Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Νέο επεισόδιο με τον Πάγκαλο [ ΗΧΗΤΙΚΟ ]

Σαββατόβραδο στην Τζια. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η παρέα του απολαμβάνουν το δείπνο τους σε ταβέρνα του νησιού. Στο διπλανό τραπέζι κάθεται ένα νεαρό ζευγάρι. Η παρουσία του Θόδωρου Πάγκαλου δεν περνάει απαρατήρητη και η κοπέλα απευθυνόμενη στον αντιπρόεδρο, λέει: «Εγώ έχω διορισθεί με το ΑΣΕΠ. Δεν τα φάγαμε μαζί. Γιατί μου κόβεται τα λεφτά μου;» για να συμπληρώσει ο συνοδός της: «Ξεπουλάτε την πατρίδα».

Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας, στον Realfm 97.8 ..........

και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, ο Θόδωρος Πάγκαλος απάντησε στην κοπέλα λέγοντας: «Εγώ τα κάνω μόνος;».

Τότε τον λόγο πήρε και πάλι ο συνοδός της κοπέλας: «Είσαι μέρος του συστήματος».

Στο έντονο φραστικό επεισόδιο ενεπλάκη μία άλλη παρέα για να κατευνάσει τα πνεύματα. Απευθυνόμενοι στην κοπέλα, είπαν: «Δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις. Έχουν δικαίωμα να φάνε. Άφησέ τους να φάνε μια μπουκιά και μη τους ψηφίζεις»

Ακούστε το επεισόδιο



ΣΧΟΛΙΟ
Αμ δεν πήρες το πιάτο στα χέρια σου να του το τρίψεις στην μουτσούνα του.....

Βουλευτές: Έχουμε πάθει σοκ από τους προπηλακισμούς [ VIDEO ]

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι βουλευτές που έχουν πέσει θύματα προπηλακισμών των Αγανακτισμένων πολιτών, ενώ μερικοί δεν διστάζουν να αποκαλέσουν φασιστικές τις εκφράσεις αυτές, καθώς όπως υποστηρίζουν στο Βήμα της Κυριακής, αποτρέπουν το δημόσιο διάλογο. Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται στα γεγονότα δηλώνουν απλώς... περαστικοί.

Το Σάββατο (9/7) έρευνα της Καππα Research ...........

έδειξε πως ένας στους δύο πολίτες εγκρίνουν τους προπηλακισμούς εναντίον των βουλευτών και μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία αυτών θεωρεί πως είναι αυθόρμητες αντιδράσεις και όχι υποκινούμενες.

Οι 98 συνολικά βουλευτές που έχουν γίνει δέκτες της αγανάκτησης όμως τώρα δηλώνουν θύματα, υποστηρίζοντας πως έχουν σοκαριστεί από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση της βουλευτού Ολγας Ρενταρή στο σχετικό ρεπορτάζ της κυριακάτικης έκδοσης του Βήματος:

"Περικύκλωσαν το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και άρχισαν να μου πετούν πέτρες, γιαούρτια, αβγά και μπουκάλια με νερό. Ενας μάλιστα είχε και μια ντουντούκα και την έβαλε στο αφτί μου και με εξέβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο και χειρονομούσε εναντίον μου. Εγώ που τίποτε δεν με φοβίζει έπαθα εκείνη την ημέρα σοκ.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί που με προπηλάκιζαν ήταν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Φαίνονταν “αγανακτισμένοι”, δεν είδα ούτε έναν κουκουλοφόρο ούτε μασκοφόρο ούτε τίποτε. Ηταν ηλικιωμένοι-το καταλαβαίνετε;-αυτοί που μας πετούσαν τα αβγά και τα γιαούρτια. Αυτό ήταν το τραγικό".

Κάτι ανάλογο υποστηρίζει και η κυρία Μερεντίτη η οποία έπεσε θύμα προπηλακισμών κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης:

"Ηταν σοκ για μένα. Ηταν ένα είδος φασισμού εναντίον μου,από τις πιο άσχημες μορφές φασισμού. Πώς να το περιγράψω; Φίμωση; Λογοκρισία; Αυτό επιχείρησαν να μου κάνουν".



Οι βουλευτές δηλώνουν πως πλέον αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πηγαίνουν πλέον ούτε στην εκλογική τους περιφέρεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, αποφεύγουν παράλληλα να δώσουν στη δημοσιότητα ονόματα των ανθρώπων που τους προπηλακίζουν καθώς έχουν αναγνωρίσει πολλούς εξ αυτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια στιγμή, το κυβερνών κόμμα έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για υποκίνηση των προπηλακισμών.

Τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν βρεθεί στα γεγονότα και έχουν κατηγορηθεί από το ΠΑΣΟΚ δεν αρνούνται τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία, όμως υποστηρίζουν πως δεν έχουν οργανώσει οι ίδιοι το παραμικρό. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών τονίζουν ότι πηγαίνουν είτε από καθαρή αγανάκτηση για τα κυβερνητικά μέτρα είτε από... περιέργεια.

Μιλώντας στο Βήμα, ο 29χρονος Ορέστης Ζούμπος , μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατονομάστηκε από το ΠΑΣΟΚ για τον προπηλακισμό του βουλευτήΝίκου Τσώνη υποστήριξε ότι απλώς βρέθηκε εκεί για να εκφράσει την αντίθεση του στο μεσοπρόθεσμο, ενώ τάσσεται εναντίον της βίας:

"Φαίνεται και στο βίντεο, εγώ προσπάθησα να τον προστατέψω τον βουλευτή.Ενας καφές μάλιστα προσγειώθηκε πάνω μου. Σχημάτισα αλυσίδα με άλλους για να τον διαφυλάξω. Μέχρι να γίνει βουλευτής μού ήταν συμπαθής ο κ. Τσώνης. Αυτό όμως που ψήφισε φέρνει την εξαθλίωση στον τόπο".



Από την άλλη, ο Τάσος Τοσκάνης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα είπε ότι στα γεγονότα με τον Γιώργο Πεταλωτή... είδε φως και μπήκε:

"Είδα κόσμο και στάθηκα εκεί,όπως όλοι,για να δω τι συνέβαινε.Από πότε απαγορεύεται να βρίσκεται κανείς σε δημόσιο χώρο; Αποτελεί αδίκημα;Ημουν σιωπηλός,χωρίς να ρίξω πέτρα ή λέιζερ. Ηταν εκεί και ο δήμαρχος Γλυφάδας και γνωρίζει πολύ καλά τι είχε συμβεί.

Τώρα θέλω να πέσουν οι τόνοι. Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα που με απασχολούν, όπως ο Υμηττός και το μέλλον του Πάρκου του Ελληνικού. Απλώς βρέθηκα εκείνο το βράδυ σε λάθος στιγμή και σε λάθος θέση.Δεν συμφωνώ με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες. Η ένταση δεν οδηγεί πουθενά".



ΣΧΟΛΙΟ
Και που να αρχίσουν να πέφτουν επάνω σας κλούβια αβγά, ξυνισμένα γιαούρτια, προϊόντα κένωσης ή ακόμα και χοντρό ξύλο. Τα καλύτερα ΕΡΧΟΝΤΑΙ............

Επιτροπή υπεράσπισης λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από τον Δήμο Τριφυλίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας που συνεδρίασε εκτάκτως στις 07/07/2011 με θέμα την υπεράσπιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μεταξύ των άλλων ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας συνεδρίασης με διευρυμένη σύνθεση την Τρίτη 12/07/2011 και ώρα 7:30 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα του ΤΕΕ Κυπαρισσίας.

Στη βάση της απόφασης αυτής καλούνται να παραστούν στην παραπάνω συνεδρίαση :


- τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας
- τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης
- τα μέλη της συγκροτηθείσας Επιτροπής υπεράσπισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
- οι Διοικήσεις των Οργανώσεων των Παραγωγικών Τάξεων και των Κοινωνικών Φορέων του Δήμου Τριφυλίας
- κάθε συνδημότης μας που θέλει να ενημερωθεί και να εκφρασθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη συνεδρίαση θα γίνει πλήρης ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και θα σχεδιασθεί ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων,
Κυπαρισσία 09/07/2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.