Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υπουργό ΠΕΚΑ, Κ. Μπιρμπίλη».

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, με πρωτοβουλία του ιδίου και με αντικείμενο: την ολοκληρωμένη διαχείριση των οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου, την αναθεώρηση του εγκεκριμένου χωροταξικού της περιφέρειας, την κατασκευή νέας γραμμής υψηλής τάσης που να καλύπτει την περιοχή της Νότιας Λακωνίας, την υπόθεση της υπαγωγής της Μάνης στο Άρθρο 62 του ν. 998/1979, το θέμα της συμμετοχής της περιφέρειας στο καινοτόμο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την υλοτόμευση του Μαινάλου με χρήση δορυφορικής τεχνολογίας και την αντιμετώπιση σε μια νέα βάση, πιο ευέλικτη, των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, εξαιρετικής αποδοχής έτυχε ............

η πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσουγ για τη σύσταση φορέων διαχείρισης σε όλα τα οικοσυστήματα, η εποπτεία των οποίων θα μεταφερθεί στην περιφέρεια, όπως επίσης και η διαχείριση των οικοσυστημάτων με βάση το εξής τρίπτυχο: Φορέας Διαχείρισης σύμφωνα με τον Ν. 1650/86 που θα έχει την ευθύνη του οικοσυστήματος, Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που θα εξασφαλίζει την προστασία του οικοσυστήματος αλλά και θα θέτει Όρους με τους οποίους θα μπορεί να αναπτυχτεί δραστηριότητα μέσα σ’ αυτό και έγκριση διαχειριστικής μελέτης. Η τελευταία θα δημιουργεί το πλαίσιο και τους κανόνες στην βάση των οποίων θα μπορέσει το οικοσύστημα, ο Πολιτισμός, τα τοπικά μνημεία, οι αξιόλογοι παραδοσιακοί οικισμοί και ο ανθρωπινός παράγοντας να συνυπάρξουν αρμονικά παράγοντας θετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο της παραπάνω πολιτικής θα αντιμετωπισθεί και η επανεξέταση της πρόσφατης απόφασης της υπουργού για την αναστολή των οικοδομικών αδειών και εργασιών στην περιοχή του Μαινάλου.

Σε δεύτερο επίπεδο, η κατασκευή της νέας γραμμής υψηλής τάσης στη Νότια Λακωνία, που θα εξασφαλίσει την υλοποίηση των ενεργειακών επενδύσεων στην περιοχή αυτή, αντιμετωπίσθηκε σε άλλη – θετική- βάση από την υπουργό, μετά την αναφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι μπορεί να προκαλέσει επιχειρηματικές συνέργειες για την εξασφάλιση κεφαλαίων στην κατασκευή της.

Τρίτον, τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν σχετικά με την μεταφορά αρμοδιότητας στις περιφέρειες για την ανασύνταξη του χωροταξικού της περιφέρειας, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί ως κεντρικό εργαλείο ανάπτυξης, κρίθηκαν ως απόλυτα τεκμηριωμένα, και προέκυψε η διαβεβαίωση ότι θα εξετασθεί το ζήτημα θετικά.
Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης, έγινε αντιληπτό και το μέγεθος, αλλά και η κρισιμότητα του και η υπουργός δεσμεύτηκε στη συστηματική εξέταση του θέματος.

Ειδικότερα, ο κ. Τατούλης και η κ. Μπιρμπίλη αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργασθεί όλα αυτά τα θέματα στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε, προκειμένου πολύ γρήγορα να προκύψουν ενέργειες και αποτελέσματα, τα οποία η υπουργός θα παρουσιάσει σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Δημήτρης Δράκος: Να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα οικονομικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Κύριε Περιφερειάρχα ,
Όπως είναι ήδη φανερό, οι προσδιορισμένοι πόροι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μέσα από το πρόγραμμα Καλλικράτης, είναι ασφυκτικά περιορισμένοι για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας και της πραγματοποίησης, της μεγάλης αποστολής του θεσμού.

Πολλώ δε μάλλον, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη διοικητική , πολιτική και οικονομική Αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, όπως το Σύνταγμά μας επιτάσσει. ( άρθρο 102, παρ. 2&5)

Και τούτο διότι: ...........

1. Δεν υιοθετήθηκε η ανάγκη, για φορολογική και Δημοσιονομική μεταρρύθμιση από την Κυβέρνηση όπως πολλές φορές η ίδια, είχε προηγουμένως επαγγελθεί .

2. Προωθήθηκε η επιλογή του 2,4% του εισοδήματος Φυσικών και Νομικών προσώπων και του 4% του Φ.Π.Α. , ως πηγή εσόδων. Μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης ,επιλογή η οποία δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα έσοδα για την λειτουργία του θεσμού .

3. Έγινε η αναγραφή 800 εκ.€ στον προϋπολογισμό ως εσόδων της Π.Α. και η ουσία ανάκλησή της «εν μια νυκτί », με Υπουργικές εγκυκλίους και αποφάσεις. Έτσι, οδηγηθήκαμε στα δωδεκατημόρια και στο καθεστώς περικοπών του 2010.

4. Φορτώθηκε η ανάληψη της ευθύνης στις Π.Α. , μέσα από τους ΚΑΠ. , των δαπανών μισθοδοσίας άνω των 15.000 Υπαλλήλων της Π.Α.

5. Σε πρόσφατη επίσκεψη του προσωρινού συμβουλίου της ΕΝ.ΠΕ. στον κο Παπακωνσταντίνου , αντί να δοθούν από τον Υπουργό απαντήσεις για τα παραπάνω, ιδιαίτερα δε για το ζήτημα των οφειλών της Κυβέρνησης και των παρακρατηθέντων πόρων,…….. λάβαμε «οδηγίες προς ναυτιλλόμενους» , περικοπών και περιστολής , της μιζέριας των ήδη ελαχίστων και μη απολύτως εξασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων ακόμα δε και προγραμματισμένων έργων .

6. Σύμφωνα με το άρθρο 270 του Καλλικράτη κοστολογούνται οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η αυτοδιοίκηση . Μέχρι σήμερα ουδεμία εργασία ουσιαστική και τεκμηριωμένη έχει γίνει προς αυτή τη κατεύθυνση. Επομένως καμία απόφαση για το ζήτημα αυτό δεν έχει ληφθεί. Αποτέλεσμα , η συνεχής επιβάρυνση της Αυτοδιοίκησης με δυσβάστακτα βάρη .

7. Μόλις προ ολίγων ημερών και με μεγάλη καθυστέρηση, δόθηκε προς διαβούλευση, σχέδιο Π.Δ. για το πενταετές Αναπτυξιακό πρόγραμμα «Ελλάδα» , από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης .
Εις το σχέδιο αυτό , δυστυχώς υπάρχουν πολλές ασάφειες , ερωτηματικά , οργανικές και λειτουργικές ελλείψεις .
Κυρίως όμως , με αυτή τη πρόταση , συντελείται πλήρης γραφειοκρατικοποίηση της Αναπτυξιακής αποστολής της Αυτοδιοίκησης .
Την καθιστά δε έτσι, δέσμια της Κεντρικής Εξουσίας.
Το χειρότερο δε είναι ότι, παίρνει πόρους από την Αυτοδιοίκηση, από αυτούς που δεν έχει. Σε ποσοστό μάλιστα, που δεν προσδιορίζεται και δεν προτείνεται στο σχέδιο. Επί πλέον είναι βέβαιο ότι, θα δημιουργήσει τριβές και διαμάχες μεταξύ του α&β βαθμού αυτοδιοίκησης.
Ουσιαστικά δηλαδή υποθηκεύει το ίδιο το πρόγραμμα , στην εφαρμογή του και το κάνει προβληματικό, από την «μάνα» του .

Γι αυτό κ. Περιφερειάρχα Ζητούμε

Να έρθει προς συζήτηση ως μοναδικό θέμα εις το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, το θέμα: «Τα οικονομικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης _Το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ελλάδα»

Δημήτρης Δράκος
Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΛΑ ΘΕΟΣ.... [ VIDEO ]





Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόµους

Σε επανακαθορισµό των ορίων ταχύτητας σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, στο πλαίσιο της δηµιουργίας ενός νέου σύγχρονου πλαισίου για την οδική ασφάλεια.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, δεν εξετάζεται η περαιτέρω αύξηση του ανώτατου ορίου στους µεγάλους αυτοκινητοδρόµους (εθνικές οδοί), που ήδη σήµερα είναι τα 130 χιλιόµετρα την ώρα, αλλά ο επαναπροσδιορισµός των ορίων σε επιµέρους οδικούς άξονες εκτός κατοικηµένων περιοχών.
Τα νέα όρια ταχύτητας θα αποφασιστούν ........

ανά οδικό άξονα.

Παράλληλα, σχεδιάζεται σειρά αλλαγών στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που θα ισχύσουν από το ερχόµενο φθινόπωρο. Οι τελικές αποφάσεις για όλες τις αλλαγές που αφορούν τον τοµέα της οδικής ασφάλειας θα ληφθούν έως τον ερχόµενο Ιούνιο, όπως ανακοινώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συµβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Ο νέος ΚΟΚ που σχεδιάζει το υπουργείο Υποδοµών θα προβλέπει τη διατήρηση στα σηµερινά επίπεδα των αυστηρών προστίµων - ποινών για τις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, την εκλογίκευση στα πρόστιµα που συνδέονται µε ήπιες παραβάσεις του ΚΟΚ και τη µείωση του χρόνου αφαίρεσης των αδειών κυρίως σε επαγγελµατικά οχήµατα.

Οι αλλαγές που προωθεί η αρµόδια επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών στόχο έχουν να θεσπισθούν νέοι κανόνες στην οδική κυκλοφορία, καθώς το υφιστάµενο σύστηµα θεωρείται ότι έχει αποτύχει. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ αυστηρό, µε αποτέλεσµα ακόµη και τα όργανα της Τροχαίας να κάνουν τα «στραβά µάτια».

Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει ένα δικαιότερο σύστηµα, το οποίο δεν θα «κάνει εκπτώσεις» στις εγκληµατικές παραβάσεις, θα δίνει έµφαση στην πρόληψη και θα είναι πιο επιεικές κυρίως απέναντι σε κατηγορίες επαγγελµατιών που µε τον υφιστάµενο ΚΟΚ τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης για µεγάλο διάστηµα, προκαλώντας προβλήµατα στην καθηµερινότητά τους.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, µείωση των προστίµων που ενδεχοµένως να είναι 30% έως και 50% θα υπάρξει σε παραβάσεις όπως είναι η απόρριψη αντικειµένων από κινούµενο όχηµα (από 400 ευρώ σε 280 ευρώ), η παραβία ση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστηµάτων (από 400 σε 280 ευρώ) και η έλλειψη µέτρων παθητικής ασφάλειας, π.χ. ζώνες και κράνη (από 700 σε 490 ευρώ).

Αµετάβλητο θα παραµείνει το ύψος των προστίµων των 700 ευρώ που επιβάλλονται για παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται άµεσα µε την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχηµάτων. Τέτοιες παραβάσεις είναι η παραβίαση του ερυθρού σηµατοδότη και του STOP, η παραβίαση των σιδηροδροµικών διαβάσεων, οι επικίνδυνοι ελιγµοί και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, αυστηρές ποινές θα προβλέπονται και για όσους παραβιάζουν το όριο ταχύτητας εντός κατοικηµένων περιοχών.

Το σχέδιο νόµου προβλέπεται επίσης να εντάξει ή να συµπληρώσει στον ΚΟΚ και κανόνες για την ασφαλή µετακίνηση των πεζών, των ΑµΕΑ και των δικυκλιστών (ποδηλάτες, µοτοσυκλετιστές). Υπό συζήτηση είναι η αύξηση κατά 50% των προστίµων για αυτοσχέδιους αγώνες στους δρόµους (από 700 σε 1.050 ευρώ), για διπλοπαρκάρισµα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες (από 40 σε 60 ευρώ), για στάθµευση σε ράµπα ΑµΕΑ (από 150 σε 300 ευρώ), για στάθµευση σε πεζοδρόµιο (από 80 σε 160 ευρώ), καθώς και για παρεµπόδιση της κυκλοφορίας του τραµ (από 50 ευρώ σε 300 ευρώ).

ΤΑ ΝΕΑ

ΟΤΕ Business Double Play για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Ικανοποιώντας τις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχείρησης για απεριόριστη σταθερή τηλεφωνία, πρόσβαση και ολοκληρωμένη παρουσία της στο Ιnternet, ο ΟΤΕ παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα ΟΤΕ Business Double Play.

Με το ΟΤΕ Business Double Play κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση μπορεί, μέσα από μεγάλη ευελιξία επιλογών που της παρέχει το πρόγραμμα, να διαλέξει την ιδανική και ταυτόχρονα την πιο οικονομική λύση, πάντα με την ποιότητα του ΟΤΕ, του πιο αξιόπιστου συνεργάτη των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα ΟΤΕ Business Double Play .........

προσφέρει σε 1 έως 4 τηλεφωνικές συνδέσεις, απεριόριστη σταθερή τηλεφωνία (για αστικές & υπεραστικές κλήσεις) προς όλους και έως 60’/μήνα προς κινητά ανά σύνδεση, καθώς και την πιο αξιόπιστη ολοκληρωμένη λύση Internet για επιχειρήσεις, το Conn-x@Work.

Με τελική τιμή από 45,50 ευρώ/μήνα και με επιπλέον εκπτώσεις έως 6 ευρώ ανά διμηνιαίο λογαριασμό, ανάλογα με τον αριθμό των τηλεφωνικών συνδέσεων, η κάθε επιχείρηση μπορεί να σχεδιάσει το ιδανικό για αυτήν ΟΤΕ Business Double Play. Επιπρόσθετα, ο πελάτης λαμβάνει ένα συγκεντρωτικό λογαριασμό για όλες τις συνδέσεις που περιλαμβάνονται στο ΟΤΕ Business Double Play, έχοντας ενιαία απεικόνιση, αλλά και γλιτώνοντας χρόνο και κόπο τόσο στην εξόφληση όσο και στον προγραμματισμό των εξόδων.

Επιπλέον, το ΟΤΕ Business Double Play περιλαμβάνει:

Δυνατότητα απόκτησης απεριόριστων διευθύνσεων e-mail του τύπου user@company.gr με αυτόνομη διαχείριση

Δημιουργία και Φιλοξενία εταιρικού web site ( HYPERLINK "http://www.companyname.gr" www.companyname.gr) και υπηρεσίες DNS

Δυναμικές ή στατικές ΙP διευθύνσεις

Δωρεάν ασύρματο (WiFi) modem-router

Από τον ΟΤΕ

Επιστολή Κουσελά στον Παπουτσή για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Μεσσηνία

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή θέτοντας του τα προβλήματα των Αστυνομικών Μεσσηνίας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, με υπόμνημά της, μου εξέθεσε πρόσφατα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία, πολλά από τα οποία είναι σοβαρά και παραμένουν άλυτα εδώ και αρκετά χρόνια.

Γι’ αυτά τα προβλήματα θα ήθελα να σε ..........

ενημερώσω, προκειμένου να μεριμνήσεις για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους, που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη την περιοχή.
Όπως με ενημερώνουν από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, η διαθέσιμη δύναμη του Σώματος είναι αναλογικά χαμηλή όχι μόνο σε σχέση με την προβλεπόμενη οργανική σύνθεση, αλλά και συγκρινόμενη με την προς αστυνόμευση έκταση και τον πληθυσμό της περιοχής, που ανέρχεται σε 177.000 κατοίκους, χωρίς να συνυπολογιστεί ο άγνωστος αριθμός αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ‘Ένωση, η υφιστάμενη αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων οφείλεται στη δημιουργία πολλών ειδικών ομάδων αστυνόμευσης και στις αποσπάσεις αστυνομικών για την ενίσχυσή τους, περιορίζοντας έτσι τη δύναμη των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι τα οχήματα που διατίθενται για τις ανάγκες του Σώματος είναι σε μεγάλο βαθμό παλαιάς τεχνολογίας. Μάλιστα, ορισμένα έχουν παροπλιστεί λόγω μηχανικών βλαβών. Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα προμήθειας υγρών καυσίμων για τα οχήματα και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να ανανεωθεί το ταχύτερο η σχετική σύμβαση με τα πρατήρια.

Μου επισημάνθηκε -και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα, που επί χρόνια παραμένουν άλυτα- ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι περισσότερες αστυνομικές υπηρεσίες είναι ακατάλληλα και δεν έχουν προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ. Λ.χ. τα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας, που είναι πάντα υπερπλήρη από ποινικούς και υπό απέλαση κρατουμένους, δεν επαρκούν για τη φύλαξή τους, ούτε πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Μάλιστα, ενώ η Μεσσηνία έχει Εφετείο στην έδρα της Διευθύνσεως, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το τμήμα Μεταγωγών. Παράλληλα, υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Κυπαρισσίας με δύο αυτοκίνητα και αντιμετώπισης των προβλημάτων θέρμανσης που παρουσιάζονται, καθώς και ενδυνάμωσης του ΓΕΕ Κυπαρισσίας, που καλύπτει ολόκληρη τη Δυτική Μεσσηνία. Τέλος, μου τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη εφοδιασμού των αστυνομικών με σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα παραπάνω προβλήματα δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών, και τούτο παρά την προσήλωση και την αυταπάρνηση που καθημερινά επιδεικνύουν στο καθήκον, για την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η οποία δυστυχώς παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Σε παρακαλώ, λοιπόν, θερμά να πράξεις ότι είναι δυνατόν ώστε να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και να ενισχυθεί κατάλληλα η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σε μέσα και προσωπικό, προκειμένου να είναι σε θέση να επιτελέσει το καθήκον της απέναντι στην ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά σου.»

Εντοπίστηκε ο αποστολέας των emails που προεξοφλούσαν χρεοκοπία

Ένας 43χρονος τορναδόρος από την Κρήτη φαίνεται ότι είναι ο αποστολέας των emails που υποστήριζαν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει την Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Τα emails αποτέλεσαν αφορμή για σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης .........

Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του τορναδόρου, ενώ ακόμη δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

ΣΚΑΪ

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων 17 - 23 Μαρτίου 2011

Πανελλαδική αποχή από αύριο Πέμπτη 17 έως και τις 22 Μαρτίου 2011, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν των ..........

καθηκόντων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι εφημερίδες τον Φεβρουάριο έχασαν το 27% της κυκλοφορίας τους

Να ένα ακόμα άρθρο που έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το άρθρο μας στο προηγούμενο θέμα για το κέρδος των ιστοσελίδων και blogs σε σχέση με τις εφημερίδες.

Διαβάζοντας το Greek Money βρήκαμε το ακόλουθο άρθρο το οποίο και σας παραθέτουμε: ......

Οι εφημερίδες τον Φεβρουάριο χάνουν το 27% της κυκλοφορίας τους, πέφτοντας κάτω από το 1,5 εκατ. φύλλα, με μέσον όρο πωλήσεων 1.487.576 φύλλα.

Παρόμοια η κατάσταση και στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, με μέση κυκλοφορία 1.494.604 φύλλα και απώλειες 21%. Αναλυτικά, οι κυριακάτικες χάνουν 207.467 φύλλα, πουλώντας 811.838 (-20%) τον Φεβρουάριο, ενώ οι απώλειες τους πρώτους δύο μήνες του χρόνου ανέρχονται σε 214.900 (-21%), με μέσες πωλήσεις 803.675 φύλλων.

Οι λοιπές εβδομαδιαίες εφημερίδες, που αποτελούνται από πολιτικές, μικρών αγγελιών και κουτσομπολίστικες, έχουν μέσον όρο πωλήσεων τον Φεβρουάριο 156.034 φύλλα (-52.538) με πτώση 25%. Στο δίμηνο οι απώλειες είναι στο 24%, με μέσον όρο πωλήσεων 164.509 φύλλα.

Τα όσα απίθανα έγιναν στο πρωτάθλημα έχουν επιπτώσεις και στον αθλητικό Τύπο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παρόν, οι πωλήσεις των αθλητικών της Δευτέρας μειώνονται κατά 40.375 φύλλα, με μέσον όρο 99.173 (-29%), ενώ στο δίμηνο η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, με 102.768 φύλλα (-38.461) και απώλειες 27%.

Καθοδική είναι η πορεία και για τα ημερήσια αθλητικά φύλλα στο 23% για τον Φεβρουάριο και το δίμηνο, με πωλήσει 94.146 φύλλων (-28.282) και 96.451 (-29.111) αντίστοιχα. Οι εβδομαδιαίες προγνωστικών έχουν μικρότερες απώλειες, με πτώση 15% και μέσες πωλήσεις 90.495 φύλλων (-15.589) το Φεβρουάριο και 88.506 (-15.701) στο δίμηνο


Το internet κερδίζει τη μάχη της ενημέρωσης αλλά και τις εντυπώσεις.

Μεγάλη πτώση έχουν δεχτεί οι εφημερίδες και τα περιοδικά σε όλη την Ελλάδα ενω ταυτόχρονα το διαδίκτυο και πολύ περισσότερο οι ενημερωτικές σελίδες και blogs κερδίζουν συνεχώς έδαφος επισκιάζοντας τα "παραδοσιακά" μέσα ενημέρωσης.

Αυτό αποκαλύπτει η ετήσια έρευνα της Pew Project για την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Η πρώτη χρονιά που άρχισε να φαίνεται ολοένα και περισσότερο το "φαινόμενο" αυτό είναι το 2010.

Και αυτό είναι αλήθεια διότι τόσο οι .........

ιστοσελίδες (και κυρίως αυτές που δεν ανήκουν σε συμφέροντα μεγαλοεκδοτών) όσο και τα Blogs, προσφέρουν πολύ πιο αντικειμενική ή αν θέλετε πολύ πιο καθαρή ενημέρωση, λένε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση και δεν ακολουθούν γραμμές της διοίκησης.
Πόσα παραδείγματα υπάρχουν τόσο στον Αθηναϊκό τύπο όσο και στον επαρχιακό με ελάχιστες πλην όμως αξιοσημείωτες εξαιρέσεις κυρίως στον επαρχιακό τύπο.

Την πραγματικότητα αποτυπώνουν οι πίνακες πώλησης των εφημερίδων το 2010 μέχρι και σήμερα. Τα νούμερα πωλήσεων διαρκώς συρρικνώνονται χωρίς να μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα.
Προκειμένου να κερδίσουν κάτι τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα από το διαδίκτυο είναι πολλές που βγαίνουν από το πρωί ολόκληρες στο internet και σε αρκετές περιπτώσεις δωρεάν.
Αλλά και πάλι είναι αδύνατον να πιάσουν την αναγνωσιμότητα που έχουν αποκτήσει ιστοσελίδες και Blogs.
Και αυτό γιατί οι ιστοσελίδες και κυρίως τα blogs αποτελούν την άλλη φωνή την Ελεύθερη που δεν χειραγωγείται από συμφέροντα και παιχνίδια των μεγαλοεργολάβων με την εξουσία.

Στην έρευνα επίσης επισημαίνεται ότι τα "παραδοσιακά" μέσα ενημέρωσης έφτασαν στο απόγειο τους και τώρα βρίσκονται στην καθοδική τους πορεία ενώ παράλληλα τα διαφημιστικά πακέτα διαρκώς μειώνονται και τα έσοδα των ιστοσελίδων κυρίως αυξάνονται και πλέον ξεπερνούν αυτά των εφημερίδων.
Ωστόσο όμως υπάρχουν εφημερίδες κυρίως στον επαρχιακό τύπο που προσφέρουν σωστή ενημέρωση από τον τόπο τους χωρίς να επισκιάζονται τα θέματα τους από συμφέροντα.
Και έχει πολύ μεγάλη σημασία μια εφημερίδα να ασχολείται με την ειδησεογραφία του νομού που εδρεύει.

Χωρίς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αύριο λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων.

Σε νέα απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι της χώρας την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων. Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει:

«Μετά την ομόφωνη απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και Ομοσπονδιών του κλάδου, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου -Νήσων , κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, υπερασπιζόμενη μαζί με τις άλλες αδελφές Ενώσεις εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ μαζί με όλους τους εργαζόμενους του .......

χώρου θα αντισταθεί απέναντι:
* στη συστηματική χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς επίθεση με τις μαζικές απολύσεις,
* στη μονομερή μεταβολή συνθηκών - μορφής - ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας, * στην καταγγελία των υφισταμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την άρνηση υπογραφής νέων Συμβάσεων,
* στις μειώσεις μισθών,
* στην επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση νέων προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, διαμορφώνοντας "μισθούς" ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως,
* στις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων,
* στην απόπειρα υποκατάστασης των Συλλογικών Συμβάσεων με ατομικές συμβάσεις,
* στην αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις,
* στις διώξεις συνδικαλιστών και στην ποινικοποίηση του αγώνα μας».

Στάση εργασίας δασκάλων - καθηγητών την Παρασκευή

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στις 12.30 στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας εκπαιδευτικοί και γονείς, μετά από κάλεσμα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

Για τη διευκόλυνση των καθηγητών και .........

δασκάλων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις δύο πρώτες του απογευματινού κύκλου.

Η ΔΟΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να επανεξετάσει το όλο θέμα και οι όποιοι υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις να γίνουν όντως με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, αφού ληφθούν σοβαρά υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών του ελληνικού λαού».

"ΠΟΠ Καλαμάτα". Έγκριση για επέκτασή του σε όλη την Μεσσηνία μέσα στο 2011

Χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2011 έθεσε για την επέκταση σε όλο το νομό της ζώνης «ΠΟΠ Καλαμάτα» στο ελαιόλαδο η εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Ελένη Χρόνη, σε ημερίδα που διοργάνωσε την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Elite» η ΕΑΣ Μεσσηνίας. Αρκεί, όπως είπε, να μη γίνουν ενστάσεις από άλλες χώρες ή να μην υπάρξουν νέα εμπόδια, όπως το να ζητηθούν και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή.

Διάστημα 6 μηνών

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Τμήματος ...........

Βιολογικής Γεωργίας και Προϊόντων ΠΟΠ του υπουργείου, αφού σταλούν και οι τελευταίες διευκρινίσεις για την επέκταση του ΠΟΠ, που έχουν ζητήσει οι Βρυξέλλες, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα ώσπου να βγει απόφαση
«Από την ώρα που θα θεωρήσει ολοκληρωμένο το φάκελο της αίτησης η Κομισιόν, προβλέπεται ένα διάστημα 6 μηνών, στο οποίο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τυχόν ενστάσεων που θα υποβάλουν κάποιοι ενδιαφερόμενοι, είτε από χώρα της Ε.Ε. είτε από τρίτες χώρες. Ελπίζουμε στην περίπτωση της Καλαμάτας να μην έχουμε τέτοιες παρενέργειες.

Αφού στείλουμε και τις τελευταίες διευκρινίσεις που μας έχουν ζητήσει, θα πρέπει να περιμένουμε και αυτό το διάστημα, μετά την ανακοίνωση στην εφημερίδα του ζητήματος τροποποίησης, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί σε όλο το νομό» σημείωσε η κα Χρόνη, ενώ πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι δε θα υπάρξει αντίρρηση, αλλά θέλουμε να μην υπάρξουν δευτερογενείς ερωτήσεις, ερωτήματα και διευκρινίσεις που θα μας ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δε νομίζω ότι έχουμε καθυστερήσει από πλευράς υπηρεσιών, είμαστε σε άμεση συνεργασία και με την Ένωση (σ.σ.: ΕΑΣ Μεσσηνίας) και με το μελετητή (σ.σ.: που έχει αναλάβει την προώθηση), ενημερώνουμε και την Περιφέρεια για τα στάδια στα οποία βρίσκονται, και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα ευχάριστα για έναρξη της διαδικασίας εξέτασης από την Κομισιόν, ώστε να πάρει τον τελικό δρόμο και μέχρι τέλος του χρόνου να έχουμε και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προλάβουμε τουλάχιστον την επόμενη καλλιεργητική περίοδο».

Το ελαιόλαδο μοχλός ανάπτυξης

Στην ημερίδα της ΕΑΣ Μεσσηνίας με θέμα «Το μεσσηνιακό ελαιόλαδο ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας» ο γεωπόνος, διευθυντής του εργοστασίου της Ένωσης Κώστας Λύρης παρουσίασε τα αποτελέσματα του Προγράμματος Εργασίας της ΟΕΦ ΕΑΣ Μεσσηνίας του Καν. (ΕΚ) 867/2008 (Στόχοι/Δείκτες).

Για τις «Επενδυτικές ευκαιρίες αναπτυξιακών προγραμμάτων της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013» μίλησε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ενώ ο αναπληρωτής γεν. διευθυντής της εταιρείας Foodstandard Μιχάλης Μανούσος παρουσίασε το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Ιχνηλασιμότητας της ΕΑΣ Μεσσηνίας». Ακολούθησε η ομιλία της κας Χρόνη με θέμα «Καθεστώς ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ».

Στόχος της ημερίδας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης, ήταν η δημοσιοποίηση των δράσεων του προγράμματος που υλοποιεί η Ένωση, ενώ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα εργαλεία για την εξωστρέφεια του μεσσηνιακού ελαιολάδου.
Σε χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης έκανε λόγο για δημιουργία τοπικού φορέα διαχείρισης του «ΠΟΠ Καλαμάτα», ενώ προτάσεις γύρω από το θέμα του ελαιολάδου έκαναν επίσης οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης (χαιρετισμό έστειλε με επιστολή ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς), η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, παραγωγοί, ελαιοτριβείς κ.ά.

Την ημερίδα συντόνισαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Foodstandard Στέλιος Δρυς και ο γεν. διευθυντής της ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας, ο οποίος παρέλαβε εκ μέρους της Ένωσης και πιστοποίηση για την τυποποίηση κλιματικά ουδέτερου ελαιολάδου, από τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Global Challenges» Γιώργο Καζαντζόπουλο. Την ημερίδα παρακολούθησε και η Ελένη Τζαβάρα, προϊσταμένη του Τμήματος Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.