Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πάτρα: Παίρνουν το νόμο στα χέρια τους για τους μετανάστες...

Έτοιμοι να ξεκινήσουν περιπολίες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους εμφανίζονται οι κάτοικοι στις δυτικές συνοικίες της Πάτρας...

που φοβούνται οτι η μετακίνηση των προσφύγων στην περιοχή του νέου λιμανιού θα οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Όπως μάλιστα δηλώνουν η δηλωμένη ........

αδυναμία της αστυνομίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, να εντείνει τις περιπολίες στη συγκεκριμένη περιοχή, τους αναγκάζει να αναλάβουν οι ίδιοι δράση.

Αύριο μάλιστα θα συναντηθεί μαζί τους - σύμφωνα με το thebest.gr και ο Δήμαρχος Πατρέων στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεών του με κατοίκους διαμερισμάτων της πόλης.

Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός απο την κινητοποίηση που είχε οργανωθεί απο κατοίκους και εκπολιτιστικούς συλλόγους με αφορμή την ανησυχία απο την παρουσία μεταναστών στην περιοχή.


Real.gr

Πάμε και φέτος cinema κάτω απο τ' αστέρια....

Ξεκινάνε στις 22 του μήνα οι προβολές του Θερινού κινηματογράφου μας στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ταινίες θα είναι εξαιρετικές....

Αν σας λένε κάτι οι πειρατές της καραϊβικής 4..... τότε μιλάμε για κινηματογραφική πανδαισία.
Το πρόγραμμα προβολών προσεχώς...........



Αγριο χώσιμο από το Δημοτικό Σαφάρι στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Ελευθερία......

Τα χώνει άγρια το Δημοτικό Σαφάρι στην Μεσσηνιακή Εφημερίδα Ελευθερία και στον δημοσιογράφο - αρθρογράφο της τον Ηλία Μπιτσάνη.
Βαθύ λαρύγγι λενε. Αρττέμης Μάτσας της Μεσσηνίας λένε.... Εμετική εφημερίδα λένε.....
Εμείς κοκκινήσαμε από ντροπή!!!!! Δεν ξέρουμε τίποτα!!!!!!!!

Διαβάστε μόνοι σας και κρίνετε!!!!!! Εμείς δεν αποδεχόμαστε ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!

http://dimotikosafari.blogspot.com/2011/07/blog-post_5794.html





-

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Δράκου για την παραίτηση Μαλαπάνη

Η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μαλαπάνη δεν αποτελεί έκπληξη κάτω από τις συνθήκες λειτουργίας της πλειοψηφίας και του περιφερειάρχη.

Αυτό που προεκλογικά εκφράστηκε ως ετερόκλητο πολιτικό σχήμα, ήταν φυσικό επόμενο ως περιφερειακή αρχή, να προσπαθήσει να μετασχηματιστεί ως σύστημα εξουσίας.
Όταν η πολιτική λειτουργία εξελίσσεται σε ..........

«ενός ανδρός αρχή» εξουσία, είναι βέβαιο ότι κινείται στα όρια της θεσμικής εκτροπής. Δυστυχώς, για το θεσμό ο κ. Τατούλης επιδεικνύει τέτοια λειτουργία σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

Ο πολιτικός κύκλος του κ. Μαλαπάνη στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση έκλεισε.

Ανοίγει όμως ο ασκός του Αιόλου και δυστυχώς πιστεύω, ότι αυτή η παραίτηση είναι μόνο η αρχή, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την προοπτική της Πελοποννήσου.

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό και αν είναι είδηση!!!!!!!!!! Ο Δράκος έκανε δήλωση και μέσω Μαλαπάνη πάει να χτυπήσει Τατούλη!!!

Στην Πελοπόννησο, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες διαθέτουν το αναγκαίο και κατάλληλο πυροσβεστικό προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή

Χρήστος Παπαουτσής σε Νάντια Γιαννακοπούλου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 01/06/11, σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο, δήλωσε ότι, «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι λειτουργούσες πυροσβεστικές υπηρεσίες, διαθέτουν το αναγκαίο και κατάλληλο πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πυρκαγιάς λάβει χώρα στην περιοχή ευθύνης τους».

Συμπληρωματικά, ο κ. Παπουτσής ενημερώνει την ..........

κ. Γιαννακοπούλου ότι σε φυσιολογικές συνθήκες ετοιμότητας συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διατίθενται σε αποστολή 67 περιπολικά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στελεχώνονται 45 πυροφυλάκια που εποπτεύουν δασικές περιοχές αυξημένου κινδύνου. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρίπολης λειτουργεί Πεζοπόρο Τμήμα, το οποίο στελεχώνεται με μόνιμους και εποχικούς πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κινητοποιούνται άμεσα, σε οποιοδήποτε συμβάν δασικής πυρκαγιάς λάβει χώρα στην περιοχή ευθύνης του. Σε ό, τι αφορά στην από αέρος πυρόσβεση, σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πελοπόννησο προβλέπεται να αναπτυχθούν δύο κλιμάκια αεροσκαφών με 2 αεροσκάφη «PEZETEL», ανά κλιμάκιο, στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα, καθώς και ένα κλιμάκιο τριών αεροσκαφών «CL-215» στην Ανδραβίδα. Επίσης, προβλέπεται να τοποθετηθεί και ένα μισθωμένο ελικόπτερο στην Ανδραβίδα, που θα καλύπτει και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Σε δηλώσεις της σχετικά με την απάντηση του κ. Παπουτσή, η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι «Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών συνδέεται με το συντονισμό των δράσεων όλων των φορέων που εμπλέκονται με ευθύνες και υποχρεώσεις στην πρόληψη, την ετοιμότητα, την αντιμετώπιση και στον συντονισμό της διοίκησης για την άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών που προέρχονται από αυτές. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα έχοντας πλήρη επίγνωση του δύσκολου έργου που έχουν να επιτελέσουν ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, από τις αρχές του χρόνου έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Επιπλέον, η επαναπρόσληψη των 5.500 χιλιάδων, περίπου πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για το έτος 2011, θεωρώ ότι συμβάλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση των Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών κατά την αντιπυρική περίοδο».

Να γίνουν οι Φυλακές στην Μεσσηνία και μάλιστα να γίνουν στα Φιλιατρά!!!!

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΩΤΣΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

Διαβάζοντας το θέμα με τις φυλακές θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που ήταν να γίνουν στα Φιλιατρά Δικαστικές φυλακές και οι τότε συμπολίτες μας είχαν αντιδράσει έντονα αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σήμερα το θέμα επανέρχεται και η ..........

πρόκληση είναι μεγάλη. Να γίνουν οι Φυλακές στην Αρκαδία ή την Μεσσηνία.

Στην Μεσσηνία ενδιαφέρον για την δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει εκδηλώσει η Θουρία. Κοντά στην Καλαμάτα. ΓΙΑΤΙ Δηλαδή ΟΛΑ στην Καλαμάτα;

Επι δημαρχίας Γκότση αν θυμάμαι καλά (συγνώμη αν κάνω λάθος) είχε γίνει μια κίνηση από τον Δήμο προς το υπουργείο να φτιαχτούν στα φιλιατρά Φυλακές. Τότε ο κόσμος είχε αντιδράσει γιατί είχε μείνει μόνο επιδερμικά στο θέμα και ίσως να είχε δίκιο σκεπτόμενος ότι θα φέρνουν στην πόλη μας εγκληματίες κλπ κλπ.
Ουδείς σκέφτηκε ότι η ίδρυση ενός σωφρονιστικού καταστήματος θα είχε περισσότερα θετικά για την πόλη παρά αρνητικά.

Το αρνητικό θα ήταν όπως πολύ σωστά λεγόταν τα κακοποιά στοιχεία που θα έρχονταν εδώ στις φυλακές.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι: Με την ίδρυση Φυλακών στα Φιλιατρά αυτομάτως αναβαθμίζονται με προσωπικό και υπηρεσίες (ΟΠΚΕ εγκληματολογικό κλπ κλπ) τα αστυνομικά τμήματα τόσο των Φιλιατρών όσο και της Κυπαρισσίας. Αυτό σημαίνει μεγάλη αστυνομική Δύναμη εξ αιτίας των φυλακών. Αρα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες και μόνο με την παρουσία τόσων αστυνομικών.
Σήμερα λέμε ότι η αστυνομική παρουσία δεν είναι επαρκής. Και έχουμε δίκιο. Δεν φταίνε όμως και οι αστυνομικοί. Λίγους τους άφησε το "οργανωμένο" κράτος μας. Τι να πρωτοκάνουν και αυτοί???
Οταν τους έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες ένα σωρό πότε να βρουν χρόνια να ασχοληθούν και με το πραγματικό τους αντικείμενο; Εύκολο είναι να τους ρίχνουμε στην πυρά. Αλλα δεν είναι έτσι....

Τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας και αυτά με την σειρά τους θα αναβαθμίζονταν που σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν. θα μου πεις καίγεσαι για τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας?? Οχι. Αλλα δεν παύει αυτό να είναι αλήθεια.

Οι επισκέπτες των κρατουμένων θα μπορούσαν να κοιμηθούν στην περιοχή, να φάνε, να να να .... ΟΥΔΕΙΣ τα σκέφτηκε όμως αυτά. Έμειναν επιδερμικά στο ότι θα έρθουν φυλακές στα Φιλιατρά και θα έχει όλους τους κακοποιούς....
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα ήταν???? Κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα θα ήταν. Δεν θα κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας.... Κανείς δεν το σκέφτηκε όμως.

Σήμερα που η κυβέρνηση του ΔΝΤ αρέσκεται στο να κλείνει και να συρρικνώνει υπηρεσίες και τις πάει ΟΛΕΣ Καλαμάτα (πχ Εφορία ΙΚΑ κλπ κλπ) όπως θα κλείσουν και τα αστυνομικά τμήματα και μην γελιόμαστε, είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να διεκδικήσουμε την ίδρυση των Φυλακών στα Φιλιατρά.
Ας μην μένουμε μόνο στο επιδερμικό του θέματος. Ας εμβαθύνουμε λίγο και ας ψάξει ο καθένας μας να δει τα (+) και τα (-) της όλης υπόθεσης.
Τα θετικά σίγουρα είναι περισσότερα από τ' αρνητικά.
Μην χάσουμε ως πόλη την ιστορική αυτή ευκαιρία. Το τρένο περνάει πλέον μια φορά στα 30 χρόνια. Αν είσαι έξυπνος το παίρνεις και πορεύεσαι. Αν όχι κάθεσαι και κλαις σαν ΜΠΙΙΙΙΠ την μοίρα σου.

Κύριε Κόλλια ενεργοποιηθείτε. Διεκδικείστε αυτό που σήμερα ζητάνε τα χωριά. Δεν το ζητάνε με ελαφρά την καρδία. Το σκέφτηκαν και το ζητάνε.
Τις φυλακές να τις πάρουμε εμείς. Στον Δήμο Τριφυλίας. Ζήτα το έργο αυτό που θα αναπτύξει την περιοχή μας και όσες υπηρεσίες υπάρχουν ακόμα.
ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία σου να δείξεις αν είσαι μεγάλος δήμαρχος ή όχι.

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για τη δημιουργία του νέου καταστήματος κράτησης στο Νομό Μεσσηνίας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου της Καλαμάτας, των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας και της Τοπικής Κοινότητας ‘Αριος, για τη δημιουργία νέου και σύγχρονου καταστήματος κράτησης μέσα στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο πλαίσιο και του Εφετείου που εδρεύει στην Καλαμάτα.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:


«Σας διαβιβάζω την από 11-7-2011 επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και τα σε αυτήν συνημμένα, με τα οποία ζητείται η ίδρυση, στο πλαίσιο της λειτουργίας και του αντίστοιχου Εφετείου στην Καλαμάτα, ενός σύγχρονου καταστήματος κράτησης εντός των διοικητικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κάτι το οποίο και οφέλη θα αποφέρει στις τοπικές κοινωνίες, φορείς των οποίων (Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Οιχαλίας, Τοπική Κοινότητα ‘Αριος), ήδη διάκεινται θετικά για τη δημιουργία ενός σύγχρονου καταστήματος κράτησης στα διοικητικά τους όρια και σύγχρονες συνθήκες κράτησης θα διασφαλίσει στους κρατούμενους, μετά την προβλεπόμενη κατάργηση της υφιστάμενης φυλακής της Τρίπολης.»

Αύριο ΜΟΝΟ στο Φιλιατρά News

Μια είδηση πραγματική βόμβα που έχουμε στα χέρια μας.

Μια είδηση που θα ταρακουνήσει κάποιους..... και θα συζητηθεί έντονα.

Αύριο το Φιλιατρά News. Μην το χάσετε.




Η επιστολή παραίτησης του Χρήστου Μαλαπάνη

ΜΟΝΟ στο Φιλιατρά News ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ παραίτησης του Χρήστου Μαλαπάνη

Όταν πριν από 10 περίπου μήνες αποφάσισα να είμαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, αν και η αρχική μου απόφαση ήταν να αποσυρθώ μετά από 30 περίπου χρόνια ενασχόλησής μου με τα κοινά, καθώς θεωρώ ότι η πολιτική ζωή του τόπου σε όλα της τα επίπεδα πρέπει να ανανεώνεται, γνώριζα καλά ότι ο δρόμος που τελικά επέλεξα δεν ήταν ο πλέον εύκολος.

Και δεν ήταν εύκολος γιατί ούτως η άλλως ο ...........

δρόμος των πολιτικών δεν είναι τέτοιος. Επιπλέον γνωρίζαμε ότι το κάθε νέο, όπως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης, σε μία τόσο δύσκολη μάλιστα κρίση που διέρχεται η χώρα μας, θα αποτελούσε μια επιπρόσθετη και μάλιστα βαρύνουσα δυσκολία. Ξεπερνώντας όλα αυτά, και ανταποκρινόμενος στη θέληση και τις ελπίδες ψηφοφόρων του κόμματος που ανήκω αλλά και αρκετών φίλων που έδειχναν στο πρόσωπό μου την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, αποφάσισα να προσφέρω κι εγώ το λιθαράκι μου στα πρώτα βήματα του νέου θεσμού που πίστεψα και πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει αρκετά στην χώρα μας, τούτη την περίοδο μάλιστα που δοκιμάζεται.

Τα στοιχεία που σας προανέφερα καθοδηγούσαν την πορεία μου τους 6,5 μήνες στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Όλο αυτό το διάστημα αρκετές φορές αντιπαρήλθα ακόμα και προσβολές προς το πρόσωπό μου. Αντιλαμβανόμενος την ευθύνη μου έναντι όλων των ψηφοφόρων που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, και θεωρώντας ότι πρέπει να παλέψουμε για το στέριωμα του νέου θεσμού της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, απέφυγα να δημιουργήσω θέμα στο παρελθόν, όταν κατ’ επανάληψη μου δόθηκαν τέτοιες ευκαιρίες. Μετά όμως τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, αλλά και την μη στήριξη από την πλειονότητα των περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας του συνδυασμού μας, με εξαίρεση μόνο δυο, τους οποίους κι ευχαριστώ για τη στάση τους, με λύπη μου και μετά από πολλή σκέψη, σταθμίζοντας το βάρος της απόφασής μου, αναγκάστηκα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον κ. Τατούλη.

Θεωρούσα ότι η όποια αντίθεσή του προς την εισήγησή μου θα μπορούσε να διευθετηθεί με πολλούς άλλους τρόπους, όχι όμως με την αντιμετώπιση που αυτή έτυχε. Και το χειρότερο, τι θα μπορούσε να κάνει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος και όχι αντιπεριφερειάρχης, όταν πετάνε με αυτόν τον τρόπο την εισήγησή του στα σκουπίδια και αναθέτουν σε τριμελή επιτροπή στην οποία μετέχει και ο ουσιαστικά αντίπαλός του στις εκλογές για να συντάξει νέα εισήγηση. Αν μια τέτοια ενέργεια επιθυμούσε ο περιφερειάρχης από μένα, το πέτυχε.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι παραίτησή μου δεν ενέχει χαρακτηριστικά παρορμητικότητας, καθώς αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου έναντι όλων των ψηφοφόρων που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους.
Πέρα όμως από την ευθύνη ενός στελέχους κάποιου φορέα και την υπομονή που πρέπει να επιδείξει, καθώς η πολιτική δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα υπάρχει και η αξιοπρέπεια, που πρέπει να μας διακατέχει ως ανθρώπους, αλλά κυρίως όσους ενασχολούμαστε με την πολιτική. Προσωπικά, τις τρεις δεκαετίες που ασχολούμαι με τα κοινά αυτή ήταν η πυξίδα μου.

Θα επιθυμούσα όμως να πω και δυο λόγια για την ουσία της εισήγησής μου που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό του Αερολιμένα της Καλαμάτας και κινήθηκε στο master plan της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Περιείχε άμεσες ενέργειες προγραμματισμένες με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις καθώς και αίτημα σύνταξης μελετών, όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες δράσεις που θα αποτελούσαν αντικείμενο διεκδίκησης.
Κλείνοντας, για μια ακόμη φορά εκφράζω τη λύπη μου σε όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους, ζητώντας την κατανόησή τους για την ενέργειά μου αυτή, η οποία είναι θέμα αξιοπρέπειας, την οποία κατανοείτε ότι και ως άνθρωπος και ως πολιτικός οφείλω να τη διαφυλάξω.

Τέλος, θα σας παρακαλούσα να μην υποβάλετε ερωτήσεις γιατί στον παρόντα χρόνο δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Θεωρώ ότι αυτό το κατανοείτε, όπως άλλωστε γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και τα οποία άντεξα με προσωπικό κόστος.

Σας ευχαριστώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε από αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ο Χρήστος Μαλαπάνης

Αποδεκτή η παραίτηση Μαλαπάνη.

Αποδεκτή η παραίτηση Μαλαπάνη.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις από την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς πρίν λίγα λεπτά και ενω σας είχαμε δώσει την είδηση περί παραίτησης Μαλαπάνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πάτρος Τατούλης έκανε αποδεκτή την παραίτηση Μαλαπάνη τον οποίο ευχαρίστησε πολύ για την μεχρι τώρα συνεργασία τους.
Η λιτή ανακοίνωση απο το γραφείο τύπου της περιφέρειας αναφέρει ότι:


Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Χρήστου Μαλαπάνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μαλαπάνη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

Παραιτήθηκε από αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ο Χρήστος Μαλαπάνης

Είδηση και μάλιστα σημαντική προέκυψε σήμερα. Μετα το άδειασμα του Πέτρου Τατούλη στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη σχετικά με την πρόταση του περιφερειάρχη για αναβολή της συζήτησης του θέματος για τα έργα αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Ο Πέτρος Τατούλης άδειασε στην κυριολεξία τον ........

Χρήστο Μαλαπάνη και σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News o Μαλαπάνης υπέβαλε την παραίτηση του.

Οι πληροφορίεες που ερχονται μεσα απο τον συνδυασμό ΝΕα Πελοπόννησος αναφέρουν ότι ο Πέτρος Τατούλης θα την κανει αποδεκτή.

Σε λίγο έρχονται εξελίξεις....

ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΓΙΟΡΤΑΖΩ





12 / 7 / 2008 – 12 / 7 / 2011. Τρία χρόνια Φιλιατρά News. Και συνεχίζουμε….....

Σήμερα για μας είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα.
Σήμερα για εμάς είναι μέρα γιορτής. Μέρα χαράς, μέρα που μας κάνει να σκεφτούμε και να δούμε τα καλά μας, τα λάθη μας, τι αστοχίες μας όπου και να υπήρξαν...
Μέρα για να δούμε πολλά σε σχέση με το Φιλιατρινό μας Blog.

Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές σας στενοχωρήσαμε. Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές μπορεί να σας κάναμε να πείτε κάτι εναντίον μας.
Το ξέρουμε το μαθαίνουμε γιατί όλη η .........

διαχειριστική ομάδα ζούμε και κινούμαστε ανάμεσα σας, κάνουμε παρέα στις κεφετέριες της πόλης μας αλλά κρατάμε κάτι για εμάς και μόνο. Κρατάμε μυστική την ιδιότητα που έχουμε.
Δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση να σας προσβάλουμε. Κάνουμε σκληρή κριτική είμαστε 100% στο πλευρό του ανήμπορου και απλού πολίτη, δεν γλείφουμε καμία μορφή εξουσίας και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Ενα blog που από τα χρόνια ζωής του, τα τελευταία δυόμιση είναι σταθερά πρώτο ανάμεσα σε ΟΛΑ τα blogs της Μεσσηνίας. Και αυτό οφείλεται σε όλου εσάς. ΕΣΕΙΣ με την αγάπη σας το ανεβάσατε εκεί που βρίσκεται επι δυόμισι συνεχή χρόνια.
Τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουμε το πως αισθανόμαστε. Σίγουρα αισθανόμαστε υπερήφανοι σίγουρα έχουμε καταφέρει πράγματα που κανένας δεν έχει καταφέρει.

Εμπνευστής του Φιλιατρά News ο πρώην διαχειριστής μας (ο οποίος σημειωτέων έχει αποχωρήσει εδώ και ένα χρόνο) και μας έχει αφήσει μόνους μας στο τιμόνι.
Μπορεί να αποχώρησε, μπορεί να μην ανήκει πλέον στην ομάδα μας, αλλά η όποια βοήθεια εξακολούθησε να μας προσφέρει ήταν απλόχερη και εξαιρετικά σημαντική.
3 χρόνια απέναντι σας παίξαμε με πολύ καθαρούς όρους.
Κινηθήκαμε ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ απέναντι σας. Και ας γίναμε κακοί με ορισμένους από εσάς.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσουμε να ξεχάσετε τις κακές στιγμές και να κρατήσετε να θυμηθείτε αν θέλετε ΜΟΝΟ τις καλές. Γιατί οι καλές ήταν πολύ περισσότερες από τις κακές.

Μέσα από το Φιλιατρά News ο απόδημος Φιλιατρινός διάβασε εξελίξεις, είδε την ομάδα της πόλης μας, την ομάδα που μας κάνει υπερήφανους σε Video με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια. Πολύτιμος συμπαραστάτης σε αυτό ο τ. διαχειριστής μας.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποιος Φιλιατρινός από το Chicago στο Facebook όταν κάποιος από εμάς έβαλε Video με αγώνα της ομάδας μας μας έγραψε σε σχόλιο: "Το ότι θα έβλεπα εδώ στην Αμερική σε video αγώνα της Εράνης, ούτε που το φανταζόμουν ποτέ!!!"
Είναι αυτά που μας έχουν κάνει να διαφέρουμε κατά πολύ από άλλους.
Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο μέτρο του δυνατού και την επόμενη χρονιά.

Σας ευχαριστούμε για όλα.

3 Χρόνια Φιλιατρά News. 3 χρόνια πρωτιάς. 3 χρόνια επιτυχίας.





Ημερήσιος Χάρτης κινδύνου πυρκαγιών

Κλίκ στον χάρτη





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου (Μόσχα)

Ο Καθεδρικός Ναός της Μεσιτείας της Παρθένου της Τάφρου (ρωσ. Собор Василия Блаженного) πιο γνωστός ως Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου του Ευλογημένου ή Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου) είναι μια εκκλησία με πολλούς κρεμμυδοειδείς τρούλους, η οποία βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και είναι κάτι σαν σύμβολό της.
Την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού ζήτησε ο ..........

Τσάρος Ιβάν ο Τρομερός και κτίστηκε μεταξύ των ετών 1555 και 1561 σε ανάμνηση της κατάκτησης του Χανάτου του Καζάν. Το 1588 ο Τσάρος Φιοντόρ ο Κωδωνοκρούστης προσέθεσε ένα παρεκκλήσιο στην ανατολική πλευρά του ναού, πάνω από τον τάφο του Αγίου Βασιλείου του διά Χριστόν σαλού (Василий Блаженный), από τον οποίο πήρε ολόκληρος ο Καθεδρικός Ναός το όνομά του.

Ο Ναός βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κόκκινης Πλατείας, ακριβώς απέναντι από το Κρεμλίνο. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια, κτισμένα γύρω από ένα κεντρικό κτίριο. Η αρχική ιδέα ήταν το κάθε παρεκκλήσιο να αφιερωθεί σε άγιο, στην ημέρα μνήμης του οποίου ο Τσάρος πέτυχε στρατιωτική νίκη. Οι χαρακτηριστικοί κρεμμυδόσχημοι τρούλοι του ακολουθούν την παραδοσιακή ρωσική ναοδομία και σε συνδυασμό με την πολυχρωμία τους διαμορφώνεται το τελικό εντυπωσιακό σύνολο. Ο θρύλος λέει ότι ο Ιβάν ο Τρομερός τύφλωσε τον αρχιτέκτονα Ποστνίκ Γιάκοβλεφ, μόλις τελείωσε ο Ναός, για να τον εμποδίσει να ξανακτίσει κάτι τόσο εντυπωσιακό.

Σε έναν κήπο μπροστά στο Ναό βρίσκεται ένα μπρούτζινο άγαλμα προς τιμήν των Ντμίτρι Ποζάρσκι και Κουζμά Μίνιν, εθελοντών στην αντίσταση ενάντια στους εισβολείς Πολωνούς στα τέλη του 16ου και αρχές του 17ου αιώνα. Αρχικά το άγαλμα είχε στηθεί στο κέντρο της Κόκκινης Πλατείας, αλλά η σοβιετική Κυβέρνηση θεώρησε ότι εμπόδιζε τις μεγαλειώδεις στρατιωτικές παρελάσεις και το μετακίνησε μπροστά στο Ναό το 1936.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου δεν πρέπει να συγχέεται με το Κρεμλίνο. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, αλλά δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο συνέχειά του ή τμήμα του.