ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Συμβασιούχοι Μερικής Απασχόλησης. Χωρίς δουλειά, παρά την παράταση…

Χωρίς δουλειά μένουν, πλέον, εκατοντάδες συμβασιούχοι δήμων της Μεσσηνίας και χιλιάδες στους δήμους ολόκληρης της χώρας, παρά την παράταση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης που δόθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1/29-4-2011 ΚΥΑ των Υφυπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Οικονομικών - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως τονίζεται στο χθεσινό ..........

υπ’ αριθμ. Πρωτ. 23485 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ – Τμήμα Προσωπικού, που υπογράφει η διευθύντρια Αρετή Μπελια και κοινοποιήθηκε στο δήμο Τριφυλίας «Με την αριθμ.1/2011 Απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 5 ν.3250/2004 Αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος της μερικής απασχόλησης, μέχρι τη λήξη των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ με τους μερικώς απασχολουμένους. Από τη διατύπωση προκύπτει ότι συνεχίζονται οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης με ημερομηνία μεταγενέστερη της 30ης Απριλίου 2011, καθώς και εκείνες στις οποίες ορίζεται με ως ημερομηνία λήξης η 30η Απριλίου, αλλά προβλέπεται από την υπογραφείσα μεταξύ του φορέα και του εργαζομένου σύμβαση η δυνατότητα παράτασης μέχρι τη συμπλήρωση των δεκαοχτώ μηνών απασχόλησης. Δεν συνεχίζονται οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στις οποίες έχει οριστεί ως ημερομηνία λήξης η 30η-4-2011, χωρίς να προβλέπεται δυνατότητα παράτασης».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί το εξής: η ΚΥΑ με την οποία δόθηκε η παράταση έχει θέμα «Παράταση συμβάσεων μερικώς απασχολουμένων ν.3250/2004 όπως ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση δεκαοκτώ μηνών απασχόλησης» και μεταξύ αυτών που ελήφθησαν υπόψη για την έκδοσή της είναι «Το γεγονός ότι κατά την 30η-4-2011 δεν συμπληρώνονται δεκαοκτώ μήνες…» και «Το γεγονός ότι η δαπάνη για την επιδότηση των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ για τη μισθοδοσία των μερικώς απασχολουμένων για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα έχει συνυπολογιστεί στον καθορισμό των πηγών εσόδων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”». Ωστόσο, η κατάληξη αυτής, η απόφαση δηλαδή, αναφέρει: «Αποφασίζουμε, την παράταση του προγράμματος μερικής απασχόλησης, μέχρι τη λήξη των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τους ΟΤΑ α΄ βαθμού με τους μερικώς απασχολουμένους».

Δηλαδή ενώ το θέμα της ΚΥΑ είναι η παράταση των συμβάσεων μέχρι τη συμπλήρωση των 18 μηνών, η απόφαση είναι για παράταση του προγράμματος μέχρι τη λήξη των συμβάσεων! Οι συμβασιούχοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό από του ΥΠΕΣ και πλήρη αδιαφορία από του δήμους.

Για το Υπουργείο σημειώνουν πως, «από τη μία μας χαϊδεύουν τα αυτιά πως θέλουν να συμπληρώσουμε το 18μηνο και από την άλλη γράφουν για τις καταληκτικές ημερομηνίες των συμβάσεων. Μα, αφού 30-4-2011 έληγε το πρόγραμμα, τί να υπογράφαμε;».

Για τους δήμους, όχι όλους καθώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, σημειώνουν: «Αν ήθελαν, μπορούσαν, αφού έτσι και αλλιώς με ευθύνη τους είχαν καθυστερήσει οι προσλήψεις, στη σύμβαση να γράφουν για 18μηνο ή τη δυνατότητα παράτασης …».

Όπως μας είπαν «δουλεύαμε τσάμπα έναν και παραπάνω μήνα και χάσαμε και το επίδομα ανεργίας που τώρα θα παίρναμε…», αναδεικνύοντας και ένα επιπλέον ζήτημα αυτό της ανεργίας. Μετά τη λήξη των συμβάσεων γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ και έπειτα από λίγες μέρες, που δόθηκε η παράταση, διέκοψαν την ανεργία. Παράλληλα, θα πρέπει άμεσα οι ΟΤΑ να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στον ΟΑΕΔ για την ανεργία των συμβασιούχων της μερικής απασχόλησης που, πλέον, μένουν χωρίς δουλειά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Στο Θάρρος της Παρασκευής το άρθρο για το ελεύθερο Camping

Στην έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα Θάρρος της Μεσσηνίας δημοσιεύθηκε το άρθρο του πρώην διαχειριστή μας για το ελεύθερο camping που φιλοξενήσαμε στο Φιλιατρά News. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα αφιέρωσε δυο ολόκληρες σελίδες της για το θέμα. Την 8 και 9. Το θέμα δημοσιεύθηκε και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Δείτε και μόνοι σας την διπλανή εικόνα (κλίκ). Τους ευχαριστούμε πολύ.Στόμιο Φιλιατρών Χωρίς καντίνα φέτος η γραφική παραλία. Αναμένεται αντίδραση απο τον Δήμο.

Χωρίς καντίνα θα μείνει φέτος, όπως όλα δείχνουν, η γραφική (και μοναδική) παραλία των Φιλιατρών, Στόμιο. Κι αυτό, επειδή, παρά τα όσα «ίσχυαν» όλα τα προηγούμενα χρόνια (κατά τα οποία ο πρώην Δήμος Φιλιατρών διεξήγαγε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση χώρου του αμμώδους αιγιαλού στη θέση Στόμιο για τη λειτουργία καντίνας), φέτος με το εξαιρετικά επείγον έγγραφο υπ’ αριθμ. πρωτ. 2195, 31-05-2011, που υπογράφει η διευθύντρια της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας, αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη, προς το Δήμο Τριφυλίας.

Τονίζεται: «Εφόσον η παραλία του ........

Στομίου βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου Στομίου αρμοδιότητας τη ΛΗ’ ΕΠΚΑ (ΦΕΚ 771/Β/5-12-1990), η λειτουργία τροχήλατης καντίνας ή οποιασδήποτε άλλης εγκατάστασης υπαίθριου ή στάσιμου εμπορίου, είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο μέσω εκμίσθωσης από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και έπειτα από τη διενέργεια διαγωνισμού. Ύστερα από τα παραπάνω τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων για περαιτέρω πληροφόρηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Μέχρι να επιτευχθεί η προβλεπόμενη διευθέτηση του ζητήματος βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, παρακαλούμε να ανασταλούν οποιεσδήποτε ενέργειες εκμίσθωσης του αρχαιολογικού χώρου Στομίου».

Το έγγραφο αυτό εστάλη σε συνέχεια εγγράφων της Κτηματικής Υπηρεσίας (αριθ.2323/651/26-8-2010) και της ΛΗ’ ΕΠΚΑ (αριθ.1900/17-5-2011) που αφορούν στο θέμα και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ κοινοποιείται στο Τμήμα Αρχαιολογικών Χώρων Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και την Κτηματική Υπηρεσία.
Πλέον, φαντάζει πολύ δύσκολο έως αδύνατο, ακόμη και αν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την ενοικίαση – εκμίσθωση του χώρου, να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από το ΤΑΠΑ του υπουργείου και να καταστεί εφικτό να λειτουργήσει καντίνα το καλοκαίρι στο Στόμιο.

Μετά το χθεσινό μας σχετικό σχόλιο στο «Θ», οι κάτοικοι των Φιλιατρών και της γύρω περιοχής είναι αναστατωμένοι, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως χωρίς καντίνα η παραλία στο Στόμιο είναι «άδεια», ενώ αναρωτιούνται πώς όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Φιλιατρών μπορούσε και διεξήγαγε διαγωνισμό για την εκμίσθωση χώρου για τη λειτουργία καντίνας και φέτος, για τον ίδιο χώρο, παρενέβη η ΛΗ’ ΕΠΚΑ και το διαγωνισμό πρέπει να τον διενεργήσει το ΤΑΠΑ. Αναρωτιούνται, δηλαδή, «πέρυσι και όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αρχαιολογικός χώρος στο Στόμιο και ξαφνικά φέτος έγινε;».

Από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας αναμένεται «αντίδραση» τις προσεχείς μέρες με αποστολή επιστολών σε κάθε αρμόδια και εμπλεκόμενη Αρχή και Υπηρεσία.

Θάρρος

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο cd του Νίκου Βέρτη!

Η νέα προσωπική δισκογραφική δουλειά του Νίκου Βέρτη με τίτλο «Είμαι μαζί σου» φιγουράρει από σήμερα με μεγάλη περηφάνεια στις προθήκες όλων των δισκοπωλείων της χώρας, έπειτα από απουσία του καλλιτέχνη, όσον αφορά στα μουσικά δρώμενα σχετικά με την κυκλοφορία cd, τουλάχιστον δύο ετών.

Ο τραγουδιστής έρχεται να μας ........

ταξιδέψει στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια-ακούσματα για εκείνον και τους αξιόλογους συνεργάτες του, χωρίς ωστόσο να διστάζει να βγάλει προς τα έξω και σε αυτό το cd μία ανομοιογενή γκάμα επιλογών και ακουσμάτων που ναι μεν ακολουθούν πιστά την υπογραφή του, αλλά παράλληλα τον βοηθούν να αποδείξει ότι πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που τολμά να ξεφεύγει από την… πεπατημένη.
Η ανήσυχη φύση του άλλωστε και η μεγάλη του αγάπη για το τραγούδι δεν τον αφήνουν ποτέ να σταθεί σε λιμνάζοντα νερά, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πάντα στον κόσμο αξιόλογες δουλειές που αφήνουν το δικό τους στίγμα στο χώρο και το χρόνο.

Το «Είμαι Μαζί Σου» λοιπόν, περιέχει το ομώνυμο ερωτικό τραγούδι των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Ηλία Φιλίππου, που εδώ και λίγο καιρό ακούγεται σε όλα τα ραδιόφωνα, άλλα από το δίσκο έχουν ήδη ξεχωρίσει και πολλά άλλα αισθαντικά κομμάτια, όπως το «Έχει Τελειώσει», «Δε Με Σκέφτεσαι», «Ήρθες» και το «Θύμωσε Απόψε η Καρδιά Μου».

Όλα τα τραγούδια του δίσκου υπογράφονται για άλλη μία φορά από καταξιωμένους συνθέτες μεγάλων επιτυχιών. Και όπως καταλαβαίνετε, από τη στιγμή που έβαλε το χεράκι του και σε αυτό το εγχείρημα ο Αντώνης Βαρδής και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, κάτι μας κάνει να πιστεύουμε πως αυτό το cd θα αφήσει μίλια μακρυά την τελευταία τριπλή πλατίνα του «Όλα είναι εδώ».

Στο νέο cd του Νίκου που κυκλοφορεί από τη Universal Music θα υπάρχουν τέσσερα νέα κομμάτια σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, τρια του Αντώνη Βαρδή σε στίχους Όλγας Βλαχοπούλου, δύο σε μουσική και στίχους του Γιώργου Μουκίδη, όπως και οι επιτυχίες "Εμείς οι Δυο Ταιριάζουμε" και "Φεύγω".

Στίχους σε άλλα τραγούδια υπογράφουν επίσης ο Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Γιώργος Τσοπάνης.

Ο Νίκος Βέρτης έχει ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο «Fantasia» εδώ και περίπου ένα μήνα, συγκεκριμένα από τις 5 Μαϊου, έχοντας στο πλευρό του αξιόλογους νέους καλλιτέχνες και αναμένεται να παραμείνει εκεί μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρώτο Θέμα

Έρχονται νέες αναβαθμίσεις για τη Microsoft

Έπειτα από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, τηρουμένων των αναλογιών, βέβαια, η Microsoft επανέρχεται στο καθεστώς των μεγάλων ανανεώσεων ασφαλείας. Το πακέτο της προσεχούς Τρίτης 14 Ιουνίου θα περιλαμβάνει 16 security updates για τα προϊόντα της εταιρείας.

Τα 9 από τα 16 updates έχουν το .......

χαρακτηρισμό Critical, ενώ τα υπόλοιπα 7 φέρουν τη σήμανση Important. Συνολικά, τα updates αυτά κλείνουν 34 «τρύπες», οι οποίες εντοπίστηκαν το τελευταίο διάσημα και μπορούν να οδηγήσουν σε εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα, επιθέσεις denial of service, αποκάλυψη πληροφοριών και privilege elevation.

Τα updates της επόμενης Patch Tuesday αφορούν …τα πάντα όλα: Windows XP έως 7, Office XP έως 2010 και 2011, Internet Explorer, .NET, SQL, Visual Studio, Silverlight και ISA.

Newsbeast

Mέτρα - σοκ 28 δισ.ευρώ θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά

- Έκτακτη εισφορά από 8.000 ευρώ εισόδημα - Απλησίαστα προιόντα λόγω αύξησης ΦΠΑ
- Χαράτσι-τιμωρία μέσω ΔΕΗ σε μικροιδιοκτήτες και Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για όλους
- Απολύσεις και μειώσεις μισθών στο δημόσιο, τσεκούρι στις συντάξεις - Ασυλία στους φοροφυγάδες
- Διάγγελμα Παπανδρέου με στόχο .........

την συναίνεση από τη ΝΔ, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "βράζουν"
- Διαβάστε αναλυτικά πόσο θα σας κοστίσουν τα νέα μέτρα

Από τη φτώχεια, στη μεγαλύτερη φτώχεια πηγαίνουν οι Έλληνες που καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μία φορά αστοχίες στην εκτέλεση του προγράμματος και νέα μνημόνια. Μόνο για το 2011 οι νέοι φόροι ανέρχονται στα 3,2 δισ. ευρώ. Συνολικά τα μέτρα ως το 2015 ανέρχονται σε 28,3 δισ. ευρώ.

“Αποκορύφωμα” στα μέτρα που εγκρίθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο είναι η έκτακτη εισφορά που θα χτυπήσει ακόμη και τους φτωχούς συμπολίτες μας των 700 και 800 ευρώ... Ο κεφαλικός φόρος θα επιβληθεί – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά – σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ – και θα κυμαίνεται απο 1 ως 4%. Το μέτρο – αν και έκτακτο – θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες ακινήτων – οι μικροί και εδώ με ακίνητα αξίας 100.000 ευρώ – θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με πληφορορίες έκτακτη εισφορά, που θα τους έρθει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Η εισφορά θα κυμαίνεται από 0,1% ως 0,2% που σημαίνει ότι ένας μικρός ιδιοκτήτης θα πληρώσει στην καλύτερη περίπτωση 100 ευρώ το χρόνο. Την ίδια στιγμή και τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν κατά 10%.

Διαβάστε τι θα πληρώσετε

Έκτακτη εισφορά, αύξηση τελών κυκλοφορίας, τέλος ακίνητης περιουσίας κ.α. φέρνει το Μεσοπρόθεσμο.Πόσα έχει υπολογίσει το κράτος ότι θα μαζέψει από τα πιο σκληρά μέτρα όλων των εποχών.

Νέα φοροεπιδρομή εξαπολύει η κυβέρνηση κατά του μέσου Έλληνα μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με βασική πληγή την έκτακτη εισφορά που θα πληρώνουν οι πολίτες επί τέσσερα χρόνια και θα κυμαίνεται από 1% ως 4% επί του εισοδήματος.Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά όσους έχουν εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή πιάνει τους πολλούς και αδύναμους.

Όσον αφορά τα ακίνητα, εξετάζεται να επιβληθεί τέλος της τάξης 0,1-0,2% επί της αντικειμενικής αξίας τους, για ακίνητα αξίας πάνω από κάποιο όριο, ενδεχομένως πάνω από 100.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης ακινήτου 100.000 ευρώ θα πληρώσει στην καλή περίπτωση 100 ευρώ το χρόνο.

Νέα επιβάρυνση για τους φορολογούμενους θα προκύψει από το κόψιμο στις φοροαπαλλαγές – όπου θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης, θα αυξηθούν κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας, θα αυξηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης, θα καθιερωθούν τεκμήρια επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες.

Την ίδια στιγμή, αναβολή παίρνει η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης και ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής φόρος στο φυσικό αέριο.

Καθιερώνεται εισφορά ύψους 3% υπέρ των ανέργων από τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ θα αυξηθεί λίγο η εισφορά για ΟΑΕΔ και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα ΝΕΑ. Ο λόγος είναι ότι ο Οργανισμός επιβαρύνεται αρκετά από τις στρατιές των ανθρώπων που χάνουν τη δουλειά τους.

Η κυβέρνηση προσδοκά να συγκεντρώσει:

400 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 1.400 εκ. ευρώ το 12 από τη έκτακτη εισφορά

500 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 215 εκ. ευρώ το 12 από το τέλος ακίνητης περιουσίας και τη μείωση του αφορολόγητου στο φόρο ακίνητης περιουσίας.

100 εκ. ευρώ μέσα στο 11 από την αύξηση τελών κυκλοφορίας

100 εκ. ευρώ απο την έκτακτη εισφορά για οχήματα μεγάλου κυβισμού, σκάφη και πισίνες

250 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 315 εκ. ευρώ το 12 από ειδικούς φόρους κατανάλωσης

100 εκ. ευρώ μέσα στο 11 για φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών

300 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 700 εκ. ευρώ μέσα στο 12 από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση

300 εκ.ευρώ μέσα στο 11 από αυθαίρετα

150 εκ. ευρώ το 11 και άλλα τόσα το 12 από την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα

100 εκ. ευρώ το 11 και 500 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των φοροαπαλλαγών

345 εκ. ευρώ το 11 και 251 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση του εφάπαξ στις συντάξεις

50 εκ. ευρώ το 11 και 310 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων

88 εκ. ευρώ το 11 και άλλα τόσα το 12 από την ειδική εισφορά 8% στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά άνω των 1700 ευρώ και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1700 ευρώ

50 εκ. ευρώ το 11 και 50 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση κατά 6% στις συνταξιοδοτικές δαπάνες του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου

25 εκ. ευρώ το 11 και 80 εκ. ευρώ το 12 από τον περιορισμό των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων

100 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των κύριων συντάξεων του ΟΓΑκαι του και του κατώτατου ορίου συντάξεων άλλων ασφαλιστικών ταμείων

455 το 11 από την εισφορά αλληλεγγύης 3% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

100 εκ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης ελεύθερων επαγγελματιών

74 εκ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

Χαράτσι στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ!

Τέσσερις επιπλέον φοροι θα πέσουν στο κεφάλι των ιδιοκτητών ακινήτων, μέσα από το Μεσοπροθεσμο Πρόγραμμα – ένας από αυτούς θα έρθει μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η κυβέρνηση επιβάλλει νέο φόρο για όσους έχουν κατοικίες ή οικόπεδα αξίας άνω των 100.000 ευρώ, μείωση του αφορολόγητου ορίου κατά 50% του ΦΑΠ, έκτακτη εισφορά για τις μεγάλες ιδιοκτησίες και αύξηση των τεκμηρίων.

Συγκεκριμένα, ο φόρος για ακίνητα άνω των 100.000 ευρώ θα εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ με συντελεστές από 0,1 ως 0,2%. Δηλαδή θα πλήξει τους μικρομεσαίους και στην καλή περίπτωση θα στοιχίσει στον μικροιδιοκτήτη 100 ευρώ το χρόνο.

Το μέτρο αυτό περιέχει τον κίνδυνο τελικά να την πληρώσουν οι ενοικιαστές, στους οποιους πολλοί ιδιοκτήτες θα μετακυλίσουν το χαράτσι.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του αφορολόγητου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 ευρώ που είναι σήμερα σε ατομικό επίπεδο, στις 200.000 ευρώ. Με το μέτρο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει 500 εκ. ευρώ φέτος, 215 εκ. ευρώ το 2012, 200 εκ. ευρώ το 2013 και 300 εκ. ευρώ το 2014.

Έκτακτες εισφορές έρχονται και σε αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών θα ξεκινά από 150 ευρώ και θα φτάνει τα 650 ευρώ για ΙΧ άνω των 5000 κυβικών.

Για τις πισίνες προβλέπεται εισφορά 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για όσες έχουν άδεια και 20 ευρώ για τις αδήλωτες, που θα καταγραφούν με υψηλά πρόστιμα. Κατά μέσο όρο η επιβάρυνση θα ανέρχεται στα 1500 ευρώ.

Για τα σκάφη, το ύψος της εισφοράς θα διαμορφωθεί αναλόγως με τα μέτρα.

Αμαλιάδα: Του έκλεψαν 2000 ευρώ από την τσέπη!

Στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας θα οδηγηθεί ένα νεαρό ζευγάρι Ρουμάνων που έκλεψε από την τσέπη ηλικιωμένου, το ποσό των 2.000 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό σημείο της πόλης της Αμαλιάδας ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγη.

Τον δράστη καταδίωξε σύμφωνα ..........

με το dete.gr κάτοικος της περιοχής ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η έγκυος σύντροφός και συνεργός του συνελήφθη από άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Ομολογία ΣΟΚ από Κυβερνητικό βουλευτή: Έγινε επιλογή απο την Ε.Ε. σε συμφωνία με την χωρα μας να χρεοκοπήσουμε σε 3 με 4 χρόνια!!!

Κάγκελο έμειναν οι καλεσμένοι του Γιώργου Παπαδάκη όταν ο κυβερνητικός βουλευτής από την Κοζάνη Π. Κουκουλόπουλος αποκάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε στο ΚΤΕ πως η Ευρωπαίκή ένωση σε συμφωνία με την Ελλάδα μετατέθηκε για μετά από 3 με 4 χρόνια!!!!!

Ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ ........

Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε ότι «Δεν τίθεται θέμα αν θα ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι με τον χειρισμό για το χρέος η Ελλάδα παίρνει τρία χρόνια παράταση για τη μετάθεση και όχι την επίλυση του προβλήματος, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να προστατευθούν τα μεσαία στρώματα.

Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να κατέβει το «σίριαλ» τρόμου έλλειμμα – χρέος και να ανέβει το «σίριαλ» ανάπτυξη – ελπίδα – προοπτική.
Επίσης, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που έχει στοχοποιηθεί.

«Αν δε μπορέσουμε να έχουμε μετρήσιμους στόχους, οδηγούμαστε σε κοινωνική κατάρρευση των μεσαίων στρωμάτων που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί κανείς αδιαμαρτύρητα. Η πατρίδα δεν είναι κάτι χωρίς πολίτες» σημείωσε.

Δείτε το σχετικό Video από την εκπομπή καλημέρα Ελλάδα.NΙΝΟ - ΟΚ + Στίχοι

Κυκλοφόρησε και μυρίζει... καλοκαίρι!
Ο λόγος για το νέο τραγούδι του Νίνο, δια χειρός Φοίβου, με τίτλο "ΟΚ".

Ο Γνωστός σε όλους μας Φοίβος ο οποίος έγραψε και το τραγούδι βάλθηκε να μας ξεσηκώσει για μία ακόμα φορά με μια δυνατή επιτυχία.
Το ΟΚ έχει φρέσκο ήχο καλοκαιρινό και σίγουρα θα ακουστεί πολύ δυνατά στα club.

Απολαύστε το.
Ακολουθούν οι στίχοι

ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΦΥΣΗ
ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ
ΑΠΕΙΡΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΩΝΟΙ

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
ΘΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΤΟΥΝ
ΚΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
ΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ


ΚΙ ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ 'ΣΥ

ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ
ΕΓΩ ΘΑ 'Μ' ΟΚ


ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ
ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΙΟΝΙΑ
Σ'ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΔΗΓΟΥΝ

ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
ΑΜΗΧΑΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ
ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ

ΚΙ ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ 'ΣΥ

ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ
ΕΓΩ ΘΑ 'Μ' ΟΚ


ΚΙ ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ 'ΣΥ

ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ
ΕΓΩ ΘΑ 'Μ' ΟΚ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 15 Ιουνίου

Μία ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας τον δορυφόρο της με τη σκιά της.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ, .........

με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.

Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά (η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2000), γεγονός που θα συμβάλλει στο να μπορέσουν οι παρατηρητές να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μία ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.

Η έκλειψη της Σελήνης είναι δυνατό να παρατηρηθεί ακόμα και διά γυμνού οφθαλμού, καθώς η παρατήρηση ούτε κάποιον κίνδυνο ενέχει ούτε απαιτεί ειδικό αστρονομικό εξοπλισμό. Το «σβήσιμο» του φεγγαριού από το νυχτερινό ουρανό θα επιτρέψει στους θεατές να δουν «με άλλα μάτια» τα αστέρια.

Όλο το φαινόμενο, εκτός από την Ευρώπη, θα είναι ορατό από την Ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Δυτική Αυστραλία, ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη θα δουν μόνο ένα μέρος του και άλλες, όπως η Βόρεια Αμερική, θα το χάσουν.

Μια δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου του 2018. Σε όλες τις περιπτώσεις, τόσο στις 15 Ιουνίου όσο και στις επόμενες, η έκλειψη θα είναι «κεντρική», δηλαδή το φεγγάρι θα διέλθει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Είχε προηγηθεί μια μερική ηλιακή έκλειψη στις 4 Ιανουαρίου φέτος, που ήταν ορατή από τη χώρα μας.

zougla.gr

Το διάγγελμα Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο. + [ VIDEO ]

Στο Υπουργικό Συμβούλιο χθες πήραμε ομόφωνη απόφαση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Πρώτη φορά έχουμε ένα συστηματικό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για την οικονομική μας πολιτική.
Και σε αυτό το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί το σχέδιο μας στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλες αλλαγές.

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για .........

το μέλλον μας.
Αυτό το σχέδιο δεν είναι προϊόν μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας.
Έγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με άλλα κόμματα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με κοινωνικούς εταίρους.
Και περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές παντού.
Στο πολιτικό σύστημα, στην παιδεία, στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Για να χτίσουμε ένα κράτος λειτουργικό.
Στο σύστημα πρόνοιας, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, τους πιο αδύναμους, τους άνεργους.
Στην Ανάπτυξη, για την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου.
Την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της πατρίδας μας.
Γι’ αυτό και καλώ και πάλι όλους, και μέχρι την ψηφοφορία, αλλά και μετά - κατά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού - να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πρότασή τους.
Κάθε δίκαιη πρόταση που θα κατανέμει ακόμα καλύτερα τα βάρη αυτής της κρίσης ή τους όποιους καρπούς της ανάπτυξης:
- υπέρ των ασθενέστερων
- και ναι με μεγαλύτερες υποχρεώσεις στους έχοντες.
Κάθε έξυπνη πρόταση που θα δώσει γρήγορη ώθηση στην επένδυση και την ανάπτυξη.
Κάθε αποτελεσματική πρόταση που αξιοποιεί ακόμα καλύτερα τον πλούτο και τα φορολογικά έσοδα του κράτους.
Αρκεί οι προτάσεις αυτές να είναι εφικτές, να μας οδηγούν στον στόχο του νοικοκυρέματος της οικονομίας και του κράτους μέσα στο πλαίσιο των διεθνών μας υποχρεώσεων.
Καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε.
Υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις.
Και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε - εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε - από κοινού με τους εταίρους μας.
Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης.
Να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας.
Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις.
Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις.
Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους.
Όταν ξέρουμε ότι, το σημερινό κράτος έχει λυγίσει και θέλει δουλειά και νοικοκύρεμα πολύ, για να σταθεί στο ύψος των αναγκών.
Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη. Όλοι μας, ο καθένας μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες.
Δουλεύοντας μαζί.
Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή.
Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα. Και αυτό και μόνο ελπίδα μπορεί να μας γεμίσει.
Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας.
Ότι είμαστε σοβαροί με τα δικά τους χρήματα που μας δανείζουν.
Σοβαροί με την προσπάθεια μας, για μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της, δίχως επιτηρήσεις, δίχως δανεικά.
Ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης.
Και τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή.
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μπροστά μας:
Είμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση όπως και τον Μάρτιο όπου πετύχαμε την επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου του δανείου των 110 δις.
Μπροστά μας έχουμε μια νέα, δύσκολη, σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος του Ιουνίου, εγώ θα κάνω όπως πάντα το καθήκον μου. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, εάν η χώρα μας πάει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό, η θέση μας θα είναι ακόμα ισχυρότερη.
Θα αποτελούσε εγγύηση και για τους εταίρους μας.
Εγγύηση να επενδύσουν στην χώρα μας, να βάλουν πλάτη έως ότου νοικοκυρέψουμε το δικό μας σπίτι.
Ξέρω πολύ καλά τις δυσκολίες, την αγωνία, που περνά καθημερινά η ελληνική οικογένεια.
Την ανησυχία και ανασφάλεια.
Ξέρω επίσης ότι, είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση.
Να την κάνουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγές σοβαρές στην χώρα μας.
Και δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στην μέση της διαδρομής.
Θα βγούμε από την κρίση και θα βγούμε πιο γρήγορα και θα μπούμε στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικά όσο δουλεύουμε μαζί, όλοι οι Έλληνες.
Γιατί ξέρω καλά πως μαζί μπορούμε και να τα καταφέρουμε.
Για το καλό της Ελλάδας. Για να εγγυηθούμε το αύριο των παιδιών μας.
Σας ευχαριστώ.Τα γενέθλια του Γ.Παπανδρέου ανήμερα του … Αγίου Μνημονίου!!!

Σε λίγες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου θα συμπληρώσει τα 59 του χρόνια. Τα γενέθλιά του είναι στις 16 Ιουνίου και η μοίρα έπαιξε ένα παράξενο και απίστευτο παιχνίδι στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς την ημέρα εκείνη η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων Τύχωνος και....Μνημονίου.

Όσο και αν ακούγεται σαν πικρόχολο .......

αστείο, την ημέρα των γενεθλίων του Γιώργου Παπανδρέου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Μνημονίου!

Ο Άγιος Μνημόνιος ήταν Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ενώ λεπτομέρειες για αυτόν δεν είναι γνωστές, καθώς μια αναφορά γίνεται μόνο από τον Άγιο Τύχωνα, διάδοχό του στην επισκοπή και συνεορτάζοντα την ίδια ημέρα.

Εμείς να ευχηθούμε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους υπόλοιπους 'Ελληνες τα φετινά του γενέθλια να είναι τα τελευταία που θα γιορτάσει υπό μνημονιακό καθεστώς!

Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστούμε την τύχη του συνεορτάζοντος Αγίου Τύχωνος, ο οποίος έχει μείνει στην εκκλησιαστική ιστορία ως ο θαυματουργός Επίσκοπος!

Πρώτο θέμα

Τα φύτρα ευθύνονται για το E.Coli - Αυξήθηκαν στους 31 οι νεκροί

Τα φύτρα ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli που προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του ομοσπονδιακού υγειονομικού Ινστιτούτου Robert Koch Ράινχαρντ Μπούργκερ.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ..........

ότι εντόπισαν το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου σε πακέτο με φύτρα φασολιών από το αγρόκτημα οργανικών προϊόντων στην Κάτω Σαξονία, τα προϊόντα του οποίου αποτελούσαν ήδη το αντικείμενο έρευνας.

"Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τα φύτρα φασολιών προέρχονται από το αγρόκτημα στο Μπινενμπίτελ", ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρέθηκε το πακέτο.

"Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει την προειδοποίηση που εκδόθηκε κατά της κατανάλωσης φύτρων φασολιών. Επομένως γίνεται όλο και πιο πιθανό τα φύτρα φασολιών να αποτελούν την πηγή των μολύνσεων από E.coli", δήλωσε ο Γιοχάνες Ρέμελ, υπουργός αρμόδιος για την Προστασία των Καταναλωτών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, "οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει φύτρα έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αιμορραγικές διάρροιες και άλλα συμπτώματα της μόλυνσης από το βακτήριο Eceh από όσους δεν έχουν καταναλώσει", είπε ο Ράινχαρντ Μπούργκερ.

Υπήρξαν πολλές αναλύσεις στις καλλιέργειες και στα προϊόντα μίας μονάδας στη βόρεια Γερμανία, οι οποίες δεν απέδειξαν αδιάσειστα την παρουσία του βακτηρίου, αλλά "η σειρά των ενδείξεων είναι τόσο σοβαρή" που μπορούμε πλέον να ταυτοποιήσουμε την πηγή της μόλυνσης, εξήγησαν οι αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών της Γερμανίας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου έλαβαν μέρος το RKI, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία των Καταναλωτών και τη Διατροφική Ασφάλεια και το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εκτίμησης Κινδύνου.

Ανακοίνωσαν επισήμως την άρση του συναγερμού επί της κατανάλωσης αγγουριών, τοματών και ωμών πράσινων σαλατών, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες.

"Τα τρία ινστιτούτα μας συμφωνούν ως προς το ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος διατήρησης αυτών των συστάσεων" για την αποφυγή της κατανάλωσης αυτών των αγροτικών προϊόντων, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Επίσης φαίνεται ότι "η πηγή της μόλυνσης δεν είναι πλέον ενεργή" και "ο αριθμός των νέων ασθενών μειώνεται", σύμφωνα με τους γερμανούς αξιωματούχους του υγειονομικού τομέα.

"Δεν υπάρχει άλλη σοβαρή εκδοχή από τα φύτρα", εξήγησε ο Ράινχαρντ Μπούργκερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αν οι αρχές είναι 100% βέβαιες ότι δεν υπάρχει άλλη πηγή μόλυνσης πέραν των φύτρων.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε επισήμως την άρση του συναγερμού επί της κατανάλωσης αγγουριών, τοματών και ωμών πράσινων σαλατών, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες.

Ακόμη μια γυναίκα, μια 75χρονη από την Κάτω Σαξονία, έχασε στο μεταξύ της ζωή της εξαιτίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στους 31, εκ των οποίων οι 30 στη Γερμανία και ένας στη Σουηδία.

Newsit

Πόσο και πότε μειώνονται τα διόδια

Θετική έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Μεταφορών με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης.

Οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, μνημόνιο το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των διοδίων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Θετική είναι και η στάση των .........

τραπεζών, που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, η τελική συμφωνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου και να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα και όποιοι "βλέπουν με καλό μάτι" την επίτευξη της συμφωνίας και αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος, που είναι το μεγαλύτερο αυτή την εποχή στη χώρα μας, ανέφερε ο κ. Ρέππας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού, περί τα τέλη του καλοκαιριού θα εφαρμοσθεί και η μείωση των διοδίων, που προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας, κατά 25-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα.

Ενδεχομένως η μείωση των διοδίων να ξεκινήσει και νωρίτερα εφόσον υπογραφεί η συμφωνία.

Οι κ.κ. Ρέππας και Μαγκριώτης υπογράμμισαν ότι απ ' όλη αυτήν τη διαδικασία ''μπήκε φρένο'' στις μεγάλες αυξήσεις διοδίων που οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν να επιβληθούν το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρέππας, η τελική συμφωνία θα ρυθμίσει όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τεχνικές λύσεις, προβλήματα με τις προσφυγές.

Είναι επίσης εξίσου αισιόδοξο, πρόσθεσε, ότι και οι τράπεζες που συμμετέχουν στις συνομιλίες θα επιβεβαιώσουν και εμπράκτως την θέση τους με την καταβολή των δανείων, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τα έργα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού του Δημοσίου που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο θα συσταθεί, ενώ ήδη έχει υπάρξει ανακοίνωση για την πρόσληψη συμβούλων.

Real.gr

«Αγανάκτησε» και ο Κοκός!!!!!!!!!!!

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» δηλώνει ότι βρίσκεται ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος! Σε δήλωση του ο τέως Βασιλιάς μεταφέρει το μήνυμα του προς τους «Αγανακτισμένους» σημειώνοντας: «Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε.

Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, ........

δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική».

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος δήλωσε: «Λαμβάνω πολλά μηνύματα με το αίτημα να τοποθετηθώ σχετικά με τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συγκεντρώσεις των ‘Αγανακτισμένων’.

Έχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η 'σιωπηρή πλειοψηφία' του Λαού την θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας.

Να δίνει το δικό της στίγμα στην πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει έγκαιρα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται προτού φτάσει ο Λαός στην Αγανάκτηση.

Είναι γνωστό ότι ο κόσμος είχε αρχικά αποδεχθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δύσκολης οικονομικής προσαρμογής.

Η μετάβαση από την υπομονή στην αγανάκτηση και δη στην έκταση που εκδηλώνεται, είναι μεγάλο βήμα.

Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας είναι, δίχως αμφισβήτηση, δείγμα καθαρής Δημοκρατίας, δείγμα ευθύνης, πολιτισμού και συμμετοχής στα κοινά.

Δεν μπορεί όμως κάποιος να μην αναρωτηθεί 'ποιο θα είναι, ποιό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα’; Τα πλήθη δεν θα μείνουν στις πλατείες για πάντα. Θα πάψουν άραγε να είναι αγανακτισμένοι όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους; Όσοι από την 'σιωπηρή πλειοψηφία' δεν συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, δεν είναι και οι ίδιοι αγανακτισμένοι; Οι εκδηλώσεις κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Το μήνυμά τους όμως δεν θα ξεχαστεί γιατί και η σιωπή τους ακόμα, θα είναι ηχηρή.

Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική».

Real.gr

Επανέρχεται το θέμα του φθηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες

Το θέμα της δυνατότητας προμήθειας ειδικού φθηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες, ετέθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος και είχε παλαιότερα συζητήσει το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών.

Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης, ζήτησε ..........

να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, καθώς όπως είπε, οι τιμές στις οποίες διατίθενται "διαλύουν αγρότες και κτηνοτρόφους". "Η αγροτική οικονομία", είπε χαρακτηριστικά, "είναι η μόνη παραγωγική δύναμη που έχουμε σήμερα".

Ο υπουργός τόνισε ότι η οικονομική κρίση οδήγησε σε πολιτική κρίση και κοινωνική έκρηξη και γι αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να μη γίνει και έκρηξη διακυβέρνησης. Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα δομικών αλλαγών, αλλά και σε θέματα ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι πρέπει να προβάλλεται και το κοινωνικό και θεσμικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υποστήριξε ότι καλό θα είναι να ψηφιστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να είναι ένα διαπραγματευτικό ατού στα χέρια του πρωθυπουργού.

10 δισ. ευρώ θα «έμπαιναν» στην Ελλάδα, αν υποκαθιστούσαμε το 20% των εισαγόμενων προϊόντων με ελληνικά

Στροφή στα ελληνικά προϊόντα, όχι για εθνικιστικούς λόγους ή χάριν προστατευτισμού, αλλά ως απόλυτη αναγκαιότητα για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα, πρότεινε απόψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς.
«Αν υποκαταστήσουμε το 20% των .........

εισαγόμενων προϊόντων με εγχώρια, τότε θα πέφτουν κάθε χρόνο στην ελληνική οικονομία 10 δισ. ευρώ», είπε, επικαλούμενος και σχετικές εκτιμήσεις του καθηγητή Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δρος Μ. Γκλεζάκου.

Από το βήμα της 36ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ, ο κ. Λακασάς υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι «δεν υπάρχει ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει το δόγμα "παράγω και εξάγω", αφού, σήμερα, ακόμη και οι πλέον εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας είναι καθαρά εισαγωγικοί. «Ο ανταγωνισμός από τις ξένες αγορές εκτόπισε την ελληνική παραγωγή και στο εξωτερικό η ελληνική παραγωγή δεν είχε τη δυναμική να αναπτυχθεί και να κατακτήσει μερίδιο αγοράς», είπε. Κάλεσε, τέλος, τα δύο μεγάλα κόμματα να καταρτίσουν κοινή λίστα στρατηγικών στόχων για την έξοδο από την κρίση.

Περίπου 1.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» μέχρι τις 14/6, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία, όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Φούρλας. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης κεφαλαίων κίνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον εξαγωγέα βήμα προς βήμα, μέσα από εργαλεία όπως: το Ταμείο Εξωστρέφειας, η πλατφόρμα ψηφιακής πληροφόρησης των εξαγωγέων (www.trade.gov.gr), η δυνατότητα ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των εξαγωγών μέσω του «Single Window» και οι δράσεις βελτίωσης της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων.

«Η ΝΔ είναι έτοιμη για στοχευμένη συναίνεση»

Σε μακροχρόνιο παγετώνα έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, καθώς η ύφεση βάθυνε και η ανεργία διογκώθηκε, ενώ το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2011 γυρίζει την Ελλάδα χρόνια πίσω, όντας ίσο με εκείνο του τρίτου τριμήνου του 2005. Αυτά υποστήριξε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται για το 2011 πολλαπλασιάζονται και είναι ήδη υπερδιπλάσια σε σχέση με όσα προέβλεπε το μνημόνιο. Συμπλήρωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση, αλλά μόνο στοχευμένα, σε ό,τι θεωρεί ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. «Δεν πρόκειται, όμως, να παράσχουμε συναίνεση σε ό,τι θεωρούμε ότι είναι αποδεδειγμένα σφάλμα», είπε και υπενθύμισε τα επτά μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που προτείνει η ΝΔ.

Κατά τη διαδικασία απάντησης ερωτήσεων από πλευράς του κ. Σταϊκούρα, επικράτησε για λίγα λεπτά ένταση στην αίθουσα, όταν μέλος του ακροατηρίου, το οποίο χειροκροτήθηκε, φώναξε ότι δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, οι πολιτικοί να λένε ζήτω η ΝΔ ή κάτω το ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό δείχνει ότι βρίσκονται ακόμη στο 2003. «Ιστορικά πρωτοφανής ευκαιρία» Σε «ιστορικά πρωτοφανή ευκαιρία» μπορεί να μετατρέψει την οικονομική κρίση η Ελλάδα, χαράσσοντας επιτέλους ένα μακροχρόνιο στρατηγικό σχέδιο για τις εξαγωγές και την επιχειρηματικότητα, ώστε η χώρα να πάψει να λειτουργεί σαν «υπερδανεισμένη επιχείρηση με προσωπικό σε λευκή απεργία και μηχανές σε αδράνεια». Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) της εταιρίας Pharmathen, Βασίλης Κάτσος.

«Στο σημείο που βρίσκεται η Ελλάδα δεν υπάρχουν διλλήματα. Δεν δέχομαι συζητήσεις που εκτυλίσσονται σήμερα για το τι είναι προτιμότερο, χρεοκοπία, αναδιάρθρωση, επιστροφή στη δραχμή κτλ. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να βγούμε μπροστά και να αντιστρέψουμε το κλίμα», υπογράμμισε ο CEO της Pharmathen, η οποία εξάγει φάρμακα και ελληνική τεχνογνωσία σε 85 χώρες. Κατά τον κ. Κάτσο, η Ελλάδα πρέπει «να κινηθεί γρήγορα και συντονισμένα, ώστε να καταρτιστεί μια εθνική στρατηγική εξωστρέφειας, με σημαντικότατες επενδύσεις στην καινοτομία και τη διαφορετικότητα». Επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία από την ανάπτυξη της Pharmaten, σημείωσε ότι για την απόσβεση οποιαδήποτε επένδυσης δεν επαρκεί η ελληνική αγορά. «Πρέπει οι επενδύσεις μας να βασίζονται σε μια διευρυμένη αγορά», κατέληξε.

Απορρίπτεται ως αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις

Όπως είναι γνωστό το ΥΠΑΑΤ έθεσε σε διαβούλευση το Σχέδιο νόμου, «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους».

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την αναλυτική .........

γνωμοδότηση που υπέβαλε ο Καθηγητής κ. Ν. Αλιβιζάτος στην ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία τίθεται σήμερα στη δημοσιότητα, το νομοσχέδιο κρίνεται αντισυνταγματικό, αφού η απάντηση και στα τρία διατυπωμένα ερωτήματα είναι σαφής και κατηγορηματική.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ, με έγγραφες και προφορικές παρατηρήσεις της, επεσήμανε προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι σχεδόν το σύνολο των διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων ευρίσκοντο εκτός συνταγματικής νομιμότητας.

Για την εδραίωση των απόψεών της ζήτησε από τον έγκριτο Συνταγματολόγο Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο την παροχή της γνώμης του επί των παρακάτω ερωτημάτων :

1. Είναι νόμιμη – και αν ναι, υπό ποίους ειδικότερους όρους – η προβλεπόμενη κατάργηση ή αναγκαστική συγχώνευση στις νέου τύπου Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις (ΣΑΟ) του άρθρου 1 του σχεδίου νόμου των υφιστάμενων (α) Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, (β) των συνεταιριστικών εταιριών, (γ) των Κοινοπραξιών Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και (δ) των Κεντρικών Συνεταιριστικών Ενώσεων;

2. Οι προβλεπόμενες από το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου «Βασικές αρχές λειτουργίας και αξιολόγησης» των αγροτικών συνεταιρισμών από το κράτος, συνιστούν θεμιτά κριτήρια για την άσκηση της επ’ αυτών συνταγματικά προβλεπόμενης κρατικής εποπτείας;

3. Είναι νόμιμη η επιχειρούμενη με το άρθρο 8 του σχεδίου νόμου μεταβολή του τρόπου ανάδειξης της διοίκησης της ερωτώσης, μέσω ενός νέου οργάνου, του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αντιπροσώπων, που ιδρύεται γι’ αυτόν τον σκοπό; Και τούτο, υπό τον επί πλέον όρο ότι εκλόγιμοι θα είναι μόνον πρόσωπα εγγεγραμμένα ως «επαγγελματίες αγρότες» στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 3874/2010.

Όπως προκύπτει από την αναλυτική γνωμοδότηση που υπέβαλε ο Καθηγητής κ. Ν. Αλιβιζάτος στην ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία τίθεται σήμερα στη δημοσιότητα, η απάντηση και στα τρία διατυπωμένα ερωτήματα είναι σαφής και κατηγορηματική.

Ειδικότερα, τονίζονται συμπερασματικά τα εξής:

α) Η αναγκαστική συγχώνευση που επιχειρείται στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου είναι συνταγματικά αθέμιτη μια και ο νομοθέτης δεν έχει μεριμνήσει ώστε να κατοχυρωθούν τα κεκτημμένα περιουσιακά δικαιώματα τόσο των συγχωνευόμενων νομικών προσώπων, όσο και των μελών τους, γεγονός που συνιστά προσβολή, μη ανεκτή συνταγματικά, των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

β) Τονίζεται επίσης ότι οι 4 από τις 7 αρχές που θέτει το σχετικό άρθρο του σχεδίου νόμου για την άσκηση της κρατικής εποπτείας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς είναι τόσο ρευστά και αόριστα διατυπωμένες, ώστε να μετατρέπουν την κρατική εποπτεία στους αγροτικούς συνεταιρισμούς από έλεγχο νομιμότητας σε έλεγχο σκοπιμότητας, κατά παράβαση της αρχής της αυτοδιοίκησης και του δικαιώματος αυτοκαθορισμού των αγροτικών συνεταιρισμών.

γ) Η επιχειρούμενη αντικατάσταση των σημερινών μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ από πρωτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις και η μεταβολή του τρόπου ανάδειξης της διοίκησής της με την ίδρυση προς τούτο νέου οργάνου – του Πανελληνίου Συνεδρίου Αντιπροσώπων – προσκρούει ευθέως στην αρχή της αυτοδιοίκησης και στο δικαίωμα αυτοκαθορισμού της ΠΑΣΕΓΕΣ. Πολύ περισσότερο μάλιστα που η ανάδειξη του νέου αυτού οργάνου ανατίθεται σε φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη της.

δ) Η ανάθεση τέλος από το σχέδιο νόμου κατ’ αποκλειστικότητα στο κράτος της τήρησης του Μητρώου των «επαγγελματιών αγροτών» είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη, γιατί εξαρτά από την επίνευση μιας κρατικής αρχής τη σύνθεση των οργάνων διοίκησης αυτοδιοικούμενων οργανισμών, κατά παράβαση της αρχής της αυτοδιοίκησης των αγροτικών συνεταιρισμών και του δικαιώματός τους να αναδεικνύουν τη διοίκησή τους.

Για το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης πατήστε εδώ (σε μορφή Word)

Χωρίς καντίνα φέτος το Στόμιο Φιλιατρών;

Βόμβα μεγατόνων έσκασε πριν από λίγες μέρες στο Δήμο Τριφυλίας, όταν έφτασε έγγραφο της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σύμφωνα με το οποίο «απαγορεύεται» η εγκατάσταση και λειτουργία καντίνας στο Στόμιο Φιλιατρών, στη μοναδική και γραφική παραλία των Φιλιατρών, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών για να απολαύσουν την καθαρή ακτή και τη θάλασσα.

Το θέμα αυτό αναμένεται να .......

προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα Φιλιατρά και τη γύρω περιοχή, αφού χωρίς την καντίνα, ουσιαστικά, η παραλία είναι «άδεια»…

Μάλιστα, καντίνα στο Στόμιο λειτουργεί κάθε καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας τους λουόμενους και προσφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της περιοχής.

Η.Γ. Στήλη Αδιακρίτως στο θάρρος

Οι εκδηλώσεις στο διήμερο λήξης της γιορτής Καρπουζιού

Οι τελικές εκδηλώσεις της γιορτής καρπουζιού Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου στον Αγρίλη Τριφυλίας.

Στις εκδηλώσεις αυτές, οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν στους επισκέπτες δροσερό καρπούζι. Οι σύλλογοι γυναικών της περιοχής συμμετέχουν με ευφάνταστες γλυκές και αλμυρές γαστρονομικές δημιουργίες από καρπούζι. Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα εκθεσιακά περίπτερα και θα γνωρίσουν τοπικά αγροτικά προϊόντα αλλά και είδη λαϊκής τέχνης.
Για όσους είναι αγρότες θα υπάρχουν .........

περίπτερα από εταιρίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων για να τους ενημερώσουν για νέα προϊόντα. Ακόμα για πρώτη φορά φέτος θα επιχειρηθεί μια σύνδεση της γιορτής με την τέχνη. Έτσι μπροστά στο κοινό ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος και σπουδαστές της Σχολής Βακαλό θα δημιουργήσουν υπέροχα γλυπτά από καρπούζι.

Παράλληλα θα έχει στηθεί ένα υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας όπου μικροί και μεγάλοι θα ζωγραφίσουν κάτω από τις οδηγίες του ζωγράφου Νίκου Ζαχαρίου. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στη γλυπτική και τη ζωγραφική λαμβάνοντας μέρος στο εργαστήρι αυτό. Συγχρόνως θα υπάρχει και έκθεση με έργα ζωγραφικής των μαθητών των σχολείων της Τριφυλίας.

Στη γιορτή θα πάρει μέρος και η οικολογική οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ που θα προσπαθήσει μέσα από το παιχνίδι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος. Η κορυφαία εκδήλωση του διημέρου θα είναι η συναυλία του τραγουδοποιού Λουδοβίκου των Ανωγείων ο οποίος θα τραγουδήσει για όσους βρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ.

Χορηγοί στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, η εταιρία Syngenta, τα καταστήματα ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ - Τσαφαράς Παναγιώτης, Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ΜΥΛΟΣ Δημητρακόπουλος Γιάννης - και Αφοί Κατσίρου Ο.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Agrenda και ο agrotypos.

Σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε!!!!

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Ομ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Χωρίς συνταγολόγια του ΙΚΑ στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων

Χωρίς συνταγολόγια του ΙΚΑ έχει μείνει το Κ.Υ. Γαργαλιάνων εξ αιτίας της μη έγκαιρου εφοδιασμού του από το ΙΚΑ Κυπαρισσίας.
Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να γράψουν τα φάρμακα τους, οι φαρμακοποιοί από την άλλη δεν μπορούν να χορηγήσουν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους και υπάρχει κίνδυνος οι ασθενείς να μην πάρουν όπως πρέπει την φαρμακευτική τους αγωγή.

Από την άλλη είναι η έλλειψη ελεγκτή ............

ιατρού του ΙΚΑ και πολλοί ασφαλισμένοι για μια απλή θεώρηση να ταλαιπωρούνται κάνοντας 60 χιλιόμετρα μέχρι την Κυπαρισσία (30 πήγαινε και 30 επιστροφή) με ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα βενζίνης κινδύνου στον δρόμο κλπ κλπ προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Γαργαλιάνων Τάκης Κατσίβελας λέει ότι είναι υποχρέωση του ΙΚΑ να εφοδιάζει με συνταγολόγια το Κέντρο Υγείας. Κάτι το οποίο δεν κάνει και ζητά απο εμάς να στείλουμε γιατρό να τα παραλάβει.
Ο,τι τροφοδοσία είχαμε με βιβλιάρια από το ΙΚΑ μάς τα έστελναν είτε με κούριερ είτε με έναν άνθρωπο του ΙΚΑ.
Την τελευταία εβδομάδα όμως δεν έχουν στείλει τίποτα και υπάρχει πρόβλημα με την συνταγογράφηση των φαρμάκων.
Και καταλήγει ο κ. Κατσίβελας ότι από την αρχή της χρονιάς η τροφοδοσία από το ΙΚΑ είναι ελλιπέστατη.

Ο ΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΤΟΥ…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ BEST TV

Το σημερινό δημοσίευμα της «Φωνής», απάντηση στο χθεσινό κατάπτυστο! Παραλήρημα της «Ελευθερίας» και στον κομπλεξικό και κουκουλοφόρο εκδότη της Ντίνο Πλεμμένο.

Από τα «μυστικά κονδύλια»στο «επίσημο χαφιεδιλίκι» και από «οσφυοκάμπτης» πάσης φύσεως εξουσίας απόμαχος… γκρίζος λύκος!

ΕΠΕΙΔΗ ποτέ δεν φτύνω τον εαυτό μου .........

στον καθρέφτη, όπως κάνει συχνά-πυκνά ο εκδότης της… διπλανής εφημερίδας, δεν πρόκειται να «βγάλω» τους πλαστούς λογαριασμούς με τα υποδεκάμετρα της φτήνιας και της μιζέριας του, ούτε να προσφύγω στις γνωστές τακτικές των χαφιέδων, από τους οποίους αν κατεβάσεις την κουκούλα και τη μάσκα της υποκρισίας παρουσιάζεται γυμνή η αλήθεια για πρόσωπα και πράγματα της ενημέρωσης στον τόπο μας. Για όλα αυτά τα «λιονταράκια», τους «λαγούς» και τους «γκρίζους λύκους» που επιθυμούν να επιζήσουν και να «νοικοκυρευτούν» πάνω στα ερείπια και τις καταστροφές που θα προκαλέσουν στους άλλους.

Ποιος χρωστάει και σε ποιον δεν έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση και ουδόλως ενδιαφέρουν τον κόσμο τα… τεφτέρια του «εμποράκου» της τοπικής επικοινωνίας!

Η δημοσιογραφία είναι διαρκής αγώνας για τον τόπο και ανυπόκριτη στήριξη των πολιτών στην καθημερινή τους μάχη με τη γραφειοκρατία της εξουσίας και τις παραλυτικές καταστάσεις της δημόσιας διοίκησης. Η ανταποδοτική στήριξη συμφερόντων συνιστά διαπλοκή, ενώ τα διλήμματα και ο εκφοβισμός θεσμικών παραγόντων, συνιστούν ωμό εκβιασμό, προς ίδιον όφελος των αυτοαποκαλούμενων «νοματαίων».

Και εν τέλει οι πολίτες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και τους αγώνες του καθενός, ανεξάρτητα από τις οικονομικές ή όποιες άλλες αναφορές σε πρόσωπα, επιχειρήσεις και καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στο χώρο των τοπικών ΜΜΕ.

Ως παλιός πλέον γνωρίζω ό,τι έχει παιχτεί τα τελευταία 25-30 χρόνια και πώς διαμορφώθηκαν οι συσχετισμοί και το σημερινό τοπίο.

Ωστόσο αυτά, παρ’ ότι μπορεί να εξάπτουν την περιέργεια και τη φαντασία πολλών, για να συντηρήσουν το πολιτικοδημοσιογραφικό κουτσομπολιό, δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Υποστηρίζω όμως ότι ουδείς δικαιούται με βάση την οικονομική του επιφάνεια ή την όποια επιχειρηματική του δυναμική να υποβαθμίζει ή να ανταγωνίζεται αθέμιτα τις προσπάθειες των άλλων, έστω και αν αυτοί κινούνται στο χώρο του ρομαντισμού ή του περιθωρίου, όπως αυτά τα εννοούν οι «νοικοκυραίοι», στους οποίους αρέσκεται πλέον να κατατάσσει τον εαυτό του ο εκδότης της «Ελευθερίας», ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει διαβεί το Ρουβίκωνα! Ωστόσο οι κοινωνίες και οι πολίτες ποτέ δεν είχαν και δεν έχουν να περιμένουν κάτι από τη μούχλα και τα συμφέροντα των βολεμένων του συστήματος.

Αντί λοιπόν για το άγονο κονταροχτύπημα στη δημόσια αρένα προς τέρψη όλων εκείνων που αρέσκονται στα «σκληρά θεάματα», καλό θα ήταν ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την κατάντια του χώρου των τοπικών ΜΜΕ και πρωτίστως εκείνος που σέρνει… πρώτος το χορό! Αλλιώς αυτός ο χορός θα είναι ο τελευταίος, κάτι σαν χορός του Ζαλόγγου και αλίμονο στον «πρώτο» γιατί δεν θα δει τους υπόλοιπους να… πέφτουν, κάτι για το οποίο αγωνίζεται σ’ όλη του τη ζωή!

Ολοι γνωρίζουν πως η «Ελευθερία» από τις παρυφές ενίοτε και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πέρασε διαδοχικά απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους για να «προσαράξει» στα ρηχά νερά του σημερινού λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου με «νεοσταλινικές» μεθόδους, ψαρεύοντας σε θολά νερά και «ενοχλώντας» όλους και από λίγο, προσπαθεί να παίζει «ρυθμιστικό ρόλο» στα της τοπικής επικοινωνίας, αλλά και στη διαμόρφωση των συσχετισμών της τοπικής εξουσίας, με τάσεις να τη χειραγωγεί και να την κατευθύνει, ανάλογα με τα συμφέροντα της «παράγκας» του. Όποιοι χαλάνε τη δοσιμετρία στην ποσόστωση προβολής, που ο ίδιος θεωρεί «ιδανική», …πυροβολούνται με αθέμιτους τρόπους και μεθόδους.

Και αν σήμερα αυτός ο ρόλος της εφημερίδας του αμφισβητείται ανοιχτά όσο ποτέ, είναι γιατί ο ίδιος ο εκδότης της προκάλεσε και προκαλεί σκαιότατα, θεσμούς και πρόσωπα στην εναγώνια προσπάθειά του να «γαντζωθεί» στο σύστημα, το οποίο επειδή λειτουργεί σαν κινούμενη άμμος, κινδυνεύει να τον καταπιεί μαζί με την «παράγκα» του!

Τα σημειώνω όλα αυτά γιατί αιχμές για «φίλους» και «υποστηρικτές» πολιτικών προσώπων, τώρα εκπέμπονται ως κατηγορία εναντίον όλων των άλλων. Τη στάση αυτή, όμως, ο ίδιος ο εκδότης της «Ελευθερίας» καθαγίαζε, υπηρέτησε και κατά περίπτωση υπηρετεί, πάνω από δύο δεκαετίες. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί αγνώμων, άφιλος, αχάριστος και επιλήσμων της ουσιαστικής υποστήριξης, σε κρίσιμη μάλιστα χρονική καμπή, όταν σκεφτόταν να… πουλήσει κοπανιστό αέρα και να πάει για δουλειά στη «Σημαία» ή όταν βολόδερνε με δικαστικές περιπέτειες ως ταμίας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, από την οποία εδώ και 11 χρόνια με δικές του παρεμβάσεις, συκοφαντίες και αθλιότητες, αποκλείει εντελώς παράνομα και αντιδεοντολογικά τη «ΦΩΝΗ», στερώντας της έτσι και σημαντικούς διαφημιστικούς πόρους (πού ήσουν νιότη που ’δειχνες…).

Έτσι από τη στήριξη με «μυστικά κονδύλια» και «παροχή εγγυήσεων» διά πολιτικής επιρροής, πέρασε στους… νοματαίους και έκτοτε εξασκείται με επιτυχία στο «χαφιεδιλίκι» των άλλων, με στόχο την υπονόμευση και τη συκοφαντία, αλλά και στον εκβιασμό των πάντων για να έχει ο ίδιος προνομιακή μεταχείριση με αποκλεισμούς των υπολοίπων του χώρου. Με ευκαιριακές συμμαχίες στο χώρο των ΜΜΕ προσπαθούσε να στρέψει τα εκάστοτε «υποχείριά» του εναντίον όποιων άλλων δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει, με απίστευτες μηχανορραφίες και μεθοδεύσεις, διακινώντας κατάπτυστες συκοφαντίες (για τις οποίες τον χαρίσαμε προ ετών…), για να καταλήξει τελικά στη μοναξιά και ν’ αρχίσει πάλι να τον κατατρύχει το υπαρξιακό του σύνδρομο, το οποίο, όπως αποδεικνύεται στην έξαρσή του, τον σπρώχνει στο… λάκκο με τα φίδια!!!

Βλέπει παντού εχθρούς, υπονοώντας ως τέτοιους όλους όσοι δεν πειθαρχούν στα ανόητα σχέδιά του ή δεν υποκύπτουν στα βλακώδη εκβιαστικά του διλήμματα.

Ξαφνικά λοιπόν, από οσφυοκάμπτης σε κάθε μορφή εξουσίας, όταν δεν μπορεί να τη χειραγωγήσει πολιτικά ή οικονομικά, μετατρέπεται σε «γκρίζο λύκο» και επιτίθεται ύπουλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ενώ όταν φτάνει η ώρα της κρίσεως έχει τις δηλώσεις συγγνώμης στο τσεπάκι, χρησιμοποιώντας «πολιτικές γνωριμίες» για να γλυτώσει τις συνέπειες της Δικαιοσύνης. Να θυμίσουμε την καταδίκη, παρά την ταπείνωσή του, από το μακαριστό Μητροπολίτη Μάνης Σωτήριο, που τον σημάδεψε ανεπανόρθωτα, τις δηλώσεις συγγνώμης και μετανοίας στον Τάκη Παπαδόπουλο, τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, τον Παναγή Κουμάντο, τα παιδιά του αείμνηστου Βασίλη Σκούρα, τον γιατρό Καραμπάτσο, τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, τους πρώην δημάρχους Σταύρο Μπένο, Χρήστο Μαλαπάνη και Γιώργο Κουτσούλη, τον πρ. νομάρχη Δημήτρη Δράκο, τον πρ. βουλευτή Γιάννη Γιαννακόπουλο και άλλους ων ουκ έστιν αριθμός.

Περιοριζόμαστε μόνο στους παραπάνω, από τους οποίους πολλοί έδωσαν τόπο στην οργή ή πείστηκαν με «πολιτικούς όρους» να μην μπλέξουν σε ατέρμονες δικαστικές περιπέτειες δίνοντας πολιτική υπόσταση στις αθλιότητες και τις προσωπικές εμπάθειες του εκδότη της «Ελευθερίας».

Για να μη μακρηγορούμε: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον εκδότη της «Ελευθερίας» στον ολισθηρό κατήφορο της υποδεκάμετρης φτήνιας του, απλά τους αριθμούς και τα στοιχεία που παρουσίασε χθες σε ό,τι μας αφορά τους αμφισβητούμε πλήρως και υποστηρίζουμε ότι η «Ελευθερία» ήταν και είναι η μεγάλη ευνοημένη της κρατικής διαφήμισης, υπό όλες τις μορφές της. Και τον ρωτάμε:

● Γιατί δεν παρουσιάζει στοιχεία έγκυρα από τα οποία προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έπαιρνε τα διπλά σχεδόν απ’ ό,τι όλοι οι άλλοι μαζί;

● Γιατί δεν απαντά τίνι τρόπω πήρε τις δανειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις σε επιχορηγούμενα προγράμματα;

● Γιατί σιωπά για τις επισκέψεις όλων των κατά καιρούς επενδυτών και «διαπλεκομένων» στα γραφεία ή και στον… πάγκο του;

Αυτά για την ώρα και αν χρειαστεί ισχυρότερη «δόση φαρμάκου» για τη θεραπεία της αμετροέπειας και του παραληρήματός του, εδώ είμαστε και με στοιχεία να συζητήσουμε «τα έργα και τις ημέρες» του από το 1981 και μετά. Αν νομίζει ο εκδότης της «Ελευθερίας» ότι με το συστηματικό «χαφιεδιλίκι» θα διασωθεί στην απομαχία του, τσαμπουκαλευόμενος κατά πάντων και απειλώντας ανοιχτά, τον πληροφορούμε ότι, αν δεν μπορούν να σώσουν, όσους κατηγορεί, όλοι αυτοί που επικαλείται ανερυθρίαστα, αυτόν δεν τον σώζει ούτε το… ποτάμι της Καλλιρρόης! Για να μην ξαναθυμηθούμε τον… Βέλιουρα, που παρ’ ότι τώρα είναι ξεροπόταμο, του ταιριάζει καλύτερα αφού εκεί αναπολεί τις παιδικές του τρέλες!!!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ. 1: Επειδή ο λόγος σου για «Το σύστημα «ΤσαΜπέ» χρήζει και… (ψυχ)αναλυτικής μεθόδου, δεν «δικαιούσαι διά να ομιλείς» περί αυτού εσύ, που εδώ και δεκαετίες είχες αναγάγει σε επιστήμη το σύστημα «πλυντήριο» με ή χωρίς τη συνδρομή λογιστή, με την εκμετάλλευση γνωστών και αγνώστων, φίλων και εχθρών. Άλλωστε το σύστημα «ΤσαΜπέ» είναι πιο ανθρώπινο και κοινωνικά συμβατό από εκείνο της «Πλέμπας». Απλά να ξέρεις ότι οι εποχές που σε στηρίζαμε μέχρι και να… ξενοπηδάς το φράχτη, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί! Όσο για το «φάρμακο» που μας συστήνεις, κράτησέ το για τον εαυτό σου, στην εποχή της κρίσης που ζούμε θα σου χρειαστεί και δύσκολα πια θα βρίσκεις «ΤσαΜπέ» εθελοντές, συνοδοιπόρους και δανειστές! Είναι κρίμα όμως, αντί να χαίρεσαι την απομαχία σου να… σπας φαρμακεία για να βρεις τα χάπια σου!!!

Υ.Γ. 2: Επειδή ο λόγος σου και για εργαζόμενους, τι υπονοείς δηλαδή, ότι επειδή έχεις περισσότερους θα πρέπει να υπονομεύεις ξεδιάντροπα αυτούς που έχουν λιγότερους; Μην ξεχνάς τη ρήση ότι «όποιος έχει, χάνει» και ότι αυτός καλείται να αποδείξει πώς και από πού τα έχει. Ξέρεις, το εθελούσιο… στριπτίζ στο οποίο αυθυποβάλλεσαι δεν συναρπάζει γιατί όλοι γνωρίζουν το αποκρουστικό περιεχόμενο, εκτός και ήθελες απλά να αποδείξεις ότι… «ο βασιλιάς είναι γυμνός»! Αλλά και αυτό πλέον όλοι το γνωρίζουν, ανόητε, γι’ αυτό και οι… θεατές αλλάζουν μαγαζί!!!

Υ.Γ. 3: Άσχετο. Κάθε μαφιόζος σ’ όλη του τη ζωή διακατέχεται από το σύνδρομο κάποτε, αν «προκάμει», να φτιάξει τη «βιτρίνα» του μαγαζιού, έστω με κατ’ επίφαση νομιμότητα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα κουκουλώνοντας το παρελθόν και τις αμαρτίες του, να εμφανίζεται ως πρώτος τεθλιμμένος, στις… κηδείες των θυμάτων του, επιδιδόμενος και σε… φιλανθρωπίες εις μνήμην!

BEST TV

Ανασχηματισμός με εξωκοινοβουλευτικούς - Διάγγελμα Παπανδρέου

Εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα θα αναλάβουν θέσεις - «κλειδιά» στο κυβερνητικό σχήμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κος Παπανδρέου προγραμματίζει να απευθύνει την Πρασκευή διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, όπως αποκαλύπτει το real.gr.

«Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ........

ευθύνες μας. Έχω τονίσει ότι θα αξιοποιήσουμε χωρίς κομματικούς περιορισμούς πρόσωπα σε καίριους τομείς αλλά με στόχο και προοπτική». Η κίνηση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει πλέον ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.

Νέα συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά ενόψει

Όπως αποκάλυψε το Real.gr το αμέσως επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξει και νέα συνάντηση κορυφής μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά μετά την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή. Το γεγονός αυτό άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Από την κατάθεση του σχεδίου ως την ψήφισή του θα υπάρξει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στις δυνάμεις που έχουν την βούληση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σαμαρά στους στόχους, τότε από τη μεριά του δεν υπάρχει κανένα ταμπού για εξεύρεση τρόπων επίτευξης των στόχων.

«Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους» είπε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία.

Πληροφορίες προβλέπουν ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί στις 28 Ιουνίου, αν και ορισμένες πηγές επιμένουν ότι η ψήφισή του μπορεί να μεταφερθεί στις αρχές Ιουλίου.

Άλλο το δημοψήφισμα και άλλο το Μεσοπρόθεσμο

Τον εκτελεστικό νόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παρουσίασε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο δεν συνδυάζονται με δημοψήφισμα, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε ότι αυτονόητα διλήμματα δεν τίθενται ποτέ σε δημοψήφισμα. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει δεσμευθεί για την κατάθεση νόμου που να διέπει τα δημοψηφίσματα προκειμένου να είναι έτοιμος όποτε χρειαστεί.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στους υπουργούς ότι αποτελεί πάγια θέση του ιδίου να δίνεται ο λόγος στον πολίτη «όπου χρειάζεται» και εξάλλου το έθεσε σε εφαρμογή το 2004 με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στους υπουργούς ότι γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει με την προετοιμασία του νόμου, προσχέδιο του οποίου θα δοθεί στους υπουργούς, ώστε να συζητηθεί.

Αυτό το γεγονός προϊδεάζει ότι ο πρωθυπουργός επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος την Παρασκευή στην Ώρα του Πρωθυπουργού απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν με απασχολεί ο καταμερισμός της ευθύνης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις των οργάνων που συζητήθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Αναζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε όσο πιο δίκαιες λύσεις στον επιμερισμό του βάρους της προσπάθειας μέσα στο δύσκολο πλαίσιο που θέτει η ανάγκη. Μπορεί πολλοί να επιχείρησαν να πανικοβάλλουν τους πολίτες ή να κατέκριναν επειδή η άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ο ΚΤΕ κράτησαν ώρες, γιατί δεν έχουν συνηθίσει στον διάλογο και την αναλυτική συζήτηση, σαν οι αποφάσεις αυτού του είδους να είναι εύκολες και να μην πρέπει να προκύπτουν μέσα από την κατάθεση όλων των απόψεων και την εξέταση όλων των επιλογών» είπε ο πρωθυπουργός.

Δίκαιη η αγανάκτηση των πολιτών

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι πολίτες εκφράζουν δικαιολογημένη αγανάκτηση με όσα έχουν ζήσει 35 χρόνια, και τόνισε ότι θέλουν να δουν κάτι καλύτερο. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση με τους πολίτες και επεξήγηση της κυβερνητικής προσπάθειας μακριά από τον λαϊκισμό, όπως ανέφερε και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.

Προστασία των κηπευτικών προϊόντων της Πελοποννήσου ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το Κώστα Σκαναδαλίδη

Tην προστασία των κηπευτικών προϊόντων της Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών που έχουν προκύψει από την εξέλιξη του διατροφικού σκανδάλου με το βακτήριο Ε.Cο1i στη Γερμανία ζητά με παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Κώστα Σκανδαλίδη.

Αναλυτικά η επιστολή λέει:

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των παραγωγών κηπευτικών της περιφέρειας Πελοποννήσου, για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που έχουν υποστεί, από το διατροφικό σκάνδαλο με το βακτήριο Ε.Cο1i στη Γερμανία.

Πράγματι ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές σε συνδυασμό με την ενοχοποίηση όλων των κηπευτικών και την έντονη φημολογία, έχουν προκαλέσει κάθετη πτώση τόσο της εγχώριας κατανάλωσης όσο και το πάγωμα των εξαγωγών.
Μάλιστα οφείλω να τονίσω ότι η χρονική συγκυρία που εκδηλώθηκε το διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία, συμπίπτει με τη μεγιστοποίηση της παραγωγής κηπευτικών στη Πελοπόννησο, επειδή ευνοείται από τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.
Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς κηπευτικών σε οικονομική καταστροφή, δεδομένου ότι μεγάλες ποσότητες μένουν αδιάθετες ή πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Συνεπώς η εικόνα μιας μεγάλης παραγωγικής ομάδας (κηπευτικών) είναι σοβαρά τραυματισμένη από μια άδικη και απαράδεκτη κατασυκοφάντηση της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κηπευτικά που παράγονται στη Πελοπόννησο είναι ασφαλή και υγιεινά, τηρώντας όλους τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας προς προστασία των καταναλωτών.

Σημαντικές επιπτώσεις έχει και η απαγόρευση από τις 4/6/2011 εισαγωγής κηπευτικών στη Ρωσία, παρότι έχει ανακληθεί από την Ε.Ε η προειδοποίηση (η Κομισιόν διατύπωσε επικρίσεις κατά της Γερμανίας, ότι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου χωρίς αποδείξεις και επιστημονικά δεδομένα για τα λαχανικά).

Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι πρέπει:
1. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί της Πελοποννήσου που υπέστησαν ζημιά. (Ήδη ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε, πρότεινε τη διάθεση 150 εκατομμυρίων ευρώ ( € ), για τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών).
2. Να προστατευθεί η καλή φήμη των προϊόντων μας καν να ενημερωθούν οι Έλληνες καταναλωτές με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε από το Υπουργείο σας, για την ασφάλεια των κηπευτικών μας.
3. Είναι απαραίτητο η χώρα μας σε συνεργασία με τα άλλα κράτη της Ε.Ε, να προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τις Ρωσικές αρχές, για την αδικαιολόγητη απαγόρευση εισαγωγής κηπευτικών από την Ε.Ε.

ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ CIA ΜΕΣΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Επίσημες δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιάζονταν πολλοί. Το Facebook…δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ’ότι οι ίδιοι περίμεναν.

Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία «The Overlord» (Ο Επικυρίαρχος).

Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε .........

συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:

«Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA».
Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: «400 δισ tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία…»

Vote greece

ΟΑΕΔ: κατάθεση δικαιολογητικών για οικογενειακά επιδόματα

Τη Παρασκευή 10 Ιουνίου αρχίζει η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ για το 2011.

Ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων θα γίνει και η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Αναλυτικότερα, .............

από τις 10 Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία για τους δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά.
Στις 4 Ιουλίου, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω εργοδότη των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ή του ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.
Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 είναι η 31/1/2012.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Ο Μεσσηνιακός λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα
Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Να μας χαιρόμαστε βρέ!!!!!

Είμαστε Έλληνες γιατί...!!
1. Γιατί έχουμε θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι
2. Γιατί μπροστά στο ραβανί τι να μας πει το μιλφέιγ
3. Γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες...
4. Γιατί "καμάκι" και "σουβλάκι" είναι το πρώτο ποίημα που μαθαίνουμε
5. Γιατί τους μεζέδες που συνοδεύουν...
το τσιπουράκι δεν τους φτάνει κανένα "ορντέβρ"
6. Γιατί στην Ελλάδα κάθε νύχτα τελειώνει το επόμενο πρωί............-
7. Γιατί "λουλουδοπόλεμος" δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα
8. Γιατί πίνουμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω χωρίς να μας πίνει αυτό
9. Γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με τσιγάρο. Όχι να τον πιούμε
σφηνάκι.... και να πάμε να καπνίσουμε κρυφά στο σπίτι μας
10. Γιατί το φλερτ είναι το εθνικό μας χόμπι
11. Γιατί στην Ελλάδα όλοι βρίζουμε το Δημόσιο και ταυτόχρονα σκοτωνόμαστε για μια
θέση εκεί
12. Γιατί έχουμε δεν έχουμε λεφτά, ένα μπουζουκάκι θα το πάμε
13. Γιατί έχουμε νοοτροπία "και αύριο μέρα είναι"
14. Γιατί όταν μπαίνουμε σε λεωφορείο κάνουμε τα πάντα για να βρούμε θέση να
καθίσουμε
15. Γιατί δεν το παίζουμε ψευτοπουριτανοί. Τις "λαδιές" μας τις κάνουμε με θράσος
16. Γιατί είμαστε πρώτοι στο φανάρι και κορνάρουμε τον εαυτό μας από συνήθεια
17. Γιατί ξέρουμε καλύτερα να ξοδεύουμε παρά να αποταμιεύουμε
18. Γιατί δε μοιραζόμαστε τη βενζίνη στο αυτοκίνητό μας με αυτούς που βάζουμε μέσα
19. Γιατί δεν κάνουμε ποτέ επίσκεψη "με άδεια χέρια"
20. Γιατί η λέξη "κερνάω" υπάρχει στο λεξιλόγιό μας
21. Γιατί άντε να εξηγήσεις στον ξένο τι σημαίνει "καψούρα"
22. Γιατί βράζει το αίμα μας
23. Γιατί στην Ελλάδα η οικογένεια έχει ακόμα αξία
24. Γιατί κατά βάθος...είμαστε καλά παιδιά
25. Γιατί τα καταφέρνουμε πάντα...έστω και την τελευταία στιγμή
26. Γιατί δε "μασάμε" από 400 χρόνια σκλαβιάς
27. Γιατί για τα μάτια μιας γυναίκας κάναμε 10 χρόνια πόλεμο
28. Γιατί όταν οι ξένοι δεν έβρισκαν λέξεις έκλεβαν τις δικές μας
29. Γιατί η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα
30. Γιατί καλή η κιθάρα και το όμποε αλλά το μπουζούκι βγάζει άλλο ήχο
31. Γιατί το "Αι Γενέαι Πάσαι" της Μεγάλης Παρασκευής μας σηκώνει την τρίχα κάγκελο
32. Γιατί όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνες θα βρεις από κάτω
33. Γιατί ερωτευόμαστε και μισούμε με πάθος
34. Γιατί τις δύσκολες στιγμές τις περνάμε με φίλους χωρίς να χρειαζόμαστε ψυχίατρο
35. Γιατί ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και ο Περικλής ήταν Έλληνες
36. Γιατί η Μερκούρη, ο Χατζιδάκις και ο Ελύτης ήταν Έλληνες
37. Γιατί η συνταγή "αλά ελληνικά" είναι η πιο πετυχημένη
38. Γιατί η τρέλα δεν πάει στα βουνά?πάει στις παραλίες!
39. Γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κοντά και? πού να τρέχουμε τώρα!
40. Γιατί όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη
41. Γιατί όταν εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα οι άλλοι κοιμόντουσαν πάνω στα δέντρα
42. Γιατί εμείς δώσαμε τα φώτα σε όλους αυτούς που το παίζουνε ηγέτες και οδηγούν
στην ειρήνη κάνοντας πολέμους
43. Γιατί η φέτα και το ελαιόλαδο μεταφράστηκαν σε ελληνικό ταμπεραμέντο
44. Γιατί "Ένα γλυκό χωρίς"! Και όλοι καταλαβαίνουν πως πρόκειται για φραπέ
45. Γιατί μπορούμε να παρατήσουμε τα πάντα για έναν μεγάλο έρωτα!
46. Γιατί στη γλώσσα μας διακρίνουμε μεταξύ έρωτα και αγάπης...ξέρουμε όμως να ζούμε
με πάθος και τα δυο!
47. Γιατί αλλάζουμε κινητό κάθε χρόνο, αυτοκίνητο κάθε τρία χρόνια και ερωτικό
σύντροφο κάθε τρεις και λίγο
48. Γιατί όταν οι άλλοι φορούσαν προβιές λύκων εμείς υφαίναμε αραχνοΰφαντους χιτώνες
49. Γιατί οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες
(Winston Churchill- 1941)
50. Γιατί δε βάζουμε κέτσαπ στο φαγητό μας. Έχει από μόνο του υπέροχη γεύση
51. Γιατί όταν πονάμε ξέρουμε να κλαίμε και να χορεύουμε τη ζεμπεκιά με περηφάνια
52. Γιατί ο Έρωτας ήταν Έλληνας Θεός. Γι αυτό ξέρουμε και να αγαπάμε
53. Γιατί μπορεί να είμαστε οξύθυμοι αλλά ποτέ δεν κρατάμε κακία
54. Γιατί κανένας άλλος δεν χαίρεται για την καταγωγή του όσο εμείς
55. Γιατί παρόλο που γνωρίζουμε τον κίνδυνο τολμάμε
56. Γιατί η τρέλα στην Ελλάδα πάει με χίλια...
57. Γιατί το 95% των αστεριών και των πλανητών έχουν ελληνική ονομασία
58. Γιατί δουλεύουμε για να ζούμε και δε ζούμε για να δουλεύουμε
59. Γιατί έχουμε του κόσμου τα ελαττώματα και παρόλα αυτά είμαστε ακαταμάχητοι
60. Γιατί η ζωή μας είναι στο "δυνατό" ενώ των ξένων στο "αθόρυβο"
61. Γιατί αν η χώρα μας δεν ήταν η ομορφότερη του κόσμου, θα τη διάλεγαν για σπίτι
τους οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου;
62. Γιατί όταν φωνάζουμε "αδελφέ" στο δρόμο, όλοι γυρνάνε
63. Γιατί κάνουμε τις περισσότερες καταχρήσεις κι όμως ζούμε περισσότερο
64. Γιατί ακόμα κι ο Αϊνστάιν παραδέχτηκε ότι οφείλει πολλά σε έναν Έλληνα (
Καραθεοδωρή )
65. Γιατί όταν συζητάμε για δίαιτα είμαστε πάντα στο τραπέζι και τρώμε
66. Γιατί κάποτε "φωτίσαμε" ολόκληρο τον κόσμο
67. Γιατί μιλάμε δυνατά και γελάμε με την καρδιά μας
68. Γιατί είμαστε οι μόνοι που ξεκινάμε το μεσημέρι για καφεδάκι και καταλήγουμε να
πίνουμε ούζο μέχρι πρωίας
69. Γιατί μπροστά στο Μετσοβόνε τύφλα να χει το Έμενταλ
70. Γιατί με μια φλόγα καταφέραμε να ενώσουμε ολόκληρο τον κόσμο
71. Γιατί ξέρουμε να εκφράζουμε το σ' αγαπώ με κάθε πιθανό τρόπο
72. Γιατί τα πιο απίστευτα είναι κι ελληνικά
73. Γιατί κυκλοφορούμε στο δρόμο στις δύο το βράδυ και δε νιώθουμε ότι είμαστε σε
στοιχειωμένη πόλη
74. Γιατί σουβλάκι, σουτζουκάκι και λοιπές ελαφριές γεύσεις είναι η αδυναμία μας
75. Γιατί είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας
76. Γιατί δεν πάμε για ύπνο με τις κότες αλλά το ξημερώνουμε διασκεδάζοντας
77. Γιατί ακόμη και το πιο μικρό ξωκλήσι μας λούζεται από φως. Δεν πιάνεται η ψυχή
μας απ? τη σκοτίδα του βιτρώ
78. Γιατί τα λέμε έξω απ΄ τα δόντια
79. Γιατί ξέρουμε να "κλέβουμε" αλλά και να μην "καρφώνουμε" αυτόν που "κλέβει" στις
εξετάσεις
80. Γιατί έχουμε πάντα μια λύση- έστω και πλάγια- σε όλα
81. Γιατί οι γονείς μας δεν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε μόλις κλείσουμε τα δεκαοκτώ
82. Γιατί είμαστε των άκρων
83. Γιατί την κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζουμε για χιούμορ
84. Γιατί το αντιπροσωπευτικότερο ελληνικό σύνθημα είναι: "Για την Ελλάδα, ρε
γαμώτο!"
85. Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν εδώ
86. Γιατί όταν θέλουμε να λιαστούμε, έχουμε αμμουδιά και θάλασσα. Δεν ξεχυνόμαστε
στα γρασίδια ούτε βουτάμε στα σιντριβάνια
87. Γιατί βλέπουμε τον ουρανό γαλάζιο κι όχι μολυβί
88. Γιατί εδώ που ζούμε όλο το χρόνο, ο ξένος το έχει σκοπό ζωής να έρθει μία
εβδομάδα
89. Γιατί η Ελλάδα είναι η πιο φτωχή χώρα με τους πιο πλούσιους κατοίκους
90. Γιατί είχαμε μάγκες προγόνους
91. Γιατί ξέρουμε τι θα πει κέφι
92. Γιατί μιλάμε καλά τις ξένες γλώσσες...αλλά ποιοι μιλούν καλά τα ελληνικά;
93. Γιατί πίνουμε και καπνίζουμε περισσότερο από όλους και ζούμε περισσότερο από
όλους.
94. Γιατί εμείς γράφουμε την Ιλιάδα, και οι ξένοι την κάνουν έργο χιλιάδες χρόνια
μετά.
95. Γιατί το τζατζίκι, το σουβλάκι, η μαγκιά και το φιλότιμο είναι ελληνικά.
96. Γιατί μας αρέσει τα λεφτά και τα ψάρια να τα τρώμε πάντα φρέσκα.
97. Γιατί ενώ έχουμε μικρή χώρα, έχουμε μεγάλη καρδιά.
98. Γιατί το δικό μας μοντέλο ζωής έχει πολλέεεεεεες καμπύλες.
99. Γιατί η μάνα μου κάθε Αύγουστο απλώνει τραχανά. Οι άλλοι τι απλώνουν?
100. Γιατί όταν φοράμε πέδιλα, δεν τα φοράμε με κάλτσες!!
-

Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, που φέτος θα υποβληθεί από τους υποψηφίους για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, δίνει το υπουργείο Παιδείας από την ιστοσελίδα του.

Για τη συμπλήρωση του ...........

μηχανογραφικού είναι απαραίτητη η εισαγωγή του 8ψηφιου κωδικού που δόθηκε στους μαθητές για τις πανελλήνιες, καθώς και τα αρχικά γράμματα (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο) στην αρχική σελίδα της εφαρμογής. Μετά την εισαγωγή των στοιχείων εμφανίζεται ένας κωδικός δελτίου, τον οποίο οι υποψήφιοι πρέπει να φυλάξουν, αφού θα τους χρειαστεί και πάλι.

Σημειώνεται ότι στους υποψήφιους παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξουν τις επιλογές τους ή να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο πριν από την τελική υποβολή, η ενεργοποίηση της οποίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσωπικό κωδικό ασφαλείας, το γνωστό και ως password.

Το υπουργείο επισημαίνει τρία SOS στους υποψήφιους για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού:

- To password δίνεται μόνο από το σχολείο

- H οριστικοποίηση του μηχανογραφικού πρέπει να γίνει μέσα στις προθεσμίες, ενώ μετά την οριστική υποβολή δεν παρέχεται η δυνατότητα αλλαγών και τροποποιήσεων

- H δήλωση του υποψηφίου ότι ανήκει σε μια από τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές κλπ) πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, δηλαδή περίπου στο τέλος του μήνα.

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με την ακρόαση ηχογραφημένης μουσικής διαθέτουμε σπίτι μας ένα αξιόλογο στερεοφωνικό συγκρότημα αναπαραγωγής της μουσικής.

Έχετε διερωτηθεί ποτέ πόσο αληθοφανής είναι η αναπαραγωγή της ηχογραφημένης μουσικής μέσω ηλεκτρονικών συσκευών; Αυτό που ακούμε τελικά μοιάζει πιο αληθινό σε σύγκριση με ένα ζωντανό ήχο;

Θα κάνουμε ένα μικρό ταξίδι και θα .........

ακολουθήσουμε τη μουσική από τη στιγμή που φεύγει από το δοξάρι του βιολιστή, από τη χορδή της κιθάρας, από το λαρύγγι του τραγουδιστή, στον αέρα του χώρου της ηχογράφησης στο μικρόφωνο που μετατρέπεται πια σε ηλεκτρικό σήμα, στο καλώδιο μέχρι την κονσόλα της μίξης, στο ηχείο ελέγχου μέχρι τα αυτιά του μηχανικού εγγραφής αλλά και του παραγωγού, στον αναλογικό-ψηφιακό μετατροπέα, στο μέσο αποθήκευσης του master, στο εργοστάσιο παραγωγής δίσκων CD και LP (το τελευταίο το αναφέρω για να ικανοποιήσω τους λάτρεις του βινυλιου αν έχει μείνει κανένας ακόμη) στο CD Player η το πικάπ μας, στα καλώδια και τις συσκευές μετατροπής και ενίσχυσης, στα ηχεία μας, στον αέρα του χώρου ακρόασης μας και τέλος στα αυτιά μας. Μεγάλη η διαδρομή της νότας που ξεκινά από το μουσικό όργανο μέχρι να φτάσει στα αυτιά μας δεν νομίζετε; (Σε αντίθεση με αυτή που χρειάζεται να κάνει, όταν ακούμε τη μουσική ζωντανά φυσικά)

Οι ηχογραφήσεις γίνονται σε χώρους που διαφέρουν αρκετά έως πάρα πολύ μεταξύ τους. Έτσι μια ηχογράφηση μπορεί να γίνει α) μέσα σε ένα στούντιο όπου οι μουσικοί θα παίζουν σε χωριστά δωμάτια, χωρίς να βρίσκονται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο και μετά η παράσταση τους θα συνδεθεί σε ένα μουσικό κομμάτι από ένα μηχανικό ήχου, β) μέσα σε ένα στούντιο με τους μουσικούς να παίζουν ταυτόχρονα αλλά πάλι σε χωριστά μέρη, με την χρήση πολλών μικροφώνων, γ)μέσα σε ένα στούντιο με τους μουσικούς να παίζουν ταυτόχρονα σε ένα χώρο και τη χρήση ελάχιστων μικρόφωνων σε επιλεγμένες θέσεις, δ) σε κάποια αίθουσα συναυλιών χωρίς κοινό και ε) σε κάποια αίθουσα συναυλιών με κοινό. Τι κοινό έχουν τα παραπάνω; Μόνο τη φυσική (αλλά όχι απαραίτητα ταυτόχρονη) παρουσία των μουσικών στον χώρο της εγγραφής. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πόση διαφορά μπορεί να έχει μια παράσταση ενός συγκροτήματος ανάλογα με τον τρόπο της ηχογράφησης.

Ο χώρος πάντως μιας ηχογράφησης παίζει μεγάλο ρόλο στην αληθοφάνεια κατά την αναπαραγωγή. Η ηχογράφηση σε ένα στούντιο τις περισσότερες φορές ακούγεται στεγνή και αρκετά «τεχνητή». Απαιτεί δε για να μη πέσει σε αυτή τη παγίδα εξαιρετικές ικανότητες από πλευράς του μηχανικού ήχου αλλά και του παραγωγού. Οι φυσικές αντηχήσεις σε ένα ποιοτικό σύστημα αναπαραγωγής της μουσικής είναι εμφανείς και τελικά απαραίτητες για τη δημιουργία της αληθοφάνειας και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τεχνικά υποκατάστατα. Και τέλος θα πρέπει να διερωτηθούμε :άραγε οι μουσικοί επηρεάζονται η όχι αν η παράσταση που δίνουν είναι σε ένα στούντιο ηχογραφήσεων η σε μια αίθουσα συναυλιών μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό; Πότε αποδίδουν καλύτερα; Και εδώ μπαίνει λοιπόν άλλος ένας αστάθμητος παράγοντας που αλλάζει την καλλιτεχνική προσφορά ενός μουσικού και που πρέπει να υπολογίσουμε αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με τον εαυτό μας.

Τώρα θα εξετάσουμε ένα ένα τους κρίκους της αλυσίδας αυτής.

Η νότα που παράγεται από το όργανο μετατρέπεται σε ήχο. Ο ήχος όμως είναι κινήσεις του αέρα με κάποια συχνότητα. Το πώς αυτές οι άπιαστες κινήσεις θα γίνουν ηλεκτρικά σήματα, ώστε να αποθηκευτούν σε κάποιο μέσο για την περαιτέρω επεξεργασία τους θα εξετάσουμε αμέσως πιο κάτω. Το μέσο αυτό της εγγραφής δεν είναι τίποτε άλλο από τα μικρόφωνα. Ένα μικρόφωνο είναι ένας μηχανοηλεκτρικος μετατροπέας που έχει και αυτός όπως και κάθε τι που χρησιμοποιείται στην αλυσίδα που περιγράφω, τις ατέλειες του, τις παραξενιές του, τα χαρακτηριστικά του.

Επίσης ο τρόπος που τα μικρόφωνα συλλαμβάνουν τους ήχους που φτάνουν σε αυτά, δεν εχει καμία σχέση με τον τρόπο που το αυτί μας αντίστοιχα συλλαμβάνει τους ιδίους ήχους. Όλα αυτά αλλάζουν αισθητά τη μουσική και της επιβάλλουν το δικό τους χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας αυτός έχει να κάνει κυρίως με το είδος ως προς τον τρόπο κατασκευής τους αλλά και με το τρόπο που συλλαμβάνουν τα ηχητικά κύματα. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές από μικρόφωνο σε μικρόφωνο και είναι ανατριχιαστικές στο τελικό ήχο.

ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

Αλλά τα μικρόφωνα δε λειτουργούν μόνα τους, χρειάζονται από τη μια τροφοδοτικό και από την άλλη προενισχυτες σήματος. Και τα δυο παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του σήματος που θα φτάσει στην κονσόλα. Θυμηθείτε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα τροφοδοτικά αλλά και η σχεδίαση των αναλογικών κυκλωμάτων στις συσκευές hi-fi και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ. Τα τροφοδοτικά και οι προενισχυτες που περιλαμβάνονται στις διάφορες κονσόλες των περισσότερων στούντιο του κόσμου είναι από μέτρια έως τυπικά καλά και δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές προδιαγραφές που οι καταναλωτές θέτουν. Μια ακόμη μείωση στην ηχητική ποιότητα του σήματος είναι τα πάρα πολλά μέτρα καλώδιο που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν το σήμα από τα μικρόφωνα στην κονσόλα και που όπως καταλαβαίνετε για πρακτικούς λόγους δεν μπορεί να είναι άριστης ποιότητας.

Και φτάνουμε στη διαδικασία της μίξης που αποτελεί άλλο ένα σημείο υποβιβασμού αλλά και αλλαγής της ηχητικής ποιότητας του σήματος. Βλέπετε εδώ επεμβαίνει και ο ανθρώπινος παράγοντας οπότε τα πράγματα περιπλέκονται.

Αν ο μηχανικός ξέρει και μπορεί τότε το αποτέλεσμα θα είναι έως και πολύ καλύτερο αυτού που θα ακούγαμε αν παρακολουθούσαμε τη παράσταση ζωντανά.

Αν όμως ο μηχανικός δεν είναι σοβαρός στη δουλειά του τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ο ήχος που βγαίνει από τη κονσόλα και αποθηκεύεται στο μέσο είναι διαφορετικός από αυτό που βγήκε από την ορχήστρα και δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Και αν μάλιστα οι ηχολήπτες χρησιμοποιούν κατά κόρο μέτρια η κακά ηχεία στα στούντιο τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Πως μπορεί να καταλάβει πόσο χρωματισμένος είναι ο ήχος;

Και μετά φτάνουμε στην αποθήκευση. Το μέσο που αποθηκεύονται τα εγγεγραμμένα σήματα επηρεάζει ουσιαστικά την ηχητική ποιότητα. Έπειτα είναι και η χρήση του μέσου αποθήκευσης. Όταν αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη παραγωγή, για παράδειγμα 10.000 δίσκων, δεν μπορεί η εταιρεία να το χρησιμοποιήσει για 12000.

Από τον Γιάννη Πετσέλη

Υπό νέα Διαχείριση και αναβαθμισμένες υπηρεσίες ξεκίνησε τη λειτουργία του το ξενοδοχείο MESSINA MARE στο Καλό Νερό.

Με έναρξη τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο το Messina Mare Seaside Hotel ανήκει πλέον στο γκρουπ της EUROXENIA, εταιρίας που εξειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τουριστικό κλάδο. Το ξενοδοχείο κατηγορίας 4* λειτουργεί με νέες και ανανεωμένες υπηρεσίες και βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Καλού Νερού, σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από την Κυπαρισσία.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της EUROXENIA ..........

κος Μιχάλης Τοανόγλου εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία και χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στη Μεσσηνία, αξιοποιώντας το μεγάλο ρεύμα δημοσιότητας που έχει δοθεί τα τελευταία 2 χρόνια στην περιοχή μας αλλά και λόγω της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης από την Αττική, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Η αεροπορική σύνδεση με τις αγορές του εξωτερικού είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της εμπορικής μας πολιτικής μιας και έχουμε τη δυνατότητα προσέλκυσης εισερχόμενου τουρισμού που φτάνει στο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και πρόσφατα απευθείας από τη Μόσχα».

Το ξενοδοχείο.

Το Messina Mare είναι χτισμένο μπροστά στη θάλασσα σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα 66 ευρύχωρα διαμερίσματα και δωμάτια του εγγυώνται άνετη και ποιοτική φιλοξενία. Στα 10 νεοκλασικά κτήρια που αποτελούν το συγκρότημα τα δωμάτια μοιράζονται τα 38 deluxe studios, 10 διαμερίσματα, 18 μεζονέτες 2 επιπέδων ενώ υπάρχουν δωμάτια για μη καπνίζοντες και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα για Α.Μ.Ε.Α. Όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνι με θέα την θάλασσα ή τον κήπο ενώ το δυνατό σημείο του Messina Mare είναι η υπέροχη θέα στη θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα από τον χώρο της πισίνας, του μπαρ και του εστιατορίου καθώς και η οργανωμένη παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο που παρέχει όλες τις ανέσεις.

Αναβαθμισμένες υπηρεσίες και τοπική γαστρονομία.

Με την τεχνογνωσία της EUROXENIA, το Messina Mare αλλάζει από φέτος τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών και δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή. Η παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο είναι πλέον οργανωμένη με πολυτελείς ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ υπάρχει beach bar και σέρβις. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο επισιτιστικό τμήμα του ξενοδοχείου και προσφέρεται πλούσιο ελληνικό πρωινό σε μπουφέ ενώ ξεκινά η λειτουργία a la carte εστιατορίου. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ημιδιατροφή και να δοκιμάσουν από τον μπουφέ παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά και διεθνείς γεύσεις. Όλα είναι μαγειρεμένα με συνταγές και προϊόντα από την περιοχή και περιλαμβάνουν πολλά παραδοσιακά προϊόντα της Μεσσηνίας όπως, δίπλες, τυριά, μέλι, γλυκά, μυρωδικά, λαχανικά κ.α. σε μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Το Kαλό Nερό Κυπαρισσίας, είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός. Η αμμώδης παραλία θεωρείται από τους σημαντικότερους τόπους στην Ελλάδα που επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα - Καρέτα για να σκάβουν τις φωλιές και να γεννούν τα αυγά τους. Η θάλασσα είναι ιδανική για κολύμπι και η παραλία ενδείκνυται για περιπάτους και ποδήλατο. Το Messina Mare μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για εκδρομές και δραστηριότητες, καθώς απέχει μόλις 5 χλμ. από την Κυπαρισσία με το επιβλητικό κάστρο και 25 χλμ. απ’ τον μεγαλοπρεπή ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Για ημερήσιες εκδρομές ενδείκνυται η Πύλος, η Μεθώνη, η Κορώνη, η Αρχαία Μεσσήνη, η Καλαμάτα, η Αρχαία Ολυμπία, το Πολυλίμνιο και οι καταρράκτες της Νέδας.
Ο επικεφαλής του Messina Mare κος Μ. Τοανόγλου καθώς και ο Δ/ντής κος Ν. Καράμπελας συνεργάζονται στενά με τον Δήμο της Τριφυλίας και την Ένωση ξενοδόχων και υποστηρίζουν προτάσεις συνεργασίας που θα βοηθήσουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα προσελκύσουν νέους επισκέπτες.