Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πρατήριο στην Πειραιώς έκλεβε τους οδηγούς με "πειραγμένες" αντλίες [ VIDEO ]

"Πειραγμένες" αντλίες σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Πειραιώς στον αριθμό 24, στην περιοχή του Μοσχάτου εντόπισε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κατά την διάρκεια ελέγχου.

Μέχρι στιγμής έχουν ..........

εντοπιστεί στο πρατήριο τέσσερις παρεμβατικοί μηχανισμοί, οι οποίοι αλλοίωναν τις ενδείξεις αντλιών ως προς την παρεχομένη ποσότητα, εξαπατώντας τους καταναλωτές και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία και με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζουν την έρευνα σε βάθος.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, που πρόσφατα ψηφίστηκε, προβλέπεται σε βάρος του πρατηριούχου οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, βαρύτατο πρόστιμο και ποινικές κυρώσεις.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο σημερινός εντοπισμός του παρανομούντος πρατηρίου έρχεται ως αποτέλεσμα συνεχών και συντονισμένων ενεργειών, ελέγχων και ερευνών και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας δήλωσε σχετικά:

''Οι προβλεπόμενες ποινές είναι αυστηρότατες βάσει της πρόσφατης τροπολογίας που ψηφίσαμε στη Βουλή: οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, ποινικές κυρώσεις και μεγάλα πρόστιμα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι περιμένουν οδυνηρές εκπλήξεις τους παρανομούντες, όπως και έγινε. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά σε εργάσιμες και μη εργάσιμες ημέρες. Τυχόν άλλοι επίδοξοι παρανομούντες θα πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν το αποτολμήσουν''.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, που πρόσφατα ψηφίστηκε, προβλέπεται σε βάρος του πρατηριούχου οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, βαρύτατο πρόστιμο και ποινικές κυρώσεις.



Newsit

Ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012.

Ανακοινώθηκε σήμερα ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για το ακαδ. έτος 2011-2012.

Φέτος, παράλληλα με την .......

κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων, κλπ.
Στόχος: Να διατηρηθεί στα ίδια βασικά επίπεδα ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ο αριθμός εισακτέων να αντανακλά την ουσιαστική ζήτηση και όχι μια εικονική πραγματικότητα. Αυτό επετεύχθη με την αξιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων ανά Τμήμα που έχει συγκεντρώσει το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Σε ακραίες περιπτώσεις και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, που αναφέρονται στη συνέχεια, αποφασίσθηκε η μη εισαγωγή νέων φοιτητών, σε ορισμένα Τμήματα.

Α. Αριθμός εισακτέων

Ο αριθμός των εισακτέων έχει βασιστεί στις εξής παραμέτρους:
α) στον αριθμό των φοιτητών που εμφανίζονται ως τακτικοί, ως ενεργοί και ως εγγεγραμμένοι φοιτητές. Με τον πρώτο όρο εννοούμε τους φοιτητές που βρίσκονται στα κανονικά έτη σπουδών, με τον δεύτερο όρο αυτούς που βρίσκονται έως και 2 χρόνια μετά τα κανονικά έτη σπουδών (ν+2) και με τον τρίτο όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές.
β) στον αριθμό των πρωτοετών φοιτητών των Τμημάτων του ακαδ. έτους 2010-2011 που πήραν συγγράμματα και στον συνολικό αριθμό των φοιτητών (σε όλα τα έτη σπουδών) του Τμήματος που παρέλαβαν έστω και ένα σύγγραμμα.
γ) στο μέσο ετήσιο αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για τουλάχιστον μια πενταετία (όπου είναι εφικτό).
δ) στον αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για το ακαδ. έτος 2010-2011.
ε) στον αριθμό των φοιτητών που αποχώρησαν από το Τμήμα λόγω μετεγγραφής και στον αριθμό των φοιτητών που ήρθαν στο Τμήμα λόγω μετεγγραφής.
στ) στο μέσο αριθμό πτυχιούχων ανά έτος και στο μέσο χρόνο απόκτησης πτυχίου για τουλάχιστον μια πενταετία (όπου είναι εφικτό), και
ζ) στις προτάσεις των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και λοιπών Σχολών.

Όπου ο αριθμός των φοιτητών μειωνόταν σημαντικά, είτε λόγω μικρού ενδιαφέροντος (μειωμένος αριθμός εισαχθέντων ενώ υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις), είτε λόγω μικρού αριθμού ενεργών και τακτικών φοιτητών σε σχέση με τους εγγεγραμμένους, είτε λόγω αποχωρήσεων φοιτητών λόγω μετεγγραφών, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδ. έτος 2011-2012 είναι μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων του ακαδ. έτους 2010-2011 ώστε να συμβαδίζει με το μέσο όρο των ενεργών φοιτητών της τετραετίας σε συνδυασμό με τον αριθμό των πρωτοετών που έλαβαν σύγγραμμα μέσα στο 2010.

Κατεβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου από το Upload Center μας

Αλβανοί οι δράστες της κλοπής στα Φιλιατρά

Από αστυνομικούς του Τμήματος Φιλιατρών εξιχνιάστηκε κλοπή που είχε λάβει χώρα στις 30 Νοεμβρίου 2010 στα Φιλιατρά. Άγνωστοι είχαν μπει στο σπίτι 88χρονου και είχαν πάρει 1.350 ευρώ και τα δελτία ταυτότητας του ίδιου και της συζύγου του.

Όπως προέκυψε από ..........

την προανάκριση, δράστες της κλοπής είναι δύο αδέλφια, πολίτες Αλβανίας, 34 και 31 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν στον ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Θάρρος

ΟΤΕ Κλείνουν καταστήματα στη Μεσσηνία;

Τις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα στην Τριφυλία, έχει φουντώσει για τα καλά η φημολογία, που απορρέει από καλά πληροφορημένες πηγές όπως λέγεται, πως σύντομα θα κλείσουν στην περιοχή, αλλά και στην υπόλοιπη Μεσσηνία, καταστήματα του ΟΤΕ.

Μάλιστα, ακούγεται πως η ...........

απόφαση είναι ειλημμένη και μόνο εντός συγκλονιστικού απροόπτου, που δε διαφαίνεται στον ορίζοντα, αυτή μπορεί να μεταβληθεί μερικώς, καθώς εντάσσεται στη διαδικασία εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων για τη βελτιστοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του ΟΤΕ και των υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με την ίδια φημολογία, αρκετά ΟΤΕshops στη Μεσσηνία παρουσιάζουν μικρή έως ελάχιστη εμπορική κίνηση, γεγονός που συνέτεινε στην «απόφαση» για κλείσιμο των συγκεκριμένων καταστημάτων. Ίσως να παραμείνουν κάποια καταστήματα ως σημεία εξυπηρέτησης, χωρίς εμπορική δραστηριότητα, καθώς και ένα – δύο, πλην Καλαμάτας, για τεχνική υποστήριξη. Η, δε, εξυπηρέτηση των πελατών του ΟΤΕ, για εξόφληση λογαριασμών, θα γίνεται από συνεργαζόμενα καταστήματα.

Οι υπεύθυνοι του ΟΤΕ τι έχουν να πουν επ’ αυτών; Οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Μεσσηνίας, τι κάνουν; Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και παρατάξεις στον ΟΤΕ, πώς αντιδρούν; Θα περιμένουν, όλοι, μοιρολατρικά να μπουν και νέα «λουκέτα» στη Μεσσηνία;

Θάρρος

Αχαϊα: Εξώδικο αστυνομικών για τις συνθήκες εργασίας τους!

Εξώδικο διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί στην Αχαΐα...

έστειλε η Ένωση Υπαλλήλων προς τον αστυνομικό διευθυντή, το οποίο μάλιστα κοινοποιήθηκε καί προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται ..........

στο εξώδικο, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, καθώς αναγκάζονται να κάνουν περιπολίες, χωρίς την παρουσία δεύτερου αστυνομικού.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι τους επιβάλλεται να εγκαταλείπουν τις σκοπιές τους, προκειμένου να φρουρούν κρατούμενους. Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, δεν αποκλείεται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Κόντρες κορυφής για την απογραφή της πρώην Νομαρχίας

Να μας συγχωρείτε αλλά πρέπει να πούμε την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση...!
Ο κ. Δράκος στην αρχική του τοποθέτηση είπε ξεκάθαρα οτι η παραταξή του θα απέχει απο την ψηφοφορία για την τροποίηση του προυπολογισμού και επαρκώς αιτιολόγησε την στάση τους...

Μετά ο κ.Τατούλης άρχισε να........

εξαπολύει..... υπόνοιες για μετοχές...... gps και ελλειπή στοιχεία που δεν παρέδωσαν οι πρώην νομαρχίες και ζήτησε μάλλον απείλησε την "Δυνατή Πελοπόννησο" να μην απέχει...!!

ΤΑΤΟΥΛΗΣ « Ξέρετε ότι ψάχνουμε ακόμα να βρούμε τις μετοχές της Μυρτιδιώτισσας; Οι μετοχές δεν χάθηκαν αλλά τα gps που αγοράσατε για τα αυτοκίνητα μήπως βρέθηκαν;;; δεν θέλω να συνεχίσω !Δεν ήσασταν συνετός στην ευθύνη να παραδώσετε στο ακέραιο όλα τα στοιχεία που έπρεπε να παραδώσετε σ εμάς. Έχουν και άλλοι ευθύνες; Ποιοι άλλοι εκτός απο εσάς που ήσασταν επικεφαλής! Και το λέω αυτό γιατί προκληθήκαμε! Για να μην πω το μέγα πρόβλημα της απογραφής ,για τα λεγόμενα συστήματα πυροπροστασίας. Δεν θα συνεχίσω παραπέρα! Υπάρχουν τεράστια ζητήματα στην απογραφή , αυτή είναι η αλήθεια." όταν ο σύμβουλος Π. Βαλασσόπουλος αντέδρασε στα αναφερθέντα λέγοντας πως "δεν μπορεί ο Περιφερειάρχης να σπιλώνει μια ολόκληση παράταξη για τα λάθη "κάποιων"" ο Π. Τατούλης σημείωσε πως "σέβομαι όλα τα μέη του Π.Σ δεν αναφέρθηκα σε κανένα απο αυτά!"»

Δ. Δράκος: Ντροπή σας!

Εμφανώς ενοχλημένος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας , από τις αναφορές περι απογραφής έλαβε το λόγο επι προσωπικού κατηγορώντας τον περιφερειάρχη για προσπάθεια πίεσης μέσω της επίθεσης αυτής ώστε η παράταξη να συμπαραταχθεί με την πρόταση της πλειοψηφίας. « Ο περιφερειάρχης μίλησε για απογραφή αφήνοντας αιχμές για τη δικιά μου νομαρχοντία. Είναι απαράδεκτο και χωρίς στοιχεία, για πράγματα που δεν κατανοούμε και δεν αποδεχόμαστε ώστε να υποταχθούμε και να ψηφίσουμε την άποψη του . είναι προσωπικό το ζήτημα αυτό και αγγίζει ζητήματα ευθύνης ποινικής
Τελικά τα κατάφερε...
Την ώρα την ψηφοφορίας σύμβουλοι του κ. Δράκου αντί να απέχουν ψήφισαν...λευκό όπως και ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι...!!!!

Καλαμάτα News

Η νέα φοροκάρτα. “Δίνω την κάρτα, συλλέγω τα έξοδα”

Ακόμα και διαφημίσεις στην πίσω όψη τους, θα μπορούν να έχουν οι νέες κάρτες αποδείξεων, κατ’ επιλογήν των τραπεζών που θα τις διανέμουν –και εφόσον τις εγκρίνει το υπουργείο Οικονομικών.

H νέα κάρτα αποδείξεων θα ......

έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας, τόσο στο μέγεθος (8,5 Χ 5,4 εκατοστά), όσο και στην όψη.







Η Εμπρός όψη της κάρτας



Θα έχει 19 ψηφία, εκ των οποίων τα 9 πρώτα θα είναι πάντοτε τα ίδια για όλες τις κάρτες (930090766), τα 2 επόμενα θα δείχνουν ποια τράπεζα χορήγησε στον πολίτη την κάρτα, ενώ τα τελευταία 10 θα είναι ο αύξων αριθμός, που θα καθιστά κάθε κάρτα μοναδική.

Τα τελευταία 10 ψηφία αυτά θα είναι τυπωμένα με μεγάλα και ευανάγνωστα ψηφία, για να μπορεί να γίνει χρήση τους ακόμα και από ηλικιωμένα άτομα με … αδύναμη όραση.

Επίσης στην εμπρός πλευρά της, εκτός από τον τίτλο "Κάρτα αποδείξεων" και τον αριθμό, θα γράφει το σλόγκαν «Δίνω την κάρτα, συλλέγω τα έξοδα».

Η πίσω όψη



Στην πίσω πλευρά θα υπάρχει μαγνητική ταινία, για να περνά από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών στα καταστήματα.

Για την ενεργοποίησή της, ο κάτοχος θα πρέπει να μπει στο ίντερνετ, στη διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta. Εναλλακτικά η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει με αποστολή SMS στο 54053 αναγράφοντας το ΑΦΜ, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας τον μοναδικό 10ψήφιο.

Πώς θα χρησιμοποιείται η κάρτα

Οι κάρτες αποδείξεων θα κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Ιούνιo και η χρήση τους θα είναι προαιρετική. Κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν, μέχρι και 3 κάρτες αποδείξεων τον μήνα, είτε για ιδία χρήση είτε για τις αγορές που θα πραγματοποιούν τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας του.

Η ηλεκτρονική κάρτα θα αποθηκεύει τις συναλλαγές που θα πραγματοποιεί με αποδείξεις κάθε συναλλασσόμενος, χωρίς να αναγράφεται πάνω της πάντως το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του κατόχου, για λόγους διασφάλισης του προσωπικού απορρήτου.

Οι πολίτες θα προµηθεύονται, χωρίς κόστος, από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα µέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές του και στη ΓΓΠΣ, για να εξασφαλίσει χωρίς το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, χωρίς να συλλέγει ο ίδιος τις αποδείξεις. Αν ο φορολογούνενος έχει κωδικούς στο taxisnet, θα µπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και θα ταυτίζει την κάρτα µε τον ΑΦΜ του. Αλλοιώς θα απευθύνεται στα ΚΕΠ.

Με κάθε συναλλαγή, είτε µε µετρητά είτε µε τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι φορολογούµενοι θα δίνουν στους καταστηµατάρχες την κάρτα τους για να την περάσουν από τα µηχανήµατα ηλεκτρονικών πληρωμών (ΡΟS) που χρησιµοποιούνται και σήµερα για τις πιστωτικές κάρτες. Με το πέρασµα αυτό, η συναλλαγή θα καταγράφεται από τις τράπεζες και θα ενημερώνεται το υπουργείο Οικονομικών.

Στο τέλος κάθε µήνα οι τράπεζες θα δίνουν και µια αναλυτική κατάσταση συναλλαγών στη ΓΓΠΣ η οποία, αφενός, θα πιστώνει τις αποδείξεις στον λογαριασµό αφορολογήτου κάθε φορολογουµένου και, αφετέρου, θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευµατιών και τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Πέτρος Τατούλης: Για την κατάσταση στη ΔΕΗ υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και εν τέλει όλη η ελληνική κοινωνία.

Ξεπερνά τα όρια του Περιφερικού Συμβουλίου το ζήτημα που αφορά το μέλλον της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης διατύπωσε την άποψη ότι πρόκειται για ένα θέμα με ευρύτερη πολιτική βάση και επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι την κατάχρηση του όρου «δημόσιος χαρακτήρας» εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι η ΔΕΗ οφείλει να υιοθετήσει ένα ανταγωνιστικό μοντέλο.

"Οι σημερινές συνθήκες κρίσης .........

επιβάλλουν το στόχο της διάσωσης, ακόμα και αν στην πορεία υπάρξουν απώλειες" σημείωσε ο ο κ. Τατούλης και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Πρόσθεσε επιπλέον ότι λόγω της μη ανταγωνιστικότητάς της η ΔΕΗ έχει χάσει το στρατηγικό της χαρακτήρα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. "Για την κατάσταση αυτή υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και εν τέλει όλη η ελληνική κοινωνία, η οποία υπέκυψε στο λαϊκισμό" προσέθεσε ο Περιφερειάρχης για να καταλήξει "Το μέλημα του συνδικαλισμού πρέπει να είναι η απρόσκοπτη εργασία μέσα σε πραγματικές συνθήκες".

Ο κ Τατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις ενάντια στην κρίση, γιατί όσο καθυστερεί η κατάσταση επιδεινώνεται. Η λογική πλέον ότι η ΔΕΗ αποτελεί δημόσιο αγαθό είναι λάθος, εφόσον αν αλλάξει το μάνατζμεντ παύει ο όρος χρήσης «δημόσιο».

Ενημέρωσε τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινείται με ταχείς ρυθμούς πάνω στο ζήτημα της πολιτικής της ενέργειας και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου, στη Σπάρτη συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Δυνατότητες διασύνδεσης των δορυφορικών δεκτών

Από τον συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Η χρησιμότητα των υποδοχών

Οι δορυφορικοί δέκτες αποτελούν όπως είναι λογικό την καρδιά ενός δορυφορικού συστήματος λήψης και ως εκ τούτου διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες υποδοχές για τη διασύνδεση τους με τα λοιπά περιφερειακά του οικιακού συστήματος ψυχαγωγίας, όπως η τηλεόραση, ο βιντεοπροβολεας ο ολοκληρωμένος ενισχυτής, ο υπολογιστής η ένα HD-DVD recorder.

Επιπλέον ο δορυφορικός δέκτης ........

διασυνδέεται με το η τα LNBs της κεραίας λήψης και ενδεχόμενα και με μοτέρ κίνησης η πολαροτορα.

Στην συνέχεια θα σας πούμε αναλυτικά για όλες τις εισόδους-εξόδους η γενικότερα υποδοχές που μπορεί να συναντήσετε σε κάποιον δορυφορικό δέκτη, εξηγώντας τη χρησιμότητα τους.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρείτε όλες αυτές τις συνδέσεις που θα σας πούμε στον ίδιο δορυφορικό δέκτη. Όμως όσο περισσότερες διαθέτει, τόσο μπορεί να θεωρηθεί πλήρης από πλευράς hardware, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν του λείπει κάτι δεν είναι καλός, εφόσον αυτό που του λείπει μπορεί στην πράξη να μη σας χρειάζεται.

Υποδοχές σήματος και διασυνδέσεις με την εξωτερική εγκατάσταση

LNB In

Πρόκειται για την βασικότερη όλων δηλαδή για την υποδοχή εισόδου δορυφορικού σήματος η οποία δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα δορυφορικό δέκτη. Στην υποδοχή αυτή που είναι σχεδόν πάντα θηλυκό βύσμα τύπου F θα τοποθετηθεί το αρσενικό βύσμα τύπου F του ομοαξονικού καλωδίου το οποίο θα κατεβαίνει είτε από το LNB είτε από άλλες συσκευές που παρεμβάλλονται στη γραμμή όπως πολυδιακοπτες διακόπτες η ακόμη και μοτέρ DiSEqC. Οι δέκτες που διαθέτουν και δεύτερο δορυφορικό tuner όπως είναι λογικό διαθέτουν και δεύτερη είσοδο τύπου F για την ξεχωριστή τροφοδοσία του δεύτερου tuner.

LNB Out

Υποδοχή εξόδου δορυφορικού σήματος η οποία συναντάται στους περισσότερους δέκτες της αγοράς. Το βύσμα είναι και πάλι τύπου F και η ύπαρξη του είναι πολύ χρήσιμη για την εν σειρά τροφοδοσία δυο δορυφορικών δεκτών από την ίδια κεραία. Για τον σκοπό αυτό συνδέουμε τον πρώτο δέκτη με το ομοαξονικό καλώδιο της εγκατάστασης μας στην είσοδο ANT-In και με ένα δεύτερο μικρότερο καλώδιο, συνδέουμε την έξοδο σήματος του πρώτου δέκτη ANT Out με την είσοδο του δεύτερου δέκτη ANT-In. Εφόσον και οι δυο δέκτες συνδεθούν με το μέσο προβολής (τηλεόραση η άλλο) μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε εναλλάξ σβήνοντας τον ένα και ανάβοντας τον άλλο. Οι απώλειες από τη διέλευση του σήματος μέσα από τον ένα δέκτη για να φτάσει στον άλλο είναι μικρές και οι δέκτες σε κατάσταση stand by θεωρούνται διαφανείς για το δορυφορικό σήμα, δηλαδή επιτρέπουν τη διέλευση του. Έτσι αν ο πρώτος δέκτης κλείσει, ο δεύτερος παρακολουθεί χωρίς πρόβλημα

RF In

Υποδοχή εισόδου συμβατικού τηλεοπτικού σήματος από επίγεια κεραία. Χρησιμοποιεί συνήθως απλό θηλυκό βύσμα κεραίας και βρίσκεται είτε για την τροφοδοσία ενός δεύτερου επίγειου ψηφιακού δέκτη στους δέκτες τύπου combo είτε για να χρησιμεύσει σαν απλή διέλευση επίγειου σήματος με ενδεχόμενη διανομή από κάποια έξοδο. Σε μια και μοναδική περίπτωση δορυφορικού δέκτη είδαμε την είσοδο RF In (με την χρήση και ειδικού λογισμικού ) να χρησιμεύει και για εγγραφές αναλογικών επίγειων καναλιών στον σκληρό δίσκο του δέκτη (η για εγγραφές από αναλογική βιντεοκάμερα η άλλη εξωτερική αναλογική πηγή.

RF Out.

Υποδοχή εξόδου συμβατικού τηλεοπτικού σήματος που χρησιμοποιεί συνήθως απλό αρσενικό βύσμα κεραίας. Δεν τη βρίσκουμε σε όλους τους δέκτες αλλά καλό είναι να υπάρχει. Η βασική της χρησιμότητα είναι η εκμετάλλευση του UHF Modulator, τη συχνότητα εξόδου του οποίου μπορείτε να ρυθμίσετε από τα μενού του δέκτη. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπετε στην μπάντα της επίγειας τηλεόρασης το δορυφορικό κανάλι που έχετε συντονίσει το δέκτη σας από κάποια άλλη συνδεδεμένη τηλεόραση.

Η δεύτερη τηλεόραση θα βλέπει υποχρεωτικά το κανάλι στο οποίο είναι συντονισμένος ο δορυφορικός δεκτής με την χειρότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και με μονοφωνικό ήχο. Την εποχή που οι τηλεοράσεις δεν διέθεταν υποδοχές Scart (η αν έχετε ακόμη κάποια παλαιολιθική τηλεόραση που δεν διαθέτει) η έξοδος χρησίμευε και για τροφοδοσία της κεντρικής τηλεόρασης, ενώ μια τρίτη χρησιμότητα θα μπορούσε να είναι η τροφοδοσία του βίντεο, καθώς σπάνια επαρκούν οι διαθέσιμες υποδοχές Scart για όλες τις συνδέσεις.

0/12 Volt

πρόκειται για μια αρκετά χρήσιμη υποδοχή που χρησιμοποιεί ακροδέκτη τύπου RCA αλλά απουσιάζει από αρκετούς δέκτες ειδικά από την στιγμή που υιοθετήθηκε από τους κατασκευαστές το διακοπτικο πρωτόκολλο επικοινωνίας DiSEqC 1.0. Η βασική της χρησιμότητα είναι να μεταφέρει σήμα από δυο LNB με το ίδιο ομοαξονικό καλώδιο κάτι που επιτυγχάνεται πλέον με τους διακόπτες DiSEqC.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και σήμερα εφαρμογές όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ο έλεγχος περισσότερων διακοπτών DISEqC η άλλων ειδικών 0/12 διακοπτών από 2 σε 1 η από 1 σε 2, που θα τοποθετηθούν κοντά στον δέκτη. Έτσι αν χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό διακοπτακι από 2 σε 1 μες την εναλλαγή τάσης 0-12 Volt που θα ορίσετε ανάλογα και στα μενού του δέκτη, μπορείτε να εισάγετε στη μοναδική είσοδο σήματος του δέκτη (ANT In) σήμα από LNB μπάντας Ku και μπάντας C που θα φτάνουν με χωριστά καλώδια κοντά στο δέκτη σας. Αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας ένα διακοπτακι από 1 σε 2 μπορείτε να διαμοιράσετε το σήμα ενός ομοαξονικού καλωδίου σε δυο δέκτες(πχ έναν αναλογικό και έναν ψηφιακό η δυο ψηφιακούς) αρκεί βέβαια να ρυθμίσετε κατάλληλα το δέκτη που θα τροφοδοτεί το διακοπτακι με 0-12 Volt.

Positioner control

Σειρά υποδοχών που επιτρέπουν τον έλεγχο μοτέρ τύπου actuator τα οποία και είναι μονόδρομος για κινητά πιάτα μεγαλύτερα από 1,2 μέτρα (σε συνδυασμό με ειδικές πολικές βάσεις). Ο έλεγχος του μοτέρ γίνεται με 4 καλώδια απλά ηλεκτρικά που μεταδίδουν τους παλμούς κίνησης και έλεγχου από τα positioners. Δυστυχώς για λόγους κόστους και σπανιότητας των μεγάλων πιάτων, οι υποδοχές ελέγχου κίνησης έχουν ουσιαστικά εκλείψει από τους σύγχρονους δέκτες ακόμη και από τους πλέον ακριβούς αφού επικαλύφθηκαν μερικώς από το πρωτόκολλο DiSEqC1.2 και συσκευές τύπου V-Box. Έτσι σήμερα είθισται για την κίνηση μεγάλων κατόπτρων να χρησιμοποιούνται πλέον είτε χωριστά positioner (με δεύτερο διαφορετικό τηλεκοντρόλ) είτε τα ονομαζόμενα V-Box που είναι ειδικοί μετατροπείς των εντολών DiSEqC1.2 σε παλμούς για κίνηση actuator επιτρέποντας έτσι την κίνηση μεγάλων πιάτων απευθείας από ψηφιακούς δέκτες (αρκεί να διαθέτουν το σετ εντολών DiSEqC1.2

Polar rotor Control

Άλλο ένα φάντασμα του παρελθόντος απομεινάρι από την παλιά καλή εποχή όπου χρησιμοποιούνταν μαγνητικοί η μηχανικοί πολωτές οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να περιστρέφουν το LNB και να διορθώνουν τυχόν απόκλισης της πόλωσης σε κινητά κάτοπτρα κάτι που τελειοποιούσε τις δυνατότητες λήψης του όλου συστήματος. Δυστυχώς για λόγους κόστους και απλούστευσης έχουν σήμερα επικρατήσει τα Universal LNB στα οποία δεν είναι δυνατή η μικρορυθμηση της πόλωσης ανά δορυφόρο καθώς το probe τους μπορεί να πάρει μόνο 2 θέσεις (οριζόντια η κάθετα). Για το μαγνητικό πολωτή χρησιμοποιούνται 2 ηλεκτρικά καλώδια ενώ για τον μηχανικό πολωτή τρία. Αν έχετε κάποιον παλιό αναλογικό δέκτη με δυνατότητες χειρισμού πολαροτορα φυλάξτε τον σαν κόρη οφθαλμού γιατί τέτοιοι μάλλον δεν θα ξανακυκλοφορησουν.

Υποδοχές διασύνδεσης εικόνας-ήχου

Scart

Η κλασική 21πινη υποδοχή που παρέχει είσοδο και έξοδο σε εικόνα και ήχο ταυτόχρονα δίνοντας και καλή ποιότητα εικόνας (ειδικότερα όταν η έξοδος του δέκτη και η είσοδος στην τηλεόραση είναι τύπου RGB). Η πλειοψηφία των δορυφορικών δεκτών διαθέτει δυο υποδοχές Scart(TV-VRC) εκ των οποίων αυτή που φέρει το όνομα TV Scart υποστηρίζει στην πλειονότητα των δεκτών έξοδο εικονοσηματος RGB. Λίγοι δέκτες διαθέτουν 3 τέτοιες υποδοχές (με την τρίτη να ονομάζεται decoder συνήθως) ενώ το μέγιστο που έχουμε δει είναι 4 και το ελάχιστο καμία (υποκαθίστανται συνήθως από άλλα βύσματα). Αν και συνήθως τα καλώδια Scart to Scart είναι μικρού μήκους είναι χρήσιμο να είναι ποιοτικά (ειδικά αν είναι να τροφοδοτήσουν τηλεόραση LCD) ενώ υπάρχουν και καλώδια Scart to RCA από την μια Scart και από την άλλη 3 RCA, δυο για στερεοφωνικό ήχο και ένα για εικόνα σε in και out.

Έξοδοι RCA για composite videoκαι Analog Audio

2 βύσματα RCA για τον ήχο( Left-Right κόκκινο-άσπρο) και ένα βύσμα RCA-Video (κίτρινο) είναι το ελάχιστο παρεχόμενο από όλους τους δορυφορικούς δέκτες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με κάποιο καλώδιο RCA to SCART για να τροφοδοτήσουν τηλεόραση, βίντεο η DVD Recorder είτε ακόμη με καλώδια RCA to RCA για τροφοδοσία ολοκληρωμένου ενισχυτή. Στην περίπτωση ενισχυτή επιλέγεται συχνά μόνο η τροφοδοσία ήχου, ώστε να ακούτε τα προγράμματα σας από τα ηχεία του στερεοφωνικού. Πρόκειται βέβαια για αναλογικές εξόδους, οπότε και στην καλύτερη περίπτωση θα έχετε Dolby Surround και όχι Dolby Digital.

SPDIF(Optical- Coaxial)

Εφόσον συνδέετε το δέκτη σας με ολοκληρωμένο ενισχυτή, με σκοπό να ακούτε από τα ηχεία του στερεοφωνικού σας (που είναι πάντα καλύτερα από τα μικρά ηχεία της τηλεόρασης) τότε μια ψηφιακή έξοδος ήχου, οπτική η ομοαξονική θα σας δώσει οπωσδήποτε καλύτερο ήχο από ότι οι 2 αναλογικές έξοδοι ήχου που προαναφέραμε. Η ομοαξονική (coaxial) θεωρείτε ελαφρώς καλύτερη έξοδος από την οπτική (optical) και επί πλέον, από αυτές μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τον ενισχυτή και τα ηχεία με ήχο Dolby Digital εφόσον εκπέμπεται από το κανάλι και υποστηρίζεται το πρότυπο και από το λογισμικό του δέκτη (υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις δεκτών με ψηφιακή έξοδο που δεν υποστηρίζουν Dolby digital).

DVI

Εδώ ανεβαίνουμε ποιοτικά και περνάμε σε ψηφιακή έξοδο εικόνας (και μόνο) πολύ χρήσιμης για τροφοδοσία τηλεόρασης νέας γενιάς με ανάλογη είσοδο διατίθεται όμως συνήθως μόνο σε δέκτες υψηλής ευκρίνειας. Η έξοδος είναι γνωστή από τις οθόνες TFT για υπολογιστές και αποτελεί σήμερα την συχνότερη μέθοδο σύνδεσης τους με την κεντρική μονάδα.

HDMI

Εδώ φτάνουμε στην πλέον σύγχρονη ψηφιακή έξοδο εικόνας και ήχου. Διατίθεται τον τελευταίο χρόνο στους δέκτες υψηλής ευκρίνειας και δεδομένου ότι κυκλοφορούν και ειδικά καλώδια μεγάλου μήκους μπορεί να χρησιμεύσει ακόμη και για άμεση τροφοδοσία βιντεοπροβολεα η για τροφοδοσία σύγχρονης τηλεόρασης LCD η πλάσματος με αντίστοιχη είσοδο.

USB

Η κλασσική αυτή υποδοχή διατίθεται σήμερα στους περισσότερους ψηφιακούς δέκτες με σκληρό δίσκο και όχι μόνο. Τα πλεονεκτήματα της είναι πάρα πολλά, με κυριότερο την ευκολία επικοινωνίας με ηλεκτρονικό υπολογιστή και την αρκετά υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (μιλάμε πλέον αποκλειστικά για USB2.0) μειονεκτεί στο γεγονός ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει μεγάλα μήκη καλωδίων. Ως υποδοχή στον δέκτη πέραν από τη διασύνδεση με υπολογιστή μπορεί να χρησιμεύσει και για την σύνδεση εξωτερικών σκληρών δίσκων, αλλά ακόμη και για την αναβάθμιση δεκτών με την χρήση USB Stick, χωρίς να χρειάζεται καμία φυσική σύνδεση με υπολογιστή (που μπορεί να βρίσκεται και πολύ μακριά).

Ethernet (η θύρα LAN)

Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη και χρήσιμη θύρα που διαθέτουν όλο και περισσότεροι δέκτες. Η θύρα αυτή επιτρέπει τη δημιουργία δικτύου δέκτη-υπολογιστή η δέκτη-ρουτερ και την είσοδο του δέκτη στο διαδικτυο με πληθώρα εφαρμογών νόμιμων η παράνομων. Υποκαθιστά άνετα και τη θύρα USB, επιτρέποντας ακόμη ταχύτερη μεταφορά δεδομένων προς και από τον υπολογιστή, ενώ υποστηρίζεται καλώδιο με μήκος μέχρι 100-120 μέτρα και ασύρματο δίκτυο. Πιστεύουμε ότι σε 2-3 χρόνια η θύρα αυτή δεν θα λείπει από κανένα δέκτη, η εκμετάλλευση της πάντως προϋποθέτει και την κατάλληλη λογισμική υποστήριξη, που δεν είναι πάντα αυτονόητη.

Υποδοχή κάρτας (cart reader)

Πρόκειται για τη θύρα εκείνη στη οποία θα εισάγετε την έξυπνη κάρτα του τηλεοπτικού παροχέα που είστε συνδρομητής. Η υποδοχή αυτή κανονικά απευθύνεται σε ένα μόνο σύστημα κρυπτογράφησης. Πλέον όμως οι περισσότεροι δέκτες της ελληνικής αγοράς διαθέτει θύρα UCAS η οποία μπορεί να δεχθεί κάρτες από διαφορετικά συστήματα πρόσβασης, ενώ πολλοί διαθέτουν και δυο υποδοχές UCAS. Το μειονέκτημα του UCAS ότι είναι ανεπίσημο και παράνομο, έχει το αποτέλεσμα να μην παρέχει εγγύηση για το ποια κάρτα είναι συμβατή, όπως και για μελλοντική συμβατότητα με νέες κάρτες του ίδιου παροχές.

Όπως διαπιστώσατε οι δορυφορικοί δέκτες προσφέρουν σήμερα σημαντικές δυνατότητες διασύνδεσης με τις οπτικοακουστικές μας συσκευές αλλά και με τον υπολογιστή μας. Μελετώντας τη χρησιμότητα της κάθε υποδοχής σύνδεσης, εσείς θα κρίνετε κατά πόσο σας είναι απαραίτητοι η όχι, έχοντας όμως κατά νου ότι τα παραπάνω καλούδια δεν μπορούν να προστεθούν εκ των υστέρων. Για να θεωρηθεί βέβαια ένας δέκτης ποιοτικός, θα πρέπει επί πλέον να έχει και πολύ καλή λογισμική υποστήριξη, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης. Η τελική ποιότητα εικόνας και ήχου, η ευαισθησία του tuner, και άλλες ιδιότητες. Μην επιλέξετε έναν δέκτη με βάση μόνο τις διασυνδετικές του ικανότητες αλλά ελέγξτε τον συνολικά, σαν συσκευή.

ΥΠ.ΕΣ.: ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Προσπάθεια να ενισχύσει τα οικονομικά των δήμων σε συνέχεια της δημοτικής φορολογικής ενημερότητας* κάνει το υπουργείο Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό, με ..........

τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δίνονται κίνητρα στους οφειλέτες των δήμων να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

- Με τη ρύθμιση δεν θα μηδενίζονται, όπως γινόταν στο παρελθόν, τα χρέη αλλά παρέχονται εκπτώσεις σε όσους οφειλέτες εξοφλούν τοις μετρητοίς και διακανονισμός (δόσεις) στους υπόλοιπους

- Η ρύθμιση δεν θα αφορά τους κακοπληρωτές των δήμων, δηλαδή, όσους έχουν «βεβαρημένο» ιστορικό με μεγάλα χρέη τα οποία δεν έχουν εξοφλήσει στο παρελθόν.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να «αιμοδοτήσει» τους δήμους όλους της χώρας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και να τους δώσει κίνητρα να γεμίσουν τα ταμεία τους με τα οφειλόμενα του παρελθόντος.

Αftodioikisi.gr

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 11 Μαϊου και ώρα 7μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας με 28 θέματα προς συζήτηση.
Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας

Αναλυτικά τα θέματα είναι:


1. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για τη συγκρότηση Επιτροπών Κατάρτισης των Μητρώων Αρρένων του Δήμου Τριφυλίας έτους 2011 όλων των Δ.Ε. του Δήμου.

2. Ένσταση της Κ/Ξ ΑΑΓΗΣ κατά του 1ου ΑΠΕ του ΠΚΤΜΝΕ και της 1ης ΣΣΕ του έργου "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ"
3. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ"
4. Αιτήσεις Στασινόπουλου Χρήστου, Μαστοράκη Βασιλικής, Μπουγά Αθηνάς, Αυρηλιώνη Γεωργίου, Χαγιά Κων/νου, Θεοδωρόπουλου Δημητρίου, Πουλοπούλου Ζωής, Σταθόπουλου Αθανασίου, Ζόμπολα Ευάγγελου, Γκόνη Γεωργίου, για μείωση χρέωσης κατανάλωσης νερού στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων.

5. Έγκριση δαπάνης συμμετοχής του Δήμου στις εκδηλώσεις «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» έτους 2011
6. Έγκριση της αριθ. 32/2011 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δ. Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας.
7. Έγκριση της αριθ. 38/2011 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δ. Τριφυλίας με θέμα «Επιβολή και Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών Τοπικών Κοινοτήτων Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος.
8. Έγκριση της αριθ. 40/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δ.Τριφυλίας με θέμα «Συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στη δαπάνη επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού».
9. Έγκριση δαπάνης για διεξαγωγή ποδηλατικού αγώνα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
10. Διαγραφή της MUELLER MARGIT – ISABELLE από τους καταλόγους ΤΑΠ λόγω διπλοεγγραφής της.
11. Έγκριση της αριθ. 9/2011 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Φιλιατρών με θέμα «Επί αιτήματος Ιππικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων «Ο ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ», για ανανέωση παραχώρησης Δημοτικού (ξηρού) γηπέδου Φιλιατρών.
12. Έγκριση της αριθ. 10/2011 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Φιλιατρών με θέμα «Επί αιτήματος Συλλόγου Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς "Ο ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑΣ" για ανανέωση παραχώρησης χώρου στο κτίριο του 4ου Δημ. Σχολείου Φιλιατρών.
13. Οριστική παραλαβή Μελέτης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του έργου «Ανάπλαση – Εξωραϊσμός Αποθήκης 186».
14. Οριστική παραλαβή Ειδικών αρχιτεκτονικών μελετών φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου των έργων πρασίνου του έργου «Ανάπλαση – Εξωραϊσμός Αποθήκης 186».
15. Οριστική παραλαβή Αρχιτεκτονικής Μελέτης του έργου «Ανάπλαση – εξωραϊσμός Αποθήκης 186».
16. Οριστική παραλαβή Μελέτης σκοπιμότητας του έργου «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης.
17. Αίτηση της Κοιν/ξίας Κων/να Παναγοπούλου – Βασίλειος Παναγόπουλος για χορήγηση παράτασης εργασιών του έργου «Διαμόρφωση δημοτικών παρόδων Δήμου Φιλιατρών» κατά τρεις μήνες.
18. Παραχώρηση χρήσης οικοπέδου στην Ο.Σ.Κ. Α.Ε. για ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου Δ.Κ. Γαργαλιάνων.
19. Έγκριση της αριθ. 7/2011 απόφασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας με θέμα «Ψήφιση προϋπολογισμού έτους 2011».
20.Αίτηση Δράκου Ηλία για τη διαγραφή του από τον κατάλογο Τ.Α.Π. Δημ. Κοιν. Κυπαρισσίας έτους 2010, λόγω πληρωμής του τέλους με βεβαιωτικό σημείωμα.
21. Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή αναθέσεως μικροεργολαβειών κλπ. του Δασαρχείου Κυπαρισσίας.
22. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Αντικατάσταση ρειθροκρασπέδων στην περιοχή παραλίας Δήμου Κυπαρισσίας».
23. Απόδοση λογ/σμου υπαλλήλου Δήμου Τριφυλίας Φράγκου Μαρίας του 1ο Εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη των αναγκών αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας.
24. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου « Τσιμεντόστρωση οδών δημοτικών διαμερισμάτων» Δήμου Κυπαρισσίας.
25. Τροποποίηση αριθ. 5/2011 απόφασης Δ.Σ. για την αντικατάσταση υπαλλήλου από μέλος της Επιτροπής Προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ
26. Διαχείριση κατανομής 50% της δόσης του 2011 συνολικού ποσού 349.997,03 ευρώ.
27. Αίτηση Συλλόγου Πλατανιτών «Περί δωρεάς του έργου "Ανάπλαση Πλατείας Πλατανίων"
28. 4η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Ανάπλαση πηγής Αι Λαγούδι" Δήμου Κυπαρισσίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Πάντα πρώτη και στην τεχνολογία η τηλεόραση BEST τώρα ψηφιακά (digital) και στην Μεσσηνία

Άρχισε η ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση και στην Μεσσηνία

Από σήμερα άρχισε δοκιμαστικά η εκπομπή της τηλεόρασης BEST και ψηφιακά από το Όρος «Λυκόδημος» και ως εκ τούτου όσοι έχουν τις κεραίες τους στραμμένες σε αυτό το βουνό και έχουν ψηφιακή τηλεόραση η αποκωδικοποιητή MPEC2 η MPEC4 θα μπορούν να απολαμβάνουν πολύ ποιό καλή εικόνα και ήχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το BEST είναι το πρώτο ............

τηλεοπτικό κανάλι που εκπέμπει αυτήν την στιγμή ψηφιακά στην Μεσσηνία κάτι που είδη έχει κάνει και εκπέμπει και στην Αχαΐα εδώ αρκετό καιρό πριν.

Η εκπομπή γίνετε όπως και στην Αχαΐα από το κανάλι 53 που αρκεί κάποιος που έχει τηλεόραση digital η HD να κάνει αυτόματη αναζήτηση στην λειτουργία λήψης digital και θα μας λάβει αμέσως βλέποντας και την διαφορά με ότι βλέπει μέχρι σήμερα.

best Tv

ΣΧΟΛΙΟ
Αξίζει να πούμε συγχαρητήρια στο Best για την ψηφιακή του εκπομπή και στην Μεσσηνία και να τους υπενθυμίσουμε ότι όλη η Μεσσηνία δεν κάνει λήψη μόνο από Λυκόδημο.