Σάββατο, 21 Μαΐου 2011


-ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ


Στις 21 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την παχυσαρκία


«Σταματήστε τις δίαιτες γιο-γιο»: με το σύνθημα αυτό τιμάται η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την παχυσαρκία στις 21η Μαΐου, με στόχο να προτρέψει τα παχύσαρκα άτομα να αλλάξουν το διατροφικό τρόπο ζωής τους, αλλά όχι ν΄ακολουθήσουν αναγκαστικά μια από τις νέες δίαιτες που είναι στη μόδα..........
Κάποιος θεωρείται υπέρβαρος όταν ο δείκτης μάζας του σώματός του ξεπερνά το 25, παχύσαρκος όταν ξεπερνά το 30, ενώ ιδιαίτερα παχύσαρκος όταν ο δείκτης αγγίζει το 35.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα κρούσματα παχυσαρκίας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε σχεδόν τριάντα χρόνια παγκοσμίως. Η παχυσαρκία πλήττει 500 εκατομμύρια ενήλικες, περισσότερο τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ σε 1,46 δισεκατομμύριο ανέρχονται οι ενήλικες που ταλαιπωρούνται με παραπανίσια κιλά. Στην Ευρώπη ένας στους δύο ενήλικες είναι υπέρβαρος και ένας στους έξι είναι παχύσαρκος.

Τα παραπανίσια κιλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας επικινδυνότητας για τις καρδιαγγειακές νόσους, το διαβήτη και τον καρκίνο, ενώ φέρεται να αποτελούν αιτία για αρκετά εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι δίαιτες «ανθούν» ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων η πιο δημοφιλής είναι η δίαιτα «Ντουκάν» που βασίζεται στην πρόσληψη πρωτεϊνών.

Ωστόσο μια ανάλυση που διενήργησε σε 15 δίαιτες η γαλλική Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Υγείας και της Διατροφής (Anses) αποδεικνύει ότι πρόκειται για επικίνδυνες μεθόδους, κυρίως όταν διακρίνονται από την έλλειψη ισορροπίας και ποικιλίας στους διατροφικούς συνδυασμούς που προτείνουν.

Αν μιλάμε για «δίαιτες γιο-γιο», στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι όταν σταματούν τη δίαιτά τους, ξαναπαίρνουν το αρχικό τους βάρος, ίσως και περισσότερο, υπογραμμίζεται στην έρευνα.

NEWSBEAST.GR

Η μάχη που έμεινε στην ιστορία


Εβδομήντα χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης


Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.............
Η απόφαση για την επίθεση στην Κρήτη ελήφθη από το Χίτλερ στις 25 Απριλίου 1941, λίγες μέρες μετά την παράδοση της ηπειρωτικής Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα, και έλαβε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ερμής» («Unternehmen Merkur»). Ήταν αμυντική και όχι επιθετική επιχείρηση, όπως αποδείχθηκε αργότερα. Οι Γερμανοί είχαν ως στόχο να εξασφαλίσουν τα νοτιοανατολικά τους νώτα, ενόψει της «Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα» (Εκστρατεία στη Ρωσία) και να εξορμήσουν στη Βόρεια Αφρική, με εφαλτήριο την Κρήτη, όπως πίστευαν οι Σύμμαχοι.

Τις παραμονές της επίθεσης, οι Σύμμαχοι είχαν τακτικό πλεονέκτημα σε ξηρά και θάλασσα, ενώ οι Γερμανοί στον αέρα. Έτσι, το γερμανικό επιτελείο αποφάσισε να διεξαγάγει την επιχείρηση από αέρος με τη χρήση δυνάμεων αλεξιπτωτιστών σε ευρεία κλίμακα, για πρώτη φορά στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία. Επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων τέθηκε ο πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, 51 ετών, βετεράνος πιλότος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε στη διάθεσή του 1190 αεροπλάνα (πολεμικά και μεταγωγικά) και 29.000 άνδρες (αλεξιπτωτιστές και πεζικάριους), ενώ οι Ιταλοί θα συνεισέφεραν 3.000 στρατιώτες.

Την Κρήτη υπερασπίζονταν όσοι Έλληνες στρατιώτες είχαν παραμείνει στο νησί και δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιωτικοί), που είχαν διεκπεραιωθεί από την κατεχόμενη Ελλάδα. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο Νεοζηλανδός στρατηγός Μπέρναρντ Φράιμπεργκ, 52 ετών, βετεράνος και αυτός του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι υπερασπιστές της Μεγαλονήσου έφταναν τους 40.000, αλλά είχαν ανεπαρκή και απαρχαιωμένο οπλισμό, ιδίως οι Έλληνες.

Στην περιοχή των Χανίων είχε εγκατασταθεί ο Βασιλιάς Γεώργιος Β' και η εξόριστη Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον Εμμανουήλ Τσουδερό. Οι Σύμμαχοι γνώριζαν με μεγάλες λεπτομέρειες το γερμανικό σχέδιο επίθεσης, αφού είχαν κατορθώσει για πρώτη φορά να σπάσουν του γερμανικό κώδικα επικοινωνιών («Επιχείρηση Αίνιγμα»). Όμως, το πλεονέκτημα αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκαν, εξαιτίας των διαφωνιών του Φράιμπεργκ με τους ανωτέρους του στο Λονδίνο. Οι Αμερικανοί δεν είχαν εισέλθει ακόμη στον Πόλεμο.

Η γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε στις 8 το πρωί της 20ης Μαΐου 1941, με τη ρίψη αλεξιπτωτιστών σε δύο μέτωπα: στο αεροδρόμιο του Μάλεμε και στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Τα πρώτα κύματα των αλεξιπτωτιστών ήταν εύκολη λεία για τους Νεοζηλανδούς και τους Έλληνες που υπεράσπιζαν το Μάλεμε. Στις μάχες έλαβε μέρος και μεγάλος αριθμός αμάχων με ό,τι όπλο είχε στη διάθεσή του, από μαχαίρια ως όπλα από την εποχή της Κρητικής Επανάστασης.

Η συμμετοχή χιλιάδων αμάχων στις επιχειρήσεις ήταν ένας παράγων που δεν είχαν υπολογίσει οι Γερμανοί σχεδιαστές της επιχείρησης. Πίστευαν ότι οι Κρητικοί, γνωστοί για τα αντιμοναρχικά τους αισθήματα, θα υποδέχονταν τους Γερμανούς ως ελευθερωτές. Μία ακόμη λανθασμένη εκτίμηση της γερμανικής αντικατασκοπείας υπό τον ναύαρχο Βίλχελμ φον Κανάρις ήταν ο αριθμός των μαχητών στην Κρήτη, τους οποίους υπολόγιζαν σε μόνο 5.000 άνδρες.

Στις 4 το απόγευμα της 20ης Μαΐου ένα νέο κύμα αλεξιπτωτιστών έπεσε στο Ρέθυμνο και μία ώρα αργότερα στο Ηράκλειο. Πλεον, οι μάχες διεξάγονταν σε τέσσερα μέτωπα: Χανιά, Μάλεμε, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η πρώτη μέρα της Μάχης της Κρήτης έληξε με μεγάλες απώλειες για τους Γερμανούς και αβέβαια έκβαση. Ο διοικητής των γερμανικών δυνάμεων, πτέραρχος Κουρτ Στούτεντ, απογοητευμένος από την εξέλιξη των επιχειρήσεων, σκέφθηκε ακόμη και την αυτοκτονία, αναλογιζόμενος την υπόσχεση που είχε δώσει στον Φύρερ για μια εύκολη νίκη. Το βράδυ της ίδιας μέρας, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ο βασιλιάς Γεώργιος Β' και η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση μεταφέρθηκαν με βρετανικό πολεμικό στην Αίγυπτο.

Από τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου οι μάχες συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και στα τέσσερα μέτωπα. Οι Γερμανοί επικεντρώθηκαν στην κατάληψη του αεροδρομίου του Μάλεμε, όπως ήταν ο πρωταρχικός τους στόχος και τα κατάφεραν προς το τέλος της ημέρας. Επωφελήθηκαν από την ασυνεννοησία στις τάξεις των Συμμάχων, αλλά υπέστησαν και πάλι μεγάλες απώλειες. Ανάμεσα στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που κατέλαβαν το Μέλεμε ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα του αθλητισμού και της πυγμαχίας, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Μαξ Σμέλινγκ, 36 ετών, που έφερε το βαθμό του δεκανέα.

Η κατάληψη του αεροδρομίου ήταν στρατηγικής σημασίας για την εξέλιξη των επιχειρήσεων. Οι Γερμανοί άρχισαν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις από την Ελλάδα και με τον σύγχρονο οπλισμό που διέθεταν ήταν θέμα χρόνου η κυριαρχία τους στη Μεγαλόνησο. Στις 28 Μαΐου οι Γερμανοί είχαν απωθήσει τις συμμαχικές δυνάμεις προς τα νότια, καθιστώντας τον αγώνα τους μάταιο. Έτσι, το Λονδίνο αποφάσισε την απόσυρση των δυνάμεων της Κοινοπολιτείας από την Κρήτη και τη μεταφορά τους στην Αίγυπτο. Όσες μονάδες δεν τα κατάφεραν, παραδόθηκαν στους Γερμανούς. Πολλοί Έλληνες μαχητές και μαζί τους 500 Βρετανοί ανέβηκαν στα απρόσιτα βουνά της Κρήτης για να συνεχίσουν τον αγώνα. Την 1η Ιουνίου, με την παράδοση 5.000 μαχητών στα Σφακιά, έπεσε η αυλαία της Μάχης της Κρήτης.

Οι απώλειες για τους Συμμάχους ήταν: 3.500 νεκροί, 1.900 τραυματίες και 17.500 αιχμάλωτοι. Οι Γερμανοί, σύμφωνα με δικά τους στοιχεία, είχαν 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους, 2.594 τραυματίες, ενώ έχασαν 370 αεροπλάνα. Σύμφωνα, όμως, με συμμαχικούς υπολογισμούς, οι γερμανικές απώλειες ξεπέρασαν τις 16.000.

Η Μάχη στην Κρήτη ονομάστηκε και «Νεκροταφείο των Γερμανών αλεξιπτωτιστών», εξαιτίας των μεγάλων απωλειών τους, γεγονός που ανάγκασε τον Χίτλερ να διατάξει τον τερματισμό κάθε αεραποβατικής επιχείρησης στο μέλλον. Από την πλευρά τους, οι Σύμμαχοι εντυπωσιάστηκαν από τις μεγάλες δυνατότητες των αλεξιπτωτιστών στη μάχη και δημιούργησαν τις δικές τους αεραποβατικές δυνάμεις.

Πηγή: sansimera.gr
-

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης θα γίνουν από 23/5/2011 έως και τις 3/6/2011.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι αποφοίτησαν από τα Ι.Ε.Κ. μέχρι και τον Ιούνιο του 2010.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ........

είναι η εξής:
Πληρώνονται τα εξέταστρα που είναι 44€ για κάθε μέρος εξέτασης (θεωρητικό, πρακτικό) στην Εμπορική Τράπεζα και στο λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Π.:84493023.
Υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά* στη διεύθυνση http://www.eopp.gov.gr/pistop και στη συνέχεια στο ΙΕΚ αποφοίτησης υποβάλλεται σε έντυπη μορφή μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά:
i. Επικυρωμένο αντίγραφο της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).
ii. Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία.
iii. Τα γραμμάτια είσπραξης (παράβολα)
iv. Επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας ή πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης.
Δεν θα δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων εκτός της προαναφερθείσας ημερομηνίας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τους Κανονισμούς Κατάρτισης (Ερωτήσεις Πιστοποίησης) από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. (www.eopp.gov.gr) και συγκεκριμένα από τη διαδρομή: Υπηρεσίες → Πιστοποίηση Προσόντων → Κανονισμοί Κατάρτισης Ειδικοτήτων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων θεωρητικού και πρακτικού μέρους ανά ειδικότητα και Περιφέρεια καθώς και τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν μετά τις 16-6-2011 από τον Ε.Ο.Π.Π. (www.eopp.gov.gr).

*Οι υποψήφιοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ορθή συμπλήρωση της αίτησής τους.

BEST TV

«Θα θρηνήσουμε θύματα αν συγχωνευθούν νοσοκομεία»

Την πρόθεσή τους να βάλουν «φρένο» στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, με τη βοήθεια δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα, εξέφρασαν σήμερα οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας .......

Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης. Βαρνάβας, είπε ότι αν γίνουν οι συγχωνεύσεις που σχεδιάζονται, «θα θρηνήσουμε θύματα, καθώς οι άνθρωποι που θα αρρωσταίνουν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται εγκαίρως για τις πρώτες βοήθειες σε κοντινά σε αυτούς νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, η πρόσληψη 6.500 γιατρών, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα υγείας, ενώ τα μεγαλύτερα κενά προσωπικού καταγράφονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών.

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Βαρνάβας, «κενά παρατηρούνται σε κρίσιμες ειδικότητες γιατρών, όπως η παιδιατρική, η καρδιολογία, η ορθοπεδική, η αναισθησιολογία, η χειρουργική, η παθολογία, η ακτινολογία, η μικροβιολογία, η μαιευτική και η οφθαλμολογία».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιατρών Ελλάδος υπογράμμισαν ότι σήμερα υπηρετούν 12.353 γιατροί στα νοσοκομεία και 3.073 στα κέντρα υγείας και εξήγησαν ότι για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες χρειάζονται 3.500 ειδικευμένοι και 1.100 ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία και άλλοι 400 στα κέντρα υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Στάθης Τσούκαλος, είπε ότι ο υπουργός Υγείας δε λέει την αλήθεια, δεν γνωρίζει το αντικείμενο και χρησιμοποιεί αμφιβόλου ικανότητας συμβούλους και πρόσθεσε πως «την ίδια ώρα, δεν κουβεντιάζει με αυτούς που λειτουργούν το ΕΣΥ».

Real.gr

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από τον Γιάννη Πετσέλη.

Όταν μιλάμε για οικιακό κινηματογράφο σε πολλούς έρχονται στο μυαλό μεγάλες οθόνες βιντεοπροβολης, πανάκριβα ηχητικά συστήματα σε ένα χώρο αποκλειστικά σχεδιασμένο γι αυτήν την δουλειά.

Αυτό μπορεί να είναι ........

το ιδανικό, πως όμως θα αισθανόσασταν αν σας λέγαμε ότι με μια απλή σύνδεση ενός στερεοφωνικού βίντεο η ενός CD η μιας στερεοφωνικής τηλεόρασης στο συγκρότημα σας έχετε κάνει ένα πρώτο και σημαντικό βήμα προς την ιδέα του οικιακού κινηματογράφου. Όσο και να φαντάζει αυτό «φτωχικό» μπροστά στην ιδέα ενός βιντεοπροβολεα και μιας γιγαντοοθόνης, μια τέτοια υλοποίηση μπορεί να σας δώσει πολύ μεγάλες χαρές και απολαύσεις με πολύ μικρό κόστος. Πολλά σπίτια διαθέτουν μια τηλεόραση και ένα στέρεο χωρίς να εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα που τους προσφέρει η σημερινή τεχνολογία να ενώσουν τα δυο αυτά συστήματα και να απολαύσουν ένα μεγαλοπρεπέστατο θέαμα-ακρόαμα. Διότι είναι άλλη η αίσθηση μιας ταινίας στην απλή τηλεόραση, όπου ακούς από τα μικρά και ανίσχυρα ηχεία της και τελείως άλλη να περνάς τον ήχο μέσα από τον ενισχυτή σου και τα ηχεία του στερεοφωνικού σου. Ο ήχος αποκτάει μια άλλη διάσταση και η εικόνα γίνεται ξαφνικά τρισδιάστατη, μιας και σας δημιουργείται η εντύπωση ότι βρίσκεστε στο μέσον της δράσης. Δοκιμάστε το και θα κατηγορείτε τον εαυτό σας πως δεν το είχατε δοκιμάσει μέχρι τώρα! Ο οικιακός κινηματογράφος λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθεια να φέρουμε τη μαγεία μιας καλής κινηματογραφικής αίθουσας στο σπίτι μας. Το πόσο πετυχημένη θα είναι αυτή η απόδοση της εικονικής πραγματικότητας μιας ταινίας στο σπίτι επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως το μέγεθος της οθόνης, τον ηχητικό μας εξοπλισμό και τις πηγές εικόνας και ήχου, ενώ η σωστή τοποθέτηση τους μέσα στο χώρο επηρεάζει άμεσα το τελικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές πάντως, αυτό που ισχύει είναι ότι ενώ εύκολα μπορούμε να πετύχουμε στο σπίτι καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από μια μέση κινηματογραφική αίθουσα, στην εικόνα η διαφορά θα παραμένει πάντα μεγάλη, ακόμη και αν ξοδέψουμε μερικές χιλιάδες ευρω για βιντεοπροβολεις και διπλασιαστες. Γι αυτό, ο συμβιβασμός στο μέγεθος της οθόνης θεωρείται δεδομένος στο σπίτι, ενώ, αντίθετα στον ήχο δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην φθάσουμε σε κορυφαία επίπεδα.

Λαμβάνοντας ως μίνιμουμ ενός ιδιωτικού κινηματογράφου την τηλεόραση για εικόνα, έναν ενισχυτή Dolby Prologic με πέντε ηχεία (Δεξί, Αριστερό, Κεντρικό και δυο περιφερικά) για ήχο και ένα DVD player ως πηγή, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις απαιτήσεις μιας σωστής εγκατάστασης καθώς και να δώσουμε έξυπνες λύσεις στα διάφορα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε.

Ο ιδανικός χώρος δεν υπάρχει. Μέλημα μας πρέπει να είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις ατέλειες και όχι να τις εξαφανίσουμε. Και μάλιστα να ελέγξουμε τις ατέλειες σε τρόπο που να μην αλληλοενισχυονται, και όπου μπορούμε, να αλληλοαναιρούνται. Ο μεγάλος πονοκέφαλος ξεκινάει από την επιλογή της θέσης που θα πρέπει να στήσουμε την νέα μας εγκατάσταση. Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να διαθέταμε ένα ειδικό δωμάτιο όπου ανενόχλητα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε εκ του μηδενός και να κάναμε ότι θέλουμε, χωρίς τις γκρίνιες και τη μουρμούρα των άλλων μελών της οικογένειας.

Εκ των πραγμάτων όμως, η λύση αυτή δεν είναι πρακτική για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, μιας και ζούμε σε διαμερίσματα όπου ο χώρος είναι πολύτιμο και ακριβό αγαθό. Επιπλέον, στις περισσότερες περιστάσεις δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις με τα πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε στο χώρο που καθόμαστε για να δούμε και να ακούσουμε. Τι γίνεται λοιπόν; Θα παραδοθούμε άνευ όρων; Κάθε άλλο. Με λίγη φαντασία και γνώση, θα μπορέσουμε να πετύχουμε θαύματα ακόμη και σε πολύ περιορισμένες συνθήκες. Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που αφορούν τη σωστή ακρόαση και παρακολούθηση που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και είναι καλό να τους γνωρίζουμε πριν αρχίσουμε να μετακινούμε τα έπιπλα μας τριγύρω.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον ήχο. Θεωρητικά ο χώρος ακρόασης δεν θα πρέπει να παρουσιάζει κάποια ακουστική ιδιαιτερότητα, να μην έχει όπως θα λέγαμε το δικό του ακουστικό «αποτύπωμα». Με άλλα λόγια θα πρέπει να είναι ηχητικά ουδέτερος και να μην προσθέτει τις ακουστικές ιδιορρυθμίες του στους ήχους που παίζονται μέσα σε αυτόν. Επειδή όμως δεν ζούμε σε ένα τέλειο κόσμο, ένα μέσο καθιστικό δωμάτιο δεν είναι ακουστικά «νεκρό» όπως θα επιθυμούσαμε, αλλά έχει τον δικό του χαρακτήρα (αντήχηση, ιδιορυθμοι κλπ). Δυστυχώς οι ακουστικές ιδιότητες του χώρου είναι ένα γεγονός για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα κι απλά θα πρέπει να αρκεστούμε στο να προσπαθήσουμε να μετριάσουμε όσο το δυνατόν τα οποία αρνητικά φαινόμενα. Για να βελτιώσουμε την ακουστική ενός χώρου θα πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στις ανακλαστικές και απορροφητικές επιφάνειες του δωματίου. Ο πρακτικός κανόνας λέει ότι περίπου το πίσω 1/3 του δωματίου θα πρέπει να είναι ανακλαστικό ενώ τα μπροστά από τη θέση των ηχείων 2/3 απορροφητικά. Καλύπτοντας τα παράθυρα με χοντρές κουρτίνες, το δάπεδο με παχιά χαλιά η μοκέτα, και ένα γυμνό τοίχο με μια βιβλιοθήκη η κάποιο άλλο έπιπλο με ακανόνιστες επιφάνειες, μπορούμε να δώσουμε μερικές πρακτικές λύσεις. Λύσεις που μπορεί να εφαρμόζαμε έτσι και αλλιώς για τη βελτίωση της αισθητικής του καθιστικού μας αλλά που με λίγη περισσότερη επιμέλεια μπορούν να συνεισφέρουν και στη βελτίωση της ακουστικής του. Προσοχή, όμως, γιατί συχνά το παρακάνουμε γεμίζοντας το χώρο από τοίχο σε τοίχο με περισσότερα απορροφητικά υλικά από όσα πρέπει, μετριάζοντας έτσι αισθητά τη δυναμική και τη ζωντάνια του ήχου που ακούμε. Πάντως εάν δεν μπορούμε να κάνουμε πολλές επεμβάσεις στη γενική διαρρύθμιση του χώρου, τότε είναι καλύτερα ίσως να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στη σωστή τοποθέτηση των καθισμάτων η του καναπέ και των θέσεων των ακροατών- θεατών.

Σε κάθε εγκατάσταση, τα ηχητικά κύματα ανακλώνται η διαχέονται στους τοίχους του δωματίου, ενώ παράλληλα αναμειγνύονται με άλλα στάσιμα κύματα που μπορεί να δημιουργούνται τόσο από τις βασικές διαστάσεις του χώρου όσο και από διάφορες άλλες μικροεσοχες η ασυμμετρίες. Αποτέλεσμα ο ήχος να χάνει από την αρχική του φυσικότητα με ανεπιθύμητη ενίσχυση η απόσβεση (χρωματισμό) διαφόρων συχνοτήτων και ειδικότερα των χαμηλών λόγω του μεγαλύτερου εύρους που έχουν. Έτσι η σωστή τοποθέτηση των ακροατών-θεατών αποκτάει ιδιαίτερη σημασία. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε την τοποθέτηση του καναπέ και των θέσεων κολλητά σε τοίχους και γωνίες. Ιδανικά θα πρέπει να είναι αρκετά μακριά από τον πίσω τοίχο, ίσως ένα μέτρο η περισσότερο. Αν μάλιστα έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να βάλουμε τον καναπέ μας σε αρκετή απόσταση από όλους τους τοίχους θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα. Για τη σωστή τοποθέτηση του καναπέ μέσα στον χώρο μπορούμε να πειραματιστούμε χρησιμοποιώντας ένα καλό ηχητικό πρόγραμμα πλούσιο σε χαμηλές και μετακινώντας το κεφάλι μας σε διάφορα σημεία να παρατηρήσουμε που ακριβώς η δομή και η συμπεριφορά του χαμηλού είναι πιο σωστή.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με την σωστή τοποθέτηση των ηχείων μας, ειδικά των κυρίων δεξί-αριστερό ενώ η θέση του καναπέ μπορεί να διευκολύνει και τη σωστή τοποθέτηση των περιφερειακών.

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ;

Η Καλαμάτα με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού που καταργήθηκε αλλά και το ΚΕΔΒ που το αντικατέστησε στη συνέχεια,έχουν μία κοινή ιστορία δεκαετιών.
Το ΚΕΔΒ , είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της οικονομίας της πόλης.
Η απόφαση του Υπουργού Εθνικής ........

Άμυνας για το κλείσιμο και του ΚΕΔΒ,είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την τοπική οικονομία. Σε μία εποχή , που η Κυβέρνηση κλείνει τη μία Υπηρεσία μετά την άλλη, ολόκληρη η Μεσσηνία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, με πρόσχημα τις απαιτήσεις του μνημονίου.

Στραγγαλίζεται ο κοινωνικός ιστός και περιθωριοποιείται η περιφέρεια.
Η επιχειρούμενη επιδρομή στη Μεσσηνία με το κλείσιμο του Στρατοπέδου, του Στρατολογικού Γραφείου, τις καταργήσεις του σιδηροδρόμου, σχολείων, των δύο σχολών του ΤΕΙ και την επικείμενη κατάργηση και άλλων Υπηρεσιών όπως Εφορίες κλπ αλλά και ψιθύρους για συγχωνεύσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων και σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μας κάνει να ρωτήσουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά που το πάνε τελικά;

Αυτό το μέλλον έχουν οραματιστεί για τη Μεσσηνία; Οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο καλούνται να συμφωνήσουν σε ένα κοινό τρόπο αγώνα και να μην προσπαθεί ο καθένας ξεχωριστά να διαχειριστεί καλύτερα την εικόνα του και μόνο!
Τα συμφέροντα του τόπου μας μπορούμε όλοι μαζί να τα υποστηρίξουμε και να αγωνιστούμε γι αυτά! Όχι όμως με στόχευση μόνο την επικοινωνιακή μας στρατηγική.
Αυτές οι πρακτικές κούρασαν και δυσαρέστησαν τους πολίτες ,με αποτέλεσμα να βλέπουμε φαινόμενα αποστροφής προς τους πολιτικούς και έλλειψης εμπιστοσύνης προς όλους συλλήβδην !

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης Νέας Δημοκρατίας

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Βρήκαν τον τάφο της Mona Lisa !!!!!!!!!!!

Την τελευταία κατοικία της Lisa Gherardini Del Giocondo, της γυναίκας που κρύβεται πίσω...
από τον διάσημο πινάκα του Leonardo Da Vinci, Mona Lisa ισχυρίζονται ότι βρήκαν Ιταλοί ερευνητές.

Η κρύπτη ανακαλύφθηκε μετά από έρευνα............. δύο εβδομάδων σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι από εμπειρογνώμονες που χρησιμοποίησαν αρχαίους χάρτες και έγγραφα.
Η κρύπτη βρέθηκε κάτω από το δάπεδο της μονής της St Ursula στη Φλωρεντία. Οι ερευνητές αφού αφαίρεσαν το τσιμέντο έφεραν στο φως ένα στρώμα αρχαίων τούβλων.

Ο καθηγητής Vinceti δήλωσε στην Βρετανική Daily Telegraph: «Κάτω από το βωμό έχουμε βρει δύο κρύπτες, η μια μεγαλύτερη από το άλλη και θεωρούμε ότι μια από αυτές είναι ο τάφος της Lisa Gherardini» και πρόσθεσε «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα πρέπει να εργαστούμε μερικές μέρες ακόμα πριν φτάσουμε στον τάφο και να τον ανοίξουμε για να πάρουμε τα οστά»

«Στην αρχή ένιωθα φρίκη , αλλά τώρα είμαι γοητευμένος. θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρον να ψάχνω που είναι η τελευταία κατοικία ενός εκ των προγόνων μου», αναφέρει ο Vinceti.

Παρόντες στην ανασκαφή ήταν και Natalia Gucciardini Strozzi, πρόγονος της Gherardini. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η Gherardini πέθανε το 1542 και ήταν σύζυγος ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού του Francesco del Giocondo.

Η ομάδα έχει βρει μέχρι τώρα κάποια όμορφα κομμάτια αγγειοπλαστικής. Ο στόχος της ανασκαφής είναι να συγκρίνουν οι επιστήμονες το DNA της Gherardini με δυο από τα παιδιά της τα οποία είναι θαμμένα στη εκκλησιά Santissima Annunziata της Φλωρεντίας και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να συγκρίνουν το πρόσωπό της με αυτό του πίνακα του Da Vinci.
by zalada

Διάβασε το γρήγορα! Μπορείς!


Διάβασε το γρήγορα.........

Σνφμύωα με μια έυρενα στο Πιοηναπιμετο του Κμτρπιαίζ, δεν πεαίζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα γταμάμρα σε μια λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στωσή θσέη. Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θίέεσς και μροπετίε να δαβαιάεστε τις λιεξές χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξέη αλλά τη λξέη σαν σνύλοο.
Ατίπτσυεο, ε;..........................-

Τριφυλία. Διαφορετικές προσεγγίσεις για τα «λουκέτα» στο Δ.Σ.

Με διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις για τα «λουκέτα» σε δημόσιες υπηρεσίες της Τριφυλίας διεξήχθη χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με ένα και μοναδικό θέμα, την «αποψίλωση του Δήμου Τριφυλίας από δημόσιες υπηρεσίες».

Από τη συνεδρίαση, ωστόσο, .........

δεν έλειψαν οι «κορώνες», οι άναρθρες κραυγές και τα «λογύδρια» με καθαρά κομματικό περιεχόμενο, κάτι που σχολιάστηκε δυσμενώς και ποικιλοτρόπως από συμβούλους, καθώς και από αρκετούς πολίτες.

Κι αυτό, γιατί το ζητούμενο δεν είναι ο καταγγελτικός λόγος για την κυβέρνηση και την όποια κυβέρνηση, αλλά η ανάληψη πρωτοβουλιών, ο συντονισμός δράσεων για την αποτροπή και νέων «λουκέτων», καθώς και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών και του κράτους…

Στην Τριφυλία, διαχρονικά, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με αποφάσεις τους έχουν συγχωνεύσει – καταργήσει πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα τελευταία χρόνια τα «λουκέτα» είναι απανωτά. «Λουκέτα», ανά έτος, σχολικών μονάδων, «λουκέτο» στο σιδηρόδρομο, «λουκέτο» στην Τράπεζα της Ελλάδος, «λουκέτο» πρακτορείων / υποπρακτορείων της ΔΕΗ, «λουκέτο» καταστημάτων του ΟΤΕ και τελευταία, «λουκέτα» στα παραρτήματα του ΙΚΑ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, «λουκέτα» στα Δημοτικά Σχολεία Καλού Νερού και Μαραθόπολης και το Γυμνάσιο Κοπανακίου. «Λουκέτο» έρχεται, όμως, και για τις ΔΟΥ της περιοχής, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ανησυχία και αγωνία επικρατεί για το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ενώ κατά διαστήματα αναπτύσσεται φημολογία και για συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων.

Ωστόσο, άμοιροι ευθυνών δεν είναι οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής, οι οποίοι, διαχρονικά, είτε δεν αντιδρούσαν καθόλου, για να μη δυσαρεστήσουν τους πολιτικούς τους φίλους που λάμβαναν τις αποφάσεις, είτε αντιδρούσαν σπασμωδικά και «επιδερμικά», απλά για να φανεί στον κόσμο πως, τάχα, αντέδρασαν.
Απέναντι σε αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα με τα «λουκέτα», που σκιάζει το μέλλον και την προοπτική της Τριφυλίας και έχει αποτέλεσμα, ως έχει μέχρι σήμερα η κατάσταση, την ταλαιπωρία των πολιτών και την «απομόνωση» της περιοχής, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας στην αρχική του τοποθέτηση είπε πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση γίνεται για «να φωνάξουμε όλοι μαζί και να πούμε stop στην ερημοποίηση του Δήμου Τριφυλίας».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τελευταίες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και υπηρεσιών, εκείνες που έρχονται (στις ΔΟΥ) και την ανησυχία για υποβάθμιση του Νοσοκομείου. «Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην υποβάθμιση. Να υψώσουμε τη φωνή μας.

Ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση. Δεν κάνουμε επανάσταση, αλλά λέμε stop», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας και ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, υπουργούς και πολιτικούς.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος ρώτησε το δήμαρχο γιατί γίνεται η συγκεκριμένη συνεδρίαση και κλήθηκε και ο κόσμος, αφού ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή δεν καταθέτουν κάποια πρόταση, συγκεκριμένη, απέναντι στα προβλήματα. «Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ή αλαλάζουμε για να μας ακούσουν μη σκεπτόμενοι πολίτες;», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Καταφέρατε εσείς να οργανώσετε και να λειτουργήσετε όπως πρέπει τις υπηρεσίες του Δήμου; Φτάνει Ιούνιος και δεν έχουμε προϋπολογισμό. Η ανεπάρκειά σας είναι εμφανής. […] Με συνδικαλιστικού τύπου τερτίπια προσπαθείτε να την κρύψετε».

Επανέλαβε δε πως πρέπει να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ τόνισε πως «η ανάπτυξη ενός τόπου δεν έχει να κάνει με το πόσες υπηρεσίες λειτουργούν, αλλά με το πώς αυτές λειτουργούν…».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης επισήμανε πως «η κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση, συνεπικουρούμενη από την Τρόικα, έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο για την αποδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και με προσχήματα τα σαρώνουν όλα! Στοχεύουν τα μέτρα, σε κράτος – επιτελείο που θα υπηρετεί τα συμφέροντα».

Η συνεδρίαση συνεχιζόταν, σε υψηλούς κάποιες φορές τόνους, μέχρι αργά το βράδυ, με τοποθετήσεις συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πολιτών.

Δείτε Video που ανέβασε το φιλικό μας Blog Kopanaki News από την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση.

Πάτρα: Βρήκε πορτοφόλι με 500 ευρώ και το παρέδωσε!

Σε μια περίοδο που την καθημερινότητά μας μαυρίζουν πολλά θλιβερά γεγονότα μια είδηση σαν κι αυτή επαναφέρει την αισιοδοξία στην ψωροκώσταινα που λέγεται Ελλάδα. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, σήμερα το πρωί μια νεαρή γυναίκα που υπηρετεί στην Αστυνομία βρήκε μπροστά της ένα πορτοφόλι που περιείχε πάνω από 500 ευρώ και το παρέδωσε.

Το περιστατικό, που δεν ..........

επιβεβαιώνεται ακόμα επισήμως, συνέβη σε καφετέρια που βρίσκεται μέσα σε στοά στο κέντρο. Η γυναίκα άνοιξε το πορτοφόλι για να δει κατά πόσο υπάρχουν στοιχεία του κατόχου του και όταν διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν δεν δίστασε να το παραδώσει στις αρχές.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι μέσα βρήκε πάνω από 500 ευρώ. Ενώ λοιπόν πολλοί ίσως να σκέφτονταν να κρατήσουν το σημαντικό ποσό εκείνη έσπευσε να κάνει το σωστό! Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!

The Best

Δεσμεύουν τα ενοίκια όσων χρωστούν στο Δημόσιο

Την επέκταση του μέτρου των κατασχέσεων οφειλών εις χείρας τρίτων στους ενοικιαστές κατοικιών σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να δεσμεύσει τα εισοδήματα όσων χρωστούν και δεν ρυθμίζουν τις όφειλες τους προς το Δημόσιο.

Πρόκειται δηλαδή για .......

το μετρό που ήδη εφαρμόζεται σε εμπορικές επιχειρήσεις –προμηθευτές- που χρωστούν στο Δημόσιο, με το υπουργείο οικονομικών να δεσμεύει τις πληρωμές των σουπερ μάρκετ προς τους συγκεκριμένους προμηθευτές.

Με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο «στόχαστρο» και τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενοικιαστές κατοικιών που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου θα κληθούν με επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσουν το τίμημα του ενοικίου σε λογαριασμό του Δημοσίου.

Οι ομάδες εργασίας που καταρτίζουν το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής έχουν θέσει ήδη σε κίνηση διαδικασίες σε βάρος ιδιοκτητών που έχουν χρέη στην εφορία, για να μπορεί το κράτος να κατάσχει, αρχικά τα ενοίκια που θα τους έδιναν οι ενοικιαστές και μελλοντικά, να δεσμεύσει τα ίδια τα ακίνητα.

Οι «κατασχέσεις μισθωμάτων εις χείρας ενοικιαστών», όπως θα ονομάζεται το συγκεκριμένο μέτρο, θα αναγκάζει τους ενοικιαστές να μην πληρώσουν τον ιδιοκτήτη αλλά να καταβάλουν τα ενοίκια στο κράτος, ως αντιστάθμισμα για τα χρέη του ιδιοκτήτη.

Κατασχέσεις ακινήτων

Προ εκπλήξεως ενδέχεται να βρεθούν και οι οφειλέτες του Δημοσίου που βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών τους. Η Ομάδα Απόδοσης Παρακρατουμένων Φόρων που συστήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και επεξεργάζεται στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση των χιλιάδων οφειλετών του δημοσίου προτείνει να σταματά η διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Η Ομάδα εισηγείται, σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται ότι στο Ε9 του οφειλέτη υπάρχουν ακίνητα των οποίων η αξία καλύπτει την οφειλή, τότε η ΔΟΥ, να καλεί τον φορολογούμενο να πληρώσει ολόκληρο το χρέος του, έστω και αν βρίσκεται σε ισχύ η ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών.

Φορολόγηση ανείσπρακτων ενοικίων

Την ίδια ώρα το υπουργείο οικονομικών ανησυχεί και για την «φούσκα» που διαμορφώνεται από την αδυναμία πολλών ενοικιαστών να καταβάλουν τα μισθώματα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων

Η κείμενη νομοθεσία δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, όταν οι νοικάρηδες δεν τους πληρώνουν τα ενοίκια, να απαλλαγούν από την υποχρέωση πληρωμής φόρου για ενοίκια που δεν εισέπραξαν, εφόσον οι ίδιοι επιλέξουν να εκχωρήσουν στο δημόσιο το δικαίωμα, να εισπράξει εκείνο τα μισθώματα που τους χρωστούν οι ενοικιαστές τους.

Το φαινόμενο μάλιστα να μην εισπράττουν τα ενοίκια που έχουν λαμβάνειν οι ιδιοκτήτες, τείνει να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης, της περικοπής μισθών και της έκρηξης της ανεργίας.

Η στάση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε μάλιστα και τη διαμαρτυρία της ΠΟΜΙΔΑ. Ο πρόεδρός της Στράτος Παραδιάς, με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητά άμεση τροποποίηση της διαδικασίας εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων προς το Δημόσιο.

Εξαιτίας όμως της καθιέρωσης ως υποχρεωτικής, της ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος, η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει ότι το υπουργείο Οικονομικών έθεσε ως όρο, την εκχώρηση των μισθωμάτων στη Δ.Ο.Υ. πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης φόρου εισοδήματος, αλλιώς τα ανείσπρακτα μισθώματα θα φορολογηθούν

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να γίνεται δήλωση εκχώρησης είτε τη στιγμή της υποβολής του εντύπου Ε2, για όσους εκμισθωτές γνωρίζουν ότι αποκλείεται να πληρώσουν τα οφειλόμενα, είτε να τα δηλώνουν ως διεκδικούμενα εισοδήματα, με αναβολή φορολογίας τους –αν και εφόσον προκύψουν. Επιπλέον προτείνει να δοθεί νόμιμη προθεσμία μέχρι την ηλεκτρονική υποβολή του Ε2 του μεθεπομένου έτους, ώστε όσοι διεκδικούν δικαστικά τα οφειλόμενα μισθώματα, να έχουν τον αναγκαίο χρόνο είτε να τα εισπράξουν, είτε να τα εκχωρήσουν οριστικά στο Δημόσιο, χωρίς αντάλλαγμα με την επόμενη ηλεκτρονική δήλωσή τους.

Newsbeast

Παραιτήθηκε ο Στρος Καν από την ηγεσία του ΔΝΤ - Η επιστολή παραίτησης

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 18 Μαΐου, το ΔΝΤ.

Η ανακοίνωση του ........

ΔΝΤ αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, με άμεση ισχύ. Ο κ. Στρος-Καν έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη επιστολή παραίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο:

"Με απέραντη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να υποβάλω στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ. Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου.

Θέλω να προστατεύσω αυτόν το θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως, θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο ν΄αποδείξω την αθωότητά μου".

Σημειώνεται πως ο Στρος-Καν ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το Νοέμβριο
του 2007 για μια πενταετή θητεία.

Στιγμές western έζησε η Σπάρτη το μεσημέρι της Πέμπτης

Σκηνές από καουμπόικες ταινίες θύμισε μία συμπλοκή αθίγγανων που έγινε περίπου στις 11:45 το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Μαΐου στη Σπάρτη.

Ποιο συγκεκριμένα και ........

σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έξω από το κατάστημα της Ένωσης υδραυλικών Σπάρτης, μια ομάδα αθιγγάνων με τρία οχήματα είχαν συμπλοκή μεταξύ τους, όπου ο ένας φέρεται να βγήκε από το άσπρο αγροτικό του φορτωμένο με αγκινάρες και να κυνηγά με καραμπίνα στο χέρι ένα άλλον ο οποίος μάλιστα είχε αίματα στο κεφάλι.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο δεύτερος έφτασε μπροστά από το κατάστημα της Ένωσης υδραυλικών Σπάρτης και έδωσε μια μπουνιά στην φωτιζόμενη ταμπέλα του καταστήματος, όπου και την έσπασε. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο και για εμβολισμό μεταξύ δύο οχημάτων των αθίγγανων. Τα δύο οχήματα μάλλον ήταν ένα λευκό αγροτικό με αγκινάρες και μια πολυτελή BMV, ενώ για το τρίτο δεν έχουμε πληροφορίες.

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα αμέσως κάλεσαν την αστυνομία κάτι που μάλλον έγινε αντιληπτό από τους αθίγγανους, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο σε μικρό χρονικό διάστημα έφτασε η ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό, συνέλεξαν τις πληροφορίες και καταγγελίες που χρειαζόντουσαν και αμέσως άρχισαν ανθρωποκυνηγητό. Έκτοτε δεν έχουμε νέα πληροφόρηση.

Πάντως στην apela.gr διερχόμενοι μας δήλωσαν πως αυτό που είδαν τους θύμιζε western από καουμπόικες ταινίες, ενώ τρόμαξαν και για τη σωματική τους ακεραιότητα, βλέποντας έναν άνθρωπο να κυνηγά με καραμπίνα στα χέρια, έναν άλλο και μάλιστα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης, τη Γυθείου.

apela.gr

Μειώσεις σε τιμολόγια της ΔΕΗ εισηγείται η ΡΑΕ

Να καταργηθεί το πάγιο στα τιμολόγια των πολυτέκνων καθώς και στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, που χορηγείται σε άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια ανέργους και ΑΜΕΑ, εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, επικαλούμενη την ανάγκη απλοποίησης των τιμολογίων.

Η ΡΑΕ ξεκίνησε σχετική .........

δημόσια διαβούλευση, με τις εξής προτάσεις:

-Οι τιμές για το ΚΟΤ και τους πολυτέκνους να αποφασίζονται με υπουργική απόφαση.

-Να αφορούν μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων προμήθειας.

-Να περιέχουν μόνο χρέωση ενέργειας και όχι πάγια χρέωση.

-Να καταργηθεί η διαφοροποίηση μεταξύ τύπου παροχής (μονοφασική/τριφασική).

- Να καταργηθεί η διαφοροποίηση στην τιμή ανάλογα με τη συνολική κατανάλωση του πελάτη.

- Να υπάρξει διαφοροποίηση μόνο ανά κατηγορία ΚΟΤ και, ενδεχομένως, και πολυτέκνων.

Η ΡΑΕ προτείνει μία ακόμη εναλλακτική, σύμφωνα με την οποία η Πολιτεία δεν θα ορίζει το ύψος των τιμολογίων ΚΟΤ και πολυτέκνων, αλλά το ποσό της «επιδότησης» (ευρώ ανά μεγαβατώρα) που θα δίνεται κάθε χρόνο σε όσους προμηθευτές, ΔΕΗ και εναλλακτικούς, χορηγούν τα τιμολόγια αυτά στους πελάτες τους. Δεν θα υπάρχει δηλαδή ενιαίος τιμοκατάλογος και θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί ανταγωνισμός και στα τιμολόγια αυτά.

Με άλλη εισήγηση, η ΡΑΕ προτείνει να χορηγείται προκαταβολικά, και όχι απολογιστικά, στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας η αποζημίωση για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που παρέχουν (οι οποίες είναι το τιμολόγιο των πολυτέκνων και των μη διασυνδεδεμένων νησιών).

Η Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011.

Λευτέρης Πανταζής - Τυχαίο Δεν νομίζω [ + στίχοι ]

Με ένα 2πλο cd επιστρέφει ο Λευτέρης Πανταζής στη δισκογραφία. Τίτλος του «Next Level».

Το σλόγκαν από το τηλεοπτικό σπότ «Τυχαίο δεν νομίζω» πέρασε δυνατά και στην ελληνική δισκογραφία, αφού μετά την Λίστα Γιαγκούση, τον Νίκο Κυριακάκη και την Έλενα Στεργιάδου, έρχεται και ο Λευτέρης Πανταζής με ομότιτλο τραγούδι.

To πρώτο cd θα περιλαμβάνει .........

14 ολοκαίνουργια τραγούδια, από τα οποία έχει ήδη ξεχωρίσει και παίζεται στα ραδιόφωνα», το «Τυχαίο δε νομίζω». Στο δεύτερο cd ο Λευτέρης Πανταζής ξεφεύγει για λίγο από τα καθιερωμένα μονοπάτια του λαϊκού ρεπερτορίου. Ο δημοφιλής τραγουδιστής επιλέγει και ερμηνεύει, με το δικό του χαρακτηριστικό στυλ, 7 γνωστές επιτυχίες από το ελληνικό αλλά και διεθνές ρεπερτόριο. «Cry, cry», «Πάνω απ' 'όλα», «Mon amour», «Breathless», «Η αγάπη αργεί», «Άντεξα», «Το καλοκαίρι μου» by Λευτέρης Πανταζής!

Στο παρακάτω video θα ακούσετε το τραγούδι και από κάτω τους στίχους.

Mετά τους στίχους μπορείτε να δείτε ένα Video από την ηχογράφηση των τραγουδιών του δίσκου «Next Level»Οι στίχοι του τραγουδιού

Που χαράματα γυρνάς
Είναι τυχαίο δε νομίζω

Που πια δε με φιλάς
Που δεν θέλεις να σ΄ αγγίζω

Που συνέχεια αδιαφορείς
Όλο λες πως δε μπορείς
Είναι τυχαίο δε νομίζω

Τυχαίο δε νομίζω
Φεύγω δεν ξαναγυρίζω
Για σένα τη ψυχή μου
Άλλο πια δεν χαραμίζω

Τυχαίο δε νομίζω
Σε άλλο δρόμο πια βαδίζω
Τη ζωή μου συνεχίζω
Τυχαίο δε νομίζω

Που για σένα ξενυχτώ
Είναι τυχαίο δε νομίζω

Που έχω αρχίσει το ποτό
Που έχω αρχίσει να καπνίζω

Που έχω πλέον τρελαθεί
Που φτάνω στη καταστροφή
Είναι τυχαίο δε νομίζω

Τυχαίο δε νομίζω
Φεύγω δεν ξαναγυρίζω
Για σένα τη ψυχή μου
Άλλο πια δεν χαραμίζω

Τυχαίο δε νομίζω
Σε άλλο δρόμο πια βαδίζω
Τη ζωή μου συνεχίζω
Τυχαίο δε νομίζω

Μωρό μου φεύγω, δεν ξαναγυρίζω
Την ζωή μου συνεχίζω
Τυχαίο;;; Δεν νομίζω

Τυχαίο δε νομίζω
Φεύγω δεν ξαναγυρίζω
Για σένα τη ψυχή μου
Άλλο πια δεν χαραμίζω

Τυχαίο δε νομίζω
Σε άλλο δρόμο πια βαδίζω
Τη ζωή μου συνεχίζω
Τυχαίο δε νομίζω

Ακολουθεί Video από την ηχογράφηση.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Αντίο στην ερεγένικη ζωή λεει ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος

Αντίο στην εργένικη ζωή, πηδώντας το ποταμάκι που χωρίζει τους Ελεύθερους από τους παντρεμένους θα πει το Σάββατο 28 Μαϊου και ώρα 19:30 ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία Λεωνίδας Φιλιππόπουλος γιος του τέως βουλευτή Μεσσηνίας και υπουργού Θανάση Φιλιππόπουλου.

Ο Γάμος τους θα γίνει στον ..........

Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο και το ζευγάρι καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες του να παρευρεθούν στον γάμο τους.

Αμέσως μετά την τελετή το ζευγάρι θα δεχτεί ευχές για το ξεκίνημα της νέας τους ζωής στην μαρίνα της Πύλου.

Αναφορά Νάντιας στην Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου σχετικά με το κλείσιμο δύο τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη σχετικά με τον αποκλεισμό δύο τμημάτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και 22 ακόμη τμημάτων Τ.Ε.Ι. από το μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων του τρέχοντος έτους.

Με την αναφορά αυτή, η ........

κ. Γιαννακοπούλου έρχεται να αναδείξει την έλλειψη επαρκούς και ειλικρινούς διαβούλευσης σχετικά με τις προοπτικές του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και την απαξιωτική, όπως αναφέρεται στην επιστολή, συμπεριφορά στελεχών του Υπουργείου αναφορικά με τις τεχνολογίες της Βιολογικής Γεωργίας, της Ανθοκομίας, των Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και των Ιχθυοκαλλιεργειών. Επιπλέον, αμφισβητεί το χαρακτηρισμό του «μη βιώσιμου» σε ένα τμήμα στο οποίο οι ενεργοί φοιτητές στα μαθήματα του πρώτου έτους ξεπερνούν τους 100 και οι πτυχιούχοι κάθε έτους τους 60.

Η κ. Γιαννακοπούλου, στην αναφορά της, ζητά την ανασκευή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με το κλείσιμο των δύο τμημάτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.

«Κίτρινη κάρτα».. για πολλούς στην Μεσσηνία από την ΝΔ...

Τα έχουν πάρει.. στην ΝΔ (Αθήνα) με την απαξίωση.. της γιορτής καρπουζιού που έγινε από τα στελέχη της ΝΔ στο Νομό το Σάββατο στο Βορρέειον στα Φιλιατρά.
Όπως είδη ξέρουμε, δεν ήταν σχεδόν κανένας από τους «μεγαλοπαράγοντες» του κόμματος στον Νομό εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ που ήταν σύσσωμο....

Στην Μεσσηνία η ΝΔ έχει ........

εναποθέσει πολλά και γι αυτό την παρακολουθεί στενά από το κέντρο με αποτέλεσμα αυτή η στάση των στελεχών της να έχει σηκώσει «κίτρινη κάρτα» για πολλούς εδώ, καθότι τα τηλέφωνα που έφτασαν στην Αθήνα είναι πολλά και τα περισσότερα λεν «διώξε τους όλους»

Best-TV

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν είναι μόνο ότι έλειπαν τα στελέχη της ΝΔ απο το Βορέειον είναι και ότι έλειπε και ο τέως Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος αλλά και οι πολιτευτές που αναζητούν έδρα σε επόμενες βουλευτικές εκλογές όπως η κυρία Μπέσσυ Πλέτσα, η Αντωνία Μπούζα Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης (ο τέως Βουλευτής Μεσσηνίας) κλπ.
Υποψήφιος στην Αρκαδία μάλλον ο Πρόεδρος μικροπωλητών Ελλάδος Σταμάτης Μέλλος.

Μεγάλη κινητικότητα στην Αρκαδία από τον πρόεδρο των μικροπωλητών Ελλάδος Σταμάτη Μέλλο, μεγάλο υποστηρικτή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη στιγμή και μάλιστα έμπρακτα ,που σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι ένας από τους υποψήφιους Βουλευτές με την ΝΔ στον Νομό.

Ο αγαπητός σε πάρα πολλούς πρόεδρος .........

των μικροπωλητών έχει ιδιαίτερο ρεύμα στην Αρκαδία από όπου και κατάγετε καθώς τον ξέρουν άπαντες , είναι συνέχεια στο πεζοδρόμιο, έχει βοηθήσει πάρα πολύ απλό κόσμο, άλλα και έχει άριστες φιλικές σχέσεις με τον Π.Τατούλη που σάρωσε στην Αρκαδία στις περιφερειακές εκλογές, κάτι που
συνέβαλε πολύ και ο Σ. Μέλλος.

Μια και ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης δεν είναι αχάριστος και βλέπει μακριά.. αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ενδεχόμενο τελικά να είναι ο πρόεδρος των μικροπωλητών υποψήφιος, είδη έχει επικρατήσει πανικός.. στους παράγοντες της Αρκαδίας καθότι φοβούνται αποτέλεσμα έκπληξη! στις εκλογές από τον Σ. Μέλλο.

BestTV

ΟΓΑ: Αυτόματες αυξήσεις στις χαμηλές εισφορές ανά τριετία

Την «αυτόματη», ανά τριετία, αύξηση των χαμηλών ασφαλιστικών εισφορών που ισχύουν στον ΟΓΑ θα θεσμοθετήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ειδική νομοθετική ρύθμιση. Η αύξηση της κατώτατης εισφοράς (που σε βάθος δωδεκαετίας θα υπερδιπλασιαστεί) «κλείδωσε» στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης της οικονομικής βιωσιμότητας του ΟΓΑ, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είχε εξαιρεθεί από τη γενική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες .........

πληροφορίες της «Η», το σχέδιο της διοίκησης του ΟΓΑ και του υπουργείου προβλέπει την υποχρεωτική κατάταξη των ασφαλισμένων που επιλέγουν την 1η ασφαλιστική κατηγορία καταβάλλοντας 536,16 ευρώ το χρόνο σε ανώτερη κατηγορία ανά τριετία, έτσι ώστε σταδιακά να καταστεί υποχρεωτική η ασφάλισή τους στην 5η κατηγορία, όπου η ετήσια εισφορά φθάνει τα 1.158 ευρώ.

«Δεν μπορεί ο ΟΓΑ να καταβάλλει τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ κάθε μήνα σε ασφαλισμένους που πληρώνουν 536 ευρώ το χρόνο», τονίζουν στελέχη του Ταμείου, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η 5η ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική για όλους τους νεοασφαλιζόμενους από την 1/1/2004 και μετά, για τα μέλη ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ, καθώς και για όσους εντάσσονται σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (αγροτουρισμός, αγροβιοτεχνία).

Την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών κατηγοριών και των καταστατικών διατάξεων του ΟΓΑ έχει υποδείξει με τη μελέτη για τη βιωσιμότητα των ταμείων που είχε παραγγείλει η τρόικα και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή...

Ημερησία

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών

Νέα παράταση, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2011, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που υποβάλλουν δηλώσεις ηλεκτρονικά, καθώς και για τους αγρότες και όσους έχουν εισοδήματα απο ακίνητα

Απο το υπουργείο Οικονομικών ............

ανακοινώθηκε συγκεκριμένα οτι η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έληγε την 20η Μαΐου 2011, για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή ανεξάρτητα της κατηγορίας τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., κ.τ.λ. που υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., λήγει την 15η Ιουνίου 2011.

Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έληγε επίσης την 20η Μαΐου 2011, για όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα, από κινητές αξίες, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης κ.τ.λ., ανεξάρτητα αν η υποβολή τους θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα μέσω Δ.Ο.Υ και ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., λήγει επίσης την 15η Ιουνίου 2011.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους παραπάνω υπόχρεους.

Express.gr

Επέκταση του ελαιολάδου ονομασίας προελεύσεως ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία

Στις 16 Ιουνίου πρόκειται να κατατεθεί τελικώς στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές ο φάκελος για την επέκταση του ελαιολάδου ονομασίας προελεύσεως ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία και προς τούτο πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Γ.Κανελλόπουλο, με αρμόδιους φορείς της περιοχής.

Οπως έγινε γνωστό το ..........

υπουργείο και η περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμουν την ΕΑΣ Μεσσηνίας ώστε ο φάκελος να καταστεί πλήρης και επιστημονικά τεκμηριωμένος, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες απόρριψής του από την ΕΕ.

Να υπενθυμιστεί ότι ο φάκελος εστάλη για πρώτη φορά το 2009 στις υπηρεσίες της ΕΕ, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο ζήτησε συμπληρωματικά δεδομένα και πληροφορίες από την ΕΑΣ.

Ωστόσο, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις με το φάκελο να συμπληρώνεται μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι για την προώθηση του σχετικού φακέλλου ο περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης έχει συστήσει επιτροπή που αποτελείται από την αντιπεριφερειάρχη κ.Ντίνα Νικολάκου, το σύμβουλο κ.Π.Αλευρά και το διευθυντή της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κ.Παρασκευόπουλο.

Express.gr

Παραδείσια-Τσακώνα Σε κυκλοφορία πιθανόν το Μάρτιο

Αβέβαιο είναι αν θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια – Τσακώνα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας Τ4, κι αυτό για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης.

Αν, τελικά, αποφασιστεί να .........

ολοκληρωθεί η κατασκευή της γέφυρας και να δοθεί στη συνέχεια ο δρόμος, αυτό δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο του 2012.

Ανέφερε ότι υπάρχει εντατικοποίηση των εργασιών στο τμήμα, όπου έχει εξασφαλιστεί η έγκριση για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, χωρίς ακόμη να έχει ενταχθεί σε αυτό, αλλά πρόσθεσε ότι μάλλον θα καθοριστεί ως διευθύνουσα υπηρεσία το τμήμα του διευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με έδρα την Τρίπολη και προϊσταμένη αρχή τη Διεύθυνση Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου.

Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο «ολίσθησης» του χρονοδιαγράμματος του έργου για δύο με τρεις μήνες: «Λόγω των καθυστερήσεων το έργο με τη γέφυρα (Τ4) θα παραδοθεί Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2012 και εξετάζεται με έντονο σκεπτικισμό για τεχνικούς λόγους να μη δοθεί η προσωρινή λύση μέσω παράκαμψης της γέφυρας, δεδομένου ότι αυτή η προσωρινή λύση, αν ήταν με την ολίσθηση, θα δινόταν τον Οκτώβριο, και γενικώς περνά σε επαφή με το τμήμα που θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι στη στήριξη της γέφυρας, εργασίες που θα εκτελούνται σε πύργους άνω των 15 μέτρων, γεγονός που συνιστά λόγους ασφάλειας».
Διευκρίνισε ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις, «αλλά φαίνεται πως η προσωρινή λύση μάλλον δύσκολα θα αποφασιστεί σε αυτό το κομμάτι. Αντιλαμβάνεστε ότι θα πρυτανεύσουν λόγοι ασφάλειας των εργαζομένων στην κατασκευή αυτής της γέφυρας, που είναι και εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη, λόγω του ύψους που εκτελείται». Πρόσθεσε δε ότι ένας επιπλέον λόγος είναι οι καιρικές συνθήκες που αναμένονται, καθώς οι εργασίες στους πύργους δυσχεραίνονται σημαντικά σε περίπτωση ισχυρών πνεόντων ανέμων.

Αναβολή της δικασίμου

Εξάλλου, αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή έως τον κόμβο «Καρέλια» και αυτό, όπως πληροφορηθήκαμε, επειδή δεν υπήρχε η έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών για το ύψος της αποζημίωσης που θα πρέπει να δοθεί.
Νωρίτερα, στις 5 Δεκεμβρίου, αναμένεται συνεδρίαση του Εφετείου, προκειμένου να τελεσιδικήσει η τιμή μονάδας για τις ιδιοκτησίες που θίγονται από την κατασκευή του περιμετρικού.

Θάρρος

Σήμερα στις 7 η διαμαρτυρία για την ερημοποίηση του δήμου Τριφυλίας.ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ αποψιλώνεται από τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ και ώρα 7 το απόγευμα

στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ


--

Ποινική δίωξη σε 3 υπαλλήλους του ΣΔΟΕ

Ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται με 1.000 ευρώ από επιχειρηματία, ενώ ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα ερευνήσει και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και «ξέπλυμα χρήματος».

Η δίωξη που ασκήθηκε σε .......

βάρος των τριών αφορά την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ένας βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο σπίτι ενός εκ των τριών εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 85.570 ευρώ καθώς και υψηλού τιμήματος αυτοκίνητο, ενώ πάνω του περίπου 10.000 ευρώ. Έτσι, ο ανακριτής που θα χρεωθεί την υπόθεση θα κληθεί να εντοπίσει την "πηγή" των χρημάτων ώστε να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση, τουλάχιστον για τον εν λόγω υπάλληλο, τίθεται θέμα διάπραξης του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει όλα τα νόμιμα παραστατικά για τα επίμαχα ποσά.

Και οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται την κατηγορία σε βάρος τους, ενώ εκείνος στον οποίο εντοπίστηκε το ποσό του χρηματισμού υποστηρίζει ότι κάποιος το τοποθέτησε εν αγνοία του στο σακάκι του, που είχε αφήσει κρεμασμένο σε καρέκλα λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή τους.

Οι τρεις συνελήφθησαν με προσημειωμένα χρήματα ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία ότι ζήτησαν 1.000 ευρώ για να μη βεβαιώσουν μεγάλες παραβάσεις.

Στις κάλπες φοιτητές και σπουδαστές

Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές διεξάγονται σήμερα. Όπως λένε αρκετοί φοιτητές, το ζητούμενο είναι η συμμετοχή. Γι' άλλη μία χρονιά, ο μεγάλος φόβος δεν είναι «οι άλλοι», αλλά η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, που άνοιξαν νωρίς το πρωί και υπό κανονικές συνθήκες θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, εκτός και αν υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να ψηφίσουν.

Όπως εκτιμούν όμως οι φοιτητές, .......

οι περισσότεροι πηγαίνουν να ψηφίσουν τις πρώτες απογευματινές ώρες, έτσι το πρωί, δεν αναμένεται να υπάρχει ούτε καν χαρακτηριστικό δείγμα για τη συμμετοχή....

Το υποτονικό «πολιτικό» κλίμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, δεν «ταράχθηκε» με τις γνωστές προσφορές εκδρομών, ψυχαγωγίας κλπ, που κάνουν ορισμένες παρατάξεις για να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

Όπως δηλώνουν φοιτητές «το παλιό «πανηγύρι» των εκλογών και της δημοκρατίας, στα Πανεπιστήμια δεν υπάρχει πλέον, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό ενθουσιασμού και συμμετοχής». Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιρρίπτουν τις ευθύνες στις ίδιες τις φοιτητικές και σπουδαστικές παρατάξεις, που υποστηρίζουν, ότι πρέπει να αλλάξουν τακτική, αν θέλουν να «επιβιώσουν», καθώς συναντούν ολοένα και περισσότερο την αδιαφορία της μεγάλης μάζας των φοιτητών.

Πάντως οι παρατάξεις έπραξαν κι αυτή τη χρονιά το «καθήκον» τους, καλώντας κομματικά στελέχη να μιλήσουν στους φοιτητές, κάνοντας εκδηλώσεις και προσπαθώντας να προβάλλουν τις απόψεις τους.

Οι κυριότερες παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές πρόσκεινται στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και στον Συνασπισμό. Πολλά είναι τα «σχήματα», ιδιαίτερα στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ελπίζουν, εκμεταλλευόμενοι το γενικότερο κλίμα, να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν «κατεβαίνουν» σε όλες τις σχολές και τα Πανεπιστήμια.

ΤΕΙ Καλαμάτας – «Αντάρτικο » από την ΠΑΣΠ

Με το σύνθημα IMF GO HOME κυκλοφορούν τα φετινά μπλουζάκια της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη οργάνωση θεωρείται ως μια από τις πιο«σκληρές» αριστερές οργανώσεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από τις πρώτες που στήριξαν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στον «εκσυγχρονιστή» Βαγγέλη Βενιζέλο!

Όταν, σαν έγινε πρωθυπουργός, .......

ο Γιώργος «εκσυγχρονίστηκε» κι αυτός, η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καλαμάτας δεν του χαρίστηκε. Διατηρεί την αυτονομία της, ως συνδικαλιστική οργάνωση φοιτητών, δηλώνει και είναι ενάντια στο μνημόνιο και το ΔΝΤ, συμμετέχει σε όλες τις αντιμνημονιακές δράσεις και διαδηλώσεις και κρατά τους δωσίλογους σε απόσταση.

(Το πορτοκαλί χρώμα στα μπλουζάκια δεν είναι τυχαίο, είναι το χρώμα της αριστερής πτέρυγας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το 1990 και μετά και δεν έχει καμία σχέση με «πορτοκαλί επαναστάσεις» και Τζορτζ Σόρος).

Tsantiri.gr

Προαύλιο εκκλησίας γεμάτο …χασισόδεντρα

Στην Ηλεία δεν είναι η πρώτη φορά που δενδρύλλια χασίς φυτρώνουν «από μόνα τους». Αρκούν λίγοι σπόροι κανναβούρι και λίγο νεράκι του... Θεούλη. Όμως το να φυτρώσουν χασισόδεντρα δίπλα σε εκκλησία, ε, αυτό πάει πολύ!

Στην εκκλησία της Αγίας ..........

Παρασκευής, στον Πύργο, οι κάτοικοι κάτι περίεργο πήραν χαμπάρι: Από το δρόμο διέκριναν μια ντουζίνα «δέντρα» στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Πράγματι, ανάμεσα σε ξερά κλαδιά και σε αγριόχορτα, δώδεκα δενδρύλλια χασίς, ύψους από είκοσι έως ογδόντα εκατοστά, είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Οι αστυνομικοί της Δίωξης ανέλαβαν να ξεριζώσουν και να κατασχέσουν τα φυτά, αφού πρώτα διαπίστωσαν πως κανένα ανθρώπινο χέρι δεν τα είχε φυτέψει εκεί.

Dete.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ

ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΗΝ ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Μαθήματα Διοίκησης !!!!!!!!!!!

Μάθημα 1:
Ένας άνδρας μπαίνει στο μπάνιο μόλις η γυναίκα του έχει κάνει ντουζ, και το κουδούνι της πόρτας χτυπά.Η γυναίκα του ρίχνει μια πετσέτα επάνω της και τρέχει στην πόρτα.
Όταν ανοίγει την πόρτα βλέπει τον Γιώργο, τον γείτονα.
Πριν ανοίξει το στόμα της ο Γιώργος της λέει. Σου δίνω 800 ΕΥΡΩ να βγάλεις την πετσέτα.
Μετά από λίγη σκέψη η γυναίκα βγάζει την πετσέτα και στέκεται γυμνή μπροστά στον Γιώργο. Αυτός την κοιτάζει για λίγο, της δίνει τα 800 ΕΥΡΩ και φεύγει.......Η γυναίκα βάζει πάλι την πετσέτα και γυρνά πίσω στο μπάνιο.
Ο άνδρας της την ρωτά.
Ποιος ήταν;
Ήταν ο Γιώργος ο γείτονας, απαντά αυτή.
Ωραία, λέει ο άνδρας, μήπως είπε τίποτα για τα 800 ΕΥΡΩ που μου χρωστά;

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Εάν μοιράζεσαι έγκαιρα κρίσιμες πληροφορίες με τους συνεταίρους σου, μπορεί να προλάβεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μάθημα 2:
Ένας ιερέας μετέφερε με το αυτοκίνητο του μια νέα καλόγρια.
Αυτή σταύρωσε τα πόδια της και φάνηκαν οι καλλίγραμμοι μηροί της.
Ο ιερέας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου για λίγο και όταν συνήλθε έβαλε το χέρι του πάνω στο γόνατο της.
Η καλόγρια είπε, Πάτερ, θυμήσου τον ψαλμό 129!
Ο ιερέας τράβηξε το χέρι του, αλλά σε λίγο ξαναέπιασε το γόνατο της καλόγριας.
Η καλόγρια είπε πάλι, Πάτερ, θυμήσου τον ψαλμό 129!
Ο ιερέας απήντησε: Συγνώμη αδελφή αλλά η σάρκα είναι αδύναμη.
Όταν έφτασαν στο μοναστήρι των γυναικών, η καλόγρια αναστέναξε βαθειά και έφυγε.
Μόλις έφτασε στην εκκλησία ο ιερέας έτρεξε να βρει τον ψαλμό 129.
Ο Ψαλμός έλεγε: Να στοχεύετε πιο ψηλά, έτσι θα βρείτε την αγαλλίαση.


Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Εάν δεν είσαι καλά πληροφορημένος για την εργασία σου, μπορεί να χάσεις καλές ευκαιρίες.


Μάθημα 3:
Ένας υπεύθυνος πωλήσεων, ένας υπάλληλος Διοίκησης και ο Διευθυντής τους πήγαιναν να γευματίσουν όταν βρήκαν μια παλιά γκαζόλαμπα.
Την έτριψαν και βγήκε από μέσα ένα Τζίνι.
Το Τζίνι είπε: Θα ικανοποιήσω μια ευχή από τον καθένα σας.
Εγώ πρώτος, εγώ πρώτος! λέει ο υπάλληλος Διοίκησης.
Θέλω να είμαι στις Μπαχάμες, να οδηγώ ένα ταχύπλοο, και να μη νοιάζομαι για τίποτα στον κόσμο.
Παφ…. Και έγινε.
Εγώ μετά, εγώ μετά! Λέει ο υπεύθυνος πωλήσεων.
Θέλω να είμαι στην Χαβάη, χαλαρώνοντας στην παραλία με την προσωπική μου μασέζ, και απολαμβάνοντας την αγάπη στην ζωή μου.
Παφ…. Και έγινε.
»Οκ η σειρά σου τώρα», λέει το Τζίνι στον Διευθυντή.
Ο Διευθυντής είπε, Θέλω αυτούς τους δύο πίσω στο γραφείο μετά το γεύμα.

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Πάντα αφήνουμε το αφεντικό να έχει τον πρώτο λόγο.


Μάθημα 4:
Ένας αετός καθόταν επάνω σε ένα δένδρο χωρίς να κάνει τίποτα.
Ένα μικρό κουνέλι βλέπει τον αετό και τον ρωτά:
Μπορώ να κάθομαι σαν και εσένα και να μη κάνω τίποτα;
Ο αετός απάντησε: Βέβαια, γιατί όχι!
Το κουνέλι λοιπόν κάθισε κάτω στο έδαφος και αναπαύονταν. Ξαφνικά, εμφανίζεται μια αλεπού, ορμά και τρώει το κουνέλι


Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Για να μπορείς να κάθεσαι και να μη κάνεις τίποτα, πρέπει να βρίσκεσαι σε πολύ υψηλή θέση.

Μάθημα 5:
Μια γαλοπούλα συνομιλούσε με ένα ταύρο.
Θα ήθελα να μπορούσα να ανεβώ στην κορυφή αυτού του δένδρου, είπε η γαλοπούλα, αλλά δεν έχω δυνάμεις.
’Γιατί δεν δοκιμάζεις λίγο από τα περιττώματα μου; απήντησε ο ταύρος. Είναι πολύ θρεπτικά.
Η γαλοπούλα τσίμπησε από έναν σωρό κοπριάς, και διαπίστωσε ότι του έδωσε αρκετή δύναμη για να φτάσει το κατώτερο κλαδί του δένδρου.
Την άλλη ημέρα, αφού έφαγε περισσότερη κοπριά, έφτασε στο δεύτερο κλαδί.
Τελικά μετά από τέσσερες νύχτες, η γαλοπούλα με περηφάνια σκαρφάλωσε στην κορυφή του δένδρου.
Όμως γρήγορα έγινε αντιληπτός από έναν κτηματία, που τον πυροβόλησε και τον έριξε κάτω από το δένδρο.

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Τα σκατα (βλακείες=bullshit=σκατά ταύρου) μπορεί να σε ανεβάσουν ψηλά, αλλά δεν μπορεί να σε κρατήσουν εκεί.

Μάθημα 6:
Ένα μικρό πουλί πετούσε νότια για να αποφύγει τον χειμώνα. Έκανε πολύ κρύο, το πουλάκι πάγωσε και έπεσε στο έδαφος σε ένα μεγάλο αγρό.
Ενώ έτρεμε εκεί, ήλθε μια αγελάδα και κόπρισε επάνω του.
Καθώς το παγωμένο πουλάκι ήταν μέσα στον σωρό της κοπριάς, διαπίστωσε ότι ζεστάθηκε.
Η κοπριά το ξεπάγωσε.
Καθώς λοιπόν ήταν ζεστό και χαρούμενο, άρχισε να κελαηδά.
Μια περαστική γάτα άκουσε το κελάηδημα και έτρεξε να δει από πού προέρχονταν.
Ακολουθώντας τον ήχο, η γάτα βρήκε το πουλάκι στην στοίβα της κοπριάς, και αμέσως το άρπαξε και το έφαγε.

Ηθικά διδάγματα της ιστορίας:
(1) Όποιος σε χέζει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου.
(2) Όποιος σε βγάζει από τα σκατά δεν είναι απαραίτητα φίλος σου.
(3) Και όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου
κλειστό.-

Οι εκλογές στο ΤΕΙ Καλαμάτας στον απόηχο της απόφασης για κλείσιμο δυο σχολών…

Μπήκαμε μέσα…
Ρωτήσαμε και μας απάντησαν με κάθε ειλικρίνεια…
Το report24.gr μπαίνει στο ΤΕΙ Καλαμάτας και ρωτάει τους φοιτητές για της εκλογές της Τετάρτης. Δεν το επισκεφθήκαμε τυχαία.
Είναι ένα από τα ΤΕΙ .........

Πανελλαδικά που θα πληγεί από την Καλλικρατική τακτική και την κατάργηση δύο σχολών της ΣΤΕΓ.

Ο Γιώργος από την Πάτρα που σπουδάζει στο ΤΕΙ μας είπε….
«Όπως μας απαξιώνει η Υπουργός και η κυβέρνηση έτσι θα απαξιώσουμε και εμείς το έργο τους που δεν είναι άλλο από το να καταστρέψει την σχολή μας…» Η Μαρία από την Θεσσαλονίκη επίσης τόνισε…. «Εγώ δεν ανήκω κάπου και όλο αυτό το πολιτικό θέμα μέσα στο ΤΕΙ δεν μου άρεσε ποτέ. Αλλά φέτος θέλω να δώσω μια απάντηση με την ψήφο μου απέναντι σε αυτούς που άφησαν άνεργο τον πατέρα μου και οι σπουδές μου έγιναν από χαρά και ελπίδα βάρος και αγωνία…» Ο Κωνσταντίνος διανύει φέτος την τελευταία του χρονιά ενώ κατάγεται από την Αθήνα μας εξομολογείτε…. «Ήμουν πάντα στον χώρο της Αριστεράς από οικογενειακή παράδοση αλλά και απέναντι σε όλα τα καπιταλιστικά συστήματα που είναι απέναντι στα δικαιώματα του εργαζομένου.

Μετά όμως από όλα αυτά που έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας κοντά στην περιοχή που μεγάλωσα με τον φόνο του άτυχου 44χρονου πατέρα κάπου την έχω δει αλλιώς την δουλειά. Δεν ξέρω αν θα πάω καν να ψηφίσω, να στηρίξω τι…; άλλωστε το μέλλον μου μετά το πτυχίο θα είναι μάλλον στο εξωτερικό για κάτι καλύτερο..» Η Χρύσα από την Κορινθία μας επισήμανε… «Η σχολή που τελειώνω είναι από ότι ακούω πλέον από τις πιο απαξιωμένες σε ολόκληρη την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μετά από αυτό μπορεί να ξαναδώσω του χρόνου εξετάσεις να περάσω κάπου που το πτυχίο μου να έχει αξία. Όσο για τις εκλογές μας απάντησε με νόημα.. Ναι θα ψηφίσω γιατί πιστεύω ότι η αποχή δεν είναι λύση, η απάντηση στα προβλήματα δεν έρχεται με αποχή αλλά με συμμετοχή.»

Τέλος ο Αντώνης ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη μας είπε… «Μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχα πάει να ψηφίσω αλλά φέτος θέλω να στείλω και εγώ το μήνυμα μου σε όλους αυτούς που τα καλύτερα χρόνια μας τα όνειρά μας τα κλέβουν στον βωμό της δικής τους κρίση… Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς αλλά εμείς η δική μας η γενιά θα τα πληρώσει όλα.»

report24.gr

Π. Μπεγλίτης Άγνωστο το μέλλον ΤΕΙ, Πανεπιστημίου

Αμφίβολο είναι το μέλλον για τα τμήματα Βιολογικών και Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Καλαμάτας, σύμφωνα με τις σχετικές περί αυτού αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη το μεσημέρι της Κυριακής.
Όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπάρχουν τμήματα που δεν ανταποκρίθηκαν στην αποστολή τους. Όμως, όλα αυτά τα θέματα βρίσκονται στη φάση μελέτης και ζήτησε «να είμαστε τολμηροί, να αφήσουμε κατά μέρος αντιλήψεις του παρελθόντος, αλλά και να προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις με όρους ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας».

Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο ..........

Πελοποννήσου, είπε πως δεν υπάρχει πολιτική απόφαση, ούτε καν σε επίπεδο εισήγησης στο υπουργείο Παιδείας. Έχει ανατεθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μελέτη για το μέλλον του στον πρύτανη και στην πανεπιστημιακή κοινότητα, για το πώς μπορεί να καταστεί ισότιμο και ανταγωνιστικό με ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Διευκρίνισε δε ότι θα υπάρξει ευρύτατος διάλογος με όλους, υπογραμμίζοντας ότι «τίποτε δε θα επιβληθεί από τα επάνω». Τέλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με την κατάργηση της βάσης του 10, λέγοντας ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι επώδυνη.

Θάρρος

Ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος για το ΚΕΔΒ Καλαμάτας.

Έλαβα σήμερα στα χέρια μου την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Παν. Μπεγλίτη, σε ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή για την συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Διαβιβάσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας αποφεύγει να μας πει την αλήθεια και να μας απαντήσει ξεκάθαρα τι αποφάσεις έχουν πάρει, Στρατιωτική και Πολιτική ηγεσία.
Δεν υπάρχει ειδικός που να ........

πιστεύει και να κατανοεί ότι το κλείσιμο του Κέντρου Διαβιβάσεων θα συμβάλλει θετικά στις αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις ή ότι θα συμβάλλει στην δημιουργία ευέλικτων Ενόπλων Δυνάμεων, όπως χαρακτηριστικά γράφει.
Ακριβώς το αντίθετο ισχύει και είναι αστεία πράγματα αυτά, που εκθέτουν τον κ. Μπεγλίτη που τα υπογράφει. Ή μήπως αυξάνεται η επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων με το να αυξάνονται οι μονάδες στην Κόρινθο, τόπο καταγωγής του κ. Μπεγλίτη;

Να μας απαντήσουν αν σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια υπάρχει, άλλο κέντρο Νεοσυλλέκτων καινούργιο και υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης όπως τούτο της Καλαμάτας, με άριστες εγκαταστάσεις και κλιματολογικές συνθήκες, με αεροδρόμιο, με λιμάνι, με καινούργιο Νοσοκομείο.
Ποιο θα είναι το οικονομικό όφελος από το λουκέτο στο ΚΕΔΒ. Την ζημιά στην τοπική οικονομία δεν την λογαριάζουν;

Την ιστορία και την προσφορά της Μεσσηνίας στους αγώνες του Έθνους για ανεξαρτησία με το ιστορικό Σύνταγμα Παπαφλέσσα την αγνοούν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις;
Ας κάνουν μια επίσκεψη στο Στρατόπεδο πρώτα και ίσως αλλάξουν γνώμη.
Πριν είναι αργά, απευθύνομαι σε όλους τους Μεσσήνιους και ζητώ την Πέμπτη το πρωί (19-5) και ώρα 10 , να παραβρεθούμε στο Κέντρο Διαβιβάσεων στην τελετή ορκωμοσίας των στρατευμένων μας και με την παρουσία μας εκεί να στείλουμε ειρηνικό μήνυμα στην Στρατιωτική και Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας για να μην βάλουν λουκέτο στο στρατόπεδο και την ιστορία του Νομού μας.

Όλοι να είμαστε εκεί: Πολίτες, Μητροπολίτης, Βουλευτές, Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Επιμελητήρια, Δικηγορικός, Ιατρικός, Φαρμακευτικός και Εμπορικός Σύλλογος, ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

Ευχαριστώ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μήνυμα Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου ενόψει των φοιτητικών εκλογών της Τετάρτης 18 Μαΐου 2011

Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε ως χώρα και ως κοινωνία θα ήταν η χαριστική βολή για το μέλλον αυτού του τόπου, η απουσία των νέων ανθρώπων από την πολιτική.

Οι νέοι οφείλουν να αγωνίζονται για μια παιδεία που θα τους δίνει τα καλύτερα δυνατά πνευματικά, ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας και της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Οφείλουν να αγωνιστούν για ένα ........

σύστημα αξιολόγησης για όλους στα πανεπιστήμια, για πτυχία με αντίκρισμα και όχι πιστοποιητικά μελλοντικής ανεργίας, για τη λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, καθώς δεν βλέπουν να έχουν μέλλον στη χώρα μας.

Η νεολαία αυτές τις στιγμές καλείται να αναδείξει το συλλογικό αντίδοτο στην πολλαπλή κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας.

Αυτά είναι και τα στοιχεία και ιδανικά που διαπνέουν τους νέους της φοιτητικής παράταξης της ΠΑΣΠ. Αυτά είναι τα ιδανικά για τα οποία η ΠΑΣΠ θα παλέψει χωρίς συμβιβασμούς στα Πανεπιστήμια και την κοινωνία. Καλώ όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να συμμετέχουν στις ερχόμενες φοιτητικές εκλογές και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.

Καλή τους δύναμη, καλό κουράγιο και καλό αγώνα!

Υπαναχωρεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τους ισχυρισμούς της περί ανάγκης επανασύνταξης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Ψηφίσθηκε και ισχύει» δηλώνεται σε σχετικό έγγραφο.

Τη ρητή θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτελείται κανονικά από τη στιγμή της έγκρισής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο επιβεβαιώνει έγγραφο που υπογράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ.

Συγκεκριμένα, στο υπ’ αριθμ. ...........

5001/1875 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο σημειωτέον υπογράφεται από υπηρεσιακό παράγοντα, δηλώνεται απερίφραστα ότι «κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός έτους 2011 Περιφέρειας Πελοποννήσου ψηφίσθηκε και ισχύει με την αριθμ. 64/31-3-2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου», ενώ λίγο πιο κάτω αναφέρεται ότι «ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν ακυρώνει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση τον ψηφισθέντα προϋπολογισμό».

Να υπενθυμισθεί ότι ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, με προσωπικό του έγγραφο, είχε ζητήσει νωρίτερα την «επανασύνταξη του προϋπολογισμού και την επανυποβολή του στην αρμόδια υπηρεσία», καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και κατά παράβαση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, μη γνωρίζοντας προφανώς την νόμιμη διαδικασία που θέτει ως τον μοναδικό λόγο ακυρότητας του προϋπολογισμού την μη ανάρτηση του στο «Διαύγεια» και ασφαλώς προβλέπει την σύνταξη και την ψήφιση του προϋπολογισμού άπαξ.

Τέλος, η αποκεντρωμένη διοίκηση ζητά αυτήν την φορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, υπαναχωρώντας από τους προηγούμενους ισχυρισμούς της περί ακυρότητας, μη δυνατότητας εκτέλεσης και περί ανάγκης επανασύνταξης, πράγμα ωστόσο που είναι κι αυτό έωλο από νομικής πλευράς, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες επισημαίνουν ίοτι όλες οι διαπιστώσεις της ΥΔΕ «εκτέθησαν αναλυτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον εισηγητή αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Μαλαπάνη, το οποίο ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφάσισε την έγκριση του υποβληθέντος από την Οικονομική Επιτροπή σχεδίου Προϋπολογισμού».

Επιστολή του Γιώργου Καραμπάτου στον Κώστα Σκανδαλίδη για την εισφορά δακοκτονίας.

Οι ελαιοτριβείς του νομού Μεσσηνίας εκφράζουν την αντίθεση τους στην πρακτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα για την είσπραξη και απόδοση της εισφοράς δακοκτονίας από τους ελαιοπαραγωγούς.

Επειδή τα ελαιοτριβεία έχουν να επιτελέσουν ένα πολύ σημαντικό έργο, με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας του εθνικού μας προϊόντος, θα πρέπει να τους απαλλάξουμε από την υποχρέωση να εισπράττουν οι ίδιοι και να αποδίδουν την εισφορά δακοκτονίας, που πολλές φορές γίνεται η αιτία στρέβλωσης του υγιούς ανταγωνισμού.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα .......

πρότεινε να εξετάσετε την αλλαγή αυτής της διαδικασίας και αντί για τους ελαιοτριβείς η είσπραξη να γίνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, την ίδια χρονική στιγμή που εισπράττει η ίδια τον ΕΛΓΑ, κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των ελαιοπαραγωγών συμψηφίζοντας το με το ύψος της οφειλής.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπολογισθεί το κόστος συγκέντρωσης και απόδοσης του τέλους δακοκτονίας υπέρ της Ένωσης και με την ευκαιρία ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναλάβει η ίδια και το έργο της δακοκτονίας.
Με τη βεβαιότητα ότι το αίτημα μας θα τύχει της προσοχής σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος: Το Υπουργείο Παιδείας βάζει ¨λουκέτο¨ σε δύο (2) από τα τρία (3) τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) του ΑΤΕΙ

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Γνωρίζω απόλυτα ότι τυπικά θέματα αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Περιφερειακής αρχής.
Όμως, η εκλεγμένη από τον λαό Περιφερειακή αρχή, οφείλει να παίρνει άμεσα θέση, ακόμα και να επιβάλει αποφάσεις, όταν αυτές προστατεύουν το μέλλον του τόπου μας που είναι η επένδυση στην Παιδεία.

Είναι γνωστό και έχει προκαλέσει .........

την οργή του Μεσσηνιακού λαού και των μελών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας (ΤΕΙ-Κ), η αιφνιδιαστική και σίγουρα εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητη απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Άννας Διαμαντοπούλου να κλείσει δύο σημαντικότατα και απαραίτητα για τη Γεωργική Οικονομία, πετυχημένα τμήματα της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας, α) Βιολογικών, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και β) Φυτικής Παραγωγής.

Αν μη τι άλλο είναι αστήρικτες οι δικαιολογίες, όπως και οι δείκτες που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας, για την κατάργηση των δύο (2) εκ των τριών τμημάτων της ΣΤΕΓ, όταν η Διοίκηση και τα τμήματα έχουν ενημερώσει το Υπουργείο ότι πολλοί σπουδαστές δεν πήραν βιβλία μέσω της υπηρεσίας ¨Εύδοξος¨ - στοιχεία της οποίας ελήφθησαν υπόψη – αλλά προμηθεύτηκαν βιβλία από τα αποθέματα που υπήρχαν στο ίδρυμα.
Επίσης απορία και μόνο προκαλεί ο χαρακτηρισμός ενός τμήματος 106 ενεργών φοιτητών, ως μη βιώσιμο, από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας. Φαίνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Υπουργείο που ζουν σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα, γιατί μόνο έτσι εξηγούνται οι ποσοστιαίοι δείκτες φοιτητών που προσπαθούν να επιβάλουν κατά σχολή και να λαμβάνουν μόνο υπόψη τους τα αριθμητικά δεδομένα και όχι το σημαντικό ερευνητικό έργο του Ιδρύματος, τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με άλλα ιδρύματα του εξωτερικού, με ανταλλαγές φοιτητών, κλπ. Σημειωτέον, ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει άλλο τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, όπως και δεν υπάρχει και ανάλογο ερευνητικό ινστιτούτο που να επικαλύπτει το έργο που παράγουν τα συγκεκριμένα τμήματα της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Επίσης, είναι εντυπωσιακό και δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά η απόφαση εν μια νυκτί του Υπουργείου, ότι από τα 24 τμήματα ΤΕΙ που κλείνει τα 14 ανήκουν σε σχολές Τεχνολογίας Γεωπονίας. Προφανώς ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο Υπουργείο Παιδείας με τις Τεχνολογίες της Βιολογικής Γεωργίας, της Ανθοκομίας, των Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και των Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών. Πιθανότατα να έχει αλλάξει ο κυβερνητικός στρατηγικός σχεδιασμός και τα περίφημα περί έμφασης στην Πράσινη Ανάπτυξη, στις ανταγωνιστικές και εναλλακτικές καλλιέργειες, εκεί δηλαδή που η χώρα μας έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων χωρών της Ε.Ε, να μην ισχύουν πλέον, ή να μην ίσχυαν ποτέ στην πράξη.
Όλοι γνωρίζουμε και οπωσδήποτε και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ότι αυτό που λέμε πράσινη ανάπτυξη, παγκόσμια, δεν είναι μόνο οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά βεβαίως και η Βιολογική γεωργία (καλλιέργεια). Το θέμα που τίθεται άμεσα, είναι, ποιος θα κάνει αυτή τη Βιολογική καλλιέργεια, ποιος θα κάνει χρήση αυτού του πλεονεκτήματος της Πατρίδας μας όταν η Κυβέρνηση άκριτα βάζει ¨λουκέτο¨ στα τμήματα των ειδικοτήτων αυτών.

Στη Χώρας μας έντονα πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν η Βιολογική Καλλιέργεια, η Ανθοκομίας, οι Θερμοκηπιακές Καλλιέργειες και οι Υδατοκαλλιέργειες. Από ποιους θα υποστηριχθούν όλα αυτά; Ποιοι επιστήμονες θα βγουν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να υποστηρίξουν τις παραπάνω δραστηριότητες, όταν γνωρίζουμε ότι τα συγκεκριμένα τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας, καλύπτουν το ευρύτερο αντικείμενο της φυτικής παραγωγής όχι μόνο στα στενά πλαίσια της δυναμικής παραγωγικής περιοχής της Μεσσηνίας (κατεξοχήν γεωργικός νομός) αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου; Φοβάμαι πως αυτά που κάνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά τα 2 τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας και γενικότερα, είναι άστοχοι πειραματισμοί, εντελώς αντίθετοι στο πνεύμα των εξαγγελιών στις οποίες είχε προβεί ο Πρωθυπουργός. Εμείς και σαφώς όλοι οι Έλληνες δεν διαφωνούμε ότι πρέπει να εκσυγχρονίζεται η Παιδεία και να γίνονται μεταβολές, όμως η λογική λέει ότι αυτές θα πρέπει να προκύπτουν από μια διαρκή συνεργασία μεταξύ των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και των θεσμοθετημένων Διοικήσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Είναι γνωστό σε όλους ότι η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ της Χώρας επανειλημμένα έχουν κάνει προτάσεις και έχουν ζητήσει να υπάρξει διαβούλευση με το Υπουργείο, έτσι ώστε να μην καταλήγει το υπουργείο σε λανθασμένα αποτελέσματα εις βάρος της Παιδείας, της Οικονομίας, των Περιφερειών και εν κατακλείδι στην ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι επίσης γνωστό ότι οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων καταγγέλλουν το Υπουργείο ότι ακολουθεί «πολιτική υποβάθμισης και εξαθλίωσης των ΤΕΙ και με βάση ένα άγνωστο σχέδιο προχωρά και σβήνει από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τεχνολογικά τμήματα» πριν βάλει το οριστικό λουκέτο στα ίδια τα ΤΕΙ. Θέλω να πιστεύω ότι πέρα από τις τυπικές διαδικασίες, θα πρέπει σύσσωμη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ενιαία φωνή όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη μπροστά, να παρέμβουμε και να απαιτήσουμε και να εμποδίσουμε την εφαρμογή αυτής της αψυχολόγητης και καταστροφικής για το ΤΕΙ Καλαμάτας και για το σύνολο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Προτείνω, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, την έκδοση ψηφίσματος προς το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας, από επιτροπή αγώνα με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, τον Πρόεδρο του Π.Σ κ. Γεώργιο Πουλοκέφαλο, την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρήστο Μαλαπάνη, τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Π.Σ και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη.
Σας προσκαλώ να τοποθετηθείτε με σαφήνεια επί του θέματος και του περιεχομένου της επερώτησής μου και να απαντήσετε θετικά στην πρότασή μου για έκδοση ψηφίσματος και δημιουργία επιτροπής αγώνα.

Ο ερωτών, Περιφερειακός Σύμβουλος
Της Περιφερειακής Ενότητας Νομού Μεσσηνίας
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος