Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Χάκερ χτύπησαν τη Sony και στην Ελλάδα!

Eίναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως μία τόσο μεγάλη εταιρία όπως η Sony έχει τόσο “διάτρητες” άμυνες, οι οποίες αποδείχθηκαν ανίκανες στο να αντιμετωπίσουν τις αδιάκοπες επιθέσεις των χάκερς.

Από τον Απρίλιο η .......

πολυεθνική και τα παρακλάδια της έχουν δει τις δύο μεγαλύτερές της βάσεις δεδομένων να υποκλέπτονται: Το PlayStation Network και τη βάση της SOE (Sony Online Entertainment).

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μερική επαναφορά του PSN, το οποίο όμως και πάλι έκλεισε, μετά από άλλο ένα πρόβλημα που ανακαλύφθηκε στην άμυνά του. Η ίδια η Ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέψει τις online υπηρεσίες της Sony να επαναλειτουργήσουν εάν δεν βεβαιωθεί πως η προστασία των δεδομένων έχει βελτιωθεί.

Πάλι, λοιπόν, οι χάκερς συνέχισαν με τις επιθέσεις. Μόνο που αυτή τη φορά η εν λόγω προσβολή έγινε επί… «πατρίου εδάφους».

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εικόνα της βάσης δεδομένων των χρηστών της Sony BMG Ελλάδος.

Με την εικόνα ήρθαν και οι λοιπές πληροφορίες όπως ονόματα χρηστών, αντιστοιχία με πραγματικά ονόματα και διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων.

Η δημοσίευση έγινε στο «Hacker News» το οποίο ανέφερε πως η επίθεση έγινε από τον “b4d_vipera”. O εν λόγω χάκερ φαίνεται πως, στις εικόνες που έστειλε, έχει «λογοκρίνει» τα usernames, τηλέφωνα, εργοδότες και διευθύνσεις μερικών χρηστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα, 8.385 δεδομένα χρηστών χάθηκαν από τους διακομιστές της Sony BMG. Η επίθεση φαίνεται πως έγινε στις 5 Μαΐου.

Η εν λόγω εφόρμηση έγινε χρησιμοποιώντας ένα SQL Injection attack. Αυτή η μέθοδος πρωτοεμφανίστηκα στη δεκαετία του 1990 και χρησιμοποιείται συχνά-πυκνά για προσβολές σε οργανισμούς με πολλούς ιστότοπους. Ο επιτιθέμενος βρίσκει βάσεις δεδομένων SQL σε διάφορες διευθύνσεις του οργανισμού και μετέπειτα τις «δοκιμάζει» στέλνοντας συμβολοσειρές οι οποίες μπορούν να μεταχειριστούν λανθασμένα από τον SQL Interpreter (“μεταφραστής” SQL), επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να μπορεί να στέλνει απαγορευμένες εντολές.

Δεν είναι, όμως, ξεκάθαρο εάν ο ιστότοπος της Sony BMG Ελλάδος ήταν αυτός με το πρόβλημα προστασίας ή εάν οι διαδικτυακοί χώροι άλλων παραρτημάτων της Sony σε άλλες χώρες μπορεί επίσης να έχουν το πρόβλημα.

Αρκετά ενδιαφέρουσες είναι και οι εκτιμήσεις ειδικών πως η Sony έχει κόστος –μέχρι τώρα- περίπου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο και μόνο από τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι επιθέσεις. Τέλος, η εταιρία βρίσκεται ακόμα σε δικαστικές διαμάχες με πρώην συνδρομητές οι οποίοι έχουν καταθέσει μηνύσεις ανά τον κόσμο.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προτείνει την ανάπτυξη πράσινου τρένου τουριστικού χαρακτήρα

Ο γνωστός μαϊντανός της Μεσσηνίας με τις επιστολές ξαναχτυπά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, με επιστολή του στους περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, τους δημάρχους της Πελοποννήσου και τους προέδρους των Επιμελητηρίων όλων των νομών, καταθέτει προς συζήτηση πρόταση του Επιμελητηρίου που αφορά την “Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Τουριστικών Υπηρεσιών σε σιδηροδρομικές μετακινήσεις στην Πελοπόννησο”.

Στην πρόταση αυτή, αναφέρονται ......

νέες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη σιδηροδρομικών υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι δεν είχαν έως τώρα αξιοποιηθεί σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής, που θα μπορούσαν να αναδείξουν στο πλαίσιο συνολικότερων πρωτοβουλιών και τις σιδηροδρομικές μεταφορές ως ένα δυναμικό και αποδοτικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής'Α'Α.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προτείνει την ανάπτυξη ενός "πράσινου τρένου', με δύο σιδηροδρομικές συνδέσεις στην Πελοπόννησο για τουριστικούς λόγους.

Η πρώτη γραμμή που προτείνουν είναι Πάτρα - Πύργος - Κυπαρισσία - Καλαμάτα, γιατί καλύπτει την ακτογραμμή της Δυτικής Πελοποννήσου, συνδέει το λιμάνι της Πάτρας με αυτό της Καλαμάτας, εξυπηρετώντας και τον προορισμό της Αρχαίας Ολυμπίας, Επικούρειο Απόλλωνα, Νέδα, Ανάκτορο του Νέστωρα, Αρχαία Μεσσήνη κ.α.. Μπορεί να τροφοδοτηθεί σημαντικά από τις σημαντικές ροές ξένων τουριστών που φθάνουν στην Ελλάδα μέσω των θαλάσσιων συνδέσεων Πάτρας - Ιταλίας. Η εμπλοκή των ναυτιλιακών εταιρειών στην σχετική πρωτοβουλία αναμένεται να επιφέρει σημαντικά αμοιβαία οφέλη.

Η δεύτερη σιδηροδρομική γραμμή που προτείνει είναι Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Μεσσήνη, γιατί καλύπτει την κεντρική και ανατολική πλευρά της περιοχής εξυπηρετώντας σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς όπως το Ναύπλιο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Αρχαία Μεσσήνη, το Μυστρά κ.α.

Όπως υπογραμμίζει το Επιμελητήριο, Η προτεινόμενη πρωτοβουλία του συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις ανάπτυξης της «τουριστικής βιομηχανίας» και στοχεύει σε μία αναβάθμιση της ποιότητας παροχής τουριστικών υπηρεσιών στην διαφοροποίηση αλλά και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.

Προσθέτει επιπλέον ότι, Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί της Πελοποννήσου αποτελούν στην πλειοψηφία τους στοιχεία ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους, ενώ πολλά τμήματα του δικτύου περνούν από περιοχές φυσικού κάλλους, κάτι που προσδίδει περαιτέρω αξία και ελκυστικότητα στην πρόταση. Ήδη έχει ξεκινήσει η καλλιτεχνική αποτύπωση όλων των παραπάνω από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με τους φίλους των σιδηροδρόμων και τα μέλη του Σωματείου Φωτογράφων της Μεσσηνίας.

ΣΧΟΛΙΟ
Πράσινα τρένα και πράσινα Άλογα Καραμπάτου.
Γιώργος Καραμπάτος: Επιστολές που τρελαίνουν, με άποψη για κάθε θέμα.

Ερώτηση του Βουλευτή Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και 15 Βουλευτών ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Περιφερειακός Τύπος

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Υποδομών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Ειδικότερα στην κατατεθείσα ...........

ερώτηση την οποία συνυπογράφουν οι Bουλευτές κ.κ. Βαρδίκος Πυθαγόρας, Γιαννακοπούλου Κων/να (Νάντια), Γρηγοράκος Λεωνίδας, Εμμινίδης Σάββας, Ζωϊδης Νικόλαος, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Καϊλή Εύα-Ευδοξία, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Στασινός Παύλος, Στρατάκης Μανώλης, Τζελέπης Μιχαήλ, Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη και Χαντάβας Αθανάσιος, αναφέρεται ότι «Ο Περιφερειακός Ημερήσιος και Εβδομαδιαίος Τύπος αποτελεί διαχρονικά έναν από τους θεμέλιους λίθους της δημοκρατικής διεκδίκησης των τοπικών κοινωνιών προς την κεντρική εξουσία. Είναι σημαντική η ιστορική του διαδρομή, διότι καταγράφει πληροφορίες, αιτήματα και πολιτικές, αλλά και σκιαγραφεί το τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι. Πολλοί πολιτικοί, αρμόδιοι για τον «τύπο» προσπάθησαν να θεσμοθετήσουν την όλη λειτουργία του, για να αποφεύγονται οι όποιες παρεκτροπές και υπερβολές του. Στις ευρωπαϊκές δημοκρατικές κοινωνίες οι παρεκτροπές είναι της ίδιας υφής, οδηγώντας τις προσπάθειες των διοικούντων σε παραπλήσιες πολιτικές. Η προηγούμενη Κυβέρνηση με το Νόμο 3548/2007 περί «καταχωρίσεως δημοσιευμάτων των φορέων του Δημοσίου στο Νομαρχιακό και Τοπικό Τύπο και άλλες διατάξεις» προσπάθησε να ρυθμίσει τα θέματα του τοπικού τύπου, χρησιμοποιώντας ως μοχλό την χρηματοδότηση των προκηρύξεων των δημοσίων φορέων.

Ο επαρχιακός τύπος, τότε, αντέδρασε έντονα κατηγορώντας το Νόμο ως μη συμβατό με το Σύνταγμα και την Κοινοτική Έννομη Τάξη, ως αδιαφανή, αντιεπαγγελματικό, χειραγωγό της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας, πρόχειρο, γραφειοκρατικό, ανελεύθερο, νόμο παγίδα για τη σταδιακή εξόντωσή του και πρότεινε την απόσυρσή του. Θα έλεγε κανείς ότι τα κριτήρια του Νόμου, δηλαδή η παλαιότητα της εφημερίδας, τα χρόνια λειτουργίας της, τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως ο αριθμός των σελίδων, τα ιδιαίτερα κωλύματα για τους ιδιοκτήτες των εκδοτικών επιχειρήσεων, τα προσόντα του υπηρετούντος προσωπικού, η ταυτότητα αλλά και το περιεχόμενο του τοπικού τύπου, δεν στερούνται σοβαρότητας, διοικητικής αρτιότητας και ενδελεχούς προσπάθειας για ανάδειξή του σε ρόλο ουσιαστικού ρυθμιστή των τοπικών θεμάτων. Βεβαίως, κάθε Νόμος, όσο δύσκολος και αν θεωρείται από αυτούς που καλούνται να τον εφαρμόσουν, οφείλει να ρυθμίζει προβλεπόμενη περίοδο προσαρμογής αλλά και να τηρεί με ευλάβεια τα προταθέντα.

Δυστυχώς ο προηγούμενος Νόμος στην προσπάθειά του να ρυθμίσει τα θέματα του επαρχιακού τύπου, εν τοις πράγμασι, δεν προέβλεπε στήριξη με την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση, η οποία μέσω των κρατικών διαφημίσεων αποτελούσε τον καταλύτη των εξελίξεων. Επειδή ο Περιφερειακός Τύπος δεν αναδεικνύει μόνον τα τοπικά προβλήματα διεκδικώντας την επίλυση τους, αλλά αποτελεί και σημαντικό παράγοντα της τοπικής και περιφερειακής αναπτυξιακής διαδικασίας, η Πολιτεία οφείλει να επανέλθει στο θέμα, με σεβασμό προς τους ανθρώπους που μοχθούν για δεκαετίες και υπηρετούν με σοβαρότητα, κύρος και υπευθυνότητα τον τόπο τους».

Καταλήγοντας στην ερώτησή τους οι κ. Βουλευτές ερωτούν εάν η Κυβέρνηση προτίθεται: α) να φέρει προς ψήφιση νέο νόμο λειτουργίας του επαρχιακού Τύπου, με εξορθολογιστικές – συνολικές ρυθμίσεις, τροποποιώντας επί το δικαιότερο τις ρυθμίσεις του προηγούμενου νόμου αντιλαμβανόμενη την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σημασία του ρόλου που διαδραματίζει ο Περιφερειακός Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός,
β) να διατηρήσει, μεν, την αυστηρή ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τον Περιφερειακό Τύπο, αλλά συγχρόνως, δε, να τηρήσει την απαραίτητη δέσμευση της Πολιτείας επί των οικονομικών υποχρεώσεων της, προς τον περιφερειακό Τύπο και γ) να ρυθμίσει το θέμα εξόφλησης των τιμολογίων διακηρύξεων από τις αναθέτουσες αρχές του Δημοσίου εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

Κλείνουν 213 εφορίες, υπερ-ΔΟΥ για τους 1.000 πλουσιότερους

Μοναδική ΔΟΥ στον Νομό Μεσσηνίας θα είναι αυτή της Καλαμάτας. Ολες οι άλλες ΛΟΥΚΕΤΟ!!!

Ανατροπές στις φορολογικές συναλλαγές των πολιτών φέρνει το νέο μοντέλο φορολογικών υπηρεσιών που θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Με την πλήρη αναδιοργάνωση και τη λειτουργία του νέου ΤAXIS στόχος είναι οι ΔΟΥ να μην έχουν καθόλου συναλλαγές με πολίτες.

Ολοι οι εφοριακοί θα ασχολούνται .........

με τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, την επεξεργασία των δηλώσεων και τις διασταυρώσεις στοιχείων καθώς επίσης και με την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η επιτροπή που ασχολήθηκε με την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών ολοκλήρωσε το έργο της και παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το πόρισμά 24 σελίδων με τις προτάσεις της. Στο πόρισμά της, η επιτροπή προτείνει:

1. Σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα θα λειτουργεί μία ΔΟΥ Από τις 288 ΔΟΥ που λειτουργούν σήμερα θα μείνουν 75 εφορίες. Από τις 75 εφορίες, οι 20 θα βρίσκονται στο νομό Αττικής, οι 6 στο νομό Θεσσαλονίκης και οι 49 ΔΟΥ στην υπόλοιπη χώρα. Ειδικά για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης η κατανομή των ΔΟΥ έγινε κυρίως με γεωγραφικά κριτήρια (γειτνίαση δήμων και περιοχών), χωρίς να ληφθεί υπόψη η πραγματική δυνατότητα της νέας ΔΟΥ όσον αφορά την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή, με εξαίρεση τις ΔΟΥ όπου το κτίριο ανήκει στο Δημόσιο.
Κλείνουν 213 εφορίες, υπερ-ΔΟΥ για τους 1.000 πλουσιότερους

2. Για το νομό Αττικής προτείνεται:

Η δημιουργία μιας ΔΟΥ που θα περιλαμβάνει τους 1.000 μεγαλύτερους φορολογούμενους της χώρας, ανεξαρτήτως νομικής μορφής.

Η κατάργηση των τριών ΔΟΥ Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕΕ Αθηνών, ΦΑΒΕ Αθηνών και ΦΑΕ Πειραιώς) και η διάσπαση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ στις οποίες εδρεύουν οι εταιρείες τους.

Η διατήρηση της ΔΟΥ Πλοίων, στην οποία θα πρέπει να μεταφερθούν όλα τα πλοία της Αττικής που σήμερα παρακολουθούνται από άλλες ΔΟΥ, όπως Λαυρίου και Ελευσίνας.

Η διατήρηση της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, η οποία θα έχει στην αρμοδιότητά της την φορολογία των εισοδημάτων που αποκτώνται στην Ελλάδα από φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στην αλλοδαπή. Στη ΔΟΥ προτείνεται να μεταφερθούν όλες ή κάποιες από τις off shore εταιρείες που σήμερα παρακολουθούνται από τις ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών και ΦΑΕ Πειραιά, αν τελικά επιλεγεί η κατάργηση των ΔΟΥ Ανωνύμων Εταιρειών.

3. Για το νομό Θεσσαλονίκης, προτείνεται η κατάργηση της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και η διασπορά των εταιρειών στις ΔΟΥ που θα δημιουργηθούν.

4. Οι ΔΟΥ στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης προτείνεται να φέρουν τις ονομασίες «1η ΔΟΥ Αττικής», «2η ΔΟΥ Αττικής» κ.ο.κ. και αντιστοίχως «1η ΔΟΥ Θεσσαλονίκης» κ.λπ.

5. Η συνένωση θα αφορά και στις νησιωτικές περιοχές, δεδομένου ότι οι αρμοδιότητες που θα παραμείνουν κατά το μεταβατικό στάδιο θα μεταφερθούν στα αντίστοιχα ΚΕΠ των δήμων που λειτουργούν ήδη.

6. Διαδικασίες φορολογικού περιεχομένου που διεκπεραιώνονται σήμερα και από τα ΚΕΠ θα πάψουν να διεκπεραιώνονται από τις ΔΟΥ Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα απευθύνονται αποκλειστικά στα ΚΕΠ για:

Εκδοση βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας.

Εκδοση αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος.

Εκδοση αντιγράφου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, Ε2, Ε3 και αντιγράφου δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9.

Επανεκτύπωση βεβαιώσεων απόδοσης ΑΦΜ φυσικού προσώπου, έναρξης ή διακοπής εργασιών φυσικού προσώπου και αλλαγής στοιχείων διεύθυνσης φυσικού προσώπου μη επιτηδευματία.

Αίτηση πιστοποίησης στο ΤΑΧΙSNET για χορήγηση κωδικών.

Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3), δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), οριστικών δηλώσεων φόρου απόδοσης μισθωτών υπηρεσιών και του δεύτερου αντιτύπου της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων και εμπρόθεσμων αρχικών ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών παραδόσεων και αποκτήσεων.

Εισοδηματική ενίσχυση νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα.

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα.

7. Θα απομακρυνθούν εντελώς από τις εφορίες:

Εργασίες του Μητρώου, λόγω ανάληψης των διαδικασιών έναρξης επιχειρήσεων από την υπηρεσία μίας στάσης του ΓΕΜΗ.

Πληρωμές λόγω της λειτουργίας και ανάπτυξης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Ολες οι διαδικασίες που εκτελούνται σήμερα από τις ΔΟΥ και αφορούν υποβολή δηλώσεων, έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών θα απομακρυνθούν σύντομα από αυτές, αφού θα παρέχονται μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Ακόμη και τα παράβολα θα διατίθενται ηλεκτρονικά, ενώ η πληρωμή όλων των βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο θα γίνεται μέσω τραπεζών.

Η αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών από τις ΔΟΥ, όπου προβλέπεται και μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται υποχρεωτικά από αυτές.

Η «βιομηχανία» έκδοσης πιστοποιητικών, μέσω της ελεγχόμενης πρόσβασης των φορέων που ζητούν τα δικαιολογητικά (συμβολαιογράφων, τραπεζών, ταμείων κ.λπ.) σε βάσεις δεδομένων, στις οποίες υπάρχουν τα στοιχεία, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα.

Στο κυνήγι οφειλετών και είσπραξης φόρων

Ολοι οι υπάλληλοι των σημερινών ΔΟΥ που συγχωνεύονται ή απορροφώνται θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ των πρωτευουσών των νομών. Ειδικά στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι υπάλληλοι των σημερινών ΔΟΥ θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ που θα παραμείνουν ή θα δημιουργηθούν, καθώς και στα Ελεγκτικά Κέντρα, σε νέες οργανικές θέσεις.

Σύμφωνα με το πόρισμα, περισσότεροι από 2.000 υπάλληλοι των σημερινών ΔΟΥ θα ενισχύσουν τα Τμήματα Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων. Ολοι οι εφοριακοί θα θεωρούνται εν δυνάμει ελεγκτές και θα επικεντρωθούν στη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, την επεξεργασία των δηλώσεων και τις διασταυρώσεις στοιχείων καθώς επίσης και στην εφαρμογή των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης εσόδων, στις περιπτώσεις των οφειλετών που δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τους φόρους.

3 επίπεδα για το φορολογικό έλεγχο

1. Ελεγχος σε επίπεδο ΔΟΥ.

2. Ελεγχος σε επίπεδο Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (ΔΕΚ) προς το παρόν και μέχρι την πλήρη ανάπτυξη της αναβαθμισμένης ΔΟΥ.

3. Ελεγχος στις χίλιες μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας από το Τμήμα Ελέγχου της ΔΟΥ των 1.000 μεγαλυτέρων φορολογουμένων της χώρας.

Ημερησία

Ανοίγουν 136 κλειστά επαγγέλματα

Ανοίγουν από τις 2 Ιουλίου 136 επαγγέλματα και υπηρεσίες καθώς συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των άλλων δημοφιλή επαγγέλματα (αρτοποιού , διερμηνέα, ασφαλιστή, οπτικού, ξεναγού, μεσίτη, εφημεριδοπώλη ) και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.α.

Σύμφωνα με το υπουργείο ..........

Οικονομικών δεν απαιτείται καμία νέα διοικητική πράξη για το άνοιγμα τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως την σχετική λίστα του υπουργείου που είναι ενδεικτική των πιο γνωστών επαγγελμάτων και υπηρεσιών δεν συμπεριλαμβάνονται δικηγόροι , συμβολαιογράφοι , μηχανικοί , αρχιτέκτονες , ορκωτοί ελεγκτές και φαρμακοποιοί καθώς γι΄ αυτά τα επαγγέλματα έχουν καθορισθεί οι διαδικασίες ανοίγματος με αναλυτικές διατάξεις.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες διευκρινήσεις για τα κλειστά επαγγέλματα καθώς έχουν κατατεθεί ενστάσεις από την τρόικα ότι ο νόμος δεν έχει λειτουργήσει στην πράξη αναφέροντας συγκεκριμένα και στο άνοιγμα των οδικών μεταφορών που δεν συνοδεύτηκε από την έκδοση νέων αδειών.

Πιο αναλυτικά για τα 136 επαγγέλματα και υπηρεσίες (δημοσιεύονται στο διπλανό πίνακα) παύει να ισχύει οποιαδήποτε ρύθμιση που :

περιορίζει τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα,

εξαρτά την χορήγηση άδειας από εκτίμηση ύπαρξης πραγματικής ανάγκης,

θέτει γεωγραφικά όρια στο δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος,

ορίζει ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των ασκούντων το επάγγελμα,

απαγορεύει τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο,

επιβάλλει ή απαγορεύει την διάθεση αγαθών από ορισμένου είδους επαγγελματική εγκατάσταση,

επιβάλλει ή απαγορεύει την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή,

περιορίζει την συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων,

επιβάλλει υποχρεωτικές κατώτατες τιμές,

υποχρεώνει τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ειδικότερα όλοι οι πιο πάνω περιορισμοί αίρονται αυτόματα μετά τις 2 Ιουλίου, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη. Αντίθετα, απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μόνο εφόσον κρίνεται αναγκαία η διατήρηση για κάποιο επάγγελμα ενός ή περισσότερων από τους πιο πάνω περιορισμούς και αυτό μόνο εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει σχετικές επιστολές σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, με τις οποίες επίσης ζητήθηκε η ρητή κατάργηση κάθε αντίθετης απόφασης ή εγκύκλιου.

Πέραν της άρσης των ανωτέρω περιορισμών, με το άρθρο 3 του νόμου, μετά τις 2 Ιουλίου καταργείται και η απαίτηση έκδοσης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος και αντικαθίσταται με την απλή αναγγελία έναρξης επαγγέλματος, συνοδευόμενης από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αν τώρα μετά τη παρέλευση τριμήνου από την υποβολή της αναγγελίας η αρμόδια αρχή δεν απαγορεύσει την άσκηση του επαγγέλματος, επειδή δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα. “Και σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μόνο εφόσον κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση της αδειοδοτικής διαδικασίας αλλιώς η κατάργησή της επέρχεται αυτοδίκαια”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

1 Αισθητικός

2. Αμπιγιέρ

3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης

4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού

5. Αργυραμοιβός

6. Αρτοποιός

7. Αρχαιοπώλης

8. Ασφαλιστικός Πράκτορας

9. Ασφαλιστικός Σύμβουλος

10. Γομωτής - πυροδότης

11. Γραφείο Συμβούλων Εργασίας

12. Γραφείο Τελετών

13. Διαγνωστικά Κέντρα

14. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

15. Διασώστης ασθενοφόρου

16. Διερμηνέας

17. Δύτης

18. Εικονολήπτης

19. Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

20. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών και Μοτοσυκλετών

21. Ενεχυροδανειστής

22. Επιβατικά ταξί Δημόσιας Χρήσης (αγοραία)

23. Επισκέπτης Υγείας

24. Εμπορεία Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων

25. Ενοικίαση Λιμουζινών

26. Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας

27. Τουριστικά Λεωφορεία

28. Ερασιτεχνική Σχολή Χορού

29. Εργοθεραπευτής

30. Εφημεριδοπώλης

31. Ηλεκτρολόγος

32. Ηλεκτρονικός

33. Ηλεκτροσυγκολλητής

34. Ηχολήπτης

35. Θαλάσσιο ταξί

36. Θερμαστής

37. Ιδιωτικά ΚΤΕΟ

38. Κολλέγια

39. Ιδιωτικά Σχολεία

40. Καπνοπώλης

41. Καταδυτικές Υπηρεσίες Αναψυχής

42. Καταδυτικό Συνεργείο

43. Εισαγωγή Εμπορία , Επισκευή , Κατασκευή Όπλων

44. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή Πυρομαχικών, Εκρηκτικών Υλών, Κροτίδων κλπ

45. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (για πλοία)

46. Κλειθροποιός

47. Κοινωνικός Λειτουργός

48. Κομμωτής-κουρέας

49. Κρεοπώλης-εκδοροσφαγέας

50. Λάντζα (Μηχανοκίνητου Σκάφους)

51. Λειτουργία Γραφείων Ιδιωτικών Ερευνών

52. Λειτουργία Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας

53. Λιανικό Εμπόριο

54. Λιμενεργάτης

55. Λογιστής Φοροτέχνης

56. Λογοθεραπευτής

57. Μαία

58. Μακιγιέρ

59. Μακινίστας

60. Μελισσοκόμος

61. Μεσιτικά Επαγγέλματα

62. Μεταφραστής

63. Ναυαγοσώστης

64. Ναυτικός Πράκτορας

65. Ξεναγός

66. Ξυλουργός

67. Οδικοί μεταφορείς επιβατών

68. Οδοντοτεχνίτης

69. Οικονομολόγος

70. Οξυγονοκολλητής

71. Οπλοπώλης

72. Οπτικός

73. Ορκωτός Εκτιμητής

74. Πυροτεχνουργός

75. Ραδιοηλεκτρολόγος

76. Ραδιοτεχνίτης

77. Ρυμουλκά

78. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος

79. Σκηνοθέτης

80. Συντηρητής Αρχαιοτήτων, Έργων Τέχνης

81. Σύσταση Οδοντιατρικής Εταιρείας

82. Τεχνικός Αερίων Καυσίμων

83. Τεχνικός Ανελκυστήρων

84. Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής

85. Τεχνικός αυτοκινήτων - Οχημάτων

86. Τεχνικός Αυτοματισμών

87. Τεχνικός Δικτύου Εκπομπής

88. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού

89. Τεχνικός Εργαστηρίου Φωτογραφίας

90. Τεχνικός Εφαρμογών Οπτικής

91. Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

92. Τεχνικός Κινητής Τηλεφωνίας και Τηλεπικοινωνιών

93. Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας

94. Τεχνικός μηχανημάτων έργων

95. Τεχνικός Μίξης Ήχου

96. Τεχνικός Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών

97. Τεχνικός Οργάνων Μέτρησης

98. Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών

99. Τεχνικός Ροής Προγράμματος

100. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής

101. Τεχνικός Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού

102. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων

103. Τεχνικός Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών

104. Τεχνικός της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

105. Τεχνικός Φαρμάκων , Καλλυντικών

106. Τεχνικός Χρωματικού Ελέγχου Ταινίας

107. Τεχνίτης Βαφής

108. Τεχνίτης Εγκαταστάσεων Θέρμανσης

109. Τεχνίτης Εξαερωτήρων - Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ)

110. Τεχνίτης Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων

111. Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών και Ποδιών

112. Τεχνίτης Σκηνικών

113. Τεχνίτης Συσκευών Υγραερίου

114. Τεχνίτης Συστημάτων Εξαγωγής Καυσαερίων

115. Τεχνίτης Τροχών

116. Τεχνίτης ψηφιακών ταχογράφων

117. Υδραυλικός

118. Υπηρεσίες Αγροτουρισμού

119. Υπηρεσίες Άθλησης

120. Υπηρεσίες Ασφαλείας

121. Υπηρεσίες Δασοκομίας

122. Υπηρεσίες Διαφήμισης

123. Υπηρεσίες Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων

124. Υπηρεσίες Ελέγχου και Εκπαίδευσης

125. Υπηρεσίες Κατασκευών

126. Υπηρεσίες Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Εκθέσεων

127. Υπηρεσίες Πιστοποίησης

128. Υπηρεσίες Συντήρησης και Υποστήριξης Γραφείων

129. Φορτοεκφορτωτής

130. Φροντιστής

131. Φύλακας Κατασχεμένου Πλοίου

132. Φυσικοθεραπευτής

133. Χημικός Ναυτιλίας

134. Ψυκτικός

135. Ψυχολόγος

136. Ωδεία-Μουσικές Σχολές

"Αποτυχία" του "Καλλικράτη" βλέπει η ΝΔ

Για "αποτυχία" του νόμου "Καλλικράτης" στην αυτοδιοίκηση, μίλησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής δημοτικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι Δήμοι είναι αντιμέτωποι με οικονομική ασφυξία, ενώ ........

δεν έχουν εκδοθεί, ακόμα, Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που προβλέπει ο "Καλλικράτης", επισήμαναν και καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κυρίζογλου είπε ότι οι περικοπές πόρων προς τους Δήμους κυμάνθηκαν το 2010 από 29% μέχρι 37%, αντί για 12% που είχε προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της τοπικής αυτοδιοίκησης για το 2011.

Ο κ. Βαρτζόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά, ουσιαστικά, σε αναστολή πληρωμών σε όλους τους τομείς, αναφέροντας ως παράδειγμα τις διαμαρτυρίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για περικοπές κονδυλίων, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του.

Την Παρασκευή και το Σάββατο κλιμάκια βουλευτών και στελεχών της ΝΔ θα κάνουν περιοδείες στη Θεσσαλονίκη και θα ενημερώσουν τους πολίτες για τις οικονομικές προτάσεις του κόμματος προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση (Ζάππειο 2).

Express.gr

Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων

Έως τις 30 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ......

απόφαση που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, «η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που ορίζεται με την περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 107 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 101 του ν.2238/1994, όταν υποβάλλονται ηλεκτρονικά παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαΐου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του νομικού προσώπου.

Αυτή η παράταση δεν ισχύει για τα νομικά πρόσωπα που συντάσσουν ετήσιες οικονομικές καταστάσεις με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, καθώς και για τις τραπεζικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Προς εθελουσία στο Δημόσιο

Σχέδιο για νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα αποσκοπεί στην αποχώρηση κυρίως πτυχιούχων και υψηλόβαθμων, οι οποίοι έχουν απολαβές πάνω από 1.800 ευρώ το μήνα.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί .........

συνολικά στην απομάκρυνση με τον ένα ή άλλο τρόπο 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις, μέχρι το 2014!

Η εθελουσία θα προβλέπει την οικειοθελή αποχώρηση από το δημόσιο τομέα με την ευθύνη του κράτους να καλύπτει εργατικές και εργοδοτικές εισφορές συν τις καλύψεις για τα επικουρικά και το Ταμείο Πρόνοιας.

Ο υπάλληλος που αποχωρεί θα μπορεί να πάρει τη σύνταξή του, είτε ολόκληρη με 25ετία ή στο 58ο έτος της ηλικίας του είτε μειωμένη στο 56ο έτος, με τη συμπλήρωση δηλαδή κατά περίπτωση των προβλεπόμενων ορίων ηλικίας.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θεωρείται χαμηλού κόστους, καθώς θα περιλαμβάνει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές και απευθύνεται κυρίως σε δημόσιους υπαλλήλους που ασκούν παράλληλη δραστηριότητα (μηχανικοί, οικονομολόγοι, κτηνίατροι, γεωπόνοι, γιατροί κ.λ.π), με κίνητρο για όσους αποχωρήσουν την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος.

Το Δημόσιο προσφέρει από την πλευρά του την εγγύηση της ασφαλιστικής κάλυψης, και τη μελλοντική σύνταξη.

Άγρια συμπλοκή σε καφενείο στην Αμαλιάδα

Πολύ ξύλο το απόγευμα του Σαββάτου στην Αμαλιάδα, όταν τρία άτομα ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά έξω από καφενείο, με αποτέλεσμα ένας 42χρονος να μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν 28 ράμματα (!) στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται .........

να ανέφερε ο 42χρονος στις Αρχές, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου δύο άτομα νεαρής ηλικίας, που είναι αδέλφια, άρχισαν να κλωτσούν το αυτοκίνητο της ιδιοκτήτριας καφενείου, που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το κατάστημα. Η ιδιοκτήτρια άρχισε να διαμαρτύρεται και ο 42χρονος, που βρισκόταν στο καφενείο και έπινε τον καφέ του, τους απηύθυνε το λόγο ζητώντας εξηγήσεις.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε, αντηλλάγησαν ύβρεις και ακολούθως τα δύο αδέλφια του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν χρησιμοποιώντας κάποιο αντικείμενο, πιθανότατα κομμάτι ξύλου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Ο 42χρονος κατέθεσε μήνυση, όπως μήνυση κατέθεσαν αργότερα εναντίον του και τα δύο αδέλφια, και η υπόθεση θα ακολουθήσει πλέον τη δικαστική οδό.

iliatora.gr

Αύριο τελειώνει η απογραφή του πληθυσμού

Την Τρίτη, 24 Μαϊου, λήγει η διαδικασία της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών 2011, που διενεργεί σε όλη τη χώρα από τις 10 Μαϊου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο .......

της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, η διενέργεια της Γενικής Απογραφής εξελίσσεται πολύ καλά και ομαλά, οι κάτοικοι της χώρας σε υψηλά ποσοστά συνεργάζονται με προθυμία με τους απογραφείς, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί, τηλεφωνούν στην ΕΛΣΤΑΤ ανήσυχοι μήπως τους ξέχασε ο απογραφέας.

Ο Ανδρέας Γεωργίου επισημαίνει ότι η διαδικασία κλείσει οριστικά στις 24 Μαΐου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες, που συμμετείχαν, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή διενέργεια της Απογραφής και καλούμε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να απογραφούν, να επικοινωνήσουν με τον απογραφέα της περιοχής τους στο τηλέφωνο, το οποίο αναγράφεται στην ειδοποίηση, που τους έχει αφήσει, ή με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ, στο 213 135 2138-2140», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ καλεί τους κατοίκους της χώρας, που είπαν «όχι» στην απογραφή, «να φροντίσουν να απογραφούν», καθώς όπως σημειώνει «παρά την πρόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να μην ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου, που αναφέρονται στις κυρώσεις, άρνηση για απογραφή εκθέτει τους αρνούμενους στη πιθανότητα κυρώσεων» και «προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ακριβής απογραφή όλων των κατοίκων της χώρας» τους παρακαλεί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Αρχής «για το καλό του τόπου».

Real.gr

Απολύσεις και περικοπές μισθών στο δημόσιο

Μεγάλες αλλαγές στον δημόσιο τομέα αναμένεται να επιφέρει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που είδαν και το φως της δημοσιότητας μέσα από τα ρεπορτάζ των κυριακάτικών εφημερίδων, καταργούνται επιδόματα, τα «δώρα» θα ενσωματωθούν πιθανότατα στους μισθούς, επίσης συγχωνεύονται και καταργούνται δεκάδες δημόσιοι οργανισμοί.

Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους..........

οργανισμούς θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, όσοι περάσουν από την επιτροπή θα μεταγάγουν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και όσοι δεν κριθούν ικανοί θα απολυθούν. «Μονιμότητα κατοχυρωμένη μόνο για τους άξιους. Όχι όμως για όσους αποδεικνύεται μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, ότι δεν την δικαιούται, ότι δεν την αξίζουν» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Πλήγμα για περίπου 30.000 δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι αμείβονται με 1.800 ευρώ, θα αποτελέσει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο στα μέσα Ιουλίου και να εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο.

Το "ψαλίδισμα" θα γίνει μέσω της ενσωμάτωσης ή της κατάργησης των ειδικών επιδομάτων.

Ακόμα υπάρχει η σκέψη οι δημόσιοι να πληρώνονται στο τέλος κάθε μήνα και όχι κάθε δεκαπενθήμερο ενώ οι προαγωγές θα γίνονται κάθε 4 χρόνια από 2 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν από τις συγχωνεύσεις

Καταργούνται 73 φορείς του δημοσίου και οι υπάλληλοι τους τίθενται υπό αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι χρήσιμοι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα η λίστα με τους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται έχει σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν το καλοκαίρι.

Οι υπάλληλοι των φορέων αυτών θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ και είτε θα μεταταγούν στο δημόσιο, είτε – σύμφωνα με τη δημοσίευμα – θα απολυθούν.

Σύμφωνα με το Έθνος οι φορείς που βάζουν λουκέτο είναι:

- Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής

- Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας

- Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων

- Σταθμός ελέγχου Κάπρων

- Εθνικό Κέντροθεάτρου και χορού

- Έργο πολιτών

- Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου

- Κέντρο εκπαίδευσης στην Ιππασία

Οι φορείς που λύονται ή τίθενται υπό εκκαθάριση είναι:

- Ανώνυμη εταιρία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων

- Ινστιτούτο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης μελών του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος

- 28 κέντρα Νεότητας

- Αγρόκτημα ΑΕ

- ΟΠΕΠ ΑΕ (Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Τουρισμού)

Συγχωνεύονται:

- Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού

- Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοίας Πειραιά, Εθνικό αθλητικό κέντρο Γλυφάδας, Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό κλειστό γυμναστήριο Πειραιά – Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά.

- Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων

- Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Αθλητικό Κέντρο Χανίων

- Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης με το Κρατικό θέατρο βορείου Ελλάδος.

- Οργανισμός διαχείρισης πάρκου Αντώνης Τρίτσης, Ελαιώνα και Κηφισού σε ένα νέο ΝΠΙΔ.

- Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το περιφερειακό αθλητικό κέντρο και το εθνικό γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.

- Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛΣΤΑΤ

- Η εταιρία Ψηφιακές Ενισχύσεις στην Εταιρία Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ

- Η εταιρία τεχνολογικής ανάπτυξης κεραμειικών και πυρίμαχων υλικών με την εταιρεία βιομηχανικής έρευνας τεχνολογικής ανάπτυξης μετάλλων και η εταιρία τεχνολογικής ανάπτυξης κλωστοϋφαντουργίας σε μια εταιρία

- ο Οργανισμός Γεωργικής Εκπαίδευσης Δήμητρα, το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής έρευνας και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων σε ένα ΝΠΙΔ..

Real.gr

Ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές για το 70% των μαθητών

Δεν χαρακτηρίστηκαν «δύσκολα» τα σημερινά θέματα που επέλεξε η Επιτροπή Εξετάσεων για τα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, τη Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογίας τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι ........

περισσότεροι υποψήφιοι που ήταν καλά προετοιμασμένοι είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν με σχετική ευκολία τα σημερινά θέματα.

Σήμερα, ολοκληρώνουν τις εξετάσεις οι περισσότεροι υποψήφιοι. Υπολογίζεται ότι για το 70% των υποψηφίων έπεσε σήμερα η αυλαία των εξετάσεων.

Περίπου 30% υπολογίζεται ότι είναι το ποσοστό των μαθητών που διαγωνίζεται μεθαύριο, Τετάρτη, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Real.gr

Φήμες θέλουν παραίτηση Δράκου απο το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον επικεφαλή του Περιφερειακού συνδυασμού της Δυνατής Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο , ως έτοιμο να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Λόγοι που ίσως τον οδηγήσουν σ αυτή την απόφαση , είναι και πολλοί και διαφορετικοί.

Πρώτα απ΄ όλα η πολυετής .......

θητεία του στο θεσμό της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, η νευραλγική θέση που κατείχε, του Προέδρου της ΕΝΑΕ, οι εκλογικές αναμετρήσεις και πολλές ακόμη κομματικές δραστηριότητες, ίσως έφεραν τον φυσιολογικό ανθρώπινο κάματο.
Βέβαια ίσως υπάρχουν άλλοι λόγοι.
Απόσταση μεταξύ των μελών του συνδυασμού, διαφοροποιήσεις, προσωπικές στρατηγικές και αδιαφορία από πλευράς της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου , κάνουν τον ρόλο του ιδιαίτερα δύσκολο και προβληματικό.
Όπως διαφαίνεται , εκτός ολίγων που δείχνουν κάποιο φιλότιμο και προσπαθούν, υπάρχουν και οι γνωστοί « ύπνοι » του συνδυασμού του, αλλά και οι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου και άποψης.
Όλα αυτά δυσχεραίνουν την προσπάθειά του , να σταθεί άξια και με αξιώσεις στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Άξιον σχολιασμού είναι και το γεγονός πως ο κ.Τατούλης , δεν έχει παραχωρήσει γραφεία στις μειοψηφίες , μέσα σε ένα άδειο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Μεσσηνίας , δεν υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη και γενικά έχει κάνει δύσκολη τη ζωή του Δράκου.
Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, διότι καλώς κακώς, είναι ένα πρόσωπο που έχει γνώσεις , άποψη και αγάπη γι αυτό που κάνει.
Αν παρ΄ ελπίδα αποφασίσει να φύγει , ε ρε γλέντια! Θα γίνει χαμός!

Ποιοι από τη Μεσσηνία θα κάνουν αντιπολίτευση;

Ο....Σταθόπουλος ή ο μόνιμα αμίλητος Κωτσιόπουλος;
Ο Φαρλέκας από τη Λακωνία, ο...Μανδρώνης από την Αρκαδία, ή η Σούκουλη από την Κορινθία;
Οι μόνοι που μπορούν να σταθούν σ΄ αυτή την ομάδα με αξιώσεις , είναι ο Σωτηρόπουλος από την Αργολίδα και ο Ταγαράς από την Κορινθία.
Αλλά και από το συνδυασμό του κ.Τατούλη , υπάρχουν περιφερειακοί σύμβουλοι που αμφιβάλλουμε αν έχουν αντιληφθεί έστω και ένα θέμα από αυτά που διαχειρίζεται το περιφερειακό συμβούλιο!!
Ονόματα σε άλλο μας σχόλιο!!

Morias.gr

Εντείνονται οι έλεγχοι για το κάπνισμα στην Καλαμάτα

Με εντατικούς ρυθμούς θα γίνονται πλέον οι έλεγχοι από κλιμάκια της διεύθυνσης υγείας της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας οι έλεγχοι στην Καλαμάτα για την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ........

από μικτά κλιμάκια που θα αποτελούνται από υπαλλήλους της διεύθυνσης υγείας και δημοτική αστυνομία.

ΣΧΟΛΙΟ
Θα πρέπει να αρχίσει να πέφτει πολύ ξύλο και αλύπητο ξύλο μάλιστα στους χαρατσοεισπράκτορες του Υπουργού οικονομίας Παπακωνσταντίνου.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Ποιές περιοχές εντάσσονται στην νέα κτηματογράφηση.

Η κτηματογράφηση 268 περιοχών της χώρας προκειμένου να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, περιλαμβάνεται σε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που προκηρύσσεται μέσα στον Ιούνιο.

Η κτηματογράφηση αφορά .........

στους νομούς Ανατ. Και Δυτ. Αττικής, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ξάνθης, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Νήσων, Κοζάνης, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαϊας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα

Ο συνολικός προϋπολογισμός της κτηματογράφησης, είναι 111,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Πρόκειται για τα πρώτα έργα κτηματογράφησης του Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου, που έχει εκπονήσει η εταιρεία με σκοπό την σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.
Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και οι αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.
Οι νέες μελέτες κτηματογράφησης θα υλοποιηθούν με βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα και συγκεκριμένες προβλέψεις για την επιτάχυνση της ανακήρυξης των αναδόχων.

Συηγκεκριμένα στην Μεσσηνία οι περιοχές που εντάσσονται στο Εθνικό κτηματολόγιο είναι:

Κ.ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
Κ.ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΟΥ
Κ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ
ΠΑΜΙΣΟΥ
Κ.ΠΙΠΕΡΙΤΣΗΣ

Ερώτηση Γιαννακοπούλου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Η νέα ΚΑΠ και οι αγροτικές ενισχύσεις των μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα θα βρίσκεται ανάμεσα στους «χαμένους» της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλα τα σενάρια που εξετάζονται, η Ελλάδα φιγουράρει ψηλά στον κατάλογο των χωρών εκείνων που παρουσιάζουν απώλειες του εθνικού φακέλου που ξεπερνούν το 5%.

Σε νέα έρευνα, με τίτλο ........

«Η ΚΑΠ στον Κοινοτικό Προϋπολογισμό: Νέοι στόχοι και δημοσιονομικές αρχές για την αναθεώρηση του αγροτικού προϋπολογισμού μετά το 2013» εξετάζεται το μέλλον των ενισχύσεων, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τα νέα κριτήρια που θα εφαρμοστούν μετά το 2013 για την ανακατανομή των πόρων ανάμεσα στα κράτη μέλη, αλλά και την πιθανή μεταβολή του συνολικού προϋπολογισμού της ΚΑΠ, θέμα που συνδέεται με τη γενικότερη συζήτηση για το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε.

Τα πιο συντηρητικά σενάρια που ακούγονται προς το παρόν, σχετικά με την κατανομή των ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ, είναι ευνοϊκότερα για τα νέα κράτη μέλη, ενώ τα πιο ριζικά έχουν θετικά αποτελέσματα για ορισμένα παλιά κράτη μέλη. Ωστόσο, όλα τα σενάρια κατατάσσουν την Ελλάδα στους «χαμένους» της μεταρρύθμισης.

Μπορεί η νέα μελέτη να μη δίνει συγκεκριμένους αριθμούς για το πώς θα διαμορφωθούν οι ενισχύσεις στη χώρα μας, όμως έρχεται να προστεθεί στις μελέτες που προβλέπουν μείωση των ενισχύσεων για τους Έλληνες αγρότες. Ανάλογη μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου, την οποία παρουσίασε η εφημερίδα Agrenda, προέβλεπε για την Ελλάδα μέσο όρο άμεσων ενισχύσεων ανάμεσα στα 37,3 και τα 31,7 ευρώ ανά στρέμμα, μειωμένο κατά 2,8% έως 18% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Βέβαια, πέρα από το θέμα του ύψους του εθνικού φακέλου της χώρας μας, εξίσου σημαντική είναι η αξιοποίηση των κονδυλίων για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, θέμα στο οποίο οι επιδόσεις της Ελλάδας έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Έτσι, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης, έχει ανοίξει επιπλέον, από την Κομισιόν και τον αρμόδιο επίτροπο, η συζήτηση για την εισαγωγή ανώτατου ορίου στις αγροτικές ενισχύσεις που θα λαμβάνουν οι μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις μετά το 2013, ώστε τα χρήματα να επενδύονται στην αγροτική οικονομία. Μάλιστα, υπάρχει η συζήτηση ώστε οι πόροι που προκύπτουν από την επιβολή του πλαφόν να παραμένουν στο ίδιο κράτος μέλος για να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις εκσυγχρονισμού και καινοτομίας, οι οποίες θα ωφελήσουν όλες τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Όσον αφορά τη χώρα μας, διαθέτει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό αγροτικών εκμεταλλεύσεων άνω των 1000 στρεμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 20% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ξεπερνούν τα 640 στρέμματα και, συνεπώς, θεωρούνται «μεγάλες». Επιπλέον, σύμφωνα με συμπεράσματα διαφόρων μελετών, οι μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη χώρα μας έχουν υπερδιπλάσιο περιθώριο κέρδους ανά στρέμμα σε σχέση με τις μεγάλες, γεγονός που πιθανόν να καταδεικνύει την κατεύθυνση που μπορεί να διατεθεί το χρηματικό απόθεμα που θα δημιουργηθεί. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ποιες είναι οι προβλέψεις της κυβέρνησης σχετικά με τις ενισχύσεις που θα λαμβάνει η χώρα μας, από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ;

Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την εισαγωγή ανωτάτου ορίου στις αγροτικές ενισχύσεις που λαμβάνουν οι μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις;

Προτίθεται η κυβέρνηση, στο σχεδιασμό της για τη νέα ΚΑΠ, να αξιοποιήσει αποθεματικά για επενδύσεις εκσυγχρονισμού και καινοτομίας;

Με ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται η κυβέρνηση να τονώσει το πραγματικό κέρδος των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων και να αξιοποιήσει το μεγάλο περιθώριο κέρδους που εμφανίζουν;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Αγρότης σε χωριό της Μεσσηνίας Πλημμύρισε έναν ολόκληρο δρόμο με ελαιόλαδο!

«Πήρε ανάποδες» ένας 55χρονος αγρότης σε χωριό της Μεσσηνίας και βάλθηκε να διακόψει την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο του χωριού του, πλημμυρίζοντάς τον με αγνό ελαιόλαδο δικής του παραγωγής.

Αφού έβαλε σε μπελάδες τους .........

συγχωριανούς του, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ισχυρίστηκε αναιδώς ότι το έκανε για να σπάσει πλάκα!

Οι κάτοικοι της κοινότητας Κρεμμυδίων στον δήμο Πύλου, Νέστορος, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον συγχωριανό τους να χύνει 200 κιλά ελαιόλαδο στον κεντρικό δρόμο. Όταν τον ρώτησαν γιατί κατέστρεψε τόσο άδικα την παραγωγή του, εκείνος απάντησε ότι ήθελε να γελάσει με τα αυτοκίνητα που θα γλιστρούσαν πάνω στο οδόστρωμα.

Το κακό δεν τελείωσε εκεί. Όταν κλήθηκε το αστυνομικό τμήμα Πύλου, ο αξιωματικός υπηρεσίας απάντησε ότι τα περιπολικά του δεν διέθεταν καύσιμα και ήταν αδύνατο να κινηθούν. Έτσι, απέμενε η Πυροσβεστική, η οποία όμως απέκλεισε το πλύσιμο του δρόμου, με το αιτιολογικό ότι το λάδι δεν φεύγει με το νερό. Έτσι, οι κάτοικοι ανέλαβαν οι ίδιοι να βγάλουν «το φίδι από την τρύπα», μεταφέροντας χώμα με αγροτικά μηχανήματα για να καλύψουν τα 50 μέτρα του δρόμου όπου είχε χυθεί το ελαιόλαδο, έτσι ώστε να μη γίνει κάποιο ατύχημα.

protothema

Επιστροφή μετά το πένθος για τον πρώην διαχειριστή μας.

Συμμετέχοντας στο πένθος του πρωήν διαχειριστή μας δεν θελήσαμε να κάνουμε καμία δημοσιευση σεβόμενοι τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτό το blog και που το Σάββατο έχασε τον πατέρα του.
Ολόκληρη η ομάδα διαχείρισης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον πρώην διαχειριστή του Φιλιατρά News και του ευχόμαστε να έχει δύναμη να ξεπεράσει γρήγορα τον χαμό του πατέρα του.

Εκ της ομάδας διαχείρισης