Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιά

-Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα αργίας (η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, για το εργατικό κίνημα είναι απεργία) για πολλές χώρες του κόσμου.

Τις περισσότερες φορές η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά), την ημέρα δηλαδή που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος.

Ο εορτασμός όμως της Πρωτομαγιάς, έχει ........

τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.

Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς ξεκίνησαν στην προ-χριστιανική Ευρώπη με γιορτές όπως το κέλτικο Μπελτέιν και την εωσφορική γιορτή της Νύχτας του Walpurgis στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Με τον εκχριστιανισμό όμως της Ευρώπης, πολλές από αυτές τις γιορτές είτε απαγορεύτηκαν, είτε έλαβαν χριστιανικό χαρακτήρα. Έτσι, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχασε τον θρησκευτικό του νόημα. Σήμερα, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης επιβιώνουν έθιμα αυτής της εποχής όπως ο χορός γύρω από το Γαϊτανάκι. Σήμερα πολλές νεο-παγανιστικές ομάδες προσπαθούν να αναβιώσουν ανάλογα αρχαία έθιμα της Πρωτομαγιάς.Για πολλές προ-χριστιανικές παγανιστικές κοινωνίες της Ευρώπης η Πρωτομαγιά εορτάζοταν ως η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Έτσι το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου συνέπιπτε με τη μέση του καλοκαιριού.

Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγινε το 1893, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη. Η 1η Μαΐου ήταν Σάββατο και εργάσιμη. Έτσι, επελέγη η Κυριακή 2 Μαΐου, για να έχει η γιορτή μαζικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σοσιαλιστής», που εξέδιδε ο Καλλέργης, στις 5 το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο πάνω από 2.000 σοσιαλιστές και εργαζόμενοι. Η «Εφημερίς» τους υπολόγισε μόνο σε 200 και σημείωνε σε άρθρο της: «Οι πλείστοι εξ αυτών ήσαν εργάται, ευπρεπώς κατά το πλείστον ενδεδυμένοι, με ερυθράς κονκάρδας επί της κομβιοδόχης, και πολύ ήσυχοι άνθρωποι. Αυτοί είναι οι πρώτοι σοσιαλισταί εν Ελλάδι, και συνήλθον χθες εις το πρώτον αυτών εν Αθήναις συλλαλητήριον».

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα το οποίο είχε ως εξής:
«Συνελθόντες σήμερον την 2 Μαΐου, ημέραν Κυριακήν και ώραν 5 μ.μ. εν τω Αρχαίω Σταδίω, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι μέλη του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου» και υπό μισθόν πάσχοντες εψηφίσαμεν:
Α) Την Κυριακήν να κλείωσι τα καταστήματα, καθ' όλην την ημέραν, και οι πολίται ν' αναπαύωνται.
Β) Οι εργάται να εργάζωνται 8 ώρας την ημέραν.
Γ) Ν' απονέμηται σύνταξις εις τους εκ της εργασίας παθόντας και καταστάντας ανικάνους προς διατήρησιν εαυτών και της οικογενείας των.
Δ) Το συμβούλιον του «Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου» να επιδώση το ψήφισμα εις την Βουλήν.»

Το ψήφισμα επεδόθη, τελικά, στον Πρόεδρο της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου 1893 από τον Σταύρο Καλλέργη. Ο πρωτοπόρος σοσιαλιστής ανήλθε στη συνέχεια στο δημοσιογραφικό θεωρείο και περίμενε με ανυπομονησία από τον Πρόεδρο της Βουλής να το εκφωνήσει. Αυτός κωλυσιεργούσε και «ησχολείτο εις την ανάγνωσιν ετέρων αναφορών προερχομένων εκ διαφόρων προσώπων και πραγματευομένων κατά το μάλλον και ήττον περί ανέμων και υδάτων», όπως έγραψε στον «Σοσιαλιστή».

Ο Καλλέργης διαμαρτυρήθηκε μεγαλοφώνως και με εντολή του Προέδρου συνελήφθη για διατάραξη της συνεδρίασης. Οι στρατιώτες της φρουράς, αφού τον κτύπησαν με τα κοντάκια των όπλων τους, τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, όπου παρέμεινε επί διήμερο. Στις 9 Δεκεμβρίου 1983 δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών, τις οποίες εξέτισε στις φυλακές του Παλαιού Στρατώνα। Με τον περιπετειώδη αυτό τρόπο έληξε και τυπικά ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα.

ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟΞΥΛΟ!

Tην Πρωτομαγιά σε πολλά μέρη συνηθίζεται το κύλισμα γυναικών και κοριτσιών πάνω στη χλόη, η περίζωση της μέσης με λυγαριά κ.ά., και ο εναγκαλισμός χονδρών δένδρων. Στη Μεσημβρία «οι γυναίκες την πρωτομαγιά γέντασ' παρέες - παρέες... και χορεύανε, τραγουδούσανε κ' ένα: Καλόγερε τ' αδράχτια σου και άλλα τραγούδια, που ελέγανε και τις αποκριές... Είχανε και μια βηλάρα (φαλλόν) καμωμένη με ξύλο, τη στολίζανε με πρασινάδες και με λουλούδια και τη σερβίριζε η μια στην άλληνα και την λέγανε Μάιο». Στην Κοζάνη «κόπτουν λυγαριάν και την τυλίσσουν περί την οσφύν, διά να γίνουν ευλύγιστοι, αγκαλιάζουν χονδρά δένδρα, διά να παχύνουν και ζήσουν, ως εκείνα, πολλά έτη». Αλλού, τα παιδιά ή και άνδρες γυρνούν την Πρωτομαγιά από σπίτι σε σπίτι κρατώντας το «μαγιόξυλο», κλαδί από κυπαρίσσι ή άλλο δένδρο, ή περιάγουν το «Mαγιόπουλο», άνδρα ή παιδί στολισμένο με άνθη. Στην Πάργα «... γύριζαν τα σπίτια και τραγουδούσαν το τραγούδι του Μαΐου, στεφανωμένα με λουλούδια και κρατώντας στα χέρια τους μεγάλους κλώνους πορτοκαλιάς ή νεραντζιάς, γεμάτους άνθη...».

Tης Πεντηκοστής στη Θράκη «καθανίνας παγαίν' στην εκκλησιά μ' ένα κλωνί καρυδιά στο χέρ', για να το βάν' να γονατίσ' απάν'. Είναι η μέρα που περνάνε οι ψυχές τση Τρίχας το Γιοφύρ' κι όσες είναι καθαρές μπαίν' νε στον παράδεισο, ειδεμή πέφτ'νε μέσ' στ' κόλασ'».

Απο διάφορες αναρτήσεις ........

Τρίποντο παραμονής για Εράνη.

UPDATE VIDEO

Σημαντικότατο τρίποντο πήρε σήμερα το απόγευμα η Εράνη απέναντι στην Σπάρτη.
Ένα τρίποντο που της χαρίζει κατα 90% την παραμονή της στην κατηγορία.
Τα δυο γοκλ του αγώνα πέτυχε ο Νίκος Κόλλιας στο 18 και στο 28.

Η Εράνη ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι υποχρεώνοντας τους αντιπάλους να κάνουν σκληρά φάουλ έξω από την περιοχή τους προκειμένου να ανακόψουν την μανία της Εράνης.

Η Εράνη εξακολουθούσε να πιέζει όταν στο ........

15 του αγώνα ο Νίκος Κόλλιας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σπάρτης γράφοντας το 1-0 και βγάζοντας ένα μεγάλο βαρίδι απ τα πόδια της Εράνης που μέχρι το 15 είχε το άγχος για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Από εκεί και μετά τα πράγματα έγιναν πιο απλά για την Εράνη η οποία εξακολουθούσε να πιέζει και μάλιστα υπό τις επευφημίες του κόσμου της που είχε δημιουργήσει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
Στο 28 Πάλι ο Κόλλιας βγήκε μπροστά και βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Σπάρτης. Ο Κόλλιας τον πλάσαρε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 αφήνοντας τους αντιπάλους να προσπαθούν να καταλάβουν πως μέσα σε 28 λεπτά βρεθήκαν πίσω στο σκορ με δυο τέρματα.

Σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Εράνη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την κατοχή της μπάλας και χαρακτηριστικό είναι ότι σε τρεις με τέσσερις φάσεις απειλήθηκε ο Αλεξανδρόπουλος ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και απέκρουσε όλα τα σουτ.

Ο Προπονητής της ομάδας κ Θεόδωρος Ανδρεόπουλος σε δήλωση του μετά το τέλος του αγώνα είπε ότι η Εράνη πήρε αυτό που της άξιζε και τώρα πάει στα Σαγέϊκα προκειμένου να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί προκειμένου να σφραγιστεί το αποτέλεσμα και κατά συνέπεια και η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Αργότερα ή αύριο θα έχουμε και το Video με τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα καθώς άνθρωπος μας ήδη εργάζεται κάνοντας μοντάζ σε ένα μεγάλο υλικό που έχει διαθέσιμο.

UPDATE 1/5.2011 ώρα 14:20

Δείτε Video από τον αγώνα πατώντας εδώ

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 32ης ΑγωνιστικήςΗ βαθμολογία της 32ης Αγωνιστικής
Πώς να επιλέξετε σωστά ένα δορυφορικό σύστημα. Οδηγίες προς αρχάριους.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Είναι αλήθεια πως η αγορά ενός δορυφορικού συστήματος θα πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή. Πρέπει πρώτα να μάθετε τα βασικά γύρω από τη δορυφορική και μετά να αγοράσετε, γιατί αν πρώτα αγοράσετε και μετά μάθετε θα έχετε πληρώσει αρκετά χρήματα παραπάνω.

Αν σκοπεύετε να μπείτε στον κόσμο της δορυφορικής τηλεόρασης, να αγοράσετε δηλαδή ένα δορυφορικό σύστημα ακουστέ με προσοχή αυτά που θα σας πούμε.
Θα σας χρησιμεύσουν να αγοράσετε αυτό ........

που πραγματικά χρειάζεστε στο καλύτερο δυνατό κόστος. Πρέπει να πάτε διαβασμένοι για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους.

Το βασικότερο κριτήριο για να αγοράσετε ένα δορυφορικό σύστημα είναι το τι ακριβώς η τι περίπου θέλετε να βλέπετε. Όλα από εκεί ξεκινούν. Αυτή είναι η βάση για να προχωρήσετε στην επιλογή του δορυφορικού συστήματος.

Ένα δορυφορικό σύστημα αποτελείται από τρία μέρη. Το δορυφορικό κάτοπτρο, το LNB και το δορυφορικό δέκτη. Και για τα τρία χρειάζεται ερευνά και σοβαρή σκέψη για να κάνετε έναν όσο το δυνατόν καλύτερο συνδυασμό.

Επιλογή κατόπτρου.

Ας ξεκινήσουμε από το δορυφορικό κάτοπτρο. Στην αγορά δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία κατόπτρων. Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να σας ονομάσουμε συγκεκριμένες εταιρείες, εκείνο όμως που πρέπει να επιλέξετε σωστά είναι το μέγεθος που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας. Οι δορυφόροι είναι τοποθετημένοι σε ύψος 36000 χιλιόμετρων σε γεωστατική τροχιά και οι δημοφιλέστεροι δορυφόροι είναι προσανατολισμένοι στις 13 μοίρες ανατολικά του ισημερινού με το χαρακτηριστικό όνομα hot birds. Από αυτούς τους δορυφόρους (διότι περί πολλών δορυφόρων πρόκειται) αναμεταδίδεται το πρόγραμμα μεγάλων καναλιών από την Ευρώπη

Αυτή η ομάδα δορυφόρων παρέχει και τον μεγαλύτερο αριθμό καναλιών. Αν αυτή η τροχιακή θέση σας είναι αρκετή τότε ένα πιάτο διαμέτρου 90 εκατοστών θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.

Εάν θέλετε να κάνετε λήψη γερμανόφωνων καναλιών τότε θα στρέψετε το πιάτο σας στις 19,2 μοίρες ανατολικά στον δορυφόρο με την ονομασία ASTRA. Σε αυτή την περίπτωση το κάτοπτρο θα πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 1,20 μέτρα αλλά όχι μεγαλύτερο από 1,40 μέτρων.

Αν οι απαιτήσεις σας είναι πολύ μεγαλύτερες θα προτιμήσετε τη λύση του κινητού πιάτου. Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι για να γίνει αυτό το πιάτο δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από 1,40 μέτρα γιατί η σχέση κόστους προς απόδοση είναι απαγορευτική. Έτσι ένα κινητό πιάτο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 1.40 μέτρα, προτιμότερο βέβαια είναι το 1,80 μέτρα.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες δορυφορικών κατόπτρων. Τα κάτοπτρα τύπου offset που έχουν σχήμα ωοειδές και τα παραβολικά που ο ανακλαστήρας τους είναι στρογγυλός. Τα κάτοπτρα με διάμετρο έως 1,20 είναι όλα offset ενώ σε μεγέθη πάνω από 1.4 έχουμε και τα παραβολικά. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν κάποιος τύπος έχει καλύτερη απόδοση από τον άλλο. Το θέμα είναι η σωστή ρύθμιση. Αν το πιάτο σας τοποθετηθεί σε θέση που έχει πολύ αέρα τότε προτιμήστε ένα παραβολικό πιάτο γιατί η έκθεση στον αέρα είναι λιγότερη. Αυτό θα πρέπει να προσεχθεί πολύ για να μην βρεθεί το πιάτο σας καμία ώρα πάνω σε κανένα καπό αυτοκίνητου στον δρόμο.

Το LNB

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του δορυφορικού συστήματος είναι το LNB η ο ενισχυτής χαμηλού θορύβου σε ελεύθερη μετάφραση από τα αρχικά Low noise Block. Το σήμα που συλλέγεται από το δορυφορικό κάτοπτρο αντανακλάται στο LNB το οποίο τοποθετείται σε ειδικό βραχίονα απέναντι από το πιάτο και αφού το σήμα μετατραπεί, μέσω καλωδίου καταλήγει στον δορυφορικό δέκτη.

Δυστυχώς με τα LNB υπάρχει μια σχετική σύγχυση. Ενώ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του δορυφορικού συστήματος, η σημασία που του δίνεται είναι μικρή.

Μην επιλέξετε ένα LNB με βάση τα db που αναφέρονται, αφού έχει αποδειχτεί πως ένα LNB με χαμηλά db πχ 0,2 δεν είναι απαραίτητα καλύτερο από ένα άλλο με 0,6

Αυτό που πρέπει να κάνετε πάνω από όλα είναι να επιλέξετε LNB από τις γνωστές επώνυμες εταιρείες του χώρου που έχουν διακριθεί για την ποιότητα τους και έχουν τη σχετική φήμη στην αγορά. Το σημαντικότερο είναι ο τεχνικός να τοποθετήσει ένα LNB που ταιριάζει στο πιάτο σας και όχι ένα οποιοδήποτε.

Το καλώδιο. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος σε ένα δορυφορικό σύστημα είναι το καλώδιο που θα μεταφέρει το σήμα από το LNB στο δορυφορικό σας δέκτη. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες καλωδίου γιαυτο μην αφήσετε τον τεχνικό να τοποθετήσει κάτι που δεν ταιριάζει στην περίπτωση σας. Αν η απόσταση του δορυφορικού κατόπτρου με τον δέκτη ξεπερνά τα 15 μέτρα τότε ζητήστε να σας βάλουν καλώδιο καλής ποιότητας γιατί σε άλλη περίπτωση θα έχετε σημαντικές απώλειες. Επίσης αν το καλώδιο καταλήγει στον δέκτη σας όχι μέσα από σωληνώσεις αλλά εξωτερικά του κτηρίου, τότε ζητήστε καλώδιο που να αντέχει σε τριβές υγρασία και αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Όσο καλό και αν σας φαίνεται ένα καλώδιο εάν δεν είναι εξωτερικά ενισχυμένο, υπάρχει περίπτωση να κοπεί στα δυο αν διέρχεται από γωνιακούς τοίχους. Επίσης δεν είναι σπάνιο να εισχωρήσει σε αυτό υγρασία που θα κατεβάσει το σήμα στο ελάχιστο. Μην τσιγκουνευτείτε στο καλώδιο. Πάρτε το καλύτερο ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Έχοντας επιλέξει ένα καλό δορυφορικό κάτοπτρο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας ένα εξαιρετικό LNB και το καλύτερο καλώδιο καταλήγουμε μέσα στο σπίτι σας εκεί όπου θα πάρει την θέση του ο δορυφορικός σας δέκτης. Είναι το σημαντικότερο κομμάτι του δορυφορικού συστήματος γιατί από αυτό εξαρτάται όχι μόνο το τι βλέπετε αλλά και πως θα τα βλέπετε. Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ο δέκτης να μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως όλες τις δυνατότητες του δορυφορικού κατόπτρου. Γι αυτή τη σοβαρή υπόθεση της επιλογής του δορυφορικού δέκτη θα μιλήσουμε στην επόμενη εκπομπή μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΕΤΣΕΛΗ

Το συγκεκριμενο αρθρο δεν γραφτηκε για μόνο για τους κατοίκους των Φιλιατρών και ούτε για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Καλαμάτας. Έχει δημοσιευτεί σε εφημερίδες Πανελλαδικά.

Ο ASTRA σαν Εγγλέζικος δορυφόρος καλύπτει άριστα την βόρεια περιοχή της Ευρώπης και λιγότερο καλά την Ανατολική δέσμη όπου είμαστε εμείς (από τις 13 μοίρες εωw και τις 37.5και ανατολικά). Έτσι άλλης διαμέτρου πιάτο χρειάζεται η Κέρκυρα και φυσικά μεγαλύτερης διαμέτρου πιάτο χρειάζεται η Ρόδος για τη λήψη του ίδιου δορυφόρου.

Όσον αφορά το LΝΒ σίγουρα θέλεις να κυκλοφορείς στο δρόμο με ένα AUDI και όχι με ένα SMART

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Cosmoκάρτα: Και νέα παράταση της προσφοράς 2 ώρες προς όλους

Και νέα παράταση έδωσε η Cosmote στο πρόγραμμα καρτοκινητής της CosmoΚάρτα για δύο (2) ωρες δωρεάν προς όλα τα δίκτυα.
H νέα προθεσμία λήξης της προσφοράς προσδιορίστηκε για τις 31 Μαϊου 2011
Συγκεκριμένα το SMS που απέστειλε η εταιρία προς τους συνδρομητές της Cosmoκάρτα αναφέρει τα εξής:

Η προσφορά συνεχίζεται και με κάθε ..........

ανανέωση από 10€ έως και τις 31/5/2011, έχεις δωρεάν 2 ώρες προς όλους για 1 μήνα.
COSMOΚΑΡΤΑ. Είναι ωραίο να είσαι ανοικτός σε όλο τον κόσμο.

Κάλεσμα για την Πρωτομαγιά.

Το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία των Εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα της Τριφυλίας σας καλούν στην εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1η του Μάη και ώρα 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Όλοι μαζί να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στ’ αντεργατικά μέτρα και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή και την ελπίδα


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΑΒ Βασιλόπουλος Αύγουστο η λειτουργία στο πρώην Ατλάντικ

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμη καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος στην Καλαμάτα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ενοικίαση ενός ακόμα καταστήματος στη συγκεκριμένη πόλη προχώρησε ο Όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεχίζοντας την επέκταση του δικτύου του.

Στο εν λόγω κατάστημα στο παρελθόν ............

στεγαζόταν ένα από τα καταστήματα της εταιρείας Ατλάντικ ΑΕ.
Το κατάστημα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Ψαρών στην Καλαμάτα, διαθέτει χώρο πώλησης 1.500 m2, καθώς και χώρο στάθμευσης 55 αυτοκινήτων.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Μακάρι να έπαιρνε και το Ατλάντικ Φιλιατρών η ΑΒ Βασιλόπουλος.......


ΕΑΣ Μεσσηνίας Οικονομικό «άνοιγμα» 6,5 εκατομμυρίων ευρώ

Οικονομικό «άνοιγμα» 6,5 εκατομμυρίων ευρώ

Τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το οικονομικό «άνοιγμα» της Ένωσης, που αφορά οφειλές πελατών της προς την ίδια. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο «άναψαν τα αίματα» προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης, στην ενημέρωση που έκανε, .........

είπε ότι κάποιες από τις επισφαλείς απαιτήσεις της ΕΑΣ αναμένεται να μην εισπραχθούν και έδειξε ως υπεύθυνο γι’ αυτό το γενικό διευθυντή της οργάνωσης Δημήτρη Ραπτέα. Το μέλος της Διοίκησης Νίκος Κοτταρίδης πρότεινε να τεθεί ο γεν. διευθυντής, όπως και η προϊσταμένη Οικονομικού, σε διαθεσιμότητα, πράγμα το οποίο τελικά δεν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε, όμως, η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής (θα την απαρτίζουν μέλη του Δ.Σ.), που θα διερευνήσει, όπως ειπώθηκε, τα οικονομικά της ΕΑΣ. Πρόκειται για τους Γιώργο Λαζόγιαννη, Πάνο Παγάνη και Φώτη Δημητρόπουλο. Σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Κοζομπόλη, να βρεθεί τι συμβαίνει και να καταλογιστούν ευθύνες.

Βασίλης Κοζομπόλης, πρόεδρος ΕΑΣ
«Ευθύνη του γενικού διευθυντή»


«Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία, όταν υπέπεσαν στην αντίληψή μου τελευταία, έπρεπε να φέρω στο Δ.Σ.» δήλωσε χθες στο «Θ» ο κ. Κοζομπόλης. «Για λόγους διαφάνειας, ζήτησα τη συγκρότηση μιας επιτροπής, η οποία, αν χρειαστεί, θα πάρει και ορκωτούς λογιστές, ώστε να ερευνήσουμε κάποιες τρανταχτές υποθέσεις. Κυρίως οι υποθέσεις αυτές αφορούν ενέργειες του γενικού διευθυντή. Τα 6,5 εκ. ευρώ είναι ένα υπόλοιπο, βεβαίως αρκετά μεγάλο, γιατί υπήρξε μια συγκεκριμένη πιστωτική πολιτική, με ευθύνη των διευθυντών. Γι’ αυτό, αναγκαστήκαμε χθες και πήραμε κάποιες αποφάσεις, ώστε να συντομεύσουμε την αποπληρωμή αυτών των χρεωστικών υπολοίπων. Το πρόβλημά μας δεν είναι τα 6,5 εκατομμύρια, που είναι “ανοιχτές” απαιτήσεις. Αυτό μας δημιουργεί ένα πρόσθετο πρόβλημα, όσον αφορά στη ρευστότητα, εκείνο όμως που μας απασχολεί είναι αυτά που δεν πρόκειται να εισπραχθούν από πελάτες, οι οποίοι δε θα μας πληρώσουν. Και αυτό από μία διαδικασία που ακολουθήθηκε με ευθύνη του γενικού διευθυντή».

Νίκος Κοτταρίδης, μέλος Δ.Σ.
«Δυστυχώς, βουλιάζουμε»


«Χθες εμφανίστηκαν κάποια χρέη που δεν τα ξέραμε. Τα 6,5 εκ. ευρώ που μας χρωστάνε κάποιοι. Από αυτά, άλλα θα εισπραχθούν και κάποια δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ. Το πόσα ακριβώς είναι αυτά δεν ξέρω. Ο πρόεδρος, χθες είπε ότι δεν ήξερε τίποτα για το ότι το χρέος ήταν τόσο μεγάλο. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν ήξερε για τρεις μεγαλοοφειλέτες, κοντά στο 1,5 εκατομμύριο. Καταλόγισε ευθύνες στους υπηρεσιακούς, γενικό διευθυντή και προϊσταμένη λογιστηρίου, αυτό φάνηκε στη συνεδρίαση. Ανέφερε ότι δεν τον ενημέρωσαν. Εγώ τότε, ως μέλος, είπα, ότι, αφού δεν τον ενημέρωσαν, πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα άμεσα και να διερευνηθεί η υπόθεση από ορκωτούς λογιστές». Και κατέληξε ο κ. Κοτταρίδης: «Το καμπανάκι του κινδύνου το έκρουα εδώ και 5 χρόνια. Αποδείχθηκε ότι δεν πάμε καλά. Δυστυχώς, βουλιάζουμε».

Μιχάλης Αντωνόπουλος, μέλος Δ.Σ.
«Είμαστε στο κατώφλι της χρεοκοπίας»


«Μας δημοσιοποιήθηκαν κάποια στοιχεία, που δε γνωρίζαμε. Ξέραμε ότι υπήρχε κακοδιαχείριση και μεγάλα χρέη, αλλά όχι συγκεκριμένα πράγματα. Έγινε πρόταση από τον πρόεδρο να συσταθεί μια τριμελής επιτροπή και να κάνει έρευνα για να δουν τι γίνεται, ποιος έδωσε τις επιταγές που δεν πληρώθηκαν, ποιος έδινε εμπορεύματα που δεν πληρωνόντουσαν κ.λπ. Εγώ διαφώνησα, γιατί, πώς είναι δυνατόν μέλη της διοίκησης να ελέγχουν τη διοίκηση και την οικονομική υπηρεσία; Θα πρέπει να έρθει κάποιος ορκωτός λογιστής ή κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και να μας πουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση της Ένωσης. Είναι αυτή που μας λένε σήμερα; Γιατί πριν ένα μήνα έδιναν άλλα στοιχεία. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και λέει ότι δε γνώριζε τίποτα. Πώς γίνεται αυτό; Πήγαν ένα πρωί στην Ένωση, άνοιξαν και βρήκανε ότι της χρωστάνε 6,5 εκ. ευρώ; Η πρότασή μου είναι να ελεγχθούν τα οικονομικά της ΕΑΣ από ορκωτούς λογιστές» μας είπε ο κ. Αντωνόπουλος, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει και το προχθεσινό συμβούλιο δεν έγινε για να δώσει μια πραγματική εικόνα, αλλά για να δώσει άφεση αμαρτιών. Μπήκαν όλοι μέσα και ένας ένας έλεγε με τη σειρά ότι δε γνώριζε τίποτα».

Δημήτρης Ραπτέας γεν. διευθυντής
«Έχω υπηρετήσει την οργάνωση ευσυνείδητα»


Από την πλευρά του γενικού διευθυντή της ΕΑΣ, είχαμε την ακόλουθη δήλωση: «Η πιστωτική πολιτική της Ένωσης είναι γνωστή από παλιά και ακολουθείται χρόνια. Εγώ κινούμαι πάντοτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και έχω υπηρετήσει την οργάνωση ευσυνείδητα όλα αυτά τα χρόνια».

Θάρρος

Φιλιατρά «Να ξεχάσουν τον μπαλοποιητή στη Μώραινα!»

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αποδέκτη στέλνουν μέσα από το «Θ» τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μώραινας Φιλιατρών, τονίζοντας: «Να ξεχάσουν τον μπαλοποιητή στη Μώραινα».
Οι ίδιοι αντιδρούν μαζικά, δυναμικά και ένδικα, με προσφυγές ακόμη και στο ΣτΕ αν χρειαστεί, «στο έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί σε βάρος της υγείας, της ζωής μας, των παιδιών μας, της γης μας, του περιβάλλοντος και της Ιστορίας μας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Κορωναίος, ............

ο γραμματέας Μπάμπης Στυλιανός, μέλη του Συλλόγου, αλλά και κάτοικοι και έχοντες περιουσίες στην περιοχή της Μώραινας Φιλιατρών, με τους οποίους μιλήσαμε, δηλώνουν αποφασισμένοι για όλα, προκειμένου να μην εγκατασταθεί ο μπαλοποιητής των σκουπιδιών στην περιοχή τους.
Αναφέρονται δε σε παιχνίδια και ευθύνες των δύο προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, θυμίζοντας την κοινή τους θέση για τα σκουπίδια με φόντο τη δημιουργία κοινού Δήμου και τις αλλαγές θέσεων, πολλάκις, για τον μπαλοποιητή, χωρίς επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση, αλλά με προσωπικές επιλογές και αποφάσεις των δύο πρώην δημάρχων. Επίσης, κάνουν λόγο για ηθελημένη σιωπή στο θέμα, τονίζουν την καταστροφή που θα υποστεί η ζωή τους, η γη τους και το περιβάλλον και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τον μπαλοποιητή, καλώντας τους αρμόδιους και υπεύθυνους, το δήμαρχο και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και παράγοντες, ακόμη και πολιτικούς, να πάρουν θέση.

Δηλώσεις

Χαρακτηριστικά, επισήμαναν: «Προκαλεί εντύπωση και γεννά πολλά ερωτηματικά η περίεργη και ηθελημένη σιωπή που επικρατεί σχετικά με τη θέση εγκατάστασης του μπαλοποιητή σκουπιδιών του Δήμου Τριφυλίας (και όχι μόνο) στα Φιλιατρά. Κανείς από τους υπεύθυνους του νέου Δήμου Τριφυλίας (δήμαρχος, σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι) δεν αναφέρεται, στα Φιλιατρά, σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Κανείς από τους φωστήρες που επέλεξαν αυτή τη θέση δε σκέφτηκε ότι προκαλούν έτσι ανεπανόρθωτη καταστροφή στο υδάτινο φράγμα, φέρνοντας για μπαλοποίηση τόνους σκουπίδια δίπλα του; Ανεβαίνοντας η στάθμη της υδρομάστευσης, δίπλα θα είναι τόνοι σκουπίδια για μπαλοποίηση, με υγρά στραγγίδια – υπολείμματα, που θα διοχετεύονται στις γύρω περιοχές και προς την κατεύθυνση του φράγματος, όπως δείχνουν και οι κλίσεις του ανάγλυφου της περιοχής.
[…] Είναι αδιανόητο, από τη μία, να δαπανούνται 35,3 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το φράγμα, που, εκτός από την άρδευση της περιοχής, θα αξιοποιηθεί και ως υγροβιότοπος και, από την άλλη, οι τοπικές Αρχές να φέρνουν δίπλα του τόνους σκουπίδια.

[…] Η εγκατάσταση και λειτουργία του μπαλοποιητή θα συμβάλει τάχιστα στην οικολογική καταστροφή, σε μια περιοχή που υπάρχουν βιολογικές καλλιέργειες εκατοντάδων στεμμάτων. Θα διαταράξει την υπάρχουσα οικολογική ισορροπία, με οδυνηρές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, που αποτελεί μοναδική επαγγελματική ενασχόληση για τα προς το ζην για εκατοντάδες συμπατριώτες μας. Παράλληλα, θα απαξιώσει την περιοχή μας, τη γη μας, τα προϊόντα μας».
Επίσης, στάθηκαν στη «γειτνίαση του χώρου και με τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιάνους, ιστορικό μνημείο, όχι μόνο θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τουριστικού, όπου θα ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση και ανάδειξή του».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαμε μαζί τους, έθεσαν και ερωτήματα προς τους αρμοδίους, όπως: «Υπάρχει μελέτη καταλληλότητας ή μη της περιοχής; Πώς επελέγη η περιοχή μας; Υπάρχει μελέτη και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μπαλοποίηση και την προσωρινή αποθήκευση των σύμμεικτων απορριμμάτων - αστικών λυμάτων; Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης των προκυπτόντων υγρών αποβλήτων (στραγγίδια), κάτι που είναι συστατικό στοιχείο μιας ολοκληρωμένης μελέτης; Αν υπάρχουν τέτοιες μελέτες, που εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχουν, είναι εγκεκριμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ;

[…] Τα προκύπτοντα υγρά απόβλητα από την μπαλοποίηση, δεν έχουν καμία σχέση με τα αστικά υγρά απόβλητα. Είναι γνωστά σε όλους τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τα στραγγίδια στο ΧΥΤΑ στα Άνω Λιόσια και αλλού».
Συνεχίζοντας εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μπαλοποιητή στη Μώραινα, λέγοντας: «Όχι στην εγκατάστασή του γιατί είναι μέθοδος αντιεπιστημονική και ουσιαστικά ανεφάρμοστη. Στα Χανιά που εφαρμόστηκε, στη χωματερή του Κουρουπητού, για 14 μόνο μήνες, είχε καταστρεπτικές συνέπειες σε όλη τη γύρω περιοχή. Στον Πύργο Ηλείας, επίσης, η κατάσταση είναι δραματική και οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί γιατί βιώνουν μέρα με τη μέρα την ολική καταστροφή της περιοχής τους, με τεράστια ζημιά στο περιβάλλον. Εκτός αυτού, εάν εγκατασταθεί στην περιοχή μας, εκτιμάται ότι θα μείνει για πολλά χρόνια εδώ (μπορεί και για πάντα) για να “πακετάρει” τα σύμμεικτα σκουπίδια σχεδόν όλης της τέως επαρχίας Τριφυλίας, δηλαδή τόνους και τόνους ημερησίως, και κατά πάσα πιθανότητα τα σκουπίδια όλης της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας στο κοντινό μέλλον. Θα γίνει η περιοχή μας και η γη μας κέντρο των σύμμεικτων απορριμμάτων – αστικών λυμάτων με οδυνηρές συνέπειες στην υγεία και τη ζωή μας, καθώς και στο φυσικό περιβάλλον».
Σημείωσαν δε, πως «το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) έχει προσφύγει στο ΣτΕ, αφού:

1. Η διαδικασία αυτή στερείται παντελώς νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μπορέσει κάποιος να στηριχτεί σ’ αυτό και να προχωρήσει είτε σε ΠΠΕ, ΜΠΕ ή σε οριστική μελέτη.

2. Η διαδικασία αυτή, όπως επιπόλαια περιγράφεται, στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, επειδή η συμπίεση σύμμεικτων σκουπιδιών εγκυμονεί κινδύνους έκρηξης, ανάφλεξης, δημιουργίας επικίνδυνων και τοξικών στραγγισμάτων.

3. Δεν μπορεί να στοιχειοθετεί χωροταξική χρήση γης, λόγω της έλλειψης νομοθετικού πλαισίου και

4. Δημιουργείται μια συνέχεια των ΧΑΔΑ για τους οποίους έχουμε ήδη ως χώρα από την Ε.Ε. καταδικαστεί».
Κλείνοντας, τόνισαν: «Ως κάτοικοι της περιοχής και έχοντες περιουσίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε αυτήν, δε θα επιτρέψουμε να γίνει ο τόπος μας “κρανίου τόπος”, με μπαλοποίηση, καθημερινά, τόνων σκουπιδιών. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο, που θα χρειαστεί, για να αποτρέψουμε το έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί σε βάρος της υγείας, της ζωής μας, των παιδιών μας, της γης μας, του περιβάλλοντος».
Απευθυνόμενοι δε δημόσια σε όλους τους αρμοδίους, είπαν: «Καλούμε τους αρμοδίους και υπευθύνους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα για τη ζωή και τον τόπο μας. Μη γίνουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα! Να προστατεύσουν τη ζωή μας και το περιβάλλον! Να σεβαστούν τον τόπο μας και την Ιστορία του!».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος επανειλημμένα, από το 2009, έχει ζητήσει εγγράφως ενημέρωση από τον πρώην Δήμο Φιλιατρών, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει, ενώ χθες ζήτησε εκ νέου ενημέρωση από τη Δ.Ε. Φιλιατρών.

Θάρρος

Πέθανε ο 7χρονος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Τραγικό τέλος είχε η περιπέτεια του 7χρονου που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα το Πάσχα στην Χαλκίδα. Πένθος σε όλη την Ελλάδα.

Την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία άφησε λίγο μετά της 11 το πρωί της Παρασκευής ο 7χρονος από την Δροσιά Ευβοίας που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα που έριξε 26χρονος στο προαύλιο χώρο εκκλησίας στο χωριό Ανθηδόνα.

Το 7χρονο παιδί, γιος παπά, νοσηλευόταν από .........

το βράδυ της Ανάστασης σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την έκρηξη φωτοβολίδας, ναυτικού τύπου, στο πρόσωπό του, στην Μητρόπολη της Χαλκίδας.

Το παιδάκι έχασε το αριστερό μάτι του και μέχρι σήμερα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η καρδιά του 7χρονου δεν άντεξε και έπαθε ανακοπή.

Ο μικρός Χρήστος το Μ. Σάββατο το βράδυ στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Δροσιά, δέχτηκε κροτίδα στο κεφάλι, την οποία πέταξε 26χρονος, και τον βρήκε στο κεφάλι. Υπεβλήθη σε χειρουργείο, έχασε το αριστερό του μάτι, αλλά όλοι ήλπιζαν σε ένα θαύμα.

Ο 7χρονος μετά από πολυήμερη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, υπέκυψε τελικά, πριν λίγο, στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό με τους γιατρούς, που από την πρώτη στιγμή κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο ιερέας πατέρας του επτάχρονου παιδιού έχει δηλώσει οτι δεν επιθυμεί τη δίωξη του νεαρού που έριξε τη φωτοβολίδα.

Παρ’ όλα αυτά, ο 26χρονος θύτης έχει συλληφθεί αυτεπάγγελτα.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του 7χρονου.

Ένοπλή ληστεία στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας

Ένοπλη ληστεία έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν έγινε νωρίς το πρωί όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού πιθανόν από ανασφάλιστο παράθυρο και αφού πήραν από την κουζίνα ένα μαχαίρι, κατευθύνθηκαν προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και υπό την απειλή του μαχαιριού, απαίτησαν από το ζευγάρι που εκείνη την ώρα κοιμόταν να τους παραδώσουν όλα τα χρήματα τους.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι ανήμπορο να ..........

αντιδράσει τους έδωσαν κάτι λίγα χρήματα που είχαν στο σπίτι και φεύγοντας πήραν και το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Προανάκριση διενεργεί η αστυνομική υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας.

-

Απεργία αποφασίζει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ [ VIDEO ]

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Φωτόπουλος, η ΓΕΝΟΠ θα προχωρήσει σε απεργίες μία εβδομάδα πριν την κατάθεση του νόμου για την μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

«Θα ξεκινήσουμε τις απεργιακές μας ..........

κινητοποιήσεις έγκαιρα και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μια εβδομάδα πριν η κυβέρνηση πάει το νόμο στη βουλή» είπε ο Νίκος Φωτόπουλος σε συνέντευξη τύπου.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ με αποκλειστικό θέμα το σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετοχοποίηση της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή στα μέσα Μαίου, πράγμα που σημαίνει μετά τις 7 του μήνα θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις.Real.gr

Δήλωση Κώστα Κόλλια για τον θανατο της Σοφίας Φιλντίση

Με βαθιά οδύνη ο λαός της Τριφυλίας πληροφορήθηκε την απώλεια της εκλεκτής συμπολίτιδάς μας Σοφίας Φιλντίση.
Η εκλιπούσα υπήρξε μία προσωπικότητα πρωτοπόρος στη διανόηση, στη λογοτεχνία, στην πολιτική σκέψη, στο γυναικείο Μεσσηνιακό κίνημα. Έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της σκέψης της και της δράσης της.

Με τα βιβλία της γαλούχησε πολλές γενιές της ιδιαίτερης πατρίδας μας και όχι μόνο. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Μόνη παρηγοριά μας θα αποτελεί το έργο της .........

και η πνευματική της δημιουργία που θα παραμένει ζώσα εσαεί.
Προσωπικά και εκ μέρους όλων των συνδημοτών μου εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές και το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί η 32η αγωνιστική στον 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής.
Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5μ.μ.
Σύμφωνα με την ΕΠΟ Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια στον 6ο Όμιλο είναι:


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΣΠΑΡΤΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ)ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΝΤΖΟΥΡΟΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΝΤΖΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΗΛΕΙΑΣ)ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛ. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΜΠΟΣΓΑΝΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΑΧΑΙΑΣ)ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΟΥΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΤΣΑΒΕΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΠΛΕΣΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)ΑΧΑΙΚΗ - ΖΑΒΛΑΝΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΠΕΡΡΑΣ ΦΡΕΝΤ ΚΑΙ ΠΥΡΓΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΡΕΝΤΙΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΚΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΛΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ "ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ"

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου στο Θέατρο που ανεβάζουν τα παιδιά της Γ' Γυμνασίου Φιλιατρών "Μαγικά Μαξιλάρια" ανακοινώνεται ότι η παράσταση θα παιχτεί και την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου στις 8:30μ.μ.Π. Τατούλης: Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές και σημαντικό τουριστικό προορισμό

Την ιδιαίτερη του χαρά για την διοργάνωση του Greek Forum 2011 στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του προς τους συνέδρους tour operators και δημοσιογράφους από την Ρωσία, την Πέμπτη 28 Απριλίου, χαρακτηρίζοντας την ξενοδοχειακή μονάδα που τους φιλοξενεί ως ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, δημιούργημα ενός ανθρώπου των θαλασσών και του κόσμου, του πρόσφατα εκλιπόντος Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος ........

στους συνέδρους εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη διεξαγωγή του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου από επιτυχημένους, όπως τους χαρακτήρισε, επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από Ελλάδα και Ρωσία, που αντικατοπτρίζει τους δεσμούς ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών οι οποίοι έχουν σφραγιστεί από τους μακροχρόνιους κοινούς αγώνες και την κοινή ιστορία.

Η κοινή αυτή ιστορική πορεία, σημείωσε ο κ. Τατούλης, βασίζεται στη πολιτική στήριξης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που υιοθέτησε η Ρωσική ηγεσία, και στη συνδρομή της προς τον Ελληνικό λαό να απαλλαγεί από τα δεσμά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καταλυτική βοήθεια των αδερφών Ορλώφ το 1770, στο άναμμα της επαναστατικής φλόγας στη Πελοπόννησο. Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1774, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προετοιμασία του Αγώνα, ενώ ο Ρωσικός στόλος στη ναυμαχία του Ναβαρίνου συντέλεσε καθοριστικά στη σημαντικότερη στιγμή για την απελευθέρωση του έθνους. Η ναυμαχία αυτή έδωσε τη δυνατότητα δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους, γεγονός άσβεστο από τη μνήμη των Ελλήνων και ειδικότερα των Πελοποννησίων κατέληξε ο κ. Τατούλης.

Πάνω σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να σχεδιαστούν έξυπνες εμπειρίες για τους Ρώσους πολίτες να επισκεφθούν την Πύλο, αλλά και την Πελοπόννησο τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την πολυμορφία της Περιφέρειας που προσφέρει το συνδυασμό φυσικού κάλλους με ειδικές εμπειρίες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ακόμα τα στοιχεία ιδιαίτερης μοναδικότητας της Πελοποννήσου που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση όπως τα 1500 χιλιόμετρα ακτογραμμών, με όμορφες παραλίες και εξαιρετικές αμμουδιές, τις 26 περιοχές Natura, τις 15 περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, τα 14 μνημεία της φύσης και τους 40 περίπου βιοτόπους.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, υπενθύμισε ότι, ως Υπουργός Πολιτισμού, είχε υπογράψει Μορφωτική Συμφωνία με τη Ρωσία για κοινές πολιτικές δράσης για ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Πελοπόννησος αποτελεί αναμφίβολα στο σύνολό του τέτοιο χώρο σημείωσε ο Περιφερειάρχης, γιατί κατοικείται αδιαλείπτως εδώ και 8000 χρόνια, και γιατί διαθέτει θαυμάσια μνημεία, όπως ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου του Νέστορα στην Πύλο, η καστροπολιτεία Μεθώνης – Κορώνης – Ναβαρίνου, η σημαντικότατη καστροπολιτεία του Μυστρά, μνημεία τη διατήρηση των οποίων επικροτούσε ο Μεγάλος Πέτρος και η Αικατερίνη της Ρωσίας, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε και τα αρχαιότερα μνημεία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Αρχαία Σπάρτη, την Αρχεία Κόρινθο, το Άργος, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τατούλης δήλωσε θα παρέχει την πλήρη στήριξη του στην υλοποίηση συνεργασιών με σημαντικούς ανθρώπους της περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να προσφέρει μεγάλη ποικιλία τουριστικών προϊόντων σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η υψηλή ποιότητα ασφάλειας και δημόσιας τάξης στην Περιφέρεια προσφέρουν ένα περιβάλλον σταθερότητας για τους κατοίκους και τους τουρίστες που την επισκέπτονται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι σύντομα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική και θα έχει ως σκοπό τη στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε λύσεις, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η πύκνωση των πτήσεων και η επέκταση του οδικού δικτύου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ακόμη στο ζήτημα της μεσογειακής διατροφής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της Πελοποννήσου να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές με τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει εδώ και 4000 χρόνια περίπου, όπως το λάδι, το κρασί, τα σύκα, κ.α. Όσον αφορά το θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής δήλωσε, ότι την επόμενη πενταετία, θα υπάρξει μεγάλη βελτίωσή των μονάδων, με προοπτική την ανταγωνιστικότητα των τιμών για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σημαντικό εργαλείο στον τομέα αυτό θα αποτελέσει ο νέος νόμος που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση της τουριστικής κατοικίας.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έδωσε βαρύτητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι η χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο με την παροχή κινήτρων προς τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις. Η δημιουργία, τέλος, του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού θα αποτελέσει ένα νέο φορέα διαδικτύου, ο οποίος θα παρέχει όλες τις πληροφορίες και τις διευκολύνσεις στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και στους δημοσιογράφους, ενώ θα συντελέσει καθοριστικά στο άνοιγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε νέες αγορές.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Αύριο στο «Θάρρος» ένα θέμα για τα Φιλιατρά που θα συζητηθεί!Αύριο στην εφημερίδα «Θάρρος»,

ένα πολύ σοβαρό θέμα για τα Φιλιατρά που θα συζητηθεί!

Ένα θέμα για τη ζωή μας και τον τόπο μας.

Αύριο μόνο στο «Θάρρος»!
Απόσυρση της ρύθμισης για το 40ωρο ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Την απόσυρση της ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 ώρες την εβδομάδα, ζητεί η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το 40ωρο, η απογευματινή λειτουργία σε όσες υπηρεσίες απαιτείται, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο, θα εφαρμοστούν από το φθινόπωρο, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Η κατάθεση της ρύθμισης, σύμφωνα με το .........

συνδικάτο των δημοσίων υπάλλήλων, συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σε βάρος κυρίως των νέων (που το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 37%) και της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς Αυτοδιοίκησης κ.ά.) και δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Αθυγιεινά, καθώς με τη συγκεκριμένη ρύθμιση «καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά» οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο μέσα και από την αύξηση των ωρών εργασίας, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ευρύτερων αρνητικών επιπτώσεων και εξελίξεων για το μέλλον των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Μένουμε Ελλάδα: Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας

Η Γιωργία Χριστοδούλου μιλάει στο Μένουμε Ελλάδα.

Κώστας Κόλλιας. Μίλησε για την κίνηση στην Τριφυλία στο Mεσόγειος TV

Στην τηλεόραση Μεσόγειος βγήκε σήμερα να σχολιάσει την κίνηση του Πάσχα στην Τριφυλία.
Ο Κώστας Κόλλιας απέφυγε εμφανώς να αναφερθεί στην Costa Nauarino ενώ ασχολήθηκε εκτενώς με τα καταστήματα του Δήμου Τριφυλίας.
Έδειξε ότι σαν Δήμαρχος είναι στο πλευρό των πολιτών του αφουγκράζεται τα προβλήματα τους χωρίς να ξεχωρίζει κανέναν.

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς που δεν τον στηρίξαμε ..........

καθόλου στις εκλογές διακρίνουμε σε αυτόν ένα τσαμπουκά (με την καλή έννοια πάντα) μια αληθινή διάθεση να προσφέρει.
Μέχρι στιγμής μας έχει διαψεύσει σε αρκετά πράγματα. Πάντα με την καλύτερη διάθεση, δείχνει προθυμία να ακούσει τους πολίτες και όπου μπορεί να επέμβει αν δώσει λύση.
Πάντως τις δυο - τρεις- τέσσερις φορές που του ζήτησα να μιλήσει για λογαριασμό του Φιλιατρά News δέχτηκε ευχαρίστως χωρίς να δείξει ούτε για δευτερόλεπτο κάτι αρνητικό.
Η αλήθεια να λέγεται.

Σκίζει ο Firefox 4

Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς περιηγητή Firefox, η 4 στη σειρά, έσπασετο φράγμα των 100 εκατομμυρίων λήψεων. Η Mozilla ανακοίνωσε ότι έπιασε αυτό το εντυπωσιακό αριθμό το Σάββατο, ενώ πλέον προστέθηκαν άλλες 5 εκατομμύρια λήψεις.

Παράλληλα με τους πανηγυρισμούς για την επιτυχία, δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει αιχμές στους αντιπάλους της. Ο Asa Dotzler, ο γενικός διευθυντής, ανήρτησε στο blog του γραφήματα που επιδεικνύουν την επιτυχή πορεία του περιηγητή ανάμεσα στους χρήστες, μιας και ξεπέρασε το 8%, ενώ ο κυριότερος ανταγωνιστής ο IE9, έχει παραμείνει στο 3%.

Μάλιστα αναμένει να υπάρξει άμεση αύξηση αυτού ...........

του ποσοστού, μόλις αρχίσουν να ειδοποιούν τους χρήστες με παλιότερες εκδόσεις του Firefox για τον καινούργιο. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στη δοκιμαστική έκδοση που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα, πριν την ολοκληρωμένη έκδοση τον Μαρτιού, υπήρξαν αρκετά bugs (κολλήματα) και για αυτό και καθυστέρησε η επίσημη κυκλοφορία. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή της, οι λήψεις φθάσαν τον αριθμό των 6 εκατομμυρίων.

Τέλος, ανέφερε ότι ήδη ετοιμάζεται η πέμπτη έκδοση και μάλιστα θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουνίου αυτής της χρονιάς.

newsbeast

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ 40ΩΡΟ

Με διάταξη στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή αλλάζει και επίσημα το ωράριο για όλους τους εργαζόμενους πλην των εκπαιδευτικών, στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για .........

το 40ωρο είναι και ένα ανάχωμα απέναντι στις πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο μέσω είτε της μείωσης των μισθών είτε των απολύσεων

Γενικευμένη η διεύρυνση

Όπως είχε προαναγγείλει* ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης οι ώρες εργασίας αυξάνονται από 37.5 που είναι σήμερα, σε 40:

αα) για τους μόνιμους και τους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, καθώς και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και όσων ακολουθούν το ωράριο αυτών.

ββ) για τους υπαλλήλους των κλάδων ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Πληροφορικής ή Προσωπικού Η/Υ με ειδικότητα προγραμματιστών Η/Υ και Αυτοματισμού Η/Υ, των χειριστών Η/Υ και των χειριστών των μηχανών προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ (διατρητικών-επαληθευτικών μηχανών ή μαγνητικών μέσων εισόδου στοιχείων), που υπηρετούν στις υπό στοιχ. (αα) υπηρεσίες και φορείς, ανεξάρτητα από το αν απασχολούνται σε Μηχανογραφικά Κέντρα ή Υπηρεσίες πληροφορικής ή σε υπηρεσίες που διαθέτουν συστήματα Η/Υ ή εξοπλισμό προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ.

γγ) για το προσωπικό υπηρεσιών του δημοσίου, οι οποίες λειτουργούν σε 24ωρη βάση ή με τη μορφή εργοστασίου ή εργοταξίου ή συνεργείου ή σε εργασίες υπαίθρου.

δδ) για το προσωπικό που υπηρετεί στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας των κλάδων ή ειδικοτήτων Νηπιαγωγών, Βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων Κοινωνικών Λειτουργών, βοηθών Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων και Αδελφών Νοσοκόμων, εφόσον ασκούν καθήκοντα των κλάδων ή των ειδικοτήτων Νηπιαγωγών ή Βρεφονηπιοκόμων.

Όπως τονίζεται στο άρθρο 41:

-Δεν θίγονται με την παρούσα οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

-Η κατά τα ανωτέρω αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας δεν συνεπάγεται τη με οποιονδήποτε τρόπο αύξηση των αποδοχών ή απολαβών ή των ειδικών επιδομάτων οποιασδήποτε ονομασίας.

Αντιδράσεις από την ΑΔΕΔΥ

Πάντως, η καθιέρωση του 40ωρου προκαλεί τις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες αποτυπώνται με συνέντευξη του γ.γ. Ηλία Ηλιόπουλου στην aftodioikisi.gr, ο οποίος εστιάζει μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών είχε δεσμευθεί ότι η αύξηση του ωραρίου δεν θα είναι γενικευμένη.

Το e-δημοσιο

Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθιερώνεται το e-δημόσιο και οι συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικών εγγράφων "από το σπίτι", όπως τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

Με βασικούς άξονες την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων με ταυτόχρονη αύξηση της αποδοτικότητάς τους, την απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση της εμφάνισης φαινομένων διαφθοράς και την εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα σε πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο την εισήγησή του για το σχέδιο νόμου που αφορά στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, σχέδιο νόμου το οποίο και ενεκρίθη.

Καινοτομίες του σχεδίου νόμου

Στο πλαίσιο των προσπαθείων του υπουργείου Εσωτερικών για απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και μείωση διοικητικών βαρών για πολίτες και επιχειρήσεις, με το σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων:

Καθιερώνεται η ηλεκτρονική υπογραφή στους δημοσίους υπαλλήλους όσον αφορά στην εσωτερική διακίνηση εγγράφων, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν να εντοπιστεί οιαδήποτε αλλοίωση στο έγγραφο, καθώς θα φέρει αποκλειστικά την ταυτότητα του προσώπου που υπογράφει.

Απαλλάσσεται ο πολίτης από την κλασική διαδικασία επικύρωσης των ηλεκτρονικών αντιγράφων (ηλεκτρονικών/εγχάρτων εγγράφων), στην περίπτωση που τα έγγραφα τηρούνται ήδη από φορέα τού δημόσιου τομέα και μπορεί να επιβεβαιωθεί η ισχύς και η ακρίβειά τους.

Καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών, περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών, με φορείς του δημόσιου τομέα και ανεξαρτήτως της ιδιότητας του πολίτη ή της επιχείρησης ως δικαιούχου ή οφειλέτη.

Παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες για διαρκή συμμετοχή στη βελτίωση λειτουργιών και υπηρεσιών που παρέχονται από φορείς του δημόσιου τομέα, με τη διατύπωση παρατηρήσεων και προτάσεων, τις οποίες οι φορείς αξιολογούν και αξιοποιούν, αποτυπώνοντας θεσμικά τη σαφή πρόθεση για συνεχή βελτίωση και επικαιροποίηση του τρόπου λειτουργίας των φορέων του δημόσιου τομέα, με στόχο την απόκριση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ανάγκες των πολιτών.

Οδικός Χάρτης

Για την άμεση εφαρμογή του νόμου και την ταχύτερη ανάδειξη των ωφελειών του, καταρτίζεται ήδη οδικός χάρτης εφαρμογής του νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Έχει συσταθεί από έμπειρα στελέχη Ομάδα Διοίκησης Έργου, αντικείμενο της οποίας είναι η εκπόνηση του οδικού χάρτη εφαρμογής, η παρακολούθηση εφαρμογής του στη Δημόσια Διοίκηση και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του νόμου.

Κατά την εφαρμογή του νόμου, θα αξιοποιηθούν τα στελέχη πληροφορικής του Δημοσίου, οι μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υφιστάμενος εξοπλισμός και το λογισμικό που υπάρχει, καθώς και η πλούσια τεχνογνωσία των στελεχών του δημόσιου τομέα σε τεχνικά και επιχειρησιακά θέματα.

Aftodioikisi.gr

Έκθεση "Εαρινή Τριφυλία"

Το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαΐου από τις 10.00 πμ έως τις 10.00 μμ στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Τοπικών προϊόντων και δημιουργιών, υπό την οργάνωση του αγροβιοτεχνικού Συνεταιρισμού «Νέδα» και την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.

Κατά την διάρκεια της οργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις (τοπικοί χοροί, παιδικές δραστηριότητες, κλπ), ενώ οι γυναίκες του συνεταιρισμού θα προετοιμάσουν μπουφέ με εδέσματα για τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει την λέσχη ........

Δειπνοσοφιστών από τα Στύρα Ευβοίας, που σε μια 2ήμερη εκδρομή γνωριμίας με τον τόπο μας, θα συμμετάσχουν με τις τοπικές τους σπεσιαλιτέ και το κέφι τους στο Σαββατιάτικο γλέντι.

Τα μέλη του συνεταιρισμού «Νέδα» στην προσπάθεια προβολής της περιοχής, των παραγωγών και των επαγγελματιών, προσκαλούν τους επισκέπτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και δεσμεύονται να διοργανώσουν την συνέχεια της έκθεσης με την Θερινή και Χειμερινή Τριφυλία, που σκοπό θα έχει να κάνει γνωστή τη περιοχή και τα προϊόντα μας στο ευρύτερο κοινό.

Την προσπάθεια αυτή έχουν υποστηρίξει η τοπική αρχή, οι σύλλογοι της περιοχής, οι τοπικοί παραγωγοί καθώς και οι φίλοι του συνεταιρισμού.

Τα μαγικά μαξιλάρια σήμερα και το Σάββατο στο Φουρναράκειο στα Φιλιατρά

Την παράσταση "Μαγικά μαξιλάρια" του Ευγένιου Τριβιζά ανεβάζει σήμερα στις 20:30 και το Σάββατο πάλι στις 20:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών η θεατρική ομάδα που αποτελείται από παιδιά της Γ' Τάξης Γυμνασίου.

Υπόθεση: ........

Ένας βασιλιάς, σωστό αρπακτικό. Όλα τα θέλει δικά του, τη σοδειά των υπηκόων του, τα λιγοστά υπάρχοντά τους και πάνω απ’ όλα την αγάπη τους, την υπακοή τους….τα όνειρά τους.
Τα όνειρά τους, ναι, τα όνειρά τους.
Τα αρπάζει και στη θέση τους βάζει εφιάλτες που τυραννούν τους ανθρώπους τα βράδια.
Θα μπορέσει ο Αρπατίλαος να επιβάλλει το φόβο με νόμους απαίσιους και φοβερούς στους κατοίκους της Ουρανούπολης
Μπορεί τελικά το κακό να νικήσει το καλό σ’ έναν κόσμο που υπάρχει φαντασία και όραμα....


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΠΕΛΟΥΖΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΚΑΠΕΛΟΥΖΟΥ ΛΥΔΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΣΣΥΦΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΑΦΙΣΑΣ ΑΝΘΗ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗ

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΑΡΠΑΤΙΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ.ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΝΟΪΤΗΣ
ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΦΩΤΗΣ ΣΑΛΑΚΑΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΥΡΔΟΓΛΟΥ
ΑΥΛΑΡΧΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ
ΦΡΟΥΡΟΙ ΟΡΦΕΑΣ ΓΚΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΧΟΡΟΣ ΕΥΓΕΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΚΟΡΟΒΙΛΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΚΟΡΟΒΙΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΡΕΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΙΤΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α.ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΦΑΡΑΣ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α.ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΙΤΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΦΑΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΚΟΡΟΒΙΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

SUPER!!! Φωτογραφίες που κινούνται!

Πως θα σας φαινόταν να είχατε στο σπίτι σας φωτογραφίες που κινούνται;;;;
Οι φωτογραφίες αυτές ονομάζονται «Κινηματογραφίες» και αυτήν την ονομασία έδωσαν δυο καλλιτέχνες στο νέο τρόπο καταγραφής των προσωπικών μας στιγμών που δεν είναι άλλος από τις γνωστές σε όλους φωτογραφίες, οι οποίες, όμως, θα έχουν κίνηση!!!!!
Και φυσικά αυτό δεν είναι θέμα φωτογραφικής μηχανής, αλλά επεξεργασίας της εικόνας!

Η Τζέϊμι Μπεκ συνεργάστηκε με το γραφίστα ........

Κέβιν Μπεργκ για να φτιάξουν τις κινηματογραφίες χρησιμοποιώντας το φορμάτ GIF που μοιάζει με τα γνωστά μας JPEG. Οι δύο καλλιτέχνες δίνουν εικόνα στην κίνηση με τη βοήθεια των εφέ!

Για μια και μόνο φωτογραφία μπορεί, βέβαια, να χρειαστεί η δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας!

Τα νέα πρόστιμα Φωτιά του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

UPDATE VIDEO

Εκτινάσσονται στα ύψη τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τροχαίες παραβάσεις με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει ο .........

Ελεύθερος Τύπος, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του 2007, το οποίο θα είναι πολύ αυστηρότερο σε σχέση με το υφιστάμενο, ιδιαίτερα όσον αφορά συγκεκριμένες παραβάσεις.

Έτσι, αυξάνεται κατά 60% το πρόστιμο για τη στάθμευση σε ράμπα εισόδου/εξόδου και από 150 ευρώ εκτινάσσεται στα 325 ευρώ, για τη στάθμευση σε πεζοδρόμιο από 80 ευρώ θα πάει σε 120 ευρώ.
Μεγαλύτερα πρόστιμα προβλέπονται και για το διπλοπαρκάρισμα και από 40 ευρώ που κοστίζει σήμερα αυξάνεται στα 60 ευρώ.
Ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του τραμ, από 150 ευρώ στα 225. Αλλάζουν και τα δεδομένα στις κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Έτσι, στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.050 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα.

Αμείλικτος όμως θα είναι ο νέος ΚΟΚ όσον αφορά στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, όπου από 700 ευρώ το πρόστιμο αυξάνεται σε 1.050 ευρώ, την οδήγηση σε κατάσταση μέθης από 1.200 ευρώ σε 2.000 ευρώ και την παραβίαση STOP, όπου το πρόστιμο αυξάνεται σε 900 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα.

newsbeast

UPDATE VIDEO
Εράνη: Ξεκίνησε την προετοιμασία της για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΑΟ Σπάρτης

Ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της η Εράνη για την κρίσιμη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία κόντρα στον Α.Ο. Σπάρτης.

Μπορεί η εράνη να βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη στο Σαββατιάτικο παιχνίδι προκειμένου να έχει ακόμα περισσότερες ελπίδες για παραμονή.

Η ομάδα περιμένει φυσικά και την παρουσία του κόσμου της στον δύσκολο αυτόν αγώνα που δίνει ώστε να την ενισχύσει και να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της για να φέρει το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Απο την άλλη ο προπονητής της ομάδας .........

Θοδωρής Ανδριόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τους παίκτες του -πλην του Κώστα Βασιλόπουλου λόγω καρτών- και θα τους έχει στην διάθεση του. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή.

Ξεκινά το νέο σύστημα καταβολής συντάξεων από τον ΟΓΑ

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Μαΐου σε 812.048 συνταξιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή στους λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων (νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ).

Η διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρει ότι η συνολική δαπάνη ........

για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου ανέρχεται στα 345.344.063 ευρώ, ενώ ενημέρωσε ότι η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ, από το μήνα Μάιο, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σχολές των Ηλεκτρονικών-Τηλεπικοινωνιών (και όχι μόνο)

Τα ηλεκτρονικά και οι τηλεπικοινωνίες είναι δυο επιστήμες όπου εξελίσσονται ραγδαία και που πιστεύουμε ότι πάντα θα έχουν μια μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Στην συνέχεια σας παραθέτουμε τις σχολές τις ειδικότητες και τις προοπτικές και σας προτρέπουμε να ασχοληθείτε με αυτές.

Αναλυτικά.........

Σπουδές ηλεκτρονικού ανά εκπαιδευτική βαθμίδα

n ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές σχολές Υ.Π.Δ.Μ.Θ. -και άλλων φορέων Ο.Α.Ε.Δ )

n ΕΠΑ.Λ. Υπουργείο Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - άλλοι φορείς

n ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές σχολές Υ.Π.Δ.Μ.Θ. -και άλλων φορέων Ο.Α.Ε.Δ )

n Ι.Ε.Κ. Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.Π.Δ.Μ.Θ. και άλλοι φορείς

n Α.Τ.Ε.Ι. Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά ιδρύματα Υ.Π.Δ.Μ.Θ

n Α.Ε.Ι. Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα Υ.Π.Δ.Μ.Θ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΙΕΚ

n ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

n ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ

n ΙΕΚ ΟΑΕΔ

n Οι ειδικότητες προκηρύσσονται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, δεν είναι γνωστές από πριν και δεν είναι οι ίδιες κάθε χρονιά.

Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΙΕΚ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

n ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Αφορούν τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου στις ειδικότητες:

n Ηλεκτρονικής

n Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

n Τεχνολογίας Ήχου

n Αυτοματισμού

n Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής

n Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων.

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

n ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ

15630 12835 59

n ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

17297 11607 111

n ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΧΑΝΙΑ

13214 7592 161

n ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

13355 8271 194

n ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

13801 12412 93

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

n ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

15787 13326 83

n ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

16858 13444 68

n ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

13391 10865 240

n ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

12999 9788 96

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

n ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 16865

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 13897

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 58

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

n Οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να ασχολούνται στα παρακάτω αντικείμενα:

n Παραγωγή η εμπορία πάσης φύσεως ιατρικών οργάνων

n Επισκευή, συντήρηση, ανακατασκευή ιατρικών μηχανημάτων και οργάνων

n Φροντίδα, συντήρηση, επισκευή και έλεγχο των νοσοκομειακών συσκευών και οργάνων

n Συμμετοχή στην αξιολόγηση προσφορών και την προμήθεια ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού

n Εξειδικευμένες εργασίες εγκατάστασης και θέσεως σε λειτουργία ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού εργαστηριών και τμημάτων νοσοκομείων (χειρουργεία, ακτινολογικά κλπ)

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

n ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 16558

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 5042

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 234

Η κατάρτιση είναι τόσο πρακτική( κατασκευή -συντήρηση οργάνων, χόρδισμα-συντήρηση πιάνων, ηχοληψία και ηχογράφηση μουσικών συνόλων σε εσωτερικό η εξωτερικό χώρο, χρήση ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας) όσο και θεωρητική.

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ

n ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 16031

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 7284

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 103

Αντικειμενο σπουδων του τμήματος είναι η εφαρμογη της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας στη σύνθεση, παραγωγή και διαχείριση του μουσικού ήχου, καθώς και η τεχνολογία των μουσικών οργάνων και η ακουστική τεχνολογία των χώρων

Το Πρόγραμμα Σπουδων του τμήματος περιλαμβάνει

1.Μαθηματα Γενικής Υποδομής όπως Φυσική-Κυματική, Μαθηματικά, Ακουστική- Ψυχοακουστικη, Θεωρία της Μουσικής, Εισαγωγή στην πληροφορική και προγραμματισμός Η/Υ κλπ

2. Μαθήματα Ειδικής Υποδομής όπως Ψηφιακά Ηλεκτρονικά, Σύγχρονη τεχνολογία στη Μουσική, Εισαγωγή στις Μουσικές Συσκευές ψηφιακής Διασύνδεσης (MIDI) κλπ

3. Στα Μαθήματα ειδικότητας περιλαμβάνονται μαθήματα όπως Πληροφορική, Μουσική Σύνθεση, Δημιουργία με διατάξεις MIDI, Μηχανικής του Ήχου, Ηχοληψία, Μουσική Σύνθεση και Εικόνα. Οργάνωση Studio, Μουσική και Πολυμέσα και μαθήματα Τεχνολογίας Μουσικών Οργάνων (κλασικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα και Σύγχρονα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα), Ηχητικός Σχεδιασμός κλπ.

ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

n ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ)

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ 14234

ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 6578

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 240

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

n Κύριο αντικείμενο ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος είναι η ανάλυση, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η εγκατάσταση και διαχείριση συστημάτων επεξεργασίας, αποθήκευσης, ανάκλησης και μετάδοσης πληροφορίας με οποιαδήποτε μορφή

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

n Λειτουργεί τμήμα στην

Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Μαρούσι Αττικής)

n ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 15875 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 13128 ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 54

Το πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ χορηγείται στο τέλος του Α! κύκλου σπουδων μετά από πρόγραμμα σπουδων διάρκειας 8 εξαμήνων και παρέχει δικαίωμα διδασκαλίας στην ειδικότητα στην Β/θμια εκπαίδευση. Το πτυχίο αυτό από άποψη ακαδημαϊκού επιπέδου είναι ισότιμο με πτυχίο ΤΕΙ.

Οι κάτοχοι του Πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ μπορούν να φοιτήσουν για 2 επιπλέον εξάμηνα σε ειδικό πρόγραμμα του οικείου τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ (Β! κύκλος σπουδών) η σε ΤΕΙ

Δηλαδή με σπουδές συνολικής διάρκειας 5 ετών οι απόφοιτοι της Σχολής αποκτούν δυο πτυχία το βασικό πτυχίο Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α! κύκλος) και το Πτυχίο Μηχανικού Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Β! κύκλος) αντίστοιχης ειδικότητας και ισοδύναμο με αυτό των ΤΕΙ.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

n Πληροφορικής

n Ψηφιακών Συστημάτων και Μικροϋπολογιστών

n Ηλεκτρονικών

n Συστημάτων Αυτομάτου Έλεγχου

n Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Μικροκυμάτων και Κεραιών

n Ραδιοτεχνίας και Τηλεόρασης

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καθηγητής ηλεκτρονικών σε

n Επαγγελματικές σχολές

n Επαγγελματικά Λύκεια - Ι.Ε.Κ.

n Α.Τ.Ε..Ι και Α.Ε.Ι.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

n Βιομηχανία ή βιοτεχνία κατασκευής - συναρμολόγησης ηλεκτρονικών συσκευών οικιακής χρήσεως ή γενικότερα καταναλωτικών συσκευών όπως στερεοφωνικών συστημάτων, τηλεοράσεων, δεκτών ραδιοφωνίας, τηλεφωνίας κ.τ.λ.

n Βιομηχανία ή βιοτεχνία ή εταιρεία συναρμολόγησης Η/Υ.

n Τεχνική εταιρεία ή Εργαστήριο εγκατάστασης συστημάτων Η/Υ και δικτύων.

n Εταιρεία ή Εργαστήριο επισκευής και εγκατάστασης συσκευών ήχου και εικόνας καθώς και εγκατάστασης κεντρικών κεραιών τηλεόρασης.

n Τεχνική εταιρεία εγκατάστασης δομημένων καλωδιώσεων για δίκτυα Η/Υ.

n Υπολογιστικά κέντρα μικρών η μεγάλων εταιρειών.

n Σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών ήχου και εικόνας καθώς και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων πάσης φύσεως.

n Σε καταστήματα πώλησης υπολογιστών και δικτυακών προϊόντων.

n Σε τεχνικές υπηρεσίες που ασχολούνται:

n α. Με συντήρηση και επισκευή οικιακών και καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.

n β. Με συντήρηση και επισκευή υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Την Δευτέρα και όχι αύριο η νεα "φορο- καμπάνα"

Για τότε, μεταφέρθηκε η ανακοίνωση του εθνικού επχιειρησιακού προγράμματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το πρόγραμμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργών, Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοΐδη, Δικαιοσύνης, διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Χ.Καστανίδη, και Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσή.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει .......

μέτρα και στόχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή θα έχει διάρκεια από το 2011 έως και το 2013 στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες των μέτρων του προγράμματος.

Ειδικότερα θα στοχεύουν στον έλεγχο φυσικών προσώπων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία σε αντίθεση με την περιουσιακή κατάστασή τους και το επίπεδο διαβίωσης, σε ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ καθώς και για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου από το οποίο το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά εσόδων.

Σημειώνεται ότι, βάσει του αρχικού σχεδιασμού τα παραπάνω μέτρα επρόκειτο να δοθούν στη δημοσιότητα αύριο.

Πάλι με φόρους θα κλείσουν τις μαύρες τρύπες! - Θα γονατίσουν και τον τουρισμό - 'Ολα τα είδη από το 13 στο 23%;

Η νέα παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης να προβλέψει για ακόμα μια φορά το έλλειμμα, προσθέτει νέα βάρη στους ώμους των πολιτών που έχουν ήδη λυγίσει.
Η νεα μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε θα προσπαθήσει να κλείσει με τον εύκολο τρόπο! Δηλαδή με αυξήσεις των υπαρχόντων φόρων και με το ξεχείλωμα του ΦΠΑ γεγονός που θα αποδειχθεί καταστροφικό ιδιαίτερα τους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου.

'Ολα δείχνουν σα να είμαστε ακόμα στην εκκίνηση της προσπάθειας να βγούμε από το αδιέξοδο και κάθε τρεις και λίγο εξαγγέλονται νέοι φόροι πάνω στους ήδη υπάρχοντες.

'Ετσι, για ακόμα μια φορά το υπουργείο Οικονομικών υψώνει τη σημαία του πολέμου κατά της φοροδιαφυγής. Ενός πολέμου που έχει κυρηχθεί πάμπολλες φορές αλλά δεν έχει χυθεί σταγόνα αίμα.

'Ετσι, εξαγγέλεται και πάλι «μαχαίρι» στις δαπάνες των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, αλλά και νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να πείσει την «τρόϊκα» ότι το φετινό «πακέτο» παρεμβάσεων ύψους 3 δισ. ευρώ επαρκεί για να καλύψει την «τρύπα» που άνοιξε η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010.

Άμεσα -πιθανότατα αύριο- το οικονομικό επιτελείο ανακοινώνει το επιχειρησιακό σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: Από αυτό εκτιμάται ότι φέτος μπορεί να προκύψουν έσοδα ακόμα και 1 δισ. ευρώ. Ο στόχος είναι αισιόδοξος και απομένει να φανεί στην πράξη εάν είναι και εφικτός.

Στα "σκαριά" όμως έχει το υπουργείο και ένα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος –μαζί με ολόκληρο το έκτακτο φετινό πακέτο μέτρων- σε σύσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο υπό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κατά την διάρκειά της σύσκεψης θα αναζητηθούν νέες φοροδοτικές «δεξαμενές» αλλά και «ζώνες» εξοικονόμησης δαπανών που δεν περιλαμβάνει ο «χάρτης» του Μνημονίου.

Κατά τις πληροφορίες, στη συνάντηση θα εξετασθεί και η κατάθεση ενός «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου στην Βουλή που θα προβλέπει την αύξηση των ΕΦΚ σε τσιγάρα και ποτά κατά 10%, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση 40 λεπτών ανά πακέτο τσιγάρων και 1-2 ευρώ ανά φιάλη ποτών.

Σε ότι αφορά τα καύσιμα η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ΕΦΚ μετά τις υψηλές τιμές της βενζίνης που επικρατούν στην αγορά.

Αντίθετα, πιο ξεκάθαρο είναι το οικονομικό επιτελείο σε μία νέα αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας.

Το μίνι νομοσχέδιο θα συνοδεύει πιθανότατα το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο των 27 δις. ευρώ στην Βουλή.

Και τα δύο νομοσχέδια θα συζητηθούν με το ειδικό κλιμάκιο της Τρόικας που έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα Αθήνα, ενώ μετά από μία εβδομάδα θα καταφθάσουν και οι επικεφαλής που θα αφιχθούν περί τις 10 Μαίου.

Οι απεσταλμένοι Βρυξελλών και Ουάσιγκτον έρχονται στην Ελλάδα αποκλειστικά για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Newsit

Νάντια: «Μόνη διέξοδος η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής»

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικά με την αναθεώρηση του ελλείμματος του ελληνικού προϋπολογισμού, η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, βουλευτής Μεσσηνίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η πτώση των εσόδων του κράτους, συγκριτικά με τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου, αποτελεί επιβεβαίωση της ανάγκης για προσήλωση στην ελαχιστοποίηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η είσπραξη των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία και η πάταξη της φοροδιαφυγής μετατρέπονται πλέον εκ των συνθηκών στο πιο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί πρέπει επιτέλους ..........

να λειτουργήσουν και να συγκεντρώσουν με αποτελεσματικότητα τα έσοδα του Δημοσίου.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει είτε να αναδιοργανωθούν εκ βάθρων είτε να φτιάξουμε νέους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς από την αρχή.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας και την τήρηση της δέσμευσης της κυβέρνησης ότι δε θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, δε θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, δε θα επιβαρυνθεί περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα εμβάθυνε περισσότερο την ύφεση, παρασύροντας τα έσοδα ακόμη πιο χαμηλά.

Οι στόχοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι.

Προκειμένου να μη ληφθούν νέα μέτρα, θα πρέπει επιτέλους να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή εδώ και τώρα».

Παπαγαλάκια της Συγγρού προσπαθούν να σπιλώσουν τον Πέτρο Τατούλη.

Διαρρέουν φήμες ότι προσέλαβε την κόρη του Εύη ως υπεύθυνη στο γραφείο τύπου της Περιφέρειας.

Βρήκαμε αυτό το κείμενο στο παραπολιτικά.gr και πράγματι μας προξένησε εντύπωση η χρονική στιγμή που βγαίνει η δήθεν αποκάλυψη.
Στο δημοσίευμα του το parapolitika.gr αναφέρει:

Κατά την διάρκεια της Πασχαλινής επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Τρίπολη, υπήρξε και μια τυχαία συνάντηση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Οι δύο αντάλλαξαν μια ψυχρή χειραψία, γεγονός, που δείχνει ότι η Συγγρού δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Το άσχημο για τον Τατούλη, είναι ότι ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις σχέσεις του με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία τον κατηγορούν για «αλαζονεία».

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ότι ο Πέτρος Τατούλης έχει προσλάβει την θυγατέρα του Εύη, ως υπεύθυνη του γραφείου Τύπου. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να κατεβάσει και Κινέζους στην Πελοπόννησο. Τα δύο αυτά συνδέονται. Επειδή, ο Περιφερειάρχης, είναι ολίγον απρόσεκτος, πολύ σύντομα θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

ΑΞΙΖΕΙ: Παρά την κρίση ο γίγαντας Πέτρος Τατούλης απολαμβάνει σχεδόν καθημερινά το πούρο του.


Πραγματικά μας προξενεί εντύπωση πως και αυτή η δήθεν αποκάλυψη (ίσως αδιασταύρωτο διότι ο συντάκτης έχει βάλει ερωτηματικό στον τίτλο που δεν δηλώνει βεβαιότητα) βγήκε τώρα στον "αέρα" και όχι πριν.
Με βάση το κείμενο του συντάκτη Στην επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Τρίπολη υπήρξε τυχαία συνάντηση του περιφερειάρχη μας Πέτρου τατούλη με τον Αντώνη Σαμαά και αντάλλαξαν μια ψυχρή χειραψία.
Κατα τον συντάκτη, η Συγγρού δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το πρώην βουλευτή της Ν.Δ.

Μα ο ίδιος ο Πέτρος Τατούλης είχε δείξει ότι δεν θέλει πλέον σχέσεις με την Ν.Δ. Θυμίζουμε ότι είχε το πολιτικό σθένος να σηκωθεί και να τα χώσει στον τότε πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και αμέσως μετά πήρε το καπέλο του και έφυγε. Αν αυτό δεν είναι έμπρακτη αδιαφορία για την ΝΔ τότε τι είναι;

Από την άλλη, πως να είναι θερμή η χειραψία ανάμεσα στον ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Πέτρο Τατούλη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά όταν ο Πέτρος πήρε την περιφέρεια Πελοποννήσου που είναι και η έδρα στην ουσία του Αντώνη Σαμαρά αφήνοντας τον χρισμένο απο την ΝΔ Δημήτρη Δράκο στην αντιπολίτευση.
Πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε περάσει η άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα ήθελε με τίποτα να χάσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είχε χρήσει τον κ. Δράκο ως υποψήφιο του.
Πόσες φορές δεν είχε κατέβει στην Μεσσηνία ειδικά για να στηρίξει την επιλογή της Ριγήλλης (τότε ήταν ακόμα εκεί τα γραφεία της ΝΔ). Αν αυτό δεν έδειχνε ότι ήθελε πάση θυσία να κερδίσει την περιφέρεια του τότε τι έδειχνε; Ο Δράκος όπως όλοι ξέρουμε είναι στην αντιπολίτευση και πρώτος αιρετός περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης.
Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν αυτή να υπάρξει ψυχρή χειραψία.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η προσπάθεια σπίλωσης του Πέτρου και φυσικά πόσο τυχαία ήταν η χρονική στιγμή που βγήκε το θέμα με την κόρη του. Είναι τυχαίο άραγε ότι βγήκε μετα την ψυχή χειραψία Σαμαρα Τατούλη;
Και κάτι τελευταίο. Δεν μας ενδιαφέρει αν ο κ. Τατούλης καπνίζει πούρο ή όχι. Μας ενδιαφέρει να κάνει έργα. Ας κάνει έργα και ας καπνίζει ότι θέλει. ΕΡΓΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
Και ο Πέτρος είναι ακέραιος χαρακτήρας και εξαιρετικός άνθρωπος που στο τέλος της παρούσας θητείας του θα φανεί ως εξαιρετικός Περιφερειάρχης.

Η εορτή της Αγίας Μαύρας στον Άγιο Γεώργιο Φιλιατρών και η πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου

Κλίκ στα προγράμματα για λεπτομέρειες

Γιορτη Λουλουδιού στον Άγιο Γεώργιο Φιλιατρών

Γιορτή λουλουδιού θα γίνει την Δευτέρα 2 Μαΐου στον Άγιο Γεώργιο Φιλιατρών. Ο σύλλογος ανθεστηρίων Μεσσηνίας παραγωγοί γεωπόνοι και καταστήματα της περιοχής, σας καλούν στην δεύτερη γιορτή που θα γίνει στα Φιλιατρά.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Ράδιο Νίκη.Έκθεση "Εαρινή Τριφυλία"

Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσουμε και να στηρίξουμε προϊόντα και δημιουργίες του τόπου μας και των φίλων μας που θα έρθουν από άλλα μέρη για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Το Σάββατο το βράδυ θα έχουμε παρέα το χορευτικό του Μ.Ε.Σ.Κ. Θα ακολουθήσει μπουφές και άφθονο κρασί...

Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Κυπαρισσίας "Νέδα"