Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Οδυσσέας Βουδούρης για την ιδρυση Σοφρονιστικού καταστήματος στην Μεσσηνία

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στη Μεσσηνία διεξάγεται το τελευταίο διάστημα ένας ευρύς διάλογος μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων για τη λειτουργία σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του μόνιμου Εφετείου, που λειτουργεί στην Καλαμάτα από το Νοέμβριο 2004.

To βασικό κριτήριο χωροθέτησης σε περιφερειακό .........

επίπεδο είναι η προσπελασιμότητα, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της περιφέρειας. Επίσης, κριτήριο αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών κράτησης με γνώμονα την επανόρθωση των κρατουμένων, την προετοιμασία για την κοινωνική επανένταξή τους, καθώς και η προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Αγαπητέ Υπουργέ,
Η λειτουργία ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος αποτελεί σήμερα Παμμεσσηνιακό αίτημα, αναμφίβολα ενδυναμώνει τη λειτουργία του Εφετείου και τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και τυγχάνει της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Ευελπιστώντας ότι θα μελετήσετε το αίτημα αυτό, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.»

Ερώτηση Κουσελά για τις σοβαρές ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την άμεση κάλυψη των εκτεταμένων ζημιών από περονόσπορο στην αμπελοκαλλιέργεια και τη σταφιδοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, παρά τους αλλεπάλληλους ψεκασμούς και τα έγκαιρα μέτρα που είχαν λάβει οι παραγωγοί για την προστασία των αμπελιών τους, οι καλλιέργειες επλήγησαν σοβαρά από περονόσπορο, η ανάπτυξη του οποίου ευνοήθηκε από τις ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες (συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από μεταπτώσεις της θερμοκρασίας και από υψηλά ποσοστά υγρασίας), οι οποίες επικράτησαν από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου. Το αποτέλεσμα ήταν να πληγούν τα κλήματα στη φάση αύξησης του καρπού, με σοβαρές ζημιές, που συχνά ξεπερνούν το 50% της παραγωγής.

Όπως και σε άλλες αμπελουργικές ζώνες της χώρας, όπου παρά τους διαρκείς προληπτικούς ψεκασμούς, επικράτησαν παρόμοιες ακραίες και ασυνήθεις καιρικές συνθήκες, οι οποίες ευνόησαν την ανάπτυξη και την αδυναμία ελέγχου του περονόσπορου, στη Μεσσηνία σημειώνεται εκτεταμένη καταστροφή στην παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, οινοστάφιλων και σταφίδας, ενω επηρεάζεται αρνητικά η παραγωγικότητα και της επόμενης παραγωγικής περιόδου.

Έχοντας ήδη από πέρυσι υποστεί μειώσεις στο εισόδημά τους από την αρνητική εξέλιξη των τιμών, οι αμπελουργοί φέτος υφίστανται εκτεταμένες ζημιές από την πρωτοφανή ανθεκτικότητα και τη γρήγορη εξάπλωση του περονόσπορου. Βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αδυνατώντας όχι μόνο να καλύψουν τα τρέχοντα καλλιεργητικά έξοδα, αλλά και το πρόσθετο υψηλό κόστος των αλλεπάλληλων ψεκασμών για τον έλεγχο του περονόσπορου.

Στη βάση όσων προαναφέρθηκαν, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες ένταξης αυτών των ζημιών σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), το οποίο να υποβληθεί το ταχύτερο προς έγκριση στην Ε.Ε.;
- Λαμβανομένης υπόψη της καταστροφικής έκτασης του φαινομένου και της επιτακτικής ανάγκης άμεσης αποζημίωσης των παραγωγών, προτίθεται εναλλακτικά να εντάξει αυτές τις ζημιές στη διαδικασία των κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων, μέσω ΕΛΓΑ;
- Τι γενικότερα μέτρα προτίθεται να λάβει για τη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις παραπάνω σοβαρές απώλειες παραγωγής, φυτικού κεφαλαίου και εισοδήματος, για να μη φτάσουν πλέον στο σημείο να εγκαταλείψουν μια ποιοτική και ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα αγροτική καλλιέργεια; »

Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας

Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ της καλαμάταςγιανα παρουσιάσει το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου για το 2011.
Ο τρόπος μας άρεσε και ελπίζουμε να το υιοθετήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.





Δήμος Τριφυλίας Κατασχετήρια 424 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο Δήμος Τριφυλίας ήδη από τους έξι πρώτους μήνες λειτουργίας του και τα κατασχετήρια εργολάβων και προμηθευτών είναι απανωτά.

Από το Φεβρουάριο μέχρι και χθες είχαν εκδοθεί 10 κατασχετήρια, κατά του Δήμου Τριφυλίας, στα χέρια της Αγροτικής Τράπεζας, ως τρίτης, καθώς και οι αντίστοιχες διαταγές πληρωμών, σύμφωνα με τις οποίες υποχρεούται να καταβάλει σε εργολάβους και προμηθευτές συνολικά το ποσό των 424.071,65 ευρώ!

Συγκεκριμένα, τα κατασχετήρια έχουν ως εξής: ......

1) 198.927,58 ευρώ,
2) 5.852,82 ευρώ,
3) 19.367,59 ευρώ,
4) 32.040,51 ευρώ,
5) 8.134,17 ευρώ,
6) 3.537,57 ευρώ,
7) 13.315,12 ευρώ,
8) 5.874,80 ευρώ,
9) 86.923,49 ευρώ και
10) 50.098,00 ευρώ.

Αν συνυπολογίσει κανείς κατασχετήρια που είχαν εκδοθεί σε βάρος πρώην Δήμων που ενώθηκαν και αποτελούν, πλέον, τον ενιαίο Δήμο Τριφυλίας, το σύνολο των κατασχετηρίων αυξάνεται κατά πολύ. Κι αν σε αυτό το σύνολο προστεθούν πολλά κατασχετήρια που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, τότε το γενικό συνολικό ποσό των κατασχετηρίων σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας, μαζί βεβαίως με τις αντίστοιχες διαταγές πληρωμών, ανέρχεται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, όπως και τα μέχρι στιγμής ανερχόμενα σε 424.000 ευρώ περίπου, «δεσμεύουν» τα αντίστοιχα και ανάλογα ποσά από το λογαριασμό του Δήμου στην Αγροτική Τράπεζα.

Ο Δήμος από την πλευρά του ασκεί τα ένδικα μέσα που μπορεί αιτούμενος την αναστολή κατά των κατασχετηρίων και των διαταγών πληρωμής και κατ’ αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο για να βρει τα χρήματα να πληρώσει εργολάβους και προμηθευτές. Ουσιαστικά αναγνωρίζει τις οφειλές του, αλλά, για την ώρα, όπως αποδεικνύεται, αδυνατεί να πληρώσει, καθώς το ταμείο έχει βαρέσει «κόκκινο».

Τι θα γίνει, πού θα καταλήξει αυτή η θλιβερή οικονομική κατάσταση, παραμένει άγνωστο.
Συν όλα τα άλλα για τα οποία ευθύνη φέρει η Πολιτεία, όπως η μη απόδοση των οφειλόμενων πόρων και της ΣΑΤΑ εγκαίρως, υπάρχει στο Δήμο τεράστια υστέρηση στην είσπραξη ακόμη και των ανταποδοτικών τελών, σε κάποιες δημοτικές ενότητες.

Γκρέγκορ Μέντελ

Ο Γκρέγκορ Γιόχαν Μέντελ (Gregor Mendel) ήταν ένας Αυστριακός μοναχός, γνωστός για τις μελέτες που πραγματοποίησε σχετικά με τους μηχανισμούς της κληρονομικότητας χαρακτηριστικών στα φυτά.

Συχνά αναφέρεται και ως ο "πατέρας της .........

Γενετικής", λόγω της σημασίας που είχαν οι νόμοι της Μεντελικής κληρονομικότητας και για τη μελέτη της κληρονομικότητας στα υπόλοιπα είδη, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Η αναγνώριση του επιστημονικού έργου του Μέντελ πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, δύο δεκαετίες μετά το θάνατό του.

Ο Γκρέγκορ Μέντελ (20 Ιουλίου[1], 1822 – 6 Ιανουαρίου, 1884) γεννήθηκε στην πόλη Χάιντσεντορφ της τότε Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Το ενδιαφέρον του για τις Φυσικές Επιστήμες αναπτύχθηκε αρκετά νωρίς. Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας ο Μέντελ δούλεψε ως κηπουρός, ενώ σπούδασε για 2 χρόνια στο Φιλοσοφικό Ινστιτούτο του Όλομουτς. Το 1843 μόνασε στη μονή του τάγματος των Αυγουστινιανών στο Μπρυν (σημερινό Μπρνο, στην Τσεχία). Ο Μέντελ γεννήθηκε με το όνομα Γιόχαν, το όνομα 'Γκρέγκορ' το απέκτησε με την είσοδό του στη μοναστική ζωή. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1847, ενώ το 1850 έδωσε εξετάσεις για τακτικός δάσκαλος, χωρίς όμως επιτυχία. Ένα χρόνο αργότερα στάλθηκε από τη μονή του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης για σπουδές φυσικής, χημείας, μαθηματικών, ζωολογία και βοτανικής. Το 1854 επέστρεψε στο Μπρυν και δίδαξε Φυσικές επιστήμες στο Γυμνάσιο της πόλης. Στον κήπο της μονής του Μπρυν, ανάμεσα στα έτη 1856 και 1863, ο Μέντελ καλλιέργησε και μελέτησε περίπου 28.000 μπιζελιές. Τα πειράματα του οδήγησαν στη διατύπωση δύο νόμων σχετικά με τη κληρονομική διάδοση χαρακτηριστικών από γενιά σε γενιά φυτών. Αργότερα οι νόμοι αυτοί έγιναν γνωστοί ως 'νόμοι της Μεντελικής κληρονομικότητας' και αποτέλεσαν γενεσιουργό παράγοντα για την επιστήμη της Γενετικής.
Ο Γκρέγκορ Μέντελ - μνημείο στην πόλη Όλομουτς

Η έλξη του Μέντελ προς τη βοτανική έρευνα βασιζόταν στην αγάπη του για τη φύση. Οι σημειώσεις του Μέντελ στο περιθώριο (πολύ πρόσφατων τότε) έργων του Κάρολου Δαρβίνου επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις στον τομέα της βοτανικής, αγοράζοντας και μελετώντας πρόσφατα εκδοθέντα βιβλία. Σημειώνεται βέβαια πως δεν ενδιαφερόταν μόνο για τα φυτά, αλλά και για τομείς όπως η μετεωρολογία και οι θεωρίες της εξέλιξης.

Ο Μέντελ συχνά αναρωτιόταν για τον τρόπο που τα φυτά αποκτούσαν μη τυπικά χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας του στον κήπο του μοναστηριού, εντόπισε μια μη τυπική ποικιλία του φυτού ornamental. Το μεταφύτευσε δίπλα σε μια τυπική ποικιλία του φυτού και επιδίωξε να παρατηρήσει αν στην επόμενη γενιά θα υπήρχε κάποια αλλαγή των χαρακτηριστικών της. Διαπίστωσε ότι τα φυτά-απόγονοι διατηρούσαν τα βασικά χαρακτηριστικά των προγόνων τους, με άλλα λόγια δεν επηρεάζονταν από το περιβάλλον. Αυτό το απλό 'πείραμα' αποτέλεσε γενεσιουργό αιτία για την ιδέα της κληρονομικότητας.

Το 1865, ο Μέντελ ανακοίνωσε σε δύο συναντήσεις της Φυσιογνωστικής Εταιρίας του Μπρυν τα αποτελέσματά του, τα οποία την ίδια χρονιά δημοσιεύτηκαν σε ένα άρθρο με τον τίτλο Πειράματα στον Υβριδισμό Φυτών ("Experiments on Plant Hybridization"). Ο Μέντελ έστειλε τα αποτελέσματά του στον Ελβετό Καρλ Βίλχελμ φον Νάγκελι, σημαντικό βοτανικό της εποχής, ο οποίος όμως δεν τα θεώρησε σημαντικά. Το 1869 ακολούθησε και δεύτερη δημοσίευσή τους, όμως παρά τις προσπάθειές του, η σημασία της έρευνας του Μέντελ αγνοήθηκε (προσωρινά) από την επιστημονική κοινότητα.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα επηρέασε τον Αυστριακό μοναχό, καθώς αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα τα πειράματά του (η αλήθεια είναι πως ίσως ούτε ο ίδιος είχε αντιληφθεί τη σημασία των αποτελεσμάτων του, καθώς θεωρούσε πως η εφαρμογή τους περιοριζόταν σε περιορισμένο αριθμό ειδών). Έκτοτε ασχολήθηκε με τη διοίκηση του μοναστηριού του Μπρυν μέχρι το θάνατό του, στις 6 Ιανουαρίου του 1884, από χρόνια νεφρίτιδα.

Εκδήλωση καλοκαίρι 2011 με τα παιδιά του Γυμνασίου Φιλιατρών

Ο σύλλογός μας και το Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο Ν. Μεσσηνίας σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 7:30 - 11:00 μ.μ θα πραγματοποιήσουν στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους εφήβους και τους νέους της πόλης μας.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι: "Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου για να αποκτήσει χρώμα η ζωή".

Περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες νέων (στίχοι, μελοποίηση, εκτέλεση), απαγγελία ποιημάτων, γκράφιτι, έκθεση φωτογραφίας και χορό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί η .........

δημιουργικότητα, να αναδειχθούν οι δεξιότητες των νέων, να ενισχυθεί η δυνατότητα έκφρασής τους και η θετική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργάζεται και να είναι κοντά στους νέους. Οι νέοι μπορούν και οφείλουν να δίνουν χρώμα στη ζωή με τη φαντασία τους, τη δύναμη και τον αυθορμητισμό τους. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα είναι κοντά τους.

Σας περιμένουμε!!!!!

Η εκδήλωση αυτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία κάποιων ανθρώπων.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι:
AGROLAND-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΤΕ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΝΑΨΥΚΤΉΡΙΟ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΞΥΓΚΑ ΑΛΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ-ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΣΕΡΑΦΗΜ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΧΡΏΜΑΤΑ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
MOTO STIHL-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
PET SHOP-ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ-ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ ΛΙΖΕΤΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΒΟΡΙΣΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΤΕΙΟ-ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΥΣΙΜΑ-ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΝΑΒΙΚΗ-ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ-ΜΠΕΚΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
GLAMOUR-ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
SPORTNET KAFE
QUORE-ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ-ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΙΖΑ ΜΠΑΧΜΑΝ
ALMA SPORT
ΥΑΛΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ-ΦΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ-ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ-ΛΑΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ANCO PRESS
Εκφράζουμε σε όλους τις θερμές μας ευχαριστίες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ....ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ....ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΟΣ


Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ....ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Χρόνια τώρα δημότης της πόλης μας, βλεπω να περνούν πολιτευτές, Δημάρχοι, Σύμβουλοι, άλλοι να κάνουν κάποια πράγματα και άλλοι όχι.
Μπορώ να το δεχτώ.
Μπορώ να δεχτώ τον Φιλιατρινό πολίτη που έχει καθαρό το σπίτι του και τον περιβάλλοντα χώρο του.
Δεν μπορώ να δεχτώ όμως τον βρωμιάρη .............

που αφήνει τα σκουπίδια του 3 κάδους παρακάτω για μην μυρίσει το σπίτι του (άσχετα αν μυρισει του γείτονα).
Μπορώ να δεχτώ τον σύμβουλο που τρέχει και προσπαθεί να βελτιώσει τον τρόπο ζωής μας...
Δεν μπορώ όμως να δεχτώ τον γραβατάκια πρόεδρο της Δ.Ε. που δεν σηκώνει τον κόλο του απο την καρέκλα απο το πρωι μεχρι την ώρα του ούζου....
Μπορώ να δεχτώ τον Δήμαρχο που αγωνιά για τον τόπο του και τους Δημότες του..
Οχι όμως αυτον που καταστρέφει τα εργα των προηγουμένων.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ..........ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ.
....................................................................
ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ????
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ????
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ?
ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ?
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ FILIATRANEWS?
ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΚΟΠΗΚΑΝ...
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΤΙΖΕΤΕ...
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΨΙΛΟΜΑΖΕΥΤΙΚΑΝ...
ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ...
Ο ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΟΥΖΑ ,
ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ....
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ.
ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.