Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Σε διαθεσιμότητα τέσσερις αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους που εμφανίζονται σε βίντεο να βιαιοπραγούν σε βάρος διαδηλωτή στην πορεία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, .........

τα στοιχεία του πολίτη, ο οποίος υπέστη τη βάναυση συμπεριφορά από τους αστυνομικούς δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ούτε ο ίδιος έχει προβεί σε καταγγελία του περιστατικού στις Αρχές.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ζητήσει απόδοση ευθυνών, λέγοντας ότι δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

ΣΚΑΪ

Η Πελοπόννησος «πρωταγωνίστρια» στο κανάλι SBS ONE

Η Πελοπόννησος θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας νέας σειράς που θα προβληθεί στο κανάλι SBS ONE με σημείο αναφοράς τη μαγειρική της περιοχής, αλλά και τους ανθρώπους και τα αξιοθέατά της.

Η σειρά ονομάζεται «Lyndey and Βlair’s Taste of Greece» και δημιουργοί της είναι η βραβευμένη για την ενασχόλησή της με την γαστρονομία Lyndey Milan και ο γιος της Blair Milan, που αποβίωσε πρόσφατα σε ηλικία μόλις 29 ετών, από οξεία λευχαιμία μυελού των οστών.

Η προβολή των επεισοδίων αποτελεί ......

και απότιση φόρου τιμής στον νέο ηθοποιό που χάθηκε τόσο πρόωρα.
Μητέρα και γιος είχαν ταξιδέψει πέρυσι στην Πελοπόννησο, με τη συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου.

Πρώτο Θέμα

Ανακοίνωση λειτουργίας παιδικών κατασκηνώσεων για παιδιά Αγροτών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011

Ανακοινώνεται στους συναδέλφους και στους αγρότες, ότι η διαμονή των παιδιών τους στην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που βρίσκεται στο Σούνιο Αττικής, θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, εκτός των εξόδων των εισιτηρίων μετακίνησης, από τον τόπο διαμονής των μέχρι την Αθήνα που θα βαρύνουν τους κατασκηνωτές.

Οι υπηρεσίες στις οποίες θα ...........

υποβάλλονται οι αιτήσεις θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να γίνεται ο σχετικός έλεγχος.

Η Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων στην συνεδρίαση της 13 - 4 - 2011 αποφάσισε να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις με τους πιο κάτω όρους και προϋποθέσεις.

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου, καθώς και αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς και μόνο εφόσον αυτά:

1) Είναι ηλικίας 7 έως 15 χρόνων, βεβαιούμενης με πιστοποιητικό γέννησης, δηλ. παιδιά που γεννήθηκαν από το 1996 μέχρι και το 2004.

Αιτήσεις χωρίς πιστοποιητικό γέννησης θα απορρίπτονται.

2) Δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης, όπως είναι π.χ. κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ.

Το γεγονός αυτό θα αποδεικνύεται από σχετική γνωμάτευση ιατρού.

Επιπλέον, για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων κ.λπ.) θα χρειασθεί και μία βεβαίωση από την Κοινότητα, τον Συνεταιρισμό, τον αγροτικό ή δασικό κ.λπ. σύλλογο που ανήκουν οι γονείς, ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες (κτηνοτρόφοι, δασεργάτες κ.λπ).

Υπόδειγμα της αίτησης που πρέπει να συμπληρωθεί, καθώς και κάθε άλλο σχετικό έντυπο που θα την συνοδεύει, υπάρχουν στο τέλος της παρούσας.

Β. ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην κατασκήνωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Τούτο θα παραδίδεται στον αρχηγό της κατασκήνωσης από το παιδί, θα φυλάσσεται από αυτόν, με ευθύνη του, και θα επιστρέφεται στο παιδί κατά την αναχώρησή του στο τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου.

Γ. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ - ΗΛΙΚΙΕΣ

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τρεις. Για την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση των προγραμμάτων (πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών κ.λπ.) με τα οποία απασχολούνται τα παιδιά στις κατασκηνωτικές περιόδους και τη διαμονή τους μέσα σε ένα πιο ομοιογενές, από πλευράς ενδιαφερόντων, περιβάλλον, αποφασίστηκε η παρακάτω ομαδοποίηση των ηλικιών.

Παιδιά ηλικίας από 7 μέχρι 12 χρόνων (μαθητές Δημοτικού) θα λάβουν μέρος στις δύο (2) πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους, οι οποίες θα είναι μικτές. Στην τρίτη περίοδο θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 13 μέχρι 15 χρονών (μαθητές Γυμνασίου) αγόρια-κορίτσια.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:

1) Από 4 Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου (ηλικίας 7 – 12 χρόνων αγόρια-κορίτσια)

2) Από 22 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου (ηλικίας 7 – 12 χρόνων αγόρια-κορίτσια)

3) Από 8 Αυγούστου μέχρι 26 Αυγούστου (ηλικίας 13 – 15 χρόνων αγόρια-κορίτσια)

Επισημαίνεται, ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα όρια της ηλικίας.

Μετά το τέλος και της τελευταίας περιόδου θα λειτουργήσει η περίοδος των οικογενειών από 29 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου με την παραχώρηση μόνο των εγκαταστάσεων για φιλοξενία χωρίς καμία επιβάρυνση, εφόσον θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου θα απασχοληθούν επίσης Ομαδάρχες, παλαιά στελέχη των κατασκηνώσεων, παιδιά υπαλλήλων ή αγροτών και Κοινοτάρχες πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Πανεπιστημιακών Σχολών ή Γυμναστικής Ακαδημίας ή άλλων σχολών καθώς και άτομα που έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή Στελεχών Κατασκηνώσεων ή παλαιοί κατασκηνωτές που έχουν διακριθεί για τις ικανότητές τους, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού Λειτουργίας των Κατασκηνώσεων, ηλικίας για μεν τους Ομαδάρχες 16 – 18 ετών, για δε τους Κοινοτάρχες19 – 24 ετών.

Για την επιλογή ομαδαρχών – κοινοταρχών, απαιτείται αίτηση των ενδιαφερομένων, όπως στο συνημμένο υπόδειγμα, συνοδευόμενη από πιστοποιητικό γέννησης ή επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας καθώς και ιατρική γνωμάτευση Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας ή Ιδιωτικού Διαγνωστικού Κέντρου, ότι δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια ή κάποιο άλλο αίτιο που θα εμποδίζει την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης.

Σημειώνεται ότι για την ψυχική ασθένεια αρκεί και η γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού.

Για όλες τις περιόδους, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις ομαδαρχών – κοινοταρχών από κορίτσια και αγόρια και η επιλογή θα γίνεται από την Κ.Ε.Κ. ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.

Οι αιτήσεις των ανωτέρω, που κατοικούν εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής, θα κατατίθενται μόνο στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες.

Η μεταφορά των κατασκηνωτών και στελεχών γίνεται με μέριμνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με πούλμαν που μισθώνονται από αυτό, μόνο από το Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου (Αχαρνών 2- Αθήνα) μέχρι την κατασκήνωση στο Σούνιο και επιστροφή τους στο Υπουργείο.

Η εκκίνηση των πούλμαν θα γίνεται ώρα 7.00 π.μ., την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου.

Δ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΛΟΓΗ

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους(κατασκηνωτές και στελέχη) μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά ως εξής:

1) Οι αγρότες και οι υπάλληλοι των περιφερειακών μονάδων, στις πλησιέστερες υπηρεσίες του αγροτικού τομέα (Περιφέρεια – Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων) του τόπου που κατοικούν. Οι υπηρεσίες που θα δεχθούν τις αιτήσεις θα φροντίσουν για τον έλεγχο και την αποστολή τους 30 ημέρες πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, στο Γραφείο Κατασκηνώσεων του Υπουργείου (Μενάνδρου 22, Γραφ. 213) π.χ. οι αιτήσεις της 1ης περιόδου θα φθάσουν στο ανωτέρω Γραφείο το αργότερο μέχρι την 6/6/2011.

Αιτήσεις που θα φθάσουν αργότερα θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και δεν θα γίνουν δεκτές.

2) Οι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και αγρότες που κατοικούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις απευθείας στο Γραφείο Κατασκηνώσεων (Μενάνδρου 22 – 2ος όροφος - Γραφείο 213 ), επίσης 30 ημέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν την δυναμικότητα της κατασκήνωσης θα γίνεται επιλογή με κλήρωση.

Προς αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων πρέπει να αποφεύγεται η αποστολή αιτήσεων και δικαιολογητικών με ΦΑΞ.

Στα συνημμένα υπάρχει υπόδειγμα αιτήσεων συμμετοχής κατασκηνωτών και στελεχών, καθώς και λοιπά έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν και σταλούν μαζί με την αίτηση.

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι υπάλληλοι και οι αγρότες της περιοχής τους.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα ανακοίνωση και τα υποδείγματα των αιτήσεων θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας www.minagric.gr και η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) της Κ.Ε.Κ. με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε είναι me22u039@minagric.gr

Απόρριψη προσφυγής της Vodafone για το θέμα των υποκλοπών

Απερρίφθη από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η προσφυγή που είχε καταθέσει η Vodafone κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, το 16-ο τμήμα του .........

Εφετείου, με την υπ΄ αριθμ. 1237/2011 απόφασή του, έκανε πλήρως δεκτές τις θέσεις της ΕΕΤΤ, απορρίπτοντας, παράλληλα, την προσφυγή της Vodafone κατά της ΕΕΤΤ, με την οποία ζητούσε την ακύρωση του προστίμου των 19,2 εκατ. ευρώ που έχει επιβάλει στην εταιρεία η Ανεξάρτητη Αρχή, για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, στο πλαίσιο έρευνας για την «υπόθεση των υποκλοπών».

Από την πλευρά της Vodafone, δεν εκδόθηκε καμία απολύτως ανακοίνωση, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή της και θα προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ΣτΕ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ
Βάλτε τα λαμόγια να πληρώσουν. Και να τα πληρώσουν και με προσαυξημένο τόκο. Ολόκληρο σκάνδαλο δημιούργησαν και θέλουν να την βγάλουν καθαρή;
Ευτυχώς υπάρχουν λίγοι έντιμοι δικαστές.

Χτυπήματα από γκλομπ στην πλάτη του 31χρονου Γιάννη Καυκά «βλέπει» ο ιατροδικαστής

Στην εντατική παραμένει ο Γιάννης Καυκάς, ο διαδηλωτής που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΜΑΤ στην γενική απεργία της 11ης Μαϊου και νοσηλεύεται για τέταρτη μέρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Κρατικού της Νίκαιας. Η κατάστασή του παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος, ενώ η διαπίστωση του ιατροδικαστή που εξέτασε τον 31χρονο, ενισχύει το ενδεχόμενο ενδεχόμενο τα δύο παρολίγο δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι του διαδηλωτή να προήλθαν από αστυνομικό χέρι.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν .........

για την κατάσταση της υγείας του διαδηλωτή, μέχρι στιγμής έχουν αποφευχθεί αξιόλογες επιπλοκές. Παραμένει ωστόσο διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό, ενώ σήμερα θα διενεργηθεί νέα αξονική τομογραφία και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικές με τη συνέχιση της θεραπείας.

Η τελευταία αξονική τομογραφία που έγινε στον 31χρονο, έδειξε ένα ήπιο μετατραυματικό εγκεφαλικό οίδημα και παρουσία λίγων νέων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος.

Χτυπήματα από γκλομπ στην πλάτη του Γ. Καυκά «βλέπει» ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 31χρονο διαδηλωτή, διαπίστωσε δύο ισχυρά χτυπήματα από αμβλύ όργανο στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν το υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Εκτός όμως από τα δύο αυτά χτυπήματα στο κεφάλι, διαπίστωσε επίσης ότι ο τραυματίας φέρει αρκετά χτυπήματα στην πλάτη τα οποία είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι προήλθαν από αστυνομικό γκλομπ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Καυκάς είχε χάσει τελικά τη ζωή του, έκανε λόγο, εχθές, για στημένη φημολογία και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.TVXS

Πέτρος Τατούλης Στο επίκεντρο οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη ανοιχτή συζήτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και των αντιπεριφερειαρχών κας Τζανετέα, κας Νικολάκου, κ. Παπαφωτίου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλου με επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι .....

η Περιφέρεια, σε αντίθεση με τις πρακτικές του παρελθόντος, θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των επενδυτών να υλοποιήσουν εγκεκριμένα σχέδια, καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες της.
Ο κ. Τατούλης τοποθέτησε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις επενδύσεις στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις αξιολόγησε ως βασικά εργαλεία περιφερειακής ανάπτυξης, όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Η εν λόγω συνάντηση είχε σκοπό να αναδείξει τη χρησιμότητα της λογικής αυτής και συνάμα να εξετάσει το ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί έναυσμα και μόχλευση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στον τομέα της ενέργειας. Δήλωσε δε ότι παραμένει ένθερμος υποστηρικτής ανάπτυξης των ΑΠΕ, γιατί δημιουργούνται συνθήκες ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και σπάει το μονοπώλιο της ενέργειας, με άμεσο αντίκτυπο στη μείωση των τιμών.

Αφού επεσήμανε πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η αλλαγή στον ΔΕΣΜΗΕ, απεύθυνε έκκληση για ορθολογιστική διαχείριση του τέλους για τις ΑΠΕ, γεγονός που θα προσφέρει αυξημένες δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των σχετικών επενδύσεων. Η λειτουργία των ΑΠΕ προσφέρει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την οικονομία στα καύσιμα, την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Κάλεσε, ωστόσο, τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες και να αντιμετωπίσουν προσεκτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις εγκαταστάσεις τους, όπως η αισθητική επέμβαση στο περιβάλλον.

Οι εταιρείες και οι φορείς που παραβρέθηκαν, αφού εξέφρασαν τη βαθιά ικανοποίηση και έκπληξή τους για τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια να συζητηθεί για πρώτη φορά σε αποκεντρωμένο επίπεδο το θέμα της ενέργειας, εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ δήλωσαν και την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά με την Περιφέρεια πάνω στο μείζον ζήτημα της ενέργειας.
Ο κ. Τατούλης συνέχισε καλώντας τους θεσμικούς φορείς, με αρμοδιότητα πάνω στα ζητήματα της ενέργειας, να εργαστούν για τη λύση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις, και όχι μόνο, όπως τη διανομή της ενέργειας. Αναφερόμενος και σε άλλα προβλήματα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ευθύνη τήρησης όλων των νόμων και των ντιρεκτίβων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αειφορίας.

Μεγαλόπολη
Για τη Μεγαλόπολη, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ήταν και θα παραμείνει σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Πελοπόννησο, καθώς ο λιγνίτης αποτελεί εθνικό ενεργειακό προϊόν, ενώ η λειτουργία της 5ης μονάδας με φυσικό αέριο θα μειώσει σημαντικά τους ρύπους.
Απόφαση της Περιφέρειας είναι ο ανοιχτός διάλογος με πολίτες, θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις για να σχηματιστούν καθαρές απόψεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ξεκινήσει ρεαλιστικά ο διάλογος πάνω στο ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της χώρας. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μοναδικό θέμα «Ενεργειακό Μέλλον στην Πελοπόννησο».

Επενδύσεις
Ο περιφερειάρχης, τέλος, ανέφερε ότι το βασικό στοίχημα της Περιφέρειας είναι να αλλάξει το σκηνικό στην Πελοπόννησο με επενδύσεις έτοιμες να υλοποιηθούν, με σεβασμό πάντοτε στις ευαισθησίες όλων των πολιτών, ακόμα και ακραίες. Με τον τρόπο αυτό και τις πρωτοβουλίες που θα συνεχίσει να εφαρμόζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα καταστεί πιλότος για τη δρομολόγηση των εξελίξεων στο θέμα της ενέργειας και της περιφερειακής ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.

Θάρρος

Τριφυλία. Σύσκεψη στην Εισαγγελία για το παράνομο κάμπινγκ

Τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων και την επιβολή των ποινών του νόμου συναποφάσισαν σε σύσκεψη χθες το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας, ο Δήμος Τριφυλίας, αρχές και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Η σύσκεψη διεξήχθη μετά από ..........

πρωτοβουλία του δημάρχου Κώστα Κόλλια και σε αυτή συμμετείχαν, εκτός από το δήμαρχο, η εισαγγελέας Κυπαρισσίας, ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας, ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιάννης Φιλντίσης.

Όπως είπε στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, «συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα του συντονισμού των ενεργειών για την αντιμετώπιση του παράνομου κάμπινγκ. Αποφασίστηκε να γίνει μια προληπτική διαδικασία. Να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες, να τυπωθεί και να διανεμηθεί φυλλάδιο στο οποίο θα αναφέρεται πως απαγορεύεται το παράνομο κάμπινγκ, ενώ θα αναφέρονται και οι ποινές που προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες. Στη συνέχεια θα γίνονται διαρκείς έλεγχοι και επιβολή ποινικών και οικονομικών κυρώσεων».

Θάρρος

Τσακώνα - Παραδείσια. Δεδομένη η καθυστέρηση

Δεδομένη είναι η καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Τσακώνα – Παραδείσια, αν και χθες ο διευθυντής ΕΥΔΕ Ιωάννης Καρνέσης δε θέλησε να την προσδιορίσει με ακρίβεια. Πάντως, εξέφρασε με σιγουριά ότι τέτοιο καιρό του χρόνου ο δρόμος θα έχει παραδοθεί στο σύνολό του.

Σε ό,τι αφορά τον περιμετρικό, ......

μέσα στο 2012 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα μέχρι τον κόμβο του Καρέλια, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα επανακατατεθεί το ποσό των 9 εκατ. ευρώ των αποζημιώσεων.

Αυτοκινητόδρομος

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου έως την Τσακώνα, ο κ. Καρνέσης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχει τελειώσει».

Για τον κίνδυνο να υπάρξουν προβλήματα στις υποχρεώσεις του Δημοσίου από την καθυστέρηση του έργου στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, ο κ. Καρνέσης παρατήρησε: «Υπάρχει κίνδυνος, όμως, εκεί μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, το οποίο θεωρώ μια πολύ μεγάλη επιτυχία, εξασφαλίζεται πια το ορατό τέλος του έργου. Φαίνεται πια ότι το έργο θα τελειώσει σε ένα πολύ ορατό μέλλον. Αν θα είναι στο τέλος του 2011 ή στις αρχές του 2012, είναι κάτι που θα δούμε με μεγάλη επιμέλεια, ώστε, όταν θα το δώσουμε σε κυκλοφορία, να είναι πλήρως ασφαλές γι’ αυτούς που θα κυκλοφορούν στο έργο. Την καθυστέρηση που θα υπάρξει δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε. Το έργο έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του και αυτό που μένει, είναι να προχωρήσουν όλες οι εργασίες και να ολοκληρωθεί η κατασκευή στη γέφυρα Τ4. Το έργο μέχρι τη γέφυρα και μετά τη γέφυρα θα ολοκληρωθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά, το πρόβλημά μας είναι πότε θα γίνει η κατασκευή της γέφυρας, η οποία είναι μια πολύ ειδική κατασκευή. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση».

Περιμετρικός

Σε ό,τι αφορά τον περιμετρικό, ο διευθυντής της ΕΥΔΕ σημείωσε ότι για τον μισό θα επανακατατεθούν μέσα στο Μάιο τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είναι η αποζημίωση μέχρι τον κόμβο του Καρέλια: «Άρα αυτό το κομμάτι μέσα στο 2012 θα ολοκληρωθεί. Για το τμήμα μετά τον Καρέλια, υπάρχει μια μάχη μπροστά μας, στις 5 Δεκεμβρίου. Είναι η ημέρα που θα εκδικασθούν οι εφέσεις του ελληνικού Δημοσίου. Ευελπιστούμε στο αποτέλεσμα των αποφάσεων αυτών. Θα είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι μέχρι τότε και με εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, ώστε να αποδείξουμε ότι πρέπει οι τιμές να μειωθούν και να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα του Έλληνα φορολογουμένου. Θα έχουμε τα στοιχεία μέχρι τότε για να πείσουμε το Εφετείο ότι πρέπει οι τιμές να εξορθολογισθούν, προκειμένου να κατασκευασθεί ο δρόμος. Σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και την πρωτόδικη απόφαση, όμως πιστεύουμε ότι στο Εφετείο έχουμε τα στοιχεία για να πείσουμε ότι οι τιμές πρέπει να μειωθούν».

Θάρρος

Φιλιατρινό φράγμα Στις 15 Ιουνίου το δικαστήριο για τις αποζημιώσεις

Κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας οι αγωγές όσον αφορά στον ορισμό προσωρινής τιμής μονάδας για την περιοχή που θα κατασκευασθεί το Φιλιατρινό φράγμα. Σε δηλώσεις του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ανακοίνωσε ότι ορίσθηκε δικάσιμος στις 15 Ιουνίου.

«Έτσι μια μεγάλη .........

καθυστέρηση που υπήρχε σε αυτόν τον τομέα, ξεπεράσθηκε. Παράλληλα ρυθμίσθηκε και επίκειται η καταβολή των αποζημιώσεων για την ηρτημένη εσοδεία, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί πίνακες» συμπλήρωσε.

Θάρρος

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ..ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Η τραγωδία της οικογένειας του άτυχου Μανώλη Κανταρή που έπεσε νεκρός από τις πισώπλατες μαχαιριές τριών αγνώστων, είναι ανείπωτη και τα αναπάντητα ερωτηματικά πολλά.

Για μία....κάμερα ένας νέος άνθρωπος, ένας ενεργός πολίτης, ένας οικογενειάρχης πάνω στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής του, εξαιτίας της τυφλής βίας και του τρόμου που πλέον έφτασε στις πόρτες των σπιτιών μας, έχασε ανεξήγητα τη ζωή του,.
Η Πολιτεία, παρακολουθεί τη .........

ζωή μας να γίνεται κόλαση , από την αύξηση της εγκληματικότητας , χωρίς σχέδιο για να ξεφύγουμε από την προδιαγεγραμμένη πλέον πορεία της αποσύνθεσης της Ελληνικής κοινωνίας και χωρίς συγχρόνως, να συγκινείται κανείς!

Έστω ως ένδειξη ευαισθησίας και αντίληψης του αδιεξόδου που υπάρχει πλέον στην άλλοτε ασφαλή και φιλόξενη Ελλάδα, θα περιμέναμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κάποια αντίδραση, κάποια ντροπή τέλος πάντων, για το ότι αδυνατεί να προστατεύσει τους φιλήσυχους Έλληνες πολίτες!
Αλλά δυστυχώς , για μία ακόμη φορά τίποτα!
Τελικά η θέληση για παραμονή στην εξουσία υπερνικά τα πάντα ! Ούτε οι κατακραυγές των Ελλήνων για τον εφιάλτη που ζουν, ούτε ο πόνος και η οδύνη των οικογενειών που θρηνούν τους αδικοχαμένους τους, επηρεάζουν τους κυβερνώντες, ούτε τίποτα!
Με αυτό που είπε κατά την ομιλία του στο Ζάππειο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς "ότι το παιδί του άτυχου Μανώλη Κανταρή δεν θα γιορτάσει ποτέ στη ζωή του τα γενέθλιά του” , συνόψισε σε λίγες λέξεις την τραγικότητα τέτοιων συμβάντων, που δυστυχώς είναι η καθημερινότητα στη ζωή μας πλέον!

Περιμένουμε λοιπόν ή μάλλον, απαιτούμε από την Πολιτεία, να κάνει επιτέλους το καθήκον της. Φυσικά δεν είναι λύση το να ρίξουμε το βάρος των ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από αντίξοοες συνθήκες , ελλείψεις και δυσκολίες, προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες. Αν δεν αναληφθούν Κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε ζητήματα όπως π.χ. της λαθρομετανάστευσης, της διεύρυνσης της φτώχειας και της ανέχειας, της ένταξης των περιθωριακών ατόμων στο κοινωνικό σύνολο, της εφαρμογής επιτέλους κάποιας στοιχειώδους πολιτικής για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των αθιγγάνων , για την εξάλειψη των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων ,όπως μεταφερόμενους επαίτες κ.α. , δεν θα κατορθώσουμε απολύτως τίποτα.

Αυτή η Χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές κ. Παπανδρέου , και όχι από απλά και παροδικά μέτρα καταστολής!

Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου
Μέλος Τομέα Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας
Μέλος Τομέα Ενημέρωσης και ΜΜΕ ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας

Κηδεία Μεγαλοτσιγγάνας... Δεν υπάρχει λέμε.....!!!!!!!!!

Θα θελα να ήξερα ΤΙ συμπεράσματα θα βγάλουν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος από "τα κτερίσματα";;;;;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΣΙΓΓΑΝΑΣ

Λεπτομέρειες που σκοτώνουν : το 15λιτρο chivas το DVD & η plasma TV!!! + τα τηλεκοντρόλ.....Μήνυμα αναγνώστη. Γιατί σβήσατε δημοσιεύσεις σας;

Καλημέρα αγαπητό Φιλιατρά News
Στις 12 Μαΐου είχατε πολλά θέματα βάλει τα οποία σβήσατε. Γιατί;

Αναγνώστης

Η Απάντηση μας

Αγαπητέ φίλε δεν τα σβήσαμε. Υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με την πλατφόρμα Google και σβήστηκαν κάποιες δημοσιεύσεις μας. Αυτό δεν έγινε μόνο σε εμάς. Έγινε παντού.
Η ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News δεν έχει καμία ευθύνη γι αυτό.

Η Μπέσσυ Πλέτσα για το ΤΕΙ Καλαμάτας

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση του Πασοκ παρουσιάζεται να βρίσκεται σε αιθαλομίχλη. Στους νέους πειραματισμούς της υπουργού Παιδείας κ,Αννας Διαμαντοπουλου βρίσκονται και δυο σημαντικά τμήματα των ΤΕΙ Καλαμάτας .Αγνοώντας την πραγματικότητα , κάνοντας χρήση ψευδών στοιχείων και εφαρμόζοντας Καλλικρατικές αντιλήψεις παρ’ολες τις δεσμεύσεις ότι δεν θα υπήρχε Καλλικράτης στην παιδεία η κυρία Διαμαντοπούλου δίνει ακόμα ένα χτύπημα στη χειμάζουσα Ελληνική παιδεία είναι απορίας άξιο που βρίσκει τόσο θράσος ώστε να επιτίθεται σε τμήματα και να τα διαλύει όταν αυτά είναι μοναδικά στην Πανεπιστημιακή Τεχνολογική εκπαίδευση για όλη την Πελοπόννησο .

Από την ανακοίνωση της ..........

γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΤΕΙ διαβάζουμε σαφώς την καταγγελία ότι στην περίπτωση των τμημάτων της Καλαμάτας προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η υπουργός Παιδείας έκανε χρήση χωρίς δισταγμό ψευδών στοιχείων.

Έκπληκτος ο Ελληνικός λαός και οι κάτοικοι του νομού Μεσσηνίας παρακολουθούν την κυβέρνηση του Πασοκ σε αυτήν την χωρίς τέλος κατρακύλα .Πιστεύω προσωπικά ότι σήμερα κιόλας πρέπει οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις ασχέτως κομματικής σημαίας να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να σταματήσουμε αυτό το ανοσιούργημα κατά της Παιδείας και της Μεσσηνίας .Θα πρέπει επιτέλους οι τοπικοί βουλευτές ,οι υπουργοί του Πασοκ και τα στελέχη να σηκώσουν μαζί με όλους εμάς τα μέλη και τα στελέχη των άλλων παρατάξεων τη σημαία που γράφει ΠΡΟΟΔΟΣ και ΠΡΟΚΟΠΗ στη Μεσσηνία .Καλώ όλους τους φορείς ,τους κατοίκους ,τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας σε έναν αγώνα για να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της λαθεμένης επιλογής της υπουργού Παιδείας για το κλείσιμο των δυο τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Μπέσσυ Πλέτσα
Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας

Σταθερή και Ελεγχόμενη η κατάσταση του 31χρονου Γιάννη Καφκά από του Γαργαλιάνους

«Σταθερή και ελεγχόμενη» χαρακτηρίζουν οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Πειραιώς (Νοσοκομείου Νίκαιας) την κατάσταση της υγείας του 31χρονου διαδηλωτή Γιάννη Καφκά από τους Γαργαλιάνους ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ την Τετάρτη το απόγευμα.
Σημειώνουμε ότι ο Γιάννης Καφκάς είναι ανιψιός του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας κ. Γιάννη Καλκαβούρα.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό .........

ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του παραμένει «σταθερή και ελεγχόμενη». «Παραμένει διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό. Ως τώρα δεν έχουν εμφανισθεί αξιόλογες επιπλοκές. Νέα αξονική τομογραφία θα διενεργηθεί αύριο και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για τη συνέχεια της θεραπείας» αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος.

Οι γιατροί δηλώνουν ότι θα χρειαστούν μέχρι τέσσερα 24ωρα προκειμένου να μιλήσουν με σιγουριά για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου.

Το Ιατρικό ανακοινωθένΜαρτυρία σοκ στο Διαδίκτυο

Μία περιγραφή για τον τραυματισμό του 31χρονου που έρχεται στο φως μέσω του Διαδικτύου προκαλεί σοκ. Σύμφωνα με επιστολή που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μία γυναίκα, ενώ έτρεχε μαζί με άλλους για να αποφύγει τα χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ, είδε τον 31χρονο με ματωμένο κεφάλι να παραπαίει. Τον έπιασε από το χέρι και τον βοήθησε να φτάσει μέχρι τη Σταδίου που εκείνη την ώρα η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί, προκειμένου να τον παραλάβει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε τελικά στο νοσοκομείο ενώ βρισκόταν ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Της είπε ότι τον λένε Γιάννη και ήταν με το πανό του πάρκου Κύπρου και Πατησίων.
-Πονάς; τον ρώτησε
-Ναι πολύ, με πονάει και το αφτί μου, τρέχει αίμα.
Τότε ο νεαρός άρχισε να χλομιάζει και μαζί με άλλους διαδηλωτές προσπάθησαν να τον κρατήσουν ξύπνιο και με το ζόρι τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο που περνούσε.

Mε πληροφορίες από την Real.gr
H Φωτό του Γιάννη Καφκά είναι από το Γαργαλιάνοι News


Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας

Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να θυμίζει η περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, ένα 24ωρο μετά τις αιματηρές επιθέσεις ακροδεξιών σε βάρος μεταναστών, με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου πατέρα από ληστές, στην οδό Ηπείρου.

Την Παρασκευή κάτοικοι, ........

αλλά και ορισμένοι ακροδεξιοί, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες και να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του 44χρονου.

Η συγκέντρωση, υπό την επίβλεψη αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα -αντίθετα με όσα διαδραματίστηκαν λίγες ώρες νωρίτερα, όταν από τις επιθέσεις ακροδεξιών δεκάδες μετανάστες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστική του σκηνικού βίας που υπήρξε στο κέντρο της Αθήνας είναι η φωτογραφία της εφημερίδας Έθνος, η οποία δείχνει έναν τρομαγμένο αλλοδαπό να τρέχει να σωθεί από δύο νεαρούς οι οποίοι τον κυνηγούν με ένα αιχμηρό αντικείμενο και τον κλωτσούν.

Τα σοβαρότερα περιστατικά ρατσιστικής βίας την Παρασκευή ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η επίθεση αγνώστων κατά αστικού λεωφορείου, από το οποίο κατέβασαν μετανάστες για να τους προπηλακίσουν. Λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι κυνήγησαν ΙΧ στο οποίο επέβαιναν μετανάστες και έσπασαν ένα τζάμι.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου την Παρασκευή έγινε συγκέντρωση και πορεία μελών της Χρυσής Αυγής και αντισυγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι δύο πορείες δεν συναντήθηκαν, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν τις κινητοποιήσεις.

Οι οργανώσεις μεταναστών καταδικάζουν τη δολοφονία του 44χρονου και ζητούν ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Να αποκλειστεί πάση θυσία μία «βεντέτα» ανάμεσα στους Έλληνες και τους αλλοδαπούς, ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο αδικοχαμένος 44χρονος πατέρας θα κηδευτεί το Σάββατο το μεσημέρι. Οι έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας του συνεχίζονται. Τα πρόσωπά τους φέρεται να έχουν καταγραφεί σε δύο κάμερες ασφαλείας.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να παρουσιάσει δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της καρδιάς της πόλης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Τις δικές του προτάσεις ετοιμάζει και ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, εν είδει συνεισφοράς του δήμου με συγκεκριμένα μέτρα στο συνολικό πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων από συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Ιn.gr

Πανελλαδικές 2011 Απαντήσεις στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πανελλαδικές 2011 Απαντήσεις στην Στατιστική Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πανελλαδικές 2011 Απαντήσεις στην Βιολογία Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Πανελλαδικές 2011 Απαντήσεις στην Φυσική Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πανελλαδικές 2011 Θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩΠανελλαδικές 2011 Θέματα στην Στατιστική Γενικής Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΔΩΠανελλαδικές 2011 Θέματα στη Φυσική Γενικής παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ


ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΔΩΠανελλαδικές 2011 Θέματα στη Βιολογία Γενικής παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩΜεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ...

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;
Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ......

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.

Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;;;;)

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;


Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΑΡ"ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ,ΚΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ κ.κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΑΟΥΛΑ.

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

¨Λουκέτο¨ από το Υπουργείο Παιδείας, σε δύο από τα τρία τμήματα της ΣΤΕΓ του ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο ΑΤΕΙ-Καλαμάτας, αλλά και στον Μεσσηνιακό λαό, η αιφνιδιαστική και άδικη απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Άννας Διαμαντοπούλου, να ανακοινώσει την κατάργηση των δύο (2) από τα τρία (3) λειτουργούντα Τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, α) Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας, και β) Φυτικής Παραγωγής.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες ........

της Διοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και του εκπαιδευτικού προσωπικού των τμημάτων και παρά τις πιέσεις που ασκούνται προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας την επανεξέταση του θέματος βάση των πραγματικών στοιχείων που έχουν σταλεί από την Διοίκηση του Ιδρύματος, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός, ούτε φυσικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που αμέσως μετά την απόφασή τους να βάλουν λουκέτο ¨με το έτσι θέλω¨ σε 24 τμήματα ΤΕΙ της Χώρας, η κα Διαμαντοπούλου ταξίδεψε για το Όσλο, συνοδεύοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε επίσημη επίσκεψη. Έκπληξη και ερωτηματικά προκαλεί και η στάση των ¨λαλίστατων¨ στελεχών του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, και των Βουλευτών του Κυβερνόντος κόμματος, υπουργήσιμους και μη, οι οποίοι μέχρι αυτή τη στιγμή λάμπουν δια τις απουσίας τους στο σοβαρό αυτό θέμα.

Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στο Νομό μας, με τις άστοχες πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης και στο χώρο της παιδείας, διαφαίνεται καθαρά πλέον, ότι μάλλον η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, εκδικείται με ιδιαίτερο τρόπο τη Μεσσηνία. Γιατί και το συγκεκριμένο θέμα των ΤΕΙ, οφείλω να υπενθυμίσω ότι εμπίπτει στην κατάσταση των μεγάλων ψεμάτων του ΠΑΣΟΚ. Ποιος δεν θυμάται την κα Διαμαντοπούλου, που δήλωνε περιχαρής, ότι δεν θα υπάρχει ¨Καλλικράτης¨ στην Παιδεία, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει το ξέχασε. Το θέμα είναι όμως καθαρά πολιτικό, καθαρά θέμα παιδείας, πλέον από θέμα κοινωνικής ανάγκης, σε ένα Νομό και σε μια Περιφέρεια καθαρά αγροτική.

Θέλω να υπενθυμίσω στην Κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, ότι το θέμα αυτό δεν σηκώνει πειραματισμούς στου ¨κασίδη¨ το κεφάλι. Υπενθυμίζω επίσης σε όλους, ότι τα συγκεκριμένα τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας, εκτός του ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για σπουδές σε υποψηφίους από ολόκληρη την Ελλάδα, είναι και τα μοναδικά τμήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση. Φοβάμαι ότι αυτή η επίθεση στην παιδεία για κλείσιμο τμημάτων ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι παρά η απαρχή κάποιων συγκεκριμένου σχεδίου, αγνώστου μέχρι στιγμής σε εμάς, για την υποβάθμιση ή και την διάλυση των ΤΕΙ.

Δεν ξέρω ποιους ενοχλούν ή ποιους εμποδίζουν στα σχέδια τους τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως δεν ξέρω και ποια είναι αυτά τα σχέδια. Όμως αυτό που ξέρω είναι, ότι ειδικά στο ΤΕΙ Καλαμάτας, την τελευταία δεκαετία δόθηκαν από τις Κυβερνήσεις που πέρασαν και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών για να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν οι σχολές και τα τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας και μέσα σε αυτά και τα δύο (2) υπό κατάργηση σήμερα τμήματα.

Στα συγκεκριμένα δύο τμήματα φοιτούν σήμερα σπουδαστές με επάρκεια διδασκαλίας και γνώσεων, με έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές που ως πτυχιούχοι αύριο θα τους φέρουν στην πρώτη γραμμή της αγροτικής ανάπτυξης και της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πατρίδας μας, κάτι που το έχουμε μεγάλη ανάγκη.
Μέσα από αυτές τις δύο γραμμές νοιώθω την υποχρέωση και την ανάγκη ως Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, αλλά και ως μέλος της οικογένειας του Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Ιδρύματος της Καλαμάτας, πράγμα που σημαίνει ότι έχω άμεση γνώση του θέματος, να καλέσω τον Μεσσηνιακό λαό, τους φορείς του Νομού μας, τα κόμματα, και τους πολιτικούς να αντιδράσουν άμεσα και κάθετα, σε αυτήν την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, που οδηγεί σε μαρασμό το ζωντανό αυτό κύτταρο, την Ελληνική Παιδεία που είναι το ΤΕΙ Καλαμάτας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα υπάρξουν φωνές λογικής μέσα από ανθρώπους και του Κυβερνόντος κόμματος στο Νομό Μεσσηνίας.

Εγώ από τη μεριά μου δηλώνω ότι θα στρατευθώ με όποιον σηκώσει τη σημαία εναντίον αυτής της άδικης απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για το ΑΤΕΙ-Καλαμάτας. Παράλληλα ως Περιφερειακός Σύμβουλος, υποβάλω επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητώντας αν μη τι άλλο και την παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ώστε να αρθεί αυτή η άδικη απόφαση εις βάρος της Παιδείας, της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φεύγει το τσιγαράδικο απο την Μάραθο.

Απομακρύνουν το εγκαταλελειμμένο τσιγαράδικο από παραλία της Μαράθου ανάμεσα στον Λαγκούβαρδο και την Μαραθούπολη.

Το κομμένο στα δύο από τα βράχια τσιγαράδικο που πριν από ένα χρόνο είχε προσαράξει στο λιμανάκι της Μαραθούπολης ανέλαβε να το κόψει σε παλιοσίδερα εταιρία που πλειοδότησε σε διαγωνισμό του ΟΔΔΥ και που έχει ήδη εγκατασταθεί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ........

συνεργείου που έχει αναλάβει τον τεμαχισμό η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα μέσα με τέλη του επόμενου μήνα.

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες και video.


Σωτήρης Παναγιωτόπολος: Ας μην τρίβει τη ράχη στη γκλίτσα του τσοπάνη το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Μαθήματα μισαλλοδοξίας, θράσους και αναίδειας απευθείας από τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Πεταλωτή, και την Ιπποκράτους φαίνεται να έχει πάρει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η ιταμή ανακοίνωσή της σε βάρος της ΝΟ.Δ.Ε Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, διότι αυτή, έπραξε το θεσμικό και πολιτικό χρέος της να καυτηριάσει όλα εκείνα για τα οποία έχει επαναστατήσει σύσσωμη η κοινή γνώμη στην πατρίδα μας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, ......

φαίνεται ότι δεν έχουν πάρει είδηση ότι η κυβέρνησή τους διαλύεται μέσα στην λαίλαπα της ίδιας της πολιτικής της, η οποία ρημάζει στην κυριολεξία τον τόπο, την Οικονομία, την κοινωνία, ενώ την ίδια ώρα, στο κυβερνόν κόμμα επικρατεί μία κατάσταση «ο σώζων εαυτόν σωθήτο», υπουργοί να ανταλλάσσουν μαχαιριές με υπουργούς και οι πραιτοριανοί με τους δελφίνους.

Ούτε άκουσαν, ούτε είδαν, ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, μαρτύρησε τον κ. Παπανδρέου ότι ενώ ο τελευταίος καθησύχαζε Έλληνες και Ευρωπαίους ότι υπάρχουν λύσεις για την Οικονομία, την ίδια ώρα, μέσα από υπόγειες συνεννοήσεις, άνοιγε την κερκόπορτα, για να εισέλθει η ξένη οικονομική και πολιτική επικυριαρχία στην πατρίδα και οι ανεπιθύμητοι μουσαφίρηδες (που όλοι φανταζόμαστε) στις υποθέσεις της ευρωζώνης.

Δεν κατάλαβαν, ούτε και αντιλήφθηκαν ότι τους τελευταίους δέκα-εφτά μήνες η ανεργία έχει εγκατασταθεί για τα καλά μέσα σε κάθε οικογένεια και νοικοκυριό, προκαλώντας φτώχεια και απόγνωση, ενώ συνδυαζόμενη με την παράνομη μετανάστευση και την εγκληματικότητα, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει με ανοχή κι ευχολόγια, επιφέρει μία πρωτοφανή στα χρονικά κοινωνική έκρηξη.

Δεν γνωρίζουν, ούτε και έχουν ιδέα για κανέναν Άκη που η βουλή τον καθίζει στο σκαμνί, για κανέναν Μαντέλη που η ίδια η Δικαιοσύνη τον καταδίκασε, γλιτώνοντας στις … καθυστερήσεις του ματς τον εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό, για κανέναν Τσουκάτο που ομολογεί πως τα πήρε κανονικά από την Ζήμενς, αλλά τα μετέφερε στη Χαριλάου Τρικούπη, για κανέναν Πάγκαλο που περιγράφει ολόκληρο τον ελληνικό λαό περίπου ως λαμόγια, βρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους ως κοπρίτες και βυσσοδομεί έως και εναντίον των εθνοαπελευθερωτών ηρώων του ’21.

Ας υποθέσουμε όμως έστω ότι το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας πάσχει από πολιτική μυωπία και δεν βλέπει τι συμβαίνει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Για τις εδώ υποθέσεις δεν έχει τίποτα να πει; Για τίποτα να απολογηθεί;
Δεν έχει κουβέντα να πει για τα διόδια και τους εκμεταλλευτές τους, μέρος της υπερκερδοφορίας των οποίων θέλει η κυβέρνηση να μετακυλίσει στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή, με ύπουλο τρόπο και πάλι στον ελληνικό λαό;
Δεν έχει καμιά κουβέντα να πει για την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο ΚΕΔ Καλαμάτας, παρά ξέρει μονάχα να προσκαλεί σε εκδηλώσεις τον κ. Μπεγλίτη και να κάνει πλάτες στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ με δηλώσεις περί «ορθολογιστικής» (sic) διαχείρισης των στρατοπέδων;

Καμιά κουβέντα ακόμη και για το πιο πρόσφατο απ’ όλα τα ανομήματα της κυβέρνησης σε Μεσσηνία και Πελοπόννησο, την απόφαση να κλείσουν δύο τμήματα από το ΤΕΙ Καλαμάτας;
Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι παντελώς ανεξήγητη η στάση του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Είτε ζουν τα στελέχη του σε έναν παράλληλο κόσμο, άσχετο με τις πραγματικές εξελίξεις που βιώνουν οι συμπατριώτες μας στα μέρη μας και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, είτε περιστρέφονται στην δίνη μίας εφιαλτικής παραζάλης, διότι η ήττα που θα υποστεί το κόμμα τους στις προσεχείς εκλογές, θα προέλθει από τον Αντώνη Σαμαρά, έναν πολιτικό ηγέτη που εξέλεξε και ανέδειξε η Μεσσηνία.
Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται να ηρεμήσουν, να αναδιπλωθούν και να μην επιμένουν να τρίβουν τη ράχη στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο λαός της Μεσσηνίας μπορεί να είναι ανεκτικός στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού, αλλά θα σταθεί σκληρός απέναντι στην αμετροέπεια, την προκλητικότητα και την υποκρισία.

Όλη η τροπολογία για τις υποχρεωτικές μετατάξεις σε ΟΤΑ, συμβάσεις καθαριότητας...

Κατατίθεται άμεσα τροπολογία για τις μετατάξεις από δήμους με πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ». Θα ξεκινήσει από τους υπερχρεωμένους ΟΤΑ στους οποίους θα επιτραπεί να καταργούν οργανικές θέσεις.
Με τις μετατάξεις θα ..........

αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού από την αποφασισθείσα μείωση κατά 25.000 των νέων συμβασιούχων στο δημόσιο...

Αναλυτικότερα, προβλέπεται η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης υπαλλήλων είτε σε άλλους δήμους που εμφανίζουν ελλείψεις, ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες εντός νομού, προκειμένου να µη διαταραχθούν οι συνθήκες οικογενειακής διαβίωσης των εργαζομένων υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το πλεονάζον προσωπικό ακόμη και εάν δεν υπάρχει στους σημερινούς ΟΤΑ, θα προκύψει αναγκαστικά στους υπερχρεωμένους δήμους. Προκειμένου να περιορίσουν τις δαπάνες τους και να ρυθμίσουν με ευνοϊκότερους όρους τις οφειλές τους για τα δάνεια, με την τροπολογία που προωθείται, τους παρέχεται η δυνατότητα να προχωρούν στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Πρακτικά αυτό βάσει του Συντάγματος, έχει ως απόρροια ακόμη και την απόλυση όσων υπηρετούν στις θέσεις αυτές, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, γι΄αυτό και προωθείται η ρύθμιση για υποχρεωτική μετάταξη σε άλλους ΟΤΑ ή υπηρεσίες του δημοσίου.

Οι υποχρεωτικές μετατάξεις στους δήμους αναμένεται να αποτελέσουν «πιλότο» και για αντίστοιχη διαδικασία που θα εφαρμοστεί στη συνέχεια, σε όλο τον δημόσιο τομέα, µε συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και υπηρεσιών .

Σύμφωνα με την καταγραφή που γίνεται στο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, όπου εμφανιστεί υπερπληθώρα υπαλλήλων υπαλλήλων, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Επιχειρείται δε με τον τρόπο αυτό, να καλυφθεί η τρύπα από τις 25.000 λιγότερες προσλήψεις συμβασιούχων

«Κούρεμα» 25.000 συμβασιούχων

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόϊκας, την πληροφορία ότι μειώνονται κατά 25.000 οι προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο, ενώ σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», κατατίθεται άμεσα ρύθμιση για υποχρεωτικές μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού από τους δήμους σε άλλους δήμους ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης μετά τη συνάντηση με τους «τροϊκανούς», από τη μείωση των συμβασιούχων θα προκύψει εξοικονόμηση 1,8 δισ. τα προσεχή τρία χρόνια. Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι προσλήψεις συμβασιούχων θα περιοριστούν από 50.000 που προβλέπεται από το Μνημόνιο σε 25.000 το χρόνο.

Στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υπάρχει ήδη άτυπη εφαρμογή του 1/ 5 για κάθε αποχώρηση από το δημόσιο, αλλά του 1/10. Αναλυτικότερα, μετά τις αποχωρήσεις κατά το 2010, 53.500 υπαλλήλων, ο αριθμός νέων προσλήψεων με βάση το ποσοστό 1/5, φτάνει τις 10.600. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόνο 1.145 προσλήψεις (από τις οποίες 1.000 άτομα διορίζονται στο υπουργείο Υγείας και 145 στο υπουργείο Δικαιοσύνης), χωρίς να αναμένεται να εγκριθούν και άλλες για το 2011.

Το μισθολογικό κόστος από τα 22 δισ. ευρώ που ήταν το 2009 φθάνει σήμερα περίπου στα 18 δισ., ενώ το 2013 αναμένεται να περιοριστεί περίπου στα 16 δισ. ευρώ.

Βουδούρης: Καταστροφή και κλοπή τροχαίου υλικού του ΟΣΕ

Τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλεται στον τοπικό τύπο η καταστροφή και κλοπή υλικών του ΟΣΕ, σε γραμμές οι οποίες έχουν περιέλθει σε αδράνεια. Συγκεκριμένα ένα από τα δημοσιεύματα φέρει τον τίτλο «Πλιάτσικο στο τροχαίο υλικό του ΟΣΕ».

Η καταγγελία αναφέρεται συγκεκριμένα στον τεμαχισμό και την κλοπή σιδηροδρομικών ραγών, που είχαν μείνει αφύλαχτες σε υπαίθρια αποθήκη στην περιοχή του Καλού Νερού.

Μετά από καταγγελία πρώην .........

εργαζόμενου στον ΟΣΕ, η αστυνομία κατάσχεσε τα εργαλεία των δραστών και διαπίστωσε ότι πολλές από τις τεμαχισμένες ράγες είχαν κλαπεί. Επίσης, στο τέλος Απριλίου από το σταθμό του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή είχαν κλαπεί 1.500 μικρές σιδερένιες πλάκες και 250 συνδετήρες ράγας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:
1. Προτίθεται να μεριμνήσει για την ασφάλεια του τροχαίου υλικού με τη φύλαξή του σε ασφαλές μέρος;
2. Προτίθεται να προφυλάξει την κατασπατάληση της δημόσιας περιουσίας και να προβεί στην αξιοποίηση του τροχαίου υλικού;


Ο Ερωτών Βουλευτής,

Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής Μεσσηνίας

Νάντια Γιαννακοπούλου: Δυσβάσταχτη και άδικη η εισφορά στον ΕΛΓΑ των συκοπαραγωγών

Κατά το παρελθόν, τα ξερά σύκα κατείχαν μία από τις πρώτες θέσεις στην παραγωγή των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου και, ιδιαίτερα, της Μεσσηνίας. Λόγω όμως της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, της αγροτικής πληθυσμιακής συρρίκνωσης τα τελευταία σαράντα χρόνια και διαφόρων άλλων ρυθμίσεων, εκτάσεις με συκιές παραχώρησαν κατά ένα μεγάλο μέρος τη θέση τους στα εσπεριδοειδή, στην ελαιοκαλλιέργεια, στα πρώιμα κηπευτικά κλπ.

Με τα προγράμματα επιδότησης ........

όμως για φύτευση και καλλιέργεια συκόδενδρων, η φθίνουσα παραγωγή άρχισε σιγά – σιγά την ανοδική της πορεία και πάλι. Η παραγωγή σύκων βρίσκεται, πλέον, σε ανοδική πορεία και αναντίρρητα η ποιότητα των παραγόμενων σύκων στην Ελλάδα, τα καταξιώνει σε προέχουσα θέση στην παγκόσμια αγορά.

Ωστόσο, η πρόσφατη ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ που επιβλήθηκε στους συκοπαραγωγούς, με αφορμή τη διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί ένα νέο δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος για αυτούς.

Συγκεκριμένα, η συκοπαραγωγική κοινότητα είναι ανάστατη, λόγω της υποχρεωτικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, όπου στην περίπτωση των συκοπαραγωγών αγγίζει τα 22,70 ευρώ ανά στρέμμα για ξηρά σύκα, όταν για άλλες καλλιέργειες προϊόντων ιδίας επικινδυνότητας με τα σύκα, το κόστος είναι, χαρακτηριστικά, χαμηλότερο. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Για ποιο λόγο επιβάλλεται στους συκοπαραγωγούς αυτήν η άνιση και άδικη μεταχείριση, όσον αφορά το ποσό ανά στρέμμα που υποχρεούνται να καταβάλλουν για την ασφαλιστική τους εισφορά στον ΕΛΓΑ και πώς πρόκειται να επιλυθεί δίκαια το θέμα αυτό;

2. Με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να ενισχύσει την παραγωγή σύκων, καθώς πρόκειται για μία παραγωγή που βρίσκεται σε ανοδική πορεία και υπό καλές καιρικές συνθήκες αποδίδει ένα σημαντικό εισόδημα στους παραγωγούς;Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ανοικτή συζήτηση «Προοπτικές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη ανοιχτή συζήτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και των Αντιπεριφερειαρχών κας Τζανετέα, κας Νικολάκου, κου Παπαφωτίου και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κου Πουλοκέφαλου με επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ..........

ότι η Περιφέρεια, σε αντίθεση με τις πρακτικές του παρελθόντος, θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των επενδυτών να υλοποιήσουν εγκεκριμένα σχέδια, καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες της Περιφέρειας.

Ο κ. Τατούλης τοποθέτησε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις επενδύσεις στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις αξιολόγησε ως βασικά εργαλεία Περιφερειακής Ανάπτυξης, όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρης της χώρας. Η συνάντηση αυτή είχε σκοπό να αναδείξει τη χρησιμότητα της λογικής αυτής και συνάμα να εξετάσει το ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί έναυσμα και μόχλευση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στον τομέα της ενέργειας. Δήλωσε δε ότι παραμένει ένθερμος υποστηρικτής ανάπτυξης των ΑΠΕ γιατί δημιουργούνται συνθήκες ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και σπάει το μονοπώλιο της ενέργειας, με άμεσο αντίκτυπο στη μείωση των τιμών.

Αφού επεσήμανε πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η αλλαγή στον ΔΕΣΜΗΕ, απεύθυνε έκκληση για ορθολογιστική διαχείριση του τέλους για τις ΑΠΕ, γεγονός που θα προσφέρει αυξημένες δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των σχετικών επενδύσεων. Η λειτουργία των ΑΠΕ προσφέρει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την οικονομία στα καύσιμα, την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Κάλεσε, ωστόσο, τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες και να αντιμετωπίσουν προσεκτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις εγκαταστάσεις τους, όπως η αισθητική επέμβαση στο περιβάλλον.
Οι εταιρείες και οι φορείς που παραβρέθηκαν, αφού εξέφρασαν τη βαθειά ικανοποίηση και έκπληξή τους για τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια να συζητηθεί για πρώτη φορά σε αποκεντρωμένο επίπεδο το θέμα της ενέργειας, εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ δήλωσαν και την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά με την Περιφέρεια πάνω στο μείζον ζήτημα της ενέργειας.

Ο κ. Τατούλης συνέχισε καλώντας τους θεσμικούς φορείς, με αρμοδιότητα πάνω στα ζητήματα της ενέργειας, να εργαστούν για τη λύση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις, και όχι μόνο, όπως τη διανομή της ενέργειας. Αναφερόμενος και σε άλλα προβλήματα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ευθύνη τήρησης όλων των νόμων και των ντιρεκτίβων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αειφορίας.

Για τη Μεγαλόπολη, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ήταν και θα παραμείνει σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Πελοπόννησο, καθώς ο λιγνίτης αποτελεί εθνικό ενεργειακό προϊόν, ενώ η λειτουργία της 5ης Μονάδας με φυσικό αέριο θα μειώσει σημαντικά τους ρύπους.

Απόφαση της Περιφέρειας είναι ο ανοιχτός διάλογος με πολίτες, θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις για να σχηματιστούν καθαρές απόψεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ξεκινήσει ρεαλιστικά ο διάλογος πάνω στο ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της χώρας. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μοναδικό θέμα «Ενεργειακό Μέλλον στην Πελοπόννησο».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τέλος, ανέφερε ότι το βασικό στοίχημα της Περιφέρειας είναι να αλλάξει το σκηνικό στην Πελοπόννησο και επενδύσεις έτοιμες να υλοποιηθούν, με σεβασμό πάντοτε στις ευαισθησίες όλων των πολιτών, ακόμα και ακραίες. Με τον τρόπο αυτό και τις πρωτοβουλίες που θα συνεχίσει να εφαρμόζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα καταστεί πιλότος για τη δρομολόγηση των εξελίξεων στο θέμα της ενέργειας και της περιφερειακής ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.

«Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο 2ο Agro Quality Festival»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στο «2ο Agro Quality Festival - Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 13 – 15 Μαΐου 2011, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, και στο οποίο θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, σε ενώσεις βιοκαλλιεργητών καθώς και σε μεμονωμένους αγρότες ή μεταποιητές αγροτικών προϊόντων.Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Ζητά συζήτηση για τα τοπικά προίόντα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Τριφυλίας

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε

Αιτούμαστε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η προστασία των τοπικών προϊόντων μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη .......

μετά το συμβάν που μας προέκυψε στην μαραθούπολη.
Περιμένουμε να καλεστούμε ώστε να σας ενημερώσουμε για της προτάσεις μας.

Επιστολή Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων για την εισφορά στον ΕΛΓΑ

Κύριε πρόεδρε

Σας γράφουμε σχετικά με το νομοσχέδιο του ΕΛΓΑ και τις εισφορές που καλούμαστε να πληρώσουμε ως παραγωγοί.

Από αυτά που μας είχατε .........

προϊδεάσει στις συναντήσεις μας στην περιφέρεια αλλά και όπως προκύπτει από τους πίνακες στο διαδίκτυο η εισφορά μας βγαίνει από το τρίπτυχο μέση απόδοση, μέση τιμή, επικινδυνότητα προϊόντος.

Θεωρούμε αυτόν τον τρόπο πιο δίκαιο από το ισοπεδωτικό οριζόντιο τσεκούρι του 3%. Όπως όμως σε κάθε τι καινούργιο έτσι και εδώ πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις ώστε να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες, αυτές τις εντοπίζουμε στις ακόλουθες καλλιέργειες για τον δήμο μας.

Α) ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Το ποσό που καλούνται να καταβάλουν οι παραγωγοί είναι το 1\3 του καθαρού εισοδήματος τους ανά στρέμμα.. Αποτελεί δυσβάστακτο κόστος για την καλλιέργεια .

Β) ΤΟΜΑΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ

Το ποσό των 115 ευρώ το στρέμμα είναι υπερβολικά υψηλό και θα υποχρεώσει τους παραγωγούς στο να μην δηλώνουν – ασφαλίζουν την καλλιέργεια τους.

Γ ) ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Αδίκως θεωρείτε υψηλής επικινδυνότητας προϊόν (4% συμμετοχή) μια και γίνεται σε τοποθεσίες με ευνοϊκό μικροκλίμα , οι παραγωγοί χρησιμοποιούν θερμόφιλα φιλμ κάλυψης (πανάκριβα), δίχτυα σκίασης. Ενώ και η μέση τιμή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι ένα κατά 90% εξαγώγιμο προϊόν το ποιο πρώιμο στην Ευρώπη και οφείλουμε να το προστατέψουμε. Πρόταση μας είναι να κατέβει ο συντελεστής επικινδυνότητας και να αποκατασταθεί η μέση τιμή.

Δ) ΦΑΣΟΛΑΚΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Αν και εισφορά του είναι πολύ μικρή η μέση τιμή παραγωγής είναι στο 1,5 τόνους το στρέμμα , οι πραγματικές αποδώσεις όμως φτάνουν τους 6 τόνους τι θα γίνουν οι 4.5 τόνοι πού μένουν από την αφαίρεση , δεν θα ασφαλίζονται. Πρόταση μας είναι να υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής επιλογής ,κλιμακούμενης από την μέση παραγωγή έως την ανώτερη με ανάλογη κλιμάκωση του τιμολογίου του παραγωγού. (όπως πληρώνουμε τον ΟΓΑ ). Αυτό μπορεί να γίνει και σε άλλα προϊόντα όπου υπάρχουν διαμαρτυρίες για την μέση απόδοση.

Σας παρακαλούμε για τις απαραίτητες διορθώσεις για τα συγκεκριμένα προϊόντα .

Διεκδικούμε οικονομικά βιώσιμο οργανισμό που να δίνει άμεσες αποζημιώσεις.


Ο πρόεδρος
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Διαμαρτύρεται ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για τη φορολογική ρύθμιση που αφορά τις επιδοτήσεις

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, στην φορολογική ρύθμιση της κυβέρνησης που δεν επιτρέπει την χρησιμοποίηση του ποσού της επιδοτήσεως για κάλυψη «πόθεν έσχες».

Έτσι παρουσιάζεται το ..........

φαινόμενο ενώ οι αγρότες έχουν νομίμως αποκτηθέν εισόδημα δηλ το εισόδημα από τις επιδοτήσεις να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό, για οποιαδήποτε αγορά ή για οποιαδήποτε κάλυψη οποιουδήποτε τεκμηρίου.

Η διάταξη αυτή καθιστά αδύνατη την αγορά γης από αγρότες αφού λόγω του καθεστώτος αντικειμενικής φορολόγησής τους, δηλώνουν υποχρεωτικά χαμηλό εισόδημα. Το καθεστώς αντικειμενικής φορολόγησης ευνοεί τους ετεροεπαγγελματίες του χώρου και όχι τους πραγματικούς αγρότες.

Επίσης είναι αδιανόητο να υπάρχει πόθεν έσχες στην αγορά γης από αγρότες όταν αυτή η γη, αποτελεί το βασικό εργαλείο της δουλειάς τους.

Οι ρυθμίσεις αυτές εντείνουν τα τεράστια προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού, ο οποίος στενάζει με την αύξηση του καλλιεργητικού κόστους και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων.

ΖΗΤΑΜΕ

Άμεση κατάργηση της άνω φορολογικής ρύθμισης και δυνατότητα χρήσης του ποσού των επιδοτήσεων για την κάλυψη «πόθεν έσχες».

Επίσης ΖΗΤΑΜΕ

Να εξαιρεθεί από το «πόθεν έσχες» το ποσόν που διατέθηκε για αγορά γης από αγρότη, ο οποίος θα την χρησιμοποιήσει για την άσκηση του επαγγέλματός του.


Ο πρόεδρος
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα του Blogger

Αποκαταστάθηκε όπως φαίνεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από χθες το πρωί και που κράτησε off τα blogs της πλατφόρμας Blogger για κανα δίωρο εκτός πρόσβασης στον πίνακα διαχείρισης.

Το πρόβλημα επαναδημιουργήθηκε .......

χθες βράδυ περίπου στις 11 όπου και μέχρι αυτήν την ώρα η πρόσβαση παγκοσμίως στον πίνακα διαχείρισης δεν ήταν δυνατή. Όποιος προσπαθούσε να μπει στο πίνακα διαχείρισης έπαιρνε το μήνυμα "«Το Blogger δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν. Λυπούμαστε για τη διακοπή της υπηρεσίας»."

Σε ανακοίνωση της η Google και συγκεκριμένα των τεχνικών του Blogger στο φόρουμ τεχνικής υποστήριξης της υπηρεσίας, υποστήριξαν ότι η μερική διακοπή λειτουργίας των ιστολογίων οφείλεται σε προγραμματισμένη συντήρηση. Πρόσθεσαν δε ότι «οι μηχανικοί (της υπηρεσίας) εργάζονται σκληρά για να επαναφέρουν το Blogger σε κανονική λειτουργία και να αποκαταστήσουν τις αναρτήσεις και τα σχόλια».

Η Google δεν έχει ακόμη εξηγήσει σε τι οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση λειτουργίας της υπηρεσίας. Επιπλέον, δεν έχει παράσχει πληροφορίες για το πόσο ευρύ είναι το πρόβλημα, αν δηλαδή επηρεάστηκε το σύνολο των blogs ή απλώς ένα μέρος τους.

«Προκειμένου να επανέλθει το Blogger σε κανονική λειτουργία, όλα τα μηνύματα (που αναρτήθηκαν) από τις 7:37 π.μ. PT (σ.σ. 5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη 11/5 έχουν αφαιρεθεί προσωρινά.

Αναμένουμε πλήρη αποκατάσταση σύντομα», έγραψε το Blogger στο λογαριασμό του στο Twitter σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Τον περασμένο μήνα το Blogger ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ριζικό επανασχεδιασμό της υπηρεσίας. Ωστόσο σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter υποστήριξε ότι η τρέχουσα μερική διακοπή λειτουργίας δεν συνδέεται με την έναρξη των εργασιών επανασχεδιασμού.

Η πλατφόρμα Blogger της Google είναι η δημοφιλέστερη υπηρεσία δημιουργίας και φιλοξενίας ιστολογίων στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1999 από την εταιρεία Pyra Labs, η οποία εξαγοράστηκε από την Google το 2003.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τo Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στα Φιλιατρά

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με το 1ο Γραφείο Π.Ε. και το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου της 6ης Περιφέρειας ν. Μεσσηνίας οργανώνουν σεμινάριο με θέμα:
«ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ, ΣΚΗΝΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Όταν η Σκηνή υποδέχεται και αποδέχεται… τα Απορρίμματα!»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε.........

όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών από τις 9.30 – 14.15. Το ΚΠΕ Καλαμάτας ξεκινάει την υλοποίηση σεμιναρίων και στην περιφέρεια του νομού ανταποκρινόμενο και στην επιθυμία πολλών συναδέλφων.

Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό και θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, μιας και πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, να επιμορφωθούν σε διαφορετικούς τρόπους σχεδιασμού σκηνικών παρουσιάσεων με τους μαθητές τους στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιούν και των υπόλοιπων σχολικών δραστηριοτήτων. Θα αξιοποιηθεί το Εκπαιδευτικό Δράμα και ως ενδεικτικό θέμα του εργαστηρίου μπορεί να είναι τα απορρίμματα ή όποια άλλα θέματα αποφασίσει η ομάδα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών για το σχεδιασμό σκηνικών δράσεων, μέσα από τον πειραματισμό, την ενεργητική συμμετοχή και τη δημιουργική διαχείριση των εμπειριών. Στο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες αρχικά θα ενεργοποιηθούν με σχετικές ασκήσεις και στη συνέχεια, θα κληθούν να λάβουν μέρος σε ένα Εκπαιδευτικό Δράμα. Κατά την διάρκειά του θα πάρουν ρόλους, θα αναπαραστήσουν καταστάσεις και θα εργαστούν ομαδικά. Ταυτόχρονα, θα γίνεται ανάλυση των σταδίων εφαρμογής του δράματος και θα εξετάζονται οι διδακτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε κάθε στάδιο. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να στοχαστούν πάνω σε αυτό, να αξιολογήσουν το Ε.Δ. ως αναπαραστατική μέθοδο και να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με την εφαρμογή του σε σκηνικά δρώμενα. Η συνάντηση θα κλείσει με συζήτηση-αξιολόγηση της διαδικασίας. Βασική συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η κ. Αγγελική Σπινθάκη, δασκάλα, εμψυχώτρια, θεατροπαιδαγωγός.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως ακολούθως:

Πρόγραμμα

Σάββατο 14 Μαΐου 2011
9.45 – 10.00 Προσέλευση – Εγγραφή – Παραλαβή φακέλων
10.00 – 10.15 Στοχοθεσία σεμιναρίου, Πλακονούρη Διονυσία, Υπεύθυνη ΚΠΕ Καλαμάτας
10.15 – 10.45 «Η ανακύκλωση μέσα από τα μάτια των παιδιών», παρουσίαση με οπτικοακουστικό υλικό από δραστηριότητες σχολείων, Πλακονούρη Διονυσία και Στραβάκου Ελένη, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη ΚΠΕ Καλαμάτας
10.45 - 12.15 Εργασία σε ομάδες
Εργαστήριο: «Θεατροπαιδαγωγικοί ,σκηνικοί σχεδιασμοί προγραμμάτων» Συντονίστρια: Αγγελική Σπινθάκη
12.15 – 12.40 Διάλλειμα- καφές
12.40 - 14.00 Εργασία σε ομάδες
«Θεατροπαιδαγωγικοί ,σκηνικοί σχεδιασμοί προγραμμάτων».
Παρουσιάσεις των εργασιών των ομάδων. Συντονίστρια: Αγγελική Σπινθάκη
14.00 - 14.15 Αξιολόγηση- Βεβαιώσεις-Λήξη

Στο τέλος του σεμιναρίου στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του ΚΠΕ Καλαμάτας 27210 86147 και 2721096062 κ. Διονυσία Πλακονούρη.

Σας επισυνάπτουμε την αίτηση για το σεμινάριο και σας παρακαλούμε για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Πέμπτη 12 Μαΐου ηλεκτρονικά (mail@kpe-kal.mes.sch.gr) ή με Fax.: στο 2721086147.

* Το σεμινάριο μπορούν, εάν επιθυμούν, να παρακολουθήσουν και συνάδελφοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΛΑΚΟΝΟΥΡΗ

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Μετά το Farmville... το Gagaville!

Ό,τι καλύτερο για τους φαν του Farmville και της Lady Gaga, αφού μπορούν να συνδυάσουν τις δυο αγάπες τους στο Gagaville! Η Zynga λανσάρει ένα νέο παιχνίδι για τους χρήστες του facebook, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 του Μάη.

Οι χρήστες του Gagaville .......
θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ακυκλοφόρητα κομμάτια από το «Born this way», που θα βγει στα δισκοπωλεία στις 23 του ίδιου μήνα. Επίσης, όσοι αγοράσουν την game card της Zynga θα μπορούν να κατεβάσουν ολόκληρο το νέο άλμπουμ της Lady Gaga!

Στο αγρόκτημα της Lady Gaga θα μπορεί κανείς να ντύσει τη σταρ, με όποιο στυλ εκείνος επιθυμεί.

Welcome to Gagaville, λοιπόν...
from newsbeast

Ο Μεϊμαράκης είδε τον Καρατζαφέρη και έπιασε τα... του!

Ο πρώην ΥΕΘΑ περνούσε έξω από την αίθουσα της Βουλής όπου ετοιμαζόταν να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ. Στην πόρτα βρισκόταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Μόλις τον είδε ο Β.Μεϊμαράκης, .......

έβαλε το χέρι του σε …απόκρυφο σημείο του και συνέχισε να προχωρά! Ο Γ.Καρατζαφέρης άρχισε να σταυροκοπιέται!

Για το νέο επεισόδιο ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος είπε ότι “αυτά που γίνονται είναι για γέλια και για κλάματα”!

On Alert

ΣΧΟΛΙΟ
ΟΥΤΕ οι αλήτες δεν έχουν τέτοια συμπεριφορά. Υποτίθεται μορφωμένοι και έστω πρώην υπουργοί. Ακόμα και οι σκουπιδιάρηδες έχουν ένα επίπεδο και σαφώς πολύ καλύτερη συμπεριφορά από κάτι μορφωμένους σαν τον Μεϊμαράκη.
Σαμαρά, να τον χαίρεσαι.

Google: νέα υπηρεσία μουσικής online

Υπηρεσία προσφοράς online μουσικής, η οποία επιτρέπει «το κατέβασμα μιας μουσικής συλλογής που θα ακούγεται παντού», με ή χωρίς σύνδεση στο Internet, με το συγχρονισμό αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε διάφορες συσκευές, εγκαινίασε η Google.

«Όταν κατεβάζετε μουσική ......

από αυτή τη νέα υπηρεσία, μπορείτε να την ακούσετε στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή», δήλωσε ο Πολ Τζόις, αξιωματούχος της Google, παρουσιάζοντας τη «Beta Music» στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας.

Η υπηρεσία αυτή, επί του παρόντος σε πειραματική έκδοση, είναι προσβάσιμη μόνο με πρόσκληση, επιτρέπει το «σχηματισμό μιας δισκοθήκης με οποιοδήποτε φάκελο ή μια συλλογή iTunes (η μουσική υπηρεσία της Apple που είναι προσβάσιμη μέσω των συσκευών iPod, και iPhones και τις ταμπλέτες iPad)», αναφέρει σε ανακοινωσή του ο όμιλος Google.

«Και όταν κατεβάζετε νέα τραγούδια στον υπολογιστή σας, μπορούν να προστίθενται αυτόματα στην online δισκοθήκη σας», εξηγεί η Google.

ΔΟΥ: Εξονυχιστικός έλεγχος για επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ

Στον εξονυχιστικό έλεγχο όλων των φορολογικών δηλώσεων από την εκκαθάριση των οποίων προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ θα προβαίνουν οι ΔΟΥ, ενώ εάν οι φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στο εκκαθαριστικό τους δεν θα υπάρχει η επιστροφή του φόρου.

Στις περιπτώσεις φυσικά ...........

που οι δηλώσεις έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά και υπάρχει επιστροφή ποσού άνω των 1.500 ευρώ, τότε οι υπόχρεοι θα πρέπει να κληθούν με σχετική σημείωση που θα υπάρχει στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τις εντολές αυτές έδωσε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ι. Καπελέρης, με ειδική εγκύκλιο στην οποία επισημαίνεται ότι εάν κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατή η συσχέτιση των δηλωθέντων στοιχείων με άλλα σχετικά στοιχεία του φορολογούμενου, δεν θα ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης της δήλωσης.

Αν μάλιστα δεν καταστεί δυνατή η συσχέτιση των στοιχείων, η ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση δεν θα παράγει έννομα αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται έγκαιρα - με παράλληλη αποστολή σχετικών καταστάσεων στη ΔΟΥ - προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Αναλυτικότερα το κείμενο της υπ' αρίθμ. Δ12Α/1060753ΕΞ/20.4.2011, με την οποία δίδονται πρόσθετες διευκρινίσεις σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2011, έχει ως εξής:

1. Για την επιστροφή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης ισχύουν τα εξής:

α) Εάν μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ποσό επιστροφής πέντε (5) ΕΥΡΩ και άνω, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 άρθρου 18 ν. 3522/2006 (ΦΕΚ276Α), τότε η επιστροφή στους δικαιούχους γίνεται με τη διαδικασία η οποία περιγράφεται στην αριθμ. 1045647/2509/0016/ΠΟΛ.1077/16.4.2003 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

β) Η ενημέρωση των φορολογουμένων για την υποχρέωση προσκόμισης της δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών, γίνεται με σχετική σημείωση στο εκκαθαριστικό σημείωμα που αποστέλλεται από τη Γ.Γ.Π.Σ.

2. Αν ο φορολογούμενος χρειαστεί αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης (Ε1) ή των εντύπων Ε2, Ε3 που έχει υποβάλει μαζί με τη δήλωση μέσω διαδικτύου, τότε προβαίνει στην εκτύπωσή τους και με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 δηλώνει για την περίπτωση που απαιτούνται ότι είναι ακριβή αντίγραφα των υποβληθέντων.

3. Η χορήγηση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (έντυπο Ε1) και τα συνυποβαλλόμενα έντυπα Ε2 και Ε3, γίνεται άμεσα από τη ΔΟΥ, δεδομένου ότι είναι δυνατή η ηλεκτρονική εμφάνιση των απαιτούμενων στοιχείων για τη χορήγησή τους.

4. Σε περίπτωση που κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατή η συσχέτιση των δηλωθέντων στοιχείων με άλλα σχετικά στοιχεία του φορολογούμενου, δεν ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης της δήλωσης. Στις περιπτώσεις που θα καταστεί στη συνέχεια δυνατή η συσχέτιση των στοιχείων, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και το εκκαθαριστικό σημείωμα της ηλεκτρονικά υποβληθείσας δήλωσης θα σταλεί στο φορολογούμενο. Σε διαφορετική περίπτωση, η ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται έγκαιρα - με παράλληλη αποστολή σχετικών καταστάσεων στη ΔΟΥ - προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ναυτεμπορική