ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Την αποβολή της ΝΔ εξετάζουν στο Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα

O ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Παπανδρέου ώστε η εθνική συναίνεση που έχουν θέσει ως όρο ΕΕ και ΔΝΤ για την περαιτέρω οικονομική στήριξη κινδυνεύει να αποτύχει, γράφει η εφημερίδα SÜDDEUTSCHE ZEITUNG στο σημερινό της φύλλο.

Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα δεν θέλει να .......

παραδεχθεί ότι η επιχείρηση «Ελλάδα» μπορεί να ναυαγήσει εξ αιτίας ενός πολιτικά επικίνδυνου που υπάρχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί.

Επί πολλές ώρες οι ηγέτες του ΕΛΚ, οι περισσότεροι αρχηγοί κρατών ή πρωθυπουργοί, συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Ελληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική εκδήλωση. Ο γερμανός ευρωβουλευτής της CDU Ελμαρ Μπροκ εμφανίστηκε σοκαρισμένος, λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει. Λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έλαβε πέντε φορές τον λόγο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι τρεις φορές, όπως και οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν. Ακόμα και εκείνοι που κανείς δεν περίμενε. Οπως ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Emil Boc ο οποίος ήλπιζε ότι θα μπορούσε να μετακινήσει τον Σαμαρά από τη θέση του όταν του εξηγούσε πόσο ευεργετική ήταν η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα του.

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη. Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδελφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο ΕΛΚ. Και δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό. Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά, που επαναλάμβανε τη φράση –ευαγγέλιο ότι ούτε κατ’ ελάχιστο μπορεί να εμπιστευτεί τον Παπανδρέου. Δυόμισι ώρες συζήτησης με τους ισχυρότερους ηγέτες της Ευρώπης δεν απέδωσαν.

Δεν συνιστά λοιπόν έκπληξη ότι στο ΕΛΚ υπάρχουν στο παρασκήνιο σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, καθώς λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναδιάρθρωση της οποίας αμετακίνητα αρνείται.
Ο "κύριος Οχι"

Εν τω μεταξύ με τον τίτλο «Ο κύριος ‘όχι’ μας ψήνει το ψάρι στα χείλη» δημοσιεύεται στην βελγική Der Standard πορτραίτο του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκρίνει το πακέτο μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης. Το άρθρο υπενθυμίζει ότι πέρυσι ο κ. Σαμαράς διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία την Ντόρα Μπακογιάννη επειδή είχε ψηφίσει υπέρ του πρώτου πακέτου λιτότητας, ενώ είναι υπεύθυνος για την αποτυχία των συνομιλιών για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.Ο κ. Σαμαράς είναι γνωστό για το ότι δεν υποχωρεί εύκολα, ενώ ήταν εκείνος ήταν που, ως υπουργός Εξωτερικών, ενέπλεξε την Ελλάδα στη διαμάχη με την ΠΓΔΜ για την ονομασία.

TVXS

Νέα παρέμβαση της δικαιοσύνης ζήτησε η ΔΕΗ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση της Παρασκευής, που προβλέπει την επαναλειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής προκειμένου η διαθέσιμη ισχύς να επανέλθει στο επίπεδο της περασμένης Πέμπτης ζήτησε η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

"Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καλείται να αναλάβει .........

τις ευθύνες της και να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση άμεσα, σεβόμενη τους πολίτες και καταναλωτές, ώστε να αποκατασταθεί η ισχύς του Συστήματος στα επίπεδα που πρέπει", αναφέρει συγκεκριμένα το ΥΠΕΚΑ, και προθέτει:

"Τα ανωτέρω έχουν γνωστοποιηθεί από τη Διοίκηση της ΔΕΗ στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τις δικές της ενέργειες. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από πρακτικές που δεν σέβονται όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται και τελικά αναιρούν το χαρακτήρα της ΔΕΗ ως επιχείρησης κοινής ωφέλειας".

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπήρξαν πληροφορίες περί παρέμβασης του εισαγγελέα, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το έλλειμμα ισχύος και οι αυξημένες διακοπές ρεύματος χθες και σήμερα οφείλονται στο γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητάς τους τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Διακοπές ρεύματος σήμερα το απόγευμα 25 Ιουνίου

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με νέα ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ γνωστοποιούνται οι διακοπές ρεύματος που θα γίνουν σήμερα το απόγευμα.

Με βάση το ανανεωμένο Δελτίο τύπου της ΔΕΗ, τα Φιλιατρά Δεν θα έχουν διακοπή. Δεν παίρνουμε και όρκο όμως...

Αναλυτικά:


ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

13:00 - 15:00 -> Πύλος, Μεθώνη, Φοινικούντα, Περιοχές Γαργαλιάνων, Βιομηχανική ζώνη, Αεροδρόμιο, Ανδρούσα, Βαλύρα Φ/Β ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, Περιοχή Κυπαρισσίας.


15:00 - 17:00 -> Καλαμάτα Κέντρο πόλεως, οδός Αθηνών, Διοικητήριο, Ασπρόχωμα, Βόρειο τμήμα Ακρίτας, Ακοβιτικα, Καρέλιας, ΠΟΤΑ Ρωμανού, Κοριφάσιο.


17:00 - 19:00 -> Αγία τριάδα, Αριστομένους


19:00 - 21:00 -> Αερίτης, Παλαιά πόλη, Αγορά, Πλατεία 23ης Μαρτίου, ΒΙΟΠΑ, Μπουρνιάς, Αεροπορική Βάση, Παραλιακή ζώνη, Μπούκα, Πεταλίδι, Κορώνη.


21:00 - 23:00 -> Περιοχή εκατέρωθεν οδού Καλαμάτας- Μελιγαλά, ΒΙΠΕ Μελιγαλά, Θουρία, Αρφαρων, Αριος, Αντλιοστάσια Καλαμάτας , Περιοχή βόρειας Μεσσηνίας, Μελιγαλάς, Πρώην δήμοι Αυλώνος, Αετού,Ανδανείας, Ειρας κ΄Οιχαλιας.

Η σημερινή διακοπή ρεύματος στα Φιλιατρά δεν ήταν στο πρόγραμα της ΔΕΗ

Επειδή λάβαμε κάποια E-mail από αναγνώστες μας στα οποία μας ρωτάγανε γιατί δεν γράψαμε πως θα έχουν και τα Φιλιατρά διακοπή ρεύματος (Φυσικά απαντήσαμε σε όλα τα mail) σας ενημερώνουμε ότι το πρωί γράψαμε τις περιοχές που είχαν ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωση που αφορούσε τις ..........

πρωϊνές διακοπές ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

Δείτε το Δελτίο Τύπου για το πρωί τους Σαββάτου 25/6.

Σε ότι αφορά για το απόγευμα:

Για το απογευματινό δελτίο τύπου σχετικά με τις διακοπές ρεύματος η Μεσσηνία ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Δείτε και μόνοι σας το Δελτίο τύπου με τις περιοχές για το απόγευμα.

Οπότε μην ζητήσετε ευθύνες από εμάς για το ότι δεν αναφέραμε κάτι.
Δεν μπορούμε να παραστήσουμε την πυθία γιατί κάποιοι δοιηκούντες ΚΟΠΡΙΤΕΣ της ΓΕΝΟΠ κατεβάζουν τους διακόπτες όποτε τους κάνει κούκου ανεξάρτητα από το αν γράφεται στο δελτίο τύπου ή όχι.
Αλλα αφού δεν υπάρχει Εισαγγελέας να τους ξεσκίσει λίγο .... Κάνουν ότι γουστάρουν.

Εσείς για να ξέρετε, έχετε δικαίωμα να αξιώσετε από την ΔΕΗ μείωση στο πάγιο ρεύματος για τις ώρες που δεν είχατε ηλεκτρικό.
Η ενέργεια σας είναι καθ όλα νόμιμη και την δικαιούστε.

Για να σας βοηθήσουμε:
Παρασκευή 24/6: Διακοπή από 19:15 - 20:45 = 90 λεπτά.
Σάββατο 25/6: Διακοπή από 12:05 - 13:35 = 90 Λεπτά.
Τις υπόλοιπες διακοπές γράψτε τις και όταν λήξει η απεργία, αίτηση στην ΔΕΗ καντε άθροισμα στις ώρες και ζητήστε από την ΔΕΗ να σας αφαιρέσουν τμήμα του παγίου για τις συνολικές ώρες που δεν είχατε ρεύμα.
Θα πονέσουν πολύ περισσότερο έτσι. Κάντε το ακόμα και αν είναι για ποσό 20 λεπτά του ευρώ. Αυτοί δεν έχουν μάθει να επιστρέφουν. Μόνο να αρπάζουν. Κάντε τους να πάθουν εγγφαλικό.

Σκεφτείτε το.

Ρεζιλεύτηκε η κυβέρνηση με τις αποδείξεις στα 300 ευρώ - Τι θα ισχύει

- Μετά την κατακραυγή άλλαξαν ανακάλεσαν την αλλαγή στις αποδείξεις
- 400 ευρώ θα πληρώσουν όσοι βγάζουν 12.000 ευρώ το χρόνο!
- Στην έκτακτη εισφορά, μία οικογένεια με εισόδημα 20.000 ευρώ το χρόνο θα δώσει στην εφορία 200 ευρώ!
- Πόσα θα πληρώσουμε για τα ακίνητα
- Αυξάνονται 30% τα τεκμήρια για αυτοκίνητα, 10% τα τέλη κυκλοφορίας

Πίσω ολοταχώς μετά το σάλο με τις ........

αποδείξεις

Άρον άρον πήρε πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση με την οποία καλούνταν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τη διαφορά από την έκπτωση φόρου που είχαν κερδίσει μαζεύοντας αποδείξεις, αν αυτό ξεπερνούσε τα 300 ευρώ.

Ο νόμος προέβλεπε ότι το κράτος θα έπαιρνε πίσω τη διαφορά μέσω της έκτακτης εισφοράς, παίρνοντας πίσω τα περί χτισίματος της φορολογικής συνείδησης, αφού έπεσαν έξω στις επιστροφές. Η ρύθμιση ανακλήθηκε τηλεοπτικά από τον υπουργό Οικονομικών, που μίλησε για παρεξήγηση από τη νομοτεχνική διατύπωση.

Απίστευτη φοροεπιδρομή στην τσέπη των πολιτών - ακόμη και των φτωχών- με τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου. Τα πιο βαριά θεωρούνται σίγουρα η μείωση του αφορολόγητου καθώς πια φορολογείται μέχρι και η γενιά των 700 ευρώ και η έκτακτη κλιμακωτή εισφορά στα εισοδήματα.

Με τη μείωση του αφορολόγητου, θεωρείται ότι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο ως 400 ευρώ περίπου 2.500.000 φορολογούμενοι.Το νέο χαράτσι πάει ως εξής:

Το τμήμα από 8.000 ευρώ ως 12.000 ευρώ θα φορολογείται με συντελεστή 10%.

Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσουν 400 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 16.000 ευρώ θα πληρώσουν 1.120 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 22.000 ευρώ θα πληρώσουν 2.560 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 26.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 3.600 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα 32.000 ευρώ θα πληρώσουν 5.520 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 40.000 ευρώ θα πληρώσουν 8.400 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 60.000 ευρώ θα πληρώσουν 16.000 ευρώ και όσοι έχουν εισόδημα ως 100.000 ευρω θα πληρώσουν ως 32.000 ευρώ.

Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά, πάλι το χαράτσι πιάνει τους πολλούς και μικρομεσαίους.

Για εισόδημα από 13.000 ευρώ θα πληρώσουμε 130 ευρώ στην εφορία, από 14.000 ευρώ θα πληρώσουμε 140 ευρώ, 15.000 θα πληρώσουμε 150 ευρώ, για 16.000 θα πληρώσουμε 160 ευρώ, για 17.000 πληρώνουμε 170 ευρώ, για 20.000 200 ευρώ. Για εισόδημα 23.000 πληρώνουμε 460 ευρώ, για 25.000 πληρώνουμε 500 ευρώ, για 28.000 πληρώνουμε 560 ευρώ, για 30.000 πληρώνουμε 600 ευρώ.

Όσοι έχουν εισόδημα 35.000 ευρώ πληρώνουν 700 ευρώ στην εφορία, όσιο έχουν εισόδημα 40.000 ευρώ πληρώνουν 800 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα 50.000 ευρώ πληρώνουν 1.000 ευρώ στην εφορία, όσοι έχουν εισόδημα 55.000 ευρώ πληρώνουν 1.650 ευρώ, για εισόδημα 60.000 πληρώνουμε 1.800 ευρώ.

Για ετήσιο εισόδημα 65.000 ευρώ η εφορία παίρνει 1.950, για εισόδημα 70.000 ευρώ 2.100 ευρώ, για εισόδημα 75.000 ευρώ 2.250 ευρώ, για εισόδημα 80.000 ευρω 2.400, για εισόδημα 85.000 ευρώ 2.550, για εισόδημα 90.000 ευρώ 2.700, για εισόδημα 95.000 ευρώ ο φόρος είναι 2.850, για εισοδήμα 100.000 ευρώ είναι 3.000 ευρώ, για εισόδημα 120.000 ευρώ είναι 4.800 ευρώ και για 150.000 ευρώ 6.000 ευρώ.

Διπλό χαράτσι στα ακίνητα

Η εφορία τα παίρνει και με αυξημένα τεκμήρια στην κατοικία, πέραν των σκαφών και των πισίνων που έχουν πιο λίγοι, αλλά και με τη μείωση του αφορολόγητου στα 200.000 ευρώ.

Για τους ιδιοκτήτες η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη αφού, ακόμη και για ένα σπίτι μέχρι 80 τ.μ., το τεκμήριο αυξάνεται κατά 33%. Δηλαδή από 30 ευρώ στο τ.μ. το χαράτσι πάει στα 40 ευρώ το τ.μ.

Για ακίνητα από 81 ως 120 τμ, η αύξηση είναι 30% δηλαδή από τεκμήριο 50 ευρώ στο τμ, τώρα θα πάει στα 65 ευρώ.
Για ακίνητα από 121 ως 200 τμ., η αύξηση είναι 37,50% δηλαδή από τεκμήριο 80 ευρώ ανά τμ., τώρα θα πάει 200 ευρώ.
Για ακίνηματα από 300 τμ και άνω, η αύξηση είναι 33% δηλαδή από 300 ευρώ το τμ θα πάει 400 τμ.

Παράλληλα, στα 200.000 ευρώ μειώνεται το αφορολόγητο της κατοικίας δηλαδή κατά 50%. Από τα 200 ως τα 500.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής ΦΑΠ 0,2%, ενώ για τα υπόλοιπα κλιμάκια παραμένουν οι ίδιοι συντελεστές.Έτσι περίπου 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν 500 εκ. ευρώ συνολικά. Η επιβάρυνση για ακίνητο από 200.000 ευρώ ως 400.000 ευρώ υπολογίζεται ως και 400 ευρώ το χρόνο.

Αυξημένο τεκμήριο και για τα οχήματα, κυρίως τα οικογενειακά. Για ένα αυτοκίνητο μέχρι 1200 κυβικά πληρώνουμε 4.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33%.Για ένα αυτοκίνητο από 1200 ως 2000 κυβικά προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά, από 300 που ήταν, για ένα όχημα από 2.000 ως 3.000 κυβικά, προστίθενται 900 ευρώ ανα 100 κυβικά από 500 που ήταν και για όχημα από 3000 κυβικά και πάνω προστίθενται 1200 ευρώ ανα 100 κυβικά από 700 που ήταν.

newsit

ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Mπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ, αλλά ο φωτισμός στο σπίτι ή στο χώρο στον οποίο εργαζόμαστε παίζει σημαντικό ρόλο και επηρεάζει τη διάθεσή μας, χωρίς εμείς να το συνειδητοποιούμε.

Για παράδειγμα, ένας καλά φωτισμένος επαγγελματικός χώρος μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητά μας και να φτιάξει τη διάθεσή μας, ενώ ένα υπνοδωμάτιο με τον κατάλληλο χαμηλό φωτισμό μπορεί να μας χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα.
Πώς όμως θα φέρουμε το κατάλληλο .......

φως στο χώρο μας;

Οι επιλογές στην αγορά λαμπτήρων είναι αρκετές και προσφέρουν οικονομικές λύσεις, δίνοντας υψηλής ποιότητας φως. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, γνωρίζουμε τις λάμπες πυρακτώσεως, οι οποίες δεν είναι άλλες από τους γνωστούς συμβατικούς γλόμπους που χρησιμοποιούμε κατά παράδοση.
Ενεργοβορες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους με ένα κίτρινο φως που σε σχέση με τους νέους λαμπτήρες ( με εξαίρεση ίσως τις λάμπες ηλιακού φωτός )δίνουν έναν διαφορετικό φωτισμό τείνουν να καταργηθούν.

Οι λάμπες αυτές φαίνεται να περνούν σιγά σιγά στην ιστορία και να αντικαθίστανται από σύγχρονους λαμπτήρες οικονομίας που έχουν μεγαλύτερα πλεονεκτήματα όπως, για παράδειγμα, η μέχρι και 80% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος σε συνδυασμό με περισσότερες επιλογές στη φωτεινότητα. Κοστίζουν περισσότερο όταν τους αγοράζουμε και λιγότερο όταν τους χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, επειδή μετατρέπουν σε φως το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας, μπορούμε να χρησιμοποιούμε λάμπες χαμηλότερης ισχύος.

Ενεργειακά «έξυπνες» λάμπες

Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει περιορισμούς στη χρήση των συμβατικών λαμπτήρων και υιοθετεί αυστηρότερα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης, καθώς προσπαθεί να κάνει τον οικιακό και επαγγελματικό φωτισμό φιλικότερο προς
το περιβάλλον. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ισχύουν περιορισμοί στη χρήση, εισαγωγή και πώληση λαμπτήρων πυρακτώσεως και σε άλλα είδη ενεργοβόρων λαμπτήρων, τα οποία έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται σταδιακά στην Ευρώπη από ενεργειακά αποδοτικότερους λαμπτήρες. Τα καταστήματα λιανικής στις χώρες της Ε.Ε. δεν επιτρέπεται να διαθέτουν πλέον λαμπτήρες πυρακτώσεως υψηλής απορρόφησης ηλεκτρικής ισχύος. Επιπλέον, μέχρι το 2015, οι χώρες της Ε.Ε. σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τη χρήση λαμπτήρων πυρακτώσεως, μεταβαίνοντας σε ενεργειακά αποδοτικότερα προϊόντα φωτισμού.

Εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος

Η τιμή αγοράς των ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων είναι συνήθως υψηλότερη από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες, καθώς η κατασκευή τους είναι περισσότερο πολύπλοκη. Ωστόσο, το υψηλότερο αρχικό κόστος αποσβεννυται σε λιγότερο από τον μισό χρόνο. Οι νέες λάμπες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή της ίδιας ποσότητας φωτισμού, διαρκούν περισσότερο και δεν απαιτούν τόσο συχνή αντικατάσταση. Έμφαση δίνεται, λοιπόν, στις νέες λάμπες που κυκλοφορούν στην αγορά, οι οποίες, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες του σπιτιού σας, στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας που κάνει καλό και στο περιβάλλον, αλλά και στην τσέπη σας. Εδώ θα αναφέρουμε ότι κριτήριο για μια καλή αγορά λάμπας θα πρέπει να είναι καταρχάς η τιμή της (θα παρατηρήσουμε ότι καλό είναι να προτιμήσετε μια επώνυμη λάμπα , γιατί κυκλοφορούν πολλές άγνωστης προέλευσης σε πολύ φθηνή τιμή, η οποία βέβαια θα είναι αρκετά ακριβότερη ) και κατά δεύτερο οι ώρες λειτουργίας του λαμπτήρα, οι οποίες αναγράφονται στη συσκευασία. Μια λάμπα άγνωστης προέλευσης θα σας κρατήσει πάρα πολύ λίγο χρόνο, ίσως και λιγότερο από μια αντίστοιχη λάμπα πυρακτώσεως.

Κατηγορίες λαμπτήρων

Ας δούμε με τη σειρά τις διαφορετικές κατηγορίες λαμπτήρων που υπάρχουν στην αγορά και τα χαρακτηριστικά τους.

Λαμπτήρες πυρακτώσεως (Incandescent)

Πρόκειται για τις γνωστές σε όλους μας συμβατικές λάμπες με σχήμα γλόμπου, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο εμπόριο το 1879. Αν και τις έχουμε συνηθίσει ίσως αρκετά για να τις αντικαταστήσουμε με νέα μοντέλα, η ενεργειακή τους απόδοση είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ η μέση διάρκεια ζωής τους είναι ένας χρόνος. Δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους, γιατί επηρεάζονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας και μπορούν εύκολα να σπάσουν. Είναι αρκετά φτηνές, αλλά έχουν διάρκεια ζωής περίπου 1.000 ώρες -τη μικρότερη σε σχέση με τις άλλες πηγές φωτός- και είναι λιγότερο αποδοτικές, καθώς το 90% της ενέργειας που καταναλώνουν μετατρέπεται σε θερμότητα και χάνεται στο περιβάλλον. Εδω θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εάν πρόκειται να αντικαταστήσετε μια λάμπα τύπου μπαγιονέτ με μια οικονομίας θα πρέπει να αντικαταστήσετε πρώτα το ντουί γιατί οι νέες λάμπες είναι βιδωτές (οι μπαγιονέτ είναι αυτές οι λάμπες που μπαίνουν στο ντουί και στρίβουν)
Λαμπτήρες αλογόνου (Halogen)

Σε εμφάνιση είναι σχεδόν ίδιες με τον τυπικό λαμπτήρα πυρακτώσεως, με τη διαφορά ότι οι λάμπες αλογόνου καταναλώνουν 25% λιγότερη ενέργεια και η διάρκεια ζωής τους είναι τουλάχιστον διπλάσια (περίπου 2.000 ώρες) σε
σχέση με τον τυπικό λαμπτήρα. Φωτίζουν το χώρο σας άμεσα με το πάτημα του διακόπτη, χωρίς καθόλου αναμονή, και μπορούν να ρυθμιστούν για να προσφέρουν από το έντονο φως ενός λαμπτήρα αλογόνου μέχρι και τη ζεστή πορτοκαλί λάμψη που παρέχει ελάχιστο φως.
Λαμπτήρες φθορισμού (Fluorescent)

Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για το φωτισμό γραφείων, καταστημάτων και για επιγραφές νέον. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, με πιο κοινό αυτό του σωλήνα. Αν και είναι ακριβότεροι λόγω του κόστους κατασκευής τους, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ωστόσο, παράγουν φως το οποίο είναι ιδιαίτερα ψυχρό και χλωμό, συνήθως δεν κολακεύει καθόλου το χώρο, αργεί να ανάψει και συχνά τρεμοπαίζει.
Συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL)

Στους λαμπτήρες φθορισμού συγκαταλέγεται και ένας άλλος τύπος, με την ονομασία CFL (Compact Fluorescent Lamp - συμπαγής λαμπτήρας φθορισμού). Η διαφορά είναι ότι κατασκευάζεται στο μέγεθος της παραδοσιακής λάμπας για να χρησιμοποιείται εύκολα στα σπίτια, για εξοικονόμηση ενέργειας. Έτσι, οι λαμπτήρες CFL προσφέρουν την ίδια ποσότητα φωτός με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, χρησιμοποιώντας μόλις το 1/5 της ενέργειας που καταναλώνουν. Για παράδειγμα, η διαφορά ανάμεσα στο λαμπτήρα CFL κα τον ισοδύναμο παραδοσιακό λαμπτήρα πυρακτώσεως που χρησιμοποιείται στο σπίτι είναι ότι ένας λαμπτήρας CFL χρησιμοποιεί μόνο 9W (watt) προκειμένου να προσφέρει το ίδιο φως με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως 40W, κ.ο.κ.

Λαμπτήρες LΕD

Οι λαμπτήρες LED (light-emitting diode/δίοδος εκπομπής φωτός) αποτελούν τα πιο ανεπτυγμένα προϊόντα της τεχνολογίας φωτισμού όσον αφορά στους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόδοσή τους σε εφαρμογές φωτισμού είναι ισάξια των λαμπτήρων φθορισμού με άριστη φωτεινότητα, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι, εξοικονομείτε αμέσως χρήματα για ενέργεια και μειώνετε σημαντικά τις αντικαταστάσεις λαμπτήρων. Για παράδειγμα, μια παραδοσιακή λάμπα πυρακτώσεως των 25W αντιστοιχεί σε μία λάμπα LED των 3W, με την τελευταία να διαρκεί 25 χρόνια έναντι 1 χρόνου ζωής της παραδοσιακής λάμπας πυρακτώσεως. Οι λαμπτήρες LED δεν χρησιμοποιούνται ακόμα όπως οι λαμπτήρες CFL, λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής τους, αλλά αξιοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς και με πολύ χαμηλές τιμές watt (W) σε εφαρμογές όπως σποτ, φακοί, συστήματα ηλιακού φωτός, κήποι, σετ κουζίνας, χώροι κατασκήνωσης κλπ. Δεν επηρεάζονται αισθητά από στιγμιαίες πτώσεις ή διακυμάνσεις τάσης και προσφέρουν καλή ποιότητα χρώματος φωτός, χωρίς αναμονή μετά το πάτημα του διακόπτη.

Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να διαδοθούν ευρέως και στην οικιακή χρήση. Είναι πιο ακριβοί από τις υπόλοιπες λάμπες, αλλά το κόστος ισοσταθμίζεται από την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας (έως και 90% χαμηλότερη σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Ενας λαμπτήρας LED των 12W έχει διάρκεια ζωής 25.000 ώρες και αντιστοιχεί σε φωτεινότητα με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως των 60W με διάρκεια ζωής 1.000 ωρών. Οι LED είναι δροσεροί στην αφή, πράγμα που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο φωτιάς και τραυματισμού, καθιστώντας τους ιδανικούς για φωτισμό ευαίσθητων στην θερμότητα υλικών και αντικειμένων.

Συγκριτικά

Οι λαμπτήρες CFL και LED αποτελούν τις βέλτιστες εναλλακτικές λύσεις για φωτισμό σε ό,τι αφορά την απόδοση φωτισμού, τη διάρκεια του φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας. Σχετικά με επικίνδυνες ύλες για την υγεία που λέγεται ότι περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, οι λαμπτήρες CFL περιέχουν πολύ χαμηλά επίπεδα υδραργύρου, πράγμα που αποκλείει κινδύνους για την υγεία. Ο υδράργυρος που περιέχεται είναι απειροελάχιστος σε σχέση με ένα κλασικό θερμόμετρο. Απλώς, σε περίπτωση που σπάσει ένας CFL λαμπτήρας, οφείλουμε να μη συλλέγουμε τα κομμάτια με γυμνά χέρια και να μη χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα, αλλά γάντια, καθώς και να αερίσουμε το δωμάτιο για λίγη ώρα.
Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι οι επώνυμοι λαμπτήρες γνωστών εταιριών που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν πολύ μικρότερο ποσοστό υδραργύρου σε σχέση με τις λάμπες άγνωστης προέλευσης.

Οι λαμπτήρες LED, ειδικά, είναι περισσότερο ανθεκτικοί από τους γυάλινους λαμπτήρες γιατί είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό υλικό και δεν σπάνε εύκολα. Δεν περιέχουν επικίνδυνες ύλες, είναι ασφαλείς για οποιοδήποτε δωμάτιο και πρακτικοί ως προς την απόρριψή τους.

Ανακύκλωση

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας να μην καταλήγουν στους κοινούς κάδους σκουπιδιών ή στο περιβάλλον γιατί, ακόμα και αυτή η ελάχιστη ποσότητα υδραργύρου που περιέχουν, μπορεί να βλάψει το περιβάλλον. Αναζητήστε τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για τη συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας στη γειτονιά σας ή σε καταστήματα φωτιστικών.

Το Συλλογικό Σύστημα ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Φεβρουάριο του 2009.

Στο εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα συμμετέχουν σήμερα 100 επιχειρήσεις λαμπτήρων - φωτιστικών και ο στόχος είναι να ενταχθούν όλοι οι υπόχρεοι σύμφωνα με το νόμο.

Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται στις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. και στο Π.Δ.117/04 του Εθνικού Δικαίου και το Ν. 2939/01 που προβλέπει την υποχρέωση συμμετοχής σε Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης αποβλήτων όλων των εισαγωγέων παραγωγών φωτιστικών - λαμπτήρων, για τα απόβλητα των προϊόντων τους.

Στόχος της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ είναι η ευαισθητοποίηση του καταναλωτή, να μην πετάει τους λαμπτήρες - φωτιστικά και να του δίνει την δυνατότητα μέσα από τα πολλά σημεία συλλογής (κάδους) να ανακυκλώνει τους οικιακούς λαμπτήρες - φωτιστικά. Παράλληλα να συνεισφέρει στην Εθνική Ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος στο γενικό πλαίσιο που καθορίζεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με τη ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά μας μπορούν να ανακυκλωθούν υπεύθυνα, συστηματικά και αποτελεσματικά, έως και 98%, εύκολα και δωρεάν!

Όλα τα είδη φωτιστικών ανακυκλώνονται και από τα υλικά τους προκύπτουν μέταλλα σιδηρούχα, χαλκός, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό κ.λ.π. τα οποία επαναχρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Τα ανακυκλώσιμα είδη είναι τα παρακάτω:

· Φωτιστικά.

· Ευθείς λαμπτήρες φθορισμού.

· Λαμπτήρες φθορισμού μικρών διαστάσεων

· Λαμπτήρες εκκενώσεως υψηλής έντασης, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων νατρίου υψηλής πίεσης και των λαμπτήρων αλογονούχων μετάλλων

· Άλλος φωτιστικός εξοπλισμός και εξοπλισμός προβολής ή ελέγχου του φωτός πλην των λαμπτήρων πυράκτωσης

Στο site της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ υπάρχει χάρτης που ενημερώνει για τα σημεία συλλογής σε ολόκληρη τη χώρα. Ο κάδος για τους λαμπτήρες είναι μικρών διαστάσεων και τοποθετείτε εύκολα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι νέες αλλαγές του Facebook!

Το Facebook κάνει μερικές αλλαγές έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο λειτουργικό ως προς το χρήστη και ταυτόχρονα να κερδίσει ακόμα περισσότερα χρήματα από διαφημίσεις.

Μπορεί ο σχεδιασμός του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης να παραμένει εδώ και πολύ καιρό ο ίδιος, αυτό όμως δεν συμβαίνει και στο λειτουργικό κομμάτι αφού κάθε λίγο και λιγάκι οι τεχνικοί του Facebook, όλο και κάτι θα βρουν για να αλλάξουν έτσι ώστε το site να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη.

Έτσι λοιπόν το Facebook ετοιμάζει μερικές αλλαγές, .........

που αυτή τη φορά αφορούν το scrol που κάνει ο χρήστης στη σελίδα του.

Μέχρι σήμερα το scroll down (κύλιση προς τα κάτω) που κάνει ο χρήστης, πιάνει ολόκληρη τη σελίδα και αυτό μάλλον δεν αρέσει και πολύ στους υπεύθυνους του Facebook, πόσο μάλλον στις διαφημιστικές κι έτσι αποφάσισαν να το αλλάξουν με ένα νέο σχεδιασμό της σελίδας του χρήστη με τον οποίο όταν κάνει Scroll θα κουνιέται μόνο το news feed και οι δύο πλαϊνές μπάρες θα μένουν "καρφωμένες" στη θέση τους με αποτέλεσμα όσο κάτω κι αν σκρολάρει ο χρήστης, να βλέπει πάντα τις συντομεύσεις για τα μηνύματά του, το προφίλ του κλπ.

Αυτή η νέα λειτουργία θα διευκολύνει σίγουρα πολλούς χρήστες και παράλληλα θα ανεβάσει τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook αφού πλέον οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στη δεξιά μπάρα θα μένουν ορατές για πολύ περισσότερο χρόνο, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερη προβολή για τους διαφημιζόμενους.

Για την ώρα πάντως δεν είναι γνωστό πότε θα πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές όμως σίγουρα είμαστε standby.

Έρχεται νέο σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 170 άτομα!

Αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λευκά συμβόλαια και φοροδιαφυγή. Στην υπόθεση είναι αναμεμιγμένα περίπου 170 άτομα και αναμένεται να... σκάσει πολύ σύντομα!

Όπως όλα δείχνουν, το Ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να πάει.... και πιο κάτω!

Μετά την υπόθεση με τους στημένους αγώνες, η οποία έστειλε το Ελληνικό πρωτάθλημα στην... σέντρα, φαίνεται πως ακολουθεί ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο σχετίζεται με αυτό του παράνομου στοιχηματισμού!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του .........

“GoalNews”, αυτή η νέα υπόθεση αφορά ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ’ επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση που θα φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τη δικαιοσύνη άλλα 170(!) άτομα.

Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο τρέχον σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι εμπλέκονται προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα χρήματα στις ΠΑΕ που διοικούσαν συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη “λευκών” συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι.

Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι η σύνταξη των συμβολαίων, αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία μικρότερο φόρο.

Newsit

Κινδυνεύουν ασθενείς από τις διακοπές ρεύματος

Μερικοί κοπρίτες της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ με παχυλότατους μισθούς αδιαφορούν για την υγεία συνανθρώπων μας κατεβάζοντας τους διακόπτες.

Οι εξαγγελθείσες διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα όλων μας, όμως για ορισμένους συνανθρώπους μας τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά...

Όπως πολύ σωστά επισήμανε στον ........

real.fm 97,8 ο πνευμονολόγος Μάνος Βαγιάκης, διευθυντής στο Εργαστήριο Ύπνου του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, τη σύγχρονη εποχή, οι συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα είναι απολύτως απαραίτητες.

«Δεν θα λιώσουν τα παγωτά στο ψυγείο!» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στο σπίτι τους και χρησιμοποιούν κάποιου τύπου ηλεκτροκίνητη συσκευή στο σπίτι. Υπάρχουν άνθρωποι που κρέμονται από αυτές» εξήγησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά περιπτώσεις ασθενών που έχουν απόλυτη ανάγκη για παροχή οξυγόνου, ή για ασθενείς με υπνική άπνοια που χρειάζονται ειδικές αναπνευστικές συσκευές.

«Οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται σε κάποιους κινδύνους, οι οποίοι δεν λαμβάνονται υπόψη από όσους παίρνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης» συνέχισε ο κ. Βαγιάκης, υπενθυμίζοντας ότι δεν μιλάμε για διακοπή ρεύματος 10 λεπτών, αλλά μιάμισης ώρας, διάστημα που σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και στα νοσοκομεία, όπου ωστόσο υπάρχουν γεννήτριες που αναλαμβάνουν την ηλεκτροδότηση λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά μετά τη διακοπή ρεύματος. Όμως κι εκεί η κατάσταση είναι κρίσιμη, π.χ. στις εντατικές, για παράδειγμα, καθώς όπως αναφέρει ο πνευμονολόγος «δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσουν τα εφεδρικά συστήματα πάντα...».

Ακούστε τι είπε:Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Και έχεις αυτήν την συντεχνία της ΓΕΝΟΠ (Διοίκηση ενοούμε και όχι τους εργαζόμενους στα λιγνιτωρυχεία) που πάρουνε 6 και 7 χιλιάδες ευρώ (λες και δουλεύουν και κουράζονται..) με το έτσι θέλω κατεβάζουν τους διακόπτες και στερούν από τον κόσμο το ρεύμα που το χρυσοπληρώνει σε αυτούς.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ υπάρχει να χώσει στην μπουζού Πρόεδρο και ΔΣ της ΓΕΝΟΠ;

Ατάκες με τον Μπέο!

Δείτε εδώ μερικές από τις ατάκες για τον Αχιλλέα Μπέο, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε: .........

1) Ο Μπέος έστησε τις πυραμίδες!

2) Ο Μπέος παίζει OVER ημίχρονο-Under τελικό!

3) Η αγαπημένη φράση του Μπέου στο sex: ''Στήσου'' κι έρχομαι!

4) Ο Μπέος έστησε το Δαυίδ-Γολιάθ!

5) Ο Μπέος έχει στήσει παιχνίδι και σε κομπολόι!

6) Ο Μπέος ψάχνει στις ρυθμίσεις του PES2011 για να στήσει ένα ματς!

7) Ο (Μ)πεος είχε στήσει την καμαριέρα πριν την βιάσει ο Στρος Καν!

8) Το σημειώσατε διπλό του Οικονομόπουλου, ο Μπέος το έχει στήσει σε άσσο!

9) Ο Μπέος είναι ο Έλληνας Τσακ Νόρις!

10) Υπάρχουν 4 επίπεδα υποψίας στη λίστα με τα στημένα της ΟΥΕΦΑ
1) Ελαφρώς ύποπτος
2) Ύποπτος
3) Σοβαρά ύποπτος
4) Μπέος!

11) Ο Μπέος στο γάμο του ''έστησε'' τη νύφη...!

12) To αγαπημένο ποτό του Μπέου είναι βότκα με ''στημένο'' λεμόνι!

13) Μόλις Κυκλοφόρησε το Mpeos Manager 2012!!
- Διαχειρίσου την δική σου ομάδα με διαιτητές!
- Γίνε φίλος με τον Μάκη τον Βαγγέλη, τον Νίκο και όλα τα άλλα "καλά" παιδιά!
- Στήσε τα δικά σου παιχνίδια!
- Γίνε το Λαμόγιο που πάντα ονειρευόσουν!

Η παρουσίαση του παιχνιδιού θα γίνει σε ένα μεγάλο galla στις φυλακές Κορυδαλλού
Guest Star: Αχιλλέας Μπέος

Εφαρμοστικός νόμος: Αλαλούμ με το μέτρο των αποδείξεων

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με το αν θα ισχύσει τελικά η διάταξη του εφαρμοστικού νόμου για το "πλαφόν" των 300 ευρώ στην επιστροφή φόρου, με το μέτρο των αποδείξεων.

Ο εφαρμοστικός νόμος που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι η επιστροφή φόρου εισοδήματος που κέρδισαν οι φορολογούμενοι με το μέτρο των αποδείξεων για ποσό που υπερβαίνει τα 300 ευρώ, από φέτος, αποτελεί παρελθόν.

Στις περιπτώσεις που έχει εκκαθαριστεί ο ........

φόρος και ο δικαιούχος δικαιούται επιστροφή μεγαλύτερη των 300 ευρώ θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα για το παραπάνω ποσό.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να ανασκευάσει τη συγκεκριμένη διάταξη λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ισχύσει από φέτος και ότι από του χρόνου οι αποδείξεις θα υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο.

Μάλιστα, απέδωσε σε παρεξήγηση τις ερμηνείες που δημιουργήθηκαν περί αναδρομικής ισχύος της κατάργησης του μέτρου των αποδείξεων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλώσεις του τόνισε ότι είναι φανατικός οπαδός του κινήματος των αποδείξεων και δήλωσε ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του μέτρου.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό», ενώ παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Τι άλλο προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος

Ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων, έκτακτη εισφορά 5% για κατόχους αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, 5% για τα σκάφη άνω των 6 μέτρων.

Επίσης, καθιερώνεται από του χρόνου τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο σε πόλεις ως 200.000 κατοίκους θα φθάνει τα 400 ευρώ και σε μεγαλύτερες τα 500. Εξαιρούνται του μέτρου, χωριά ως 500 κατοίκους και νησιά ως 3.100.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης προβλέπεται η σταδιακή εξίσωση της τιμής του με του πετρελαίου κίνησης ως το 2014.

Για το 2011 θα γίνεται μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 01-01-2011 θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ κατά 10%.

Αναλυτικά ο βασικός εφαρμοστικός νόμος. Κατεβάστε τον από εδώ

Που θα κοπεί το ρεύμα σήμερα 25 Ιουλίου

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών από τις κινητοποιήσεις της ΔΕΗ. Διακοπές θα έχουμε σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Μακεδονία - Θράκη στο διάστημα από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και θα διαρκέσουν μιάμιση ώρα ανά περιοχή.

Διακοπές διάρκειας 40 λεπτών ανά περιοχή θα γίνουν τις βραδινές ώρες στην Κρήτη (από τις 20:10 έως τις 22:10) και στη Ρόδο (από τις 19:30 έως τις 22:10).

Ειδικότερα:

Νομός Μεσσηνίας:
Από 10:00 - 11:30 -> Μεσσηνιακή Μάνη, Αλαγονία, Στρατόπεδο,

11:30 - 13:00 -> Μεσσήνη, , Δήμος Αριστομένους , Περιοχή εκατέρωθεν δρόμου Ριζόμυλου , Χώρα
Νομός Ηλείας:
Από 10:00 - 11:30 -> Βαρβάσαινα,Σρέφι, Σαλμώνι, Ωλενα, Γούμερο, Αρχαίας Ολυμπίας, Φλόκα

11:30 - 13:00 -> Αμαλιάδα, Καρδαμά,Παραλία Κουρούτα, Αγ. Γεώργιος, Παραλία Επιταλίου, Κρέστενα


Νομός Αρκαδίας:
Από 10:00 - 11:30 -> Τρίπολη περιφερειακά, Κάψια, Δ. Λεβιδίου & Βυτίνας, ΔΔ Δάρα-Πρασίνου

11:30 - 13:00 -> Λεωνίδιο,Τυρός , Αγ.Ανδρέας, Αρκαδικό χωριό, Ανάβαλος

Πόσο θα κοστίσει η έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα και η επιβολή τέλους επιτηδεύματος

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς μεταξύ 1% και 4%, ξεκινώντας από συνολικό καθαρό εισόδημα 12.000 ευρώ, προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου. Στον εφαρμοστικό καθορίζεται επίσης και η επιβολή τέλους επιτηδεύματος, μεταξύ 400 και 500 ευρώ αναλόγως της περιοχής οικονομικής δραστηριότητας.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμη ..........

η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα καθώς και έκτακτη εισφορα 5% σε επιβατικά αυτοκίνητα άνω των 1929 κυβικών εκατοστών ( με εξαίρεση όσων έχουν παλαιότητα άνω των 10 ετών και των αναπήρων) σε σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των 6 μέτρων καθώς και σε πισίνες, και αεροσκάφη, ανεμόπτερα, ελικόπτερα. Ο συντελεστής 5% θα επιβάλλεται επί της τεκμαρτής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει σε κάθε περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης αυτή θα υπολογίζεται ως εξής:

* για εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ συντελεστής 1%

* για εισόδημα 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ συντελεστής 2%

* για εισόδημα 50.001 έως 100.000 ευρώ συντελεστής 3%

για εισόδημα 100.001 και άνω συντελεστής 4%

Με μεγαλύτερο συντελεστή θα υπολογίζεται η εισφορά για τους κατέχοντες δημόσια αξιώματα: Η εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 5% για τα εισοδήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Βουλής, των Βουλευτών, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων.

Επιβολή τέλους επιτηδεύματος

Επίσης, ετήσιο τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται σε επιτηδευματίες και όσους ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας. Το τέλος κυμαίνεται από 400 έως 500 ευρώ ανάλογη με τον πληθυσμό της περιοχής που δραστηριοποιείται ο επιτηδευματίας.

α) Για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 400 ευρώ ετησίως,

β) Για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ ετησίως,

Η περιοχή του νομού Αττικής λογίζεται ως μια πόλη καθώς και το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Στις περιπτώσεις λειτουργίας υποκαταστημάτων, επιβάλλεται επιπλέον τέλος 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Σε περίπτωση διακοπής της δραστηριότητας μέσα στη χρήση, το τέλος επιτηδεύματος περιορίζεται ανάλογα με τους μήνες λειτουργίας της επιχείρησης ή της άσκησης του επαγγέλματος..Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα τους σε ?χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους κατοίκους και σε νησιά κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό κατοίκους.

Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για τα πρώτα πέντε έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

H Google ετοιμάζεται να μπει στο χώρο των video games!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Google ετοιμάζει μία νέα θυγατρική εταιρεία η οποία θα ειδικεύεται στα Video Games.

Η νέα θυγατρική εταιρία θα ονομάζεται Games at Google και απ’ οτι φαίνεται η Google προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες.

Ήδη στο επίσημο site της εταιρίας ........

υπάρχει μία αγγελία στην οποία η εταιρία ψάχνει product manager επιβεβαιώνοντας όλες τις φήμες που κυκλοφορούσαν και την ήθελαν να μπαίνει στη βιομηχανία του gaming.

Για την ώρα όπως είναι αναμενόμενο υπάρχουν πολλά ερωτήματα όσον αφορά το είδος των παιχνιδιών που θα αναπτύσσει η εταιρία, αν δηλαδή θα στραφεί προς το social gaming και δημιουργήσει παιχνίδια σαν το Farmville ή σε κάποιο άλλο δοκιμασμένο κι επιτυχημένο είδος όπως τα Angry Birds.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε προς τα πού θα κινηθεί και κατά πόσο δυναμική θα είναι η είσοδος της στο χώρο αυτό.

Αυτοκτόνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το υπυργειο οικονομικών.

Αναλαμβάνοντας το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιούργησε προσδοκίες- κατεγράφη και από τις δημοσκοπήσεις. Κάποιοι πίστεψαν ότι το φορολογικό καθεστώς θα γινόταν πιο δίκαιο και ότι θα βάρη θα φορτωνόταν σε άλλες πλάτες. Διαψεύστηκαν οικτρά.

Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας ...........

τα νέα μέτρα, παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις και κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα που καλούνται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος», και συμπλήρωσε: «δεν είμαι ευχαριστημένος, ενέχουν στοιχεία ανισότητας».

Το είπε- δεν το είπε, τα «άκουσε» κανονικά. Το σύνολο των ΜΜΕ άσκησε δριμεία κριτική στα μέτρα και φυσικά στον εμπνευστή τους. Ανάμεσα σε αυτά (τα ΜΜΕ) το Mega, τα ΝΕΑ και το Έθνος (με τους τίτλους τους και όχι μόνον). Θυμίζουμε ότι το κανάλι της Μεσογείων, ο (παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε) Σταύρος Ψυχάρης και ο Γιώργος Μπόμπολας υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας του σημερινού υπουργού Οικονομικών να αναρριχηθεί στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους (αλλά και στην κοινωνία) γνωρίζουν ότι ο Βενιζέλος αποδεχόμενος την ηλεκτρική καρέκλα της οδού Νίκης ταύτισε την μελλοντική του πορεία με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου που με τη σειρά της ταυτίζεται με την πορεία των οικονομικών.

Το πρώτο τεστ αποκαρδίωσε ακόμα και τους οπαδούς του Μπένι- όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά.
Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 8.000 ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές που θα εφαρμόζονται από τις 12.000, αλλά συνολικά στο εισόδημα και όχι κλιμακωτά, την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μείωση του αφορολογήτου ορίου του ΦΑΠ στις 200.000 και την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Οι ψίθυροι θέλουν ένα υπουργό- μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής να λέει «θα πέσουμε» ακούγοντας τα μέτρα- το γεγονός όμως δεν επιβεβαιώνεται.
Αντιθέτως, είναι πολλοί οι βουλευτές οι οποίοι κοιτάζουν προς την κατεύθυνση των Αθανασιάδη και Ρομπόπουλου- αμφότεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, μετρώντας υπολογίζοντας ημερομηνίες μετά την 29η Ιουνίου και βλέποντας εφιάλτες με κάλπες...

Ταυτοχρόνως, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα είναι ταφόπλακα στις (θεμιτές) πολιτικές φιλοδοξίες του Ευ. Βενιζέλου.

ΥΓ: Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν αναγνώρισε στον υπουργό Δικαιοσύνης το δικαίωμα να παραπέμψει στο πειθαρχικό τον Κόλλια, τον μετέπειτα πρώτο πρωθυπουργό της Χούντας που είχε αναμειχθεί στην υπόθεση Λαμπράκη. Είχε γράψει τότε ο μεγάλος ποινικολόγος Αλέξανδρος Βαμβέτσος το περίφημο άρθρο «Ο Άρειος Πάγος ηυτοκτόνησε». Ο Βενιζέλος, ως άριστος νομομαθής, φυσικά και το γνωρίζει. Απλώς δεν έκανε τον παραλληλισμό...

NewPost

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Μέτρα-σοκ για την ελληνική κοινωνία


Διαβάστε τι προβλέπει το μεσοπρόθεσμο για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ακίνητα- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει στο newsbeast.gr ότι δε θα ζητηθούν από τους φορολογούμενους οι επιστροφές φόρου από τις αποδείξεις
Αναδρομικό πλαφόν στις επιστροφές φόρου που έχουν ήδη πάρει πίσω οι φορολογούμενοι βάζει το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δηλώσεις του στο newsbeast.gr τόνισε ότι «θα επανεξετάσουμε το μέτρο και δεν θα επιβαρυνθούν άδικα οι συνεπείς φορολογούμενοι» και διευκρίνισε ότι η ρύθμιση θα επανεξεταστεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.


Όπως αναφέρει ο εφαρμοστικός νόμος το όφελος των αποδείξεων για το 2010 δεν μπορεί να περνάει τα 300 ευρώ. Σε περιπτώσεις που έχουν επιστραφεί χρήματα και το όφελος από τις αποδείξεις ξεπερνούσε τα 300 ευρώ, το επιπλέον πόσο θα χρεωθεί στον φορολογούμενο σαν φόρος με την έκτακτη εισφορά.

Παράλληλα το ποσοστό που ζητείται για την κατοχύρωση του αφορολόγητου πάει στο 25%, ενώ η ποινή φόρου με 10% έναντι του ποσού που δεν θα συγκεντρωθεί παραμένει................

Η ρύθμιση για το 25% θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2012. Η παραπάνω πρόβλεψη έρχεται να αντισταθμίσει τα μεγάλα ποσά επιστροφών που έδωσε φέτος το υπουργείο Οικονομικών, ως αποτέλεσμα του μέτρου των αποδείξεων.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ο φόρος εισοδήματος του μειώθηκε κατά 600 ευρώ λόγω των αποδείξεων, θα του έρθει «καμπάνα» 300 ευρώ επιπλέον της έκτακτης εισφοράς. Για τις οικογένειες αυτονόητο είναι ότι το όφελος θα περιοριστεί στα 600 ευρώ. Σημειώνεται πως για τις δηλώσεις που έχουν ήδη εκκαθαριστεί, μπορείτε να δείτε το όφελος που αποκομίσατε από τις αποδείξεις, σε ξεχωριστή γραμμή του εκκαθαριστικού σας σημειώματος.


Τα φορολογικά μέτρα

τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου πλαισίου είναι:

-μειώνεται στο 20% η έκπτωση της δαπάνης τόκων από το φόρο εισοδήματος για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας που χορηγήθηκαν ακόμη και πριν το 2003 (εξέπιπτε το σύνολο των τόκων από το εισόδημα και οδηγούσε σε έκπτωση φόρου έως και 45% των τόκων )

-μειώνεται στο 20% της δαπάνης από το φόρο η έκπτωση για τις αμοιβές ιατρών, η έκπτωση για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και όσων αναγνωρίζουν έτη ασφάλισης. Επίσης ψαλιδίζεται κατά τον ίδιο τρόπο η φοροαπαλλαγή για ασφάλιστρα

-για όσους έχουν εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ ο συντελεστής έκπτωσης του φόρου στις παραπάνω περιπτώσεις μειώνεται στο 10%

-οι παραπάνω αλλαγές ισχύουν αναδρομικά από 1-1-2011


-η έκτακτη εισφορά 1-4% θα εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 300 ευρώ.

Η ειδική εισφορά, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου, υπολογίζεται ως εξής:

α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από δώδεκα χιλιάδες ένα (12.001) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%) επί ολοκλήρου του ποσού.

β) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από είκοσι χιλιάδες ένα (20.001) ευρώ έως και πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) επί ολόκληρου του ποσού.

γ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από πενήντα χιλιάδες ένα (50.001) έως και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) επί ολόκληρου του ποσού.

δ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από εκατό χιλιάδες ένα (100.001) ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%) επί ολόκληρου του ποσού.

-θεσπίζεται πλαφόν 300 ευρώ στην έκπτωση φόρου από αποδείξεις και μάλιστα αναδρομικά από φέτος. Όσοι έχουν λάβει ήδη μεγαλύτερη επιστροφή από αποδείξεις ή έχει προκύψει η επιστροφή μετά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και δεν την έχουν εισπράξει, το επιπλέον των 300 ευρώ ποσό θα συμψηφιστεί με την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα.

-επιβάλλεται ειδικός ετήσιος φόρος πολυτελείας που υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 εκατοστών, για πισίνες, για αεροσκάφη και ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 6 μέτρων

-αναστέλλεται πόθεν έσχες στην αγορά και οικοδόμηση ακινήτων έως και το τέλος του 2013.

-επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Το τέλος ορίζεται στα 400 ευρώ για όσους έχουν έδρα στις τουριστικές περιοχές και έχουν πληθυσμό έως 200.000 και στα 500 ευρώ για τις πόλεις με πληθυσμό άνω των 200.000. Δεν επιβάλλεται σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την έναρξη του επαγγέλματός τους.


Αυξήσεις φωτιά στα τεκμήρια

Αυξάνονται δραματικά όλα τα τεκμήρια, ακόμα και 250% ή και παραπάνω.


Τεκμήρια Ακίνητων: +30%

- μέχρι 80 τ.μ.: 40 ευρώ ανά τ.μ. αντί 30
- 81 -120 τ.μ: 65 ευρώ ανά τ.μ. αντί 50
- 121 -200 τ.μ.: 110 ευρώ ανά τ.μ. αντί 80
- 201 -300 τ.μ.: 200 ευρώ ανά τ.μ. αντί 150
- 301 τ.μ. και άνω: 400 ευρώ ανά τ.μ. αντί 300
- πάρκινγκ, αποθήκες: 40 ευρώ/ τ.μ. αντί 30Τεκμήρια ΓΙΑ Ι.Χ.: 30%-80%

Κυβικά εκατοστά Πριν Μετά
Έως 1.200 3.000 4.000
1400 3.600 5.200
1600 4.200 6.400
1800 4.800 7.600
2000 5.400 8.800
2500 7.900 14.300


Τεκμήρια για πισινές: +250%

Επιφάνεια (σε τ.μ.) Πριν Μετά

30 3.000 4.800
60 6.000 9.600
90 12.000 28.800


Τεκμήρια στα ιστιοπλοϊκά: +50%

Μήκος σκάφους Πριν Μετά
7 8.000 12.000
10 14.000 21.000
15 54.000 81.000


Τα χαράτσια

Όσον αφορά στα έσοδα από το ειδικό τέλος των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτά υπολογίζονται από το 2012, κάτι που υποδηλώνει ότι προφανώς το μέτρο θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά. Στο σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου περιλαμβάνεται ακόμη, η έκτακτη εισφορά σε οχήματα μεγάλου κυβισμού, μεγάλης αξίας ακίνητα, σκάφη και πισίνες.

Παράλληλα, έρχεται ειδικό τέλος για επιχειρήσεις που εξαιρούνται του αντικαπνιστικού νόμου, ειδικές συμφωνίες νοσοκομείων για παροχή υπηρεσιών σε ασφαλιστικές εταιρείες, χρέωση αλλοδαπών στις υπηρεσίες υγείες και κόψιμο παροχών σε ανασφάλιστους.
-

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Διαμάχη ΓΕΝΟΠ-διοίκησης της ΔΕΗ για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Διαμάχη ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, με αφορμή την προσφυγή της τελευταίας στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Η συζήτηση της υπόθεσης, ύστερα από αίτημα της ΓΕΝΟΠ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι. Έως τότε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το δικαστήριο όρισε ότι, η ΓΕΝΟΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα χθεσινά επίπεδα και πάντως να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ.
«Η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει .........

την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου», αναφέρει η επιχείρηση σε αποψινή της ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν βγει εκτός λόγω της απεργίας και υποστήριξε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει ο νόμος ως προς τη μείωση της διαθέσιμης ισχύος σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός δήλωσε για την προσφυγή: «Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση της χώρας, και η Επιχείρηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει την υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες». Ο κ. Ζερβός σημείωσε επιπλέον: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες και αυτονόητο σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το πρωί αγωγή, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι «με εντολή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή ενάντια στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».

TVXS

Ξεχάστε το 8ωρο, έρχεται το 10ωρο και χωρίς υπερωρίες!

Περισσότερες ώρες δουλειάς και απολαβές ακόμη και 20% από ό,τι προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών φέρνει το Μεσοπρόθεσμο.

Στο δημόσιο περιορίζονται οι προσλήψεις των υπαλλήλων στην αναλογία 1 προς 5 ως προς τις αποχωρήσεις, ενώ για το 2011 η αναλογία αυξάνει στο 1 προς 10.

Περιορίζονται επίσης κατά 50% οι ........

δυνατότητες απασχόλησης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή συμβασιούχων έργου. Περιορίζονται επίσης οι δυνατότητες πληρωμής υπερωριών αφού τίθεται ως όριο οι 20 ώρες μηνιαίως ανά δημόσιο υπάλληλο.

Στις εργασιακές σχέσεις οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

- Θεσμοθετείται το ελαστικό δεκάωρο χωρίς υπερωριακή αμοιβή για το χρόνο απασχόλησης που υπερβαίνει το οκτάωρο (με αντάλλαγμα την υπόσχεση για ρεπό).

- Θεσμοθετείται η δυνατότητα απασχόλησης νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 25 χρονών με μισθό αισθητά κατώτερο (έως και 20%) από ότι ορίζουν οι αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις ή ακόμα και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

- Ανοίγει ο δρόμος για ραγδαία αύξηση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων αφού θεσπίζεται η δυνατότητα περάσματος σε τέτοιες συμβάσεις όχι πλέον με συναπόφαση των σωματείων αλλά με τη συναίνεση "Ενώσεων Προσώπων" (ως ένωση προσώπων θεσπίζεται μια "συλλογικότητα" που εκπροσωπεί το 25% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 20 εργαζομένων).

Αναβολή πήρε η εκδίκαση για την απεργία της ΔΕΗ

Κατά τη δικάσιμο της αίτησης της ΔΕΗ ΑΕ, σήμερα Παρασκευή 24.6.2011, για την κήρυξη της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ως παράνομης και καταχρηστικής, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της ΓΕΝΟΠ για αναβολή της εκδίκασης και όρισε νέα δικάσιμο τη Δευτέρα 27.6.2011 και ώρα 12:00, διατάσσοντας τη ΓΕΝΟΠ τα ακόλουθα:

« …να διατηρεί την ισχύ του συστήματος παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα της 23.6.11 και πάντως στα επίπεδα που ορίζονται στην υπ΄ αριθμ. 4/2010 απόφαση Πρωτ/μιας Επιτροπής άρθρο 15 Ν 1264/1982 και όχι κατώτερη από 6.800 Μεγαβάτ μέχρι της συζητήσεως της αγωγής και με τον όρο της συζήτησης στη δικάσιμο αυτή.»


Κατόπιν τούτου η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου.

25.000 αποδοκίμαζαν τον απόντα Γιώργο Παπανδρέου στο Καλλιμάρμαρο

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο η πρόβα τζενεράλε για τους Special Olympics.

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε να γίνει αναπαράσταση εισόδου του πρωθυπουργού στο στάδιο.

Τον πρωθυπουργό υποδυόταν μία ......

κοπέλα ενώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ένας νεαρός.Στις κερκίδες καθόντουσαν 25.000 άνθρωποι και από τα μεγάφωνα ο εκφωνητής ανακοίνωσε (στο πλαίσιο της πρόβας) ότι αυτή τη στιγμή εισέρχεται στο Καλλιμάρμαρο ο πρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Παπανδρέου. 25.000 στόματα αποδοκίμαζαν τον μη παρόντα κ. Παπανδρέου και οι φωνές τους έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες.

Newpost

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε Μαρινάκη, Αβραάμ, Μπουρούση και στον βοηθό Αστ. διευθυντή Αχαϊας

Διαβάστε όλη τη λίστα με τα 68 ονόματα που διώκονται ποινικά
- Ποιές κατηγορίες αντιμετωπίζουν πρόεδροι, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και διαιτητές
- Ολυμπιακός: “Κανένα στοιχείο εναντίον του Ολυμπιακού ή του Μαρινάκη”
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ..........

Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη δημοσιοποίηση
όλων των ονόματων για την υπόθεση με τα στημένα, προσθέτοντας τον Γιάννη Μπουρούση
για παραβίαση του νόμου περί ντόπινγκ και τον βοηθό αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί ντόπινγκ και ο βοηθός
αστυνομικού διευθυντής Αχαϊας, Αντώνης Αγγελόπουλος, οποίος φέρεται να συνομιλεί
για σχηματισμό με τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη.

Από τα υπόλοιπα ονόματα που διώκονται βάσει της δικογραφίας ξεχωρίζουν αυτά του προέδρου
και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του διεθνή αμυντικού Αβραάμ Παπαδόπουλου,
του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελόπουλου και αρκετών ακόμα παραγόντων,
ποδοσφαιριστών, διαιτητών και μάνατζερ.

Αναλυτικά η λίστα με τα ονόματα και επίσημα:

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1. Θωμάς Μητρόπουλος
2. Ιωάννης Κομπότης
3. Σπυρίδων Καλογιάννης
4. Αντώνιος Μανίκας
5. Ευάγγελος Κιοτζένης
6. Αγγελος Τραυλός
7. Γεώργιος Πουλόπουλος
8. Ευστάθιος Προβατίδης
9. Πέτρος Ρουτζιέρης
10. Τάκης Γιαννόπουλος
11. Γεώργιος Μποροβήλος
12. Δημήτρης Μπάκος
13. Ιωάννης Ναυρινιάδης
14. Βασίλειος Αδαμάκης
15. Ιωάννης Αρφάνης
16. Αθανάσιος Γιάχος
17. Γεώργιος Λιμπάντσης
18. Περικλής Αμανατίδης
19. Πάυλος Δήμος
20. Παναγιώτης Σπάρταλης
21. Γεώργιος Σαλαμαστράκης
22. Χοσέ Λουίς Ρέγες
23. Μαρσέλο Γκούτμαν
24. Ιωάννης Τσιγιάννης
25. Δημήτρης Καλόπουλος
26. Σπυρίδων Τρύφωνας
27. Ακης Πάσσαρης
28. Γεώργιος Χριστοβασίλης
29. Γεώργιος Γρηγορόπουλος
30. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
31. Ιωάννης Σπάθας

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, στους κάτωθι:

1. Ευάγγελος Μαρινάκης
2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1) Γεώργιος Γεωργιάδης
2) Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο
3) Λουκάς Αποστολίδης
4) Γεώργιος Πράττος
5) Γεώργιος Βαρούτσικος
6) Γεώργιος Τόρης
7) Γεώργιος Γεωργόπουλος
8) Ιωάννης Τσιγιάννης
9) Ευθύμιος Σιδηρόγιουλος
10) Δημήτριος Μουστάκας
11) Ανθιμος Καραμανίδης
12) Λουκάς Καραμάνης
13) Αβραάμ Παπαδόπουλος
14) Γεώργιος Χαβενετίδης
15) Δημήτριος Δημητρίου
16) Ευάγγελος Δήμου
17) Σταμάτιος Φασουλής
18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης
19) Ιωάννης Οικονομίδης
20) Νικόλαος Λυράκης
21) Σάββας Παντελίδης
22) Χρήστος Σφήκας
23) Νικόλαος Θεοχαρίδης
24) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος
25) Ιωάννης Καλυβίτης
26) Κωνσταντίνος Μενδρινός
27) Δημήτριος Βίλλας
28) Μιχαήλ Τσιβελέκης
29) Μιχαήλ Αλβέρτης
30) Γιαννάκης Ανδρέου
31) Μάριος Μπουλουγούρης
32) Μαρία Αυγίδου,
33) Διονύσιος Κοτίνης
34) Μαρία Βυθοπούλου
35) Αθανάσιος Κωστουλέας

Για όλους τους αναφερόμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Newsit

Bήμα - βήμα οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού!

Προσοχή στα ψιλά γράμματα και τα χοντρά λάθη του Υπ. Παιδείας λένει οι ειδικοί που ζητάνε επειγόντως παράταση της προθεσμίας για την οριστική υποβολή μηχανογραφικών.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης "για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού πρέπει να σταθούμε σε δύο διαφορετικά πράγματα.
Το πρώτο είναι οι επιλογές των ..........

υποψηφίων και το δεύτερο είναι η διαδικασία, η συμπλήρωση δηλαδή του μηχανογραφικού ηλεκτρονικά. Η διαδικασία η ηλεκτρονική έχει κάποια απλά βήματα τα οποία δε θα δυσκολέψουν τους υποψηφίους. Το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να δυσκολευτούν είναι με τους διαφορετικούς κωδικούς που ζητάει για κάθε ενέργεια".

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Για να φτιάξουμε ένα νέο μηχανογραφικό δίνουμε τον οκταψήφιο κωδικό που έχει το δελτίο εξεταζομένου και τα τέσσερα ψηφία, τα τέσσερα γράμματα τα αρχικά από όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία αυτό αποθηκεύεται και παίρνουμε έναν κωδικό που είναι αποκλειστικός για το συγκεκριμένο μηχανογραφικό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Όταν θέλουμε να τροποποιησουμε το μηχανογραφικό θα μας ζητηθούν 2 κωδικοί: ο οκταψήφιος κωδικός εξεταζομένου και ο κωδικός του συγκεκριμένου μηχανογραφικού. Η τρίτη ενέργεια που θα κάνουμε είναι η οριστική υποβολή του.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ:
Για την οριστική υποβολή χρειάζονται 3 κωδικοί: ο οκταψήφιος κωδικός εξεταζομένου, ο κωδικός του δελτίου που μας ενδιαφέρει (καθώς μπορεί να έχουμε συμπληρώσει πολλά δελτία) και ο τρίτος κωδικός ειναι αυτος που φτιάχνουμε στο σχολείο, ο κωδικός ασφαλείας. Με αυτούς τους 3 κωδικούς μπαίνουμε και κάνουμε οριστική την επιλογή μας. Εκεί τελειώνει η ηλεκτρονική διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι τα ψιλά γράμματα των ειδικών περιπτώσεων καθώς σε κάθε μία από τις περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ:
Λέει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, οι πολύτεκνοι δικαιούνται ένταξη στην ειδική κατηγορία. Ναι, αλλά δεν πρέπει το μεγαλύτερο παιδί να μην έχει συμπληρώσει το 23 έτος ή το 25 έτος εάν σπουδάζει και να είναι άγαμα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ:
Οι τρίτεκνοι δικαιούνται ένταξη σε ανάλογη ειδική κατηγορία. Ναι, αλλά δεν πρέπει το μεγαλύτερο παιδί να συμπληρώσει το 26 έτος.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:
Παιδί που έχει αδελφό ή αδελφή που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Ναι, αλλά δεν πρέπει ο αδελφός να είναι στο τελευταίο έτος σπουδών, δεν πρέπει να έχει περάσει το 26 έτος και πρέπει να έχει μπει κανονικά με Πανελλήνιες και όχι με ειδική κατηγορία.

Εάν δεν προσεχτούν αυτά τα ψιλα γράμματα τότε ο υποψήφιος διαγράφεται από τη σχολή που θα περάσει και για 2 χρόνια δεν έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε άλλη σχολή.
Επίσης όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά πρέπει να έχουν ημερομηνία προγενέστερη της οριστικής υποβολής.

ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το χοντρό λάθος του Υπουργείου Παιδείας είναι οτι δεν έχει πάρει καμία πρόβλεψη για τα δίδυμα αδέλφια που δίνουν και τα δύο ταυτόχρονα ή τα παιδιά που έδωσε το ένα πέρυσι και δεν πέρασε πουθενά και δίνει φέτος που δίνει και ο αδελφός του επίσης, δηλαδή η οικογένεια που έχει δύο παιδιά που εξετάζονται ταυτόχρονα στις Πανελλήνιες. Παλαιότερα όταν μπαίνανε στο Πανεπιστήμιο ζητούσαν μετεγγραφή το ένα για τη μια πόλη που ήταν το άλλο. Τώρα, επειδή έχουν καταργηθεί οι μετεγγραφές, όποιος μπει δε μετακινείται. Αυτό είναι ένα σημείο που δεν το έχουν καταλάβει και πολύ οι υποψήφιοι και συνέχεια ρωτούν, θα περάσω εκεί και μετά θα κάνω μετεγγραφή; Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

Όπως επεσήμανε ο κύριος Στρατηγάκης "αυτό που πρέπει να προσέξουν τα παιδιά στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν. Η επιθυμία μας, αυτο που θέλουμε να σπουδάσουμε είναι πάνω απ΄όλα. Το μόνο που μπορει να φρενάρει την επιθυμία μας είναι η δύσκολη οικονομική συγκυρία. Δηλαδή εάν δεν υπάρχουν χρήματα στην οικογένεια πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το κατά πόσο το παιδί μπορεί να σπουδάσει σε άλλη πόλη, εάν μπορούν οι γονείς να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές σε άλλη πόλη. Ενα παιδί για να σπουδάσει σε άλλη πόλη θέλει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 50.000 ευρώ σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Αλλά και εάν μείνει στην πόλη καταγωγής του και εκεί χρειάζονται χρήματα. Από εκεί και πέρα, να μην κοιτάνε τις βάσεις τα παιδιά. Δεν είναι το ζητούμενο να περάσουν σε μια σχολή με υψηλή βάση, το ζητούμενο είναι να περάσουν σε μια σχολή που μας αρέσει".

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ.
Η παράταση συνέχισε ο κύριος Στρατηγάκης " είναι επιβεβλημένη για πολλούς λόγους. Καταρχάς οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων δεν έχουν βγει ακόμη και την Τρίτη (28/06/1011) λήγει η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών. Στα ΕΠΑΛ δεν έχει βγει η βαθμολογία, δεν έχει βγει η προκήρυξη της αστυνομίας, θα πάρει η αστυνομία κόσμο ή δε θα πάρει; Τι θα δηλώνουν τα παιδιά; Αέρα πατέρα στο μηχανογραφικό; Είναι 120.000 μηχανογραφικά που πρέπει να υποβληθούν. Δε μπορούν σε μια εβδομάδα να υποβληθούν, το σύστημα έτσι και αλλιώς θα κρεμάσει".

Newsit

Ευχαριστήρια επιστολή Παπανδρέου στον Δημήτρη Κουσελά

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον τ. υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την οποία τον ευχαριστεί πολύ για την ιδιαίτερα χρήσιμη συνεισφορά του στο έργο της κυβέρνησης.

Για περισσότερα κλίκ στο δίπλα έγγραφο.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Πέθανε ενώ ήταν στο φέρετρο για την κηδεία της!

Η ίδια ήταν ζωντανή. Οι συγγενείς της νόμιζαν πως είχε πεθάνει και στο τέλος από το σοκ που έπαθε...πέθανε!

Όλα ξεκίνησαν στην πόλη Καζάν της Ρωσίας. Η Φαγκιλού Μουκχαμετζιανόβ 49 ετών κατέρρευσε στο πάτωμα της κουζίνας της από ισχυρούς πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί είπαν πως η άτυχη γυναίκα πέθανε.

Όμως δεν είχε πεθάνει. Όπως ανέφερε ο .......

σύζυγός της Φαγκιλού, του είπαν ότι η γυναίκα του πέθανε από έμφραγμα όταν κατέρρευσε στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού τους από ισχυρούς πόνους στο στήθος. Οι θλιβερές διαδικασίες προχώρησαν και η κηδεία της ετοιμάστηκε. Όμως την τελευταία στιγμή, όπως περιγράφει ο άντρας της η γυναίκα ξύπνησε και έπαθε πανικό αφού βρισκόταν μέσα σε...φέρετρο. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που τελικά πέθανε για τα καλά.

“Τα μάτια της ανοιγόκλεισαν και την πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο. Μάταια όμως γιατί έζησε για ακόμα 12 μόνο λεπτά, πριν πεθάνει για τα καλά» είπε.

Ο 51χρονος άνδρας αυτή τη στιγμή είναι θυμωμένος και το μόνο που θέλει είναι απαντήσεις. «Δεν ήταν νεκρή όταν έλεγαν ότι είναι, και θα μπορούσαν να την έχουν σώσει». Τώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του νοσοκομείου διενεργείται έρευνα για να αποδοθούν πιθανές ευθύνες.

Διακοπές ρεύματος για σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου

Οι διακοπές που έχει πραγματοποιήσει ή ΔΕΗ για σήμερα το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

12:30 - 14:00 ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ, ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ, ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ & ΧΩΡΑΣ, ΠΟΤΑ ΡΩΜΑΝΟΥ, ΓΙΑΛΟΒΑ, ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ, ΜΠΟΥΚΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΑΝΑΛΗΨΗ, ΠΕΤΑΛΙΔΙ, ΛΟΓΓΑ, ΚΟΡΩΝΗ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ, ΑΛΑΓΟΝΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

14:00 - 15:30 ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΑΘΗΝΩΝ, ΚΕΝΤΡΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ), ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΡΑΓΚΟΠΗΓΑΔΟ, ΡΑΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ), ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΝΗΣΑΚΙ, ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΦΑΡΩΝ)


Ηλείας

12:30 - 14:00 Βούναργο, Ξυλοκέρα, Χανάκια, Μυρτία, Κάστρο, Αρκούδι, Λουτρά Κυλλήνης, Τραγανό Περίχωρα Ανδραβίδας

14:00 - 15:30 Μέλισσα, Κουρτέσι, Καπελέτο, Αμπελώνας, Κουτσοχέρα, γραμμή Πηνείας Ωλενα Γούμερο, εισοδος Αμαλιάδας


Αρκαδίας

11:00 - 12:30 Τρίπολη περιφερειακά, Κάψια, Λεβίδι,Βυτίνα, Δάρα-Πράσινο, Αθήναιον,Γραικός,Φαλαισία,Μεγ/λη,Τουρκολέκα, Μεγαλόπολη, Μ.Άστρος ,Κ.Δολιανά, Πλατάνα, Μεσόγειο-Παράλιο Αστρους, Ξηροπήγαδο, Κ. Βέρβενα

12.30 - 14.00 Οδοί Καλαμών, Καλαβρύτων, Σπάρτης, Εθν. Αντίστασης, ΟΗΕ, πλατείες Κολοκοτρώνη, Άρεως& Εθνικό στάδιο, Πιάνα-Χρυσοβίτσι-Αλωνίσταινα, Ασέα-Αραχαμίτες-Δόριζα,

14.00 - 15.30 Κοντοβάζαινα, Βάχλια, Βαλημάχι, Σειρές-Λεχούρι-Ψωφίδα, Κλειτορία, Δάφνη, Πουρνάρια, Πάος, Περδικονέρι, Βαλτεσινίκο, Heliosphera (πελάτης ΜΤ), ΒΙΠΕ, Νεοχώρι, Ζευγολιατό,Φ/Β ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ, Διασυν/ση Καλαμάτας,Παραδείσια,

100 ο πατέρας, 80 ο γιος "σκοτώθηκαν" για μια Βουλγάρα!!!!!

“Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτάει” λέει ένα γνωμικό, “πυρ γυνή και θάλασσα” λένε επίσης από πολύ παλιά οι Έλληνες, όταν όμως μια γυναίκα χωρίζει πατέρα και γιο και η ... σούμα στα χρόνια των εμπλεκόμενων φτάνει τα... 230(!) ε, τότε είναι είδηση.

Το κεφαλοχώρι του Ηρακλείου εδώ και καιρό είναι στο πόδι με το ... γεροντοέρωτα πατέρα και γιου. Πριν μήνες χρειάστηκε ο 80χρονος γιος να προσλάβει μια γυναίκα για την κατάκοιτη μάνα του.
Διάλεξε, όχι τυχαία όπως αποδείχθηκε, .......

μια 50χρονη Βουλγάρα. Δεν πέρασε καιρός και ο 80χρονος έπεσε στον έρωτά της. Δεν ήταν όμως ο μόνος. Η μάνα μπορεί να ήταν κατάκοιτη, ο πατέρας του όμως αν και 100 ετών φαίνεται ότι ήταν... κοτσονάτος!
Όχι απλά το... έλεγε η “περδικούλα” του, ήθελε κι άλλα. Μέσα στο σπίτι ήταν άλλωστε δεν χρειαζόταν να ... κυνηγήσει.
Κάπως έτσι η Βουλγάρα μπήκε ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Τι κι αν έπεσαν πάνω τα σόγια, οι δυο τους δεν έπαιρναν από κουβέντα κι έτσι κατέληξαν στο δικαστήριο.
Τελικώς, λίγο πριν την εκφώνηση της υπόθεσης, υπήρξε συμβιβασμός ... το σκηνικό πάντως θα το διηγούνται για χρόνια οι κάτοικοι.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Ο χριστός και η παναγία....
Ο ένας στα 100 και ο άλλος στα 80.... τους έκανε κούκου;;; Και μάλιστα για Βουλγάρα;;; Αυτές σκυλοβρωμάνε από ένα χιλιόμετρο μακριά....

Αποτελέσματα ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2011

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι οι γραπτοί βαθμοί των υποψηφίων στα μαθήματα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) και στα μαθήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, αναρτώνται αύριο Παρασκευή 24/06/2011, μετά τις 11:00 σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν επίσης μετά τις 12:00, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.Συνέντευξη Τύπου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου [ VIDEO ]

Παρακολουθήστε (πατώντας το διαβάστε περισσότερα) την συνέντευξη τύπου του Αντιπροέδρου και Υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την συνάντηση με την Τροϊκα για το μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2).Επικοινωνιακό τέχνασμα αποπροσανατολισμού ή απόφαση για ξεβρόμισμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

Από χτες το απόγευμα βουίζει ο τόπος με την καταιγίδα των επίσημων αποκαλύψεων για τη βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου.Γνωστά ονόματα προέδρων,παραγόντων,προπονητών κλπ. παρελαύνουν με την άδεια της εισαγγελίας σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.Ηδη 10 εξ αυτών προσήχθησαν στον ανακριτή και τους αποδόθηκαν πολύ βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κι ακολουθούν άλλοι 75 άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Βέβαια κανένας μας δεν έπεσε από τα σύννεφα ..........

με την αποκάλυψη του κυκλώματος των στημένων αγώνων του στοιχήματος με τα κέρδη των εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των "ανύποπτων" παικτών,ούτε από τα ηχηρά ονόματα που δημοσιοποιήθηκαν γιατί απλούστατα τα πάντα ήταν γνωστά από χρόνια μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και η υπόθεση σέρνονταν σε γραφεία και συρτάρια της ΕΠΟ και της Δικαιοσύνης.

Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι πονηροί και ως Ελληνες μια καχυποψία την έχουμε,τώρα δε φτάσαμε να φοβόμαστε και τον ίσκιο μας ρωτάμε:Πόσο τυχαία είναι η επίσημη αποκάλυψη και οι διώξεις των εμπλεκομένων μεγαλοπαραγόντων τις μέρες που συζητείται το μεσοπρόθεσμο κι ανακοινώθηκαν τα καινούργια μέτρα από το νέο υπουργό Οικονομικών;

Μπήκε όντως βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο της στοιχηματικής "παράγκας" ή μήπως η σύμπτωση δεν είναι τυχαία και πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα του συστήματος για τον αποπροσανατολισμό του λαού;

Μακάρι να είμαστε εμείς καχύποπτοι και να προχωρήσει μέχρι τέλους το ξεβρόμισμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου κι όλη αυτή η εκκωφαντική "έκρηξη" να μην έγινε για να σκεπάσει με τη σκόνη της το μεσοπρόθεσμο.

Κάποια στιγμή ο κουρνιαχτός θα καθίσει και η πρόοδος των δικών,χωρίς κωλυσιεργίες,αναβολές και νομικά τερτίπια,μέχρι του τελευταίου βαθμού θα αποδείξει τις πραγματικές προθέσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης!

http://zeidoron.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html

Σήμερα αναμένονται μεγαλύτερης διάρκειας οι διακοπές ρεύματος

Από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, θα διαρκέσουν οι εκ περιτροπής περικοπές στην ηλεκτροδότηση την Παρασκευή (24/06), καθώς η ΓΕΝΟΠ έθεσε εκτός λειτουργίας ακόμη τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 750 μεγαβάτ.

Εκτός από τις τρεις μονάδες που ...........

τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, άλλη μια, ισχύος 270 μεγαβάτ, τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, επιδεινώνοντας την κατάσταση στο ενεργειακό ισοζύγιο.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων, ανελκυστήρων κλπ, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Η ΓΕΝΟΠ σκλήρυνε τη στάση της μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, το βράδυ της Πέμπτης (23/06).

Οι συνδικαλιστές ζητούν να μην προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Ακόμη, σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ σημείωσε, ότι δεν έχει εξαντλήσει η ΓΕΝΟΠ τα περιθώρια που της δίνει ο νομοθέτης.

Η απεργία, που έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, θα συνεχιστεί ως τις 30 Ιουνίου, οπότε ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή.

Διακοπές ρεύματος θα γίνουν επίσης στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100, για να πληροφορηθούν, εάν στην περιοχή που τους ενδιαφέρει προβλέπεται διακοπή ρεύματος.

Εκτός απροόπτου το Φιλιατρά Νews θα σας ενημερώσει άμεσα, -μόλις ανακοινωθεί δηλαδή- το πρόγραμμα και η διάρκεια των διακοπών στις περιοχές που θα γίνουν.

E-shop specials: Ένα προϊόν, μια κλήρωση, κάθε μέρα!

Ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών αλλά και εμμένοντας στην στρατηγική της για καθημερινά χαμηλές τιμές η e-shop.gr ξεκινάει μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία με την επωνυμία “E-shop specials”.

Με άξονα την αγοραστική δύναμη που λαμβάνει .........

από 110.000 καθημερινούς επισκέπτες αλλά και τις σημαντικές σχέσεις της εταιρείας με πολλούς Έλληνες και διεθνείς προμηθευτές, η e-shop.gr θα προσφέρει καθημερινά στις 12 το μεσημέρι ένα προϊόν τεχνολογίας σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή στην ειδική ιστοσελίδα www.eshop-specials.gr.

Η ασυναγώνιστη τιμή των “Eshop Specials” ισχύει για μια μόνο ημέρα - από Δευτέρα ως Παρασκευή - ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων ενώ την επόμενη ένα νέο προϊόν ακολουθεί.

Η μοναδική αυτή υπηρεσία δεν σταματά εδώ: μετά από ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιείται ανάμεσα στις eshop special παραγγελίες της ημέρας, ένας τυχερός πελάτης θα λαμβάνει το προϊόν που παρήγγειλε εντελώς δωρεάν!

Στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί την υπηρεσία ο χρόνος μετράει ανάποδα, καθώς οι καταναλωτές έχουν μόνο 24 ώρες για να επωφεληθούν της ειδικής έκπτωσης στο συγκεκριμένο προϊόν.

Εκεί θα βρει κανείς αναλυτικές πληροφορίες για το προϊόν, φωτογραφίες αλλά και σχόλια τόσο από τον «Τυχερό της Ημέρας» όσο και από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Όπως ισχύει για κάθε προϊόν του e-shop.gr, δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point ενώ δεν απαιτείται η χρήση πιστωτικής κάρτας, αφού οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν με μετρητά κατά την παραλαβή του προϊόντος τους.

Η νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία του e-shop.gr , απόλυτα συνυφασμένη με την λογική των χαμηλών τιμών που χαρακτηρίζει την εταιρία, προβάλλεται τόσο από το www.eshop-specials.gr όσο και από τον δικτυακό τόπου του γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος: www.e-shop.gr και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΨΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ TV

Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, (00:15)

στον ΣΚΑΪ, εκπομπή - αφιέρωμα

στα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ

ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE
Τα 83 ονόματα της λίστας των «στημένων»!

«Φωτιά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο βάζει η λίστα με τα ονόματα που περιλαμβάνει το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τα στημένα ματς, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο!

Το πόρισμα, που υπογράφει η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Πόπη Παπανδρέου και έχει διαβιβαστεί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου, αριθμεί 130 σελίδες και στα συμπεράσματά του ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης σε συνολικά 83 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ τους, εκτός από τους 15 που ........

έγιναν γνωστοί σήμερα (Μπέος, Τσακογιάννης, Μ. Ψωμιάδης, Ζαμάνης, Καρακούλιας, Δημόπουλος, Ζαβαντίας, Παπαδόπουλος, Γεωρτσιάκος, Ντότσης, Χάλκος, Νικολόπουλος, Παντέλης, Σ. Ψωμιάδης και Παπακώστας), περιλαμβάνονται πρόεδροι ομάδων, παλιοί πρόεδροι θεσμικών οργάνων, διαιτητές, διεθνείς και μη διεθνείς ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και πολλοί άλλοι.

Πιο τρανταχτό όνομα στη λίστα είναι αυτό του προέδρου του Ολυμπιακού, Ευάγγελου Μαρινάκη, αυτό του διεθνούς ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά και εκείνα του Θανάση Κανελλόπουλου (πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ), των διαιτητών Καλόπουλου, Τρύφωνα και Σπάθα, των παραγόντων Καλογιάννη, Κομπότη, Μποροβήλου και Θωμά Μητρόπουλου και πολλών άλλων.

Η εισαγγελία προτείνει την ποινική δίωξη των 85 προσώπων για διάφορες κατηγορίες που σχετίζονται με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα δωροδοκίας, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, παράβαση του νόμου περί δελτίων προκαθορισμένου στοιχήματος, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.α.

Αναλυτικά, στο πόρισμα προτείνεται:

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1. Θωμάς Μητρόπουλος
2. Ιωάννης Κομπότης
3. Σπυρίδων Καλογιάννης
4. Αντώνιος Μανίκας
5. Ευάγγελος Κιοτζένης
6. Αγγελος Τραυλός
7. Γεώργιος Πουλόπουλος
8. Ευστάθιος Προβατίδης
9. Πέτρος Ρουτζιέρης
10. Τάκης Γιαννόπουλος
11. Γεώργιος Μποροβήλος
12. Δημήτρης Μπάκος
13. Ιωάννης Ναυρινιάδης
14. Βασίλειος Αδαμάκης
15. Ιωάννης Αρφάνης
16. Αθανάσιος Γιάχος
17. Γεώργιος Λιμπάντσης
18. Περικλής Αμανατίδης
19. Πάυλος Δήμος
20. Παναγιώτης Σπάρταλης
21. Γεώργιος Σαλαμαστράκης
22. Χοσέ Λουίς Ρέγες
23. Μαρσέλο Γκούτμαν
24. Ιωάννης Τσιγιάννης
25. Δημήτρης Καλόπουλος
26. Σπυρίδων Τρύφωνας
27. Ακης Πάσσαρης
28. Γεώργιος Χριστοβασίλης
29. Γεώργιος Γρηγορόπουλος
30. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
31. Ιωάννης Σπάθας

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, στους κάτωθι:

1.Ευάγγελος Μαρινάκης

2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1) Γεώργιος Γεωργιάδης

2) Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο

3) Λουκάς Αποστολίδης

4) Γεώργιος Πράττος

5) Γεώργιος Βαρούτσικος

6) Γεώργιος Τόρης

7) Γεώργιος Γεωργόπουλος

8) Ιωάννης Τσιγιάννης

9) Ευθύμιος Σιδηρόγιουλος

10) Δημήτριος Μουστάκας

11) Ανθιμος Καραμανίδης

12) Λουκάς Καραμάνης

13) Αβραάμ Παπαδόπουλος

14) Γεώργιος Χαβενετίδης

15) Δημήτριος Δημητρίου

16) Ευάγγελος Δήμου

17) Σταμάτιος Φασουλής

18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης

19) Ιωάννης Οικονομίδης

20) Νικόλαος Λυράκης

21) Σάββας Παντελίδης

22) Χρήστος Σφήκας

23) Νικόλαος Θεοχαρίδης

24) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος

25) Ιωάννης Καλυβίτης

26) Κωνσταντίνος Μενδρινός

27) Δημήτριος Βίλλας

28) Μιχαήλ Τσιβελέκης

29) Μιχαήλ Αλβέρτης

30) Γιαννάκης Ανδρέου

31) Μάριος Μπουλουγούρης

32) Μαρία Αυγίδου,

33) Διονύσιος Κοτίνης

34) Μαρία Βυθοπούλου

35) Αθανάσιος Κωστουλέας

Να σημειώσουμε εδώ ότι, εκτός των 10 ήδη συλληφθέντων, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου αναζητούνται ακόμη πέντε άτομα, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης (Μάκης Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος και Ιωάννης Παπακώστας).

Για όλους τους υπόλοιπους που αναφέρονται στο πόρισμα, ο 9ος τακτικός ανακριτής θα αποστείλει κλήσεις για απολογία ενώπιόν του.

Onsports.gr και Newsbomb

Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των Πανελληνίων για τα ΕΠΑΛ

Aύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου, μετά τις 11 το πρωί σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων των υποψηφίων στα μαθήματα Επαγγελματικών Λυκείων (ΟΜΑΔΑ Α΄) και στα μαθήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄).

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ........

οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν επίσης μετά τις 12:00, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Κεφαλικός φόρος 1% - 5% για όλα τα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ

Την κλίμακα της έκτακτης εισφοράς που θα ισχύσει για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρυσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η κλίμακα που θα ισχύει επί του συνόλου των αποδοχών τους, από το πρώτο ευρώ, ορίζεται ως εξής:

Ετήσιο εισόδημα 0-12.000 ευρώ: 0 ευρώ

Εισόδημα 12.000-20.000 ευρώ: 1%

Εισόδημα 20.000-50.000 ευρώ: 2%

Εισόδημα 50.000-100.000: 3%

Εισόδημα 100.000 και άνω 4%

Ειδικά για βουλευτές, υπουργούς, αιρετούς και μετακλητούς, θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά 5%, ασχέτως του ύψους του εισοδήματός τους. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, "όταν επιβάλουμε περικοπές και μέτρα στο λαό, πρέπει οι ίδιοι πρώτοι να υποστούμε τη μεγαλύτερη περικοπή".

Αλλα μέτρα είναι:
- Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για όλους τους φορολογούμενους
- Εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ειδικά για τις επιχειρήσεις
- Μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα, - Επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης από 1 έως 5% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος,
- Ελάχιστο τέλος επιτηδεύματος κατά μέσο όρο 300 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που δραστηριοποιείται ο επαγγελματίας
- Επιβολή φόρου 10% στο τμήμα του εισοδήματος από 8.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους με εξαίρεση τους νέους έως 30 ετών - εξετάζεται να εξαιρεθούν και τα μπλοκάκια των 700 ευρώ- τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών με εισόδημα έως 12.000 ευρώ και τα άτομα με αναπηρία

Πρόκειται για μέτρα με τα οποία θα επιδιωχθεί να καλυφθεί η διαφορά των 5,5 δισ. ευρώ στις εκτιμήσεις για τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της Τρόικας. Στα μέτρα αυτά βρέθηκε ο κοινός παρονομαστής μεταξύ των δύο πλευρών όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού.

Σε ό,τι αφόρα την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα πωλείται από τον Οκτώβριο η αύξηση του φόρου θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής 6 λεπτά το λίτρο. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι εντός της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα οριστικοποιηθεί ο μηχανισμός επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Αυτός ο μηχανισμός θα επιτρέψει την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας οριστικοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος γίνονται επιλογές ορθολογικές, δίκαιες και αποδεκτές από τους εταίρους μας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Βασικός στόχος, είπε ο κ.Βενιζέλος, είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να διαμορφώσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση του δημοσιονομικού μας προβλήματος και συγκεκριμένα της μακροχρόνιας βιωσιμότητας τους χρέους μας.

Είναι κρίσιμο, τόνισε ο κ. Ε. Βενιζέλος μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουμε ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο γιατί το Μεσοπρόθεσμο είναι η προϋπόθεση για την 5η δόση.

Πρώτο θέμα

Οι κατηγορούμενοι για τους στημένους αγώνες

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώθηκαν εποίσημα τα ονόματα των συλληφθέντων για το «στήσιμο» αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος, κ.λπ

Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου της αστυνομίας τα ονόματα είναι τα ακόλουθα:

ΜΠΕΟΣ Αχιλλέας του Νικολάου και της Αργυρούς, που γεννήθηκε το 1959 στο Βόλο
ΨΩΜΙΑΔΗΣ Χρυσόστομος του Σταύρου και της Αντωνίας, που γεννήθηκε το 1956 στην Καβάλα
ΨΩΜΙΑΔΗΣ Σταύρος του Χρυσοστόμου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1984 στο Μαρούσι Αττικής
ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος του Κωνσταντίνου και της Σταυρούλας, που γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα
ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ Βασίλειος του Δημητρίου και της Ευδοκίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας του Αθανασίου και της Δέσποινας, που γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα
ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ Δημήτριος του Νικολάου και της Ευγενίας, που γεννήθηκε το 1976 στο Δίον Πιερίας
ΝΤΟΤΣΗΣ Αθανάσιος του Ανδρέα και της Χριστίνας, που γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη
ΧΑΛΚΟΣ Νικόλαος του Ιωάννη και της Ευανθίας – Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα
ΠΑΝΤΕΛΗΣ Νικόλαος του Ιωάννη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα
ΖΑΜΑΝΗΣ Νικόλαος του Ανδρέα και της Πανωραίας, που γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα
ΓΕΩΡΤΣΙΑΚΟΣ Βασίλειος του Αστερίου και της Μαλάμας, που γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Στυλιανού και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Ιωάννης του Παύλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1968 στο Σύδνεϋ Αυστραλίας
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ του Παναγιώτη και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε το 1980 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας

Για όλους τους παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
α) εγκληματική οργάνωση,
β)διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,
γ) απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 15.000 ευρώ,
δ) εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου, κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια,
ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, εντός του πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης,
στ) δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση,
ζ) παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση,
η) συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση,
θ) ηθική αυτουργία στις πράξεις του παράνομου στοιχήματος,
ι) παράνομη οπλοκατοχή.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.