Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη

Η αναζήτηση ρόλων μεσσιανικού τύπου από παράγοντες εκτός των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων τους, όπως αυτές προκύπτουν από του νόμους που καθορίζουν τις εξουσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συμβάσεων που περιγράφουν την εκτέλεση των οδικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργούν μια σύγχυση που μόνο καλό αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχει.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, και μετά την συνάντηση του με τον Δημήτρη Ρέππα και με ανακοίνωση του, αλλά και με δημόσια τοποθέτηση του την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ότι η δέσμευση του για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας αποτελεί συμβόλαιο με τους πολίτες και ότι η Περιφέρεια δεν δέχεται καμία αλλαγή των όρων των συμβάσεων που αφορούν τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας.

Όλες οι πρωτοβουλίες, οι διαρροές και οι .........

συσκέψεις παραγόντων, έξω από κάθε θεσμική ορθότητα, παραπέμπουν σε μια εποχή άτυπων σχέσεων ενός κατεστημένου που μόνο επικοινωνιακού χαρακτήρα αποτελέσματα μπορεί να διεκδικήσει.

Συνάντηση ηγεσίας υπουργείου υποδομών μεταφορών και δικτυων με βουλευτές και εκπορσώπους δήμου και Περιφερειας για τον περιμετρικό δακτύλιο Καλαμάτας

Μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε σχετικά με την κατασκευή του περιμετρικού δακτυλίου Καλαμάτας, ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επικοινώνησε με τον κ. Μαγκριώτη, υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για τη συνομιλία που είχε ο κ. Μαγκριώτης με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Μαγκριώτης ενημέρωσε τον κ. Κουσελά .........

ότι είπε στον Δήμαρχο Καλαμάτας τα εξής: «Η Κυβέρνηση θέλει να γίνει ο περιμετρικός δακτύλιος. Όμως οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών των υπό απαλλοτρίωση οικοπέδων είναι υπέρογκες, γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσετε αυτές οι απαιτήσεις να περιορισθούν».

Μετά από αυτά και προκειμένου να αποσαφηνισθούν τα πράγματα και να προχωρήσει η κατασκευή του περιμετρικού δακτυλίου, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να γίνει άμεσα συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με όλους τους βουλευτές του Νομού, με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Καλαμάτας. Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την Τρίτη στις 2μ.μ.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για τον περιφερειακό Καλαμάτας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε προχθές ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην κατασκευή της περιφερειακής οδού (παράκαμψη) της πόλης Καλαμάτας

Ο πρώην υπουργός στην ερώτηση του .........

αναφέρει ότι «Σύμφωνα με δημοσιεύματα ,υπό αμφισβήτηση τίθεται η κατασκευή της περιφερειακής οδού (παράκαμψη) της πόλης Καλαμάτας του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα , με το πρόσχημα του υψηλού κόστους των απαλλοτριώσεων , παρά το ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Δημοσίου και εταιριών κατασκευής και έχουν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων.»

Και καταλήγοντας την ερώτηση του ο Τέως Υπουργός ρωτά τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αν «θα εφαρμόσει την κυρωθείσα από τη Βουλή των Ελλήνων ισχύουσα σύμβαση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα που συμπεριλαμβάνει και την περιφερειακή οδό (παράκαμψη) της πόλης Καλαμάτας;»

Τα higlights του αγώνα Παναθηναϊκός - Barcelona 78 - 67





Ο Παναθηναϊκός απoκαθήλωσε την Μπαρτσελόνα για το Final 4

Αυτός είναι ο βασιλιάς!

Έχασε νωρίς τον Νίκολας με διάστρεμμα, είχε τον Διαμαντίδη φορτωμένο με φάουλ κι άποντο για ένα ημίχρονο, αλλά το μέταλλο πρωταθλητή του Παναθηναϊκού δεν λυγίζει με τίποτα. Με μία παλικαρίσια εμφάνιση επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 78-67, της έκανε... έξωση από το Final 4 που θα γίνει στην πόλη της και δείχνει έτοιμος να καθίσει στον κενό πλέον θρόνο της προσθέτοντας το έκτο αστέρι στη φανέλα του.

Κρυφά όπλα της Λερναίας Ύδρας του .........

Ομπράντοβιτς Καλάθης-Βουγιούκας. Αντίπαλός του στις 6 Μαΐου η Σιένα.

Δυνατός παρά τις απώλειες

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην πεντάδα του ξεκινώντας με Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα, σε αντίθεση με τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Ναβάρο κι άρχισε με τους Ρούμπιο, Γκριμάου, Άντερσον, Βάσκεθ και Λόρμπεκ. Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να δίνει ρυθμό στην εξέδρα πετυχαίνοντας δύο παλικαρίσια λέι απ προηγήθηκε με 6-0, αλλά γρήγορα ήρθαν κακά μαντάτα. Ο Διαμαντίδης μέσα στα πρώτα 130 δευτερόλεπτα του αγώνα φορτώθηκε με δύο φάουλ, ένα εμφανώς ανύπαρκτο κι ένα επιεικώς αμφισβητούμενο, με συνέπεια να αποσυρθεί στον πάγκο. Οι Καταλανοί αναθάρρησαν και μέσα στα επόμενα τέσσερα αγωνιστικά λεπτά πέρασαν μπροστά (10-11). Οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Καλάθη να φτάνει τους επτά πόντους (12-11), αλλά έχασαν τον Νίκολας με διάστρεμμα. Παρά την απουσία δύο βασικών του γκαρντ και την αστοχία στις βολές (6/12) οι γηπεδούχοι έκλεισαν προηγούμενοι με 16-12 την πρώτη περίοδο δείχνοντας χαρακτήρα.

Σώμα με σώμα

Η παρουσία του Τέπιτς αντί του Καλάθη και η παραμονή του Διαμαντίδη στον πάγκο αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό και η Μπαρτσελόνα με οκτώ γρήγορους πόντους του Φραν Βάσκεθ κι ένα ακροβατικό του Λάκοβιτς προηγήθηκε με τέσσερις (20-24) πετυχαίνοντας σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο όσους πόντους σε ολόκληρο το πρώτο. Η επιστροφή του αρχηγού στο παρκέ μετά από δέκα λεπτά στον πάγκο επανέφερε την τάξη στο παιχνίδι του «τριφυλλιού», που απάντησε με ένα σερί 7-0 (27-24) και λίγο αργότερα έφτασε στο +5 (31-26), αλλά ο Ναβάρο «ξύπνησε» και επανέφερε την ισορροπία με ένα τρίποντο και μία «μπομπίτα» (31-31). Ένα απίθανο γκολ-φάουλ του Τσαρτσαρή κι ένα καλάθι του Λόρμπεκ στην τελευταία επίθεση έγραψαν τον επίλογο του πρώτου ημιχρόνου με 34-33.

Πάτησε γκάζι κι... έφυγε

Με τον Νίκολας λαβωμένο και τον Διαμαντίδη να περιορίζεται στη δημιουργία ο Παναθηναϊκός ανέτρεξε στον πάγκο του για σκοράρισμα. Ο Βουγιούκας με τρία προσωπικά καλάθια φώναξε «παρών» και με τη βοήθεια του Φώτση στα δύο άκρα του παρκέ οι «πράσινοι» διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης (44-39). Όταν ο Καστοριανός γκαρντ άρχισε συν τοις άλλοις να σκοράρει η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (48-40) και λίγο αργότερα στο +9 (56-47) από τρίποντο του Τσαρτσαρή προκαλώντας έκρηξη χαράς στις κερκίδες με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Πάρτι πρόκρισης

Το τρίποντο του Λόρμπεκ και το νευρικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όμως το κάρφωμα του Βουγιούκα και το τρίποντο του Διαμαντίδη έφεραν την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο +11 (61-50), επτά λεπτά πριν το τέλος κι ένα λεπτό μετά στο +13 (63-50). Το τρίποντο του Καλάθη στα μισά της περιόδου ξεσήκωσε το πλήθος (66-53), όμως ο Μόρις με πέντε συνεχείς πόντους κράτησε την «Μπάρτσα» στην εντατική μειώνοντας στους οκτώ δυόμισι λεπτά πριν το τέλος και ο Βάσκεθ μείωσε ακόμη περισσότερο με 92’’ δευτερόλεπτα να έχουν μείνει στο ταμπλό (68-62). Ένα λάθος του Διαμαντίδη έδωσε ευκαιρία στους Καταλανούς να πλησιάσουν στους τρεις, αλλά το τρίποντο του Άντερσον ήταν άστοχο και η Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε να καταφύγει στη λύση των φάουλ. Με τρεις βολές του Αμερικανού έπειτα από φάουλ του Σάτο σε προσπάθεια για τρίποντο, η διαφορά έπεσε στους πέντε (72-67) μισό λεπτό πριν το φινάλε. Η ψυχραιμία Διαμαντίδη και Καλάθη από τη γραμμή δεν επέτρεψαν την αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα να ολοκληρωθεί και το κάρφωμα του Σάτο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης στο δέκατο Final 4 του πεντάστερου και πιθανώς προσεχώς εξάστερου Παναθηναϊκού.

Δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47,

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8 (6 ριμπ.), Φώτσης 11 (6 ριμπ.), Σάτο 10, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 11 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου, Νίκολας, Τέπιτς.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3, Λάκοβιτς 5, Ναβάρο 7, Βάσκεθ 14, Ινγκλς 2, Εντόνγκ 7, Μόρις 5, Λόρμπεκ 9, Άντερσον 13, Γκριμάου 2.

Διαιτητές: Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Βολόντιμιρ Ντραμπικόφσκι, Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία).

Sport FM

Πέντε φορτηγά με λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν στη Μάνη

Πέντε φορτηγά αυτοκίνητα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, φορτωμένα με λαθραία τσιγάρα, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο πακέτα, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς στον όρμο Κουκούρι στο Δρύαλο της Λακωνικής Μάνης.

Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν πέντε επιβατικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων δύο τύπου VAN, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες για τις μετακινήσεις τους.

Από την έρευνα της αστυνομίας και την ..........

αυτοψία του χώρου, προέκυψε ότι άγνωστοι, μετέφεραν με πλωτό σκάφος σήμερα το πρωί τα λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα φόρτωσαν στα φορτηγά αυτοκίνητα και ακολούθως για άγνωστο λόγο τα εγκατέλειψαν.

Τα δέκα οχήματα, φορτηγά και επιβατικά αυτοκίνητα, όπως επίσης και τα λαθραία πακέτα τσιγάρων, κατασχέθηκαν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προς συμφωνία για mpeg4 στην ψηφιακή

Σε συμφωνία για την υιοθέτηση του mpeg4 ως ενιαίου μοντέλου συμπίεσης για το ψηφιακό σήμα φαίνεται να καταλήγουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι αυτή την ώρα συνεδριάζουν στο πλαίσιο της Ειδικής Επιτροπής στο υπ. Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν ένα χρόνο πριν από ..........

την εκπνοή της προθεσμίας της ΕΕ για την πλήρη μετάβαση στη ψηφιακή εκπομπή, δεν υπάρχει συμφωνία στο μοντέλο εκπομπής αφού οι περιφερειακοί σταθμοί εκπέμπουν με mpeg2, όπως και το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ (Prisma+, Cine+, ).

Ναυτεμπορική

Έγκριση της εισήγησης της πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 31 Μαρτίου, την εισήγηση της πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ καθώς και την σύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα παρακολουθεί τις διαδικασίες και θα προβαίνει σε εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από ένα μέλος κάθε παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με πλειοψηφία υπερψηφίστηκε και η .........

πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι εισηγητές του προϋπολογισμού όλων των παρατάξεων να παρακωλυθούν την εκτέλεση του και τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και να εισηγούνται εκθέσεις προόδου.

Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας σε χτεσινή του συνεδρίαση επανεκτίμησε την κατάσταση με τις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων και αποφάσισε τα εξής:

1. Να προχωρήσει κανονικά η αναστολή χορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΤΕ, ΤΑΣ, ΔΕΗ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΠΕΖΙΚΟ αφού μέχρι τώρα καμιά πρόοδος δεν υπάρχει στις πληρωμές.

2. Να αναβάλει κατά 1 μήνα, δηλ. για 1-5-2011 την αναστολή χορήγησης ΜΟΝΟ για τους ασφαλισμένους Δημοσίου εκτιμώντας σαν θετικό βήμα την υπόσχεση πληρωμής 4 μηνών μέσα στον Απρίλιο και αυτό παρότι τα αυτιά μας έχουν κουρασθεί να ακούνε κυβερνητικές υποσχέσεις, οι οποίες πάντα μένουν στα λόγια.

Ο Πρόεδρος
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ

Ο Γραμματέας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ

Τέλος από σήμερα οι συναλλαγές για ποσά άνω τω 3.000 ευρω.

Μέσω της τραπεζικής οδού θα γίνονται από σήμερα οι συναλλαγές συνολικής αξίας 3.000 ευρώ και πάνω, για τις οποίες απαγορεύεται πλέον η εξόφληση με μετρητά.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο για τις συναλλαγές ιδιωτών και επιτηδευματιών που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου, οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές.

Αντιδρά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Την αντίθεσή της στον περιορισμό αγοράς ..........

αγαθών με κάρτες και επιταγές εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητώντας παράλληλα την αναστολή της διάταξης τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου και τον επανασχεδιασμό της επάνω στη βάση διαφορετικών χρηματικών ορίων, ανάλογα με την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών, αλλά και σε συνδυασμό με τη χρήση της έξυπνης κάρτας αγορών.

Το νέο καθεστώς στις συναλλαγές και στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών με επιταγές ή πιστωτικές κάρτες από 1η Απριλίου 2011, δεν είναι «Πρωταπριλιάτικο αστείο», σημειώνει η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο μέτρο, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά αντίθετα τη διευρύνει.

«Η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να αποτελεί πλέον νόμο του κράτους αλλά η εφαρμογή της θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα», προειδοποιεί. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει, δημιουργεί πολλά και ουσιαστικά προβλήματα στον τουρισμό και στους αλλοδαπούς καταναλωτές, στις αλλαγές και στις επιστροφές προϊόντων, στις προκαταβολές και στη μερική καταβολή με δόσεις, στο συμψηφισμό των ανταλλαγών και φυσικά στην αδυναμία των περισσότερων Ελλήνων να διαθέτουν μπλοκ επιταγών ή να είναι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας, χωρίς να έχουν εξαντλήσει το πιστωτικό τους όριο.

Οι έμποροι εκτιμούν επίσης ότι η αδυναμία -και πολλές φορές η άρνηση- των καταναλωτών να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους μέσω της Τράπεζας θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, που πωλούν διαρκή είδη μεσαίας και μεγάλης αξίας.

«Στην παρούσα φάση», καταλήγουν, «η ασάφεια του πλαισίου και η αδυναμία της αγοράς να το εφαρμόσει κατά τον προσήκοντα τρόπο, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα σε μία αγορά που ήδη παλεύει για την επιβίωσή της».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.