Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέο επεισόδιο με τον πράσινο βουλευτή Ηλείας Τ. Αντωνακόπουλο [ VIDEO ]

Σε καφετέρια, στην κεντρική πλατεία Πύργου εγκλώβισαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ οι «Αγανακτισμένοι».

Όπως μεταδίδει το τοπικό site iliaoikonomia, χθες το βράδυ, την ώρα της συγκέντρωσης των «Αγανακτισμένων», ο Τάκης Αντωνακόπουλος έπινε καφέ δίπλα στην κεντρική πλατεία.

Μόλις οι «Αγανακτισμένοι» ενημερώθηκαν ..........

για την παρουσία του «πράσινου» βουλευτή, συγκεντρώθηκαν έξω από το καφέ.

Ο βουλευτής μπήκε μέσα στην καφετέρια και σύμφωνα με το site, ο ιδιοκτήτης, φοβούμενος τα χειρότερα, έκλεισε την πόρτα και τα τζάμια και ο Τ. Αντωνακόπουλος κάθησε σε ενα τραπέζι στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ οι συγκεντρωμένοι απ' έξω φώναζαν συνθήματα.

Αφού πέρασε αρκετή ώρα, έφθασαν δύο περιπολικά και με τη συνοδεία της αστυνομίας, ο Τ. Αντωνακόπουλος κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί και να μπει στο αμάξι του, το οποίο βρισκόταν στην είσοδο ακριβώς της καφετέριας.



Π. Τατούλης: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα ενδώσει σε καμία πίεση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ταξιτζήδες

"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα ενδώσει σε καμία πίεση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ιδιοκτήτες ταξί" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στους χειρισμούς του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση. "Παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί δυστυχώς ο Υπουργός λέει ότι το θέμα θα συζητηθεί εξαρχής, αγνοώντας τη διαβούλευση που είχε γίνει επί 20 περίπου μήνες με πολύ θετικά συμπεράσματα" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που έφερε τη θέση του προς έγκριση στο ΠΣ Πελοποννήσου.

Ομόφωνα το ΠΣ ενέκρινε την θέση του Περιφερειάρχη ........

που ζήτησε ακόμα επάνοδο στο προηγούμενο προεδρικό διάταγμα και στα συμπεράσματα της διαβούλευσης που είχε γίνει και με την οποία είχαν έρθει σε συνεννόηση οι ιδιόκτητες ταξί και το Υπουργείο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσθεσε ότι "δεν θα επιτραπεί σε κανένα να αποφασίζει για σημαντικές κοινωνικές ομάδες χωρίς τη συμμετοχή της Περιφέρειας, η οποία είναι η αρμόδια της έκδοσης αδειών". Ο κ Τατούλης τόνισε ότι η κοινωνική αυτή ομάδα δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και ότι σύμφωνα με μελέτες το 60% αυτών είναι υπερχρεωμένοι. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αριθμός των αδειών ταξί θα πρέπει να είναι ανάλογος προς τον πληθυσμό.

Το μήνυμα της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με τον κ. Τατούλη: γρήγορη ενεργοποίηση του προηγούμενου προεδρικού διατάγματος με το οποίο είχε επιτευχθεί σύμπτωση απόψεων και καμία συναίνεση σε ανατροπή της αλληλεγγύης του κοινωνικού ιστού. Προειδοποίησε ακόμη ότι δεν θα γίνουν ανεκτές ιδεοληψίες οι οποίες έχουν καταστρέψει τον τόπο.

Ο Σύλλογος Κυπαρίσσιων " Η Αρκαδιά" για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κυπαρίσσιων «Η ΑΡΚΑΔΙΑ» χαιρετίζει τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή, την Τρίτη 12-7-2011 για τη διατήρηση της σημερινής μορφής και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας, ενάντια στην υποβάθμιση που εισηγούνται κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας (αποστάσεις, αγροτικός πληθυσμός, τουρισμός κ.α.)
Οι απόδημοι Κυπαρίσσιοι, είμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια κινητοποίηση, διότι γνωρίζουμε ότι, το Νοσοκομείο αυτό -που είναι δωρεά συμπατριωτών μας- για αρκετές δεκαετίες έχει προσφέρει πάρα πολλά στην περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής μας.

Η διαφωνία της ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας για την υποβάθμιση

Την έντονη διαφωνία του και διαφωνία του εκφράζει το Δ.Σ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ- ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ για το προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που υποβαθμίζει το Νοσοκομείο της περιοχής μας –το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Διαφεύγει, απ’ ό,τι διαπιστώθηκε, από τους συντάκτες του νομοσχεδίου, στα πλαίσια των περικοπών, ότι το νοσοκομείο αυτό –που είναι δωρεά συμπατριωτών μας- για δεκαετίες εξυπηρετεί όλη την περιοχή, όχι μόνο της Τριφυλίας, αλλά και ένα μέρος της Ολυμπίας και της Πυλίας, διότι οι αποστάσεις για τα άλλα νοσοκομεία (Καλαμάτας, Πύργου) είναι μεγάλες.

Διαφεύγουν επίσης αυτών που εισηγούνται την υποβάθμιση του, όλοι οι παράγοντες που κρίνουν την αναγκαιότητα της παρουσίας του (αγροτικός πληθυσμός της περιοχής, τουρισμός, αποστάσεις κτλ).
Το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμπαρίσταται στην Δημοτική Αρχή και με όλους τους φορείς της περιοχής μας, στον αγώνα για τη μή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας αλλά και για την αναβάθμιση του, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας.
Ωσ προσ τοφτο, είμαςτε ζτοιμοι να αναλάβουμε το μερίδιο του αγώνα που μασ ανικει ωσ απόδθμοι.



Άγνωστοι έριξαν περιττώματα σε αυτοκίνητο βουλευτή

Σε μια ακραία πράξη προέβησαν άγνωστοι στη Βέροια καθώς γέμισαν με περιττώματα το αυτοκίνητο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, Θανάση Γικόνογλου.
Οι εικόνες με το αυτοκίνητο το οποίο είναι καλυμμένο με περιττώματα γουρουνιών έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα της ..........

Κυριακής (10/7) ενώ το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο κέντρο της πόλης.





Κλίκ στις φωτογραφίες



verianews

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Λουόμενος παραλίγο να πνιγεί στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών

Παρ ολίγον να πνιγεί σήμερα το μεσημέρι στις 12 όταν ο συνταξιούχος αστυνομικός Γ.Π. έπεσε στην Θάλασσα για να κολυμπήσει και έμεινε αναίσθητος.
Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό από τους υπολοίπους λουόμενους που βρίσκονταν στο σημείο. Τον έβγαλαν απο το νερό, και αμέσως του έκαναν μαλάξεις για να τον επαναφέρουν στην ζωή.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τα Φιλιατρά ............

όπου ασθενοφόρο έσπευσε στον τόπο του συμβάντος και παρέλαβε τον άτυχο συνταξιούχο και τον διεκόμισε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Εκει οι γιατροί που τον εξέτασαν και βλέποντας την κατάσταση του έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αναβαλλεται η παράσταση Μικρός Πρίγκιπας στον Λιμενοβρχίονα Κυπαρισσίας

Η αποψινή παράσταση του Παιδικού Θεάτρου «Ο μικρός Πρίγκηπας» που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον Λιμενοβραχίονα Κυπαρισσίας στις 21:00 η ώρα αναβάλλεται.




Οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν 4 μισθούς μέχρι το 2015

Συνολικά έως και τέσσερις μισθούς μέχρι το 2015 θα χάσουν οι απασχολούμενοι σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που θα αρχίσει να τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

Όπως υπολογίζει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», οι απώλειες για κάθε μισθωτό, κατά μέσο όρο θα φθάσουν έως το 2015 τα 3.804 ευρώ.
Υπολογίζεται ότι οι μειώσεις στο μέσο ........

ετήσιο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων το 2011 θα αγγίξουν τα 1.142 ευρώ.

Για την Κομισιόν, απαράβατος όρος για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων είναι η τήρηση της αρχής «ίση αμοιβή για ίδια εργασία», ανεξαρτήτως του φορέα ή του υπουργείου όπου ανήκει κάποιος, ενώ θα υπάρξει και σταδιακή σύγκλιση των μισθών στο δημόσιο τομέα με αυτούς στον ιδιωτικό.

Ακόμη προβλέπεται η αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από 37,5 ώρες σε 40. Επίσης θα διευρυνθεί το καθεστώς μερικής απασχόλησης και θα επεκταθούν οι άδειες άνευ αποδοχών, ενώ αναμένεται να περικοπούν δεκάδες επιδόματα.

Τα μόνα επιδόματα που θα επιβιώσουν είναι το οικογενειακό επίδομα, τα επιδόματα σπουδών (μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου) και το πριμ παραγωγικότητας, το οποίο όμως θα συνδεθεί με ομαδικούς και ατομικούς στόχους και θα αποδίδεται ύστερα από αξιολόγηση.

Newsbeast

Facebook : Επίθεση στις βιντεοκλήσεις

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Facebook για συνεργασία με το Skype, οι απατεώνες του internet θέλησαν να εκμεταλλευτούν τη νέα υπηρεσία…

Όπως αναφέρει το e-pcmag, οι πρώτες παραπλανητικές καμπάνιες είναι γεγονός.

Η πιο γνωστή απάτη μέχρι αυτή τη στιγμή εμφανίζεται με τη μορφή εφαρμογής στο Facebook.
Οι χρήστες βλέπουν μια εφαρμογή να ζητά ..........

πρόσβαση στο λογαριασμό τους, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι κλήσεις μέσω βίντεο.

Φυσικά, τίποτα τέτοιο δεν απαιτείται για να ενσωματωθεί η λειτουργία του Skype στον εκάστοτε λογαριασμό, καθώς πρόκειται για λειτουργία που έχει αναπτυχθεί από το ίδιο το Facebook και άρα δεν απαιτείται η χορήγηση ειδικών δικαιωμάτων από την πλευρά του χρήστη.

Οι απάτες στο Facebook έχουν εξελιχθεί τον τελευταίο καιρό σε μάστιγα και εκμεταλλεύονται θέματα της επικαιρότητας. Δε θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην παίζουμε το παιχνίδι των spammers.

Newsbomb

Οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας

Επαναδημοσιεύουμε ένα διαχρονικό κατά την γνώμη μας θέμα που αφορά την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Πως θα αντιμετωπίσετε τον καύσωνα με συμβουλές από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Επειδή διανύουμε περίοδο καλοκαιριού και οι καύσωνες θα έρθουν και θα ξαναέρθουν καλό είναι να ξέρουμε τρόπους που μπορούμε να προστατευθούμε.
Μπορείτε ακόμα να εκτυπώσετε αυτές τις οδηγίες ώστε να τις έχετε άμεσα σε πρώτη ζήτηση.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας λοιπόν στις οδηγίες που ..........

είχε εκδόσει αναφέρει:

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία - άπνοια - ρύπανση περιβάλλοντος) δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις που κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στον θάνατο.

Παρά τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, ο οργανισμός του ανθρώπου έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του.
Αυτό το κατορθώνει μόνο μέχρι ενός ορίου (43° C) πέρα από το οποίο δεν μπορεί να αντιδράσει.
Τότε αρχίζουν να εμφανίζονται λειτουργικές διαταραχές και ελαφρά ή βαριά νοσηρά φαινόμενα.
Ενα από αυτά είναι η θερμική εξάντληση η οποία εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση του ατόμου (ώρες ή ημέρες) σε υψηλές θερμοκρασίες.
Πρόκειται για παροδική ανεπάρκεια του καρδιαγγειακού συστήματος σ’ ένα θερμικό στρες.
Τα αρχικά συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, ίλιγγος, ανορεξία, ναυτία, έντονο αίσθημα εξάντλησης τα οποία καταλήγουν σε ξαφνική και μικρής διάρκειας κατάρρευση.

Η αρτηριακή πίεση είναι χαμηλή και υπάρχει ταχυκαρδία. Το δέρμα είναι ψυχρό και υγρό.
Οι κόρες των ματιών είναι διεσταλμένες. Η θερμοκρασία είναι φυσιολογική. Το σύνδρομο αποδίδεται σε μέτρια απώλεια ύδατος και χλωριούχου νατρίου (αλατιού).
Η θεραπεία είναι απλή και συνιστάται στη μεταφορά του ατόμου σε δροσερό περιβάλλον και τη χορήγηση ύδατος και χλωριούχου νατρίου.
Αν παρ’ όλα αυτά ο ίλιγγος και η ναυτία δεν υποχωρήσουν, συστήνεται η ενδοφλέβια χορήγηση χλωριούχου νατρίου (φυσιολογικός ορός) από γιατρό.

Μια άλλη λειτουργική διαταραχή είναι η θερμοπληξία, η οποία εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή και η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας είναι πάνω από 70% γεγονός που δυσκολεύει και εμποδίζει την εξάτμιση του ιδρώτα και την αποβολή θερμότητας του σώματος.
Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που βοηθούν στο να πάθει κάποιος θερμοπληξία. Μερικοί από αυτούς είναι η βαριά σωματική εργασία (ιδιαίτερα σε χώρους υψηλής θερμοκρασίας, άπνοιας και μεγάλης υγρασίας), η παρατεταμένη βάδιση κάτω από τον ήλιο, η ένδυση με θερμά σκούρου χρώματος ρούχα που απορροφούν μεγάλο ποσό ηλιακών ακτίνων, η ανεπαρκής λήψη νερού, τα άφθονα και βαριά γεύματα και η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών.

Τα αρχικά συμπτώματα της θερμοπληξίας είναι η έντονη δίψα, η ξηρότητα του στόματος, του φάρυγγα και του δέρματος.
Στη συνέχεια εμφανίζεται ερυθρότητα του προσώπου που συνοδεύεται από άφθονο ιδρώτα, ζάλη, πόνο στο κεφάλι και στο στήθος, κατάπτωση του οργανισμού, αδυναμία στα πόδια και μυϊκές κράμπες, δυσφορία, ταχυσφυγμία, δύσπνοια και βουητά στ’ αυτιά.
Ο πυρετός είναι πάντα σταθερός και μπορεί να φτάσει στους 42° C .
Τέλος εμφανίζονται λιποθυμικά φαινόμενα και ο θερμόπληκτος πέφτει αναίσθητος.
Τα παχύσαρκα άτομα και εκείνα που πάσχουν από αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, οι αλκοολικοί, οι διαβητικοί, οι ηλικιωμένοι και κυρίως τα βρέφη, των οποίων ο οργανισμός δεν έχει την ικανότητα να αντιδρά και να προσαρμόζεται στις μεταβολές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, προσβάλλονται ευκολότερα από θερμοπληξία.

Πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να προσφέρει σε κάποιον πολίτη που εμφανίζει συμπτώματα θερμοπληξίας
- Μεταφέρετε τον θερμόπληκτο χωρίς χρονοτριβή σε μέρος δροσερό, ευάερο και σκιερό ή κάτω από δένδρα αν υπάρχουν.
Τον ξαπλώνετε ανάσκελα και απομακρύνετε τους περίεργους που συγκεντρώνονται γύρω για να μην εμποδίζουν τον αερισμό.
- Αφαιρείτε τα βαριά ρούχα για να αερίζεται το σώμα και του κάνετε αέρα με οποιοδήποτε πρόχειρο μέσο π.χ. βεντάλια, χαρτόνι.
- Βρέχετε το πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και γενικά το σώμα του με κρύο νερό.
- Τοποθετείτε ψυχρά επιθέματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.
- Κάνετε εντριβές στα άκρα με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.
- Αν μπορεί να πιει, του δίνετε άφθονα υγρά και μικρές ποσότητες αλατιού, για να αναπληρώσει αυτό που έχασε ο οργανισμός του εξαιτίας της μεγάλης εφίδρωσης.
- Καλείτε το ΕΚΑΒ για την μεταφορά του σε νοσοκομείο και περαιτέρω αντιμετώπιση.

Πρόληψη θερμοπληξίας

- Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.
- Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη.
- Αποφυγή των χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός.
- Το ντύσιμο πρέπει να είναι ελαφρύ, άνετο και ανοιχτόχρωμο.
- Απαραίτητη είναι η χρήση καπέλου και γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου.
- Πολλά δροσερά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό επίσης είναι να τοποθετούνται υγρά πανιά στο κεφάλι και στο λαιμό σαν προστατευτικά μέτρα.
- Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων).
- Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη τότε συστήνεται πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό.
- Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
- Μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών και περιορισμός στα λιπαρά.
- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
- Αποφυγή βαδίσματος για πολλή ώρα ή τρεξίματος κάτω από τον ήλιο.
- Αποφυγή πολύωρων ταξιδίων με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά την διάρκεια της υψηλής ζέστης.
- Ατομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.λπ.) θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν τον γιατρό τους αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία γιατί μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.
- Τα βρέφη και τα παιδιά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά (ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες) και να πίνουν συχνά υγρά (νερό- τσάι) μαζί με το γάλα.
- Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά πρέπει να είναι δροσερό κατά την διάρκεια ολόκληρου του 24ώρου.
- Να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιοδήποτε πρόβλημα της υγείας σας.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για την προστασία των ηλικιωμένων ατόμων
- Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περίπτωση θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι.
- Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

40αρια θα χτυπήσει ο υδράργυρος από Δευτέρα

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η χώρα από χθες με αποκορύφωμα όμως την Δευτέρα που ο υδράργυρος θα χτυπήσει 39 βαθμούς σε σκιά δηλαδή πάνω από 40 για όσους εργάζονται και βρίσκονται στον ήλιο.

Αν και από το Σάββατο φυσάει βοριαδάκι που σε αρκετές περιοχές φτάνει τα 7 μποφόρ αυτό δεν έχει βοηθήσει στο να πέσει η θερμοκρασία.

Στο κόκκινο ο υδράργυρος τη Δευτέρα, με το πρώτο κύμα καύσωνα να είναι γεγονός. Το βοριαδάκι θα εξακολουθήσει να φυσά και οι άνεμοι θα πνέουν ως και επτά μποφόρ στο Αιγαίο ωστόσο θα έχουμε και σαραντάρια.
Υψηλότερες θερμοκρασίες – κοντά στους 40 – θα έχουμε ...........

σε Σέρρες, Άρτα και Αγρίνιο. Κοντά στους 39 βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία σε Άργος και Σπάρτη.

Μικρή ανάσα από Τρίτη με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση ωστόσο και τους ανέμους να κοπάζουν. Από το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχουμε τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Την ανιούσα παίρνει ο υδράργυρος από την Πέμπτη, όταν θα έχουμε και πάλι 40αρια στα δυτικά της χώρας. Δύσκολη και η Παρασκευή όταν η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Λουκέτα - εξπρές σε 90 φορείς του δημοσίου

«Λουκέτα εξπρές» προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο σε Οργανισμούς του δημοσίου καθώς μέχρι τα μέσα του Αυγούστου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας το νομοσχέδιο θα προβλέπει το κλείσιμο, τη συγχώνευση ή την ενοποίηση περίπου 90 φορέων, μεταξύ των οποίων 11 μεγάλων οργανισμών που απασχολούν συνολικά 7.000 εργαζομένους.
Σύμφωνα με το «Έθνος» όσοι από τους ..........

εργαζομένους στα ΝΠΙΔ αξιολογηθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς "εφεδρείας" και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες.

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης θα μπουν 1.500 οργανισμοί του Δημοσίου που εποπτεύονται από υπουργεία ή ανήκουν στον τομέα της κοινωνικής προστασίας. Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των οργανισμών θα προβλεφθούν στον προϋπολογισμό του 2012. Την επόμενη χρονιά αναμένεται να έρθει "τσουνάμι" από λουκέτα σε δημόσιους φορείς που θα συνεχιστεί μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος είναι επικεφαλής της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Αυγούστου θα περιλαμβάνει 11 σημαντικούς φορείς για τους οποίους προβλέπονται τα εξής:
-Αναδιάρθρωση και μείωση μεγέθους για την ΕΡΤ Α.Ε.
-Διακοπή λειτουργίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα εποπτεύοντα υπουργεία για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) ΑΕ, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ)
-Συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ, της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ
-Διακοπή λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας ΑΕ (ΕΟΜΜΕΧ) και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάποτυξης
-Συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) με τα ερευνητικά κέντρα ΔΗΜΗΤΡΑ και ΟΠΕΓΕΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας εκτός των 11 οργανισμών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, η αρμόδια διυπουργική επιτροπή έχει εισηγηθεί τη συγχώνευση και κατάργηση 78 οργανισμών. Συγκεκριμένα έχει εισηγηθεί:
Την κατάργηση 8 οργανισμών:
• Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
• Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
• Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
• Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
• Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
• Εργο Πολιτών
• Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
• Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων

Τη λύση και εκκαθάριση 32 φορέων και υπηρεσιών:
• Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ Α.Ε.) (υπάρχει πρόταση και για συγχώνευση με τον ΕΦΕΤ)
• Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ - ΟΕΕ)
• 28 Κέντρα Νεότητας (Κέντρων Εργαζόμενου Κοριτσιού- ΚΕΚ και Κέντρων Εργαζόμενων Νέων - ΚΕΝ)
• ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.
• Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Και τη συγχώνευση 38 οργανισμών:
• Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
• Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά - Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας - Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά - Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.
• Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
• Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
• Η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης (αυτοτελές τμήμα) με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
• Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
• Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.
• Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
• Η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
• Η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.) με την εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μια εταιρεία.
• Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.
• Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης "ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΝΠΙΔ), το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.) (ΝΠΙΔ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (ΝΠΙΔ) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία "Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ελέγχων - ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. ? ΔΗΜΗΤΡΑ)
• Τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε, με την Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)

• Τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε.)

Κλαίνε στην Ιπποκράτους με τις δημοσκοπήσεις! Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ από Σεπτέμβρη με την κατρακύλα που έχει πάρει.

ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ!!!!!!

Από το "Γιώργο πέφτουμε"¨, στο "Γιώργο κατρακυλάμε"! Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα, ωστόσο το ποσοστό 16,5% που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, είναι το μικρότερο επί προεδρείας του Γιώργου Παπανδρέου!

Ούτε στην εσωκομματική διαμάχη του 2007 δεν είχε .........

φτάσει σε αυτό το ποσοστό το Κίνημα, δείχνοντας πως το πρόβλημα στην Ιπποκράτους δεν είναι πολιτικό!

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Το ΠΑΣΟΚ με αυτό το ποσοστό αρέσει στους... δελφίνους;
Φυσικά με την κατρακύλα που έχει πάρει το κυβερνών κόμμα είναι θέμα εβδομάδων να είναι τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις...

Δημοσκόπηση BOMBA! Το τέλος του "συστήματος" τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες το πραγματικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνάει το 15% το οποίο για τα πλαίσια της δημοσκόπησης ανέβηκε στο 16,5%.
Σε κάθετη πτώση και η Ν.Δ. με 17,8% χωρίς να κερδίζει άλλο μικρότερο κόμμα αποδοκιμάζοντας έτσι συνολικά το διεφθαρμένο σύστημα τους.
Ναι σε πρόωρες εκλογές, Nαι στην κατάργηση του Ασύλου, Ναι στις απολύσεις στο Δημόσιο, Ναι και στους προπηλακισμούς και τις αποδοκιμασίες προς τους βο(υ)λευτές!..

Πρώτο κόμμα παραμένει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με .........

35,2% που πλέον ξεπερνάει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί!!

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση για το ΒΗΜΑ της Κυριακής απο την KAPA RESEARCH το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5% , η ΝΔ 17,8% , το ΚΚΕ 7,5%, το ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2% , η ΔΗΜΑΡ 3,1%, η ΔΗΣΥ 2,8 %, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1 % και η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%!.

Σε περίπτωση εκλογών και μετά από αναγωγή (λόγω της μεγάλης αποχής) το ΠΑΣΟΚ θα συγκέντρωνε 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6, το ΛΑΟΣ 8,8, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6 , οι Οικολογοι -Πρασινοι 3,4 , η ΔΗΜΑΡ 4,8, η ΔΗΣΥ 4,3 ΚΑΙ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8.

Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο ενώ το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα.

Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα ενώ το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών.

Σε ποσοστό 54,2% τάσσονται υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων.

Το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 11 Ιουλίου έως 17 Ιουλίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.