Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εως τις 27 Απριλίου η υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ

Παρατείνεται έως την 27η Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή των αρχικών εμπρόθεσμων εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2010, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, για υποκειμένους που τηρούσαν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας ΚΒΣ.
Σχετική απόφαση έλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.

Σας την παραθέτουμε: ...........

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Αθήνα, 21.04.2011
ΠΟΛ: 1089
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ: Π.Δ.

Θέμα: Παράταση προθεσμίας υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έτους 2010.

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

Τις παρακάτω διατάξεις του Κώδικα Φ.Π.Α. που κυρώθηκε με το ν.2859/2000 (ΦΕΚ 248 Α΄), όπως ισχύουν:

α) της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4, της παραγράφου 7, της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 9 και της παραγράφου 11 του άρθρου 36,

β) της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 και των παραγράφων 2, 3, 9 και 11 του άρθρου 38,

γ) των παραγράφων 1 και 8 του άρθρου 48,

δ) της παραγράφου 2 του άρθρου 59 και

ε) της παραγράφου 3 του άρθρου 64.

Τις διατάξεις της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1026/9.2.2011 (ΦΕΚ 327 Β΄/2-3-2011).

Τις διατάξεις του άρθρου 69 του π.δ. 16/1989 (ΦΕΚ 6 Α΄).

4. Τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α΄), περί αποδεικτικών εισπράξεως.

5. Την με αριθ. Δ6Α 1142500 ΕΞ 2010/26.10.2010 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών με θέμα «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτριο Κουσελά» (ΦΕΚ 1725 Β΄/3.11.2010).

7. Την ανάγκη εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης των υποκειμένων σε Φ.Π.Α. για την υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων μέσω του ειδικού συστήματος TAXISnet.

8. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

1. Παρατείνουμε την προθεσμία υποβολής αρχικών εμπρόθεσμων εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. 2010 με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet για υποκειμένους που τηρούσαν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας Κ.Β.Σ., μέχρι την 27η Απριλίου 2011.

2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Εxpress

Ο Νίκος Φωτέας για τις Σαϊτες στην Καλαμάτα

Δυστυχώς μετά το χθεσινό ατύχημα , που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συμπολίτη μας και τον ελαφρότερο τραυματισμό δυο άλλων , κατά τη διαδικασία κατασκευής των σαϊτών για το σαιτοπόλεμο επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο άσχημο τρόπο.

Είμαστε δε τυχεροί διότι η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε παραπλήσιες βιοτεχνίες που στις εγκαταστάσεις τους υπήρχαν αποθηκευμένα εύφλεκτα και εκρηκτικά υλικά ,οπότε το κακό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Η πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την περιφρούρηση του εθίμου με όλους τους κανόνες ασφαλείας, όπως τους περιγράψαμε αναλυτικά, δεν εισακούστηκε, και απορρίφτηκε.
Ελπίζουμε ακόμα και τώρα την τελευταία στιγμή η ...........

Δημοτική αρχή να τις λάβει υπόψη , ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια δυσάρεστα περιστατικά.
Ευχόμαστε στον άτυχο συμπολίτη μας ταχεία ανάρρωση, και γρήγορα να επιστρέψει υγιής κοντά μας.
Φωτέας
Δημοτικός σύμβουλος
Επ. Δημοτικής Παράταξης Πρωτοπορία.

Αναβιώνουν και φέτος τα "Λελώνεια" στις 25 Απριλίου

Αναβιώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 25 Απριλίου τα "Λελώνεια" στον Άγιο Γεώργιο Φιλιατρών τα οποία είναι μια πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη, Ανήμερα το Πάσχα 24 Απριλίου στις 8 το βράδυ θα υπάρχει Εσπερινός και αρτοκλασία, ενώ ανήμερα του Αγίου Γεωργίου 25 Απριλίου το πρωί στις 7 ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία.

Αμέσως μετά την θεία λειτουργία, θα υπάρξει .......

περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τους ιππείς από το Εκκλησάκι στους κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών.
Μετά την περιφορά της εικόνας θα γίνουν ιπποδρομίες με άλογα από την ευρύτερη περιοχή.

Kλίκ στην αφίσα



ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Άρθρο του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Για να επιλέξετε ένα ασύρματο τηλέφωνο θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν σας μερικούς παράγοντες οι όποιοι αναφέρονται πιο κάτω.

Βάρος.

Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής ενός ασύρματου τηλεφώνου είναι το βάρος του ακουστικού. Θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπει την εύκολη μεταφορά και να μην δυσκολεύει τη μετακίνηση μας στο χώρο που θα χρησιμοποιούμε τη συσκευή.

Διαστάσεις.

Εξίσου σημαντικές με το βάρος είναι και οι ...........

διαστάσεις της συσκευής οι οποίες θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να μας εξασφαλίζουν ελευθερία κινήσεων όπου τις χρησιμοποιούμε. Μια μεγάλων διαστάσεων συσκευή δεν μεταφέρεται εύκολα και δεν τοποθετείται π.χ. στην τσέπη μας σε περίπτωση που δεν θέλουμε να την κρατάμε στο χέρι μας.

Μπαταρία.

Επειδή θεωρούμε ότι είναι το σοβαρότερο κομμάτι ενός ασύρματου τηλεφώνου θα αναφερθούμε στην συνέχεια για τις μπαταριές.

Αυτονομία.

Η αυτονομία που θα έχει ένα ασύρματο τηλέφωνο είναι άμεση συνέπεια του τύπου της μπαταριάς. Επιπλέον όμως εξαρτάται και από τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο, δηλαδή από το πόσο μιλάμε με αυτό αλλά και με ποιο τρόπο φορτίζουμε την μπαταρία του. Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε ότι εφ όσον δεν υπάρχει η τεχνολογία ιόντων λιθίου, θα πρέπει να φορτίζουμε πάντα την μπαταρία, μόνο όταν θα έχει εξαντληθεί τελείως η ενέργεια της.

Εξοπλισμός-λειτουργίες.

Οπωσδήποτε, αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε με ευκολία χωρίς να δεσμευόμαστε από το μήκος του καλωδίου. Αυτό είναι κάτι που όλες οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν να μας εξασφαλίσουν. Υπάρχει όμως και κάποιος έξτρα εξοπλισμός και λειτουργίες όπως ανοικτή ακρόαση, ενδοεπικοινωνία, πολλά ακουστικά στην ίδια βάση, μνήμες τηλεφώνων, δόνηση, hands free, Bluetooth, λειτουργία αποστολής μηνυμάτων, φωτιζόμενα πλήκτρα, ημερομηνία και ώρα, ανοικτή ακρόαση, ψηφιακό αυτόματο τηλεφωνητή, κεντρικό πλήκτρο πλοήγησης ελληνικό μενού, φυσικά αναγνώριση κλίσης επανάκληση τελευταίου αριθμού λίστα αναπάντητων κλήσεων, διάρκεια κλήσης επιλογή μελωδίας η τόνου κουδουνισμού και δυνατότητα ρύθμισης αυτών κ.α. τα οποία θα βρούμε σε μερικά μόνο τηλέφωνα.

Οι προδιαγραφές των ασύρματων τηλεφώνων ως προς την εμβέλεια είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εταιριών 300 μέτρα σε ανοικτό και 100 μέτρα σε κλειστό χώρο. Σε πραγματικές συνθήκες η απόσταση που θα δουλέψει ικανοποιητικά το ασύρματο τηλέφωνο μας είναι μέχρι 250 περίπου μέτρα σε ανοικτό χώρο χωρίς εμπόδια και 50 περίπου μέτρα σε κλειστό χώρο. Μπορούμε όμως με κατάλληλες τεχνικές και εφ όσον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να αυξηθεί αυτή η απόσταση κατά πολύ ακόμα (σε τμήματα των 200 μέτρων).

Οθόνη.

Πολλοί από τους χρήστες ασύρματων τηλεφώνων δεν ενδιαφέρονταν για την ύπαρξη η μη οθόνης στο τηλέφωνο τους μέχρι που ήρθε η υπηρεσία αναγνώρισης κλήσης και πλέον η ύπαρξη της γίνεται απαραίτητη. Σε μερικά τηλέφωνα θα βρούμε έγχρωμες οθόνες 1,8 έως 2 ιντσών διάμετρο.

Κόστος.

Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής εξαρτάται άμεσα από όλα αυτά που έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα. Όπως είναι φυσικό, η τιμή του προϊόντος είναι ανάλογη με το επίπεδο εξοπλισμού που παρέχει η κάθε συσκευή.

Μπαταρίες ασυρμάτων τηλεφώνων

Η ζωή μιας μπαταρίας είναι περιορισμένη. Μάλιστα το πιο σημαντικό για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της είναι η σωστή φροντίδα της.

Αλλά ας γνωρίσουμε πρώτα τους τύπους μπαταριών που χρησιμοποιούνται στις ασύρματες συσκευές, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους.

Νικελίου-Καδμίου.

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλα τα ασύρματα τηλέφωνα αυτός ο τύπος μπαταρίας αποφεύγεται. Αν το τηλέφωνο σας λοιπόν είναι εφοδιασμένο με τέτοιου είδους μπαταρία, θα πρέπει να την αλλάξετε, επιλέγοντας κάτι διαφορετικό.

Πλεονεκτήματα.

Ιδανική για συσκευές με υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
Εύκολα προσαρμόσιμη σε διαφορετικές θερμοκρασίες εξωτερικών χώρων.

Μειονεκτήματα.

Ύπαρξη του βλαβερού στοιχείου καδμίου,

Ευπρόσβλητη στις επιδράσεις της θερμοκρασίας.

Νικελίου-Μετάλλων Υδριδίου.

Αυτός ο τύπος μπαταρίας υπάρχει πλέον σε όλα τα νέα ασύρματα τηλέφωνα σχεδόν χωρίς εξαίρεση. Έτσι προτιμάται σε κάθε περίπτωση από τις μπαταρίες Νικελίου-Καδμίου για τους εξής λόγους.

Σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα από την μπαταρία νικελίου-καδμίου,
Λιγότερο ευπρόσβλητη μνήμη από την αντίστοιχη νικελίου-καδμίου
Χαμηλή επίδραση προς το περιβάλλον.

Μειονεκτήματα

Ευαισθησία στη ζέστη.

Λιθιου-Λιθιου Πολυμερών.

Ο νέος λοιπόν αυτός τύπος μπαταριών βρίσκεται μόνο σε πιο ακριβές συσκευές, σε ασύρματα τηλέφωνα πολυτελείας με λίγα λόγια των οποίων η τιμή ξεπερνά τα 100 ευρώ. Παρόλα αυτά δεν παρουσιάζει εξαιρετικές διαφορές από τους δυο παραπάνω τύπους. Συγκεκριμένα:

Υψηλή ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τον όγκο που έχει η μπαταρία.
Μικροί χρόνοι επαναφορτισης.

Μειονεκτήματα:

Απουσία κάποιας ιδιαίτερης ηλεκτρονικής λειτουργίας, τιμή ιδιαίτερα υψηλή.

Ακούστε λοιπόν τι χρειάζεται πραγματικά η μπαταρία σας και πως μπορείτε να εμποδίσετε τη πτώση στην απόδοση της.

Οι μπαταρίες δεν κρατούν για πάντα. Η αιτία έναρξης των φαινομένων φθοράς είναι η επίδραση αυτού που χαρακτηριστικά ονομάζεται μειωμένη ενεργειακή μνήμη της μπαταρίας.

Έτσι, ακόμα και αν ολόκληρο το βράδυ το ασύρματο τηλέφωνο βρίσκεται στην βάση που κανονικά φορτίζεται, σε πολλούς χρήστες έχει τύχει κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας να ακούγεται από το τηλέφωνο ένας εκνευριστικός ήχος που δηλώνει ότι η μπαταρία έχει κιόλας τελειώσει. Μετά από αυτό, με ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό τρόπο το τηλέφωνο ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί σχεδόν αμέσως. Αυτό συχνά αποτελεί αιτία της συνήθειας θα λέγαμε του τηλεφώνου να μην εκμεταλλεύεται ολόκληρο το εύρος φόρτισης, πρακτικά να μην παίρνει σε κάθε φόρτιση όλο το ρεύμα που απαιτείται προκείμενου να γεμίσει ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος της μπαταρίας του. Εάν αυτό γίνεται κάθε φορά από την πρώτη φόρτιση και έπειτα, είναι πιθανό να δημιουργηθεί μια δεδομένη κατάσταση, η οποία θα συμβαίνει κάθε φορά που φορτίζουμε τη μπαταρία του τηλεφώνου μας.

Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω εξαρτάται βέβαια (επηρεάζοντας θετικά η αρνητικά) από την όλη χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής, καθώς και από τη διάρκεια ζωής του ασύρματου τηλεφώνου σας. Τεχνικά λοιπόν η απόδοση της συσκευής πέφτει πολύ πιο εύκολα απ ότι φυσικά θα έπεφτε με μια καινούρια μπαταρία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως επίσης μικραίνει και ο χρόνος φόρτισης, αλλά και η διάρκεια λειτουργίας της συσκευής.

Αυτό συμβαίνει λοιπόν μόνο όταν μεταφέρουμε το ασύρματο μας τηλέφωνο μετά από κάθε συνομιλία ξανά στην βάση που κανονικά φορτίζει, ώστε να φορτίσει η μπαταρία έστω για λίγο. Στις συσκευές όμως, οι οποίες λειτουργούν κάτω από συνθήκες έντασης -επειδή για παράδειγμα το απαιτεί το πολύπλοκο τους μενού- σε σημείο μάλιστα εξάντλησης των μπαταριών, ο πιο πάνω τρόπος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα μετά από καιρό.

Στις καινούριες ασύρματες συσκευές με μπαταρίες Νικελίου Μετάλλου Υδριδίου πρέπει επίσης να προσέξετε, ότι κάθε φορά που η μπαταρία τελειώνει, θα πρέπει να την αφήνετε να αδειάζει όσο το δυνατόν περισσότερο, εάν είναι δυνατόν να σταματήσει η λειτουργία της συσκευής από έλλειψη ενέργειας. Πράγμα που με λίγα λόγια σημαίνει να μην τοποθετείτε σε καμία περίπτωση το ασύρματο τηλέφωνο σας μετά από κάθε συνδιάλεξη ξανά στην βάση του, γιατί έτσι συντελείτε και εσείς στην δημιουργία μιας κακής ενεργειακής μνήμης.

Το ιδανικό λοιπόν -αν και κάπως απίθανο- για το τηλέφωνο και την μνήμη του θα ήταν να μην τηλεφωνείτε τόσο πολύ από την συγκεκριμένη ασύρματη συσκευή. Οπότε είτε συμβιβάζεστε με την ανακοίνωση των DECT τηλεφώνων περί χρόνου loading κοινού για όλους, είτε πολύ απλά τοποθετείτε κάθε απόγευμα το τηλέφωνο στη βάση του να φορτίζει, πράγμα που είναι σίγουρα καλύτερο από το να φορτίζετε την συσκευή μετά από κάθε συνομιλία σας και θα πρέπει να αφήνεται η συσκευή όσο το δυνατόν περισσότερο να φορτίσει.

Οι ευχές του επιμελητηρίου Μεσσηνίας





44η μαύρη επέτειος της χούντας των συνταγματαρχών

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 οι Έλληνες ξύπνησαν με εμβατήρια στο ραδιόφωνο και τανκς στους δρόμους.

Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης. Στις 3.30 οι πραξικοπηματίες Γ. Παπαδόπουλος, Στ. Παττακός, και Ν. Μακαρέζος είχαν επικρατήσει αναίμακτα εφαρμόζοντας το νατοϊκό σχέδιο “Προμηθεύς” για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου.

Το σκοτάδι που άπλωσε στη χώρα η .............

χούντα των συνταγματαρχών έμελλε να διαρκέσει 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν οι συλλήψεις επωνύμων και ανωνύμων, φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια έγιναν καθημερινότητα, αλλά το ίδιο άμεση ήταν και η συγκρότηση αντιστασιακών οργανώσεων.

“Η στρατιωτική δικτατορία, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τον αντικομμουνισμό, επιβλήθηκε το 1967 έχοντας τη στήριξη των μονοπωλίων, που σήμερα ευθύνονται για την κρίση και το χρέος, και γιατί το εργατικό λαϊκό κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο. Ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί και να κατακτήσει τα δικαιώματά του μόνο αν είναι οργανωμένος και αποφασισμένος να αντιπαλέψει τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους, με στόχο να ανατρέψει την εξουσία τους” σημειώνει το ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από τη θλιβερή επέτειο της Απριλιανής χούντας.

Ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι “η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία. Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με νέες θυσίες για το κεφάλαιο”. Στην ανακοίνωση της Κ.Ε. σημειώνεται ότι “το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στο μνημόνιο και τη σημερινή οικοδόμηση της ΕΕ” και ότι “οι αγώνες εκείνης της εποχής μας δίνουν τη δύναμη για να αγωνιστούμε πιο μαζικά και ενωτικά σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων μας, γνωρίζοντας ότι η αλλαγή των συσχετισμών περνά μέσα από την οργανωμένη πάλη και τους συλλογικούς αγώνες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και παράλληλα τιμούν τους μαχητές που θυσιάστηκαν πολεμώντας τη χούντα εξέδωσαν τα κυπριακά κόμματα. Κοινός παρανομαστής των ανακοινώσεων είναι η διαπίστωση ότι το πραξικόπημα είχε ως αποτέλεσμα την καθήλωση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, την αποδυνάμωσή της στο διεθνές διπλωματικό πεδίο και την τραγωδία της Κύπρου. Παράλληλα επισημαίνουν ότι στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται σήμερα η Κύπρος και γενικότερα ο ελληνισμός, απαιτείται ενότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να επέλθει ξανά η ανάπτυξη και η ευημερία.

Ε-net

Ακολουθούν δύο video από την αποφράδα μέρα της 21ης Απριλίου 1967, και το τρίτο με τον θάνατο του τύρανου.

Το παραλήρημα του δικτάτορα



21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967-ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ



Ο Θάνατος του τύρανου.Το τέλος μιας μαύρης και επώδυνης εποχής της χούντας



Τέλος στο καύσιμο των κλαριών απο 1η Μαΐου

Από 1η Μαΐου η εφαρμογή του.

Από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 θα εφαρμοστεί και φέτος η απαγόρευση καύσης σε αγροτικές εκτάσεις χωρίς την έκδοση σχετικής άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την έγκριση του κανονισμού που ρυθμίζει .........

τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις υπέγραψε πριν από περίπου ενα μήνα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.

Βάσει του κανονισμού αυτού που προσυπογράφει και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος κ. Χρήστος Ψυχογιός, προβλέπεται η απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επίσης απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας η χρήση πυρός κατά την ίδια περίοδο σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Εξαιρούνται περιοχές για τις οποίες υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια πόλεως, αλυκές, αρχαιολογικοί χώροι, λατομεία και ορυχεία.

Eξωδικο Digea προς την ΕΡΤ

Αφού είδαμε και αυτό τι άλλο μένει να δούμε;;;

Eξωδικο προς την ΕΡΤ απέστειλε η Digea, διαμαρτυρόμενη για την πρόθεση της κρατικής τηλεόρασης να μεταδώσει τηλεοπτικό πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια.

Όπως αναφέρει η εταιρία "οι ενέργειες αυτές, εάν υλοποιηθούν, έρχονται σε κατάφορη αντίθεση τόσο με το γράμμα όσο και με το πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας για τη μετάβαση στη ψηφιακή μετάδοση.
Παράλληλα αντίκεινται στις προβλέψεις του .........

Συντάγματος και της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού".

"Δεν είναι ανεκτό", καταλήγει η Digea, "η ΕΡΤ να διαχειρίζεται τις τηλεοπτικές συχνότητες, όπως επί της εποχής του κρατικού μονοπωλίου".

ΣΚΑΙ

ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά οι ιδιώτες έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Άκου εξώδικο γιατί θα μεταδώσει πρώτη η ΕΡΤ High Definition.
Και τι είναι ο ιδιώτης που θα μεταδώσει πρώτος HD σήμα; Θα μας τρελάνουν τελείως;;;;
ΕΡΤ προχώρα και άστους να χτυπιούνται κάτω σαν χταπόδια.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.