Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Ξεκούραστο Σαββατοκύριακο για την Εράνη και + 3 βαθμοί

Την πιο κατάλληλη στιγμή ήρθαν για την Εράνη οι τρεις βαθμοί που θα πάρει στα χαρτιά αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή αγωνίζεται με τον Α.Ο. Κροκεών που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.
Έτσι η ομάδα θα πάρει ξεκούραστα αυτήν την εβδομάδα τους τρεις βαθμούς της νίκης ενώ μετά την δίκαιη κατάκτηση του τρίποντου στο γήπεδο των Φιλιατρών επι της Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα από την προηγούμενη Τρίτη ο νέος προπονητής Θεόδωρος Ανδριόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει ανασύνταξη των δυνάμεων αλλά και να δουλέψει με την ομάδα πάνω σε κάποιους τομείς στους οποίους ο ίδιος είδε πως υπάρχει πρόβλημα.

Πάντως η Εράνη γενικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ..........

τραυματισμών ή τιμωριών. Εξαιρείται μόνο ο Θοδωρής Δασκαλάκης ο οποίος συμπλήρωσε 7 κάρτες (την έβδομη την πήρε με την Κυπαρισσία) ενώ από την άλλη οι ήδη τιμωρημένοι Θανάσης Γκίνο και Ηλίας Ντινιώτης που είχαν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες θα εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής αυτήν της Κυριακής στον αγώνα με τον Α.Ο. Κροκεών και στον επόμενο αγώνα με τον Μεσσηνιακό θα είναι ετοιμοπόλεμοι.

Εράνη Φιλιατρών

Κυπαρισσία. Στόχος η κατοχύρωση ΠΓΕ για τους τοπικούς οίνους

Η κατοχύρωση της ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) στον Τοπικό Οίνο Τριφυλίας, αλλά και θέματα ποιότητας και ελέγχου στον τομέα της αμπελουργίας γενικότερα, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, με τη συμμετοχή αρκετών οινοποιών.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του διευθυντή της υπηρεσίας Αντώνη Παρασκευόπουλου, ενώ πήραν μέρος η διευθύντρια Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου του υπουργείου Ευαγγελία Κούρεντα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλευράς και Γιώργος Μπακούρος, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Γιώργος Παλιαρούτας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες από Καλαμάτα και Κυπαρισσία.

Όπως σημείωσε στο «Θ» ο κ. .........

Παρασκευόπουλος από τη Διεύθυνση Τριφυλίας, σκοπός της υπηρεσίας του ήταν να ενημερώσει τους οινοποιούς εν όψει της αλλαγής του κανονισμού της Ε.Ε. για τους τοπικούς οίνους, επειδή μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία. «Χρειάζεται να ετοιμαστούν οι φάκελοι από τους οινοποιούς, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, για να κατοχυρώσουμε τους τοπικούς οίνους. Έχουμε ήδη την ονομασία, αλλά πρέπει να τη διατηρήσουμε».

Συνέχεια στους Γαργαλιάνους

Στη χθεσινή συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού «Νέστωρ» Σωτήρης Καλογερόπουλος, αλλά και οι οινοποιοί Αποστολόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τσώλης, Αλαγεωργίου, Πατσούρος, Ξυγκώρος, Τσαβολάκης, Πουλημένος κ.ά.

«Έγινε μια σφαιρική ενημέρωση και υπήρχε εξαιρετική συμμετοχή» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Έγιναν τοποθετήσεις και ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων, τέθηκαν τα προβλήματα και δόθηκε ένα καινούργιο ραντεβού μέχρι το Πάσχα στους Γαργαλιάνους, όπου θα ξανασυζητηθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης των φακέλων και υποβολής τους στο υπουργείο. Επιπλέον, κουβεντιάστηκαν και θέματα ελέγχων και διακίνησης του κρασιού» συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ενώ κατέληξε: «Το αμπέλι και η αμπελουργία είναι σημαντικός κλάδος για την περιοχή μας, το αμπελοτόπι της Τριφυλίας, αλλά και της Μεσσηνίας, υπόσχεται πολλά. Οι οίνοι είναι άριστης ποιότητας με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Για να αναδείξουμε αυτή την ανώτερη ποιότητα, χρειάζεται εξωστρέφεια, συνεργασία. Και στο κομμάτι αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυναμική που αξίζει ο κλάδος».

Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση μιλώντας στο «Θ» και η κα Κούρεντα, σημειώνοντας ότι το ελληνικό κρασί θα στηριχθεί από το υπουργείο, καθώς παίζει σημαίνοντα ρόλο στην αγροτική ανάπτυξη και την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Θάρρος

ΠΑΣΕΓΕΣ "Μετέωρες" οι ενεργοποιήσεις

«Στον αέρα» βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων, καθώς η ΠΑΣΕΓΕΣ, μέσω του προέδρου της Τζαννέτου Καραμίχα, δηλώνει ότι οι Ενώσεις δεν μπορούν να αναλάβουν το έργο, επειδή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις καταργεί.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Καραμίχας με προέδρους των ΕΑΣ, τους έκανε γνωστό ότι το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο πρόεδρός του δεν έχουν την ηθική και συνεταιριστική νομιμοποίηση να προχωρήσουν στη διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου του ΟΔΣΕ.
Και αυτό, επειδή, μετά την ανακοίνωση από ........

το Υπουργείο του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, τίθεται υπό πολιτική και νομική αμφισβήτηση η ύπαρξη και η λειτουργία των Ενώσεων, αλλά και της ίδιας της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Το θέμα, όπως μας είπε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, θα συζητηθεί σε συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, όπου έχουν κληθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων.
Αναφερόμενος στη μετατροπή των ΕΑΣ από δευτεροβάθμιες σε πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις, ο κ. Κοζομπόλης παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο έχει δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στη χρηματοδότηση των Ενώσεων από τις τράπεζες, οι οποίες δε θέλουν να δώσουν χρήματα σε οργανώσεις που μετά από 6 μήνες δε θα υπάρχουν.

Εν τω μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ζητήσει την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Επιπλέον, προτείνει τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής αδιαμφισβήτητου κύρους σε σχέση με τα συνεταιριστικά θέματα, για ρυθμίσεις που έχει προτείνει η ίδια, στη βάση της διεθνούς πρακτικής και των διεθνών συνεταιριστικών αρχών.

Θάρρος

Δήμος Τριφυλίας Συνάντηση Τατούλη με Τσίγγανο για έργα Δήμου

Με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη συναντήθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος για θέματα του Δήμου. Η συζήτηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι κοινός στόχος είναι η προώθηση θεμάτων και έργων στην Τριφυλία.

Παράλληλα, κατατέθηκε ο φάκελος του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού των Γαργαλιάνων, για έγκριση και χρηματοδότηση, στο ΕΣΠΑ, με τον αντιδήμαρχο να δηλώνει πως «ο Δήμος Τριφυλίας αγωνίζεται να κερδίσει το χαμένο χρόνο των τελευταίων 20 ετών.
Όλες μας οι προσπάθειες κατατείνουν στην ..........

έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, ώστε η μελέτη να αποκτήσει πλήρη ωριμότητα για τη χρηματοδότησή της. Έχουμε πλήρη επίγνωση των στενότατων περιθωρίων που απομένουν και έχουμε κινητοποιήσει όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να σώσουμε την παρτίδα και, επιτέλους, οι Γαργαλιάνοι να ελπίζουν βάσιμα σε Βιολογικό Καθαρισμό, μαζί με τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και το Κοπανάκι».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει και η δημοσίευση, από την Περιφέρεια, για τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Κοπανακίου, ενώ ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για το έργο των δικτύων αποχέτευσης και σύντομα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Σε σύσκεψη που έγινε, υπό τον περιφερειάρχη, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός και οι διαδικασίες ανάδειξης προσωρινού και οριστικού αναδόχου θα γίνουν από την αιρετή Περιφέρεια. Ακόμη, τόνισε πως από χθες η Ε.Ε. είναι στη διαδικασία επιβολής προστίμων για τους ΧΑΔΑ που παραμένουν ενεργοί. Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των μπαλοποιητών, ώστε τον Ιούνιο να έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ.

Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα των διαχειριστικών ενοτήτων και αποφασίστηκε η δ.ε. της Τριφυλίας να μείνει ως είχε στο σχεδιασμό, όπερ σημαίνει πως σε αυτή θα συμμετέχει και η δημοτική ενότητα Δωρίου, όχι όμως και ο Δήμος Οιχαλίας, ο οποίος θα συμμετέχει στη δ.ε. της Μεσσήνης.

Από την Περιφέρεια προτάθηκε να υπάρχει ένας ΧΑΔΑ, στο μεταβατικό αυτό στάδιο μέχρι τον Ιούνιο, ανά διαχειριστική ενότητα, με τον κ. Τσίγγανο να ζητά, κατ’ εξαίρεση για την Τριφυλία, λόγω των μεγάλων αποστάσεων, οι ΧΑΔΑ να είναι δύο, κάτι που έγινε αποδεκτό. Τις επόμενες μέρες κλιμάκιο της Περιφέρειας θα κάνει αυτοψία στους ΧΑΔΑ.
Σχετικά με το λιμάνι της Κυπαρισσίας και την αξιοποίησή του, που έθεσε ο κ. Τσίγγανος, ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε τις επόμενες μέρες να γίνει ειδική σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα. Θυμίζουμε πως σε σύσκεψη στην Κυπαρισσία, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Τζάνε και τοπικών αρχόντων, είχε συμφωνηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το Master Plan.

Φιλιατρινό φράγμα Προχωρούν οι εργασίες, όχι οι απαλλοτριώσεις

Το Φιλιατρινό φράγμα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πρόοδο των εργασιών, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε δύο περίπου χρόνια. Ωστόσο, εκκρεμεί το θέμα των απαλλοτριώσεων, καθώς οι άνθρωποι που έχουν δώσει εκτάσεις για να γίνει το έργο, δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαλαπάνης στο ...........

«Θ», ο χρονικός ορίζοντας για να τελειώσει το φράγμα είναι περίπου δύο χρόνια, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια ακόμη για να κατακλυστεί από τα νερά και να πιάσει τα 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, όπως προβλέπεται. Στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να έχουν φτιαχτεί και τα αρδευτικά δίκτυα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αγρότες, για τους οποίους φτιάχνεται το έργο.
Πρόβλημα, όμως, αποτελεί το θέμα των απαλλοτριώσεων, που έχουν καθυστερήσει. Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για να αποζημιωθούν, ούτε οι ιδιοκτήτες που έδωσαν χώρο για τον καινούργιο δρόμο προς Χριστιάνους (αφού μέρος του υφιστάμενου θα κατακλυστεί από νερά), ούτε εκείνοι των οποίων εκτάσεις βρίσκονται εκεί όπου θα κατακλυστεί ο χώρος από τα νερά του φράγματος.

Έτσι τα έργα, όπως τόνισε και ο κ. Μαλαπάνης, προχωρούν χάρις στην ανοχή των ιδιοκτητών που έχουν προσφέρει τα κτήματά τους, χωρίς να έχουν αποζημιωθεί. Κλείνοντας, είπε ότι το θέμα των απαλλοτριώσεων πρέπει να τρέξει και να κατατεθούν οι σχετικές προτάσεις στο Πρωτοδικείο της Κυπαρισσίας, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Θάρρος

Εκτός Σχεδίου Δόμηση. Στον «αέρα» ακίνητα κάτω από 4 στρέμματα

Νέους περιορισμούς ή και πλήρη απαγόρευση της δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές για το σύνολο της χώρας προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα από την αναθεώρηση των περιφερειακών χωροταξικών. Ο διαγωνισμός, που αφορά στις 12 Περιφέρειες της χώρας εκτός από την Αττική, προκηρύχθηκε ήδη και οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2013.

Στο μικροσκόπιο, όπως δήλωσε προχθές ο ...........

αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», θα βρεθεί η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, για την οποία το ΣτΕ έχει αποφανθεί με αλλεπάλληλες αποφάσεις του υπέρ της απαγόρευσης της δόμησης και τον περιορισμό της μόνο σε μικρά βοηθητικά κτίσματα που συνδέονται με παραγωγικές δραστηριότητες.

Για πρώτη φορά εισάγεται η έννοια της διαφύλαξης του τοπίου. Διευκρινίστηκε ότι από τις μελέτες θα προκύψει ο κατάλογος των περιοχών προστασίας και στη συνέχεια θα καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης για να διαφυλαχθεί η ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους.

Αρνήθηκε, πάντως, να τοποθετηθεί στα αλλεπάλληλα ερωτήματα των δημοσιογράφων για τους σχεδιασμούς του υπουργείου σε σχέση με την εκτός σχεδίου δόμηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα 4 στρέμματα θα διατηρηθούν, πιθανότατα ως παρέκκλιση, και οι νέες κατατμήσεις θα κλιμακώνονται ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής και το είδος της δόμησης (κατοικία, βιομηχανία, κ.λπ.). Στον αέρα φαίνεται ότι θα βρεθούν σύντομα μικρότερα ακίνητα (κάτω των 4 στρεμμάτων), που σήμερα έχουν δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση.

Ο Ν. Σηφουνάκης στην ουσία παρέπεμψε το θέμα της τουριστικής κατοικίας στο υπουργείο Τουρισμού. Πρόκειται για τα condo hotels που εισήχθηκαν με το χωροταξικό για τον τουρισμό του 2009 και τότε είχαν συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ.

Τάχθηκε, πάντως, υπέρ της μείωσης των συντελεστών δόμησης για τις ξενοδοχειακές μονάδες, που σήμερα είναι 0,20.

Λίγο αργότερα, σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, η Τίνα Μπιρμπίλη είπε ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τον τουρισμό από το αρμόδιο υπουργείο και θα περιμένει τις προτάσεις για να διατυπώσει τις απόψεις της.

Για τα 12 περιφερειακά, που ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε: Προώθηση θεσμικού πλαισίου για τη δόμηση και τις χρήσεις γης κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, αλλά και της υπό κατασκευή Ιόνιας Οδού. Αναθεώρηση των σχεδίων ανάπτυξης της κάθε Περιφέρειας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της. Για παράδειγμα, στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη προβλέπονται χώροι υποδοχής μεταναστών. Δίνεται έμφαση στα Οινόφυτα, αλλά και στην πυρόπληκτη Ηλεία. Επανεξετάζεται η Τρίπολη ως έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πιθανότατα στο πλαίσιο ενός περιφερειακού «Καλλικράτη». Το ενδιαφέρον αυτό στοιχείο προκύπτει από ορισμένες ομαδοποιήσεις που περιγράφονται στο διαγωνισμό. Για παράδειγμα, η Κρήτη ενοποιείται με το Νότιο Αιγαίο και η Ήπειρος με τα Ιόνια Νησιά.

Θάρρος

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σε άμεσο κίνδυνο λόγω συγχωνεύσεων

Σε πέντε διαφορετικούς άξονες θα κινηθεί το σχέδιο συγχώνευσης νοσοκομείων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι πέντε μορφές συγχωνεύσεων είναι οι εξής:
-Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινό διοικητή
-Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινή διοίκηση
-Συγχωνεύσεις μονάδων εντός του ίδιου νοσοκομείου
-Συγχωνεύσεις κλινικών σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοινή απόσταση
-Μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.

Ο διάλογος ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί .........

την 1η Ιουλίου, οπότε θα γίνει γνωστή η πρώτη απόφαση.
Ο υπουργός τόνισε για μία ακόμη φορά ότι παρά την υψηλή δαπάνη ο κόσμος δε μένει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες υγείας, «παρ’ ότι έχουμε τους περισσότερους γιατρούς και τα περισσότερα νοσοκομειακά κρεβάτια».
Από τις πρώτες μελέτες που έχουν γίνει για το σύστημα φαίνεται ότι οι γιατροί είναι κατανεμημένοι ανισομερώς στη χώρα και έχουν γίνει λάθη όσον αφορά στην τοποθέτησή τους ανά ιατρική ειδικότητα.

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και κακή κατανομή του παραϊατρικού προσωπικού των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα αφορούν, κυρίως, μονάδες του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και αρκετά μικρά περιφερειακά νοσοκομεία.

Σε αυτά ευελπιστούμε να μην εντάσσεται και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο εξυπηρετεί όλη την Τριφυλία, μια περιοχή 40.000 και πλέον κατοίκων. Αν δεν υπάρξει από τώρα δυναμική κινητοποίηση, μπορεί να ενταχθεί στην πέμπτη μορφή συγχωνεύσεων, που αφορά «μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας».

Θάρρος

Φεύγει το ΚΕΔΒ, μετατίθενται οι αξιωματικοί. Καλούνται να επιλέξουν που θα πάνε.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που δημοσιεύθηκε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων της Καλαμάτας ετοιμάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του και οι απαντήσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό Άμυνας Παν. Μπεγλίτη στο βουλευτή της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλο, όπως τουλάχιστον μας μεταφέρθηκαν, ήταν καθησυχαστικές, καθώς δόθηκαν οι σχετικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η αλήθεια είναι διαφορετική. Από το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο ΚΕΔΒ ζητήθηκε να επιλέξει πού θα ήθελε να μετατεθεί, σε στρατόπεδο δηλαδή της ηπειρωτικής Ελλάδας ή σε νησί.
Αυτό μεταφράζεται σε αναστολή της λειτουργίας .........

του Κέντρου, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πληροφόρηση που είχε δοθεί αρχικά στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλο και στη συνέχεια στο συνάδελφό της από τη Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλο.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες μας, τότε προξενεί απορία γιατί κανένας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει το σθένος να παραδεχθεί ή να ομολογήσει την πραγματικότητα.

Θάρρος

Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων…

Από 1η Μαΐου η εφαρμογή του.

Από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 θα εφαρμοστεί και φέτος η απαγόρευση καύσης σε αγροτικές εκτάσεις χωρίς την έκδοση σχετικής άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Την έγκριση του κανονισμού που ρυθμίζει τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.

Βάσει του κανονισμού αυτού που ........

προσυπογράφει και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος κ. Χρήστος Ψυχογιός, προβλέπεται η απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επίσης απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας η χρήση πυρός κατά την ίδια περίοδο σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Εξαιρούνται περιοχές για τις οποίες υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια πόλεως, αλυκές, αρχαιολογικοί χώροι, λατομεία και ορυχεία.

Tα Πρωταπριλιάτικα ψέματα των εφημερίδων [ VIDEO ]

Για ακόμα μια φορά το έθιμα της Πρωταπριλιάς τηρήθηκε και από τις εφημερίδες που είχαν ευφάνταστα ψέματα λόγω ημέρας!

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, επέλεξε να «πάει» μέχρι την Λιβύη και να βάλει στο εξώφυλλό της ότι ο Μουαμάρ Καντάφι ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα!

Στον Ελεύθερο Τύπο πάλι, οι δημοσιογράφοι «πήγαν» Λονδίνο και ανακάλυψαν μυστική συμφωνία για παραχώρηση των γλυπτών του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο για 49 χρόνια έναντι 7,5 δις.

Στην συνέχεια, την ώρα που όλα τα μέσα ...........

ενημέρωσης στην Ευρώπη και όχι μόνο ασχολούνται με όλες τις λεπτομέρειες από τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στην εφημερίδα Έθνος έγραψε ότι ο γάμος τους αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Ο Αδέσμευτος Τύπος από την μία «έβαλε» τον Γιώργο Παπανδρέου να εγκαταλείπει την εξουσία και από την άλλη διόρισε τον Γιάννη Ραγκούση πρωθυπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Θεόδωρο Πάγκαλο υπουργό οικονομικών.

Η φαντασία περισσεύει λοιπόν αν και το «καλύτερο ψέμα» το είχε γράψει μια εφημερίδα πριν από αιώνες και είχε καταφέρει να προκαλέσει κραχ στο χρηματιστήριο στον κλάδο των εταιριών παρασκευής και διανομής οίνου γράφοντας ότι ο Τομας Έντισον κατάφερε με μια μηχανή να μετατρέπει το νερό σε κρασί.Πρωταπριλιάτικο το σεξουαλικό σκάνδαλο στους Γαργαλιάνους

Ενα πολυ πιπεράτο σκάνδαλο δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Θάρρος. Το δημοσίευμα ανέφερε για δυο σαραντάρες αχόρταγες με το sex οι οποίες αναζητούσαν νεαρούς εραστές από 18 μέχρι 25 για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους. Μάλιστα σύμφωνα με το "ρεπορτάζ", τα ερωτικά ραντεβού λάμβαναν χώρα σε εξοχική κατοικία της μίας εκ των δυο αχόρταγων γυναικών.

Βέβαια την είδηση αυτή αναπαράχθηκε ............

από πολλά blogs της Μεσσηνίας δείχνοντας ότι το "πήγαν αμάσητο" κάτω.
Εμείς πάλι έχοντας ξακαθαρίσει ότι δεν θα γράψουμε καμία ψευδή είδηση αλλά και εξαιρετικά υποψιασμένοι λόγω πρωταπριλιάς, δεν το μασήσαμε, δεν το δημοσιεύσαμε, αλλά γελάσαμε με αρκετούς που την πάτησαν και έσπευσαν να το αναπαράγουν τόσο στο blog τους, όσο και να το κάνουν share στο Facebook παρουσιάζοντας το δήθεν μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο με τις δύο οργιώδης 40άρες.

Ο Δημοσιογράφος τους Θάρρους, είχε στήσει το θέμα του εξαιρετικά, χωρίς να αφήσει περιθώρια στον αναγνώστη να σκεφτεί ότι δεν παίζει το σενάριο που διάβαζε.
Ενα καλογραμμένο κείμενο, με πολύ πιπεράτες λεπτομέρειες οι οποίες φούντωσαν την φαντασία των αναγνωστών. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας του. Και το πέτυχε. Σχεδόν η μισή Τριφυλία μιλούσε γι αυτό το θέμα και πολύ δε περισσότερο η κοινωνία των Γαργαλίανων η οποία προσπαθούσε να ανακαλύψει τις δυο "άτακτες" σαραντάρες εκ των οποίων η μία (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) ήταν παντρεμένη - χωρισμένη.

Δεν πειράζει όσοι τη πατήσατε. Και του χρόνου να είστε καλά και να την ξαναπατήσετε.

Η πρωταπριλιάτικη προσφορά των Οικολόγων στον Θ. Πάγκαλο...

«ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»: ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ. Δεν έγινε τελικά δεκτή από το πολιτικό του γραφείο.

Ένα φροντισμένο κουτί με σοκολατάκια, όπου όμως έλειπαν όλα εκτός από ένα, ήταν η σημερινή πρωταπριλιάτικη προσφορά των Οικολόγων Πράσινων στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.

Το κουτί στάλθηκε στο πολιτικό του γραφείο, ..........

στην οδό Πειραιώς, όπου και ανοίχτηκε επιτόπου. Στη θέση των γλυκών που έλειπαν, υπήρχε σημείωμα ότι «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ».
Οι συνεργάτες του κ. αντιπροέδρου δεν εκτίμησαν τη χειρονομία και επέστρεψαν το κουτί ως απαράδεκτο. Προφανώς δε διαθέτουν ούτε το χιούμορ του προϊσταμένου τους, που έχασε έτσι και την ευκαιρία να γευθεί το τελευταίο σοκολατάκι.

Για την ιστορία, τα υπόλοιπα γλυκά του κουτιού είχαν μοιραστεί προηγουμένως σε πρόσφυγες και περαστικούς στην Πλατεία Κουμουνδούρου, κοντά στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων.

press-gr

ΣΧΟΛΙΟ
Θίχτηκε ο μπουχέσας.


ΕΣΗΕΑ: Απεργία από 7 έως 10 Απριλίου

Την κήρυξη δύο 48ωρων απεργιών, από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 του μηνός, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας ΕΣΗΕΑ .

Η απεργία αφορά όλους τους εργαζομένους ........

στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής Τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και θα ξεκινήσει από από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί: «Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις, να σταματήσουν οι απολύσεις».

«Η αποδόμηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας με την μορφή των μισθολογικών περικοπών, την επιβολή της ευέλικτης εργασίας, την επιχειρούμενη υποκατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις οδηγούν όχι μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και στην υποβάθμιση αυτού του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση. Στους αυταρχισμούς της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τον αγώνα μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος έτους 2011

Τέθηκε την Παρασκευή σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2011, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη ώρα λειτουργίας της υπηρεσίας, τη χρησιμοποίησαν για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους 538 φορολογούμενοι, ενώ 104 φορολογούμενοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και υπέβαλλαν την οριστική δήλωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των σχετικών δηλώσεων ............

μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν δηλώσεις μέσω λογιστών. Οι πρώτες προθεσμίες υποβολής αρχίζουν να λήγουν από τις 18/4/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι φέτος έχουν τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ άλλων οι ακόλουθες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους φοορολογούμενους:

- Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής του φορολογούμενου από το σύνολο των ακινήτων του, βάσει των δηλώσεων Ε9.

- Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.

- Εκτύπωση των ειδοποιήσεων για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.

- Ειδοποίηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπόχρεου και της συζύγου (αν υπάρχουν).

Νέος διακανονισμός οφειλών στον ΟΑΕΕ

Νέος διακανονισμός για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ μέχρι την 31/12/2010 και δυνατότητα προεξόφλησης εισφορών με έκπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν. 3943/31-3-2011.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται μέχρι 31/12/2012 η λήψη των αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης κατά των οφειλετών του ΟΑΕΕ οι οποίοι είτε έχουν εκπέσει της ρύθμισης οφειλών του Ν 3863/2010, ή αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων, είτε δεν έχουν υπαχθεί σε αυτές.

Προϋπόθεση της αναστολής είναι η υπαγωγή ..........

των ασφαλισμένων στο νέο διακανονισμό για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ μέχρι την 31/12/2010 και δυνατότητα προεξόφλησης εισφορών με έκπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν. 3943/31-3-2011.

Οι οφειλέτες που το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή στο νέο διακανονισμό από τώρα και υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. η υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς την καταβολή παραβόλου

2. η ανελλιπής καταβολή των από 1/1/2011 και εφεξής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών

3. η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, όπως προσδιορίζονται παρακάτω έναντι της μέχρι 31/12/2010 κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στο διακανονισμό, χωρίς να υπολείπεται των 150 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν διακόψει την ασφάλισή τους στον Οργανισμό ως εισφορά θεωρείται αυτή που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία που βρίσκονταν κατά το χρόνο διακοπής της ασφάλισης τους.

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι ασφαλισμένοι που θα προσέλθουν στις υπηρεσίες και θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στον νέο διακανονισμό θα πρέπει να έχουν πληρώσει το 1ο δίμηνο του 2011.

Επισημαίνεται ότι εφόσον οι ασφαλισμένοι επιθυμούν, μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν. 3863/2010, καθόσον αυτές εξακολουθούν και ισχύουν.

Τέλος, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι επιθυμούν να προκαταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δικαιούνται έκπτωση που ανέρχεται σε 1% επί των εισφορών για τον πρώτο μήνα προπληρωμής, προσαυξανομένης κατά 1% για κάθε επόμενο μήνα προπληρωμής και μέχρι 12 συνεχείς μήνες.

Ναυτεμπορική

Γίνανε γκουμούτσα ανάμεσα σε δεξιά και ακροδεξιά πολυκατοικία. [ VIDEO ]

Άγριο ξεκατίνιασμα έπεσε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Extra channel 3 και στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη "Αποκαλυπτικό Δελτίο".
Το ξεκατίνιασμα έγινε ανάμεσα στον βουλευτή του Ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ και στον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη.

Ειπωθήκαν πολλοί χαρακτηρισμοί όπως "Είσαι καραγκιόζης, είσαι λαμόγιο, είσαι ψευτοπαλικαράς, είσαι φασίστας ..."!. Σκηνές απείρου κάλους από τους κουστουμάτους εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο.
Ο μεν Μπουμπούκος της Μπουμπούκας ..........

(Σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου) κατηγορούσε τον Γιάννη Μανώλη γιατί δεν βρίσκονται 60 βουλευτές να υπογράψουν για την εξεταστική της Siemens και όσο δεν έπαιρνε απάντηση τόσο έλεγε για πράσινα και μπλε λαμόγια.

Από την άλλη ο πρώην εργατοπατέρας του ΟΤΕ ο Γιάννης Μανώλης προσπαθούσε να του ξεφύγει αλλα ο Γεωργιάδης τον σφυροκοπούσε ανελέητα.
Μόνο που δεν ξεβρακώθηκαν στον αέρα. Ξεβρακώθηκαν όμως στην κυριολεξία με αλληλοκατηγορίες.

Τη καλύτερη ατάκα όμως την είπε ο Γιάννης Παπαγιάνης. Δεν σας έβαλα εγώ να τσακωθείτε αλλά σας άφησα να εκτεθείτε.

Καμαρώστε τους Εθνοπατέρες μας.... και φτύστε τους...... να μην μας χαθούν.Το Video είναι από το Fimotro

ΝΔ: Σύνοδος των προέδρων των ΝΟΔΕ, υπό τον Αντ. Σαμαρά, την Κυριακή

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, 3 Απριλίου, σύνοδος των Προέδρων των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) του κόμματος.

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στα κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Συγγρού 340.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη

Η αναζήτηση ρόλων μεσσιανικού τύπου από παράγοντες εκτός των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων τους, όπως αυτές προκύπτουν από του νόμους που καθορίζουν τις εξουσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συμβάσεων που περιγράφουν την εκτέλεση των οδικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργούν μια σύγχυση που μόνο καλό αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχει.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, και μετά την συνάντηση του με τον Δημήτρη Ρέππα και με ανακοίνωση του, αλλά και με δημόσια τοποθέτηση του την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ότι η δέσμευση του για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας αποτελεί συμβόλαιο με τους πολίτες και ότι η Περιφέρεια δεν δέχεται καμία αλλαγή των όρων των συμβάσεων που αφορούν τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας.

Όλες οι πρωτοβουλίες, οι διαρροές και οι .........

συσκέψεις παραγόντων, έξω από κάθε θεσμική ορθότητα, παραπέμπουν σε μια εποχή άτυπων σχέσεων ενός κατεστημένου που μόνο επικοινωνιακού χαρακτήρα αποτελέσματα μπορεί να διεκδικήσει.

Συνάντηση ηγεσίας υπουργείου υποδομών μεταφορών και δικτυων με βουλευτές και εκπορσώπους δήμου και Περιφερειας για τον περιμετρικό δακτύλιο Καλαμάτας

Μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε σχετικά με την κατασκευή του περιμετρικού δακτυλίου Καλαμάτας, ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επικοινώνησε με τον κ. Μαγκριώτη, υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για τη συνομιλία που είχε ο κ. Μαγκριώτης με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Μαγκριώτης ενημέρωσε τον κ. Κουσελά .........

ότι είπε στον Δήμαρχο Καλαμάτας τα εξής: «Η Κυβέρνηση θέλει να γίνει ο περιμετρικός δακτύλιος. Όμως οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών των υπό απαλλοτρίωση οικοπέδων είναι υπέρογκες, γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσετε αυτές οι απαιτήσεις να περιορισθούν».

Μετά από αυτά και προκειμένου να αποσαφηνισθούν τα πράγματα και να προχωρήσει η κατασκευή του περιμετρικού δακτυλίου, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να γίνει άμεσα συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με όλους τους βουλευτές του Νομού, με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Καλαμάτας. Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την Τρίτη στις 2μ.μ.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για τον περιφερειακό Καλαμάτας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε προχθές ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην κατασκευή της περιφερειακής οδού (παράκαμψη) της πόλης Καλαμάτας

Ο πρώην υπουργός στην ερώτηση του .........

αναφέρει ότι «Σύμφωνα με δημοσιεύματα ,υπό αμφισβήτηση τίθεται η κατασκευή της περιφερειακής οδού (παράκαμψη) της πόλης Καλαμάτας του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα , με το πρόσχημα του υψηλού κόστους των απαλλοτριώσεων , παρά το ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Δημοσίου και εταιριών κατασκευής και έχουν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων.»

Και καταλήγοντας την ερώτηση του ο Τέως Υπουργός ρωτά τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αν «θα εφαρμόσει την κυρωθείσα από τη Βουλή των Ελλήνων ισχύουσα σύμβαση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα που συμπεριλαμβάνει και την περιφερειακή οδό (παράκαμψη) της πόλης Καλαμάτας;»

Τα higlights του αγώνα Παναθηναϊκός - Barcelona 78 - 67

Ο Παναθηναϊκός απoκαθήλωσε την Μπαρτσελόνα για το Final 4

Αυτός είναι ο βασιλιάς!

Έχασε νωρίς τον Νίκολας με διάστρεμμα, είχε τον Διαμαντίδη φορτωμένο με φάουλ κι άποντο για ένα ημίχρονο, αλλά το μέταλλο πρωταθλητή του Παναθηναϊκού δεν λυγίζει με τίποτα. Με μία παλικαρίσια εμφάνιση επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 78-67, της έκανε... έξωση από το Final 4 που θα γίνει στην πόλη της και δείχνει έτοιμος να καθίσει στον κενό πλέον θρόνο της προσθέτοντας το έκτο αστέρι στη φανέλα του.

Κρυφά όπλα της Λερναίας Ύδρας του .........

Ομπράντοβιτς Καλάθης-Βουγιούκας. Αντίπαλός του στις 6 Μαΐου η Σιένα.

Δυνατός παρά τις απώλειες

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην πεντάδα του ξεκινώντας με Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα, σε αντίθεση με τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Ναβάρο κι άρχισε με τους Ρούμπιο, Γκριμάου, Άντερσον, Βάσκεθ και Λόρμπεκ. Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να δίνει ρυθμό στην εξέδρα πετυχαίνοντας δύο παλικαρίσια λέι απ προηγήθηκε με 6-0, αλλά γρήγορα ήρθαν κακά μαντάτα. Ο Διαμαντίδης μέσα στα πρώτα 130 δευτερόλεπτα του αγώνα φορτώθηκε με δύο φάουλ, ένα εμφανώς ανύπαρκτο κι ένα επιεικώς αμφισβητούμενο, με συνέπεια να αποσυρθεί στον πάγκο. Οι Καταλανοί αναθάρρησαν και μέσα στα επόμενα τέσσερα αγωνιστικά λεπτά πέρασαν μπροστά (10-11). Οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Καλάθη να φτάνει τους επτά πόντους (12-11), αλλά έχασαν τον Νίκολας με διάστρεμμα. Παρά την απουσία δύο βασικών του γκαρντ και την αστοχία στις βολές (6/12) οι γηπεδούχοι έκλεισαν προηγούμενοι με 16-12 την πρώτη περίοδο δείχνοντας χαρακτήρα.

Σώμα με σώμα

Η παρουσία του Τέπιτς αντί του Καλάθη και η παραμονή του Διαμαντίδη στον πάγκο αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό και η Μπαρτσελόνα με οκτώ γρήγορους πόντους του Φραν Βάσκεθ κι ένα ακροβατικό του Λάκοβιτς προηγήθηκε με τέσσερις (20-24) πετυχαίνοντας σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο όσους πόντους σε ολόκληρο το πρώτο. Η επιστροφή του αρχηγού στο παρκέ μετά από δέκα λεπτά στον πάγκο επανέφερε την τάξη στο παιχνίδι του «τριφυλλιού», που απάντησε με ένα σερί 7-0 (27-24) και λίγο αργότερα έφτασε στο +5 (31-26), αλλά ο Ναβάρο «ξύπνησε» και επανέφερε την ισορροπία με ένα τρίποντο και μία «μπομπίτα» (31-31). Ένα απίθανο γκολ-φάουλ του Τσαρτσαρή κι ένα καλάθι του Λόρμπεκ στην τελευταία επίθεση έγραψαν τον επίλογο του πρώτου ημιχρόνου με 34-33.

Πάτησε γκάζι κι... έφυγε

Με τον Νίκολας λαβωμένο και τον Διαμαντίδη να περιορίζεται στη δημιουργία ο Παναθηναϊκός ανέτρεξε στον πάγκο του για σκοράρισμα. Ο Βουγιούκας με τρία προσωπικά καλάθια φώναξε «παρών» και με τη βοήθεια του Φώτση στα δύο άκρα του παρκέ οι «πράσινοι» διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης (44-39). Όταν ο Καστοριανός γκαρντ άρχισε συν τοις άλλοις να σκοράρει η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (48-40) και λίγο αργότερα στο +9 (56-47) από τρίποντο του Τσαρτσαρή προκαλώντας έκρηξη χαράς στις κερκίδες με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Πάρτι πρόκρισης

Το τρίποντο του Λόρμπεκ και το νευρικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όμως το κάρφωμα του Βουγιούκα και το τρίποντο του Διαμαντίδη έφεραν την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο +11 (61-50), επτά λεπτά πριν το τέλος κι ένα λεπτό μετά στο +13 (63-50). Το τρίποντο του Καλάθη στα μισά της περιόδου ξεσήκωσε το πλήθος (66-53), όμως ο Μόρις με πέντε συνεχείς πόντους κράτησε την «Μπάρτσα» στην εντατική μειώνοντας στους οκτώ δυόμισι λεπτά πριν το τέλος και ο Βάσκεθ μείωσε ακόμη περισσότερο με 92’’ δευτερόλεπτα να έχουν μείνει στο ταμπλό (68-62). Ένα λάθος του Διαμαντίδη έδωσε ευκαιρία στους Καταλανούς να πλησιάσουν στους τρεις, αλλά το τρίποντο του Άντερσον ήταν άστοχο και η Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε να καταφύγει στη λύση των φάουλ. Με τρεις βολές του Αμερικανού έπειτα από φάουλ του Σάτο σε προσπάθεια για τρίποντο, η διαφορά έπεσε στους πέντε (72-67) μισό λεπτό πριν το φινάλε. Η ψυχραιμία Διαμαντίδη και Καλάθη από τη γραμμή δεν επέτρεψαν την αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα να ολοκληρωθεί και το κάρφωμα του Σάτο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης στο δέκατο Final 4 του πεντάστερου και πιθανώς προσεχώς εξάστερου Παναθηναϊκού.

Δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47,

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8 (6 ριμπ.), Φώτσης 11 (6 ριμπ.), Σάτο 10, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 11 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου, Νίκολας, Τέπιτς.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3, Λάκοβιτς 5, Ναβάρο 7, Βάσκεθ 14, Ινγκλς 2, Εντόνγκ 7, Μόρις 5, Λόρμπεκ 9, Άντερσον 13, Γκριμάου 2.

Διαιτητές: Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Βολόντιμιρ Ντραμπικόφσκι, Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία).

Sport FM

Πέντε φορτηγά με λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν στη Μάνη

Πέντε φορτηγά αυτοκίνητα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, φορτωμένα με λαθραία τσιγάρα, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο πακέτα, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς στον όρμο Κουκούρι στο Δρύαλο της Λακωνικής Μάνης.

Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν πέντε επιβατικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων δύο τύπου VAN, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες για τις μετακινήσεις τους.

Από την έρευνα της αστυνομίας και την ..........

αυτοψία του χώρου, προέκυψε ότι άγνωστοι, μετέφεραν με πλωτό σκάφος σήμερα το πρωί τα λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα φόρτωσαν στα φορτηγά αυτοκίνητα και ακολούθως για άγνωστο λόγο τα εγκατέλειψαν.

Τα δέκα οχήματα, φορτηγά και επιβατικά αυτοκίνητα, όπως επίσης και τα λαθραία πακέτα τσιγάρων, κατασχέθηκαν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προς συμφωνία για mpeg4 στην ψηφιακή

Σε συμφωνία για την υιοθέτηση του mpeg4 ως ενιαίου μοντέλου συμπίεσης για το ψηφιακό σήμα φαίνεται να καταλήγουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι αυτή την ώρα συνεδριάζουν στο πλαίσιο της Ειδικής Επιτροπής στο υπ. Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν ένα χρόνο πριν από ..........

την εκπνοή της προθεσμίας της ΕΕ για την πλήρη μετάβαση στη ψηφιακή εκπομπή, δεν υπάρχει συμφωνία στο μοντέλο εκπομπής αφού οι περιφερειακοί σταθμοί εκπέμπουν με mpeg2, όπως και το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ (Prisma+, Cine+, ).

Ναυτεμπορική

Έγκριση της εισήγησης της πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 31 Μαρτίου, την εισήγηση της πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ καθώς και την σύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα παρακολουθεί τις διαδικασίες και θα προβαίνει σε εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από ένα μέλος κάθε παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με πλειοψηφία υπερψηφίστηκε και η .........

πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι εισηγητές του προϋπολογισμού όλων των παρατάξεων να παρακωλυθούν την εκτέλεση του και τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και να εισηγούνται εκθέσεις προόδου.

Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας σε χτεσινή του συνεδρίαση επανεκτίμησε την κατάσταση με τις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων και αποφάσισε τα εξής:

1. Να προχωρήσει κανονικά η αναστολή χορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΤΕ, ΤΑΣ, ΔΕΗ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΠΕΖΙΚΟ αφού μέχρι τώρα καμιά πρόοδος δεν υπάρχει στις πληρωμές.

2. Να αναβάλει κατά 1 μήνα, δηλ. για 1-5-2011 την αναστολή χορήγησης ΜΟΝΟ για τους ασφαλισμένους Δημοσίου εκτιμώντας σαν θετικό βήμα την υπόσχεση πληρωμής 4 μηνών μέσα στον Απρίλιο και αυτό παρότι τα αυτιά μας έχουν κουρασθεί να ακούνε κυβερνητικές υποσχέσεις, οι οποίες πάντα μένουν στα λόγια.

Ο Πρόεδρος
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ

Ο Γραμματέας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ

Τέλος από σήμερα οι συναλλαγές για ποσά άνω τω 3.000 ευρω.

Μέσω της τραπεζικής οδού θα γίνονται από σήμερα οι συναλλαγές συνολικής αξίας 3.000 ευρώ και πάνω, για τις οποίες απαγορεύεται πλέον η εξόφληση με μετρητά.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο για τις συναλλαγές ιδιωτών και επιτηδευματιών που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου, οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές.

Αντιδρά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Την αντίθεσή της στον περιορισμό αγοράς ..........

αγαθών με κάρτες και επιταγές εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητώντας παράλληλα την αναστολή της διάταξης τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου και τον επανασχεδιασμό της επάνω στη βάση διαφορετικών χρηματικών ορίων, ανάλογα με την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών, αλλά και σε συνδυασμό με τη χρήση της έξυπνης κάρτας αγορών.

Το νέο καθεστώς στις συναλλαγές και στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών με επιταγές ή πιστωτικές κάρτες από 1η Απριλίου 2011, δεν είναι «Πρωταπριλιάτικο αστείο», σημειώνει η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο μέτρο, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά αντίθετα τη διευρύνει.

«Η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να αποτελεί πλέον νόμο του κράτους αλλά η εφαρμογή της θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα», προειδοποιεί. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει, δημιουργεί πολλά και ουσιαστικά προβλήματα στον τουρισμό και στους αλλοδαπούς καταναλωτές, στις αλλαγές και στις επιστροφές προϊόντων, στις προκαταβολές και στη μερική καταβολή με δόσεις, στο συμψηφισμό των ανταλλαγών και φυσικά στην αδυναμία των περισσότερων Ελλήνων να διαθέτουν μπλοκ επιταγών ή να είναι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας, χωρίς να έχουν εξαντλήσει το πιστωτικό τους όριο.

Οι έμποροι εκτιμούν επίσης ότι η αδυναμία -και πολλές φορές η άρνηση- των καταναλωτών να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους μέσω της Τράπεζας θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, που πωλούν διαρκή είδη μεσαίας και μεγάλης αξίας.

«Στην παρούσα φάση», καταλήγουν, «η ασάφεια του πλαισίου και η αδυναμία της αγοράς να το εφαρμόσει κατά τον προσήκοντα τρόπο, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα σε μία αγορά που ήδη παλεύει για την επιβίωσή της».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με 32ψήφους, της πλειοψηφίας του ΠΣ και την θετική ψήφο του επικεφαλής των Οικολόγων, υπερψηφίστηκε ο πρώτος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.

"Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε νέα εργαλεία να μοχλεύσουμε την οικονομία μας να δημιουργήσουμε νέα οικονομία" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του με την οποία ζήτησε την στήριξη όλου του ΠΣ στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

"Ο σημερινός προϋπολογισμός δεν είναι ...........

συμβολικός είναι λογικός και βαθύτατα πολιτικός" συνέχισε ο κ. Τατούλης, "και προσπαθεί να δώσει ένα καινούργιο πνεύμα μια καινούργια λογική, την λογική δηλαδή ότι εμείς με αυτά τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, στήνουμε ένα μοντέλο, τέτοιο ώστε ο προϋπολογισμός και εύκολος να είναι στην χρήση του και στην συζήτηση του εδώ, και να εξασφαλίζει δύο πράγματα την ρεαλιστικότατα άλλα και πάνω από όλα κυρίως να είναι ισοσκελισμένος".

"Εξ αρχής προσπαθήσαμε να επιβάλουμε μια καινούργια αντίληψη στον τρόπο που έπρεπε να διαχειριστούμε τα μεγάλα προβλήματα και εξ αρχής δημιουργήσαμε την εξωστρέφεια την κάναμε κανόνα στην πολιτική μας συμπεριφορά" υπογράμμισε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης κάνοντας έκκληση για ευρεία συναίνεση στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε αδόκιμη την τοποθέτηση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης ο όποιος δικαιολόγησε την άρνηση της παράταξης του να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό ως μήνυμα στην κυβέρνηση. "Δεν καταλαβαίνω τι μήνυμα πρέπει να στείλουμε στην κυβέρνηση, τι δουλειά έχει η κυβέρνηση επί του περιφερειακού συμβουλίου" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συνέχισε "δεν έχει απολύτως καμία μα καμία ενέργεια επί του ΠΣ η κυβέρνηση, εμείς σχεδιάζουμε, εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας, καμία απολύτως κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει για το τι θα κάνει η περιφέρεια Πελοποννήσου. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Για αυτό κάνω έκκληση σε αυτό το θεμελιώδες γεγονός που είναι η ψήφιση του πρώτου προϋπολογισμού ακόμα και αν υπάρχουν και ενστάσεις και αντιρρήσεις. Γιατί αυτό είναι το κορυφαίο γεγονός στην λειτουργία του ΠΣ που απαιτεί την μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους μας."

"Το ΠΣ αποτελεί το μοναδικό όργανο στο σχεδιασμό της προσπάθειας που θα κάνουμε εμείς για να αντιμετωπίσουμε την κρίση" τόνισε ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση συμπληρώνοντας ότι " αυτό που προέχει είναι να δημιουργήσουμε το μέτωπο του άδολου πατριωτισμού που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για να εξέλθουμε από την κρίση"

"Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι και η κατάσταση της δημοσίας διοίκησης, έγινε μια προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους οι υπάλληλοι της και είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε" συνέχισε ο κ. Τατούλης ενώ αναφέρθηκε και στην απογραφή που γίνεται παράλληλα με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, "ο προϋπολογισμός έγινε για να μας δώσει και της διάσταση που αφορά το θέμα της απογραφής, γιατί αν δε το συζητήσουμε το θέμα αυτό είμαστε επιρρεπείς να δημιουργούμε τα ίδια προβλήματα με το παρελθόν. Πρέπει να κάνουμε πραγματική απογραφή για να ξέρουμε σε ποια θέση βρίσκετε η περιφέρεια και να ξέρουμε πολιτικά πως θα πάμε μπροστά. Σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο και σε μια περίοδο που η κρίση δημιουργεί προβλήματα πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα για τα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μιλάμε με τους Υπουργούς για να διευρύνουμε τα περιουσιακά στοιχεία της περιφέρειας, να δημιουργήσουμε σταθερό πλούτο στην περιφέρεια"

"Σε αυτό το ταξίδι που κάνουμε όλοι μαζί δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αποτύχουμε" συνέχισε ο Περιφερειάρχης στην εισήγηση του καταλήγοντας "αυτός ο προϋπολογισμός βάζει τις βάσεις για μια νέα αντίληψη, εγκαινιάζουμε νέα πολιτική. Κάτω από οποιαδήποτε αντιξοότητα, ο ρόλος του πολιτικού είναι να διαχειρίζεται στα δύσκολα, και εκεί πρέπει να έχουμε συντεταγμένη πολιτική, μέρα με την μέρα αποδεικνυόμαστε πολύ πιο ρεαλιστές και αποδοτικοί. Όσο και να θέλουν μερικοί ο δρόμος ακολουθεί την δική που πορεία κάτω από την δική μας ευθύνη. Οφείλουμε όλοι ανεξάρτητα από τις ενστάσεις, συνειδητά να τον ψηφίσουμε. Είναι το πρώτο βήμα να στηρίξουμε το θεσμό όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις"

Και νέα παράταση για το 2 ωρες προς όλους από την Cosmoκάρτα

Και νέα παράταση πήρε η προσφορά της Cosmote 2 ωρες δωρεάν προς όλους με κάθε ανανέωση από 10 ευρώ και πάνω.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία με γραπτό μήνυμα στους συνδρομητές της Cosmoκάρτα η προσφορά παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου.

Θυμίζουμε ότι το νούμερο Εξυπηρέτησης πελατών για συμβόλαια και καρτοκινητή είναι μόνο το 13838.Δήμος Τριφυλίας Συνάντηση του ΤΕΕ με τον δήμαρχο

Προβλήματα και ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του δήμου, τα τεχνικά έργα, τα οικονομικά, τις υποδομές, τους οδικούς άξονες και την Πολεοδομία στην Τριφυλία συζήτησαν με τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, προχθές το απόγευμα, στο δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας, ο πρόεδρος και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΤΕΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και ελεύθεροι επαγγελματίες πολιτικοί μηχανικοί της περιοχής.

Μετά την πολύωρη, διεξοδική συζήτηση ο ..........

πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΤΕΕ Νίκος Πατσαρίνος δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει, σαν Τεχνικό Επιμελητήριο στο Νομό, συναντήσεις με τους έξι δημάρχους προκειμένου να δούμε τα προβλήματα, τα σοβαρά και οξυμμένα, που υπάρχουν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» για να μπορέσουμε και ’μείς, μαζί με τους αιρετούς, να πιέσουμε στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, στην άμβλυνση των σοβαρών θεμάτων και στην προώθηση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση απλώθηκε σε όλες τις ενότητες που ακουμπά το Τεχνικό Επιμελητήριο σαν θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας και έχει να κάνει με ζητήματα περιβαλλοντικά, απορρίμματά δηλαδή, περιοχές προστατευόμενες, βιολογικοί καθαρισμοί, αξιοποίηση νερών, σε έργα υποδομών (εθνικός δρόμος με όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει τώρα από τον Καϊάφα μέχρι Καλόνερο και μέχρι Τσακώνα και, φυσικά, με τους δρόμους που σαν προτεραιότητα μπαίνουν από τον δήμο Τριφυλίας.
Συζητήσαμε σοβαρά τα θέματα που έχουν προκύψει με την οικονομική δυσπραγία των «καλλικρατικών» δήμων και τι μπορεί να γίνει σε αυτή τη φάση, στη μεταβατική και συζητήσαμε αναλυτικά τη δυσκολία στελέχωσης των υπηρεσιών ενός «καλλικρατικού» δήμου, όπως είναι ο δήμος Τριφυλίας και που τυγχάνει να έχει και Πολεοδομία, τι μπορεί να γίνει και πώς πρέπει να γίνει έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά, πλήρως και να εξυπηρετεί τους δημότες.

Θα είμαστε σε μια ανοιχτή γραμμή, δηλώνουμε παρόντες σε όλα τα όργανα του δήμου σαν Τεχνικό Επιμελητήριο και ανά πάσα στιγμή, σε όποια βοήθεια μας ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».
Ερωτηθείς από το «Θ» για τα προβλήματα που εντοπίζουν, απάντησε πως, «τα σοβαρότερα προβλήματα με τον “Καλλικράτη” είναι ζητήματα οικονομικά, δεν υπάρχουν πόροι, υπάρχουν φοβερά προβλήματα με την κάλυψη των έργων που έχουν γίνει και δεν πληρώνονται οι εργολάβοι, αργούν να ’ρθουν οι πόροι που ανήκουν στην αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία και υπάρχουν και ζητήματα οργανωτικά, δηλαδή το πώς ένας δήμος που θέλει να είναι αυτοτελής – και καλά κάνει και θέλει να είναι αυτοτελής – θα στελεχωθεί σωστά για να εξυπηρετεί τους δημότες. Εκεί επικεντρώνονται τα σοβαρότερα προβλήματα.

Από κει και πέρα είναι όλα τα άλλα προβλήματα που σέρνονται από την Ελληνική Πολιτεία στην περιφέρεια και έχουν να κάνουν με τις υποδομές, τα ζητήματα του περιβάλλοντος, τα γενικότερα ζητήματα».
Σχετικά με το θέμα της Πολεοδομίας στην Τριφυλία είπε πως, «θεωρούμε ότι, σε πρώτη φάση, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να λειτουργήσει αυτοτελώς την Πολεοδομία. Εμείς θα καταθέσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε αυτό να γίνει πλήρως, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σε αυτή τη φάση και πρέπει να γίνει μεταβατικά, δηλαδή στο βαθμό που δεν στελεχωθεί πλήρως η Πολεοδομία, να ακολουθήσουμε το ενδιάμεσο στάδιο που λέει “αξιοποιούμε τα όργανα τα συλλογικά, όπως είναι ΕΠΑΕ, ΣΧΟΠ και Επιτροπή αυθαιρέτων που λειτουργούν στην Καλαμάτα”.

Για την αυτοτελή λειτουργία του δήμου σημείωσε πως αυτό «θα εξαρτηθεί πολύ από το πόσο θα σκύψει η Πολιτεία στις ανάγκες στελέχωσης της υπηρεσίας. Θεωρούμε, στο επόμενο τρίμηνο , το πολύ εξάμηνο να έχουν λυθεί και απαντηθεί αυτά τα ζητήματα στελέχωσης». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας έκανε λόγο για «πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΤΕΕ», προσθέτοντας πως «Και εγώ αλλά και ολόκληρη η δημοτική Αρχή χαίρεται όταν κάνει συζήτηση με θεσμικούς φορείς και όχι άναρχα.

Τέθηκαν σημαντικότατα ζητήματα.» σημειώνοντας πως το ένα αφορά τις οφειλές του «ΘΗΣΕΑ» και της κεντρική διοίκησης στους εργολήπτες και θεωρεί καλό που άνοιξε η στρόφιγγα και στάζουν κάποιες σταγόνες για τον «ΘΗΣΕΑ» και τόνισε πως «εμείς θα συνεχίσουμε την πίεση έτσι ώστε αν είναι δυνατόν, στο συντομότερο, χρόνο να καλυφθούν όλες οι οφειλές της κεντρικής διοίκησης, μέσω του «ΘΗΣΕΑ», στους εργολήπτες» και συνέχισε λέγοντας πως διαισθάνεται τον προβληματισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολήπτες… […] «Κουβεντιάσαμε για την θεσμική συμμετοχή και τον θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ όσον αφορά το συμβουλευτικό του ρόλο προς τον δήμο.

Μην ξεχνάμε ότι το ΤΕΕ είναι ο επίσημος σύμβουλος του Κράτους για τα τεχνικά ζητήματα, ανεξάρτητα αν το Κράτος έχει βουλωμένα τα αυτιά του και δεν ακούει. Ο δήμος Τριφυλίας θα έχει ανοιχτό το αυτί του και θα συνεργάζεται και θ’ ακούει. Και, τέλος, μιλήσαμε, λίγο αναλυτικότερα, στο θέμα της Πολεοδομίας. Εμείς μεταφέραμε την απόφασή μας: “ο δήμος Τριφυλίας θα λειτουργεί αυτόνομα, μέσα στα πλαίσια των καλλικρατικών του αρμοδιοτήτων και, βεβαίως, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει!”. Μας δίνουν υπηρεσίες χωρίς να μας δίνουν προσωπικό και χωρίς να μας δίνουν χρήματα. Αυτά που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, θα επιδιώξουμε να τα κάνουμε, όχι από εγωισμό αλλά για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας… Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και το έχουμε επιτύχει επαρκώς, όχι πλήρως, και με την Πολεοδομία η οποία σήμερα διαθέτει μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και μπορεί να εκδίδει άδειες. Το ζήτημα που ετέθη είναι όσον αφορά δύο συλλογικά όργανα στα πλαίσια της Πολεοδομίας. Η δική μας άποψη είναι ότι μπορούμε να τα λειτουργήσουμε και ζητήσαμε τη συμβολή και συμβουλή του ΤΕΕ, μέσα με μια – δυο μέρες να ξεκαθαρίσουμε και το ζήτημα αυτό όσον αφορά την Επιτροπή Αυθαιρέτων και την ΕΠΑΕ».

Ακόμη ο κ. Κόλλιας σημείωσε πως «σε μια άποψη που εκτέθηκε για το ότι όλοι οι υπάλληλοι της ΤΥΔΚ και της Νομαρχίας Μεσσηνίας προτιμήσανε τη γειτονιά τους και το σπίτι τους και το χωριό τους στην Καλαμάτα, εμείς εδώ και ο ομιλών (και λόγω της διαχρονικής του θέσης) δεν μπορεί να απαιτήσει αναγκαστικές μετατάξεις, μπορεί να ζητήσει και το ΤΕΕ το θελήσει να αγωνιστούμε μαζί ώστε να κινητροδοτηθούν οι μετατάξεις ή να απελευθερωθούν οι προσλήψεις για την καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών…».

Ερωτηθείς για το εάν το τεχνικό προσωπικό τους δήμου επαρκεί για να στελεχώσεις την Τεχνική Υπηρεσία, σημείωσε πως, «η Τ.Υ. είναι καλά στελεχωμένη, δε λέω ότι είναι πλήρως στελεχωμένη, είναι καλά στελεχωμένη» και τόνισε: «δε θα γίνουμε ουρά κανενός άλλου δήμου. Θα παλέψουμε να σταθούμε στα πόδια μας μόνοι μας κι εδώ ζητάμε και των θεσμικών φορέων…».

Θάρρος

Από αύριο το θερινό ωράριο των Φαρμακείων

Από αύριο 1η Απριλίου θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, ως εξής:
Δευτέρα και Τετάρτη 8.00-14.00.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8.00-14.00 και 17.30-21.00.

ΘάρροςΑπό τις 6 Απριλίου τα προνοιακά επιδόματα

Τέλος η αναμονή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων για τους δικαιούχους της Κρήτης, αφού ο επίτροπος νέων ιατρικών γνωματεύσεων ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής και, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, η καταβολή θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου και θα πραγματοποιείται μέσω των ΕΛ.ΤΑ..

Οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος παιδικής προστασίας, μπορούν να το εισπράξουν κατ΄ οίκον.

Σε περίπτωση απουσίας τους, μπορούν με την .........

ειδοποίηση και το σώμα της επιταγής που θα παραλάβουν σε φάκελο να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό από οποιοδήποτε ταχυδρομικό γραφείο της Ελλάδος.
Το σύνολο των επιδομάτων ανέρχεται στο ποσό των 3.356.097,48 ευρώ.

Zougla.gr

Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Δείτε LIVE σήμερα στις 4 την συνεδρίαση μέσα απο το Φιλιατρά News

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις 4 το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με θέματα στην ημερήσια διάταξη αυτό του Προϋπολογισμόύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτους 2011 και την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.
Εισηγητής θα είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Σας δίνουμε την δυνατότητα να ...........

παρακολουθήσετε μέσα απο το Φιλιατρά News την συνεδρίαση.
Ξεκινά η καταβολή σύνταξης και δώρου για τους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.

Από οποιοδήποτε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) θα μπορέσουν έως τις 10 Απριλίου να εισπράξουν τη σύνταξη Απριλίου και το δώρο του Πάσχα οι 15.000 συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α., οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα απογραφεί.

Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

α)την αστυνομική τους ταυτότητα και

β) απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου.

Για την πληρωμή των συντάξεων επιζώντων μελών (χηρείας-ορφανικές), υποχρεωτικά θα προσκομισθεί από τους δικαιούχους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για τους υπόλοιπους 808.588 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. το δώρο και η σύνταξη θα καταβληθούν την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον Ο.Γ.Α., όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, με άνοιγμα λογαριασμού σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή ΕΛ.ΤΑ. για την πληρωμή της σύνταξής τους, μέχρι τις 11 Απριλίου 2011, διότι από τον μήνα Μάιο 2011 η καταβολή των συντάξεων του Ο.Γ.Α. θα γίνεται με το νέο σύστημα πληρωμής, αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ..

Για την απογραφή απαιτούνται το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ο Α.Μ.Κ.Α. και ο Α.Φ.Μ..

Η δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2011 και του δώρου Πάσχα 2010 ανέρχεται σε 532.723.048,76 ευρώ, ενώ οι οφειλές προς τον Ο.Γ.Α. από αγρότες που δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Προσφεύγει κατα της Google η Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφύγει στην Κομισιόν κατά της Google, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να την παραγκωνίσει από την αγορά της αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ισχυρίζεται ότι η Google χρησιμοποίησε την κυριαρχική της θέση για να περιορίσει την ανάπτυξη υπηρεσιών της.

Επικαλείται μια σειρά από .............

αντι- ανταγωνιστικές πρακτικές, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Google περιορίζει τη δυνατότητα της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, Bing, να προβάλλει διαδικτυακό περιεχόμενο.

Η Google ανακοίνωσε ότι δεν εκπλήσσεται από την κίνηση και ότι θα έδινε ευχαρίστως εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα η Microsoft κατηγορεί την Google ότι:

Χρησιμοποιεί τεχνικά μέτρα για να εμποδίσει τη μηχανή αναζήτησης Bing από το να βρίσκει περιεχόμενο από το YouTube, που ανήκει στην Google.
Εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του YouTube στα Smartphones της Microsoft.
Ελέγχει την πρόσβαση σε αντίγραφα βιβλίων που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα.
Περιορίζει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να ανακτήσουν τις δικές τους πληροφορίες, που έχουν παραχθεί μέσω των διαφημίσεων της Google για χρήση αλλού.
Εξαναγκάζει μεγάλες ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν μόνο τα κουτιά αναζήτησης της Google στις σελίδες τους.

Η Άννα Βίσση για τον Αντώνη Σαμαρά

Η Άννα Βίσση μιλάει για τον Αντώνη Σαμαρά, έτσι όπως η ίδια τον γνώρισε, πριν από πολλά χρόνια. Η τραγουδίστρια, σε συνέντευξή της σε κυπριακό περιοδικό, είπε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας:

«Με τον Αντώνη μάς σύστησε ο Μανώλης Μητσιάς. Μόλις είχε γυρίσει από τις σπουδές του στο Harvard και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος και γοητευτικός.
Δεν ξέρω αν διατηρεί την ίδια φλόγα και ..........

σήμερα, επειδή, ξέρεις, οι πολιτικοί ''χαλάνε''. Αν δεν έχει ''χαλάσει'', θα γίνει καλός πρωθυπουργός. Έτσι και αλλιώς, η πολιτική σήμερα έχει χαλάσει. Παίζονται τόσα πολλά, που δεν ξέρω αν αφήνει τα περιθώρια σ’ αυτούς που την ασκούν να είναι ο εαυτός τους. Εγώ λοιπόν γνώρισα τον Αντώνη σε μια άλλη περίοδο, οπότε δεν μπορώ να σου μιλήσω για τον Αντώνη του σήμερα».

MUST

Σύλληψη πράκτορα ΟΠΑΠ στην Μεσσηνία

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο από πολυμελές τμήμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ, σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Μεσσηνία σήμερα το πρωί, διαπιστώθηκε παράνομη ταυτόχρονη λειτουργία λογιστικού γραφείου και συνεργείου επισκευής λογιστικών μηχανών εντός του ίδιου χώρου, χωρίς άδεια και νομότυπα δικαιολογητικά.

Παράλληλα εξακριβώθηκε και φοροδιαφυγή από την λειτουργία του λογιστικού γραφείου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις του..........

κώδικα στοιχείων και βιβλίων και το συνεργείο της υπηρεσίας στην 6ωρη παραμονή του έκανε ελέγχους και κατέσχεσε πλήθος παραστατικών.
Κατόπιν τούτων ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου του ΟΠΑΠ συνελήφθη και θα αποσταλεί αύριο στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Zougla.gr

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για δηµοσίους υπαλλήλους και ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών - υπηρεσιών του κράτους

Σε δηµιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδοµένων, στην οποία θα περιλαµβάνονται όλα τα στοιχεία των δηλώσεων πόθεν έσχες των δηµοσίων υπαλλήλων, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών προκειµένου να ενισχύσει τη διαφάνεια. Στόχος, σύµφωνα µε την απόφαση του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, είναι να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από όσους είναι υπόχρεοι και µέσω της βάσης δεδοµένων να γίνονται ταχύτερος και αποτελεσµατικότερος έλεγχος και επεξεργασία των δηλώσεων, καθώς και ουσιαστική διασταύρωση των στοιχείων που αναφέρουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι.

Το έργο δηµιουργίας της βάσης ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, ο οποίος υπέγραψε προγραµµατική συµφωνία µε την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. που θα αναλάβει να οργανώσει τις απαιτούµενες ενέργειες για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού αρχείου.

Συνολικά κάθε έτος 300.000 δηµόσιοι υπάλληλοι..........

υποχρεούνται να υποβάλλουν πόθεν έσχες, ενώ απευθείας στον έλεγχο του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης υπάγονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες υπαλλήλων σε εφορίες, πολεοδοµίες και άλλους τοµείς. Στην καταπολέµηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας στοχεύει επίσης το νοµοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εισηγήθηκε χθες ο κ. Ραγκούσης και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συµβούλιο.

Με τις προωθούµενες δράσεις αναµένεται να εξοικονοµηθούν περίπου 4 δισ. ευρώ από τα 16 δισ. ευρώ στα οποία αποτιµάται η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, ενώ θα δοθεί τέλος σε σειρά συναλλαγών µε το ∆ηµόσιο που έχουν ως αποτέλεσµα φαινόµενα όπως το γρηγορόσηµο.

Με το νοµοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών των πολιτών και των Νοµικών Προσώπων Ιδιωτικού ∆ικαίου (ΝΠΙ∆) µε το ∆ηµόσιο, ενώ προβλέπεται η ηλεκτρονική επικοινωνία και διακίνηση εγγράφων µετα ξύ όλων των δηµόσιων φορέων. Βασική καινοτοµία είναι η καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής των εγγράφων, ενώ πλέον οι πολίτες απαλλάσσονται από την κλασική διαδικασία επικύρωσης δικαιολογητικών εφόσον αυτά τηρούνται ηλεκτρονικά. Παράλληλα, προβλέπεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων που υπάρχουν σε οποιονδήποτε φορέα του δηµόσιου τοµέα.

Ετσι, θα καταστεί δυνατή η υποβολή µε ηλεκτρονικό τρόπο αιτήσεων, δηλώσεων, βεβαιώσεων, ακόµη και προσφορών για συµµετοχή σε δηµόσιους διαγωνισµούς όπως και οικονοµικών συναλλαγών και πληρωµών, ενώ θα απαλλαγούν οι πολίτες από πολύωρες αναµονές σε ουρές.

ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Robert Bunsen

Robert Wilhelm Eberhard Bunsen (30 March 1811 – 16 August 1899) Robert Bunsen: Πριν 200 χρόνια σαν σήμερα 31 Μαρτίου γεννήθηκε ο πρωτοπόρος Γερμανός χημικός που έχει δέσει το όνομα του με τα χημικά στοιχεία καίσιο και ρουβίδιο αλλά και την φασματοσκοπική ανάλυση και ήταν πρωτοπόρος στην φωτοχημεία.

Η Google αφιερώνει το σημερινό της logo ........

μετατρέποντας το σήμα της σε εργαστήριο χημείας για να τιμήσει τον μεγάλο χημικό που επινόησε την ηλεκτρική στήλη, παρασκεύασε ηλεκτρολυτικά διάφορα μέταλλα, όπως το μαγνήσιο αλλά και έφερε στην καθημερινότητά μας εφευρέσεις όπως ο καυστήρας Bunsen ,την υδραντλία κενού, θερμιδόμετρα

Ήταν κύριος δάσκαλος, αφιερωμένος στους μαθητές του. Προτίμησε να εργαστεί ήσυχα στο εργαστήριό του, τακτικά εμπλουτίζοντας την επιστήμη του με χρήσιμες ανακαλύψεις. Ποτέ δεν έβγαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, παρά το γεγονός ότι η νέα μπαταρία του και ο νέος καυστήρα εργαστηριακών ερευνών θα του έφερνε μεγάλα κέρδη.

Το 1854 μαζί με τον Γκούσταβ Ρόμπερτ Κίρχοφ επινόησαν την φασματική ανάλυση, μέσω της οποίας ανακάλυψαν δύο νέα χημικά στοιχεία, το καίσιο και το ρουβίδιο

Στη Χαϊδελβέργη ένωσαν τις δυνάμεις τους και εργάστηκαν μαζί θεμελιώνοντας τη φασματική ανάλυση. Ήδη ο Μπούνσεν δούλευε στον τομέα αυτό. Η μέθοδος που ακολουθούσε ήταν να θερμαίνει τις διάφορες ουσίες ως τη θερμοκρασία στην οποία ακτινοβολούσαν ορατό φως, και στη συνέχεια διαχώριζε τα χρώματα χρησιμοποιώντας χρωματιστά γυαλιά ή έγχρωμα διαλύματα. Ο Κίρχοφ εισηγήθηκε την χρήση πρίσματος για την ανάλυση του φωτός, πράγμα που έκανε τις παρατηρήσεις πολύ πιο ακριβείς. Αυτό τους οδήγησε στην επινόηση του φασματοσκοπίου, μιας συσκευής που με τη βοήθεια ενός γυάλινου πρίσματος διαχωρίζει το φως που εκπέμπεται από μια θερμή ουσία στις χρωματικές του συνιστώσες, οι οποίες αποτελούν αυτό που ονομάζουμε «οπτικό φάσμα» μιας ουσίας. Ανακάλυψαν έτσι ότι το κάθε υλικό έχει το δικό του μοτίβο φασματικών γραμμών, παρατήρηση που αποτέλεσε την αρχή της φασματικής ανάλυσης. Η τελευταία αποδείχτηκε πολύτιμο εργαλείο στη χημεία, ιδιαίτερα στον εντοπισμό καινούριων χημικών στοιχείων και στον προσδιορισμό της χημικής σύστασης των χημικών ενώσεων.

Ήδη, την άνοιξη του 1860 οι Κίρχοφ και Μπούνσεν παρατήρησαν μέσα στο φάσμα που παρήγαγαν σταγόνες μεταλλικού νερού που έριχναν στη φλόγα του φασματοσκοπίου, δύο γραμμές έντονου μπλε χρώματος, που η μια βρισκόταν πολύ κοντά στην άλλη και που δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα γνωστό στοιχείο. Έτσι, απέδωσαν τις γραμμές σε ένα καινούριο μέταλλο το οποίο ονομάστηκε καίσιο, από τη λατινική λέξη «caesius» που αναφέρεται στο μπλε χρώμα. Στη συνέχεια, συγκέντρωσαν άλατα καισίου εξατμίζοντας τεράστιους όγκους νερού και διαχωρίζοντάς τα από τα υπόλοιπα. Δεν πέτυχαν όμως να παρασκευάσουν καθαρό μεταλλικό καίσιο. Ένα χρόνο αργότερα, μελετώντας με το φασματοσκόπιο το ορυκτό λεπιδόλιθος, ανακάλυψαν δύο καινούριες γραμμές σκούρου κόκκινου χρώματος, αναγνωρίζοντας έτσι ακόμα ένα στοιχείο. Το ονόμασαν ρουβίδιο, από την λατινική λέξη «rubidus» που σημαίνει βαθύ κόκκινο.

Αφιερώθηκε στην επιστήμη του και δεν έκανε ποτέ δική του οικογένεια.

Madata.gr

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας στην περιφέρεια Πελοποννήσου υπο τον Πέτρο Τατούλη

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με την συμμετοχή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχου Ηλία Γεωργόπουλου και όλων των αστυνομικών διευθυντών των πέντε αστυνομικών διευθύνσεων της περιφέρειας.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, σε δηλώσεις του ο Ταξίαρχος γενικός αστυνομικός διευθυντής της ΓΑΔΙΠ, αφού υπογράμμισε τη σπουδαιότητα αυτής της συνάντησης, τόνισε ότι, ''στόχος όλων, είναι να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας και στο πιο μικρό χωριό, ώστε οι πολίτες να το αισθανθούν και με την αγαστή συνεργασία αστυνομίας, δημοσίων υπηρεσιών και περιφέρειας, να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στη μετεξέλιξη της εγκληματικότητας, που παρουσιάζεται τώρα τελευταία".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε πως ........

συζήτησαν για εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων σε θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης και επεσήμανε ότι, "το θέμα της ασφάλειας τείνει να γίνει ένα σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες μας. Σ' αυτή τη λογική, προκάλεσα τη σημερινή συνάντηση με όλη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα. Ήδη έχει υπάρξει συνάντησή μου με τον κ. υπουργό τον οποίο περιμένουμε να μας επισκεφθεί, προκειμένου να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα".

Ο Πέτρος Τατούλης ζήτησε από την ηγεσία της αστυνομίας στην Πελοπόννησο να υπερβάλουν εαυτόν, να επιτείνουν τα μέτρα αστυνόμευσης γιατί, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, "στη μεγάλη κρίση που περνάει ο τόπος μας, τα ζητήματα ασφάλειας είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να διαφυλαχθεί ακέραιος ο κοινωνικός ιστός, το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης".

i-Reporter

«Έφυγε» ο πρωτοπόρος του internet

Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» ο Πωλ Μπάραν που εφηύρε τα δίκτυα επικοινωνίας που αντέχουν σε επιθέσεις ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην εξέλιξη του διαδικτύου.

Ο Αμερικανός επιστήμονας δημιούργησε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δίκτυα τα οποία άντεχαν σε επιθέσεις μέσω διάσπασης των δεδομένων που αποστέλλονται μέσω αυτών σε κομμάτια.

Στη συνέχεια, εφαρμόστηκε στο πανεπιστημιακό ........

δίκτυο Arpanet και κάπου εκεί ξεκίνησε το ταξίδι στην εξέλιξη του διαδικτύου.

Αυτό που έκανε ο Μπαράν ήταν η ιδέα της κοπής δεδομένων και χρησιμοποιώντας ένα κατανεμημένο σύστημα κόμβων να τα διαβιβάζει, κατά την εργασία του στη Rand Corporation τη δεκαετία του 1960.

Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε κομμάτι σχεδίου για την σταθερότητα των δικτύων τηλεπικοινωνιών ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Το σύστημα μπορούσε να αντέξει σε μια υποτιθέμενη επίθεση διότι έλειπε ένα κομβικό σημείο μέσω του οποίου όλα τα στοιχεία ή τα μηνύματα είχαν περάσει.

«Ο Πωλ δεν φοβήθηκε να πάει σε κατευθύνσεις σε αντίθεση με ό, τι όλοι οι άλλοι σκέφτηκαν ότι ήταν το σωστό ή το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει» είπε στους New York Times o Vinton Cerf, στενός φίλος του Baran.

Ο Μπαράν άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια από επιπλοκές που προκλήθηκαν από καρκίνο του πνεύμονα.

«Ήταν ένας άνθρωπος με πολύ υπομονή», είπε ο γιος του Ντέιβιντ Μπαράν.

Μάλιστα τόνισε πως ο πατέρας του είχε πρόσφατα δείξει ένα έγγραφο γραμμένο το 1966, με το οποίο σκεφτόταν για το τι οι άνθρωποι θα κάνουν με τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών στο μέλλον.

«Εκθέτει επίσης την ιδέα ότι μέχρι το έτος 2000 οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν σύνδεση των δικτύων για ψώνια και ειδήσεις. Ήταν μια απολύτως τρελή ιδέα περιθωριακών», κατέληξε.

cosmo.gr

Σωτήρης Χατζηγάκης: «Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει λάθος!»

Λόγια τα οποία αποκτούν δύο φορές νόημα, αφού είναι ειπωμένα από έναν πολιτικό που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, έναν άνθρωπο που είχε υπηρετήσει για δεκαετίες το κόμμα, ένα στέλεχος που είχε σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας υπουργικό θώκο.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρης Χατζηγάκης, εμμένει και επιμένει στα όσα είχε πει προ ημερών περί «φιρφιρίκων» στην αυλή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

«Το κόμμα βαδίζει λάθος και θα πρέπει να βρει ...........

γρήγορα το δρόμο του, αλλιώς...» επισημαίνει με παράπονο ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

«Εγώ γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Έκανα κάτι; Ο αρχηγός μας όρισε τομεάρχες, και τι μας είπαν όλοι αυτοί οι τομεάρχες; Αυτά που λέω κι εγώ. Απλώς, εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φόβο και πάθος, και μάλιστα βάζω και την υπογραφή μου. Οι άλλοι τα λένε ανωνύμως. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι» απαντά ευθαρσώς ο πρώην υπουργός, ο οποίος αναφέρει ακόμα ότι τους φιρφιρίκους της αυλής δεν τους βλέπει μόνο εκείνος αλλά και οι υπόλοιποι μέσα στο κόμμα.

ΣΧΟΛΙΟ
θα τους κάνει πάλι στην Συγγρού... Γκουμούτσα.

Τέσσερα έργα της Πελοποννήσου εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Τέσσερα έργα στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013, ενέταξε με απόφασή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου.

Πρόκειται για: ...........

Την επέκταση δικτύου αποχέτευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γερακίου Λακωνίας, με προϋπολογισμό 591.000 € και αφορά εργασίες επεκτάσεις δικτύου αποχέτευσης για την πλήρη κάλυψη της ανατολικής επέκτασης του οικισμού Γερακίου του δήμου Ευρώτα.

Την κατασκευή ποδηλατόδρομου στον δήμο Κορινθίων με προϋπολογισμό 530.000 €, που αφορά τη δημιουργία ποδηλατόδρομου μήκους 1.500 μ. εντός της Κορίνθου, εκτεινομένου μεταξύ του βορείου και του δυτικού παραλιακού μετώπου και διερχομένου μέσα από το κέντρο της πόλης.

Την ανάπλαση εγκιβωτισμένου χειμάρρου Ξηριά στον δήμο Κορινθίων, με προϋπολογισμό 1.000.000 €. Πρόκειται για παρέμβαση με στόχο τη δημιουργία χώρων ανάπλασης σε μία υποβαθμισμένη περιοχή και αφορά οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του εγκιβωτισμένου χειμάρρου, ενώ παράλληλα, επιδιώκεται η ενοποίηση όλου του παραλιακού τμήματος από την περιοχή Καλαμιά έως το λιμάνι της Κορίνθου, με στόχο την υλοποίηση ενιαίου παραλιακού μετώπου της πόλης.

Την ανάπλαση-διαμόρφωση της πλατείας Μπαθαρίστρας, με προϋπολογισμό 320.000 €.

Ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας

Διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα θα σημειωθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 08:30 π.μ. στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, στη χιλιομετρική θέση 90+700, λόγω εργασιών της Δ.Ε.Η..

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή θα διαρκέσει .........

πέντε λεπτά, προκειμένου οι τεχνικοί της Δ.Ε.Η. να περάσουν με ασφάλεια ηλεκτροφόρα καλώδια.

Εγκληματικότητα Αύξηση κλοπών, διαρρήξεων και βιασμών

Μείωση στην μικροεγκληματικότητα του δρόμου και αύξηση στις κλοπές - διαρρήξεις, κυρίως την νύχτα, σε σπίτια και αυτοκίνητα. Αυξητικές τάσεις στα αδικήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση.
Σε υψηλά επίπεδα η κατοχή και χρήση ναρκωτικών και ανησυχία από τον σημαντικό αριθμό στα κρούσματα βιασμών.

Αυτά είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα στην χώρα το 2010 που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. «Πρωταθλήτρια» στην εγκληματικότητα είναι η Αττική και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Στερεά και τα Ιόνια Νησιά.
Πιο αναλυτικά το 2010 σε όλη τη χώρα ..........

καταγράφηκαν 90.939 κλοπές - διαρρήξεις. Από αυτές 25.635 ήταν σε ΙΧ αυτοκίνητα, 11.635 σε καταστήματα και 24.602 σε σπίτια. Επίσης έγιναν 5.917 ληστείες, η πλειοψηφία των οποίων αφορούσε αρπαγές κινητών τηλεφώνων και μικρών χρηματικών ποσών.
“Λόγω της παρουσίας των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στις γειτονιές οι κακοποιοί έχουν σταματήσει να "χτυπούν" καταστήματα, τράπεζες, να αρπάζουν πορτοφόλια, τσάντες και κινητά τηλέφωνα και έχουν στραφεί στην διάρρηξη οχημάτων ή οικιών κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες», επισημαίνει χαρακτηριστικά αξιωματικός της Ασφάλειας.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2010 – όταν και εφαρμόστηκε ο θεσμός της Δίκυκλης Αστυνόμευσης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας - σε σχέση με το πρώτο, καταγράφησαν 263 λιγότερες ληστείες στην Αττική και 40 λιγότερες στη Θεσσαλονίκη. Αντιστοίχως έγιναν 108 λιγότερες ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια, 85 σε σούπερ μάρκετ, 63 εντός καταστημάτων, 34 σε μίνι μάρκετ, 26 με αρπαγή τσαντών και 16 σε ΕΛ.ΤΑ.
Κατά το περασμένο έτος τους αστυνομικούς απασχόλησαν 1.991 υποθέσεις για απάτες, 188 για εκβιάσεις, 1.198 για επαιτεία, 3.465 για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομίσματα, 166 για λαθρεμπόριο και 8.684 για πλαστογραφία. Στα υπόλοιπα αδικήματα που καταγράφηκαν πέρυσι 175 περιπτώσεις αφορούσαν ανθρωποκτονίες, 91 αρχαιοκαπηλία και 3.626 κατοχή όπλων.

Επίσης μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι παρουσίασαν οι υποθέσεις των ναρκωτικών. Ειδικότερα το 2010 υπήρξαν 11.471 έναντι 12.278 το 2009 και 11.861 το 2008. Σχετικά με τις ποσότητες των ναρκωτικών που κατάσχουν οι αστυνομικοί όπως αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «συνήθως είναι το 1/4 της ποσότητας που κυκλοφορεί στην αγορά».
Προβληματισμό προκαλεί στους αστυνομικούς ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων βιασμών καθώς το 2010 καταγγέλθηκαν 215 περιστατικά. Το 2009 και το 2008 τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 214 και 232.


Θάρρος

Κυπαρισσία Επιτέλους! Καθαρίστηκε ο χώρος του ΟΣΕ

Άλλαξε η ντροπιαστική εικόνα που παρουσίαζε μέχρι προχθές ο χώρος του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία, αφού χθες μηχανήματα και συνεργεία του δήμου προέβησαν σε καθαρισμό του!

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας και μετά από επικοινωνία με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, χθες από το πρωί έγινε εξόρμηση του δήμου στο χώρο για τον καθαρισμό του, την απομάκρυνση των σκουπιδιών, το κόψιμο των χορταριών και την αισθητική βελτίωσή του.

Ενώ, πλέον, παύει να υφίσταται και ο κίνδυνος .........

πυρκαγιάς ή μολύνσεων, που εγκυμονούσε από τη σαβούρα που ήταν εκεί.

Στο χώρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Τζίμης Χρονόπουλος με τον σύμβουλο Σωτήρη Γιαννόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Χρονόπουλο (ο πρώτος έχοντας και «εξ αγχιστείας» σχέση με τον ΟΣΕ και οι δύο δεύτεροι υπηρετώντας τον σιδηρόδρομο επί χρόνια), αλλά και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας που επαίνεσε την πρωτοβουλία της Δ.Κ. και σημείωσε πως ο δήμος δε θα σταθεί μόνο στο καθαρισμό του χώρου, αλλά επιδίωξή του είναι η αξιοποίηση του χώρου, που διαθέτει και ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής κτίρια, για τη δημιουργία ενός πάρκου πολλαπλών χρήσεων που θα απολαμβάνουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και επισκέπτες.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της Δ.Κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους για το καθαρισμό του χώρου, που ήταν σε κακά χάλια και η εικόνα που παρουσίαζε στην είσοδο της πόλης ήταν η χειρότερη, και τόνισε πως, ο χώρος πρέπει, σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, να αξιοποιηθεί και αναδειχθεί.

Θάρρος

Τριφυλία Αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν τα κρούσματα εγκληματικότητας που σημειώνονται στην Τριφυλία. Η κατάσταση είναι, πλέον, τραγική και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει ή να προβλέψει πού, αυτή, μπορεί να φτάσει και να οδηγηθεί. Ληστείες, κλοπές ακόμη και ζωοκλοπές σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με τη λεία σε κάποιες περιπτώσεις να είναι μεγάλης αξίας και σε άλλες να περιορίζεται ακόμη και σε δυό κότες, ρούχα ή τρόφιμα…

Οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί τελείως αφού ........

«μπουκάρουν» σε σπίτια και καταστήματα ακόμα και μέρα μεσημέρι, χωρίς, μερικές φορές, να έχουν καν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και πανικό και αισθάνονται ανασφαλείς ακόμη και μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους, ενώ τη νύχτα για να μπορέσουν να κοιμηθούν «κλειδαμπαρώνονται», έχοντας αρκετοί ήδη βάλει συστήματα ασφαλείας ή και «ζεμπερέκια» σε πόρτες και παράθυρα. Μεγαλύτερη, δε, ανασφάλεια αισθάνονται οι ηλικιωμένοι, κυρίως στα χωριά της ορεινής Τριφυλίας, όπου και δεν υπάρχει αστυνόμευση. Τις προηγούμενες μέρες, σημειώθηκαν και «νέα» κρούσματα, στην περιοχή της Κυπαρισσίας.

Στην Τερψιθέα, τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι «χτύπησαν» σε δύο οικίες, ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης «χτύπησαν» σε οικία στον «Καρτελά». Στο πρώτη περίπτωση , δύο δράστες, πιθανόν οι ίδιοι, είχαν «χτυπήσει» και πριν λίγες μέρες, την προηγούμενη Δευτέρα, παίρνοντας από τη γυναίκα που διέμενε εκεί, κοσμήματα και χρηματικό ποσό, ενώ την Κυριακή, που έλειπε η γυναίκα, πήραν ένα βραχιόλι. Στο δεύτερη περίπτωση, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι 72χρονης, περί τις 4.30 τα ξημερώματα, αφού προηγουμένως έσπασαν τα σιδερένια κάγκελα στο παράθυρο και το παραβίασαν. Χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ξύπνησαν την 72χρονη και με την απειλή μαχαιριού απαίτησαν να τους δώσει ό,τι έχει.

Έχοντας αρπάξει κοσμήματα, 150 ευρώ περίπου και τηλέφωνα, ετράπησαν, μέσα στη νύχτα σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Στην Τρίτη περίπτωση , τα ξημερώματα της Τρίτης, γύρω στις 3π.μ., τρεις άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορώντας γάντια στα χέρια, μπήκαν σε μονοκατοικία 67χρονου, συνταξιούχου αστυνομικού, στον «Καρτελά», που διέμενε μόνος του και κρατώντας στα χέρια τσεκούρι, μαχαίρι και σκεπάρνι, τον ακινητοποίησαν στο δωμάτιό του και αφού έψαξαν το σπίτι, αφαίρεσαν 1280 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, μία τηλεόραση και ρούχα συνολικής αξίας περίπου 500 ευρώ.

Οι δράστες κατά την αποχώρησή τους ερεύνησαν και του αυτοκίνητο του παθόντα, ενδεχομένως μήπως βρουν κάτι αξίας ή και για να το κλέψουν, αλλά, τελικά, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι, ετράπησαν σε φυγή.

Θάρρος