ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Νέο exploit του IE9 θέτει σε κίνδυνο τα Windows 7 SP1

Ένα νέο exploit του IE9 παραβιάζει τα μέτρα ασφαλείας ακόμα και της ανανεωμένης έκδοσης των Windows 7, σύμφωνα με την Vupen, μία Γαλλική εταιρεία ασφαλείας.

Το epxloit χρησιμοποιεί μία αδυναμία του Internet Explorer 9 και παραβιάζει όλα τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας των Windows 7. Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Microsoft, πλήρως ενημερωμένη με το Service Pack 1, είναι τρωτή. Το κενό ασφαλείας το ανέφερε η Γαλλική εταιρεία ασφαλείας Vupen, που παλαιότερα είχε επίσης βρει ένα κενό ασφαλείας στον IE8.

Η Vupen χαρακτηρίζει το exploit για τον IE9 ως αξιόπιστο, που σημαίνει ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους χάκερ, που τους επιτρέπει να τρέξουν κακόβουλο κώδικα στα windows PC της επιλογής τους.
Το exploit καταφέρνει να παραβιάσει τα ..........

επιπλέον επίπεδα ασφαλείας των Windows, όπως το ASLR, DEP και το Sanbox (Ασφαλής Λειτουργία) του IE9.

"Το exploit χρησιμοποιεί 2 διαφορετικές αδυναμίες του λειτουργικού. Η μεν πρώτη πετυχαίνει την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα στο εσωτερικό του IE9 sandbox. Η δε δεύτερη προσπερνά το sandbox για να επιτύχει πλήρη και απρόσκοπτη εκτέλεση κώδικα," είπε στο Webwereld news site ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vupen.

Το ρίσκο αυτού του exploit είναι μέχρι στιγμής περιορισμένο γιατί δεν έχει θεαθεί στο παγκόσμιο δίκτυο. Οι αδυναμίες αποκαλύφθηκαν από ερευνητές της vupen, όταν έφτιαξαν το δικό τους exploit. "Επιβεβαιώσαμε την εκμετάλευση της αδυναμίας και δημιουργήσαμε ένα exploit που δουλεύει σε Internet Explorer 9 των Windows 7 και Windows 7 SP1", είπε ο Bekra.

Ο Bekra τόνισε πως οι αδυναμίες αυτές δεν είναι γνωστές στο κοινό. "Πρόσβαση στον κώδικά μας και στην εκβάθους ανάλυση που κάναμε για την αδυναμία αυτή είναι περιορισμένη στους κυβερνητικούς με πελάτες μας, που χρησιμοποιούν αυτή την πληροφορία για να προστατέψουν τα σημαντικά συστήματά τους" είπε.

Ο IE9 δεν χρησιμοποιείται ευρέως από τις κυβερνήσεις, ούτε καν στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η αδυναμία δεν είναι περιορισμένη στην τελευταία έκδοση του browser της Microsoft. Το κενό ασφαλείας υπάρχει και στον IE8 και στον 7 αλλά και στον 6, για τους οποίους η vupen δεν έχει δημιουργήσει ένα exploit που να λειτουργεί.

"Το ελλάτωμα αυτό επηρεάζει τον Internet Explorer 9, 8, 7 και 6 και προέρχεται από ένα use-after-free σφάλμα στη 'mshtml.dll' βιβλιοθήκη κατά την επεξεργασία συγκεκριμένου συνδυασμού HTML και Javascript κώδικα". Η Vupen συμβουλεύει όλους τους IE χρήστες να απενεργοποιήσουν την Javascript ή να χρησιμοποιήσουν άλλο web Browser που να μην έχει αυτή την αδυναμία".

Ο exploit κώδικας της Vupen είναι αποτελεσματικός μόνο στον IE9, που τρέχει σε Windows 7 και σε Winodws Vista. Ο IE9 κυκλοφόρησε πρόσφατα και δεν είναι ακόμη διαθέσιμος μέσω του Windows Update. Η Microsoft θα αρχίσει την διάθεσή του στις ερχόμενες εβδομάδες. Ακριβής ημερομηνία για την διάθεση και την εγκατάσταση του τελευταίου Browser των Windows δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Ο IE9 σήμερα έχει 3.6% μερίδιο αγοράς στους Windows 7 χρήστες, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία ερευνών NetApplications. Τα Windows 7 έχουν παγκόσμιο μερίδιο αγοράς σχεδόν 25%. Τα Windows XP ακόμα και σήμερα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό.

Μετρημένο σε όλο το φάσμα των χρηστών προσωπικών υπολογιστών, το μερίδιο του IE9 είναι μόλις 1.04%, σύμφωνα με την NetApplications. Μία άλλη εταιρεία ερευνών, η StatCounter δεν συμπεριλαμβάνει καν τον IE9 ως ξεχωριστό browser στα στοιχεία της, ανταυτού τον τοποθετεί στην κατηγορία "other".

Ραντεβού με την... Εφορία θα έχουν λιποτάκτες και ανυπότακτοι

Πρόστιμα 6.000 ευρώ για ανυπότακτους και λιποτάκτες προβλέπει κοινή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Άμυνας, κ. Ευ.Βενιζέλου και Οικονομικών, κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, η οποία φέρνει και αλλαγές και για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία ...........

δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 517/2011), οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι - δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν- 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες θα πληρώνουν 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ.

Επίσης, με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τρίτη απόφαση των δύο υπουργών, οι αντιρρησίες συνείδησης που κάνουν εναλλακτική θητεία και έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους, για να εξαγοράσουν το υπόλοιπο του χρόνου τους, θα καταβάλλουν 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις εξαγοράζονται εφάπαξ πριν ή ταυτόχρονα με την καταβολή της πρώτης δόσης (εάν πρόκειται για τμηματική εξαγορά του υπόλοιπου χρόνου) ή με την καταβολή ολόκληρου του ποσού, εάν πρόκειται για εφάπαξ εξαγορά.

Όσοι θα απολύονται οριστικά, μετά την εκπλήρωση εναλλακτικής θητείας πέντε μηνών, εξαγοράζουν εφάπαξ το υπόλοιπο της εναλλακτικής υπηρεσίες που απομένει. Αυτοί που επιθυμούν τμηματική καταβολή του ποσού, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο, με την οποία καθορίζουν τον επιθυμητό αριθμό δόσεων

Τα στρατολογικά γραφεία, στη συνέχεια, προσδιορίζουν την διάρκεια του εξαγοράσιμου υπολοίπου και το ποσό που αναλογεί για την εξαγορά, αλλά και των αριθμό των δόσεων και την προθεσμία καταβολής τους. Για όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, εάν υπηρετούσαν ενόπλως, η τμηματική καταβολή ορίζεται σε τέσσερις δόσεις, ενώ για τους μειωμένης θητείας στρατεύσιμους, οι δόσεις θα είναι τρεις (υπόχρεοι υπηρεσίας εννέα μηνών) ή δύο (υπόχρεοι υπηρεσίας έξι μηνών).

Οι αντιρρησίες συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους και έχουν εκπληρώσει τρεις μήνες εναλλακτικής θητείας, μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της υπηρεσίας ως εξής:

- Όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, οποτεδήποτε μετά τη συμπλήρωση δύο μηνών και 15 ημερών χρόνου υπηρεσίας

- Όσοι έχουν απολυθεί προσωρινά και έχουν εκπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο εναλλακτικής υπηρεσίας, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της νόμιμης παραμονής εκτός του φορέα

ΕΣΗΕΑ: Ναι στις ραδιοτηλεοράσεις, όχι στις εφημερίδες

Με μία κίνηση που υπονομεύει ειδικά τις εφημερίδες, το διασωματειακό των συνδικάτων του Τύπου και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής να παρατείνουν μόνο για τις εφημερίδες (!) κατά έξι ώρες την τετραήμερη απεργία που θα έληγε κανονικά στις 06:00 της Δευτέρας.

Η απόφαση αποσκοπεί στο να εμποδίσει την κυκλοφορία των εφημερίδων το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως είχε προαναγγελθεί.
Με τον τρόπο αυτό, τα έντυπα μέσα ενημέρωσης ..........

στερούνται τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους αναγνώστες τους, την ίδια ώρα που τα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κλπ) θα βρίσκονται «στον αέρα» από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η διακριτική αυτή μεταχείριση σε βάρος των εφημερίδων, που θεωρούνται η σπονδυλική στήλη της ελληνικής δημοσιογραφίας, προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου.

Μετά από όλα αυτά, όλες οι εφημερίδες, δεν θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα.

Ένοπλη ληστεία σε Γεωργικό Συνεταιρισμό

Δύο δράστες με την απειλή όπλων εισέβαλαν στα γραφεία και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία σημειώθηκε χθες το πρωί στo Γεωργικό Συνεταιρισμό στην περιοχή Νεοχωρίου - Λεύκτρου στην Στούπα Μεσσηνίας.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για ..........

τον εντοπισμό των δραστών.

Αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Ενεκρίθη η αγορά και τοποθέτηση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καλαμάτας, με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικόλαου Πολύζου.

Η απόφαση αναλυτικά: ..........

«Εγκρίνουμε την υλοποίηση του έργου Προμήθεια αξονικού τομογράφου 16 τομών του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης πεντακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (550.000,00), συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.. Στη σύνθεσή του ο αξονικός τομογράφος θα περιλαμβάνει εγχυτή, UPS και σύστημα φωτογράφησης εκτύπωσης.

Πηγή χρηματοδότησης της προμήθειας του εν λόγω εξοπλισμού θα είναι οι πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι διαδικασίες υλοποίησής της θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου. Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα απόφαση, να προβεί σε ενέργειες

Δεντροφύτεψη αύριο το πρωί στον προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων

Δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 10 το πρωί στο αλσύλιο του Προφήτη Ηλία στους Γαργαλιάνους με μέριμνά της Δημοτικής ενότητας αλλά και των συλλόγων της περιοχής.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά την επικίνδυνη ακινησία της νέας Περιφερειακής Αρχής στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού, είδαμε συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μία ιδιαίτερη δράση στη Μ. Βρετανία, η οποία διοργανώθηκε από τη δραστήρια Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Βρετανία κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ .
Επιτέλους με τη συμμετοχή μας, ακούστηκε κάτι, έστω και καθυστερημένα για τη μοναδικότητα του προορισμού Πελοπόννησος, την ώρα που άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, έχουν ήδη μπει δυνατά και στοχευμένα στην ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Αντιθέτως εμείς στην Πελοπόννησο, αντί για δράσεις, ..........

είδαμε να ακολουθείται μία απαξιωτική στάση απέναντι σε ότι καλό έγινε για να αναδειχθεί ο τόπος, την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Στην προσπάθεια απαξίωσης των πρωτοβουλιών μας, ακούσαμε βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες από τους υπευθύνους αυτή την περίοδο να προωθήσουν τον τουρισμό, χωρίς όμως να ακούσουμε τίποτα για τις μελλοντικές δράσεις και τον σχεδιασμό τους, που θα βασίζεται στις νέες συνθήκες και ανάγκες του διευρυμένου πλέον γεωγραφικού χώρου που εκπροσωπούν.

Ακούσαμε τον κ. Τατούλη να μιλά για ΦΡΕΣΚΙΕΣ ιδέες κατά την παρουσίαση της δράσης στα ΜΜΕ και εκτός από την απορία μας, μας δημιουργήθηκε και ανησυχία για το μέλλον, διότι παρουσιάσθηκε παντελώς αδιάβαστος για το ότι εμφάνισε τη δράση αυτή ως καινοτόμα και πρωτοποριακή καίτοι στο παρελθόν από πολλές Περιφερειακές ενότητες, κατά την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, υπήρχαν συμμετοχές σε παρόμοιες, αλλά και σπουδαιότερες εκδηλώσεις.

Κι αν ο ίδιος δεν γνώριζε , για ποιο λόγο δεν προφυλάχθηκε από τους ορισθέντες ως υπευθύνους;
Αν γνώριζε, ίσως δεν επέτρεπε λανθασμένες αναφορές για τις πρωτοβουλίες των προκατόχων του, όπως για δήθεν προβολή του τουριστικού προϊόντος, μόνο μέσω των τουριστικών εκθέσεων.
Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική, διότι σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες, σε ξεχωριστές και ιδιαίτερες δράσεις σύμφωνα με στρατηγική μελέτη, προβλήθηκε πλειστάκις είτε το διατροφικό μας πρότυπο, είτε οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί, είτε η πανέμορφη φύση μας.

Επειδή το διακύβευμα για τον Πελοποννησιακό λαό είναι πολύ μεγάλο, ερωτώ:
Βάσει ποιάς μελέτης προβλήθηκαν συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννησιακής γης και απορρίφθηκαν άλλες;
Βάσει ποίου σχεδιασμού π.χ. συμμετείχαμε σ αυτό το event και απορρίψαμε άλλα, όπως την παρουσία μας σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των σπουδαίων τουριστικών εκθέσεων του Βερολίνου και της Μόσχας;

Βάσει ποίου σχεδιασμού προβλήθηκαν συγκεκριμένες μορφές τουρισμού όπως π.χ.θαλάσσιος, αρχαιολογικός, συνεδριακός και ορεινός;
Ποια εικόνα αναδείχθηκε για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου;
Κρίμα, διότι διεφάνη ότι στον πανικό της απραξίας, έγιναν σπασμωδικές κινήσεις χωρίς σχεδιασμό στόχευση και προοπτική, όταν αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο, όλοι έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στη μοναδική αναπτυξιακή προοπτική μας, τον τουρισμό!!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Κτήμα Παναγιωτόπουλου. Τρία μετάλλια στο Διεθνή Διαγωνισμό Λυών

Νέες σημαντικές διακρίσεις πέτυχε το Κτήμα Παναγιωτόπουλου με τα ποιοτικά κρασιά του. Στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου που έλαβε χώρα στη Λυών της Γαλλίας 2 με 4 Απριλίου, απέσπασε τρία μετάλλια. Χρυσό για το Καμπερνέ Σοβινιόν, ασημένιο για το Μερλό και χάλκινο για το «Καλντερίμι - Ερυθρό».

«Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και ........

τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 6, την Τετάρτη το μεσημέρι. Για μας αυτές οι βραβεύσεις στη Γαλλία είναι πολύ σημαντικές, ιδίως για το καμπερνέ, το οποίο προέρχεται από γαλλική ποικιλία, την οποία φιλοξενούμε στην περιοχή της Τριφυλίας. Το να καταφέρνεις να βραβεύεσαι από τους Γάλλους, για ένα κατεξοχήν γαλλικό κρασί που βγαίνει στην Ελλάδα, είναι επιτυχία» σημείωσε με ικανοποίηση στο «Θ» ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τα τέσσερα ελληνικά κρασιά που βραβεύθηκαν στη διοργάνωση «Concours des vins a Lyon» / «Lyon International Wine Competition», για το 2011, τα τρία ήταν του Κτήματος Παναγιωτόπουλου (Πύργος Τριφυλίας).

Αναλυτικά τα βραβεία είναι:
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Cabernet Sauvignon, Tranquille Rouge 2005, χρυσό μετάλλιο.
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Merlot, Tranquille Rouge 2005, ασημένιο μετάλλιο
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Kalderimi, Tranquille Rouge 2009, χάλκινο μετάλλιο.

Άλλες βραβεύσεις που έχει αποσπάσει το Κτήμα Παναγιωτόπουλου στο παρελθόν:
Με το Cabernet «36» (special wine) κέρδισε χρυσό μετάλλιο το 2009 στις Βρυξέλλες. Τον προηγούμενο μήνα έλαβε 3 χρυσά και 2 ασημένια στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, καθώς και τρία χρυσά και άλλα τόσα ασημένια σε γευστική δοκιμή που συνδιοργάνωσαν τα περιοδικά Weinmarkt (Γερμανίας), RussianFood και Drinks Bussiness (Ρωσίας), με τον ελληνικό οδηγό Oinothiki.

Θάρρος

Τριφυλία Συνεργασία ΕΛΑΣ, Δήμου για την ασφάλεια

Η καλή συνεργασία και η ανοιχτή - αμφίδρομη επικοινωνία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δήμου και των πολιτών μπορεί να ενισχύσει και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στην Τριφυλία, τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο νέος διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Λάνος, ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας Παναγιώτης Σώκας, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Γιώργος Μάνδαλος και οι αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Στη συζήτηση που έγινε τέθηκαν τα .........

προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι με την έλλειψη προσωπικού και οχημάτων, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης των αλλεπάλληλων κρουσμάτων στην Τριφυλία, οι παράμετροι της «αντεγκληματικής» πολιτικής της ΕΛΑΣ και η εφαρμογή τους στον τοπικό σχεδιασμό. Διαπιστώθηκε δε, η κοινή βούληση του Δήμου και της Αστυνομίας ώστε η ζωή στην Τριφυλία να επανέλθει στους «κανονικούς» της ρυθμούς, χωρίς φοβίες και ανησυχίες.

Μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Τριφυλίας δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μία χρήσιμη και πολύ ουσιαστική, όπως εξελίχθηκε, συζήτηση με το νέο αστυνομικό διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, τον οποίο εμείς είχαμε εκφράσει την πρόθεση να επισκεφθούμε, να τον καλωσορίσουμε και να τον συγχαρούμε, αλλά ο ίδιος ανταποκρίθηκε με μεγαλύτερη θέρμη, επισκεπτόμενος ο ίδιος, μαζί με το διοικητή του Α.Τ. και το διοικητή της Τροχαίας. Η συζήτηση δεν ήταν μόνον εθιμοτυπική, είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, με αιχμή του δόρατος την αύξηση της εγκληματικότητας στην Τριφυλία και την έξαρση που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες.

Η συζήτησή μας κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτα απ’ όλα, σε μια προσπάθεια πρόληψης και, βέβαια, σε μια προσπάθεια καταστολής. Ακούσαμε τις σκέψεις που έχει ο καινούργιος διευθυντής πάνω σε αυτά τα ζητήματα, ενώ του εκθέσαμε και τις δικές μας απόψεις, από όσα έχουμε αποκομίσει από προηγούμενες συναντήσεις μας με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων και από αυτά που εισπράττουμε από τις επαφές με τους πολίτες. Εμείς επιμένουμε, ότι δεν μπορεί στην επαρχία Τριφυλίας να μην υπάρχει ΟΠΚΕ ή η όποια εμφανιζόμενη ΟΠΚΕ να έχει αποσπασματική παρουσία και πολλές φορές να κινείται όχι και τόσο ουσιαστικά και οργανωμένα στην περιοχή. Να θυμίσω ότι είχε συγκροτηθεί η λεγόμενη τρίτη ΟΠΚΕ της Μεσσηνίας με στελέχη των αστυνομικών τμημάτων του σημερινού Δήμου Τριφυλίας. Έκτοτε έπαψε να είναι τριφυλιακή, ενώ και τα στελέχη της έπαψαν να ανήκουν στην δύναμη της Τριφυλίας.
Άρα είναι ζητούμενο, πώς θα πρέπει να αναπτυχθεί αυτή η ΟΠΚΕ και πώς θα πρέπει να λειτουργήσει στην περιοχή μας. Εμείς θα ζητήσουμε είτε την επανίδρυση είτε την καλύτερη στελέχωση και μεγαλύτερη παρουσία στην Τριφυλία, όπου, επαναλαμβάνω, έχουμε μία έξαρση της εγκληματικότητας.

Το δεύτερο στοιχείο που τονίσαμε, είναι η μη επαρκής στελέχωση των αστυνομικών μας τμημάτων. Υπάρχου πολλές κενές οργανικές θέσεις, αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι καλύπτονται όλες, δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, γιατί οι οργανισμοί των Α.Τ. είναι ξεπερασμένοι από τα γεγονότα, όχι μόνο λόγω του μεταναστευτικού στοιχείου, αλλά και λόγω της ανάπτυξης που σημειώνεται στην περιοχή. Έτσι, εμείς θα απευθύνουμε μια τεκμηριωμένη επιστολή στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και θα ζητάμε την όσο γίνεται καλύτερη και επαρκέστερη στελέχωση των αστυνομικών μας τμημάτων.
Μία τρίτη συζήτηση που κάναμε αφορούσε στην ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των πολιτών. Εμείς απευθυνθήκαμε στους αστυνομικούς και τους παρακαλέσαμε να είναι όσο μπορούν πιο κοντά στους πολίτες. Από την άλλη, θα πρέπει να απευθυνθούμε και στους πολίτες, να δείχνουν όσο γίνεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη στη δική μας Αστυνομία.

Με τις αδυναμίες που υπάρχουν, τα προβλήματα που δημιουργούνται και την έκταση που έχει ο Δήμος, αν δεν υπάρχει υπευθυνότητα από τη μεριά των πολιτών στη ροή των πληροφοριών και στη λήψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρότερα. Συζητήσαμε τη δυνατότητα αυτή, είτε με την έκδοση κάποιου φυλλαδίου που θα δίνει ορισμένες κατευθύνσεις στους πολίτες, είτε ενδεχομένως με μια συνάντηση με τους φορείς και συλλόγους, στους οποίους θα δώσουμε ορισμένα μηνύματα.
Θέλω να απευθυνθώ στους δημότες της Τριφυλίας και να τους πως ότι εμείς είμαστε εδώ, καλωσορίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερες προσδοκίες το νέο αστυνομικό διευθυντή και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε ως Δημοτική Αρχή, τα οποία και κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: Ό,τι μπορεί να γίνει απ’ το Δήμο, θα γίνεται και ό,τι εξαρτάται από άλλους φορείς, θα διεκδικείται».

Από την πλευρά του, ο νέος διοικητής της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας κ. Λάνος σημείωσε: «Συζητήσαμε τα προβλήματα της εγκληματικότητας που ταλανίζουν την περιοχή. Εκθέσαμε τις απόψεις μας, τονίσαμε τα σημεία που δημιουργούν το πρόβλημα, βρήκαμε ανταπόκριση και δεσμευθήκαμε τόσο εμείς όσο και η Δημοτική Αρχή να συνεργαστούμε, προκειμένου να δώσουμε μια, όσο γίνεται, καλύτερη λύση στα προβλήματα αυτά, ούτως ώστε να εμπεδωθεί η ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και η συνεργασία μας είναι δεδομένη…».

Θάρρος

Ντόλιος σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος, στην απάντησή του στην υπ’ αριθμόν 12815 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 10/03/11, σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον περιορισμό των δικαιούχων, ανακοίνωσε ότι τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» εντάχθηκαν στο Ε.Σ.Π.Α, εξασφαλίζοντας τη συνέχισή τους και την κοινοτική χρηματοδότηση για την περίοδο από 01/01/11 μέχρι 31/12/11.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος στην απάντησή του .........

ενημερώνει ότι με τη συνέχιση του προγράμματος εξασφαλίζεται και η συνέχιση των συμβάσεων του προσωπικού, που ήδη απασχολείται στα ανωτέρω προγράμματα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το προσωπικό αυτό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων και για την υλοποίηση αυτών μέχρι τη λήξη τους.

Επιπροσθέτως και σε αναφορά της κ. Γιαννακοπούλου σε πιθανή υποχρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν την διαχείριση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ο κ. Ντόλιος ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι οι αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», συνοδεύτηκαν από τους ανάλογους πόρους. Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για το έτος 2010 ανέρχονταν στο ποσό των 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου για τους ΟΤΑ α’ βαθμού και στο ποσό των 422 εκατομμυρίων ευρώ για τους ΟΤΑ β’ βαθμού. Για το έτος 2011 τα ποσά αυτά αυξήθηκαν και τελικώς διαμορφώθηκαν στα 3,5 δις ευρώ και 850 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

Ιντερνετικό ράδιο από τα Φιλιατρά; Καλή ιδέα!!!!!

Την πληροφορία την μάθαμε ή καλύτερα την κρυφακούσαμε χθες το απόγευμα εκεί που πίναμε καφέ σε πολύ γνωστό καφέ της πλατείας μας και πολύ το χαρήκαμε αν γίνει πραγματικότητα.
Μάθαμε λοιπόν ότι ετοιμάζεται ιντερνετικό ραδιόφωνο το οποίο θα είναι από τα Φιλιατρά και σύμφωνα με πληροφορίες θα παίζει όλα τα τελευταία hits.

Δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για .......

το θέμα καθώς όνομα και λοιπά σχετικά δεν καταφέραμε να μάθουμε. Γιατί τέτοια μυστικότητα βρε παιδιά;
Το μόνο σίγουρο είναι (απ ότι ακούσαμε) ότι θα παίζει πάρα πολύ μουσική, και όλα τα καινούρια τραγούδια.

Μακάρι η είδηση να είναι πραγματική, καθώς θα έχουμε ένα ραδιόφωνο από την πόλη μας που θα χαιρόμαστε να ακούμε μέσα από αυτό όλες τις τελευταίες επιτυχίες.
Το ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας και εφόσον γίνει πραγματικότητα θα το στηρίξουμε με όλη μας την καρδιά για να πάει γρήγορα ψηλά.

Στα Φιλιατρά ολόκληρη η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας

Στα Φιλιατρά έρχεται ολόκληρη η τεχνική υπηρεσία του νέου Δήμου Τριφυλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτήριο του πρώην Δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών, γίνονται ετοιμασίες ώστε να στεγαστούν οι υπάλληλοι και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός προκειμένου να λειτουργήσει η κοινή πλέον τεχνική υπηρεσία.

Προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας όπως μάθαμε ............

θα είναι ο κ. Γκόνης από τους Γαργαλιάνους.

Τα μέλη του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του έλεγαν "περάστε ελεύθερα", αλλά ο βουλευτής επέμενε να πληρώσει... [ VIDEO ]

Διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, ώρα 22:30. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά πραγματοποιούν κατάληψη στο σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού βρίσκουν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πληρώνουν.

Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι που στα διόδια φτάνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σταματά για να πληρώσει.
Οι συγκεντρωμένοι, που δεν γνωρίζουν .........

ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν, του φωνάζουν να περάσει ελεύθερα όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί. Ο οδηγός επιμένει να πληρώσει, οι καταληψίες δεν αφήνουν και αρχίζει μια έντονη λογομαχία.

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, βουτάει μια γυναίκα από τον γιακά και αρχίζει να την ταρακουνάει. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρπάζουν από τα χέρια του βουλευτή τη γυναίκα και τον απωθούν, ενώ απειλούνται πιο σοβαρά επεισόδια.
Ο Χρήστος Μαγκούφης μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο στα διόδια φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, του τοπικού τμήματος, ακόμη και ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας.

Τότε τα μέλη του κινήματος πληροφορούνται ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη.

Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι απειλούν και φωνάζουν συνθήματα όπως: «Δεν τα φάγαμε μαζί...οι κλέφτες και τα λαμόγια να πάνε στη φυλακή»... και άλλα παρόμοια.

Ο βουλευτής με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. Όταν βγήκε για να φύγει το LamiaReport τον ρώτησε τι έχει να πει για το επεισόδιο. «Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο», είπε στο LamiaReport ο βουλευτής.

Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προκλητική και εριστική συμπεριφορά από ένα εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, που δεν σέβεται τον δίκαιο αγώνα των πολιτών.

Πηγή: LamiaReport

Άνανδρη επίθεση Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εναντίον γυναίκας

Την χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια ανοίγματος των διοδίων του Μώλου από συναγωνιστές των επιτροπών αγώνα, διερχόμενο όχημα σταμάτησε μπροστά στο γκισέ των διοδίων.
Ο συνοδηγός του οχήματος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους συναγωνιστές δήλωσε ότι θέλει να πληρώσει. Τότε τα μέλη των επιτροπών αγώνα τον προέτρεψαν να περάσει ελεύθερα αφού τα διόδια τελούσαν υπό κατάληψη.

Ο συνοδηγός του οχήματος μετά από αντεγκλήσεις με ..........

τα μέλη των επιτροπών κατέβηκε από το όχημα και κατευθυνόμενος προς την συναγωνίστρια Σ.Α. την έπιασε από το λαιμό τραντάζοντάς την και σπρώχνωντάς την. Τότε έσπευσαν στο σημείο συναγωνιστές σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την συναγωνίστρια. Ο συνοδηγός του οχήματος κάλεσε την αστυνομία και αμέσως έσπευσαν στο σημείο 6-7 περιπολικά, δύο οχήματα της ασφάλειας και κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Η αστυνομία δημιούργησε κλοιό προστασίας γύρω από τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου (τον βουλευτή) φυγαδεύοντάς τον σε κτήριο της εταιρίας των διοδίων όπου και παρέμεινε αρκετή ώρα υπό τις ιαχές και τα συνθήματα των εξοργισμένων συναγωνιστών. Τότε τα μέλη των επιτροπών πληροφορηθήκαν ότι πρωταγωνιστής του επεισοδίου είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, εισηγητής του νομοσχεδίου Ρέππα, και σφοδρός πολέμιος του κινήματος δεν πληρώνω.

Το κράτος σε συνεργασία με τους εργολάβους επιδίδεται σε έναν αγώνα τρομοκράτησης του κινήματος. Πέραν των επιθέσεων που δέχεται το κίνημά μας σε πολιτικό και φρονηματικό επίπεδο, η κυβέρνηση επιστρατεύει βουλευτές-τραμπούκους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη βουλευτική ασυλία και την προστασία της αστυνομίας δε διστάζουν να ασκήσουν και φυσική βία εναντίον μελών του κινήματος.

Το κίνημα δεν πληρώνω έχει γαλουχηθεί στους δρόμους και όχι μόνον δεν εκφοβίζεται από τέτοιου είδους τραμπούκικες επιθέσεις αξιωματούχων του καθεστώτος, αλλά εξοργίζεται και απαντά με κλιμάκωση του αγώνα.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!!

Epitropes Diodia Stop


Σε νεότερη δημοσίευση τους αναφέρουν:
Στο νοσοκομείο Λαμίας μετέβη η συναγωνίστρια Σ.Α. Εκεί έσπευσαν και ιατροί μέλη του κινήματος δεν πληρώνω.
Μετά από εξετάσεις που υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας η συναγωνίστρια Σ.Α. διεγνώσθη ότι υπέστη κάταγμα πλευρού από τον τραμπούκο και άνανδρο βουλευτή.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Ανταρσία βουλευτών στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.

Οι Διάλογοι της Ανταρσίας

Στα όριά τους φαίνεται πως έχουν φτάσει οι .........

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών. Η Βάσω Παπανδρέου όταν πήρε το λόγο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος». Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: «Δεν είναι ηθικό», το εν λόγο νομοσχέδιο, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης σε ήπιους τόνους άσκησε κριτική για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τους Βουλευτές λέγοντας: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;». Το βασικό θέμα που θέτουν οι Βουλευτές είναι να έχει τον έλεγχο ο ΟΠΑΠ και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών. Επίσης θεωρούν ότι η επιτροπή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ τετελεσμένων. Στις αιτιάσεις των συναδέλφων του απάντησε: «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;». Ο Δημήτρης Λιτζέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τους τόνους και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;». Στο τέλος, αφού είδε ότι σκληραίνουν τη στάση τους οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Παπακωνταντίνου σημείωσε με νόημα: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, όχι μόνο εξαιτίας των δραματικών τόνων που έδωσαν ο υπουργός και οι Βουλευτές αλλά επειδή την επόμενη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένο να εισέλθει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απ’ ότι φαίνεται οι αντιδράσεις δεν είναι δυνατόν να κατευναστούν. Μετά το τέλος της συνεδρίασης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε με νόημα: «Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση»

ΣΚΑΪ

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 2 το μεσημέρι στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, με πολλά και σημαντικά θέματα με μεγαλύτερο αυτό της διαχείρισης στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο και το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να το παρακολουθήσετε την Δευτέρα ζωντανά μέσα από το Φιλιατρά News είναι τα παρακάτω:


1. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 30MW, στη θέση ‘’Προφήτης Ηλίας – Κούκουρας – Νεραϊδοράχη’’ και δίκτυο διασύνδεσης, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Ν Αρκαδίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

2. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Λειτουργία υφιστάμενης τουριστικής κατασκήνωσης Γ τάξης με διακριτικό τίτλο ALKIONI HOLIDAYS Α.Ε. 167 θέσεων (501) ατόμων ιδιοκτησίας της εταιρείας ΑΛΚΥΟΝΗ Α.Ε. που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή στη θέση Βλήχα ΔΔ Σχοίνου του Δ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

3. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία οκτώ (8) νέων δεξαμενών αποθήκευσης υγρών καυσίμων και λιπαντικών στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) – Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. στη θέση ΔΔ Αγίων Θεοδώρων του Δ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

4. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού και βελτίωση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης ΔΔ Νεάπολης – Ανόρυξη νέας υδρευτικής γεώτρησης – Υδρομάστευση πηγής» στις θέσεις Παραδείσι, Πέτρα, Καλένια, Ψαθάκα ΔΚ Νεάπολης της ΔΕ Βοιών του Δ Μονεμβάσιας ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

5. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αργολίδας, για υλοποίηση πρότασης στο Επιχειρηματικό Πρόγραμμα ‘’Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’’.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

6. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Νοσοκομείο Ναυπλίου για το έργο «Έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και εξοικονόμησης ενέργειας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

7. Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή του άρθρου 13 παρ.4 του Π.Δ. 242/96 για το χρονικό διάστημα 2011 έως 2014 των Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

8. Έγκριση μεταφοράς προγραμμάτων ΟΣΚ – ΤΕΟ – Τόκων και τελών μεταβίβασης αυτοκινήτων, έργων και εργασιών έτους 2010 Π.Ε. Λακωνίας, στο οικονομικό έτος 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

9. Έγκριση μίσθωσης κτιρίου για τη στέγαση της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

10. Έγκριση παραχώρησης του υπ’ αριθμ. ΚΗΟ 9780 κρατικού αυτοκινήτου στο Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Ερμιονίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

11. Έγκριση παραχώρησης χρήσης του ΚΗΥ 5121 κρατικού αυτοκινήτου στο Δήμο Ξυλόκαστρου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

12. Ορισμός εκπρόσωπων για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

13. Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες με την επωνυμία «Κέντρο Νέων Κορινθίας» και «Κέντρο πρόληψης και χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών» και διακριτικό τίτλο «Δίολκος».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

14. Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Κέντρο Επιμόρφωσης και κατάρτισης Νομού Κορινθίας – Ανώνυμη Εταιρεία»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

15. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση της πράξης «Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου» προϋπολογισμού 1.605.000,00 €.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

16. Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Βελτίωση – αποκατάσταση ζημιών από πυρκαγιές ορεινού όγκου Ταΰγετου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

17. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση από κατολισθήσεις δρόμου «Μάλθη – Ρευματιά, Β’ φάση».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

18. Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος για την παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Μεσσηνιακού κόλπου και των δυτικών ακτών του Ν. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.


19. Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Σύνταξη σχεδίου χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π) του Δ. Ιθώμης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

20. Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Για την εκπόνηση σχεδίου αντιδιαβρωτικής προστασίας παραλίας Δήμου Αυλώνος».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

21. Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Σύνταξη σχεδίου χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π) του Δ. Αβίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

22. Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Τριετής παρακολούθηση της ποιότητας και εκτίμησης της οικολογικής κατάστασης των ποταμών του Ν. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

23. Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Επεμβάσεις αναβάθμισης ασφάλειας και υγιεινής σε σχολεία του Δ Καλαμάτας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

24. Εκ νέου ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Συντήρηση – επισκευή – διαμόρφωση – επέκταση εγκαταστάσεων Πυροσβεστικού Σώματος».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

25. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων της διακήρυξης του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση ενός ακινήτου στην Πύλο για τη στέγαση του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Πύλου της Π.Ε. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

26. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων της διακήρυξης του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση ενός ακινήτου στην Μεσσήνη για τη στέγαση του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Μεσσήνης της Π.Ε. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

27. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων της διακήρυξης του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση ενός ακινήτου στο Μελιγαλά για τη στέγαση του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Μελιγαλά της Π.Ε. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

28. Παραχώρηση χώρου γραφείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στον ΕΦΕΤ.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου

29. Διαχείριση στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

30. Αναθεώρηση χωροταξικού σχεδιασμού Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ποιά 15 μεγάλα νοσοκομεία συγχωνεύονται [ VIDEO ]

Από την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα ξεκινούν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, με στόχο από τα 158 που λειτουργούν σήμερα να μείνουν τα 40. Παράλληλα, θα έχουν ενιαία διοίκηση, ελεγχόμενη αυστηρά διαχείριση, μηχανοργάνωση παντού, ενώ θα γίνει και ανακατανομή προσωπικού.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», τα μεγάλα νοσοκομεία συγχωνεύονται και δημιουργούνται 5 ομάδες υγειονομικών μονάδων, ενώ από 2 έως 5 νοσοκομεία ενοποιούνται κάτω από μία διοίκηση. Έτσι, 15 νοσοκομεία θα συγχωνευτούν σε 5.

Στην Αθήνα, το σχέδιο του υπουργείου .........

Υγείας περιλαμβάνει την συγχώνευση μεγάλων νοσοκομείων. Ένα θα γίνουν τα:

- Αλεξάνδρας, Αρεταίειο, Λαϊκό και Ιπποκράτειο

- Άγιος Σάββας, Σπηλιοπούλειο και Ελπίς

- Ευαγγελισμός, νοσοκομείο ΙΚΑ και Πολυκλινική

- KAT (ορθοπεδικό - τραυματιολογικό), Σεισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ

- Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού

Στην επαρχία, οι συγχωνεύσεις θα ακολουθήσουν τον κανόνα ότι κάθε διοικητική περιφέρεια δεν θα διαθέτει πάνω από τρεις διοικήσεις νοσοκομείων. Ιδιαιτερότητες υπάρχουν στα νησιά, ενώ ειδική περίπτωση είναι η Θεσσαλονίκη με 14 νοσοκομεία. Μεγάλες πόλεις που διαθέτουν νομαρχιακά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία (π.χ. Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη) θα έχουν μια διοίκηση για όλες τις δομές Υγείας της περιοχής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη Θεσσαλονίκη υπό συγχώνευση είναι μικρά και μεγάλα νοσοκομεία μεταξύ των οποίων τα «ΑΧΕΠΑ», το «Γ. Γεννηματάς», «Γεώργιος Παπανικολάου», «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο». Στην Πάτρα θα γίνουν δύο ομάδες τα 6 νοσοκομεία της Αχαΐας και τα μικρότερα όμορων νομών, ενώ στα Ιωάννινα και το Ηράκλειο Κρήτης θα συγχωνευτούν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Yγείας Ανδρέα ΛοβέρδουΗ εγκαυστική από τη κλασική αρχαιότητα στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες από το Εικαστικό Εργαστήρι Κυπαρισσίας

Η εγκαυστική από τη κλασική αρχαιότητα στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες θα είναι το θέμα της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 7μ.μ. στην Κυπαρισσία και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ημερίδα διοργανώνεται από το Εικαστικό Εργαστήρι Κυπαρισσίας.

Η εγκαυστική είναι ανθρώπινη εικαστική δραστηριότητα ηλικίας πλέον των 2.500 χρόνων.
Ο ιστορικά εξελιγμένος άνθρωπος, την συνέδεσε πάντα:

► Με τις μνημειακές δραστηριότητές του που..........

είχαν ως υλικό κατασκευής το μάρμαρο (αρχιτεκτονική και γλυπτική): χρωματική επίχριση αρχιτεκτονικών μελών και αγαλμάτων, την ζωγραφική παράσταση σημάτων – μνημείων.

► Με την πολιτισμική συνθήκη και το κλίμα περιοχών: οι δυο αυτοί συντελεστές παγίωσαν τις εθιμικές συνήθειες απόδοσης τιμών στους προγόνους του ιστορικού ανθρώπου, του τυπικού της ταφής. των νεκρών του και λοιπών δραστηριοτήτων οι οποίες καθόρισαν το ύψος του πολιτισμού του. Ο δεύτερος συντελεστής ευνόησε ιδιαιτέρα την άνθηση της δραστηριότητας της εγκαυστικής ζωγραφικής στην ελληνική και κάτω Ιταλική χερσόνησο καθώς και στην Αίγυπτο. Το κλίμα της οποίας, σε συνδυασμό με τα ταφικά έθιμα τον ελληνικών κοινοτήτων της πτολεμαϊκής, και ρωμαϊκής της περιόδου, εξασφάλισε την μακροβιότητα αυτού του μοναδικού πολιτισμικού προϊόντος που ήταν ή ελληνική ζωγραφική της ύστερης αρχαιότητας. Το πνεύμα αυτής της ζωγραφικής- μέσω των πορτραίτων του Φαγιούμ- περιήλθε σε μας ακέραιο, δίνοντάς μας πέρα της αισθητικής ευχαριστήσεως και πλήθος ιστορικών πληροφοριών για την Αίγυπτο της ύστερης αρχαιότητας και των πρώτων Χριστιανικών χρόνων.

► Με την απεικόνιση του Θείου, θέμα προσφιλές στην τέχνη ήδη από τους προϊστορικούς ακόμη χρόνους.

► Με την πανάρχαια γνώση, εμπειρική τότε, του συγκερασμού ανόμοιων στοιχείων με την βοήθεια καταλυτών, σε ομοιογενή γαλακτώματα συνδετικά χρωμάτων πολύ ισχυρών για τα δεδομένα της εποχής. Τα γαλακτώματα αυτά κρατούν ακόμα ζηλότυπα τα μυστικά τους σε πείσμα της χημείας.

► Με τις περιοχές από τις οποίες προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες για την κατασκευή χρωστικών ουσιών. {Φρόντιζαν να τις διαφυλάττουν και να τις καταγράφουν καθώς μας πληροφορεί ο Γάϊος Πλίνιος Σεκούνδος, στο 35o βιβλίο του, της Φυσικής Ιστορίας όπου εξετάζονται τα διάφορα είδη γαιών, - οξείδια δηλαδή μετάλλων (ορυκτά χρώματα) - βασικής πρώτης ύλης για τις χρωστικές ουσίες του καιρού του.«Αυτά τα χρώματα, οι ζωγράφοι τα ονομάζουν γεώδη.» Αλλά και χρώματα που έδιναν τα φυτά και τα όστρακα} κατάλληλα για την ζωγραφική με την τεχνική της εγκαυστικής.
Από τα μέσα της κλασικής αρχαιότητας έως τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, η αρχαιολογική έρευνα μας προσφέρει εντυπωσιακές πληροφορίες δανεισμού ζωγραφικού ύφους που, κυρίως μέσα από τις τεχνικές της νωπογραφίας και της εγκαυστικής, τίθεται στην υπηρεσία της νέας θρησκείας των παλαιοχριστιανικών και πρωτοχριστιανικών χρόνων, έως τον 7ο αι. μ.Χ.

Η εικονομαχία ανακόπτει βίαια τη ζωγραφική συνέχεια στο ανατολικό ρωμαϊκό κράτος και θα σημάνει στην ουσία το τέλος της εγκαυστικής. Αυτού του μοναδικού σε ποιότητα είδους της τέχνης, που ήκμασε στις ελληνικές κοινότητες και μετεφέρθη ως δάνειο στην ρωμαϊκή επικράτεια, θεραπευομένου κατά κανόνα από Έλληνες τεχνίτες, η τεχνική του ανεσύρθη από την ιστορική λήθη, πάλι από Έλληνες ζωγράφους τον 20ο αιώνα, γονιμοποιώντας καταλυτικά την ζωγραφική των πιο χαρισματικών ζωγράφων της γενιάς του μεσοπολέμου στη χώρα μας. Μετά το 843 η νωπογραφία και η ψηφιδογραφία θα ξαναβρούν μετά δυσκολίας τον βηματισμό τους έως το 1453 όπου θα σημανθεί σχηματικά και η εκπνοή της τελευταίας. Μονάχη πλέον η νωπογραφία διασώζοντας το πνεύμα του Πολυγνώτου , του Ευφράνορος, του Παρασείου, του Νικία….όπως της παραδόθηκε μέσα από τα πορτραίτα του Φαγιούμ , των πρώτων κηρόχυτων εικόνων ,των ζωγράφων του Herculaneum, των πρωτοχριστιανικών βασιλικών, των κατακομβών, αλλά και των σπουδαίων ζωγράφων της μακεδονικής αναγέννησης του 13ου μΧ. αιώνα θα διασωθεί δια αυτού μεταφέροντάς το έως τις αρχές του 19ου μΧ. αιώνα.

Δη.κ.ε.π.π.α.κ εικαστικό εργαστήρι,
οδός Πονηροπούλου δίπλα στο Κ.Ε.Π τηλ. : 27610 22980. Παρασκευή (17:00-21:00μ.μ.) Σάββατο & Κυριακή (10:00-πμ-18:00μμ) κιν.6977017876
Ιστορία της Τέχνης : διάλεξη & εργαστήρια εγκαυστικής
Διάλεξη : Σάββατο 16/4/11 ώρα 19:00
Εργαστήρια εγκαυστικής: Παρασκευή 17:00-21:00 Σάββατο 10:00-14:00 & 16:00-19:00
Εισηγητής Τάσος Αριδάς
Υπεύθυνος εργαστηρίων: Νίκος Ζαχαρίου

Εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης από το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Τριφυλίας

Μια σοβαρή εκστρατεία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών με στόχο την πρόληψη έχουν ξεκινήσει να γίνονται από τον Δήμο Τριφυλίας και συγκεκριμένα από το το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα ..........

στάδια της κίνησης αυτής είναι η επαφή με τα τοπικά συμβούλια για την καταγραφή των περιοχών που χρήζουν προστασίας αλλά και η διερεύνηση οργάνωσης τοπικών ομάδων εθελοντών.

Η ενημέρωση θα ξεκινήσει με ανοικτές συγκεντρώσεις και συζητήσεις σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου από την Χριστιανούπολη Φιλιατρών ενώ στις 11 Απριλίου η συνάντηση θα γίνει στην Ελαία και στις 12 του μήνα στην Βάλτα Γαργαλιάνων.

Μαρούσι: Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην εκπαίδευση

Με θέμα το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας συνεχίστηκε η εκπαίδευση των εθελοντών του Δήμου Αμαρουσίου κατ' εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τις σύγχρονες συνθήκες εργασίας, τις ........

δυσκολίες και τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο εργαζόμενος στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, με έμφαση κυρίως στις μορφές παρενόχλησης που μπορεί να παρατηρηθούν -ένα φαινόμενο ιδιαίτερα επίκαιρο και συχνά με ανεπανόρθωτες συνέπειες για τη ζωή και την ψυχική υγεία του ατόμου-, παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μάνος Σπυριδάκης, στην ομιλία του προς την ομάδα εθελοντών του Δήμου Αμαρουσίου.

Η συνάντηση, η έκτη κατά σειρά, εντάσσεται στο πρωτοποριακό πρόγραμμα πιστοποιημένης κατάρτισης εθελοντών του Δήμου, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο μνημονίου που έχει υπογραφεί ανάμεσα στους δύο φορείς.

Στο 1,8% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ της τάξης του 1,8%, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία καταγράφεται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Realnews.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 22,4%, η Νέα Δημοκρατία 20,6%, το ΚΚΕ 8,2%, ο ΛΑΟΣ 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Στην παράσταση νίκης το προβάδισμα του .........

ΠΑΣΟΚ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, διευρύνεται σημαντικά, καθώς το 41% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα είναι ο νικητής και των επόμενων εκλογών, όποτε γίνουν, ενώ το 17,3% θεωρεί ότι θα τις κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου, διατηρεί προβάδισμα 4,7 μονάδων από τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς συγκεντρώνει το 30,3% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το 25,6%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Οι διαιτητές της 29ης Αγωνιστικής

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια του 6ου Ομίλου της Δ' Εθνικής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ με μοναδική εξαίρεση τον αγώνα Αχιλλέας καμαρών - Ολυμπιακός Κεφαλονίας που θα γίνει στη 1μ.μ.

Αναλυτικά:ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
(Παλιό Γήπεδο Φιλιατρών)
Διαιτητής: ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Ηλείας)
Βοηθοί: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ηλείας) και ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Ηλείας)
Παρατηρητής: ΠΛΕΣΣΙΑΣ (Αρκαδίας)ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΑΧΑΙΚΗ
Διαιτητής: ΚΕΚΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (Αιτωλοακαρνανίας) και ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Αιτωλοακαρνανίας)
Παρατηρητής: ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Μεσσηνίας)


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ
Διαιτητής: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Αρκαδίας)
Βοηθοί: ΠΑΣΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Αρκαδίας) και ΜΠΟΒΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: ΚΡΕΜΑΣΤΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Αργολίδας)


ΖΑΒΛΑΝΙ - ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
Διαιτητής: ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ηλείας)
Βοηθοί: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Ηλείας) και ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ηλείας)
Παρατηρητής: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Αχαΐας)


ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
Διαιτητής: ΓΚΡΙΤΖΕΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αρκαδίας)
Βοηθοί: ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Αρκαδίας) και ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Λακωνίας)


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Διαιτητής: ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Ηλείας)
Βοηθοί: ΣΦΥΡΗΣ ΣΤΑΜΟΣ (Ηλείας) και ΠΙΤΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Ηλείας)
Παρατηρητής: ΓΚΕΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (Αιτωλοακαρνανίας)


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Διαιτητής: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Αχαΐας)
Βοηθοί: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Αχαΐας) και ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ ΜΥΡΤΩ (Αχαΐας)
Παρατηρητής: ΚΕΚΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (Αιωλοακαρνανίας)

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Εγκληματικότητα: Φόβος και ανασφάλεια στην Τριφυλία

Φόβος και ανασφάλεια επικρατεί στην Τριφυλία μετά και τα κρούσματα εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος και ανήσυχος και δεν μπορεί να φανταστεί έως πού, πλέον, μπορούν να φτάσουν οι εκρηκτικές διαστάσεις με τις παραβατικές συμπεριφορές και την εγκληματικότητα.

Θλιβερά φαινόμενα και προβλήματα που, όπως έχουμε ξαναγράψει, προκαλούν ρωγμές στην κοινωνική συνοχή και κοινωνική γαλήνη της περιοχής, αφού όλοι, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, φοβούνται, ανησυχούν και τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να είναι αυτοί τα επόμενα θύματα…

Είναι γεγονός ότι η μικρή αστυνομική δύναμη ..........

δεν επαρκεί και δικαίως, τόσο οι αστυνομικοί υπάλληλοι όσο και οι τοπικές αρχές, ζητούν μετ’ επιτάσεως την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, και, βεβαίως, να υπάρχει περισσότερη, πιο έντονη και συστηματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.

Η ανάγκη ενίσχυσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες είναι, όχι απλώς επιτακτική, αλλά επιβεβλημένη και πρέπει τάχιστα η Πολιτεία να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε η ζωή στην Τριφυλία να επανέλθει στους «κανονικούς» ρυθμούς, χωρίς φοβίες και ανησυχίες…

Θάρρος

Νέο κράξιμο κατά Παγκάλου: «Πάγκαλε κοπρίτη, μας έκλεισες το σπίτι» [ VIDEO ]

Το Κίνημα Πολιτών που συγκεντρώνεται έξω από τα σπίτια ή τα γραφεία πολιτικών πρόσωπων έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το πολιτικό γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Στη συμβολή Κριεζώτου και Ακαδημίας, όμως, τους περίπου 30 πολίτες περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και τους απώθησαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Αυτό, βέβαια, δεν πτόησε τους συγκεντρωμένους.........

που φώναζαν «Πάγκαλε κοπρίτη μας έκλεισες το σπίτι» και «Δεν τα φάγαμε μαζί», ενθυμούμενοι μερικές από τις πιο «χτυπητές»... άτακτες του αντιπροέδρου το τελευταίο διάστημα.

Θυμήθηκαν επίσης και την εμπλοκή του στην υπόθεση των Ιμίων. Περίπου στις 16:30, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και η οδός Κριεζώτου, που είχε κλείσει, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Δείτε το VideoΨηφίστηκε ν/σ για το Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη να επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύεται Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων εντάσσεται σε μια σειρά πολιτικών για την θωράκιση και την ανάπτυξη του αγροτικού εισοδήματος, τη ΝΔ να συμφωνεί με την σύστασή του αλλά όχι με τον τρόπο που γίνεται, και τα υπόλοιπα κόμματα επίσης να διαφωνούν, το νομοθέτημα ψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία.

«Τα προβλήματα δεν τα λύνει, θα πρέπει να ........

γίνει συνδιαμόρφωση για να φτάσει στην καλύτερη δυνατή λεπτομερειακή νομοτεχνική αρτιότητα ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό το νομοσχέδιο», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως θα μελετηθούν σοβαρά οι προτάσεις όλων των πτερύγων ώστε να βελτιωθεί περισσότερο. Ακόμη ο κ. Σκανδαλίδης πρότεινε να θεσμοθετηθεί η συμβολαιακή γεωργία με ρήτρες και ποινές για κείνους που δεν την υλοποιούν και στη χώρα μας ώστε να προστατευθεί το αδύναμο μέρος της συναλλαγής που είναι ο αγρότης.

Πρόκειται για αναγκαίο και στοιχειώδη εκσυγχρονισμό υπέρ του αγρότη όπως είναι και το Μητρώο, τόνισε ο υπουργός. Τέλος δήλωσε ότι ελπίζει στην ολοκλήρωση μέχρι το καλοκαίρι των νομοσχεδίων για τους συνεταιρισμούς για την πολιτική γης κ.α., και από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η διαδικασία κωδικοποίησης της νομοθεσίας για την ελληνική γεωργία σε ένα ενιαίο κείμενο.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης συμφώνησε με την σύσταση Μητρώου «η αποτελεσματικότητα του οποίου όμως θα είναι άρρηκτα δεμένη με αυστηρούς ελέγχους», διαφώνησε όμως με τον τρόπο που αυτό θεσμοθετείται γιατί - όπως είπε - χωρίς ελέγχους θα γίνει μέσο αύξησης της γραφειοκρατίας και της παραβατικότητας των ανθρώπων της αγοράς. «Ρίχνουμε νερό στο κόσκινο», όπως είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για επικοινωνιακή, περισσότερο, παρά ουσιαστική πρόταση.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν. Μωραϊτης καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, είπε πως με αυτό η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον αγρότη όταν λέει ότι τον προστατεύει αφού (σ.σ. το νομοσχέδιο) δίνει ακόμη μεγαλύτερη υπόσταση στον καπιταλιστή - έμπορο και τον παρασιτικό του ρόλο, ενώ ούτε καν τον τιμωρεί όταν είναι παραβάτης.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος μίλησε για στρεβλώσεις της αγοράς και της γεωργικής οικονομίας τονίζοντας πως «διακατέχεται από ένα εμπορομεσιτικό αεριτζίδικο κεφάλαιο».

Η Λίτσα Αμμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι η ρύθμιση της αγοράς είναι αναγκαία, όμως στο νομοσχέδιο δεν υποστηρίζονται οι αγρότες αλλά ενισχύονται τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ.

ΕΡΑΝΗ: Τα βλέματα στραμένα στον Μεσσηνιακό

Μετά τους 9 συνεχόμενους βαθμούς (με Ζαβλάνι, Κυπαρισσία και ΑΟ. Κροκεών) το ηθικό των παικτών της Εράνης έχει σαφώς αναπτερωθεί αλλά για την ώρα εχουν βάλει στην άκρη την επιτυχία αυτή και έτσι τώρα τα βλέμματα όλων στα Φιλιατρά έχουν στραφεί στον αγώνα με τον Μεσσηνιακό όπου η Νίκη αποτελεί μονόδρομο για να πάρει η ομάδα ανάσα αλλά ταυτόχρονα και για την παραμονή της στην κατηγορία της Δ' Εθνικής.

Στα αγωνιστικά, ο νέος προπονητής κ. Θεόδωρος .........

Ανδριόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει ανασύνταξη των δυνάμεων αλλά και να δουλέψει με την ομάδα πάνω σε κάποιους τομείς στους οποίους ο ίδιος είδε πως υπάρχει πρόβλημα.
Η τεχνική ηγεσία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και όλοι οι ........

παίκτες αναμένεται να δώσουν κανονικά το παρών με εξαίρεση τον Θοδωρή Δασκαλάκη ο οποίος συμπλήρωσε 7 κάρτες (την έβδομη την πήρε με την Κυπαρισσία) ενω από την άλλη οι τιμωρημένοι Ντινιώτης και Γκίνο, εξέτισαν την ποινή τους στο μάτς με τις Κροκεές που η ομάδα πήρε στα χαρτιά και θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους με τον Μεσσηνιακό την Κυριακή 10 Απριλίου.

Η Εράνη καλεί τους φιλάθλους της να παρευρεθούν στο γήπεδο και να ενισχύσουν με την παρουσία τους την ομάδα.

Εράνη Φιλιατρών

Αστυνομικός βρήκε σακί με .... σφαίρες.

Ενα σάκο με 358 σφαίρες που προέρχονται από την εποχή του Β' Παγκοσμίου πολέμου βρήκε αστυνομικός του τμήματος Φιλιατρών όταν σε περιπολία που πραγματοποιούσε την Δευτέρα το πρωί σε δασική την περιοχή του γαλατά στα Φιλιατρά.

Οι σφαίρες βρίσκονταν σε ενα πλαστικό σακί σχεδόν λιωμένο από τα χρόνια. Συγκεκριμένα το σακί περιείχε 12 γεμιστήρες με σφαίρες ο καθένας, 45 γεμιστήρες με 5 σφαίρες και 61 σφαίρες μεμονομένες.

Τα ευρήματα περισυνελέγησαν και ..........

μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών όπου μετά από προσεκτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το έτος κατασκευής τους ήταν το 1944.
Τα πυρομαχικά θα μεταφερθούν σε μονάδα του στρατού για καταστροφή.

Φορητότητα σε χρόνο ρεκόρ. Στις 2 Μαΐου ξεκινάει η διαδικασία φορητότητας σταθερού αριθμού σε 3 εργάσιμες

Με Απόφαση της ΕΕΤT, ο νέες διαδικασίες για τη Φορητότητα αριθμών σταθερής τηλεφωνίας τίθενται σε εφαρμογή στις 2 Μαΐου 2011, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαραίτητη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος εκ μέρους όλων των παρόχων και να διασφαλιστεί η μη ύπαρξη προβλημάτων κατά το συγχρονισμό των διαδικασιών Φορητότητας με τις διαδικασίες μεταφοράς ενεργού βρόχου.

Με την εφαρμογή του Κανονισμού της ........

ΕΕΤΤ για τη Φορητότητα αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, το μέγιστο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση αιτήσεων Φορητότητας θα μειωθεί, από 10 εργάσιμες ημέρες σήμερα, σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος του συνδρομητή.

Κατά συνέπεια, ο μέγιστος αριθμός εργάσιμων ημερών, στον οποίο ολοκληρώνεται μία έγκυρη αίτηση Φορητότητας αριθμού με παράλληλη μεταφορά ενεργού βρόχου, θα μειωθεί από 21 εργάσιμες ημέρες σήμερα, σε 10 εργάσιμες ημέρες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης της μεταφοράς αριθμού κινητής τηλεφωνίας, (από 10 σε 3 εργάσιμες ημέρες), έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και εφαρμόζεται από την 1η Δεκεμβρίου 2010.

ΟΓΑ. Από σήμερα δίνεται το οικογενειακό επίδομα

Από σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου ξεκίνησε η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) στις 425.544 οικογένειες που το δικαιούνται. Το οικογενειακό επίδομα θα καταβάλεται έως και τις 15 Απριλίου 2011.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα επιδόματα θα καταβληθούν, ως εξής:.....

- Στους επιδοματούχους, που απογράφηκαν μέχρι τις 21 Μαρτίου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής του ΟΓΑ) στις 6 Απριλίου 2011.

- Στους επιδοματούχους, που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ., μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί μέσω των ΕΛ.ΤΑ (με το προηγούμενο σύστημα πληρωμών των επιδομάτων), από 6 έως και 15 Απριλίου 2011.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 119.506.437,44 ευρώ.

Η διαδικασία της απογραφής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Απριλίου 2011, πραγματοποιείται με επιτυχία, αφού μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί περίπου το 84% των επιδοματούχων. Εκτιμάται ότι μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα έχει απογραφεί το σύνολο των επιδοματούχων.

Η διοίκηση του ΟΓΑ γνωστοποίησε ότι, όσοι από τους δικαιούχους πολυτεκνικών επιδομάτων δεν έχουν απογραφεί, θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν και να καταθέσουν μέχρι τις 29 Απριλίου 2011 το «Απογραφικό Δελτίο», που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομά τους, ώστε η πλήρωμή τους να γίνει αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛ.ΤΑ, που θα έχουν επιλέξει.

Real.gr

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ στα χαρακώματα

Κριτική στην οικονομική πολιτική
Η κ. Bάσω Παπανδρέου αναφέρθηκε σε πιθανή αναδιάρθρωση


Κριτική από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την ασκούμενη οικονομική πολιτική δέχθηκε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα (ΚΤΕ).

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση...........

αναζητούν τρόπο παρουσίασης των τριών επερχόμενων πρωτοβουλιών (Μεσοπρόθεσμο, Αποκρατικοποιήσεις, Αναπτυξιακό), με επικρατέστερη την πρόταση που ακούστηκε στην προχθεσινή σύσκεψη περί συγχώνευσής τους σε ενιαίο νομοσχέδιο. Για τον λόγο αυτόν θα γίνει και ευρύτερη συζήτηση σε άτυπο υπουργικό, όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου επιστρέψει από την Πολωνία.

Στον ΚΤΕ πάντως, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές σε σχετικές συνεδριάσεις, τη σφοδρότερη κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου άσκησε η κ. Βάσω Παπανδρέου. Η πρώην υπουργός είπε ότι η ασκούμενη πολιτική δεν αποδίδει, καθώς οδηγεί διαρκώς στη λήψη νέων μέτρων γι' αυτό και χρειάζεται διαφορετική στρατηγική. Εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της το 2013, ενώ ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. «Δεν έχετε συνολικό σχέδιο», είπε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης και μαζί του συντάχθηκε ο κ. Κ. Γείτονας ο οποίος είπε ότι δεν είναι χρήσιμη μια τέτοια δημόσια συζήτηση.

Στα σχεδιαζόμενα μέτρα αναφέρθηκε και η κ. Σοφία Γιαννακά η οποία εξέφρασε δυσκολία να τα υποστηρίξει λόγω της κυβερνητικής ανακολουθίας να διαψεύδει τη λήψη μέτρων, αλλά τελικώς να προχωρεί στην υιοθέτηση νέων. Η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου τάχθηκε εναντίον του πακέτου των 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες δίχως να εξασφαλισθούν εγγυήσεις. Ο κ. Μ. Κατρίνης πρότεινε τη συγχώνευση ΚΕΔ και Τουριστικών Ακινήτων και ένταξή τους στη Γ. Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα, αλλά αντιθέτως θα προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ως προς την αναδιάρθρωση ο κ. Π. Κουκουλόπουλος είπε (ΝΕΤ) ότι «είναι τελευταία ή πρώτη ενέργεια μιας κυβέρνησης, ή ξεκινώντας τη θητεία της ή καθώς την τελειώνει και πάει σε εκλογές, ή πριν ή μετά από εκλογές γίνεται μία τέτοια ενέργεια». Η κ. Ελενα Παναρίτη δήλωσε (Φλας) ότι δεν πρέπει «να δαιμονοποιούμε» τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης. Εν τω μεταξύ, το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αναφορικά με τα νέα μέτρα, επανεμφανίσθηκε χθες στη Βουλή.

Αφορμή, αυτή τη φορά, οι συζητήσεις που έγιναν στις αρμόδιες επιτροπές για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη λειτουργία των ΔΕΚΟ και τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες. «Είμαστε σε περίοδο που περισσεύουν η εύκολη κριτική και οι ανέξοδες κορώνες. Λείπουν οι συγκεκριμένες προτάσεις και η συγκροτημένη στήριξη της εθνικής προσπάθειας», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην επίθεση που είχαν στο μεταξύ εξαπολύσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της οικονομικής πολιτικής. Απευθυνόμενος στη Ν.Δ., ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «αρέσουν οι γενικότητες και οι καταγγελίες σε εκείνους οι οποίοι ευθύνονται για τη συσσώρευση χρεών» και κατηγόρησε τα στελέχη της Ν.Δ. και της Αριστεράς ότι με τις δηλώσεις τους περί νέων μέτρων «τρομοκρατούν τους πολίτες». Νωρίτερα, ο κ. Φ. Σαχινίδης έλεγε ότι «διακινούν πολιτικές και δημοσιογραφικές «παραισθησιογόνες» αντιλήψεις όσοι υποστηρίζουν ότι τα νούμερα «δεν βγαίνουν» και ότι υπάρχει άλλο μείγμα πολιτικής που οδηγεί στη «νιρβάνα»». Στον αντίποδα, ο κ. Θ. Καράογλου (Ν.Δ.) υποστήριξε ότι «οι Ελληνες πολίτες υποβάλλονται σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα» και συμπλήρωσε πως η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική δημιουργεί διαρκώς μαύρες τρύπες και αδιέξοδα. «Δεν είμαστε εμείς που «τρομοκρατούμε» τους πολίτες», υπογράμμισε και ο κ. Μαργ. Τζήμας.

Δεντροφύτεψη στους Γαργαλιάνους

Δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 10 το πρωί στο αλσύλιο του Προφήτη Ηλία στους Γαργαλιάνους με μέριμνά της Δημοτικής ενότητας αλλά και των συλλόγων της περιοχής.Δ' Εθνική 6ος όμιλος. τα παιχνίδια της 29ης Αγωνιστικής

29η Αγωνιστική
Κυριακή 10/4/2011 Ώρα 17:00


Πάμισος Μεσσήνης - Διαγόρας Βραχνέϊκων
Αχιλλέας Καμαρών - Ολυμπιακός Κεφαλονιάς
Εράνη Φιλιατρών - Μεσσηνιακός
Αστέρας Αμαλιάδας - Αχαϊκή
Σπάρτη - ΑΟ Κροκεών 3-0 α.α.
Εθνικός Σαγέϊκων - Κυπαρισσία
Καλαμάτα - Αστέρας Μαχαιράδου
Ζαβλάνι - Τριταιϊκός

Την Κυριακή 10 Απριλίου Ωρα 5 το απόγευμα ΟΛΟΙ στο γήπεδο ΦιλιατρώνΣτο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. σήμερα η Expert Ελλάς. Λουκέτο στη μεγάλη αλυσίδα καταστήματων ηλεκτρικών συσκευών

- 25% έχει πέσει ο τζίρος σε μικρά καταστήματα αλλά και μεγάλες αλυσίδες
- Στο κόκκινο (-40%) οι πωλήσεις στις μαύρες συσκευές (τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα)
- "Δεν μπαίνει κόσμος πια στα μαγαζιά μας", λέει στο Newsit η Πρόεδρος του κλάδου

Η κρίση έχει αρχίσει και αποτυπώνεται πλεον και στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών.
Παρά τις προσφορές, τις μεγάλες ευκαιρίες, ...........

τις άπειρες δόσεις, οι καταναλωτές δεν βάζουν πλεον το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν άνθρωποι του κλάδου, η πτώση στον τζίρο αγγίζει τουλάχιστον το 25%!

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις λεγόμενες μαύρες συσκευές, δηλαδή τηλεοράσεις και συστήματα ήχου που οι πωλήσει έχουν πέσει ακόμη και 40%.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ραδιοφώνων και Ηλεκτρικών Συσκευών, Ολίβια Αβράμη η οποία διατηρεί κατάστημα στα Πατήσια, " Η κρίση μας έχει τσακίσει. Αφού έκλεισε η ΕXPERT σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τα μικρότερα καταστήματα. Η πτώση του τζίρου μας υπερβαίνει το 25% με πιο προβληματικές τις "μαύρες συσκευές" ήχου και εικόνας όπου η πτώση αγγίζει το 40%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχει μειωθεί δραματικά η επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας. Δεν μπαίνει κόσμος πια".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ραδιοφώνων και Ηλεκτρικών Συσκευών, Ολίβια Αβράμη:

Tρανό παράδειγμα της κρίσης η σημερινή εξέλιξη για την αλυσίδα Expert. Κατέθεσε αίτηση για την υπάγωγή της στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 (διαδικασία συνδιαλλαγής) στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Εικόνα Ήχος ΑΕΕ, στην οποία η Expert Ελλάς είναι βασικός μέτοχος, με προσωρινή διαταγή, ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας της εταιρείας.

Η Expert Ελλάς ΑΕ διευκρινίζει ότι επέλεξε την προστασία του Νόμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και στον κλάδο ηλεκτρικών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, εξαιτίας των επισφαλειών των μελών του δικτύου της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην προσπάθεια εξυγίανσης, μέσα από τη διαδικασία αυτή, η εταιρεία θα έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των προμηθευτών - πίστωτών της.

Επιπλέον, η διοίκηση της Εικόνα Ήχος ΑΕΕ ενημερώθηκε ότι η απόφαση της Expert Ελλάς ΑΕ περί κεφαλαιοποίησης των υποχρεώσεων της εισηγμένης παραμένει σε ισχύ. Για το συγκεκριμένο θέμα, το διοικητικό συμβούλιο της Εικόνα Ήχος ΑΕΕ θα αποφασίσει, εντός των επομένων ημερών.

newsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2010 - 2011

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΑΛΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2010 - 2011Οδυσσέας Βουδούρης: Πρόταση για την προώθηση του Περιφερειακού της Καλαμάτας

H υλοποίηση του Περιφερειακού της Καλαμάτας, αντί να ενώνει τους Μεσσήνιους και όλους τους Πελοποννήσιους, εξελίσσεται σε ένα είδος μπρα-ντε-φερ, που σίγουρα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου μας. Υπό αυτές τις συνθήκες, φοβούμαι ότι η σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών, για την οποία απ' όσο γνωρίζω δεν υπήρξε γραπτή πρόσκληση και συγκεκριμένη θεματολογία, ενδέχεται να εντείνει την στείρα αντιπαράθεση, παρά θα την αμβλύνει.

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα απαιτείται να παραμερίσουμε τους προσωπικούς μας πολιτικούς εγωισμούς και, μακριά από υστερόβουλες κινήσεις ή δηλώσεις εντυπωσιασμού, να κινηθούμε συντεταγμένα, όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, ώστε να καταθέσουμε προς τις κεντρικές αρχές συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση του Περιφερειακού Καλαμάτας.
Γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά που εντοπίζεται το .......

κύριο πρόβλημα: η χρηματοδότηση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων, το ύψος των οποίων θα οριστικοποιηθεί όταν τελεσιδικίσει η υπόθεση, γεγονός που αφήνει ικανό χρονικό περιθώριο.

Συνεπώς προτείνω μια συνάντηση στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής, της Περιφερειακής Αρχής και των πολιτικών εκπροσώπων του Νομού, ώστε να συμφωνηθούν κοινές προτάσεις οι οποίες θα υποβληθούν στο αρμόδιο Υπουργείο και θα αποτελούν ομόφωνο και τεκμηριωμένο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Αξιόλογη πρωτοβουλία των κ. Χρυσοχοΐδη και Σκανδαλίδη για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων από… το χωράφι στο ράφι

Με απόφαση των Υπουργών Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κκ. Χρυσοχοΐδη και Σκανδαλίδη, δρομολογείται η καθιέρωση της ιχνηλασιμότητας των αγροτικών προϊόντων, τα οποία πλέον θα πωλούνται με barcode – κωδικό προϊόντος στις λαϊκές αγορές, στα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου. Στόχος είναι η απελευθέρωση της αγοράς και ο περιορισμός των υπερτιμολογήσεων, με αποτέλεσμα την αποκλιμάκωση των τιμών.

Μετά από πρωτοβουλίες των αρμόδιων Υπουργών, έχει ολοκληρωθεί σχέδιο αγορανομικής διάταξης που θα αντικαταστήσει την προηγούμενη, σύμφωνα με την οποία καθορίζονταν ανώτατα περιθώρια κέρδους.
Έτσι, κηπευτικά και φρούτα, προς το παρόν, θα ..........

συνοδεύονται από το χωράφι μέχρι το ράφι με «ταυτότητα», καθώς καθιερώνεται πια το βιβλίο ιχνηλασιμότητας, το οποίο θα τηρεί ο συσκευαστής των προϊόντων και θα αναγράφονται σε αυτό, τα στοιχεία του συσκευαστή, του παραγωγού και του προϊόντος. Τα παραπάνω στοιχεία θα αναγράφονται και σε ετικέτα που θα συνοδεύει τα προϊόντα μέχρι και τη λιανική διάθεση.

Ωστόσο, αλλαγές έρχονται και στις επιχειρήσεις τροφίμων κι άλλων καταναλωτικών αγαθών, καθώς προχωρά η αντικατάσταση αγορανομικών διατάξεων που βάραιναν με αδικαιολόγητο κόστος την αγορά και καταργείται η υποβολή τιμοκαταλόγων και κοστολογικών στοιχείων με τη σημερινή μορφή τους.

Με το προηγούμενο καθεστώς, οι προμηθευτικές επιχειρήσεις έστελναν στο Υπουργείο πριν από τις αυξήσεις τους τιμοκαταλόγους και τις συμφωνίες με τις λιανεμπορικές εταιρείες. Με το νέο καθεστώς, το Υπουργείο θα ζητεί στο τέλος κάθε χρόνου και ανά τρίμηνο τις τιμές ανά προϊόν, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να ζητεί οποιαδήποτε κοστολόγια. Επιπλέον, καταργούνται διατάξεις με τις οποίες οι επιχειρήσεις υποχρεώνονταν να πωλούν τα προϊόντα τους σε καθορισμένες συσκευασίες και τις επιβάρυνε με πρόσθετο κόστος. Το Υπουργείο θα υποχρεώσει σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης να αναρτώνται οι τιμές ανά μονάδα μέτρησης (π.χ. κιλά), αλλά και η τελική τιμή του προϊόντος στη συσκευασία με την οποία διατίθεται.

Σε σχετικές δηλώσεις της, η κ. Γιαννακοπούλου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οι παραπάνω διατάξεις σε συνδυασμό με το ψηφισθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης για το «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων» αποτελούν μέρος μιας σημαντικής προσπάθειας για να διορθωθούν κάποια από τα κακώς κείμενα. Η μεγάλη «πληγή» της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, είτε αυτή είναι κτηνοτροφική είτε φυτική, είναι η μεγάλη διαφορά τιμής από το χωράφι στο ράφι που σημαίνει στην πράξη ότι ενώ ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει σε υψηλή σχετικά τιμή τα αγροτικά προϊόντα, από αυτήν την τιμή (αξία), ο παραγωγός δεν έχει το αναμενόμενο και ανάλογο όφελος και δεν εισπράττει το αντίστοιχο, με τη συμβολή του στην παραγωγή του προϊόντος, ποσό. Πιστεύουμε ότι οι παραπάνω πρωτοβουλίες θα συνδράμουν καθοριστικά στην εκλογίκευση της διαμόρφωσης της τιμής των αγροτικών προϊόντων στα διάφορα στάδια, προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών».

Νάντια Γιαννακοπούλου
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται:
α) Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων,
β) Το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2011 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και
γ) η περίοδος των ενδοσχολικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Στις εικόνες με τους πίνακες που ακολουθούν κάντε κλίκ


1. Λήξη μαθημάτων σχολικού έτους 2010 – 2011 στις 10 Μαΐου 2011

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ
ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣΩς ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.


3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) ΚΑΙ
ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Όπως είναι γνωστό οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) εξετάζονται μόνο στα 2 μαθήματα Γενικής Παιδείας: Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά Ι.


4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, των Ισπανικών και των Ιταλικών, για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 16.30 μ.μ .
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
- των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.


5. Το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων της τελευταίας τάξης των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ανακοινωθεί αργότερα.


6. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 27-5-2011 και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.


7. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄) ΣΕ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 2-6-2011 και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.


8 . ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Ορίζουμε την προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) από την Τετάρτη 8-6-2011 μέχρι και την Τετάρτη 22-6-2011.


Σημείωση: Στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α’).ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ: Δένουν παιδιά στα κρεβάτια στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Διαβάστε το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, που εξεδόθη το Μάρτιο του 2011, μετά από τις επισκέψεις στο ίδρυμα πολυμελών κλιμακίων αρμόδιων φορέων το 2007, το 2009 (μαζί τους ήταν και η κα Παπούλια, ψυχολόγος, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας) και το 2010.
Αυτή τη φορά τα δικά μας σχόλια περιττεύουν, όπως περιττεύουν πλέον και οι απειλές εναντίον μας αλλά και εναντίον όσων συναδέλφων και πολιτών δεν έπαψαν να αναδεικνύουν το θέμα...

Διαβάστε το συγκλονιστικό ...........

πόρισμα του ΣτΠ εδώ. Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα, με τα συμπεράσματα:

"Τα δεδομένα που συνέλεξε ο Συνήγορος του Πολίτη κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, από την μελέτη του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και των σχετικών εγγράφων που του ετέθησαν υπόψη, από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τα τέλη του 2010, συντείνουν στη διαπίστωση ότι οι συνθήκες λειτουργίας του ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών είναι εξαιρετικά προβληματικές και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις της Πολιτείας, η οποία έχει την ευθύνη της φροντίδας και περίθαλψης των φιλοξενουμένων.

Οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την Διοίκηση της μονάδας, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, κινούνται μεν στην ορθή κατεύθυνση για την βελτίωση λειτουργικών αδυναμιών και ελλείψεων, ωστόσο, αδυνατούν να καλύψουν το σοβαρό έλλειμμα στην φροντίδα των φιλοξενούμενων το οποίο προκύπτει κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, αλλά και από την ίδια τη φυσιογνωμία του ιδρύματος.

Οι φιλοξενούμενοι στις υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης, φροντίδας και περίθαλψης στερούνται μεταξύ άλλων βασικά ανθρώπινα δικαιώματα σε μία ζωή με συνθήκες, οι οποίες εγγυώνται την αξιοπρέπειά τους και ευνοούν την αυτονομία τους, το σεβασμό της προσωπικότητας, την υγεία και την προσωπική ανάπτυξη, τη θεραπευτική αποκατάσταση, την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία, την αναθεώρηση της εναλλακτικής φροντίδας και θεραπείας και την κοινωνική ένταξη, ενώ παράλληλα υφίστανται διάκριση και αποκλεισμό λόγω της αναπηρίας τους και της έλλειψης οικογενειακού περιβάλλοντος.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι η έλλειψη κατάλληλου προσωπικού και πρακτικές όπως η τοποθέτηση παιδιών με αναπηρίες σε κρεβάτια/κουβούκλια, η καθήλωση και η ηλεκτρονική παρακολούθηση αντί της ανθρώπινης παρουσίας, έχουν ως συνέπεια την πλημμελή φροντίδα, τη συστημική παραμέληση των φιλοξενουμένων και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται σε διεθνείς συμβάσεις και την ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν τα εξής θεσμικά και πραγματικά προβλήματα:

-Ανεπάρκεια ισχύοντος νομικού πλαισίου και έλλειψη θεσμικών προδιαγραφών, καθώς η λειτουργία της ΜΚΦ δεν λαμβάνει υπόψη την υποχρέωση πραγμάτωσης όλων των δικαιωμάτων των παιδιών με παροχή ολόπλευρης και κατάλληλης φροντίδας.

-Μη εφαρμογή κανονισμού σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών από τα καθορισμένα τμήματα, τον αριθμό του προσωπικού και τη διαβίωση ενηλίκων μαζί με ανηλίκους στη μονάδα.

-Στέρηση φροντίδας κατάλληλης για την ηλικία, το είδος της αναπηρίας (κινητικής, νοητικής, πολυαναπηρίας, ψυχικής υγείας) και τις προσωπικές ανάγκες των φιλοξενούμενων.

-Σοβαρές ελλείψεις στους τομείς εκπαίδευσης, δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης.

-Ακατάλληλες πρακτικές καθήλωσης και εγκλεισμού.

-Έλλειψη επιστημονικής εποπτείας και επιστημονικών πρωτοκόλλων

-Έλλειψη επαρκούς και κατάλληλου προσωπικού επιστημονικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και ιατρών.

-Δυσμενείς συνθήκες εργασίας, επαγγελματική εξουθένωση του προσωπικού, ανάγκη εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, βελτίωσης κινήτρων, επαρκών αποδοχών.

-Στέρηση προσβασιμότητας εγκαταστάσεων, μη προσαρμογή και έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού παιδαγωγικού, ψυχαγωγικού, τεχνολογικού κλπ.

-Ανεπαρκής ενεργοποίηση των διαδικασιών κοινωνικής έρευνας για ανάληψη επιμέλειας και προώθηση του θεσμού της αναδοχής (και υιοθεσίας).

-Ανεπαρκής συνδρομή άλλων δημόσιων φορέων, κυρίως σε ό,τι αφορά την υγεία.

-Ελλιπή συνεργασία, εποπτεία και έλεγχο από την 6η ΥΠΕ.

-Έλλειψη άλλων εξειδικευμένων δομών κοινωνικής φροντίδας για παιδιά και ενηλίκους με νοητική αναπηρία και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκτιμά ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ΜΚΦ, όπως το ΚΕΠΕΠ, χρειάζεται να αναθεωρηθεί με τρόπο ώστε να διαφυλαχτούν όλα τα κατοχυρωμένα στη διεθνή και εθνική νομοθεσία δικαιώματα και να αρθούν οι διακρίσεις και ο αποκλεισμός σε βάρος των φιλοξενούμενων σε αυτές."

Hλεία ΤΩΡΑ

Ραγκούσης προς συμβασιούχους ΟΤΑ: Καμία μονιμοποίηση

Καμία υποχώρηση στο θέμα των συμβασιούχων στους δήμους δεν πρόκειται να δεχθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, όπως ο ίδιος επισήμανε στον πρόεδρο των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, κατά τη συνάντηση, που είχαν σήμερα στο υπουργείο.

Της συνάντησης είχε προηγηθεί πορεία των εργαζομένων έως το υπουργείο με αίτημα τη μονιμοποίησή τους.

Για αύριο έχει εξαγγελθεί 24ωρη .........

απεργία στους δήμους, ενώ για τις 10:00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλατεία Κοτζιά.

ΑΠΕ ΜΠΕ