ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Για την επιστολή του Δήμου Τριφυλίας στην Διαμαντοπούλου. Η Διάκριση εις βάρος των τοπικών blog ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Κώστα Κόλλια ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ

Οι Bloggers της Τριφυλίας ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Σήμερα Σάββατο λάβαμε με e-mail από τον Δήμο Τριφυλίας και συγκεκριμένα από γνωστή κυρία του Δήμου της οποίας το όνομα δεν θα αναφέρουμε για να μην την εκθέσουμε (τουλάχιστον για την ώρα) την επιστολή που είχε στείλει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας προς την υπουργό παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου διαμαρτυρόμενος για το ΦΕΚ που αναφέρει ότι καταργείται το Γυμνάσιο Κοπανακίου και που ΠΡΩΤΟ αποκάλυψε το blog Κopanaki News.

Η Επιστολή αυτή του Δημάρχου ........

Τριφυλίας απεστάλη σύμφωνα με τις ενδείξεις μας το αργότερο την Πέμπτη 5 Μαΐου πιθανότατα το πρωί ή το μεσημέρι..
Πως το ξέρουμε; Διότι την Παρασκευή 6 Μαΐου υπήρχε δημοσιευμένη σε Μεσσηνιακή εφημερίδα. Άρα η επιστολή πήγε το αργότερο την Πέμπτη το μεσημέρι. Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (Δεύτερη μέρα από την αποστολή της) και Σήμερα Σάββατο (ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ) μας την έστειλε για να την δημοσιεύσουμε στα blogs μας.

ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δημοσιεύσουμε την εν λόγω επιστολή διότι δεχτήκαμε χειρίστου είδους διάκριση από την εν λόγω κυρία του Δήμου Τριφυλίας.
Για το θέμα ενημερώθηκαν λεπτομερώς και με αποδείξεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα δυο υπόλοιπα blogs που ήταν αποδέκτες μαζί με εμάς (Kyparissia-Press και Kopanaki News) και θέσαμε την πρόταση μας να μην δημοσιεύσει ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ την επιστολή που λάβαμε 3 μέρες μετά από τις εφημερίδες.
Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον με όποιον θελήσει να παίξει τέτοιο παιχνίδι.

Φυσικά θα ενημερωθεί με υπόμνημα μας και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας για την εις βάρος μας διάκριση που απρόκλητα δεχτήκαμε από την εν λόγω κυρία του Δήμου Τριφυλίας.
Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι αυτό δεν έγινε με κακή πρόθεση αλλά επειδή αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά η τρίτη θα είναι και η φαρμακερή.
Ως ομάδα διαχείρισης του blog Φιλιατρά News δηλώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με την δημοσίευση του blog Kopanaki News.

Αν θέλει η εν λόγω κυρία να απαντήσει στο δημοσίευμα μας πολύ ευχαρίστως να φιλοξενήσουμε την άποψη της.

Η 4μελής ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Όσοι συν-bloggers συνυπογράφουν το κείμενο αυτό -και εφόσον συμφωνούν με αυτό- παρακαλούμε να αφήσουν ένα σχόλιο από κάτω αλλά ΜΟΝΟ με τον λογαριασμό τους υπό σύνδεση. Όχι ανώνυμος, όχι όνομα χωρίς να φαίνεται ενεργός σύνδεσμος ο οποίος θα παραπέμπει σε προφίλ του blogger.
O λόγος είναι ότι θα επισυναφθεί στο υπόμνημα προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας.

Χαιρετισμός του Οδυσσέα Βουδούρη για την γιορτή της μητέρας

H σημερινή ημέρα αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της πολύπλευρης και δύσκολης αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς. Η μητέρα διαπλάθει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παιδιού της και το στηρίζει σε όλη του τη ζωή. Είναι αυτή που παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία του και το προστατεύει.
Αυτή η ημέρα όμως δεν είναι μόνο ημέρα γιορτής. Είναι και ημέρα προβληματισμού για τα διλήμματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη μητέρα. Πώς θα συνδυάσει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στον παραδοσιακό της ρόλο και στη ανάγκη για επαγγελματική εξέλιξη;

Η πολιτεία έχει υποχρέωση να ........

δώσει διέξοδο στα διλήμματα αυτά και να σταθεί δίπλα στη σύγχρονη γυναίκα και στους πολλαπλούς ρόλους της, ως μητέρας, ως συζύγου και ως εργαζόμενης. Έχει την υποχρέωση να αναλάβει περισσότερες δράσεις για τη στήριξη της μητέρας, η οποία πολλές φορές αντιμετωπίζει τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μας. Σημαντικά θα συνέβαλε στη βελτίωση της θέσης της ο περιορισμός των εμποδίων πρόσβασης στην αγορά εργασίας, η παροχή της αναγκαίας πρόνοιας σε ουσιαστικά θέματα μητρότητας, η ουσιαστική στήριξη της οικογένειας και η αλλαγή μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης των στερεότυπων αντιλήψεων για το ρόλο των δύο φύλων. Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, που το δημογραφικό πρόβλημα έχει ήδη προσλάβει ανησυχητικές κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις, η αποτελεσματική στήριξη και ενθάρρυνση των πολύτεκνων οικογενειών προβάλει επιτακτική.

Σίγουρα η ενίσχυση της γυναίκας-μητέρας στο δύσκολο λειτούργημα που καλείται να υπηρετήσει πρέπει να είναι συνεχής και ουσιαστική και απαιτεί προστασία και σεβασμό. Κάθε μητέρα χρειάζεται συμπαράσταση, κατανόηση και βοήθεια από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με επιτυχία την ευαίσθητη αποστολή της.

Εύχομαι σ' όλες τις μητέρες χρόνια πολλά.

Δεν προσέχεις καθόλου το εαυτό σου...

Μήνυμα της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την γιορτή της μητέρας.

Σε τούτη την περίοδο απουσίας και απαξίωσης των συμβόλων και θεσμών, η μητέρα παραμένει ένα έμβλημα αναγνώρισης, εκτίμησης, καταφυγής του κάθε πονεμένου και σύμβολο θυσίας από καταβολής κόσμου...
Ωστόσο κάθε γιορτή δεν .........

κρύβει πάντα χαρά.

Κάποιες μητέρες δεν έχουν το παιδί τους και κάποιες άλλες δεν έχουν τη δική τους μητέρα.

Κάποιες μητέρες ζουν με την ανάμνηση του γέλιου και κάποιες άλλες αγνοούν τη χαρά τους στην απουσία του παιδιού τους.

Σήμερα μόνο, περιπου χίλιες μητέρες θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού.

Χίλια μωρά θα μολυνθούν από τον ιό του AIDS από το πρόσωπο που περισσότερο από κάθε άλλον στον κόσμο θέλει να το προστατεύσει, τη μητέρα τους...

Ωστόσο, όσο κι αν η κοινωνία μας εκτραχύνεται, η αγάπη και ο σεβασμός από και προς τη μάνα παραμένει αναλλοίωτος και αυθεντικός.

Η μητέρα κάθεμία με τα δικά της όνειρα, τον δικό της τρόπο, παραμένει το πρόσωπο που δεν διστάζουμε να εκφράσουμε άμεσα, με τρυφερότητα και συγκίνηση, την αγάπη μας...

Το αξιολάτρευτο πρόσωπο που...ο κόσμος να γκρεμίζεται, συνεχίζει να σου υπενθυμίζει ότι...δεν προσέχεις καθόλου τον εαυτό σου...

Πάει για το έκτο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιερέας και γιατρός στα χέρια για μία εικόνα


Αναστάτωση στο Νοσοκομείο του Ρίο

Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο του Ρίου, για την εικόνα της Παναγίας! Ήταν μία φασαρία που αναστάτωσε όλο το χώρο της κλινικής και τους ασθενείς. Και όλα αυτά, επειδή ο ιερέας κρέμασε την εικόνα της Μεγαλόχαρης στον φρεσκοβαμμένο τοίχο!

Το περιστατικό, .........όπως γράφει η εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας, κατήγγειλαν συγγενείς ασθενούς, οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό, και, όπως μας ανέφεραν, έκαναν το σταυρό τους. Το γνωρίζουν, όμως, και πολλοί εργαζόμενοι -κυρίως συνδικαλιστές- του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού τις τελευταίες ημέρες το επεισόδιο είναι ένα από τα θέματα σχολιασμού στους διαδρόμους του νοσοκομείου! Όλα συνέβησαν όταν ο ιερέας του ιδρύματος μπήκε στο χώρο για να δει κάποιους ασθενείς και παρατήρησε ότι είχαν βάψει το χώρο αλλά είχαν βγάλει την εικόνα της Παναγίας που δέσποζε στο μέσον του τοίχου. Απευθύνθηκε σε πανεπιστημιακό γιατρό που είχε την ευθύνη της εν λόγω ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου και ζήτησε να μάθει πού ήταν η εικόνα.

Η απάντηση, απ' ό,τι ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες συνοδοί ασθενούς, ήταν: «Έβαψα με έξοδά μου τον τοίχο και την βγάλαμε. Αλλά τη φύλαξα και την έχω κάπου εδώ...», δείχνοντας την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν καταχωνιασμένη σε ένα σημείο. Ο ιερέας πήρε την εικόνα και μετά από λίγο την ξανακρέμασε στον τοίχο, σε ένα καινούργιο καρφί. Όμως αυτή του η ενέργεια στάθηκε αφορμή για να αρχίσει η φασαρία με την «εκρηκτική» γιατρό, η οποία εξοργίστηκε επειδή ο παπάς... έβαλε καρφί στον φρεσκοβαμμένο τοίχο! Οι παρατηρήσεις και οι επιπλήξεις της διαδέχονταν η μία την άλλη και όλα αυτά, μπροστά στα αυτιά αρκετών ασθενών και συγγενών τους, αλλά και εργαζομένων του νοσοκομείου...

newsbeast.gr-

Lady Gaga - Judas Το νέο Video clip της lady Gaga.

Η Lady Gaga έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές για τα (μη) θρησκευτικά της αισθήματα και τον τρόπο που τα εκφράζει.

Τη μια ντύνεται καλόγρια στις συναυλίες της, την άλλη κάνει άσεμνες χειρονομίες αναφερόμενη σε θέματα θρησκείας και τώρα γύρισε και video clip βασισμένο εξ ολοκλήρου στη θρησκεία και τη προσβολή της.

Στο νέο της video clip, λοιπόν, με ......

τον τίτλο «Judas», δηλαδή «Ιούδας», εμφανίζεται ντυμένη ως «Μαρία Μαγδαληνή», να είναι ανεβασμένη σε μια μηχανή την οποία οδηγά ο ίδιος ο Ιησούς.

Στο εν λόγω clip το όλο concept είναι ως εξής: H «Μαρία Μαγδαληνή», την οποία υποδύεται η Lady φυσικά, είναι ερωμένη του Ιησού. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο Ιούδας, τον οποίο η «Lady Gaga» όχι μόνο δεν προδίδει όταν της το ζητά ο Ιησούς, αλλά παρατά και τον Ιησού για τα μάτια του Ιούδα με τον στίχο του τραγουδιού να λέει χαρακτηριστικά: «ο Ιούδας είναι ο δαίμονας στον οποίο ανήκω».
Αναμφισβήτητα το όλο Story όπως περιλαμβάνεται προκαλεί. Αλλά αυτό έκανε ανέκαθεν η Lady Gaga.

Αμφιλεγόμενο clip! Kάποιοι θα το λατρέψουν, άλλοι θα το μισήσουν χαρακτηρίζοντάς το βλάσφημο.

Η κρίση δική σας..... Πάντως καθαρά σαν Video Clip σκίζει. Έχει καταπληκτικό στήσιμο.ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Judas! Juda-as Judas! Juda-as
Judas! Juda-as Judas! GAGA

[Lady Gaga - Verse 1]
When he comes to me, I am ready
I'll wash his feet with my hair if he needs
Forgive him when his tongue lies through his brain
Even after three times, he betrays me

I'll bring him down, bring him down, down
A king with no crown, king with no crown

[Chorus]

I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Judas! Juda-as Judas! Juda-as
Judas! Juda-as Judas! GAGA

[Lady Gaga - Verse 2]
I couldn't love a man so purely
Even prophets forgave his crooked way
I've learned love is like a brick you can
Build a house or sink a dead body

I'll bring him down, bring him down, down
A king with no crown, king with no crown

[Chorus]
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

[Bridge]
In the most Biblical sense,
I am beyond repentance
Fame hooker, prostitute wench, vomits her mind
But in the cultural sense
I just speak in future tense
Judas kiss me if offenced,
Or wear an ear condom next time

I wanna love you,
But something's pulling me away from you
Jesus is my virtue,
And Judas is the demon I cling to
I cling to

[Chorus]
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Judas! Juda-as Judas! Juda-as
Judas! Juda-as Judas! GAGA

Αν το ίδιο πράγμα το δούμε διαφορετικά, υπάρχει δυνατότητα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα

Το θεματάκι το είδαμε στο φιλικό μας blog Kopanaki news και είναι ένα πραγματικά συγκινητικό Video.

Διαβάστε την δημοσίευση του......

΄Ενας τυφλος καθοταν ........

στην ακρη ενος πεζοδρομιου με ενα ταμπελακι στα ποδια του στο οποιο εγραφε

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΕ – ΕΙΜΑΙ ΤΥΦΛΟΣ

Μια κυρία περναει, σταματαει και ειδε το καπελο του να εχει λιγα κερματα. Χωρις να τον ρωτησει παιρνει το ταμπελακι και γραφει κατι στην πισω μερια. Το βαζει πισω και φευγει.
Το απογευμα γυρναει η κυρία και βλεπει το καπελο γεματο κερματα και χαρτινα. Ο τυφλος που την αναγνωρισε απο τα βηματα την ρωταει, τι εγραψε στο ταμπελακι.
Του απανταει ” το μηνημα σου με αλλα λογια” χαμογελαει και φευγει.
Ο τυφλος δεν εμαθε ποτε, αλλα στο ταμπελακι εγραφε

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΗ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ!ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Μπήκαν στο άβατο του τρόμου

Στην καρδιά της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα, λίγες εβδομάδες πίσω, κάτι τέτοιο θα ακουγόταν ανέφικτο, όμως χθες εργάτες εισήλθαν στο κτίριο του αντιδραστήρα-1 στον πυρηνικό σταθμό, για πρώτη φορά μετά το καταστροφικό χτύπημα από τον ισχυρό σεισμό και το φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.


Δύο εργαζόμενοι της διαχειρίστριας εταιρείας TEPCO και 11 τεχνικοί..........

με ειδικές στολές, μάσκες και φιάλες οξυγόνου εισήλθαν στο κτίριο και επί μιάμιση ώρα μετακινούμενοι σε μικρές ομάδες επιχείρησαν να συνδέσουν αγωγούς στο σύστημα εξαερισμού του αντιδραστήρα που θα μπορούσε να φιλτράρει το 95% των ραδιενεργών ουσιών, που έχουν διαρρεύσει στον αέρα.

«Τα πράγματα προχωρούν σταθερά, ένα ένα. Τελικός σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε τους αντιδραστήρες σε ψυχρή διακοπή της λειτουργίας τους (που σημαίνει να πέσει η θερμοκρασία τους κάτω από τους 100 βαθμούς Κελσίου). Το πρώτο βήμα μας σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η είσοδός μας στο κτίριο και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της TEPCO, Γιουνίτσι Ματσουμότο.

Με την αποκατάσταση του συστήματος εξαερισμού έπειτα από δυο-τρεις μέρες και αφού μειωθούν τα επίπεδα ραδιενέργειας, οι τεχνικοί θα αρχίσουν την αποκατάσταση του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων.

Σύμφωνα με την TEPCO, προτού οι τεχνικοί εισέλθουν στο κτίριο του αντιδραστήρα είχαν γίνει μετρήσεις από τα ειδικά ρομπότ και είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενεργού ύδατος. Τα άτομα που εισήλθαν, ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών οι περισσότεροι, εκτέθησαν σε ακτινοβολία 2,8 μιλιζίβερτ.

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, οι εργαζόμενοι σε πυρηνικές μονάδες δεν πρέπει να εκτίθενται σε ακτινοβολία πάνω από 100 μιλιζίβερτ σε διάστημα πέντε ετών, αλλά για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Φουκουσίμα, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας ανέβασε το όριο στα 250 μιλιζίβερτ για έκτακτες καταστάσεις.

Τη στιγμή που οι δύο πρώτοι εργαζόμενοι μπήκαν στο κτίριο, η ακτινοβολία μετρήθηκε από 10 έως 93 μιλιζίβερτ την ώρα.


ΣΧΟΛΙΟ....ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ !!!!! ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.

Διαμαρτυρία Αγροτικού Συλλόγου γαι τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΛΓΑ ΑΘΗΝΑΣ

Κύριε υπουργέ και κύριε Διοικητή του ΕΛΓΑ σχετικά με την ασφαλιστική εισφορά για την καλλιέργεια του πρώϊμου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι απέχει πολυ απο τις πραγματικές τιμές που πουλάμε την τελευταία πενταετία τουλάχιστον.
Δεν μπορεί να μας λέτε να πληρώνουμε 0,38 το .....

κιλό όταν οι μέσες τιμές τα τελευταία χρόνια δεν εχουν υπερβεί τα 0,20 - 0,22 λεπτά ανα κιλό και αυτό φαίνεται από στοιχεία που διαθέτει η η Δ.Γ. Τριφυλίας.

Δεν μπορεί αποζημιώσεις που δόθηκαν επιλεκτικά σε κάποιους ημετέρους και σε μικρές εκτάσεις να καθορίσουν την ασφαλιστική εισφορά για 10.000 στρέμματα καλλιέργειας πρώϊμου καρπουζιού.
Δεν μπορεί παραγωγοί οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει δίχτυα αντιανεμικά και αντιχαλαζικά να τους κάνετε να πληρώνουν εισφορά όταν καλύπτουν καλύπτουν από μόνοι τους, τους κινδύνους που ασφαλίζει ο ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτών σας ζητάμε να ζητήσετε να μάθετε τις πραγματικές τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί (και αυτό φαίνεται από τα τιμολόγια που κατατίθονται στις εφορίες για επιστροφή ΦΠΑ) και να αλλάξει το ποσό της εισφοράς για το πρώϊμο καρπούζι Τριφυλίας γιατί εμείς αδυνατούμε να καλύψουμε αυτή την εισφορά και δεν θα το κάνουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Οι διαδικασίες για την ίδρυση και στελέχωση του τμήματος Μεταγωγών προχωρούν κανονικά

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και ερωτήματα πολιτών, σχετικά με την πορεία της διαδικασίας ίδρυσης, εγκατάστασης και στελέχωσης του Τμήματος Μεταγωγών Καλαμάτας, η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρη Τασούλα. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι «οι διαδικασίες σύστασης του Τμήματος Μεταγωγών Καλαμάτας προχωρούν κανονικά.

Πριν από 20 μέρες περίπου .........

δημοσιεύτηκε το σχετικό Π.Δ. 25, ΦΕΚ αριθ. 75 και τώρα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη στελέχωση του Τμήματος, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Απαρέγκλιτη βούληση του Υπουργείου παραμένει να συσταθεί το Τμήμα Μεταγωγών στην Καλαμάτα και οι πιθανές καθυστερήσεις δεν πρέπει να εμπνέουν καμία απολύτως ανησυχία, όσον αφορά την τελική έκβαση.

Δεν υπάρχει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, παρά μόνο για τις παραμέτρους, οι οποίες θα διασφαλίσουν την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα και την ένταξη του στον κεντρικό σχεδιασμό των υπηρεσιών προστασίας του πολίτη.

Ανάκληση προϊόντος από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» για τη διακίνηση φασολιών, στα οποία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού.

Πρόκειται για φασολάκια, τα .........

οποία κυκλοφορούν με την εμπορική επωνυμία «Φασολάκια πολύ λεπτά Carrefour, 220 g», σε γυάλινες συσκευασίες (βαζάκια) των 446 ml, καθαρού συνολικού βάρους 400 g και καθαρού στραγγισμένου βάρους 220 g, τα οποία έχουν παραχθεί στην Γαλλία και διακινούνται στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.».

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην παρτίδα με τον αριθμό (Lot Number) 1717 L N2M 6 XX:XX 230 και ημερομηνία λήξης στις 31/08/2014.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας, διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Newstoday

Μειώθηκε η αμόλυβδη από 1 έως 6 λεπτά το λίτρο

Από 1 έως 6 λεπτά το λίτρο μειώθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο θεωρεί ότι τα πρατήρια έχουν συμμορφωθεί με την επιβολή πλαφόν σε ποσοστό 97%.

Την επόμενη εβδομάδα θα .........

συνεδριάσουν για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Ναυτεμπορική

Απεναντίας στα Φιλιατρά οι τιμές των καυσίμων έχουν ελεύθερη άνοδο.
Ήδη βρίσκονται στο 1,80 ευρώ/λίτρο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ .... ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ;;;;;;;;;;

Eνημέρωση των μαθητών του Ν. Μεσσηνίας για τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών του Ν. Μεσσηνίας για τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2011 εκδήλωση παρουσίασης στο Λύκειο Φιλιατρών.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι μαθητές της Ά Λυκείου.

Η ενημέρωση έγινε από τον ........

Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο και περιείχε προβολή διαφανειών και βίντεο ενώ διανεμήθηκε στους μαθητές και έντυπο υλικό.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο του ΓΡΑΣΕΠ του σχολείου κ. Αποστολόπουλο Παναγιώτη.
Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο επόμενο διάστημα σε όλο τον νομό σε συνεργασία με τα κατά τόπους ΓΡΑΣΕΠ.

Jennifer Lopez - I'm Into You To Νέο Video clip της J Lo

Η Jennifer Lopez είναι πολυάσχολη αυτό το διάστημα: μητέρα δύο παιδιών, κριτής στο δημοφιλές show American Idol και παράλληλα δημιουργεί νέα τραγούδια! Η Λατίνα ντίβα κυκλοφόρησε το νέο βιντεοκλιπ του 'I’m Into You', στο οποίο παίζει ο sexy Μεξικανός ηθοποιός William Levy που εμφανίζεται ημίγυμνος...

Το νέο clip της JLo έκανε το .......

ντεμπούτο του μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής 'Today Show' του NBC. Όπως αποκάλυψε η τραγουδίστρια σε συνέντευξή της, επέλεξε τον William καθώς η μητέρα, οι θείες και οι ξαδέρφες της έχουν ξετρελαθεί μαζί του και τα Χριστούγεννα που την επισκέφθηκαν άνοιξαν την τηλεόραση για να τον δουν!

"Ήταν όλα υπέροχα! Πέρασα θαυμάσια! Ήταν υπέροχο να βλέπεις ότι κάποιος τόσο σπουδαίος είναι ταυτόχρονα και τόσο προσγειωμένος και με τόσο χιούμορ", δήλωσε ο Levy για τη συνεργασία του με την τραγουδίστρια, με την οποία μοιράζεται αισθησιακές στιγμές στο βιντεο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από το κλιπ λείπει ο ράπερ Lil Wayne με τον οποίο συνεργάζεται η Jennifer στο τραγούδι.ΣΤΙΧΟΙ

Hi, I'm Tune, the man on the moon
I live on the beach, get the sand out ya shoes
And all of that changed since I met you
So we can leave that old shit in the restroom
Ok, I'm into you, like you never knew
I'm falling for you baby, I need a parachute
So wet, I need a wetsuit
You're way too fly, I could be ya jet fuel
Now tell me what you like
I like what you tell me
And if you understand me, you can overwhelm me
It's too late, it's too late
Every finish line is the beginning of a new race
Young Money!

[J Lo]
You got me and I could not defend it
I tried but I had to surrender
Your style got me under the spell
Let me no other choice but to get down

It's too late, it's too late
It's too late, it's too late
You got it, you got it
You got it, you got it

When I look into your eyes, it's over
You got me hooked with your love controller
I'm trippin' and I could not get over
I feel lucky like a four leaf clover

I'm into you, I'm into you
I'm into you, yeaaah
I'm into you, I'm into you
I'm into you, yeaaah

Nana nananana nana-na-eh
Nana nananana nana-na-eh

Listen, now I'm strong baby I bring the fire on
Sharp shooter you can call me the zion
I'm not the one easy to get to
But all that changed, baby when I met you

It's too late, it's too late

It's too late, it's too late
You got it, you got it
You got it, you got it

When I look into your eyes, it's over
You got me hooked with your love controller
I'm trippin' and I could not get over
I feel lucky like a four leaf clover

I'm into you, I'm into you
I'm into you, yeaaah
I'm into you, I'm into you
I'm into you, yeaaah

Nana nananana nana-na-eh
Nana nananana nana-na-eh

I'm not burning and I'm feeling you boy
Get it on if you feeling my world now
I love the way that you moving
And I'm listening to how you grooving
So if you need me, just call on the cruise
We can be whatever that you want in the news
Boy, cause I'm on it and you on it
So we just tell me now

When I look into your eyes, it's over
You got me hooked with your love controller
I'm trippin' and I could not get over
I feel lucky like a four leaf clover

I'm into you, I'm into you
I'm into you, yeaaah
I'm into you, I'm into you
I'm into you, yeaaah

Nana nananana nana-na-eh
Nana nananana nana-na-eh

I'm into you, I'm into you
I'm into you, yeaaah baby
I'm into you, I'm into you
I'm into you, yeaaah

Tρόικα: Τέλος το οκτάωρο

Σαφές μήνυμα έχει στείλει η τρόικα στην κυβέρνηση: μείωση του μισθολογικού κόστους στη χώρα, μέσω της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και κυρίως του ελαστικού οκταώρου, αλλά και μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Έντονες οι πιέσεις και για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

Ραντεβού έχει οριστεί για την ......

ερχόμενη εβδομάδα με την την υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, πιθανότατα την Τετάρτη.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να αυξηθεί ο χρόνος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από δύο στα τρία χρόνια και να ανανεώνεται μόνο μέχρι τρεις φορές.

Σε ότι αφορά στο ελαστικό οκτάωρο, η τρόικα ζητά διευθέτηση του χρόνου εργασίας που με απλά ελληνικά σημαίνει κατάργηση του οκτάωρου. Σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών μας, μία επιχείρηση, θα μπορεί να ζητά από τους εργαζόμενούς της να εργάζονται για 2 μήνες προς 10 ώρες την ημέρα και για δύο μήνες προς 6 ώρες την ημέρα.

Πάντως, το υπουργείο Εργασίας, έχει προωθήσει εκπόνηση μελέτης ,η οποία θα αποδεικνύει ότι ο στόχος, που είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους έχει επιτευχθεί, καθώς οι εργοδότες έχουν επιλέξει άλλους τρόπους, όπως η εκ περιτροπής εργασία.

ΚΟΥΦΟ!!! Σε λένε Κική; Μην το πεις σε Φιλιππινέζο!

Για να δούμε και μια πραγματικά αστεία είδηση που προκαλεί αρκετό γέλιο.

Αυτό κι αν είναι περίεργο! Χιλιάδες Φιλιπινέζοι στη χώρα μας είναι βέβαιο ότι δεν πιστεύουν στ' αυτιά τους όταν ακούνε παντού στο δρόμο να φωνάζουν κάποιες γυναίκες...
“αιδοίο”! Δηλαδή.... το γυναικείο όργανο αναπαραγωγής.
Ναι, αυτό σημαίνει το ........

Κική σε μια διάλεκτο των Φιλιππίνων! Κάποιοι μάλιστα έκαναν αγωγή σε μια Ελληνίδα της Αυστραλίας που τόλμησε να γράψει το όνομά της στην πινακίδα του αυτοκινήτου της!

Όλα άρχισαν όταν ο σύζυγος της Κρίστεν Πέρι, Στίβεν, της έκανε δώρο μια Porche και στις πινακίδες -όπως συνηθίζεται στην Αυστραλία- τοποθέτησε το υποκοριστικό της όνομα "Κική". Εξάλλου δεν ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο στην Αυστραλία που οι πινακίδες γράφουν "Κική".
Η Κρίστιν Πέρι δεν το πίστευε όταν έλαβε μια επιστολή από την Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW Roads and Traffic Authority) που της ζητούσε να αιτιολογήσει γιατί χρησιμοποίησε το άσεμνο όνομα "Κική" στις πινακίδες του οχήματός της.

Από τις έρευνες που έκανε προέκυψε πως το "Κική" στην διάλεκτο Tagalog των Φιλιππίνων σημαίνει "αιδοίο" και κάποιοι που προέρχονται από τις Φιλιππίνες είδαν την πινακίδα της Ελληνίδας, τη θεώρησαν προσβλητική και διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες. "Αυτό είναι το όνομά μου από τότε που γεννήθηκα και εσείς μου λέτε τώρα ότι είναι άσεμνο; Αυτό και αν είναι προσβλητικό", έγραψε η ομογενής στους αρμοδίους.

Η ίδια θεώρησε "αστεία" κάποια σημεία της καταγγελίες αλλά δεν ήθελε να χάσει τις πινακίδες της.
Μετά το περιστατικό τηλεφώνησε στον πατέρα της και του είπε: "Ξέρεις πως με φώναζες μια ζωή; Αιδοίο". Όπως είπε η Κρίστιν Πέρι ο πατέρας της έμεινε αποσβολωμένος αρχικά αλλά μετά είδε το αστείο του ζητήματος. Και οι δικοί της όμως στάθηκαν στην αστεία πλευρά.

Όσο για την υπηρεσία NSW Roads and Traffic Authority πείστηκε πως το "Κική" δεν είναι άσεμνο και δέχθηκε να επιτρέψει στην Κρίστιν Πέρι να διατηρήσει τις πινακίδες της.

ΣΧΟΛΙΟ
Εντάξει. Και στην Κύπρο αν πεις "βίλλα" μπορεί να φας καμία ανάποδη καθώς στην Κύπρο η λέξη Βίλλα σημαίνει το ανδρικό μόριο του άντρα.

Κ. Χρυσοχοϊδη επιβάλετε πλαφόν στα καύσιμα και στην Μεσσηνία.

Η τιμή της βενζίνης εξακολουθεί να έχει ανοδική πορεία και χθες βράδυ στα Φιλιατρά η τιμή αμόλυβδης των 95 οκτανίων σε πρατήριο μεγάλης εταιρίας ήταν στο 1 ευρώ και 80 λεπτά ενώ σε άλλο πρατήριο πολύ μικρότερης εταιρίας η τιμή ήταν στο 1,79 ευρώ.
Αν αυτό δεν είναι .........

αισχροκέρδεια τότε τι είναι;
Η αισχροκέρδεια έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και το κόστος των καυσίμων έχει γίνει δυσβάσταχτο για τον πολίτη ο οποίος είναι απροστάτευτος από παντού.

Η κατάσταση με τα καύσιμα έχει ξεφύγει τελείως και επιτέλους το υπουργείο πρέπει να προστατεύσει και λίγο τους πολίτες.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την επιβολή πλαφόν και στην Μεσσηνία και όποιος παρανομεί πουλώντας πάνω από το πλαφόν να του επιβάλλεται πρόστιμο μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ανά λεπτό πάνω από την ορισθείσα τιμή.
Όπως επίσης, πρέπει να επιβάλλεται ανάλογο πρόστιμο και σε περίπτωση άρνησης πώλησης καυσίμου.

Εκτός και αν πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αυτή τη φορά στα πρατήρια βενζίνης όπως ήδη γίνεται στην Αθήνα όπως διαβάζουμε στο IfMedia.

Φουλάρω και δεν πληρώνω!!! ΝΕΑ ΜΟΔΑ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει το φαινόμενο της μη πληρωμής του αντιτίμου της βενζίνης από οδηγούς που φουλάρουν με καύσιμα και στη συνέχεια γκαζώνουν και εξαφανίζονται, χωρίς να δίνουν στο βενζινάδικο ούτε ευρώ. Μάλιστα οι βενζινοπώλες σκέφτονται να εγκαταστήσουν προστατευτικές ράμπες για να μη διαφεύγουν οι πελάτες τους!

Μόλις λοιπόν ο υπάλληλος κλειδώσει την ειδική τάπα και κλείσει το πορτάκι, οι οδηγοί βάζουν την πρώτη ταχύτητα, πατάνε το γκάζι, αναπτύσσουν ταχύτητα και χάνονται.

Αποφασισμένοι και χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι ο υπάλληλος έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας τους ή ότι θα καταγραφούν οι κινήσεις τους από τις κάμερες που έχουν όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων, απλοί πολίτες τολμούν να παρανομήσουν, έστω και για μερικά λίτρα βενζίνη.

Δεκάδες είναι πλέον οι οδηγοί που το τελευταίο διάστημα δεν πληρώνουν το αντίτιμο της βενζίνης στους υπαλλήλους των πρατηρίων υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Συνήθως τα κρούσματα σημειώνονται βραδινές ώρες και σε πρατήρια που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τη συνεχώς ανοδική πορεία της τιμής βενζίνης, αυξάνει τα κρούσματα όλο και περισσότερο.

Δεν είναι λίγες ωστόσο οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν σημειωθεί έντονες βιαιοπραγίες μεταξύ οδηγών και υπαλλήλων, με φυσική κατάληξη πάντα να μην πληρωθεί τελικά το φουλάρισμα.

Οι άτυχοι υπάλληλοι, θύματα των απελπισμένων οδηγών, δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιου είδους καταστάσεις και το νυχτοκάματο βγαίνει πλέον ακόμα πιο δύσκολα.

Οι βενζινοπώλες από τη μεριά τους ανησυχούν κι εκείνοι, καθώς απέκτησαν ακόμα έναν πονοκέφαλο.

Η χασούρα στον τζίρο τους από πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν, αλλά και από τις «αποδράσεις» των οδηγών αυξάνεται απειλητικά.

Τι λέτε κ. Χρυσοχοείδη; Μήπως πρέπει να επιβληθεί πλαφόν και στην Μεσσηνία και γενικώς σε όλη την Ελλαδα;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Οι Έλληνες συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση

Λιγότερα σκουπίδια για το 2010 λόγω του περιορισμού της κατανάλωσης

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ανακοίνωσε σήμερα τα ετήσια αποτελέσματα του 2010 από τη λειτουργία προγραμμάτων ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Οι ποσότητες των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας που ανακυκλώθηκαν σε μπλε κάδους ανήλθαν σε 183.298 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με τις ποσότητες του 2009.

Οι συνολικές ποσότητες των απόβλητων συσκευασιών στην Ελλάδα παρουσίασαν μείωση περίπου 9% σε σχέση με το 2009, λόγω του περιορισμού της κατανάλωσης από τις σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για τον 8ο συνεχή χρόνο................
από την έναρξη του συστήματος, που η ανακύκλωση των δημοτικών αποβλήτων μέσω των μπλε κάδων - την κύρια δραστηριότητα του συστήματος - συνέχισε την ανοδική πορεία της. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τον ισχυρισμό ότι τα έργα του μπλε κάδου αποτελούν, για το άμεσο μέλλον, την κύρια πηγή της ανακύκλωσης, όπως σημειώνει η ΕΕΑΑ.

Οι συνολικές ποσότητες των απόβλητων συσκευασίας που αξιοποιηθήκαν το 2010 από τις δραστηριότητες του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των Βιομηχανικών και Εμπορικών Αποβλήτων Συσκευασίας, ανήλθαν σε 415.904 τόνους.

Συνυπολογίζοντας και τους 95.000 τόνους χαρτιού εντύπων που ανακυκλώθηκαν μέσω των έργων του μπλε κάδου, περίπου 511.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών δεν οδηγήθηκαν, πέρυσι, στους χώρους ταφής απορριμμάτων.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύχθηκαν οι εκπομπές στην ατμόσφαιρα περίπου 650.000 τόνων ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η αποδοχή του συστήματος της ΕΕΑΑ, τόσο από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και από τις συμβεβλημένες με το σύστημα επιχειρήσεις, καθίσταται όλο και πιο προφανής. Συγκεκριμένα, στο τέλος του 2010, περίπου 7 στους 10 ΟΤΑ σε όλη τη χώρα ήταν συμβεβλημένοι με το σύστημα της ΕΕΑΑ, με αποτέλεσμα περίπου 8 εκατομμύρια κάτοικοι να εξυπηρετούνται από τα έργα του μπλε κάδου. Παράλληλα, ο αριθμός των συμβεβλημένων επιχειρήσεων με το σύστημα αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το 2009 (περισσότερες από 1.650 επιχειρήσεις συνεργάζονται ήδη με την ΕΕΑΑ).

Πέρυσι, οι μπλε κάδοι σε όλοι τη χώρα ανήλθαν σε περίπου 110.000 και τα ειδικά οχήματα συλλογής σε 360. Προστέθηκαν 6 νέα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, δύο στη δυτική Θεσσαλονίκη, Κορωπί και Ασπρόπυργο), με αποτέλεσμα να ανέρχονται πλέον σε είκοσι οκτώ, πανελλαδικά. Αξιοσημείωτη είναι και η ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης, καθώς, μέχρι σήμερα, οι άμεσες θέσεις εργασίας στη συλλογή και διαλογή υπολογίζονται σε 1.900.

«Τα αποτελέσματα του 2010 υπογραμμίζουν ότι με την αυξανόμενη προσπάθεια και προσοχή όλων μας, η ορθή χρήση του μπλε κάδου και η ανακύκλωση αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Γιάννης Ριζάς.

newsbeast.gr

Ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ, που συνεδρίασε απόψε, αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

Είναι πιθανό η ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις από την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Αυτό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα εξαρτηθεί από το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις προβλέψεις του για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ επιδιώκει να ξεκινήσει .......

την απεργία μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα.

Zougla.gr

Κατακόρυφη αύξηση στα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων

Από την 1η Ιουνίου τα δεδομένα για όσους δεν περνούν το αυτοκίνητό τους από έλεγχο ΚΤΕΟ αλλάζουν. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όλοι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ελέγξει στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα το όχημά τους, προκειμένου αυτό να είναι καλή κατάσταση, θα πληρώνουν πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, και μέχρι τις .........

31 Μαΐου, το παράβολο καθυστέρησης στα ΚΤΕΟ για τα εκπρόθεσμα αυτοκίνητα που έχουν καθυστερήσει 15 ημέρες είναι 15 ευρώ και 34 ευρώ από 15 μέρες και πάνω. Από τις αρχές του επόμενου μήνα, το πρόστιμο – παράβολο αυξάνεται έως 200% σε σχέση με την κανονική τιμή ΚΤΕΟ. Για τους καθυστερημένους έως 15 ημέρες το ποσό πάει στα 20 ευρώ, από 15-30 ημέρες στα 40 ευρώ, από 30 μέρες έως 6 μήνες στα 60 ευρώ και από 6 μήνες και πάνω στα 80 ευρώ.

Για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και πέσουν στα… δίχτυα της Τροχαίας, το ποσό ανέρχεται στα 400 ευρώ. Τέλος, το πρόστιμο για κάρτα καυσαερίων μπορεί να φθάσει και τα 200 ευρώ, ανάλογα με την εκπομπή ρύπων και την ισχύ ή όχι της κάρτας.

Zougla.gr

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει άμεσα η αποδέσμευση των χρημάτων του τρίτου ΕΑΠ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης με αντικείμενο τις ρυθμίσεις για τον τρόπο κατανομής του λιγνιτικού τέλους στο πλαίσιο της χρηματοδότησης των αναπτυξιακών έργων και έργων περιβάλλοντος. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Σόκορης Ιωάννης, καθώς και οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων της χώρας (Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης και Φλώρινας), στις περιοχές των οποίων υπάρχει δραστηριότητα εξόρυξης λιγνίτη και παραγωγή ενέργειας από εργοστάσια της ΔΕΗ ΑΕ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, .........

κ. Πέτρος Τατούλης ενόψει της προετοιμασίας της 4η περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση ότι η καταβολή των χρημάτων θα πηγαίνει στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το ότι οι δήμαρχοι που προέρχονται από τις περιοχές που υπάρχει δραστηριότητα εξόρυξης λιγνίτη, αρνήθηκαν να παραβρεθούν σε κοινή σύσκεψη με τους περιφερειάρχες.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει άμεσα η αποδέσμευση των χρημάτων αυτών της τρίτης περιόδου, με δεδομένο ότι ο πόρος αυτός αποδίδεται στην βάση της δυναμικής της κάθε περιοχής" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει αποδέσμευση από τον τέταρτο ΕΑΠ και να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της περιόδου του τρίτου ΕΑΠ, ώστε να δοθούν σε αυτούς που έχουν ήδη επενδύσει.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης συμφώνησε καταρχήν, και δεσμεύτηκε να συνεννοηθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών εφόσον δεν υπάρχει κανένα άλλο εμπόδιο για την άμεση αποδέσμευση και καταβολή των χρημάτων. Ο κ. Μανιάτης αποδέχθηκε και την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί με θέμα το ενεργειακό μέλλον της Πελοποννήσου όπου και θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της Περιφέρειας με ιδιαίτερη έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Παρεμβάσεις Τατούλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Αγροτικό Τομέα

Την προώθηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον Αγροτικό τομέα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου πέτυχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης που συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνα Νικολάκου, την Πέμπτη 5 Μαΐου συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Κανελλόπουλο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε .........

σε θερμό κλίμα και διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία και η κοινή στόχευση των δύο αδρών. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αίσθηση του είναι πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου "κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς" σε ότι αφόρα τα θέματα αρμοδιότητας του και πως το Υπουργείο "θα είναι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια".

Να ολοκληρώσει πρώτη η Πελοπόννησος το πρόγραμμα "Καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου"
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνάντηση ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης να μεριμνήσει για την άμεση ολοκλήρωση του επιχειρησιακού προγράμματος "Καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου" με στόχο η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ολοκληρώσει πρώτη από όλες τις Περιφέρειες το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας εντός των ορίων της ζώνης
Ο κ. Τατούλης έθεσε στον κ. Σκανδαλίδη το θέμα επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας, που αποτελεί προτεραιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ζήτησε από τον Υπουργό να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα παρέμβασης για την άμεση ολοκλήρωση του φακέλου προς την ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε την πολιτική θέση της περιφέρειας για την τυποποίηση ελαιολάδου ΠΟΠ εντός των ορίων της ζώνης.

Ίδρυση Δημοπρατηρίων και Αγροδιατροφική Σύμπραξη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ακόμα σε δύο θέματα πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη ισχυρής τοπικής οικονομίας προτείνοντας διαπεριφερειακές συνεργασίες σε ότι αφορά την ίδρυση δημοπρατηρίων και την αγροδιατροφική σύμπραξη.

Η γεωργική γη με ευθύνη της περιφέρειας στους αγρότες της Πελοποννήσου
Ταύτιση απόψεων σημειώθηκε στην συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφόρα την καταγραφή γεωργικής γης που ανήκει στο υπουργείο, και το σχεδιασμό παραχώρησης της στους παραγωγούς με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προώθηση της συμβολεακής γεωργίας

Ο κ. Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα προωθήσει τη συμβολεακη γεωργία διότι πιστεύει ότι τονώνει την επιχειρηματικότητα ενώ έκανε ειδική αναφορά στις θερμοκηπιακες καλλιέργειες της Τριφυλίας οι οποίες θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Παρέμβαση για την μείωση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς που πληρώνουν οι παραγωγοί για το καρπούζι

Αναλυτικά στην παρέμβαση του ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι με το νέο Νόμο 3877/2010 (ΦΕΚ160 Α΄/20.09/2010) που αφορά στο «σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας» καθιερώνεται η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής, η οποία θα υποβάλλεται από τους παραγωγούς σε ετήσια βάση.

Η υποβολή της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής είναι υποχρεωτική για όλους όσους διατηρούν αγροτική εκμετάλλευση είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε όχι. Η καταβολή της ειδικής εισφοράς που αναγράφεται σε αυτήν καθιστά τον αγρότη δικαιούχο αποζημίωσης και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή αποζημίωσης ή ένταξης του σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων.

Για την καλλιέργεια του πρώιμου καρπουζιού (χαμηλής κάλυψης) στην περιοχή της Μεσσηνίας με βάση τα στοιχεία του Ε.Λ.Γ.Α. των τελευταίων 5 ετών, η μέση απόδοση ανέρχεται σε 4.000 τόνους/ στρ. με μέση τιμή παραγωγής 0,38 € / κιλό και ο συντελεστής εισφοράς είναι 4%. Επομένως η ειδική ασφαλιστική εισφορά ανέρχεται σε 60,8 € / στρέμμα.

Η ειδική αυτή εισφορά όπως διαμορφώνεται, είναι πολύ υψηλή και αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή μέση τιμή παραγωγού ανά κιλό (0,38 ευρώ), που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της.
Τα τελευταία δυο χρόνια η μέση τιμή αυτή παραγωγού είναι πολύ χαμηλή της τάξεως του 0,20 ευρώ /κιλό.
Το ποσοστό των ζημιωθέντων εκτάσεων τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με την συνολική καλλιεργούμενη έκταση και η τιμή 0,38 ευρώ/κιλό, που προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, δεν είναι αντιπροσωπευτικά.
Η καλλιέργεια του πρώιμου καρπουζιού γίνεται με κάλυψη πλαστικού (χαμηλή κάλυψη), και η παραγωγή προστατεύεται.
Πολλοί παραγωγοί χρησιμοποιούν μετά το ξεσκέπασμα της καλλιέργειας δίχτυ για την προστασία από αέρα και χαλάζι, με σημαντική όμως επιβάρυνση του κόστους παραγωγής.
Οι παραγωγοί θεωρούν υψηλότατη αυτή την ασφαλιστική εισφορά και αδυνατούν να την καταβάλλουν, με κίνδυνο να χάσουν αποζημιώσεις και ν’ αποκλειστούν από προγράμματα κρατικών ενισχύσεων .
Υπάρχει πλαφόν για την εισφορά που ανέρχεται σε 3.740 € ανά παραγωγό.

Αυτό ευνοεί τους μεγάλους παραγωγούς πάνω από 70 στρ., που είναι λίγοι και δεν ευνοεί τους μικρούς παραγωγούς που είναι η πλειοψηφία στην περιοχή, μια και το μέσο μέγεθος της καλλιεργούμενης με καρπούζι έκτασης είναι 20 στρ.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως η εισφορά αυτή θα πρέπει να κυμανθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα 0,38 ευρώ /κιλό, και να βασισθεί στις πραγματικές και αντιπροσωπευτικές τιμές που διαμορφώθηκαν.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ CEO & CSR MONEY CONFERENCE

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που μου δίνετε να απευθυνθώ σήμερα σε σας, που παίζετε σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας μας.
Κληθήκαμε, ως Κυβέρνηση, να αντιμετωπίσουμε μια πολυεπίπεδη κρίση: μια δημοσιονομική κρίση, μια κρίση ανταγωνιστικότητας, που είναι ταυτόχρονα κρίση αξιών και θεσμών.
Μια κρίση αναπτυξιακού μοντέλου ......

και κοινωνικής συνοχής.
Σε συνθήκες αυξημένης διεθνούς αβεβαιότητας, κληθήκαμε να σώσουμε τη χώρα από το φάσμα μιας προδιαγεγραμμένης χρεοκοπίας και παράλληλα να ενεργοποιήσουμε τα υγιή κομμάτια της οικονομίας μας, δρομολογώντας, σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο, αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει εδω και δεκαετίες.

Ολοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό το εγχείρημα, σε πόσο ισχυρές αντιστάσεις προσκρούει, πόσα πρέπει να γίνουν – και να γίνουν έγκαιρα και σωστά, όχι μόνο από την Κυβέρνηση, αλλά και από κάθε επιχείρηση, από κάθε πολίτη της χώρας.
Οι καιροί είναι αναμφίβολα δύσκολοι και συνάμα προκλητικοί.
Ομως, στους δύσκολους καιρούς είναι που αναδεικνύονται και δοκιμάζονται οι ικανοί, οι οραματιστές, οι πετυχημένοι.
Γιατί είναι σαφώς δυσκολότερο να είσαι πρωτοπόρος, ηθικός και κοινωνικά υπεύθυνος στους χαλεπούς καιρούς, από ότι στα καλά χρόνια, σε εποχές ευμάρειας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη από επιχειρήσεις συνεπείς, ηθικές, ευαίσθητες στις δυσκολίες του παρόντος και προνοητικές για το μέλλον.
Από επιχειρήσεις με πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεών τους όχι μόνο απέναντι στους μετόχους, αλλά και σε όλους αυτούς που θα αποκαλέσω «συμμετόχους»: το ανθρώπινο δυναμικό, τα στελέχη τους, τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον, τους καταναλωτές, το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τη χώρα στην οποία δραστηριοποιούνται.
Τέτοιες επιχειρήσεις βλέπουν μακριά.

Τέτοιες επιχειρήσεις χρειαζόμαστε.

Το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Στρατηγικής, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι απλά ένα πλαίσιο δημοσιονομικού νοικοκυρέματος για τη χώρα, ούτε ένα απλό άθροισμα «μέτρων και παρεμβάσεων».
Το πλαίσιο αυτό θέτει τις βάσεις μετάβασης σε μια νέα εποχή, σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο πρωτεύοντα ρόλο έχουν πρωτοβουλίες που βασίζονται στην ποιότητα, στην καινοτομία, στην αειφορία και στη γνώση, με πρωταγωνιστές επιχειρήσεις υγιείς, δυναμικές, κοινωνικά υπεύθυνες.
Επιχειρήσεις που δεν θα στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους στα σαθρά θεμέλια της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της παραβίασης κανόνων και θεσμών αλλά επιχειρήσεις ικανές να συλλάβουν τις ανάγκες και τα μηνύματα των αγορών για να ανταποκριθούν με ποιότητα και ευαισθησία στις ευρύτερες ανάγκες του καταναλωτή και του κοινωνικού συνόλου.
Εμείς απελευθερώνουμε τις δυνάμεις της ανάπτυξης.
Για την εξάλειψη κάθε εμποδίου που κρατάει καθηλωμένες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

• Ανατρέπουμε τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα: με δραστική απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και αδειοδότησης των επιχειρήσεων,
• με απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και αλλαγή στο καθεστώς για τις οικοδομικές άδειες.
• Δημιουργούμε ένα πιο ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον (απελευθέρωση αγορών, fast-track, νέος επενδυτικός νόμος).
• Ενισχύουμε τη ρευστότητα με νέα επενδυτικά εργαλεία (ΕΤΕΑΝ, “Jessica”, “Jeremie”)
• Ενισχύουμε τον ανταγωνισμό στην αγορά με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με συμφωνίες μείωσης των τιμών.
• Προωθούμε την εξωστρέφεια με την καταγραφή και άρση εμποδίων διοικητικού και φορολογικού χαρακτήρα.
Έτσι προάγεται μια πολυδύναμη, και βιώσιμη ανταγωνιστικότητα, αλληλένδετη με τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας. Μια ανταγωνιστικότητα με ευρεία αποδοχή, αναγνώριση και προοπτική.
Εαν αυτός είναι ο δρόμος σας, είναι και δικός μας.
Εαν αυτό είναι το όραμά σας, είναι και δικό μας όραμα.
Για μας, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι απλά μια βιτρίνα και μια «πολυτέλεια», για λίγους. Δεν είναι ούτε απλά “φιλανθρωπία”, ούτε μια ακόμα δράση του marketing.

Είναι μια γενικότερη ευκαιρία αλλαγής, ένα ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα των καιρών, που δένει σε νέες βάσεις την επιχειρηματικότητα με τους πολίτες και την κοινωνία.
Γιατί ειδικά στις σημερινές συνθήκες, η επιχείρηση δεν είναι –ούτε πρέπει να είναι- ένα μονοδιάστατο, εγωϊστικό «στεγανό».
Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, πολίτης της χώρας μας και του κόσμου, με όλα τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις πρωτοβουλίες που αυτό συνεπάγεται.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

Θρησκευτική Πανήγρις Ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Περδικονερίου

Κλίκ για μεγάλο μέγεθος

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την καθυστέρηση της καταβολής προνοιακών επιδομάτων

Η επιδοματική πολιτική αποτελεί βασική παράμετρο άσκησης κοινωνικής πολιτικής στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Χιλιάδες οικογένειες που σηκώνουν το κοινωνικό και οικονομικό κόστος ενός προσώπου ανήμπορου ή ανίκανου λόγω της ιδιαιτερότητάς του να μπει στην παραγωγική διαδικασία, αναμένουν την καταβολή των ως άνω επιδομάτων για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τους Δήμους, είχε εκδοθεί πρόσφατα Υπουργική Απόφαση, με την οποία επιχορηγήθηκαν οι Δήμοι για την καταβολή των επιδομάτων από πιστώσεις που έχουν ήδη εγγραφεί στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, προκειμένου να καταβληθούν εγκαίρως τα επιδόματα.

Σχετικά με την άσκηση των .........

αρμοδιοτήτων που αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 παρ. 2 του νόμου 3852/2010, για την καταβολή τους, θα παρέχεται διοικητική υποστήριξη στους Δήμους που δεν διαθέτουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό για να τις ασκήσουν. Για το σκοπό αυτό, προβλεπόταν η υποχρεωτική μετάταξη του προσωπικού που ασκούσε τις αρμοδιότητες αυτές στις καταργηθείσες νομαρχίες, στο Δήμο της έδρας του Νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχετικά κονδύλια για την καταβολή των επιδομάτων έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από το Υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την εκταμίευση στέλνουν το θέμα αρκετά πίσω, καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει πάρει την απόφαση για τα χρήματα αλλά οι δήμοι δεν έχουν το μηχανισμό για να κάνουν τις πληρωμές. Οι υπηρεσίες, όμως, του δήμου είναι έτοιμες από τις 27 Απριλίου για την καταβολή των επιδομάτων εφόσον φτάσουν οι πόροι, αλλά δεν έχουν φτάσει. Συνολικά, η κατάσταση με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην επικράτεια εμφανίζεται συγκεχυμένη, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας τα επιδόματα έχουν καταβληθεί σε αντίθεση με τη Μεσσηνία όπου υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

1. Σε ποιες συγκεκριμένες, άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να χορηγηθούν άμεσα τα άνω επιδόματα;

2. Εκτιμά η κυβέρνηση ότι στο μέλλον θα προκύψουν εκ νέου προβλήματα στην έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και με ποιο τρόπο θα αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη;

3. Που οφείλεται το γεγονός ότι σε άλλους νομούς της χώρας έχουν καταβληθεί τα προνοιακά επιδόματα και σε άλλες καθυστερούν υπερβολικά;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ενημέρωση για την Ηπατίτιδα Β’, τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας και τους κινδύνους του Καπνίσματος’’ από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνεχίζει και ενισχύει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, του Δήμου Τριφυλίας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας την Τετάρτη 3-5-2011 πραγματοποιήσαμε εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με θέμα :

1. ‘’Ενημέρωση για την .........

Ηπατίτιδα Β’, τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας και τους κινδύνους του Καπνίσματος’’

Στην κατάμεστη από μαθητές και καθηγητές αίθουσα ‘’Αλέκος Παπαδόπουλος’’ του ΕΠΑΛ οι ιατροί κ.κ. Κωνσταντόπουλος Ιωάννης (Παιδίατρος), Χυδεριώτης Σταύρος (Αιματολόγος), η Κοινωνική Λειτουργός κα Μαγουλά Δήμητρα και η Προϊσταμένη του Παθολογικού Τομέα κα Πολυζωγοπούλου Θεοδώρα, με διαφάνειες, προβολές, παραδείγματα και απαντήσεις στις ερωτήσεις των μαθητών, τόνισαν τη μέγιστη σημασία της προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη συμπεριφορά και επιπολαιότητα.

Τονίστηκε για μια ακόμα φορά η σημασία της πρόληψης.

Το ενδιαφέρον των μαθητών και των καθηγητών παρέμεινε αμέριστο μέχρι το τέλος. Οι ερωτήσεις που υπέβαλλαν προς τους ιατρούς απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ότι η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να βγει έξω από τα Ιατρεία και τους θαλάμους και να προσεγγίσει τους πολίτες είναι η καλύτερη μέθοδος για να γίνει πίστη σε όλους ότι : ‘’ Ο σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης ’’

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους Διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας κο Κωνσταντόπουλο Χαράλαμπο, του ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας κα Αντωνοπούλου Μάγδα και του 2ου ΣΕΚ Κυπαρισσίας κο Πολύδωρα Γεώργιο για την οργάνωση και την άψογη συνεργασία που είχαμε ώστε η εκδήλωση να έχει άριστη επιτυχία.

ΤΟ ΚΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας συμμετέχει στην πανελλαδική ποδηλατοπορία που θα γίνει και στην πόλη μας την Κυριακή 8 Μαΐου στις 12 π.μ. με αφετηρία την κεντρική πλατεία. Όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να λάβει μέρος και δεν έχει ποδήλατο μπορούμε να του δανείσουμε ένα από τα ποδήλατα του ΚΠΕ, που χρησιμοποιούμε για τα περιβαλλοντικά μας προγράμματα. Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στο ΚΠΕ Καλαμάτας, που βρίσκεται στην οδό Θουκυδίδου 2 στις 11.30 π.μ για να πάρει το ποδήλατο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 27210-86147.
Η μετακίνηση με το ποδήλατο είναι όχι μόνο οικολογική αλλά και η λύση του μέλλοντος για μια πόλη ανθρώπινη και φιλική.Να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα και να διαμορφώσουμε σε νέα βάση την πολιτική μας

Άρθρο της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Είναι, πλέον, δεδομένο ότι η Ενωμένη Ευρώπη είναι ένας ενιαίος χώρος που διασφαλίζει την ειρήνη, την ελευθερία, τη σταθεροποίηση των δημοκρατικών θεσμών, την ενίσχυση της πολιτικής θέσης μιας χώρας, την εδραίωση της εθνικής ασφάλειας και μέχρι πρότινος κατάφερνε να εξασφαλίζει και την ευημερία των πολιτών της. Εξίσου δεδομένο αποτελεί και το γεγονός, ότι από την περίοδο της ακμής της Ενωμένης Ευρώπης, την περίοδο της πολιτικής, θεσμικής και οικονομικής της προόδου και εξέλιξης, την περίοδο της δημιουργίας περιφερειακών αναπτυξιακών κοινωνικών υποδομών έχουν αλλάξει πολλά…

Η μακρά χρονική περίοδος της ..........

ευρωπαϊκής ευημερίας, της αίσθησης ευφορίας και της οικονομικής ανάπτυξης σε όρους ανόδου του βιοτικού επιπέδου πολλών εκατομμυρίων πολιτών βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει εισέλθει σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης, όπου η αποτελεσματικότητά του δοκιμάζεται και οι μελλοντικές προοπτικές του δεν θεωρούνται, εκ προοιμίου, ευοίωνες.
Σε αυτήν την πορεία, από την ένταξη στην Ε.Ο.Κ. το 1981, στην Ο.Ν.Ε. το 2000, μέχρι την Ευρώπη των 27 το 2007 έχουν αλλάξει πολλά και για τη χώρα μας. Η υιοθέτηση ενός ισχυρού, σταθερού νομίσματος και η σταθερή άνοδος των δεικτών οικονομικής ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα, έδωσαν τη θέση τους σε μια περίοδο λιτότητας, διεθνούς οικονομικής επιτήρησης και μείωσης του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών. Οι προσπάθειες για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, μέσω των Ολοκληρωμένων Μεσογειακών Προγραμμάτων (πλέον, δεν υφίστανται) και των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης έχουν πλέον χάσει τη δυναμική τους. Η ενισχυμένη θέση της Ελλάδας έναντι των γειτόνων της μέσω της συμμετοχής της στην Ενωμένη Ευρώπη έχει πάψει να αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η ανεξαρτητοποίηση της χώρας στο διεθνές και περιφερειακό σύστημα – εκ των σημαντικότερων, διαχρονικών επιδιώξεών της – βρίσκεται σε αναστολή και, μάλλον, σε αντίθετη κατεύθυνση. Η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο, σε μια Ευρώπη των λίγων και ισχυρών μητροπολιτικών κρατών και των περιφερειακών δορυφόρων τους.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα μας δέχεται ισχυρότατες πιέσεις. Πιέσεις πολυεπίπεδες, εντονότερες στον εθνικό οικονομικό και πολιτικό τομέα. Για να είμαστε ρεαλιστές, η οικονομική κατάσταση της χώρας, αναπόφευκτα, μας καθιστά όλο και πιο αδύναμους στην αντιμετώπιση αυτών των πιέσεων. Η μείωση, άλλωστε, της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας είναι λογική συνέπεια της ανάγκης δανειοδότησής της και της τελικής ένταξης σε καθεστώς επιτήρησης. Μία ανάγκη, η οποία προήλθε από την αδυναμία εσωτερικής χρηματοδότησης ενός σπάταλου κράτους, ενός ανεύθυνου πολιτικού συστήματος και μιας κοινωνίας που παρήγαγε λίγα και επιθυμούσε να καταναλώνει πολλά.

Ωστόσο, η δεινή οικονομική κατάσταση των παλαιοτέρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, είναι απόδειξη του γεγονότος ότι η κρίση δεν είναι ένα μεμονωμένο, ελληνικό, φαινόμενο. Είναι μια πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζει όλος ο δυτικός «ανεπτυγμένος» κόσμος, λιγότερο ή περισσότερο έντονα. Ωστόσο, στη δεδομένη κατάσταση η εσωστρέφεια δεν είναι το κατάλληλο μέσο και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν πρέπει να είναι ο μόνος στόχος. Ο εγκλωβισμός σε μία ατέρμονη συζήτηση για τα κραυγαλέα κρούσματα κυβερνητικής διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών και διαπλοκής πολιτικής - οικονομικής εξουσίας και ΜΜΕ, τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα από συμβάσεις με το δημόσιο κ.α. δεν μπορεί να είναι ο διάλογος που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον.

Είναι μία αναγκαία συζήτηση που πρέπει να γίνει για να αποδοθούν ευθύνες, αλλά βλέπουμε ότι στο τέλος δεν οδηγεί καν στην τιμωρία των υπευθύνων. Ακόμη σημαντικότερο, ωστόσο, είναι μία συζήτηση που μας εγκλωβίζει όλο και περισσότερο σε μια δίνη εσωστρέφειας. Ένας δρόμος που μας αποκόπτει όλο και περισσότερο από το διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι και, εν τέλει, επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη εσωτερική πραγματικότητα με μηδενικά αποτελέσματα, τουλάχιστον για την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος.

Η δυναμική αντιμετώπιση των συνθηκών, η διεκδίκηση των ελληνικών συμφερόντων, με όσα μέσα παρέχονται, και η παροχή αναπτυξιακών εργαλείων στα κατώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας πρέπει να είναι τα μέσα που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον και περί αυτών πρέπει να υπάρξει ένας σοβαρός διάλογος. Μέχρι πρότινος, ως μέσο λειτουργούσε, και εν μέρει κάλυπτε τα ανωτέρω, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η αγκίστρωση της στο ευρωπαϊκό άρμα. Ωστόσο, πλέον, η Ενωμένη Ευρώπη βρίσκεται και η ίδια σε κρίσιμο στάδιο, ενώ η αρχή της αλληλεγγύης που υιοθέτησε «στα εύκολα» έχει αντικατασταθεί από μια τακτική που κινείται στα πλαίσια του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» σε μια εποχή, όπου και οι ισχυρότεροι σφίγγουν το ζωνάρι.
Συνεπώς, πρέπει να εντοπίσουμε εκ νέου τον τρόπο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να χρησιμοποιήσουμε και να επιτύχουμε νέες κερδοφόρες συμμαχίες με τον γαλλο - γερμανικό άξονα, αφού επανεξετάσουμε το ρόλο του και τα συμφέροντά του. Να αξιοποιήσουμε το νέο διεθνές περιβάλλον, με ουσιαστική χάραξη πολιτικής, αφού εξετάσουμε τις νέες συνθήκες και προκλήσεις. Να αναβαθμίσουμε το ρόλο της Ελλάδας και να ξεφύγουμε από το ρόλο του παρατηρητή, δέσμιου των οικονομικών του προβλημάτων. Να αρθρώσουμε έναν πραγματικό ορθό λόγο που να νοηματοδοτεί με ειλικρίνεια, κάτω από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών το μέλλον, την πορεία της κοινωνίας.

Να επαναχαράξουμε την πολιτική μας, με τρόπο που να οδηγεί σε προϋποθέσεις μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, βάζοντας σε δεύτερο ρόλο την βραχυπρόθεσμη πολιτική εξυπηρέτησης του χρέους. Να εντάξουμε την εξυπηρέτηση του χρέους στο πρίσμα της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και μόνο μέσα σε αυτήν. Να αναθεωρήσουμε πλήρως το σημείο που βρίσκεται η χώρα μας, και τη θέση των εταίρων μας. Να αντιληφθούμε τη μεταβολή που έχει επέλθει σε αυτήν την «εταιρική» σχέση. Να επανεξετάσουμε τα νέα δεδομένα, να προσεγγίσουμε τις νέες δυνάμεις στο διεθνές περιβάλλον. Να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε εμείς και οι γύρω μας και επιτέλους να χαράξουμε και να προσδιορίσουμε από το μηδέν, το σύνολο της πολιτικής μας.

Πολύ μεγάλος μάγκας ο Πετράν. Αξιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Βγήκε με πολλούς πόντους κερδισμένος απο την χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε.

Κερδισμένος με πολλούς πόντους υπέρ του, βγήκε από την χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Δεν κώλωσε να τα χώσει με το ........

γάντι σε Μεσσηνιακή εφημερίδα μέσω του δημοσιογράφου της (ο οποίος έφαγε ισχυρή δόση ειρωνείας με λέξεις κακόμοιρο κακόμοιρο κακόμοιρο ύφος, μισοκακόμοιρο ύφος, γιατί είσαι μπερδεμένος, θέλω να είσαι ανοικτός και όχι μαζεμένος κλπ κλπ) για δημοσίευμα προ ημερών σχετικά με υποτιθέμενο τσακωμό ανάμεσα σε Πουλοκέφαλο και Νικολάκου το οποίο και διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας επί λέξη ότι "δεν υπήρξε καμία τέτοια διένεξη. Δεν υπήρξε απολύτως κανένα πρόβλημα. Υπήρξε μέσα στα πλαίσια ευθύνης και των δυο του μια υπεύθυνη στάση την οποία δημοσίως τώρα επαινώ." αφήνοντας εντελώς ξεκρέμαστη αλλά και έκθετη την Μεσσηνιακή εφημερίδα και το τότε δημοσίευμα της.

Πιο κάτω υπάρχει σχετικό video - απόσπασμα από την χθεσινή συνέντευξη τύπου για επιβεβαίωση των παραπάνω.

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Δεν κώλωσε να δείξει την πόρτα της εξόδου στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη αλλά και να τα βάλει με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο αποκαλώντας τον "διορισμένο υπαλληλάκο".

ΠΟΛΥ μάγκας ο Πετράν και πολύ τον γουστάρουμε. Ο άνθρωπος είναι θεός. Η κορυφαία επιλογή προσώπου από τους πολίτες για την περιφέρεια Πελοποννήσου.Ηλεία: Κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα στην αυλή του σπιτιού του!

Το πλυστικό μηχάνημα που βλέπετε στη φωτογραφία παρουσίαζε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος...

Nεκρός έπεσε 51χρονος στον Πύργο όταν «χτυπήθηκε» από το ηλεκτρικό ρεύμα, αργά το απόγευμα της Τετάρτης (04-05-2011).
Ο άτυχος άνδρας χρησιμοποιούσε .......

πλυστικό μηχάνημα στην αυλή του σπιτιού του όταν συνέβη το δυστύχημα.

O 51χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Σύμφωνα με το iliatora.gr, πραγματογνώμονες από τη ΔΕΗ Πύργου έλεγξαν το πλυστικό - πιεστικό μηχάνημα και διαπίστωσαν πως στο κάτω μέρος του παρουσίαζε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος.

Από τις 10 έως τις 24 Μαΐου η απογραφή πληθυσμού

Από τις 10 έως τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοινώθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει, ενώ πολλοί είναι οι πολίτες, που έξι μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, δηλώνουν άγνοια, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν επιφυλακτικοί στο να ανοίξουν την πόρτα τους στους απογραφείς, φοβούμενοι να μην πέσουν θύματα απατεώνων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας ........

Γεωργίου τόνισε ότι «στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους».

Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες είναι, μέσα από μία διαδικασία που δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά, να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και την κατάσταση της απασχόλησής τους. Τα στοιχεία που θα συλλέξει η ΕΛΣΤΑΤ είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο που προβλέπεται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, ενώ κατά την παρουσίασή τους θα δημοσιοποιηθούν ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες και δείκτες, καθώς «η εμπιστευτικότητα εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», όπως είπε ο κ. Γεωργίου.

Για την κατοικία, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει. Όπως ξεκαθάρισαν οι επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, δεν θα ζητηθεί κανένα πιστοποιητικό νομιμότητας και δεν θα τεθεί κανένα ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του ακινήτου.

Για πρώτη φορά, δεν θα χρειαστεί να παραβρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι την ημέρα της απογραφής, καθώς πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία γέννησης, την δημοτικότητα, την εκπαίδευση και την εργασία, μπορούν να δοθούν από ένα μέλος, όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια στατιστικών ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ, προϊσταμένη της ομάδας έργου για την απογραφή, Αθανασία Ξενάκη, επισημαίνοντας ότι αυτή η απογραφή «θα είναι η πρώτη που θα αποτυπώσει τους μόνιμους κατοίκους της χώρας».

Για τους μετανάστες, υπάρχουν ειδικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η απογραφή θα γίνει στην γλώσσα τους, παρουσία συνοδού, ο οποίος θα ανήκει στην κοινότητά τους, και οι ίδιοι δε θα χρειαστεί να παρουσιάσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο της νομιμότητάς τους. Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν επίσης για τους ΡΟΜΑ, καθώς και για αστέγους, όπως εξήγησε η διευθύντρια της διεύθυνσης πληθυσμού και αγοράς εργασίας, αναπληρώτρια προϊσταμένη της ομάδας έργου για την απογραφή, Κατερίνα Μουταφίδου.

Η γενική απογραφή πληθυσμού έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ, γίνεται κάθε 10 χρόνια και είναι υποχρεωτική. Εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Τα πρώτα στοιχεία της απογραφής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο του 2011, ενώ τα αναλυτικά, σε διάστημα ενάμιση έτους.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

AYTH EINAI H NEA ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ...

Την μπροστινή όψη της φοροκάρτας, την οποία περιμένουν από την αρχή του έτους οι φορολογούμενοι για να σταματήσουν τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως φαίνεται, το βάσανο της .........

καταμέτρησης των αποδείξεων δεν θα το γλυτώσουν οι φορολογούμενοι ούτε για τις δηλώσεις του 2011, καθώς οι αποδείξεις που έχουν συλλεχθεί για το πρώτο τετράμηνο του έτους θα πρέπει να καταμετρηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φοροκάρτα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά τον Ιούνιο, και η μπροστινή της όψη θα είναι αυτή που βλέπετε.

Fimotro

Η σημερινή συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

"Στο πρώτο τετράμηνο με μια σειρά δράσεων και ενεργειών στοχεύσαμε να δυναμώσουμε το προφίλ της περιφέρειας μας και να κάνουμε την Πελοπόννησο υπόδειγμα εφαρμογής της μεγάλης μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, και κάναμε πολλά" σημείωσε στην εισηγητική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, που παρέθεσε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 4 Μαΐου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο Σύμβουλος για τα σκουπίδια

"Είμαστε η μόνη περιφέρεια που ..........

απαιτήσαμε όλες τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες" συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά των αρμοδιοτήτων επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, "μετά από την διαπίστωση ότι η αποκεντρωμένη περιφέρεια αδυνατούσε στο διάστημα που έχει την αρμοδιότητα να δώσει λύση".
"Αυτό το πολιτικό στοίχημα δεν είναι ένα μίζερο στοίχημα γιατί θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιφέρεια μας και δεν θα αφήσουμε κανένα να σαμποτάρει το έργο της κυβέρνησης που έδωσε σε εμάς της αρμοδιότητα να βρούμε λύση", σημείωσε ο κ. Τατούλης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τον Σύμβουλο που θα αναλάβει το σχεδιασμό του διαγωνισμού για την λύση που θα επιλεγεί.

Νέες δράσεις για την ενδυνάμωση του προφίλ της Περιφέρειας

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό των επόμενων μηνών και των δράσεων που θα υλοποιηθούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε ότι "τον επόμενο μήνα θα υπάρξει κοινή συνάντηση και συνεδρίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να συστήσουμε από κοινού ένα πανίσχυρο οργανισμό προώθησης τουριστικού προορισμού, βάζοντας στο brand name Πελοπόννησος και την Αχαΐα και την Ηλία" ενώ παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ "για ένα μεγάλο στόχο" όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, "για την καμπάνια που θα αναλάβουμε και θα στοχεύει στην ομογένεια για να επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι την Πελοπόννησο στη λογική: "Η Πελοπόννησος σας έχει ανάγκη και σας θέλει κοντά της" σε μια έντιμη σχέση κινητοποίησης όλων αυτών που μας αγαπάνε και γνωρίζουν το πρόβλημα της και θέλουν να συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε".

Παράλληλα συνέχισε ο κ. Τατούλη "τριπλασιάζουμε το κονδύλι για τον πολιτισμό κάτι που πετύχαμε μετά την συνάντηση με την ΓΓ Πολιτισμού που συνόδευσε τον Υπουργό στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο" και σχεδιάζουμε Τουριστικούς προορισμούς και διαδρομές με επίκεντρο τον πολιτιστικό πλούτο της Περιφέρειας."
Στην πορεία αυτή υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης ο κ Τατούλης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι "την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για να δημιουργήσουμε το σύνδεσμο εξαγωγέων Πελοποννήσου και να υπάρξει συνεργασία με το αντίστοιχο φορέα της Κρήτης". Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι "εδόθη εντολή στους αντιπεριφερειάρχες Δέδε και Παπαφωτίου, να προετοιμαστούν εισηγήσεις για την ανάδειξη των μέτρων προστασίας του Κορινθιακού κόλπου στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας".

Στηρίζουμε το μοντέλο μόχλευσης μέσω του ΕΣΠΑ, ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων
Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ξεκαθάρισε ότι "Δεν περιμέναμε να παραλάβουμε το ΕΣΠΑ το ζητήσαμε άμεσα από την κυβέρνηση βλέποντας τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια. Η πρόβλεψη απορρόφησης του ΕΣΠΑ, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, από την αποκεντρωμένη Περιφέρεια είναι κάτω του 30%. "Αν μπούμε με αυτή τη σειρά στην επόμενη περίοδο θα χάσει η Περιφέρεια κονδύλια. Για αυτό ζήτησα η αρμοδιότητα να έρθει άμεσα στην αιρετή Περιφέρεια". Έχουμε κάνει τις προστάσεις μας και θέλουμε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να βγει πολύ μπροστά στην αναθεώρηση του προγράμματος αυτού" συνέχισε σημειώνοντας "στηρίζουμε το μοντέλο της μοχλεύσεως που το ΕΣΠΑ θα δημιουργεί στην άντληση και νέων επενδύσεων από ιδιωτικά κεφάλαια".

Ο θεσμός των Περιφερειών υπακούει στην αμεσότητα της εκλογικής διαδικασίας και την νομιμοποίηση που αποκτά από αυτή

Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι " ο νέος θεσμός των Περιφερειών υπακούει μόνο στην αμεσότητα της εκλογικής διαδικασίας και την νομιμοποίηση που αποκτά από αυτή και ότι είναι διακριτές οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες της Αιρετής Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας". Είναι η πρώτη φορά, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, "που εκλέγονται δομές από ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό στρώμα" και κατέληξε, "οι αποκεντρωμένες περιφέρειες σε όλο το κόσμο έχουν να κάνουν με αποκεντρωμένες κυβερνητικές υπηρεσίες. Την χάραξη της πολιτικής την έχει η αιρετή Περιφέρεια. Την πολιτική αυτή εμείς την έχουμε αποτυπώσει στο Σχέδιο Δράσης για το οποίο κριθήκαμε από την ψήφο των συμπολιτών μας. Λογοδοτούμε λοιπόν μόνο στους πολίτες που απειλούνται σήμερα ευθέως να χάσουν κονδύλια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου". Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης ότι όλα τα προγράμματα των πυρόπληκτων περιοχών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν ενταχθεί στις δημόσιες επενδύσεις μετά από παρέμβαση του.

Το νέο συμβόλαιο με τους πολίτες αφορά τον "άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό

Το νέο συμβόλαιο με τους πολίτες συνέχισε ο Περιφερειάρχης αφορά τον "άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των συμπολιτών μας" σημειώνοντας ότι "εμείς δουλεύουμε άκοπα, δεν έχουμε προσωπική ζωή, για να υπηρετήσουμε αυτό το σκοπό". "Η στάση μας να στηρίξουμε το θεσμό προστατεύει την κυβέρνηση" υπογράμμισε ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις για την συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας σε κομματικές διαδικασίες. "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε οριοθετηθεί, η πρωτοβουλία μας είναι αποτέλεσμα της υπέρβασης, και αποτελεί πυλώνα για τις γενικότερες εξελίξεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κυβερνών κόμμα και κάνει τις δικές του πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κομματικής του λειτουργίας."

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας εκτελείτε κανονικά

Σχολιάζοντας ερωτήσεις και δημοσιεύματα του τύπου τα οποία αφορούν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νομιμοποίησης του μια που η υπερψήφιση του από την οικονομική επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Πέραν αυτού με αποφάσεις της η αποκεντρωμένη διοίκησης στην πορεία εκτέλεσης του, ο προϋπολογισμός έγινε αποδεκτός στην πράξη και από την υπηρεσία αυτή" σημείωσε ο Περιφερειάρχης. "Η μόνη πιθανότητα να επιστραφεί για νέα συζήτηση ο προϋπολογισμός είναι να μην έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια. Από την στιγμή που έγινε ο έλεγχος νομιμότητας δεν έρχεται το θέμα ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο" κατέληξε ο κ. Πέτρος Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ένα μήνα πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού είχε πει σε Αντιπεριφερειάρχη ότι δεν θα τον εγκρίνει, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης ήταν αντίθετος με τον προϋπολογισμό, ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο ο εισηγητής του προϋπολογισμού να είναι αντίθετος με αυτό που καταθέτει και ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι ανεπηρέαστος από κάθε επιλογή προσωπικής σχέσης

"Είμαι αλληλέγγυος με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ωστόσο "ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι ανεπηρέαστος από κάθε επιλογή προσωπικής σχέσης" συνέχισε για να καταλήξει κατηγορηματικά ότι "τα πράγματα είναι μόνο πολιτικά και πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι πιστεύουν ότι η ιδιοτελής στάση μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα".
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ακόμα ότι "είναι κακό τα ΜΜΕ να εμφανίζονται με μάσκα που συνεχώς αλλάζει μορφή, αυτή η επίπλαστη μορφή δεν συνάδει με καμία δημοκρατική λειτουργία". "Θα ήθελα να υπάρχει μια ειλικρίνεια στο διάλογο μεταξύ μας" συνέχισε ο κ. Τατούλης εξηγώντας ότι ουδείς είναι στο απυρόβλητο, "Παρακολουθώ τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ και μπορώ και εγώ να σχολιάζω αυτά που λέτε, δεν είστε στο απυρόβλητο ούτε εσείς ούτε εγώ. Όπως με κρίνετε μπορώ και εγώ όπως και όλοι οι πολίτες να σας κρίνω, αυτή είναι και η ουσία της Δημοκρατίας."

Συνάντηση Οδυσσέα Βουδούρη με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Στις 2 Μαΐου, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Οδυσσέας Βουδούρης επισκέφτηκε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ενημερώθηκε από τον αρχηγό για τα γενικότερα θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού του πυροσβεστικού σώματος με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού Μεσσηνίας.

Ο κ. Στεφανίδης αποδέχτηκε την .........

πρόταση του κ. Βουδούρη για την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου της Πύλου, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης οδηγών στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας για το οποίο ο αρχηγός τόνισε ότι δεν είναι δυνατό ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα λόγω της υπερκάλυψης των θέσεων αλλά θα επιληφθεί είτε με την νέα προκήρυξη για πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είτε στον νέο κανονισμό μεταθέσεων.

Παρά τη θετική ανταπόκριση για τη σύσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη, η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να είναι άμεσα υλοποιήσιμη καθότι απαιτεί δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, ο κ. Βουδούρης επεσήμανε την ανάγκη για αυξημένη επιτήρηση και λήψη επιπρόσθετων μέτρων στην πυρασφάλεια του αεροδρομίου της Καλαμάτας λόγω της μεγαλύτερης κίνησης πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών.
Σχετικά με την επικείμενη γενικότερη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του πυροσβεστικού σώματος ο αρχηγός επισήμανε ότι για το νομό η κατεύθυνση είναι να μην υπάρξουν αλλαγές.

Τέλος ο κ. Βουδούρης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιαίτερα μετά τη νέα διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" , στον τομέα της πρόληψης και της κατάσβεσης των πυρκαγιών ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την προστασία του πολίτη αλλά και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της χώρας

Επιστροφή στα διαβατήρια για τους Έλληνες;

Οι Έλληνες για να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. θα χρειαστούν διαβατήρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία όσον αφορά την αποκατάσταση των ελέγχων στα εθνικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, όπως ζητούσαν οι γαλλικές αρχές, οι οποίες ανησυχούν για την άφιξη στη Γαλλία Τυνήσιων μεταναστών που περνούν από την Ιταλία.

Η προσωρινή επαναφορά των .......

ελέγχων στα εθνικά σύνορα θα μπορεί να επιτραπεί σε περίπτωση «αδυναμίας» ενός κράτους, τα σύνορα του οποίου αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε η επίτροπος αρμόδια για θέματα μετανάστευσης Σεσίλια Μάλστρομ. Οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα μπορούν επίσης να αποκαθίστανται, όταν ένα τμήμα των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ δέχεται εξαιρετική πίεση από μετανάστες, πρόσθεσε η επίτροπος.

Οι δύο περιπτώσεις που αναφέρονται από την Επιτροπή επισημάνθηκαν από τη Γαλλία και βασίζονται στην αδυναμία της Ελλάδας να ελέγξει ένα τμήμα των συνόρων της με την Τουρκία και στην απόφαση των ιταλικών αρχών να ρυθμίσουν προσωρινά το καθεστώς περίπου 25.000 Τυνήσιων μεταναστών που έφθασαν στο ιταλικό έδαφος δηλώνοντας πως προτίθενται να μεταβούν στη Γαλλία. Οι προτάσεις της Μάλστρομ θα συζητηθούν σε έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις 12 Μαΐου στις Βρυξέλλες, πριν καταλήξουν, τον Ιούνιο, στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Πρώτο Θέμα

Ξεκινά η 5η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί και η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Στην έναρξή της, που συμπίπτει με την έναρξη της συγκομιδής του καρπουζιού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο14 Μαΐου, ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

Ομιλητές θα είναι ο Diego Gimenez, εμπορικός Διευθυντής, και o Pablo Mora, Υπεύθυνος Ποιότητας, της Οργανώσεως Anecoop.
Η Anecoop είναι Δευτεροβάθμια ........

Συνεταιριστική Οργάνωση της Ισπανίας με 79 Συνεταιρισμούς μέλη. Η οργάνωση αυτή χαρακτηρίζεται από εξαιρετική δραστηριότητα όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης. Συγκεκριμένα:

- Είναι ο μεγαλύτερος φορέας καρπουζιού στην Ευρώπη.
- Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κηπευτικών της Μεσογείου.
- Η πρώτη εταιρεία στην εμπορία φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία.
- Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εσπεριδοειδών στον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα, είτε είναι παραγωγοί είτε είναι στελέχη συνεταιριστικών οργανώσεων, πολλά μπορούν να ωφεληθούν από τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα έχει ως εξής:


7:30 μ.μ. – 7:45μ.μ.:
ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

7:45 – 8:30 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση της Anecoop, προϊόντα, αγορές και τάσεις στο καρπούζι στην Ευρώπη»
Ομιλητής: Diego Gimenez (Commercial Manager - Εμπορικός Δ/ντής Anecoop) με έδρα την Πολωνία.

8:30 – 9:15 μ.μ. Θέμα: «Κριτήρια ποιότητας και εμπορίας καρπών καρπουζιού από την Anecoop για τις αγορές της Ευρώπης»
Ομιλητής: Pablo Mora (Quality Manager- Υπεύθυνος Ποιότητας Καρπών Anecoop) με έδρα την Πολωνία.

9.15 – 9.45 μ.μ. . ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η λήξη των εκδηλώσεων θα γίνει στον Αγρίλη το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου. Τις δύο αυτές ημέρες εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και έκθεση γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων.

Φέτος για πρώτη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή της «Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας» είχε την ιδέα να προσκαλέσει καλλιτέχνες-γλύπτες που πρωτοπορούν χρησιμοποιώντας υλικά πέρα από τα συνηθισμένα, όπως είναι το καρπούζι, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό. Έτσι καλλιτέχνες που κάνουν γλυπτική ή χαρακτική στο καρπούζι μπορούν να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου (e-mail: v.koula@hotmail.com, τηλ.: 2761360023).

Στην κ. Αλεξανδροπούλου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με εκθεσιακό περίπτερο.

Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το νεοσύστατο Δήμο Τριφυλίας, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση Νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και τους φορείς των παραγωγών. Σκοπός της παραμένει η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την καλλιέργεια και εμπορεία του καρπουζιού και βεβαίως η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του προϊόντος.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Οδηγίες για ανεπιθύμητα τηλέφωνα, fax, email

Οδηγία προστασίας των πολιτών από διαφημιστικές τηλεφωνικές κλήσεις, fax, email, sms και mms, -τα γνωστά και ως spam- εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, θέτοντας ως προϋπόθεση την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του αποδέκτη του διαφημιστικού μηνύματος.

Η οδηγία αφορά στην προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών και διευκρινίζει ότι αυτή επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι ο αποστολέας απέκτησε τα στοιχεία της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του αποδέκτη νομίμως, στο πλαίσιο προηγούμενης παρόμοιας συναλλαγής και υπό την πρόσθετη προϋπόθεση ότι παρέχει στον αποδέκτη τη δυνατότητα να ασκήσει το δικαίωμα αντίρρησης, με τρόπο εύκολο και σαφή (σύστημα "opt-out").

Επιτρέπεται εάν ο αποδέκτης του ..........

μηνύματος δηλώσει γραπτώς ή με email ότι αποδέχεται την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων, δήλωση την οποία μπορεί να ανακαλέσει όποτε θελήσει. Η ίδια επιβεβαίωση, για τη συγκατάθεση αποστολής μηνυμάτων, ακολουθείται και για την αποστολή sms και mms στα κινητά τηλέφωνα, όπως και για τα μηνύματα μέσω fax σε σταθερά τηλέφωνα.

Στην οδηγία διευκρινίζεται ότι σε μια ενημερωτική διαδικτυακή πύλη, ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν είναι υποχρεωμένος να επιβεβαιώσει ότι η δηλούμενη διεύθυνση
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πραγματική. Η υπηρεσία αυτή μπορεί να παρέχεται ανώνυμα, με ψευδώνυμο ή εικονική ηλεκτρονική διεύθυνση.
Στην οδηγία, περιλαμβάνονται τεχνικά μέτρα για την αποφυγή μαζικής αποστολής μηνυμάτων.

Τέλος τονίζεται ότι οι υπεύθυνοι επεξεργασίας οφείλουν να συμμορφωθούν με τις ρυθμίσεις της οδηγίας σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως όχι αργότερα από την 1η Σεπτεμβρίου 2011.

Δείτε ολόκληρη την Οδηγία της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ιδεοπηγή