Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Γενική συνέλευση για τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων.

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι στη δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας Τέλος Άγρας.

Σύμφωνα με την ανκοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι: ........

1. Απολογισμός απερχόμενου ΔΣ
2. Αρχιερεσίες για ανάδειξη νέου ΔΣ.

Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο επισημαίνει πως όλοι οι φίλοι της ομάδας πρέπει να παρευρεθούν τη Κυριακή στην βιβλιοθήκη για το καλό της ομάδας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια για τη δημιουργία μιας ομάδας με παιδιά μόνο από τη περιοχή και χωρίς να δαπανούνται χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για παίχτες από άλλες περιοχές φαίνεται ότι πέτυχε γι αυτό έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που είναι από τη περιοχή να παίζουν για την αγαπημένη μας ομάδα.

Οι ακαδημίες της ομάδας αυτή τη στιγμή έχουν 50 παιδάκια από 8 εως 15 χρόνων ας μην τα καταστρέψουμε αφήνοντας τα στη τύχη τους, ας τα οδηγήσουμε στο αθλητισμό.

Ευχαριστώ

Αλεξανδρόπουλος Σάκης
Μελος ΔΣ ΑΟ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς θα θέλαμε να ευχηθούμε στην ομάδα του Τέλου Αγρα να ορθοποδήσει με μια ισχυρή διοίκηση και στο καινούριο πρωτάθλημα να πρωταγωνιστήσει στην 1η Θέση και να ανεβεί ξανά στην Δ' Εθνική όπου του αξίζει να αγωνίζεται.
Ο Τέλος Άγρας είναι ένα ιστορικό Σωματείο και δεν του αρμόζει να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα.

Έγινε της... Ισπανίας σε όλη την Ελλάδα




Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσα από το Διαδίκτυο και απέδειξαν ότι ο λαός έχει την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να αντιδράσει και να αλλάξει τα πράγματα. Το σημερινό δεν έχει προηγούμενο αφού σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συγκεντρώθηκαν αγανακτισμένοι πολίτες.Μέσω του διεθνούς ειδησεογραφικού .................πρακτορείου Reuters, το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες των Ελλήνων που έχουν γεμίσει αυτή την ώρα το Σύνταγμα στην Αθήνα.

Μάλιστα, στην κορυφή βρίσκεται η φωτογραφία με το πανό, «Ξυπνήσαμε».
-

LIVE!!!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ..........
-

Οδηγίες για όσους δεν απογράφηκαν

-Στα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ μπορούν να απευθύνονται από σήμερα και για τρεις ημέρες όσοι δεν απογράφηκαν, καθώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες.

Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν,.........
η Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι ικανοποιημένη για την εξέλιξη της διαδικασίας και ευχαριστεί θερμά αφενός όλους τους κατοίκους της χώρας που άνοιξαν την πόρτα τους...
και βοήθησαν στην καταγραφή του πληθυσμού και στη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων αφετέρου όλους όσοι εργάστηκαν για την απογραφή.

Τα πρώτα βασικά αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται τον Ιούνιο και θα αναφέρονται στον μόνιμο πληθυσμό ανά δημοτική ενότητα της χώρας, καθώς και στην κατανομή των απογραφέντων ανά φύλο.

Οι συγκεντρωτικοί στατιστικοί πίνακες αναμένεται να παρουσιαστούν σε ενάμιση χρόνο.

Όσοι δεν απογράφηκαν μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο της γενικής απογραφής, που αντιστοιχεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και να απογραφούν εκεί.

Από χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ έχουν αναρτηθεί τα κατά τόπους γραφεία, ενώ πληροφορίες δίνονται και από τους 35 τηλεφωνητές της ΕΛΣΤΑΤ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα αpografi2011.gr και στα τηλέφωνα 213 135 2138 - 40.
>-

4.800.000 ευρώ.!!!!!!!!!


Στα 4.800.000 ευρώ το κόστος του φράχτη στον Εβρο!-Μετά από σχετική ερώτηση των βουλετών του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη και Αδ. Γεωργιάδη διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του φράχτη στον Έβρο, ύψους 4.800.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή......... από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, "κατόπιν πλήρους αξιολόγησης των τοπικών δεδομένων,καθορίστηκε ο πλέον κατάλληλος τύπος τεχνικού εμποδίου και εν συνεχεία ολοκληρώθηκε από το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικών), η σύνταξη της τεχνικής περιγραφής και ενδεικτικός προϋπολογισμός ύψους 4.800.000 ευρώ του φράχτη που θα κατασκευαστεί".

Για το έργο που κρίθηκε απαραίτητο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος μεταναστών, η ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει, ότι προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μελέτη κατασκευής του έργου, απαιτείται η τοπογραφική αποτύπωση ζώνης, η γεωτεχνική έρευνα και ο έλεγχος στατικής επάρκειας των στύλων, στοιχεία τα οποία ζητά να συγκεντρώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Το έργο της κατασκευής του φράχτη στην περιοχή του Έβρου, προτείνεται να ενταχθεί στο Ετήσιο Πρόγραμμα 2011 του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Η πρόταση έχει υποβληθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθείται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου ο αρχικός προϋπολογισμός δαπανών της Διεύθυνσης Τεχνικού του Αρχηγείου, να αυξηθεί από τα 2.500.000 ευρώ στα 5.500.000 ευρώ.-

onNews

Καθαρό!!!!!!!!

Απολύτος δικαιολογημένο !!!
Δικαιολογημένες από τα έσοδά του φαίνεται πως είναι οι αγορές ακινήτων σύμφωνα με τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΣΔΟΕ, στοιχεία του οποίου παρουσιάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα υποβρύχια. Το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.......................
Σημαντικά στοιχεία για τις δραστηριότητες της εξωχώριας εταιρίας ΤΟΡΚΑΣΟ κατέθεσαν στην προανακτρικτική επιτροπή για τα υποβρύχια οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Η εταιρία την περίοδο 1999-2000 οπότε και υπογράφησαν συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων, ήταν ιδιοκτήτρια του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αεροπαγείτου, μετείχε σ΄αυτήν ο εξάδελφος του υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, και φέρεται να δέχεται εμβάσματα 7,5 εκατομμυρίων από λογαριασμό της Μόργκαν Στάγκλει.

Την ίδια περίοδο ο επιχειρηματίας Ματαντός κατεθέτει ότι με εντολή της κατασκευάστριας Σέρος Πάλ εμβάζει χρήματα σε λογαριασμό με το ψευδώνυμο ΚΥΡΟΣ στην ίδια τράπεζα.

Το ίδιο διάστημα η ΤΟΡΚΑΣΟ αγοράζει επίσης δύο διαμερίσματα και ένα υπόγειο γκαράζ στην Κηφισίας 7 και ένα διαμερισμα στην Κόμνα Τράκα δίπλα στο γραφείο του πρώην υπουργού τα οποία αργότερα μεταβιβάζει στη Μονή Βατοπεδίου.

Το πρωί ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Αττικής, Νίκος Μαϊτός, φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του οι αγορές ακινήτων που έκανε, η τιμή των οποίων στα συμβόλαια είναι βάσει των αντικειμενικών αξιών.

Στο μεταξύ σφοδρή επίθεση κατά του ΣΔΟΕ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του διευθυντού της υπηρεσίας, στις οποίες είχε υποστηρίξει ότι το Υπουργείο Άμυνας δε συνεργάστηκε και καθυστέρησε να τους δώσει τη σύμβαση για τα υποβρύχια.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ αίτημα παροχής βοήθειας προς την πολιτική ηγεσία και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών να ερευνήσει την ικανότητα του ΣΔΟΕ σε δύσκολα θέματα και όχι να κλείνει με ταινία νυχτερινά κέντρα για μια παράβαση.

Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή μετά την κατάθεση του ελεγκτή του ΣΔΟΕ, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία τονίζουν ότι η ΝΔ θεώρει δεδομένη την παράταση των εργασιών της Βουλής, ώστε να τεκμηριωθούν γεγονότα, πράξεις και παραλείψεις.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ χαρακτήρισαν αστεία τη διατύπωση για τεκμηρίωση γεγονότων διότι με βάση τον κανονισμό της Βουλής η προανακριτική πρέπει να βρει ενδείξεις και μόνο. Η τεκμηρίωση σημείωναν αφόρα άλλο στάδιο και η προανακριτική εξέταση θα καταθέσει το πόρισμά της στην ώρα της.

Την Τρίτη αναμένεται να καταθέσει στην Επιτροπή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με την Προανακριτική οι τρεις δεν προσέρχονται ως κατηγορούμενοι αλλά ως μάρτυρες προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση.

Αν οι μάρτυρες ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν, να ζητήσουν 48ωρη προθεσμία, τότε η κατάθεση τους αντί της ερχόμενης Τρίτης θα μετατεθεί για την μεθεπόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ FM – NET – AΠΕ/ΜΠΕ->-

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Πολυτιμότερος ο Ανδρεόπουλος, σταματάει το ποδόσφαιρο ο Παναγιωτίδης!

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΙΠΝΟ

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία βραδιά, από τις λίγες που θυμάμαι τόσο όμορφα, μέσα σε κλίμα ευχάριστο έως συγκινητικό, θα έλεγα» με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου την προχθεσινή εκδήλωση, με την οποία «έκλεισε», στο τουριστικό συγκρότημα «Μεσόγειος» στον Λαγκούβαρδο, η αγωνιστική περίοδος για την Εράνη.
Ελάχιστες ήταν οι απουσίες .......

ποδοσφαιριστών και παραγόντων, «παρών» ήταν φυσικά το τεχνικό δίδυμο Θοδωρής Ανδριόπουλος-Ανδρέας Ζόμπολος, χωρίς μάλιστα να λείψει και η αναφορά στον προκάτοχο του Ηλείου τεχνικού, Τάκη Παναγόπουλο, ο οποίος κάθισε στον πάγκο στο πρώτο μισό και πλέον της σεζόν.

Εκ μέρους της διοίκησης μίλησαν ο πρόεδρος του φιλιατρινού συλλόγου, Βαγγέλης Σταθόπουλος, ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου και ο Τάκης Σταθόπουλος, το λόγο πήραν επίσης ο προπονητής Θ. Ανδριόπουλος και ο συνεργάτης του Ανδρ. Ζόμπολος, ενώ από πλευράς ποδοσφαιριστών οι αρχηγοί Γιώργος Ανδρεόπουλος και Πολυνίκης Παναγιωτίδης.
Οι δυό τους αποδείχθηκαν τα κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης, καθώς ο πρώτος ήταν ο αποδέκτης του βραβείου για τον πολυτιμότερο παίκτη που έχει θεσμοθετήσει για τρίτη χρονιά η διοίκηση, ενώ ο δεύτερος ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο!

Ανδρεόπουλος: Σημαντικό γιατί είναι από τους συμπαίκτες μου…

Σε μια από τις προηγούμενες ψηφοφορίες για τον mvp της Εράνης, ο Γιώργος Ανδρεόπουλος είχε χάσει για μια ψήφο. Η επιλογή να μην ψηφίσει τον εαυτό του –και τότε, αλλά και τώρα- μπορεί να του στέρησε την πρώτη φορά την «ισοβαθμία», αλλά είναι ενδεικτική του χαρακτήρα του και του συλλογικού τρόπου με τον οποίο λειτουργεί, κάτι που εκτιμήθηκε από τους συμπαίκτες του, μαζί φυσικά με την αγωνιστική του προσφορά, με αποτέλεσμα την προχθεσινή δικαίωση και τον εμπλουτισμό της τροπαιοθήκης του με ένα κρυστάλλινο ομοίωμα ποδοσφαιριστή.

Ο Γιώργος Ανδρεόπουλος έχασε, λόγω τραυματισμού, μόλις ένα παιχνίδι από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ενώ –αν και αμυντικός- πήρε τρεις κίτρινες κάρτες όλη τη χρονιά! Ο ίδιος ο Κυπαρίσσιος αμυντικός τόνισε στο «Θ»:
«Έχει μεγάλη σημασία για μένα το ότι επιλέχθηκα από τους συμπαίκτες μου. Με τον κόσμο έχουμε άλλη σχέση και σίγουρα μας αρέσει και μας βοηθάει με την παρουσία, αλλά βλέπει μόνο τα παιχνίδια. Με τα παιδιά και τους προπονητές είμαστε μαζί κάθε μέρα και στην ψήφο τους δεν μπορεί παρά να έπαιξε ρόλο η όλη παρουσία μου, όχι μόνο το αγωνιστικό μέρος, όπου σίγουρα υπήρχαν κι άλλοι καλύτεροι από μένα.

Είναι από τις πιο σημαντικές αναγνωρίσεις που έχω λάβει, σε μια δύσκολη χρονικά χρονιά, όπου ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Το βραβείο πάει μαζί με την επιτυχία της παραμονής και σίγουρα δεν θα είχε καμία αξία αν δεν τα καταφέρναμε σαν ομάδα» καταλήγει ο Γιώργος Ανδρεόπουλος, που παρέλαβε το βραβείο του από τον γραμματέα του συλλόγου, Αλέξη Μιχαλακόπουλο (ψηφίστηκαν ακόμη οι Ηλίας Ντινιώτης, Θοδωρής Δασκαλάκης, Νίκος Κόλλιας και Παναγιώτης Κώτσος).

Παναγιωτίδης: Θα συνέχιζα μόνο στην Εράνη…

Μόλις στα 30 του χρόνια ο Πολυνίκης Παναγιωτίδης αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην Εράνη, έχοντας περάσει από πολλές ομάδες, κυρίως Δ’ Εθνικής. Ξεκίνησε από την γενέτειρά του τη Βέροια και πιο συγκεκριμένα τον ΠΑΟ Κορυφής, ενώ αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, υψηλότερο σταθμό είχε την μεγάλη ομάδα του νομού στην Γ’ Εθνική και ακόμα τον ΑΟ Κεφαλλονιάς/Ιθάκης, Πανθυρεατικό και Μεγαλόπολη. Με μοναδική πικρία το ότι θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ποδοσφαιρική καριέρα ο Βορειοελλαδίτης μεσοαμυντικός αφήνει ελάχιστες πιθανότητες να ξαναμπεί στο γήπεδο, έστω και με μικρότερης κατηγορίας ομάδα που θα σήμαινε λιγότερες απαιτήσεις. Ο λόγος στον ίδιο…

«Πέρασα τα τρία καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια στα Φιλιατρά. Έχω δεθεί πολύ με τα παιδιά και τη διοίκηση, μου φέρθηκαν όλοι φοβερά. Δεν έχω κανένα παράπονο και φεύγω απολύτως ικανοποιημένος και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια. Η Εράνη είναι η πιο αξιόπιστη και οικονομικά, και οργανωτικά σε μεγάλο βαθμό, ομάδα που έχω συναντήσει και μόνο σε αυτήν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσω.
Έχω κουραστεί όμως πολύ, σωματικά κυρίως από το ταξίδι Μεγαλόπολη-Φιλιατρά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ και οι προτεραιότητες έχουν πλέον αλλάξει για μένα. Αισθάνομαι ότι χρειάζομαι πολλή ξεκούραση, υπάρχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και φυσικά θέλω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου και την κόρη μου» τονίζει στις δηλώσεις του ο Πολυνίκης Παναγιωτίδης.

Θάρρος

Εφορία: Προχωρά σε έλεγχο των αποδείξεων

Σε έλεγχο των αποδείξεων «σε στοχευμένο και τυχαίο δείγμα» φορολογικών δηλώσεων, πέραν των δηλώσεων με επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ προχωρά η Εφορία.

Οι έλεγχοι θα γίνουν ανεξαρτήτως αν το αποτέλεσμα της φορολογικής δήλωσης είναι πιστωτικό ή χρεωστικό.

Αυτό σημαίνει ότι η εφορία ........

δεν θα ελέγξει μόνο δηλώσεις με επιστροφές φόρου από 5 ευρώ και πάνω αλλά και φορολογούμενους που πληρώνουν πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματα του 2010 και έχουν δηλώσει μεγάλα ποσά αποδείξεων.

Από κόσκινο θα περάσουν οι αποδείξεις όλων όσων έχουν επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι που θα εντοπιστούν να έχουν δηλώσει ανακριβή ποσά αποδείξεων, προκειμένου να τύχουν έκπτωση φόρου 10% θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα.

Το υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιό του προς τις εφορίες δίνει τις εξής εντολές :

1. Όταν το ποσό της επιστροφής είναι πάνω από 1.500 ευρώ θα εφαρμοσθεί εξονυχιστικός έλεγχος με την σημείωση ότι στον έλεγχο αυτό θα περιλαμβάνονται και οι αποδείξεις του κωδικού 049 του εντύπου Ε1, οι οποίες μετά τον έλεγχο θα φυλάσσονται σε κλειστό φάκελο και θα παραμένουν στη Δ.Ο.Υ..

2. Για τις λοιπές περιπτώσεις ανεξαρτήτως αν το αποτέλεσμα είναι πιστωτικό ή χρεωστικό, ο έλεγχος θα γίνεται σε στοχευμένο και τυχαίο δείγμα. Σύντομα αναμένεται να σταλούν ανά Δ.Ο.Υ., καταστάσεις φορολογουμένων που έχουν δηλώσει μεγάλα ποσά αποδείξεων.

3. Στους φορολογούμενους που μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεών τους προκύπτει ποσό επιστροφής από παρακράτηση 5 ευρώ έως και 1.500 ευρώ καθώς και ποσό επιστρεφόμενης προκαταβολής ελεγμένης από τη Γ.Γ.Π.Σ. ανεξαρτήτως ύψους αυτής και δεν είναι οφειλέτες του Δημοσίου τότε η επιστροφή πραγματοποιείται μέσω των συμβεβλημένων Τραπεζών, σε λογαριασμό που έχουν δηλώσει ή σε άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον Α.Φ.Μ..

4. Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφής και έχουν περιέλθει σε καταστάσεις επεξεργασίας που αποστέλλει η Γ.Γ.Π.Σ. στις Δ.Ο.Υ. για έλεγχο, πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τη φορολογική δήλωσή τους προεκτυπωμένη ή μη κατά περίπτωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών.

5. Όσοι από τους φορολογούμενους δεν προσκομίσουν τα δικαιολογητικά εντός 10 ημερών θα χάσουν την επιστροφή φόρου.

6. Η παραλαβή του κλειδάριθμου από τρίτο πρόσωπο, μπορεί να γίνεται και με απλή θεωρημένη εξουσιοδότηση, δηλαδή δεν χρειάζεται πλέον το πληρεξούσιο.

Στο υπουργείο Οικονομικών συζητούν αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων καθώς τώρα διαπιστώνεται ότι οι φορολογούμενοι υπερκαλύπτουν το όριο των αποδείξεων που απαιτούνται για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου και σε αρκετές περιπτώσεις απολαμβάνουν μεγάλες επιστροφές φόρου.

Από τις δύο πρώτες παρτίδες εκκαθαριστικών σημειωμάτων προκύπτει ότι τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους έχουν επιστροφή φόρου και μόλις το 18,77% των φορολογούμενων πληρώνει πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματα του 2010.

Οι προτάσεις που έχουν γίνει αφορούν μεταξύ άλλων τη συγκέντρωση αποδείξεων ίσες με το 30% του εισοδήματος για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου και να μετράνε διπλά αποδείξεις από επαγγελματικές ομάδες με ροπή στη φοροδιαφυγή (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία αυτοκινήτων κλπ).

Πόσα χάνουν δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι

Πρόσθετα βάρη σε εργαζόμενους και συνταξιούχους φέρνει το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι (με αύξηση της εισφοράς υπέρ ανεργίας) αλλά και όσοι παίρνουν υψηλές συντάξεις (κύριες και επικουρικές).

Μάλιστα το «χτύπημα» .........

για όσους παίρνουν επικουρική σύνταξη θα είναι διπλό, καθώς όχι μόνο θα πληρώσουν μεγαλύτερη εισφορά, αλλά θα δουν και τις συντάξεις τους να μειώνονται. Το εύρος των αλλαγών στην επικουρική ασφάλιση θα είναι σε άμεση συνάρτηση με τα οικονομικά των Ταμείων, ενώ οι αλλαγές επισπεύδονται.

Αναλυτικά, τα μέτρα που επιβαρύνουν εργαζομένους και συνταξιούχους είναι τα εξής:

Eισοδηματικά κριτήρια θα καθιερωθούν και στα υπόλοιπα επιδόματα που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. τα πολυτεκνικά επιδόματα που δίνει ο ΟΓΑ). Στόχος είναι να υπάρξει ενιαίος κανονισμός για τις παροχές των επιδομάτων υγείας.

Σημειώνεται πως αυστηρότερες θα γίνουν και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των παροχών του ΟΑΕΔ (π.χ. το επίδομα ανεργίας) αλλά και των διαφόρων οργανισμών (π.χ. της Εργατικής Εστίας, της Εργατικής Κατοικίας).


Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις υψηλές συντάξεις. Σήμερα η εισφορά είναι κλιμακούμενη από 3% έως 10% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αυξηθεί η εισφορά στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ.

Διπλή αύξηση της εισφοράς στις υψηλές συντάξεις που λαμβάνουν όσοι είναι κάτω των 60 ετών. Για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους όχι μόνο θα αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ, αλλά θα υπάρξει και μία επιπλέον επιβάρυνση.

Αύξηση της εισφοράς υπέρ ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα. Η εισφορά αυτή θα πάει από το 4% στο 5% (συνολικά για εργοδότες και εργαζομένους). Η επιβάρυνση θα είναι 0,5% για τους εργοδότες και 0.5% για τους εργαζομένους.

Επιβολή ειδικής εισφοράς στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 300 ευρώ. Η εισφορά θα είναι από 3% έως 10% και θα επιβαρύνει πάνω από 400.000 συνταξιούχους.

Μείωση επικουρικών συντάξεων σε όσα Ταμεία έχουν οικονομικά προβλήματα. Η μείωση υπολογίζεται στο 20% και πρέπει να σημειωθεί πως οι περικοπές θα αφορούν και τους νυν συνταξιούχους.Οι πρώτες περικοπές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, καθώς σε ορισμένα Ταμεία (π.χ. στο ΕΤΕΑΜ) έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες και δείχνουν ελλείμματα.

Επιβολή αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων στα επιδόματα που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι οργανισμοί. Η αρχή γίνεται από το ΕΚΑΣ, όπου στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ προβλέπονται αυστηρά κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος.

Τις προϋποθέσεις για την καταβολή του εργόσημου -δηλαδή του «κουπονιού» με το οποίο θα ασφαλίζονται όσοι απασχολούνται σε οικιακές ή αγροτικές εργασίες- καλείται να καθορίσει ειδική επιτροπή. Η επιτροπή συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα οριστικοποιήσει τις τελικές της αποφάσεις.

ΕΑΣ 20.000 παραγωγοί είχαν κάνει ενεργοποίηση μέχρι χθες

Περίπου 20.000 παραγωγοί είχαν κάνει ενεργοποίηση δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2011 μέχρι χθες το μεσημέρι στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως σημείωσε στο «Θ» ο διευθυντής επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κώστας Πέτροβας.

«Από τις 44.000 με 45.000 .........

αιτήσεις που αναμένουμε συνολικά, υπολογίζουμε ότι έχουμε φτάσει κάπου στις 20.000. Πρέπει, επίσης, να σημειώσω ότι το πρόγραμμα, που έχει ανακοινωθεί για κάθε κατάστημα, θα τηρηθεί κανονικά. Όσο για τη ροή, συνεχίζεται ομαλά, χωρίς προβλήματα».

Ο κ. Πέτροβας πρόσθεσε ακόμη ότι δίνεται προτεραιότητα «σε εκείνους οι οποίοι αποτελούν καινούργιες εγγραφές, δηλαδή είναι παραγωγοί που, είτε έχουν πάρει δικαιώματα από μεταβίβαση, δεν έχουν δηλαδή δικά τους και θα γραφτούν για πρώτη φορά, είτε έχουν δικαιώματα από κληρονομιές. Αυτοί πρέπει να πάρουν πρώτοι πρωτόκολλο. Επίσης, εκείνοι που δεν ενεργοποίησαν το 2010».
Στο ερώτημα εάν είναι υποχρεωτική η εισφορά στον ΕΛΓΑ, για να γίνει η ενεργοποίηση, ακόμη και αν ο ενδιαφερόμενος δεν επιθυμεί να ασφαλιστεί για τυχόν ζημιές, ο κ. Πέτροβας μας απάντησε: «Το έντυπο που έχουμε εμείς, το δίνει ως υποχρεωτικό. Δεν αφήνει κάποιο άλλο περιθώριο».

Θάρρος

Ενημέρωση – συζήτηση για προϋπολογισμό στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

«Ο προϋπολογισμός του 2011 θα είναι πραγματικός», τόνισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ενημερώνοντας χθες το μεσημέρι τα μέλη της για την πορεία σύνταξης του προϋπολογισμού.
Αναφερόμενος στην οικονομική .........

κατάσταση του Δήμου, έδειξε έντονα προβληματισμένος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «φαίνεται ότι το ταμείο του Δήμου “υποστηρίζεται” μόνο από τα έσοδα της Κυπαρισσίας… Είναι πάρα πολύ δύσκολο, δεν περίμενα την επόμενη μέρα του “Καλλικράτη” να συναντήσω τέτοια κατάσταση. Στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ως “συνομοσπονδία” Δήμων. Ένας Δήμος είμαστε! Πρέπει να περάσουμε στους πολίτες ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση του τρόπου που αντιμετωπίζουν τις οφειλές τους προς το Δήμο…».
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος έκανε λόγο για «ιδιαιτερότητα του πρώτου προϋπολογισμού του Δήμου», τον οποίο και χαρακτήρισε «μεταβατικό», σημειώνοντας πως «νοοτροπίες του παρελθόντος πρέπει να τελειώσουν».
Την ανάγκη να προσέξουν ιδιαίτερα την απογραφή τόνισε ο Γιώργος Γαλάνης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Σαμπαζιώτη είπε: «Φροντίστε να κάνετε πραγματική απογραφή, ήδη έχετε χάσει χρόνο, μην τα χάσουμε όλα από την αρχή…». Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ερωτηθείς από το «Θ», ο κ. Σαμπαζιώτης είπε: «Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει συναντήσεις με τους υπευθύνους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους των Οικονομικών Υπηρεσιών, προκειμένου να συντάξουμε τον προϋπολογισμό. Υπάρχει μια δυσκολία στο να καταλήξουμε τι τεχνικό πρόγραμμα θα περιλάβουμε στον προϋπολογισμό, γιατί τα έσοδα των Δήμων, όπως παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα. Η απόφαση όλων είναι να συνταχθεί ένας προϋπολογισμός πραγματικός. Μην πάμε σε έναν προϋπολογισμό εικονικό…».
Σημειώνουμε πως την επόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης για το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος.

Αποφάσεις
Στο μεταξύ, ομόφωνα ελήφθησαν σχεδόν όλες οι αποφάσεις στη χθεσινομεσημβρινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε: η έγκριση της αριθμ. 465/2011 απόφασης δημάρχου περί ανάθεσης προμήθειας καυσίμων Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ο ορισμός δικηγόρου για ανάθεση άσκησης ανακοπής κατασχετηρίου ΕΔΟΣ και νομικό έλεγχο του φακέλου, ο καθορισμός όρων διακήρυξης για μίσθωση θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2011, στις θέσεις «Καρτελά», «Γιαννίτσαινα», «Βλάχου», «Σεργιάνι», «Τερψιθέα», «Σανί» και κατά πλειοψηφία η έγκριση της αριθμ. 464/2011 απόφασης δημάρχου περί άμεσου καθαρισμού ζωνών πυρασφάλειας ΧΑΔΑ.
Αναβλήθηκε, ωστόσο, η λήψη απόφασης για τον καθορισμό όρων διακήρυξης για μίσθωση θέσεων για την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου στο χώρο που διενεργείται η εμποροπανήγυρη Δ.Ε. Κυπαρισσίας τη 14η Σεπτεμβρίου, όπως και στο χώρο που διενεργείται το παζάρι αντικών στο μεγάλο καλντερίμι, στη θέση «Σταυροπάζαρο» στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Θάρρος

Τριφυλία - Καρπούζι Με 50-52 λεπτά ξεκίνησε η συγκομιδή του

Ικανοποιημένοι είναι οι καλλιεργητές καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς η συγκομιδή του προϊόντος και οι εξαγωγές έχουν ξεκινήσει, ενώ οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 50 λεπτά το κιλό. Οι παραγωγοί ελπίζουν να κάνει καλό καιρό στο εξωτερικό, ώστε το καρπούζι να έχει ζήτηση και η τιμή του να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Παναγιώτης Λεβεντογιάννης, Κυπαρισσία

«Η συγκομιδή από τα ...........

θερμοκήπια έχει αρχίσει, ενώ τώρα ξεκινάνε και τα χωραφίσια» μας είπε χθες ο κ. Παναγιώτης Λεβεντογιάννης, παραγωγός καρπουζιού στην περιοχή της Κυπαρισσίας. «Σήμερα, βέβαια, ο καιρός εδώ δεν ήταν καλός για συγκομιδή, επειδή ψιχάλιζε. Η τιμή είναι στα 52 λεπτά το κιλό, υπάρχει ζήτηση, όλες οι χώρες θέλουν καρπούζι, αλλά δεν υπάρχει πολύ, γιατί έχουμε βροχές και δεν έχει γίνει ακόμη καλά».
Σε σχέση με τις περσινές τιμές, ο κ. Λεβεντογιάννης σχολίασε: «Και πέρυσι στην αρχή οι τιμές ξεκίνησαν καλά, αλλά μετά δεν είχε καλό καιρό έξω, έβρεχε, οπότε δεν υπήρχε ζήτηση. Φέτος, αν ο καιρός έξω πάει καλά, η τιμή θα κρατηθεί».
Για τη μείωση στην εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, που αποφασίστηκε για τους καρπουζοπαραγωγούς, μετά από σχετικό αίτημα, ο κ. Λεβεντογιάννης παρατήρησε: «Έπρεπε να γίνει, ήταν ακριβό που το είχαν βάλει 61 ευρώ ανά στρέμμα, οπότε πήγε 41. Αυτή η μείωση είναι κάτι».

Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, Φιλιατρά

«Tώρα ξεκινά η συγκομιδή, οι τιμές είναι ικανοποιητικές, αλλά είχαμε αρκετά προβλήματα λόγω καιρού, βροχοπτώσεων κ.λπ. Και σήμερα ψιχαλίζει» σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και παραγωγός καρπουζιού κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος. Σχετικά με τις τιμές, εξέφρασε αισιοδοξία: «Είναι γύρω στα 50 λεπτά το κιλό για τις πρώιμες ποικιλίες. Έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε καλή ποιότητα, παρά το ότι είχαμε άσχημες καιρικές συνθήκες, οπότε περιμένουμε καλές τιμές βάσει του ό,τι βλέπουμε μέχρι τώρα. Ποτέ δεν ξέρουμε, όμως, μέχρι τελευταία στιγμή τι θα γίνει. Επειδή εξάγουμε στην Ευρώπη, το θέμα είναι τι καιρό θα κάνει εκεί. Οι καιρικές συνθήκες έξω είναι καλές, υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Προς το παρόν έχουμε ξεκινήσει με πολύ μικρές ποσότητες».

Από Σουηδία μέχρι Ρωσία

Μερικές από τις χώρες εξαγωγής του καρπουζιού Τριφυλίας είναι η Αγγλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Ρωσία. «Πέρυσι δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τις αγορές του εξωτερικού, γιατί ο καιρός δεν ήταν ζεστός, οπότε οι τιμές, ενώ είχαν φτάσει σε ένα επίπεδο, έπεσαν ραγδαία. Αυτό για μας ήταν πρόβλημα, γιατί έχουμε τεράστιο κόστος παραγωγής. Δε βλέπουμε και στήριξη από την Πολιτεία. Πληρώνουμε 23% ΦΠΑ για το νάιλον που είναι πρώτιστο υλικό σε αυτή την καλλιέργεια, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική για τις εξαγωγές του κράτους. Το κόστος ανεβαίνει, το κέρδος μειώνεται και υπάρχουν φορές που μπαίνουμε μέσα» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Σχετικά με την εισφορά στον ΕΛΓΑ: «Με τη μείωση που έγινε, είναι πιο υποφερτά τώρα τα πράγματα, γιατί ήταν υπέρογκο το ποσό που μας είχαν βάλει. Σε σχέση, βέβαια, με τις τιμές στο σύνολο της παραγωγής, γιατί μπορεί τώρα να είναι υψηλές οι τιμές, αλλά να φτάσουμε να πουλήσουμε και 10 λεπτά το κιλό, όπως έχει γίνει άλλες χρονιές ή να μείνουν τα καρπούζια αδιάθετα. Γι’ αυτό, κατά τη γνώμη μου, καλύτερο θα ήταν να μας κρατούσαν το 4% κατά την υποβολή των τιμολογίων για να πάρουμε πίσω το ΦΠΑ, ώστε να είναι σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχουμε κόψει. Για να μη χάνει ούτε ο παραγωγός, ούτε η Πολιτεία».

Θάρρος

ΣτΕ: Συνταγματικές οι «καλλικρατικές» συνενώσεις Δήμων

Συνταγματικές και νόμιμες είναι οι συνενώσεις των Δήμων και Κοινοτήτων, που έγιναν σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», αποφάσισε - κεκλεισμένων των θυρών- η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με ευρύτατη πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό ......

Δικαστήριο έχουν προσφύγει Δήμοι και Κοινότητες, και ειδικά ορεινών περιοχών, κατά του «Καλλικράτη» (νόμος 3852/2010) και κατά αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών, με τις οποίες καθορίζεται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας, ο οποίος και μειώθηκε. Οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι ο «Καλλικράτης» είναι αντίθετος στις συνταγματικές επιταγές.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, δεχόμενοι τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους Ν. Μαρκουλάκη και Παναγιώτας Καρλή, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει ότι «δεν αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος νόμος με τον οποίο προβλέπεται η κατάργηση, ακόμη και σε ευρύτατη έκταση, πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνένωση ή συγχώνευσή τους σε ενιαίους (μεγαλύτερους) Οργανισμούς και η ανάθεση στους Οργανισμούς αυτούς της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων των καταργούμενων Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει τοπικών δεδομένων και κριτηρίων, τα οποία συναρτώνται κατ' αρχήν με τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες των οικείων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος».

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάσκεψη, οι συνενώσεις των Δήμων έγιναν με βάση δέσμη κριτηρίων, που αντιστοιχούν στα κριτήρια του άρθρου 101 του Συντάγματος, αλλά και βάσει επιπλέον ειδικών κριτηρίων που εφαρμόστηκαν στο σύνολο των συνενώσεων σε όλη τη χώρα.

Ακόμη, οι δικαστές δέχτηκαν ότι η διάταξη του άρθρου 102 του Συντάγματος επιτρέπει κατά την ενάσκηση νομοθετικής ή κανονιστικής εξουσίας, την ευρεία συνένωση των ΟΤΑ στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, απερρίφθη ο ισχυρισμός των Δήμων ότι ο Ν. 3852/2010 είναι αντίθετος στα άρθρα 26, 95 και 102 του Συντάγματος, καθώς οι καταργήσεις και ενσωματώσεις των Δήμων, ανά την Ελλάδα, έγιναν με τον ίδιο το νόμο, χωρίς να προβλέπεται η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων ή άλλων αποφάσεων διοικητικών οργάνων. Έτσι, υποστήριζαν οι Δήμοι, με τον τρόπο αυτό δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουν δικαστική προστασία και έλεγχο της νομιμότητας των συνενώσεων, καθώς ευθέως ο Ν. 3852/2010 δεν μπορεί να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρά μόνο αποφάσεις (υπουργικές, νομαρχιακές κ.λπ.), που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του εν λόγω νόμου.

Ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε, καθώς οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι εκδόθηκαν διοικητικές πράξεις (αποφάσεις υπουργού, νομαρχών κ.λπ.), που μπορούν να προσβληθούν με αίτηση ακύρωσης στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει αδυναμία προσβολής «εκτελεστών πράξεων» (όπως λέγονται), από την πλευρά των Δήμων.

Έτσι, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε όλες τις αιτήσεις των Δήμων και Κοινοτήτων που ζητούσαν να ακυρωθούν οι συνενώσεις, οι οποίες έγιναν σύμφωνα με τον «Καλλικράτη».

Η μειοψηφία υποστήριξε ότι οι συνενώσεις είναι αντισυνταγματικές, καθώς δεν διευκρινίζονται με ειδική αιτιολογία τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την κάθε μία συνένωση, όπως είναι μορφολογικές ιδιορρυθμίες της κάθε περιοχής, οι χιλιομετρικές αποστάσεις που θα πρέπει να καλύψουν οι δημότες για να μεταβούν στη νέα έδρα του Δήμου, οι οικονομικές συνθήκες της κάθε περιφέρειας κ.λπ.

Μεταξύ των Δήμων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του «Καλλικράτη», είναι ο Δήμος Σοχού Θεσσαλονίκης, ο οποίος ενσωματώθηκε στο Δήμο Λαγκαδά, μαζί με τους Δήμους Λαχανά, Ασσήρου, Καλλινδοίων, Κορώνειας και Βερτίσκου, ο Δήμος Σταυρούπολης του Νομού Ξάνθης, ο οποίος καταργείται και ενσωματώθηκε στο Δήμο Ξάνθης, ο Δήμος Ευρυμενών Νομού Λαρίσης, ο οποίος υπήχθη στο Δήμο Αγιάς, ο Δήμος Αποδοτίας, ο οποίος ενσωματώθηκε στο νέο Δήμο Ναυπακτίας μαζί με τους πρώην Δήμους Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Πυλήνης, Πλατάνου και Χάλκειας, η Κοινότητα Σμίξης Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώθηκε στο Δήμο Γρεβενών, η Κοινότητα Αγίου Κοσμά Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώθηκε στο Δήμο Γρεβενών, η Κοινότητα Αβδέλλας Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώθηκε στο Δήμο Γρεβενών κ.λπ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν απογράφηκαν - Τι να κάνετε

Μπορεί να ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία της απογραφής αλλά όπως ανακοινώθηκε μπορείτε όσοι δεν καταφέρατε να απογραφείτε να κάνετε σήμερα μια τελευταία προσπάθεια.

H απογραφή ξεκίνησε πριν από 2 εβδομάδες και παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ανά την επικράτεια, ικανοποίηση επικρατεί στην ΕΛΣΤΑΤ, για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Όσοι πολίτες δεν κατάφεραν ........

να απογραφούν, μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα και μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα, στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η χώρα είναι χωρισμένη σε 94 εποπτείες, σε κάθε μία από τις οποίες λειτουργεί ένα ή και περισσότερα από τα 110 γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι πολίτες επιθυμούν να απογραφούν.

Από χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ έχουν αναρτηθεί τα κατά τόπους γραφεία, ενώ πληροφορίες δίνονται και από τους 35 τηλεφωνητές της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα πρώτα βασικά αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται τον Ιούνιο και θα αναφέρονται στον μόνιμο πληθυσμό ανά δημοτική ενότητα της χώρας, καθώς και στην κατανομή των απογραφέντων ανά φύλο.

Οι συγκεντρωτικοί ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες αναμένεται να παρουσιαστούν σε ενάμιση χρόνο.

Στην απογραφή πήραν μέρος 53.000 απογραφείς, 13.000 τομεάρχες και 700 στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ.

Πληροφορίες για τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, για όσους επιθυμούν να απογραφούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, υπάρχουν στον ιστότοπο: www.apografi2011.gr, καθώς και στα τηλέφωνα 213 135 2138 - 40.

Μεσσηνία: Μετωπική θανάτου με... ένα δέντρο

Ένας 50χρονος έχασε την ζωή του όταν προσέκρουσε με το φορτηγό αυτοκίνητό του επάνω σε δέντρο.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στο 8ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ασπροχώματος - Πύλου όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχηματός του.

Προανάκριση για τις ........

συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία Καλαμάτας.

«Αναπληρωτής πρωθυπουργός ο Σαμαράς»

UPDATE ΗΧΗΤΙΚΟ

«Το σκέφτεται ο Παπανδρέου» είπε στον Realfm 97,8 ο Γιώργος Καρατζαφέρης που επανέρχεται στην πρόταση οικουμενικής κυβέρνησης με αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επανέλαβε την πρόταση που κατέθεσε χθες και στον Γιώργο Παπανδρέου για οικουμενικό σχήμα με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

«Το έθεσα ευθέως. Γιατί η ........

κυβέρνηση αυτή θα οδηγήσει τον τόπο και τον ίδιο στον γκρεμό. Μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα απέναντι στην ιδιότυπη δικτατορία των δανειστών μας, με πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκτίμησε πως αυτή η πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία σημασία, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ. Σημείωσε, μάλιστα, πως ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά και να του προτείνει θέση αναπληρωτή πρωθυπουργού με ευθύνη στα οικονομικά υπουργεία, προκειμένου να υλοποιήσει όσα πρότεινε στο Ζάππειο. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα τόσο της Ντόρας Μπακογιάννη όσο και του Φώτη Κουβέλη. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου έδειξε να το... σκέφτεται.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως είναι αστείο να τεθούν ερωτήματα όπως «ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή».

«Εάν θέλαμε να κάνουμε επιθεώρηση θα πηγαίναμε στο θέατρο. Εδώ χρειάζεται σοβαρότητα μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών» κατέληξε.

Ακούστε τι είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Νίκο Χατζηνικολάου.



Βαρθολομιό Ηλείας: Ιδιώτες ξεφορτώνουν σκουπίδια στο δάσος των Θινών

Σε σκουπιδότοπο μετατρέπεται το δάσος των Θινών του Βαρθολομιού Ηλείας, αφού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων του Αιγίου, τα μεταφέρουν εκεί, όπου έχει δημιουργηθεί παράνομος σκουπιδότοπος, με αποτέλεσμα την απειλή σοβαρής οικολογικής καταστροφής.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι και .........

δημοσιογράφοι της Ηλείας με τα ίδια τους τα μάτια είδαν τα ιδιωτικά φορτηγά να αδειάζουν τα απορρίμματα τους στο δάσος. Οι φωτογραφίες που κατάφεραν να τραβήξουν, και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ionionfm, αποδεικνύουν ότι στο όνομα του κέρδους ιδιωτικές εταιρείες δεν διστάζουν να μεταφέρουν και εναποθέτουν τα σκουπίδια τους από άλλες περιοχές σε παράνομες χωματερές της Ηλείας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Πηνειού, το φορτηγό είχε να παραλάβει από την περιοχή νάιλον που είχαν χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες καρπουζιού με σκοπό την ανακύκλωση. Όμως πολίτες αλλά και τσιγγάνοι ρακοσυλλέκτες υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες όταν το φορτηγό ξεφόρτωσε τα σκουπίδια τα οποία είχαν και ετικέτες από φορείς, σχολεία και επιχειρήσεις του Αιγίου.

Ο δήμαρχος Αιγίου Στάθης Θεοδωροκόπουλος δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία»: «Καταδικάζω αυτή την ενέργεια αν έγινε από την ιδιωτική εταιρεία που συγκεντρώνει τα απορρίμματα του δήμου μας και φυσικά σας δηλώνω ότι ουδέποτε εμείς δώσαμε τέτοια εντολή». Και συνεχίζει «Τα τελευταία 15 χρόνια ο Δήμος πληρώνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε ιδιωτικές εταιρείες για την μεταφορά απορριμμάτων, καθώς δεν είμαστε σε θέση να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης. Μας λένε ότι τα σκουπίδια πηγαίνουν σε νόμιμους ΧΥΤΑ, χωρίς να γνωρίζουμε αν λένε την αλήθεια».

Ταυτόχρονα σε χθεσινή ανακοίνωση η ένωση Πολιτών για το Περιβάλλον της Ηλείας(ΕΠΟΠ) αναφέρει «Οι περί άλλα τυρβάζοντες και κομπορρημονούντες δήμαρχοι του κάμπου Ηλείας καλώς να δεχθούν τα σκουπίδια του ΑΙγίου, που ξεφορτώνουν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι στις άθλιες χωματερές τους οι εργολάβοι των σκουπιδιών Αχαϊας».

Οι αγανακτισμένοι βγαίνουν στις πλατείες

Στην πλατεία Συντάγματος και σε αρκετές ακόμη πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν οι "Αγανακτισμένοι" Έλληνες. Πρόκειται για την αυθόρμητη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών σε πλατείες της χώρας, στα πρότυπα των Ισπανών "Αγανακτισμένων", που αντιδρούν στην οικονομική κρίση.

Πού δίνουν ραντεβού οι "Αγανακτισμένοι"

Σε περισσότερες από 30 πόλεις ......

θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις 18.00 οι «Αγανακτισμένοι» της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο facebook, ενδεικτικά, τα σημεία όπου θα γίνουν οι ειρηνικές συγκεντρώσεις είναι:

Αθήνα πλατεία Συντάγματος,
Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο,
Πάτρα πλ. Γεωργίου,
Βόλος παραλία Βόλου, έξω από το συγκρότημα «Παπαστράτος»,
Ηράκλειο πλατεία Ελευθερίας,
Λάρισα κεντρική πλατεία,
Κοζάνη κεντρική πλατεία, πλατεία Νίκης, Ρολόι,
Kέρκυρα πλατεία Δημαρχείου,
Γιάννενα κεντρική πλατεία, απέναντι από την τ. Νομαρχία,
Χίος πλατεία Βουνακίου,
Πρέβεζα στο Ρολόι,
Σητεία πλατεία Σητείας, άγαλμα Αγνώστου Στρατιώτη,
Σάμος πλατεία Καρλοβασίου,
Κεφαλλονιά κεντρική πλατεία Αργοστολίου,
Γαργαλιάνοι στην πλατεία
Καλαμάτα Κεντρική παλτεία Αριστομένους
Καλαμάτα Πλατεία 23ης Μαρτίου
,
Καρδίτσα κεντρική πλατεία,
Ιεράπετρα έξω από το Δημαρχείο,
Ρόδος πλατεία Κύπρου,
Λαμία πλατεία Πάρκου,
Λευκάδα κεντρική πλατεία,
Κομοτηνή πλατεία Κομοτηνής,
Σέρρες πλατεία Ελευθερίας,
Χαλκίδα πλατεία Αγ. Νικολάου,
Ξάνθη κεντρική πλατεία στο ρολόι,
Χανιά πλατεία Αγοράς,
Πύργος κεντρική πλατεία,
Ναύπλιο πλατεία 3 Ναυάρχων-Δημαρχείο,
Καστοριά πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας,
Σύρος Ερμούπολη, Πτολεμαΐδα κεντρική πλατεία,
Καβάλα πλατεία Ελευθερίας,
Φλώρινα κεντρική πλατεία στον πεζόδρομο,
Έδεσσα πλατεία Ελευθερίας,
Άρτα πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Το ελληνικό κίνημα οργανώθηκε μέσω του ίντερνετ και σε περίπτωση που όλοι όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον, συγκεντρωθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, στo Λευκό Πύργο, στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, τότε αυτές θα μετατραπούν σε Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες οι Ισπανοί.

Το έναυσμα για τη διαδικτυακή οργάνωση των Ελλήνων έδωσαν οι Ισπανοί και το σύνθημά τους: «Μην φωνάζετε, θα ξυπνήσετε τους Έλληνες».

Έτσι, δημιουργήθηκε μία πρώτη ομάδα στο Facebook που καλούσε σε ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και μία δεύτερη στον Λευκό Πύργο.

Το απόγευμα, χθες, όμως, την ώρα που 7.000 άτομα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, η αθηναϊκή ομάδα των "Αγανακτισμένων" εξαφανίστηκε από το Facebook.

Το μήνυμα που εμφανίστηκε είναι «η εκδήλωση ακυρώθηκε» και αμέσως στο διαδίκτυο ξεκίνησε μια φημολογία σχετικά με την τύχη των Ελλήνων "Αγανακτισμένων".

Μετά από λίγα λεπτά, όμως, δημιουργήθηκε μία νέα ομάδα. Σήμερα το πρωί η αθηναϊκή ομάδα είχε πάνω από 20.000 φίλους.

Στα μηνύματα τους τα μέλη και φίλοι της ομάδας καλούν τους πολίτες στο Σύνταγμα, σε μια ειρηνική συγκέντρωση χωρίς πλακάτ και κομματικές «ταμπέλες».

Απαντήσεις - Λύσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Πανελλαδικές 2011

HΡΘΑΝ!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ




Θέματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Πανελλαδικές 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.