Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κέντρο Υγείας Φιλιατρών. Μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία του μικροβιολογικού εργαστήριου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.
Η μικροβιολόγος που θα απασχολείται στο Κέντρο Υγείας έχει ήδη εδώ και μερικές μέρες πάρει την θέση της και όπως μάθαμε έχει ήδη παραληφθεί ένα βιοχημικό μηχάνημα όπου θα κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις οι ασφαλισμένοι.

Η Επαναλειτουργία του μικροβιολογικού..........

τμήματος αποτελούσε πάγιο και διαρκές αίτημα τόσο του διευθυντή του Κ.Υ. Φιλιατρών κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου όσο και των πολιτών αλλά και φορέων.
Άλλωστε θυμόμαστε το πόσες επιστολές είχαν στείλει φορείς των Φιλιατρών μεταξύ των οποίων και ο Αγροτικός σύλλογος με δυο επιστολές επισημαίνοντας την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο.
Φαίνεται λοιπόν ότι όλη αυτή η πίεση επιτέλους απέδωσε και οι πολίτες των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής θα μπορέσουν να βρουν εξυπηρέτηση στο Κ. Υγείας Φιλιατρών όπως την είχαν και πριν την παραίτηση της κ. Ελένης Δημητράκη Κουρτέση.

Εμείς να ευχηθούμε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν και να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Υγείας έχει ανάγκη από την πρόσληψη ενός παιδιάτρου.
Ευελπιστούμε ότι κάτι θα γίνει και με τον παιδίατρο.

Σημείωση:
Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας αλλά το θέμα έπρεπε να βγει αργά το βράδυ.

Μήνυμα αναγνώστη: Φαντάσματα και μοιάσματα του παρελθόντος εμφανίστηκαν με φεϊγβολάν στα Φιλιατρά

Ο λαός μας πιστεύει ότι τα φαντάσματα βγαίνουν τα μεσάνυχτα. Σε αυτήν την περίπτωση κάποια φαντάσματα έκαναν πολύ νωρίτερα την παρουσία τους στα Φιλιατρά πετώντας περίπου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Φιλιατρών φεϊγβολάν με φωτογραφίες του χουντικού Γιώργου Παπαδόπουλου.
Υπάνθρωποι μιάσματα και σκουλήκια θυμήθηκαν τον αρχιτύρανο της χούντας Παπαδόπουλο και είπαν να μας τον συστήσουν.
Βρυκόλακες του παρελθόντος, βρωμερά σκουλήκια μιας περασμένης (για πάντα όμως) εποχής που το φως της ημέρας τους ενοχλεί και κυκλοφορούν μόλις σκοτεινιάσει.

Κ. Γ.



Σύσκεψη για τον Αγροτυρισμό στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Απριλίου 2011 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη μεταξύ του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη , της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου και των Προέδρων του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας Νίκου Φραντζεσκάκη και της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου Παναγιώτη Πούλου

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο ..........

συντονισμός των δράσεων για την επίτευξη μιας βιώσιμης και αειφόρου τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και της υπαίθρου στην Πελοπόννησο.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση συνεδρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αντικείμενο τις επενδύσεις στον αγροτουρισμό και την παροχή τεχνογνωσίας σε κάθε ενδιαφερόμενο στις αρχές Ιουνίου στην Τρίπολη. Σκοπός του συνεδρίου θα είναι η δημιουργία της απαραίτητης δικτύωσης και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, συναρμόδια υπουργεία, δήμοι, επαγγελματικοί φορείς, τοπική κοινωνία) για την ενίσχυση και την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο. Ενώ θα παρουσιαστεί η διεθνής εμπειρία από περιοχές με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και η καταγραφή των εν δυνάμει περιοχών για ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο.
Ενώ συμφώνησαν για την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Αγροτουρισμός 2011 που θα πραγματοποιηθεί 21-24 Σεπτεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε πως η ανάπτυξη του αγροτουρισμού αποτελεί βασική στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την δημιουργία τοπικής οικονομίας, την αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου ζωής και την ανασυγκρότηση των δομών της εγκαταλελειμμένης υπαίθρου. Τέλος όλοι συμφώνησαν πως η Πελοπόννησος λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της, πρόκειται να τεθεί στο επίκεντρο των δράσεων για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Εκθέτουν την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" Πουλοκέφαλος και Νικολάκου

Διαψεύδουν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας και συγκεκριμμένα κάνουν λόγο για "χαλκευμένα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αλλά και στους ποικιλώνυμους ανεύθυνους Γκεμπελίσκους της σύγχρονης εποχής."

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με την προϋπόθεση της ευθύνης που συνεπάγεται ο ρόλος μας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι σημείο αναφοράς κάθε προσπάθειας μας είναι ο πολίτης της Περιφέρειας, τα προβλήματα του και της ανάγκες του.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να ............

χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με βάση τη συνέπεια, το ήθος, την ευθύτητα, τη διαφάνεια.
Για όσους απεργάζονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας για διασπάσεις, ίντριγκες, παραιτήσεις και φράξιες δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι επικοινωνίστικες λογικές έχουν καταδικασθεί από τους πολίτες αφού πρώτα καταδίκασαν την χώρα μας στο μαρασμό.
Η ενότητα της παράταξης μας είναι και παραμένει αρραγής και είναι η καλύτερη απάντηση στα χαλκευμένα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αλλά και στους ποικιλώνυμους ανεύθυνους Γκεμπελίσκους της σύγχρονης εποχής.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι κάθε απόπειρα ακύρωσης και απαξίωσης της συλλογικής προσπάθειας της παράταξής μας θα πέσει στο κενό.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΣΟΥ
ΚΩΝ/ΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
Αν και δεν είχαμε απολύτως καμία διάθεση να αναφέρουμε δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, σας το παραθέτουμε όμως για να αποκτήσετε άποψη για το ποιο δημοσίευμα διέψευσαν τα δυο στελέχη του κ. Τατούλη.

Η Νικολάκου εξώθησε σε παραίτηση τον Πουλοκέφαλο - Διαλυτικές τάσεις στο στρατόπεδο Τατούλη

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις του περιβάλλοντος Τατούλη με το ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πρώτη παραίτηση, μάλιστα, υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο, αλλά δεν έγινε δεκτή από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Το γεγονός, που κρατήθηκε μυστικό, δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης κι επιβεβαιώνει το κλίμα που καταγράψαμε τις προηγούμενες μέρες.

Η παραίτηση στρεφόταν κατά της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, που με τη λειτουργία και τη συμπεριφορά της έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ιδιαίτερα στο χώρο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Την αφορμή έδωσε η κομματική περιφερειακή σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης υπό το Λάμπρο Μίχο στην Τρίπολη, που αποφάσισε τη δημιουργία αυτοδιοικητικής κίνησης του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, με επικεφαλής 3μελή επιτροπή στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πουλοκέφαλος δέχθηκε τηλεφώνημα από την κ. Νικολάκου, η οποία του ζήτησε να παραιτηθεί, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να είναι και πρόεδρος στο Περιφερειακό και να μετέχει στην τριμελή επιτροπή της αυτοδιοικητικής κίνησης του ΠΑΣΟΚ.

Την επόμενη μέρα, πηγαίνοντας να καταθέσει την παραίτησή του, ο κ. Πουλοκέφαλος συναντήθηκε στην Περιφέρεια με την κ. Νικολάκου και ...ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Επιτέθηκε στην αντιπεριφερειάρχη, την κατηγόρησε για αμετροέπεια, αντισυναδελφική συμπεριφορά και πως αναπαράγει το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ημερών, με διαρροή ψευδών ειδήσεων σε μπλογκ για συγκέντρωση δήθεν Βενιζελικών του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Πέτρου Τατούλη. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού, στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον κ. Τατούλη, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των όσων είπε κατά της κ. Νικολάκου, του τόνισε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό αυτούς τους όρους και του ζήτησε να "μαζέψει την αντιπεριφερειάρχη αλλιώς ο ίδιος θα πρέπει να φύγει από τη θέση του προέδρου, υποβάλλοντας παράλληλα την παραίτησή του. Αυτή τελικά δεν έγινε αποδεκτή από τον περιφερειάρχη.
Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού είναι "καζάνι που βράζει", σ’ ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία και την αλαζονική συμπεριφορά της κ. Νικολάκου. Εκτιμάται πως η αντίδραση του κ. Πουλοκέφαλου δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά ήταν κάτι που είχε συσσωρευτεί, με δεδομένο ότι η αντιπεριφερειάρχης παρεμβαίνει στο έργο του προέδρου, αλλά και άλλων θεματικών και χωρικών αντιπεριφερειαρχών. «Χώνεται παντού, χωρίς να έχει αρμοδιότητα και χωρίς να της ζητείται», όπως επισημαίνουν σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Ζήτημα που δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι αν την παραίτηση του προέδρου ζήτησε αρχικά ο ίδιος ο κ. Τατούλης. Το πιο πιθανό είναι να πήρε πρωτοβουλία από μόνη της η κ. Νικολάκου, χωρίς να αποκλείεται ο περιφερειάρχης να το σκέφθηκε, να μέτρησε τις αντιδράσεις και να προτίμησε να "αδειάσει" τη στενή συνεργάτιδά του.


ΔΗΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΑΗΔ ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

Όπως γνωρίζετε, η διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί σε πολλές περιοχές της χώρας να χαρακτηρίζεται από την ανεξέλεγκτη απόρριψη τους, με σημαντικούς κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μας έχει φέρει κοντά στην επιβολή βαρύτατων προστίμων από την Ε.Ε, προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβαρυνθεί στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει, δυστυχώς, τα πρωτεία στις ανοικτές χωματερές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πρόσφατα οι ανοικτές χωματερές στην Πελοπόννησο ξεπερνούσαν τις 60, σε σύνολο 120 σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για........

την επίλυση του προβλήματος και έχει πάρει μέχρι σήμερα δύο φορές τα εύσημα από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ κ. Ποτότσνικ για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Στα πλαίσια αυτά έχει εκπονήσει εθνικό σχέδιο δράσης για την παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ και έχει δεσμεύσει σημαντικούς πόρους για την αποκατάστασή τους. Παράλληλα υλοποιεί με κοινοτική συγχρηματοδότηση σημαντικά έργα υποδομής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπιστώνοντας την εκ των πραγμάτων αναποτελεσματικότητα των φορέων διαχείρισης που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι αποφασίσαμε το 2010 να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα στην κρατική Περιφέρεια και στη συνέχεια στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Με την ανάληψη καθηκόντων της αιρετής περιφέρειας ο κ. Τατούλης παρουσίασε στην task force το σχέδιό του για άμεση προσωρινή και οριστική λύση του προβλήματος και ζήτησε να αναλάβει την ευθύνη η αιρετή περιφέρεια. Παράλληλα στην πράξη (και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς) συνέβαλε καθοριστικά στην εφαρμογή του προγράμματος για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.

Πριν λίγες ημέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο μας απέστειλε επίσημα την απόφασή του με την οποία μας ζητά και επίσημα πλέον την ευθύνη για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.
Θέλουμε να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στήριξης των προσπαθειών που γίνονται και να σας ενημερώσουμε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά τα αιτήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή να μεταβιβαστούν από την αποκεντρωμένη διοίκηση στην αιρετή περιφέρεια όλες οι αρμοδιότητες για την ωρίμανση και υλοποίηση των έργων προσωρινής και οριστικής επεξεργασίας των αστικών αποβλήτων καθώς και για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση ΧΑΔΑ.

Επίσης, εκτιμώντας ότι η αιρετή Περιφέρεια είναι απαραίτητος μοχλός για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων αντιμετωπίζουμε θετικά τη συμμετοχή της αιρετής περιφέρειας στον Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου
Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε ότι σύντομα θα βγει πρόσκληση του ΕΠΠΕΡΑΑ με την οποία θα μπορεί να χρηματοδοτηθούν τόσο έργα αποκαταστάσεων όσο και δράσεις ανακύκλωσης, από αυτές που γνωρίζω ότι η αιρετή Περιφέρεια έχει σε υψηλή προτεραιότητα. Το ΥΠΕΣΑΗΔ θα στηρίξει προτάσεις που θα περιλαμβάνουν έργα αποκαταστάσεων και ανακύκλωσης στην Πελοπόννησο για να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.

Ευχές για Καλή Ανάσταση απο την Αντωνία Μπούζα

Η μεγάλη εορτή του Πάσχα, βρίσκει φέτος τη Χώρα μας, στην κορύφωση μιας πολύ κρίσιμης αλλά και επώδυνης περιόδου ,κατά την οποία οι Έλληνες πολίτες καλούνται να κάνουν δυσβάστακτες θυσίες .

Το μήνυμα της θυσίας και της Ανάστασης του Θεανθρώπου, ας αποτελέσει τη διέξοδο στις αγωνίες και τα προβλήματά μας και ας μας δείξει το δρόμο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης .Ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με αισιοδοξία, έχοντας ως αρχή μας αρχές και αξίες, μα πάνω απ΄όλα, αγάπη για την πατρίδα που δοκιμάζεται.

Εύχομαι από καρδιάς , να ξεπεράσουμε το σκόπελο της ..........

δοκιμασίας και με σωστή αντιμετώπιση , με πρόγραμμα , σχέδιο και δύναμη, να κινηθούμε για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση. Χρόνια πολλά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αντοχές και ελπίδα!!!!

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Δωρεά της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, για την αλλαγή των ελαστικών των μηχανών, στην ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας

Στις αρχές Μαρτίου ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Μεσσηνίας κ. Αντώνης Κουτσολίας απέστειλε στον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Περικλή Μαντά, μια επιστολή στην οποία έκανε εκτενή αναφορά για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας.

Στην επιστολή αυτή ξεχείλιζε η αγωνία του ........

συλλόγου για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι αστυνομικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η δημόσια ασφάλεια ως ζητούμενο αποτελεί, μετά την οικονομία, ίσως το μέγιστο θέμα που αφορά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Η έξαρση των φαινομένων της βίας και της εγκληματικότητας στις μέρες μας, αποτέλεσμα της ύπαρξης έντονων κοινωνικών αλλαγών αλλά και ισχυρών μεταναστευτικών ρευμάτων, απαιτούν από την Πολιτεία να πάρει τις πρωτοβουλίες αυτές, που θα εξασφαλίσουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Αντί αυτών των ενεργειών, έχουμε φτάσει στο σημείο, γέροντες να βασανίζονται πριν τους ληστέψουν.
Αστυνόμοι να θυσιάζονται, συμμετέχοντας σε μια άνιση μάχη με το οργανωμένο έγκλημα.
Περιπολικά να είναι καθηλωμένα από έλλειψη καυσίμου και ανταλλακτικών.
Και πολίτες, έρμαιο των ορέξεων κάθε οργανωμένου παραβάτη.
Μόνο θλίψη προκαλεί στους πολίτες, η εγκατάλειψη της ελληνικής αστυνομίας από το κράτος.

Συμφωνία Τατούλη – Γερουλάνου για την αύξηση των έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Συμφωνία Τατούλη – Γερουλάνου για την αύξηση των έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ με σκοπό τη διάσωση και τη συντήρηση τους και απώτερο στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου σημειώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πνελοποννήσου την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2011.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος ........

Τατούλης εξέφρασε δημόσια την ευχαρίστησή του για την αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους του Υπουργού Πολιτισμού και σημείωσε ότι η συγκυρία είναι εξαιρετική λόγω της σύμπτωσης της παγκόσμιας ημέρας πολιτιστικής κληρονομιάς με την επίσκεψη αυτή.

Ο κος Γερουλάνος από την πλευρά του δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν και η τρίτη Περιφέρεια την οποία επισκέπτεται, αποτελεί την πιο σημαντική λόγω του μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο έχει υιοθετήσει και το οποίο υποστηρίζει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης δημιουργεί μια άλλη αντίληψη για τη ζωή του πολίτη, στις σημερινές συνθήκες κρίσεις, λόγω της ιστορικότητας του τοπίου και των φυσικών και αναλλοίωτων ομορφιών του τοπίου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η απώλεια του Νίκου Παπάζογλου, αυτές τις μέρες, δημιουργεί υποχρεώσεις λόγω της παρακαταθήκης του έργου του.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τον έπαινό του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, όχι ως νέας αυτοδιοικητικής πρότασης, αλλά ως νέου σχεδίου διοίκησης της χώρας και ίσως της τελευταίας ελπίδας για έξοδο της χώρας από την κρίση. Η απόφαση μεταφοράς εξουσιών από το κέντρο στην Περιφέρεια δίνει τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και επιλογής του μοντέλου διακυβέρνησης υπογράμμισε ο Κ. Πέτρος Τατούλης προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια πλέον, όπως και στο παρελθόν, είναι σε θέση να δώσει λύσεις προς την αναγέννηση της χώρας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό του Υπουργείου Πολιτισμού και θα είναι αρωγός στην αλλαγή πλεύσης και στο σχεδιασμό με νέους κανόνες. Στο νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία Οργανισμού Προώθησης των απαιτούμενων δυνατοτήτων προκειμένου να είναι εφικτή η ανταπόκριση στις απαιτήσεις συνέχισε ο Περιφερειάρχης σημειώνοντας ακόμα ότι θα πρέπει ο νόμος να παρέχει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιριών, καθώς και τη σύσταση δεύτερης αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας.

Εξίσου σημαντικό ζήτημα αποτελεί η αποκέντρωση των εξουσιών προς την Περιφέρεια για ευελιξία και στοχευμένα αποτελέσματα σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης καταλήγοντας ότι η Περιφέρεια υιοθετεί τη λογική προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος μέσω του διαδικτύου λόγος για τον οποίο αυτό απαιτείται επανεξέταση του φορέα προβολής και του επιτελικού χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο την αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό, η οποία θα πρέπει, όπως χαρακτηριστικά είπε, να γίνει με τη συνεργασία της Περιφέρειας, γιατί αυτή γνωρίζει καλύτερα τα ειδικά χαρακτηριστικά. Ο Περιφερειάρχης έθιξε και το ζήτημα της διαχείρισης των Σύνθετων Τουριστικών καταλυμάτων από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και την ανάπτυξη Θεματικών Πάρκων για τη δημιουργία της σύγχρονης εμπειρίας σε συνδυασμό με τη μυθολογία της Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε ακόμη, τη δημιουργία κινήτρων για τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας τους «νεκρούς» μήνες, με παροχή διευκολύνσεων σε αεροδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και διευθέτηση του ζητήματος της παροχής βίζας σε ταξιδιώτες εκτός χωρών της Συνθήκης Σέγκεν.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η συνεργασία με το Υπουργείο είναι εξαιρετική και μέσω αυτής έχει επιτευχθεί αύξηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και τον πολλαπλασιασμό των σχετικών πόρων. Εντάσσονται κατ’ αυτόν τον τρόπο πολλά σημαντικά έργα με σκοπό τη διάσωση και τη συντήρηση τους και απώτερο στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου.

Με προσωπική υπόμνηση ο κ. Τατούλης ζήτησε τη στήριξη του Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας και κατ’ επέκταση την ανάγκη ολοκλήρωσης του Μεγάρου Χορού, καθώς αποτελεί κορυφαίο διεθνή θεσμό.

Μέσω της συνεργασίας με το Υπουργείο δόθηκε λύση σε σημαντικά, αλλά προβληματικά μέχρι σήμερα, έργα, όπως τα κάστρα Ανδρούσης, Κορώνης, Μεθώνης και του πρώτου υποθαλάσσιου αρχαιολογικού πάρκου στο Ναβαρίνο.

Η Περιφέρεια στον τομέα του πολιτισμού έχει υλοποιήσει ένα νέο θεσμό, το «Φεστιβάλ Αρχαίων Ελληνικών Λιμανιών της Μεσογείων», για το οποίο έχει επέλθει συμφωνία με την Περιφέρεια Μασσαλίας, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Το Φεστιβάλ αυτό υπακούει στη λογική της συνένωσης των λαών σε πνεύμα φιλίας και ειρήνης. Μέρος του Φεστιβάλ θα αποτελέσει το «Φεστιβάλ Μεγάλων Κάστρων» με εξέχοντα ρόλο στο Δεσποτάτο του Μορέως και στα κάστρα της Μονεμβασιάς, του Μιστρά και του Γερακίου. Για το κάστρο της Μονεμβασιάς γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη Σπάρτη και στο στόχο ανάδειξής της σε πόλη υψίστης σπουδαιότητας, όπως η Αθήνα για την Αττική. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του νέου μουσείου της Σπάρτης, ενώ για το θέμα του αρχαίου θεάτρου το ζητούμενο είναι το πάντρεμα της αρχαίας κληρονομιάς με τη βυζαντινή. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη στήριξη των έργων της έκθεσης της Νεαπόλεως και του θεάτρου του Γυθείου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας το υπό ένταξη έργο στο ΕΣΠΑ είναι ο Πύργος Μούρτζινων στην Καρδαμύλη. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προτεραιότητα έχει δοθεί στους στρατώνες και στο Μουσείο του Άργους, ενώ υπάρχει σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του Άργους. Παρέμβαση τέλος γίνονται στις Μυκήνες, στη Μηδέα και στη Λάρισα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας το βασικό πρόβλημα είναι το μουσείο της Κορίνθου, ενώ οι παρεμβάσεις αφορούν το λιμάνι των Κεχρεών και της Ασσίνης. Ο χώρος των Ισθμίων επιπρόσθετα χρήζει διερεύνησης για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Στην Αρκαδία η βίλα του Ηρώδη του Αττικού αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, ενώ παρεμβάσεις απαιτούνται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως στη Θωκνία, του Αγίου Παντελεήμονα στο Μεθύδριο, την Παναγία στο Ροεινό.

Στον τομέα του αθλητισμού ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη αφενός την ολοκλήρωση των εν εξελίξει σχεδιασμών και αφετέρου τον προγραμματισμό για το μέλλον. Το ιστορικό υπόβαθρο στην Πελοπόννησο είναι σημαντικό και για το λόγο αυτό χρήζουν βελτίωσης τα στάδια της Καλαμάτας, της Τρίπολης και του κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Περιφερειάρχη, ζητά δύο άμεσες παρεμβάσεις στο χώρο του πολιτισμού, την επιστροφή των διδύμων Κορινθιακών Κούρων και την επιστροφή της εικόνας του Ελκόμενου Χριστού Μονεμβασιάς.
Ο κ. Τατούλης έκλεισε την ομιλία του με το αίτημα στήριξης της Κορώνης και της Βυτίνας ως σημαντικά κέντρα Μεσογειακής Διατροφής της UNESCO.

Δ.Σ. Τριφυλίας Αιχμές για το προεδρείο

Με αιχμές από την αντιπολίτευση για το προεδρείο και συγκεκριμένα για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ξεκίνησε η χθεσινή, μεσημβρινή, συνεδρίαση του Σώματος.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ........

Δημήτρης Σωτηρόπουλος τόνισε πως δημοτικοί σύμβουλοι δεν ενημερώθηκαν και δεν προσκλήθηκαν στη συνεδρίαση, ενώ στο φάκελο δεν υπήρχαν εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Όπως είπε ο κ. Σωτηρόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και έχει ξαναγίνει θέμα στο Δ.Σ., καθώς έχει να κάνει με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, τόνισε πως, εφόσον επαναληφθεί, η αντιπολίτευση δε θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις.
Με τον κ. Σωτηρόπουλο συμφώνησε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος εστίασε, κυρίως, στην απουσία εισηγήσεων από το φάκελο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, κάτι το οποίο έχει ξαναθέσει στο Σώμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας σημείωσε πως η γραμματεία ενημερώνει όλους (είτε τους ίδιους είτε τον αντίκλητο που έχουν ορίσει) όσοι δεν είναι στην έδρα του Δήμου. Παρεμβαίνοντας ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γαλάνης είπε πως ο ίδιος δεν ενημερώθηκε για τη συνεδρίαση και του απήντησαν πως η πρόσκλησή του εστάλη στο ΚΕΠ Καλού Νερού, για να ανταπαντήσει πως κανένας δεν τον ενημέρωσε.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Κατσαργύρης σημείωσε πως ο ίδιος πήγε να δει τα θέματα και τις εισηγήσεις, για να ενημερώσει και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά εισηγήσεις δεν υπήρχαν στο φάκελο.

Τα προβλήματα αυτά θα είχαν λυθεί αν είχε δοθεί χώρος στο Δημαρχείο για να στεγάζεται το γραφείο της αντιπολίτευσης, σχολίασε ο Σωτήρης Μπακούρος.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σημείωσε πως γίνονται όλες οι διαδικασίες και για τη μεταφορά του ΚΕΠ και για τη μεταφορά του Εικαστικού Εργαστηρίου, ώστε να απελευθερωθούν χώροι στο δημοτικό μέγαρο και να στεγαστεί και η αντιπολίτευση και η Δημοτική Κοινότητα.

Θάρρος

Τροποποιήσεις στη χάραξη Καλού Νερού-Τσακώνας

Διόδια στο ύψος του Βασιλικού και πλευρικά στον κόμβο του Δωρίου.

Αυτοψία επί των τροποποιήσεων που προτείνονται στο τμήμα Καλού Νερού – Τσακώνας της Ολυμπίας Οδού, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Οι βασικές τροποποιήσεις που προτείνονται ...........

είναι: μικρή μετατόπιση της χάραξης της αρτηρίας στην περιοχή των οικισμών Κόκλα και Κάτω Μάλθης με σκοπό την παράκαμψή τους, διαφοροποιήσεις στη μηκοτομή της χάραξης, μικρής κλίμακας διαφοροποιήσεις στη χάραξη του παράπλευρου και κάθετου δευτερεύοντος δικτύου και πρόβλεψη κάποιων επιπλέον τμημάτων για την εξυπηρέτηση αναγκών πρόσβασης, καθώς και τροποποίηση του ανισόπεδου κόμβου Δωρίου, προκειμένου να μην υπάρχει ασυμβατότητα με το Σχέδιο Πόλης Δωρίου αλλά και για λειτουργικούς – κυκλοφοριακούς λόγους.

Διόδια προβλέπονται στο ύψος του Βασιλικού, ενώ θα εγκατασταθούν και πλευρικά διόδια στον κόμβο του Δωρίου, από και προς το Καλό Νερό.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Στα Φιλιατρά είχε γίνει η πρώτη ενημέρωση για το κίνημα δεν πληρώνω στις 15 Ιανουαρίου 2011.
Καιρός να κοιτάξουμε να το επαναλάβουμε παντού σε όλες τις πόλεις αυτό. Ν δημιουγήσουμε επιτροπές αγώνα.
Ο Μπόμπολας μπαίνει με όρεξη και στην Μεσσηνία να εισπράξει και από εμάς διόδια με τις ευλογίες (Χ)Ρέππα.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ γιατί σε λίγο ο Μπόμπολας θα βάλει διόδια ακόμα και για να πηγαίνουμε σε διπλανή πόλη.

ΕΑΣ Μεσσηνίας Ανάσα για τη ρευστότητα η επιστροφή ΦΠΑ

Σήμερα αναμένεται η κατάθεση, στο λογαριασμό της ΕΑΣ στην Αγροτική Τράπεζα, των χρημάτων για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, τα οποία θα σταλούν στα υποκαταστήματα της Ένωσης στη Μεσσηνία.

«Ίσως προλάβουμε να πληρώσουμε και από αύριο (σήμερα), αλλά σίγουρα την Πέμπτη» μας είπε χθες ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Δημήτρης Ραπτέας, ενώ με δεδομένο ότι η Ένωση κρατά κάποιο ποσοστό από τα χρήματα, χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα έσοδα ανάσα για τη ρευστότητα της οργάνωσης, που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα.
Έτσι, υπολογίζεται ότι, ίσως και σήμερα ...........

ακόμη, οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ θα εξοφληθούν για το μισθό του Μαρτίου, αλλά θα λάβουν και το δώρο Πάσχα.


Για τη συνέχεια, η ΕΑΣ περιμένει και άλλα έσοδα, καθώς η συμφωνία της ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το έργο των ενεργοποιήσεων, περιλαμβάνει την υπόσχεση ότι αρχές Μαΐου οι Ενώσεις θα πάρουν το 20% των χρημάτων. Όσο για τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων, υπολογίζεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, σε ορισμένες περιπτώσεις (σε άλλες περιοχές της χώρας) η καταβολή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Η διαδικασία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, συνεχίζεται με διαφορετική ένταση, αναλόγως την περιοχή και τη ΔΟΥ. Υπενθυμίζεται δε ότι, κατά την περσινή χρονιά, οι αγρότες έλαβαν ως επιστροφή ΦΠΑ περί τα 380 εκατ. ευρώ.

Δάνεια σε ελαιοκομικές ΕΑΣ

Επιπλέον, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι δόθηκε το «πράσινο φως» για δάνεια συνολικού ύψους 31,2 εκατ. ευρώ, με εγγύηση ελληνικού δημοσίου κατά 80%, σε ελαιοκομικές ΕΑΣ, για την αγορά ελαιόλαδου. Πρόκειται για διυπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, την οποία συνυπογράφει ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δάνειο το οποίο θα χορηγηθεί σε καθεμιά ΕΑΣ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Θάρρος

Επιστρέφει με Άγριες διαθέσεις ο Κώστας Μαρτάκης

Το single που θα ξεσηκώσει και θα προκαλέσει...

Μετά τις pop επιτυχίες που μας ενθουσίασαν την περασμένη χρονιά, ο Κώστας Μαρτάκης επιστρέφει με ένα dance τραγούδι-πρόταση.

Το " Άγριες διαθέσεις " ερχεται να σας ξεσηκώσει, να σας κανει να χορέψετε, να το ακουτε με "τσίτα τα γκάζια".
Το Άγριες διαθέσεις θα γίνει το τραγούδι του καλοκαιριού.

Ακούστε το τραγούδι καθαρό.





Εκδρομή στον καταράκτη της Βάλτας

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για φυσιολατρικές εξορμήσεις και για μια επίσκεψη στον καταρράκτη της Βάλτας.
Η φύση οργιάζει, τα πλατάνια είναι καταπράσινα και το νερό που κατεβαίνει από τα Κόκκινα Πατερά είναι διάφανο και καθάριο.

Γι αυτό και είπαμε να οργανώσουμε μια ......

μικρή εκδρομούλα για όσους δεν έχουν επισκεφθεί το μέρος, αλλά και για όσους θέλουν να το ξαναεπισκεφθούν...

Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία της Βάλτας το Μ. Σάββατο, 23/4/2011, στις 10:30 το πρωί, εκτός και εάν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες και όλοι μαζί θα κατηφορίσουμε με τα οχήματά μας προς το σημείο.
Θα αφήσουμε τα οχήματα στο σημείο που ξεκινά ο χωματόδρομος για τον καταρράκτη και μετά από περπάτημα 20 λεπτών περίπου θα φτάσουμε στο μονοπάτι που κατεβαίνει σε αυτόν. Μετά τα πράγματα είναι εύκολα αφού το μονοπάτι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας λίγο νερό και οι πιο τολμηροί το μαγιό τους, καθώς η λιμνούλα του καταρράκτη είναι ότι πρέπει για μπάνιο...

Ραντεβού το Μ. Σάββατο λοιπόν, στην πλατεία της Βάλτας στις 10.30 π.μ.

Bάλτα Τριφυλίας

«Κόβει» συντάξεις σε όσους δεν απογραφούν ο ΟΑΕΕ

Να χάσουν τη σύνταξη τους κινδυνεύουν όσοι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν απογραφούν, όπως αναφέρει ο οργανισμός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός, όσοι δεν έχουν απογραφεί μέχρι και τις 19 Απριλίου (σ.σ. χθές), καλούνται να πάνε σε οποιαδήποτε τράπεζα για να το κάνουν άμεσα.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα .........

κόβεται η σύνταξη από 1 Μαΐου.

Ελευθεροτυπία

Γέμισε πλαστά ευρώ η αγορά της Ηλείας

«Πλούσια» η δράση της σπείρας παραχαρακτών

Διαστάσεις «χιονοστιβάδας» λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων, τα οποία εντοπίζονται στις τράπεζες καθώς και σε καταστήματα της Ηλείας.

Χθες βρέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ , σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πύργο καθώς και στην Αγροτική Τράπεζα Ζαχάρως.

Το προηγούμενο διάστημα εντοπίστηκαν ..........

αρκετά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, γεγονός που αποδεικνύει την πλούσια δράση σπείρας παραχαρακτών στην Ηλεία.

Greek News 24

Σύσκεψη για τον Τουρισμό στην Τρίπολη παρουσία Γερουλάνου

Στη συνάντηση που είχε την Δευτέρα, 18 Απριλίου, στην Τρίπολη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ Παύλος Γερουλάνος με τους τουριστικούς φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου , παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων & ιδ. Τουριστικών καταύμάτων Τριφυλίας και συγκεκριμένα η πρόεδρος κα Γεωργία Ιω. Χριστοδούλου η οποία έκανε λόγο για την ανάγκη να συσταθεί το συντομότερο δυνατό ο ενιαίος οργανισμός διαχείρισης του Τουριστικού προϊόντος στην Πελοπόννησο αλλα και υποοργανισμοί διαδημοτικής συνεργασίας που θα μελετούν την ταυτότητα και ιδιαιτερότητα του κάθε νομού.

Έκανε λόγο για ορισμένα προβλήματα στο νομό , όπως ..........

το ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους (ανάκτορο Νέστορος,), επίσης την ανυπαρξία φύλακα (Περιστεριά), την έλλειψη σήμανσης με λατινικούς χαρακτήρες στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαιας Μεσσήνης αλλα και την διαφορετικότητα του του ονόματος της (ως αρχαία Ιθώμη ) σε πολλά σημεία, κάτι που προκαλεί σύγχυση στους επισκέπτες, την δυσκολία πρόσβασης σε σημεία εναλλακτικού ενδιαφέροντος (Νεδα), σημειώνοντας και σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού για "Τουρισμό εμπειριών", οτι όλα αυτά αποτελούν τραυματικές εμπειρίες για τον επισκέπτη και χρήζουν επίλυσης.

Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη να εμπλουτιστεί άμεσα το περιεχόμενο της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου (visitgreece.gr), όσον αφορά στο νομό Μεσσηνίας και και σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες της Ενωσης για προβολή της Τριφυλίας αλλα και ολόκληρης της Μεσσηνίας . Στην πρώτη εκπομπή της τηλεοπτικού προγράμματος "Μένουμε Ελλάδα", έγιναν πολλές αναφορές στην Τριφυλία και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες. Η πρόεδρος θα εμφανίζεται μέσω skype στην εκπομπή σε εβδομαδιαία βάση και θα πληροφορεί τους τηλεθεατές για σημεία ενδιαφέροντος, εκδηλώσεις, εορτές αλλά και προσφορές διαμονής στην ευρύτερη περιοχή. Γι αυτό το λόγο καλούμε όλους όσοι έχουν να προτείνουν κάτι (εκδήλωση, εορτή αξιοθέατο κλπ) που μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον στους τηλεθεατές να επισκεφθούν τον νομό να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλ επικοινωνίας 2761024411, 6948252848

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Ξενοδοχεία Τριφυλίας Ικανοποιητική η κίνηση για το Πάσχα

«Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» λέει η λαϊκή ρήση, η οποία, μεσούσης της κρίσης, βρίσκει πλήρη ανταπόκριση στη σημερινή πραγματικότητα. Οι άλλοτε «κοσμοπολίτικοι» τουριστικοί προορισμοί για το Πάσχα έχουν αντικατασταθεί, ελλείψει χρημάτων αλλά και ψυχολογικής κατάπτωσης, από την επιστροφή στις ρίζες, στο χωριό! Μια επιλογή που μπορεί για τους περισσότερους «Αθηναίους» να είναι μονόδρομος, για άλλους όμως είναι συνειδητή απόφαση για χαλάρωση, διασκέδαση και ανάταση με γνωστούς και φίλους στα πάτρια εδάφη!

Στην Τριφυλία, παρά τη γενικότερη στασιμότητα και ..........

τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η κίνηση των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων κρίνεται ικανοποιητική, με βάση τις μέχρι σήμερα κρατήσεις, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία και για μετά το Πάσχα, οπότε ανοίγει σιγά σιγά η σεζόν.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου, δήλωσε σχετικά στο «Θ»: «Τα μηνύματα που είχαμε αρκετό καιρό πριν, για το Πάσχα, επιβεβαιώνονται την παρούσα περίοδο, καθώς η κίνηση βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει, αναμένεται ικανοποιητική. Οι ξενοδοχειακές μονάδες, μάλιστα, που προσφέρουν εορταστικά γεύματα θα αγγίξουν ακόμα και το 100% της πληρότητάς τους όσο πλησιάζουμε στο τριήμερο. Ο βασικότερος λόγος στην αύξηση των κρατήσεων είναι ότι οι ξενοδόχοι κρατήσαμε σε πολύ λογικά επίπεδα τις τιμές και προσφέρουμε δελεαστικά ολοκληρωμένα πακέτα, καθώς και ότι φέτος το Πάσχα είναι πιο αργά σε σχέση με πέρυσι και συμπίπτει με το Πάσχα των καθολικών.

Αναμφισβήτητα η συμβολή της Costa Navarino είναι τεράστια και γι’ αυτή την περίοδο, όπως και γενικότερα, αφού έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, οι οδικοί άξονες έχουν καλυτερεύσει, το ίδιο και η αεροπορική καθημερινή σύνδεση του νομού με την πρωτεύουσα. Σημαντική “ανάσα” στην περιοχή έδωσε και το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, αφού 6 ομάδες κολύμβησης επέλεξαν το κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας για να προπονηθούν πριν και μετά το Πάσχα. Η περιοχή μας αναπτύσσεται σταθερά και σε κόντρα της οικονομικής κρίσης, αφού νέες τουριστικές μονάδες θα λειτουργήσουν φέτος, ενώ άλλες ανακαινίστηκαν ή θα ανακαινιστούν, κάτι που υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για κοινή διαβούλευση για τον Τουρισμό σε επίπεδο όχι μόνο φορέων στο Δήμο Τριφυλίας, αλλά και νομού».

Θάρρος