Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Φωτογραφίες από τους χθεσινούς επιταφίους στην Πλατεία Φιλιατρών

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας Βασίλη Ματζαφλάρη που μας παραχώρησε τις φωτογραφίες που τράβηξε.

Κλίκ στις ΦωτόΜε βαθειά κατάνυξη η περιφορά των επιταφίων [ VIDEO ]

Μεγάλη Παρασκευή. Ημέρα Θλίψης και Πόνου. Ημέρα Πένθους. Η Κορύφωση του Θείου Δράματος.

Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στους ιερούς ναούς της πόλης των Φιλιατρών για να προσκυνήσουν τα Άγια Πάθη του Κυρίου, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές τους για το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης σε λίγες ώρες.

Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ οι πιστοί νήστεψαν ακόμα και το λάδι.
Το βράδυ εψάλλει «Η ζωή εν τάφω» και το..........

«Ω γλυκύ μου έαρ» και σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής ευλάβειας και κατάνυξης έγινε η περιφορά των επιταφίων.

Στην πλατεία των Φιλιατρών -που σημειωτέων επικρατούσε το αδιαχώρητο,- υπό τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής του συλλόγου Φιλοπροόδων, συναντήθηκαν επιτάφιοι από τις τέσσερις ενορίες της πόλης (Παναγίας, Αγίου Ιωάννη, Αγίου Νικολάου και Αγίου Αθανασίου).
Πλήθος κόσμου με αναμμένα κεριά παρακολούθησαν την περιφορά και την ακολουθία των Επιταφίων.
Μετά την ακολουθία οι επιτάφιοι επέστρεψαν στις εκκλησίες περνώντας πάλι από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε ένα μικρό video από τους επιταφίους στην Πλατεία ΦιλιατρώνΦιλιατρά News

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Το Άγιο Φως θα ταξιδέψει αεροπορικώς σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για να γιορτάσουν όλοι οι πιστοί την Ανάσταση. Χριστός Ανέστη με το Άγιο Φως θα πουν πολλές πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Η Olympic Air έχει αναλάβει να μεταφέρει το Άγιο Φως σε έξι πόλεις το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου. Το ταξίδι έχει ως εξής: ..........

Θεσσαλονίκη με την πτήση ΟΑ920, που θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 19.50 και θα φτάσει στις 20.45,
Χανιά με την πτήση ΟΑ538, η οποία θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 21.15 και φτάσει στις 22.10,
Ρόδο με την πτήση ΟΑ714, αναχώρηση από Αθήνα στις 19.00 και άφιξη στις 20.00,
Κεφαλονιά με την πτήση ΟΑ638, που αναχωρεί από την Αθήνα στις 20.00 και φτάνει στις 21.00 και
Κάρπαθο με την πτήση ΟΑ 098, η οποία αναχωρεί από την Αθήνα στις 18.55 και φτάνει στις 20.00.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί και στα Κύθηρα την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου, με την έκτακτη πτήση ΟΑ054 η οποία θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 10.25 και θα φτάσει στις 11.15.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Ευχές απο την Ομάδα και το Δ.Σ της Εράνης

Ευχές απο την Νίκη Πλάτης

Ευχές από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

Πασχαλινές ευχές από τον Οδυσσέα Βουδούρη

Ευχές για το Άγιoν Πάσχα από την Μπέσσυ Πλέτσα Πολιτευτή ΝΔ Μεσσηνίας

Φέτος το Πάσχα είναι διαφορετικό για ολόκληρη την κοινωνία μας. Η μεγάλη εβδομάδα των Παθών του Κυρίου φέρνει μνήμες των ημερών μας. Η πορεία για την Σταύρωση και την λύτρωση της Ανάστασης του Κυρίου έρχεται να θυμίσει και να εμπνεύσει τον απλό πολίτη, τον απλό άνθρωπο πως μετά τα πάθη έρχεται η λύτρωση. Μετά την σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Η πορεία της σημερινής κατάστασης του τόπου μας πρέπει να ανατραπεί. Για το καλό του λαού μας, για το καλό του τόπου μας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους Μεσσήνιους και .........

τις Μεσσήνιες όπου και αν βρίσκονται οι Άγιες μέρες της Ανάστασης και του Πάσχα να τους φέρει υγεία , ευτυχία και ακόμα πιο κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Μεσσηνία.

Καλή Ανάσταση καλό Πάσχα.

Ευχές από το σύμβουλο της Διοικούσας επιτροπής Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλαδος κ. Δημήτρη Πολλάλη

Ευχές από τις εκδόσεις Βογιατζή

Καστελλόριζο 2010. Η ηµέρα που ήλθαν τα πάνω - κάτω

Σήμερα είπαμε να μην σας επιβαρύνουμε με ειδήσεις αλλά ένα πολύ ωραίο θέμα που βρήκαμε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ νομίζουμε ότι πρέπει να δημοσιευθεί.


Η πιο δραµατική σκηνή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας παίχθηκε µε φόντο ένα νησί λουσµένο στο ανοιξιάτικο φως. Στο Καστελλόριζο, πέρυσι στις 23 Απριλίου, άρχισε «µια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισµό», όπως είπε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνοντας την προσφυγή σε ∆ΝΤ και Ε.Ε. για βοήθεια στην κρίση χρέους.

Εναν χρόνο µετά την επέτειο του «γάµου» µε την τρόικα, µε την άνοιξη και πάλι στην κορύφωσή της, το σκηνικό θυµίζει ανησυχητικά Καστελλόριζο, καθώς – όπως και τότε – πυκνώνουν οι προειδοποιήσεις από τις σειρήνες του ξένου Τύπου, εκπροσώπους της αγοράς και αξιωµατούχους, αυτή τη φορά για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Σε κάθε περίπτωση, η Ιθάκη δεν έχει φανεί στον ορίζοντα.

Πολλοί Ελληνες δυσκολεύονται ακόµη και .........

σήµερα να συνειδητοποιήσουν πώς φτάσαµε ώς εδώ. Κι όµως, το Καστελλόριζο ήταν στην πραγµατικότητα ένα προδιαγεγραµµένο ατύχηµα, µε πολλούς υπεύθυνους και γνωστά, σε µεγάλο βαθµό, αίτια.

Εναν χρόνο µετά, οι απολογισµοί των περισσότερων οικονοµολόγων συµφωνούν ότι η ελληνική κρίση δεν προκλήθηκε, αλλά απλώς πυροδοτήθηκε από τη διεθνή κρίση. Η Ελλάδα συσσώρευε σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια µεγάλα προβλήµατα, ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της µε δα νεικά και ξεπέρασε τα όρια χάρη στα χαµηλά επιτόκια που της εξασφάλισε την τελευταία δεκαετία η ένταξή της στην ευρωζώνη.

Το κράτος δανειζόταν για να κάνει προσλήψεις, να αυξήσει µισθούς, να επιχορηγήσει σπάταλους φορείς, να συντηρήσει αντιπαραγωγικούς οργανισµούς. Ετσι, φούντωσε το δηµοσιονοµικό έλλειµµα και το δηµόσιο χρέος. Οι ιδιώτες δανείζονταν για να αγοράσουν εισαγόµενα προϊόντα, όπως αυτοκίνητα, να καταναλώσουν, να ταξιδέψουν. Οι περισσότερες ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις δεν µπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να φτιάξουν και να πουλήσουν ανταγωνιστικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές. Αλλες κατέβασαν ρολά και άλλες έγιναν εισαγωγικές.

Ετσι συσσωρεύτηκε το δεύτερο έλλειµµα, του ισοζυγίου πληρωµών, που αντανακλά το έλλειµµα ανταγωνιστικότητας.

Σ’ αυτό το σαθρό υπόβαθρο, η διεθνής κρίση δεν αποτέλεσε παρά τη θρυαλλίδα για να ξεσπάσει η ελληνική κρίση. Εφτασε µια υποχώρηση της ζήτησης από το εξωτερικό και µια αµφισβήτηση των µέχρι τότε δεδοµένων των ισχυρών οικονοµιών για να έρθει στην επιφάνεια το ελληνικό πρόβληµα, που κρυβόταν κάτω από το χαλί.

Το χαλί ήταν στην πραγµατικότητα η ίδια η ευρωζώνη. Μια ευρωζώνη που προσέφερε το δέλεαρ των χαµηλών επιτοκίων, της κοινής νοµισµατικής πολιτικής, χωρίς όµως να φροντίζει και για την πραγµατική σύγκλιση των οικονοµιών της. Οταν η Ελλάδα ετοιµαζόταν να ενταχθεί στην ΟΝΕ, ο τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιµ Ντούιζενµπεργκ είχε προειδοποιήσει, από το βήµα της Τραπέζης της Ελλάδος, ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, διαφορετικά θα πλήρωνε ακριβά την ένταξή της στην ευρωζώνη. ∆εν το έκανε. Και για πολλά χρόνια κατάφερε να αποφύγει το κόστος, µε τη σιωπηρή συναίνεση και συνενοχή των εταίρων της. Για παράδειγµα, οι Γερµανοί, που σήµερα τόσο σφοδρά επικρίνουν τους Ελληνες, επωφελήθηκαν και οι ίδιοι εξάγοντας στην ελλειµµατική Ελλάδα τα προϊόντα τους. Οχι ότι αυτό µειώνει τις ελληνικές ευθύνες…

«Το παιχνίδι τελείωσε»

Οι ΠΡΟΉΓΟΥΜΕΝΕΣ κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν είναι άµοιρες ευθυνών. Το έλλειµµα είναι µια µακρά ιστορία που ξεκίνησε δειλά δειλά το 1974 (έλλειµµα 1,4%) αλλά φούντωσε στη δεκαετία του 1980 (έφτασε το 11,5% του ΑΕΠ το 1988, µε πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου) και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (κορυφώθηκε στο 16,1% του ΑΕΠ το 1990 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη), άρχισε να ελέγχεται από το 1994 (έλλειµµα 8,3% του ΑΕΠ) και κυρίως από το 1996 µε την πρώτη κυβέρνηση Σηµίτη όταν εξασφαλίστηκε η είσοδος στην ευρωζώνη αλλά στη συνέχεια η επιτυχία αµφισβητήθηκε (το έλλειµµα του 1999 διαµορφώθηκε 3,1% του ΑΕΠ, µετά την απογραφή της Ν.∆.).

Στην πραγµατικότητα τα τελευταία στοιχεία που δέχεται η Eurostat δείχνουν ότι µόνο το 2006 η Ελλάδα ικανοποιούσε οριακά (µε έλλειµµα 2,9% του ΑΕΠ της) τους όρους ένταξης στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, το χρέος, που ξεκίνησε από 24,7% του ΑΕΠ το 1975,σκαρφάλωσε στο 66,8% το 1988, έκανε άλµα στο 111,6% το 1993 και ενώ και πάλι έδειξε να τιθασεύεται προς στιγµήν στα τέλη του ‘90 και τις αρχές της επόµενης δεκαετίας (έφτασε το 102,7% το 2000 και το 98,6% το 2004) ξέφυγε εύκολα για να φτάσει το 147% του ΑΕΠ το 2010.

Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ.
Ορισµένοι υποστηρίζουν ότι παρά την αποδεδειγµένα προβληµατική κατάσταση της οικονοµίας, η κρίση, µε την ένταση που ξέσπασε, θα µπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η κυβέρνηση την χειριζόταν διαφορετικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να είχε αποκαλύψει το έλλειµµα αµέσως µόλις ανέλαβε. Θα έπρεπε να προσπαθήσει να το περιορίσει και ίσως και να κρύψει ένα µέρος του. Αλλοι τής καταλογίζουν ότι άργησε να αντιδράσει, να πάρει µέτρα και άφησε τις αγορές να αµφισβητήσουν την αποφασιστικότητά της. Κανείς δεν µπορεί να είναι σίγουρος.

Γεγονός είναι ότι όταν στο ECOFIN της 19ης Οκτωβρίου 2009 ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι το έλλειµµα του 2009 θα έφτανε τελικά το 12,5% του ΑΕΠ (αντί 6% του ΑΕΠ), ξέσπασε κύµα οργής. Η φράση του προέδρου του Eurogroup κ. Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ «το παιχνίδι τελείωσε» δεν θα µπορούσε να είναι πιο χαρακτηριστική.

Οι εταίροι µας αισθάνθηκαν ότι εξαπατήθηκαν, ότι τους κοροϊδέψαµε.

Αυτό ίσως ήταν χειρότερο γι’ αυτούς από τις ίδιες τις κακές επιδόσεις µας, υποστηρίζουν πηγές του ευρωπαϊκού χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τους εταίρους µας, το σοκ άγγιξε και τους οίκους αξιολόγησης που άρχισαν να υποβαθµίζουν τη χώρα και τις αγορές οι οποίες άρχισαν να ανεβάζουν το κόστος δανεισµού της. Η κυβέρνηση στην αρχή φάνηκε να µη συλλαµβάνει το µέγεθος του προβλήµατος. Ανακοίνωσε µεν κάποια µέτρα µε τον προϋπολογισµό του 2010, αλλά όχι αρκετά σκληρά για να ικανοποιήσουν τις αγορές, ενώ δεν έκοψε και το Επίδοµα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τα δηµοσιεύµατα του ξένου Τύπου την κατακεραύνωσαν, τα spreads συνέχισαν να ανεβαίνουν. Στις αρχές Ιανουαρίου ήρθε στην Αθήνα η πρώτη, δήθεν αθώα αντιπροσωπεία του ∆ΝΤ και στις 14 Ιανουαρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πιο σκληρό πακέτο µέτρων στο πλαίσιο του Προγράµµατος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ούτε κι αυτό ικανοποίησε τις διψασµένες για αίµα αγορές.

Χρειάσθηκε να µεταβεί στο Νταβός ο Πρωθυπουργός στις αρχές Φεβρουαρίου, να «κυνηγηθεί» από ξένους δηµοσιογράφους, να ακούσει από πρώτο χέρι από τους ξένους συνοµιλητές του τις αγωνίες τους, για να συνειδητοποιήσει το µέγεθος της καταστροφής. Στις 2 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε νέα µέτρα, κόβοντας αυτή τη φορά τις αυξήσεις των δηµοσίων υπαλλήλων και επιβάλλοντας νέους φόρους. Τα πραγµατικά δραστικά µέτρα όµως ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου, όταν περικόπηκαν επιδόµατα Χριστουγέννων και Πάσχα. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του επιτρόπου Ολι Ρεν που ευχήθηκε στους Ελληνες «Καλό κουράγιο» την 1η Μαρτίου.

Η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου δροµολόγησε τη δηµιουργία του µηχανισµού στον οποίο προσέφυγε τελικά η Ελλάδα, αλλά χωρίς λεπτοµερείς όρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι µετά τη λήξη της τα σπρεντ σκαρφάλωσαν στις 333 µονάδες. Ταυτόχρονα έβαλε στο παιχνίδι οριστικά το ∆ΝΤ και απογοήτευσε όσους περίµεναν µιαν αµιγώς ευρωπαϊκή λύση. Από εκεί και πέρα τα πράγµατα πήραν τον δρόµο τους. Οι υπουργοί της ευρωζώνης κατέληξαν σε συµφωνία για τον µηχανισµό στις 11 Απριλίου και αποκτήσαµε το «όπλο στο τραπέζι». ∆έκα µέρες µετά ξεκίνησαν οι διαπραγµατεύσεις µε την τρόικα και στις 23 του µηνός φτάσαµε στην κατάθεση αιτήµατος προσφυγής στον µηχανισµό που ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει στο Καστελλόριζο.

Η Ν.∆. κορυφαία στη σύγχρονη τραγωδία της χώρας

Κορυφαία για τη σύγχρονη οδύσσεια της Ελλάδας είναι η ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας, που παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έλλειµµα 15,4% του ΑΕΠ το 2009, ενώ είχε συντάξει έναν προϋπολογισµό µε προβλεπόµενο έλλειµµα 2% και µέχρι την τελευταία στιγµή ισχυριζόταν ότι θα έφτανε το πολύ το 6% του ΑΕΠ.

Φυσικά, το έλλειµµα αυτό και το χρέος που το συνοδεύει αναπόφευκτα δεν γεννήθηκαν τυχαία. οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκαν από 44,7% το 2003 (και όπου λίγο - πολύ βρίσκονταν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990) στο 50,8% του ΑΕΠ το 2009. πίσω από αυτή την έκρηξη των δηµοσίων δαπανών κρύβονται χιλιάδες προσλήψεις, µε προφανή ρουσφετολογικά κίνητρα.

Αλλωστε, παράλληλα τα έσοδα αφέθηκαν να υποχωρήσουν από το 39% του ΑΕΠ το 2003 στο 37,8% του ΑΕΠ το 2009, καθώς η φοροδιαφυγή οργίαζε.

Φουρτούνα και στο νησί του... ΔΝΤ

«Εµείς ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή νιώθουµε στο πετσί µας τις συνέπειες όλων των µέτρων που πάρθηκαν για να σωθεί - όπως λένε - η ελληνική οικονοµία». Ο δήµαρχος του Καστελλόριζου κ. Παύλος Πανηγύρης θυµάται την περυσινή εικόνα µε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει από το ακριτικό νησί την προσφυγή της χώρας στην τρόικα.

Στο Καστελλόριζο οι 300 κάτοικοί του ζουν µε την αγωνία για το αύριο γιατί κι εκεί «δεν µπορεί να γίνει κανένα έργο, αφού δεν υπάρχουν χρήµατα από το κράτος» τονίζει ο κ. Πανηγύρης και προσθέτει ότι «όταν είδαµε τον Πρωθυπουργό από το νησί µας να λέει όλα αυτά, καταλάβαµε ότι έρχονται πολύ δύσκολες µέρες και όλοι θα δεινοπαθήσουµε, αλλά δεν µπορούσαµε ποτέ να φανταστούµε ότι η κατάσταση θα έφτανε µέχρι το σηµερινό χάλι». Η κ. ∆ιαλεκτή Σκοπελίτη βρίσκεται στο σηµείο όπου 12 µήνες πριν ο Πρωθυπουργός βγήκε να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στο ∆ΝΤ: «∆ύσκολα µπορούµε να τα βγάλουµε πέρα γιατί η ζωή έχει ακριβύνει και εδώ. ∆εν υπήρξε καµιά απολύτως πρόνοια για τους εργαζόµενους και τους συνταξιούχους και έτσι σήµερα είναι κυρίως αυτοί που πληρώνουν τα σπασµένα όλων όσων συνέβησαν διαχρονικά στην Ελλάδα».

Το νησί δεν µπορεί ακόµη να λύσει το ακτοπλοϊκό πρόβληµα, υπάρχει µεγάλη ανεργία και η οικοδοµή σταµάτησε, όπως συµβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα : «Οι νέοι µας δεν βρίσκουν δουλειά και αναγκάζονται σιγά σιγά να µεταναστεύουν, όπως επίσης κι οι γονείς τους, µε αποτέλεσµα να κινδυνεύει µε µαρασµό το νησί», υπογραµµίζει η κ. Νίτσα Κοντού, η οποία διατηρεί εστιατόριο.

«ΟΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ».

Τα βγάζει πέρα µε µεγάλη δυσκολία«γιατί έχει γίνει ακριβή ηζωή και οι έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι συνήθως ξοδεύουν στις διακοπέςτους, έχουν περιορίσει τα ταξίδια τους ιδιαίτερα σε µακρινούς προορισµούς όπως είναι το Καστελλόριζο καιτα άλλα νησιά της ∆ωδεκανήσου». Είναι µάλιστα χαρακτηριστικό ότι και οι αλλοδαποί που εργάζονται στο νησί άρχισαν να φεύγουν για τις πατρίδες τους γιατί«δεν υπάρχουν πια δουλειές».

Σε όλα τα νησιά οι κάτοικοι τρέφουν κάποιες ελπίδες ότι οτουρισµός «θα φέρει µερικάχρήµατα στα ταµεία για να καλυφθούν κάποιες υποχρεώσεις, αλλά ο επόµενος χειµώνας θα είναι ακόµη πιο δύσκολος, γιατί τα πράγµατα πάνε από το κακό στο χειρότερο και πουθενά δεν βλέπουµε έστωκαι λίγο φως στο τούνελ που έχει µπει η ελληνική οικονοµία» υποστηρίζει η κ. Κοντού.

Το Καστελλόριζο επιλέγουν αρκετοί υπουργοί για τιςεπισκέψεις τους. «Λύσεις, όµως, δεν βρίσκονται στα προβλήµατά µας. Ακούµε συνεχώς ότι δεν υπάρχουν χρήµατα», λέει ο δήµαρχος, ο οποίοςεπισηµαίνει ότι «οι τράπεζες ενώ πήραν χρήµατα από το κράτος, δεν βοηθούν για να γίνει κάποια επένδυση, µε αποτέλεσµα να έχουν νεκρώσει τα πάντα τον τελευταίο χρόνο και η απογοήτευση και η αγωνία να έχουν κυριεύσει όλους όσους έµειναν στο πιο αποµακρυσµένο νησί της Ελλάδας». ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. ∆εν έχουν αυταπάτες οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού. Οπως λέει ο συνταξιούχος του ΟΓΑ κ. Κώστας Χούλης, «τα περήφανα γηρατειά του Ανδρέα Παπανδρέου έχουν γίνει σήµερα απογοητευµένα γηρατειά, εξαιτίας των µέτρων που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση και που κανένας δεν γνωρίζει µέχρι πού µπορεί να φτάσει η κατάσταση στην οικονοµία µας».

Στην ουσία, η ατµόσφαιρα στο Καστελλόριζο είναι µία µικρογραφία της πανελλαδικής εικόνας : «∆εν ελπίζουµε πια σε τίποτα µε αυτά που βλέπουµε καθηµερινά και µε όσα ακόµη πιο δύσκολα έρχονται τα επόµενα χρόνια» τονίζει ο κ. Λευτέρης Νίκανδρος. Και δεν µένουν εκεί: «Κανένας από αυτούς που µας έφτασαν στη σηµερινή άθλια κατάσταση δεν πήγε στη φυλακή για να πληρώσει τις κλεψιές», υπογραµµίζει ο κ. Χούλης. Από την πλευρά του ο κ. Νίκανδρος δηλώνει απογοητευµένος γιατί «συνεχώς ακούει για επιτροπές και εξεταστικές, αλλά πάντοτε τα σκάνδαλα κουκουλώνονται κι όλοι περνούν µια χαρά µε τα κλεµµένα».

«Τα πετρέλαια ίσως οδηγήσουν σε λύση»

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για το αν υπάρχουν κοιτάσµατα πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή του Καστελλόριζου και τις γνωστές αµφισβητήσεις των Τούρκων. «Και στο πρόβληµα αυτό πρέπει να βρεθεί µια ειρηνική λύση. ο δήµαρχος του νησιού κ. πανηγύρης έχει την άποψη ότι «ίσως τα πετρέλαια δώσουν και τη λύση στο οικονοµικό πρόβληµα της Ελλάδας»

ΤΑ ΝΕΑ

Θρησκευτική Πανήγυρις Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαλαζωνίου

Ευχές από τον Σύλλογο γονένων τριών τέκνων Μεσσηνίας

Ευχές από το Report24.gr

Οι άγιες αυτές ημέρες να φέρουν σε εσάς και την οικογένειά σας χαρά και υγεία.
Το φετινό Άγιο Πάσχα να είναι το εφαλτήριο για μια νέα εποχή.

Η συντακτική ομάδα της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου www.report24.gr σας εύχεται Καλή Ανάσταση.

Με τα τιμής Γιάννης Παυλάκος
Δημοσιογράφος Διαχειριστής του www.report24.gr

Ευχές από την Cyprus Live News.com

Ευχές από την Ενωση ξενοδόχων Λακωνίας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Εως τις 27 Απριλίου η υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ

Παρατείνεται έως την 27η Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή των αρχικών εμπρόθεσμων εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2010, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, για υποκειμένους που τηρούσαν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας ΚΒΣ.
Σχετική απόφαση έλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.

Σας την παραθέτουμε: ...........

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Αθήνα, 21.04.2011
ΠΟΛ: 1089
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ: Π.Δ.

Θέμα: Παράταση προθεσμίας υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έτους 2010.

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

Τις παρακάτω διατάξεις του Κώδικα Φ.Π.Α. που κυρώθηκε με το ν.2859/2000 (ΦΕΚ 248 Α΄), όπως ισχύουν:

α) της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4, της παραγράφου 7, της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 9 και της παραγράφου 11 του άρθρου 36,

β) της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 και των παραγράφων 2, 3, 9 και 11 του άρθρου 38,

γ) των παραγράφων 1 και 8 του άρθρου 48,

δ) της παραγράφου 2 του άρθρου 59 και

ε) της παραγράφου 3 του άρθρου 64.

Τις διατάξεις της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1026/9.2.2011 (ΦΕΚ 327 Β΄/2-3-2011).

Τις διατάξεις του άρθρου 69 του π.δ. 16/1989 (ΦΕΚ 6 Α΄).

4. Τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α΄), περί αποδεικτικών εισπράξεως.

5. Την με αριθ. Δ6Α 1142500 ΕΞ 2010/26.10.2010 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών με θέμα «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτριο Κουσελά» (ΦΕΚ 1725 Β΄/3.11.2010).

7. Την ανάγκη εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης των υποκειμένων σε Φ.Π.Α. για την υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων μέσω του ειδικού συστήματος TAXISnet.

8. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

1. Παρατείνουμε την προθεσμία υποβολής αρχικών εμπρόθεσμων εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. 2010 με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet για υποκειμένους που τηρούσαν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας Κ.Β.Σ., μέχρι την 27η Απριλίου 2011.

2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Εxpress

Ο Νίκος Φωτέας για τις Σαϊτες στην Καλαμάτα

Δυστυχώς μετά το χθεσινό ατύχημα , που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συμπολίτη μας και τον ελαφρότερο τραυματισμό δυο άλλων , κατά τη διαδικασία κατασκευής των σαϊτών για το σαιτοπόλεμο επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο άσχημο τρόπο.

Είμαστε δε τυχεροί διότι η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε παραπλήσιες βιοτεχνίες που στις εγκαταστάσεις τους υπήρχαν αποθηκευμένα εύφλεκτα και εκρηκτικά υλικά ,οπότε το κακό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Η πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την περιφρούρηση του εθίμου με όλους τους κανόνες ασφαλείας, όπως τους περιγράψαμε αναλυτικά, δεν εισακούστηκε, και απορρίφτηκε.
Ελπίζουμε ακόμα και τώρα την τελευταία στιγμή η ...........

Δημοτική αρχή να τις λάβει υπόψη , ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια δυσάρεστα περιστατικά.
Ευχόμαστε στον άτυχο συμπολίτη μας ταχεία ανάρρωση, και γρήγορα να επιστρέψει υγιής κοντά μας.
Φωτέας
Δημοτικός σύμβουλος
Επ. Δημοτικής Παράταξης Πρωτοπορία.

Αναβιώνουν και φέτος τα "Λελώνεια" στις 25 Απριλίου

Αναβιώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 25 Απριλίου τα "Λελώνεια" στον Άγιο Γεώργιο Φιλιατρών τα οποία είναι μια πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη, Ανήμερα το Πάσχα 24 Απριλίου στις 8 το βράδυ θα υπάρχει Εσπερινός και αρτοκλασία, ενώ ανήμερα του Αγίου Γεωργίου 25 Απριλίου το πρωί στις 7 ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία.

Αμέσως μετά την θεία λειτουργία, θα υπάρξει .......

περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τους ιππείς από το Εκκλησάκι στους κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών.
Μετά την περιφορά της εικόνας θα γίνουν ιπποδρομίες με άλογα από την ευρύτερη περιοχή.

Kλίκ στην αφίσαΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Άρθρο του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Για να επιλέξετε ένα ασύρματο τηλέφωνο θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν σας μερικούς παράγοντες οι όποιοι αναφέρονται πιο κάτω.

Βάρος.

Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής ενός ασύρματου τηλεφώνου είναι το βάρος του ακουστικού. Θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπει την εύκολη μεταφορά και να μην δυσκολεύει τη μετακίνηση μας στο χώρο που θα χρησιμοποιούμε τη συσκευή.

Διαστάσεις.

Εξίσου σημαντικές με το βάρος είναι και οι ...........

διαστάσεις της συσκευής οι οποίες θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να μας εξασφαλίζουν ελευθερία κινήσεων όπου τις χρησιμοποιούμε. Μια μεγάλων διαστάσεων συσκευή δεν μεταφέρεται εύκολα και δεν τοποθετείται π.χ. στην τσέπη μας σε περίπτωση που δεν θέλουμε να την κρατάμε στο χέρι μας.

Μπαταρία.

Επειδή θεωρούμε ότι είναι το σοβαρότερο κομμάτι ενός ασύρματου τηλεφώνου θα αναφερθούμε στην συνέχεια για τις μπαταριές.

Αυτονομία.

Η αυτονομία που θα έχει ένα ασύρματο τηλέφωνο είναι άμεση συνέπεια του τύπου της μπαταριάς. Επιπλέον όμως εξαρτάται και από τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο, δηλαδή από το πόσο μιλάμε με αυτό αλλά και με ποιο τρόπο φορτίζουμε την μπαταρία του. Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε ότι εφ όσον δεν υπάρχει η τεχνολογία ιόντων λιθίου, θα πρέπει να φορτίζουμε πάντα την μπαταρία, μόνο όταν θα έχει εξαντληθεί τελείως η ενέργεια της.

Εξοπλισμός-λειτουργίες.

Οπωσδήποτε, αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε με ευκολία χωρίς να δεσμευόμαστε από το μήκος του καλωδίου. Αυτό είναι κάτι που όλες οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν να μας εξασφαλίσουν. Υπάρχει όμως και κάποιος έξτρα εξοπλισμός και λειτουργίες όπως ανοικτή ακρόαση, ενδοεπικοινωνία, πολλά ακουστικά στην ίδια βάση, μνήμες τηλεφώνων, δόνηση, hands free, Bluetooth, λειτουργία αποστολής μηνυμάτων, φωτιζόμενα πλήκτρα, ημερομηνία και ώρα, ανοικτή ακρόαση, ψηφιακό αυτόματο τηλεφωνητή, κεντρικό πλήκτρο πλοήγησης ελληνικό μενού, φυσικά αναγνώριση κλίσης επανάκληση τελευταίου αριθμού λίστα αναπάντητων κλήσεων, διάρκεια κλήσης επιλογή μελωδίας η τόνου κουδουνισμού και δυνατότητα ρύθμισης αυτών κ.α. τα οποία θα βρούμε σε μερικά μόνο τηλέφωνα.

Οι προδιαγραφές των ασύρματων τηλεφώνων ως προς την εμβέλεια είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εταιριών 300 μέτρα σε ανοικτό και 100 μέτρα σε κλειστό χώρο. Σε πραγματικές συνθήκες η απόσταση που θα δουλέψει ικανοποιητικά το ασύρματο τηλέφωνο μας είναι μέχρι 250 περίπου μέτρα σε ανοικτό χώρο χωρίς εμπόδια και 50 περίπου μέτρα σε κλειστό χώρο. Μπορούμε όμως με κατάλληλες τεχνικές και εφ όσον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να αυξηθεί αυτή η απόσταση κατά πολύ ακόμα (σε τμήματα των 200 μέτρων).

Οθόνη.

Πολλοί από τους χρήστες ασύρματων τηλεφώνων δεν ενδιαφέρονταν για την ύπαρξη η μη οθόνης στο τηλέφωνο τους μέχρι που ήρθε η υπηρεσία αναγνώρισης κλήσης και πλέον η ύπαρξη της γίνεται απαραίτητη. Σε μερικά τηλέφωνα θα βρούμε έγχρωμες οθόνες 1,8 έως 2 ιντσών διάμετρο.

Κόστος.

Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής εξαρτάται άμεσα από όλα αυτά που έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα. Όπως είναι φυσικό, η τιμή του προϊόντος είναι ανάλογη με το επίπεδο εξοπλισμού που παρέχει η κάθε συσκευή.

Μπαταρίες ασυρμάτων τηλεφώνων

Η ζωή μιας μπαταρίας είναι περιορισμένη. Μάλιστα το πιο σημαντικό για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της είναι η σωστή φροντίδα της.

Αλλά ας γνωρίσουμε πρώτα τους τύπους μπαταριών που χρησιμοποιούνται στις ασύρματες συσκευές, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους.

Νικελίου-Καδμίου.

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλα τα ασύρματα τηλέφωνα αυτός ο τύπος μπαταρίας αποφεύγεται. Αν το τηλέφωνο σας λοιπόν είναι εφοδιασμένο με τέτοιου είδους μπαταρία, θα πρέπει να την αλλάξετε, επιλέγοντας κάτι διαφορετικό.

Πλεονεκτήματα.

Ιδανική για συσκευές με υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
Εύκολα προσαρμόσιμη σε διαφορετικές θερμοκρασίες εξωτερικών χώρων.

Μειονεκτήματα.

Ύπαρξη του βλαβερού στοιχείου καδμίου,

Ευπρόσβλητη στις επιδράσεις της θερμοκρασίας.

Νικελίου-Μετάλλων Υδριδίου.

Αυτός ο τύπος μπαταρίας υπάρχει πλέον σε όλα τα νέα ασύρματα τηλέφωνα σχεδόν χωρίς εξαίρεση. Έτσι προτιμάται σε κάθε περίπτωση από τις μπαταρίες Νικελίου-Καδμίου για τους εξής λόγους.

Σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα από την μπαταρία νικελίου-καδμίου,
Λιγότερο ευπρόσβλητη μνήμη από την αντίστοιχη νικελίου-καδμίου
Χαμηλή επίδραση προς το περιβάλλον.

Μειονεκτήματα

Ευαισθησία στη ζέστη.

Λιθιου-Λιθιου Πολυμερών.

Ο νέος λοιπόν αυτός τύπος μπαταριών βρίσκεται μόνο σε πιο ακριβές συσκευές, σε ασύρματα τηλέφωνα πολυτελείας με λίγα λόγια των οποίων η τιμή ξεπερνά τα 100 ευρώ. Παρόλα αυτά δεν παρουσιάζει εξαιρετικές διαφορές από τους δυο παραπάνω τύπους. Συγκεκριμένα:

Υψηλή ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τον όγκο που έχει η μπαταρία.
Μικροί χρόνοι επαναφορτισης.

Μειονεκτήματα:

Απουσία κάποιας ιδιαίτερης ηλεκτρονικής λειτουργίας, τιμή ιδιαίτερα υψηλή.

Ακούστε λοιπόν τι χρειάζεται πραγματικά η μπαταρία σας και πως μπορείτε να εμποδίσετε τη πτώση στην απόδοση της.

Οι μπαταρίες δεν κρατούν για πάντα. Η αιτία έναρξης των φαινομένων φθοράς είναι η επίδραση αυτού που χαρακτηριστικά ονομάζεται μειωμένη ενεργειακή μνήμη της μπαταρίας.

Έτσι, ακόμα και αν ολόκληρο το βράδυ το ασύρματο τηλέφωνο βρίσκεται στην βάση που κανονικά φορτίζεται, σε πολλούς χρήστες έχει τύχει κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας να ακούγεται από το τηλέφωνο ένας εκνευριστικός ήχος που δηλώνει ότι η μπαταρία έχει κιόλας τελειώσει. Μετά από αυτό, με ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό τρόπο το τηλέφωνο ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί σχεδόν αμέσως. Αυτό συχνά αποτελεί αιτία της συνήθειας θα λέγαμε του τηλεφώνου να μην εκμεταλλεύεται ολόκληρο το εύρος φόρτισης, πρακτικά να μην παίρνει σε κάθε φόρτιση όλο το ρεύμα που απαιτείται προκείμενου να γεμίσει ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος της μπαταρίας του. Εάν αυτό γίνεται κάθε φορά από την πρώτη φόρτιση και έπειτα, είναι πιθανό να δημιουργηθεί μια δεδομένη κατάσταση, η οποία θα συμβαίνει κάθε φορά που φορτίζουμε τη μπαταρία του τηλεφώνου μας.

Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω εξαρτάται βέβαια (επηρεάζοντας θετικά η αρνητικά) από την όλη χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής, καθώς και από τη διάρκεια ζωής του ασύρματου τηλεφώνου σας. Τεχνικά λοιπόν η απόδοση της συσκευής πέφτει πολύ πιο εύκολα απ ότι φυσικά θα έπεφτε με μια καινούρια μπαταρία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως επίσης μικραίνει και ο χρόνος φόρτισης, αλλά και η διάρκεια λειτουργίας της συσκευής.

Αυτό συμβαίνει λοιπόν μόνο όταν μεταφέρουμε το ασύρματο μας τηλέφωνο μετά από κάθε συνομιλία ξανά στην βάση που κανονικά φορτίζει, ώστε να φορτίσει η μπαταρία έστω για λίγο. Στις συσκευές όμως, οι οποίες λειτουργούν κάτω από συνθήκες έντασης -επειδή για παράδειγμα το απαιτεί το πολύπλοκο τους μενού- σε σημείο μάλιστα εξάντλησης των μπαταριών, ο πιο πάνω τρόπος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα μετά από καιρό.

Στις καινούριες ασύρματες συσκευές με μπαταρίες Νικελίου Μετάλλου Υδριδίου πρέπει επίσης να προσέξετε, ότι κάθε φορά που η μπαταρία τελειώνει, θα πρέπει να την αφήνετε να αδειάζει όσο το δυνατόν περισσότερο, εάν είναι δυνατόν να σταματήσει η λειτουργία της συσκευής από έλλειψη ενέργειας. Πράγμα που με λίγα λόγια σημαίνει να μην τοποθετείτε σε καμία περίπτωση το ασύρματο τηλέφωνο σας μετά από κάθε συνδιάλεξη ξανά στην βάση του, γιατί έτσι συντελείτε και εσείς στην δημιουργία μιας κακής ενεργειακής μνήμης.

Το ιδανικό λοιπόν -αν και κάπως απίθανο- για το τηλέφωνο και την μνήμη του θα ήταν να μην τηλεφωνείτε τόσο πολύ από την συγκεκριμένη ασύρματη συσκευή. Οπότε είτε συμβιβάζεστε με την ανακοίνωση των DECT τηλεφώνων περί χρόνου loading κοινού για όλους, είτε πολύ απλά τοποθετείτε κάθε απόγευμα το τηλέφωνο στη βάση του να φορτίζει, πράγμα που είναι σίγουρα καλύτερο από το να φορτίζετε την συσκευή μετά από κάθε συνομιλία σας και θα πρέπει να αφήνεται η συσκευή όσο το δυνατόν περισσότερο να φορτίσει.

Οι ευχές του επιμελητηρίου Μεσσηνίας

44η μαύρη επέτειος της χούντας των συνταγματαρχών

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 οι Έλληνες ξύπνησαν με εμβατήρια στο ραδιόφωνο και τανκς στους δρόμους.

Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης. Στις 3.30 οι πραξικοπηματίες Γ. Παπαδόπουλος, Στ. Παττακός, και Ν. Μακαρέζος είχαν επικρατήσει αναίμακτα εφαρμόζοντας το νατοϊκό σχέδιο “Προμηθεύς” για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου.

Το σκοτάδι που άπλωσε στη χώρα η .............

χούντα των συνταγματαρχών έμελλε να διαρκέσει 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν οι συλλήψεις επωνύμων και ανωνύμων, φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια έγιναν καθημερινότητα, αλλά το ίδιο άμεση ήταν και η συγκρότηση αντιστασιακών οργανώσεων.

“Η στρατιωτική δικτατορία, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τον αντικομμουνισμό, επιβλήθηκε το 1967 έχοντας τη στήριξη των μονοπωλίων, που σήμερα ευθύνονται για την κρίση και το χρέος, και γιατί το εργατικό λαϊκό κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο. Ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί και να κατακτήσει τα δικαιώματά του μόνο αν είναι οργανωμένος και αποφασισμένος να αντιπαλέψει τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους, με στόχο να ανατρέψει την εξουσία τους” σημειώνει το ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από τη θλιβερή επέτειο της Απριλιανής χούντας.

Ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι “η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία. Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με νέες θυσίες για το κεφάλαιο”. Στην ανακοίνωση της Κ.Ε. σημειώνεται ότι “το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στο μνημόνιο και τη σημερινή οικοδόμηση της ΕΕ” και ότι “οι αγώνες εκείνης της εποχής μας δίνουν τη δύναμη για να αγωνιστούμε πιο μαζικά και ενωτικά σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων μας, γνωρίζοντας ότι η αλλαγή των συσχετισμών περνά μέσα από την οργανωμένη πάλη και τους συλλογικούς αγώνες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και παράλληλα τιμούν τους μαχητές που θυσιάστηκαν πολεμώντας τη χούντα εξέδωσαν τα κυπριακά κόμματα. Κοινός παρανομαστής των ανακοινώσεων είναι η διαπίστωση ότι το πραξικόπημα είχε ως αποτέλεσμα την καθήλωση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, την αποδυνάμωσή της στο διεθνές διπλωματικό πεδίο και την τραγωδία της Κύπρου. Παράλληλα επισημαίνουν ότι στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται σήμερα η Κύπρος και γενικότερα ο ελληνισμός, απαιτείται ενότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να επέλθει ξανά η ανάπτυξη και η ευημερία.

Ε-net

Ακολουθούν δύο video από την αποφράδα μέρα της 21ης Απριλίου 1967, και το τρίτο με τον θάνατο του τύρανου.

Το παραλήρημα του δικτάτορα21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967-ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΟ Θάνατος του τύρανου.Το τέλος μιας μαύρης και επώδυνης εποχής της χούνταςΤέλος στο καύσιμο των κλαριών απο 1η Μαΐου

Από 1η Μαΐου η εφαρμογή του.

Από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 θα εφαρμοστεί και φέτος η απαγόρευση καύσης σε αγροτικές εκτάσεις χωρίς την έκδοση σχετικής άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την έγκριση του κανονισμού που ρυθμίζει .........

τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις υπέγραψε πριν από περίπου ενα μήνα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.

Βάσει του κανονισμού αυτού που προσυπογράφει και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος κ. Χρήστος Ψυχογιός, προβλέπεται η απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επίσης απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας η χρήση πυρός κατά την ίδια περίοδο σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Εξαιρούνται περιοχές για τις οποίες υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια πόλεως, αλυκές, αρχαιολογικοί χώροι, λατομεία και ορυχεία.

Eξωδικο Digea προς την ΕΡΤ

Αφού είδαμε και αυτό τι άλλο μένει να δούμε;;;

Eξωδικο προς την ΕΡΤ απέστειλε η Digea, διαμαρτυρόμενη για την πρόθεση της κρατικής τηλεόρασης να μεταδώσει τηλεοπτικό πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια.

Όπως αναφέρει η εταιρία "οι ενέργειες αυτές, εάν υλοποιηθούν, έρχονται σε κατάφορη αντίθεση τόσο με το γράμμα όσο και με το πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας για τη μετάβαση στη ψηφιακή μετάδοση.
Παράλληλα αντίκεινται στις προβλέψεις του .........

Συντάγματος και της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού".

"Δεν είναι ανεκτό", καταλήγει η Digea, "η ΕΡΤ να διαχειρίζεται τις τηλεοπτικές συχνότητες, όπως επί της εποχής του κρατικού μονοπωλίου".

ΣΚΑΙ

ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά οι ιδιώτες έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Άκου εξώδικο γιατί θα μεταδώσει πρώτη η ΕΡΤ High Definition.
Και τι είναι ο ιδιώτης που θα μεταδώσει πρώτος HD σήμα; Θα μας τρελάνουν τελείως;;;;
ΕΡΤ προχώρα και άστους να χτυπιούνται κάτω σαν χταπόδια.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Κέντρο Υγείας Φιλιατρών. Μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία του μικροβιολογικού εργαστήριου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.
Η μικροβιολόγος που θα απασχολείται στο Κέντρο Υγείας έχει ήδη εδώ και μερικές μέρες πάρει την θέση της και όπως μάθαμε έχει ήδη παραληφθεί ένα βιοχημικό μηχάνημα όπου θα κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις οι ασφαλισμένοι.

Η Επαναλειτουργία του μικροβιολογικού..........

τμήματος αποτελούσε πάγιο και διαρκές αίτημα τόσο του διευθυντή του Κ.Υ. Φιλιατρών κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου όσο και των πολιτών αλλά και φορέων.
Άλλωστε θυμόμαστε το πόσες επιστολές είχαν στείλει φορείς των Φιλιατρών μεταξύ των οποίων και ο Αγροτικός σύλλογος με δυο επιστολές επισημαίνοντας την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο.
Φαίνεται λοιπόν ότι όλη αυτή η πίεση επιτέλους απέδωσε και οι πολίτες των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής θα μπορέσουν να βρουν εξυπηρέτηση στο Κ. Υγείας Φιλιατρών όπως την είχαν και πριν την παραίτηση της κ. Ελένης Δημητράκη Κουρτέση.

Εμείς να ευχηθούμε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν και να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Υγείας έχει ανάγκη από την πρόσληψη ενός παιδιάτρου.
Ευελπιστούμε ότι κάτι θα γίνει και με τον παιδίατρο.

Σημείωση:
Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας αλλά το θέμα έπρεπε να βγει αργά το βράδυ.

Μήνυμα αναγνώστη: Φαντάσματα και μοιάσματα του παρελθόντος εμφανίστηκαν με φεϊγβολάν στα Φιλιατρά

Ο λαός μας πιστεύει ότι τα φαντάσματα βγαίνουν τα μεσάνυχτα. Σε αυτήν την περίπτωση κάποια φαντάσματα έκαναν πολύ νωρίτερα την παρουσία τους στα Φιλιατρά πετώντας περίπου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Φιλιατρών φεϊγβολάν με φωτογραφίες του χουντικού Γιώργου Παπαδόπουλου.
Υπάνθρωποι μιάσματα και σκουλήκια θυμήθηκαν τον αρχιτύρανο της χούντας Παπαδόπουλο και είπαν να μας τον συστήσουν.
Βρυκόλακες του παρελθόντος, βρωμερά σκουλήκια μιας περασμένης (για πάντα όμως) εποχής που το φως της ημέρας τους ενοχλεί και κυκλοφορούν μόλις σκοτεινιάσει.

Κ. Γ.Σύσκεψη για τον Αγροτυρισμό στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Απριλίου 2011 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη μεταξύ του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη , της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου και των Προέδρων του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας Νίκου Φραντζεσκάκη και της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου Παναγιώτη Πούλου

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο ..........

συντονισμός των δράσεων για την επίτευξη μιας βιώσιμης και αειφόρου τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και της υπαίθρου στην Πελοπόννησο.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση συνεδρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αντικείμενο τις επενδύσεις στον αγροτουρισμό και την παροχή τεχνογνωσίας σε κάθε ενδιαφερόμενο στις αρχές Ιουνίου στην Τρίπολη. Σκοπός του συνεδρίου θα είναι η δημιουργία της απαραίτητης δικτύωσης και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, συναρμόδια υπουργεία, δήμοι, επαγγελματικοί φορείς, τοπική κοινωνία) για την ενίσχυση και την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο. Ενώ θα παρουσιαστεί η διεθνής εμπειρία από περιοχές με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και η καταγραφή των εν δυνάμει περιοχών για ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο.
Ενώ συμφώνησαν για την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Αγροτουρισμός 2011 που θα πραγματοποιηθεί 21-24 Σεπτεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε πως η ανάπτυξη του αγροτουρισμού αποτελεί βασική στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την δημιουργία τοπικής οικονομίας, την αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου ζωής και την ανασυγκρότηση των δομών της εγκαταλελειμμένης υπαίθρου. Τέλος όλοι συμφώνησαν πως η Πελοπόννησος λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της, πρόκειται να τεθεί στο επίκεντρο των δράσεων για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Εκθέτουν την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" Πουλοκέφαλος και Νικολάκου

Διαψεύδουν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας και συγκεκριμμένα κάνουν λόγο για "χαλκευμένα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αλλά και στους ποικιλώνυμους ανεύθυνους Γκεμπελίσκους της σύγχρονης εποχής."

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με την προϋπόθεση της ευθύνης που συνεπάγεται ο ρόλος μας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι σημείο αναφοράς κάθε προσπάθειας μας είναι ο πολίτης της Περιφέρειας, τα προβλήματα του και της ανάγκες του.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να ............

χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με βάση τη συνέπεια, το ήθος, την ευθύτητα, τη διαφάνεια.
Για όσους απεργάζονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας για διασπάσεις, ίντριγκες, παραιτήσεις και φράξιες δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι επικοινωνίστικες λογικές έχουν καταδικασθεί από τους πολίτες αφού πρώτα καταδίκασαν την χώρα μας στο μαρασμό.
Η ενότητα της παράταξης μας είναι και παραμένει αρραγής και είναι η καλύτερη απάντηση στα χαλκευμένα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αλλά και στους ποικιλώνυμους ανεύθυνους Γκεμπελίσκους της σύγχρονης εποχής.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι κάθε απόπειρα ακύρωσης και απαξίωσης της συλλογικής προσπάθειας της παράταξής μας θα πέσει στο κενό.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΣΟΥ
ΚΩΝ/ΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
Αν και δεν είχαμε απολύτως καμία διάθεση να αναφέρουμε δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, σας το παραθέτουμε όμως για να αποκτήσετε άποψη για το ποιο δημοσίευμα διέψευσαν τα δυο στελέχη του κ. Τατούλη.

Η Νικολάκου εξώθησε σε παραίτηση τον Πουλοκέφαλο - Διαλυτικές τάσεις στο στρατόπεδο Τατούλη

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις του περιβάλλοντος Τατούλη με το ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πρώτη παραίτηση, μάλιστα, υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο, αλλά δεν έγινε δεκτή από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Το γεγονός, που κρατήθηκε μυστικό, δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης κι επιβεβαιώνει το κλίμα που καταγράψαμε τις προηγούμενες μέρες.

Η παραίτηση στρεφόταν κατά της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, που με τη λειτουργία και τη συμπεριφορά της έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ιδιαίτερα στο χώρο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Την αφορμή έδωσε η κομματική περιφερειακή σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης υπό το Λάμπρο Μίχο στην Τρίπολη, που αποφάσισε τη δημιουργία αυτοδιοικητικής κίνησης του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, με επικεφαλής 3μελή επιτροπή στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πουλοκέφαλος δέχθηκε τηλεφώνημα από την κ. Νικολάκου, η οποία του ζήτησε να παραιτηθεί, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να είναι και πρόεδρος στο Περιφερειακό και να μετέχει στην τριμελή επιτροπή της αυτοδιοικητικής κίνησης του ΠΑΣΟΚ.

Την επόμενη μέρα, πηγαίνοντας να καταθέσει την παραίτησή του, ο κ. Πουλοκέφαλος συναντήθηκε στην Περιφέρεια με την κ. Νικολάκου και ...ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Επιτέθηκε στην αντιπεριφερειάρχη, την κατηγόρησε για αμετροέπεια, αντισυναδελφική συμπεριφορά και πως αναπαράγει το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ημερών, με διαρροή ψευδών ειδήσεων σε μπλογκ για συγκέντρωση δήθεν Βενιζελικών του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Πέτρου Τατούλη. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού, στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον κ. Τατούλη, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των όσων είπε κατά της κ. Νικολάκου, του τόνισε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό αυτούς τους όρους και του ζήτησε να "μαζέψει την αντιπεριφερειάρχη αλλιώς ο ίδιος θα πρέπει να φύγει από τη θέση του προέδρου, υποβάλλοντας παράλληλα την παραίτησή του. Αυτή τελικά δεν έγινε αποδεκτή από τον περιφερειάρχη.
Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού είναι "καζάνι που βράζει", σ’ ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία και την αλαζονική συμπεριφορά της κ. Νικολάκου. Εκτιμάται πως η αντίδραση του κ. Πουλοκέφαλου δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά ήταν κάτι που είχε συσσωρευτεί, με δεδομένο ότι η αντιπεριφερειάρχης παρεμβαίνει στο έργο του προέδρου, αλλά και άλλων θεματικών και χωρικών αντιπεριφερειαρχών. «Χώνεται παντού, χωρίς να έχει αρμοδιότητα και χωρίς να της ζητείται», όπως επισημαίνουν σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Ζήτημα που δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι αν την παραίτηση του προέδρου ζήτησε αρχικά ο ίδιος ο κ. Τατούλης. Το πιο πιθανό είναι να πήρε πρωτοβουλία από μόνη της η κ. Νικολάκου, χωρίς να αποκλείεται ο περιφερειάρχης να το σκέφθηκε, να μέτρησε τις αντιδράσεις και να προτίμησε να "αδειάσει" τη στενή συνεργάτιδά του.


ΔΗΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΑΗΔ ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

Όπως γνωρίζετε, η διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί σε πολλές περιοχές της χώρας να χαρακτηρίζεται από την ανεξέλεγκτη απόρριψη τους, με σημαντικούς κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μας έχει φέρει κοντά στην επιβολή βαρύτατων προστίμων από την Ε.Ε, προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβαρυνθεί στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει, δυστυχώς, τα πρωτεία στις ανοικτές χωματερές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πρόσφατα οι ανοικτές χωματερές στην Πελοπόννησο ξεπερνούσαν τις 60, σε σύνολο 120 σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για........

την επίλυση του προβλήματος και έχει πάρει μέχρι σήμερα δύο φορές τα εύσημα από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ κ. Ποτότσνικ για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Στα πλαίσια αυτά έχει εκπονήσει εθνικό σχέδιο δράσης για την παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ και έχει δεσμεύσει σημαντικούς πόρους για την αποκατάστασή τους. Παράλληλα υλοποιεί με κοινοτική συγχρηματοδότηση σημαντικά έργα υποδομής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπιστώνοντας την εκ των πραγμάτων αναποτελεσματικότητα των φορέων διαχείρισης που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι αποφασίσαμε το 2010 να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα στην κρατική Περιφέρεια και στη συνέχεια στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Με την ανάληψη καθηκόντων της αιρετής περιφέρειας ο κ. Τατούλης παρουσίασε στην task force το σχέδιό του για άμεση προσωρινή και οριστική λύση του προβλήματος και ζήτησε να αναλάβει την ευθύνη η αιρετή περιφέρεια. Παράλληλα στην πράξη (και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς) συνέβαλε καθοριστικά στην εφαρμογή του προγράμματος για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.

Πριν λίγες ημέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο μας απέστειλε επίσημα την απόφασή του με την οποία μας ζητά και επίσημα πλέον την ευθύνη για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.
Θέλουμε να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στήριξης των προσπαθειών που γίνονται και να σας ενημερώσουμε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά τα αιτήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή να μεταβιβαστούν από την αποκεντρωμένη διοίκηση στην αιρετή περιφέρεια όλες οι αρμοδιότητες για την ωρίμανση και υλοποίηση των έργων προσωρινής και οριστικής επεξεργασίας των αστικών αποβλήτων καθώς και για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση ΧΑΔΑ.

Επίσης, εκτιμώντας ότι η αιρετή Περιφέρεια είναι απαραίτητος μοχλός για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων αντιμετωπίζουμε θετικά τη συμμετοχή της αιρετής περιφέρειας στον Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου
Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε ότι σύντομα θα βγει πρόσκληση του ΕΠΠΕΡΑΑ με την οποία θα μπορεί να χρηματοδοτηθούν τόσο έργα αποκαταστάσεων όσο και δράσεις ανακύκλωσης, από αυτές που γνωρίζω ότι η αιρετή Περιφέρεια έχει σε υψηλή προτεραιότητα. Το ΥΠΕΣΑΗΔ θα στηρίξει προτάσεις που θα περιλαμβάνουν έργα αποκαταστάσεων και ανακύκλωσης στην Πελοπόννησο για να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.

Ευχές για Καλή Ανάσταση απο την Αντωνία Μπούζα

Η μεγάλη εορτή του Πάσχα, βρίσκει φέτος τη Χώρα μας, στην κορύφωση μιας πολύ κρίσιμης αλλά και επώδυνης περιόδου ,κατά την οποία οι Έλληνες πολίτες καλούνται να κάνουν δυσβάστακτες θυσίες .

Το μήνυμα της θυσίας και της Ανάστασης του Θεανθρώπου, ας αποτελέσει τη διέξοδο στις αγωνίες και τα προβλήματά μας και ας μας δείξει το δρόμο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης .Ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με αισιοδοξία, έχοντας ως αρχή μας αρχές και αξίες, μα πάνω απ΄όλα, αγάπη για την πατρίδα που δοκιμάζεται.

Εύχομαι από καρδιάς , να ξεπεράσουμε το σκόπελο της ..........

δοκιμασίας και με σωστή αντιμετώπιση , με πρόγραμμα , σχέδιο και δύναμη, να κινηθούμε για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση. Χρόνια πολλά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αντοχές και ελπίδα!!!!

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Δωρεά της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, για την αλλαγή των ελαστικών των μηχανών, στην ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας

Στις αρχές Μαρτίου ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Μεσσηνίας κ. Αντώνης Κουτσολίας απέστειλε στον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Περικλή Μαντά, μια επιστολή στην οποία έκανε εκτενή αναφορά για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας.

Στην επιστολή αυτή ξεχείλιζε η αγωνία του ........

συλλόγου για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι αστυνομικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η δημόσια ασφάλεια ως ζητούμενο αποτελεί, μετά την οικονομία, ίσως το μέγιστο θέμα που αφορά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Η έξαρση των φαινομένων της βίας και της εγκληματικότητας στις μέρες μας, αποτέλεσμα της ύπαρξης έντονων κοινωνικών αλλαγών αλλά και ισχυρών μεταναστευτικών ρευμάτων, απαιτούν από την Πολιτεία να πάρει τις πρωτοβουλίες αυτές, που θα εξασφαλίσουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Αντί αυτών των ενεργειών, έχουμε φτάσει στο σημείο, γέροντες να βασανίζονται πριν τους ληστέψουν.
Αστυνόμοι να θυσιάζονται, συμμετέχοντας σε μια άνιση μάχη με το οργανωμένο έγκλημα.
Περιπολικά να είναι καθηλωμένα από έλλειψη καυσίμου και ανταλλακτικών.
Και πολίτες, έρμαιο των ορέξεων κάθε οργανωμένου παραβάτη.
Μόνο θλίψη προκαλεί στους πολίτες, η εγκατάλειψη της ελληνικής αστυνομίας από το κράτος.

Συμφωνία Τατούλη – Γερουλάνου για την αύξηση των έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Συμφωνία Τατούλη – Γερουλάνου για την αύξηση των έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ με σκοπό τη διάσωση και τη συντήρηση τους και απώτερο στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου σημειώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πνελοποννήσου την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2011.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος ........

Τατούλης εξέφρασε δημόσια την ευχαρίστησή του για την αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους του Υπουργού Πολιτισμού και σημείωσε ότι η συγκυρία είναι εξαιρετική λόγω της σύμπτωσης της παγκόσμιας ημέρας πολιτιστικής κληρονομιάς με την επίσκεψη αυτή.

Ο κος Γερουλάνος από την πλευρά του δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν και η τρίτη Περιφέρεια την οποία επισκέπτεται, αποτελεί την πιο σημαντική λόγω του μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο έχει υιοθετήσει και το οποίο υποστηρίζει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης δημιουργεί μια άλλη αντίληψη για τη ζωή του πολίτη, στις σημερινές συνθήκες κρίσεις, λόγω της ιστορικότητας του τοπίου και των φυσικών και αναλλοίωτων ομορφιών του τοπίου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η απώλεια του Νίκου Παπάζογλου, αυτές τις μέρες, δημιουργεί υποχρεώσεις λόγω της παρακαταθήκης του έργου του.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τον έπαινό του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, όχι ως νέας αυτοδιοικητικής πρότασης, αλλά ως νέου σχεδίου διοίκησης της χώρας και ίσως της τελευταίας ελπίδας για έξοδο της χώρας από την κρίση. Η απόφαση μεταφοράς εξουσιών από το κέντρο στην Περιφέρεια δίνει τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και επιλογής του μοντέλου διακυβέρνησης υπογράμμισε ο Κ. Πέτρος Τατούλης προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια πλέον, όπως και στο παρελθόν, είναι σε θέση να δώσει λύσεις προς την αναγέννηση της χώρας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό του Υπουργείου Πολιτισμού και θα είναι αρωγός στην αλλαγή πλεύσης και στο σχεδιασμό με νέους κανόνες. Στο νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία Οργανισμού Προώθησης των απαιτούμενων δυνατοτήτων προκειμένου να είναι εφικτή η ανταπόκριση στις απαιτήσεις συνέχισε ο Περιφερειάρχης σημειώνοντας ακόμα ότι θα πρέπει ο νόμος να παρέχει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιριών, καθώς και τη σύσταση δεύτερης αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας.

Εξίσου σημαντικό ζήτημα αποτελεί η αποκέντρωση των εξουσιών προς την Περιφέρεια για ευελιξία και στοχευμένα αποτελέσματα σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης καταλήγοντας ότι η Περιφέρεια υιοθετεί τη λογική προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος μέσω του διαδικτύου λόγος για τον οποίο αυτό απαιτείται επανεξέταση του φορέα προβολής και του επιτελικού χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο την αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό, η οποία θα πρέπει, όπως χαρακτηριστικά είπε, να γίνει με τη συνεργασία της Περιφέρειας, γιατί αυτή γνωρίζει καλύτερα τα ειδικά χαρακτηριστικά. Ο Περιφερειάρχης έθιξε και το ζήτημα της διαχείρισης των Σύνθετων Τουριστικών καταλυμάτων από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και την ανάπτυξη Θεματικών Πάρκων για τη δημιουργία της σύγχρονης εμπειρίας σε συνδυασμό με τη μυθολογία της Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε ακόμη, τη δημιουργία κινήτρων για τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας τους «νεκρούς» μήνες, με παροχή διευκολύνσεων σε αεροδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και διευθέτηση του ζητήματος της παροχής βίζας σε ταξιδιώτες εκτός χωρών της Συνθήκης Σέγκεν.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η συνεργασία με το Υπουργείο είναι εξαιρετική και μέσω αυτής έχει επιτευχθεί αύξηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και τον πολλαπλασιασμό των σχετικών πόρων. Εντάσσονται κατ’ αυτόν τον τρόπο πολλά σημαντικά έργα με σκοπό τη διάσωση και τη συντήρηση τους και απώτερο στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου.

Με προσωπική υπόμνηση ο κ. Τατούλης ζήτησε τη στήριξη του Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας και κατ’ επέκταση την ανάγκη ολοκλήρωσης του Μεγάρου Χορού, καθώς αποτελεί κορυφαίο διεθνή θεσμό.

Μέσω της συνεργασίας με το Υπουργείο δόθηκε λύση σε σημαντικά, αλλά προβληματικά μέχρι σήμερα, έργα, όπως τα κάστρα Ανδρούσης, Κορώνης, Μεθώνης και του πρώτου υποθαλάσσιου αρχαιολογικού πάρκου στο Ναβαρίνο.

Η Περιφέρεια στον τομέα του πολιτισμού έχει υλοποιήσει ένα νέο θεσμό, το «Φεστιβάλ Αρχαίων Ελληνικών Λιμανιών της Μεσογείων», για το οποίο έχει επέλθει συμφωνία με την Περιφέρεια Μασσαλίας, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Το Φεστιβάλ αυτό υπακούει στη λογική της συνένωσης των λαών σε πνεύμα φιλίας και ειρήνης. Μέρος του Φεστιβάλ θα αποτελέσει το «Φεστιβάλ Μεγάλων Κάστρων» με εξέχοντα ρόλο στο Δεσποτάτο του Μορέως και στα κάστρα της Μονεμβασιάς, του Μιστρά και του Γερακίου. Για το κάστρο της Μονεμβασιάς γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη Σπάρτη και στο στόχο ανάδειξής της σε πόλη υψίστης σπουδαιότητας, όπως η Αθήνα για την Αττική. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του νέου μουσείου της Σπάρτης, ενώ για το θέμα του αρχαίου θεάτρου το ζητούμενο είναι το πάντρεμα της αρχαίας κληρονομιάς με τη βυζαντινή. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη στήριξη των έργων της έκθεσης της Νεαπόλεως και του θεάτρου του Γυθείου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας το υπό ένταξη έργο στο ΕΣΠΑ είναι ο Πύργος Μούρτζινων στην Καρδαμύλη. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προτεραιότητα έχει δοθεί στους στρατώνες και στο Μουσείο του Άργους, ενώ υπάρχει σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του Άργους. Παρέμβαση τέλος γίνονται στις Μυκήνες, στη Μηδέα και στη Λάρισα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας το βασικό πρόβλημα είναι το μουσείο της Κορίνθου, ενώ οι παρεμβάσεις αφορούν το λιμάνι των Κεχρεών και της Ασσίνης. Ο χώρος των Ισθμίων επιπρόσθετα χρήζει διερεύνησης για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Στην Αρκαδία η βίλα του Ηρώδη του Αττικού αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, ενώ παρεμβάσεις απαιτούνται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως στη Θωκνία, του Αγίου Παντελεήμονα στο Μεθύδριο, την Παναγία στο Ροεινό.

Στον τομέα του αθλητισμού ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη αφενός την ολοκλήρωση των εν εξελίξει σχεδιασμών και αφετέρου τον προγραμματισμό για το μέλλον. Το ιστορικό υπόβαθρο στην Πελοπόννησο είναι σημαντικό και για το λόγο αυτό χρήζουν βελτίωσης τα στάδια της Καλαμάτας, της Τρίπολης και του κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Περιφερειάρχη, ζητά δύο άμεσες παρεμβάσεις στο χώρο του πολιτισμού, την επιστροφή των διδύμων Κορινθιακών Κούρων και την επιστροφή της εικόνας του Ελκόμενου Χριστού Μονεμβασιάς.
Ο κ. Τατούλης έκλεισε την ομιλία του με το αίτημα στήριξης της Κορώνης και της Βυτίνας ως σημαντικά κέντρα Μεσογειακής Διατροφής της UNESCO.

Δ.Σ. Τριφυλίας Αιχμές για το προεδρείο

Με αιχμές από την αντιπολίτευση για το προεδρείο και συγκεκριμένα για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ξεκίνησε η χθεσινή, μεσημβρινή, συνεδρίαση του Σώματος.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ........

Δημήτρης Σωτηρόπουλος τόνισε πως δημοτικοί σύμβουλοι δεν ενημερώθηκαν και δεν προσκλήθηκαν στη συνεδρίαση, ενώ στο φάκελο δεν υπήρχαν εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Όπως είπε ο κ. Σωτηρόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και έχει ξαναγίνει θέμα στο Δ.Σ., καθώς έχει να κάνει με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, τόνισε πως, εφόσον επαναληφθεί, η αντιπολίτευση δε θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις.
Με τον κ. Σωτηρόπουλο συμφώνησε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος εστίασε, κυρίως, στην απουσία εισηγήσεων από το φάκελο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, κάτι το οποίο έχει ξαναθέσει στο Σώμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας σημείωσε πως η γραμματεία ενημερώνει όλους (είτε τους ίδιους είτε τον αντίκλητο που έχουν ορίσει) όσοι δεν είναι στην έδρα του Δήμου. Παρεμβαίνοντας ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γαλάνης είπε πως ο ίδιος δεν ενημερώθηκε για τη συνεδρίαση και του απήντησαν πως η πρόσκλησή του εστάλη στο ΚΕΠ Καλού Νερού, για να ανταπαντήσει πως κανένας δεν τον ενημέρωσε.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Κατσαργύρης σημείωσε πως ο ίδιος πήγε να δει τα θέματα και τις εισηγήσεις, για να ενημερώσει και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά εισηγήσεις δεν υπήρχαν στο φάκελο.

Τα προβλήματα αυτά θα είχαν λυθεί αν είχε δοθεί χώρος στο Δημαρχείο για να στεγάζεται το γραφείο της αντιπολίτευσης, σχολίασε ο Σωτήρης Μπακούρος.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σημείωσε πως γίνονται όλες οι διαδικασίες και για τη μεταφορά του ΚΕΠ και για τη μεταφορά του Εικαστικού Εργαστηρίου, ώστε να απελευθερωθούν χώροι στο δημοτικό μέγαρο και να στεγαστεί και η αντιπολίτευση και η Δημοτική Κοινότητα.

Θάρρος

Τροποποιήσεις στη χάραξη Καλού Νερού-Τσακώνας

Διόδια στο ύψος του Βασιλικού και πλευρικά στον κόμβο του Δωρίου.

Αυτοψία επί των τροποποιήσεων που προτείνονται στο τμήμα Καλού Νερού – Τσακώνας της Ολυμπίας Οδού, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Οι βασικές τροποποιήσεις που προτείνονται ...........

είναι: μικρή μετατόπιση της χάραξης της αρτηρίας στην περιοχή των οικισμών Κόκλα και Κάτω Μάλθης με σκοπό την παράκαμψή τους, διαφοροποιήσεις στη μηκοτομή της χάραξης, μικρής κλίμακας διαφοροποιήσεις στη χάραξη του παράπλευρου και κάθετου δευτερεύοντος δικτύου και πρόβλεψη κάποιων επιπλέον τμημάτων για την εξυπηρέτηση αναγκών πρόσβασης, καθώς και τροποποίηση του ανισόπεδου κόμβου Δωρίου, προκειμένου να μην υπάρχει ασυμβατότητα με το Σχέδιο Πόλης Δωρίου αλλά και για λειτουργικούς – κυκλοφοριακούς λόγους.

Διόδια προβλέπονται στο ύψος του Βασιλικού, ενώ θα εγκατασταθούν και πλευρικά διόδια στον κόμβο του Δωρίου, από και προς το Καλό Νερό.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Στα Φιλιατρά είχε γίνει η πρώτη ενημέρωση για το κίνημα δεν πληρώνω στις 15 Ιανουαρίου 2011.
Καιρός να κοιτάξουμε να το επαναλάβουμε παντού σε όλες τις πόλεις αυτό. Ν δημιουγήσουμε επιτροπές αγώνα.
Ο Μπόμπολας μπαίνει με όρεξη και στην Μεσσηνία να εισπράξει και από εμάς διόδια με τις ευλογίες (Χ)Ρέππα.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ γιατί σε λίγο ο Μπόμπολας θα βάλει διόδια ακόμα και για να πηγαίνουμε σε διπλανή πόλη.

ΕΑΣ Μεσσηνίας Ανάσα για τη ρευστότητα η επιστροφή ΦΠΑ

Σήμερα αναμένεται η κατάθεση, στο λογαριασμό της ΕΑΣ στην Αγροτική Τράπεζα, των χρημάτων για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, τα οποία θα σταλούν στα υποκαταστήματα της Ένωσης στη Μεσσηνία.

«Ίσως προλάβουμε να πληρώσουμε και από αύριο (σήμερα), αλλά σίγουρα την Πέμπτη» μας είπε χθες ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Δημήτρης Ραπτέας, ενώ με δεδομένο ότι η Ένωση κρατά κάποιο ποσοστό από τα χρήματα, χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα έσοδα ανάσα για τη ρευστότητα της οργάνωσης, που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα.
Έτσι, υπολογίζεται ότι, ίσως και σήμερα ...........

ακόμη, οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ θα εξοφληθούν για το μισθό του Μαρτίου, αλλά θα λάβουν και το δώρο Πάσχα.


Για τη συνέχεια, η ΕΑΣ περιμένει και άλλα έσοδα, καθώς η συμφωνία της ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το έργο των ενεργοποιήσεων, περιλαμβάνει την υπόσχεση ότι αρχές Μαΐου οι Ενώσεις θα πάρουν το 20% των χρημάτων. Όσο για τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων, υπολογίζεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, σε ορισμένες περιπτώσεις (σε άλλες περιοχές της χώρας) η καταβολή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Η διαδικασία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, συνεχίζεται με διαφορετική ένταση, αναλόγως την περιοχή και τη ΔΟΥ. Υπενθυμίζεται δε ότι, κατά την περσινή χρονιά, οι αγρότες έλαβαν ως επιστροφή ΦΠΑ περί τα 380 εκατ. ευρώ.

Δάνεια σε ελαιοκομικές ΕΑΣ

Επιπλέον, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι δόθηκε το «πράσινο φως» για δάνεια συνολικού ύψους 31,2 εκατ. ευρώ, με εγγύηση ελληνικού δημοσίου κατά 80%, σε ελαιοκομικές ΕΑΣ, για την αγορά ελαιόλαδου. Πρόκειται για διυπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, την οποία συνυπογράφει ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δάνειο το οποίο θα χορηγηθεί σε καθεμιά ΕΑΣ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Θάρρος

Επιστρέφει με Άγριες διαθέσεις ο Κώστας Μαρτάκης

Το single που θα ξεσηκώσει και θα προκαλέσει...

Μετά τις pop επιτυχίες που μας ενθουσίασαν την περασμένη χρονιά, ο Κώστας Μαρτάκης επιστρέφει με ένα dance τραγούδι-πρόταση.

Το " Άγριες διαθέσεις " ερχεται να σας ξεσηκώσει, να σας κανει να χορέψετε, να το ακουτε με "τσίτα τα γκάζια".
Το Άγριες διαθέσεις θα γίνει το τραγούδι του καλοκαιριού.

Ακούστε το τραγούδι καθαρό.

Εκδρομή στον καταράκτη της Βάλτας

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για φυσιολατρικές εξορμήσεις και για μια επίσκεψη στον καταρράκτη της Βάλτας.
Η φύση οργιάζει, τα πλατάνια είναι καταπράσινα και το νερό που κατεβαίνει από τα Κόκκινα Πατερά είναι διάφανο και καθάριο.

Γι αυτό και είπαμε να οργανώσουμε μια ......

μικρή εκδρομούλα για όσους δεν έχουν επισκεφθεί το μέρος, αλλά και για όσους θέλουν να το ξαναεπισκεφθούν...

Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία της Βάλτας το Μ. Σάββατο, 23/4/2011, στις 10:30 το πρωί, εκτός και εάν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες και όλοι μαζί θα κατηφορίσουμε με τα οχήματά μας προς το σημείο.
Θα αφήσουμε τα οχήματα στο σημείο που ξεκινά ο χωματόδρομος για τον καταρράκτη και μετά από περπάτημα 20 λεπτών περίπου θα φτάσουμε στο μονοπάτι που κατεβαίνει σε αυτόν. Μετά τα πράγματα είναι εύκολα αφού το μονοπάτι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας λίγο νερό και οι πιο τολμηροί το μαγιό τους, καθώς η λιμνούλα του καταρράκτη είναι ότι πρέπει για μπάνιο...

Ραντεβού το Μ. Σάββατο λοιπόν, στην πλατεία της Βάλτας στις 10.30 π.μ.

Bάλτα Τριφυλίας

«Κόβει» συντάξεις σε όσους δεν απογραφούν ο ΟΑΕΕ

Να χάσουν τη σύνταξη τους κινδυνεύουν όσοι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν απογραφούν, όπως αναφέρει ο οργανισμός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός, όσοι δεν έχουν απογραφεί μέχρι και τις 19 Απριλίου (σ.σ. χθές), καλούνται να πάνε σε οποιαδήποτε τράπεζα για να το κάνουν άμεσα.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα .........

κόβεται η σύνταξη από 1 Μαΐου.

Ελευθεροτυπία