Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ενημέρωση Κουσελά από τον πρόεδρο του συνδέσμου Καταλυμάτων Δυτικής Μάνης

Μετά από αίτημα του Συνδέσμου καταλυμάτων Δυτ. Μάνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουσελά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κορδοπάτη Δημοσθένη και τη γραμματέα Γεωργιλέα Αικατερίνη.

Κατά τη συνάντηση, ετέθησαν ........

τα ζητήματα της ενιαίας αντιμετώπισης για το ασφαλιστικό καθεστώς των επιχειρήσεων επιπλωμένων κατοικιών με δυναμικό έως και δέκα δωμάτια και των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων με αντίστοιχη δυναμικότητα.

Ο κ. Κουσελάς μετά την ενημέρωση που είχε, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, τον ενημέρωσε σχετικά και του ζήτησε να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Κουτρουμάνης υποσχέθηκε σε ένα δίμηνο να αντιμετωπίσει νομοθετικά το πρόβλημα με ενιαίο τρόπο.
Εξάλλου ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τον Σύνδεσμο Δυτ. Μάνης για τις δικές του νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη στήριξη του τουρισμού και της περιφέρειας μέσα από την ψήφιση του πρόσφατου φορολογικού νόμου 3943/31.3.2011.
α) Για την παραμονή του δίκαιου αιτήματος επιστροφής του Φ.Π.Α σε όσους έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια (έως και 10), ακόμη και στην περίπτωση που το εισόδημα τους αυτό ξεπερνάει το αγροτικό τους εισόδημα.
β) Για τη μείωση του Φ.Π.Α σε όλα τα τουριστικά καταλύματα κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο πρόεδρος και η γραμματέας τον ευχαρίστησαν και ανέλαβαν την υποχρέωση να ενημερώσουν τα μέλη τους και να τον κρατήσουν ενήμερο.

Ενημερωτική συνάντηση στα μέσα Ιουνίου

Το πρωτάθλημα του 6ου Ομίλου της Δ' Εθνικής έχει τελειώσει εδώ και δυο εβδομάδες και τώρα είναι η περίοδος των διακοπών. Διακοπές άκρως απαραίτητες μετά από ένα τόσο δυνατό και απαιτητικό πρωτάθλημα σαν αυτό που μόλις πέρασε στην ιστορία. Στα θετικά είναι η ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου που ήταν η παραμονή στην κατηγορία.
Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει ένα .........

διοικητικό συμβούλιο στο οποίο θα αναλυθεί ο συνολικός απολογισμός της χρονιάς.

Στα μέσα του Ιουνίου θα γίνει μια γενική συνέλευση στην οποία η διοίκηση τη ομάδας θα κάνει μια ενημέρωση στα μέλη και τους φίλους της ομάδας για τα οικονομικά και άλλα ζητήματα του συλλόγου.

Στην προεδρία της Εράνης θα παραμείνει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος αφού χαρακτηρίζεται ως ο πιο πετυχημένος πρόεδρος της ομάδας.
Η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει του χρόνου το καλοκαίρι ενω δεν αποκλείεται να μπουν δυο - τρεις προσθήκες από άτομα που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον αν προσφέρουν στην ομάδα.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ.......


Θα μπορούσαν να ήταν....

Σε πείσμα όλων εσάς που κάνατε σχόλια στο θέμα με τα ΚΑΝΤΗΛΑΚΙΑ σας παραθέτω μερικούς απο τους σημερινούς τίτλους στα κυριότερα blog. Ακούω την γνώμη σας κύριοι ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ( ανθέλληνες)........


Συνελήφθησαν 93 άτομα μέσα σε ένα 24ωρο....
Έκλεψαν εκκλησία στον Κολωνό.......
Επιτέθηκαν σε ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου.........
Αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ΑΤΜ..............
Στο έλεος των ληστών ανήμποροι ηλικιωμένοι.........
Συνεχίζουν τα κυκλώματα την δράση τους στο λιμάνι της Πάτρας.........
Συνέλαβαν ανήλικους λαθρομετανάστες...........
Άρπαξε τα τάματα των πιστών????????.........
8 ΤΙΤΛΟΙ Μ Ο Ν Ο !!!!!!!!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ NEWSBEAST

Είχε φυτεία μέσα στη φυλακή!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απίστευτη ιστορία στην Κρήτη

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε μέσα στην Αγροτική φυλακή Αγυιάς Χανίων ένας 56χρονος από την Μεσσηνία ο οποίος συνελήφθη.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν σωφρονιστικός υπάλληλος έκανε τσακωτό τον 56χρονο να «περιποιείται» τα δενδρύλλιά του, που προφανώς και δεν τα είχε για λόγους «καλλωπισμού»........

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και αστυνομικοί του ΑΤ Νέας Κυδωνίας συνέλαβαν τον... καλλιεργητή. ο οποίος πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και της... ανανέωσης της παραμονής του στις φυλακές.

Να σημειωθεί πως ο 56χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης... για καλλιέργεια κάνναβης.
newsbeast

LIVE το ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Παρακολουθείστε ζωντανά το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.














Δεν έχετε εγκατεστημένο τον Adobe Flash Player. Κατεβάστε τον από εδώ.


Τα νέα μέτρα φέρνουν αλλαγές στις συντάξεις και τα επιδόματα

Σε περαιτέρω μεσοσταθμική μείωση 15% των μισθών και των συντάξεων στοχεύουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η μείωση αυτή μπορεί να είναι δραματική για τους εργαζομένους, αλλά φαντάζει εφιαλτική για τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος θα δει τον τζίρο του να συρρικνώνεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις του .......

προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στo Real.gr ο συνδυασμός των μέτρων του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Οικονομικών (φοροαπαλλαγές και ΦΠΑ) θα αναγκάσουν 120.000 επιχειρηματίες να διακόψουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ενώ εάν συνεχιστεί η ύφεση με αυτό τον ρυθμό το 2ο εξάμηνο του 2012 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στις 225.000.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό επιχείρημα της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη, κατά την τελευταία διαπραγμάτευσή της με την τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις, ήταν ότι μέσω των ευέλικτων μορφών απασχόλησης αλλά και της μείωσης των συντάξεων επιτεύχθηκε μεσοσταθμικός περιορισμός της τάξης του 15%.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται ο άτυπος στόχος που έθεσε η τρόικα για εσωτερική μείωση μισθών και συντάξεων έως το τέλος του τρέχοντος έτους 30%.

Ωστόσο, ο δεύτερος κύκλος εξόντωσης μισθωτών και συνταξιούχων αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναμένεται να εντείνει το οικονομικό πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω της μείωσης των καταβαλλόμενων εισφορών αλλά και της αύξησης του αριθμού των ανέργων.

Ήδη βασικά στελέχη του χώρου κοινωνικής ασφάλισης, προσπαθώντας να πάρουν αποστάσεις ασφαλείας, καταρρίπτουν το επιχείρημα της κυρίας Κατσέλη ότι τα μέτρα λαμβάνονται για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, όπου η μαύρη τρύπα στο τέλος του έτους θα ανέλθει περίπου στα 550 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μηνιαίο έλλειμμα 40 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι με τις παρεμβάσεις δεν λύνεται το πρόβλημα, απλά αυξάνεται πρόσκαιρα η ρευστότητα των ταμείων.

Νέα μέτρα

Ο νέος κύκλος μέτρων που οριστικοποιήθηκαν από την υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη έχει στόχο την εξοικονόμηση επιπλέον 1,23 δισ. ευρώ για το 2011, ενώ την περίοδο 2012-2015 η περιστολή θα αγγίξει τα 6,7 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα οι παρεμβάσεις έχουν ως εξής:

1. ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις

Μέσα στο τρίμηνο επιβάλλεται νέος αυξημένος ΛΑΦΚΑ στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ. Η εισφορά θα παραμείνει στο 3% για συντάξεις από 1.400 έως 1.700 ευρώ, αλλά, τα ποσοστά παρακράτησης θα αυξηθούν από 4% σε 6% για 1.701 ευρώ και πάνω και θα φθάνουν το 14% (από 10%) για τις συντάξεις των 3.500 ευρώ.

Διπλή μείωση θα έχουν όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί εθελουσίως πριν από τα 60 (δεν περιλαμβάνονται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γυναικών, μητέρων κ.ά.) και εισπράττουν σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ. Πέραν της εισφοράς ΛΑΦΚΑ θα τους επιβληθεί η παρακράτησης κλιμακωτής εισφοράς (ανάλογα με το ύψος της σύνταξης) ύψους 6%, 8% και 10%.

Επιβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου κλιμακωτή εισφορά ΛΑΦΚΑ 3% έως 10% σε όλους όσοι εισπράττουν επικουρική σύνταξη άνω των 300 ευρώ.

2. Μικρότερες επικουρικές από 1/1/2012

Χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης θα ισχύουν από την 1/1/2012 για τις επικουρικές συντάξεις. Ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής και των καταβαλλόμενων σε περίπτωση που τα ταμεία αδυνατούν να τις καταβάλουν.

3. Μικρότερο εφάπαξ και αύξηση εισφορών

Μείωση κατά 10% θα γίνει στα ποσά εφάπαξ που χορηγούν όλα τα ταμεία και όχι μόνο στο Δημόσιο «εφόσον υπάρχουν ελλείμματα».

4. Εισφορές υπέρ ανεργίας

Επιβάλλεται στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ εισφορά αλληλεγγύης 1% υπέρ των προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας.

Αυξάνεται από 4% σε 5% (κατά 0,5% για τον εργαζόμενο και κατά 0,5% για τον εργοδότη) η εισφορά υπέρ του ΟΑΕΔ.

5. Ψαλίδι σε επιδόματα

Μέσα στο καλοκαίρι συγχωνεύονται ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία και το Παρατηρητήριο Απασχόλησης με την Επαγγελματική Κατάρτιση του ΟΑΕΔ και αρχίζουν να εφαρμόζονται αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις παροχές περιλαμβανομένου και του ΕΚΑΣ. Στον ΟΑΕΔ η καταβολή και το ύψος του επιδόματος ανεργίας θα συνδεθεί με τον χρόνο καταβολής εισφορών.

6. Μείωση αναπηρικών συντάξεων

Θα περιοριστεί στο 10% από 14% που είναι, κατά μέσο όρο, ο αριθμός των αναπηρικών συντάξεων με άμεσο έλεγχο σε όσες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν δυσανάλογα υψηλά ποσοστά αναπήρων.

7. Διακοπή καταβολής συντάξεων

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα διακοπεί η πληρωμή συντάξεων σε όσους δεν έχουν απογραφεί. Ακόμη θα τερματιστεί το καθεστώς που προβλέπουν διακρατικές συμφωνίες για την καταβολή σε αλλοδαπούς συντάξεων των 700 ευρώ με 1 χρόνο ασφάλισης στη χώρα μας.

8. Παροχές υγείας

Πέρα από την επέκταση των μέτρων ελέγχου των δαπανών υγείας, θα τεθούν νέα κριτήρια για τις παροχές σε χρήμα και τα επιδόματα ασθενείας.

Τα επιπλέον μέτρα για το 2011

345 εκατ. ευρώ εξορθολογισμός επιδομάτων
260 εκατ. ευρώ μειώσεις φαρμακευτικής δαπάνης
245 εκατ. ευρώ «ψαλίδι» σε συντάξεις
380 εκατ. ευρώ νέες εισφορές υπέρ ανεργίας

Oι στόχοι για επιπλέον έσοδα και μικρότερες δαπάνες έως το 2015

1,3 δισ.: Περιορισμός εισφοροδιαφυγής
800 εκατ.: Aυξήσεις εισφορών
700 εκατ.: Mειώσεις επικουρικών συντάξεων
600 εκατ.: Mειώσεις αναπηρικών συντάξεων
290 εκατ.: Περικοπές επιδομάτων
200 εκατ.: Mειώσεις εφάπαξ
620 εκατ.: Mειώσεις παροχών υγείας

REAL.GR

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.