ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

"20 ΜΗΝΕΣ ΑΓΩΝΑΣ"ΑΘΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ..

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ youtube ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ 20 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ..
ΠΑΤΗΣΤΕ FLAG, ΩΣΤΕ ΤΟ VIDEO ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΩΣ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ YOUTUBE.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
EGKLHMATIKOTHTA.GR

Οδυσσέας Βουδούρης: Ποιοί και πώς "τα φάγανε"

Εν μέσω της θερινής ραστώνης του έτους 2005 ψηφίστηκε η ίδρυση του διαβόητου πλέον "Έργου Πολιτών". Επρόκειτο για μια προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να ελέγξει το εθελοντικό κίνημα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις

Σήμερα, διαβάζοντας τον φάκελο που ο Υπουργός Πολιτισμού στέλνει στον εισαγγελέα, τι μαθαίνουμε;

1. Ο επικεφαλής του ........

κρατικοδίαιτου οργανισμού που υποτίθεται θα προωθούσε την εθελοντική προσφορά στην χώρα μας, αμειβόταν με 9.500 € μηνιαίως. Οι προϊστάμενοι του Οργανισμού απολάμβαναν αποδοχές διπλάσιες από τις προβλεπόμενες στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
2. Παρά την ρητή πρόβλεψη από τον νόμο για έκδοση Κανονισμού Προμηθειών, αυτός δεν εκδόθηκε ποτέ και οι προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών γίνονταν με απευθείας ανάθεση από τον Πρόεδρο του Οργανισμού.
3. Όσον αφορά στις προμήθειες υπηρεσιών, το περιεχόμενό τους περιγραφόταν με τρόπο γενικό και χωρίς δέσμευση του αντισυμβαλλόμενου για την παράδοση κάποιου συγκεκριμένου έργου. Επιπλέον, το σύνολο σχεδόν αυτών των συμβάσεων αφορά στις αρμοδιότητες των ίδιων των υπαλλήλων του Οργανισμού. Επίσης, πόροι του οργανισμού κατευθύνονταν σε αμοιβές εξωτερικών συνεργατών για δράσεις που δεν συνάδουν με τον σκοπό του Οργανισμού (πάνω από 0,5 εκ. € το 2011). Με απλά λόγια, ο Οργανισμός πλήρωνε κάποιους αρεστούς για να μην κάνουν την δουλειά, που είχε υποχρέωση να κάνει ο ίδιος ο Οργανισμός!
4. Και βέβαια οι προσλήψεις γίνονταν με το γνωστό "Greek system" (ανάλογου των "Greek statistics" εκείνης της εποχής): χωρίς τήρηση της διαδικασίας αξιολόγησης, ούτε των όρων της προκήρυξης και χωρίς βαθμολόγηση των υποψηφίων. Και επειδή προφανώς οι πελατειακές πιέσεις θα ήταν αφόρητες, προσλαμβανόταν περισσότερα άτομα απ' όσα αναφερόταν στην προκήρυξη (εκτός και αν αυτό εντασσόταν στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας!).

Τα στοιχεία αυτά στάλθηκαν στον εισαγγελέα. Η πρώτη αντίδραση οποιουδήποτε λογικού πολίτη θα είναι προφανώς: επιτέλους! Είναι όμως αυτό ικανοποιητικό; Δεν είμαι σίγουρος. Και αναρωτιέμαι τα εξής:
1. Τι δουλειά κάνει το Ελεγκτικό Συνέδριο αυτής της χώρας; Εκτός του να κόβει τους καφέδες που μπορεί να κεράσει ένας οργανισμός κάποιους προσκεκλημένους, και εκτός να καθυστερεί τα πάντα με τις γραφειοκρατικές του αγκυλώσεις, αξιολογεί τι δουλειά κάνουν ή δεν κάνουν οι οργανισμοί που υποτίθεται ότι ελέγχει; Και πότε θα ασχοληθούμε σοβαρά με αυτή την πληγή της δημόσιας διοίκησης;
2. Όταν το 2005 και το 2006, με άλλους εθελοντές από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, καταγγείλαμε δημοσίως, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, την πολιτική απάτη που συνιστούσε η ίδρυση ενός κρατικοδίαιτου γραφειοκρατικού οργανισμού με δηλωμένο σκοπό την χειραγώγηση του εθελοντικού κινήματος και με μοιραία εξέλιξη την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, γιατί νοιώσαμε ως "φωνή βοώντος εν τη ερήμω";
3. Όταν πλέον είχε φύγει η κυβέρνηση που γέννησε και κάλυψε το "Έργο Πολιτών" και, ως νεοεκλεγείς βουλευτής πλέον, μπόρεσα να καταθέσω, στις 17/4/2010, στην Βουλή επισήμως ερώτηση για την υπόθεση αυτή, γιατί έλαβα μια επιφανειακή απάντηση και πέρασαν 14 μήνες για να αποκαλυφθεί αυτό που μαθαίνουμε τώρα;

Επιτέλους, αλλά με μια πικρή γεύση. Και με την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη αυτής της χώρας θα δικαιώσει το όνομά της.

Ξέσπασε πολιτικό θέμα με τον διοικητή του νοσοκομειου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζο

Ομαδική παραίτηση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυπαρισσίας.

Πολιτική θύελλα ξέσπασε στην Κυπαρισσία με αφορμή την 100% ΠΑΡΑΝΟΜΗ Απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζου να στείλει με απόσπαση υπάλληλο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας στον Πύργο γιατί αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση του διοικητή να απασχολούνται άτομα της τεχνικής υπηρεσίας στην έκδοση του εισιτηρίου (το γνωστό σε όλους μας 5ευρω) για την εξέταση τους στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με δημοσίευση του blog .........

Trifilia Press η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυπαρισσίας παραιτήθηκε σύσσωμη προκειμένου να δικαιωθεί ο υπάλληλος που αδίκως υπέστη την βάρβαρη αντιμετώπιση του Παναγιώτη Μπόζου στέλνοντας τον στον Πύργο Ηλείας για παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Συγκεκριμμένα το Blog Trifilia Press αναφέρει:

Σε ομαδική παραίτηση προχώρησε η συντονιστική της Τ.Ο. του Πα.Σο.Κ. Κυπαρισσίας, μετά απο τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Νοσοκομείο της Τριφυλιακής πρωτεύουσας. Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν σ΄αυτή την ενέργεια.

Συγκεκριμένα το κείμενο αναφέρει:...
"Καταγγέλουμε το από 12-05-2011 με αρ. πρωτ. 4583 έγγραφο του διοικητή του Γ.Ν. Κυπαρισσίας Μπόζου Παναγιώτη, με το οποίο ζητά από την προϊστάμενή του αρχή τη μετακίνηση του υπαλλήλου του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Χριστακόπουλου Χρήστου η οποία και υλοποιήθηκε, με σκοπό τον παραδειγματισμό των υπολοίπων υπαλλήλων.
Τέτοιες συμπεριφορές κρίνονται τουλάχιστον αυταρχικές (φασιστικές) και δεν έχουν σχέση με την πολιτική του χώρου του ΠΑΣΟΚ.

Ύστερα από ενημέρωση της Ν.Ε., των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας και του γραμματέας του κόμματος, ενέργειες που απέβησαν άκαρπες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την συντονιστική της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυπαρισσίας.

Ζητάμε ως απλά μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ να καταδικαστεί η πράξη αυτή του διοικητή και να δικαιωθεί ο υπάλληλος με την επιστροφή του στη θέση του στο νοσοκομείο"
Ακολουθούν οι υπογραφές των παραιτηθέντων μελών.

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Πληθαίνουν καθημερινά οι περιπτώσεις γνωστών και φίλων που μου λένε ότι αγόρασαν μια πανάκριβη συσκευή σε μια πολύ χαμηλή τιμή.

Και ότι όλες αυτές οι συσκευές ήταν μέσα στο κουτί τους μαζί με τα καλώδια.

Και ότι δυστυχώς οι .........

περισσότερες από αυτές είχαν βλάβες όταν πηγαίναν να τις λειτουργήσουν.

Θα πρέπει λοιπόν να σας ενημερώσω, πριν διαβάσετε αυτά που ακολουθούν, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) το τηλέφωνο είναι, όπως το αποκαλούμε, μαϊμού και σε καμία περίπτωση δεν σας προτείνουμε να το αγοράσετε εάν δεν συνοδεύεται από απόδειξη αγοράς και βιβλίο οδηγιών στα ελληνικά.

Η αγορά μιας μεταχειρισμένης συσκευής κινητής τηλεφωνίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, έστω και αν φαίνεται τέτοια. Το κινητό τηλέφωνο κρύβει μέσα του πολλά μυστικά τα οποία φυσικά δεν φαίνονται σε αυτόν που πάει να το αγοράσει. Θα σας συμβουλεύσουμε πριν αγοράσετε μια συσκευή να διαβάσετε με προσοχή αυτά που ακολουθούν για να μην βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να πληρώσετε μια συσκευή που θα σας δημιουργεί μόνο προβλήματα.

Κατ αρχάς θα προτιμήσετε για την αγορά σας ένα κατάστημα που εμπορεύεται συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το οποίο θα σας διαβεβαιώσει ότι η συσκευή που θα πάρετε δεν θα παρουσιάσει προβλήματα την επόμενη ημέρα. Φυσικά θα πρέπει να σας δώσει και κάποια εγγύηση καλής λειτουργίας της συσκευής.

Εάν παρόλα αυτά αποφασίσετε να αγοράσετε την συσκευή σας από κάποιον άλλον εκτός καταστήματος, θα πρέπει η προσοχή σας να εστιαστεί σε μερικές βασικές λεπτομέρειες που είναι οι πιο κάτω.

Η πρώτη σας κίνηση, φυσικά, θα είναι να ανάψετε το τηλέφωνο. Παρατηρείστε με προσοχή εάν υπάρχουν λεκέδες η στίγματα μέσα στην οθόνη. Εάν δείτε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι υπάρχει υγρασία στο τηλέφωνο, όποτε σε αυτή την περίπτωση δεν αγοράζετε την συσκευή όσο φτηνή και αν είναι.

Στην συνέχεια, θα βγάλετε την μπαταρία και θα παρατηρήσετε με προσοχή τους πόλους της. Εάν παρατηρήσετε ίχνη σκουριάς η αλλοίωση του χρώματος του χαλκού (πρασινάδα) αυτό σημαίνει ότι και πάλι το τηλέφωνο έχει υγρασία οπότε αποφύγετε την αγορά. Επίσης για τον ίδιο λόγο θα δείτε και τις επαφές που μπαίνει η κάρτα (εάν δηλαδή και εκεί παρατηρείται αλλοίωση του χρώματος).

Η επόμενη κίνηση θα είναι, εάν βέβαια σας το επιτρέψει ο ιδιοκτήτης, να βάλετε μια κάρτα δικτύου στο τηλέφωνο. Εάν δεν σας επιτρέψει κάτι τέτοιο, τότε, χαρίστε του τη συσκευή και δοκιμάστε αλλού την τύχη σας.

Θα βάλετε λοιπόν την κάρτα στο τηλέφωνο, θα το ανάψετε, και θα δείτε εάν υπάρχει δίκτυο. Πραγματοποιήστε μερικές κλήσεις και παρατηρήστε την κατάσταση της μπαταρίας. Εάν μετά από αυτή τη χρήση η μπαταρία έχει χάσει γραμμή η γραμμές, σημαίνει ότι είναι προβληματική, πολυχρησιμοποιημένη, οπότε και σε αυτή τη περίπτωση δεν θα αγοράσετε την συσκευή, εκτός και αν επιθυμείτε να αλλάξετε μπαταρία.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τα κουδούνια της συσκευής. Πολλοί ξεχνούν να το δοκιμάσουν και αν δεν δουλεύουν οι κλήσεις σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι το τηλέφωνο είναι βρεγμένο.

Μετά από όλα αυτά και εφ όσον παρατηρήσετε με προσοχή όλη τη συσκευή από την εξωτερική της μεριά για να δείτε την κατάσταση της από φθορές λόγω χρήσης, η από σπασίματα στα πλαστικά κάνετε και την τελευταία κίνηση: ανάψτε τη συσκευή και πληκτρολογήστε *#06# (δεν χρειάζεται να υπάρχει κάρτα στο τηλέφωνο). Στην οθόνη της συσκευής θα εμφανισθεί ένας δεκαπενταψήφιος αριθμός (το ΙΜΕΙ της συσκευής) ο οποίος θα πρέπει να συμφωνεί με τον αριθμό που υπάρχει γραμμένος κάτω από την μπαταρία του τηλεφώνου. Εάν δεν συμφωνεί αυτό σημαίνει ότι η πλακέτα του τηλεφώνου είναι αλλαγμένη και το τηλέφωνο είναι στην γλώσσα της αγοράς, μαϊμού. Θα πρέπει να προσέξετε αυτός ο αριθμός να αναγράφεται έξω από το κουτί και μάλιστα να υπάρχουν και ταμπελάκια αυτοκόλλητα με τον ίδιο αριθμό, εάν δεν υπάρχει αυτός ο αριθμός στην συσκευασία τότε το τηλέφωνο είναι μαϊμού και ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ όσα χρήματα και αν σας ζητήσουν. Μετά από όλα αυτά και παραβλέποντας το γεγονός ότι το τηλέφωνο μπορεί να είναι κλεμμένο, εφόσον σας αρέσει και έχει και συμφέρουσα τιμή τότε μπορείτε να το αγοράσετε. Καλή επιτυχία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν !! !! !! !! !! !! !! !!

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ
1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (άγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ .
2. Αντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα μ...ε τις ζέστες τα πραγματικά ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτά !!!!
3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικά, αλλά αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικά !!!!!...............)
4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).
5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έλ ι σ σ α. Είναι εξαιρετικά και τα καλύτερα από όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6. Αντί για .. προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.
7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ,Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ, κλπ κλπ μόνο ελληνικά
9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.
10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικές επιχειρήσεις !!!
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel , Kent , Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων Αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΌΨΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΏΣ !!!! Δείτε τις επιπτώσεις τους: Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:

1.Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
2.Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του ότι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.
Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!
2.Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ
3.Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά,Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα , οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!!
4.Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!! ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ : ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μάλιστα απ ότι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλά και απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων στηριξ' τε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυά από ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!! Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων. Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - όχι από το όνομα μόνο, , αλλά και από τον αριθμό στο BAR CODE... TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520 π.χ. 5 || 201287 || 470868 || > που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής
ΣΤΕΙΛΕΤΕ το ΠΑΝΤΟΥ

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

ΓΛΥΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!!!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΕΛΑΒΑ ΕΧΘΕΣ ΜΕΣΩ E-MAIL ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.Πρέπει να το διαβάσετε!!!!!!!!!!!!!
Φίλε .....( το ονομα μου )

Τον Οκτώβριο του 2010, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ . Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν με δυσκολία. Το περπάτημα γινόταν με μεγάλη δυσκολία... Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από το κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2011, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες.............Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. .. στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά της να είναι εξασφαλισμένα.

Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα (βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου.
Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της, και είπε ότι δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.

Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με e-mail και ρώτησα την αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης; Μου είπε ότι το έκανε. Και πως μάλιστα ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.

Της είπα να μην την ανοίξει και να σταματήσει να πίνει το σόδα διαίτης! Της έστειλα στο e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε στείλει. Η αδερφή μου μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει!

Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.

Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΥΠΕ για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη στην σόδα διαίτης .... και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο θάνατο.

Όταν έφτασε στη Φλόριντα στις 22 Μαρτίου, το μόνο που έπρεπε να πάρει ήταν ένα χάπι για τη δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη! Τώρα είναι καλά και οδεύει προς μια πλήρη ανάκαμψη. Και περπατάει! Δεν είναι σε αναπηρική καρέκλα! Το άρθρο έσωσε τη ζωή της.

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα? ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν!

Θα σας εξηγήσω γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη:
Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση ... Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.
Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι!

Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτoς, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi .

Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της - ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.

Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά.

Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.
Ναι! Ναι! Ναι! STOP σόδες διαίτης και να επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων!
Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες.

Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε αύξηση σωματικού βάρους!

Τα προϊόντα αυτά περιέχουν επίσης τη φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς.

Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση «δειγμάτων ιστών"

Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες αλλά ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύσει το σώμα μας!
Η ασπαρτάμη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς.
Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης.
Λοιπόν, ενημερωθήκατε τώρα!

Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε!>-

Μέχρι τις 15/6 τα κονδύλια για την αντιπυρική προστασία

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν διατεθεί στους δήμους όλης της χώρας τα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών της φετινής καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου, διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Ο κ. Όθωνας, στο περιθώριο ..........

ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση υπηρεσιών και φορέων της περιοχής, επισήμανε ότι τα χρηματικά ποσά που θα διατεθούν φέτος δεν θα είναι περιορισμένα, σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε θα δοθεί το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα διατεθούν άλλα 20 εκατομμύρια για τη μίσθωση εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Απαντώντας στις επικρίσεις συνδικαλιστών ότι φέτος καθυστέρησε σημαντικά η έναρξη της θερινής αντιπυρικής περιόδου, ενώ και ο κρατικός μηχανισμός δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, ότι ο προγραμματισμός εξελίσσεται κανονικά και διαβεβαίωσε ότι οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις θα βρίσκονται στη θέση τους, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στυλιανός Στεφανίδης, εμφανώς ενοχλημένος επιτέθηκε κατά των συνδικαλιστών πυροσβεστών λέγοντας ότι «οι συνδικαλιστές αγωνίζονται για να μην εκτελούν υπηρεσίες και να παίρνουν συνδικαλιστικές άδειες», ενώ διαβεβαίωσε και αυτός ότι το προσωπικό, τα μέσα και τα κονδύλια που θα διατεθούν για την αντιπυρική προστασία της χώρας θα είναι επαρκή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας, Γρηγόρης Τασούλας και Θεόδωρος Μπούφης και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Real.gr

ΜΝΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5.6.2011 ΣΤΙς 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΥΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ!

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ! ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ! ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ!

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: http://www.facebook.com/event.php?eid=128098680603820ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΗΜ.ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

O Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς αμέσως μόλις πληροφορήθηκε από τον τύπο την υπόθεση του νοθευμένου ελαιολάδου και τις διαστάσεις που έχει πάρει, ζήτησε από το Γενικό Χημείο του Κράτους σχετική ενημέρωση προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία του ονόματος και του κύρους του μεσσηνιακού ελαιολάδου.

Η Γενική Διευθύντρια του ..........

Γενικού Χημείου του Κράτους κ. Παπαθανασίου τον ενημέρωσε για τα παρακάτω:
«Ο ΕΦΕΤ κατόπιν καταγγελίας-παραπόνου ομογενούς από τη Νέα Υόρκη παρέλαβε δύο δείγματα ελαιολάδου, τα οποία προμηθεύτηκε σύμφωνα με δήλωσή του από την αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα δείγματα ελαιολάδου προσκομίστηκαν στη Δ’ Χ.Υ. Αθηνών του ΓΧΚ από υπάλληλο του ΕΦΕΤ και πήραν αριθμό δείγματος ΓΧΚ 015/386/2011 και 015/387/2011 (09/05/2011). Πρόκειται για δείγματα καταγγελίας (έκφραση παραπόνου περί νοθείας) και ανατέθηκαν σε δύο χημικούς για ανάλυση με βάση τον Κανονισμό ΕΟΚ 2568/91 όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Το δείγμα με αρ. 015/387/2011 προσκομίστηκε εις απλούν σε σφραγισμένο μεταλλικό δοχείο των 3 λίτρων με τις ενδείξεις:
«ΛΑΚΩΝΙΑ®»,
Παρθένο λάδι ελιάς
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
«LAKONIA®»
Extra Virgin Olive Oil of
KALAMATA
LOT* GF012511 Best before 01/25/12
COLD PRESSED
Imported Filiatra, Messinias, PRODUCT of Greece, Distributed by GOURMET FACTORY
HAUPPAGE, N.Y. 11788, Barcode 7 06950 12003 3.

Στο πλάι της συσκευασίας σχολιάζεται η καταγωγή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου: «Laconia Extra Virgin Olive Oil is produced from finest olives that are grown along the Mediterranean Coast».

Το δείγμα εξετάστηκε στο εργαστήριο μας που είναι αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, σύμφωνα με τις διαπιστευμένες κατά ISO/IEC 17025 μεθόδους όπως αυτές προβλέπονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2568/91 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Από τα αναλυτικά στοιχεία το δείγμα παρθένου ελαιόλαδου όπως δηλώνεται στη συσκευασία είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ (πιθανώς με πυρηνέλαιο και σπορέλαιο). Σημειώνουμε επίσης, ότι δεν πληροί τα κριτήρια του παρθένου ελαιόλαδου του κανονισμού των ΗΠΑ (United States Standards for Grades of Olive Oil and Olive – Pomace Oil, effective October 25, 2010).

Το ΓΧΚ κοινοποίησε στον ΕΦΕΤ τις εκθέσεις εξέτασης των δειγμάτων. Παράλληλα ο ομογενής ζήτησε και έλαβε από τον ΕΦΕΤ τις εκθέσεις εξέτασης των εν λόγω δειγμάτων.
Με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ (αρ. πρωτ. 8224/25-5-20111 Δ/νση Εργ. Ελέγχων ΕΦΕΤ) διοργανώθηκε στο Υπ. Εξωτερικών και με συμμετοχή του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύσκεψη στις 27-5-2011 για την εξέταση του παραπάνω θέματος καθώς αφορά ένα σημαντικό εθνικό προϊόν. Στη σύσκεψη αυτή προέκυψε, σύμφωνα με έγγραφο της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον, ότι ο όρος “KALAMATA EXTRA VIRGIN OLIVE OIL” και “KALAMATA” έχει κατοχυρωθεί ως εμπορικό σήμα από την εταιρεία Sirop Imports Inc., με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο στην αγορά του Σικάγου και της Ουάσιγκτον δεν βρέθηκαν τα προϊόντα που είχαν προσκομιστεί από τον καταγγέλλοντα. Η έρευνα από την πρεσβεία μας συνεχίζεται στην αγορά της Ν. Υόρκης.

Σημειώνεται ότι στην αγορά των ΗΠΑ δεν έχουν εφαρμογή τόσο ο Καν. (ΕΟΚ) 2568/91 και ο Καν. (ΕΚ) 1019/2002, όσο κα η σχετική κοινοτική νομοθεσία που αφορά σε προϊόντα «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)» και «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)».
Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε η περαιτέρω διερεύνηση του θέματος από το Υπ. Εξωτερικών, ώστε να διερευνηθούν όλοι οι οδοί (νομικοί, διοικητικοί) παρέμβασης της Ελληνικής Πολιτείας για την προστασία του ελληνικού ελαιολάδου. Ο ΕΦΕΤ ανέλαβε να διερευνήσει τη δυνατότητα παρεμβάσεων στο πλαίσιο συνεργασίας του με την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration, FDA).

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση επόμενης συνάντησης, μεταξύ ΕΦΕΤ και Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι σε εξέλιξη ενέργειες των εμπορικών ακολούθων των υπηρεσιών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω οι ενέργειες της Ελληνικής Πολιτείας.»
Μετά από την ενημέρωση που είχε ο κ. Κουσελάς, ήρθε σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη, τον ενημέρωσε σχετικά και του ζήτησε να συντονίσει ο ίδιος τις ενέργειες των εμπορικών ακολούθων της ελληνικής πρεσβείας μας στην Αμερική.

Ο κ. Κουσελάς θα παρακολουθήσει από κοντά τις ενέργειες των ελληνικών αρχών, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας, δυσφήμηση για το ΠΟΠ ‘Καλαμάτα’ και προβλήματα στον ΕΦΕΤ

Με τις υπ’ αριθμόν κατάθεσης 951/11-11-09 και 12267/29-06-10 ερωτήσεις μου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχα καταθέσει τον προβληματισμό μου σχετικά με την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων διαφύλαξης, τόσο της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ‘‘Καλαμάτα’’, όσο και της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), με σκοπό τη διατήρηση των υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών και την προστασία του τοπικού μας προϊόντος.

Τότε είχα καταθέσει τις .......

ερωτήσεις μου με αφορμή τις διαπιστώσεις Μεσσήνιων παραγωγών που είχαν παρουσιάσει σε σχετικές εκδηλώσεις προϊόντα ιταλικών εταιρειών τυποποίησης που χρησιμοποιούσαν ευρύτατα την ονομασία ‘‘Καλαμάτα’’ στις συσκευασίες τους, δίχως να γράφουν στην ετικέτα τον ορισμό «προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής προέλευσης» και δίχως να φέρουν το ευρωπαϊκό σήμα ένδειξης της καταχώρησης. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα αυτά ήταν της εταιρίας ‘‘Coop’’ με επωνυμία προϊόντος ‘‘Olive Kalamata’’ και της εταιρείας ‘‘Sacla’’ με επωνυμία προϊόντος ‘‘Olivoli le Kalamata’’, εκφράζοντας τότε την βεβαιότητα ότι την ονομασία προέλευσης ‘‘Καλαμάτα’’ εκμεταλλεύονται παράτυπα και παράνομα και άλλες εταιρείες του εξωτερικού.

Η διαπίστωση αυτή δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, καθώς εντοπίστηκε νέο όργιο νοθείας και δυσφήμησης του μεσσηνιακού ελαιολάδου και ειδικότερα του ονόματος “Καλαμάτα“ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Γενικού Χημείου του Κράτους που έγιναν σε ελαιόλαδο, το οποίο αγοράστηκε από σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης, δήθεν ‘‘Καλαμάτας’’ με το εμπορικό σήμα “Lakonia” που κυκλοφορεί σε εξευτελιστική τιμή (3,33 δολάρια/λίτρο) εδώ και πολλά χρόνια, έδειξαν ότι πρόκειται για μη κανονικό, νοθευμένο με πυρηνέλαιο και σπορέλαιο. Το προϊόν με την επωνυμία ‘‘Lakonia’’ ανήκει στην εταιρεία “Gourmet Factory” με έδρα το ‘‘Happauge, New York, USA’’.

Εμπρός σε αυτό το διαρκές όργιο παράνομης εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας επιτήδειων εις βάρος του αγροτικού κόσμου, οι τελευταίοι επιζητούν την εντατικοποίηση των ελέγχων και την ευαισθητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου επιτέλους να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ωστόσο, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου και Τροφίμων που διενεργεί, συντονίζει και διευθύνει τους ελέγχους σε όλα τα στάδια μετά την πρωτογενή παραγωγή φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Συγκεκριμένα, από τον επόμενο μήνα οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΦΕΤ μπαίνουν σε «καραντίνα», καθώς τα αρμόδια κλιμάκια δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ελέγχους εξαιτίας του περιορισμού του ανώτατου ορίου των εξήντα εκτός έδρας εργάσιμων ημερών. Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, στον οργανισμό επικρατεί αλαλούμ, με περιφερειακές διευθύνσεις υποστελεχωμένες, υπαλλήλους που αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα των μετακινήσεών τους αλλά και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ διευθύνσεων των Υπουργείων Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και των «Καλλικρατικών» δήμων, που το μόνο που προκαλούν είναι εκπτώσεις στο συνολικό έργο του φορέα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το άρθρο 9 του νόμου 3833/2010, το ανώτατο όριο μετακίνησης υπαλλήλων για εκτός έδρας υπηρεσίες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις εξήντα ημέρες ανά υπάλληλο σε ετήσια βάση. Ο περιορισμός αυτός που είχε στόχο το συμμάζεμα των δημοσιονομικών και την περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, όσον αφορά τον ΕΦΕΤ έχει ως αποτέλεσμα οι προβλεπόμενες από τη ρύθμιση εργάσιμες ημέρες μόλις και μετά βίας να επαρκούν έως τα μισά του χρόνου.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΕΤ είναι διαρθρωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι συνεχείς μετακινήσεις υπαλλήλων εκτός έδρας να είναι απαραίτητες. Ακόμη και για έναν τυπικό έλεγχο που μπορεί να προκύψει, για παράδειγμα, στην περιοχή του Ασπρόπυργου, ο ΕΦΕΤ είναι αναγκασμένος να στείλει κλιμάκιο από την Αθήνα. Και επειδή ακριβώς αρκετοί από τους ελέγχους προκύπτουν ύστερα από καταγγε­λίες προς τον ΕΦΕΤ, τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα για το τι θα συμβεί από δω και πέρα. Αδυναμία πραγματοποίησης ελέγχων σημαίνει και μεγαλύτερη ασυδοσία στην αγορά, καθώς και μεγαλύτερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ενδεικτικά, για το τελευταίο κρούσμα νοθείας και κερδοσκοπίας που εντοπίστηκε και το οποίο αναφέρεται παραπάνω, η ΕΑΣ Μεσσηνίας έχει αποφασίσει να κινηθεί νομικά, ωστόσο αναμένει το επίσημο έγγραφο του ΕΦΕΤ που μπορεί να κάνει τις αναλύσεις που χρειάζονται, προκειμένου να προβεί σε περαιτέρω παρεμβάσεις. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η ηγεσία του Υπουργείου για την προστασία της ονομασίας προέλευσης ‘‘Καλαμάτα’’ στη βρώσιμη ελιά και στο ελαιόλαδο και τι θα κάνει για να τιμωρηθούν επιτέλους οι εταιρείες που παρανομούν σε βάρος των ανωτέρω προϊόντων και των παραγωγών;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να άρει τον το ανώτατο όριο μετακίνησης υπαλλήλων για εκτός έδρας υπηρεσίες για τον ΕΦΕΤ, όπως για παράδειγμα προβλέπεται κατ’ εξαίρεση για τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, καθώς αδυναμία πραγματοποίησης ελέγχων σημαίνει και μεγαλύτερη ασυδοσία στην αγορά και συνεπώς μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία;

3. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την υποστελέχωση του ΕΦΕΤ, η οποία φτάνει έως και το 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων, καθώς από τους πεντακόσιους πενήντα εργαζομένους που προβλέπεται να διαθέτει ο φορέας, αυτή τη στιγμή οι εν ενεργεία δεν ξεπερνούν τους διακόσιους τριάντα;

4. Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης της εθνικής πολιτικής σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των τροφίμων;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Επιτρέψτε το ελεύθερο camping. Δώστε ζωή στα δάση.

Του πρώην διαχειριστή μας

Πολλά γράφονται κάθε καλοκαίρι, σχετικά με το ελεύθερο camping και πολλές είναι οι ενοχλήσεις που αρχίζουν να δέχονται οι εισαγγελικές, αστυνομικές, αλλά και αυτοδιοικητικές αρχές για το θέμα από συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών.

Οι μεν επικαλούνται τον ........

νόμο 392 ΦΕΚ 199 Α΄ / 31.07.1976. Έναν νόμο που –σημειωτέων – ψηφίστηκε το 1976 μετά την δικτατορία όπου στο άρθρο 10 παράγραφο 2 αναφέρει ότι «απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παρυφές δηµόσιων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Ψηφισμένος τότε για να προσδώσει νομικό μανδύα στην εκδίωξη τσιγγάνων και των χίπις της τότε εποχής.
Τον τότε παράλογο νόμο έρχεται να τον ενισχύσει ο Ν. 2163 ΦΕΚ 118 Α΄ / 19.07.1993 που προσθέτει στους απαγορευμένους χώρους τις παραλίες και απαγορεύει στους ιδιώτες και τους καταστηματάρχες να φιλοξενήσουν στον δικό τους χώρο πάνω από ένα τροχόσπιτο. Μια νομική διάταξη που σήμερα εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους μιλάμε καθαρά για οικονομικά συμφέροντα. Αυτά σε νομικό μόνο επίπεδο γιατί σε επίπεδο συντάγματος τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Σύμφωνα με το Άρθρο 5 του συντάγματος και το άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα, η απαγόρευση χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, μέσω κατασκήνωσης εκεί, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητας, το οποίο κατοχυρώνεται και συνταγματικά.

Οι δε, υπέρμαχοι του ελεύθερου camping οι Free Campers (= ελεύθεροι κατασκηνωτές) όπως αυτοαποκαλούνται είναι άνθρωποι σοβαροί, οικογενειάρχες, που πρώτα και κύρια αγαπούν την φύση, αγαπούν την καθαριότητα διότι μέσω αυτής της διαδικασίας (του ελεύθερου camping) μαθαίνουν να φροντίζουν και να κρατάνε καθαρό τον χώρο στον οποίο ζουν με την οικογένεια τους, αλλά και να σέβονται και τους διπλανούς του συγκατασκηνωτές.
Είναι άνθρωποι εξαιρετικά κοινωνικοί, επιδιώκουν την γνωριμία και την παρέα των υπολοίπων συγκατασκηνωτών, λατρεύουν τη φύση, και την ζωή στην ύπαιθρο.
Οι υπέρμαχοι του ελεύθερου camping, κάνουν λόγο για στάση ζωής, φιλοσοφία διακοπών, ξεβόλεμα, ταλαιπωρία, καθημερινότητα κοντά στη φύση, απόλυτη ελευθερία, στέρηση πολυτέλειας, ακόμα και νεανικό καπρίτσιο.

Υπάρχουν τόσες απόψεις για το ελεύθερο κάμπινγκ όσες και οι ιστορίες που έχουν να διηγηθούν όσοι το έζησαν έστω και για μία φορά στη ζωή τους –και είτε το λάτρεψαν είτε το μίσησαν.
Το αν θα το λατρέψεις, εξαρτάται από το πόσο έχεις κουραστεί από την υπερβολή του δυτικού πολιτισμού, τι αισθήματα τρέφεις για την «αξιοποίηση» του φυσικού τοπίου και μέχρι ποιο σημείο φτάνει η αγάπη σου για τη φύση.
Αναμφισβήτητα είναι ξεβόλεμα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί ή αν θέλετε να φανεί ισάξιο, με την πρώτη βουτιά στη θάλασσα, αξημέρωτα και πριν την πρώτη γουλιά καφέ. Σίγουρα είναι η απόλυτη ελευθερία.

Πάνω –και πριν– από όλα, όμως, είναι σίγουρα εμπειρία, από εκείνες που θυμάσαι για πολλά χρόνια μετά. Διότι, όσο κι αν φοβάσαι τα έντομα, όσες φορές κι αν ξεμείνεις από κρύο νερό, ο έναστρος ουρανός πριν κοιμηθείς, η θάλασσα σε απόσταση λίγων μέτρων από το «κρεβάτι», η πρωινή βουτιά σε “prive” κρυστάλλινα νερά είναι εικόνες που χαράσσονται βαθειά στην μνήμη σου και σίγουρα δεν ξεχνιούνται εύκολα.
Δεν θα ξεχάσεις ποτέ την γνωριμία με την διπλανή οικογένεια, που κατασκηνώνει λίγα μέτρα πιο πέρα από σένα, δεν θα ξεχάσεις την βραδινή παρέα που κάνατε, τις όμορφες στιγμές που περάσατε, την αλληλεγγύη που είχατε μεταξύ σας όταν η αστυνομία φαινόταν στην περιοχή σταλμένη ή βαλτή αν θέλετε από τους επαγγελματίες που διαθέτουν οργανωμένη επιχείρηση camping και που λόγω της ελεύθερης κατασκήνωσης, θίγονται τα συμφέροντα τους.

Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες πέσαμε σε ένα παλιό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το 2007 με τον Δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και τις απόψεις του για το ελεύθερο camping..
Ηλεία: Άγρυπνοι φύλακες του δάσους οι παραθεριστές

Κόντρα στην ισχύουσα νομοθεσία και στα συμφέροντα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και υπέρ του ελεύθερου κάμπινγκ τάσσεται ευθέως ο δήμαρχος της Ζαχάρως Ηλείας, Πανταζής Χρονόπουλος.

Στο πανέμορφο παραλιακό δάσος της Ζαχάρως, που βρίσκεται στα νότια του νομού Ηλείας δίπλα από τη γνωστή λιμνοθάλασσα και τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα περνούν τις διακοπές τους κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ.

«Υπολογίζουμε ότι τη θερινή περίοδο περισσότερα από 4.000 άτομα, όλων των κοινωνικών τάξεων, γιατροί, δικηγόροι, φοιτητές και εργάτες, έρχονται μαζί με τις οικογένειές τους εδώ στο πανέμορφο δάσος μας για να κάνουν τις διακοπές τους και να νιώσουν ελεύθεροι από το άγχος της πόλης. Κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ μέσα στο δάσος, αλλά και πλησίον της παραλίας και, εκτός ολίγων εξαιρέσεων, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα μαζί τους», δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Ζαχάρως, Π. Χρονόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ελεύθερο κάμπινγκ στο δάσος και στην παραλία του Καϊάφα φέρνει χρήματα στα μαγαζιά της πόλης και σχετική κίνηση καθώς σχεδόν όλοι βγαίνουν για να διασκεδάσουν στα γύρω νυχτερινά καταστήματα.

Το πιο σημαντικό; «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται με τις σκηνές και τα τροχόσπιτά τους κάθε καλοκαίρι αποτελούν κατά κάποιο τρόπο και τους άγρυπνους φύλακες του πανέμορφου δάσους μας. Αυτοί οι άνθρωποι, βαθιά συνειδητοποιημένοι ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, είναι οι "φύλακες-άγγελοι" του δάσους και γι' αυτό ποτέ στον συγκεκριμένο χώρο δεν έχει σημειωθεί φωτιά», λέει ο κ. Χρονόπουλος.

Δίπλα τους κάθε καλοκαίρι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ με τους γονείς και τους καθηγητές τους και άτομα που έχουν ενταχθεί σε ειδικά προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και ποτέ δεν σημειώθηκε το παραμικρό.

Τις πρωτοποριακές απόψεις του δημάρχου Ζαχάρως δεν συμμερίζονται όμως οι ιδιοκτήτες των γύρω ξενοδοχείων, οι οποίοι συχνά με φορτικό τρόπο απαιτούν από τις αστυνομικές αρχές να επιβάλλουν τον νόμο και να απομακρύνουν τους... ενοχλητικούς. Ορισμένες φορές στο παρελθόν κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να λασπολογήσουν κατά των ελεύθερων κατασκηνωτών διαδίδοντας φήμες για διακίνηση ναρκωτικών κ.λπ., πράξεις που διαψεύδει κατηγορηματικά ο δήμαρχος της Ζαχάρως.

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας επιβεβαίωσαν τις σχετικές καταγγελίες, πλην όμως διευκρίνισαν ότι πάντα η παρέμβασή τους γίνεται με ήπιους τόνους και υπό μορφή συστάσεων, τις οποίες σχεδόν πάντα δέχονται οι πολίτες και απομακρύνονται από τον σχετικό χώρο.
Πριν από περίπου ένα μήνα ο Μεσσηνιακός τύπος είχε γράψει για την σύσκεψη του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια, με την εισαγγελέα Κυπαρισσίας παρουσία του εκπροσώπου της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, και του Λιμενικού Σταθμού με φορείς που όπως υποστηρίζουν πλήττονται οικονομικά από το Ελεύθερο camping.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την πίεση την έχουν ασκήσει συγκεκριμένοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Camping για να μην επιτραπεί η ελεύθερη κατασκήνωση στην περιοχή της Ελαίας η οποία ανήκει πλέον διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας στην Μεσσηνία.

Γνωρίζουμε ότι από τους εμπλεκόμενους στην σύσκεψη υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπέρ του Ελεύθερου camping καθώς οι αναφορές που έχουν από τους υφιστάμενους τους είναι εξαιρετικές σε σχέση με την φύλαξη του δάσους αλλά και την καθαριότητα που επικρατεί μετά την αποχώρηση των κατασκηνωτών.
Οι επαγγελματίες της περιοχής από την άλλη τάσσονται αναμφισβήτητα υπέρ των Ελεύθερων κατασκηνωτών καθώς οι άνθρωποι αυτοί τρώνε στις ταβέρνες τους και ενισχύουν την τοπική οικονομία.
Θέλουν να έρχονται Ελεύθεροι κατασκηνωτές, σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζονται μεταξύ τους και η παρέα που γίνεται τόσο ανάμεσα στους κατασκηνωτές όσο και ανάμεσα στους μαγαζάτορες και τους κατασκηνωτές είναι μοναδική.

Το Ελεύθερο camping λοιπόν μόνο θετικά έχει για μια περιοχή καθώς η παρουσία ανθρώπων στο δάσος αποτρέπει αρρωστημένα μυαλά να πλήξουν τον πνεύμονα οξυγόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι όπου υπάρχουν κατασκηνωτές δεν υπάρχουν και πυρκαγιές.
Ο Δήμος Τριφυλίας θα πρέπει να επιτρέψει στην περιοχή μας (στα διοικητικά όρια του δήμου) την Ελεύθερη κατασκήνωση και ειδικά τώρα με την δύσκολη οικονομική συγκυρία που υπάρχει να δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς τους ανθρώπους με περιορισμένα οικονομικά να κάνουν διακοπές στην πανέμορφη περιοχή μας με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος για εκείνους,
Επαναλαμβάνουμε ότι η παρουσία ανθρώπων στο δάσος 24ωρες το 24ωρο είναι η καλύτερη δυνατή βοήθεια για την φύλαξη του δάσους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι άγρυπνοι φρουροί του πρασίνου, και της ζωής που δίνει ένα δάσος.

Κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα δυο άντε τριών επαγγελματιών (εκ των οποίων ο ένας ανήκει σε άλλη διοικητική περιφέρεια από αυτήν της Πελοποννήσου (ανήκει στην περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου) ο Δήμος πρέπει πρώτα και κύρια να σκεφτεί τα παραπάνω σχετικά με την φύλαξη και καθαριότητα του χώρου από τους Ελεύθερους Campers ακολουθώντας το παράδειγμα και την πυγμή του Δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου που πάει κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα λίγων.
Κακά τα ψέματα. Αυτός που θέλει οργανωμένο camping θα πάει σε οργανωμένο.
Αυτός που δεν θέλει οργανωμένο δεν θα πάει σε οργανωμένο αλλά δεν θα μπορεί να έρθει εδώ για ελεύθερο καθώς θα αναμένει από στιγμή σε στιγμή καταγγελία για να φύγει.
Αυτό κ. Δήμαρχε πρέπει να αποφευχθεί. Η Τριφυλία χρειάζεται τουρισμό. Χρειάζεται και τον Ελεύθερο τουρισμό.
Άλλωστε στην αφίσα του κινήματος πολιτών που ήδη κυκλοφορεί γίνεται λόγος για κατανάλωση των προϊόντων που παράγουμε και να κάνουμε Τουρισμό Ελληνικά. Όταν δυο - τρεις επαγγελματίες θέλουν να απαγορευθεί το Ελεύθερο camping τότε για ποιόν Ελληνικό τουρισμό μιλάμε;

Τασσόμαστε ΥΠΕΡ του Ελεύθερου camping και προτείνουμε στον Δήμαρχο Τριφυλίας να επιτρέψει τον Ελεύθερο τουρισμό στην περιοχή μας και να μην ακούει τους δυο τρεις επαγγελματίες που έχουν οικονομικό συμφέρον από την εφαρμογή ενός άδικου και παράλογου νόμου ο οποίος στο κάτω κάτω της γραφής αντίκειται και στο άρθρο 5 του συντάγματος της Ελλάδος. Είναι κάτι που ως δήμος θα μας αποφέρει μόνο θετικά και μηδαμινά αρνητικά.

Δυσφορία για τη φορολόγηση των ημιυπαίθριων

Δυσφορία εκφράζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την φορολόγηση των ημιυπαίθριων, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις που υπήρχαν από το υπουργείο Οικονομικών ότι οι χώροι που θα τακτοποιηθούν δεν θα υπόκεινται σε φορολογία.

Σύμφωνα με πηγές από το ........

υπουργείο Περιβάλλοντος, η Τίνα Μπιρμπίλη δεν είχε γνώση της σχετικής εγκυκλίου που προβλέπει ότι όσοι πλήρωσαν και δήλωσαν τους ημιυπαίθριους, τελικά θα φορολογηθούν.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της κατοικίας τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία.

Τα επιπλέον τετραγωνικά των ημιυπαίθριων χώρων που τακτοποιήθηκαν καθώς και όσων αφορούν κλειστά γκαράζ, πιλοτές και αποθήκες που υπήχθησαν στη ρύθμιση, θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης, για τον προσδιορισμό του ακαθάριστου εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση, καθώς και για την φοροαπαλλαγή που αφορά την έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων όπως και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Οι φορολογούμενοι αυτοί που υπήχθησαν στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα πρέπει να τους δηλώσουν στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλουν στην εφορία το 2012. Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα περιλαμβάνονται εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ, Δημήτρη Κουσελά.

Στην εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δηλωθούν οι ημιυπαίθριοι στη φορολογική δήλωση καθώς και για τον πώς θα φορολογούνται αν πρόκειται στο μέλλον να μεταβιβαστούν ( με αγοραπωλησία, γονική παροχή κ.α.).

Επίσης, διευκρινίζεται ότι οι τακτοποιούμενοι ημιυπαίθριοι χώροι, αν δεν έχει γίνει κάποια αγοραπωλησία ή μεταβίβαση (γονική παροχή, δωρεά, κλπ), τότε δεν απαιτείται να αναγραφούν στο έντυπο Ε9. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αναγραφούν στο έντυπο. Στην περίπτωση αυτή (της αναγραφής τους στο έντυπο Ε9) θα πρέπει να συμπεριληφθούν στους κύριους χώρους του ακινήτου.

Σε μεταβιβάσεις ακινήτων με τακτοποιούμενο ημιυπαίθριο, τα τετραγωνικά του θα τα συμπεριλάβουν στη δήλωσή τους οι νέοι ιδιοκτήτες, ενώ σε περίπτωση επικαρπίας- ψιλής κυριότητας, θα συμπεριληφθούν στη δήλωση τόσο των επικαρπωτών όσο και των ψιλών κύριων.

Αν κατά την αγορά τους οι ημιυπαίθριοι είχαν μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης, υπάγονται σε φόρο μεταβίβασης. Οι χώροι αυτοί όταν μεταβιβάζονται, συνοδεύονται από πιστοποιητικό βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης που εκδίδει το ΥΠΕΚΑ.

Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα του υπουργείου Οικονομικών:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 :

Φορολογούμενος δεν είχε δηλώσει καθόλου ή είχε δηλώσει στους βοηθητικούς χώρους ημιυπαίθριο χώρο 15 τ.μ. που βρίσκεται σε δηλωθέν διαμέρισμα κυρίων χώρων 100 τ.μ.

Ο ημιυπαίθριος αυτός χώρος τακτοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2010.

Περίπτωση α: Μετά την τακτοποίηση, και εάν δεν έχει ακολουθήσει κάποια άλλη μεταβιβαστική πράξη, δεν απαιτείται να γίνει μεταβολή στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και επομένων ετών, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή.

Περίπτωση β: Το Φεβρουάριο του 2011 ο φορολογούμενος μεταβίβασε την ψιλή κυριότητα στην κόρη του με γονική παροχή.

Το 2012 και οι δυο υπόχρεοι, τόσο η κόρη -ψιλός κύριος όσο και ο πατέρας- επικαρπωτής, οφείλουν να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων συμπεριλαμβάνοντας τον ημιυπαίθριο χώρο στους κύριους χώρους (ο μεν πατέρας δηλώνοντας μεταβολή η δε κόρη το νέο ακίνητο).

Περίπτωση γ: Το Φεβρουάριο του 2011 το διαμέρισμα πωλήθηκε.

Ο μεν αγοραστής θα δηλώσει το διαμέρισμα και τον ημιυπαίθριο χώρο στους κύριους χώρους, ο δε πωλητής θα διαγράψει το ακίνητο αναγράφοντάς το όπως το είχε δηλώσει αρχικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 :

Φορολογούμενος στη δήλωση στοιχείων ακινήτων προηγούμενων ετών συμπεριέλαβε στους κύριους χώρους διαμερίσματός του κλειστό ημιυπαίθριο. Στη συνέχεια τακτοποίησε τον εν λόγω ημιυπαίθριο.

Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τροποποιήσει το Ε9, αφαιρώντας τον ημιυπαίθριο, διότι έχει ήδη απεικονίσει την πραγματική κατάσταση του ακινήτου του.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα και με την περ. α της παρ. 5 του ν. 3897/2010, τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3 :

Φορολογούμενος τακτοποίησε το έτος 2010 υπόγειο χώρο, που σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ήταν αποθήκη ή χώρος στάθμευσης, σε κατοικία.

Περίπτωση α: Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων είχε δηλωθεί ως αποθήκη ή χώρος στάθμευσης, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια.

Σε αυτή την περίπτωση, μετά την τακτοποίηση, δεν απαιτείται τροποποίηση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και επομένων ετών, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή.

Περίπτωση β: Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων δεν είχε δηλωθεί καθόλου ο εν λόγω χώρος.

Σε αυτή την περίπτωση υποβάλλεται δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011, στο οποίο θα εμφανίζεται το ακίνητο ως κατοικία.

Περίπτωση γ: Μετά την τακτοποίηση ο ιδιοκτήτης προβαίνει σε πώληση του εν λόγω ακινήτου μέσα στο έτος 2010.

Σε αυτή την περίπτωση ο μεν αγοραστής θα αποτυπώσει το ακίνητο στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως κατοικία, ο δε πωλητής δε θα κάνει κάποια ενέργεια πλην της τυχόν διαγραφής του ακινήτου, εφόσον το είχε συμπεριλάβει σε δήλωση στοιχείων ακινήτων προηγούμενων ετών.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4:

Φορολογούμενος τακτοποιεί το 2010 ολόκληρο το ισόγειο κτιρίου (pilotis) τον οποίο είχε μετατρέψει σε κατοικία το 2009.

Περίπτωση α: Αν ο χώρος αυτός δεν είχε αναγραφεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2010, o υπόχρεος θα πρέπει να υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων 2011 προκειμένου να τον δηλώσει στην πραγματική του κατάσταση.

Περίπτωση β: Αν ο χώρος αυτός είχε αναγραφεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων 2010 ως αποθήκη ή ως θέση στάθμευσης, μετά την τακτοποίηση δεν απαιτείται να δηλωθεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως κατοικία.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 5 :

Μεταβιβάζεται ακίνητο στο ισόγειο κτιρίου, το οποίο σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ήταν αρχικά αποθήκη και ο πωλητής πριν τη μεταβίβαση το είχε τακτοποιήσει ως κατοικία. Ο αγοραστής του εν λόγω ακινήτου, ανεξάρτητα από το πώς αναγράφεται το ακίνητο στο συμβόλαιο, το χρησιμοποίησε ως επαγγελματική στέγη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσία, το συγκεκριμένο ακίνητο πρέπει να δηλωθεί από τον αγοραστή ως επαγγελματική στέγη.

- Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων με ημιυπαίθριους διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ακίνητα που μεταβιβάζονται με επαχθή αιτία (αγορά) ή γονική παροχή ή κληρονομιά και ήδη κατά το χρόνο της μεταβίβασης έχουν υπαχθεί στην πολεοδομική ρύθμιση του ν. 3843/2010, υπάγονται σε φόρο μεταβίβασης ακινήτων ανάλογα με τη χρήση τους. Η απαλλαγή α΄ κατοικίας χορηγείται και για την επιφάνεια των χώρων αυτών εφόσον κατά το χρόνο της αγοράς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ρύθμισής τους σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3843/2010.

Ο φόρος μεταβίβασης, ο οποίος κατεβλήθη για την αξία των χώρων που είχαν ήδη ρυθμισθεί την ημέρα της αγοράς (σύνταξης μεταβιβαστικού συμβολαίου) για ακίνητα που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις της απαλλαγής α΄ κατοικίας, μπορεί να επιστραφεί εντός τριετίας από την ημερομηνία καταβολής του, μετά από υποβολή σχετικής αίτησης από τον υπόχρεο.

Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μέσα στην αξιοπιστία η κυβέρνηση. Μόνο που με αυτά που κάνουν μην μπει ο κόσμος μέσα στην βουλή γιατί τότε δεν θα βρίσκουν έξοδο να φύγουν. ΟΥΤΕ απο τον Εθνικό κήπο δεν θα μπορούν να φυγαδευτούν.

Παπουτσής: «Δεν ενδείκνυται αλλαγή του νόμου που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση»

Την άποψη ότι «δεν ενδείκνυται» η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση σε κοινόχρηστους χώρους, με αποτέλεσμα να επισύρει ακόμη και αυτόφωρη σύλληψη και χρηματική ποινή μέχρι 150 ευρώ, διατυπώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού.

Οι βουλευτές είχαν ζητήσει ...........

να υπάρξει δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης και αποποινικοποίησής της, προκειμένου να στηριχθεί το δικαίωμα της επιλογής της. Προς απάντηση της ερώτησης των βουλευτών, ο υπουργός αναφέρει τις διατάξεις για την απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης, εκτιμώντας ότι βούληση του νομοθέτη κάθε φορά ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτροπή της αλλοίωσης του φυσικού τοπίου και η πρόληψη της οικολογικής επιβάρυνσης και καταστροφής.

Ο Χ. Παπουτσής υποστηρίζει, επιπλέον, ότι η ελεύθερη κατασκήνωση συνδέεται και με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών, από την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, αλλά και με κινδύνους εγκληματικών πράξεων σε βάρος των κατασκηνωτών (!).

«Ύστερα από στάθμιση των επιπτώσεων και των κινδύνων που εγκυμονεί η ελεύθερη κατασκήνωση, για το περιβάλλον αλλά και για τους ίδιους τους ελεύθερους κατασκηνωτές, και λαμβάνοντας υπόψη ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο επιτελεί πρωτίστως μια λειτουργία προληπτική και προστατευτική εννόμων αγαθών, τα οποία είναι μείζονος σπουδαιότητας, φρονούμε ότι δεν ενδείκνυται η τροποποίησή του», καταλήγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν και επισημαίνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την όποια τροποποίηση της νομοθεσίας ανήκει προεχόντως στο υπουργείο Πολιτισμού.

TVXS

Με πια τιμή και παρθενικότητα "μετανάστευσε" το λάδι ΛΑΚΩΝΙΑ από τα Φιλιατρά

Πάντως είναι αξιοπερίεργο, πως μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι ,ο τριλιτρος τενεκές κατέληξε να πωλείται ($ 12,99) σε Αμερικάνικη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, με λιγότερο από 3 ευρώ το λίτρο.

Στην Ομογένεια έχει γίνει........

ήδη χαμός μετά την δημοσίευση και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού www.radioneo.us των αποτελεσμάτων της ανάλυσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου αντί για Extra Virgin Oil of Kalamata, η τρίλιτρη συσκευασία ήταν νοθευμένη με φθηνά σπορέλαια.

Κι ενώ το θέμα έχει πάρει και Πελοποννησιακές διαστάσεις μετά την αναδημοσίευση από Ελληνικές ιστοσελίδες και Blogs (και μάλιστα Μεσσηνιακά), κανείς από την "εμπλεκόμενη" περιοχή, δεν μπαίνει στον κόπο να στείλει ένα e-mail στο kvdena@gmail.com ώστε να πληροφορήσει:..

1) Υπάρχει μεμονωμένος ελαιοπαραγωγός (από τα Φιλιατρά) η Συνεταιρισμός που τροφοδοτεί με Χ ποσότητες την εταιρεία GOURMET FACTORY στη Happauge New York USA ?

2) Αν ΝΑΙ , και εφόσον η συσκευασία γίνεται εν Ελλάδι και απλώς διανέμεται (όπως γράφει στη συσκευασία), μπορούν να μας προμηθεύσουν την έκθεση Ανάλυσης από το δείγμα που το Χημείο του Κράτους λαμβάνει στο τελωνείο (της Καλαμάτας) πριν το εμπόρευμα αποσταλεί σε Τρίτη χώρα, για να κάνουμε την σύγκριση?

3) Επειδή το δείγμα έχει συσκευαστεί το 2011 ,οι πληροφορίες στο τενεκέ σίγουρα δεν είναι σύννομες με την νέα Αμερικάνικη νομοθεσία που άλλαξε, και έχει ισχύει από τον Οκτώβριο του 2010.

Ποιος (υπεύθυνα) μπορεί να μας βεβαιώσει ότι είναι σύμφωνες με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία? Αναμένουμε...

adena.gr Μέσω Best TV

Λουκέτο στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ στην Καλαμάτα ;

Κλείνει περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς η ΕΡΤ !!

Λεπίδι στην ΕΡΤ βάζει τους επόµενους µήνες η κυβέρνηση µε στόχο να µειώσει τους περίπου 3.400 υπαλλήλους της σε λιγότερο από 2.000, καθώς πρόκειται για όργιο υπεράριθμων.

Η κυβέρνηση εµφανίζεται ..........

αποφασισµένη να θυσιάσει µεγάλο κοµµάτι της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης µε σκοπό την περιστολή των αλόγιστων δαπανών και τον δραστικό περιορισµό των εξόδων.

Σύµφωνα µε καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλούνται τα ΝΕΑ, το business plan για την ΕΡΤ µε ορίζοντα το 2015 περιλαµβάνει:

Κλείσιµο περιφερειακών σταθµών και ραδιοφώνων.

Να σηµειωθεί ότι σήµερα η ΕΡΤ συντηρεί 19 περιφερειακούς σταθµούς σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Ορεστιάδα, Κοµοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Κοζάνη, Φλώρινα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη και Καλαµάτα. ......

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει όµως τους µεγάλους ραδιοφωνικούς σταθµούς ΕΡΑ, ΕΡΑ Σπορ, Παράλληλα, θα καταργηθούν όλα τα ψηφιακά κανάλια όπως για παράδειγµα prisma+, cine spor+καθώς το επόµενο διάστηµα η ΕΡΤ θα εκπέµπει το σύνολο του προγράµµατός της µόνο ψηφιακά.

Οπως όλα δείχνουν έπειτα από πολλά χρόνια θα κλείσει και τηλεπεριοδικό της ΕΡΤ, η «Ραδιοτηλεόραση». Σε ο, τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθµούς, παραµένουν αλώβητες η ΝΕΤ και η ΕΤ3, ενώ η ΕΤ1 θα µετατραπεί σε κανάλι χαµηλού κόστους. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι καταργούνται δελτία και εκποµπές και ο σταθµός θα µεταδίδει αποκλειστικά εκποµπές πολιτιστικού περιεχοµένου και ντοκιµαντέρ.

Σε σχέσηµε τους εργαζόµενους, στον σχεδιασµό της κυβέρνησης είναι ο δραµατικός περιορισµός τους.

Οι πληροφοριες λένε ότι οι 3.932 υπάλληλοι της ΕΡΤ, µόνιµοι και αορίστου χρόνου, σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσίασε ο Θόδωρος Πάγκαλος, θα µειωθούν σε λιγότερους από 2.000. Μάλιστα δεν θα προσληφθεί κανένας νέος υπάλληλος στην θέση όσων αποχωρήσουν. Επίσης, θα περιοριστεί σηµαντικά και ο αριθµός των συµβασιούχων που απασχολούνται στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί η δηµόσια περιουσία της ΕΡΤ που εκτιµάται σε εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι πρόσφατα οι ΕΡΤ προσέλαβε εκατοντάδες συμβασιούχους με…διακομματικά κριτήρια, καθώς λέγεται ότι τα κόμματα ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη, υπέδειξαν δικούς τους δημοσιογράφους πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις κατά καιρούς υποσχέσεις τους για αξιοκρατία.

BestTv

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την καμπάνια ύδρευσης της Ηλείας από τον Ερύμανθο

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον τρόπο διαχείρισης και τους αποδέκτες των 139.600 ευρώ που αφορούσαν την προβολή του έργου ύδρευσης των πόλεων της Ηλείας από τον Ερύμανθο, διέταξε, χθες, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Η προκαταρκτική εξέταση .........

έρχεται μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και τις καταγγελίες των τοπικών ΜΜΕ για τη διαχείριση του ποσού των 139.600 ευρώ που αφορούσε την προβολή του έργου ύδρευσης των πόλεων του νομού από τον Ερύμανθο, αφού 139.600 ευρώ πήγαν σε «εταιρεία-φάντασμα». Το 75% του ποσού αυτού παρείχε το Ταμείο Συνοχής ΙΙ ενώ το υπόλοιπο εθνικοί πόροι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» οι καταγγελίες αναφέρουν ότι μόνο «ψίχουλα» ήταν τα έσοδα των τοπικών ΜΜΕ ενώ η εταιρεία που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν διαφορετική από εκείνη θα αναλάμβανε το έργο έπειτα από διεθνή διαγωνισμό.

Ο δικαστικός λειτουργός ζητά να διερευνηθούν άμεσα: α) ποια εταιρεία πήρε το έργο της προβολής και υπό ποιες συνθήκες, β) Γιατί άλλη εταιρεία φαίνεται ότι πήρε το συγκεκριμένο έργο και διαφορετική εταιρεία εμφανίζεται στη συνέχεια να μοιράζει τα χρήματα, να κόβει τιμολόγια και να δίνει σχετικές εντολές στα τοπικά ΜΜΕ, γ) Πόσα ήταν τα χρήματα που έλαβαν τα τοπικά ΜΜΕ και δ) Που πήγαν, αναλυτικά, όλα τα χρήματα του έργου της προβολής.

Άμεσα θα κληθούν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ της Ηλείας, οι οποίο επώνυμα κατήγγειλαν επώνυμα ότι αποκλείστηκαν από το συγκεκριμένο έργο και κάποιοι ότι πήραν ψίχουλα. Χθες με επίσημο έγγραφο της προς το Περιφερειακό Συμβούλιο η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Δυτικής Ελλάδας» ζητά να κατατεθούν και να χορηγηθούν όλα τα σχετικά έγγραφα και παραστατικά για τη νομιμοποίηση όλων των δαπανών διαφήμισης του Έργου Ύδρευσης Δήμων και Κοινοτήτων από τον Ερύμανθο ποταμό, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει «προκλητικά υπέρογκες».

Επιπλέον ιδιοκτήτες τοπικών ΜΜΕ κατήγγειλαν χθες ότι προκύπτουν ερωτηματικά από την αμοιβή των 270.000 ευρώ του τεχνικού συμβούλου του έργου.

Χασισοφυτεία - γίγας φύτρωσε… μόνη της!

Η φύση φαίνεται πως έκανε από μόνη της στην Δράμα ό,τι θα ζήλευε κάθε επίδοξος… χασισοκαλλιεργητής! Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την τεράστια έκταση με μια από τις μεγαλύτερες φυτείες, στην οποία όμως δεν είχε παρέμβει ανθρώπινο χέρι!

Οι έρευνες που κάνουν σε ..........

όλη την περιοχή ευθύνης τους οι άνδρες της Δίωξης, έφτασαν και σε μια αγροτική περιοχή έξω από το Δοξάτο της Δράμας, όπου αντίκρισαν έκπληκτοι την αυτοφυή φυτεία- «μαμούθ». Μόλις βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη καλλιέργειας ή φροντίδας, ξεκίνησαν την καταμέτρηση και το ξερίζωμα των δενδρυλλίων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η φυτεία- γίγας αποτελούνταν από… 1.200 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν και σχηματίζεται δικογραφία που θα διαβιβασθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Πρώτο Θέμα

Τελικά ποιοί εγκλώβισαν τον Πεταλωτή στο κτίριο του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης;

- Τραμπούκοι και φασίστες κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο;
- Οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ;
- Απλοί πολίτες που το έμαθαν και πήγαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους;
- Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Όλα όσα διαδραματίστηκαν .........

το βράδυ της Πέμπτης έξω από τα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, πρέπει να τα δει κανείς από απόσταση και με όση ψυχραιμία έχει απομείνει σε όλους.

Η είδηση του αποκλεισμού του κυβερνητικού εκπροσώπου στο κτίριο που στεγάζει τα ΚΑΠΗ στην οδό Αλεξιουπόλεως στην Αργυρούπολη έγινε γνωστή λίγο πριν αρχίσουν τα βραδυνά δελτία ειδήσεων και σήμανε συναγερμός.

Στην αρχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έξω από τα ΚΑΠΗ ήταν ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κάνουν την κινητοποίησή τους.

Το νέο του αποκλεισμού όμως μαθεύτηκε γρήγορα και από εκείνη την στιγμή και έπειτα έξω από τα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος κάθε απόχρωσης, κάθε ηλικίας και καθόλου οργανωμένος.

Όποιος βρισκόταν στην περιοχή άκουγε την είδηση που κυκλοφορούσε στόμα με στόμα οτι: "Είναι ο Πεταλωτής στα ΚΑΠΗ. Πάμε να...."

Και οι 300 έγιναν 500 και οι 500 έγιναν χίλιοι. Και φώναζαν τα γνωστά συνθήματα "Κλέφτες, κλέφτες" και "Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ!"

Όπως η κυρία που άφησε το φαγητό στο φούρνο και έτρεξε να πάει εκεί για να διαμαρτυρηθεί.

Δείτε το βίντεο:Υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες που λένε οτι όταν έφτασε ο κ.Πεταλωτής ήταν δεν ήταν 30 άτομα τα οποία ήταν και δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Του πέταξαν πέτρες αυγά και αμύγδαλα!Όπως και να έχουν τα πράγματα το γεγονός οτι οι 30 άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στην αρχή έγιναν μέσα σε 2 ώρες περίπου 1.000 θα πρέπει να προβληματίσει όλους και κυρίως εκείνους που εύκολα μιλούν για τραμπούκους.

Newsit

Από την πίσω πόρτα έφυγε ο Γ. Πεταλωτής - Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ [ VIDEO ]

Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησε από την πίσω πόρτα του κτιρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εκατοντάδες πολίτες πολιόρκησαν το κτίριο των ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, όπου είχε φθάσει αργά το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής προκειμένου να συμμετάσχει σε κομματική εκδήλωση.
Δείτε το σχετικό θέμα εδώ

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν .......

γνωστά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφθασε με το αυτοκίνητό του στον χώρο της εκδήλωσης και μόλις η άφιξή του έγινε αντιληπτή, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί απ' έξω άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν πέτρες, γιαούρτια και μπουκάλια. Οι παρευρισκόμενοι τοποθέτησαν μαξιλάρια στα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου τα αντικείμενα που πετούν οι αγανακτισμένοι να μην μπουν μέσα στο κτίριο.

Μέλη του ΠΑΣΟΚ προστάτευσαν τον Γιώργο Πεταλωτή, ενώ μια διμοιρία ΜΑΤ που έφθασε εκεί κράτησε σε απόσταση τους συγκεντρωμένους.

«Εμείς θα συνεχίσουμε. Η κυβερνητική παράταξη δεν φοβάται τίποτα από τους τραμπούκους. Οι τραμπούκοι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι απ' έξω προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι είναι η δημοκρατία. Δεν είμαι εγκλωβισμένος. Από την μπροστά πόρτα μπήκαμε από την μπροστά θα φύγουμε» είπε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της κομματικής εκδήλωσης ο Γιώργος Πεταλωτής.

Από το επεισόδιο δεν τραυματίστηκε κανείς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποχώρησε, εν μέσω αποδοκιμασιών, με τη συνοδεία μελών του ΠΑΣΟΚ και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Και ενώ ο "ατρόμητος" υπουργός είχε δηλώσει στην εκδήλωση ότι δεν φοβάται κανέναν και ότι θα φύγει από την κανονική πόρτα από την οποία μπήκε στα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης εν τούτοις υπό τον φόβο να λιντσαριστεί έφυγε από την πίσω πόρτα.

Δείτε το σχετικό video αποχώρησης του πεταλωτή απο το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.ΣΥΝ: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ απάντησε στις κατηγορίες του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμησης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξής του: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.

ΠΑΣΟΚ: «Πρωταγωνιστές για ακόμη μία φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ»

Αργά το βράδυ με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε το επεισόδιο σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου «με πρωταγωνιστές, για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει «καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας. Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων».

ΣΧΟΛΙΟ
Η γνωστή ψύχωση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Εδω ολη η κοινωνία τους φτύνει στην μάπα και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει...

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο υφυπουργός Παν. Ρήγας

Ο Υφυπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης δέχθηκε φραστική επίθεση σε παραδοσιακό καφενείο στην Σίφνο. Ο Παναγιώτης Ρήγας βρέθηκε στο Κυκλαδίτικο νησί ανήμερα της Αναλήψεως της Θεοτόκου προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Την ώρα που ο υφυπουργός ..........

καθόταν σε παραδοσιακό καφενείο στην Απολλωνία της Σίφνου, τον πλησίασαν ορισμένοι κάτοικοι του νησιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την νησιωτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Κουβέντα στην κουβέντα τα πνεύματα οξύνθηκαν άσχημα και λίγο έλειψε να έρθουν οι δύο πλευρές στα χέρια

«Πάμε έξω να αναμετρηθούμε...» φέρεται να είπε ένας κάτοικος στον Παναγιώτη Ρήγα. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και την αποχώρηση του Υφυπουργού από το παραδοσιακό καφενείο.

Real.gr

-

Φορολογούνται οι ημιυπαίθριοι που τακτοποιήθηκαν

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της κατοικίας τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία.

Τα επιπλέον τετραγωνικά των ..........

ημιυπαίθριων χώρων που τακτοποιήθηκαν, καθώς και όσα αφορούν κλειστά γκαράζ, πιλοτές και αποθήκες που υπήχθησαν στη ρύθμιση, θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης, για τον προσδιορισμό του ακαθάριστου εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση, καθώς και για την φοροαπαλλαγή που αφορά την έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων όπως και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι φορολογούμενοι αυτοί που υπήχθησαν στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα πρέπει να τους δηλώσουν στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλουν στην εφορία το 2012. Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα περιλαμβάνονται εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ, Δημήτρη Κουσελά.

Στην εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δηλωθούν οι ημιυπαίθριοι στη φορολογική δήλωση καθώς και για το πώς θα φορολογούνται αν πρόκειται στο μέλλον να μεταβιβαστούν (με αγοραπωλησία, γονική παροχή κ.α.).

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι τακτοποιούμενοι ημιυπαίθριοι χώροι, αν δεν έχει γίνει κάποια αγοραπωλησία ή μεταβίβαση (γονική παροχή, δωρεά, κλπ), τότε δεν απαιτείται να αναγραφούν στο έντυπο Ε9. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αναγραφούν στο έντυπο.

Στην περίπτωση αυτή (της αναγραφής τους στο έντυπο Ε9) θα πρέπει να συμπεριληφθούν στους κύριους χώρους του ακινήτου.


Real.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Κυπαρισσία: Δύτης ανακάλυψε καραμπίνα και φυσίγγια

Εντοπίστηκαν, το πρωί της Πέμπτη, στην παραλία «ΒΛΑΧΟΥ» Κυπαρισσίας του δήμου Τριφυλίας, κοντά στην παλιά προβλήτα και σε βάθος 1,5 μ., από ιδιώτη δύτη, που διενεργούσε υποβρύχια αλιεία, ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) και μία φυσιγγιοθήκη 30 θέσεων με 28 φυσίγγια.

Από τη Λιμενική Αρχή ........

Κυπαρισσίας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αντικείμενα.

Newpost

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Προπηλάκισαν τον Πεταλωτή στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης [ 2 VIDEO ]

Στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, στην οδό Αλεξουπόλεως, εγκλωβίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, από περίπου 70 άτομα, που ενημερώθηκαν για την παρουσία του και συγκεντρώθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας γιαούρτια και αυγά. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 700 πολίτες έχουν σπεύσει στο σημείο.

Συγκεκριμένα, την ώρα που .......

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έμπαινε στο κτίριο, δεκάδες αγανακτισμένοι πολίτες άρχισαν να του πετούν αυγά και γιαούρτια, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απώθησαν τους συγκεντρωμένους. Ο κ. Πεταλωτής βρίσκεται ακόμη μέσα στο ΚΑΠΗ, όπου μιλά στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Για «μεθόδους φασίστα» και άτομα που «κανιβάλισαν την εκδήλωση», έκανε λόγο στην ομιλία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποδίδοντας μάλιστα την επίθεση σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, ακόμη, πως δεν είναι εγκλωβισμένος και πως «από τη μπροστά πόρτα μπήκα, από τη μπροστά και θα φύγω». Νωρίτερα, κάλεσε τους διαδηλωτές να συζητήσουν μαζί «ποιο είναι το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος».

Από δεκάδες αρχικά, οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΚΑΠΗ ανέρχονται πλέον σε περισσότερους από 700, καθώς κόσμος που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε στο σημείο. Μπροστά στους διαδηλωτές έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ. Στα παράθυρα του κτιρίου, όπου βρίσκεται ο κ. Πεταλωτής, έχουν τοποθετηθεί μαξιλάρια για να αποτραπεί η είσοδος αντικειμένων εντός του κτιρίου.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στο δελτίο του Mega, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως «έτσι όπως πάμε θα θρηνήσουμε θύματα. Από τύχη δεν είχαμε χθες».

TVXS

Δίκες «εξπρές» για τη διαφθορά

Με διαδικασίες «εξπρές» θα δικάζονται οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι διοικητές δημοσίων οργανισμών, κ.λπ. για αδικήματα διαφθοράς (κακουργήματα και πλημμελήματα) τα οποία διαπράττουν, επωφελούμενοι της ιδιότητάς τους (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λπ.) και τα οποία (αδικήματα) δεν υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ειδικότερα, ο Υπουργός της ........

Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την ταχεία εκδίκαση των εγκλημάτων διαφθοράς των υπουργών και των άλλων κυβερνητικών μελών.

Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης, «είναι γνωστό σε όλους ότι η πατρίδα μας έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από μεγάλα σκάνδαλα, στα οποία φέρονται ως πρωταγωνιστές πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι».

«Έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την αποκάλυψή τους, εν τούτοις, σχεδόν κανένα, δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως, ούτε οι σχετικές υποθέσεις έχουν εκδικασθεί, ή τουλάχιστον οδηγηθεί στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου» είπε ο Χάρης Καστανίδης.

Με το νομοσχέδιο, που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στο επόμενο διάστημα, υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης, «ελπίζουμε ότι θα επέλθει η αναγκαία ταχύτητα στις σοβαρές αυτές υποθέσεις, ταχύτητα που αναμένει ο κόσμος, ο οποίος απαιτεί την πολύ γρήγορη διαλεύκανση τέτοιων πράξεων διαφθοράς, που τελούνται από τους πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους».

Έτσι, τα κακουργήματα και τα από δόλο πλημμελήματα, τα οποία διαπράττουν, επωφελούμενοι από την ιδιότητά τους, οι πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, θα ανακρίνονται και θα εκδικάζονται με ειδική διαδικασία "εξπρές".

Φυσικά δεν θα υπάγονται σε αυτή τη διαδικασία "εξπρές" οι υπουργοί και υφυπουργοί που τελούν εγκλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθ' όσον γι' αυτά δικάζονται από το Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 86 του Συντάγματος και σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Για παράδειγμα εάν υπουργός δωροδοκηθεί προκειμένου να παρέχει όφελος σε τρίτον, σε θέμα που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου του τότε το αδίκημα υπάγεται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και θα δικαστεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Εάν, όμως, υπουργός επωφελούμενος την ιδιότητά του δωροδοκηθεί για να μεσολαβήσει στον περιφερειάρχη ενός νομού για κάποιο έργο, τότε θα δικαστεί με τις διαδικασίες "εξπρές" του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Αναλυτικότερα, η προκαταρκτική εξέταση θα διενεργείται προσωπικά από τον έχοντα πολυετή εμπειρία κατά βαθμό Εισαγγελέα Πρωτοδικών και θα διαρκεί δύο μήνες. Σε σύνθετες και πολύπλοκες υποθέσεις μπορεί να ορισθούν περισσότεροι του ενός εισαγγελείς, οι οποίοι, όλοι, θα ασχολούνται αποκλειστικά με το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης, απαλλασσόμενοι όλων των άλλων καθηκόντων τους.

Η ανάκριση θα περατώνεται μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών. Σε σύνθετες υποθέσεις μπορεί να ορισθούν και άλλοι ανακριτές που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την ανακριτική διαδικασία.

Οι ανακριτές και εισαγγελείς θα έχουν πρόσβαση σε κάθε στοιχείο ή πληροφορία και δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς του φορολογικού, τραπεζικού ή οποιουδήποτε άλλου απορρήτου.

Ακόμη, εάν η υπόθεση, σε οποιοδήποτε στάδιο της έρευνας, καταστεί ώριμη για ένα πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να διαταχθεί ο χωρισμός της δικογραφίας, ενώ η ανάκριση θα συνεχίζεται για τους συμμετόχους.

Μετά το τέλος της ανάκρισης δεν θα εκδίδεται βούλευμα, αλλά η υπόθεση θα εισάγεται απευθείας στο ακροατήριο μέσα σε δύο μήνες. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται καμία αναβολή της δίκης, παρά μόνο για εξαιρετικούς λόγους θα είναι δυνατή η διακοπή της δίκης.

AΠΕ - MΠE

ΟΓΑ: Στις 6 Ιουνίου η πληρωμή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, θα καταβληθούν σε 364.283 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Γ’ διμήνου 2011, σύμφωνα με γνωστοποίηση της διοίκησης του ΟΓΑ.

Ειδικότερα, τα πολυτεκνικά επιδόματα θα καταβληθούν, ως εξής:

Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι τις 13 Μαϊου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής).

Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί με εντολές πληρωμής στην ΑΤΕbank, μέσω συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ. Οι παραπάνω επιδοματούχοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το «Απογραφικό Δελτίο», που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που επιθυμούν να καταβάλεται το επίδομά τους, καθώς η πληρωμή, το επόμενο δίμηνο, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛ.ΤΑ., που θα έχουν επιλέξει.

Η συνολική δαπάνη, για τις πληρωμές αυτές, ανέρχεται στο ποσό των 99.152.948,84 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή των επιδομάτων Γ΄ διμήνου θα γίνει με τα νέα ποσά, όπως αυτά διαμορφώθηκαν, μετά την ισχύ των παραπάνω διατάξεων:

Αναλυτικότερα, το επίδομα τρίτου παιδιού: από 178,81 ευρώ, το μήνα καθορίστηκε στα 177 ευρώ.

Το επίδομα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες:

Για δικαιούχους με περισσότερα από δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 44,68 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί, στα 44 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί.

Για δικαιούχους με ένα ή δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 102,85 ευρώ κατώτατο συνολικό μηνιαίο ποσό, καθορίστηκε στα 44 ευρώ, το μήνα, για κάθε παιδί.

Η ισόβια σύνταξη από 102,85 ευρώ το μήνα, καθορίστηκε στα 102 ευρώ.

Τα ανωτέρω ποσά ισχύουν, από 02-03-2011, για τις πολύτεκνες οικογένειες και την ισόβια σύνταξη και από 01-01-2011, για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Σημειώνεται ότι επειδή οι παραπάνω διατάξεις έχουν αναδρομική ισχύ, στα δύο προηγούμενα δίμηνα καταβλήθηκαν αχρεωστήτως ποσά επιδομάτων, τα οποία θα συμψηφιστούν με τις πληρωμές του τρέχοντος διμήνου (6 Ιουνίου), με αποτέλεσμα, στην πλειοψηφία των δικαιούχων, να καταβληθεί το ποσό, που τους αναλογεί, με μια μικρή μείωση, ενώ, σε ορισμένους, να παρακρατηθεί ολόκληρο το ποσό του τρέχοντος διμήνου.

Τέλος, ενημερώθηκαν οι επιδοματούχοι ότι η διαδικασία της απογραφής (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛΤΑ) είναι συνεχής, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μεταβολής ΙΒΑΝ ή δήλωση νέου ΙΒΑΝ, μέσω της απογραφικής διαδικασίας των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

Real.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Με το άρθρο 23 του νόμου 3877/2010 δόθηκε η δυνατότητα σε όσους είχαν, μέχρι τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΛΓΑ, ή δεν είχαν αποδώσει μέχρι την ημερομηνία αυτή την ειδική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ του άρθρου 5ου του νόμου 1790/1988, να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσά είτε εφάπαξ, είτε σε 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η σχετική αίτηση ή δήλωση .......

υπαγωγής έπρεπε να υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ το αργότερο εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, δηλαδή ως τις 20-12-2010.
Ωστόσο, η προθεσμία που τελικά προέκυψε για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ήταν περιορισμένη, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός δικαιούχων να μη μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή.

Για το λόγο αυτό, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθούν τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η αρχική προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση θα παραταθεί, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τα παραπάνω μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων.

Ο Νίκος Φωτέας για την Επιστολή του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Ελαιοχωρίου

Με έκπληξη σήμερα είδαμε μια επιστολή καταπέλτη , από τον Πρόεδρο της Τοπ. κοινότητας Ελαιοχωρίου ,κ. Μάλαμα ,για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου.
Δεν κομίζει γλαύκα εις Αθήνας η συγκεκριμένη επιστολή.

Είναι γνωστή η συμπεριφορά του Δημάρχου , όταν πρόκειται να αναλάβει ευθύνες η να ακούσει ανεπιθύμητες για αυτόν διεκδικήσεις των συμπολιτών μας.

Και συνήθως στη μεν πρώτη περίπτωση .......

μεταθέτει τις δικές του ευθύνες σε άλλους (ΓΠΣ, σκουπίδια, κυκλοφοριακό),με μόνιμη επωδό ,πες τε μου τι να κάνω και θα το κάνω ,στη δε δεύτερη περίπτωση να αποπέμπει με απαξιωτικό τρόπο τους διεκδικούντες και μάλιστα αιρετούς , με το δικό του συνδυασμό.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου , και τον παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Ν.Α.ΦΩΤΕΑΣ
Δημ. Σύμβουλος Καλαμάτας
Επ.Δημ. Παρ. Πρωτοπορία

Παπανδρέου παραιτήσου, παρ' την Τροίκα και άντε και...

Δέκα χιλιάδες και πλέον άτομα φώναζαν με συνοδεία των τυμπάνων το παραπάνω σύνθημα για αρκετή ώρα. Ζωντάνια και πάθος και στη σημερινή (για 9η μέρα) στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων του Συντάγματος.

TromaktikoΤριφυλία Πρόταση για στήριξη υγειονομικών μονάδων

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Τριφυλίας, διοικητών, διευθυντών και στελεχών των υγειονομικών μονάδων της Τριφυλίας διεξήχθη χθες το πρωί στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των μονάδων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης, από την Πολιτεία, των υγειονομικών μονάδων και υπηρεσιών στην Τριφυλία.

Ιδιαίτερη κουβέντα έγινε .........

για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την αναβάθμισή του, καθώς και για τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ.

Μάλιστα, συναποφασίστηκε ο δήμαρχος να αποστείλει έγγραφο στον υπουργό Υγείας, στο οποίο και θα αναφέρει τη σημαντική συμβολή των υγειονομικών μονάδων και υπηρεσιών στους χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα προτείνεται – διεκδικείται η στήριξη, ενίσχυση και αναβάθμιση των μονάδων της περιοχής.
Όπως δήλωσε στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας: «Όλοι συμπέσαμε στην εξής κατεύθυνση: στηρίζουμε, όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά και τη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Στηρίζουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης και αναβάθμισης των δύο Κέντρων Υγείας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Επίσης, στηρίζουμε τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας του ΚΑΦΚΑ πάνω στους πραγματικούς λόγους ίδρυσης και λειτουργίας του. Και βέβαια, απαιτούμε την υλοποίηση της εξαγγελίας για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά». Όπως μας είπε ο κ. Κόλλιας, στο έγγραφο που θα αποστείλει στον υπουργό Υγείας θα περιέχονται και τα στοιχεία της κάθε μιας υγειονομικής μονάδας που ενισχύουν την ως άνω κατεύθυνση για στήριξη και αναβάθμιση των υγειονομικών μονάδων και υπηρεσιών στην Τριφυλία, ενώ παράλληλα θα ζητείται συνάντηση με τον υπουργό για να του εκθέσουν και από κοντά τα επιχειρήματα και τα αιτήματά τους.

Θάρρος

"Καλλικράτης" στη Μεσσηνία Με προβλήματα στους 5 μήνες εφαρμογής του

Προβληματικός αποδεικνύεται ο «Καλλικράτης» στο πρώτο πεντάμηνο της λειτουργίας του, σύμφωνα με τις απόψεις που κατέθεσαν στο «Θ» οι δήμαρχοι όλης της Μεσσηνίας.

Το ρητό «δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων» έχει απόλυτη εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς αυτό το επιχείρημα προβάλλουν οι έξι δήμαρχοι της Μεσσηνίας.

Μιλούν για σημαντικές .........

περικοπές πόρων, που δεν επιτρέπουν την εκτέλεση έργων, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί το «πάγωμα» πληρωμής των πιστώσεων για έργα που ξεκίνησαν να χρηματοδοτούνται από το «Θησέα».

Κων. Κόλλιας

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκε στα οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τονίζοντας πως δεν μπορεί να είναι απόλυτα αισιόδοξος, αλλά πρόσθεσε πως θα δοθεί έμφαση στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. «Επιβεβαιωθήκαμε», παρατήρησε, «ως προς τις εκτιμήσεις μας και για τα οργανωτικά προβλήματα και τις οικονομικές υποθέσεις. Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα με αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα, να εκδίδονται συνεχώς πλειάδα εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων και να εκκρεμεί πλειάδα Προεδρικών Διαταγμάτων για τα οργανωτικά θέματα. Επίσης, επιβεβαιωθήκαμε στο εξής: με το να μεταφέρεις αρμοδιότητες στους Δήμους ανοίγει μια καλή προοπτική για να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών καλύτερη. Όμως, χωρίς την τεχνοκρατική στήριξη με δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού και χωρίς τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων για την οικονομική τους στήριξη (σ.σ. των νέων Δήμων), αυτό καθίσταται ιδιαίτερα επιβαρυντικό και επισφαλές. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι υπάρχει ελλιπέστατη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα, στοιχειωδώς, να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που ανακύπτουν και για τη λειτουργία αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να δίνει η τοπική αυτοδιοίκηση».

Ερωτηθείς για το μέλλον του Δήμου, απάντησε: «Όλα αυτά τα είχαμε εκτιμήσει από πριν και γι’ αυτό είχαμε υπογραμμίσει ότι θα μπούμε σε αυτή την ωραία περιπέτεια, σε αυτό τον αγώνα, όπως είχα πει, να ξεπεράσουμε όσο γίνεται νωρίτερα τις δυσκολίες και να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας. Δεν μπορώ, αυτή τη στιγμή, να αισθάνομαι απόλυτα αισιόδοξος, γιατί δεν εξαρτάται μόνο από τη λειτουργία του Δήμου μας η αισιοδοξία αυτή. Είναι συνυφασμένη και με τη συνολικότερη οικονομική κατάσταση του τόπου, που, όλοι ξέρουμε, είναι η χειρότερη που μπορούσε κανείς να προβλέψει. Πάρα ταύτα, εμείς δεν παραιτούμεθα από τους στόχους μας και τις φιλοδοξίες μας να υπηρετήσουμε όσο γίνεται καλύτερα τους συμπολίτες μας και σε αυτό θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση, διαθέτοντας τον καλύτερό μας εαυτό και αξιοποιώντας τα ελάχιστα περιθώρια που μπορεί να έχουμε σε μια τέτοια κατάσταση».

Παν. Νίκας

Σε φάση ολοκλήρωσης των όσων προβλέπει ο νόμος βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με το δήμαρχο Παν. Νίκα, ο οποίος παρατήρησε ότι σε κάποιον άλλο Δήμο, που δε διαθέτει μεγάλο αστικό κέντρο, οι διαδικασίες δε θα είχαν προχωρήσει στον ίδιο βαθμό.

Όσον αφορά στα «τρωτά» του «Καλλικράτη», είπε πως έχουν εντοπιστεί πολλά προβλήματα: «Δεν μπορεί να υπάρχει διοικητική μεταρρύθμιση που να μη στηρίζεται σε πόρους. Υπάρχει δραματική μείωση χρημάτων, με αποτέλεσμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι φτωχότερη κατά 2 δισ. ευρώ, περίπου. Η ΣΑΤΑ χάθηκε. Ούτε μία δόση της δεν έχει έρθει για το 2011, ενώ αυτή του 2010 δόθηκε αλλά πολύ “κουτσουρεμένη”. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφληθούν έργα, ενώ περιμένουμε και νέες περικοπές 20% με το νέο μνημόνιο, που θα θέσει θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας των υπαλλήλων».

Το επόμενο πρόβλημα αφορά στις αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στο Δήμο Καλαμάτας από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων η Πολεοδομία και η Πρόνοια, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες όλου του νομού, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Έφερε δε ως παράδειγμα ότι δεν προβλέπονται οδοιπορικά για τις μετακινήσεις υπαλλήλων προς άλλους νομούς για τη διενέργεια ελέγχων ή ότι καθυστερούν τα προνοιακά επιδόματα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ευθύνεται ο Δήμος, ενώ στην πραγματικότητα οι ευθύνες ανήκουν στο κράτος.

Όσον αφορά στο προσωπικό, παρατήρησε ότι αυτό που ήλθε στο Δήμο από άλλες υπηρεσίες, π.χ. την ΤΥΔΚ, θα έπρεπε να στελεχώσει τους άλλους ΟΤΑ και όχι το Δήμο Καλαμάτας. «Αυτό είναι μέγα λάθος. Πρόκειται για λανθασμένο σχεδιασμό από πλευράς Πολιτείας, που δε θα διορθωθεί εύκολα. Το 2013 αναλαμβάνουμε κι άλλες αρμοδιότητες και ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα έχει πλεονάζον προσωπικό, οι περιφερειακοί Δήμοι θα συνεχίσουν να έχουν ελλείψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, χαρακτήρισε ως θετικό σημείο ότι οι καποδιστριακοί Δήμοι δεν είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως αυτόνομη αυτοδιοικητική μονάδα, καθώς είχαν εξάρτηση από τις υπηρεσίες της ΤΥΔΚ, της Ν.Α. και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμοι. Όμως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν τεράστιοι Δήμοι χωρίς επαφή και ώσμωση μεταξύ των κατοίκων, με απόσταση 100 χιλιομέτρων. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι θα «σπάσουν» κάποιοι Δήμοι στο μέλλον, λέγοντας πως επιβάλλεται να δημιουργηθεί Δήμος Φιλιατρών, Γαργαλιάνων ή Κορώνης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη, αν είχαν τεθεί σε λειτουργία η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και η Κεντρική Ένωση Δήμων, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να εκφραστούν οι προβληματισμοί που υπάρχουν, ενώ, κατά τον ίδιο, οι παλιές ΤΕΔΚ δε δικαιούνται να εκφράσουν άποψη, καθώς σήμερα κάποια από τα μέλη τους δεν είναι αιρετοί.

Ζήτησε, επίσης, να ξεκαθαρίσει το επίπεδο μεταξύ των Δήμων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για παράλληλους θεσμούς. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η διαχείριση των κονδυλίων θα πρέπει να είναι ανάλογα με τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι ο «Καλλικράτης» δε θα στεριώσει. «Δε λειτουργεί όπως στήθηκε, υπάρχει ανάγκη αλλαγών σε θεσμικό πλαίσιο», ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησε.

Στάθης Αναστασόπουλος

Αισιόδοξος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. «Ελπίζω, συνέχισε, ότι αυτές οι δύσκολες στιγμές θα ξεπεραστούν γρήγορα, ενώ δε θα προκύψουν άλλες στο μέλλον και ο θεσμός θα λειτουργήσει καλύτερα».

Τα προβλήματα που υπάρχουν εστιάζονται στα οικονομικά, με σημαντικές περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και τη ΣΑΤΑ, αλλά και γενικότερα των χρηματοδοτικών μέσων για την αντιμετώπιση των καταστροφών, καθώς δεν υπάρχουν τέτοια μέσα. Υπάρχουν, επίσης, θεσμικά ζητήματα, που είχαν έγκαιρα εντοπιστεί, ιδιαίτερα για τους περιφερειακούς Δήμους, που σχετίζονται με το μόνιμο προσωπικό. «Στο Δήμο Μεσσήνης», εξήγησε, «έχουμε ελλείψεις σε μηχανικούς και γεωπόνους. Εν μέρει, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε δεκτή την πρότασή μας και ψήφισε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι μηχανικοί από την πρώην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων, από τις πρωτεύουσες των νομών, να μπορούν οικειοθελώς να μετακινηθούν σε περιφερειακό Δήμο, χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Είμαστε κατεξοχήν αγροτικός Δήμος και ενώ θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον τρεις γεωπόνους για να είμαστε κοντά στον αγρότη – παραγωγό για την υποστήριξη και ενημέρωσή του τόσο για τις παραδοσιακές καλλιέργειες όσο και τις εναλλακτικές καλλιέργειες, που πρέπει να προωθήσουμε στο Δήμο μας, έχουμε μόνο έναν».

Επιπρόσθετα, ο κ. Αναστασόπουλος παρατήρησε ότι ένα από τα προβλήματα που «κληρονόμησε» ο καλλικράτειος Δήμος είναι οι οφειλές από τα δάνεια των καποδιστριακών Δήμων, αλλά και οι οικονομικές εκκρεμότητες που άφησε η αναστολή της χρηματοδότησης του «Θησέα», με αποτέλεσμα οι ανάδοχοι των έργων να απειλούν με κατασχέσεις τους Δήμους ζητώντας την καταβολή των οφειλόμενων ποσών.

Ακολούθως, ανέφερε ότι το μόνιμο προσωπικό έχει προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις, ενώ το εποχικό θα ενημερωθεί πως ο Δήμος είναι απαιτητικός, πρέπει να ανταποκρίνεται στην υποχρέωση τήρησης του ωραρίου και να υπάρχει ποιοτική απόδοση έργου. Με αφορμή δε την πρόσφατη ψήφιση του ΟΕΥ από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους πρώτους όλης της Ελλάδας, ο δήμαρχος Μεσσήνης, αφού συνεχάρη όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα επιβλέπει την ανταπόκριση του προσωπικού στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρος ως προς το «αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που απαιτούν την ύπαρξη μεγάλων χρηματοδοτήσεων, όπως για ασφαλτοστρώσεις ή για νέα έργα, που είναι δύσκολο να εκτελεστούν με βάση τα σημερινά οικονομικά στοιχεία του Δήμου». Για το λόγο αυτό καταβάλλεται, όπως υπογράμμισε, προσπάθεια προετοιμασίας φακέλων για την ένταξη έργων ύδρευσης- αποχέτευσης και οδοποιίας στο ΕΣΠΑ. «Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, συμμετέχοντας σε όποια προκήρυξη δημοσιοποιείται. Αυτό φιλοδοξούμε να το επιτύχουμε με τους ειδικούς συνεργάτες. Με την ολοκλήρωση των προσλήψεων θα δημιουργηθεί στο Δήμο Μεσσήνης ένα αξιόμαχο μελετητικό τμήμα, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων και ετοιμότητα στην κατάθεση προτάσεων για χρηματοδοτούμενα έργα».

Δημ. Καφαντάρης

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως πολύ καλή ιδέα και λογική, «αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά, καθώς εμφανίζει κενά νομικά, αλλά και κενά στη λειτουργία του». Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι για τις αρμοδιότητες του νέου Δήμου, αλλά ταυτόχρονα να ενισχυθεί το προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ δήλωσε αισιόδοξος παρά την οικονομική κρίση. Υπογράμμισε, τέλος, ότι με σύμμαχους τους πολίτες θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Φίλιππος Μπάμης

Προβλήματα με τις αρμοδιότητες που δόθηκαν, χωρίς τους απαραίτητους πόρους να τις συνοδεύουν, κατέθεσε ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης. Μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι ίσως η κατάσταση να καλυτερεύσει στο μέλλον, αλλά στη συγκεκριμένη χρονικό περίοδο θα έπρεπε να μη συμπεριλαμβάνονται στον «Καλλικράτη» τα προβλήματα που προήλθαν από τους καποδιστριακούς Δήμους. «Κατά ένα μεγάλο βαθμό φταίνε και οι ΟΤΑ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», παρατήρησε. Πρόσθεσε δε ότι οι μικροί Δήμοι έχουν την ιδιαιτερότητα στη σημερινή οικονομική συγκυρία να μην μπορούν να προβούν στην εκτέλεση κάποιου έργου, αλλά μόνο στη συντήρηση των υδρευτικών υποδομών και της αγροτικής οδοποιίας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Όμως, δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια. «Πρέπει να κινηθούμε, πρέπει να λειτουργήσουμε. Θα πορευτούμε με ό,τι βρήκαμε. Θα μπορούσε να είναι αλλιώς η κατάσταση και να μην είχαμε προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού ή πόρων, αλλά θα τα βολέψουμε», κατέληξε.

Δημ. Γιαννημάρας

«Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά, κυρίως από οικονομικής άποψης», σχολίασε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θεωρητικά ο Δήμος, ως ορεινός, θα έπρεπε να έχει ήδη τύχει των πλεονεκτημάτων και των επιπλέον κινήτρων που προβλέπει για τους ορεινούς Δήμους ο «Καλλικράτης». Όπως εξήγησε, μέχρι στιγμής ο νέος Δήμος λαμβάνει περίπου τα ίδια ποσά με τους ΚΑΠ των δύο πρώην Δήμων (Αβίας και Λεύκτρου), ενώ δεν έχει δοθεί η ΣΑΤΑ για το υπόλοιπο του 2010, αλλά και καμία δόση για το 2011.

Ο κ. Γιαννημάρας μίλησε, επίσης, για τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού και η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, αφού ο Δήμος του δε διαθέτει τεχνική επάρκεια. «Ποιος, για παράδειγμα, θα πληρώσει τους μηχανικούς του Δήμου Καλαμάτας αν έρθουν εδώ για να ελέγξουν μια μελέτη», αναρωτήθηκε.

Αναφέρθηκε ακόμη στις περικοπές του προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μη εξυπηρέτησης των πολιτών με την αποχώρηση και των εργαζομένων με τα προγράμματα Stage.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γραφειοκρατικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ως προς την εκτέλεση έργων, λέγοντας: «Όλοι οι φραγμοί που έχουν τεθεί, δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης κι αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί».

Τέλος, δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστώσει κάποιο θετικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του ως προς το πού θα βρεθούν πόροι. «Τι θα κάνω; Θα πρέπει να βάλουμε φόρους για να λειτουργήσουμε κι εγώ φορομπήχτης δε θέλω ούτε κατά διάνοια να γίνω. Εξάλλου, ποιος θα μπορέσει να πληρώσει επιπλέον φόρους και πόσο πια θα αντέξει ο κόσμος», ήταν το ερώτημα με το οποίο έκλεισε η συζήτησή μας.

Θάρρος