Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Θα δανειζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε

Η μητέρα του κ.Οικονόμου δε θ΄ανησυχεί πλέον για τη σύνταξή της!

Την ημέρα όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. , καλεσμένος του τηλεοπτικού Σταθμού ALTER και του κ. Χατζηνικολάου ήταν ο Αναπλ.Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.

Η απλοϊκότητα των απαντήσεων που έδωσε στους καλά πληροφορημένους δημοσιογράφους του σταθμού , προκαλεί ανησυχία για τη δυνατότητα χειρισμού κρισίμων αποφάσεων για τη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων, τόσο από τον ίδιο όσο και από το λοιπό Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ .

Με καθαρά λαϊκίστικο τρόπο δήλωσε .......

ανακουφισμένος που η μητέρα του όπως είπε χαρακτηριστικά, δε θ΄ανησυχεί πλέον για τη σύνταξή της!!!!!

Θέλησε να μας πείσει πως τώρα πλέον, σταματάει ο φόβος για τη στάση πληρωμών και πως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα βρίσκουν πλέον χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Εν τη ρύμη του λόγου του , απεκάλυψε στους Έλληνες , πως θα δανειζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε με το αρχικό μνημόνιο , μόνο για να καλύψουμε τα στοιχειώδη της επιβίωσής μας!!!!

Εφ΄ όσον ήταν έτσι ,γιατί δε βγήκε εγκαίρως να το πει και να πληροφορήσει το λαό για τις λανθασμένες επιλογές της Κυβέρνησής του;

Αυτός δεν αποτελεί μέλος της Κυβέρνησης του κ.Παπανδρέου , που μας διαβεβαίωνε ότι με το μνημόνιο γίνεται η σωστή και μοναδική πολιτική κίνηση που υπήρχε για να μη χρεοκοπήσει η Χώρα;

Δε συνεχίσθηκε αυτό με τα εκβιαστικά διλήμματα για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου;

Ψηφίζουμε για να μη χρεοκοπήσουμε όπως χαρακτηριστικά έλεγαν!

Κι όμως και ψηφίσαμε και χρεοκοπήσαμε!!!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε πως πρέπει το Σεπτέμβριο να υπογραφεί και νέα δανειακή σύμβαση με το μηχανισμό στήριξης , δηλαδή, νέα μέτρα , εάν φυσικά επιτύχουν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου !!

Οι Κυβερνώντεςμε τον τρόπο που τοποθετούνται δημοσίως, θεωρούν πως οι Έλληνες, που ενώ η ιστορία τους κατατάσσει στους λαούς που δε δίστασαν ν΄αγωνισθούν μέχρις εσχάτων για να υπερασπισθούν τα όσια και τα ιερά του Έθνους , είναι ίσως κάτι αντίστοιχο με τα ....... σταβλισμένα ζώα, που απλώς πρέπει να είναι χαρούμενα και ήσυχα, επειδή κάποιος τους δίνει τη συγκεκριμένη δόση τροφής που έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν !!

Εξευτελιστικό και μόνο σαν σκέψη κάτι τέτοιο για τον περήφανο Ελληνικό λαό!

Φυσικά κ.Οικονόμου και δεν αισθανόμαστε ασφαλείς και ήσυχοι, φυσικά και βλέπουμε ανίκανοι ν΄αντιδράσουμε να υποδουλώνεται η Χώρα μας ,να παραδίδεται η Εθνική μας κυριαρχία για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό κι εσείς με περισπούδαστο ύφος να μας λέτε πως μας..σώσατε!!
Ανακαλέστε τα όσα είπατε και πείτε επιτέλους την αλήθεια στους Έλληνες , όσο σκληρή και αν είναι!

ANTΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Δημήτρης Κουσελάς: Ιστορικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σχετικά με τη στήριξη της χώρας μας στο θέμα του χρέους και τη γενικότερη αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης, αποτέλεσμα πρωτόγνωρων σε δυσκολία και σκληρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, αλλά και ανάμεσα στους ίδιους τους ευρωπαίους ηγέτες, είναι ιστορικής σημασίας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού και ........

της Ελληνικής πλευράς καθώς και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, έπιασαν τόπο. Βελτίωσαν σημαντικά και σε κρίσιμα σημεία το αρχικό σχέδιο Απόφασης, που από τους λοιπούς εταίρους θεωρείτο σχεδόν «δεδομένο».

Η Απόφαση αυτή δείχνει, πρώτα απ’ όλα, ότι η Ευρώπη μπορεί, όταν θέλει, να λειτουργήσει συλλογικά και πολιτικά, για να αντιμετωπίσει όχι μόνο το πρόβλημα της χώρας μας, που δεν είναι ούτε μοναδικό ούτε μεμονωμένο, αλλά και συνολικότερα την κρίση χρέους που απειλεί το ευρώ και την Ευρώπη. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αναγκαία θέσπιση του Ευρωομολόγου, αλλά και για την περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης. Θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους, αν το βήμα αυτό η Ευρώπη είχε θελήσει να το κάνει νωρίτερα.Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Με τις αποφάσεις της αυτές , η Ευρώπη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, ένα μήνυμα αποφασιστικής δέσμευσης των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και ένα μήνυμα ελεγχόμενης συλλογικής αντίδρασης στις πιέσεις των αγορών και στη γενικότερη κρίση χρέους στην Ευρώπη. Οι αποφάσεις αυτές είναι, ταυτόχρονα, μια ακόμα αναγνώριση των σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού και των τιτάνιων προσπαθειών της χώρας μας για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάταξη της οικονομίας. Αν αυτές οι προσπάθειες, οι αποφάσεις και οι θυσίες δεν είχαν υπάρξει, ελάχιστες θα ήταν οι δυνατότητες ευνοϊκής διαπραγμάτευσης και λήψης αυτής της απόφασης. Μιας απόφασης που δίνει σημαντική ανάσα στη χώρα για να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση χρέους, την οποία τροφοδότησαν οι πελατειακές πολιτικές, δημοσιονομικές αλχημείες και αβελτηρίες του παρελθόντος.

Με την απόφαση αυτή, αφενός επιτυγχάνεται μείωση και καλύτερες προοπτικές βιωσιμότητας του χρέους της χώρας, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να βιώσει η Ελλάδα και ο λαός μας τις καταστροφικές συνέπειες μιας πραγματικής χρεοκοπίας, αφετέρου παρεμποδίζεται η μετακύλιση της κρίσης σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, συνεπώς προασπίζεται το ευρώ. Με το νέο πακέτο των 159 δις ευρώ, από τα οποία 109 δις. ευρώ συνεισφέρουν Ευρωζώνη και ΔΝΤ και 49,6 δις. ευρώ ο ιδιωτικός τομέας, τουλάχιστον μέχρι το 2014, με το χαμηλό επιτόκιο 3,5% (όταν η Γαλλία δανείζεται με 2,9%) και περίοδο αποπληρωμής από 15 έως 30 χρόνια, με περίοδο χάριτος 10 χρόνια στα νέα δάνεια,
• καλύπτονται με ευνοϊκούς όρους οι ανάγκες δανεισμού της χώρας μέχρι και το 2020
• ελαφρύνεται σημαντικά η εξυπηρέτηση του χρέους, δίνοντας σημαντική ανάσα στην οικονομία
• θωρακίζονται οι Ελληνικές τράπεζες και εξασφαλίζονται πλήρως οι καταθέσεις του Ελληνικού λαού
• διασφαλίζεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
• μειώνεται σημαντικά το βάρος για τους πολίτες
• παρέχεται ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας,
• επιμηκύνεται ο παλαιότερος δανεισμός της Ελλάδας και μειώνονται τα επιτόκια.

Κομβικό στοιχείο της Απόφασης, που μένει να εξειδικευτεί, είναι η αναδιάταξη κοινοτικών κονδυλίων, για την κατάλληλη τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα με ένα είδος «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Μάρσαλ», κάτι που αποτελούσε πάγια διεκδίκηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την αναγκαία ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Τέλος, στην περίπτωση που χρειαστεί ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών, διασφαλίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση 35 δισ. ευρώ, θωρακίζοντάς τις απέναντι σε τυχόν αρνητικές αξιολογήσεις (τύπου selective default) των οίκων αξιολόγησης για τα ελληνικά ομόλογα, ώστε αυτές να μην έχουν επίπτωση στις συναλλαγές και στην πραγματική οικονομία. ‘Ετσι, ακόμα και αν οι οίκοι αξιολόγησης αντιδράσουν, η Ευρωζώνη εγγυάται ότι θα αμυνθεί, στηρίζοντας κατάλληλα την Ελλάδα, έτσι ώστε οι όποιες τυχόν επιθέσεις των οίκων αξιολόγησης, που αντιτίθενται ακόμα και στην εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στην ελάφρυνση του χρέους, να μην έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα. »

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Τριφυλίας

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας ολόκληρο το ανανεωμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ολόκληρο το ανανεωμένο πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται εδώ.

Σε ότι αφορά τα Φιλιατρά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου είναι:


26, 27, 28/7/2011
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ώρα 8.30 μ.μ.
Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα»


26/7 ως και 29/7/2011
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 6.00 μ.μ.
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Πληρ. 2761 0 33151)


29/7/2011
ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ - ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Ώρα 9.30 μ.μ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


2/8/2011
Επιθεώρηση «ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ» με το Στάθη Ψάλτη ΦΙΛΙΑΤΡΑ –ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)


5/8/2011
Λαϊκό πανηγύρι με ζωντανή μουσική
Χριστιάνοι – Δημοτικό Σχολείο Ώρα 9.30 μ.μ.
Σύλλογος Φιλοπροόδων Χριστιάνων


7/8/2011
ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΓΡΙΛΗ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΑΓΡΙΛΗΣ Ώρα 9.30 μ.μ.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΓΡΙΛΗ


9/8/2011
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ από το θίασο του Αν. Αθανασίου
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)


10/8/2011
Θεατρικός μονόλογος «Κοσμάς ο Αιτωλός: ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ » του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 9.30 μ.μ.


11/8/2011
ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ με το Γιώργο Παράμερο
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΡΙΛΙ Ώρα 9.30 μ.μ.
Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα»
Είσοδος Ελεύθερη


11/8 και 12/8/2011
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 6.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Σύλλογος Φιλοπροόδων


12/8/2011
Τραγωδία του Ευριπίδη «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» από τον οργανισμό ελληνικού θεάτρου ΑΙΧΜΗ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)


13/8/2011
«ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» Συναυλία της φιλαρμονικής και παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Σύλλογος Φιλοπροόδων


19/8/2011
«ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» των Ρήγα – Αποστόλου από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Δημοτικό Σχολείο Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας - Σύλλογος Φιλοπροόδων Χριστιάνων


27/9/2011
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Αφιέρωμα στον ποιητή Μπάμπη Νίντα
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα 8.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας - Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Συγκροτήθηκε σε σώμα ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας κάνει γνωστό ότι μετά από τις πρώτες αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την 20/07/2011 στην Κυπαρισσία, προέκυψε το ακόλουθο διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τους :


Πρόεδρο: Μελά Γεώργιο του Νικολάου
Αντιπρόεδρο: Τσολαρίδη Χρήστο του Ευσταθίου
Γραμματέα: Καραπάτη Μαρία του Μιχαήλ
Ταμία: Κουρέτα Ελένη του Νικολάου
Μέλη: Κωνσταντόπουλο Αθανάσιο του Ιωάννη, Μπράβο Νεκτάριο του Χριστοφόρου και Κωτσόπουλο Νικόλαο του Ιωάννη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλους τους δημότες του Δήμου Τριφυλίας να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια του καινούργιου αυτού Αθλητικού Συλλόγου, έτσι ώστε ο αθλητισμός να μπει σε κάθε σπίτι του Δήμου μας.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ορόσημο επιτυχίας η απόφαση της συνόδου Ευρωπαίων ηγετών

Ορόσημο επιτυχίας για την πορεία της ευρωζώνης, αποτέλεσε η προχθεσινή Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών για το θέμα του Ελληνικού χρέους, που τελικά δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση.

Η Ελλάδα τήρησε εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκε, με αποτέλεσμα η απόφαση της ιστορικής αυτής Συνόδου, όπως άλλωστε χαρακτηρίστηκε, να έχει θετικά αποτελέσματα και να επιφέρει ανάσα, αισιοδοξία και τόνωση αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών και της αγοράς γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν: ..........

-H βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
-Η ρευστότητα των τραπεζών και η προστασία των καταθέσεων.
-Η μείωση του άχθους των ελλήνων πολιτών.
-Η εξασφάλιση βασικών πόρων για την ανάπτυξη της οικονομίας μας.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες επιτέλους, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έλαβαν γενναίες αποφάσεις, τόσο για το ελληνικό χρέος, όσο και για το ευρωπαϊκό συνολικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου που συμμετείχε ενεργά στις διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος, αυτό θα μειωθεί σημαντικά και με την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο πακέτο διάσωσης, μέσω ενός καταλόγου επιλογών που περιλαμβάνει την ανταλλαγή ομολόγων, την επιμήκυνση και την επαναγορά τους. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της κατά 13,5 δις ευρώ, ενώ παράλληλα θα παραταθεί ο μέσος όρος αποπληρωμής του χρέους, χάριν της μετακύλισης και ανταλλαγής των ομολόγων.

Καταλυτική άλλωστε θέση στις διαπραγματεύσεις για τη δραστική μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, κατέχει η πρόταση για ένα ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ», το οποίο θα υποστηριχθεί από τους εταίρους μας με στόχο την έξοδο της Χώρας από την ύφεση. Τα δάνεια σε συνδυασμό με την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε μεταξύ της Κομισιόν και της Κυβέρνησής μας, θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα που είναι και το ζητούμενο.
Αποφασίστηκε επίσης, η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων του EFSF προς την Ελλάδα, αγγίζοντας την ελάχιστη διάρκεια των 15 ετών με επιτόκια πολύ μικρότερα και αντίστοιχα αυτών της διευκόλυνσης ισοζυγίου πληρωμών δηλ. γύρω στο 3,5 %.
Σημαντική εξέλιξη της Συνόδου αποτελεί τόσο η επιμήκυνση του χρέους, όσο και η μείωση των επιτοκίων σε συνδυασμό με την δυνατότητα του EFSF να επαναγοράζει τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με εισήγηση της ΕΚΤ και μετά από ομόφωνη απόφαση του Eurogroup.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις της έκτακτης Συνόδου, μεταξύ άλλων η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε:

«Πρόκειται για πρωτόγνωρες και κομβικές αποφάσεις που ανακουφίζουν, ενδυναμώνουν και θέτουν την Ελληνική Οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης. Αποφάσεις που πέτυχε η Ελληνική Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πνεύμα σύμπνοιας, αισιοδοξίας και ελπίδας για την επίλυση της οικονομικής κρίσης της Χώρας μας και της Ευρωζώνης, σε πείσμα εκείνων που πίστευαν σε σενάρια κοινωνικού και οικονομικού ολοκαυτώματος».

ΣΧΟΛΙΟ
Νάντια προκαλείς άσχημα το λαίκό αίσθημα. Η κυβερνηση σας εχει ξεπατώσει στην κυριολεξία τους Έλληνες και εσυ πανηγυρίζεις. Μάλλον κορίτσι μου ζεις σε άλλο πλανήτη.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..........

3μερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα στη Βάλτα

Όπως κάθε χρόνο η Βάλτα γιορτάζει στις 27 Ιουλίου την κοίμηση του Πολυούχου της Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Η αρχή θα γίνει με τη 2η γιορτή μαγειρικής: μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου μετά τις 20:00, στην οποία οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.
Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί παράλληλα να τα γευτεί.

Προσκεκλημένοι στην γιορτή θα είναι οι διατροφολόγοι .........

Λιακοπούλου Ασημίνα και Αλεξόπουλος Παναγιώτης, οι οποίοι θα αναφερθούν στα δύο αυτά προϊόντα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα τα παιδιά του χωριού θα παρουσιάσουν ποιήματα και τραγούδια, ενώ με την επίβλεψη της νηπιαγωγού του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, κας Γαρυφαλιάς Τεριζάκη, θα ζωγραφίσουν θέματα με τα δύο προϊόντα πάνω σε ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία και θα εκθέσουν.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου παραμονή της εορτής, μετά την περιφορά της εικόνας θα ακολουθήσει μεγάλο αφιέρωμα σε ξεχασμένα παιχνίδια, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση θα κλείσουν χοροί και τραγούδια.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου θα γίνει η πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού.
Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας και κρασιού!

Βάλτα Τριφυλίας

ΠΕΡΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΒΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ;

Έχει υγρασία η πλακέτα, οπότε η εγγύηση δεν σας καλύπτει.

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη φράση που ακούνε οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων όταν απευθύνονται στα τμήματα σέρβις των εταιρειών για να μάθουν γιατί η συσκευή που αγόρασαν λίγους μήνες νωρίτερα δεν δουλεύει πια.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, επειδή η ...........

υγρασία στην πλακέτα σημαίνει αυτόματα και υπαιτιότητα του πελάτη για τη βλάβη στο κινητό, ορισμένες εταιρείες χρεώνουν τον έλεγχο που έκαναν στην συσκευή με ποσά που αγγίζουν τα 10 ευρω. Εννοείται δε, ότι σε περίπτωση που ο πελάτης θελήσει την επισκευή, θα κληθεί να πληρώσει κανονικά όποιο ποσό του ζητήσει η εταιρεία, καθώς η εγγύηση δεν ισχύει λόγω της υπαιτιότητας.

Είναι γεγονός (από την μακρόχρονη πείρα μου στις επισκευές των κινητών τηλεφώνων) ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις συσκευές που επιστρέφουν από τα σέρβις των εταιρειών, έχει πράγματι υγρασία στην πλακέτα. Και διερωτώνται οι κάτοχοι πως έγινε αυτό αφού η συσκευή τους δεν βράχηκε και δυσαρεστούνται και διαμαρτύρονται. Αδίκως για εμένα γιατί θα πρέπει κάποιος να λάβει σοβαρά υποψιν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω:

Κατ αρχάς μην μιλάτε στο τηλέφωνο όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα. Η υγρασία θα εισχωρήσει στην κάτω μεριά του πληκτρολογίου και εκείνο είναι το πρώτο σημείο που κοιτούν οι τεχνικοί όταν επισκευάζουν ένα τηλέφωνο.

Μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο με βρεγμένα η ιδρωμένα χέρια θα αντιμετωπίσετε την ίδια περίπτωση.

Μην μιλάτε στο τηλέφωνο σας όταν βρέχει η ακόμη και όταν ψιχαλίζει. Αρκούν μερικές σταγόνες νερού για να βγει το τηλέφωνο σας εκτός εγγύησης.

Μην δίνετε το τηλέφωνο σας σε μωρά παιδιά. Θα το βάλουν στο στόμα και τα σάλια τους θα ποτίσουν το βύσμα φόρτισης,. Τα σάλια τους θα βγάλουν το τηλέφωνο εκτός εγγύησης.

Μην αφήνετε το κινητό σας τηλέφωνο σε μέρη όπου υπάρχει κίνδυνος να πέσουν επάνω του υγρά η νερό.

Μην αφήνετε το κινητό σας σε μέρη που υπάρχει μεγάλη υγρασία και αποφύγετε την παραμονή του κινητού σας τηλεφώνου σε μέρη με χαμηλή η υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι κινδυνεύει με καταστροφή.

Χρησιμοποιείτε μια θήκη για το τηλέφωνο σας η ένα προφυλακτικό όπως μου είπε κάποτε ένας πελάτης μου, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση συσκευής.

Αντικατάσταση γίνεται μόνο από την εταιρεία κατά την κρίση της και ποτέ από τα καταστήματα που συνεργάζονται με τα δίκτυα

Συνήθως γίνονται εάν παρουσιασθεί κάποιο πρόβλημα μετά από λίγες ώρες λειτουργίας και για συγκεκριμένες βλάβες. Δηλαδή, εάν η συσκευή σβήσει και δεν ξανανάψει, όταν δεν φορτίζει, όταν χάσει το δίκτυο (δεν μπορεί να επικοινωνήσει με άλλο τηλέφωνο) και όταν σταλεί στο σέρβις για επισκευή με την ίδια βλάβη για πάνω από δυο φορές. Δεν δικαιολογείται αντικατάσταση συσκευής όταν υπάρχει πρόβλημα λογισμικού, αν δηλαδή το πρόβλημα αποκαθιστάται μα μια απλή αναβάθμιση.

Πάντως το ποσοστό των συσκευών που αντικαθίστανται είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις συσκευές που στέλνονται για επισκευή. Με λίγα λόγια πρέπει η συσκευή να έχει πολύ σοβαρή βλάβη, μη επισκευασιμη, και να έχει δουλέψει όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες.

Τι προβλέπει ο νόμος.

Ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή (2251/1994 που τροποποιήθηκε με τον 3587/2007) προβλέπει ότι:

Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα η με σύμβολα διεθνώς κατοχυρωμένα, σαφείς οδηγίες για την ασφαλή χρήση, διατήρηση και συντήρηση του προϊόντος.

Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων.

Για ένα ελαττωματικό προϊόν ευθύνεται ο παραγωγός, αλλά στην περίπτωση που ένα προϊόν είναι εισαγόμενο ο εισαγωγέας είναι αυτός που έχει την ίδια ευθύνη με τον παραγωγό.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος η ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προϊόν η ανταλλακτικό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ- ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Μήνυμα Αναγνώστη: Τι ζητάνε για εγγυήσεις οι Φινλανδοί

Καλημέρα.
Διάβασε τι γράφει η RAI για το τί εχέγγυα ζητάν οι Φινλανδοί.
Βάλτο ανάρτηση ρε φίλε να δούμε τι έχουν να πουν επ' αυτού οι κ.κ. Βουλευτές/ψηφοφόροι του Εφαρμοστικού Νόμου, του Νομού μας.
Για να δούμε τι έχουν να απαντήσουν!
Τάκης

...Μετάφραση: ..........

"Για να δώσει νέα δάνεια στην Ελλάδα, η Φινλανδία ζητά εγγυήσεις σε κρατικά αγαθά: δηλαδή την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και τα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Φιλανδοί έβαλαν σαν "κόκκινη γραμμή" εγγυήσεις φερεγγυότητας και υπολόγισαν ότι η Ελλάδα διαθέτει κρατική περιουσία πάνω από 300 δις που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την απαίτηση"

http://www.televideo.rai.it/...

Inna - Sun Is UpΟι στίχοι


All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.

Sun is up
Move your body
I got moves and all the night I will not sit, yeah.
I came up
For this party
i wont stop till mr.dj stops the beat, yeah sun is up

Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.

All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.
Ohh.

All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.
Ohh.

Sun is up
Move your body
I got moves and all the night I will not sit, yeah.
I came up
For this party
i wont stop till mr.dj stops the beat, yeah sun is up

Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.

All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.
Ohh.

All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.
Ohh.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Alexander Calder

Ο Alexander Calder ήταν ένας Αμερικανός γλύπτης που εισήγαγε την ένοια του κινητού στην τέχνη.

Δημιούργησε πολλούς πίνακες .........

ζωγραφικής, λιθογραφίες, παιχνίδια, ταπισερί, κοσμήματα και αντικείμενα οικιακής χρήσης.

Σε αυτόν τον σπουδάιο γλύπτη σήμερα η google ανήμερα των γενεθλίων του του αφιερώνει το λοτότυπο της.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Ολόκληρο το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου Φιλιατρών

ΜΟΝΟ στο Φιλιατρά News
ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πρόγραμμα προβολών


Κυκλοφόρησε το πρόγραμμα θερινών προβολών της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών όπως πάντα στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης και φυσικά κάτω από τ' άστρα.
Ενα πρόγραμμα που σας υπόσχεται ...........

μαγευτικά ταξίδια στον κόσμο της 7ης Τέχνης μέσα απο ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Το Φιλιατρά News κατάφερε και εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ολόκληρο το πρόγραμμα των θερινών προβολών και σας το παρουσιάζει.

Τα κινηματογραφικά ταξίδια ξεκινούν αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 21:30 με την εξαιρετική ταινία "Το λουλούδι της Ερήμου" (ΠΑΙΧΤΗΚΕ)


Από τις 29 Ιουλίου έως και τη 1η Αυγούστου θα προβάλεται η δραματική ταινία Η τελευταία ακροβάτης της Μαδρίτης [ Balada Triste de Trompeta ] Του Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια
Με τους: Κάρλος Αρέγιες, καρολίνα Μπάνγκ, Αντονία Νε Λα Τόρε
Διάρκεια 107΄ (ΠΑΙΧΤΗΚΕ)Αμέσως μετά από τις 5 έως και τις 8 Αυγούστου θα προβάλεται το δραματικό θρίλερ Μαύρος κύκνος [ Black Swan ]Του Ντάρεν Αρονόφρσκι
Με τους: Μίλα Κούνις, Νάταλι Πόρτμαν, Γουϊόνα Ράϊντερ,
Προβολές: 5, 6, 7, 8 Αυγούστου
Διάρκεια 108΄ (ΠΑΙΧΤΗΚΕ)


Αμέσως μετά από 12 έως και 16 Αυγούστου έρχεται το απόλυτο κινηματογραφικό ταξίδι με τους Πειρατές της Καραϊβικής 4: Σε άγνωστα νερά. [ Pirates of the Caribbean 4: On stranger Tides ] Του Ρόμπ Μάρσαλ
Με τους Τζόνι Nτεπ, Πενέλεοπε κρούζ, Ιαν Μακ Σέϊν, Τζέφρυ Ρας (ΠΑΙΧΤΗΚΕ)


Στις 17, 18, και 19 του Αυγούστου Εμβόλιμα θα προβληθούν Οι Ιππείς της Πύλου του Nίκου Καλογερόπουλου με τους Νίκο Καλογερόπουλο, Ηλία λογοθέτη, Τάκη Σπυριδάκη, Βάνα Μπάρμπα, Ιουλία Καλογρίδη , Δημήτρη Καμπερίδη. (ΠΑΙΧΤΗΚΕ)

Η Δραματική – Ιστορική ταινία Ο λόγος του βασιλιά [ Τhe king Speech ] Του Τόμ Χούπερ
Με τους Έλντα Μπόναμ Κάερτερ Γκαϊ Πίρς Κόλιν Φέρθ, Μαϊκλ Γκαμπόν έρχεται για να μας κρατήσει συντροφιά από τις 20 έως και τις 23 Αυγούστου. (ΠΑΙΧΤΗΚΕ)


Το Θρίλερ Απόλυτη Ευφυϊα [ Limitless ] Του Νιλ Μπέργκερ
Με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο Μπράντλεϊ Κούπερ Είμπι Κόρνις, Ανα Φριελ πάιρνει σειρά από τις 26 μέχρι και τις 29 Αυγούστου. (ΠΑΙΧΤΗΚΕ)


Τέλος η Κοινωνική ταινία Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων [ The Lincoln Lawyer ] του Μπράντ Φέρμαν
Με τους: Μάθιου ΜακΚόναχι, Ράϊαν Φιλίπε, Μαρίζα Τομέϊ, από τις 2 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου έρχεται για να κλείσει την φετινή σαιζόν
Δείτε εδώ λεπτομέρειες για την ταινία.


Εμείς σας ευχόμαστε καλές κινηματογραφικές βραδιές, και φυσικά κάτω από τ' αστέρια.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε πρίν ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Σε λίγο θα σας ενημερώσουμε για μέγεθος και επίκεντρο

UPDATE

Ο Σεισμός που έγινε νωρίτερα ήταν 4,4R με επίκεντρο 21 km Νοτιοανατολικά της Πύλου.«Όχι» σε λουκέτα στα νοσοκομεία, «ναι» σε διοικητικές συγχωνεύσεις λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Χωρίς λουκέτα σε νοσοκομεία, αλλά με πολλές διοικητικές συγχωνεύσεις, επιστημονικές συνεργασίες και μείωση των κλινών σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα, προχωρά το υπουργείο Υγείας την αναδιάταξη του ΕΣΥ.

Μέρος του τελικού σχεδίου ανακοίνωσε ...........

την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι με την αναδιάταξη προσπαθεί να δώσει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν 25 δισ. ευρώ τον χρόνο και εξακολουθούν να δηλώνουν ότι δεν έχουν καλή υγεία.

Με τη φράση «το αχανές δεν διοικείται», ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη μείωση των διοικητών από 131 σε 77 στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, την μετατροπή οκτώ υγειονομικών δομών, την επιστημονική συνεργασία έξι νοσοκομείων με άλλα και τη μείωση των οργανικών κλινών από 46.873 σε 35.815.

Όπως είπε, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις και για τις συνενώσεις των κλινικών και εξήγησε ότι προσδοκά να μειωθούν περισσότερο οι κλίνες στις νέες δομές, οι οποίες θα είναι πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές. Επίσης, θα γίνουν γνωστές οι οκτώ δομές, που αλλάζουν χρήση.

Οι έξι επιστημονικές συνεργασίες αφορούν: «Το Ωνάσειο με το Αττικό, το νοσοκομείο Ρόδου με αυτό της Λέρου, το Τζάνειο με το Μεταξά, το Γρεβενών με αυτό της Καστοριάς, το Σισμανόγλειο της Κομοτηνής με το πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης και το Παίδων Καραμανδάνειο με το πανεπιστημιακό της Πάτρας».

Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια που αφορά κυρίως την Αττική, συνενώνονται διοικητικά με το Σισμανόγλειο τα νοσοκομεία Μελισσίων και το 1ο ΙΚΑ, το ογκολογικό Κηφισιάς με το νοσοκομείο Πατησίων, το Αγία Όλγα με το 7ο ΙΚΑ και την Παμακάριστο, ο Άγιος Σάββας με το 6ο ογκολογικό του ΙΚΑ, το Έλενα με το Αλεξάνδρα και το Σπηλιοπούλειο, ο Ευαγγελισμός με το Οφθαλμιατρείο, την Πολυκλινική και το 3ο ΙΚΑ. Το Σωτηρία με το Γ.Κρατικό Αθηνών, το Αρεταίειο με το Αιγινίτειο και το Ευγενίδιο, τα Νοσοκομεία Παίδων Α. Σοφία, Α. Κυριακού και Π. Πεντέλης, θα έχουν κοινή διοίκηση.

Στην 2η ΥΠΕ, που αφορά τον Πειραιά και τα νησιά, θα συνδιοικούνται το Τζάνειο με το Μεταξά. Το Θριάσειο με το Αττικό το Ασκληπιείο της Βούλας και το Ωνάσειο. Το Νίκαιας με το Δυτικής Αττικής «Α. Βαρβάρα». Το Δαφνί με το Δρομοκαϊτειο, το νοσοκομείο Σύρου με το Νάξου, το νοσοκομείο Ρόδου με αυτό της Κω και το θεραπευτήριο Λέρου, το νοσοκομείο Σάμου με αυτό της Ικαρίας και το νοσοκομείο της Μυτιλήνης με αυτό της Λήμνου.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο εγχείρημα των συγχωνεύσεων είπε ότι «μια σημαντική εργασία φτάνει στο τέλος της και παρότι μπορεί να έχουν γίνει κάποια λάθη, το σημαντικό που μένει είναι ότι επιτέλους το σύστημα υγείας θα μπορεί να μετράται».

in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Να υποθέσουμε ότι ο υπουργός της κυβέρνησης του μνημονίου μετα το γενικό κράξιμο που έφαγε για τα περί συγχώνευσης νοσοκομείων και γενικά όλη την κατάπτυστη πρόταση του που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο αναδιπλώθηκε στο 100%;;;;;

Η Νάντια σε Παπαϊωάννου, Πεταλωτή και Σκανδάμη για τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, την Τετάρτη 20/07/11, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε αναλυτικά το ζήτημα της δυνατότητας δημιουργίας σύγχρονου και ασφαλούς σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Σκανδάμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Μεσσήνια ..........

βουλευτής ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με την αποδοχή που έχει από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία. Επίσης, τόνισε ότι το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και εύλογο, αφού τα δύο από τα τρία Πρωτοδικεία που απαρτίζουν το Εφετείο Καλαμάτας βρίσκονται στη Μεσσηνία κι έτσι θα επιτευχθεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενίσχυσή του.

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις της κας. Γιαννακοπούλου και θα εξετάσει το ζήτημα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων, που είναι σε εξέλιξη, και σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Η Νάντια με Σκανδαλίδη και Δριβελέγκα για τις ζημιές από περονόσπορο

Σε συνάντηση της κας. Γιαννακοπούλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη και τον Υφυπουργό κ. Δριβελέγκα στη Βουλή, την Πέμπτη 21/07/11, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε αναλυτικά το ζήτημα των εκτεταμένων ζημιών στην αμπελοκαλλιέργεια και τη σταφιδοκαλλιέργεια στο νομό Μεσσηνίας και γενικότερα στη χώρα, λόγω του περονόσπορου που ευνοήθηκε από τα καιρικά φαινόμενα.

Η κ. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε την ηγεσία .........

του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στη Μεσσηνία σημειώθηκε εκτεταμένη καταστροφή στην παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, οινοστάφυλων και σταφίδας, με σοβαρές συνέπειες και στην παραγωγικότητα της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, καθώς και για την εξάπλωση του περονόσπορου.

Σε απάντηση των παραπάνω, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκας ενημέρωσε την κα. Γιαννακοπούλου ότι: οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των περιοχών που έχουν πληγεί από περονόσπορο, όπως η Μεσσηνία, πρέπει να υποβάλουν αίτημα σύστασης επιστημονικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες εξάπλωσης της ασθένειας προκειμένου το Υπουργείο να έχει εικόνα για τις ζημιές κατά περιοχή και στο σύνολό τους».

Πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη - Νέο κύμα καύσωνα από το Σαββατοκύριακο

Ανάσα δροσιάς από σήμερα καθώς ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση 4-5 βαθμών, με μέγιστη θερμοκρασία τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου, και στη Θεσσαλονίκη από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη η ΕΜΥ..........

προβλέπει τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο η ΕΜΥ προβλέπει μέγιστη θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 32 και τους 35 βαθμούς αντίστοιχα. Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά 4 βαθμούς, θα κρατήσουν μέχρι την Παρασκευή καθώς, από το Σαββατοκύριακο, αναμένεται νέο θερμό κύμα.

real.gr

Μιχάλης Τιμοσίδης «Δεν καταργούμε τίποτε, δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο»

Στις αλλαγές που σχεδιάζονται στον τομέα της υγείας αλλά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου.

«Δεν καταργούμε τίποτε, δεν κλείνει ........

κανένα νοσοκομείο, δεν απολύεται κανείς εργαζόμενος. Μειώνουμε τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας χωρίς να καταργηθεί κανένα νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι οι διοικήσεις από 132 θα γίνουν 83 και θα υπάρχουν και 50 αναπληρωτές διοικητές με συμβούλιο διοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τις κλινικές τμήματα τόνισε ότι θα γίνουν συνενώσεις καθώς ο αριθμός τους έχει φτάσει τις 1960 ενώ πριν 15 χρόνια ήταν μόλις 950. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι δεν προωθούνται μεγάλες αλλαγές. «Προχωρούμε απλώς ώστε να δώσουμε άλλο ρόλο στο νοσοκομείο Λοιμωδών και στο Δερματολογικών Νοσημάτων» σχολίασε και παρέπεμψε στις τελικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου που θα γίνουν μεθαύριο.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, ο κ. Τιμοσίδης απάντησε: «αναγνωρίζω την αγωνία και το φόβο όσων κινητοποιούνται γιατί υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση αυτό το χρονικό διάστημα». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μετά τις απαραίτητες διορθώσεις και την επεξεργασία όλων των παρατηρήσεων που έχουν υποβληθεί, «οι τελικές ανακοινώσεις δεν θα δικαιολογούν αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις».

Real.gr

Inna - AmazingΟι στίχοι


Dangerous feelings break out my soul
It's just the meaning of being alone
I need you here wherever you are
I need you now to take me so far
I wanna run like the speed of the sound
I was somewhere , I 'm sure you're around
You give me now the meaning of life...
With you I'm feeling alive
Ooooooo...


Why you're lookin' like that
I'm burning like fire
I wanna be higher
Just let me know
Why you're lookin' like that
You're driving me crazy
You're lookin' amazingWhy you're lookin' like that
I'm burning like fire
I wanna be higher
Just let me know
Why you're lookin' like that
You're driving me crazy
You're lookin' amazing

Why you're lookin' like that
I'm burning like fire
I wanna be higher
Just let me know
Why you're lookin' like that
You're driving me crazy
You're lookin' amazïng

Why you're lookin' like that
I'm burning like fire
I wanna be higher
Just let me know
Why you're lookin' like that
You're driving me crazy
You're lookin' amazïng

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Ο Οδυσσέας Βουδούρης για την ιδρυση Σοφρονιστικού καταστήματος στην Μεσσηνία

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στη Μεσσηνία διεξάγεται το τελευταίο διάστημα ένας ευρύς διάλογος μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων για τη λειτουργία σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του μόνιμου Εφετείου, που λειτουργεί στην Καλαμάτα από το Νοέμβριο 2004.

To βασικό κριτήριο χωροθέτησης σε περιφερειακό .........

επίπεδο είναι η προσπελασιμότητα, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της περιφέρειας. Επίσης, κριτήριο αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών κράτησης με γνώμονα την επανόρθωση των κρατουμένων, την προετοιμασία για την κοινωνική επανένταξή τους, καθώς και η προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Αγαπητέ Υπουργέ,
Η λειτουργία ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος αποτελεί σήμερα Παμμεσσηνιακό αίτημα, αναμφίβολα ενδυναμώνει τη λειτουργία του Εφετείου και τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και τυγχάνει της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Ευελπιστώντας ότι θα μελετήσετε το αίτημα αυτό, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.»

Ερώτηση Κουσελά για τις σοβαρές ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την άμεση κάλυψη των εκτεταμένων ζημιών από περονόσπορο στην αμπελοκαλλιέργεια και τη σταφιδοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, παρά τους αλλεπάλληλους ψεκασμούς και τα έγκαιρα μέτρα που είχαν λάβει οι παραγωγοί για την προστασία των αμπελιών τους, οι καλλιέργειες επλήγησαν σοβαρά από περονόσπορο, η ανάπτυξη του οποίου ευνοήθηκε από τις ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες (συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από μεταπτώσεις της θερμοκρασίας και από υψηλά ποσοστά υγρασίας), οι οποίες επικράτησαν από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου. Το αποτέλεσμα ήταν να πληγούν τα κλήματα στη φάση αύξησης του καρπού, με σοβαρές ζημιές, που συχνά ξεπερνούν το 50% της παραγωγής.

Όπως και σε άλλες αμπελουργικές ζώνες της χώρας, όπου παρά τους διαρκείς προληπτικούς ψεκασμούς, επικράτησαν παρόμοιες ακραίες και ασυνήθεις καιρικές συνθήκες, οι οποίες ευνόησαν την ανάπτυξη και την αδυναμία ελέγχου του περονόσπορου, στη Μεσσηνία σημειώνεται εκτεταμένη καταστροφή στην παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, οινοστάφιλων και σταφίδας, ενω επηρεάζεται αρνητικά η παραγωγικότητα και της επόμενης παραγωγικής περιόδου.

Έχοντας ήδη από πέρυσι υποστεί μειώσεις στο εισόδημά τους από την αρνητική εξέλιξη των τιμών, οι αμπελουργοί φέτος υφίστανται εκτεταμένες ζημιές από την πρωτοφανή ανθεκτικότητα και τη γρήγορη εξάπλωση του περονόσπορου. Βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αδυνατώντας όχι μόνο να καλύψουν τα τρέχοντα καλλιεργητικά έξοδα, αλλά και το πρόσθετο υψηλό κόστος των αλλεπάλληλων ψεκασμών για τον έλεγχο του περονόσπορου.

Στη βάση όσων προαναφέρθηκαν, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες ένταξης αυτών των ζημιών σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), το οποίο να υποβληθεί το ταχύτερο προς έγκριση στην Ε.Ε.;
- Λαμβανομένης υπόψη της καταστροφικής έκτασης του φαινομένου και της επιτακτικής ανάγκης άμεσης αποζημίωσης των παραγωγών, προτίθεται εναλλακτικά να εντάξει αυτές τις ζημιές στη διαδικασία των κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων, μέσω ΕΛΓΑ;
- Τι γενικότερα μέτρα προτίθεται να λάβει για τη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις παραπάνω σοβαρές απώλειες παραγωγής, φυτικού κεφαλαίου και εισοδήματος, για να μη φτάσουν πλέον στο σημείο να εγκαταλείψουν μια ποιοτική και ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα αγροτική καλλιέργεια; »

Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας

Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ της καλαμάταςγιανα παρουσιάσει το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου για το 2011.
Ο τρόπος μας άρεσε και ελπίζουμε να το υιοθετήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Δήμος Τριφυλίας Κατασχετήρια 424 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο Δήμος Τριφυλίας ήδη από τους έξι πρώτους μήνες λειτουργίας του και τα κατασχετήρια εργολάβων και προμηθευτών είναι απανωτά.

Από το Φεβρουάριο μέχρι και χθες είχαν εκδοθεί 10 κατασχετήρια, κατά του Δήμου Τριφυλίας, στα χέρια της Αγροτικής Τράπεζας, ως τρίτης, καθώς και οι αντίστοιχες διαταγές πληρωμών, σύμφωνα με τις οποίες υποχρεούται να καταβάλει σε εργολάβους και προμηθευτές συνολικά το ποσό των 424.071,65 ευρώ!

Συγκεκριμένα, τα κατασχετήρια έχουν ως εξής: ......

1) 198.927,58 ευρώ,
2) 5.852,82 ευρώ,
3) 19.367,59 ευρώ,
4) 32.040,51 ευρώ,
5) 8.134,17 ευρώ,
6) 3.537,57 ευρώ,
7) 13.315,12 ευρώ,
8) 5.874,80 ευρώ,
9) 86.923,49 ευρώ και
10) 50.098,00 ευρώ.

Αν συνυπολογίσει κανείς κατασχετήρια που είχαν εκδοθεί σε βάρος πρώην Δήμων που ενώθηκαν και αποτελούν, πλέον, τον ενιαίο Δήμο Τριφυλίας, το σύνολο των κατασχετηρίων αυξάνεται κατά πολύ. Κι αν σε αυτό το σύνολο προστεθούν πολλά κατασχετήρια που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, τότε το γενικό συνολικό ποσό των κατασχετηρίων σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας, μαζί βεβαίως με τις αντίστοιχες διαταγές πληρωμών, ανέρχεται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, όπως και τα μέχρι στιγμής ανερχόμενα σε 424.000 ευρώ περίπου, «δεσμεύουν» τα αντίστοιχα και ανάλογα ποσά από το λογαριασμό του Δήμου στην Αγροτική Τράπεζα.

Ο Δήμος από την πλευρά του ασκεί τα ένδικα μέσα που μπορεί αιτούμενος την αναστολή κατά των κατασχετηρίων και των διαταγών πληρωμής και κατ’ αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο για να βρει τα χρήματα να πληρώσει εργολάβους και προμηθευτές. Ουσιαστικά αναγνωρίζει τις οφειλές του, αλλά, για την ώρα, όπως αποδεικνύεται, αδυνατεί να πληρώσει, καθώς το ταμείο έχει βαρέσει «κόκκινο».

Τι θα γίνει, πού θα καταλήξει αυτή η θλιβερή οικονομική κατάσταση, παραμένει άγνωστο.
Συν όλα τα άλλα για τα οποία ευθύνη φέρει η Πολιτεία, όπως η μη απόδοση των οφειλόμενων πόρων και της ΣΑΤΑ εγκαίρως, υπάρχει στο Δήμο τεράστια υστέρηση στην είσπραξη ακόμη και των ανταποδοτικών τελών, σε κάποιες δημοτικές ενότητες.

Γκρέγκορ Μέντελ

Ο Γκρέγκορ Γιόχαν Μέντελ (Gregor Mendel) ήταν ένας Αυστριακός μοναχός, γνωστός για τις μελέτες που πραγματοποίησε σχετικά με τους μηχανισμούς της κληρονομικότητας χαρακτηριστικών στα φυτά.

Συχνά αναφέρεται και ως ο "πατέρας της .........

Γενετικής", λόγω της σημασίας που είχαν οι νόμοι της Μεντελικής κληρονομικότητας και για τη μελέτη της κληρονομικότητας στα υπόλοιπα είδη, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Η αναγνώριση του επιστημονικού έργου του Μέντελ πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, δύο δεκαετίες μετά το θάνατό του.

Ο Γκρέγκορ Μέντελ (20 Ιουλίου[1], 1822 – 6 Ιανουαρίου, 1884) γεννήθηκε στην πόλη Χάιντσεντορφ της τότε Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Το ενδιαφέρον του για τις Φυσικές Επιστήμες αναπτύχθηκε αρκετά νωρίς. Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας ο Μέντελ δούλεψε ως κηπουρός, ενώ σπούδασε για 2 χρόνια στο Φιλοσοφικό Ινστιτούτο του Όλομουτς. Το 1843 μόνασε στη μονή του τάγματος των Αυγουστινιανών στο Μπρυν (σημερινό Μπρνο, στην Τσεχία). Ο Μέντελ γεννήθηκε με το όνομα Γιόχαν, το όνομα 'Γκρέγκορ' το απέκτησε με την είσοδό του στη μοναστική ζωή. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1847, ενώ το 1850 έδωσε εξετάσεις για τακτικός δάσκαλος, χωρίς όμως επιτυχία. Ένα χρόνο αργότερα στάλθηκε από τη μονή του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης για σπουδές φυσικής, χημείας, μαθηματικών, ζωολογία και βοτανικής. Το 1854 επέστρεψε στο Μπρυν και δίδαξε Φυσικές επιστήμες στο Γυμνάσιο της πόλης. Στον κήπο της μονής του Μπρυν, ανάμεσα στα έτη 1856 και 1863, ο Μέντελ καλλιέργησε και μελέτησε περίπου 28.000 μπιζελιές. Τα πειράματα του οδήγησαν στη διατύπωση δύο νόμων σχετικά με τη κληρονομική διάδοση χαρακτηριστικών από γενιά σε γενιά φυτών. Αργότερα οι νόμοι αυτοί έγιναν γνωστοί ως 'νόμοι της Μεντελικής κληρονομικότητας' και αποτέλεσαν γενεσιουργό παράγοντα για την επιστήμη της Γενετικής.
Ο Γκρέγκορ Μέντελ - μνημείο στην πόλη Όλομουτς

Η έλξη του Μέντελ προς τη βοτανική έρευνα βασιζόταν στην αγάπη του για τη φύση. Οι σημειώσεις του Μέντελ στο περιθώριο (πολύ πρόσφατων τότε) έργων του Κάρολου Δαρβίνου επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις στον τομέα της βοτανικής, αγοράζοντας και μελετώντας πρόσφατα εκδοθέντα βιβλία. Σημειώνεται βέβαια πως δεν ενδιαφερόταν μόνο για τα φυτά, αλλά και για τομείς όπως η μετεωρολογία και οι θεωρίες της εξέλιξης.

Ο Μέντελ συχνά αναρωτιόταν για τον τρόπο που τα φυτά αποκτούσαν μη τυπικά χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας του στον κήπο του μοναστηριού, εντόπισε μια μη τυπική ποικιλία του φυτού ornamental. Το μεταφύτευσε δίπλα σε μια τυπική ποικιλία του φυτού και επιδίωξε να παρατηρήσει αν στην επόμενη γενιά θα υπήρχε κάποια αλλαγή των χαρακτηριστικών της. Διαπίστωσε ότι τα φυτά-απόγονοι διατηρούσαν τα βασικά χαρακτηριστικά των προγόνων τους, με άλλα λόγια δεν επηρεάζονταν από το περιβάλλον. Αυτό το απλό 'πείραμα' αποτέλεσε γενεσιουργό αιτία για την ιδέα της κληρονομικότητας.

Το 1865, ο Μέντελ ανακοίνωσε σε δύο συναντήσεις της Φυσιογνωστικής Εταιρίας του Μπρυν τα αποτελέσματά του, τα οποία την ίδια χρονιά δημοσιεύτηκαν σε ένα άρθρο με τον τίτλο Πειράματα στον Υβριδισμό Φυτών ("Experiments on Plant Hybridization"). Ο Μέντελ έστειλε τα αποτελέσματά του στον Ελβετό Καρλ Βίλχελμ φον Νάγκελι, σημαντικό βοτανικό της εποχής, ο οποίος όμως δεν τα θεώρησε σημαντικά. Το 1869 ακολούθησε και δεύτερη δημοσίευσή τους, όμως παρά τις προσπάθειές του, η σημασία της έρευνας του Μέντελ αγνοήθηκε (προσωρινά) από την επιστημονική κοινότητα.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα επηρέασε τον Αυστριακό μοναχό, καθώς αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα τα πειράματά του (η αλήθεια είναι πως ίσως ούτε ο ίδιος είχε αντιληφθεί τη σημασία των αποτελεσμάτων του, καθώς θεωρούσε πως η εφαρμογή τους περιοριζόταν σε περιορισμένο αριθμό ειδών). Έκτοτε ασχολήθηκε με τη διοίκηση του μοναστηριού του Μπρυν μέχρι το θάνατό του, στις 6 Ιανουαρίου του 1884, από χρόνια νεφρίτιδα.

Εκδήλωση καλοκαίρι 2011 με τα παιδιά του Γυμνασίου Φιλιατρών

Ο σύλλογός μας και το Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο Ν. Μεσσηνίας σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 7:30 - 11:00 μ.μ θα πραγματοποιήσουν στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους εφήβους και τους νέους της πόλης μας.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι: "Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου για να αποκτήσει χρώμα η ζωή".

Περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες νέων (στίχοι, μελοποίηση, εκτέλεση), απαγγελία ποιημάτων, γκράφιτι, έκθεση φωτογραφίας και χορό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί η .........

δημιουργικότητα, να αναδειχθούν οι δεξιότητες των νέων, να ενισχυθεί η δυνατότητα έκφρασής τους και η θετική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργάζεται και να είναι κοντά στους νέους. Οι νέοι μπορούν και οφείλουν να δίνουν χρώμα στη ζωή με τη φαντασία τους, τη δύναμη και τον αυθορμητισμό τους. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα είναι κοντά τους.

Σας περιμένουμε!!!!!

Η εκδήλωση αυτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία κάποιων ανθρώπων.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι:
AGROLAND-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΤΕ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΝΑΨΥΚΤΉΡΙΟ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΞΥΓΚΑ ΑΛΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ-ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΣΕΡΑΦΗΜ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΧΡΏΜΑΤΑ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
MOTO STIHL-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
PET SHOP-ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ-ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ ΛΙΖΕΤΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΒΟΡΙΣΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΤΕΙΟ-ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΥΣΙΜΑ-ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΝΑΒΙΚΗ-ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ-ΜΠΕΚΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
GLAMOUR-ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
SPORTNET KAFE
QUORE-ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ-ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΙΖΑ ΜΠΑΧΜΑΝ
ALMA SPORT
ΥΑΛΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ-ΦΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ-ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ-ΛΑΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ANCO PRESS
Εκφράζουμε σε όλους τις θερμές μας ευχαριστίες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ....ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ....ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΟΣ


Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ....ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Χρόνια τώρα δημότης της πόλης μας, βλεπω να περνούν πολιτευτές, Δημάρχοι, Σύμβουλοι, άλλοι να κάνουν κάποια πράγματα και άλλοι όχι.
Μπορώ να το δεχτώ.
Μπορώ να δεχτώ τον Φιλιατρινό πολίτη που έχει καθαρό το σπίτι του και τον περιβάλλοντα χώρο του.
Δεν μπορώ να δεχτώ όμως τον βρωμιάρη .............

που αφήνει τα σκουπίδια του 3 κάδους παρακάτω για μην μυρίσει το σπίτι του (άσχετα αν μυρισει του γείτονα).
Μπορώ να δεχτώ τον σύμβουλο που τρέχει και προσπαθεί να βελτιώσει τον τρόπο ζωής μας...
Δεν μπορώ όμως να δεχτώ τον γραβατάκια πρόεδρο της Δ.Ε. που δεν σηκώνει τον κόλο του απο την καρέκλα απο το πρωι μεχρι την ώρα του ούζου....
Μπορώ να δεχτώ τον Δήμαρχο που αγωνιά για τον τόπο του και τους Δημότες του..
Οχι όμως αυτον που καταστρέφει τα εργα των προηγουμένων.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ..........ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ.
....................................................................
ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ????
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ????
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ?
ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ?
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ FILIATRANEWS?
ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΚΟΠΗΚΑΝ...
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΤΙΖΕΤΕ...
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΨΙΛΟΜΑΖΕΥΤΙΚΑΝ...
ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ...
Ο ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΟΥΖΑ ,
ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ....
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ.
ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Αφιέρωμα στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης από τον «Αλγόριθμο» στη Μεσσήνη

Αφιέρωμα στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποίησε στη Μεσσήνη τη Παρασκευή 15 Ιουλίου η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος». Η εκδήλωση περιελάμβανε τη προβολή ντοκιμαντέρ και ταινίας με θέμα τη κοινωνική δικτύωση μέσο του διαδικτύου.

Η εκδήλωση υπάγεται στην «εκστρατεία» της σχολής για την «αμφίδρομη σχέση παιδιού και υπολογιστή».

Όσοι παρακολούθησαν το αφιέρωμα είχαν την .........

ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη «σύγχρονη» μορφή κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις «παγίδες» που κρύβουν ορισμένες ιστοσελίδες, όπως οι «ανώνυμες» επιθέσεις, ο «διασυρμός» της προσωπικότητας, η διαρροή «ευαίσθητων» προσωπικών δεδομένων.

Μέρος του υλικού που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα www.algorithmosmes.blogspot.com

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων άφησε ο Βενιζέλος [ VIDEO ]

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης «μπορεί να βρεθεί σχήμα, που θα ικανοποιεί και τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και την ΕΚΤ», σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα προς την Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας ........

στην τηλεόραση του Σκάι, επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, διότι η οποιαδήποτε ασάφεια και αμηχανία (ως αποτέλεσμα της Συνόδου) θα στείλει πολύ άσχημα μηνύματα».

Ο υπουργός επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις, ότι «θέλουμε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, σε συνάρτηση με δύο απαράβατους όρους: την απόφαση, έως τις 15 Σεπτεμβρίου και την 6η δόση, για την κάλυψη χωρίς προβλήματα των δανειακών αναγκών της χώρας και την εξασφάλιση ρευστότητας».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ σήμερα, θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τους υπολοίπους των κρατών - μελών της ευρωζώνης.

Ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες, ο υπουργός είπε ότι στην περίπτωση της συμμετοχής ιδιωτών στο νέο δανειακό πρόγραμμα, αυτές θα έχουν κατ’ ανάγκη μεγάλη συμμετοχή, διότι διακρατούν ομόλογα αξίας περίπου 40 δισ. ευρώ (με χρονικό ορίζοντα το 2015).

Ανέφερε, ακόμη, ότι η πιθανή εγγραφή ζημιών, δεν θα εξαρτάται από τη συμμετοχή τους, αλλά από τους διεθνείς εκτιμητικούς οίκους.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν απολύσεις μετά το κλείσιμο των πρώτων 25 οργανισμών του Δημοσίου (με όφελος περίπου 0,2% του ΑΕΠ από μείωση λειτουργικού και μισθολογικού κόστους), επισήμανε ότι «ισχύει ό,τι έχει ψηφισθεί στο Μεσοπρόθεσμο, ισχύει η εργασιακή εφεδρεία».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μέσω του οποίου η κυβέρνηση υπόσχεται δικαιότερη κατανομή βαρών, θα ψηφισθεί το φθινόπωρο και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Δήλωσε, επίσης, ότι το κλιμάκιο της τρόικας, που θα έρθει στην Ελλάδα στις 16 Αυγούστου για τη νέα αξιολόγηση της οικονομίας, θα «μετρήσει κλίμα και τάσεις» και αυτά θα είναι θετικά.

Στην ερώτηση, πάντως, εάν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, είπε ότι «δεν θα κάνω δήλωση, πως δεν θα πάρω ποτέ νέα μέτρα, γιατί θα την έχετε στο βίντεο και θα την παίζετε συνέχεια. Στόχος είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί».Η μορφή του Ιησού σε...απόδειξη! [ VIDEO ]

Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει χιλιάδες αναφορές σχετικά με την ανεξήγητη εμφάνιση της μορφής του Ιησού στα πιο περίεργα αντικείμενα. Για παράδειγμα κάποιοι πιστοί εντόπισαν τη μορφή του κεντρικού προσώπου της χριστιανικής πίστης πάνω σε...κρέπες, σε κομμάτια από τυρί, σε τηγάνια αλλά και στα πούπουλα μιας κότας!
Τώρα υπήρξε μια νέα αναφορά ενός ζευγαριού.........

που "είδε" τη μορφή του Ιησού σε μια...απόδειξη από πολυκατάστημα!

Ειδικότερα, το συμβάν σημειώθηκε στην επαρχία Anderson της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ.

O Τζέικομπ Σίμονς και η αρραβωνιαστικιά του Γκέντρι Λι Σάδερλαντ ψώνισαν το Σάββατο σε πολυκατάστημα.

Τέσσερις μέρες μετά, καθώς επέστρεφαν από την εκκλησία, ο νεαρός παρατήρησε στο πάτωμα του διαμερίσματος την απόδειξη, πάνω στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπο του Χριστού όπως ισχυρίζονται.

Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας!Σκληρές δηλώσεις Σωτηρόπουλου αλλά… κατόπιν εορτής

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε πριν λίγο ο Β. Σωτηρόπουλος δυστυχώς τώρα και κατόπιν εορτής μια και δεν έκανε τίποτε να προλάβει την σημερινή δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην «Δυνατή Πελοπόννησο» κάτι που φαινόταν… πολύ καιρό πριν.

Η «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ.

Δηλώσεις του Βασίλη Σωτηρόπουλου , Περιφ. Συμβούλου Πελοποννήσου

ΝΑΥΠΛΙΟ 19/7/2011

Μετά από 7 μήνες, επί τέλους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ..........

εξέλεξε και τον συμπαραστάτη του πολίτη και των επιχειρήσεων, με παχυλές αποδοχές, για να μην παραπονούνται οι πολίτες από τη νέα αιρετή διακυβέρνηση ότι τους αγνοεί!.

Πρόκειται βέβαια για ένα θεσμό, άνευ ουσιαστικού αντικειμένου της αμφιλεγόμενης και προβληματικής μεταρρύθμισης της αυτοδιοίκησης με τον Νόμο «Καλλικράτη»

Η κοινωνία μας, όμως, έχει ανάγκη από μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και όχι από συνηγόρους και συμπαραστάτες με το υποκριτικό ενδιαφέρον και τα δημοκρατικά ψέματα, που δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτε το ουσιαστικό στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Θα μας κατηγορήσετε βέβαια πάλι, ότι εμείς δεν βλέπουμε το μέλλον και έχουμε αγκυλώσεις με το παρελθόν!. Δεν πειράζει. Αρκεί να διακρίνετε και εσείς τις διαχρονικές πολιτικές αξίες που άντεξαν σε κρίσιμες και δύσκολες πολιτικές περιόδους και όχι να παραπλανάτε το λαό με οράματα και αοριστολογίες.

Δυστυχώς όμως, για τον νεοσυσταθέντα θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, το αποτέλεσμα αυτής της εκλογής ήταν προϊόν αθεμίτου συναλλαγής και υποσχέσεων, με πλούσια δολώματα και ισχυρές πετονιές που πέταξε αφειδώς ο κ. Περιφερειάρχης , συνεπικουρούμενος και από άλλους πρόθυμους υψηλά ιστάμενους, προς τους συμβούλους των συνδυασμών της μειοψηφίας, αντί να προσφύγει σε μια έντιμη διαβούλευση και να εκλεγεί πρόσωπο κοινής αποδοχής!!.

Επαγγέλλονται καθημερινά οι σημερινοί κρατούντες την ανύψωση των πολιτικών ηθών και ότι θα καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα.!

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά με την μεθοδευμένη απαράδεκτη και έξω από κάθε πολιτική δεοντολογία χθεσινή ενέργεια, η Πελοπόννησος έγινε πρότυπο πολιτικού ευτελισμού με αποστασία και αποστάτες!.

Για μερικούς, οι αποστασίες είναι προνόμιο και γι’ αυτούς που τις επιδιώκουν, αλλά και γι’ αυτούς που υποκλίνονται. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι τις αποστασίες και τις προδοσίες πολλοί τις αγαπούν, τους προδότες και αποστάτες ουδείς!.

Και τους χθεσινούς αποστάτες τους φανέρωσαν τα αφεντικά τους πριν σβήσουν τα φώτα της συνεδρίασης, με απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια!!

BEST TV

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας με 2 παραιτήσεις μέχρι στιγμής από την Ν.Ε του νομού

Όπως είχαμε προαναγγείλλει ότι μετά την δήλωση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ για το θέμα Μαλαπάνη θα επικρατήσει πρόβλημα, έτσι πριν λίγο είχαμε τις παραιτήσεις των κυρίων Η. Κανάκη και Ε. Χρονόπουλου.

Τα δύο μέλη της Ν.Ε κάνοντας σκληρές δηλώσεις και μιλώντας για προσωπικές συναλλαγές όπως θα δείτε ποιο κάτω αφήνουν σαφέστατα υπονοούμενα για πολλά...

Διαβάστε.........

"Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Η ένταξη μας στο ΠΑΣΟΚ είχε την ουσιαστική αποδοχή των αρχών της ιδρυτικής δια κήρυξης της 3 Σεπτέμβρη

Οι αγώνες και η δημοκρατική λειτουργία του κινήματος δημιούργησαν τις συνθήκες για την διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών

Ποτέ έως τώρα δεν ήταν για εμάς το ΠΑΣΟΚ το εφαλτήριο για την ικανοποίηση προσωπικών η άλλου είδους φιλοδοξιών.

Η εκλογή μας στην Νομαρχιακή επιτροπή από τις συντρόφισσες και συντρόφους ήταν τιμητική για εμάς πιστέψαμε ότι μέσα από το κορυφαίο πολιτικό όργανο του Νομού μας θα κάναμε την προσπάθεια να συμβάλουμε και εμείς στην ανασυγκρότηση της χώρας όπως ακριβώς οραματίστηκε και αγωνίζεται ο Πρόεδρος του κινήματος και πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και τα κορυφαία στελέχη του κινήματος όσο και της κυβέρνησης.

Αντί αυτού μετά από πολλούς μήνες συνεδρίασε εκτάκτως η Νομαρχιακή επιτροπή με θέμα την παραίτηση Μαλαπάνη από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.

Επειδή η κομματική μας συνείδηση δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των συντρόφων της Νομαρχιακής επιτροπής υποβάλλουμε την παραίτηση μας

Πιστεύουμε ότι ως απλά μέλη του κινήματος θα συμβάλλουμε καλύτερα στον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση μας και το κίνημα αυτή την δύσκολη περίοδο για την Χώρα μας.

Ο Αγώνας αυτός ταυτίζεται με τις συνειδήσεις μας και όχι με τις προσωπικές και επιβαλλόμενες τακτικές ανταλλαγής περίεργων προσωπικών συναλλαγών με άλλοθι το ΠΑΣΟΚ"

Ευχαριστώ

Με τιμή

Κανάκης Ηλίας

Χρονόπουλος Ευγένιος

BEST TV

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Μεσσηνία

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!!

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Καρνάσι Μεσσηνίας.

Στο σημείο βρίσκονται 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, τρία πετζετέλ και δύο καναντέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News η κατάσβεση της φωτιάς είναι δύσκολη καθώς στην περιοχή φυσούν άνεμοι.
Συνάντηση Κουσελά-Παπαϊωάννου για την ίδρυση και λειτουργία καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία.

Σε συνέχεια της Αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή για την ίδρυση και τη λειτουργία καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς την Τρίτη το πρωϊ επισκέφθηκε στο γραφείο του τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μεσσήνιος βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Παπαϊωάννου για το αίτημα πολλών φορέων της Μεσσηνίας σχετικά με την ίδρυση και τη λειτουργία καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα σημαντικά ..........

συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Μεσσηνία, με κορυφαίο τη λειτουργία του Εφετείου στην Καλαμάτα.

Ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Κουσελά και επιφυλάχθηκε να δει το θέμα στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής των σχετικών προτάσεων, που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα και με το ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και αειφόρου Ανάπτυξης, που αφορά στα καταστήματα κράτησης.

Τελικά από τους 7 της Μεσσηνίας η εκλογή του νέου Αντιπερειφεριάρχη

Απάντησε πριν από λίγο το ΥΠ-ΕΣ σε ερώτηση που είχε κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την εκλογή του παραιτηθέντος αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας , Χρ. Μαλαπάνη και αναφέρει ότι η εκλογή πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον Καλλικράτη από τους 7 εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εκλογή νέου ..........

αντιπεριφερειάρχη θα γίνει αυτή την εβδομάδα και ενδιαφέρον για την θέση έχουν δείξει έως στιγμής οι Παναγιώτης Αλευράς και ο Γιάννης Αργυράκης

Best Tv

Διέρρευσαν όλα τα σενάρια για την Ελλάδα - 'Εγγραφο - αποκάλυψη από το Reuters

Το έγγραφο που επικαλείται το Reuters με ημερομηνία 16 Ιουλίου, περιλαμβάνει 3 σενάρια για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Το πρώτο αφορά στην επαναγορά ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με οικονομικές ενισχύσεις για ιδιώτες ομολογιούχους.
Πρόκειται δηλαδή για την "επιλεκτική ........

χρεοκοπία" αλλά θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική λύση για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Tο δεύτερο είναι η γαλλική πρόταση για μετακύλιση ομολόγων, δηλαδή το «roll over» ομολόγων λήξης έως και το 2014, ου και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επιλεκτική χρεοκοπία.

Το τρίτο είναι η πρόταση για επιβολή ενός ειδικού φόρου στιες τράπεζες τράπεζες, σε συνδυασμό με μια επιλεκτική συμφωνία “τύπου Βιέννης” με τις ιδιωτικές τράπεζες που κατέχουν το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού χρέους, ώστε να διατηρήσουν την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα και μετά τη λήξη τους.

Το τελευταιο σενάριο δημιουργεί μια ασπίδα για την Ελλάδα και δεν επιτρέπει στους οίκους αξιολόγησης να "παίξουν" με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, μιλώντας σε σλοβάκικη εφημερίδα, τάχθηκε για ακόμα μια φορά κατά της επιλεκτικής χρεοκοπίας λέγοντας: "Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η χρεοκοπία ενός κυρίαρχου κράτους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς δημοσιονομικής κρίσης, θα είναι μια καλή λύση;"

newsit

Για παιδοκτονία κατηγορείται 17χρονη στη Πάτρα!

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την αστυνομία σε βάρος μιας 17χρονης, η οποία κατηγορείται για παιδοκτονία. Η 17χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ναυπάκτου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 17χρονη μεταφέρθηκε από συγγενείς της στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει φυσιολογικό τοκετό, στο σπίτι συγγενικού της προσώπου. Μετά τον τοκετό, το νεογνό μεταφέρθηκε νεκρό, επίσης από συγγενείς της 17χρονης, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Η 17χρονη μετά την νοσηλεία της .........

οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο για εμπλοκή άλλου προσώπου στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Newpost

5 ρίχτερ ταρακούνησαν την Ζάκυνθο.

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.13 π.μ. με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού ........

εντοπίζεται σε απόσταση 345 χλμ. νότια - ντοτιοδυτικά της Αθήνας.

Εκδήλωση καλοκαίρι 2011 με τα παιδιά του Γυμνασίου Φιλιατρών

Ο σύλλογός μας και το Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο Ν. Μεσσηνίας αποφάσισαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 7:30-11:00 μ.μ να πραγματοποιήσουν στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους εφήβους και τους νέους της πόλης μας.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι: "Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου για να αποκτήσει χρώμα η ζωή".

Περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες νέων (στίχοι, μελοποίηση, εκτέλεση), απαγγελία ποιημάτων, γκράφιτι, έκθεση φωτογραφίας και χορό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί η .........

δημιουργικότητα, να αναδειχθούν οι δεξιότητες των νέων, να ενισχυθεί η δυνατότητα έκφρασής τους και η θετική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργάζεται και να είναι κοντά στους νέους. Οι νέοι μπορούν και οφείλουν να δίνουν χρώμα στη ζωή με τη φαντασία τους, τη δύναμη και τον αυθορμητισμό τους. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα είναι κοντά τους.

Σας περιμένουμε!!!!!

Η εκδήλωση αυτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία κάποιων ανθρώπων.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι:
AGROLAND-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΤΕ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΝΑΨΥΚΤΉΡΙΟ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΞΥΓΚΑ ΑΛΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ-ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΣΕΡΑΦΗΜ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΧΡΏΜΑΤΑ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
MOTO STIHL-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
PET SHOP-ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ-ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ ΛΙΖΕΤΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΒΟΡΙΣΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΤΕΙΟ-ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΥΣΙΜΑ-ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΝΑΒΙΚΗ-ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ-ΜΠΕΚΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
GLAMOUR-ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
SPORTNET KAFE
QUORE-ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ-ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΙΖΑ ΜΠΑΧΜΑΝ
ALMA SPORT
ΥΑΛΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ-ΦΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ-ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ-ΛΑΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ANCO PRESS
Εκφράζουμε σε όλους τις θερμές μας ευχαριστίες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Βατερλώ Δράκου χθές στο περιφερειακό Συμβούλιο.

Πολύ μικρός και αδύναμος μπροστά στον Πέτρο Τατούλη.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Δημήτρη Δράκου μετά το άδειασμα που έφαγε χθές από 4- 5 τουλάχιστον μέλη του συνδυασμού του κάτι που δείχνει και εμπράκτως αυτό που κυκλοφορεί ευρέως τον τελευταίο καιρό, ότι δεν ελέγχει τον συνδυασμό του.

Η εξέλιξη αυτή κατά πολλούς ήταν .........

αναμενόμενη και ηταν θέμα χρόνου μιας και ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας απουσιάζει σχεδόν από παντού από την επόμενη ημέρα της ήττας του από τον Π. Τατούλη. Όπως λένε πολλοί αντί να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση σε ένα σχήμα πλειοψηφίας που έδειξε να έχει πολλά προβλήματα κρύφτηκε στο χωριό του απέχοντας από τις σοβαρές εξελίξεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, κοινωνικό αλλά και Μεσσηνιακό κάνοντας τις Κασσάνδρες να βγάζουν πολλά σενάρια με πρώτο την ενδεχόμενη παραίτηση του εδώ και καιρό πράγμα που ήταν φυσικό να του δημιουργήσει απαξίωση και στην ομάδα του.

Η χθεσινή προσυγκέντρωση του συνδυασμού του έγινε για πρώτη φορά και υπό το πρίσμα όπως σωστά είχε προβλέψει ο έμπειρος πρώην πρόεδρος της ΕΝΑΕ ότι μια και ο Τατούλης έφερε ξανά το θέμα αυτό στο περιφερειακό συμβούλιο «κάποιο λάκκο έχει η φάβα» αποδεικνύοντας σωστή την σκέψη του μετά το άδειασμα του. Στην συνεδρίαση του συνδυασμού του συζητήθηκε έντονα η στάση στην ψηφοφορία και συμφώνησαν μπροστά του «όλοι» ότι θα ψηφίσουν λευκό για το Θέμα Μπουλούκου πλην όμως αυτό δεν το πίστευε κανείς… σύμφωνα με πληροφορίες μας. Ο Δημήτρης Δράκος δυστυχώς δεν πήρε την απόφαση την τελευταία στιγμή αφού είδε ότι το κλίμα στο συνδυασμό του ήταν κάτι πάρα πάνω από θολό να κάνει αυτός την κίνηση ΜΑΤ και αιφνιδιάζοντας όλους να αναφέρει δημόσια ότι, αφήνει τα στελέχη του συνδυασμού του να ψηφίσουν κατά συνείδηση κάτι που θα τον γλίτωνε από το χτεσινό Βατερλώ του.

Τώρα το ρίσκο που πήρε χτες ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ αφού αντιμετώπιζε τόσα προβλήματα, αποδείχθηκε λάθος και η επόμενη μέρα γι αυτόν είναι πολύ δύσκολη με το θέμα της παραίτησης του να είναι ποιο ορατό από ποτέ.

Best TV

ΣΧΟΛΙΟ
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Δράκος ήθελε να γίνει και περιφερειάρχης.... Εδώ δεν μπορεί να κρατήσει τα γκέμια της ομάδας του και ήθελε και να διοικήσει περιφέρεια;
Εμ κ. Δράκο δεν είναι μόνο οι νίκες. Στις ήττες δείχνεις χαρακτήρα. Κι εκεί ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας

Κάθε τριετία θα αλλάζουν υποχρεωτικά ασφαλιστική κατηγορία οι αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ενώ στον Οργανισμό δημιουργούνται πέντε υποχρεωτικές και δύο προαιρετικές ασφαλιστικές κατηγορίες. Οι αγρότες ασφαλιζονται αρχικώς στην πρώτη κατηγορία και μεταφέρονται στη δεύτερη μετά από πέντε έτη ασφάλισης. Ακολούθως, αλλάζουν κατηγορία υποχρεωτικά κάθε τρία έτη, γεγονός που σημαίνει οτι θα αυξάνονται αντιστοίχως και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται στο νόμο με ........

τον οποίο επικυρώθηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας. Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζεται το νέο ασφαλιστικό καθεστώς των αγροτών.

Πλαφόν 2.773 € στις συντάξεις ΙΚΑ όσων έπιασαν δουλειά μετά το '92

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας επανακαθορίζεται το ανώτατο όριο ποσού σύνταξης γήρατος και αναπηρίας στα 2.773,40 ευρώ για τους εισελθόντες στην ασφάλιση από 1ης Ιανουαρίου 1993 και εφεξής στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στα ειδικά Ταμεία κύριας ασφάλισης μισθωτών που έχουν πραγματοποιήσει 35 έτη ασφάλισης ή 10.500 ημέρες εργασίας.

Μάλιστα, από 1ης Ιουλίου 2011, στην ..........

εγκύκλιο συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα! Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος δεν ισχύει για τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 ασφαλισμένους στο κοινό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τη σχετική εγκύκλιο εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις, το πλαφόν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 4πλάσιο του κατά το έτος 1991 μέσου μηνιαίου κατά κεφαλήν ΑΕΠ αναπροσαρμοζόμενου με το εκάστοτε ποσοστό αύξησης των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμα, από 1ης Αυγούστου τίθεται σε ισχύ η αύξηση των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, υπέρ του κλάδου ανεργίας κατά 0,5% αντιστοίχως.

* «Η εύκολη λύση είναι να χτυπάμε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αντί να παταχθεί η φοροδιαφυγή και βέβαια η εισφοροδιαφυγή τόσο στο ΙΚΑ όσο και σε άλλα Ταμεία. Η εισφοροδιαφυγή -κυρίως στο ΙΚΑ- είναι τεράστια. Αν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή, τώρα δεν θα αναγκαζόμασταν να μειώνουμε συντάξεις στο ΙΚΑ αλλά και να μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα», λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων υπαλλήλων του ΙΚΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Πρόσθετες εισφορές ΕΤΑΑ

* Πρόσθετη εισφορά 2% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας προβλέπεται για τον κλάδο κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΤΣΜΕΔΕ - ΤΣΑΥ - ΤΑΝ). Πρόσθετη εισφορά της τάξης του 2% προβλέπεται και για την Ειδική Προσαύξηση του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ 1% για τον Κλάδο Μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ, επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας για τους τομείς των λοιπών κλάδων του ΕΤΑΑ, καταβάλλεται πρόσθετη εισφορά 0,6% για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης, 0,4% για τον κλάδο πρόνοιας και 0,65% για τον κλάδο ασθένειας επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας όπως έχει διαμορφωθεί για το έτος 2011 (693,35 ευρώ).

Που θα πάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις οργανισμών, τι λέει η τροπολογία

Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ψήφιση του νόμου, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν είτε στα υπουργεία που εποπτεύουν τους οργανισμούς που καταργούνται, είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν.

Αυτοδίκαιη μεταφορά σε κενές οργανικές ή ...........

προσωποπαγείς θέσεις σε υπουργεία ή στα νέα νομικά πρόσωπα που θα δημιουργηθούν προβλέπεται -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Εθνους”- για τους υπάλληλους των 27 υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων που θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Χωρίς απολύσεις και “εργασιακή εφεδρεία”, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα εισηγηθεί την κατάργηση 10 δημόσιων οργανισμών και τη συγχώνευση άλλων 17, προβλέποντας τη μετακίνηση του υπάρχοντος προσωπικού εντός 15 ημερών από την ψήφιση του νόμου, είτε στα υπουργεία που εποπτεύουν τα νομικά πρόσωπα, είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν, με το ίδιο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.

Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε κενές οργανικές θέσεις και αν δεν υφίστανται στον οργανισμό του φορέα θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και βαθμού με τη θέση που υπηρετούσαν. Αναλυτικά στην τροπολογία προβλέπεται η μεταφορά προσωπικού από τους καταργούμενους φορείς:

Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στην Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

* Ν.Π.Ι.Δ. “Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας”. Οι υπάλληλοι μεταφέρονται στο εποπτεύον υπουργείο Παιδείας.
* Ν.Π.Δ.Δ. “Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων” και έδρα τα Βίλια Αττικής. Οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
* Σταθμός Ελέγχου Κάπρων. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
* Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία “Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού”. Το προσωπικό μετακινείται στο υπουργείο Πολιτισμού
* Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία “Εργο Πολιτών” που εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπου θα μετακινηθεί το προσωπικό.
* Το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία” και με έδρα το Μαρκόπουλο Αττικής θα μεταφερθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.
* Ν.Π.Δ.Δ. Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου που εποπτεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι υπάλληλοι του θα μεταφερθούν σε κενές οργανικές θέσεις στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης προβλέπεται η λύση και εκκαθάριση:

* Του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μεταφερθούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
* Της Ανώνυμης Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων, όπου το προσωπικό και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στον ΕΦΕΤ Α.Ε.

Το προσωπικό των φορέων ή υπηρεσιών που συγχωνεύονται μεταφέρεται σε κενές οργανικές ή σε προσωποπαγείς θέσεις στους φορείς που τα απορροφούν.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το μόνιμο προσωπικό θα μετακινηθεί από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού (ΟΑΣΠ), από το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά, από το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Επίσης προβλέπεται η μεταφορά προσωπικού από το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης και από το αυτοτελές τμήμα της Οπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Από τη συγχώνευση δύο ανωνύμων εταιρειών θα μετακινηθούν υπάλληλοι από το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και από την εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ, στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

Συγχωνεύσεις
Τρία νέα νομικά πρόσωπα στη θέση των 9 οργανισμών


Καταργούνται 9 φορείς και από τη συγχώνευσή τους δημιουργούνται 3 νέα νομικά πρόσωπα όπου θα απορροφήσουν το προσωπικό των καταργούμενων νομικών προσώπων, σύμφωνα με την τροπολογία για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η συγχώνευση των φορέων:

* Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού θα μετεξελιχθούν σε ένα νέο ΝΠΙΔ που θα απορροφήσει το σύνολο του προσωπικού των συγχωνευόμενων οργανισμών. Ο νέος φορέας θα μπορεί να αναλάβει και αρμοδιότητες για άλλες περιοχές πρασίνου, πάρκα ή άλση υπερτοπικής σημασίας που ανήκουν στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής.

* Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη θα συγχωνευτούν σε ένα νέο ΝΠΔΔ. Το σύνολο των υπαλλήλων θα μεταφερθούν στον νέο οργανισμό.
* Τέλος, προβλέπεται η συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών: Τεχνολογική Ανάπτυξη Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.), Βιομηχανική Ερευνας και Τεχνολογική Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και Τεχνολογική Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μία νέα Ανώνυμη Εταιρεία όπου θα απασχολήσει το σύνολο του εργατικού δυναμικού των καταργούμενων εταιρειών.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών ή φορέων, καθώς και των υπό λύση και εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών και οι συμβασιούχοι έργου θα απολύονται μετά την οριστική κατάργηση των νομικών προσώπων που απασχολούνται. Το προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν πρέπει να αποδεχτούν τη μετακίνησή τους εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της πράξης μεταφοράς, αλλιώς θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Καθαρίστριες σχολείων
Απασχόληση στους δήμους για την περίοδο του καλοκαιριού


Οριστικό τέλος στις άδειες που λάμβαναν οι καθαρίστριες των σχολείων για όσο χρονικό διάστημα ήταν κλειστές οι σχολικές αίθουσες, ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Με έγγραφο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Δ. Στεφάνου, γνωστοποιεί ότι οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων για το διάστημα που δεν λειτουργούν τα σχολεία, απασχολούνται στον καθαρισμό υπηρεσιών του δήμου και των νομικών του προσώπων. Σημειώνει επίσης ότι εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς οι καθαρίστριες σχολικών μονάδων πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες όπου υπηρετούν την 25η Αυγούστου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι με τον “Καλλικράτη” περίπου 5.500 καθαρίστριες με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μετατάχθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στους δήμους όπου ανήκουν τα σχολεία στα οποία εργάζονται. Αυτόματα απώλεσαν τα προνόμια που τους παρείχε το προηγούμενο καθεστώς όπου δεν εργάζονταν όλο το χρονικό διάστημα που τα σχολεία έμεναν κλειστά και οφείλουν να λαμβάνουν την κανονική άδεια όπως και το υπόλοιπο προσωπικό των δήμων.

ethnos.gr

Με Το λουλούδι της Ερήμου ξεκινάνε οι θερινές προβολές στο Cinema κάτω απο τ' αστέρια

Με την ταινία "Το Λουλούδι της Ερήμου (Desert Flower) Ξεκινούν φέτος οι κινηματογραφικές προβολές του Θερινού Δημοτικού κινηματογράφου στο Αίθριο του Δημαρχείου στα Φιλιατρά. Όπως πάντα κάτω απο τ' αστέρια.

Το Λουλούδι της Ερήμου
(Desert Flower)


της Σέρι Χόρμαν
Με τους: Λία Κεμπέντε, Σάλι Χόκινς, Κρεγκ Πάρκινσον, Τίμοθι Σπολ, Σοράγια Ομάρ-Σέγκο

Προβολές:
22, 23, 24, 25 Ιουλίου

Τόπος:
Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής:
21:30

Υπόθεση:........

Η δωδεκάχρονη Γουόρις ζει σ' ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό, το σκαει από τους δικούς της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου να βρει τη γιαγιά της. Εκείνη όμως, ντροπιασμένη από την συμπεριφορά της εγγονής της, δεν την κρατά κοντά της αλλά τη στέλνει στο Λονδίνο, να δουλέψει ως καθαρίστρια εσώκλειστη στην πρεσβεία της Σομαλίας κοντά σε κάποιους συγγενείς.

Για τα επόμενα χρόνια, η νεαρή Γουόρις ζει σε κατάσταση αιχμαλωσίας μέσα στην πρεσβεία μέχρι την ημέρα που ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της και όλοι οι αξιωματούχοι τρέπονται σε φυγή. Ξαφνικά βρίσκεται να περιφέρεται μόνη, με μια βαλίτσα με τα ελάχιστα υπάρχοντά της στο χέρι, για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου. Με τη βοήθεια της Μέριλιν, μιας κοπέλας με την οποία γνωρίστηκε τυχαία και η οποία την πήρε να μείνει μαζί της, βρίσκει δουλειά σε ένα εστιατόριο.

Σύντομα η τύχη θα της χαμογελάσει όταν τραβά την προσοχή του διάσημου φωτογράφου Τέρι Ντόναλντσον και από εκείνη τη στιγμή η ζωή της θα αλλάξει για πάντα...

Δείτε το trailer της ταινίας: