Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κτήμα Παναγιωτόπουλου. Τρία μετάλλια στο Διεθνή Διαγωνισμό Λυών

Νέες σημαντικές διακρίσεις πέτυχε το Κτήμα Παναγιωτόπουλου με τα ποιοτικά κρασιά του. Στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου που έλαβε χώρα στη Λυών της Γαλλίας 2 με 4 Απριλίου, απέσπασε τρία μετάλλια. Χρυσό για το Καμπερνέ Σοβινιόν, ασημένιο για το Μερλό και χάλκινο για το «Καλντερίμι - Ερυθρό».

«Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και ........

τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 6, την Τετάρτη το μεσημέρι. Για μας αυτές οι βραβεύσεις στη Γαλλία είναι πολύ σημαντικές, ιδίως για το καμπερνέ, το οποίο προέρχεται από γαλλική ποικιλία, την οποία φιλοξενούμε στην περιοχή της Τριφυλίας. Το να καταφέρνεις να βραβεύεσαι από τους Γάλλους, για ένα κατεξοχήν γαλλικό κρασί που βγαίνει στην Ελλάδα, είναι επιτυχία» σημείωσε με ικανοποίηση στο «Θ» ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τα τέσσερα ελληνικά κρασιά που βραβεύθηκαν στη διοργάνωση «Concours des vins a Lyon» / «Lyon International Wine Competition», για το 2011, τα τρία ήταν του Κτήματος Παναγιωτόπουλου (Πύργος Τριφυλίας).

Αναλυτικά τα βραβεία είναι:
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Cabernet Sauvignon, Tranquille Rouge 2005, χρυσό μετάλλιο.
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Merlot, Tranquille Rouge 2005, ασημένιο μετάλλιο
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Kalderimi, Tranquille Rouge 2009, χάλκινο μετάλλιο.

Άλλες βραβεύσεις που έχει αποσπάσει το Κτήμα Παναγιωτόπουλου στο παρελθόν:
Με το Cabernet «36» (special wine) κέρδισε χρυσό μετάλλιο το 2009 στις Βρυξέλλες. Τον προηγούμενο μήνα έλαβε 3 χρυσά και 2 ασημένια στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, καθώς και τρία χρυσά και άλλα τόσα ασημένια σε γευστική δοκιμή που συνδιοργάνωσαν τα περιοδικά Weinmarkt (Γερμανίας), RussianFood και Drinks Bussiness (Ρωσίας), με τον ελληνικό οδηγό Oinothiki.

Θάρρος

Τριφυλία Συνεργασία ΕΛΑΣ, Δήμου για την ασφάλεια

Η καλή συνεργασία και η ανοιχτή - αμφίδρομη επικοινωνία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δήμου και των πολιτών μπορεί να ενισχύσει και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στην Τριφυλία, τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο νέος διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Λάνος, ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας Παναγιώτης Σώκας, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Γιώργος Μάνδαλος και οι αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Στη συζήτηση που έγινε τέθηκαν τα .........

προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι με την έλλειψη προσωπικού και οχημάτων, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης των αλλεπάλληλων κρουσμάτων στην Τριφυλία, οι παράμετροι της «αντεγκληματικής» πολιτικής της ΕΛΑΣ και η εφαρμογή τους στον τοπικό σχεδιασμό. Διαπιστώθηκε δε, η κοινή βούληση του Δήμου και της Αστυνομίας ώστε η ζωή στην Τριφυλία να επανέλθει στους «κανονικούς» της ρυθμούς, χωρίς φοβίες και ανησυχίες.

Μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Τριφυλίας δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μία χρήσιμη και πολύ ουσιαστική, όπως εξελίχθηκε, συζήτηση με το νέο αστυνομικό διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, τον οποίο εμείς είχαμε εκφράσει την πρόθεση να επισκεφθούμε, να τον καλωσορίσουμε και να τον συγχαρούμε, αλλά ο ίδιος ανταποκρίθηκε με μεγαλύτερη θέρμη, επισκεπτόμενος ο ίδιος, μαζί με το διοικητή του Α.Τ. και το διοικητή της Τροχαίας. Η συζήτηση δεν ήταν μόνον εθιμοτυπική, είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, με αιχμή του δόρατος την αύξηση της εγκληματικότητας στην Τριφυλία και την έξαρση που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες.

Η συζήτησή μας κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτα απ’ όλα, σε μια προσπάθεια πρόληψης και, βέβαια, σε μια προσπάθεια καταστολής. Ακούσαμε τις σκέψεις που έχει ο καινούργιος διευθυντής πάνω σε αυτά τα ζητήματα, ενώ του εκθέσαμε και τις δικές μας απόψεις, από όσα έχουμε αποκομίσει από προηγούμενες συναντήσεις μας με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων και από αυτά που εισπράττουμε από τις επαφές με τους πολίτες. Εμείς επιμένουμε, ότι δεν μπορεί στην επαρχία Τριφυλίας να μην υπάρχει ΟΠΚΕ ή η όποια εμφανιζόμενη ΟΠΚΕ να έχει αποσπασματική παρουσία και πολλές φορές να κινείται όχι και τόσο ουσιαστικά και οργανωμένα στην περιοχή. Να θυμίσω ότι είχε συγκροτηθεί η λεγόμενη τρίτη ΟΠΚΕ της Μεσσηνίας με στελέχη των αστυνομικών τμημάτων του σημερινού Δήμου Τριφυλίας. Έκτοτε έπαψε να είναι τριφυλιακή, ενώ και τα στελέχη της έπαψαν να ανήκουν στην δύναμη της Τριφυλίας.
Άρα είναι ζητούμενο, πώς θα πρέπει να αναπτυχθεί αυτή η ΟΠΚΕ και πώς θα πρέπει να λειτουργήσει στην περιοχή μας. Εμείς θα ζητήσουμε είτε την επανίδρυση είτε την καλύτερη στελέχωση και μεγαλύτερη παρουσία στην Τριφυλία, όπου, επαναλαμβάνω, έχουμε μία έξαρση της εγκληματικότητας.

Το δεύτερο στοιχείο που τονίσαμε, είναι η μη επαρκής στελέχωση των αστυνομικών μας τμημάτων. Υπάρχου πολλές κενές οργανικές θέσεις, αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι καλύπτονται όλες, δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, γιατί οι οργανισμοί των Α.Τ. είναι ξεπερασμένοι από τα γεγονότα, όχι μόνο λόγω του μεταναστευτικού στοιχείου, αλλά και λόγω της ανάπτυξης που σημειώνεται στην περιοχή. Έτσι, εμείς θα απευθύνουμε μια τεκμηριωμένη επιστολή στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και θα ζητάμε την όσο γίνεται καλύτερη και επαρκέστερη στελέχωση των αστυνομικών μας τμημάτων.
Μία τρίτη συζήτηση που κάναμε αφορούσε στην ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των πολιτών. Εμείς απευθυνθήκαμε στους αστυνομικούς και τους παρακαλέσαμε να είναι όσο μπορούν πιο κοντά στους πολίτες. Από την άλλη, θα πρέπει να απευθυνθούμε και στους πολίτες, να δείχνουν όσο γίνεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη στη δική μας Αστυνομία.

Με τις αδυναμίες που υπάρχουν, τα προβλήματα που δημιουργούνται και την έκταση που έχει ο Δήμος, αν δεν υπάρχει υπευθυνότητα από τη μεριά των πολιτών στη ροή των πληροφοριών και στη λήψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρότερα. Συζητήσαμε τη δυνατότητα αυτή, είτε με την έκδοση κάποιου φυλλαδίου που θα δίνει ορισμένες κατευθύνσεις στους πολίτες, είτε ενδεχομένως με μια συνάντηση με τους φορείς και συλλόγους, στους οποίους θα δώσουμε ορισμένα μηνύματα.
Θέλω να απευθυνθώ στους δημότες της Τριφυλίας και να τους πως ότι εμείς είμαστε εδώ, καλωσορίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερες προσδοκίες το νέο αστυνομικό διευθυντή και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε ως Δημοτική Αρχή, τα οποία και κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: Ό,τι μπορεί να γίνει απ’ το Δήμο, θα γίνεται και ό,τι εξαρτάται από άλλους φορείς, θα διεκδικείται».

Από την πλευρά του, ο νέος διοικητής της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας κ. Λάνος σημείωσε: «Συζητήσαμε τα προβλήματα της εγκληματικότητας που ταλανίζουν την περιοχή. Εκθέσαμε τις απόψεις μας, τονίσαμε τα σημεία που δημιουργούν το πρόβλημα, βρήκαμε ανταπόκριση και δεσμευθήκαμε τόσο εμείς όσο και η Δημοτική Αρχή να συνεργαστούμε, προκειμένου να δώσουμε μια, όσο γίνεται, καλύτερη λύση στα προβλήματα αυτά, ούτως ώστε να εμπεδωθεί η ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και η συνεργασία μας είναι δεδομένη…».

Θάρρος

Ντόλιος σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος, στην απάντησή του στην υπ’ αριθμόν 12815 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 10/03/11, σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον περιορισμό των δικαιούχων, ανακοίνωσε ότι τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» εντάχθηκαν στο Ε.Σ.Π.Α, εξασφαλίζοντας τη συνέχισή τους και την κοινοτική χρηματοδότηση για την περίοδο από 01/01/11 μέχρι 31/12/11.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος στην απάντησή του .........

ενημερώνει ότι με τη συνέχιση του προγράμματος εξασφαλίζεται και η συνέχιση των συμβάσεων του προσωπικού, που ήδη απασχολείται στα ανωτέρω προγράμματα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το προσωπικό αυτό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων και για την υλοποίηση αυτών μέχρι τη λήξη τους.

Επιπροσθέτως και σε αναφορά της κ. Γιαννακοπούλου σε πιθανή υποχρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν την διαχείριση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ο κ. Ντόλιος ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι οι αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», συνοδεύτηκαν από τους ανάλογους πόρους. Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για το έτος 2010 ανέρχονταν στο ποσό των 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου για τους ΟΤΑ α’ βαθμού και στο ποσό των 422 εκατομμυρίων ευρώ για τους ΟΤΑ β’ βαθμού. Για το έτος 2011 τα ποσά αυτά αυξήθηκαν και τελικώς διαμορφώθηκαν στα 3,5 δις ευρώ και 850 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

Ιντερνετικό ράδιο από τα Φιλιατρά; Καλή ιδέα!!!!!

Την πληροφορία την μάθαμε ή καλύτερα την κρυφακούσαμε χθες το απόγευμα εκεί που πίναμε καφέ σε πολύ γνωστό καφέ της πλατείας μας και πολύ το χαρήκαμε αν γίνει πραγματικότητα.
Μάθαμε λοιπόν ότι ετοιμάζεται ιντερνετικό ραδιόφωνο το οποίο θα είναι από τα Φιλιατρά και σύμφωνα με πληροφορίες θα παίζει όλα τα τελευταία hits.

Δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για .......

το θέμα καθώς όνομα και λοιπά σχετικά δεν καταφέραμε να μάθουμε. Γιατί τέτοια μυστικότητα βρε παιδιά;
Το μόνο σίγουρο είναι (απ ότι ακούσαμε) ότι θα παίζει πάρα πολύ μουσική, και όλα τα καινούρια τραγούδια.

Μακάρι η είδηση να είναι πραγματική, καθώς θα έχουμε ένα ραδιόφωνο από την πόλη μας που θα χαιρόμαστε να ακούμε μέσα από αυτό όλες τις τελευταίες επιτυχίες.
Το ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας και εφόσον γίνει πραγματικότητα θα το στηρίξουμε με όλη μας την καρδιά για να πάει γρήγορα ψηλά.

Στα Φιλιατρά ολόκληρη η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας

Στα Φιλιατρά έρχεται ολόκληρη η τεχνική υπηρεσία του νέου Δήμου Τριφυλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτήριο του πρώην Δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών, γίνονται ετοιμασίες ώστε να στεγαστούν οι υπάλληλοι και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός προκειμένου να λειτουργήσει η κοινή πλέον τεχνική υπηρεσία.

Προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας όπως μάθαμε ............

θα είναι ο κ. Γκόνης από τους Γαργαλιάνους.

Τα μέλη του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του έλεγαν "περάστε ελεύθερα", αλλά ο βουλευτής επέμενε να πληρώσει... [ VIDEO ]

Διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, ώρα 22:30. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά πραγματοποιούν κατάληψη στο σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού βρίσκουν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πληρώνουν.

Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι που στα διόδια φτάνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σταματά για να πληρώσει.
Οι συγκεντρωμένοι, που δεν γνωρίζουν .........

ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν, του φωνάζουν να περάσει ελεύθερα όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί. Ο οδηγός επιμένει να πληρώσει, οι καταληψίες δεν αφήνουν και αρχίζει μια έντονη λογομαχία.

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, βουτάει μια γυναίκα από τον γιακά και αρχίζει να την ταρακουνάει. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρπάζουν από τα χέρια του βουλευτή τη γυναίκα και τον απωθούν, ενώ απειλούνται πιο σοβαρά επεισόδια.
Ο Χρήστος Μαγκούφης μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο στα διόδια φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, του τοπικού τμήματος, ακόμη και ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας.

Τότε τα μέλη του κινήματος πληροφορούνται ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη.

Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι απειλούν και φωνάζουν συνθήματα όπως: «Δεν τα φάγαμε μαζί...οι κλέφτες και τα λαμόγια να πάνε στη φυλακή»... και άλλα παρόμοια.

Ο βουλευτής με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. Όταν βγήκε για να φύγει το LamiaReport τον ρώτησε τι έχει να πει για το επεισόδιο. «Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο», είπε στο LamiaReport ο βουλευτής.

Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προκλητική και εριστική συμπεριφορά από ένα εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, που δεν σέβεται τον δίκαιο αγώνα των πολιτών.

Πηγή: LamiaReport





Άνανδρη επίθεση Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εναντίον γυναίκας

Την χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια ανοίγματος των διοδίων του Μώλου από συναγωνιστές των επιτροπών αγώνα, διερχόμενο όχημα σταμάτησε μπροστά στο γκισέ των διοδίων.
Ο συνοδηγός του οχήματος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους συναγωνιστές δήλωσε ότι θέλει να πληρώσει. Τότε τα μέλη των επιτροπών αγώνα τον προέτρεψαν να περάσει ελεύθερα αφού τα διόδια τελούσαν υπό κατάληψη.

Ο συνοδηγός του οχήματος μετά από αντεγκλήσεις με ..........

τα μέλη των επιτροπών κατέβηκε από το όχημα και κατευθυνόμενος προς την συναγωνίστρια Σ.Α. την έπιασε από το λαιμό τραντάζοντάς την και σπρώχνωντάς την. Τότε έσπευσαν στο σημείο συναγωνιστές σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την συναγωνίστρια. Ο συνοδηγός του οχήματος κάλεσε την αστυνομία και αμέσως έσπευσαν στο σημείο 6-7 περιπολικά, δύο οχήματα της ασφάλειας και κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Η αστυνομία δημιούργησε κλοιό προστασίας γύρω από τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου (τον βουλευτή) φυγαδεύοντάς τον σε κτήριο της εταιρίας των διοδίων όπου και παρέμεινε αρκετή ώρα υπό τις ιαχές και τα συνθήματα των εξοργισμένων συναγωνιστών. Τότε τα μέλη των επιτροπών πληροφορηθήκαν ότι πρωταγωνιστής του επεισοδίου είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, εισηγητής του νομοσχεδίου Ρέππα, και σφοδρός πολέμιος του κινήματος δεν πληρώνω.

Το κράτος σε συνεργασία με τους εργολάβους επιδίδεται σε έναν αγώνα τρομοκράτησης του κινήματος. Πέραν των επιθέσεων που δέχεται το κίνημά μας σε πολιτικό και φρονηματικό επίπεδο, η κυβέρνηση επιστρατεύει βουλευτές-τραμπούκους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη βουλευτική ασυλία και την προστασία της αστυνομίας δε διστάζουν να ασκήσουν και φυσική βία εναντίον μελών του κινήματος.

Το κίνημα δεν πληρώνω έχει γαλουχηθεί στους δρόμους και όχι μόνον δεν εκφοβίζεται από τέτοιου είδους τραμπούκικες επιθέσεις αξιωματούχων του καθεστώτος, αλλά εξοργίζεται και απαντά με κλιμάκωση του αγώνα.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!!

Epitropes Diodia Stop


Σε νεότερη δημοσίευση τους αναφέρουν:
Στο νοσοκομείο Λαμίας μετέβη η συναγωνίστρια Σ.Α. Εκεί έσπευσαν και ιατροί μέλη του κινήματος δεν πληρώνω.
Μετά από εξετάσεις που υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας η συναγωνίστρια Σ.Α. διεγνώσθη ότι υπέστη κάταγμα πλευρού από τον τραμπούκο και άνανδρο βουλευτή.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.