Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τα παραλειπόμενα από την έναρξη της 5ης Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας

Του πρώην διαχειριστή μας.

Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση η οποία στέφθηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτό λεγόταν σχεδόν απ όλους.
Πάντως ακούστηκε και σχολιάστηκε αρκετά ότι πρέπει να η αλλαγή της ονομασίας της γιορτής στην αρχική του. Δηλαδή σε καρπούζι Τριφυλίας.

Θυμίζουμε ότι για την αλλαγή ......

του ονόματος σε γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας είχε μπει από παράγοντες που ενίσχυαν την γιορτή.

Πραγματικά ουδέποτε καταλάβαμε τον λόγο για τον οποίο μια γιορτή για ένα προϊόν που παράγεται στην Τριφυλία έπρεπε να πάρει ονομασία όλης της Μεσσηνίας.
Ολόκληρη η Μεσσηνία δεν παράγει καρπούζι. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ που χρειάστηκε η αλλαγή της ονομασίας σε πιο μεγάλη γεωγραφική περιοχή καλύπτοντας και περιοχές ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Υπήρχαν συμφέροντα που χρειάστηκε η αλλαγή ονομασίας; Αν ναι, τι συμφέροντα εξυπηρετούσε; Και γιατί και το Λάδι που παράγεται σε όλη την Μεσσηνία δεν έγινε ποτέ ΠΟΠ Καλαμάτα αλλά το Καλαμάτα παρέμεινε στα στενά γεωγραφικά όρια της Καλαμάτας?

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ο Κ. Δράκος με την τότε πρόταση του έριξε στην ουσία την Τριφυλία??
Και πολλά ακόμα ερωτήματα τα οποία και να τα θέσουμε δεν πρόκειται ποτέ να πάρουμε πειστικές απαντήσεις.

Εμείς πάντως θα συνταχθούμε με την πρόταση που ακούστηκε στα πηγαδάκια έξω από την αίθουσα σε αλλαγή εκ νέου της ονομασίας σε Γιορτή καρπουζιού Τριφυλίας. Γιατί είναι η γιορτή της Τριφυλίας και όχι της Μεσσηνίας.

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 34ης Αγωνιστικής (Τελευταίας)



Η βαθμολογία της 34ης Αγωνιστικής




Ξεκίνησε και επίσημα η 5η Γιορτή Καπρπουζιού Μεσσηνίας

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε και επίσημα χθες το απόγευμα στις 7:30 στο Βορέειον Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών η 5η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας η οποία θα ολοκληρωθεί το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου Στον Αγρίλη Φιλιατρών. Μια γιορτή η οποία έχει σαν στόχο την διαφήμιση αλλά και προώθηση του προϊόντος σε όλο και περισσότερες αγορές του κόσμου.

Μια γιορτή που χρόνο με τον .........

χρόνο προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες επισκεπτών οι οποίοι γνώρισαν το Καρπούζι γεύτηκαν τα διάφορα εδέσματα από καρπούζι που πρόσφεραν οι Σύλλογοι γυναικών και είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν πράγματα και να λύσουν απορίες τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ.κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Βουδούρη η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, Χρήστος Μαλαπάνης Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος Οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φιλντίσης, Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιώργος Σαμπαζιώτης, Ευστάθος Ανδρινόπουλος Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παραγωγοί καρπουζιού, και πολύς κόσμος.

Απουσία η οποία όμως δεν σχολιάστηκε και ιδιαίτερα (μάλλον πολύ αδιάφορα πέρασε η απουσία) από τους διάφορους παρευρισκόμενους ήταν αυτή του τέως Νομάρχη Μεσσηνίας και νυν περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου ο οποίος όπως μάθαμε είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση στην Θεσσαλία και δεν θα μπορούσε να είναι παρόν στην έναρξη της γιορτής μας.

Οι χαιρετισμοί των πολιτικών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς στον χαιρετισμό του είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την συμμετοχή του και φέτος στην γιορτή για την ανάδειξη και στήριξη της τοπικής οικονομίας της Τριφυλίας.

Είπε ότι οι παραγωγοί τα δυο τελευταία χρόνια οι παραγωγοί αντιμετώπισαν προβλήματα με την τιμή του καρπουζιού, ενώ φάνηκε αισιόδοξος ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν διότι αχνοφαίνεται ότι η χώρα μας θα μπει στον δρόμο της ανάπτυξης. και αυτό δείχνει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχουμε θετικά πρόσημα σε οτι αφορά την Αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και αυτο ειναι παρα πολυ σημαντικό σε σχέση με το καρπούζι.
Το καρπούζι εξάγεται σε 25 χώρες παρουσιάζοντας αύξηση μέχρι και 40% και αυτό είναι παρα πολύ σημαντικό.
Μιλώντας υπηρεσίες τόνισε ότι η Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης δεν έκλεισε αλλα ενισχύθηκε με νεα τμήματα και θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Τόνισε την στήριξη που παρείχε για την κατασκευή του Φιλιατρινού Φράγματος, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο κ. Κουσελάς δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει ή δεν θα υποβαθμιστεί αλλά απεναντίας θα ενισχυθεί. Τελειώνοντας, Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην οργανωτική επιτροπή για την γιορτή.

Ακούστε τι είπε ο κ. Κουσελάς




Η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου αφού έδωσε τα πιο θερμά της συγχαρητήρια για την οργανωτική επιτροπή και τόνισε ότι η γιορτή αυτή είναι η υπ' αριθμόν ένα εκδήλωση για την προώθηση του καρπουζιού και τόνισε ότι αν και μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα το προϊόν αντιμετωπίζει προβλήματα. Χωρίς βοήθεια και στοχευμένες ενέργειες δεν μπορούμε να πάμε πουθενά τόνισε η κ. Γιαννακοπύλου. Ευχήθηκε καλή σοδεια καλές τιμές και του χρόνου να βρεθούμε πάλι εδώ.

Ακούστε τι είπε η κ. Γιαννακοπούλου




Ο κ. Βουδούρης συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση και παρατήρησε ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας το οποία πρέπει να συνδεθεί με την καλή πορεία του καρπουζιού. Το πρόβλημα δεν είναι η ποιοτική παραγωγή αλλά η προώθηση.

Ακούστε τι είπε ο Κ. Βουδούρης



Ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι η ανάκαμψη της πατρίδας θα έρθει με την ανάκαμψη της αγροτικής παραγωγής. ευχήθηκε καλές δουλειές καλή σοδειά και καλή επιτυχία.

Ακούστε τι είπε ο Κ. Μαλαπάνης



Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου μεταφέροντας το μήνυμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη είπε ότι η αγροτική οικονομία που αποτελεί πυλώνα τη ανάπτυξης της Πελοποννήσου η δέσμευση της περιφέρειας για τέτοιους θεσμούς που γίνονται με μεράκι και αγώνα η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να τις αναδεικνύουμε.

Ακούστε τι είπε η κ. Νικολάκου



Ο Δήμαρχος Τριφυλίας, συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή είπε ότι αγκαλιάζουμε αυτήν την προσπάθεια, και προσφέρει 8 χιλιάδων ευρώ καθώς οι δήμοι περνούν περίοδο ισχνών αγελάδων. Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, με όλες μας τις δυνάμεις.
Καυτηρίασε το κλείσιμο των υπηρεσιών από την μία και λόγους για ανάπτυξη ταυτόχρονα.

Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας.



Στην φετινή γιορτή ομιλητές ήταν ο Diego Gimenez, εμπορικός Διευθυντής, και o Pablo Mora, Υπεύθυνος Ποιότητας, της Οργανώσεως Anecoop η οποία είναι Δευτεροβάθμια συνεταιριστική Οργάνωση της Ισπανίας με 79 Συνεταιρισμούς μέλη.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν Αγροτική τράπεζα Ελλάδος το Επιμελητήριο Μεσσηνίας η ΕΑΣ Μεσσηνίας και Τα Πλαστικά Κρήτης.

Κρυφοπηδηχτούλης ο Στρός Κάν.... Χτύπησε την καμαριέρα και την κλείδωσε για την βιάσει!

- Γυμνός ο επικεφαλής του ΔΝΤ πήγε να την εξαναγκάσει να του κάνει στοματικό σεξ, Video από το ξενοδοχείο
- Κινηματογραφική σύλληψη στο αεροδρόμιο λίγο πριν την κοπανήσει για Γαλλία
- Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρεία
- Στα κρατητήρια της Νέας Υόρκης - Θα συναντιόταν σήμερα με τη Μέρκελ στο Βερολίνο

“Η γυναίκα δήλωσε στους ........

αστυνομικούς ότι βγήκε από το μπάνιο γυμνός, έτρεξε στο διάδρομο προς το χωλ όπου βρισκόταν εκείνη, την τράβηξε μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα και άρχισε να της επιτίθεται σεξουαλικά (...) Εκείνη του ξέφυγε και αυτός την τράβηξε ξανά στο διάδρομο και την οδήγησε βίαια στο μπάνιο. Στη συνέχεια προσπάθησε να την κλειδώσει μέσα στο δωμάτιο”.

Αυτή είναι η αρκετά γλαφυρή περιγραφή του ίδιου του εκπροσώπου της αστυνομίας για όσα είπε η 32χρονη υπάλληλος ότι συνέβησαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Τι συνέβη

Όλα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της Times Square, όπου ο επικεφαλής του ΔΝΤ και επικρατέστερος υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία της χώρας, υπήρξε δράστης συμφωνα με την καταγγελία τουλάχιστον, μίας απίστευτης πράξης.

Σύμφωνα με επίσημη αστυνομική ενημέρωση βγήκε γυμνός από το μπάνιο γύρω στη μία το μεσημέρι (τοπική ώρα) και επιτέθηκε στην 32χρονη καμαριέρα εξαναγκάζοντας την να του κάνει στοματικό σεξ και κρατώντας τη με τη βία.

Η κοπέλα αντέδρασε με τρόμο και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ να τραπεί κυριολεκτικά σε φυγή. Εγκατέλειψε το ξενοδοχείο τόσο γρήγορα που ξέχασε πίσω το κινητό του.

Κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης όπου προσπάθησε να επιβιβαστεί στη πρώτη πτήση της Air France για το Παρίσι. Ωστόσο είχε ήδη δοθεί σήμα από τις αμερικανικές αρχές και η απογείωση καθυστέρησε. Άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης μπήκαν στο αεροσκάφος και τον συνέλαβαν μπροστά στους έκπληκτους επιβάτες.

Στη συνέχεια προσήχθη με περιπολικό στο τμήμα όπου ανακρίθηκε για το περιστατικό. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, απόπειρα βιασμού και ομηρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει διπλωματική ασυλία. Το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης επισύρει ποινή ως και 20 χρόνια όπως και η απόπειρα βιασμού. Η ομηρεία επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια.

Ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου



Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με "ελαφρά τραύματα" μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

“Η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι βγήκε από το μπάνιο γυμνός, έτρεξε στο διάδρομο προς το χωλ όπου βρισκόταν εκείνη, την τράβηξε μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα και άρχισε να της επιτίθεται σεξουαλικά (...) Εκείνη του ξέφυγε και αυτός την τράβηξε ξανά στο διάδρομο και την οδήγησε βίαια στο μπάνιο. Στη συνέχεια προσπάθησε να την κλειδώσει μέσα στο δωμάτιο είπε.
Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά - ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο.

Προσπάθησε να το σκάσει για τη Γαλλία

Ο Στρος-Καν, που θεωρείται ως πιθανός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον ερχόμενο Απρίλιο και προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του Νικολά Σαρκοζί, επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Air France το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση για το Παρίσι, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν.

Ο ίδιος ο Στρος Καν μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι είναι αθώος.

Ο κ. Στρος Καν θα μετέβαινε στο Βερολίνο σήμερα για συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση χρέους στην Ευρώπη με έμφαση σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Τη Δευτέρα θα συμμετείχε σε κρίσιμη ευρωπαϊκή Σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Ρεπορτάζ του AFP από το ξενοδοχείο



"Σοσιαλιστής της σαμπάνιας"

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στο στόχαστρο των ΜΜΕ και πολιτικών αντιπάλων στη Γαλλία καθώς θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του σε μία πολυτελή Porsche πράγμα που τον έβαλε στο στόχαστρο καυστικής κριτικής περί "σοσιαλιστών της σαμπάνιας".

Σύμμαχός του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας ότι υπάρχει οργανωμένη καμπάνια εναντίον του για να σπιλωθεί η δημόσια εικόνα του. Ωστόσο και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δώσει αφορμή για σχόλια καθώς έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε ροζ σκάνδαλα.

Παρελθόν στα ροζ σκάνδαλα

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα "σφάλμα κρίσεως" που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Νewsit

«Διαύγεια» Δήμων Καμία ανάρτηση τρείς από τους έξι του νομού

Όλο και περισσότερο γίνεται γνωστό και στους απλούς πολίτες το πρόγραμμα «Διαύγεια», το οποίο εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την υποχρέωση ανάρτησης όλων των πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο.

Από τον Οκτώβριο του 2010 η ......

εφαρμογή του ξεκίνησε με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των πράξεων και αποφάσεων των υπουργείων και των 13 Περιφερειών της χώρας, ενώ από το Μάρτιο εντάχθηκαν και οι Δήμοι.

Πρόκειται για πρόγραμμα αρκετά προωθημένο και καινοτόμο, με κύριο στόχο να αποφέρει τη μέγιστη δημοσιότητα στην πολιτική και τη διοικητική δράση των φορέων άσκησης εξουσίας.
Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι ο πολίτης έχει άμεση πρόσβαση σε όποια απόφαση τον ενδιαφέρει, αφού αν δε γίνει ανάρτηση μιας πράξης ή απόφασης στο «Διαύγεια», δεν μπορεί να εκτελεστεί.

Από μια έρευνα στους έξι Δήμους της Μεσσηνίας, για τις αναρτήσεις που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, εξάγονται διάφορα συμπεράσματα, ενώ από τα πιο σημαντικά είναι ότι 3 από τους 6 Δήμους (Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος) δεν έχουν αναρτήσει ακόμα καμία δαπάνη.
Πρώτος, φυσικά, σε αναρτήσεις αποφάσεων και πράξεων έρχεται ο Δήμος Καλαμάτας.

Δήμος Δυτικής Μάνης
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει αναρτήσει συνολικά στο «Διαύγεια» 37 αποφάσεις και πράξεις. Από αυτές, περίπου 30 έχουν αναρτηθεί τον Απρίλιο και μερικές το Μάιο. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται κανονιστικές πράξεις, συμβάσεις, ανάθεση προμηθειών και μια σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας για υποβολή αίτησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης είναι ένας από τους τρεις Δήμους της Μεσσηνίας που δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανάρτηση δαπάνης.

Δήμος Καλαμάτας
Ο Δήμος της πρωτεύουσας του νομού έχει αναρτήσει συνολικά 352 αποφάσεις και πράξεις, χωρίς τους εποπτευόμενους φορείς. Από το Δήμο Καλαμάτας εποπτεύονται 12 φορείς και μαζί με το Δήμο έχουν αναρτήσει συνολικά 1.046 πράξεις
Από τις αναρτήσεις του Δήμου, 163 αφορούν στον προϋπολογισμό του, ενώ έχει αναρτήσει και 90 δαπάνες.
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει αναρτήσεις από το Μάρτιο (περίπου 40), πάνω από 200 τον Απρίλιο και περίπου 100 το Μάιο.

Δήμος Μεσσήνης
Ο Δήμος Μεσσήνης έχει αναρτήσει συνολικά 296 πράξεις, από τις οποίες οι 124 αφορούν στον προϋπολογισμό του. Δεν έχει γίνει καμία ανάρτηση για δαπάνες, ενώ έχει έναν εποπτευόμενο φορέα, με τις αναρτήσεις του οποίου έχει φτάσει στις 342.
Κι αυτός ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις αναρτήσεις του από την πρώτη στιγμή, το Μάρτιο, οπότε έγιναν περίπου 40. Ακολούθησαν πάνω από 200 τον Απρίλιο και περίπου 50 το Μάιο.

Δήμος Οιχαλίας
Ο Δήμος Οιχαλίας έχει προχωρήσει σε 123 αναρτήσεις, ενώ έχει και 5 εποπτευόμενους φορείς που έχουν αναρτήσει 5 αποφάσεις.
Έχει προχωρήσει και σε 21 αναρτήσεις για δαπάν, ενώ ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το «Διαύγεια» από το Μάρτιο, αναρτώντας περίπου 25 πράξεις, περίπου 60 τον Απρίλιο και 35 το Μάιο.

Δήμος Πύλου – Νέστορος
Ο Δήμος Πύλος – Νέστορος είναι ο τρίτος Δήμος της Μεσσηνίας που δεν έχει κάνει καμία ανάρτηση για δαπάνες. Συνολικά, όμως, έχει αναρτήσει 85 αποφάσεις και πράξεις.
Έχει έναν εποπτευόμενο φορέα, ο οποίος έχει προχωρήσει σε 8 αναρτήσεις.
Το Μάρτιο ο Δήμος Πύλου – Νέστορος έχει αναρτήσει ελάχιστες αποφάσεις, περίπου 40 τον Απρίλιο και λίγο περισσότερες το Μάιο.

Δήμος Τριφυλίας
Ο τελευταίος κατά αλφαβητική σειρά Δήμος της Μεσσηνίας, αυτός της Τριφυλίας, έχει κάνει 273 αναρτήσεις. Περίπου 30 το Μάρτιο, 130 τον Απρίλιο και περίπου 110 το Μάιο.
Έχει 3 εποπτευόμενους φορείς, οι οποίοι έχουν δημοσιοποιήσει 60 αποφάσεις και πράξεις τους.
Ο Δήμος Τριφυλίας έχει προχωρήσει και σε ανάρτηση μόλις 7 δαπανών.


Θάρρος

Κυπαρισσία Δεν αγγίζουν το Νοσοκομείο οι συγχωνεύσεις

Σε «κύκλους» χωρίζει τα νοσοκομεία της χώρας η πρόταση του καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Λυκούργου Λιαρόπουλου, σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Σε έναν από τους κύκλους αυτούς εντάσσει τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με κύριο αυτό της Καλαμάτας. Τα παραπάνω συζητήθηκαν προχθές σε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα, υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Μιλώντας χθες στο «Θ» ο ......

διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, παρατήρησε: «Ακόμη και ο κ. Λιαρόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για «κύκλους», συρρικνώσεις νοσοκομείων, κ.λπ., το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας το αφήνει ανέγγιχτο. Όχι μόνο δεν προτείνει την κατάργησή του, αλλά προτείνει και να αναβαθμιστεί. Η πρότασή του λέει να αναπτυχθεί, να συνεργαστεί με το ΚΑΦΚΑ, αλλά και την εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ, που πρόκειται να γίνει στα Φιλιατρά, ώστε να λειτουργήσει πλέον ακόμη πιο ενισχυμένα».

Και προσθέτει ο κ. Μπόζος: «Όλοι αναγνωρίζουν το ρόλο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Αυτό αναφέρθηκε και από τους Μεσσήνιους πανεπιστημιακούς καθηγητές, στην εκδήλωσή τους προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα, όπου είπαν πως θα υπερασπισθούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με όλες τους τις δυνάμεις, για λόγους ουσίας. Την Παρασκευή, έχουμε συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος έχει ξεκινήσει κύκλους επαφών. Μας έχει ζητήσει να του καταθέσουμε τις απόψεις μας και μετά μένει να κατέβει ο ίδιος στην Πελοπόννησο για να συζητήσουμε».

Κατάργηση Ψυχιατρείου Τρίπολης

Επίσης, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Λιαρόπουλου, σε έναν άλλο κύκλο εντάσσονται τα Νοσοκομεία Τρίπολης, Σπάρτης και Μολάων, όπως και το Ψυχιατρικό Τρίπολης, για το οποίο όμως προβλέπεται κατάργηση. Εδώ, το κύριο νοσοκομείο θα είναι αυτό της Τρίπολης.

Όσον αφορά γενικά στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, προτείνεται μία ομάδα που θα καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα, με έδρα το Πανεπιστημιακό Πατρών και τέσσερις κύκλους νοσοκομείων.

Θάρρος

Δήμοι "Ζεστό χρήμα" στα ταμεία με ρύθμιση οφειλών

Τη δυνατότητα να μαζέψει τουλάχιστον ένα μέρος από τα χρήματα που του οφείλονται θα έχει από το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καλαμάτας, όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που συζητείται ήδη στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όσους χρωστούν στους Δήμους, ιδιαίτερα τώρα που για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας απαιτείται και η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων με τους ΟΤΑ.

Η «περαίωση» των Δήμων είναι .........

μια ρύθμιση που αφορά εκείνους τους πολίτες που λόγω κρίσης δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και όχι τους κακοπληρωτές. Πρόκειται για οφειλές από 1-9-2009, ενώ από τη διευκόλυνση εξαιρούνται τα πρόστιμα των αυθαίρετων κατασκευών.

Όπως σημειώνεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, δύνανται να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως του υποχρέου, οι εξής οφειλές προς τους Δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών:
α) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από 1-9-2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον έχει καταβληθεί μέχρι την υποβολή της αιτήσεως εκ μέρους του υπόχρεου ποσό ίσο με το 30% του συνόλου αυτών.
β) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 66 του ν. 3801/2009 και έχει καταβληθεί το 30% της ρυθμισθείσας οφειλής.
γ) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν τύχει διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής κατά το άρθρο 170 του ν. 3463/2006 και έχει καταβληθεί το 30% του διακανονισθέντος ποσού.

Επισημαίνεται ότι η εξόφληση των οφειλών θα πραγματοποιείται ως εξής:
α) εφάπαξ, με καταβολή της κύριας οφειλής, του δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής,
β) με καταβολή της κύριας οφειλής, του τριάντα τοις εκατό (30%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του τριάντα τοις εκατό (30%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Να σημειωθεί ότι η υπαγωγή στη εν λόγω ρύθμιση γίνεται ύστερα από αίτηση που υποβάλλει ο οφειλέτης προς το Δήμο εντός τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι πολίτες πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, γιατί εάν δεν καταβληθούν δύο δόσεις, ο υπόχρεος χάνει το πακέτο της «περαίωσης» και είναι υποχρεωμένος να πληρώσει την οφειλή όπως αυτή ήταν διαμορφωμένη πριν από τη ρύθμιση. Αποδεικτικό ενημερότητας οι οφειλέτες μπορούν να πάρουν από τους Δήμους, εφόσον έχουν καταβάλει το 50% της αρχικής οφειλής τους.

Θάρρος

Γιαργαλιάνοι Ντροπιαστική εικόνα στο παλιό Γηροκομείο

Ντροπιαστική και προσβλητική για τον πολιτισμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τους Γαργαλιάνους και τους κατοίκους της περιοχής είναι η εικόνα που παρουσιάζει το παλιό Γηροκομείο της πόλης.

Λεηλατημένο, από μετανάστες ..........

που το έχουν καταλάβει και το χρησιμοποιούν για τη διαμονή τους και όχι μόνο, γεμάτο σκουπίδια και ανθρώπους εξαθλιωμένους και πεινασμένους να είναι στοιβαγμένοι εκεί μέσα.

Δυστυχώς, το παλιό Γηροκομείο, που αποτελούσε χώρο φροντίδας για τους ηλικιωμένους και γαλήνης της ψυχής τους, εγκαταλελειμμένο, αποτελεί τα τελευταία χρόνια καταφύγιο αλλοδαπών και παρανόμων, ακόμη και για παράνομες, ίσως, δραστηριότητες, όπως μας κατήγγειλαν. Η ζεστασιά που κάποτε παρείχε, η λάμψη που διέθετε, έχουν μετατραπεί σε κρύα και γκρίζα ατμόσφαιρα. Πόρτες και παράθυρα σπασμένα, γυαλιά παντού, κρεβάτια και έπιπλα κατεστραμμένα, στρώματα καμένα, παλιόρουχα παντού πεταμένα, αποφάγια και νεκρά ζωύφια διασκορπισμένα, ακόμη και ανθρώπινα περιττώματα… Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων είναι πικραμένοι και οργισμένοι από την εικόνα που παρουσιάζει και την κατάσταση που επικρατεί. Μάλιστα, όπως μας είπαν, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που κάνουν, δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, καμία σοβαρή παρέμβαση, ώστε ο χώρος να «απελευθερωθεί» και να «συμμαζευτεί».

Εκτός του ότι αποτελεί κέντρο μεταναστών, παρανόμων σχεδόν στο σύνολό τους, είναι και εστία μόλυνσης με τη βρωμιά και τα σκουπίδια που υπάρχουν στο χώρο και εγκυμονούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πολίτες και φορείς των Γαργαλιάνων τονίζουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη, άμεσα, οι αρμόδιες κρατικές Αρχές και υπηρεσίες, καθώς και ο Δήμος Τριφυλίας, να παρέμβουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τείνει να πάρει τεράστιες διαστάσεις για την περιοχή. Όπως μας είπαν, ο «πρώην» Δήμος Γαργαλιάνων έχει καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αλλαγή παραχώρησης του οικοπέδου για νέα αξιοποίηση του κτηρίου, αλλά ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέλιξη… Μέχρι να υπάρξει, όμως, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από τις Αρχές, για να πάψει να υφίσταται αυτή η εικόνα και κατάσταση και να καθαριστεί πλήρως ο χώρος.

-Οι φωτογραφίες ελήφθησαν πριν από 3 περίπου εβδομάδες.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα Θάρρος

Δείτε εικόνες από το παλιό Γηροκομείο των Γαργαλιάνων.
Κλίκ για μεγάλο μέγεθος




Ωμή παρέμβαση και μαθήματα δεοντολογίας στο MEGA από τον Παπουτσή

“Εχετε ξεπεράσει κάθε όριο δεοντολογίας και ηθικής” είπε ο Χρήστος Παπουτσής κατα την παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων του Mega
μετά την μετάδοση της είδησης για τα απαξιωτικά σχόλια του ίδιου για τα σώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Ο υπουργός “βγήκε” στο ........

δελτίο του Mega να επιτεθεί στα σχόλια των δημοσιογράφων και ουσιαστικά βρέθηκε να μην ξέρει τι να πει, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

Είναι προφανές το αδιέξοδο του Χρηστου Παπουτσή ο οποίος είναι σε μια θέση, αυτή του υπουργού προστασίας του πολίτη που ουσιαστικά φαίνεται να μην επιθυμεί.



Newsit

Enrique Iglesias - Tonight (i m lovin you)



Οι στίχοι του τραγουδιού


I know you want me
I made it obvious that I want you too
So put it on me
Let's remove the space between me and you
Now rock your body
Damn I like the way that you move
So give it to me
Cause I already know what you wanna do

Here's the situation
Been to every nation
Nobody’s ever made me feel the way that you do
You know my motivation
Give in my reputation
Please excuse I don't mean to be rude

But tonight I'm loving you
Oh you know
That tonight I'm loving you
Oh you know
That tonight I'm loving you

You’re so damn pretty
If I had a type than baby it’d be you
I know your ready
If I never lied, than baby you’d be the truth

Here’s the situation
Been to every nation
Nobody’s ever made me feel the way that you do
You know my motivation
Given my reputation
Please excuse I don’t mean to be rude

But tonight I'm loving you
Oh you know
That tonight I'm loving you
Oh you know
That tonight I'm loving you

[Ludacris]
LUDA..
Tonight I’m gonna do
Everything that I want with you
Everythin that u need
Everything that u want I wanna honey
I wanna stunt with you
From the window
To the wall
Gonna give u, my all
Winter n summertime
When I get you on the springs
Imma make you fall
You got that body
That make me wanna get on the boat
Just to see you dance
And I love the way you shake that ass
Turn around and let me see them pants
You stuck with me
I’m stuck with you
Lets find something to do
(Please) excuse me
I dont mean to be rude

But tonight I'm loving you
Oh you know
That tonight I'm loving you
Oh you know
That tonight I'm loving you

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.