Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Εγκληματικότητα: Φόβος και ανασφάλεια στην Τριφυλία

Φόβος και ανασφάλεια επικρατεί στην Τριφυλία μετά και τα κρούσματα εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος και ανήσυχος και δεν μπορεί να φανταστεί έως πού, πλέον, μπορούν να φτάσουν οι εκρηκτικές διαστάσεις με τις παραβατικές συμπεριφορές και την εγκληματικότητα.

Θλιβερά φαινόμενα και προβλήματα που, όπως έχουμε ξαναγράψει, προκαλούν ρωγμές στην κοινωνική συνοχή και κοινωνική γαλήνη της περιοχής, αφού όλοι, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, φοβούνται, ανησυχούν και τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να είναι αυτοί τα επόμενα θύματα…

Είναι γεγονός ότι η μικρή αστυνομική δύναμη ..........

δεν επαρκεί και δικαίως, τόσο οι αστυνομικοί υπάλληλοι όσο και οι τοπικές αρχές, ζητούν μετ’ επιτάσεως την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, και, βεβαίως, να υπάρχει περισσότερη, πιο έντονη και συστηματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.

Η ανάγκη ενίσχυσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες είναι, όχι απλώς επιτακτική, αλλά επιβεβλημένη και πρέπει τάχιστα η Πολιτεία να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε η ζωή στην Τριφυλία να επανέλθει στους «κανονικούς» ρυθμούς, χωρίς φοβίες και ανησυχίες…

Θάρρος

Νέο κράξιμο κατά Παγκάλου: «Πάγκαλε κοπρίτη, μας έκλεισες το σπίτι» [ VIDEO ]

Το Κίνημα Πολιτών που συγκεντρώνεται έξω από τα σπίτια ή τα γραφεία πολιτικών πρόσωπων έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το πολιτικό γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Στη συμβολή Κριεζώτου και Ακαδημίας, όμως, τους περίπου 30 πολίτες περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και τους απώθησαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Αυτό, βέβαια, δεν πτόησε τους συγκεντρωμένους.........

που φώναζαν «Πάγκαλε κοπρίτη μας έκλεισες το σπίτι» και «Δεν τα φάγαμε μαζί», ενθυμούμενοι μερικές από τις πιο «χτυπητές»... άτακτες του αντιπροέδρου το τελευταίο διάστημα.

Θυμήθηκαν επίσης και την εμπλοκή του στην υπόθεση των Ιμίων. Περίπου στις 16:30, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και η οδός Κριεζώτου, που είχε κλείσει, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Δείτε το Video



Ψηφίστηκε ν/σ για το Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη να επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύεται Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων εντάσσεται σε μια σειρά πολιτικών για την θωράκιση και την ανάπτυξη του αγροτικού εισοδήματος, τη ΝΔ να συμφωνεί με την σύστασή του αλλά όχι με τον τρόπο που γίνεται, και τα υπόλοιπα κόμματα επίσης να διαφωνούν, το νομοθέτημα ψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία.

«Τα προβλήματα δεν τα λύνει, θα πρέπει να ........

γίνει συνδιαμόρφωση για να φτάσει στην καλύτερη δυνατή λεπτομερειακή νομοτεχνική αρτιότητα ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό το νομοσχέδιο», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως θα μελετηθούν σοβαρά οι προτάσεις όλων των πτερύγων ώστε να βελτιωθεί περισσότερο. Ακόμη ο κ. Σκανδαλίδης πρότεινε να θεσμοθετηθεί η συμβολαιακή γεωργία με ρήτρες και ποινές για κείνους που δεν την υλοποιούν και στη χώρα μας ώστε να προστατευθεί το αδύναμο μέρος της συναλλαγής που είναι ο αγρότης.

Πρόκειται για αναγκαίο και στοιχειώδη εκσυγχρονισμό υπέρ του αγρότη όπως είναι και το Μητρώο, τόνισε ο υπουργός. Τέλος δήλωσε ότι ελπίζει στην ολοκλήρωση μέχρι το καλοκαίρι των νομοσχεδίων για τους συνεταιρισμούς για την πολιτική γης κ.α., και από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η διαδικασία κωδικοποίησης της νομοθεσίας για την ελληνική γεωργία σε ένα ενιαίο κείμενο.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης συμφώνησε με την σύσταση Μητρώου «η αποτελεσματικότητα του οποίου όμως θα είναι άρρηκτα δεμένη με αυστηρούς ελέγχους», διαφώνησε όμως με τον τρόπο που αυτό θεσμοθετείται γιατί - όπως είπε - χωρίς ελέγχους θα γίνει μέσο αύξησης της γραφειοκρατίας και της παραβατικότητας των ανθρώπων της αγοράς. «Ρίχνουμε νερό στο κόσκινο», όπως είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για επικοινωνιακή, περισσότερο, παρά ουσιαστική πρόταση.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν. Μωραϊτης καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, είπε πως με αυτό η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον αγρότη όταν λέει ότι τον προστατεύει αφού (σ.σ. το νομοσχέδιο) δίνει ακόμη μεγαλύτερη υπόσταση στον καπιταλιστή - έμπορο και τον παρασιτικό του ρόλο, ενώ ούτε καν τον τιμωρεί όταν είναι παραβάτης.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος μίλησε για στρεβλώσεις της αγοράς και της γεωργικής οικονομίας τονίζοντας πως «διακατέχεται από ένα εμπορομεσιτικό αεριτζίδικο κεφάλαιο».

Η Λίτσα Αμμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι η ρύθμιση της αγοράς είναι αναγκαία, όμως στο νομοσχέδιο δεν υποστηρίζονται οι αγρότες αλλά ενισχύονται τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ.

ΕΡΑΝΗ: Τα βλέματα στραμένα στον Μεσσηνιακό

Μετά τους 9 συνεχόμενους βαθμούς (με Ζαβλάνι, Κυπαρισσία και ΑΟ. Κροκεών) το ηθικό των παικτών της Εράνης έχει σαφώς αναπτερωθεί αλλά για την ώρα εχουν βάλει στην άκρη την επιτυχία αυτή και έτσι τώρα τα βλέμματα όλων στα Φιλιατρά έχουν στραφεί στον αγώνα με τον Μεσσηνιακό όπου η Νίκη αποτελεί μονόδρομο για να πάρει η ομάδα ανάσα αλλά ταυτόχρονα και για την παραμονή της στην κατηγορία της Δ' Εθνικής.

Στα αγωνιστικά, ο νέος προπονητής κ. Θεόδωρος .........

Ανδριόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει ανασύνταξη των δυνάμεων αλλά και να δουλέψει με την ομάδα πάνω σε κάποιους τομείς στους οποίους ο ίδιος είδε πως υπάρχει πρόβλημα.
Η τεχνική ηγεσία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και όλοι οι ........

παίκτες αναμένεται να δώσουν κανονικά το παρών με εξαίρεση τον Θοδωρή Δασκαλάκη ο οποίος συμπλήρωσε 7 κάρτες (την έβδομη την πήρε με την Κυπαρισσία) ενω από την άλλη οι τιμωρημένοι Ντινιώτης και Γκίνο, εξέτισαν την ποινή τους στο μάτς με τις Κροκεές που η ομάδα πήρε στα χαρτιά και θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους με τον Μεσσηνιακό την Κυριακή 10 Απριλίου.

Η Εράνη καλεί τους φιλάθλους της να παρευρεθούν στο γήπεδο και να ενισχύσουν με την παρουσία τους την ομάδα.

Εράνη Φιλιατρών

Αστυνομικός βρήκε σακί με .... σφαίρες.

Ενα σάκο με 358 σφαίρες που προέρχονται από την εποχή του Β' Παγκοσμίου πολέμου βρήκε αστυνομικός του τμήματος Φιλιατρών όταν σε περιπολία που πραγματοποιούσε την Δευτέρα το πρωί σε δασική την περιοχή του γαλατά στα Φιλιατρά.

Οι σφαίρες βρίσκονταν σε ενα πλαστικό σακί σχεδόν λιωμένο από τα χρόνια. Συγκεκριμένα το σακί περιείχε 12 γεμιστήρες με σφαίρες ο καθένας, 45 γεμιστήρες με 5 σφαίρες και 61 σφαίρες μεμονομένες.

Τα ευρήματα περισυνελέγησαν και ..........

μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών όπου μετά από προσεκτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το έτος κατασκευής τους ήταν το 1944.
Τα πυρομαχικά θα μεταφερθούν σε μονάδα του στρατού για καταστροφή.

Φορητότητα σε χρόνο ρεκόρ. Στις 2 Μαΐου ξεκινάει η διαδικασία φορητότητας σταθερού αριθμού σε 3 εργάσιμες

Με Απόφαση της ΕΕΤT, ο νέες διαδικασίες για τη Φορητότητα αριθμών σταθερής τηλεφωνίας τίθενται σε εφαρμογή στις 2 Μαΐου 2011, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαραίτητη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος εκ μέρους όλων των παρόχων και να διασφαλιστεί η μη ύπαρξη προβλημάτων κατά το συγχρονισμό των διαδικασιών Φορητότητας με τις διαδικασίες μεταφοράς ενεργού βρόχου.

Με την εφαρμογή του Κανονισμού της ........

ΕΕΤΤ για τη Φορητότητα αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, το μέγιστο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση αιτήσεων Φορητότητας θα μειωθεί, από 10 εργάσιμες ημέρες σήμερα, σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος του συνδρομητή.

Κατά συνέπεια, ο μέγιστος αριθμός εργάσιμων ημερών, στον οποίο ολοκληρώνεται μία έγκυρη αίτηση Φορητότητας αριθμού με παράλληλη μεταφορά ενεργού βρόχου, θα μειωθεί από 21 εργάσιμες ημέρες σήμερα, σε 10 εργάσιμες ημέρες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης της μεταφοράς αριθμού κινητής τηλεφωνίας, (από 10 σε 3 εργάσιμες ημέρες), έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και εφαρμόζεται από την 1η Δεκεμβρίου 2010.

ΟΓΑ. Από σήμερα δίνεται το οικογενειακό επίδομα

Από σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου ξεκίνησε η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) στις 425.544 οικογένειες που το δικαιούνται. Το οικογενειακό επίδομα θα καταβάλεται έως και τις 15 Απριλίου 2011.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα επιδόματα θα καταβληθούν, ως εξής:.....

- Στους επιδοματούχους, που απογράφηκαν μέχρι τις 21 Μαρτίου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής του ΟΓΑ) στις 6 Απριλίου 2011.

- Στους επιδοματούχους, που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ., μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί μέσω των ΕΛ.ΤΑ (με το προηγούμενο σύστημα πληρωμών των επιδομάτων), από 6 έως και 15 Απριλίου 2011.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 119.506.437,44 ευρώ.

Η διαδικασία της απογραφής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Απριλίου 2011, πραγματοποιείται με επιτυχία, αφού μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί περίπου το 84% των επιδοματούχων. Εκτιμάται ότι μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα έχει απογραφεί το σύνολο των επιδοματούχων.

Η διοίκηση του ΟΓΑ γνωστοποίησε ότι, όσοι από τους δικαιούχους πολυτεκνικών επιδομάτων δεν έχουν απογραφεί, θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν και να καταθέσουν μέχρι τις 29 Απριλίου 2011 το «Απογραφικό Δελτίο», που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομά τους, ώστε η πλήρωμή τους να γίνει αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛ.ΤΑ, που θα έχουν επιλέξει.

Real.gr

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ στα χαρακώματα

Κριτική στην οικονομική πολιτική
Η κ. Bάσω Παπανδρέου αναφέρθηκε σε πιθανή αναδιάρθρωση


Κριτική από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την ασκούμενη οικονομική πολιτική δέχθηκε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα (ΚΤΕ).

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση...........

αναζητούν τρόπο παρουσίασης των τριών επερχόμενων πρωτοβουλιών (Μεσοπρόθεσμο, Αποκρατικοποιήσεις, Αναπτυξιακό), με επικρατέστερη την πρόταση που ακούστηκε στην προχθεσινή σύσκεψη περί συγχώνευσής τους σε ενιαίο νομοσχέδιο. Για τον λόγο αυτόν θα γίνει και ευρύτερη συζήτηση σε άτυπο υπουργικό, όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου επιστρέψει από την Πολωνία.

Στον ΚΤΕ πάντως, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές σε σχετικές συνεδριάσεις, τη σφοδρότερη κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου άσκησε η κ. Βάσω Παπανδρέου. Η πρώην υπουργός είπε ότι η ασκούμενη πολιτική δεν αποδίδει, καθώς οδηγεί διαρκώς στη λήψη νέων μέτρων γι' αυτό και χρειάζεται διαφορετική στρατηγική. Εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της το 2013, ενώ ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. «Δεν έχετε συνολικό σχέδιο», είπε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης και μαζί του συντάχθηκε ο κ. Κ. Γείτονας ο οποίος είπε ότι δεν είναι χρήσιμη μια τέτοια δημόσια συζήτηση.

Στα σχεδιαζόμενα μέτρα αναφέρθηκε και η κ. Σοφία Γιαννακά η οποία εξέφρασε δυσκολία να τα υποστηρίξει λόγω της κυβερνητικής ανακολουθίας να διαψεύδει τη λήψη μέτρων, αλλά τελικώς να προχωρεί στην υιοθέτηση νέων. Η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου τάχθηκε εναντίον του πακέτου των 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες δίχως να εξασφαλισθούν εγγυήσεις. Ο κ. Μ. Κατρίνης πρότεινε τη συγχώνευση ΚΕΔ και Τουριστικών Ακινήτων και ένταξή τους στη Γ. Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα, αλλά αντιθέτως θα προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ως προς την αναδιάρθρωση ο κ. Π. Κουκουλόπουλος είπε (ΝΕΤ) ότι «είναι τελευταία ή πρώτη ενέργεια μιας κυβέρνησης, ή ξεκινώντας τη θητεία της ή καθώς την τελειώνει και πάει σε εκλογές, ή πριν ή μετά από εκλογές γίνεται μία τέτοια ενέργεια». Η κ. Ελενα Παναρίτη δήλωσε (Φλας) ότι δεν πρέπει «να δαιμονοποιούμε» τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης. Εν τω μεταξύ, το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αναφορικά με τα νέα μέτρα, επανεμφανίσθηκε χθες στη Βουλή.

Αφορμή, αυτή τη φορά, οι συζητήσεις που έγιναν στις αρμόδιες επιτροπές για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη λειτουργία των ΔΕΚΟ και τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες. «Είμαστε σε περίοδο που περισσεύουν η εύκολη κριτική και οι ανέξοδες κορώνες. Λείπουν οι συγκεκριμένες προτάσεις και η συγκροτημένη στήριξη της εθνικής προσπάθειας», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην επίθεση που είχαν στο μεταξύ εξαπολύσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της οικονομικής πολιτικής. Απευθυνόμενος στη Ν.Δ., ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «αρέσουν οι γενικότητες και οι καταγγελίες σε εκείνους οι οποίοι ευθύνονται για τη συσσώρευση χρεών» και κατηγόρησε τα στελέχη της Ν.Δ. και της Αριστεράς ότι με τις δηλώσεις τους περί νέων μέτρων «τρομοκρατούν τους πολίτες». Νωρίτερα, ο κ. Φ. Σαχινίδης έλεγε ότι «διακινούν πολιτικές και δημοσιογραφικές «παραισθησιογόνες» αντιλήψεις όσοι υποστηρίζουν ότι τα νούμερα «δεν βγαίνουν» και ότι υπάρχει άλλο μείγμα πολιτικής που οδηγεί στη «νιρβάνα»». Στον αντίποδα, ο κ. Θ. Καράογλου (Ν.Δ.) υποστήριξε ότι «οι Ελληνες πολίτες υποβάλλονται σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα» και συμπλήρωσε πως η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική δημιουργεί διαρκώς μαύρες τρύπες και αδιέξοδα. «Δεν είμαστε εμείς που «τρομοκρατούμε» τους πολίτες», υπογράμμισε και ο κ. Μαργ. Τζήμας.

Δεντροφύτεψη στους Γαργαλιάνους

Δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 10 το πρωί στο αλσύλιο του Προφήτη Ηλία στους Γαργαλιάνους με μέριμνά της Δημοτικής ενότητας αλλά και των συλλόγων της περιοχής.



Δ' Εθνική 6ος όμιλος. τα παιχνίδια της 29ης Αγωνιστικής

29η Αγωνιστική
Κυριακή 10/4/2011 Ώρα 17:00


Πάμισος Μεσσήνης - Διαγόρας Βραχνέϊκων
Αχιλλέας Καμαρών - Ολυμπιακός Κεφαλονιάς
Εράνη Φιλιατρών - Μεσσηνιακός
Αστέρας Αμαλιάδας - Αχαϊκή
Σπάρτη - ΑΟ Κροκεών 3-0 α.α.
Εθνικός Σαγέϊκων - Κυπαρισσία
Καλαμάτα - Αστέρας Μαχαιράδου
Ζαβλάνι - Τριταιϊκός

Την Κυριακή 10 Απριλίου Ωρα 5 το απόγευμα ΟΛΟΙ στο γήπεδο Φιλιατρών



Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. σήμερα η Expert Ελλάς. Λουκέτο στη μεγάλη αλυσίδα καταστήματων ηλεκτρικών συσκευών

- 25% έχει πέσει ο τζίρος σε μικρά καταστήματα αλλά και μεγάλες αλυσίδες
- Στο κόκκινο (-40%) οι πωλήσεις στις μαύρες συσκευές (τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα)
- "Δεν μπαίνει κόσμος πια στα μαγαζιά μας", λέει στο Newsit η Πρόεδρος του κλάδου

Η κρίση έχει αρχίσει και αποτυπώνεται πλεον και στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών.
Παρά τις προσφορές, τις μεγάλες ευκαιρίες, ...........

τις άπειρες δόσεις, οι καταναλωτές δεν βάζουν πλεον το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν άνθρωποι του κλάδου, η πτώση στον τζίρο αγγίζει τουλάχιστον το 25%!

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις λεγόμενες μαύρες συσκευές, δηλαδή τηλεοράσεις και συστήματα ήχου που οι πωλήσει έχουν πέσει ακόμη και 40%.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ραδιοφώνων και Ηλεκτρικών Συσκευών, Ολίβια Αβράμη η οποία διατηρεί κατάστημα στα Πατήσια, " Η κρίση μας έχει τσακίσει. Αφού έκλεισε η ΕXPERT σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τα μικρότερα καταστήματα. Η πτώση του τζίρου μας υπερβαίνει το 25% με πιο προβληματικές τις "μαύρες συσκευές" ήχου και εικόνας όπου η πτώση αγγίζει το 40%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχει μειωθεί δραματικά η επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας. Δεν μπαίνει κόσμος πια".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ραδιοφώνων και Ηλεκτρικών Συσκευών, Ολίβια Αβράμη:

Tρανό παράδειγμα της κρίσης η σημερινή εξέλιξη για την αλυσίδα Expert. Κατέθεσε αίτηση για την υπάγωγή της στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 (διαδικασία συνδιαλλαγής) στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Εικόνα Ήχος ΑΕΕ, στην οποία η Expert Ελλάς είναι βασικός μέτοχος, με προσωρινή διαταγή, ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας της εταιρείας.

Η Expert Ελλάς ΑΕ διευκρινίζει ότι επέλεξε την προστασία του Νόμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και στον κλάδο ηλεκτρικών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, εξαιτίας των επισφαλειών των μελών του δικτύου της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην προσπάθεια εξυγίανσης, μέσα από τη διαδικασία αυτή, η εταιρεία θα έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των προμηθευτών - πίστωτών της.

Επιπλέον, η διοίκηση της Εικόνα Ήχος ΑΕΕ ενημερώθηκε ότι η απόφαση της Expert Ελλάς ΑΕ περί κεφαλαιοποίησης των υποχρεώσεων της εισηγμένης παραμένει σε ισχύ. Για το συγκεκριμένο θέμα, το διοικητικό συμβούλιο της Εικόνα Ήχος ΑΕΕ θα αποφασίσει, εντός των επομένων ημερών.

newsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.