Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Jimmy Jump! Ο συνήθης εισβολέας VIDEO

To δικό του ξεχωριστό «παρών» φρόντισε να δώσει ο Jimmy Jump και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο του «Σόκερ Σίτι»!

Είναι ο φόβος και ο τρόμος των διοργανωτών κάθε μεγάλου, κυρίως, ποδοσφαιρικού γεγονότος στον πλανήτη. Παρά το γεγονός ότι άπαντες τον αναγνωρίζουν φυσιογνωμικά, κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις εισβολές του εντός αγωνιστικού προκειμένου να περάσει το μήνυμα που επιθυμεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Ο λόγος για τον διασημότερο ..........

εισβολέα των αθλητικών χώρων, Jimmy Jump.

H UEFA και η FIFA έχουν απαγορεύσει τα τηλεοπτικά πλάνα των εισβολών του και αυτό συνέβη και στο τελευταίο περιστατικό, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιτελικού του Euro μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας. Τη στιγμή που οι άντρες της ασφάλειας του Σεντ Γιάκομπ Παρκ προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν οι τηλεοπτικές κάμερες έκαναν πλάνα στις εξέδρες από τις αντιδράσεις των φιλάθλων.

Ο 34χρονος Καταλανός έχει συνδέσει το όνομά του με κορυφαία αθλητικά γεγονότα αλλά και τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ηταν αυτός που εισέβαλε στο "Ζοσέ Αλβαλάδε" στον τελικό του Euro 2004 και πέταξε μία σημαία της Μπαρτσελόνα στο πρόσωπο του εμβρόντητου, Λουίς Φίγκο.

Οι τηλεοπτικές κάμερες δεν στράφηκαν πάνω του όταν εισέβαλε στο Ολυμπιακό στάδιο κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League το 2007 μεταξύ της Μίλαν και της Λίβερπουλ κρατώντας μία ελληνική σημαία!

Η δράση του δεν περιορίζεται μονάχα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Το 2007, λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι μεταξύ Αγγλίας και Νότιας Αφρικής έκανε και πάλι την εμφάνισή του, όπως και στο ισπανικό Grand prix Formula 1 του 2004. Επίσης βρέθηκε και στα κορτ του τένις απονέμοντας το παραδοσιακό σκουφάκι των Καταλανών, ονόματι "μπαρετίνα" στον Κάρλος Μόγια.

Video




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Φτάσαμε στα τέλη Απριλίου και ο περίφημος Καλλικράτης που ήδη εφαρμόζεται, αποδεικνύεται κατώτερος των αναγκών της Περιφέρειας, χαρακτηρίζεται δε, από έλλειψη ευελιξίας αλλά και αναπτυξιακής προοπτικής.
Όσες Περιφερειακές Αρχές δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία αυτοδιοίκησης, δυστυχώς διαφαίνεται ολοκάθαρα, ότι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν με ότι αρνητικό συνεπάγεται για τον τόπο αλλά και για τους πολίτες που εκπροσωπούν!

Είναι τόσα πολλά τα θολά σημεία του .......

Νόμου και τόσες οι ελλείψεις κάλυψης όλων των παραμέτρων που αφορούν καίρια ζητήματα άσκησης πολιτικής και αναπτυξιακής προοπτικής , που όση διάθεση και να έχουν, δεν θα καταφέρουν να κάνουν ουσιαστικά και χρήσιμα βήματα!
Οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, πυροδοτούν εσωστρέφεια, διαπληκτισμούς και εντονότατες διαφωνίες που αντανακλούν στο αναγκαίο για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου, έργο.
Η έλλειψη χρηματοδότησης και ως εκ τούτου δυνατότητας άσκησης των καθηκόντων τους, ανεξάρτητα, αμερόληπτα, τυπικά και ισότιμα, τίθεται υπό αίρεση.

Ακόμη ηχούν στ΄ αυτιά μας οι προεκλογικοί λόγοι του σημερινού Περιφερειάρχη, στις αιτιάσεις των άλλων Περιφερειακών συνδυασμών για την έλλειψη πόρων.
"Θα αναζητήσουμε πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση έλεγε και με συντονισμένες προσπάθειες , θα κατορθώσουμε μέσα σε διάστημα τριών μηνών να ανατάξουμε την οικονομία και να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης και προόδου"
Δυστυχώς βρισκόμαστε στο πρώτο 5μηνο του έτους και οι δυσκολίες και τα προβλήματα διογκώθηκαν, η ανεργία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυξήθηκε και οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας της Περιφέρειας ,οδηγούνται ουσιαστικά χωρίς κάποιον στο τιμόνι.
Τουλάχιστον οι συντονισμένες προσπάθειες των προκατόχων Νομαρχιών, φαίνεται να αποδίδουν αυτό το κρίσιμο διάστημα στους καίριους αναπτυξιακούς τομείς όπως είναι ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η ισχνή επιχειρηματικότητα και δίνουν αυτή τη δύσκολη ώρα για τον τόπο, μία ανάσα στην παραπαίουσα οικονομία μας.

Ακόμη δεν έχει εξευρεθεί τρόπος στήριξης αυτών των κρίσιμων τομέων από την Περιφερειακή Διοίκηση, δεν έχει ξεδιπλωθεί κάποιο εφαρμόσιμο πρόγραμμα, δεν έχουν ουσιαστικά αναληφθεί πρωτοβουλίες σε καμία κατεύθυνση.
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ορισμένοι ιδιώτες επενδυτές, που με κίνητρο τις δικές τους επιχειρήσεις, κάνουν βήματα σωστά που συγχρόνως ανακουφίζουν και άλλες παράπλευρες επαγγελματικές δραστηριότητες .π.χ. οι αφίξεις Ρώσων τουρ. Πρακτόρων και δημοσιογράφων κ.α.
Ένα άλλο ζήτημα που δημιουργεί επιπλέον σύγχυση και επιβαρύνει το άσχημο κλίμα, είναι οι αρμοδιότητες και ο ρόλος των επικεφαλής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι Περιφερειακές ενότητες και οι τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες , πρέπει επιτέλους να πουν την αλήθεια στους πολίτες σχετικά με το ρόλο τους και τη θέση που κατέχουν σύμφωνα με το Νόμο του Καλλικράτη.

Ίσως, ηθελημένα μερικές φορές συντηρούν τη σύγχυση στους πολίτες που επειδή δεν γνωρίζουν , τους τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο με τους πρώην αιρετούς Νομάρχες.
Έχουν λοιπόν καθαρά εισηγητικό ρόλο, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς δυνατότητα άσκησης πολιτικής, παρά μόνο εποπτείας των ολίγων Υπηρεσιών της Περιφέρειας και συντονισμού των Υπηρεσιών σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
Τώρα όσα ακούγονται για υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στον αιρετό Περιφερειάρχη , αυτό νόμιμα συμβαίνει, διότι το ορίζει καθαρά ο Νόμος και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις κατά την κρίση του, δίνει δικαίωμα υπογραφής στους τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, με απόφασή του.
Όλα αυτά τα δεινά για τις Περιφέρειες της Χώρας, τα δημιούργησε η χωρίς διαβούλευση και προετοιμασία ψήφιση και εφαρμογή του Καλλικράτη.

Το βεβιασμένον του πράγματος για να φανεί αποφασιστικός και μεταρρυθμιστής ο Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Παπανδρέου ,οδήγησε σε ένα κολοβό νομοθέτημα που επί της ουσίας μαραζώνει τον τόπο και οδηγεί σε επιπλέον ύφεση και φτώχεια!

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Σαχινίδης σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «76 εκ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων από μεταφορές μαθητών»

Με την υπ’ αριθμόν 4204/15-03-11 αναφορά της, η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, είχε θέσει υπ’ όψιν του Υπουργείου Οικονομικών τον κίνδυνο παύσης της μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε απάντησή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι με την υπ’ αριθμόν 2/28051/4-4-2011 απόφαση μεταφέρθηκε ποσό 76 εκατομμυρίων ευρώ στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για κάλυψη υποχρεώσεων από μεταφορές μαθητών παρελθόντων ετών.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η ...........

κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε την ανησυχία της για τις εντεινόμενες πιέσεις των ΚΤΕΛ, τα οποία ωστόσο διεκδικούν νόμιμες οφειλές, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο επιδιωκόμενος σκοπός όλων των μερών είναι η εξόφληση των ΚΤΕΛ και η απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.
Η Πολιτεία κάνει σαφείς προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση, γεγονός που φαίνεται από την εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών. Τ
ο Υπουργείο αντιλαμβάνεται τις οικονομικές υποχρεώσεις των ΚΤΕΛ που «τρέχουν» και ανταποκρίνεται έστω και καθυστερημένα, αν και είναι γεγονός ότι αυτό συμβαίνει διαχρονικά και δεν είναι τωρινό φαινόμενο».

Επιτυχημένη και φέτος η γιορτή Λουλουδιού στον Αι Γιώργη Φιλιατρών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή Λουλουδιού στον Αι Γιώργη Φιλιατρών το διήμερο 2 και 3 Μαϊου παράλληλα με τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας.
Το διήμερο ξεκίνησε από χθες το απόγευμα όπου μεταφέρθηκε συνοδεία πιστών η εικόνα της Αγίας Μαύρας από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο εκκλησάκι του Αι Γιώργη και συνεχίστηκε με εσπερινό και αγρυπνία.

Σήμερα το πρωΐ στον χώρο του ............

Αγίου Γεωργίου βρέθηκε η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και το σώμα προσκόπων προκειμένου να λάβουν μέρος στην θρησκευτική πομπή λιτάνευσης της ιερής εικόνας της Αγίας Μαύρας.
Παρόντες στην λειτάνευση της εικόνας ήταν ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Παγάνης, ο Γιάννης Ρούσης η Βιβή Παντελάκη Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Τριφυλίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, και πλήθος κόσμου.

Η πομπή ξεκίνησε από τον Αι Γιώργη και μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Πόλης κατέληξε στην Πλατεία όπου εψάλλει δέηση και ακολούθως η Ιερή Εικόνα μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών.



Νέος φόρος στα τσιγάρα για... την υγεία μας!

Τη θέσπιση ειδικού τέλους στα τσιγάρα και στα προϊόντα καπνού και τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την αντιμετώπιση μειζόνων θεμάτων δημόσιας υγείας, ιδίως στον τομέα της πρόληψης, ανήγγειλε σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Η σχετική πρόταση κατατέθηκε ..........

κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Μόσχα και προβλέπεται να ισχύσει σε όλες τις χώρες - μέλη της Ε.Ε.

Στόχος η δημιουργία ενός εθνικού ταμείου για την ενίσχυση των ενεργειών κατά του καπνίσματος και την προστασία του πληθυσμού από την απειλή του τσιγάρου.

Αρκεί και αυτή η προσπάθεια να μην έχει την... επιτυχία του νόμου κατά του καπνίσματος γιατί τότε στην Ελλάδα τουλάχιστον θα μιλάμε για ένα ακόμη χαράτσι...

NewsIt

Βαρύτατες ύβρεις Μεϊμαράκη σε βουλευτή του ΛΑΟΣ μέσα στη Βουλή!

UPDATE VIDEO

Οσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Βουλή έμειναν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας τις ύβρεις που εκστόμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εναντίον του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κοραντή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κοραντής .........

διασταυρώθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη, στους διαδρόμους της Βουλής έξω από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας στην οποία συμμετείχαν και οι 2.

"Καλημέρα", του είπε ο κ.Κοραντής και ποιός είδε τον Βαγγέλη και δεν τον φοβήθηκε! Ο βουλευτής της ΝΔ, "στόλισε" τον κ. Κοραντή με όλες τις ύβρεις που υπάρχουν στο λεξιλόγιο και που θα έκαναν και τον πιο αθυρόστομο άνθρωπο να κοκκινίσει!

Όλος ο διάλογος:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ: Καλημέρα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Μου λες καλημέρα εμένα ρε αλήτη; Λες καλημέρα εσύ που με πας στα δικαστήρια; Παλιομ......, καραγκιόζη! Έλα έξω ρε, έλα έξω, θα σε γ.....!

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έμεινε άναυδος να τον παρακολουθεί, άλαλος κι έκανε το… σταυρό του.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά το περιστατικό ο κ. Μεϊμαράκης είπε: "Ούτε καλημέρα να μου λένε όσο θέλουν να με στείλουν στην προανακριτική και να λένε οτι τα πήρα".

Ο κ. Κοραντής έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής.

Αιτία, η κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Προέδρου του ΛΑΟΣ και τον κ.Μεϊμαράκη με σκληρές κουβέντες και κατηγορίες με αφορμή το θέμα των υποβρυχίων. Ο κ.Μεϊμαράκης από το βημα της Βουλής είχε κατηγορήσει τον κ. Καρατζαφέρη οτι τον είχε επισκεφθεί όταν ήταν υπουργός Αμυνας και τον είχε πιέσει να υπογράψει για τα υποβρύχια.



NewsIt

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Παράταση μέχρι την 4η Απριλίου 2011 δόθηκε τελικά στις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τους υπόχρεους υποβολής του εντύπου Ε9.

Η υποβολή θα άρχιζε από την .......

Τρίτη (1η Μαρτίου) ωστόσο δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS NET μέσω της οποίας επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται από φέτος να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους .

ΣΚΑΪ

Ο Δημήτρης Κουσελάς για το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής το οποίο είναι εξειδικευμένο, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

Όπως είπε το σχέδιο αξιοποιεί ........

τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, την νέα τεχνολογία, ενώ αξιοποιεί τις δυνατότητες του εισπρακτικού μηχανισμού.

Πρόσθεσε πως το νέο σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής είναι ολοκληρωμένο ενώ υπάρχουν και καινοτομίες

Επανέλαβε πως τα στελέχη των εφοριών που δεν θα πάνε καλά στους στόχους τους θα έχουν επιπτώσεις. Επισήμανε πως το υπουργείο παρακολουθεί καθημερινά με ημερήσιο δελτίο αναφοράς ποιες ΔΟΥ έκλεισαν και ποιες διασταυρώσεις.

Ο κ. Κουσελάς ανέφερε επίσης πως αν πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους της σε σχέση με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

Είπε επίσης πως το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ανάλογα με τις ιδιομορφίες της κάθε περιοχής.

Υπογράμμισε επίσης πως έως το τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμη η φοροκάρτα.

Για τους ελέγχους στην αγορά καυσίμων είπε πως είναι καθημερινοί. Σημείωσε πως πλαφόν στις τιμές των καυσίμων έχει επιβληθεί δύο φορές όταν διαπιστώθηκε πως υπήρχε αισχροκέρδεια επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με το πλαφόν».

ΣΚΑΪ

Το φθινόπωρο οι συγχωνεύσεις 200 εφοριών

META το καλοκαίρι θα αρχίσει το πρόγραμμα συγχώνευσης ή και κατάργησης των 200 από τις 289 εφορίες που υπάρχουν στη χώρα, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 3.000 υπαλλήλων (2.500 εφοριακοί και 500 διοικητικοί υπάλληλοι). Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προβλέπεται η εφαρμογή των αυστηρών μέτρων του νέου φορολογικού νόμου (προσωποκράτηση, κατασχέσεις κ.λπ.) καθώς και μέτρα για την αναδιοργάνωση των εφοριών.

Eτσι καταργούνται και συγχωνεύονται ........

οικονομικές υπηρεσίες και διατηρείται μόνο μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού, ενώ οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Έτσι ελαχιστοποιείται η ανάγκη προσωπικής επαφής του πολίτη με την οικονομική υπηρεσία ενώ πολλοί από τους ελέγχους θα διενεργούνται από το γραφείο. Επίσης ανασυγκροτείται η Γενική Διεύθυνση Eλέγχων του Yπουργείου Οικονομικών, συγχωνεύονται σε περιφερειακό επίπεδο τα ελεγκτικά κέντρα, ενώ συστήνεται νέο σώμα ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων.

Express

Πλαφόν στα καύσιμα σε 13 νομούς

Πλαφόν, διαφορετικό ανά περιοχή, στις τιμές των καυσίμων μπαίνει από αύριο στους νομούς Κυκλάδων, Κεφαλλονιάς, Κέρκυρας, Λέσβου, Γρεβενών, Εύβρου, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Δωδεκανώσων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου και Χίου.Διαβάστε αναλυτικά.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η επιβολή .........

πλαφόν από αύριο στη λιανική τιμή πώλησης των καυσίμων σε 13 νομούς της χώρας ενώ επιβάλλεται πλαφόν στις τιμές χονδρικής, δηλαδή στις τιμές πώλησης των εταιριών εμπορίας στους νομούς : Ρεθύμνου, Λασιθίου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων.

Το πλαφόν που θα ισχύει από αύριο αφορά τους νομούς Κυκλάδων με νέα τιμή αμόλυβδης στα 1,724 ευρώ , Κεφαλονιάς με 1,769 ευρώ, Κέρκυρας με 1,765 ευρώ, Λέσβου με 1,722 ευρώ, Γρεβενών με 1,736 ευρώ, Έβρου με 1,744 ευρώ, Ευρυτανίας με 1,745 ευρώ, Φωκίδας με 1,735 ευρώ, Δωδεκανήσων όπου το πλαφόν στη χονδρική θα είναι στα 1,654 ευρώ και 1,724 ευρώ για τη λιανική, Λασιθίου με 1,718 ευρώ για τις εταιρείες και 1,788 ευρώ στα πρατήρια, Ρεθύμνου με 1,704 ευρώ για εταιρείες και 1,774 ευρώ για τα πρατήρια, Σάμου με 1,664 ευρώ για εταιρείες και 1,734 ευρώ για τα πρατήρια και Χίου με 1,669 ευρώ για εταιρείες και 1,739 ευρώ για τους καταναλωτές.

Το πλαφόν θα αρθεί μόλις διαπιστωθεί ότι οι τιμές έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδα με λογικά περιθώρια σε σύγκριση με τη μέση τιμή της Αττικής, αφού βέβαια συνυπολογιστούν τα κόστη μεταφορικών.

Η ακριβότερη τιμή της αμόλυβδης στις συγκεκριμένες περιοχές έφτασε στα 1,893 ευρώ στις Κυκλάδες, στα 1,892 ευρώ στο νομό Κεφαλλονιάς, στα 1,870 στη Σάμο και 1,869 στο νομό Λασιθίου.

Την ίδια ώρα στη Νομαρχία Αθηνών η αμόλυβδη ''έπιασε'' τα 1,779 ευρώ και στο νομό της Θεσσαλονίκης στα 1,749 ευρώ.

Την επιβολή πλαφόν ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοίδης και όπως ελπίζουν το όφελος για τον καταναλωτή από την επιβολή του πλαφόν αναμένεται να φτάσει το 0,169 ευρώ το λίτρο.

Στην επιβολή του πλαφόν οδήγησε η αισχροκέρδεια καθώς σύμφωνα με τον Μ.Χρυσοχοίδη: "δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε παραμεθόριες περιοχές με μειωμένο ΦΠΑ, κάποιοι να καρπώνονται υπερκέρδη αντί να περνάνε τη μείωση στους καταναλωτές. Δεν μπορεί η Σάμος και η Χίος με ΦΠΑ μειωμένο κατά 35% σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα να βρίσκονται στους 10 ακριβότερους νομούς. Δεν μπορεί στην Κεφαλονιά η διαφορά σε σχέση με την Αττική να είναι 16 λεπτά και στη Ζάκυνθο μόλις 3 λεπτά. Δεν μπορεί στο Λασίθι και το Ρέθυμνο να υπάρχουν υπερβολικά υψηλά περιθώρια κέρδους σε αντίθεση με το Ηράκλειο και τα Χανιά που υπάρχουν πιο λογικές τιμές".

Ταυτόχρονα o υπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία μιας υπηρεσίας ενημέρωσης καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν με ένα δωρεάν μήνυμα στον αριθμό 54151 να ενημερώνονται για τα τρία φθηνότερα πρατήρια, αναφέροντας τη συγκεκριμένη περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Αντίο καλέ μας Άνθρωπε. Σ' Ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χάρισες απλώχερα





Ικανοποίηση από την επίσκεψη των Ρώσων δημοσιογράφων στην Μεσσηνία

Μετα την επιτυχημένη προσπάθεια προβολής της Τριφυλίας σε Ρωσους δημοσιογράφους και πράκτορες απο την Ενωση ξενοδόχων Τριφυλίας, που επιτευθηκε σε συνεργασία με το Δημο Τριφυλίας, φιλοξενούνται αυτην την περίοδο σε δυο ξενοδοχεια της περιοχης οικογένειες απο Ολλανδία , τα παιδια των οποίων ειχαν κερδισει σε διαγωνισμο ζωγραφικής ,με θέμα την Ελλάδα, μεταξυ μαθητων απο διάφορα σχολεια της Ολλανδίας πέρσυ την Ανοιξη, κατι που ειχε οργανωθει απο τα γραφεια του ΕΟΤ της Ολλανδίας .

Η Ενωση ξενοδόχων & ιδ. Τουριστικων καταλυμάτων Τριφυλίας ειχε συμμετασχει ανάμεσα σε δεκάδες άλλες περιοχές της Ελλάδος στέλνοντας πλούσιο πληροφοριακο υλικο για την Μεσσηνία και ειδικότερα για την Τριφυλία. Τα ξενοδοχεία που ειχαν προσφέρει δωρεάν διαμονη ειναι το Mesogeios Hotel στη Μαραθόπολη και το Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία.

Οι Ολλανδοί πιστευομε οτι θα γίνουν απόστολοι της ομορφιας και της φιλοξενίας της Μεσσηνίας μας.


--

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.