Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αφιέρωμα στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης από τον «Αλγόριθμο» στη Μεσσήνη

Αφιέρωμα στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποίησε στη Μεσσήνη τη Παρασκευή 15 Ιουλίου η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος». Η εκδήλωση περιελάμβανε τη προβολή ντοκιμαντέρ και ταινίας με θέμα τη κοινωνική δικτύωση μέσο του διαδικτύου.

Η εκδήλωση υπάγεται στην «εκστρατεία» της σχολής για την «αμφίδρομη σχέση παιδιού και υπολογιστή».

Όσοι παρακολούθησαν το αφιέρωμα είχαν την .........

ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη «σύγχρονη» μορφή κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις «παγίδες» που κρύβουν ορισμένες ιστοσελίδες, όπως οι «ανώνυμες» επιθέσεις, ο «διασυρμός» της προσωπικότητας, η διαρροή «ευαίσθητων» προσωπικών δεδομένων.

Μέρος του υλικού που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα www.algorithmosmes.blogspot.com

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων άφησε ο Βενιζέλος [ VIDEO ]

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης «μπορεί να βρεθεί σχήμα, που θα ικανοποιεί και τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και την ΕΚΤ», σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα προς την Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας ........

στην τηλεόραση του Σκάι, επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, διότι η οποιαδήποτε ασάφεια και αμηχανία (ως αποτέλεσμα της Συνόδου) θα στείλει πολύ άσχημα μηνύματα».

Ο υπουργός επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις, ότι «θέλουμε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, σε συνάρτηση με δύο απαράβατους όρους: την απόφαση, έως τις 15 Σεπτεμβρίου και την 6η δόση, για την κάλυψη χωρίς προβλήματα των δανειακών αναγκών της χώρας και την εξασφάλιση ρευστότητας».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ σήμερα, θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τους υπολοίπους των κρατών - μελών της ευρωζώνης.

Ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες, ο υπουργός είπε ότι στην περίπτωση της συμμετοχής ιδιωτών στο νέο δανειακό πρόγραμμα, αυτές θα έχουν κατ’ ανάγκη μεγάλη συμμετοχή, διότι διακρατούν ομόλογα αξίας περίπου 40 δισ. ευρώ (με χρονικό ορίζοντα το 2015).

Ανέφερε, ακόμη, ότι η πιθανή εγγραφή ζημιών, δεν θα εξαρτάται από τη συμμετοχή τους, αλλά από τους διεθνείς εκτιμητικούς οίκους.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν απολύσεις μετά το κλείσιμο των πρώτων 25 οργανισμών του Δημοσίου (με όφελος περίπου 0,2% του ΑΕΠ από μείωση λειτουργικού και μισθολογικού κόστους), επισήμανε ότι «ισχύει ό,τι έχει ψηφισθεί στο Μεσοπρόθεσμο, ισχύει η εργασιακή εφεδρεία».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μέσω του οποίου η κυβέρνηση υπόσχεται δικαιότερη κατανομή βαρών, θα ψηφισθεί το φθινόπωρο και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Δήλωσε, επίσης, ότι το κλιμάκιο της τρόικας, που θα έρθει στην Ελλάδα στις 16 Αυγούστου για τη νέα αξιολόγηση της οικονομίας, θα «μετρήσει κλίμα και τάσεις» και αυτά θα είναι θετικά.

Στην ερώτηση, πάντως, εάν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, είπε ότι «δεν θα κάνω δήλωση, πως δεν θα πάρω ποτέ νέα μέτρα, γιατί θα την έχετε στο βίντεο και θα την παίζετε συνέχεια. Στόχος είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί».



Η μορφή του Ιησού σε...απόδειξη! [ VIDEO ]

Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει χιλιάδες αναφορές σχετικά με την ανεξήγητη εμφάνιση της μορφής του Ιησού στα πιο περίεργα αντικείμενα. Για παράδειγμα κάποιοι πιστοί εντόπισαν τη μορφή του κεντρικού προσώπου της χριστιανικής πίστης πάνω σε...κρέπες, σε κομμάτια από τυρί, σε τηγάνια αλλά και στα πούπουλα μιας κότας!
Τώρα υπήρξε μια νέα αναφορά ενός ζευγαριού.........

που "είδε" τη μορφή του Ιησού σε μια...απόδειξη από πολυκατάστημα!

Ειδικότερα, το συμβάν σημειώθηκε στην επαρχία Anderson της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ.

O Τζέικομπ Σίμονς και η αρραβωνιαστικιά του Γκέντρι Λι Σάδερλαντ ψώνισαν το Σάββατο σε πολυκατάστημα.

Τέσσερις μέρες μετά, καθώς επέστρεφαν από την εκκλησία, ο νεαρός παρατήρησε στο πάτωμα του διαμερίσματος την απόδειξη, πάνω στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπο του Χριστού όπως ισχυρίζονται.

Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας!



Σκληρές δηλώσεις Σωτηρόπουλου αλλά… κατόπιν εορτής

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε πριν λίγο ο Β. Σωτηρόπουλος δυστυχώς τώρα και κατόπιν εορτής μια και δεν έκανε τίποτε να προλάβει την σημερινή δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην «Δυνατή Πελοπόννησο» κάτι που φαινόταν… πολύ καιρό πριν.

Η «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ.

Δηλώσεις του Βασίλη Σωτηρόπουλου , Περιφ. Συμβούλου Πελοποννήσου

ΝΑΥΠΛΙΟ 19/7/2011

Μετά από 7 μήνες, επί τέλους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ..........

εξέλεξε και τον συμπαραστάτη του πολίτη και των επιχειρήσεων, με παχυλές αποδοχές, για να μην παραπονούνται οι πολίτες από τη νέα αιρετή διακυβέρνηση ότι τους αγνοεί!.

Πρόκειται βέβαια για ένα θεσμό, άνευ ουσιαστικού αντικειμένου της αμφιλεγόμενης και προβληματικής μεταρρύθμισης της αυτοδιοίκησης με τον Νόμο «Καλλικράτη»

Η κοινωνία μας, όμως, έχει ανάγκη από μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και όχι από συνηγόρους και συμπαραστάτες με το υποκριτικό ενδιαφέρον και τα δημοκρατικά ψέματα, που δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτε το ουσιαστικό στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Θα μας κατηγορήσετε βέβαια πάλι, ότι εμείς δεν βλέπουμε το μέλλον και έχουμε αγκυλώσεις με το παρελθόν!. Δεν πειράζει. Αρκεί να διακρίνετε και εσείς τις διαχρονικές πολιτικές αξίες που άντεξαν σε κρίσιμες και δύσκολες πολιτικές περιόδους και όχι να παραπλανάτε το λαό με οράματα και αοριστολογίες.

Δυστυχώς όμως, για τον νεοσυσταθέντα θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, το αποτέλεσμα αυτής της εκλογής ήταν προϊόν αθεμίτου συναλλαγής και υποσχέσεων, με πλούσια δολώματα και ισχυρές πετονιές που πέταξε αφειδώς ο κ. Περιφερειάρχης , συνεπικουρούμενος και από άλλους πρόθυμους υψηλά ιστάμενους, προς τους συμβούλους των συνδυασμών της μειοψηφίας, αντί να προσφύγει σε μια έντιμη διαβούλευση και να εκλεγεί πρόσωπο κοινής αποδοχής!!.

Επαγγέλλονται καθημερινά οι σημερινοί κρατούντες την ανύψωση των πολιτικών ηθών και ότι θα καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα.!

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά με την μεθοδευμένη απαράδεκτη και έξω από κάθε πολιτική δεοντολογία χθεσινή ενέργεια, η Πελοπόννησος έγινε πρότυπο πολιτικού ευτελισμού με αποστασία και αποστάτες!.

Για μερικούς, οι αποστασίες είναι προνόμιο και γι’ αυτούς που τις επιδιώκουν, αλλά και γι’ αυτούς που υποκλίνονται. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι τις αποστασίες και τις προδοσίες πολλοί τις αγαπούν, τους προδότες και αποστάτες ουδείς!.

Και τους χθεσινούς αποστάτες τους φανέρωσαν τα αφεντικά τους πριν σβήσουν τα φώτα της συνεδρίασης, με απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια!!

BEST TV

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας με 2 παραιτήσεις μέχρι στιγμής από την Ν.Ε του νομού

Όπως είχαμε προαναγγείλλει ότι μετά την δήλωση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ για το θέμα Μαλαπάνη θα επικρατήσει πρόβλημα, έτσι πριν λίγο είχαμε τις παραιτήσεις των κυρίων Η. Κανάκη και Ε. Χρονόπουλου.

Τα δύο μέλη της Ν.Ε κάνοντας σκληρές δηλώσεις και μιλώντας για προσωπικές συναλλαγές όπως θα δείτε ποιο κάτω αφήνουν σαφέστατα υπονοούμενα για πολλά...

Διαβάστε.........

"Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Η ένταξη μας στο ΠΑΣΟΚ είχε την ουσιαστική αποδοχή των αρχών της ιδρυτικής δια κήρυξης της 3 Σεπτέμβρη

Οι αγώνες και η δημοκρατική λειτουργία του κινήματος δημιούργησαν τις συνθήκες για την διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών

Ποτέ έως τώρα δεν ήταν για εμάς το ΠΑΣΟΚ το εφαλτήριο για την ικανοποίηση προσωπικών η άλλου είδους φιλοδοξιών.

Η εκλογή μας στην Νομαρχιακή επιτροπή από τις συντρόφισσες και συντρόφους ήταν τιμητική για εμάς πιστέψαμε ότι μέσα από το κορυφαίο πολιτικό όργανο του Νομού μας θα κάναμε την προσπάθεια να συμβάλουμε και εμείς στην ανασυγκρότηση της χώρας όπως ακριβώς οραματίστηκε και αγωνίζεται ο Πρόεδρος του κινήματος και πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και τα κορυφαία στελέχη του κινήματος όσο και της κυβέρνησης.

Αντί αυτού μετά από πολλούς μήνες συνεδρίασε εκτάκτως η Νομαρχιακή επιτροπή με θέμα την παραίτηση Μαλαπάνη από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.

Επειδή η κομματική μας συνείδηση δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των συντρόφων της Νομαρχιακής επιτροπής υποβάλλουμε την παραίτηση μας

Πιστεύουμε ότι ως απλά μέλη του κινήματος θα συμβάλλουμε καλύτερα στον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση μας και το κίνημα αυτή την δύσκολη περίοδο για την Χώρα μας.

Ο Αγώνας αυτός ταυτίζεται με τις συνειδήσεις μας και όχι με τις προσωπικές και επιβαλλόμενες τακτικές ανταλλαγής περίεργων προσωπικών συναλλαγών με άλλοθι το ΠΑΣΟΚ"

Ευχαριστώ

Με τιμή

Κανάκης Ηλίας

Χρονόπουλος Ευγένιος

BEST TV

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Μεσσηνία

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!!

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Καρνάσι Μεσσηνίας.

Στο σημείο βρίσκονται 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, τρία πετζετέλ και δύο καναντέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News η κατάσβεση της φωτιάς είναι δύσκολη καθώς στην περιοχή φυσούν άνεμοι.




Συνάντηση Κουσελά-Παπαϊωάννου για την ίδρυση και λειτουργία καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία.

Σε συνέχεια της Αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή για την ίδρυση και τη λειτουργία καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς την Τρίτη το πρωϊ επισκέφθηκε στο γραφείο του τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μεσσήνιος βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Παπαϊωάννου για το αίτημα πολλών φορέων της Μεσσηνίας σχετικά με την ίδρυση και τη λειτουργία καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα σημαντικά ..........

συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Μεσσηνία, με κορυφαίο τη λειτουργία του Εφετείου στην Καλαμάτα.

Ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Κουσελά και επιφυλάχθηκε να δει το θέμα στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής των σχετικών προτάσεων, που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα και με το ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και αειφόρου Ανάπτυξης, που αφορά στα καταστήματα κράτησης.

Τελικά από τους 7 της Μεσσηνίας η εκλογή του νέου Αντιπερειφεριάρχη

Απάντησε πριν από λίγο το ΥΠ-ΕΣ σε ερώτηση που είχε κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την εκλογή του παραιτηθέντος αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας , Χρ. Μαλαπάνη και αναφέρει ότι η εκλογή πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον Καλλικράτη από τους 7 εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εκλογή νέου ..........

αντιπεριφερειάρχη θα γίνει αυτή την εβδομάδα και ενδιαφέρον για την θέση έχουν δείξει έως στιγμής οι Παναγιώτης Αλευράς και ο Γιάννης Αργυράκης

Best Tv

Διέρρευσαν όλα τα σενάρια για την Ελλάδα - 'Εγγραφο - αποκάλυψη από το Reuters

Το έγγραφο που επικαλείται το Reuters με ημερομηνία 16 Ιουλίου, περιλαμβάνει 3 σενάρια για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Το πρώτο αφορά στην επαναγορά ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με οικονομικές ενισχύσεις για ιδιώτες ομολογιούχους.
Πρόκειται δηλαδή για την "επιλεκτική ........

χρεοκοπία" αλλά θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική λύση για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Tο δεύτερο είναι η γαλλική πρόταση για μετακύλιση ομολόγων, δηλαδή το «roll over» ομολόγων λήξης έως και το 2014, ου και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επιλεκτική χρεοκοπία.

Το τρίτο είναι η πρόταση για επιβολή ενός ειδικού φόρου στιες τράπεζες τράπεζες, σε συνδυασμό με μια επιλεκτική συμφωνία “τύπου Βιέννης” με τις ιδιωτικές τράπεζες που κατέχουν το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού χρέους, ώστε να διατηρήσουν την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα και μετά τη λήξη τους.

Το τελευταιο σενάριο δημιουργεί μια ασπίδα για την Ελλάδα και δεν επιτρέπει στους οίκους αξιολόγησης να "παίξουν" με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, μιλώντας σε σλοβάκικη εφημερίδα, τάχθηκε για ακόμα μια φορά κατά της επιλεκτικής χρεοκοπίας λέγοντας: "Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η χρεοκοπία ενός κυρίαρχου κράτους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς δημοσιονομικής κρίσης, θα είναι μια καλή λύση;"

newsit

Για παιδοκτονία κατηγορείται 17χρονη στη Πάτρα!

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την αστυνομία σε βάρος μιας 17χρονης, η οποία κατηγορείται για παιδοκτονία. Η 17χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ναυπάκτου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 17χρονη μεταφέρθηκε από συγγενείς της στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει φυσιολογικό τοκετό, στο σπίτι συγγενικού της προσώπου. Μετά τον τοκετό, το νεογνό μεταφέρθηκε νεκρό, επίσης από συγγενείς της 17χρονης, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Η 17χρονη μετά την νοσηλεία της .........

οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο για εμπλοκή άλλου προσώπου στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Newpost

5 ρίχτερ ταρακούνησαν την Ζάκυνθο.

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.13 π.μ. με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού ........

εντοπίζεται σε απόσταση 345 χλμ. νότια - ντοτιοδυτικά της Αθήνας.

Εκδήλωση καλοκαίρι 2011 με τα παιδιά του Γυμνασίου Φιλιατρών

Ο σύλλογός μας και το Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο Ν. Μεσσηνίας αποφάσισαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 7:30-11:00 μ.μ να πραγματοποιήσουν στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους εφήβους και τους νέους της πόλης μας.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι: "Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου για να αποκτήσει χρώμα η ζωή".

Περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες νέων (στίχοι, μελοποίηση, εκτέλεση), απαγγελία ποιημάτων, γκράφιτι, έκθεση φωτογραφίας και χορό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί η .........

δημιουργικότητα, να αναδειχθούν οι δεξιότητες των νέων, να ενισχυθεί η δυνατότητα έκφρασής τους και η θετική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργάζεται και να είναι κοντά στους νέους. Οι νέοι μπορούν και οφείλουν να δίνουν χρώμα στη ζωή με τη φαντασία τους, τη δύναμη και τον αυθορμητισμό τους. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα είναι κοντά τους.

Σας περιμένουμε!!!!!

Η εκδήλωση αυτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία κάποιων ανθρώπων.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι:
AGROLAND-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΤΕ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΝΑΨΥΚΤΉΡΙΟ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΞΥΓΚΑ ΑΛΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ-ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΣΕΡΑΦΗΜ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΧΡΏΜΑΤΑ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
MOTO STIHL-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
PET SHOP-ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ-ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ ΛΙΖΕΤΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΒΟΡΙΣΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΤΕΙΟ-ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΥΣΙΜΑ-ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΝΑΒΙΚΗ-ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ-ΜΠΕΚΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
GLAMOUR-ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
SPORTNET KAFE
QUORE-ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ-ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΙΖΑ ΜΠΑΧΜΑΝ
ALMA SPORT
ΥΑΛΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ-ΦΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ-ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ-ΛΑΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ANCO PRESS
Εκφράζουμε σε όλους τις θερμές μας ευχαριστίες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Βατερλώ Δράκου χθές στο περιφερειακό Συμβούλιο.

Πολύ μικρός και αδύναμος μπροστά στον Πέτρο Τατούλη.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Δημήτρη Δράκου μετά το άδειασμα που έφαγε χθές από 4- 5 τουλάχιστον μέλη του συνδυασμού του κάτι που δείχνει και εμπράκτως αυτό που κυκλοφορεί ευρέως τον τελευταίο καιρό, ότι δεν ελέγχει τον συνδυασμό του.

Η εξέλιξη αυτή κατά πολλούς ήταν .........

αναμενόμενη και ηταν θέμα χρόνου μιας και ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας απουσιάζει σχεδόν από παντού από την επόμενη ημέρα της ήττας του από τον Π. Τατούλη. Όπως λένε πολλοί αντί να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση σε ένα σχήμα πλειοψηφίας που έδειξε να έχει πολλά προβλήματα κρύφτηκε στο χωριό του απέχοντας από τις σοβαρές εξελίξεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, κοινωνικό αλλά και Μεσσηνιακό κάνοντας τις Κασσάνδρες να βγάζουν πολλά σενάρια με πρώτο την ενδεχόμενη παραίτηση του εδώ και καιρό πράγμα που ήταν φυσικό να του δημιουργήσει απαξίωση και στην ομάδα του.

Η χθεσινή προσυγκέντρωση του συνδυασμού του έγινε για πρώτη φορά και υπό το πρίσμα όπως σωστά είχε προβλέψει ο έμπειρος πρώην πρόεδρος της ΕΝΑΕ ότι μια και ο Τατούλης έφερε ξανά το θέμα αυτό στο περιφερειακό συμβούλιο «κάποιο λάκκο έχει η φάβα» αποδεικνύοντας σωστή την σκέψη του μετά το άδειασμα του. Στην συνεδρίαση του συνδυασμού του συζητήθηκε έντονα η στάση στην ψηφοφορία και συμφώνησαν μπροστά του «όλοι» ότι θα ψηφίσουν λευκό για το Θέμα Μπουλούκου πλην όμως αυτό δεν το πίστευε κανείς… σύμφωνα με πληροφορίες μας. Ο Δημήτρης Δράκος δυστυχώς δεν πήρε την απόφαση την τελευταία στιγμή αφού είδε ότι το κλίμα στο συνδυασμό του ήταν κάτι πάρα πάνω από θολό να κάνει αυτός την κίνηση ΜΑΤ και αιφνιδιάζοντας όλους να αναφέρει δημόσια ότι, αφήνει τα στελέχη του συνδυασμού του να ψηφίσουν κατά συνείδηση κάτι που θα τον γλίτωνε από το χτεσινό Βατερλώ του.

Τώρα το ρίσκο που πήρε χτες ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ αφού αντιμετώπιζε τόσα προβλήματα, αποδείχθηκε λάθος και η επόμενη μέρα γι αυτόν είναι πολύ δύσκολη με το θέμα της παραίτησης του να είναι ποιο ορατό από ποτέ.

Best TV

ΣΧΟΛΙΟ
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Δράκος ήθελε να γίνει και περιφερειάρχης.... Εδώ δεν μπορεί να κρατήσει τα γκέμια της ομάδας του και ήθελε και να διοικήσει περιφέρεια;
Εμ κ. Δράκο δεν είναι μόνο οι νίκες. Στις ήττες δείχνεις χαρακτήρα. Κι εκεί ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας

Κάθε τριετία θα αλλάζουν υποχρεωτικά ασφαλιστική κατηγορία οι αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ενώ στον Οργανισμό δημιουργούνται πέντε υποχρεωτικές και δύο προαιρετικές ασφαλιστικές κατηγορίες. Οι αγρότες ασφαλιζονται αρχικώς στην πρώτη κατηγορία και μεταφέρονται στη δεύτερη μετά από πέντε έτη ασφάλισης. Ακολούθως, αλλάζουν κατηγορία υποχρεωτικά κάθε τρία έτη, γεγονός που σημαίνει οτι θα αυξάνονται αντιστοίχως και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται στο νόμο με ........

τον οποίο επικυρώθηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας. Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζεται το νέο ασφαλιστικό καθεστώς των αγροτών.

Πλαφόν 2.773 € στις συντάξεις ΙΚΑ όσων έπιασαν δουλειά μετά το '92

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας επανακαθορίζεται το ανώτατο όριο ποσού σύνταξης γήρατος και αναπηρίας στα 2.773,40 ευρώ για τους εισελθόντες στην ασφάλιση από 1ης Ιανουαρίου 1993 και εφεξής στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στα ειδικά Ταμεία κύριας ασφάλισης μισθωτών που έχουν πραγματοποιήσει 35 έτη ασφάλισης ή 10.500 ημέρες εργασίας.

Μάλιστα, από 1ης Ιουλίου 2011, στην ..........

εγκύκλιο συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα! Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος δεν ισχύει για τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 ασφαλισμένους στο κοινό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τη σχετική εγκύκλιο εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις, το πλαφόν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 4πλάσιο του κατά το έτος 1991 μέσου μηνιαίου κατά κεφαλήν ΑΕΠ αναπροσαρμοζόμενου με το εκάστοτε ποσοστό αύξησης των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμα, από 1ης Αυγούστου τίθεται σε ισχύ η αύξηση των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, υπέρ του κλάδου ανεργίας κατά 0,5% αντιστοίχως.

* «Η εύκολη λύση είναι να χτυπάμε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αντί να παταχθεί η φοροδιαφυγή και βέβαια η εισφοροδιαφυγή τόσο στο ΙΚΑ όσο και σε άλλα Ταμεία. Η εισφοροδιαφυγή -κυρίως στο ΙΚΑ- είναι τεράστια. Αν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή, τώρα δεν θα αναγκαζόμασταν να μειώνουμε συντάξεις στο ΙΚΑ αλλά και να μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα», λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων υπαλλήλων του ΙΚΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Πρόσθετες εισφορές ΕΤΑΑ

* Πρόσθετη εισφορά 2% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας προβλέπεται για τον κλάδο κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΤΣΜΕΔΕ - ΤΣΑΥ - ΤΑΝ). Πρόσθετη εισφορά της τάξης του 2% προβλέπεται και για την Ειδική Προσαύξηση του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ 1% για τον Κλάδο Μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ, επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας για τους τομείς των λοιπών κλάδων του ΕΤΑΑ, καταβάλλεται πρόσθετη εισφορά 0,6% για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης, 0,4% για τον κλάδο πρόνοιας και 0,65% για τον κλάδο ασθένειας επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας όπως έχει διαμορφωθεί για το έτος 2011 (693,35 ευρώ).

Που θα πάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις οργανισμών, τι λέει η τροπολογία

Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ψήφιση του νόμου, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν είτε στα υπουργεία που εποπτεύουν τους οργανισμούς που καταργούνται, είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν.

Αυτοδίκαιη μεταφορά σε κενές οργανικές ή ...........

προσωποπαγείς θέσεις σε υπουργεία ή στα νέα νομικά πρόσωπα που θα δημιουργηθούν προβλέπεται -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Εθνους”- για τους υπάλληλους των 27 υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων που θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Χωρίς απολύσεις και “εργασιακή εφεδρεία”, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα εισηγηθεί την κατάργηση 10 δημόσιων οργανισμών και τη συγχώνευση άλλων 17, προβλέποντας τη μετακίνηση του υπάρχοντος προσωπικού εντός 15 ημερών από την ψήφιση του νόμου, είτε στα υπουργεία που εποπτεύουν τα νομικά πρόσωπα, είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν, με το ίδιο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.

Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε κενές οργανικές θέσεις και αν δεν υφίστανται στον οργανισμό του φορέα θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και βαθμού με τη θέση που υπηρετούσαν. Αναλυτικά στην τροπολογία προβλέπεται η μεταφορά προσωπικού από τους καταργούμενους φορείς:

Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στην Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

* Ν.Π.Ι.Δ. “Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας”. Οι υπάλληλοι μεταφέρονται στο εποπτεύον υπουργείο Παιδείας.
* Ν.Π.Δ.Δ. “Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων” και έδρα τα Βίλια Αττικής. Οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
* Σταθμός Ελέγχου Κάπρων. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
* Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία “Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού”. Το προσωπικό μετακινείται στο υπουργείο Πολιτισμού
* Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία “Εργο Πολιτών” που εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπου θα μετακινηθεί το προσωπικό.
* Το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία” και με έδρα το Μαρκόπουλο Αττικής θα μεταφερθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.
* Ν.Π.Δ.Δ. Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου που εποπτεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι υπάλληλοι του θα μεταφερθούν σε κενές οργανικές θέσεις στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης προβλέπεται η λύση και εκκαθάριση:

* Του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μεταφερθούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
* Της Ανώνυμης Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων, όπου το προσωπικό και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στον ΕΦΕΤ Α.Ε.

Το προσωπικό των φορέων ή υπηρεσιών που συγχωνεύονται μεταφέρεται σε κενές οργανικές ή σε προσωποπαγείς θέσεις στους φορείς που τα απορροφούν.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το μόνιμο προσωπικό θα μετακινηθεί από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού (ΟΑΣΠ), από το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά, από το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Επίσης προβλέπεται η μεταφορά προσωπικού από το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης και από το αυτοτελές τμήμα της Οπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Από τη συγχώνευση δύο ανωνύμων εταιρειών θα μετακινηθούν υπάλληλοι από το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και από την εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ, στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

Συγχωνεύσεις
Τρία νέα νομικά πρόσωπα στη θέση των 9 οργανισμών


Καταργούνται 9 φορείς και από τη συγχώνευσή τους δημιουργούνται 3 νέα νομικά πρόσωπα όπου θα απορροφήσουν το προσωπικό των καταργούμενων νομικών προσώπων, σύμφωνα με την τροπολογία για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η συγχώνευση των φορέων:

* Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού θα μετεξελιχθούν σε ένα νέο ΝΠΙΔ που θα απορροφήσει το σύνολο του προσωπικού των συγχωνευόμενων οργανισμών. Ο νέος φορέας θα μπορεί να αναλάβει και αρμοδιότητες για άλλες περιοχές πρασίνου, πάρκα ή άλση υπερτοπικής σημασίας που ανήκουν στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής.

* Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη θα συγχωνευτούν σε ένα νέο ΝΠΔΔ. Το σύνολο των υπαλλήλων θα μεταφερθούν στον νέο οργανισμό.
* Τέλος, προβλέπεται η συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών: Τεχνολογική Ανάπτυξη Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.), Βιομηχανική Ερευνας και Τεχνολογική Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και Τεχνολογική Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μία νέα Ανώνυμη Εταιρεία όπου θα απασχολήσει το σύνολο του εργατικού δυναμικού των καταργούμενων εταιρειών.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών ή φορέων, καθώς και των υπό λύση και εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών και οι συμβασιούχοι έργου θα απολύονται μετά την οριστική κατάργηση των νομικών προσώπων που απασχολούνται. Το προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν πρέπει να αποδεχτούν τη μετακίνησή τους εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της πράξης μεταφοράς, αλλιώς θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Καθαρίστριες σχολείων
Απασχόληση στους δήμους για την περίοδο του καλοκαιριού


Οριστικό τέλος στις άδειες που λάμβαναν οι καθαρίστριες των σχολείων για όσο χρονικό διάστημα ήταν κλειστές οι σχολικές αίθουσες, ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Με έγγραφο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Δ. Στεφάνου, γνωστοποιεί ότι οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων για το διάστημα που δεν λειτουργούν τα σχολεία, απασχολούνται στον καθαρισμό υπηρεσιών του δήμου και των νομικών του προσώπων. Σημειώνει επίσης ότι εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς οι καθαρίστριες σχολικών μονάδων πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες όπου υπηρετούν την 25η Αυγούστου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι με τον “Καλλικράτη” περίπου 5.500 καθαρίστριες με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μετατάχθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στους δήμους όπου ανήκουν τα σχολεία στα οποία εργάζονται. Αυτόματα απώλεσαν τα προνόμια που τους παρείχε το προηγούμενο καθεστώς όπου δεν εργάζονταν όλο το χρονικό διάστημα που τα σχολεία έμεναν κλειστά και οφείλουν να λαμβάνουν την κανονική άδεια όπως και το υπόλοιπο προσωπικό των δήμων.

ethnos.gr

Με Το λουλούδι της Ερήμου ξεκινάνε οι θερινές προβολές στο Cinema κάτω απο τ' αστέρια

Με την ταινία "Το Λουλούδι της Ερήμου (Desert Flower) Ξεκινούν φέτος οι κινηματογραφικές προβολές του Θερινού Δημοτικού κινηματογράφου στο Αίθριο του Δημαρχείου στα Φιλιατρά. Όπως πάντα κάτω απο τ' αστέρια.

Το Λουλούδι της Ερήμου
(Desert Flower)


της Σέρι Χόρμαν
Με τους: Λία Κεμπέντε, Σάλι Χόκινς, Κρεγκ Πάρκινσον, Τίμοθι Σπολ, Σοράγια Ομάρ-Σέγκο

Προβολές:
22, 23, 24, 25 Ιουλίου

Τόπος:
Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής:
21:30

Υπόθεση:........

Η δωδεκάχρονη Γουόρις ζει σ' ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό, το σκαει από τους δικούς της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου να βρει τη γιαγιά της. Εκείνη όμως, ντροπιασμένη από την συμπεριφορά της εγγονής της, δεν την κρατά κοντά της αλλά τη στέλνει στο Λονδίνο, να δουλέψει ως καθαρίστρια εσώκλειστη στην πρεσβεία της Σομαλίας κοντά σε κάποιους συγγενείς.

Για τα επόμενα χρόνια, η νεαρή Γουόρις ζει σε κατάσταση αιχμαλωσίας μέσα στην πρεσβεία μέχρι την ημέρα που ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της και όλοι οι αξιωματούχοι τρέπονται σε φυγή. Ξαφνικά βρίσκεται να περιφέρεται μόνη, με μια βαλίτσα με τα ελάχιστα υπάρχοντά της στο χέρι, για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου. Με τη βοήθεια της Μέριλιν, μιας κοπέλας με την οποία γνωρίστηκε τυχαία και η οποία την πήρε να μείνει μαζί της, βρίσκει δουλειά σε ένα εστιατόριο.

Σύντομα η τύχη θα της χαμογελάσει όταν τραβά την προσοχή του διάσημου φωτογράφου Τέρι Ντόναλντσον και από εκείνη τη στιγμή η ζωή της θα αλλάξει για πάντα...

Δείτε το trailer της ταινίας:



Ξεκίνησε η προπώληση των εισητηρίων για την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, που θα γίνει στο Φράγμα του Παμίσου στον Αρι, στις 28 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ. Ε. ΦΑΡΙΣ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011».

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
10:00 - 13:00 και 18:30 - 21:00
τηλ: 2721094819



Ξεκινά από 1η Αγούστου η Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΟΠΑΔ

Ξεκινά από 1η Αυγούστου και αφορά 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς Υποχρεωτική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΟΠΑΔ Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για παρακλινικές εξετάσεις στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Η μέση αξία παραπομπής ανά ασφαλισμένο .........

για εξετάσεις μειώθηκε στο ένα τρίτο, από τα 140 στα 49,5 ευρώ! Έτσι, η διοίκηση του Οργανισμού, με επικεφαλής τον κ. Κ. Σουλιώτη, προσανατολίζεται στο να καταστήσει υποχρεωτική πλέον τη λειτουργία των δύο συστημάτων e-diagnosis και e-syntagografisi για την παραπομπή σε παρακλινικές εξετάσεις και τη συνταγογράφηση φαρμάκων αντίστοιχα. Όλα αυτά Θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου για τους 12.500 συμβεβλημένους, ιδιώτες γιατρούς.

«Το ιατρικό σώμα έχει πειθαρχήσει κατά την πιλοτικά εφαρμογή του συστήματος, το οποίο μας έχει επιτρέψει να περιορίσουμε και τη γραφειοκρατία για τους ασφαλισμένους μας, αφού συνταγές με αξία μέχρι τα 50 ευρώ δεν χρειάζονται θεώρηση. Θα πράξουμε το ίδιο και για τα φάρμακα με όριο τα 150 ευρώ», τονίζει στον <ΚτΕ» ο κ. Σουλιώτης. Από τα 140 ευρώ των χειρόγραφων συνταγών φθάσαμε στα 49,5 με την ηλεκτρονική ηαραηομηή! Πλέον, στο σύστημα έχουν πιστοποιηθεί όλοι οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού και σύντομα ολοκληρώνεται και η πιστοποίηση 3.000 περίπου διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων. Η χρήση του συστήματος αυξάνεται σταθερά, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα όσον αφορά τη σχετική δαπάνη. Η μέση δαπάνη των παρακλινικών εξετάσεων ανά ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ ανέρχεται σε 49,5 ευρώ με το ηλεκτρονικό σύστημα, τη στιγμή που τα χειρόγραφα παραπεμπτικά διαμόρφωσαν το 2009 τον σχετικό δείκτη στα 140 ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει, πάντως, το γεγονός ότι με το όριο της θεώρησης στα 50 ευρώ η μέση αξία ανά ασφαλισμένο έχει φθάσει στα 49,5 ευρώ! Επιπλέον, από τα στοιχεία του Οργανισμού προκύπτει ότι το 93% των γιατρών προβαίνει σε παραπομπές σε λογικά επίπεδα, ενώ ένα 7% εμφανίζει παραπομπές για εξετάσεις που υπερβαίνουν συστηματικά τους σχετικούς μέσους όρους της ειδικότητάς τους ακόμη και κατά 50%. Γεγονός που θα διερευνηθεί. Οι συνολικές δαπάνες για παρακλινικές εξετάσεις το 1ο τετράμηνο του 2011 είναι μειωμένες κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2010 (από 46,3 εκατ. το 2010 σε 36,1 εκατ. ευρώ το 2011). Και να σκεφτεί κανείς ότι το ηλεκτρονικό σύστημα παραπομπών χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα μόνο από το 1/3 των συμβεβλημένων γιατρών.

«Μέ το νέο σύστημα καθίσταται για πρώτη φορά εφικτός ο έλεγχος των δαπανών του Οργανισμού και μας δίδεται η δυνατότητα να περιορίσουμε την πρακτική των "θεωρήσεων" των δαπανών αυτών από τους ελεγκτές ιατρούς του ΟΠΑΔ, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να εστιάζουν την προσοχή τους σε περιπτώσεις υψηλού κόστους», τονίζει ο κ. Σουλιώτης. Πρόσφατα μάλιστα εγκρίθηκαν οι νέες θέσεις για τους ελεγκτές γιατρούς, οι οποίες είναι μόλις οι μισές (112) σε σύγκριση με πέρυσι. Συνεπώς, η επέκταση της ηλεκτρονικής παραπομπής κρίνεται επιβεβλημένη και γι' αυτό τον λόγο, διότι διαφορετικά θα αυξηθεί επικίνδυνα η γραφειοκρατία, με συνέπεια την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Πρόοδος έχει σημειωθεί και στο θέμα των πληρωμών. Θυμίζουμε ότι o ΟΠΑΔ στο παρελθόν είχε σχεδόν κηρύξει στάση πληρωμών.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο ο ΟΠΑΔ μετατράπηκε επιτέλους σε Ταμείο, που ισχύει από τον Μάιο, η αποζημίωση όλων των προμηθευτών (ιατρών, εργαστηρίων, κλινικών κ.λπ.) γίνεται με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο κατά τα πρότυπα των φαρμακοποιών. Μέχρι σήμερα, έχει καταβληθεί σε γιατρούς (κλινικούς και εργαστηριακούς) το ποσό των 150 εκατ. ευρώ.

Ο κόσμος του επενδυτή

Νεκρός ο δημοσιογράφος που είχε καταγγείλει τη News of the World

Ένας από αυτούς που κατήγγειλαν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στον όμιλο Μέρντοχ, ο πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας News of the World, Σον Χορ, βρέθηκε σήμερα νεκρός στο σπίτι του, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συνθήκες του θανάτου του δεν παρουσιάζουν κάτι το ύποπτο.

Ο κ.Χορ είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις που..........

έδωσε πέρυσι στην εφημερίδα New York Times και το BBC, ότι ο πρώην αρχισυντάκτης της ταμπλόιντ, Αντι Κούλσον,ο οποίος αργότερα έγινε διευθυντής επικοινωνιών του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, γνώριζε την πρακτική των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα του.

Η αστυνομία του Χερτφορσάιρ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι ο Σον Χορ βρέθηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας (18/7) στο σπίτι του στο Γουότφορντ στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου.

"Ο θάνατός του θεωρείται αυτή τη στιγμή χωρίς εξήγηση, αλλά δεν φαίνεται ύποπτος. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Σον Χορ υπέφερε επί μακρόν από αλκοολισμό και τοξικομανία.

Ο Χορ υποστήριξε ότι ο Αντι Κούλσον γνώριζε ότι οι δημοσιογράφοι της News of the World υπέκλεπταν ιδιωτικές επικοινωνίες.

Η καταγγελία του μεταβιβάστηκε στην Scotland Yard που όμως δήλωσε από την πλευρά της ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε προσκομίσει αποδείξεις των κατηγοριών του.

Cosmo.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο Δημοσιογράφος μετα το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συνθήκες του θανάτου του δεν παρουσιάζουν κάτι το ύποπτο.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Δεν είστε σίγουροι;

Ο άτυχος Κώστας Τσαλικίδης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Vodafone, είχε βρεθεί κρεμασμένος στο σπίτι του πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης, που είχε διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 39χρονος δεν δολοφονήθηκε, αλλά αυτοκτόνησε. Η αυτοκτονία του, ωστόσο, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, συνδέεται αιτιωδώς με το σκάνδαλο των υποκλοπών, εάν δηλαδή δεν γίνονταν οι υποκλοπές, ο Τσαλικίδης δεν θα αυτοκτονούσε.
Ο Κωστας Τσαλικιδης ήταν Υπευθυνος προγραματισμου δικτυων της Vodafone στην Ελλαδα.

Οι τεχνικοι συμβουλοι της οικογενειας Τσαλικιδη θεωρουν πιθανο το ενδεχομενο να ειχε εντοπισει στοιχεια που να αποδεικνυαν τη διενεργεια υποκλοπων μεσω του δικτυου της Vodafone. Η πορεια των ερευνων το επιβεβαιωνει.

Αρκετές ομοιότητες ε;;;; Τυχαίο; Δεν νομίζω..........


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Ο Γιώργος Μπουλούκος εκλέχθηκε Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 του συνόλου των παρόντων περιφερειακών συμβούλων εκλέχθηκε στη 14η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ο δικηγόρος Γιώργος Μπουλούκος με ψήφους 35 υπέρ και 12 κατά.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ένας σύμβουλος της .........

πλειοψηφίας ο κος Κονοπισόπουλος, δύο σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας οι κ.κ. Ταγαράς και Παναγιωτόπουλος και ένας της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο κος Γόντικας.