Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σύσκεψη για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη

Τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Αντιπεριφερειαρχών, του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συντονιστή για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη Θανάση Καταρτζή.

Η σύσκεψη η οποία έγινε μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον κύριο Καταρτζή είχε ως στόχο την ανάδειξη θεμάτων που έχουν προκύψει από την μέχρι τώρα εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε .........

την ανάγκη για ταχύτερη και τολμηρότερη εφαρμογή της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι στη σημερινή εποχή απαιτούνται νέα «εργαλεία» για το ξεπέρασμα της κρίσης, όπως είναι ο θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας. Τόνισε επίσης, οι σημαντικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας να λαμβάνονται σε διαβούλευση με τους πολίτες με τη συμμετοχή της Αιρετής Περιφέρειας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη, η αναθεώρηση του Χωροταξικού Πλαισίου για την Πελοπόννησο, που θα σηματοδοτήσει τη νέα ανάπτυξη για την Περιφέρεια, να αντιμετωπιστεί ως ουσιαστική διαδικασία με πραγματική διαβούλευση και όχι στα πλαίσια κάποιων υπηρεσιών Κεντρικών Υπουργείων.
Επεσήμανε επίσης ότι η τραγική πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για σημαντική απώλεια πόρων και οφείλεται στην αδράνεια των μέχρι σήμερα υπευθύνων.

Για την «επανεκκίνηση» του προγράμματος απαιτείται η αναθεώρηση που θα γίνει να είναι ουσιαστική και να οδηγεί στα έργα που χρειάζεται η Περιφέρεια. Κάτι τέτοιο μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Αιρετή Περιφέρεια και παρόλο που τυπικά η αρμοδιότητα σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» από 1η Ιουλίου 2011 πρέπει να έχει ουσιαστική συμμετοχή.

Εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη 13 Απριλίου

Με εμβόλιμη την 30η αγωνιστική συνεχίζεται την Τετάρτη 13 Απριλίου το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.

Με αφορμή την εμβόλιμη αγωνιστική η ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα τους διαιτητές των αγώνων.

Αναλυτικά: .........

ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Διαιτητής: ΚΑΚΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
Βοηθοί: ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΧΙΝΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
Παρατηρητής: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)


ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Διαιτητής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
Βοηθοί: ΛΙΟΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
Παρατηρητής: ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Διαιτητής: ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
Βοηθοί: ΖΥΜΑΡΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΣ και ΝΙΚΑΣ ΙΩΣΗΦ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
Παρατηρητής: ΜΠΟΣΓΑΝΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΑΧΑΙΑΣ)


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΣΠΑΡΤΗ
Διαιτητής: ΓΚΟΒΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
Βοηθοί: ΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΣΑΜΕΤΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
Βοηθοί: ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Διαιτητής: ΚΕΚΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
Βοηθοί: ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
Παρατηρητής: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΣΙΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
Βοηθοί: ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ και ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ0
Παρατηρητής: ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ - ΖΑΒΛΑΝΙ
Διαιτητής: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
Βοηθοί: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ και ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Χ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
Παρατηρητής: ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)


ΚΡΟΚΕΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ 0-3
ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ

Από σήμερα η καταβολή επιδόματος ανεργίας και δώρου

Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα 11/4, η καταβολή του δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ενώ παράλληλα προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας των οποίων η καταβολή αρχίζει κανονικά από τις 11/4/2011 και θα διαρκέσει μέχρι και την 1η/5/2011.

Επίσης, προπληρώνονται τα επιδόματα που ...........

έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 1/5/2011. Εκτός από τα επιδόματα των μακροχρονίων ανέργων, για τις υπόλοιπες πληρωμές δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Προς δημοσίευση στο ΦΕΚ η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας έχει .........

στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Ιανουάριος-Απρίλιος), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους.

Επίσης, έχει σταλεί έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε η πληρωμή των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που υπηρετούν στα δύο Νοσοκομεία να γίνεται πλέον από τον γενικό προϋπολογισμό μελών ΔΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. Αντιστοίχως, η πληρωμή των ειδικευόμενων γιατρών έχει ζητηθεί να γίνεται από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Εράνη Φιλιατρών - Μεσσηνιακός [ VIDEO ]





Δεντροφύτεψαν το δασάκι του προφήτη Ηλία στους Γαργαλιάνους [ VIDEO ]

Μια αξιέπαινη προσπάθεια έγινε χθές το πρωί της Κυριακής στο Δασκάι του προφήτη Λία στου Γαργαλιάνους.
Φορείς της πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να αναδασώσουν το δασάκι του Προφήτη Ηλία στους Γαργαλιάνους. Το δασάκι που βρίσκεται στο μπαλκόνι της Μεσσηνίας.

Αν και το ραντεβού είχε οριστεί για τις ..........

10 το πρωί, εν τούτοις πολλοί είχαν πάει νωρίτερα για να ετοιμάσουν τα πράγματα και να γίνει η δεντροφύτεψη.
Παρόν ήταν και ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος αλλα και σύμβουλοι του νέου Δήμου.
Γυρω στις 10:30 έφτασε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας όπου αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία έβαλε και εκείνος το δικό του λιθαράκι.

Η δενδροφύτευση στέφθηκε από επιτυχία καθώς συμμετοχή είχαν πολλά μικρά παιδιά που μέσα από αυτήν την διαδικασία θα μάθουν να σέβονται και να φροντίζουν το δάσος που προσφέρει ζωή.

Δείτε το σχετικό Video