Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

AYTH EINAI H NEA ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ...

Την μπροστινή όψη της φοροκάρτας, την οποία περιμένουν από την αρχή του έτους οι φορολογούμενοι για να σταματήσουν τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως φαίνεται, το βάσανο της .........

καταμέτρησης των αποδείξεων δεν θα το γλυτώσουν οι φορολογούμενοι ούτε για τις δηλώσεις του 2011, καθώς οι αποδείξεις που έχουν συλλεχθεί για το πρώτο τετράμηνο του έτους θα πρέπει να καταμετρηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φοροκάρτα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά τον Ιούνιο, και η μπροστινή της όψη θα είναι αυτή που βλέπετε.

Fimotro

Η σημερινή συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

"Στο πρώτο τετράμηνο με μια σειρά δράσεων και ενεργειών στοχεύσαμε να δυναμώσουμε το προφίλ της περιφέρειας μας και να κάνουμε την Πελοπόννησο υπόδειγμα εφαρμογής της μεγάλης μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, και κάναμε πολλά" σημείωσε στην εισηγητική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, που παρέθεσε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 4 Μαΐου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο Σύμβουλος για τα σκουπίδια

"Είμαστε η μόνη περιφέρεια που ..........

απαιτήσαμε όλες τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες" συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά των αρμοδιοτήτων επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, "μετά από την διαπίστωση ότι η αποκεντρωμένη περιφέρεια αδυνατούσε στο διάστημα που έχει την αρμοδιότητα να δώσει λύση".
"Αυτό το πολιτικό στοίχημα δεν είναι ένα μίζερο στοίχημα γιατί θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιφέρεια μας και δεν θα αφήσουμε κανένα να σαμποτάρει το έργο της κυβέρνησης που έδωσε σε εμάς της αρμοδιότητα να βρούμε λύση", σημείωσε ο κ. Τατούλης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τον Σύμβουλο που θα αναλάβει το σχεδιασμό του διαγωνισμού για την λύση που θα επιλεγεί.

Νέες δράσεις για την ενδυνάμωση του προφίλ της Περιφέρειας

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό των επόμενων μηνών και των δράσεων που θα υλοποιηθούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε ότι "τον επόμενο μήνα θα υπάρξει κοινή συνάντηση και συνεδρίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να συστήσουμε από κοινού ένα πανίσχυρο οργανισμό προώθησης τουριστικού προορισμού, βάζοντας στο brand name Πελοπόννησος και την Αχαΐα και την Ηλία" ενώ παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ "για ένα μεγάλο στόχο" όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, "για την καμπάνια που θα αναλάβουμε και θα στοχεύει στην ομογένεια για να επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι την Πελοπόννησο στη λογική: "Η Πελοπόννησος σας έχει ανάγκη και σας θέλει κοντά της" σε μια έντιμη σχέση κινητοποίησης όλων αυτών που μας αγαπάνε και γνωρίζουν το πρόβλημα της και θέλουν να συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε".

Παράλληλα συνέχισε ο κ. Τατούλη "τριπλασιάζουμε το κονδύλι για τον πολιτισμό κάτι που πετύχαμε μετά την συνάντηση με την ΓΓ Πολιτισμού που συνόδευσε τον Υπουργό στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο" και σχεδιάζουμε Τουριστικούς προορισμούς και διαδρομές με επίκεντρο τον πολιτιστικό πλούτο της Περιφέρειας."
Στην πορεία αυτή υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης ο κ Τατούλης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι "την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για να δημιουργήσουμε το σύνδεσμο εξαγωγέων Πελοποννήσου και να υπάρξει συνεργασία με το αντίστοιχο φορέα της Κρήτης". Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι "εδόθη εντολή στους αντιπεριφερειάρχες Δέδε και Παπαφωτίου, να προετοιμαστούν εισηγήσεις για την ανάδειξη των μέτρων προστασίας του Κορινθιακού κόλπου στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας".

Στηρίζουμε το μοντέλο μόχλευσης μέσω του ΕΣΠΑ, ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων
Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ξεκαθάρισε ότι "Δεν περιμέναμε να παραλάβουμε το ΕΣΠΑ το ζητήσαμε άμεσα από την κυβέρνηση βλέποντας τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια. Η πρόβλεψη απορρόφησης του ΕΣΠΑ, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, από την αποκεντρωμένη Περιφέρεια είναι κάτω του 30%. "Αν μπούμε με αυτή τη σειρά στην επόμενη περίοδο θα χάσει η Περιφέρεια κονδύλια. Για αυτό ζήτησα η αρμοδιότητα να έρθει άμεσα στην αιρετή Περιφέρεια". Έχουμε κάνει τις προστάσεις μας και θέλουμε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να βγει πολύ μπροστά στην αναθεώρηση του προγράμματος αυτού" συνέχισε σημειώνοντας "στηρίζουμε το μοντέλο της μοχλεύσεως που το ΕΣΠΑ θα δημιουργεί στην άντληση και νέων επενδύσεων από ιδιωτικά κεφάλαια".

Ο θεσμός των Περιφερειών υπακούει στην αμεσότητα της εκλογικής διαδικασίας και την νομιμοποίηση που αποκτά από αυτή

Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι " ο νέος θεσμός των Περιφερειών υπακούει μόνο στην αμεσότητα της εκλογικής διαδικασίας και την νομιμοποίηση που αποκτά από αυτή και ότι είναι διακριτές οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες της Αιρετής Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας". Είναι η πρώτη φορά, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, "που εκλέγονται δομές από ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό στρώμα" και κατέληξε, "οι αποκεντρωμένες περιφέρειες σε όλο το κόσμο έχουν να κάνουν με αποκεντρωμένες κυβερνητικές υπηρεσίες. Την χάραξη της πολιτικής την έχει η αιρετή Περιφέρεια. Την πολιτική αυτή εμείς την έχουμε αποτυπώσει στο Σχέδιο Δράσης για το οποίο κριθήκαμε από την ψήφο των συμπολιτών μας. Λογοδοτούμε λοιπόν μόνο στους πολίτες που απειλούνται σήμερα ευθέως να χάσουν κονδύλια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου". Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης ότι όλα τα προγράμματα των πυρόπληκτων περιοχών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν ενταχθεί στις δημόσιες επενδύσεις μετά από παρέμβαση του.

Το νέο συμβόλαιο με τους πολίτες αφορά τον "άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό

Το νέο συμβόλαιο με τους πολίτες συνέχισε ο Περιφερειάρχης αφορά τον "άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των συμπολιτών μας" σημειώνοντας ότι "εμείς δουλεύουμε άκοπα, δεν έχουμε προσωπική ζωή, για να υπηρετήσουμε αυτό το σκοπό". "Η στάση μας να στηρίξουμε το θεσμό προστατεύει την κυβέρνηση" υπογράμμισε ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις για την συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας σε κομματικές διαδικασίες. "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε οριοθετηθεί, η πρωτοβουλία μας είναι αποτέλεσμα της υπέρβασης, και αποτελεί πυλώνα για τις γενικότερες εξελίξεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κυβερνών κόμμα και κάνει τις δικές του πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κομματικής του λειτουργίας."

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας εκτελείτε κανονικά

Σχολιάζοντας ερωτήσεις και δημοσιεύματα του τύπου τα οποία αφορούν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νομιμοποίησης του μια που η υπερψήφιση του από την οικονομική επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Πέραν αυτού με αποφάσεις της η αποκεντρωμένη διοίκησης στην πορεία εκτέλεσης του, ο προϋπολογισμός έγινε αποδεκτός στην πράξη και από την υπηρεσία αυτή" σημείωσε ο Περιφερειάρχης. "Η μόνη πιθανότητα να επιστραφεί για νέα συζήτηση ο προϋπολογισμός είναι να μην έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια. Από την στιγμή που έγινε ο έλεγχος νομιμότητας δεν έρχεται το θέμα ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο" κατέληξε ο κ. Πέτρος Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ένα μήνα πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού είχε πει σε Αντιπεριφερειάρχη ότι δεν θα τον εγκρίνει, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης ήταν αντίθετος με τον προϋπολογισμό, ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο ο εισηγητής του προϋπολογισμού να είναι αντίθετος με αυτό που καταθέτει και ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι ανεπηρέαστος από κάθε επιλογή προσωπικής σχέσης

"Είμαι αλληλέγγυος με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ωστόσο "ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι ανεπηρέαστος από κάθε επιλογή προσωπικής σχέσης" συνέχισε για να καταλήξει κατηγορηματικά ότι "τα πράγματα είναι μόνο πολιτικά και πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι πιστεύουν ότι η ιδιοτελής στάση μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα".
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ακόμα ότι "είναι κακό τα ΜΜΕ να εμφανίζονται με μάσκα που συνεχώς αλλάζει μορφή, αυτή η επίπλαστη μορφή δεν συνάδει με καμία δημοκρατική λειτουργία". "Θα ήθελα να υπάρχει μια ειλικρίνεια στο διάλογο μεταξύ μας" συνέχισε ο κ. Τατούλης εξηγώντας ότι ουδείς είναι στο απυρόβλητο, "Παρακολουθώ τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ και μπορώ και εγώ να σχολιάζω αυτά που λέτε, δεν είστε στο απυρόβλητο ούτε εσείς ούτε εγώ. Όπως με κρίνετε μπορώ και εγώ όπως και όλοι οι πολίτες να σας κρίνω, αυτή είναι και η ουσία της Δημοκρατίας."

Συνάντηση Οδυσσέα Βουδούρη με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Στις 2 Μαΐου, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Οδυσσέας Βουδούρης επισκέφτηκε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ενημερώθηκε από τον αρχηγό για τα γενικότερα θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού του πυροσβεστικού σώματος με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού Μεσσηνίας.

Ο κ. Στεφανίδης αποδέχτηκε την .........

πρόταση του κ. Βουδούρη για την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου της Πύλου, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης οδηγών στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας για το οποίο ο αρχηγός τόνισε ότι δεν είναι δυνατό ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα λόγω της υπερκάλυψης των θέσεων αλλά θα επιληφθεί είτε με την νέα προκήρυξη για πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είτε στον νέο κανονισμό μεταθέσεων.

Παρά τη θετική ανταπόκριση για τη σύσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη, η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να είναι άμεσα υλοποιήσιμη καθότι απαιτεί δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, ο κ. Βουδούρης επεσήμανε την ανάγκη για αυξημένη επιτήρηση και λήψη επιπρόσθετων μέτρων στην πυρασφάλεια του αεροδρομίου της Καλαμάτας λόγω της μεγαλύτερης κίνησης πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών.
Σχετικά με την επικείμενη γενικότερη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του πυροσβεστικού σώματος ο αρχηγός επισήμανε ότι για το νομό η κατεύθυνση είναι να μην υπάρξουν αλλαγές.

Τέλος ο κ. Βουδούρης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιαίτερα μετά τη νέα διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" , στον τομέα της πρόληψης και της κατάσβεσης των πυρκαγιών ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την προστασία του πολίτη αλλά και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της χώρας

Επιστροφή στα διαβατήρια για τους Έλληνες;

Οι Έλληνες για να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. θα χρειαστούν διαβατήρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία όσον αφορά την αποκατάσταση των ελέγχων στα εθνικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, όπως ζητούσαν οι γαλλικές αρχές, οι οποίες ανησυχούν για την άφιξη στη Γαλλία Τυνήσιων μεταναστών που περνούν από την Ιταλία.

Η προσωρινή επαναφορά των .......

ελέγχων στα εθνικά σύνορα θα μπορεί να επιτραπεί σε περίπτωση «αδυναμίας» ενός κράτους, τα σύνορα του οποίου αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε η επίτροπος αρμόδια για θέματα μετανάστευσης Σεσίλια Μάλστρομ. Οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα μπορούν επίσης να αποκαθίστανται, όταν ένα τμήμα των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ δέχεται εξαιρετική πίεση από μετανάστες, πρόσθεσε η επίτροπος.

Οι δύο περιπτώσεις που αναφέρονται από την Επιτροπή επισημάνθηκαν από τη Γαλλία και βασίζονται στην αδυναμία της Ελλάδας να ελέγξει ένα τμήμα των συνόρων της με την Τουρκία και στην απόφαση των ιταλικών αρχών να ρυθμίσουν προσωρινά το καθεστώς περίπου 25.000 Τυνήσιων μεταναστών που έφθασαν στο ιταλικό έδαφος δηλώνοντας πως προτίθενται να μεταβούν στη Γαλλία. Οι προτάσεις της Μάλστρομ θα συζητηθούν σε έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις 12 Μαΐου στις Βρυξέλλες, πριν καταλήξουν, τον Ιούνιο, στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Πρώτο Θέμα

Ξεκινά η 5η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί και η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Στην έναρξή της, που συμπίπτει με την έναρξη της συγκομιδής του καρπουζιού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο14 Μαΐου, ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

Ομιλητές θα είναι ο Diego Gimenez, εμπορικός Διευθυντής, και o Pablo Mora, Υπεύθυνος Ποιότητας, της Οργανώσεως Anecoop.
Η Anecoop είναι Δευτεροβάθμια ........

Συνεταιριστική Οργάνωση της Ισπανίας με 79 Συνεταιρισμούς μέλη. Η οργάνωση αυτή χαρακτηρίζεται από εξαιρετική δραστηριότητα όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης. Συγκεκριμένα:

- Είναι ο μεγαλύτερος φορέας καρπουζιού στην Ευρώπη.
- Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κηπευτικών της Μεσογείου.
- Η πρώτη εταιρεία στην εμπορία φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία.
- Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εσπεριδοειδών στον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα, είτε είναι παραγωγοί είτε είναι στελέχη συνεταιριστικών οργανώσεων, πολλά μπορούν να ωφεληθούν από τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα έχει ως εξής:


7:30 μ.μ. – 7:45μ.μ.:
ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

7:45 – 8:30 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση της Anecoop, προϊόντα, αγορές και τάσεις στο καρπούζι στην Ευρώπη»
Ομιλητής: Diego Gimenez (Commercial Manager - Εμπορικός Δ/ντής Anecoop) με έδρα την Πολωνία.

8:30 – 9:15 μ.μ. Θέμα: «Κριτήρια ποιότητας και εμπορίας καρπών καρπουζιού από την Anecoop για τις αγορές της Ευρώπης»
Ομιλητής: Pablo Mora (Quality Manager- Υπεύθυνος Ποιότητας Καρπών Anecoop) με έδρα την Πολωνία.

9.15 – 9.45 μ.μ. . ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η λήξη των εκδηλώσεων θα γίνει στον Αγρίλη το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου. Τις δύο αυτές ημέρες εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και έκθεση γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων.

Φέτος για πρώτη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή της «Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας» είχε την ιδέα να προσκαλέσει καλλιτέχνες-γλύπτες που πρωτοπορούν χρησιμοποιώντας υλικά πέρα από τα συνηθισμένα, όπως είναι το καρπούζι, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό. Έτσι καλλιτέχνες που κάνουν γλυπτική ή χαρακτική στο καρπούζι μπορούν να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου (e-mail: v.koula@hotmail.com, τηλ.: 2761360023).

Στην κ. Αλεξανδροπούλου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με εκθεσιακό περίπτερο.

Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το νεοσύστατο Δήμο Τριφυλίας, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση Νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και τους φορείς των παραγωγών. Σκοπός της παραμένει η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την καλλιέργεια και εμπορεία του καρπουζιού και βεβαίως η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του προϊόντος.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Οδηγίες για ανεπιθύμητα τηλέφωνα, fax, email

Οδηγία προστασίας των πολιτών από διαφημιστικές τηλεφωνικές κλήσεις, fax, email, sms και mms, -τα γνωστά και ως spam- εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, θέτοντας ως προϋπόθεση την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του αποδέκτη του διαφημιστικού μηνύματος.

Η οδηγία αφορά στην προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών και διευκρινίζει ότι αυτή επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι ο αποστολέας απέκτησε τα στοιχεία της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του αποδέκτη νομίμως, στο πλαίσιο προηγούμενης παρόμοιας συναλλαγής και υπό την πρόσθετη προϋπόθεση ότι παρέχει στον αποδέκτη τη δυνατότητα να ασκήσει το δικαίωμα αντίρρησης, με τρόπο εύκολο και σαφή (σύστημα "opt-out").

Επιτρέπεται εάν ο αποδέκτης του ..........

μηνύματος δηλώσει γραπτώς ή με email ότι αποδέχεται την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων, δήλωση την οποία μπορεί να ανακαλέσει όποτε θελήσει. Η ίδια επιβεβαίωση, για τη συγκατάθεση αποστολής μηνυμάτων, ακολουθείται και για την αποστολή sms και mms στα κινητά τηλέφωνα, όπως και για τα μηνύματα μέσω fax σε σταθερά τηλέφωνα.

Στην οδηγία διευκρινίζεται ότι σε μια ενημερωτική διαδικτυακή πύλη, ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν είναι υποχρεωμένος να επιβεβαιώσει ότι η δηλούμενη διεύθυνση
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πραγματική. Η υπηρεσία αυτή μπορεί να παρέχεται ανώνυμα, με ψευδώνυμο ή εικονική ηλεκτρονική διεύθυνση.
Στην οδηγία, περιλαμβάνονται τεχνικά μέτρα για την αποφυγή μαζικής αποστολής μηνυμάτων.

Τέλος τονίζεται ότι οι υπεύθυνοι επεξεργασίας οφείλουν να συμμορφωθούν με τις ρυθμίσεις της οδηγίας σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως όχι αργότερα από την 1η Σεπτεμβρίου 2011.

Δείτε ολόκληρη την Οδηγία της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ιδεοπηγή

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Είναι γνωστό ότι μετά της θεομηνίες της τελευταίας τριετίας ο προσήνεμος μόλος στο Λιμάνι της Κορώνης καταστράφηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στους αλιείς, στους καταστηματάρχες και στη ζωή της πόλης γενικότερα.
Οι εργασίες για την αποκατάσταση ........

του προσήνεμου μόλου που είχαν ξεκινήσει, είχαν διακοπεί –λόγω έλλειψης χρηματοδότησης με αποτέλεσμα τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των πολιτών να διαιωνίζονται.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σε επαφή, τόσο με τους πολίτες της Κορώνης όσο και με τους φορείς της περιοχής, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κ. Τάσο Αποστόλοπουλο προτάθηκε από τους προαναφερόμενους η ένταξη της αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού της Κορώνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2011 στη ΣΑΕΠ 026 με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ.
Μετά την παραπάνω πρόταση, ο κ. Κουσελάς είχε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα, προκειμένου η πρόταση αυτή να τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Σήμερα υπεγράφη η απόφαση από τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα και η ένταξη του εν λόγω έργου στο ΠΔΕ 2011 είναι πια πραγματικότητα.

Ο κ. Κουσελάς μετά την παραπάνω εξέλιξη δήλωσε τα εξής:
«Αισθάνομαι βαθιά ικανοποιημένος από την έκβαση αυτή και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα και να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Κορώνης ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».

Κάλυψη ΝΔ στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για το φραστικό επεισόδιο

Να ρίξει τους τόνους μετά το χθεσινό φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή επιχείρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, διαψεύδοντας πως στο κόμμα υπάρχει δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αμυνας.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ...........

«η αίσθηση αδικίας που διακατέχει τον κ. Μεϊμαράκη, όταν για τόσες ημέρες σε βάρος του ακούγονται ανυπόστατες συκοφαντίες». Πρόσθεσε πάντως πως σε κάθε περίπτωση, «το περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει και δεν χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται για τόσα χρόνια ο κ. Μεϊμαράκης».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της κόμματος Κώστα Τασούλα. «Από όσα έμαθα, γιατί δεν ήμουν παρών, όλος αυτός ο καταιγισμός των φερομένων ύβρεων αδικεί τον κ. Μεϊμαράκη. Δεν υπήρξε αυτός ο καταιγισμός, ποσοτικά τουλάχιστον», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Ο κ. Τασούλας παραδέχθηκε ότι προσωπικά ο ίδιος δεν θα επέλεγε να χειριστεί το ζήτημα με αυτό τον τρόπο, αλλά, όπως είπε, «δεν είμαι εδώ για να επιδοκιμάζω ή να αποδοκιμάζω κανέναν».

Και ο πολιτικός πρόσθεσε, δεν παύει να είναι άνθρωπος και σε κάποιες στιγμές τέτοιας έντασης και ιδίως τέτοιας προέλευσης της έντασης, λειτουργεί περισσότερο ως άνθρωπος παρά ως πολιτικός.

Τόνισε παράλληλα ότι το περιστατικό δεν έχει σχέση με τη γενικότερη εικόνα που πολιτεύτηκε ο κ. Μεϊμαράκης τα 20 χρόνια που εκλέγεται βουλευτής στην Αθήνα, ενώ επισήμανε ότι δεν εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής αλλά αρκετά πριν ξεκινήσει.

Όπως σημείωσε μάλιστα, «περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε να σκεφθούμε τι είναι αυτό που προκαλεί αυτή την ένταση στον κ. Μεϊμαράκη. «Θα πρέπει να δούμε μια άλλη διάσταση των όσων γίνονται σήμερα και είναι η δύναμη και η ανυπόφορη ένταση που προκαλεί σε κάποιον άνθρωπο η αίσθηση ότι συκοφαντείται και διασύρεται επί μέρες στον πυρήνα της ηθικής του υπόστασης, που είναι η εντιμότητά του, με όλες αυτές τις τεχνολογικές και σύγχρονες μεθόδους υπονοιών και προειδοποιήσεων», κατέληξε.

«Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να μπει η ένδειξη "Ακατάλληλο για ανηλίκους" στις τηλεοπτικές μεταδόσεις συνεδριάσεων από την Βουλή», σχολίασε από την πλευρά του με αφορμή το χθεσινό περιστατικό ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Ναυτεμπορική

Αντιδρούν οι νυν για το αίτημα των πρώην βουλευτών

Τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου προκαλεί το αίτημα 800 συνταξιούχων βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικά τις αυξήσεις στις συντάξεις τους, πόσο που, αν τους επιδικαστεί, συνολικά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 80 εκ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ..........

Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στη Βουλή, έκανε λόγο για κίνηση που «οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος, τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται».

«Με ενοχλεί, δεν μου αρέσει γιατί εμείς έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα πάρουμε αναδρομικά», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

«Να παραιτηθούν των αξιώσεών τους» κάλεσε τους πρώην βουλευτές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, τονίζοντας ότι σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία οι βουλευτές πρέπει να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών «προκλητικό και ανήθικο τη στιγμή που κόβονται συντάξεις», ενώ παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδράσουν, έτσι ώστε η κατακραυγή να μην πέφτει συνολικά στον πολιτικό κόσμο. Επικριτική, όμως, ήταν και η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος είπε ότι μία τέτοια ενέργεια στη συγκεκριμένη περίοδο αποτελεί πρόκληση.

Ο κ. Σπύρος Χαλβατζής επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές πρέπει να παίρνουν τις συντάξεις τους από τα ασφαλιστικά ταμεία όπου ασφαλίζονταν πριν γίνουν βουλευτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης μίλησε για «ξεκούδουνη και εκτός τόπου ενέργεια που προκαλεί την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται».

«Νόμιμο αλλά ανήθικο» χαρακτήρισε το αίτημα των 800 βουλευτών ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τη Βουλή να πάρει μία απόφαση έτσι ώστε να αλλάξει αυτό το καθεστώς που «εξοργίζει την κοινωνία».

Κατά του αιτήματος των συνταξιούχων βουλευτών τάχθηκε και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με δήλωση της στους δημοσιογράφους.

Μοναδική «παραφωνία» στην σκληρή κριτική των βουλευτών προς τους 800 συνταξιούχους συναδέλφους τους ήταν η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Σταμάτη από την ΝΔ, ο οποίος και διαφοροποιήθηκε από την επίσημη θέση του κόμματός του. Ο κ. Σταμάτης υπερασπίστηκε το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών, τονίζοντας ότι δικαιούνται τις αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι 800 περίπου συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη και ζητούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους για την περίοδο 2003 – 2007, με βάση τις αυξήσεις που έγιναν στους μισθούς των ανώτατων δικαστικών, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νόμο, συμπαρασύρουν τις συντάξεις τους. Τα αναδρομικά αυτά εκτιμάται ότι αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η Βουλή έχει αποφασίσει οι αυξήσεις αυτές να μην ισχύσουν για τους εν ενεργεία βουλευτές.

Real.gr

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ. Η Γιωργία Χριστοδούλου στην εκπομπή





Τον έκραξε με το γάντι ο Τατούλης

UPDATE VIDEO

ΠΕΤΡΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ!!!! ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Σηκώθηκε ο Δημοσιογράφος της Μεσσηνιακής εφημερίδας "Ελευθερία" Γιάννης Σινάπης να ρωτήσει τον Πέτρο Τατούλη κάτι για τον προϋπολογισμό και ο Πέτρος τον διέκοψε και του την είπε με πολυ ευγένεια όμως που στην ουσία ήταν κράξιμο.

"Γιάννη μου εσύ τον ξέρεις τον ........

νόμο. Τι είναι αυτά που με ρωτάς;"
Κάτι πήγε να ψελλίσει ο δημοσιογράφος της Ελευθερίας Γιαννης Σινάπης και γυρνάει ο Tατούλης και του την ξαναλέει.
Γιατί ρε Γιάννη έχεις αυτό το μισοκακόμοιρο ύφος κλπ κλπ

Θα φτιάξουμε Video με το κομμάτι με το σκηνικό αυτό και θα το ακούσετε για να μην πουν ορισμένοι ότι λέμε ψέματα.
Αλλα στην συνέχεια ο Πετράν βρήκε την ευκαιρία και την είπε για την Ελευθερία σχετικά με τα δημοσιεύματα τους με Πουλοκέφαλο και Νικολάκου.
Μιλάμε για κράξιμο κανονικό στην Ελευθερία....
Θα τα ακούσετε αργότερα στο Video μετά την λήξη της Συνέντευξης τύπου.

Ωραίος ο Πετράν. ΜΑΓΚΑΣ με όλη την σημασία της Λέξης. Πολύ τον γουστάρουμε σαν τύπο.

Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστικό στιγμιότυπο.

Δείτε το σχετικό video από την σημερινή συνέντευξη τύπου του Πέτρου Τατούλη.

Η ποιότητα μπορεί να μην είναι η καλύτερη αλλα σημασία έχουν τα λόγια.



Αντιδρούν στο πλαφόν οι βενζινοπώλες

Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν στην αμόλυβδη σε 13 νομούς της χώρας, με το αιτιολογικό ότι σε 8 από τους νομούς αυτούς η ανώτατη τιμή επιβάλλεται μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική.

Η Ομοσπονδία (ΟΒΕ) κάνει λόγο ........

για αδικία και άνιση μεταχείριση ενώ αναφέρει ότι «όπως η πράξη έχει αποδείξει στις περιπτώσεις αυτές έχουμε γενικευμένα κρούσματα χονδρικών τιμών ίσων ή μεγαλύτερων από το πλαφόν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να λειτουργήσουν τα πρατήρια και να απειλούνται με αυτόφωρο και βαριά πρόστιμα» .

«Δεν είναι δυνατόν να παρατηρηθούν τα ίδια φαινόμενα αδικιών, όπως με το πλαφόν του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν οι συνάδελφοί μας αγόραζαν ακριβότερα και μετά σύρονταν στα δικαστήρια», αναφέρει συγκεκριμένα η ΟΒΕ και προσθέτει ότι διαθέτει πληθώρα τιμολογίων με τιμές ίσες ή μεγαλύτερες του πλαφόν τα οποία θα προσκομίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να αποδείξει και να τεκμηριώσει την άδικη επιβολή του πλαφόν.

Η Ομοσπονδία καλεί, τέλος, τους βενζινοπώλες που θίγονται να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν με συγκεντρώσεις, ενημέρωση των τοπικών βουλευτών, των κομμάτων και των καταναλωτών ή ακόμη και με κλείσιμο των πρατηρίων «μέχρι να απαλειφθούν οι αδικίες».

Η υπουργική απόφαση για το πλαφόν ΕΔΩ

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πλαφόν ΕΔΩ


ΣΚΑΪ

Η Ελλάδα αποχαιρετά το μεγάλο ηθοποιό

Πώς να αποχαιρετήσεις έναν άνθρωπο σαν τον Θανάση Βέγγο; Πώς να πεις αντίο σε έναν ηθοποιό που χάρισε το γέλιο σε γενιές και γενιές Ελλήνων και αποτέλεσε πρότυπο επαγγελματία, πρότυπο οικογενειάρχη, πρότυπο ανθρώπου;

Και όμως σήμερα όλη η Ελλάδα ...........

θα πρέπει να αποχαιρετήσει τον Θανάση της, τον καλό της άνθρωπο, το πιο χαρακτηριστικό γέλιο του ελληνικού κινηματογράφου…

Το μεσημέρι, στις 14:00, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αγαπημένο ηθοποιό.

Η οικογένειά του, οι συνάδελφοί του, όσοι τον αγάπησαν, πλήθος κόσμου θα συντροφεύσουν τον Θανάση στην τελευταία του κατοικία.

Ό Θανάσης Βέγγος πέθανε χθες το πρωί, λίγα λεπτά μετά τις 7 ενώ πάλευε επί μήνες για να κρατηθεί στη ζωή. Ξεψύχησε σε νοσοκομείο των Αθηνών έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του Ασημίνα που πορεύτηκαν μαζί πάνω από μισό αιώνα, και τους δύο τους γιους.

«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών, διακριτικά, ακριβώς όπως έζησε όλα του τα χρόνια…

Για τον θάνατό του δάκρυσε όλη η Ελλάδα και άνθρωποι κάθε ηλικίας γιατί ο Θανάσης Βέγγος ήταν η πιο οικεία φιγούρα, ο δικός μας άνθρωπος, ο ηθοποιός που αγαπήσαμε, που μας έκανε να γελάσουμε και ένα πρόσωπο που όλοι νιώθαμε δικό μας, πολύ δικό μας…

Πρώτο Θέμα

Αναδρομικά εκατομμύριων ζητούν συνταξιούχοι βουλευτές

Αίσθηση προκαλεί στην Ελλάδα του Μνημονίου που μαστίζεται από την ανεργία και τις μειώσεις των κοινωνικών παροχών η είδηση ότι περίπου 850 συνταξιούχοι Έλληνες βουλευτές έχουν ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών για το χρονικό διάστημα 2003-2007.
Το ποσό που διεκδικούν ανέρχεται .........

στις 250.000 ευρώ για έκαστο.

Το θέμα έφτασε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, από την αντιπροέδρο του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή, η οποία διευκρίνησε ότι: «Τα αναδρομικά αυτά, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για καθένα από τους πρώην βουλευτές, διεκδικούν τρεις κατηγορίες συνταξιούχων βουλευτών:
• Η πρώτη είναι μια μερίδα πρώην βουλευτών που ζητούν με προσφυγές να ισχύσει η ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές για την περίοδο 2003-2007.
• Η δεύτερη κατηγορία βουλευτών είναι αυτή που δεν εντάχθηκε τότε στη ρύθμιση για τα αναδρομικά και ζήτησαν με μεταγενέστερες προσφυγές στη δικαιοσύνη όλες τις προσαυξήσεις που δεν πήραν λόγω αυξήσεων που εδόθησαν σε δικαστικούς.
• Η τρίτη κατηγορία με αγωγές ζητά αναδρομικά για τις μεταγενέστερες αυξήσεις που έλαβαν οι δικαστικοί από το 2008 και μετά.»

Με βάση το Ζ΄Ψήφισμα, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, κάτι, ωστόσο, που δεν εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, κατά το οποία «πάγωσαν» οι αυξήσεις για τους εν ενεργεία βουλευτές και δεν αναπροσαρμόστηκαν οι αποδοχές ανάλογα με τις αυξήσεις που δόθηκαν -και αναδρομικώς- στους δικαστικούς.

Το «πάγωμα» επηρέασε και το ύψος των συντάξεων των παλαιών βουλευτών που συνδέεται με την βουλευτική αποζημίωση, αλλά, καθώς οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις της Βουλής, προσέφυγαν, όπως και κατά το παρελθόν, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απαιτώντας να τους χορηγηθεί αύξηση και μάλιστα αναδρομικά.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των αναδρομικών είχε τεθεί και στην προηγούμενη Βουλή, επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα και είχε ληφθεί απόφαση να μην καταβληθούν αυτά τα αναδρομικά στους εν ενεργεία βουλευτές. Την απόφαση αυτή υπενθύμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συνειρμός σε βάρος του Κοινοβουλίου, από ενέργειες και διεκδικήσεις πρώην μελών του.

Η κυρία Καλδή, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, επιβεβαίωσε ότι το θέμα είναι σε εκκρεμότητα και ότι έχουν βγει ήδη δύο αποφάσεις, η μία κατόπιν προσφυγής του πρώην προέδρου της Ένωσης τέως Βουλευτών Άγγελου Αγγελούση, ενώ η άλλη είναι ακόμη παλαιότερη.

TVXS

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.