίας αλλά και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι για την εξέλιξη του έργου.

Επιπλέον, σχετικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο του .........

Κέντρου Διαβιβάσεων Καλαμάτας, η βουλευτής Μεσσηνίας επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτη και ζήτησε να καθοριστεί άμεσα συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων της Μεσσηνίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το μέλλον του Κέντρου Διαβιβάσεων.

Πανηγύρι στην Βάλτα

Σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου, στα πλαίσια της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, θα γίνει το βράδυ (μετά τις 9:30) μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας και κρασιού!

Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή διασκέδαση.Με το βλέμμα στο μέλλον για τα μεγάλα έργα και τις υποδομές της Μεσσηνίας

Με την από 22/06/11 επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, την οποία κοινοποίησα και προς όλα τα Μέσα, είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου σχετικά με την πορεία και το μέλλον των μεγάλων έργων και των υποδομών, υπαρχόντων ή σε φάση υλοποίησης, στη Μεσσηνία.

Η πρόταση μου αφορούσε στη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Οι αναπτυξιακές υποδομές της Μεσσηνίας και η πορεία ολοκλήρωσής τους», ως μια πρώτης τάξης αφορμή για να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να αναλάβουμε κοινές δράσεις για τη διασφάλιση της πορείας των μεγάλων έργων, αλλά και την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών.
Η πρόταση μου, αυτή, προς έναν μη κομματικό, ........

διατομεακό φορέα απέβλεπε στη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση και συμμετοχή από όλο το φάσμα των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και των οικονομικών φορέων του τόπου, ώστε με κοινές θέσεις και προτάσεις να λάβουμε πρωτοβουλίες για να «σηκώσουμε στους ώμους μας», όλοι μαζί, την αναπτυξιακή ώθηση του τόπου μας. Χαρακτηριστικά, στο αίτημα μου τότε, προς τιμήν του, με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε ο κ. Διονύσης Θωμάς, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετέχει και να συνδράμει με κάθε τρόπο στην εκδήλωση το τοπικό τμήμα Σπάρτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Η χρονική στιγμή ήταν τέτοια που οι «σειρήνες» σχετικά με το πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό, το ενδεχόμενο κλείσιμο του ΚΕΔΒ, τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη των έργων της Ολυμπίας Οδού στο Κόρινθος - Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα - Καλαμάτα, είχαν αρχίσει να γίνονται εντονότερες. Στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο προστέθηκε πλέον και ο τόπος ίδρυσης και λειτουργίας σωφρονιστικού καταστήματος, κάτι που σχεδόν αυτονόητα θα έπρεπε να εγκατασταθεί στη Μεσσηνία, καθώς η ύπαρξη και λειτουργία Εφετείου στην Καλαμάτα συνιστά ισχυρότατο επιχείρημα προς τούτο. Συνεπώς, η ανάγκη ανάληψης δράσης ήταν άμεση, πριν… οδηγηθούμε για ακόμη μία φορά προ τετελεσμένων και να βλέπουμε π.χ. μετά από χρόνια τα κτίρια του Κέντρου Διαβιβάσεων εγκαταλελειμμένα και να αναπολούμε.

Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος για τον τόπο μας, οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη την πεπατημένη της ατομικής δράσης και προβολής σε βάρος του συλλογικού, το επικοινωνιακό «κυνηγητό» στα Μέσα σε βάρος της ουσίας και τις μεγαλοστομίες σε βάρος του αποτελέσματος. Οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για περιφερειακή, βιώσιμη και αλληλοσυμπληρωματική ανάπτυξη και να βάλουμε στην άκρη τις παραδοσιακές διενέξεις. Διενέξεις, οι οποίες βασίζονται σε λαϊκιστικά επιχειρήματα, ανταγωνιστικές πρακτικές, απουσία λογικών επιχειρημάτων, ξεπερασμένες αντιλήψεις περί ανάπτυξης και ακολουθούν το πρότυπο του «Μαυρογιαλούρου» που θα φέρει στον τόπο του θάλασσες και αεροδρόμια. Δηλαδή, σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό πρότυπο των αλόγιστων δαπανών που μας οδήγησε μέχρι εδώ και σήμερα μας οδηγεί στην εγκατάλειψη όσων, με τόσο στόμφο, διεκδικούσαμε στο παρελθόν. Να θέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης και να επιχειρήσουμε τη δημιουργία νέων παραγωγικών δομών στην ενδεχόμενη εγκατάλειψη οποιουδήποτε έργου υποδομής στη Μεσσηνία. Να απαντήσουμε με μια θετική πρόταση αξιοποίησής τους για την επόμενη μέρα.

Στο ενδεχόμενο κλείσιμο του Κέντρου Διαβιβάσεων να ζητήσουμε παραδείγματος χάριν, μετά από διαβούλευση όλων των φορέων, την ενδεχόμενη εγκατάσταση και λειτουργία παραγωγικών προτύπων όπως ένα πρωτοποριακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Ελαιοκομικής Ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τους υπάρχοντες χώρους και θα φιλοξενεί από αγροτικά σχολεία και ερευνητικά ινστιτούτα, μέχρι εκθεσιακούς χώρους για τους συνεταιρισμούς και τους ιδιώτες παραγωγούς, Μουσείο Ελαιοκομίας και ιστορίας της ελιάς και εγκαταστάσεις βιολογικής καλλιέργειας και μεταποίησης. Να εντάξουμε τη χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το LIFE+ για την Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση που χρηματοδοτεί υψηλής ποιότητας καινοτόμα έργα με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Κλείνοντας, το μείζον ζήτημα για τον τόπο μας δεν είναι απλά να δηλώνουμε «παρόντες». Το ζήτημα είναι η πρότερη δράση μας, η συλλογική μας δραστηριότητα και η διαμόρφωση κοινών τόπων μεταξύ μας στα σημαίνοντα ζητήματα του τόπου μας, να λειτουργήσουν ως ανάχωμα απέναντι σε οποιαδήποτε αρνητική απόφαση για τις προοπτικές ανάπτυξης της Μεσσηνίας. Η αποκλειστικά απορριπτική στάση δεν θα μας οδηγήσει πουθενά. Μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, μόνο με συλλογικές προτάσεις και διεκδικήσεις που θα λειτουργούν αντισταθμιστικά, τόσο ως προς τα έργα που απειλούνται με διακοπή, όσο και ως προς τα έργα που λειτουργούν ανταγωνιστικά για τη Μεσσηνία!

Το ελαιόλαδο μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με Γαλλική έρευνα

Σύμφωνα με μία γαλλική έρευνα, οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, η χρήση ελαιόλαδου από ηλικιωμένα άτομα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Σε δείγμα ανθρώπων 7.600 ηλικίας από 65 ετών και άνω, που πάρθηκε σε διάστημα 5 χρόνων, από τρεις διαφορετικές πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), τα 148 υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα χωριστήκαν ..........

σε ομάδες ανάλογα με την ποσότητα ελαιόλαδου που κατανάλωναν, καθόλου, μέτρια ή πολύ. Τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής: όσοι κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να οδηγηθούν σε εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με την ομάδα των ατόμων που δεν κατανάλωνε σχεδόν καθόλου.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας: «Η έρευνά μας δείχνει ότι πρέπει να υπάρξουν νέες συστάσεις για την ημερήσια διατροφή, ώστε να αποφεύγονται τα εγκεφαλικά στα άτομα άνω των 65 ετών. Τα εγκεφαλικά είναι τόσο συχνά στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος αποφυγής τους».

Παπανδρέου: "Η απελευθέρωση των ταξί θα γίνει πράξη"

Μήνυμα προς τις "συντεχνίες" έστειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη (27/07).

"Ποτέ δε φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με ........

συντεχνίες. Αυτή είναι η συνεπής στάση, απέναντι σε μία κοινωνία, την οποία το πολιτικό σύστημα είχε εθίσει σε μία ωραιοποίηση της κατάστασης", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, διαμηνύοντας την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

"Είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με κανόνες" και η ίδια θέση ισχύει και για τον κλάδο των ταξί, υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί ο διάλογος.

"Η απελευθέρωση θα γίνει πράξη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης", τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες για συνεργασία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που "έκανε το πατριωτικό της καθήκον", αγνοώντας τις απειλές και τιμώντας τον όρκο τους, να στηρίξουν την πατρίδα, "γυρίζοντας την πλάτη στην προσπάθεια ετερόκλητων δυνάμεων να προκαλέσουν χάος".

"Είμαι υπερήφανος για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ... για τη δική σας επιλογή και τη δική μας στάση", τόνισε ο κ. Παπανδρεου και μίλησε για άλλο πρότυπο πολιτικής λειτουργίας. Όπως είπε, οδηγός στη στάση ενός πολιτικού δεν μπορεί να είναι ευχάριστος στους εκλογείς του, αλλά να λαμβάνει και δύσκολες αποφάσεις που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στο γενικό συμφέρον.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστική η συμβολή της ΚΟ στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε., χωρίς, όπως είπε, αυτό να αποτελεί κολακεία. "Δεν κρυφτήκαμε πίσω από τις δυσκολίες, κάναμε αυτό που έπρεπε και ήταν σειρά τους να ανταποκριθούν", σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Δε φυγομαχήσαμε, δεν ψάξαμε για εξιλαστήρια θύματα, δεν βάλαμε το κεφάλι μας στην άμμο μπροστά στις δυσκολίες", τόνισε υ ο Πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε καθοριστικές τις αποφάσεις της Ε.Ε. για το άμεσο και απώτερο μέλλον της χώρας.

"Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης", σημείωσε, τονίζοντας ότι διασφαλίστηκαν οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα, η εξυπηρέτηση του χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων των πολιτών.

Όπως επεσήμανε, έστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να συμπεριφερθεί σαν μία οικονομική και πολιτικη δύναμη και να προστατέψει την αξιοπιστία των κρατών-μελών της.

"Από την αρχή, τόνισα την ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης. Η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο πολιτική, ξεφεύγει από τη μορφή μίας απλής νομισματικής ένωσης", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και μίλησε για την "αφοσίωση όλων στο κοινό νόμισμα", αλλά και "την πολιτική βούληση να παρέμβουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης και της επικίνδυνης συμπεριφοράς των οίκων αξιολόγησης".

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ

Του Γιάννη Πετσέλη

Μαγιό, αντηλιακό, βατραχοπέδιλα, πετσέτα, το κινητό τηλέφωνο. και φύγατε.

Καλοκαιρινές διακοπές παρέα με τον αχώριστο φίλο σας, το κινητό σας, σε κάποιο νησί του Ιονίου η του Αιγαίου. Θα βγάλετε φωτογραφίες, θα ακούτε μουσική θα μιλάτε με τους φίλους σας.

Μεταξύ όλων των άλλων ευκολιών και υπηρεσιών που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι και η περιαγωγη.

Η περιαγωγη λοιπόν είναι μια υπηρεσία που μας .........

επιτρέπει όταν βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας να μπορούμε να καλούμε και να δεχόμαστε κλήσεις από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με μια σχετική δαπάνη η οποία όμως μερικές φορές μπορεί να είναι σημαντική και εξαρτάται από την χώρα που βρισκόμαστε.

Γιατί μας το λες τώρα αυτό; Θα διερωτηθείτε. Προσέξτε αυτό που ακολουθεί. Έχει ενδιαφέρον.

Εάν λοιπόν πάτε για διακοπές στην Κέρκυρα η στη Σάμο η στην Ικαρία η στην Βόρεια Ελλάδα και είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία της περιαγωγης τότε:

Εάν βρεθείτε σε κάποιο μέρος που το σήμα του δικτύου που εξυπηρετείστε δεν είναι καλό (είναι ασθενικό) η δεν υπάρχει καθόλου τότε αυτόματα το τηλέφωνο σας θα συνδεθεί με το ξένο δίκτυο (Ιταλικό, Βουλγαρικό, Σέρβικο, Ρουμανικό, και, κυρίως, Τούρκικο) που συνεργάζεται με το αντίστοιχο Ελληνικό, και εσείς θα εξυπηρετείστε μέσα από αυτό και είναι πιθανόν να μην το καταλάβετε καν.

Εμείς στην Ελλάδα διαμαρτυρόμαστε και φωνάζουμε για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας που πρόκειται να τοποθετηθεί στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου, όταν οι γείτονες μας, Τούρκοι κατά κύριο λόγο, και για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους γεμίζουν τα παράλια με κεραίες στις οποίες δίνουν και λίγο μεγαλύτερη ισχύ από το κανονικό για να εξυπηρετούν εμάς τους κουτόφραγκους που δεν θέλουμε τις κεραίες στα κεφάλια μας.

Όταν λοιπόν εσείς πάτε στην Ικαρία π.χ. αντί να εξυπηρετηθείτε από ένα από τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα βρίσκετε ένα <καμπάνα> σήμα της TURK CELL, θα κάνετε τις επικοινωνίες σας μέσα από αυτό το δίκτυο και θα πληρώνετε την τούρκικη εταιρεία για να μιλάτε σε ελληνικό νησί.

Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα πληρώσετε περιαγωγη στους γείτονες;

Εμείς λοιπόν σας λέμε να κάνετε κάτι από τα πιο κάτω. Οι περιπτώσεις για να μην την πατήσετε είναι οι εξής δυο:

Η πρώτη είναι να ζητήσετε από το δίκτυο που εξυπηρετείστε να καταργήσει την περιαγωγη για όσο διάστημα θα είσαστε στην περιοχή και η δεύτερη να δεσμεύσετε σε χειροκίνητη λειτουργία το δίκτυο μέσα από το μενού της τηλεφωνικής σας συσκευής, ούτως ώστε το τηλέφωνο σας να μην μπορεί να επιλέξει άλλο δίκτυο.

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ

Το νερό είναι θανάσιμος εχθρός των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα, τα λαπτοπ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές γενικότερα είναι μερικές μόνο από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το νερό.

Το μοιραίο όμως δεν θέλει πολύ να γίνει, έτσι σε περίπτωση που βρεθείτε σε αυτήν την δυσάρεστη θέση, καλό είναι να έχετε στο νου τις παρακάτω συμβουλές- πρώτες βοήθειες- που θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να σώσετε κάτι από τα βρεγμένα. Αν ην συσκευή είναι ακόμα ανοικτή, να την σβήσετε αμέσως και να μετακινήσετε μπαταρία CD και κάρτα μνήμης εφόσον υπάρχουν μέσα στην συσκευή. Αν το θύμα είναι notebook μετακινήστε Pc cards η οποιοδήποτε άλλο drive έχετε συνδεδεμένο εκείνη τη στιγμή με τον υπολογιστή σας και σκουπίστε με κάποια στεγνή πετσέτα τη συσκευή σας. Ο στόχος είναι να στεγνώσετε το drive όσο πιο γρήγορα γίνεται, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μη τυχόν και άθελα σας προκαλέσετε μεγαλύτερη βλάβη από την ήδη υπάρχουσα. Μια ακραία άποψη είναι να βουτήξετε τη βρεγμένη συσκευή σε αλκοόλ (με 99% οινόπνευμα και όχι το συνηθισμένο 70%) κάτι που θα εξατμίσει το υγρό.

Αν πάλι βραχεί το πληκτρολόγιο σας μια πρώτη ενέργεια που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το κρατήσετε κάθετα για λίγα λεπτά για να βγει το νερό από μέσα. Σε περίπτωση που έχετε χύσει κάτι κολλώδες, όπως αναψυκτικό. Στο λαπτοπ η στο κινητό σας θα χρειαστεί να το τρίψετε, αφού θα έχει στεγνώσει, και με μια πετσέτα βρεγμένη με λίγο οινόπνευμα. Όπως και να έχει ο καλύτερος τρόπος να φυλάξετε τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα αγοράζοντας τα αντίστοιχα αξεσουάρ, μιας και ο κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με νερό είναι αυξημένος το καλοκαίρι. Με μια μικρή έρευνα αγοράς μπορείτε να βρείτε αδιάβροχες και υποθαλάσσιες θήκες για τη φωτογραφική σας μηχανή το κινητό σας ακόμη και για το iPod, θήκες που είναι εξίσου ανθεκτικές και σε πτώσεις.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Τώρα που ξεκινά το καλοκαίρι και θα βρισκόσαστε στη παραλία με το πιστό και αχώριστο φίλο, το κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής σας.

Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν καθημερινά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνα. Απαγορεύεται η παραμονή και έκθεση των τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους (όπως είναι τα πορτμπαγκάζ των αυτοκίνητων) επί μακρό διάστημα, όπως απαγορεύεται και η έκθεση των τηλεφώνων στον ήλιο (ούτε και για μικρό διάστημα). Μην αφήνετε τα τηλέφωνα εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ούτε να τα παίρνετε μαζί σας όταν κάνετε ηλιοθεραπεία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τηλέφωνα δεν μαυρίζουν όπως εσείς (εξ αλλού τα περισσότερα είναι μαύρα από μόνα τους).

Προσοχή! Τα κινητά τηλέφωνα δεν μαθαίνουν κολύμπι. Μην μπαίνετε μαζί τους στη θάλασσα, μην τα τυλίγετε με βρεγμένες πετσέτες μην τα βάζετε στη τσέπη του βρεγμένου μαγιό σας. Μην το κρεμάτε στην ομπρέλα που είστε από κάτω , γιατί με ένα αεράκι θα βρεθούν και τα δυο στη θάλασσα. Εάν κάνετε κάτι από όλα τα πιο πάνω δεν θα δροσίσετε το κινητό σας. Απλά θα το καταστρέψετε. Ο χειρότερος εχθρός του κινητού σας τηλεφώνου είναι το νερό και μάλιστα το θαλασσινό. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα και να επισκευαστεί το κινητό σας ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως όταν ήταν στην αρχή.

Επίσης όταν τρώτε η πίνετε τον καφέ σας, μην αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι. Ένα ποτήρι νερό η ένα ποτήρι μπύρα (δεν έχει σημασία αν είναι παγωμένο) άμα πέσει στο τηλέφωνο θα κάνει μεγάλη ζημιά.

Μεγάλη προσοχή θέλει και στα κτυπήματα και πεσίματα. Μην αφήνετε τα τηλέφωνα πάνω σε καρέκλες, τραπέζια, στο καπό του αυτοκίνητου όταν ξεκινά το αυτοκίνητο και γενικά σε μέρη που έχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσουν και να σπάσουν. Και εδώ δεν καλύπτεστε από εγγύηση και οι εταιρείες σέρβις θα αρνηθούν να το επισκευάσουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους αγοράστε μια καλή αδιάβροχη θήκη και ένα ζευγάρι ακουστικά. Τι αξία μπορεί να έχουν 20 ευρώ μπροστά στην ανεκτίμητη (όχι πάντα υλική) αξία της συσκευής σας;

Για όλους εσάς που μας διαβάσατε και για όλους όσοι θα μας διαβάσετε στη συνέχεια να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι.

Ραντεβού στις 20 Αυγούστου.

Μέχρι τότε να περνάτε καλά.

Επιστολή μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέδο.

Εξοχότατε κ. Υπουργέ.

Έπληροφορήθην ότι εις τά πλαίσια της αναδιαρθρώσεως του τομέως της Υγείας μελετάται καί συζητείται από το Ύπουργειον σας ή ύποβάθμισις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Θεωρώ ότι μία τοιαύτη ένέργεια είναι εντελώς άστοχος και αδικαιολόγητος.

Αδικεί την ύπερεξηκονταετή ίστορίαν προσφοράς τού Ιδρύματος αυτού εις την Τριφυλίαν καί Όλυμπίαν, ίδρυθέντος διά δωρεάς καί εν μέρει χρηματοδοτούμενου ύπό κληροδοτημάτων, άλλά καί αγνοεί τάς συγχρόνους άνάγκας περιθάλψεως των κατοίκων της εκτεταμένης περιοχής ολοκλήρου τής Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, οι όποιοι άλλως θά άναγκάζωνται να άναζητούν θεραπείαν εις τά άπομεμακρυσμένα Νοσοκομεία τών μεγάλων πόλεων.

Τήν άνεκτίμητον όσον καί άναγκαίαν προσφοράν τού ........

Νοσοκομείου Κυπαρισσίας διαπιστώνω συνεχώς κατά τάς συχνάς ποιμαντικάς επισκέψεις μου πρός ένίσχυσιν καί παρηγορίαν τών εκεί νοσηλευομένων. Τήν διεπίστωσα όμως καί ώς άσθενής, νοσηλευθείς πέρυσι επί δεκαήμερον εις αύτό.

Kαί ώς ασθενής, νοσηλευθείς πέρυσι επί δεκαήμερον εις αυτό. Παρ' ότι πολλοί μέ συνεβούλευον νά διακομισθώ εις κεντρικόν Νοσοκομείον, προετίμησα την παραμονήν μου ενταύθα γνωρίζων καλώς καί τήν προθυμίαν του ιατρικού καί νοσηλευτικού προσωπικού, όσον καί τήν ποιότητα των παρεχομένων ύπηρεσιών.
Τό αποτέλεσμα ήτο ή πλήρης αποθεραπεία καί άποκατάστασις τής ύγείας μου. Ας σημειώσω δε όταν μετά ταύτα εύρέθην εις Αθήνας καί προέβην εις σχετικάς εξετάσεις, ειδικοί καθηγηταί μέ διεβεβαίωσαν ότι ή παρασχεθείσα μοι περίθαλψις ήτο ή ενδεδειγμένη, αυτή πού θά μού προσεφέρετο εάν κατέφευγον ακόμη καί εις Νοσοκομείον τής Εύρώπης.

Ενώνω λοιπόν τήν φωνή ν μου μετά τών τοπικών άρχών καί φορέων καί απάντων τών πνευματικών μου τέκνων, τίθεμαι αλληλέγγυος εις τήν προσπάθειάν αύτών δι' άρτιωτέραν έξυπηρέτησιν αύτών καί υποβάλλω τήν όλόθυμον παράκλησίν μου πρός τήν ύμετέραν Έξοχότητα διά τήν διατήρησιν καί άναβάθμισιν τού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Μετ ευχών Ιδιαζούσης τιμής και εν πολλής της Εν Χριστω Αγάπης
Ο Τριφυλίας και Ολυμπιας Χρυσόστομος