Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φυγαδεύουν τους βουλευτές από το Βασιλικό Κήπο


Διαδηλωτές έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους και εξόδους της ΒουλήςΟμάδα περίπου 200 διαδηλωτών ξέφυγε από το πλήθος επί της Αμαλίας και κατευθύνθηκε προς την πλαϊνή είσοδο της Βουλής επί της Βασ. Σοφίας φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση εντός του...................... ελληνικού Κοινοβουλίου. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο ενισχύονται συνεχώς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που βρίσκονται στη Βουλή φυγαδεύονται από το Βασιλικό Κήπο.Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων» προχώρησαν σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Στην κεντρική είσοδο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, τα πνεύματα είναι οξυμένα, καθώς υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων φωνάζουν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν την επαπειλούμενη εισβολή στο κτίριο της Βουλής, από το οποίο δε μπορούν να αποχωρήσουν βουλευτές και εργαζόμενοι.
Οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει αξιωματικοί της αστυνομίας με τους πλέον ψύχραιμους από τους διαδηλωτές, προκειμένου να πειστούν να αποχωρήσουν, δεν έχουν αποδώσει, καθώς οι συγκεντρωμένοι δείχνουν ανυποχώρητοι.
Την ίδια ώρα έχει προκληθεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, αυτήν την ώρα βρίσκονται στο κέντρο περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές ενω νωρίς το απόγευμα είχαν ξεπεράσει τους 50.000.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 20:00 το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας στην αίθουσα του Δημοτικό Σύμβουλίου στην Κυπαρισσία.
Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Καλκαβούρας και σε αυτήν περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα:


1. Παράταση εκτέλεσης του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ».
2. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ».
3. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ- ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ τέως ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΤΑΣ».
4. Εγκριτική απόφαση για τη μελέτη επικαιροποίησης του έργου : «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ, τ. ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ».
5. Έγκριση της αριθ. 16/2011 απόφασης του Τ. Σ. Δημ. Κοινότητας Γαργαλιάνων "Περί υποβολή πρότασης για εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου (γωνιακό ισόγειο κατάστημα Κληροδοτήματος Κοκκώνη".
6. Έγκριση της αριθ. 18/2011 απόφασης του Τ. Σ. Δημ. Κοινότητας Γαργαλιάνων "Περί υποβολής πρότασης για παραχώρηση χρήσης ακινήτου του Δήμου (χώρος λειτουργίας των πρώην σφαγείων) στον Ιππικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων «Ο ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ».
7. Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων διαχειριστικής χρήσης 2011 της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Αλληλεγγύης Δήμου Γαργαλιάνων (ΚΕΠΑΔΗΓ).
8. Έγκριση διετούς προγράμματος δράσης (2011-2012) ΚΕΠΑΔΗΓ.
9. Ορισμός Δημ. Συμβούλων ως μέλη του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας».
10. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Ανακαίνιση κτιρίου ΑΣΟ» Δημ. Κοινότητας Φιλιατρών.
11. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και ΠΚΤΜΝΕ του έργου "Διαμόρφωση διαδρόμων Νεκροταφείου (Δ.Κ. Φιλιατρών)
12. Χορήγηση παράτασης για το έργο "Διαμόρφωση διαδρόμων Νεκροταφείου (Δ.Κ. Φιλιατρών)
13. Παραλαβή μελέτης "Σύνταξη ορθοφωτοχαρτών για το σύνολο έκτασης των Διοικητικών ορίων του Δήμου από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης».
14. Οργάνωση άρδευσης Δ.Κ. Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας.
15. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Αρμενιών Δήμου Τριφυλίας.
16. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Βρυσών Δήμου Τριφυλίας.
17. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Σπηλιάς Δήμου Τριφυλίας..
18. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση βλαβών Δημοτικής οδοποιίας Δ.Δ. Κοπανακίου".
19. Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. για το έργο "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙ- ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗ (Β΄ ΦΑΣΗ).
20. Τροποποίηση σχεδίου Πόλεως Κοπανακίου και διόρθωση ασυμφωνίας, βόρεια της σιδηροδρομικής γραμμής.
21. Έγκριση της αριθ. 33/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας για Μείωση μισθώματος Τουριστικού Περιπτέρου Αετού «Κεφαλόβρυσος».
22. Έγκριση δαπάνης εκδηλώσεων εορτασμού Αγ. Τριάδος έτους 2011
23. Επί αιτήσεως Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Περδικονερίου Διονυσίου Τζόρβα.
24. Συγκρότηση ομάδων εργασίας για την παρακολούθηση των Γ.Π.Σ. και ΣΧΟΑΠ του Δήμου Τριφυλίας.
25. Αίτηση Κάνδυλα Σοφίας περί ιδιοκτησίας της στην ΠΕ1 Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
26. Παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις.
27. Χωροθέτηση αδειών χρήσης αιγιαλού για υπαίθριες καντίνες.
28. Έγκριση Εισόδου – Εξόδου επί της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας – Πύργου για επαγγελματικό εργαστήριο σιδηροκατασκευών, του κ. Χαΐνη Αναστασίου του Βασιλείου, εντός Οικισμού Μεμί του Δήμου Τριφυλίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τι αλλάζει σε φόρους - τέλη κυκλοφορίας ΙΧ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας προβλέπει:

1. Τη μείωση του υψηλού .........

συντελεστή ΦΠΑ από 23% στο 20%. Η μείωση θα φέρει μειώσεις τιμών σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών όπως καύσιμα, ένδυση, υπόδηση, αυτοκίνητα, οινοπνευματώδη ποτά, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ακίνητα, λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κ.ά.

2. Τη μείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από 13% σήμερα στο 10% που θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών για όλα τα είδη διατροφής (γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά, κρέατα, ψάρια), τα τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο και τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς.

Για να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από τη μείωση του ΦΠΑ το σχέδιο προβλέπει τη μετάταξη στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες κ.λπ.) ενδεχομένως από την 1η Σεπτεμβρίου για να μην πληγεί ο τουριστικός κλάδος.

Παράλληλα εξετάζεται αύξηση του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών κ.λπ. που αφορούν συντήρηση παλαιών κατοικιών, τις υπηρεσίες που παρέχουν οι κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αλλά και τα εισιτήρια των κινηματογράφων, συναυλιών. Σε περίπτωση μείωσης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 10% ο πολύ χαμηλός συντελεστής 6,5% θα μειωθεί στο 5%.

Ο πολύ χαμηλός ΦΠΑ εφαρμόζεται σήμερα στα φάρμακα, τη διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, δωμάτια, τα βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται, αλλά χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση, η κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Το υπόλοιπο φορολογικό πακέτο που συζητάει το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει:

Μείωση του αφορολογήτου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 6.000 ή 8.000 ευρώ. Από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου θα εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι για τους οποίους θα εξακολουθήσει να ισχύει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ ενώ υπάρχουν σκέψεις η μείωση του αφορολογήτου να εφαρμοστεί μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η μείωση του αφορολογήτου θα ισχύσει για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν στην Εφορία το 2012.

Εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2011 και θα συνοδευτεί με τη χορήγηση επιδόματος στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, αλλά και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης ώστε να μετριαστεί η μεγάλη επιβάρυνση που θα υποστούν τα νοικοκυριά από το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο κίνησης εξετάζεται να μειωθεί από τα 412 ευρώ/χιλιόλιτρο στα 340 ευρώ/χιλιόλιτρο. Σε μία τέτοια περίπτωση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί στο 1,30 ευρώ/λίτρο.

Αύξηση κατά 10% των τελών κυκλοφορίας του 2012.

Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, χυμούς και εμφιαλωμένο νερό).

Επιβολή ετήσιας εισφοράς στα σκάφη αναψυχής, έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, τα πολυτελή αυτοκίνητα και ρύθμιση «τακτοποίησης» για τις αδήλωτες πισίνες.

Κατάργηση φοροαπαλλαγών με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Οι δαπάνες για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, οι τόκοι στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας που έχουν συναφθεί μέχρι 31/12/2002, καθώς και τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων δεν θα μειώνουν το εισόδημα, αλλά θα εκπίπτουν ως ένα ποσοστό από το φόρο.

ΟΓΑ: Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών

Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές: μέσω ΕΛ.ΤΑ., με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και μέσω της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ bank) μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, (αντί για 31-5-2011) χωρίς καμιά επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή των εισφορών.

Για την καταβολή των εισφορών .........

μέσω της ΑΤΕ bank, θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ για την παραλαβή του ειδικού εντύπου του ΟΓΑ (ΚΜΠ 639) που πρέπει να προσκομίσουν στην ΑΤΕ bank. Οι πληρωμές των εργοδοτών -επιχειρήσεων θα γίνονται κανονικά μέσω ΑΤΕ με την προσκόμιση του εντύπου για την ΑΤΕ ΚΜΠ 640.

Εν τω μεταξύ, αύριο θα καταβληθεί η σύνταξη του Ιουνίου, στους 813.230 συνταξιούχους του Οργανισμού, με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή τους λογαριασμούς των ΕΛ.ΤΑ.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου 2011 ανέρχεται σε 346.178.018,40 ευρώ.

Ημερησία

Δειτε τους νεους αριθμους εισακτεων Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σχολές των Ηλεκτρονικών-Τηλεπικοινωνιών (και όχι μόνο)

Τα ηλεκτρονικά και οι τηλεπικοινωνίες είναι δυο επιστήμες όπου εξελίσσονται ραγδαία και που πιστεύουμε ότι πάντα θα έχουν μια μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Στην συνέχεια σας ..........

παραθέτουμε τις σχολές τις ειδικότητες και τις προοπτικές και σας προτρέπουμε να ασχοληθείτε με αυτές.

Σπουδές ηλεκτρονικού ανά εκπαιδευτική βαθμίδα

n ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές σχολές Υ.Π.Δ.Μ.Θ. -και άλλων φορέων Ο.Α.Ε.Δ )

n ΕΠΑ.Λ. Υπουργείο Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - άλλοι φορείς

n ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές σχολές Υ.Π.Δ.Μ.Θ. -και άλλων φορέων Ο.Α.Ε.Δ )

n Ι.Ε.Κ. Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.Π.Δ.Μ.Θ. και άλλοι φορείς

n Α.Τ.Ε.Ι. Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά ιδρύματα Υ.Π.Δ.Μ.Θ

n Α.Ε.Ι. Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα Υ.Π.Δ.Μ.Θ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΙΕΚ

n ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

n ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ

n ΙΕΚ ΟΑΕΔ

n Οι ειδικότητες προκηρύσσονται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, δεν είναι γνωστές από πριν και δεν είναι οι ίδιες κάθε χρονιά.

Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΙΕΚ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Αφορούν τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου στις ειδικότητες:

n Ηλεκτρονικής

n Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

n Τεχνολογίας Ήχου

n Αυτοματισμού

n Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής

n Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων.

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

n ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ

15630 12835 60

n ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

17297 11607 112

n ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΧΑΝΙΑ

13214 7592 123

n ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

13355 8271 160

n ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

13801 12412 88

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

n ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

15787 13326 88

n ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

16858 13444 64

n ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

13391 10865 275

n ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

12999 9788 114

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

n ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 16865

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 13897

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 72

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

n Οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να ασχολούνται στα παρακάτω αντικείμενα:

n Παραγωγή η εμπορία πάσης φύσεως ιατρικών οργάνων

n Επισκευή, συντήρηση, ανακατασκευή ιατρικών μηχανημάτων και οργάνων

n Φροντίδα, συντήρηση, επισκευή και έλεγχο των νοσοκομειακών συσκευών και οργάνων

n Συμμετοχή στην αξιολόγηση προσφορών και την προμήθεια ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού

n Εξειδικευμένες εργασίες εγκατάστασης και θέσεως σε λειτουργία ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού εργαστηριών και τμημάτων νοσοκομείων (χειρουργεία, ακτινολογικά κλπ)

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

n ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 16558

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 5042

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 71

Η κατάρτιση είναι τόσο πρακτική( κατασκευή -συντήρηση οργάνων, χόρδισμα-συντήρηση πιάνων, ηχοληψία και ηχογράφηση μουσικών συνόλων σε εσωτερικό η εξωτερικό χώρο, χρήση ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας) όσο και θεωρητική.

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ

n ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 16031

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 7284

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 92

Αντικειμενο σπουδων του τμήματος είναι η εφαρμογη της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας στη σύνθεση, παραγωγή και διαχείριση του μουσικού ήχου, καθώς και η τεχνολογία των μουσικών οργάνων και η ακουστική τεχνολογία των χώρων

Το Πρόγραμμα Σπουδων του τμήματος περιλαμβάνει

1.Μαθηματα Γενικής Υποδομής όπως Φυσική-Κυματική, Μαθηματικά, Ακουστική- Ψυχοακουστικη, Θεωρία της Μουσικής, Εισαγωγή στην πληροφορική και προγραμματισμός Η/Υ κλπ

2. Μαθήματα Ειδικής Υποδομής όπως Ψηφιακά Ηλεκτρονικά, Σύγχρονη τεχνολογία στη Μουσική, Εισαγωγή στις Μουσικές Συσκευές ψηφιακής Διασύνδεσης (MIDI) κλπ

3. Στα Μαθήματα ειδικότητας περιλαμβάνονται μαθήματα όπως Πληροφορική, Μουσική Σύνθεση, Δημιουργία με διατάξεις MIDI, Μηχανικής του Ήχου, Ηχοληψία, Μουσική Σύνθεση και Εικόνα. Οργάνωση Studio, Μουσική και Πολυμέσα και μαθήματα Τεχνολογίας Μουσικών Οργάνων (κλασικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα και Σύγχρονα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα), Ηχητικός Σχεδιασμός κλπ.





ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

n ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ)

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ 14234

ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 6578

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 200

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

n Κύριο αντικείμενο ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος είναι η ανάλυση, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η εγκατάσταση και διαχείριση συστημάτων επεξεργασίας, αποθήκευσης, ανάκλησης και μετάδοσης πληροφορίας με οποιαδήποτε μορφή

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

n Λειτουργεί τμήμα στην

Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Μαρούσι Αττικής)

n ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 15875 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 13128 ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 75

Το πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ χορηγείται στο τέλος του Α! κύκλου σπουδων μετά από πρόγραμμα σπουδων διάρκειας 8 εξαμήνων και παρέχει δικαίωμα διδασκαλίας στην ειδικότητα στην Β/θμια εκπαίδευση. Το πτυχίο αυτό από άποψη ακαδημαϊκού επιπέδου είναι ισότιμο με πτυχίο ΤΕΙ.

Οι κάτοχοι του Πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ μπορούν να φοιτήσουν για 2 επιπλέον εξάμηνα σε ειδικό πρόγραμμα του οικείου τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ (Β! κύκλος σπουδών) η σε ΤΕΙ

Δηλαδή με σπουδές συνολικής διάρκειας 5 ετών οι απόφοιτοι της Σχολής αποκτούν δυο πτυχία το βασικό πτυχίο Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α! κύκλος) και το Πτυχίο Μηχανικού Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Β! κύκλος) αντίστοιχης ειδικότητας και ισοδύναμο με αυτό των ΤΕΙ.



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

n Πληροφορικής

n Ψηφιακών Συστημάτων και Μικροϋπολογιστών

n Ηλεκτρονικών

n Συστημάτων Αυτομάτου Έλεγχου

n Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Μικροκυμάτων και Κεραιών

n Ραδιοτεχνίας και Τηλεόρασης

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καθηγητής ηλεκτρονικών σε

n Επαγγελματικές σχολές

n Επαγγελματικά Λύκεια - Ι.Ε.Κ.

n Α.Τ.Ε..Ι και Α.Ε.Ι.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

n Βιομηχανία ή βιοτεχνία κατασκευής - συναρμολόγησης ηλεκτρονικών συσκευών οικιακής χρήσεως ή γενικότερα καταναλωτικών συσκευών όπως στερεοφωνικών συστημάτων, τηλεοράσεων, δεκτών ραδιοφωνίας, τηλεφωνίας κ.τ.λ.

n Βιομηχανία ή βιοτεχνία ή εταιρεία συναρμολόγησης Η/Υ.

n Τεχνική εταιρεία ή Εργαστήριο εγκατάστασης συστημάτων Η/Υ και δικτύων.

n Εταιρεία ή Εργαστήριο επισκευής και εγκατάστασης συσκευών ήχου και εικόνας καθώς και εγκατάστασης κεντρικών κεραιών τηλεόρασης.

n Τεχνική εταιρεία εγκατάστασης δομημένων καλωδιώσεων για δίκτυα Η/Υ.

n Υπολογιστικά κέντρα μικρών η μεγάλων εταιρειών.

n Σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών ήχου και εικόνας καθώς και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων πάσης φύσεως.

n Σε καταστήματα πώλησης υπολογιστών και δικτυακών προϊόντων.

n Σε τεχνικές υπηρεσίες που ασχολούνται:

n α. Με συντήρηση και επισκευή οικιακών και καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.

n β. Με συντήρηση και επισκευή υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΒΡΑΔΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗ ΛΟΓΓΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΠΕΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή κυρίως παιδιών πραγματοποιήθηκε στη Λογγά εκδήλωση αφιερωμένη στο «ψηφιακό παραμύθι». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή το βράδυ στις 29 Μαΐου και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης παιδιών αλλά και γονέων καθώς και επισκεπτών έγιναν δύο προβολές εκ των οποίων η μία στο πεζόδρομο του χωριού.

Οι παρευρισκόμενοι ...........

παρακολούθησαν σε γιγαντοοθόνη τρία παραμύθια που δημιούργησε ομάδα μαθητών των τμημάτων πληροφορικής του πολιτιστικού συλλόγου Αίπειας (Δήμου Μεσσήνης)με την υποστήριξη του υπεύθυνου καθηγητή Γιάννη Λάσκαρη με τη χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα παραμύθια που πρόβαλλαν οι μαθητές ήταν «το ασχημόπαπο», «το χρυσόψαρο» και το «χάνσελ και γκρέτελ».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές που ψηφιοποίησαν τα τρία αυτά παραμύθια είναι ηλικίας επτά έως δέκα ετών. Οι μικροί μαθητές εντυπωσίασαν το κοινό τους και υποσχέθηκαν πως θα επαναλάβουν την εκδήλωση και στα υπόλοιπα διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής. Οι μαθητές που συνεργάστηκαν για τη ψηφιοποίηση των τριών παραμυθιών είναι οι : Ελένη Παπανδρέου, Δώρα Παπανδρέου, Εύα Πανοπούλου, Κώστας Σαρατσιώτης, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Μελιάννα Μάκαρη, Ιωάννα Ρισβάνη, Σοφία Τριανταφυλλοπούλου και Στέλιος Μουλατσιώτης.

Οδυσσέας Βουδούρης: Η Δημοκρατία, «παράπλευρη απώλεια» της οικονομικής κρίσης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών είναι ένας από τους πλέον αφοσιωμένους στην ειδική του αρμοδιότητα και από τους πλέον φειδωλούς σε παρεμβάσεις γενικού πολιτικού χαρακτήρα. Προχτές, εξέφρασε απόψεις οι οποίες, κατά την άποψή μου, κινούνται προς αυτονόητη κατεύθυνση: πραγματικός διαχωρισμός των εξουσιών και ουσιαστικότερη δημοκρατία με περιορισμό των συνεχόμενων βουλευτικών θητειών. Αιτήματα που συγκεντρώνουν την συγκατάθεση μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών.

Συνεπώς, δημιουργεί εντύπωση η .........

σφοδρή αντίδραση που προκάλεσε η τοποθέτηση ενός πολιτικού, του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει ακολουθήσει τη συνηθισμένη πολιτική διαδρομή. Η κριτική που ασκήθηκε, ότι μη όντας ο ίδιος βουλευτής, δεν δύναται να εκφέρει άποψη για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, πιθανά να ισχύει αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την ουσία των όσων δήλωσε.

Επίσης διατυπώθηκε η άποψη ότι, οι δηλώσεις του κινούνται εκτός πλαισίου των επισήμων θέσεων που έχουν υιοθετηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Θα συμφωνήσω, ρωτώντας όμως αν αυτή η δυνατότητα είναι προνόμιο των βουλευτών-υπουργών;

Σε κάθε περίπτωση διαπιστώνω ότι σήμερα διαφαίνεται ένας μεγάλος κίνδυνος. Η οικονομική κρίση κινδυνεύει να προκαλέσει ως "παράπλευρη απώλεια" την απαξίωση της δημοκρατίας. Τα συνθήματα "κλείστε την βουλή!", "ναι στην δημοκρατία αλλά όχι στα κόμματα" συγκλίνουν δυστυχώς με λαϊκίστικες τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να μειώσουμε τους βουλευτές επειδή τώρα έχουμε οικονομική κρίση. Αυτές οι τοποθετήσεις ενισχύουν το επικίνδυνο εγχείρημα ότι τελικά η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι μια πολυτέλεια για πλούσιες χώρες.

Πιστεύω, ότι ήρθε η ώρα να ανταποκριθούμε ουσιαστικά στις ανησυχίες των πολιτών και να αναθεωρήσουμε, μεταξύ άλλων, τα θέματα που άπτονται στην βουλευτική λειτουργία, όχι για να κουτσουρέψουμε την δημοκρατία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά για να την ενισχύσουμε. Στο πλαίσιο αυτό επαναλαμβάνω τις προτάσεις μου:

Πρώτον, να προβούμε σε μια συνολική αναθεώρηση της λειτουργίας της Βουλής, ώστε να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε όλες τις σπάταλες πρακτικές που διαχρονικά, σε εποχές "παχιών αγελάδων", έχουν εδραιωθεί. Στο πλαίσιο αυτό να εξετάσουμε και την αλλαγή του αριθμού των βουλευτών με γνώμονα την καλύτερη αντιπροσώπευση του ελληνικού λαού και την αποτελεσματική λειτουργία της Βουλής.

Δεύτερον, να καταργήσουμε τον "μισθό" ή την "αμοιβή" του βουλευτή και να την αντικαταστήσουμε με την αποζημίωση εξόδων επί αποδείξει.

Τρίτον, να θέσουμε ένα όριο στις συνεχόμενες θητείες ή στο συνολικό χρόνο αυτών των θητειών, που ένας πολίτης μπορεί να ασκήσει το βουλευτικό αξίωμα, έτσι ώστε να καταρριφθεί η ιδέα ότι το βουλευτικό αξίωμα είναι τελικά ένα επάγγελμα, ενδεχομένως κερδοφόρο.

Τέταρτον, να θεσπιστεί το ασυμβίβαστο ταυτόχρονης άσκησης του βουλευτικού και του υπουργικού αξιώματος αφενός γιατί αυτό είναι πρακτικά αδύνατον και αφετέρου γιατί παραβιάζει την αρχή του διαχωρισμού των εξουσιών.

Συνάντηση Τατούλη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με την κοινή διαπίστωση ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου» και πρέπει όλοι οι παράγοντες να κινηθούν με τόλμη, αντισυμβατικότητα και σύνεση στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ και της επίτευξης των στόχων του μνημονίου «έκλεισε» η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κύριο θέμα της την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων στην Πελοπόννησο εν όψει της μεταβίβασης της σχετικής αρμοδιότητας από 1η Ιουλίου από την αποκεντρωμένη διοίκηση στην αιρετή Περιφέρεια.

Εκτός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ........

κ. Πέτρου Τατούλη συμμετείχαν στη σύσκεψη ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Νίκος Χρυσάνθου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιώργος Περουλάκης, ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Σκούρας, οι αντιπεριφερειάρχες κκ. Νικολάκου και Πουλάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης εξέφρασε την άποψή του ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να αισιοδοξούν ορισμένοι για την πορεία απορρόφησης του προγράμματος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την ανάληψη της ευθύνης από την αιρετή περιφέρεια και την αλλαγή βηματισμού οι στόχοι στο τέλος θα υλοποιηθούν. «Είμαστε σε κατάσταση πολέμου- τόνισε ο κ. Τατούλης μεταξύ άλλων- και δεν πρέπει ούτε να παρασυρόμαστε από την προσωπική ευφορία ορισμένων που δεν κατανοούν το βάρος της ευθύνης τους, αλλά επιφανειακά αντιμετωπίζουν τα πράγματα, ούτε επιτρέπεται να μην τολμούμε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια».

Με τη διαπίστωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι καταγράφεται μια σημαντική αναντιστοιχία κατά την εκτέλεση του ΕΣΠΑ ανάμεσα στις εντάξεις, τις νομικές δεσμεύσεις και τις πληρωμές συμφώνησαν όλοι οι συνομιλητές του, όπως επίσης αποδέχτηκαν την άποψή του ότι σημασία δεν έχει απλώς η απορρόφηση, αλλά το αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία και η δυνατότητα μόχλευσης των ιδιωτικών κεφαλαίων. «Ας μην ξεχνούμε ότι οι αστικές αναπλάσεις που επιχειρήθηκαν μέσω Jessica δεν βρήκαν μεγάλο ενδιαφέρον και κυρίως μόχλευσαν μηδαμινούς πόρους και είχαν το μίνιμουμ της απόδοσης του πόρου αυτού πίσω στις κοινωνίες που φιλοξένησαν τα έργα αυτά», επεσήμανε ο κ. Τατούλης.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι έχει χαθεί κρίσιμος χρόνος και ότι ακόμη και ο επόμενος μήνας μέχρι την ανάληψη της ευθύνης από την αιρετή Περιφέρεια είναι εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για τη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Ως πρώτο βήμα με την ανάληψη της αρμοδιότητας έθεσε το ζήτημα του «ξεκαθαρίσματος» των έργων που έχουν ενταχθεί μεν, οι αδυναμίες τους ωστόσο είναι τέτοιες που δεν πρόκειται να προχωρήσουν. Αναφορικά με τους αναπορρόφητους πόρους του ΕΣΠΑ, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι είναι σε εξαιρετικά καλή συνεργασία με τους δύο αιρετούς Περιφερειάρχες του ΔΕΠΙΝ, προκειμένου πολύ γρήγορα να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να δημιουργήσουν μικρά τοπικά Jessica με στόχο την δέσμευση κοινοτικών πόρων με παράλληλη μόχλευση της ιδιωτικής οικονομίας.

Μεγάλη βαρύτητα έδωσε ο κ. Τατούλης στο ζήτημα της Τεχνικής Βοήθειας, την ενίσχυση της οποίας ζήτησε, με στόχο να αναπτύξει δυο ακόμη σημαντικά βοηθητικά εργαλεία, τον σύμβουλο ωρίμανσης έργων και τον σύμβουλο κινητικότητας του ΕΣΠΑ, ένα είδος fast truck όπως το ονόμασε, χωρίς το οποίο οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέστησε την προσοχή των συμμετεχόντων στη δυνατότητα που έχουν πλέον οι ελληνικές περιφέρειες να διαπραγματεύονται μόνες τους με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ενημέρωσε ότι ήδη οι επαφές της Πελοποννήσου με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσουν πολύ σύντομα να αποδίδουν. Αναφορικά με την επόμενη προγραμματική περίοδο, ο κ. Τατούλης διευκρίνισε ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν τον κεντρικότερο ρόλο στη διαπραγμάτευση, αφού και πληρέστερη εικόνα διαθέτουν, αλλά και εκτός της δυστυχούς δημοσιονομικής εικόνας της χώρας βρίσκονται σε επίπεδο αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. «Θα απαιτήσουμε ειδικό περιφερειακό πρόγραμμα, εναρμονισμένο με τις εξειδικευμένες ανάγκες και τον συγκεκριμένο αναπτυξιακό μας σχεδιασμό, που παράλληλα θα εξασφαλίζει μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι απλώς ποσοστά και απορροφήσεις», κατέληξε ο κ. Περιφερειάρχης.

Αναφορικά με το Jessica, ο κ. Τατούλης τόνισε επιπλέον ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια στροφή στην ίδια τη φιλοσοφία του προγράμματος, προκειμένου να είναι και πιο χρήσιμο, αλλά και πιο αποδοτικό για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι τα προγράμματα αστικών αναπλάσεων μπορούν να γίνουν εξαιρετικά αποτελεσματικά στις αναπλάσεις των ΧΑΔΑ, δημιουργώντας και πόρο για την οικονομία, και προϋποθέσεις αειφορίας και ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους απέναντι στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος αναλυτικά αναφέρθηκε στις ενέργειες, στα χρονοδιαγράμματα και την συνολική πολιτική που έχει η αιρετή περιφέρεια πάνω σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα, λύση που και η κυβέρνηση μέσω της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής έχει αποδεχτεί και στηρίζει.

Συναντήσεις Κόλλια με αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και Επικεφαλής φορέων υγείας

Σήμερα 31/05/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 μ.μ., ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας θα έχει συνάντηση στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών με στελέχη του συλλόγου με θέμα την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των κρατικών γεωτρήσεων.

Αύριο 01/06/2011, ημέρα ..........

Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ., ο Δήμαρχος Τριφυλίας θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλείς των Ιδρυμάτων Υγείας του Δήμου μας, για το ζήτημα του Νοσοκομείου και του τομέα υγείας της Τριφυλίας, η συνάντηση θα γίνει στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ -ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Mε τη χθεσινή απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, μπαίνει ουσιαστικά ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας.Δεν είναι τυχαίο ότι οι Μεσσήνιοι εκπρόσωποι φορέων δεν εκλήθησαν στη συνεδρίαση και χωρίς να παρουσιασθεί μελέτη βιωσιμότητας και μελέτη σκοπιμότητας , ήρθε προς ψήφιση το θέμα αυτό.
Στόχος είναι να αναδειχθεί το αεροδρόμιο της Τρίπολης σε εναλλακτικό του Ελ.Βενιζέλος και σε κυρίαρχο της Πελοποννήσου διότι ευρίσκεται στο κέντρο της Περιφέρειας.

Όσοι άκουσαν τις τοποθετήσεις .......

των συμβούλων, είναι περισσότερο ανήσυχοι, διότι διεφάνη ολοκάθαρα, πως δε σχεδιάζεται απλώς η μετατροπή του σε αεροδρόμιο για low cost πτήσεις τσάρτερ, αλλά ακούστηκαν φωνές για εμπορευματικό αεροδρόμιο, για εξυπηρέτηση φοιτητών κλπ, που αναδεικνύουν τους περαιτέρω σχεδιασμούς.
Εκείνο που έπρεπε να διεκδικήσουν όλοι, ιδίως οι Μεσσήνιοι, ήταν οι οδικοί άξονες!!!! Εδώ όλα τα αεροδρόμια του κόσμου είναι σε απόσταση τουλάχιστον 50-70 χιλιομέτρων από τις μεγάλες πόλεις.

Δηλαδή 25 λεπτά απόσταση δικαιολογεί τη σπατάλη 60.000.000 ευρώ;;;; Δεν υφίσταται στο εν λόγω θέμα ,σύνδεση τυχόν αισθημάτων φιλίας ή αντιπαράθεσης με τον Περιφερειάρχη.

Απλά όλοι μας πρέπει να αντιδράσουμε διότι επιβουλεύεται το μέλλον της Μεσσηνίας. Τη θέση που πήραν ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας , οφείλουμε να αξιολογήσουμε και να επιδοκιμάσουμε ή να αποδοκιμάσουμε. Φυσικά περιμένουμε να ακούσουμε και την άποψη των εκπροσώπων της Μεσσηνίας στο Κοινοβούλιο!

Αντωνία Μπούζα Κωνσταντέλου

Απάντηση Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση Νάντιας σχετικά με τη βία, τη διαπλοκή και τα χρέη των Π.Α.Ε.

Με την υπ’ αριθμόν15547/2.5.11 ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Παύλο Γερουλάνο, αντίστοιχα, η Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητούσαν να πληροφορηθούν τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Πολιτεία τη βία στους αθλητικούς χώρους, τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και τον τρόπο με τον οποίο θα εισπραχθούν τα χρέη των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο.

Στην απάντησή του, ο ........

κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι για την είσπραξη των χρεών των Π.Α.Ε. ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και λαμβάνονται τα μέτρα που ορίζονται από τα σχετικά νομοθετήματα. Ο Υπουργός υπογραμμίζει ότι «με την ισχύ του νόμου 3842/2010 θεσπίστηκαν διατάξεις οι οποίες καθιστούν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη τη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των βεβαιωμένων εσόδων», ενώ με τις διατάξεις του άρθρου 14 του νόμου 3888/2010 (Φ.Ε.Κ. 175 Α΄/2010) και της Α.Υ.Ο. με αριθμό πρωτοκόλλου 1130277/ΕΞ/2010-0016, ρυθμίζονται τα έως τις 30.09.2010 βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο. Για τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί από 01.10.2010 και ύστερα, παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να ζητήσουν, με αίτησή τους στη Δ.Ο.Υ. που υπάγονται, τη διευκόλυνσή τους, με τμηματική καταβολή των οφειλομένων.

Όσον αφορά το μείζον θέμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει πως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει ήδη διενεργήσει μεγάλο αριθμό ελέγχων σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες, οι οποίοι αποκάλυψαν, μεταξύ άλλων, παραβάσεις μη απόδοσης Φ.Π.Α. και άλλων παρακρατούμενων φόρων, μη έκδοση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων. Εκτός των προαναφερόμενων παραβάσεων, πρόβλημα επίσης παρατηρήθηκε στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων κάποιων Π.Α.Ε., αυξήσεις που κρίθηκαν «μη σύννομες», αλλά και σε αποσβέσεις χρεών που δεν συνάδουν με τις κείμενες φορολογικές διατάξεις. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Υπουργός υπογραμμίζει ότι έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες τακτικός έλεγχος στις εμπλεκόμενες Π.Α.Ε. και επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων.

Σε δηλώσεις της σχετικά με το ζήτημα, η βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε: «Οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες, ειδικά τη δεδομένη χρονική συγκυρία, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η εξυγίανσή τους είναι μονόδρομος, καθώς οι εποχές των χαριστικών ρυθμίσεων και των διαγραφών χρεών – αφού πλούτισαν ουκ ολίγοι ‘‘παράγοντες’’ - ανήκουν στο παρελθόν. Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει της αρχή της ισονομίας και να επιβάλει τη συμμόρφωση των Π.Α.Ε., ειδικά ενώπιον των νέων μέτρων που καλείται να υλοποιήσει. Ας μην προκαλούμε τους πολίτες καλώντας τους να πληρώσουν τις διαγεγραμμένες οφειλές των ‘‘σκαφάτων’’ και ‘‘γκλαμουράτων’’ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε τελική ανάλυση, ας τα πάρουμε από αυτούς, και ας τα ρίξουμε στον κλασσικό αθλητισμό και τα ερασιτεχνικά σωματεία αθλητισμού που είναι απαραίτητα για τη σωστή διάπλαση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας».

Παρατείνεται από το επιμελητήριο το πρόγραμμα το εξωστρεφεια επιχειρήσεων

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ–ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, με νέα καταληκτική ημερομηνία τη Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 και ώρα 14:00.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, .........

εταίρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου–Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, τονίζει ότι η παράταση αυτή δόθηκε εξαιτίας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από όλους τους επιχειρηματικούς φορείς.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Επιμελητηρίου «πράγματι το πρόγραμμα τυγχάνει ευρείας αποδοχής και έχει αγκαλιαστεί από όλους τους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με τον εξωστρεφή προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και από επιχειρηματίες που επιθυμούν να προβάλλουν το προϊόν τους ή της υπηρεσίες τους σε νέες διεθνείς αγορές».

Επεσήμαναν δε, τα πλεονεκτήματα του Προγράμματος, τα οποία το καθιστούν σύγχρονο, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, αφού:
1. Ενισχύει τον εξωστρεφή προσανατολισμό των επιχειρήσεων, την παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς αγορές και την ανάπτυξη συνεργειών βιομηχανίας-εμπορίου και υπηρεσιών.
2. Δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης πολλών κατηγοριών επιχειρήσεων τόσο από άποψη μεγέθους, όσο και από άποψη τομέα δραστηριότητας.
3. Υπάρχει μεγάλη και ελκυστική «γκάμα» επιλέξιμων δαπανών (π.χ. εξοπλισμός ποιοτικού ελέγχου, προγράμματα λογισμικού, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, σχεδιασμός και παραγωγή πληροφοριακού υλικού, δαπάνες προβολής και διαφήμισης, σχεδιασμός προϊόντων και συσκευασίας, πιστοποίηση προϊόντων, εκπόνηση μελετών και ερευνών, κ.λπ).
4. Επιδοτούνται δαπάνες μισθοδοσίας για απασχόληση 12 μηνών από την ημερομηνία πρόσληψης στελεχών marketing.
5. Δεν απαιτείται απόδειξη ύπαρξης της ίδιας συμμετοχής.
7. Δίνεται η δυνατότητα λήψης προκαταβολής ίση με το 50% της δημόσιας επιχορήγησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής..
Καταλήγοντας τόνισαν το εξαιρετικό ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας για συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο ενισχύθηκε από τον μη συνυπολογισμό των ενισχύσεων του Προσωρινού Πλαισίου στις ενισχύσεις de minimis, μιας και «οι Μεσσήνιοι Επιχειρηματίες έχουν κατανοήσει πλήρως ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στις νέες διεθνείς αγορές και ότι το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία για Επανεκκίνηση στην Επιχείρηση, και Ανάπτυξη μέσω της εξωστρέφειας.»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τηλ.: 27210 62200.

Επιστολή Καραμπάτου στον Νίκα για τους κοινόχρηστους χώρους

Κύριε Δήμαρχε,
Σε σχέση με την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία η χρήση πεζοδρομίων και πλατειών από κέντρα εστίασης και αναψυχής του κέντρου της πόλης μας, προϋποθέτει μια καταλυτική ομοιομορφία τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών κ.λπ., αλλά και την απόφαση απομάκρυνσης από τα πεζοδρόμια των τυχόν κατασκευών των εν λόγω κέντρων και των ψυγείων των μικρών επιχειρήσεων πώλησης αναψυκτικών, σημειώνουμε τα ακόλουθα: ......

• Ο Δήμος, όπως και όλοι οι δημόσιοι και κοινωνικοί φορείς, οφείλει να κρίνει και να προβλέπει αλλαγές στο υφιστάμενο στην πράξη καθεστώς χρήσης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης ή και γενικά τις οποιεσδήποτε αλλαγές, που επηρεάζουν τους δημότες ή τους επιχειρηματίες της πόλης, αφού πρώτα σταθμίσει τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως τον εκμηδενισμό της ζήτησης, την έλλειψη έστω και στοιχειώδους ρευστότητας, την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ., πριν να λάβει και, πολύ περισσότερο, να επιβάλει τα όποια νέα μέτρα.

• Το να καλεί σήμερα τα κέντρα εστίασης και αναψυχής να αλλάξουν τα τραπεζοκαθίσματα κ.λπ. υπαίθριο εξοπλισμό τους μέσα σε λίγες ημέρες, συνεπάγεται ένα σημαντικό κόστος, που οι αντίστοιχες επιχειρήσεις αδυνατούν στην πράξη να αναλάβουν στις υφιστάμενες συνθήκες και μάλιστα ένα κόστος με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα, αφού το μόνο, που θα επιτευχθεί μέσω αυτού, είναι μια απόλυτη και αμφίβολης σκοπιμότητας ομοιομορφία, που δεν συναντάμε σε άλλες πόλεις της Χώρας και του Εξωτερικού γνωστές ως τουριστικοί προορισμοί.

• Το να καλεί τους επαγγελματίες να αποξηλώσουν απλές ξύλινες κατασκευές, οι οποίες έγιναν με την έγκριση του σε παρελθόντα χρόνο, που προστατεύουν τα μαγαζιά τους από τα νερά της βροχής και τους πελάτες τους από ατυχήματα, σημαίνει, ότι όχι μόνο τους καλεί να αναλάβουν το σχετικό κόστος, αλλά και τους αφήνει έκθετους σε κινδύνους.

• Το να καλεί μικρομάγαζα των λίγων τετραγωνικών μέτρων να απομακρύνουν ένα ψυγείο από τα πεζοδρόμια, σημαίνει ότι τους καλεί να βάλουν λουκέτο, αφού στα μαγαζιά τους δεν υπάρχει χώρος για τα ψυγεία αυτά.

Συμφωνούμε με το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι στους κοινόχρηστους χώρους πρέπει να υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία πεζών, τάξη και γενικά αποφυγή παρακώλυσης της κοινής χρήσης. Συμφωνούμε, ότι σε συνθήκες υπερεπαγγελματισμού, όπως αυτές που βιώναμε μέχρι πρότινος, είναι δυνατόν και στην πόλη μας, όπως και σε άλλες πόλεις, να παρατηρείται υπερπροσφορά τραπεζοκαθισμάτων, αφού δυστυχώς δεν υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες εμπορικής πολεοδομίας, που θα μπορούσαν να κατανείμουν ορθολογικά στο χώρο τις υπαίθριες δραστηριότητες των κέντρων εστίασης και αναψυχής.
Όμως, σήμερα τα όποια μέτρα θα πρέπει να είναι ορθολογικά, προσαρμοσμένα στις ασφυκτικές συνθήκες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και –το κυριότερο- να συζητούνται προηγουμένως με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες του κέντρου της πόλης, ώστε, να μπορούν να θέτουν έγκαιρα στο Δήμο τις τυχόν επιπτώσεις από τα μέτρα αυτά. Όσον αφορά στην τρέχουσα θερινή περίοδο, θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν…

Αυτό, που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι ο Δήμος κατά την ανανέωση της άδειας λειτουργίας, να ενημερώνει γραπτά τους επιχειρηματίες για τα μέτρα, που προτίθεται να λάβει την επόμενη τουριστική περίοδο, υπό την προϋπόθεση, ότι το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί και ότι τα μέτρα έχουν ένα λογικό κόστος. Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα καιρός για μη άμεσα αναγκαίες δαπάνες, πρόσθετα προβλήματα στους ήδη πληττόμενους επιχειρηματίες και σε τελευταία ανάλυση για πρόσθετα λουκέτα στην δοκιμαζόμενη τοπική αγορά της πόλης μας. Θα πρέπει δε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν ότι η εικόνα εγκαταλελειμμένων και κλειστών επιχειρήσεων είναι πολύ χειρότερη από την οποιαδήποτε απλή ξύλινη κατασκευή που συναντά ο τουρίστας και σε πόλεις όπως το Παρίσι και άλλες της Ευρώπης.

Κύριε Δήμαρχε,
Με βάση τα παραπάνω θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα παρέμβετε προσωπικά για τον εξορθολογισμό της όλης κατάστασης και θα βοηθήσετε τις επισιτιστικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να επιβιώσουν. Σε κάθε περίπτωση η ποιότητα ζωής στην πόλη μας για να βελτιωθεί απαιτεί τη συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα της επιχειρηματικής κοινότητας που αγωνιά καθημερινά έχοντας επενδύσει τις οικονομίες μιας ζωής, απόδειξη των προθέσεών τους αλλά και της αισιοδοξίας τους για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας. Αυτό που ζητούν είναι να σεβαστούμε την προσπάθεια τους να αναγνωρίσουμε τον ρόλο τους και να τους δώσουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν ισότιμα στην προσπάθειά σας.


Με εκτίμηση

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αντιδήμαρχος της Μεσσήνης στηρίζει τους παράνομους ΡΟΜΑ

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο έγινε και μια αποκάλυψη: δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κατήγγειλε ότι αντιδήμαρχος (ο αρμόδιος για τη Λαϊκή, καταλάβατε ποιος είναι) πήγε σε δικαστήριο όπου δικαζόταν ΡΟΜΑ για κλοπή και κατέθεσε υπέρ του με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να αθωωθεί. Αυτά συμβαίνουν στη Μεσσήνη. Οι αρχές του τόπου στηρίζουν την παρανομία. Τι να πει και ο παθών; Πώς μπορεί να προφυλαχθεί όταν αιρετοί πηγαίνουν και υπερασπίζονται παράνομους; Και όλα αυτά προς χάριν της ψηφοθηρίας. Φαίνεται ο εν λόγω αντιδήμαρχος βγαίνει μόνον από τους ΡΟΜΑ.

Δεν το νομίζω βέβαια αφού ο αριθμός ψήφων που πήρε .........

είναι αρκετά μεγάλος. Ας το δουν αυτό όσοι τον ψήφισαν αλλά και αυτοί που τον συμπεριέλαβαν στο ψηφοδέλτιό τους. Όσο για την αντιδρασή του όταν ακούστηκε η καταγγελία; Γελούσε, με ένα χαμόγελο, λες και είχε κάνει το μεγαλύτερο κατόρθωμα! Λες και είχε ξεγελάσει τους άλλους και αυτός φάνηκε πιο έξυπνος. Μπράβο του!!! Και είχε έλθει μετά ένας παραγωγός να διαμαρτυρηθεί γιατί στη Λαϊκή αγορά επιτρέπουν στους ΡΟΜΑ που δεν έχουν άδεια να πωλούν...!

Που να βρει ο άνθρωπος το δίκαιό του; Είναι δυνατόν να εφαρμόσει το νόμο ο άνθρωπος που στηρίζει με νύχια και με δόντια τις παρανομίες των ΡΟΜΑ και δεν διστάζει να πηγαίνει για χάρη τους στα δικαστήρια; ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ....

Από το Politis-messinis

Στην αντεπίθεση οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας στις δηλώσεις του Δημάρχου για το... Facebook

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε χθες σε συνέντευξη Τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, με αφορμή δηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα για φραγή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο .........

πρόεδρος του Σωματείου Σπ. Σαρδέλης, «η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται με σκοπό να αποκατασταθεί η αλήθεια για ένα θέμα που πήρε διαστάσεις χωρίς λόγο. Ιδιαίτερα ζητήματα που άπτονται της αξιοπρέπειάς μας δεν μπορούμε να τα αφήσουμε αναπάντητα.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια επίθεση στην αξιοπρέπεια των δημοτικών υπαλλήλων σε σχέση με την εργασία τους. Γίναμε δέκτες δηλώσεων του δημάρχου Καλαμάτας με τις οποίες μας κατηγορούσε ότι δεν εργαζόμαστε και μας κόβει την πρόσβαση στο facebook, για να γίνουμε αποδοτικότεροι στην εργασία μας. Οι δηλώσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να δέχεται τη χλεύη από παντού.
Θα θέλαμε να δηλώσουμε την έκπληξή μας για τις παραπάνω δηλώσεις, σε κάτι, μάλιστα, που δε συμβαίνει στο Δήμο Καλαμάτας. Διαβεβαιώνουμε τον καθέναν ότι τόσο στον καποδιστριακό όσο και στον καλλικράτειο Δήμο δεν υπάρχει χρήση της συγκεκριμένης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Δε γνωρίζουμε τι σκοπό έχει η συγκεκριμένη παραπληροφόρηση. Το μόνο που καταφέρνουν, όμως, είναι να θίγουν την αξιοπρέπειά μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τη στιγμή, μάλιστα, που ένας μεγάλος αριθμός έχει δεχτεί τα συγχαρητήρια της Δημοτικής Αρχής για το έργο που επιτελεί.

Θα καλέσουμε το δήμαρχο Καλαμάτας να αποκαταστήσει την αλήθεια και να εξηγήσει γιατί έγιναν αυτές οι δηλώσεις. Έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια;».

Θάρρος

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας "Ανοίγει κερκόπορτα το έγγραφο του διοικητή"

Για κινδύνους που ελλοχεύουν, με το έγγραφο του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τις αναφορές για αρκετά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων στην Τεχνική Υπηρεσία και την προτροπή για μετακίνηση υπαλλήλων, κάνει λόγο σε δηλώσεις του στο «Θ» ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου των Εργαζομένων, εργοδηγός Μανώλης Πρασσόπουλος.

Ο κ. Πρασσόπουλος θεωρεί άδικη τη μετακίνηση του συναδέλφου του στο Νοσοκομείο του Πύργου και τονίζει πως η Τεχνική Υπηρεσία έχει προσφέρει πάρα πολλά στην αναβάθμιση του νοσοκομείου, με τις γνώσεις και τις δυνατότητες που διαθέτει. Καλεί, δε, το δήμαρχο Τριφυλίας, να πάρει θέση για όλα όσα συμβαίνουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δυστυχώς, ........

ο κ. διοικητής, εκτός από την άδικη μετακίνηση του συναδέλφου που εισηγήθηκε, με τις δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο μάς προσάπτει και κάποιες “κατηγορίες” αβάσιμες, οι οποίες μας προσβάλλουν βάναυσα ως υπαλλήλους του νοσοκομείου, ως εργαζόμενους και ως Κυπαρίσσιους. Διατείνεται πως στην Τεχνική Υπηρεσία δεν κάνουμε τίποτα. Μάρτυς είστε κι εσείς, κε Γιαννόπουλε, που είστε κάτοικος της πόλης, αλλά και με την επαγγελματική σας ιδιότητα συχνά επισκέπτεστε το Νοσοκομείο και βλέπετε, όπως όλοι, πως το νοσοκομείο έχει αλλάξει όψη και μορφή, λειτουργικά και αισθητικά. Κι αυτό, σας διαβεβαιώ και μπορείτε να το διαπιστώσετε κι εσείς, έχει γίνει και με τη μεγάλη συμμετοχή και συμβολή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Έχουν εκτελεστεί πάρα πολλά έργα από την Τεχνική μας Υπηρεσία. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να προσφέρουμε. Δουλεύω 24 χρόνια και πάντα όλοι οι συνάδελφοι συνέδραμαν σε ό,τι τους ζητήθηκε και μπορούσαν να το κάνουν. Και το αποτέλεσμα αυτό, η αλλαγή του Νοσοκομείου προς το καλύτερο, ως προς την κτηριακή υποδομή, οφείλεται και στην Τεχνική Υπηρεσία…

[…] Με το έγγραφό του, προς την 6η ΥΠΕ, ο διοικητής αναφέρει πως είμαστε υπεράριθμοι και υποαπασχολούμαστε και πρότεινε τη μετακίνηση του συναδέλφου. Θεωρούμε την πρόταση για μετακίνηση, όχι σωστή, παράλογη και άδικη».
Στη συνέχεια, σημείωσε πως οι λόγοι που επικαλείται, για τη στελέχωση του γραφείου έκδοσης εισιτηρίων, δεν ευσταθούν, αφού ο νόμος και ο κώδικας άλλα ορίζουν. Συγκεκριμένα, για να γίνει μετακίνηση υπαλλήλου πρέπει να υπάρχει συνάφεια του αντικειμένου, γνώση και εμπειρία: «Πώς ένα υδραυλικός, ένας ηλεκτρολόγος θα χειριστεί υπολογιστή, όταν δε γνωρίζει; Πώς θα γράψει ιατρικές ορολογίες, όταν δε γνωρίζει;».

Όπως ανέφερε ακόμη, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του γραφείου, αλλά ακόμη και αν υπήρχε, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με διοικητικό προσωπικό.
«Με όλα αυτά, στην Τεχνική Υπηρεσία βρισκόμαστε υπό καθεστώς ψυχολογικής πίεσης. Είναι “διαλυτικά” τα φαινόμενα αυτά, δυστυχώς…», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή δουλεύουμε υπό άσχημες συνθήκες… Έχει μείνει το νοσοκομείο χωρίς υδραυλικό μετά τη μετακίνηση του συναδέλφου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άλλος συνάδελφος με πρόσωπο της οικογενείας του που δεν του επιτρέπουν να εργάζεται για κάποιο διάστημα. Τι θα γίνει αν παρουσιαστεί κάποια υδραυλική βλάβη στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ή στα χειρουργεία;».

Κατά τον κ. Πρασσόπουλο, «σύμφωνα με την πρόταση του καθηγητή Λιαρόπουλου, το νοσοκομείο μας θα υπάγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει και τι αυτό σημαίνει, πέραν της κοινής διοίκησης, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του… Ο κίνδυνος ελλοχεύει. Με το έγγραφο του κ. διοικητή, που λέει ότι είμαστε αρκετοί και να μας μετακινήσουν σε άλλες μονάδες, το μέλλον κρίνεται αβέβαιο… Δεν ξέρω αν έτσι αρχίσει το “ξήλωμα” με τις μετακινήσεις από το νοσοκομείο μας. Αυτό το έγγραφο μου θυμίζει την “κερκόπορτα”, να πέσει η πόλη από μέσα…

Καλώ και το δήμαρχο Τριφυλίας να πάρει θέση. Αξιόλογος συνδικαλιστής, αγωνιστής ήταν, να πάρει θέση για το νοσοκομείο και για αυτά που συμβαίνουν».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και αν οι εργαζόμενοι χρειάζονται βήμα έκφρασης ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ το βήμα αυτό θα το βρουν στο Φιλιατρά News.
Γιατί αυτό το blog έχει αποδείξει στα τρία περίπου χρόνια ζωής του ότι πρώτα και κύρια είναι στο πλευρό του απλού πολίτη - απλού εργαζομένου.

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Επιστολή σε Σπυρόπουλο για ταλαιπωρία

Για την ταλαιπωρία που υφίστανται ηλικιωμένοι άνθρωποι και άλλοι ασφαλισμένοι, περιμένοντας από τα χαράματα στα ιατρεία του ΙΚΑ μήπως καταφέρουν να εξυπηρετηθούν, διαμαρτύρεται με επιστολή της στο διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο η Ένωση Συνταξιούχων του ΙΚΑ Καλαμάτας.

Η Ένωση Συνταξιούχων ζητεί ........

επίσης τη στελέχωση της υγειονομικής μονάδας με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει, παρέχοντας στους ασφαλισμένους τις υπηρεσίες που δικαιούνται. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εδώ και αρκετούς μήνες, στο ΙΚΑ Καλαμάτας, μονάδα υγείας, παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και ταλαιπωρία από συνταξιούχους, αλλά και γενικότερα από τους ασφαλισμένους εργαζόμενους, διότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια.

Αυτό οφείλεται στην έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, όπως πρόσφατα μας ενημέρωσε και ο αναπληρωτής διευθυντής της υγειονομικής μονάδας του ΙΚΑ Καλαμάτας.
Το να περιμένουν ασφαλισμένοι και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, κυριολεκτικά από τα χαράματα έξω από το κτήριο του ΙΚΑ, προκειμένου να πάρουν σειρά να υποβληθούν σε μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις και να φεύγουν άπραγοι, διότι τα κουπόνια προτεραιότητας είναι λίγα, λόγω της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, είναι απαράδεκτο και η κατάσταση αυτή μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.
Επιβάλλεται όπως το ταχύτερο δυνατόν οι ειδικότητες αυτές επανδρωθούν από το απαιτούμενο προσωπικό, για την άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Στείλατε στον Ροβέρτο επιστολή;;; Α καλα..... Σίγουρα με το που την διάβασε την πέταξε στα σκουπίδια και δεν θα κάνει τίποτα.
Εδω σε δήμαρχο και Υφυπουργό έδωσε προφορική διαβεβαίωση ότι το ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων δεν θα κλείσει μεχρι να βρεθούν και να κουβεντιάσουν και όταν ήρθε η ώρα για την συνάντηση ο Ροβέρτος κρυβόταν σαν άντε να μην πω.
Τα είχε καταγγείλει ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας. Δεν τα λέμε εμείς......


ΔΟΥ Καλαμάτας Πλαστά τιμολόγια επιστροφής ΦΠΑ Αγροτών

Περιπτώσεις στις οποίες έχει γίνει χρήση πλαστών τιμολογίων έφερε στο φως έλεγχος της ΔΟΥ Καλαμάτας σε αιτήσεις αγροτών για την επιστροφή του ΦΠΑ.

Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ........

ο διευθυντής της ΔΟΥ Καλαμάτας Φώτης Μαθιόπουλος, είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιος έλεγχος και αφορά στα δικαιολογητικά τα οποία έχουν υποβάλει οι αγρότες για την επιστροφή του ΦΠΑ.

Τρεις κατηγορίες

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχουν προκύψει από τον έλεγχο για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του Ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Ν. 2859/2000, οι περιπτώσεις έχουν χωριστεί από τη ΔΟΥ Καλαμάτας σε τρεις κατηγορίες:

1. Στην Υπηρεσία υποβλήθηκαν συνολικά 10.035 αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ ποσού μέχρι 5.000 ευρώ ανά αίτηση. Από τις αιτήσεις αυτές, κατά το στάδιο της ηλεκτρονικής διασταύρωσης, απορρίφθηκαν 197 και 3 ελέγχονται, καθόσον υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι έχουν υποβληθεί εικονικά τιμολόγια. Για τους λοιπούς δικαιούχους, το ποσό του φόρου που δικαιούνταν επιστράφηκε.

2. Επίσης, στην Υπηρεσία υποβλήθηκαν συνολικά 72 αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ ποσού από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αίτηση. Από τις αιτήσεις αυτές, κατά το στάδιο της ηλεκτρονικής διασταύρωσης, απορρίφθηκαν 2. Από τις υπόλοιπες, 18 επιλέχθηκαν για έλεγχο, καθόσον κατά την πρώτη επεξεργασία προέκυψαν στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω ελέγχου. Για τους λοιπούς δικαιούχους, επιστράφηκε το δικαιούμενο ποσό.

3. Τέλος, στην Υπηρεσία υποβλήθηκαν συνολικά 53 αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ ποσού άνω των 10.000,00 ευρώ. Από αυτές, κατά το στάδιο της ηλεκτρονικής διασταύρωσης, απορρίφθηκε μία αίτηση, ενώ οι υπόλοιπες ελέγχονται. Από τους πρώτους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι με 15 αιτήσεις έχουν υποβληθεί συνολικά 307 πλαστά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4.444.062,00 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται, ενώ στις περιπτώσεις που υπάρχει παράβαση, σύμφωνα με το νόμο διώκονται ο εκδότης του πλαστού τιμολογίου και ο λήπτης, δηλαδή ο αγρότης ο οποίος το έχει υποβάλλει.

Θάρρος

Ληστεία σε Κυπαρισσία, διαρρήξεις σε Καλαμάτα

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ

Στο έλεος διαρρηκτών, ληστών και πάσης φύσεως κακοποιών βρίσκεται η Μεσσηνία, καθώς δεν υπάρχει, πλέον, ημέρα που να μην υπάρχουν κρούσματα μικρής ή μεγάλης εγκληματικότητας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 2.30, στην Τερψιθέα της Κυπαρισσίας, τέσσερις άγνωστοι έσπασαν την πόρτα της οικίας του 45χρονου Παναγιώτη Κουτσαναστάση, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, και αφού τον χτύπησαν, τον λήστεψαν. Στη συνέχεια, αφού τον έδεσαν μαζί με τη γυναίκα του, τράπηκαν σε φυγή.

Στο μεταξύ, με σπασμένες κλειδαριές .........

και ανοιγμένες πόρτες βρήκαν τα καταστήματά τους 5 ιδιοκτήτες της οδού Ψαρών στην Καλαμάτα. Οι διαρρήκτες «χτύπησαν» ένα κομμωτήριο, μία ψησταριά, ένα καφέ ουζερί, ένα φούρνο και ένα κατάστημα νυφικών- βαπτιστικών.

Αναλυτικά:

Τερψιθέα Κυπαρισσίας

Με ακάλυπτα πρόσωπα λήστεψαν και έδεσαν ανδρόγυνο


Με ακάλυπτα πρόσωπα τέσσερις άγνωστοι έσπασαν την πόρτα οικίας στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, εισήλθαν, απείλησαν και λήστεψαν ανδρόγυνο, τους έδεσαν και ετράπησαν σε φυγή με αυτοκίνητο. Το νέο αυτό κρούσμα εγκληματικότητας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 2.30, στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, στην οικία του 45χρονου Παναγιώτη Κουτσαναστάση, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Φιλιατρών. Σημειώνουμε πως η οικία του 45χρονου, στην οποία διαμένει με τη σύζυγό του και τα δύο τους ανήλικα παιδιά, είναι ακριβώς πάνω από το πρατήριο, στον όροφο.

Οι δράστες πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό, από τις εισπράξεις του πρατηρίου το τριήμερο, τις οποίες είχε στην οικία του ο 45χρονος, έναν φορητό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ έκαναν την ντουλάπα άνω – κάτω, ψάχνοντας και για άλλα χρήματα και αντικείμενα. Μάλιστα, χτύπησαν τον 45χρονο στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός του, ζητώντας του χρήματα, ενώ με το χέρι του ο ένας εκ των δραστών έκλεισε το στόμα στη σύζυγο του 45χρονου, χωρίς ωστόσο να πειράξουν τον 11χρονο γιο τους που, ακούγοντας τους θορύβους, ξύπνησε και πήγε στο δωμάτιο των γονιών του. Ο δεύτερος, 7χρονος, γιος τους κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε κάτι.

Σοκαρισμένος από την περιπέτεια που πέρασε και προβληματισμένος από τα κρούσματα που σημειώνονται στην περιοχή, ο Παναγιώτης Κουτσαναστάσης περιέγραψε στο «Θ» τις σκηνές τρόμου που έζησε: «Στις 3 παρά 20 περίπου ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο, καθώς, όπως είδαμε μετά, σπάσανε την αλουμινένια πόρτα της εισόδου και έπεσε κάτω. Πριν προλάβω να καταλάβω κάτι, να συνειδητοποιήσω τι γίνεται, όρμησαν τέσσερα άτομα στο δωμάτιό μου. Με ακινητοποιήσανε, με χτυπήσανε, ενώ ακινητοποίησαν και τη σύζυγό μου… Δε φορούσαν κουκούλες, μόνο γάντια. Ζητούσαν “τα λεφτά, τα λεφτά, πού είναι τα λεφτά;”. Τους οδήγησα εκεί που είχα τα χρήματα και τους τα έδωσα. Δεν ήταν Έλληνες, ξένοι ήταν, αλλά μιλούσαν καλά τη γλώσσα, όχι σπαστά όπως όταν κάποιος είναι λίγο καιρό στην Ελλάδα. Θα είναι χρόνια εδώ… Αλβανοί δεν είναι, απ’ ό,τι κατάλαβα. Ή Ρουμάνοι ή Βούλγαροι ή δεν ξέρω τι μπορεί να είναι…
Αφού τους δώσαμε τα λεφτά, μας δέσανε, χέρια – πόδια, και φύγανε… Ευτυχώς που δεν είχαμε χειρότερα. Έχω και δύο παιδιά που είναι μικρά. Το ένα, ευτυχώς, δεν ξύπνησε καθόλου, το άλλο ξύπνησε, τρομοκρατήθηκε, αλλά δεν το πειράξανε καθόλου…
Δε φορούσαν κουκούλες, τους είδαμε, γάντια φορούσαν μόνο, δεν έβγαλαν μαχαίρια ή όπλα, δεν τους έχω ξαναδεί...».

Η σύζυγός του μας είπε με τη σειρά της πως «με το που άνοιξα τα μάτια, μου έκλεισαν το στόμα με το χέρι… Φοβήθηκα πολύ, για τα παιδιά που ήταν στο διπλανό δωμάτιο… Έψαξαν και την ντουλάπα και όταν πήραν τα χρήματα, μας έδεσαν με ταινία… Όταν έφευγαν ακούσαμε θόρυβο από αυτοκίνητο. Με αυτοκίνητο έφυγαν…».
Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει η το Α.Τ. Κυπαρισσίας.

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Μπαράζ διαρρήξεων σε 5 καταστήματα στην οδό Ψαρών


Μπαράζ κλοπών σημειώθηκε προχθές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε καταστήματα της οδού Ψαρών. Κοινό τους σημείο, οι γυάλινες πόρτες.
Με σπασμένες κλειδαριές και ανοιγμένες πόρτες βρήκαν, λοιπόν, τα καταστήματά τους 5 ιδιοκτήτες και συγκεκριμένα, ένα κομμωτήριο, μία ψησταριά, ένα καφέ ουζερί, ένας φούρνος και ένα κατάστημα νυφικών και βαπτιστικών.

Από την ταμειακή

Οι διαρρήξεις εκτιμάται ότι έγιναν μεταξύ 3.00 και 5.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ οι δράστες το μόνο που αναζητούσαν ήταν χρήματα και είδη αξίας.
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος βαπτιστικών, απέναντι από το Διοικητήριο, κα Αθανασία Βούρλα, το βρήκε το πρωί που πήγε να ανοίξει παραβιασμένο. Οι δράστες είχαν διαρρήξει την κλειδαριά στη γυάλινη πόρτα και είχαν αφαιρέσει από την ταμειακή μηχανή ό,τι κέρματα υπήρχαν, τα οποία η κα Βούρλα υπολογίζει στα 30 με 40 ευρώ. Ευτυχώς δεν πείραξαν τίποτε άλλο από το κατάστημα.
Όπως είπε στο «Θ», είναι η δεύτερη φορά που την κλέβουν, αφού το 2003 και ενώ ήταν απασχολημένη μέσα στο κατάστημα, κάποιος μπήκε και άρπαξε από την τσάντα της το πορτοφόλι. Κατά την ίδια, η ανεργία και η φτώχεια, δυστυχώς, φέρνουν αύξηση της εγκληματικότητας.

5 κλοπές σε 2 χρόνια

Ακριβώς δίπλα από το κατάστημα βαπτιστικών, οι δράστες διέρρηξαν την κλειδαριά της γυάλινης πόρτας του υποκαταστήματος του φούρνου «Κουταλά». Όπως τόνισε η υπεύθυνη κα Μαρία Πατικοπούλου, οι δράστες δεν πείραξαν κάτι, αλλά ούτε και βρήκαν να πάρουν.
Τρίτος στόχος τους ήταν το καφέ ουζερί του κ. Αλέξη Χρονόπουλου. Και σε αυτή την περίπτωση διέρρηξαν την κλειδαριά στη γυάλινη πόρτα και, αφού έψαξαν το κατάστημα, πήραν περίπου 50 ευρώ σε κέρματα από την ταμειακή μηχανή, καθώς και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αξίας περίπου 200 ευρώ.
Όπως σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος, μέσα σε δύο χρόνια έχουν γίνει 5 διαρρήξεις στο κατάστημά του. Ωστόσο, εκτιμά ότι οι διαρρήξεις αυτές γίνονται από ερασιτέχνες που αναζητούν λίγα χρήματα, ίσως και τοξικομανείς για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Στη συνέχεια οι δράστες διέρρηξαν τη διπλανή ψησταριά «Γεύση και Φαντασία» και παραδίπλα το κομμωτήριο.





Θάρρος

Έρμαιο συμμοριών το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ

Στο έλεος των «κυνηγών μετάλλου» βρίσκεται το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, ειδικά μετά την κατάργηση πολλών δρομολογίων και σταθμών που πλέον έχουν απομείνει αφύλακτοι. Δυο ακόμη κρούσματα κλοπής καταγράφηκαν στην Ηλεία και την Μεσσηνία, όπου οι δράστες είχαν στόχο τις ράγες των σιδηροδρομικών γραμμών.

Οι άνδρες του αστυνομικού ........

τμήματος Κυπαρισσίας έπιασαν στα πράσα τους τρεις άνδρες την στιγμή που λεηλατούσαν μια υπαίθρια αποθήκη του ΟΣΕ που βρίσκεται στην διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στην περιοχή του Καλού Νερού Μεσσηνίας. Οι δυο από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά ο τρίτος -ένας 38χρονος από την Αίπεια- συνελήφθη ενώ φόρτωνε σε ένα γερανοφόρο όχημα 31 κομμάτια από ράγες που είχαν κοπεί με οξυγόνο!

Ο 38χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε πληρωθεί 150 ευρώ από δυο αγνώστους για να μεταφέρει τις ράγες, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν κλεμμένες! Όμως, διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες που έφερε το γερανοφόρο φορτηγό του ήταν πλαστές και έτσι οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας που του άσκησε δίωξη, όρισε τακτική δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο. Οι δυο συνεργοί του αναζητούνται.

«Κυνηγοί μετάλλων» χτύπησαν και στον υπαίθριο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού στην Βάρδα Ηλείας, από τον οποίο έκλεψαν δέκα ειδικά κλειδιά των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, αξίας 2.000 ευρώ.

Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΟ
ΣΗΚΩ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ .... ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ...


Συγχωνεύονται από την Τετάρτη 5 νοσοκομεία! - Στον εισαγγελέα στέλνει ο υπουργός στοιχεία για διαπάθιση χρήματος

Από αύριο γίνεται συγχώνευση πέντε νοσοκομείων ΙΚΑ (τέσσερα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη) ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να γράφουν σε συνταγολόγια του ΙΚΑ.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος αύριο το πρωί θα καταθέσει την εισαγγελία πρωτοδικών στοιχεία για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Επίσης ανακοίνωσε τη .........

συγχώνευση προνιακών δομών από 91 που είναι σήμερα σε 22 ενώ είπε ότι έως το τέλος του χρόνου θα εξοικονομηθούν άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ από το φάρμακο σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. Εως τα μέσα Ιουνίου θα δοθεί νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, ενώ θα ισχύσει μείωση 2,5% στα κέρδη των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών.

Ακόμη, τονίστηκε, πως το 2012 θα υπάρξει περιορισμός των δαπανών των ταμείων μέσω του Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε 7,2 δισ. ευρώ από 10.6 δισ. ευρώ το 2009. Ο ΕΟΠΥΥ θα ξεπεράσει τα ταμεία όπως τα ξέρουμε σήμερα. Οποιος γιατρός είναι στον Οργανισμό θα γράφει φάρμακα για όλους τους ασφαλισμένους.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) όρισε την 1η Ιουνίου ως ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων, για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ «Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία. Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη ποιότητας είναι δικαίωμα»,αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει ότι «η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως "περιττό βάρος" για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών».

«Δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και πόρων. Θέλουν φτηνή και κακής ποιότητας περίθαλψη. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δεν είναι επιχειρήσεις. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι περικοπές στο ΕΣΥ κοστίζουν πολύ σοβαρά στην υγεία. Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsit

Μειώνονται ΦΠΑ και φόροι, ανοίγει ο δρόμος κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Η κυβέρνηση πήρε το «πράσινο φως» για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 23% σε 20% και από 13% σε 10% με στόχο να επιτευχθεί διακομματική συναίνεση που έθεσε ως όρο για να συνεργαστεί ο Α. Σαμαράς με τον Γ. Παπανδρέου σε κυβερνητικό επίπεδο γιατί ως γνωστόν η ΝΔ έθεσε ως προαπαιτούμενο τη μείωση της φορολογίας για να προσέλθει στο τραπέζι των σχετικών συζητήσεων.
Την ίδια, όμως, ώρα με πολύ ..........

σκληρούς όρους «κλείδωσε» το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015, με τη σύσταση ανεξάρτητου φορέα και την επίσπευση των κινήσεων σε μεγάλες εισηγμένες ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα την κρίσιμη διετία 2012-2013. Προς πώληση οδεύουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ενώ εντός του Ιουνίου πωλείται πάση θυσία το 10% ίσως και το 16% του ΟΤΕ και ανοίγει ο δρόμος για μαζικές πωλήσεις κρατικών ακινήτων, καθώς έως το τέλος του έτους υπάρχει δέσμευση να έχουν οριστεί επακριβώς χρήσεις γης. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει κλείσει η διαπραγμάτευση ευνοϊκά, ώστε να εκταμιευτεί κανονικά η πέμπτη δόση στα τέλη Ιουνίου.

Εκπληξη από ΦΠΑ
Σενάρια για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 23% στο 20% και από 13% στο 10% εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις στο να «χαμηλώσει» ο ΦΠΑ, μέτρο που εκτιμάται ότι θα δώσει μία «ανάσα» στην αγορά που πλήττεται από την ύφεση και τη μείωση της κατανάλωσης. Η απώλεια εσόδων που θα προκύψει στην περίπτωση μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες προτείνεται να αντισταθμιστεί από τη μετάταξη των υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό. Tο σχέδιο για τη μείωση του ΦΠA

Στο 20% από 23%
Mείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠA από 23% σε 20% που επιβάλλεται σε: ενδυση - υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, παροχή υπηρεσιών, έπιπλα - είδη οικιακής χρήσης.

Στο 10% από 13%
Mείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠA από 13% σε 10% που επιβάλλεται σε: τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, εισιτήρια.

Υπηρεσίες εστίασης
Mετάταξη των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.α.) στον υψηλό συντελεστή ΦΠA. Eξετάζεται η μετάταξη στον υψηλό ΦΠA και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως των υπηρεσιών ανακαίνισης παλαιών κατοικιών κ.ά.

****

Εντωμεταξύ σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας": Νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ετοιμάζει η Ε.Ε., σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμων Ευρωπαίων αξιωματούχων στο πρακτορείο «Ρόιτερ», με όρους που θα θυμίζουν διεθνή οικονομικό έλεγχο μετά την πτώχευση του 1893.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν στο «Ρόιτερ» ότι δίνεται μάχη με το χρόνο για τη χορήγηση νέων δανείων από τον επόμενο μήνα (Ιούνιο) και την αποτροπή μια χώρα της ευρωζώνης να κηρύξει πτώχευση. Σύμφωνα με δήλωση πηγής της Ε.Ε., υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν έκτακτες, επείγουσες και μη ανακοινώσιμες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το ύψους 65 δισ. ευρώ νέο πακέτο θα περιλαμβάνει μείγμα από δάνεια που θα δοθούν με βάση εγγυήσεις από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και θα χορηγηθεί υπό την προϋπόθεση νέων μέτρων που θα αφορούν τα έσοδα, καθώς και πρωτοφανή ενδελεχή εξωτερική εποπτεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

«Θα απαιτεί εγγυήσεις για νέα δάνεια και τεχνική βοήθεια από την Ε.Ε. -ανάμειξη της Ε.Ε. στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει αξιωματούχος της Ε.Ε., υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος.

Οι «Financial Times»

Στο ίδιο μήκος κύματος, χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Financial Times» υποστηρίζει ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγούσε σε πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, στην οποία θα περιλαμβάνεται διεθνής ανάμειξη στη συλλογή φόρων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αντάλλαγμα νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα». Τύφλα να 'χει ο διεθνής οικονομικός έλεγχος του 1898 (!).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πακέτο θα περιλαμβάνει κίνητρα προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να προχωρήσουν σε εθελούσια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, καθώς και νέο γύρο λιτότητας. Κατά τους «F.Τ.», οι χώρες της ευρωζώνης θα χρειαστεί να δανείσουν 30-35 δισ. ευρώ, πέραν των 110 δισ. ευρώ του αρχικού πακέτου.

Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο Ιταλός τραπεζίτης, μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, χαρακτηρίζει «παραμύθια» τα περί συντεταγμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κόβοντας με το μαχαίρι τη σχετική συζήτηση.

«Μια "συντεταγμένη" αναδιάρθρωση χρέους είναι "παραμύθια"», δηλώνει ο Σμάγκι. «Ακόμη και για μια χώρα που περιφρονούσε επί μια δεκαετία τους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης, μια αναδιάρθρωση χρέους ή έξοδος από το ευρώ θα ήταν σαν τη θανατική ποινή -η οποία έχει καταργηθεί στην Ε.Ε.», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τραπεζίτης.

«Αν η Ελλάδα πτωχεύσει, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα κατέρρεε. Θα χρειαζόταν τότε μια τεράστια κεφαλαιακή ενίσχυση -αλλά από πού θα προέρχονταν τα λεφτά;», αναρωτιέται ο Σμάγκι σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. Μοναδική... λύτρωση για την Ελλάδα, το ξεπούλημα...

Και ενώ από επιτρόπους μέχρι κεντρικούς τραπεζίτες εποφθαλμιούν την ελληνική περιουσία, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς θυμήθηκε ξανά την ιδέα του ευρωομολόγου, τασσόμενος με προχθεσινές δηλώσεις του υπέρ της «ξεχασμένης» λύσης για να βοηθηθεί η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση χρέους.

i-reporter

Πάτρα: Σκουπιδιάρικο πήρε φωτιά στη λαϊκή [ VIDEO ]

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι στην οδό Παναχαϊκού και Καποδιστρίου στην Πάτρα, την ώρα που το απορριμματοφόρο του δήμου καθάρισε το χώρο όπου λειτουργούσε η λαϊκή αγορά. Κάποια στιγμή άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από το όχημα που μάζευε τα σκουπίδια και σε πολύ λίγο οι περαστικοί είδαν φλόγες να ξεπετάγονται!

Το ευτύχημα ήταν ως στην ..........

περιοχή υπήρχε και η υδροφόρα του Δήμου Πατρέων που ακολουθούσε για να πλύνει το δρόμο από ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή αγορά και η αντίδραση των εργαζομένων που είδαν τη φωτιά στο απορριμματοφόρο ήταν άμεση και σωτήρια.

Οι ίδιοι έσβησαν τη φωτιά, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δείτε το βίντεο από το Patra TV



Στο διαδίκτυο τα στοιχεία απόδοσης των Δ.Ο.Υ.

Αναλυτικά στοιχεία της απόδοσης των Δ.Ο.Υ. σχετικά με τον χειρισμό υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, θα βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/doyaudit

Στην ανωτέρω διεύθυνση ........

υπάρχουν πίνακες με υποθέσεις που αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί μέσω διασταυρώσεων παραβατικής φορολογικής συμπεριφοράς και άλλων δράσεων.

Οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν τα στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, του τελευταίου 10ημέρου και το σύνολο από την αρχή του έτους, για κάθε Δ.Ο.Υ. Σε ξεχωριστό πίνακα αναφέρονται τα αποτελέσματα ανά ημέρα για όλες τις Δ.Ο.Υ. Στον κάθε πίνακα αναφέρεται το ποσοστό και ο αριθμός των υποθέσεων που έχουν κλείσει, ο μέσος όρος και το σύνολο του ποσού που βεβαιώθηκε (μέρος του οποίου μπορεί να έχει εισπραχθεί) καθώς και το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, από τους πίνακες προκύπτει ότι οι συνολικά 287 ΔΟΥ έχουν «κλείσει» 93.578 υποθέσεις, έχουν βεβαιωθεί πάνω από 305 εκατ. ευρώ ενώ οι εκκρεμείς υποθέσεις ανέρχονται στις 209.144.

Πάνω από το ένα τρίτο του συνολικού ποσού που έχει βεβαιωθεί πανελλαδικά, έχει προέλθει από τις ΦΑΕΕ και ΦΑΒΕ Αθηνών (62.459.786 ευρώ και 42.538.435 ευρώ, αντίστοιχα).

TVXS

Καλούνται στα ΚΤΕΟ οι μοτοσυκλέτες.

Απο τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων καλούνται να περάσουν τις μοτοσυκλέτες τους όλοι οι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών ανεξαρτήτως κυβισμού με άδεια κυκλοφορίας που αναγράφει διεύθυνση κατοικίας ή έδρα επιχείρησης στη Μεσσηνία.

Το πρόγραμμα που ...........

ανακοινώθηκε από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας αναφέρει ότι ο έλεγχος θα γίνει σύμφωνα με το τελευταίο νούμερο της πινακίδας κυκλοφορίας.

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 1 πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ 1η Ιουνίου με 31 Ιουλίου.

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 2 απο 1 έως 31 Αυγούστου

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 3 απο 1 έως 31 Σεπτεμβρίου

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 4 ολον τον Οκτώβριο

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 5 όλον τον Νοέμβριο

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 6 ολον τον Δεκέμβριο

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 7 όλον τον Ιανουάριο 2012

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 8 όλον τον Φεβρουάριο 2012

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 9 όλον τον Μάρτιο 2012

Όσες μοτοσυκλέτες έχουν πινακίδα που λήγει σε 0όλο τον Απρίλιο 2012

Φεύγουν τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα

Αποσύρονται από την Κυριακή όλα τα ασθενοφόρα από τους αθλητικούς χώρους ποδοσφαίρου επαγγελματικών κατηγοριών, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. «Κανένα αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ δεν θα παρκάρει, δεν θα αγκαζάρεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Ας τα βρουν τα θέματα ..........

μόνοι τους», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο για το θέμα της παρουσίας των ασθενοφόρων στους χώρους των αθλητικών διοργανώσεων. «Θα είναι σε ιδιαίτερη επιφυλακή τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ, αλλά στο ΕΚΑΒ», διευκρίνισε ο υπουργός.

Το θέμα της συνέντευξης, που ήταν η διατροφή και η άθληση, ανέπτυξε ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρήστος Αηδόνης. «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να διαμορφώσουμε μία νέα αντίληψη, μία νέα κουλτούρα που έχει να κάνει με τα θέματα της διατροφής και της άθλησης. 'Αρα, εκείνο, το οποίο κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να εισάγουμε με τις πολιτικές μας νέες συνήθειες στην καθημερινή ζωή όλων», είπε ο κ. Αηδόνης.

Ο υφυπουργός παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα «το ποδήλατο στη ζωή μας», που στόχο έχει τη διαμόρφωση δυνατοτήτων πρόσβασης σε κάθε πολίτη, σε αθλητικές υποδομές ή δραστηριότητες.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα -είπε ο υφυπουργός- έχει να κάνει με τη δημιουργία μίας νέας αντίληψης για τη χρήση του ποδηλάτου. Περίπου τέλη Ιουνίου θα εφαρμοστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, στον Αρχάγγελο Πέλλας και στη Σαμοθράκη.

Για το ποδήλατο στην Αθήνα έχουν επιλεγεί τρεις βάσεις ποδηλάτου, στην Ακρόπολη, το Θησείο και τη Μητρόπολη, όπου θα υπάρχουν από 25 ποδήλατα και ηλεκτρονικά θα δίνεται η δυνατότητα χρέωσης χωρίς ο χρήστης να πληρώσει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο χρήστης να έχει πιστωτική κάρτα για να παίρνει το ποδήλατο από αυτά τα σημεία και να το αφήνει σε όποιο σημείο θέλει αφού κάνει είτε τη μετακίνησή του είτε την άθλησή του.

Στη Θεσσαλονίκη έχει επιλεγεί ενέργεια, η οποία έχει σχέση με την ενεργειακή άθληση και σύνθημα: «Πράττειν ενέργεια, green bikes». Στον Λευκό Πύργο θα τοποθετηθούν στατικά ποδήλατα σε κολώνες της ΔΕΗ. Σε αυτά τα ποδήλατα ο κάθε πολίτης μπορεί να ασκηθεί και παράλληλα να παράξει ενέργεια. Θα υπάρχουν 10 βάσεις χωρητικότητας 2 ποδηλάτων.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά τον ορεινό δήμο Αρχαγγέλου-Πέλλας και το τέταρτο τη Σαμοθράκη.

«Πρέπει να πάμε σε πολιτικές αυτής της μορφής οι οποίες στο μέλλον συνδυαστικά θα μας δημιουργήσουν παραδείγματα, όπως αυτά του 'Αμστερνταμ που το 1980 ξεκίνησαν με μηδέν ποδήλατα στην πόλη και σήμερα 70% των μετακινήσεων γίνονται με ποδήλατο», είπε ο κ. Αηδόνης και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι το πρόγραμμα, έπειτα από έναν χρόνο, να περάσει στους δήμους». Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, «σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, 71% των πολιτών θα ήθελαν να έχουν ως μέσο μεταφοράς το ποδήλατο, αλλά δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα». Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει τεράστια ωφέλεια υγείας από τη χρήση του.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα ακολουθήσουν επιχειρησιακά σχέδια που αφορούν τη δημιουργία Πάρκων Υγείας, καθώς και δράσεις, που αφορούν τη διαμόρφωση διαδρομών άθλησης στην πόλη.

Παράταση στις ασφαλιστικές για συμμόρφωση στους νέους κανόνες για τις αποζημιώσεις

EΩΣ τις 17 Ιουνίου 2011 παρατείνεται η προθεσμία συμμόρφωσης των ασφαλιστικών εταιριών με την απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη διαδικασία διακανονισμού και καταβολής αποζημίωσης στους δικαιούχους του κλάδου ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου.

Η απόφαση της TτE ξεκαθαρίζει .........

το τοπίο στις σχέσεις ασφαλισμένων και ασφαλιστικών εταιριών σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις από τροχαίο ατύχημα. Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως επόπτης της ασφαλιστικής αγοράς, με πράξη του διοικητή της Γ. Προβόπουλου διευκρινίζει ορισμένα θέματα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διακανονισμού των ζημιών, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων και ειδικότερα ξεκαθαρίζει τι νοείται ως «απάντηση», «πραγματογνωμοσύνη επί υλικών ζημιών», «ιατρική πραγματογνωμοσύνη», «πραγματογνωμοσύνη συνθηκών ατυχήματος», «εκτίμηση συνθηκών ατυχήματος», «υπεύθυνος διοίκησης», «τελεσίδικες αποφάσεις», «Σύστημα Aμεσης Πληρωμής» (ΣΑΠ) και «φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος».

Επίσης ορίζεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες εκδίδουν και τηρούν

υποχρεωτικά Φακέλους Ασφαλιστικών Περιπτώσεων (ΦΑΠ), Αρχείο Φακέλων Ασφαλιστικών Περιπτώσεων (ΑΦΑΠ), αρχείο στατιστικών στοιχείων και αποδείξεις παράδοσης και παραλαβής εγγράφων. Η έκδοση, η τήρηση και η υποβολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος των στοιχείων και αρχείων αυτών είναι διαρκής οργανωτική υποχρέωση των εταιριών.

ΟΑΕΔ: Ανοίγει το πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΔ για την επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια ή μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να ........

επιχορηγηθούν μέχρι τρεις (3) μήνες, από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει στα 95 εκατ. ευρώ. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα θα οριστεί με νεότερη απόφαση του διοικητή.

Oσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής για τον μήνα Απρίλιο πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν αίτηση και για τον μήνα Μάιο και να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 30-4-2010 και στις 31-5-2010, για τον μήνα Μάιο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 31-5-2010, για τον μήνα Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 30-9-2010 και στις 31-5-2011 και για τον μήνα Οκτώβριο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό προσωπικού που απασχολούσαν στις 31-5-2011 και 31-10-2010. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και νέες επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, για το χρονικό διάστημα από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

Μυστήριο γύρω απο το θάνατο του 68χρονου που υποτίθεται ότι πέθανε από δάγκωμα οχιάς

Σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων έχει δημιουργηθεί, για τα αίτια θανάτου του 68χρονου Γερμανού στη Σάρτη Χαλκιδικής, που αρχικά αποδόθηκε σε δάγκωμα από οχιά. Τα ερωτήματα αυτά προκαλούνται δηλώσεις του ιατροδικαστή Ματθαίου Τσούγκα, με βάση τα συμπεράσματα από τη διενεργηθείσα νεκροψία.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε .......

η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, Μαγδαληνή Γαλάταλη, που έδωσε εντολή να διεξαχθούν νέες έρευνες.
«Ουδέποτε τον δάγκωσε φίδι», είναι η διαπίστωση που έκανε ο ιατροδικαστής, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης στο ταριχευμένο σώμα του 68χρονου. Η εξέταση έγινε σε χρονικό σημείο κατά την οποία η σύζυγος και οι συγγενείς του θανόντος είχαν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει η καύση της σορού στη γειτονική Βουλγαρία.

Ο κ. Τσούγκας εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι δεν βρέθηκαν ίχνη από δάγκωμα φιδιού, τονίζοντας ότι στην εξέταση που έκανε παρέστη ειδικός γιατρός για τα φίδια, καθώς και συνάδελφός του από το νοσοκομείο Λοιμωδών Παθήσεων Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, εντύπωση προκάλεσε στον κ. Τσούγκα το γεγονός ότι η σύζυγος του νεκρού «μετέφερε αρχικά τον 68χρονο σε κωματώδη κατάσταση και με το χέρι στον πάγο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου». Μάλιστα, όπως είπε, τη συνόδευε τρίτο πρόσωπο που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου ήταν αυτό που εξέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου, αναφέροντας ως αιτία θανάτου «καρδιακή ανακοπή πιθανότατα από δάγκωμα φιδιού». Ακόμη, ερωτήματα εγείρει -κατά τον ιατροδικαστή- η επίσπευση από πλευράς οικείων της διαδικασίας ταρίχευσης της σορού, ώστε να γίνει η καύση.
Όπως είπε ο κ. Τσούγκας, η αιτία θανάτου του ηλικιωμένου, που διέμενε μόνιμα στη Σάρτη Χαλκιδικής, είναι δυνατό να διαπιστωθεί από τον εργαστηριακό έλεγχο των σωματικών υγρών.

Πάνο Μπόζο για πάρε το θέμα λίγο αλλιώς γιατί θα βρείς.....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα διαβάζουμε στον τοπικό τύπο για τον διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνο Μπόζο.
Κατι για μετακίνηση εργαζόμενου γιατί δεν πειθάρχησε στην εντολή του Διοικητή κάτι κουφά δηλαδή που απ όσο θυμόμαστε ούτε ο προκάτοχος του ο Φώτης ο Δρούμπαλης δεν τολμούσε να κάνει. Εκανε άλλα όμως ....

Κ. Μπόζο, έχεις πάρει είδηση .........

ότι οι ίδιοι οι δικοί σου οι κομματικοί σε κράζουν; Έχεις πάρει πρέφα ότι σκάβεις μόνος σου τον λάκο σου και σε λίγο θα πέσεις ο ίδιος μέσα;

Κύριε Μπόζο για πάρε το τιμόνι λίγο αλλιώς γιατί θα βρεις σε ξέρα.....
Αφου φτάνουν να σε καταγγέλλουν και οι δικοί σου... από εκεί να καταλάβεις πόσο λάθος ρώτα έχεις χαράξει.
Δεν λέω ότι είσαι άτιμος. Απενατίας. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είσαι πολύ καθαρός και είναι προς τιμήν σου και μπράβο σου.
Είσαι όμως διοικητής του Νοσοκομείου και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ είναι να έχεις το νοσοκομείο σε σωστή λειτουργία και όχι να είσαι το κομματικό φερέφωνο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Να κάνουν προσλήψεις προσωπικού. όχι να ασκεί υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας καθήκοντα διοικητικού..... Δεν είναι έτσι....
Οσο είναι ακόμα νωρίς πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις σε ξέρα. Εμείς σε προειδοποιήσαμε.

Να ξέρεις όμως ότι αν φτάσουν στα χέρια μας μέσω της καφετζού μας ή του μέντιουμ μας τίποτα χαρτιά, έγγραφα κλπ κλπ εμείς να ξέρεις ότι θα τα βγάλουμε όλα στην φόρα.
Σε χαϊδεψαμε, σε νταντέψαμε, αλλα μέχρι ενός ορίου. Μην πειράζεις εργαζομένους. Δεν σου φταίνε τίποτα. Άφησε τους ήσυχους στα προβλήματα τους γιατί αντιμετωπίζουν χοντρά οικονομικά προβλήματα και αυτοί πληρώνουν την κρίση που δημιούργησαν οι από πάνω σου. Και αν πιέζεσαι από Αθήνα μεριά και μάλιστα από το υπουργείο, ρίξε κάνα διάολο σε όποιον σε πιέζει, όσο ψηλά και αν είναι. Υπέρ σου θα βγεί.

ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.... ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανδρέας Παπανδρέου: Ενας χαρισματικός και λαοφιλής ΗΓΕΤΗΣ.



Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου: Ο καταστροφέας της Ελλάδας.
Δείτε.......





ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΧΩΡΩΝ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Όλες οι βασικές γνώσεις για την επίδραση του δωματίου πάνω στο ηχητικό αποτέλεσμα του συστήματος σας και μερικές απλές πρώτες βοήθειες.

Ξοδέψατε μια περιουσία για .......

το ηχοσύστημα των ονείρων σας, το στήσατε με πολλή προσοχή και μεράκι στο μέρος όπου θα έμελλε να γίνει ο ιερός χώρος ακρόασης του σπιτιού σας αλλά μόνο προς κακή σας τύχη και έκπληξη διαπιστώσατε ότι ο χώρος αυτός δεν συνεργάζεται με την υπόλοιπη ηχητική αλυσίδα αλλοιώνοντας δραματικά το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Ο χώρος ακρόασης μαζί και τα υπόλοιπα μέρη της ηχητικής αλυσίδας, τα ενισχυτικά, τις πηγές και τα ηχεία είναι ένα αναπόσπαστο σύστημα που επηρεάζει άμεσα την τελική ποιότητα του ήχου.

Δυστυχώς όμως επικεντρώνοντας την προσοχή μας μόνο στα άλλα κομμάτια της ηχητικής αλυσίδας, τις περισσότερες φορές αγνοούμε την επίδραση που μπορεί να έχει ο χώρος στη μουσική που παίζουμε μέσα σε αυτόν. Βέβαια, αυτό εν μέρει είναι δικαιολογημένο μιας και οι περισσότεροι ζούμε σε διαμερίσματα όπου ο χώρος είναι πολύτιμο και ακριβό αγαθό και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να τον αλλάξουμε, αλλά και γιατί όλοι μας είμαστε, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ, περισσότερο γνώριμοι με τους ενισχυτές και τα ηχεία απ ότι με την ακουστική των χώρων. Αυτό μας έχει οδηγήσει στο να μυθοποιήσουμε τον χώρο ακρόασης και να αποκρύψουμε πίσω από ένα πέπλο μυστηρίου τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην ποιότητα της μουσικής. Τα μυστήρια του χώρου ακρόασης έχουν δώσει μάλιστα τροφή σε προκαταλήψεις που οδηγούν ως συνήθως σε λανθασμένες εκτιμήσεις και ενέργειες. Χτυπητό παράδειγμα είναι η παρεξηγημένη χρήση του όρου 'απορροφητικά υλικά' στην βελτίωση της ακουστικής ενός χώρου. Υπάρχει η αίσθηση ότι αν γεμίσουμε ένα χώρο με τέτοια υλικά θα βελτιώσουμε την ακουστική του πράγμα που είναι λάθος. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι μπορεί κανείς να συναντήσει συστήματα πολλών χιλιάδων ευρώ να σχετίζονται με χώρους τραγικής ηχητικής απόδοσης. Ένα άλλο σημείο συχνής παρεξήγησης είναι η σύγχυση των δυο βασικών παραγόντων στην ακουστική χώρου: των ιδιορρύθμων του δωματίου και της αντήχησης. Παρότι τα δυο φαινόμενα είναι συγγενικά και αλληλεπιδρούν, παρότι η προσπάθεια μεταβολής του ενός επηρεάζει και το άλλο καλό είναι να μπορούμε να τα αντιλαμβανόμαστε σαν ξεχωριστά φαινόμενα ώστε να κατανοούμε καλύτερα τους μηχανισμούς και κανόνες που αυτά διέπουν. Κάθε χώρος χαρακτηρίζεται από την αρχιτεκτονική του σχεδίαση και την εσωτερική διακόσμηση. Οι διαστάσεις ενός δωματίου ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τους ιδιόρρυθμους του δωματίου που μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια και δυσεπίλυτα ακουστικά προβλήματα. Αν βάλουμε να παίζει μουσική με έντονο περιεχόμενο μπάσων από δυο ηχεία σε ένα δωμάτιο και αρχίσουμε να περπατάμε σε διάφορα σημεία του εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η ένταση των χαμηλών συχνοτήτων αυξομειώνεται ανάλογα με τη θέση στο δωμάτιο.

Η αυξομείωση των χαμηλών συχνοτήτων ανάλογα με τη θέση στο δωμάτιο δεν οφείλεται στα ηχεία που είναι παντοκατευθυντικα σε αυτές τις συχνότητες αλλά στις γεωμετρικές διαστάσεις και ιδιότητες του δωματίου. Σε ένα κυβικό δωμάτιο τα φαινόμενα είναι εντονότερα από ότι σε ένα ακανόνιστου σχήματος ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο τόσο σε χαμηλότερες συχνότητες μεταφέρεται το φαινόμενο.

Η αντήχηση από την άλλη πλευρά είναι αυτή που κάνει κάθε χώρο να έχει τη δική του ακουστική ταυτότητα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι αν βρεθείτε σε ένα άδειο δωμάτιο και χτυπήσετε παλαμάκια ο ήχος που παράγεται δεν είναι κοφτός, αλλά συνεχίζεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να σβήσει.

Αυτό οφείλεται στην αντήχηση του χώρου. Αν επαναλάβετε το ίδιο πείραμα στον ίδιο χώρο αλλά πλήρως επιπλωμένο (όπως ένα κοινό καθιστικό) θα δείτε ότι το φαινόμενο δεν έχει την ιδία ένταση με την προηγούμενη περίπτωση. Έτσι στον πρώτο και στον δεύτερο χώρο θα έχουμε σαφώς διαφορετικά ακούσματα. Σήμερα υπάρχει ένας ολόκληρος κλάδος που ασχολείται με την ακουστική χώρων. Ειδικά εκπαιδευμένοι τεχνικοί εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα όργανα μέτρησης αναλαμβάνουν να αναλύσουν και σχεδιάσουν την ακουστική του χώρου βάσει της χρήσης του και του επιθυμητού χρόνου αντήχησης.

Ο ήχος σε κλειστό χώρο

Μια πηγή ήχου μέσα σε ένα δωμάτιο, όπως τα ηχεία μας, παράγει ηχητικά κύματα διαφόρων συχνοτήτων. Τα ηχητικά κύματα ξεκινούν από την πηγή και καθώς συναντούν διάφορα εμπόδια στον δρόμο τους συμπεριφέρονται ανάλογα, ακλουθώντας πάντα τους κανόνες των κυμάτων.

Δηλαδή ανακλώνται, διαθλώνται περιθλώνται η απορροφώνται. Όταν ένα κύμα συναντήσει κάποιο εμπόδιο του οποίου οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες από το μήκος κύματος και ισχύει ότι η γωνία πρόσπτωσης του κύματος θα είναι ιση με την γωνία ανάκλασης. Επίσης τα ηχητικά κύματα περιθλωνται, δηλαδή αλλάζουν διεύθυνση καθώς περνούν από μια ακμή. Ένα ηχητικό κύμα που διαπερνάει ένα αντικείμενο αλλάζοντας τη διεύθυνση του λέμε ότι διαθλάται. Καθώς το ηχητικό κύμα προσκρούει στα διάφορα αντικείμενα του χώρου ένα μέρος της ενέργειας τους μπορεί να ανακλάται, να διαθλάται η να περιθλαται, και ένα άλλο να απορροφάται, δηλαδή να χάνεται η στην πραγματικότητα η ενέργεια αυτή να μετατρέπεται σε θερμότητα. Η απορρόφηση των κυμάτων εξαρτάται από τον τύπο του υλικού που προσκρούουν επάνω και από τη συχνότητα του κύματος.

Τζάμια, λείοι τοίχοι και καθρέπτες έχουν πολύ μικρή έως ανύπαρκτη απορροφητικότητα και γι αυτό και τις λέμε ανακλαστικές επιφάνειες. Αντιθέτως, οι βαριές πτυχωμένες κουρτίνες, τα χαλιά και διάφορα πορώδη υλικά έχουν μεγάλη απορροφητικότητα.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να βελτιώσουμε την ακουστική του δωματίου;

Θα πρέπει να ξέρετε μερικά πράγματα για τα υλικά και τα αντικείμενα που συναντάμε στα σπίτια μας από ηχητική άποψη.

Τα χαλιά, οι κουρτίνες, οι μοκέτες απορροφούν περισσότερο τις υψηλές συχνότητες από τις μεσαίες και δεν κάνουν σχεδόν τίποτα στις χαμηλομεσαιες και στις χαμηλές.

Στην περιοχή των μπάσων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συντονισμένα πάνελ για να μπορέσετε να επέμβετε παραπάνω. Οι συνήθεις κατασκευές με τοίχους από τούβλο και τσιμέντο η άλλα σκληρά πατώματα ελάχιστα απορροφούν τα μπάσα.

Αντίθετα, τοίχοι και ταβάνια από γυψοσανίδα καθώς και οι υαλοπίνακες απορροφούν πολύ καλύτερα τα μπάσα από τα μεσαία και δεν απορροφούν καθόλου μεσουψηλες και υψηλές εφόσον είναι βαμμένα.

Όσο πιο άγριοι είναι οι τοίχοι τόσο περισσότερες υψηλές και μεσαίες απορροφούν. Στοκαρισμένοι και βαμμένοι τοίχοι απορροφούν ελάχιστα μεσαίες και υψηλές.

Το ξύλο απορροφά κυρίως τις υψηλές συχνότητες αν είναι χοντρό η κολλημένο σε τοίχο η πάτωμα. Το κλασσικό ξύλινο πάτωμα με το κενό από κάτω και το λουστράρισμα απορροφά πολύ καλύτερα τις χαμηλές συχνότητες.

Η παραπάνω παρατήρηση ισχύει και για τα άτομα που βρίσκονται στο δωμάτιο και τα οποία δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε. Τελικά για να ισορροπήσουμε το χρόνο αντήχησης θα χρειαστούμε επιφάνειες και αντικείμενα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θα χρειαστούμε και υλικά που απορροφούν τις υψηλές, που είναι άφθονα στο σπίτι μας αλλά και υλικά που απορροφούν μόνο τις χαμηλές που είναι σπανιότερα (π.χ. μεγάλους υαλοπίνακες, ελαφριάς κατασκευής τοίχους, συντονισμένα πάνελ κλπ). Τα διαφόρων χαρακτηριστικών υλικά πρέπει να είναι διασκορπισμένα στο δωμάτιο και όχι όλα σε ένα τοίχο. Σημαντικό ρόλο παίζει και η διάχυση του ήχου μας. Η διάχυση βοηθά πολύ την εξομάλυνση των διαφόρων ηχητικών χαρακτηριστικών. Είναι εύκολο να πετύχουμε διάχυση ακόμα με την ύπαρξη μικρών τραπεζιών, διακοσμητικών αντικειμένων, φωτιστικών, βιβλιοθηκών με βιβλία κ.α. Οι διάφοροι γραμμικοί ισοσταθμιστες σήματος δηλαδή ηλεκτρονικές διατάξεις που παρεμβάλλονται ανάμεσα σε προενισχυτη και τελικό ενισχυτή και ρυθμίζουν την απόκριση του σήματος σε πολλές περιοχές, μπορούν να δώσουν λύση κατά περίπτωση και ιδιαίτερα εάν είναι ψηφιακοί δηλαδή κάνουν την επεξεργασία με ψηφιακό σήμα. Συνήθως όμως αποφεύγονται γιατί και δεν λύνουν πολλά προβλήματα και προσθέτουν αλλοιώσεις στο ηχητικό μας σήμα. Η απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους καθώς και το αντίστροφο, δηλαδή να μην ενοχλούμε εμείς τους άλλους είναι εξαιρετικά δυσεπίλυτα προβλήματα, ιδιαίτερα σε έτοιμες κατασκευές. Όσοι τυχεροί φτιάχνετε κάτι από την αρχή και έχετε την οικονομική ευχέρεια μπορείτε να πάρετε διάφορες προφυλάξεις. Απευθυνθείτε σε ένα ειδικό γραφείο που αναλαμβάνουν τις ηχητικές μονώσεις των χώρων διασκέδασης η των στούντιο ηχογράφησης.