Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ο Λοβέρδος ομολογεί δημοσίως ότι το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε τον ελληνικό λαό !!!

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε, σήμερα, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και δήλωσε: «Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό.

Είπε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν… Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του «όχι». Ειδικά από μια φάση και μετά, συμφωνώ…
Την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ ............

της δεκαετίας του ’80, το έχω πει. Και το έχω πει, τώρα, στην κρίση».

Για το θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ανέφερε: «Θα
ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά τη χρήση όρων χρεοκοπία ή με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό».

Για τις παραπάνω αναφορές του κ. Λοβέρδου, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό.Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία.Για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ο στόχος ήταν μόνο ένας.

Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα!Τίμημα όμως, που σήμερα το πληρώνουν οι πολίτες και η Πατρίδας μας.Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για “επιλεκτική χρεοκοπία”, θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα».

Η λίστα με τα επαγγέλματα που βγαίνουν από τα βαρέα

Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα, από το υπουργείο Εργασίας, η ενδεικτική λίστα την οποία εξετάζει η Επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.
Όλη η λίστα με τα επαγγέλματα που .........

βγαίνουν από τα βαρέα και ανθυγιεινά. Η λίστα θα δοθεί στην δημοσιότητα την Δευτέρα για διαβούλευση.

Kαταργούνται τα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όπως:

Παραγωγής και παρασκευής φαρμάκων και καλλυντικών αρωμάτων,
κτηνιατρικών φαρμάκων και θειικού αργίλου,
στην σπορελαιουργία,
σαπωνοποιία,
ελαιουργία και πυρηνελαιουργία,
στη βιομηχανία ελαστικού,
στη βιομηχανία τεχνητής μετάξης,
στη ζυθοποιία,
κατεργασίας του ξηρού ασβέστη,
στην επεξεργασία στόκου γύψου, καολίνης,
οι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες πτηνοτροφών,
οι πλύντες σε πλυντήρια γκαράζ και πρατήρια βενζίνης.

Aκόμα στις εταιρείες πετρελαιοειδών εξαιρούνται οι γεμιστές βυτιοφόρων, οι πλύντες και καθαριστές εγκαταστάσεων, οι πλύντες βαρελιών, θερμαστές υγρών καυσίμων, πυροσβέστες κ.ά.

Επίσης, υπάλληλοι που μέχρι τώρα οι χώροι εργασίας υπάγονται στα ΒΑΕ, όπως οι φύλακες και θυρωροί σε μεταλλεία, λιγνιτωρυχεία, ορυχεία και λατομεία, οι υπάλληλοι γραφείου στις τσιμεντοβιομηχανίες, οι εργαζόμενοι σε σφαγεία που απασχολούνται εκτός του χώρου των σφαγείων, οι επιστάτες στη βιομηχανία χημικών λιπασμάτων, οι υπάλληλοι γραφείων, φύλακες και θυρωροί στα διυλιστήρια πετρελαίων, το ίδιο στις εταιρείες εμφιάλωσης υγραερίων.

Επιπλέον εξαιρείται μέρος ειδικοτήτων που το επάγγελμα είναι στα ΒΑΕ, όπως οι εργαζόμενοι στη συσκευασία φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή και παρασκευή μαρμαροψηφίδων και μαρμαρόσκονης, στην Υαλουργία εξαιρούνται οι κόφτες καθαριστές, καλουπιέρηδες διαλογείς, στη βιομηχανία απορρυπαντικών οι εργάτες συσκευασίας, στην Οινοπνευματοποιία εξαιρούνται οι θερμαστές και βοηθοί στερεών καυσίμων κ.ά.

Στις ξενοδοχειακές μονάδες εξαιρούνται οι καμαριέρες, όπως και οι σερβιτόροι που εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες. Το ίδιο οι ψηστιέρηδες και λατζέρηδες σε εστιατόρια και επιχειρήσεις προσφοράς φαγητού.

Ακόμα:
οι καθαριστές και καθαρίστριες που δεν είναι πλήρους απασχόλησης στα δημόσια ιδρύματα παιδείας, δηλαδή στα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, στα πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ακαδημίες, δημόσιες βιβλιοθήκες, σχολές ΟΑΕΔ, στις στρατιωτικές σχολές καθώς και στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας και ναυτικών δοκίμων.

Στις ειδικότητες που προτείνεται να αποχαρακτηριστούν βρίσκονται και οι κουρείς και κομμωτές, οι υποδηματεργάτες, οι συντηρητές - επισκευαστές ακτινολογικών μηχανημάτων, οι δασεργάτες, οι ρητινοσυλλέκτες, οι υδραυλικοί, ακόμα και οι εργάτες καθαριότητας των νεκροταφείων και οι νεκροπομποί.

Πληρωμή λογαριασμών ρεύματος με... δόσεις

Μέσα σε ένα χρόνο οι «κόκκινοι» λογαριασμοί έχουν αυξηθεί περίπου 30%, ενώ σοβαρό πλήγμα έχουν δεχθεί οι ιδιωτικές εταιρείες. Η ΔΕΗ έχει αυξήσει στα 45 εκατ. ευρώ, τις προβλέψεις για επισφάλειες από απλήρωτους λογαριασμούς το πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, που σημαίνει ότι για όλη τη χρονιά βλέπει τα «φέσια» να αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 185.000 πελάτες ............

είναι αυτοί που αφήνουν χρέη στη ΔΕΗ και γύρω στους 20.000 είναι όσοι έχουν μετακινηθεί σε άλλες εταιρείες αφήνοντας «φέσια» της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Στους ιδιώτες προμηθευτές τα συνολικά χρέη υπολογίζονται σε 2-3 εκατ. ευρώ.

Τα ποσοστά θα ήταν πολύ υψηλότερα, πάνω από το 6% και ίσως κοντά στο 10% αν συνυπολογιστούν οι καθυστερήσεις, οι διακανονισμοί κ.λπ. και οι οφειλές των διαφόρων οργανισμών και φορέων του δημοσίου, που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

Μοιράζονται το ρεύμα με τον γείτονα

Πληθαίνουν οι παράνομες συνδέσεις που κάνουν πολλοί καταναλωτές με καλώδια στο ηλεκτρικό σύστημα που τροφοδοτεί δημόσιους οργανισμούς, ακόμα και σε συνεννόηση με το γείτονα, προκειμένου να μοιραστούν τα πάγια και τις διάφορες άλλες χρεώσεις.

Τελευταία, έχουν αρχίσει οι ιδιοκτήτες εξοχικών ή δεύτερων σπιτιών να ζητούν τη διακοπή της σύνδεσης και όπως εκτιμά στέλεχος της ΔΕΗ από το Σεπτέμβριο που λήγει η σεζόν των διακοπών η τάση αυτή μπορεί να ενταθεί, με συνέπειες στα έσοδα όχι μόνον για τον πάροχο της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και για τους τοπικούς δήμους, την ΕΡΤ, το τέλος υπέρ ΑΠΕ και όλους όσοι πληρώνονται μέσω του λογαριασμού ρεύματος.

Τα μέτρα που προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε)

• Συνεργασία ΔΕΗ με τις ιδιωτικές εταιρείες ρεύματος για τους λειξηπρόθεσμους λογαριασμούς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην κάνουν δεκτούς τους καταναλωτές οι νέες εταιρείες ρεύματος.

• Εκπτώσεις για όσους πληρώνουν το λογαριασμό μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, αν και η εντολή αυτή μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί.

• Τη δημιουργία ενεργειακού «Τειρεσία», ενός μητρώου με το ιστορικό των ανεξόφλητων λογαριασμών, ώστε να επισημαίνονται οι κακοπληρωτές. Ωστόσο η ΡΑΕ επισημαίνει ότι το μέτρο, που το έχει ζητήσει η ΔΕΗ, μπορεί να «σκοντάψει» στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σε άλλα εμπόδια.

• Δυνατότητα πληρωμής του λογαριασμού σε δόσεις, καθώς και την παροχή συμβουλών για την εξοικονόμηση κατανάλωσης ρεύματος σε πελάτες με προβλήματα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αυγά με ντομάτες ... "έφαγαν" τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκίδα!

Αυγά, νερά, ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά ήταν το βασικό "μενού" που επιφύλασσαν οι πολίτες της Χαλκίδας, (πολλοί ταξιτζήδες ανάμεσά τους) στα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ...που παραβρέθηκαν στη Χαλκίδα χτες το πρωί για Διάσκεψη.

Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει μία ώρα η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Στερεάς Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ μέχρι να καθαριστούν από την "θερμή" υποδοχή οι σύνεδροι.

Από νωρίς το πρωί, οι επαγγελματίες .............

οδηγοί ταξί έκλεισαν την είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου που γίνεται η Συνδιάσκεψη και ζητούσαν για ακόμη μία φορά να εισακουστούν τα αιτήματά τους και να επανεξετασθεί το θέμα τους.

Γύρω στις 12.00 το μεσημέρι αντιπροσωπεία των οδηγών ταξί, συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας και την Τσόνογλου από τη Βοιωτία με σκοπό να βρεθεί μία λύση, αναμένοντας και το γενικό γραμματέα μεταφορών Χάρη Τσιόκα, ο οποίος όμως δεν εμφανίσθη και έτσι δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Την ώρα που οι συμμετέχοντες στην συνδιάσκεψη έμπαιναν στην αίθουσα του συνεδριακού Κέντρου, έπεφταν βροχή πάνω τους μπουκάλια με νερό, αβγά και ντομάτες! Ενώ για περίπου 2 ώρες βρίσκονταν υπό καθεστώς ομηρίας από τους επαγγελματίες δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να βγουν από το χώρο αφού έξω θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Adalis.gr

Παπούλιας: "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν εισοδήματα"

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η χώρα και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, βρίσκονται στο επίκεντρο των μηνυμάτων των πολιτικών κομμάτων για τη φετινή, 37η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους", τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

“Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την ........

εθνική τραγωδία που βιώνει η Νορβηγία. Αλληλεγγύη προς τον νορβηγικό λαό και αποτροπιασμός για την αποκρουστική φονική επίθεση, που μας θυμίζει πόσο σκοτάδι μπορεί να κρύβει η ανθρώπινη φύση και πού μπορεί να οδηγήσει η διαπαιδαγώγηση στο μίσος”, αναφέρει στην αρχή του μηνύματός του ο Pρόεδρος της Δημοκρατίας και συνεχίζει:

“Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Έγινε, με μεγάλη καθυστέρηση, ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Δεν θα πω πολλά για τις ευθύνες τις δικές μας και των ευρωπαϊκών ηγεσιών ή για όλα τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν. Όχι γιατί δεν έχουν σημασία η κριτική, η αυτοκριτική και η ανάλυση αιτίων, αλλά επειδή μέσα στα πολλά καμιά φορά χάνονται όλα.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, τρεις μόνο παρατηρήσεις:

-Εθνικό διακύβευμα σήμερα είναι η εμπέδωση κανόνων οικονομικής δημοκρατίας. Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη κάνει περισσότερα από όσα τους αναλογούν για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους. Είτε είναι μεγαλοφοροφυγάδες με βαρείς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού είτε αποτελούν κομμάτι της αφορολόγητης μεσαίας τάξης.

Δεν δέχομαι ότι είναι ανίκητη η παραοικονομία. Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή είναι η πλέον αντικοινωνική συμπεριφορά, δημιουργεί όρους διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, υπονομεύει το εθνικό μέλλον. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην καταπολέμηση αυτού του νοσηρού φαινομένου. Ας υποστηρίξουμε την ενεργοποίηση των διατάξεων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με άρση τραπεζικού απορρήτου όταν διαπιστώνεται δυσαναλογία περιουσιακών στοιχειών και δηλωθέντων εισοδημάτων, με αποκάλυψη των σκοτεινών ατραπών μέσα από τις οποίες κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα.

-Κοινός μας εχθρός η ανεργία. Διαλύει ανθρώπους και ζωές. Παράγει κοινωνική δυστυχία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν εδώ ξένες επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας εάν δεν κοπούν τα πολλά κεφάλια του τέρατος της γραφειοκρατίας και παρασιτικών μηχανισμών που καταπίνουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Διαφανείς και σύντομες διαδικασίες, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, φιλικότερη, καθαρή και ευέλικτη διοίκηση, για να ανοίξουν δουλειές. Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στην πράσινη ανάπτυξη, στην αγροτική παραγωγή και στον τουρισμό -για να μη μείνουμε στο έλεος του αέναου δανεισμού.

-Η οικονομική κρίση έγινε κρίση πολιτική, κρίση θεσμών και κάποιοι επιδιώκουν να γίνει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας. Ένας από τους μεγάλους κινδύνους σήμερα είναι η διέγερση αντανακλαστικών, φοβικών, μισαλλόδοξων, ακόμη και βίαιων, αντί του ορθού λόγου και της ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων. Ένα κράτος που λειτουργεί, ένα πολιτικό σύστημα με αυτοσεβασμό, τα αποτελέσματα στη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη και ένα εθνικό σχέδιο με αρχή μέση και τέλος αποτρέπουν το εφιαλτικό ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων κοινωνικών εντάσεων.

Αναγνωρίζω τη θλίψη σας για τη δοκιμασία που περνά η πατρίδα μας. Αναγνωρίζω την απογοήτευσή σας, συμμερίζομαι τις αγωνίες σας. Σας καλώ, σας παρακαλώ, να μιλάτε περισσότερο, να παρεμβαίνετε, να μην αφήνετε όλο το δημόσιο χώρο σε όσους μιλούν πολύ χωρίς λόγο ή για δικούς τους λόγους”.

Γ. Παπανδρέου: "Η φετινή επέτειος μας βρίσκει σε κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας"

“Η φετινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μας βρίσκει σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας. Η διεθνής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με δικές μας χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες καθώς και επιζήμιες πολιτικές και πρακτικές των προηγούμενων ετών, έφεραν τη χώρα μας αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή που έζησε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, την απειλή της χρεοκοπίας”, σημειώνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, τους τελευταίους 21 μήνες, “όλοι μαζί αγωνιζόμαστε σκληρά για να βγούμε από την κρίση αλλά και για να ανατρέψουμε τις παθογένειες και τις αδυναμίες που μας έφεραν εδώ: Για να αποκαταστήσουμε την αυτονομία μας, την αξιοπρέπεια μας και πάνω από όλα τις προοπτικές για το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών”.

“Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Και ήδη ο αγώνας μας έχει αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Βήμα-βήμα ανακτούμε και πάλι την αξιοπιστία μας, την ισχύ μας και την αυτονομία μας, για να απαλλαγούμε από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις”, συμπληρώνει ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνει, δε, ότι τώρα, είναι η ώρα να δημιουργήσουμε και μία ακόμα πιο ισχυρή και ουσιαστική δημοκρατία στη χώρα μας, ενώ παρατηρεί ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά προχωράμε.

“Είμαι βέβαιος, καταλήγει, πως η συλλογική μας προσπάθεια, θα μας οδηγήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης και πιο ουσιαστικής δημοκρατίας που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”, καταλήγει στο μήνυμά του.

Α. Σαμαράς: “Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονας το εθνικό συμφέρον”

“Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον”, τονίζει στο μήνυμά του για την 37η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

“Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης” και “δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση”, προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

ΚΚΕ: “Ταξική και υποκριτική” η Δημοκρατία μετά τη Δικτατορία

“Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974 είναι ταξική και υποκριτική” σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

“Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι, δε γιατρεύεται, μόνο ανατρέπεται. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η συσπείρωση και η συμμαχία του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία”.

ΛΑΟΣ: “Η μεγάλη ελπίδα μετετράπη σε παρωδία”

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης σημείωσε ότι “η μεγάλη ελπίδα, η μεγάλη προσδοκία και το μεγάλο όραμα της μεταπολίτευσης, μετά από 37 χρόνια, μετετράπη -από λάθη, ολιγωρίες, παραλήψεις και παραπτώματα- σε παρωδία”.

“Ήλθε η ώρα λοιπόν για μια Νέα Μεταπολίτευση που θα διορθώσει τα συσσωρευμένα λάθη αυτών των 37 ετών”, κατέληξε.

ΣΥΝ: “Σήμερα είναι η στιγμή να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική”

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ συνδέει τη φετινή επέτειο με την -λόγω Mνημονίου και μεσοπρόθεσμου προγράμματος- ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την εκτίναξη της ανεργίας.

“Σήμερα είναι η στιγμή για να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο μια για πάντα την κοινωνία, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη για μια κοινωνία δίκαιη, ειρηνική, δημοκρατική και σοσιαλιστική”, σημειώνει η ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Ντ. Μπακογιάννη: “Η κρίση που βιώνουμε να οδηγήσει στην αναγέννηση του κράτους”

“Δύο είναι τα μεγάλα διδάγματα που οφείλουμε να συγκρατήσουμε κατά την εφετεινή 37η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας: Πρώτον, ότι, όπως η τυραννία καταρρέει επειδή αγνοεί τον λαό, έτσι και η δημοκρατία παρακμάζει όταν υπηρετεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τον κρατισμό.

Δεύτερον, ότι την (σωτήρια) εξωτερική αρωγή, που συνοδεύεται αναπόφευκτα όμως και από εξάρτηση, πάντοτε, από το Ναυαρίνο μέχρι το Μνημόνιο, την κατέστησαν αναγκαία τα δικά μας λάθη και οι εσωτερικές μας έριδες”, σημειώνει στο μήνυμά της η κα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, ευχήθηκε “η πολύπλευρη αυτή κρίση που βιώνουμε να οδηγήσει στην αναγέννηση των θεσμών, της οικονομίας, του κράτους και ιδίως της κοινωνίας όπως, 37 χρόνια πριν, μια άλλη, εθνική κρίση οδήγησε -με μέγα αναμφιβόλως εθνικό τίμημα- στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι θυσίες που κάνει τώρα ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπεται να πάνε χαμένες”.

Οικολόγοι Πράσινοι: “Δύσκολη γιορτή η φετινή”

Για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε ότι “Η φετινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι μια δύσκολη γιορτή.

Η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται στη χειρότερή της κρίση, ταλανιζόμενη από τις βουλές της "δημοκρατίας των αγορών", τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών. Σ' αυτό το ζοφερό τοπίο, η κρίση του πολιτικού συστήματος δεν πρέπει να γίνει κρίση της δημοκρατίας”.

Νάντια σε Κουτρουμάνη: «Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να ενισχύσει τόσο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, όσο και των ασφαλιστικών ταμείων»

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της οποίας είναι Αντιπρόεδρος, με θέμα τις οφειλές στο ασφαλιστικό σύστημα και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η κα. Γιαννακοπούλου, στην παρέμβασή ...........

της παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη πρότεινε τη μείωση του κόστους του ενσήμου αλλά και κατ’ επέκταση των ασφαλιστικών εισφορών των υπόλοιπων ταμείων, έχοντας βέβαια πάντα ως βασική προϋπόθεση τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι με αυτόν τον τρόπο:

α) οι επιχειρήσεις, αλλά και οι ασφαλισμένοι θα αντεπεξέρχονται πιο εύκολα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο κρίσεως,

β) οι ασφαλισμένοι θα είναι συνεπέστεροι ενισχύοντας τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων,

γ) θα μειωθεί το κόστος εργασίας, χωρίς να μειωθεί το καθαρό εισόδημα του εργαζόμενου και

δ) θα καταπολεμηθεί η ανεργία που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και εντείνεται όλο και περισσότερο με την ύφεση.

Συγκεκριμένα, η Μεσσήνια βουλευτής ζήτησε τη διενέργεια οικονομοτεχνικής μελέτης για την εξέταση της αποτελεσματικότητας της παραπάνω πρότασης και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «βεβαίως, υπάρχουν και οι κατ' επάγγελμα και καθ’ έξιν εισφοροφυγάδες, αλλά θεωρώ ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των εργαζομένων και των εργοδοτών, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θέλουν να είναι συνεπείς και θέλουν να πληρώνουν. Μήπως πρέπει, λοιπόν, να τους βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση; Μήπως αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση;»

Στη συνέχεια της επιχειρηματολογίας της, η κα. Γιαννακοπούλου παρέθεσε μια εικόνα σχετικά με την έκταση που λαμβάνει το πρόβλημα, παραθέτοντας το εξής φαινόμενο: «Μήπως οι ασφαλιστικές εισφορές, ειδικά σε αυτές τις κρίσεις, είναι δυσανάλογες και δυσβάσταχτες, έτσι, όπως είναι; Ξέρετε που οδηγούμαστε; Οδηγούμαστε στο εξής: Δεν πληρώνονται οι εισφορές, επιβάλουμε πρόστιμα, τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν και μετά καταλήγουμε να σωρεύονται τεράστια ποσά, τα οποία είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες δεν μπορούν να εισπραχθούν και μετά αναγκαζόμαστε να συζητάμε τη διαγραφή τους, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο… Είναι ένας φαύλος κύκλος… Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρηξικέλευθες αποφάσεις!»

Στην απάντηση του, ο Υπουργός Εργασίας δεν απέρριψε το ενδεχόμενο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ωστόσο έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση το γεγονός ότι «θα πληρώνουν όλοι», κάτι στο οποίο συμφώνησε και η κα. Γιαννακοπούλου. Μάλιστα, ανέφερε ότι η μείωση μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ποσοστό 25%, ωστόσο επανέλαβε ότι η ασφαλιστική συνείδηση είναι προϋπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν συνεχίσουμε έτσι, εάν δηλαδή, δεν μπει μια τάξη και εάν δεν καταφέρουμε να δημιουργηθεί μια ασφαλιστική συνείδηση πιο ενισχυμένη, για να πούμε ότι στηρίζουμε τα ταμεία και με τις δικές μας εισφορές, ασφαλώς, δεν θα έχουμε προοπτική να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες είναι μεγάλες γι’ αυτούς που πληρώνουν. Πράγματι, το γεγονός ότι στο μισθό σήμερα αντιστοιχεί 44,5%, η εισφορά είναι πολύ μεγάλο ποσό και μια πολύ μεγάλη βάση. Μπορούν να μειωθούν, εάν δει κανείς τα στοιχεία στην περίπτωση που καταφέρναμε - σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε - να έχουμε την ίδια συμπεριφορά, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες, όπου δεν διανοούνται να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Τότε, θα μπορούσαν, προοπτικά, οι ασφαλιστικές εισφορές να μειωθούν μέχρι και 25%».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.