Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Οδυσσέας Βουδούρης: Βλέπω άμεσα εκλογές.

Με αγωνία και ελπίδα οι Έλληνες πολίτες ανέμεναν μια κυβέρνηση κοινωνικού ανοίγματος. Αντ’ αυτού προέκυψε μια κυβέρνηση κομματικής αναδίπλωσης.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα αντανακλά τις παρούσες εσωκομματικές ισορροπίες με στόχο τη συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού. Εύχομαι αυτό να συμβάλλει στην ενότητα της παράταξης.

Όμως, φοβούμαι ότι δεν διασφαλίζει τη μεταρρυθμιστική πυγμή και αποφασιστικότητα, που έλειψε στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα και την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, το μεγάλο ζητούμενο της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε.

Ως νέος βουλευτής, εκλεγμένος με το όραμα .........

της επανασύνδεσης της πολιτικής με την κοινωνία, θα συνεχίσω τον αγώνα για την πολιτική ανατροπή στην οποία δεσμευθήκαμε το 2004 και την έξοδο από την οικονομική κρίση, που μας βύθισε η φαυλότητα ενός απαξιωμένου πολιτικού συστήματος.

Συνεχίζω να υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη σύναψη ενός «κοινωνικού συμβολαίου», που θα δεσμεύει την κυβέρνηση προς την κοινωνία, με συγκεκριμένους δείκτες, έτσι ώστε η εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας για την έξοδο από την κρίση, να γίνει με όρους δικαιοσύνης και προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων.
Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση.

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου σχετικά με τον ανασχηματισμό

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να βγάλει τη χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Μια βαθιά κρίση, η οποία έσκασε στα χέρια μας, μετά την λιποταξία της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά αποτελεί τον απότοκο μιας σειράς λαθών ολόκληρου του πολιτικού συστήματος για πολλές 10ετίες. Στην προσπάθειά μας για να υπερβούμε την κρίση, επιδιώξαμε να έχουμε τη συμπαράσταση και άλλων πολιτικών δυνάμεων. Αλλά, αυτή η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στη χώρα.

Ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί την ........

επανεκκίνηση της κυβερνητικής προσπάθειας. Με τις επιλογές του ο πρωθυπουργός έδειξε να αφουγκράζεται τον σφυγμό της κοινής γνώμης και να έχει επίγνωση των λαθών που υπήρξαν. Άλλαξε το οικονομικό επιτελείο, τοποθετώντας εκεί ένα ικανότατο στέλεχος με μεγάλο πολιτικό και κομματικό βάρος, όπως ο κ. Βενιζέλος. Περιόρισε το ρόλο των μη-πολιτικών προσώπων, τα οποία συχνά προκαλούσαν με κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις ή τοποθετήσεις τους. Δημιουργεί πιο συνεκτικές κυβερνητικές συντονιστικές δομές.

Σήμερα μπορούμε να κρίνουμε μόνο σε επίπεδο συμβολισμών. Και στο επίπεδο αυτό, οι εντυπώσεις είναι θετικές. Από κει και πέρα όλα θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα των υπουργών, αλλά και όλων εμάς που θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, με τις προτάσεις, αλλά και με την κριτική μας. Η προσπάθεια εξάλλου είναι συλλογική και οφείλουμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Από σήμερα η κατάθεση των μηχανογραφικών

Άρχισε από σήμερα και μέχρι 28 Ιουνίου, η κατάθεση μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για την επιλογή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ χωρίς μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τη βαθμολογία τους, αφού το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει γνωστοποιήσει την ακριβή ημερομηνία έκδοσής τους.

Εάν δεν εκδοθούν τελικά σήμερα, .........

φαίνεται ότι όλες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στο Σαββατοκύριακο για να είναι έτοιμες οι βαθμολογίες την προσεχή Δευτέρα και να αναρτηθούν στα λύκεια.

Πάντως, όσοι γνωρίζουν ήδη τη βαθμολογία τους, από τους συμμετέχοντες υποψηφίους προηγούμενων ετών, μπορούν να καταθέσουν άμεσα το μηχανογραφικό δελτίο το οποίο από φέτος θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά.

Τι είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

"Η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις ........

δυσκολίες και τα προβλήματα, παρήγαγε τιτάνιο έργο, το οποίο θα συνεχίσουμε", υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που συνήλθε υπό τη νέα σύνθεσή του και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έκανε ειδική μνεία στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετετέθη στο υπουργείο Περιβάλλοντος από το υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι τους επί 20 μήνες σήκωσε στους ώμους του το βάρος των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους.

Στο μεταξύ με ομιλία του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει την Κυριακή, 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Η συνεδίαση της Κυριακής θα διαρκέσει σύμφωνα με το ΑΠΕ περί τις 5 με 6 ώρες και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας.

Οδυσσέας βουδούρης: «ανασχηματισμός κομματικής αναδίπλωσης» [ VIDEO ]

Με σκληρές αλλά αληθινές κουβέντες όπως άλλωστε τον έχουμε συνηθίσει στην Μεσσηνία, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης είπε την άποψη του για τον ανασχηματισμό που έγινε χαρακτηρίζοντας τον «ανασχηματισμό κομματικής αναδίπλωσης»

Δείτε το βίντεο:




Από το Best Tv

Πικρία Κουσελά για την αποχώρηση του απο την Κυβέρνηση

Με μια γραπτή του δήλωση ο τέως Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς ευχήθηκε για την επιτυχία στην νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε σήμερα.
Μια δήλωση η οποία κρύβει μια μικρή πικρία για την αποχώρηση του από το Υπουργείο οικονομικών.

Αναλυτικά η δήλωση του τ Υφυπουργό αναφέρει:

«Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να συμμετάσχω στο οικονομικό επιτελείο, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τον λαό μας.

Μου δόθηκε έτσι η δυνατότητα να συμβάλλω ενεργά, ώστε να δημιουργηθούν οι θεσμοί και τα κατάλληλα εργαλεία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Ήδη στους 9 μήνες της θητείας μου, μετά από σκληρή και επίπονη δουλειά, είχαμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Βέβαια, δεν ήταν δυνατό ένα φαινόμενο βαθιά ριζωμένο στην ελληνική πραγματικότητα, όπως είναι η φοροδιαφυγή, να εκλείψει μέσα σε λίγους μήνες. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι τα μέτρα, για να αποδώσουν, χρειάζονται δύο τουλάχιστον χρόνια.
Με τη δημιουργία, για πρώτη φορά, του εθνικού επιχειρησιακού προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και με την ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης των ελεγκτικών μηχανισμών, η δουλειά μας θα δώσει, στο άμεσο μέλλον, ακόμη περισσότερους καρπούς.

Εύχομαι το νέο οικονομικό επιτελείο να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις βάσεις που χτίσαμε, για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και για το καλό της χώρας.
Στο διάστημα της υπουργικής μου θητείας υπηρέτησα με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα και τη Μεσσηνία και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, με όλες μου τις δυνάμεις, στο Εθνικό Κοινοβούλιο. »

Φόρος έως 45% σε εταιρικές πιστωτικές κάρτες

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται υπ’ ατμόν, όμως, οι επιτελείς του υπουργείου εξακολουθούν απτόητοι να εκδίδουν και νέες εγκυκλίους, που έρχονται να προστεθούν στις περισσότερες από χίλιες σελίδες νέων φορολογικών διατάξεων που εκδόθηκαν μέσα τους 18 μόλις τελευταίους μήνες.

Μέσα σε αυτόν τον φορολογικό ........

«Λεβιάθαν», το υπουργείο δίνει τώρα εντολή στις εφορίες να ελέγξουν και τις αγορές με πιστωτικές κάρτες που παρέχουν οι εταιρείες σε εργαζομένους και στελέχη τους, προκειμένου να τις φορολογήσουν σαν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όμως και δωροεπιταγές, διατακτικές ή και η κάλυψη του ενοικίου του εργαζομένου.

Ουσιαστικά θα επιβάλλεται «κατά βούληση» φόρος και στα ποσά αυτά, σαν να ήταν εισόδημα καθώς, ελλείψει «πειστηρίων», ο έλεγχος μπορεί να θεωρεί ότι πχ η αγορά ενός κοστουμιού, η πληρωμή σε εστιατόριο ή η διαμονή σε ξενοδοχείο έγινε για προσωπική χρήση και όχι από επαγγελματική ανάγκη.

Οι ελεγκτές καλούνται να ξεψαχνίζουν ποιες από τις αγορές έγιναν για τις ανάγκες της δουλειάς και ποιες για προσωπική χρήση. Οι πιστωτικές κάρτες που τους έδωσαν οι εταιρίες τους, πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους για την κάλυψη δαπανών που απαιτεί η υπηρεσία η οποία τους έχει ανατεθεί. Κάθε δαπάνη που δεν θεωρείται από την εφορία «εταιρική», θα αντιμετωπίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος και θα φορολογείται.

Έτσι, όπως ρητά ορίζεται στην εγκύκλιο, προσωπικές και οικογενειακές δαπάνες που χρεώνονται στις κάρτες αυτές, θεωρούνται πρόσθετη παροχή από την εταιρία, η οποία προσαυξάνει το εισόδημά τους από μισθούς. Θα φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, με βάση την κλίμακα φόρου έως 45%.

Ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες θα φορολογούνται επίσης οι δωροεπιταγές, οι διατακτικές (πλην τροφής και μέχρι 6 ευρώ ανά διατακτική), το ενοίκιο (πραγματικό ή τεκμαρτό), η αμοιβή οικιακού προσωπικού, τα επιδόματα θέσης και ευθύνης, καθώς και ποσοστό της Εργοστασιακής Τιμολογιακής Αξίας του έτους πρώτης κυκλοφορίας αυτοκινήτων που παρέχει η εταιρία στα στελέχη της.

Το ζήτημα πρακτικά όμως είναι α) πότε, ποιοι και πώς θα επιλέγονται και ελέγχονται τόσο εξονυχιστικά για τις αγορές τους και β) πώς θα αποδείξει κάποιος γιατί ακριβώς αγόραζε με τις δωροεπιταγές του.

Αν π.χ. αγόρασε κάποιος ένα κοστούμι που ήταν αναγκαίο για την εργασία αλλά ο ελεγκτής υποστηρίζει πως το κοστούμι θα του μείνει για γάμους και κηδείες, τότε θεωρηθεί προσωπική παροχή και θα του επιβάλει φόρο έως 45% επί της αξίας του.

Πρώτο Θέμα

Η Νεα Κυβέρνηση. Εκτός Κυβέρνησης ο Δημήτρης Κουσελάς.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Αναλυτικά το νέο κυβερνητικό σχήμα:


Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου

Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργός Εσωτερικών: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας

Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου

Υπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Χάρης Παμπούκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Γιωργός Παπαπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Χρήστος Αΐδόνης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μιχάλης Όθωνας

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ηλιας Μόσιαλος


Οι «εκτός»:

Σε επίπεδο υπουργών, από την κυβέρνηση απομακρύνθηκαν η Λούκα Κατσέλη, η Τίνα Μπιρμπίλη, ο Δημήτρης Δρουτσας και ο Γιάννης Διαμαντίδης.

Κυβερνητική επιτροπή: Δ. Ρέππας, Χ. Καστανίδης, Ε. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοίδης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, Α. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Παπουτσής.

Στη νέα κυβερνητική επιτροπή δεν μετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας. Εκτός κυβέρνησης μένουν η Τίνα Μπιρμπίλη, η Λούκα Κατσέλη, ο Δημήτρης Δρούτσας και 10 υφυπουργοί.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ για τις 13:00 έχει προγραμματιστεί η ορκομωσία της κυβέρνησης και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το βράδυ της Τρίτης θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ακούστε την Νεα Κυβέρνηση από τον Γιώργο Πεταλωτή



ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Η Αγανάκτηση!!

Μια γυναίκα ξυπνάει αργά το βράδυ και ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της δεν είναι στο κρεβάτι…

Φοράει τη ρόμπα της και κατεβαίνει να τον ψάξει. Τον βρίσκει να κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας, βυθισμένο σε βαθιές σκέψεις και απλώς να κοιτάζει με απλανές βλέμμα τον τοίχο, έχοντας μπροστά του μια κούπα καφέ.

Εξακολουθεί να τον κοιτά καθώς ........

αυτός σκουπίζει ένα δάκρυ από τα μάτια του και πίνει μια ρουφηξιά καφέ.

- Τι σου συμβαίνει αγάπη μου; Γιατί είσαι ξύπνιος τέτοια ώρα;
- Θυμάσαι τότε που είχαμε πρωτογνωριστεί πριν από 20 χρόνια, τότε που ήσουν ακόμη 16 χρονών;
- Μα φυσικά και το θυμάμαι!
- Θυμάσαι τότε που μας έπιασε ο πατέρας σου να κάνουμε έρωτα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μου;
- Ναι, κι αυτό το θυμάμαι!
- Θυμάσαι μήπως και τη στιγμή που πήρε την καραμπίνα και μου είπε ότι, ή θα σε παντρευτώ ή θα με στείλει φυλακή για 20 χρόνια;
- Ναι αγάπη μου, το θυμάμαι κι αυτό!
-Σήμερα θα είχα αποφυλακιστεί…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.