Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ξεκούραστο Σαββατοκύριακο για την Εράνη και + 3 βαθμοί

Την πιο κατάλληλη στιγμή ήρθαν για την Εράνη οι τρεις βαθμοί που θα πάρει στα χαρτιά αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή αγωνίζεται με τον Α.Ο. Κροκεών που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.
Έτσι η ομάδα θα πάρει ξεκούραστα αυτήν την εβδομάδα τους τρεις βαθμούς της νίκης ενώ μετά την δίκαιη κατάκτηση του τρίποντου στο γήπεδο των Φιλιατρών επι της Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα από την προηγούμενη Τρίτη ο νέος προπονητής Θεόδωρος Ανδριόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει ανασύνταξη των δυνάμεων αλλά και να δουλέψει με την ομάδα πάνω σε κάποιους τομείς στους οποίους ο ίδιος είδε πως υπάρχει πρόβλημα.

Πάντως η Εράνη γενικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ..........

τραυματισμών ή τιμωριών. Εξαιρείται μόνο ο Θοδωρής Δασκαλάκης ο οποίος συμπλήρωσε 7 κάρτες (την έβδομη την πήρε με την Κυπαρισσία) ενώ από την άλλη οι ήδη τιμωρημένοι Θανάσης Γκίνο και Ηλίας Ντινιώτης που είχαν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες θα εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής αυτήν της Κυριακής στον αγώνα με τον Α.Ο. Κροκεών και στον επόμενο αγώνα με τον Μεσσηνιακό θα είναι ετοιμοπόλεμοι.

Εράνη Φιλιατρών

Κυπαρισσία. Στόχος η κατοχύρωση ΠΓΕ για τους τοπικούς οίνους

Η κατοχύρωση της ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) στον Τοπικό Οίνο Τριφυλίας, αλλά και θέματα ποιότητας και ελέγχου στον τομέα της αμπελουργίας γενικότερα, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, με τη συμμετοχή αρκετών οινοποιών.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του διευθυντή της υπηρεσίας Αντώνη Παρασκευόπουλου, ενώ πήραν μέρος η διευθύντρια Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου του υπουργείου Ευαγγελία Κούρεντα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλευράς και Γιώργος Μπακούρος, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Γιώργος Παλιαρούτας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες από Καλαμάτα και Κυπαρισσία.

Όπως σημείωσε στο «Θ» ο κ. .........

Παρασκευόπουλος από τη Διεύθυνση Τριφυλίας, σκοπός της υπηρεσίας του ήταν να ενημερώσει τους οινοποιούς εν όψει της αλλαγής του κανονισμού της Ε.Ε. για τους τοπικούς οίνους, επειδή μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία. «Χρειάζεται να ετοιμαστούν οι φάκελοι από τους οινοποιούς, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, για να κατοχυρώσουμε τους τοπικούς οίνους. Έχουμε ήδη την ονομασία, αλλά πρέπει να τη διατηρήσουμε».

Συνέχεια στους Γαργαλιάνους

Στη χθεσινή συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού «Νέστωρ» Σωτήρης Καλογερόπουλος, αλλά και οι οινοποιοί Αποστολόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τσώλης, Αλαγεωργίου, Πατσούρος, Ξυγκώρος, Τσαβολάκης, Πουλημένος κ.ά.

«Έγινε μια σφαιρική ενημέρωση και υπήρχε εξαιρετική συμμετοχή» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Έγιναν τοποθετήσεις και ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων, τέθηκαν τα προβλήματα και δόθηκε ένα καινούργιο ραντεβού μέχρι το Πάσχα στους Γαργαλιάνους, όπου θα ξανασυζητηθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης των φακέλων και υποβολής τους στο υπουργείο. Επιπλέον, κουβεντιάστηκαν και θέματα ελέγχων και διακίνησης του κρασιού» συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ενώ κατέληξε: «Το αμπέλι και η αμπελουργία είναι σημαντικός κλάδος για την περιοχή μας, το αμπελοτόπι της Τριφυλίας, αλλά και της Μεσσηνίας, υπόσχεται πολλά. Οι οίνοι είναι άριστης ποιότητας με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Για να αναδείξουμε αυτή την ανώτερη ποιότητα, χρειάζεται εξωστρέφεια, συνεργασία. Και στο κομμάτι αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυναμική που αξίζει ο κλάδος».

Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση μιλώντας στο «Θ» και η κα Κούρεντα, σημειώνοντας ότι το ελληνικό κρασί θα στηριχθεί από το υπουργείο, καθώς παίζει σημαίνοντα ρόλο στην αγροτική ανάπτυξη και την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Θάρρος

ΠΑΣΕΓΕΣ "Μετέωρες" οι ενεργοποιήσεις

«Στον αέρα» βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων, καθώς η ΠΑΣΕΓΕΣ, μέσω του προέδρου της Τζαννέτου Καραμίχα, δηλώνει ότι οι Ενώσεις δεν μπορούν να αναλάβουν το έργο, επειδή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις καταργεί.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Καραμίχας με προέδρους των ΕΑΣ, τους έκανε γνωστό ότι το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο πρόεδρός του δεν έχουν την ηθική και συνεταιριστική νομιμοποίηση να προχωρήσουν στη διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου του ΟΔΣΕ.
Και αυτό, επειδή, μετά την ανακοίνωση από ........

το Υπουργείο του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, τίθεται υπό πολιτική και νομική αμφισβήτηση η ύπαρξη και η λειτουργία των Ενώσεων, αλλά και της ίδιας της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Το θέμα, όπως μας είπε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, θα συζητηθεί σε συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, όπου έχουν κληθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων.
Αναφερόμενος στη μετατροπή των ΕΑΣ από δευτεροβάθμιες σε πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις, ο κ. Κοζομπόλης παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο έχει δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στη χρηματοδότηση των Ενώσεων από τις τράπεζες, οι οποίες δε θέλουν να δώσουν χρήματα σε οργανώσεις που μετά από 6 μήνες δε θα υπάρχουν.

Εν τω μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ζητήσει την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Επιπλέον, προτείνει τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής αδιαμφισβήτητου κύρους σε σχέση με τα συνεταιριστικά θέματα, για ρυθμίσεις που έχει προτείνει η ίδια, στη βάση της διεθνούς πρακτικής και των διεθνών συνεταιριστικών αρχών.

Θάρρος

Δήμος Τριφυλίας Συνάντηση Τατούλη με Τσίγγανο για έργα Δήμου

Με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη συναντήθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος για θέματα του Δήμου. Η συζήτηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι κοινός στόχος είναι η προώθηση θεμάτων και έργων στην Τριφυλία.

Παράλληλα, κατατέθηκε ο φάκελος του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού των Γαργαλιάνων, για έγκριση και χρηματοδότηση, στο ΕΣΠΑ, με τον αντιδήμαρχο να δηλώνει πως «ο Δήμος Τριφυλίας αγωνίζεται να κερδίσει το χαμένο χρόνο των τελευταίων 20 ετών.
Όλες μας οι προσπάθειες κατατείνουν στην ..........

έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, ώστε η μελέτη να αποκτήσει πλήρη ωριμότητα για τη χρηματοδότησή της. Έχουμε πλήρη επίγνωση των στενότατων περιθωρίων που απομένουν και έχουμε κινητοποιήσει όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να σώσουμε την παρτίδα και, επιτέλους, οι Γαργαλιάνοι να ελπίζουν βάσιμα σε Βιολογικό Καθαρισμό, μαζί με τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και το Κοπανάκι».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει και η δημοσίευση, από την Περιφέρεια, για τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Κοπανακίου, ενώ ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για το έργο των δικτύων αποχέτευσης και σύντομα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Σε σύσκεψη που έγινε, υπό τον περιφερειάρχη, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός και οι διαδικασίες ανάδειξης προσωρινού και οριστικού αναδόχου θα γίνουν από την αιρετή Περιφέρεια. Ακόμη, τόνισε πως από χθες η Ε.Ε. είναι στη διαδικασία επιβολής προστίμων για τους ΧΑΔΑ που παραμένουν ενεργοί. Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των μπαλοποιητών, ώστε τον Ιούνιο να έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ.

Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα των διαχειριστικών ενοτήτων και αποφασίστηκε η δ.ε. της Τριφυλίας να μείνει ως είχε στο σχεδιασμό, όπερ σημαίνει πως σε αυτή θα συμμετέχει και η δημοτική ενότητα Δωρίου, όχι όμως και ο Δήμος Οιχαλίας, ο οποίος θα συμμετέχει στη δ.ε. της Μεσσήνης.

Από την Περιφέρεια προτάθηκε να υπάρχει ένας ΧΑΔΑ, στο μεταβατικό αυτό στάδιο μέχρι τον Ιούνιο, ανά διαχειριστική ενότητα, με τον κ. Τσίγγανο να ζητά, κατ’ εξαίρεση για την Τριφυλία, λόγω των μεγάλων αποστάσεων, οι ΧΑΔΑ να είναι δύο, κάτι που έγινε αποδεκτό. Τις επόμενες μέρες κλιμάκιο της Περιφέρειας θα κάνει αυτοψία στους ΧΑΔΑ.
Σχετικά με το λιμάνι της Κυπαρισσίας και την αξιοποίησή του, που έθεσε ο κ. Τσίγγανος, ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε τις επόμενες μέρες να γίνει ειδική σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα. Θυμίζουμε πως σε σύσκεψη στην Κυπαρισσία, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Τζάνε και τοπικών αρχόντων, είχε συμφωνηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το Master Plan.

Φιλιατρινό φράγμα Προχωρούν οι εργασίες, όχι οι απαλλοτριώσεις

Το Φιλιατρινό φράγμα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πρόοδο των εργασιών, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε δύο περίπου χρόνια. Ωστόσο, εκκρεμεί το θέμα των απαλλοτριώσεων, καθώς οι άνθρωποι που έχουν δώσει εκτάσεις για να γίνει το έργο, δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαλαπάνης στο ...........

«Θ», ο χρονικός ορίζοντας για να τελειώσει το φράγμα είναι περίπου δύο χρόνια, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια ακόμη για να κατακλυστεί από τα νερά και να πιάσει τα 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, όπως προβλέπεται. Στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να έχουν φτιαχτεί και τα αρδευτικά δίκτυα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αγρότες, για τους οποίους φτιάχνεται το έργο.
Πρόβλημα, όμως, αποτελεί το θέμα των απαλλοτριώσεων, που έχουν καθυστερήσει. Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για να αποζημιωθούν, ούτε οι ιδιοκτήτες που έδωσαν χώρο για τον καινούργιο δρόμο προς Χριστιάνους (αφού μέρος του υφιστάμενου θα κατακλυστεί από νερά), ούτε εκείνοι των οποίων εκτάσεις βρίσκονται εκεί όπου θα κατακλυστεί ο χώρος από τα νερά του φράγματος.

Έτσι τα έργα, όπως τόνισε και ο κ. Μαλαπάνης, προχωρούν χάρις στην ανοχή των ιδιοκτητών που έχουν προσφέρει τα κτήματά τους, χωρίς να έχουν αποζημιωθεί. Κλείνοντας, είπε ότι το θέμα των απαλλοτριώσεων πρέπει να τρέξει και να κατατεθούν οι σχετικές προτάσεις στο Πρωτοδικείο της Κυπαρισσίας, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Θάρρος

Εκτός Σχεδίου Δόμηση. Στον «αέρα» ακίνητα κάτω από 4 στρέμματα

Νέους περιορισμούς ή και πλήρη απαγόρευση της δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές για το σύνολο της χώρας προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα από την αναθεώρηση των περιφερειακών χωροταξικών. Ο διαγωνισμός, που αφορά στις 12 Περιφέρειες της χώρας εκτός από την Αττική, προκηρύχθηκε ήδη και οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2013.

Στο μικροσκόπιο, όπως δήλωσε προχθές ο ...........

αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», θα βρεθεί η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, για την οποία το ΣτΕ έχει αποφανθεί με αλλεπάλληλες αποφάσεις του υπέρ της απαγόρευσης της δόμησης και τον περιορισμό της μόνο σε μικρά βοηθητικά κτίσματα που συνδέονται με παραγωγικές δραστηριότητες.

Για πρώτη φορά εισάγεται η έννοια της διαφύλαξης του τοπίου. Διευκρινίστηκε ότι από τις μελέτες θα προκύψει ο κατάλογος των περιοχών προστασίας και στη συνέχεια θα καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης για να διαφυλαχθεί η ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους.

Αρνήθηκε, πάντως, να τοποθετηθεί στα αλλεπάλληλα ερωτήματα των δημοσιογράφων για τους σχεδιασμούς του υπουργείου σε σχέση με την εκτός σχεδίου δόμηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα 4 στρέμματα θα διατηρηθούν, πιθανότατα ως παρέκκλιση, και οι νέες κατατμήσεις θα κλιμακώνονται ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής και το είδος της δόμησης (κατοικία, βιομηχανία, κ.λπ.). Στον αέρα φαίνεται ότι θα βρεθούν σύντομα μικρότερα ακίνητα (κάτω των 4 στρεμμάτων), που σήμερα έχουν δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση.

Ο Ν. Σηφουνάκης στην ουσία παρέπεμψε το θέμα της τουριστικής κατοικίας στο υπουργείο Τουρισμού. Πρόκειται για τα condo hotels που εισήχθηκαν με το χωροταξικό για τον τουρισμό του 2009 και τότε είχαν συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ.

Τάχθηκε, πάντως, υπέρ της μείωσης των συντελεστών δόμησης για τις ξενοδοχειακές μονάδες, που σήμερα είναι 0,20.

Λίγο αργότερα, σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, η Τίνα Μπιρμπίλη είπε ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τον τουρισμό από το αρμόδιο υπουργείο και θα περιμένει τις προτάσεις για να διατυπώσει τις απόψεις της.

Για τα 12 περιφερειακά, που ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε: Προώθηση θεσμικού πλαισίου για τη δόμηση και τις χρήσεις γης κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, αλλά και της υπό κατασκευή Ιόνιας Οδού. Αναθεώρηση των σχεδίων ανάπτυξης της κάθε Περιφέρειας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της. Για παράδειγμα, στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη προβλέπονται χώροι υποδοχής μεταναστών. Δίνεται έμφαση στα Οινόφυτα, αλλά και στην πυρόπληκτη Ηλεία. Επανεξετάζεται η Τρίπολη ως έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πιθανότατα στο πλαίσιο ενός περιφερειακού «Καλλικράτη». Το ενδιαφέρον αυτό στοιχείο προκύπτει από ορισμένες ομαδοποιήσεις που περιγράφονται στο διαγωνισμό. Για παράδειγμα, η Κρήτη ενοποιείται με το Νότιο Αιγαίο και η Ήπειρος με τα Ιόνια Νησιά.

Θάρρος

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σε άμεσο κίνδυνο λόγω συγχωνεύσεων

Σε πέντε διαφορετικούς άξονες θα κινηθεί το σχέδιο συγχώνευσης νοσοκομείων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι πέντε μορφές συγχωνεύσεων είναι οι εξής:
-Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινό διοικητή
-Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινή διοίκηση
-Συγχωνεύσεις μονάδων εντός του ίδιου νοσοκομείου
-Συγχωνεύσεις κλινικών σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοινή απόσταση
-Μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.

Ο διάλογος ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί .........

την 1η Ιουλίου, οπότε θα γίνει γνωστή η πρώτη απόφαση.
Ο υπουργός τόνισε για μία ακόμη φορά ότι παρά την υψηλή δαπάνη ο κόσμος δε μένει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες υγείας, «παρ’ ότι έχουμε τους περισσότερους γιατρούς και τα περισσότερα νοσοκομειακά κρεβάτια».
Από τις πρώτες μελέτες που έχουν γίνει για το σύστημα φαίνεται ότι οι γιατροί είναι κατανεμημένοι ανισομερώς στη χώρα και έχουν γίνει λάθη όσον αφορά στην τοποθέτησή τους ανά ιατρική ειδικότητα.

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και κακή κατανομή του παραϊατρικού προσωπικού των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα αφορούν, κυρίως, μονάδες του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και αρκετά μικρά περιφερειακά νοσοκομεία.

Σε αυτά ευελπιστούμε να μην εντάσσεται και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο εξυπηρετεί όλη την Τριφυλία, μια περιοχή 40.000 και πλέον κατοίκων. Αν δεν υπάρξει από τώρα δυναμική κινητοποίηση, μπορεί να ενταχθεί στην πέμπτη μορφή συγχωνεύσεων, που αφορά «μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας».

Θάρρος

Φεύγει το ΚΕΔΒ, μετατίθενται οι αξιωματικοί. Καλούνται να επιλέξουν που θα πάνε.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που δημοσιεύθηκε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων της Καλαμάτας ετοιμάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του και οι απαντήσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό Άμυνας Παν. Μπεγλίτη στο βουλευτή της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλο, όπως τουλάχιστον μας μεταφέρθηκαν, ήταν καθησυχαστικές, καθώς δόθηκαν οι σχετικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η αλήθεια είναι διαφορετική. Από το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο ΚΕΔΒ ζητήθηκε να επιλέξει πού θα ήθελε να μετατεθεί, σε στρατόπεδο δηλαδή της ηπειρωτικής Ελλάδας ή σε νησί.
Αυτό μεταφράζεται σε αναστολή της λειτουργίας .........

του Κέντρου, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πληροφόρηση που είχε δοθεί αρχικά στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλο και στη συνέχεια στο συνάδελφό της από τη Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλο.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες μας, τότε προξενεί απορία γιατί κανένας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει το σθένος να παραδεχθεί ή να ομολογήσει την πραγματικότητα.

Θάρρος

Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων…

Από 1η Μαΐου η εφαρμογή του.

Από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 θα εφαρμοστεί και φέτος η απαγόρευση καύσης σε αγροτικές εκτάσεις χωρίς την έκδοση σχετικής άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Την έγκριση του κανονισμού που ρυθμίζει τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.

Βάσει του κανονισμού αυτού που ........

προσυπογράφει και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος κ. Χρήστος Ψυχογιός, προβλέπεται η απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επίσης απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας η χρήση πυρός κατά την ίδια περίοδο σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Εξαιρούνται περιοχές για τις οποίες υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια πόλεως, αλυκές, αρχαιολογικοί χώροι, λατομεία και ορυχεία.

Tα Πρωταπριλιάτικα ψέματα των εφημερίδων [ VIDEO ]

Για ακόμα μια φορά το έθιμα της Πρωταπριλιάς τηρήθηκε και από τις εφημερίδες που είχαν ευφάνταστα ψέματα λόγω ημέρας!

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, επέλεξε να «πάει» μέχρι την Λιβύη και να βάλει στο εξώφυλλό της ότι ο Μουαμάρ Καντάφι ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα!

Στον Ελεύθερο Τύπο πάλι, οι δημοσιογράφοι «πήγαν» Λονδίνο και ανακάλυψαν μυστική συμφωνία για παραχώρηση των γλυπτών του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο για 49 χρόνια έναντι 7,5 δις.

Στην συνέχεια, την ώρα που όλα τα μέσα ...........

ενημέρωσης στην Ευρώπη και όχι μόνο ασχολούνται με όλες τις λεπτομέρειες από τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στην εφημερίδα Έθνος έγραψε ότι ο γάμος τους αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Ο Αδέσμευτος Τύπος από την μία «έβαλε» τον Γιώργο Παπανδρέου να εγκαταλείπει την εξουσία και από την άλλη διόρισε τον Γιάννη Ραγκούση πρωθυπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Θεόδωρο Πάγκαλο υπουργό οικονομικών.

Η φαντασία περισσεύει λοιπόν αν και το «καλύτερο ψέμα» το είχε γράψει μια εφημερίδα πριν από αιώνες και είχε καταφέρει να προκαλέσει κραχ στο χρηματιστήριο στον κλάδο των εταιριών παρασκευής και διανομής οίνου γράφοντας ότι ο Τομας Έντισον κατάφερε με μια μηχανή να μετατρέπει το νερό σε κρασί.



Πρωταπριλιάτικο το σεξουαλικό σκάνδαλο στους Γαργαλιάνους

Ενα πολυ πιπεράτο σκάνδαλο δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Θάρρος. Το δημοσίευμα ανέφερε για δυο σαραντάρες αχόρταγες με το sex οι οποίες αναζητούσαν νεαρούς εραστές από 18 μέχρι 25 για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους. Μάλιστα σύμφωνα με το "ρεπορτάζ", τα ερωτικά ραντεβού λάμβαναν χώρα σε εξοχική κατοικία της μίας εκ των δυο αχόρταγων γυναικών.

Βέβαια την είδηση αυτή αναπαράχθηκε ............

από πολλά blogs της Μεσσηνίας δείχνοντας ότι το "πήγαν αμάσητο" κάτω.
Εμείς πάλι έχοντας ξακαθαρίσει ότι δεν θα γράψουμε καμία ψευδή είδηση αλλά και εξαιρετικά υποψιασμένοι λόγω πρωταπριλιάς, δεν το μασήσαμε, δεν το δημοσιεύσαμε, αλλά γελάσαμε με αρκετούς που την πάτησαν και έσπευσαν να το αναπαράγουν τόσο στο blog τους, όσο και να το κάνουν share στο Facebook παρουσιάζοντας το δήθεν μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο με τις δύο οργιώδης 40άρες.

Ο Δημοσιογράφος τους Θάρρους, είχε στήσει το θέμα του εξαιρετικά, χωρίς να αφήσει περιθώρια στον αναγνώστη να σκεφτεί ότι δεν παίζει το σενάριο που διάβαζε.
Ενα καλογραμμένο κείμενο, με πολύ πιπεράτες λεπτομέρειες οι οποίες φούντωσαν την φαντασία των αναγνωστών. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας του. Και το πέτυχε. Σχεδόν η μισή Τριφυλία μιλούσε γι αυτό το θέμα και πολύ δε περισσότερο η κοινωνία των Γαργαλίανων η οποία προσπαθούσε να ανακαλύψει τις δυο "άτακτες" σαραντάρες εκ των οποίων η μία (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) ήταν παντρεμένη - χωρισμένη.

Δεν πειράζει όσοι τη πατήσατε. Και του χρόνου να είστε καλά και να την ξαναπατήσετε.

Η πρωταπριλιάτικη προσφορά των Οικολόγων στον Θ. Πάγκαλο...

«ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»: ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ. Δεν έγινε τελικά δεκτή από το πολιτικό του γραφείο.

Ένα φροντισμένο κουτί με σοκολατάκια, όπου όμως έλειπαν όλα εκτός από ένα, ήταν η σημερινή πρωταπριλιάτικη προσφορά των Οικολόγων Πράσινων στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.

Το κουτί στάλθηκε στο πολιτικό του γραφείο, ..........

στην οδό Πειραιώς, όπου και ανοίχτηκε επιτόπου. Στη θέση των γλυκών που έλειπαν, υπήρχε σημείωμα ότι «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ».
Οι συνεργάτες του κ. αντιπροέδρου δεν εκτίμησαν τη χειρονομία και επέστρεψαν το κουτί ως απαράδεκτο. Προφανώς δε διαθέτουν ούτε το χιούμορ του προϊσταμένου τους, που έχασε έτσι και την ευκαιρία να γευθεί το τελευταίο σοκολατάκι.

Για την ιστορία, τα υπόλοιπα γλυκά του κουτιού είχαν μοιραστεί προηγουμένως σε πρόσφυγες και περαστικούς στην Πλατεία Κουμουνδούρου, κοντά στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων.

press-gr

ΣΧΟΛΙΟ
Θίχτηκε ο μπουχέσας.


ΕΣΗΕΑ: Απεργία από 7 έως 10 Απριλίου

Την κήρυξη δύο 48ωρων απεργιών, από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 του μηνός, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας ΕΣΗΕΑ .

Η απεργία αφορά όλους τους εργαζομένους ........

στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής Τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και θα ξεκινήσει από από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί: «Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις, να σταματήσουν οι απολύσεις».

«Η αποδόμηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας με την μορφή των μισθολογικών περικοπών, την επιβολή της ευέλικτης εργασίας, την επιχειρούμενη υποκατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις οδηγούν όχι μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και στην υποβάθμιση αυτού του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση. Στους αυταρχισμούς της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τον αγώνα μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος έτους 2011

Τέθηκε την Παρασκευή σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2011, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη ώρα λειτουργίας της υπηρεσίας, τη χρησιμοποίησαν για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους 538 φορολογούμενοι, ενώ 104 φορολογούμενοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και υπέβαλλαν την οριστική δήλωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των σχετικών δηλώσεων ............

μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν δηλώσεις μέσω λογιστών. Οι πρώτες προθεσμίες υποβολής αρχίζουν να λήγουν από τις 18/4/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι φέτος έχουν τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ άλλων οι ακόλουθες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους φοορολογούμενους:

- Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής του φορολογούμενου από το σύνολο των ακινήτων του, βάσει των δηλώσεων Ε9.

- Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.

- Εκτύπωση των ειδοποιήσεων για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.

- Ειδοποίηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπόχρεου και της συζύγου (αν υπάρχουν).

Νέος διακανονισμός οφειλών στον ΟΑΕΕ

Νέος διακανονισμός για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ μέχρι την 31/12/2010 και δυνατότητα προεξόφλησης εισφορών με έκπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν. 3943/31-3-2011.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται μέχρι 31/12/2012 η λήψη των αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης κατά των οφειλετών του ΟΑΕΕ οι οποίοι είτε έχουν εκπέσει της ρύθμισης οφειλών του Ν 3863/2010, ή αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων, είτε δεν έχουν υπαχθεί σε αυτές.

Προϋπόθεση της αναστολής είναι η υπαγωγή ..........

των ασφαλισμένων στο νέο διακανονισμό για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ μέχρι την 31/12/2010 και δυνατότητα προεξόφλησης εισφορών με έκπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν. 3943/31-3-2011.

Οι οφειλέτες που το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή στο νέο διακανονισμό από τώρα και υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. η υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς την καταβολή παραβόλου

2. η ανελλιπής καταβολή των από 1/1/2011 και εφεξής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών

3. η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, όπως προσδιορίζονται παρακάτω έναντι της μέχρι 31/12/2010 κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στο διακανονισμό, χωρίς να υπολείπεται των 150 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν διακόψει την ασφάλισή τους στον Οργανισμό ως εισφορά θεωρείται αυτή που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία που βρίσκονταν κατά το χρόνο διακοπής της ασφάλισης τους.

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι ασφαλισμένοι που θα προσέλθουν στις υπηρεσίες και θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στον νέο διακανονισμό θα πρέπει να έχουν πληρώσει το 1ο δίμηνο του 2011.

Επισημαίνεται ότι εφόσον οι ασφαλισμένοι επιθυμούν, μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν. 3863/2010, καθόσον αυτές εξακολουθούν και ισχύουν.

Τέλος, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι επιθυμούν να προκαταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δικαιούνται έκπτωση που ανέρχεται σε 1% επί των εισφορών για τον πρώτο μήνα προπληρωμής, προσαυξανομένης κατά 1% για κάθε επόμενο μήνα προπληρωμής και μέχρι 12 συνεχείς μήνες.

Ναυτεμπορική

Γίνανε γκουμούτσα ανάμεσα σε δεξιά και ακροδεξιά πολυκατοικία. [ VIDEO ]

Άγριο ξεκατίνιασμα έπεσε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Extra channel 3 και στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη "Αποκαλυπτικό Δελτίο".
Το ξεκατίνιασμα έγινε ανάμεσα στον βουλευτή του Ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ και στον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη.

Ειπωθήκαν πολλοί χαρακτηρισμοί όπως "Είσαι καραγκιόζης, είσαι λαμόγιο, είσαι ψευτοπαλικαράς, είσαι φασίστας ..."!. Σκηνές απείρου κάλους από τους κουστουμάτους εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο.
Ο μεν Μπουμπούκος της Μπουμπούκας ..........

(Σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου) κατηγορούσε τον Γιάννη Μανώλη γιατί δεν βρίσκονται 60 βουλευτές να υπογράψουν για την εξεταστική της Siemens και όσο δεν έπαιρνε απάντηση τόσο έλεγε για πράσινα και μπλε λαμόγια.

Από την άλλη ο πρώην εργατοπατέρας του ΟΤΕ ο Γιάννης Μανώλης προσπαθούσε να του ξεφύγει αλλα ο Γεωργιάδης τον σφυροκοπούσε ανελέητα.
Μόνο που δεν ξεβρακώθηκαν στον αέρα. Ξεβρακώθηκαν όμως στην κυριολεξία με αλληλοκατηγορίες.

Τη καλύτερη ατάκα όμως την είπε ο Γιάννης Παπαγιάνης. Δεν σας έβαλα εγώ να τσακωθείτε αλλά σας άφησα να εκτεθείτε.

Καμαρώστε τους Εθνοπατέρες μας.... και φτύστε τους...... να μην μας χαθούν.



Το Video είναι από το Fimotro

ΝΔ: Σύνοδος των προέδρων των ΝΟΔΕ, υπό τον Αντ. Σαμαρά, την Κυριακή

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, 3 Απριλίου, σύνοδος των Προέδρων των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) του κόμματος.

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στα κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Συγγρού 340.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.