Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Οι ξένοι δεν πληρώνουν διόδια στην Ελλάδα με βάση τη νομοθεσία της Ε.Ε!

Οι ξένοι νταλικέρηδες δεν πληρώνουν φράγκο στα διόδια με επιχείρημα ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν αν οι δρόμοι δεν τους παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Αυτό ορίζει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία κατά την οποία δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης διοδίων όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφάλειας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δρόμος Πατρών-Κορίνθου δεν πληρεί καμία προδιαγραφή για εθνικό οδικό δίκτυο και παρόλα αυτά, το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο θεωρείται ένα από τα υψηλότερα στην Ελλάδα και ανέρχεται στα 2,8 ευρώ.
Ο Κος Κατσικόπουλος δήλωσε ότι δεν επιβάλλεται ...........

καμία κύρωση σε όσους αρνούνται να πληρώσουν τα συγκεκριμένο τουλάχιστον διόδια.

Το 2007, ο υπουργός του ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς κατέθεσε στη Βουλή σχετική σύμβαση που όριζε ότι η κατασκευή της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε σύγχρονο και κλειστό αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Είπε επίσης ότι η κατασκευή του έργου θα κοστίσει 1,15 δις ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε τεσσεράμισι χρόνια. Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το έγινε…

Πριν δυο μέρες ταξίδευα με ΚΤΕΛ από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και συζήτησα με τον οδηγό του λεωφορείου το θέμα των διοδίων. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο συγκεκριμένος οδηγός εργάστηκε σαν φορτηγατζής και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα λοιπόν με δικές του μαρτυρίες, η εθνική οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο. Θα έπρεπε, επίσης, να παρέχεται στους οδηγούς η δυνατότητα διέλευσης των οχημάτων τους από περιφερειακά παραρτήματα εάν αυτοί δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο και άρα να μην πληρώσουν τα διόδια. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να έχει τις εξής δυο επιλογές. Να ταξιδέψει μέσω του ασφαλούς, σύντομου και κλειστού αυτοκινητόδρομου πληρώνοντας τα ανάλογα διόδια ή να ταξιδέψει μέσω περιφερειακών διελεύσεων επιμηκύνοντας το ταξίδι του, αλλά γλιτώνοντας τα κόμιστρα των διοδίων.

«Η οδηγία 1999/62 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία παρατίθενται αναλυτικά οι προϋποθέσεις επιβολής διοδίων από τα κράτη-μέλη, προβλέπει ρητά ότι η επιβολή διοδίων είναι δυνατή μόνο σε αυτοκινητόδρομους που πληρούν τους κανόνες ασφαλείας (οδόστρωμα, φωτισμός). Κατά συνέπεια, όταν το οδικό δίκτυο δεν έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, όπως συμβαίνει στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών ή Πατρών-Κορίνθου, η επιβολή διοδίων είναι παράνομη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το οδόστρωμα Κορίνθου-Πάτρας θεωρείται ο πιο αιματοβαμμένος δρόμος της Ευρώπης.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πληρώνουμε τόσα χρόνια διόδια στην Ελλάδα. Μέχρι πότε θα είμαστε μαλάκες;

Τρυποκάρυδος

Αντωνία Μπούζα: Η μείωση των τελών προσγείωσης στο αεροδρόμιο Καλαμάτας μας δικαιώνει..!

Προφητική και όχι μόνο αποδείχθηκε η παρέμβαση που κάναμε την 1η Μαρτίου με τίτλο "σκεπτικισμός για επενδύσεις στην Ελλάδα".

Την αφορμή μου την έδωσε ο προβληματισμός ενός απο τους σοβαρότερους Μεσσήνιους επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού.

Εδώ μπορείτε να τη διαβάσετε:
http://antwniabouza.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Το κείμενο είχε δημοσιευτεί σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά περιφερειακά μέσα και είχε σταλεί και ως πρόταση για παρέμβαση στον τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας .
Κλείνοντας τότε έγραφα: ...........

"Επίσης οφείλουν να ενεργοποιήσουν την απαλλαγή των τελών προσγείωσης των αεροσκαφών στα περιφερειακά αεροδρόμια , που έληξε το τέλος Δεκεμβρίου 2010."

Σήμερα διάβασα στο
money-tourism.blogspot.com

Μία ανάρτηση που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ πλήρως τη θέση που είχαμε συνολικά εκφράσει αλλά και ειδικά όσον αφορά το περιφερειακό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στην ανάρτηση με τίτλο:
Μείωση στο «σπατόσημο» για Ρωσία και Ισραήλ...
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση μείωσης του «σπατόσημου» σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, μέσω υπουργικής απόφασης. Το «σπατόσημο» από 22 ¤ που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 12 ¤, ανά επιβάτη. Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι σε συνεννόηση με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε οι πτήσεις που γίνονται εντός ακτίνας 3.500 χιλιομέτρων από τα ελληνικά αεροδρόμια και από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιβαρύνονται με το ίδιο ποσό που επιβαρύνονται οι ενδοικοινοτικές πτήσεις, δηλαδή με 12 ¤ και όχι με 22, όπως ισχύει σήμερα. Μια τέτοια εξέλιξη αφορά κυρίως σε πτήσεις από την Ρωσία και το Ισραήλ και να αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού προϊόντος, την στιγμή που οι Τούρκοι καταργούν και τα 20 δολάρια για την είσοδο των Ρώσων στην Τουρκία.
Στο μεταξύ από 1η Απριλίου κανονικά θα ισχύσει η απαλλαγή των τελών προσγείωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια, με επανάληψη της περυσινής κοινής υπουργικής απόφασης."

Είναι μία απόφαση στη σωστή κατεύθυνση.
Δείχνει ότι όσο ασχολούμαστε σοβαρά με τον τουρισμό οφείλουμε καθημερινά να αφουγκραζόμαστε τις απόψεις αλλά και τα προβλήματα των ανθρώπων που επιχειρούν σε αυτόν.

Ο τουρισμός δεν είναι κάτι θεωρητικό και αφηρημένο αλλα απαιτεί προσπάθεια και συγκεκριμμένες λύσεις για να μπορέσει να αναπνεύσει στις χειρότερες οικονομικές συνθήκες που βρέθηκε ποτέ.

Για αυτό επιμένουμε οτι δεν έχουμε καιρό για ατέρμονες θεωρητικές αναπολήσεις αλλά οφείλουμε να περάσουμε στη δράση..!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Δήλωση από την Μπέσσυ Πλέτσα για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Με λύπη μου βλέπω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία συμμετέχουν δυστυχώς και βουλευτές Μεσσηνίας συνεχίζει την πολιτική της ερήμωσης της επαρχίας, αυτή τη φορά με τη συρρίκνωση των σχολείων.
Περίμενα ότι διαβάζοντας αυτές τις ειδήσεις στις εφημερίδες θα διάβαζα στις διπλανές στήλες και την παραίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της Μεσσηνίας η τουλάχιστον την ανεξαρτητοποίηση τους, μια και οι αποφάσεις αυτές είναι κάθετα αντίθετες με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου μας.

Πιστεύω πως οποιοσδήποτε αντικειμενικός κριτής διαβάσει αυτές τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δεν θα μπορέσει να καταλάβει τη λογική τους. Πως θα μπορέσει κάποιος και βάση ποιας λογικής να εξηγήσει τόσο σε ένα μαθητή όσο και στους γονείς του ότι αυτό το παιδί πρέπει στις 7 το πρωί να ξεκινά από μια απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων σε ένα χαρακτηρισμένο επικίνδυνο δρόμο με δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα για να πάει στο σχολείο του?
Χρόνια και χρόνια αγώνων για να κατακτηθεί το ..........

δικαίωμα της παιδείας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό τα σβήνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε μια βραδιά.

ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Μας φέρνουν πίσω, στις μνήμες και διηγήματα των πατεράδων και των παππούδων μας που μην έχοντας σχολείο στο χωριό τους περπατούσαν με τις ώρες να φτάσουν στο κοντινότερο χωριό που υπήρχε. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει γιατρός, παππάς, επαρκής συγκοινωνία, αστυνόμευση, εργασία και τώρα πλέον και σχολείο διερωτώμαι τι είναι αυτό που θα κρατήσει τους λιγοστούς κατοίκους των απομακρυσμένων και μη χωριών της Μεσσηνίας στον τόπο τους.

Η Μεσσηνιακή κοινωνία των μικρών χωριών με το τελευταίο χτύπημα του Καλλικράτη δέχεται και το πλήγμα εναντίον της τοπικής παιδείας.
Ο λαός της Μεσσηνίας δικαίως αντιδρά, συμπαραστάτης του η τοπική κοινωνία η αγάπη για τον τόπο του και οι δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες.
Εάν δεν αντιδράσουμε θα χαθούμε. Καλώ όλους τους βουλευτές - πολιτευτές και τις τοπικές κοινωνίες όλων των κομμάτων και όλων των παρατάξεων σε εγρήγορση ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να ανατρέψουμε τη ζοφερή αυτή κατάσταση που δημιουργείται για τη Μεσσηνία που όλοι αγαπάμε. Για τη Μεσσηνία που όλοι ζούμε.
Μπέσσυ Πλετσα
Πολιτευτής Μεσσηνιας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου διασώζεται το έργο Γαργαλιάνοι - Ρωμανός

Θετικά απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος κατέδειξε την μεγάλη προτεραιότητα να διασωθεί το έργο Γαργαλιάνοι- Ρωμανός, που βρίσκεται τελματωμένο εδώ και πολλούς μήνες, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια που έχουν εξασφαλισθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης, στο πλαίσιο της σημερινής ομιλίας του σε επιχειρηματίες και εμπορικούς ακολούθους ξένων πρεσβειών, έθεσε ως κορυφαίο παράδειγμα στην αναπτυξιακή του ατζέντα το ζήτημα της ορθής εκτέλεσης των έργων. Μάλιστα, ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοίδη να βρεθεί σήμερα κιόλας το 1,5 εκατ. Ευρώ που λείπει προκειμένου να διασωθεί ένα σημαντικό έργο αξίας 17 εκατ. 800 χιλιάδων ευρώ και αφορά τον οδικό άξονα Κυπαρισσία- Φιλιατρά- Πύλος.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ..........

ειδικότερα στο δρόμο Γαργαλιάνοι- Ρωμανός , μήκους περί τα 12 χλμ και άλλα 4 χλμ επαρχιακών δρόμων, το οποίο αν και είχε ενταχθεί το 2006, με προοπτική να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008, σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σήμερα να χαθεί.

Η απάντηση του κ. Χρυσοχοίδη ήταν άμεση. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα εξασφαλίσει το 1,5 εκατ. Ευρώ, που σήμερα λείπει, προκειμένου να διασωθεί το έργο, το οποίο θα βελτιώσει εξαιρετικά την οδική προσβασιμότητα στην περιοχή Κυπαρισσία- Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι.

«Σχέδιο μείωσης του χρόνου καταβολής των συντάξεων», μετά από ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, με ερώτηση που κατέθεσε στις 17/02/11 ζητούσε να πληροφορηθεί «αν υπάρχει κατάλληλη υποδομή, προκειμένου το μέτρο της προσωρινής σύνταξης με ταχείς ρυθμούς να εφαρμοστεί στο σύνολο των συνταξιοδοτικών ταμείων και για όλους τους ασφαλισμένους». Είχε επίσης ζητήσει να ενημερωθεί, «πότε το μέτρο θα έχει απόλυτη εφαρμογή».

Στην απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Κουτρουμάνης αναφέρει ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο διάταξης, με το οποίο «θα καθιερωθεί ως υποχρεωτική η έκδοση οριστικής απόφασης για συνταξιοδότηση σε εύλογο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την υποβολή της αίτησης και την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται».

Σε δηλώσεις της η κ. Γιαννακοπούλου, δήλωσε: ........

«Μεταξύ της αίτησης συνταξιοδότησης και της τελικής καταβολής της σύνταξης, μεσολαβούσε ένα υπερβολικά μεγάλο διάστημα που σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ‘‘άγγιζε’’ και τα δύο χρόνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται τρομερή ανησυχία στους αιτούντες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις περίμεναν τη σύνταξη για την κάλυψη βασικών αναγκών και υποχρεώσεων που έτρεχαν. Η αναζήτηση ασφαλών διεξόδων, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, μέσα στον γραφειοκρατικό λαβύρινθο του ελληνικού κράτους αποτελεί μια λύση μηδενικού κόστους για τους πολίτες. Η Πολιτεία θα πρέπει να αναζητήσει και άλλες τέτοιες λύσεις που θα ξεπερνούν δια παντός τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις μιας πεπαλαιωμένης οργανωτικής δομής, ώστε να διευκολύνει τον πολίτη στην καθημερινότητά του. Να επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτά τα απλά και καθημερινά…»

Σε συνέχεια της απάντησής του, ο κ. Κουτρουμάνης, αναφέρει ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει αρχίσει την επεξεργασία του σχεδίου διάταξης για τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι το μέτρο να υλοποιηθεί το «συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Κουτρουμάνης διευκρινίζει, επίσης, ότι «σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή, για οποιοδήποτε λόγο, η έκδοση οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης, θα υποχρεούνται οι ασφαλιστικοί φορείς σε έκδοση απόφασης για προσωρινή σύνταξη μέσα σε χρονικό διάστημα 2 μηνών, από την υποβολή της αίτησης και την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται και 3 μηνών σε περίπτωση συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση».

Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής του παραπάνω μέτρου, ο αναπληρωτής Υπουργός γνωστοποίησε ότι θα συγκροτηθούν κλιμάκια των Ασφαλιστικών Οργανισμών, από υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει σε υπηρεσίες ανακεφαλαίωσης χρόνου ασφάλισης ή απονομής σύνταξης και έχουν την ανάλογη εμπειρία, για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κατέληξε, λέγοντας ότι η διαδικασία που θα καθιερωθεί, «είναι στο στάδιο της επεξεργασίας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, αφού κατά το παρόν διάστημα επιλύονται τεχνικής φύσεως θέματα. Πάντως, ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι το μέτρο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες καθυστερήσεις στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων».

Τελευταίες παραστάσεις για την Θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός»

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου.

Ένα έργο των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα.

Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Παίζουν οι ηθοποιοί Περικλής Αλμπάνης, ..........

Μαρίνα Ταβουλάρη, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Εύη Γιαννακοπούλου, Χρήστος Νικηταΐδης και ο Αλέκος Κολλιόπουλος

Το έργο διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη, την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, το χειμώνα του 1943, μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες και σκοτεινές συνθήκες εκείνης της περιόδου.

Μέσα από τους χαρακτήρες του έργου αναδεικνύεται η ευγένεια και ο ανθρωπισμός, που δονούν την ψυχή και ωθούν στη δημιουργία φωτεινών στιγμών της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και μέσα στο σκοτάδι και τη βαρβαρότητα της εποχής.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά κωμική αλλά και τρυφερή ιστορία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Επιστολή στον υπουργό προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουτσή για την πρόβλεψη προσλήψεων οδηγών για το πυροσβεστικό κλιμάκειο Κυπαρισσίας αλλα και την ενεργοποίηση του Εθελοντικού κλιμακείου για τον Δήμο Δυτικής Μάνης εστειλε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης.

Στην επιστολή του ο κ. Βουδούρης αναφέρει:

Αξιότιμε Υπουργέ,

Στo Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας υπάρχουν 5 ..........

πυροσβεστικά οχήματα, 6 οδηγοί και έχουν καλυφθεί πλήρως οι θέσεις των μάχιμων πυροσβεστών. Δεδομένου ότι οι οδηγοί αξιοποιούνται σε 3 βάρδιες περιορίζεται δραματικά η χρήση των 5 πυροσβεστικών οχημάτων. Στην ουσία αξιοποιείται "1,5 πυροσβεστικό" το 24ωρο.

Είναι προφανές ότι για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα πυροσβεστικά οχήματα απαιτείται κατά τη διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης να ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη έλλειψη οδηγών. Κριτήριο, επομένως, στην πρόβλεψη των νέων προσλήψεων πρέπει να αποτελεί η κάλυψη θέσεων οδηγών, έτσι ώστε η σωστή αναλογία ανάμεσα στις διαφορετικές ειδικότητες να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας.

Επίσης, ζητάμε την ενεργοποίηση του εθελοντικού κλιμακίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης για την οποία έχουν συμφωνήσει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα αυτό, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην αγόρευσή του κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε στον «κύριο στόχο του νομοσχεδίου, που είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με συγκεκριμένο σχέδιο, με αναβάθμιση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών, με διαφάνεια, σύγχρονα μέσα, διευρυμένες διασταυρώσεις και έλεγχο και των ελεγκτών», «με έργα και όχι με λόγια», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «...για να σταματήσουν να σηκώνουν τα βάρη μόνο οι συνεπείς φορολογούμενοι και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς ...........

αναφέρθηκε στον δεύτερο μεγάλο στόχο του νομοσχεδίου, που είναι «να προστατεύσουμε και να διευκολύνουμε τους ειλικρινείς, τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συνδέονται με την κρίση και με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.»

«Γι’ αυτό», όπως είπε, «στο νομοσχέδιο περιέχονται διατάξεις, οι περισσότερες των οποίων χαιρετίστηκαν από τους αντίστοιχους φορείς.
Με τις διατάξεις αυτές προβλέπεται, μεταξύ άλλων:

• Η επέκταση του μέτρου της απόσυρσης και στα ελαφρά φορτηγά, παρέχοντας κίνητρο και δυνατότητα να ανανεωθεί και ο αντίστοιχος στόλος. Το πήγαμε στα 3.500 κυβικά για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και εντάσσονται και όλα τα αγροτικά.
• Η μη απώλεια του δικαιώματος επιστροφής Φ.Π.Α. με τους ισχύοντες κατ’ αποκοπή συντελεστές για τους αγρότες, που ασχολούνται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως και 100 βατ ή με τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων.
• Η δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου θεσμού για την αντιμετώπιση των φορολογικών διαφορών, του Σώματος Φορολογικής Διαιτησίας, που εγγυάται ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων, αντικειμενικότητα και μειωμένο κόστος.
• Η ελαχιστοποίηση της επαφής των ελεγκτικών αρχών με τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις ή τους επαγγελματίες.
• Η πρόβλεψη πως δεν θα διώκεται φορολογούμενος, στην περίπτωση που έχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση κατά του Δημοσίου.
• Η δυνατότητα συμψηφισμού βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο, με βέβαιες και εκκαθαρισμένες χρηματικές απαιτήσεις κατά του Δημοσίου.
• Η υλοποίηση της δέσμευσής μας για μείωση της παρακράτησης φόρου κερδών στις επιχειρήσεις από το 24% στο 20% , με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
• Η υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. με δυνατότητα καταβολής του οφειλόμενου φόρου σε τρεις μηνιαίες δόσεις, δηλαδή με καταβολή 40% στην αρχή και δύο ισόποσες δόσεις. Επί Νέας Δημοκρατίας , ίσχυε για ένα μήνα.
• Η δυνατότητα καταβολής του Φ.Π.Α., που βεβαιώνεται μετά από έλεγχο ή διοικητική επίλυση, σε έξι δόσεις, πέραν της προκαταβολής, εκεί που παλιότερα ίσχυε προκαταβολή και εξόφληση του υπολοίπου σε μια δόση.
• Η διασφάλιση ελάχιστου κέρδους για τους περιπτεράδες και τους λιανοπωλητές καπνού, στο μέτρο που αυτό συμπιέστηκε αφόρητα από αθέμιτες πρακτικές. Με τη ρύθμιση που φέρνουμε, απλώς αποκαθιστούμε, όπως είχαμε δεσμευτεί, την κατάσταση που υπήρχε στα ποσοστά κέρδους πριν από την αύξηση των φόρων. Και αυτό το κάνουμε μέχρι τα τέλη του χρόνου, ώστε μέχρι τότε να εξομαλυνθεί –και θα έχει εξομαλυνθεί- πλήρως η αγορά. »

Κλείνοντας την αγόρευσή του, ο κ. Κουσελάς κάλεσε όλους τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι «Σε αυτό το σχέδιο νόμου αποτυπώνεται όχι πια στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και θεσμούς, η ισχυρή πολιτική μας βούληση να ανοίξουμε πόλεμο στη φοροδιαφυγή, στη διαφθορά και στην ανομία.

Και σ’ αυτόν τον πόλεμο, σ’ αυτή την προσπάθεια, πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να είναι αρωγοί και συμπαραστάτες »

Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη παρουσία του Υπουργου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας

Με το κεντρικό μήνυμα, "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει με ή χωρίς την βοήθεια της κυβέρνησης", ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έθεσε κατηγορηματικά το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο ίδιος και οι υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον, στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης 38 Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε ένα ευρύ ακροατήριο παρουσία του ..........

Υπουργού Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επιχειρηματιών, διπλωματών και φορέων της Πελοποννήσου ο Κ. Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ακόμα ότι "Θα αλλάξουμε ριζικά το μοντέλο που αδικούσε τον τόπο, θα βάλουμε τέλος στις οριζόντιες και απαγορευτικές δράσεις που καθυστερούν στην ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου". Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν θα διστάσει να απευθυνθεί στην Ε.Ε. εάν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πολιτικές δεν σχεδιαστούν υπέρ της αφομοίωσης των ανισοτήτων μεταξύ των Περιφερειών αλλά και ενδοπεριφερειακά.

«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την ανισορροπία στη χώρα, μας γιατί αυτό δεν τιμά κανέναν μας και ειδικά την παρουσία μας στην Ε.Ε" συνέχισε ο κ. Τατούλης στη υπογραμμίζοντας ότι "Η παρανομία και η έλλειψη σεβασμού στους νόμους, που αποτελούσαν το βασικότερο παράγοντα για την αναποφασιστικότητα και τη μη λήψη πολιτικών αποφάσεων μέχρι σήμερα τελειώνουν. Η περιφέρεια θα γίνει ευρωπαϊκή και θα διέπεται από νόμους και κανόνες που θα ισχύουν. Εμείς θα κάνουμε την επανάστασή μας με μικρά fast track στη διοίκηση, στην οικονομία και στις επιχειρήσεις».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον υπουργό να μεταφέρει ευθύνες στην περιφέρεια, προκειμένου να εντάσσεται έγκαιρα στα χρηματοδοτικά προγράμματα και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος και χρήματα. «Έχουμε καθαρή πρόταση δεν εκλιπαρούμε. Ξέρουμε τι ζητάμε και που θα το πάμε. Η αιρετή περιφέρεια ζητάει να πάρει την ευθύνη του ΕΣΠΑ, όπως θα γίνει 1/7/2011. Θέλω πολύ γρήγορα να πάρετε μέτρα γιατί δεν θέλω να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση στο τέλος του 2011 να μην έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας. Και όπως αντιλαμβάνεστε και το ξέρετε καλύτερα απ’ όλους μας μία τέτοια συνθήκη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, αφενός μεν στην ικανότητα που έχει η Περιφέρεια μας στην άντληση και αξιοποίηση των πόρων που θα αποτελεί ένα κόκκινο σημείο, ένα μαύρο σημείο για την Περιφέρεια μας».

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο κρατικός παρεμβατισμός των νομοθετημάτων για προώθηση της επιχειρηματικότητας, αυτό ήταν ο μηχανισμός του Σοβιέτ, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας την ιδιαίτερη αξία των επιχειρηματιών στην Περιφέρεια που ζητούν ελευθερία στην επιχειρηματικότητα και όχι περισσότερους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

Διαμαντοπούλου: Μην εμπλέκετε τα παιδιά σε αντιπαραθέσεις, που αφορούν στη διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης.

Δήλωση για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση σχετικά με τις συνενώσεις σχολείων έκανε η Υπουργός παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.
Η κ Διαμαντοπούλου είπε on camera σε τηλεοπτικό σταθμό:

Θα ήθελα να κάνω έκκληση σε ορισμένους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης, να μην εμπλέκουν τα παιδιά σε αντιπαραθέσεις, που αφορούν στη διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό σε κάθε ............

συζήτηση, σε κάθε κριτική και αντιπαράθεση, υπάρχει όμως μια «κόκκινη γραμμή».
Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους: να βγαίνουν τα παιδιά από τις τάξεις και να χρησιμοποιούνται ως θέαμα σε κανάλια και μάλιστα σε ώρες μαθήματος.
Είναι πολύ σημαντικό να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατάθεση των επιχειρημάτων στο συγκεκριμένο θέμα.

Λάδι: Πως η Ισπανία βάζει τα γυαλιά στην Ελλάδα

Καλά να πάθουμε. Ξεκινάω επιθετικά γιατί στην Ισπανία, κάνουν ολοκληρωμένη ενέργεια προώθησης του ελαιολάδου στην Ευρώπη...
αλλά και στην Κίνα (!!) και εμείς στην Ελλάδα σαν τους βλάκες, ακόμη ψαχνόμαστε! Ξέρετε ποιος χρηματοδότησε την καμπάνια της Ισπανίας; Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Γεωργίας τους! Εμείς;;

Αντιγράφω την ανακοίνωση του ΣΕΔΗΚ:
«Ενώ εμείς στην Ελλάδα αναλωνόμαστε σε ..........

συζητήσεις και αναποτελεσματικές επικοινωνιακές ενέργειες για δήθεν προώθηση του ελαιόλαδου, η Ισπανία προχώρησε σε ουσιαστικές και μεθοδευμένες ενέργειες υποσκελίζοντας ακόμη και την Ιταλία σε εξαγωγές και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε πολλές διεθνείς αγορές. Αυτό βέβαια το πέτυχε σχεδιάζοντας και υλοποιώντας συγκεκριμένα και στοχοποιημένα προγράμματα προωθητικών προσπαθειών και όχι αυτοσχεδιάζοντας με ανταλλαγή επισκέψεων καλής θέλησης στελεχών της Κυβέρνησης ή της Αυτοδιοίκησης σε διάφορες χώρες ή επιχορηγώντας επιχειρήσεις που εκ των πραγμάτων είναι αδύναμες να εξαγάγουν».

Καλά να πάθουμε. Τι θα μπορούσαμε να εξάγουμε, αν όχι τυποποιημένο ελαιόλαδο σαν χώρα;;; Ξέρετε που ήταν επικεντρωμένη η εκστρατεία της Ισπανίας; Στη Μεσογειακή Διατροφή!!! Εμείς, δεν ξέρουμε από αυτά;;; Ή μήπως δεν έχουμε καλύτερο λάδι;; Έπαιξε σε τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, παντού! Ακόμη και με χορηγίες! Εμείς τι κάνουμε;; Ασχολείται κανείς με την προώθηση των εξαγωγών ελαιολάδου, ή περιμένουμε να βγούμε από το αδιέξοδο με τις ευχές του Στρος Καν;;;

Η έκθεση αποτελεσμάτων του Προγράμματος για την προώθηση του ελαιολάδου της Ισπανίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει πως περισσότεροι από 25 εκατομμύρια (!!) Ευρωπαίοι ενημερώθηκαν για τα προτερήματα του ισπανικού ελαιολάδου. Μετά από αυτό το τριετές πρόγραμμα έμαθαν για το πόσο καλό είναι το ισπανικό λάδι 13.600.000 Ισπανοί, 4.449.000 Βρετανοί, 6.138.000 Γάλλοι και 767.920 Βέλγοι. Πέρα από τους Ευρωπαίους μάλιστα, αρκετοί παράγοντες της Κινεζικής αγοράς ενημερώθηκαν σε σεμινάρια στην Ισπανία.

Αν με ρωτάτε για την Ελλάδα, νομίζω πως η απάντηση στο πως πάμε είναι η έρευνα που είχα βρει για την κατανάλωση χύμα και τυποποιημένου ελαιολάδου. Ας εμφανιστεί κάποιος υπεύθυνος να απαντήσει: Εξάγουμε λάδι στο εξωτερικό και δεν το ξέρουμε, ή δεν εξάγουμε επειδή το πραγματικά καλό (και ελεγμένο) λάδι δεν το εκτιμάμε ούτε καν στη χώρα μας;

http://xymastoladi.blogspot.com

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Στρατού.

Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής άμυνασ Ευάγγελο Βενιζέλο κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με την ακίνητη περιουσία του Στρατού.
Ο κ. Λαμπρόπουλος στην ερώτηση του αναφέρει ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα τα Γενικά Επιτελεία Στρατού , Αεροπορίας και Ναυτικού είναι ιδιοκτήτες πολλών χιλιάδων στρεμμάτων γης (254.000 στρ.) μεγάλης αξίας και σε καλές τοποθεσίες της Χώρας μας τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα και στις διαθέσεις πολλών καταπατητών.

Αν και αυτή η τεράστια περιουσία είναι .........

καταγεγραμμένη από τα Επιτελεία , όμως παραμένει αναξιοποίητη και ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει μηδενικά έσοδα.
Από το 2006 και σε συνεννόηση με τα Επιτελεία και από την θέση τότε του Υφυπουργού Άμυνας συντάξαμε Σχέδιο Νόμου , στο οποίο προβλέπετο η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων , φυσικά προς όφελός τους.

Το Νομοσχέδιο συγκέντρωσε τις υπογραφές όλων των συναρμοδίων τότε Υπουργών εκτός του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη και για το λόγο αυτό δεν κατετέθη στη Βουλή.
Με την από 14-4-2010 και αριθ. κατάθεσης 8767 Ερώτησή μου στη Βουλή σας ζητούσα να προχωρήσετε στην ψήφιση Νομοσχέδιου με το οποίο θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της παραπάνω περιουσίας.
Παρά το ότι σας απέστειλα και το σχετικό Νομοσχέδιο μέχρι τώρα δεν προχωρήσατε στην κατάθεση αυτού ή άλλου σχετικού με το θέμα, αν και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και κατ’ επέκταση και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν κορυφωθεί.

Θέλω δε να κάνω γνωστόν ότι από το 2006 , μεγάλες Τράπεζες Ελληνικές και ξένες είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επειδή πλέον, δεν πρέπει να χάνεται χρόνος και όταν μάλιστα τούτο σήμερα είναι αίτημα όλων αλλά και δέσμευση της Κυβέρνησης.

Και καταλήγει ο κ. Λαμπρόπουλος ερωτόμενος τον κ. Βενιζέλο

Προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Άμυνας τώρα, στην αξιοποίηση της Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και με ποιο τρόπο;

Ε.Σ.Α.μεΑ. : Σύσκεψη στην Τρίπολη

Σε σύσκεψη καλεί η Ε.Σ.Α.μεΑ. τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων ΑμεΑ και Γονέων αυτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης (Πάρκο Τρίπολης).

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης θα ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για την χώρα και θα ακολουθήσει συζήτηση, καθώς και σχεδιασμός για τη δημιουργία Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.

Στην σύσκεψη θα παρευρεθούν επίσης ο ........

κ. Αντώνης Χαροκόπος, οργανωτικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, ο κ. Σωκράτης Μαυροκορίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και η κα. Αθανασία Καρούνου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 15:30 το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:


1. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Θανάση Πετράκου για το λιμάνι της Κορώνης.

2. Κανονισμός λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

3. Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών Περιφερειακών Ενοτήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου του άρθρου 18.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,131MW της εταιρείας ‘’Ενεργειακή Ασπροχώματος ΑΕ’’ στο ΔΔ Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

5. Εξειδίκευση αρμοδιοτήτων Περιφερειακής Επιτροπής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

6. Εξειδίκευση αρμοδιοτήτων Περιφερειακής Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

7. Ορισμός μελών Επιτροπής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

8. Ορισμός μελών Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας.

9. Έγκριση παραχώρησης χρήσης του ΚΗΥ 2208 αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

10. Έγκριση παραχώρησης χρήσης επιβατηγών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

11. Έγκριση παγίων χορηγημάτων καθαριότητας οικονομικού έτους 2011 για τις ανάγκες της Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

12. Έγκριση παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις υπηρεσίες της Π.Ε. Αρκαδίας, για το έτος 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

13. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Αρκαδία Α.Ε».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

14. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή αυτού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Τοπικό πρόγραμμα LEADER Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

15. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

16. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Διαχείριση κωνωποειδών στο νομό Μεσσηνίας για το έτος 2011».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

17. ΕΣΠΑ: Προγραμματική περίοδος 2007 - 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Τέλος ο Παναγιώτης Παναγόπουλος από την Εράνη.

Παρελθόν αποτελεί από χθές για την Εράνη ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος μετά και την ήττα της ομάδας από τον Πάμισσo για το κύπελλο Μεσσηνίας.
Ο κυπαρίσσιος τεχνικός μετά και την ήττα από τον Πάμισσο στον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης υπέβαλε την παραίτηση του στην διοίκηση η οποία έγινε αποδεκτή.

Το κλίμα για την ομάδα δεν είναι και το καλύτερο καθώς περνάει ίσως την μεγαλύτερη κρίση της. Κάτι τα αρνητικά αποτελέσματα σε εντός έδρας κυρίως αγώνες, κάτι η βαθμολογική θέση που βρίσκεται ήδη στην ζώνη του υποβιβασμού, -αυτό είναι αναστρέψιμο- κάτι η απώλεια του Κυπέλλου Μεσσηνίας που σημειωτέων η Εράνη είναι η πολυνίκης του θεσμού έχοντας κατακτήσει 7 φορές το κύπελλο έφεραν τον Παναγιώτη Παναγόπουλο να υποβάλει την παραίτηση του.
Είναι αλήθεια ότι η Εράνη περνά ίσως μια δυνατή κρίση σαν ομάδα και θα πρέπει να βρει το βηματισμό της έστω και στις τελευταίες αγωνιστικές προκειμένου να σωθεί.
Όπως αποδείχτηκε αιτία για τα κακά ...........

αποτελέσματα που είχε η ομάδα στο νεο γήπεδο των Φιλιατρών δεν ήταν ούτε η θέση των κερκίδων, ούτε το πόσο κάθετη κλίση είχαν οι κερκίδες ούτε το πόσο μεγάλος ή μικρός ήταν ο αγωνιστικός χώρος.
Άλλωστε την περσινή περίοδο η Εράνη αγωνιζόταν στο νέο γήπεδο Φιλιατρών και είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση ισόβαθμη με το Ζαβλάνι με 51 βαθμούς. Θυμίζουμε ότι προπονητής της ομάδας ήταν ο Πατρίκ Ενγκεμά.
Δηλαδή τότε δεν υπήρχε το θέμα με τις κερκίδες και το πόσο απομακρυσμένες ήταν από το αγωνιστικό χώρο ή το πόσο κάθετη κλίση είχαν; Ξαφνικά αποκτήθηκε αυτό; Ή ήταν απλά μια δικαιολογία;
Βρισκόμαστε όλη την χρονιά στους αγώνες της ομάδας εντός έδρας (εκτός από δυο ή τρεις) και η προσωπική μας άποψη είναι ότι δεν έφταιγε για τα κακά αποτελέσματα το γήπεδο.
Μια ματιά στην προηγούμενη χρονιά (2009 - 2010) από τη σελίδα της Εράνης, μπορεί εύκολα κάποιος να το διαπιστώσει.

Το θέμα τώρα είναι τι θα γίνει με την ομάδα. Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα για τις υπόλοιπες αγωνιστικές και κατα πόσο μπορεί αν σωθεί και να παραμείνει στην κατηγορία.
Από πλευράς διοίκησης, αυτοί σίγουρα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την ομάδα μας, κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως αλλά και οικονομικώς δυνατόν να προσφέρουν το καλύτερο στην Εράνη μας.
Βέβαια για να είμαστε και απόλυτα δίκαιοι δεν φταίει η διοίκηση. Φταίμε και εμείς οι φίλαθλοι -βγάζουμε τον εαυτό μας απ΄ έξω- που φέτος ειδικά δεν ήμασταν στο πλευρό της ομάδας. Δεν ήμασταν εκεί στο γήπεδο να τους ενισχύσουμε την ψυχολογία, να τους ντοπάρουμε αν θέλετε ψυχολογικά ώστε να δουν και αυτοί ότι ο κόσμος έρχεται για εκείνους και εκείνοι με την σειρά τους να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτό το καλύτερο θα μπορούσαν να το προσφέρουν.

Τι προτείνουμε εμείς.

Απόμειναν λίγες αγωνιστικές. Θα πρέπει και εμείς οι φίλαθλοι να βρεθούμε κοντά στην ομάδα, να την στηρίξουμε ψυχολογικά κυρίως. Να την ενισχύσουμε. Να την ντοπάρουμε αν θέλετε. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε ένα χεράκι να σώσουμε την ομάδα μας η οποία μας έχει κάνει υπερήφανους πολλές φορές.

Οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, www.minfin.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, www.gsis.gr , είναι διαθέσιμες οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ 2010.

Ο τύπος, το περιεχόμενο, ο χρόνος και ο ........

τρόπος υποβολής της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ έτους 2010, ορίστηκαν με την ΑΥΟ ΠΟΛ 1026/2010.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Τερψιθέα Κυπαρισσίας. Τρακάρισμα με υλικές ζημιές

Με υλικές ζημιές μόνο, ευτυχώς, ήταν το τρακάρισμα που σημειώθηκε στις 11.00 περίπου χθες το πρωί σε επικίνδυνη στροφή στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας. Δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα κινούμενα με κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία συγκρούστηκαν, όταν το προπορευόμενο (μια Μερσεντές) έστριψε για το δρόμο που οδηγεί στα καρπουζοχώραφα και δεύτερο (μάρκας Χιουντάι) το χτύπησε πίσω αριστερά, στη ρόδα.

Από τη σύγκρουση δεν υπέστησαν βλάβες οι ...........

οδηγοί των οχημάτων, παρά μόνο τα οχήματα υλικές ζημιές. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους η οδηγός του Χιουντάι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε ιδιαίτερα τραύματα.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Αμάν πια αυτή η Τερψιθέα....


Τριφυλία. «Φαρσοκωμωδία» με τα παραρτήματα του ΙΚΑ

Σε «φαρσοκωμωδία» εξελίσσεται η υπόθεση με την αναστολή ή μη λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους! Μια «φαρσοκωμωδία» που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ποικίλα ερωτηματικά και οργή στους πολίτες της Τριφυλίας. «Είναι σε ισχύ το “πάγωμα” της αναστολής», είπε στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ο υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Πατσιούρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες.

Ωστόσο, από χθες τα παραρτήματα του ΙΚΑ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους παραμένουν κλειστά, αφού προχθές εστάλη υπηρεσιακό έγγραφο σχετικά με τη μεταφορά των υπαλλήλων τους σε άλλα τοπικά υποκαταστήματα ή παραρτήματα (όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο του «Θ»).
Πώς, από τη μία, «είναι σε ισχύ το “πάγωμα” ..........

της αναστολής λειτουργίας» και, από την άλλη, εστάλη υπηρεσιακό έγγραφο για τη μεταφορά των υπαλλήλων, μένει να εξηγηθεί και απαντηθεί αρμοδίως! Μπορεί να υπερισχύσει μια προφορική διαβεβαίωση για “πάγωμα αναστολής λειτουργίας” της υπογεγραμμένης απόφασης του διοικητή για αναστολή λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους;

Η μόνη λύση για να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και απρόσκοπτα τα δύο παραρτήματα είναι να ανακληθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας τους με νεότερη απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και να επανέλθουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που εγγράφως μετακινήθηκαν σε άλλα υποκαταστήματα ή παραρτήματα.

Πληροφορηθέντες, χθες, στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, οι πολίτες τη νέα διαβεβαίωση του υποδιοικητή, αυτή τη φορά, του ΙΚΑ για το «πάγωμα» της αναστολής λειτουργίας, έκαναν λόγο για νέο εμπαιγμό και κρυφτούλι πίσω από τις λέξεις, τις δηλώσεις και τις διατυπώσεις, αφού μέχρι και αργά το απόγευμα απόφαση για την ανάκληση της αναστολής δεν είχε δημοσιοποιηθεί. «Ποιος δουλεύει ποιον», μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος των Φιλιατρών, που συναντήσαμε χθες το μεσημέρι έξω από το κλειδαμπαρωμένο παράρτημα του ΙΚΑ φανερά οργισμένο από την όλη κατάσταση. «Δε φτάνει που μας ταλαιπωρούν, παίζουν και με τη νοημοσύνη και τα νεύρα μας», πρόσθεσε.

Θάρρος

Παρέμβαση Παναγιώτη Βαλασόπουλου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Παρέμβαση στο Περιφερειακό συμβούλιο έκανε χθές ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων στην Αρκαδία και την Μεσσηνία.
Η Επιστολή που κοινοποιείται στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον πρόδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλο καθώς και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,
Εδώ και αρκετό καιρό, είμαστε προ των πυλών τετελεσμένων μεθοδεύσεων, της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες αφορούν υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις ακόμα και καταργήσεις σχολικών συγκροτημάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αναφέρουμε πως .........

στους Νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας , τελικά έγιναν πραγματικότητα και επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο οι φόβοι μας. Η κυβέρνηση παρερμηνεύοντας τον Καλλικράτη προχωρά σε μια πρωτοφανή υποβάθμιση, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Και αυτό ερήμην των τοπικών κοινωνιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πέρα και πάνω από κάθε κοινή λογική. Και ενδεικτικά σας αναφέρω׃

Στην Αρκαδία το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε για τα Γυμνάσια πως :
• Συγχωνεύονται το Γυμνάσιο Νεστάνης και το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Το όνομα του σχολείου που θα προκύψει από τη συγχώνευση, είναι 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης
• Συγχωνεύονται το Γυμνάσιο Βλαχοκερασιάς και το Γυμνάσιο Τεγέας. Το όνομα του σχολείου που θα προκύψει από τη συγχώνευση, είναι Γυμνάσιο Τεγέας.
• Συγχωνεύονται τα Γυμνάσια Λαγκαδίων και Δημητσάνας με το Γυμνάσιο Βυτίνας. Το όνομα του σχολείου που θα προκύψει από τη συγχώνευση, είναι Γυμνάσιο Βυτίνας.

Για τα Δημοτικά tα στοιχεία το Υπουργείου Παιδείας προβλέπει:
• Το Δημοτικό Σχολείο Κοσμά υποβιβάζεται από 2/θέσιο και μονοθέσιο.
• Καταργείται το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σώστη.
• Καταργείται το Νηπιαγωγείο Δάρα.
• Συγχωνεύονται το 1/θ ΔΣ Πάπαρη και το 5ο (12/θ) ΔΣ Τρίπολης.
• Συγχωνεύονται το 3/θ ΔΣ Αγιωργητίκων και το 6ο (6/θ) ΔΣ Τρίπολης.
• Συγχωνεύονται το 1/θ ΔΣ Αρτεμισίου και το 1/θ ΔΣ Λουκά με το 3/θ ΔΣ Νεστάνης .
• Το 1/θ ΔΣ Δάρα συγχωνεύεται με το 6/θ ΔΣ Λεβιδίου.
• Το 1/θ ΔΣ Βουρβούρων συγχωνεύεται με το 2/θ ΔΣ Βλαχοκερασιάς.
• Το 2/θ ΔΣ Λεονταρίου συγχωνεύεται με το 2ο 8/θ ΔΣ Μεγαλόπολης.
• Το 1/θ ΔΣ Περδικονερίου συγχωνεύεται με το 6/θ ΔΣ Τροπαίων.
• Tο 1/θ ΔΣ Δάφνης συγχωνεύεται με το 2/θ ΔΣ Νεοχωρίου.
• Το 3/θ ΔΣ Δολιανών συγχωνεύεται με το 3/θ ΔΣ Μελιγούς.
• Το 1/θ ΔΣ Πηγαδίου συγχωνεύεται με το 1/θ ΔΣ Πελετών.
• Το 2/θ ΔΣ Πουλίθρων συγχωνεύεται με το 12/θ ΔΣ Λεωνιδίου.

Στον Νομό Μεσσηνίας, είχαμε׃

Υποβιβασμός Δημοτικού Σχολείου:
• Από 5ο 8/Θ Δ.ΣΧ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σε 5ο 6/Θ Δ.ΣΧ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων:
• 17ο 6/Θ ΔΗΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ+ 9/Θ 12ο ΔΗΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σε 12ο 12/Θ ΔΗΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
• 6/Θ 3ο ΔΗΜ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ+6/Θ 2ο ΔΗΜ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ + 2/Θ ΔΗΜ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ σε 2ο

12/Θ ΔΗΜ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
• 4ο 6/Θ ΔΗΜ ΜΕΣΣΗΝΗΣ+ 2ο 7/Θ ΔΗΜ ΜΕΣΣΗΝΗΣ σε 2ο 12/Θ ΔΗΜ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
• 2/Θ ΔΗΜ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ+ 1ο 12/Θ ΔΗΜ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ σε12/Θ 1ο ΔΗΜ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
• 2/Θ ΔΗΜ ΣΤ. ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ+1ο 12/Θ ΔΗΜ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ σε12/Θ 1ο ΔΗΜ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• 2/Θ ΔΗΜ ΨΑΡΙΟΥ+6/Θ ΔΗΜ ΔΩΡΙΟΥ σε 6/Θ ΔΗΜ ΔΩΡΙΟΥ
• 1/Θ ΔΗΜ ΑΒΡΑΜΙΟΥ+3ο 12/Θ ΔΗΜ ΜΕΣΣΗΝΗΣ σε 12/Θ 3ο ΔΗΜ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
• 1/Θ ΔΗΜ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΟΥ+1ο 7/Θ ΔΗΜ ΜΕΣΣΗΝΗΣ σε 7/Θ 1ο ΔΗΜ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
• 1/Θ ΔΗΜ ΚΑΤΩ ΑΜΦΕΙΑΣ+7/Θ ΔΗΜ ΘΟΥΡΙΑΣ σε 7/Θ ΔΗΜ ΘΟΥΡΙΑΣ
• 1/Θ ΔΗΜ ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΥ+1ο 9/Θ ΔΗΜ ΠΥΛΟΥ σε 6/Θ 1ο ΔΗΜ ΠΥΛΟΥ
• 1/Θ ΔΗΜ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ+2ο 6/Θ ΔΗΜ ΧΩΡΑΣ σε 6/Θ 2ο ΔΗΜ ΧΩΡΑΣ
• 1/Θ ΔΗΜ ΝΕΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ+4/Θ ΔΗΜ ΛΟΓΓΑΣ σε 4/Θ ΔΗΜ ΛΟΓΓΑΣ
• 1/Θ ΔΗΜ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ+2/Θ ΔΗΜ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ+4/Θ ΔΗΜ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ σε 5/Θ ΔΗΜ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ
• 1/Θ ΔΗΜ ΧΡΥΣΟΚΕΛΛΑΡΙΑΣ+6/Θ ΔΗΜ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ σε 6/Θ ΔΗΜ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ

Συγχωνεύσεις Νηπιαγωγείων:
• 1/Θ ΝΗΠ ΑΒΡΑΜΙΟΥ+2/Θ 2ο ΝΗΠ ΜΕΣΣΗΝΗΣ σε 2ο 2/Θ ΝΗΠ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
• 1/Θ ΝΗΠ ΚΑΤΩ ΑΜΦΕΙΑΣ+1/Θ ΝΗΠ ΘΟΥΡΙΑΣ σε 1/Θ ΝΗΠ ΘΟΥΡΙΑΣ
• 1/Θ ΝΗΠ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ+1/Θ ΝΗΠ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ+1/Θ ΝΗΠ ΧΑΤΖΗ +1/Θ ΝΗΠ. ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ σε 2/Θ ΝΗΠ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ

Καταργήσεις Νηπιαγωγείων:
• 1/Θ ΝΗΠ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ
• 1/Θ ΝΗΠ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
• 1/Θ ΝΗΠ ΚΑΤΩ ΑΜΦΕΙΑΣ

Συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων Δ.Ε.:
• ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΡΟΠΗΣ +ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ σε ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
• ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ+ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ σε ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΓΑΣ+ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ σε ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
• ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ +ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ σε ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
• 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ+1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ σε 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Πρόκειται για μία απόφαση που θέτει σε πρωτοφανή κίνδυνο τόσο την βιωσιμότητα των χωριών της Αρκαδίας αλλά και της υπόλοιπης Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και την οικονομική εξυγίανση της, που με τόσες θυσίες έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός. Είναι ενδεικτικό, ότι τουλάχιστον οι τρείς από τους πέντε δήμους του νόμού Αρκαδίας, έχουν ήδη εκδώσει σχετικά ψηφίσματα (Δήμος Μεγαλόπολης ,για Καρύταινα κ Λεοντάρι , Δήμος Γορτυνίας , για Δημητσάνα ,Λαγκάδια κλπ ,καθώς και ο Δήμος Β. Κυνουρίας ), είναι απαράδεκτο-όπως π.χ. στα Δολιανά-, να υπάρχουν μαθητές που θα διανύουν μέχρι και 50 χιλ. την ημέρα για να «βρεθούν» στο νέο τους σχολείο!!!

Το ίδιο συμβαίνει, στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας με αντίστοιχες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Τριφυλλίας- Κοπανάκι, Διαβολίτσι, Μερόπη κλπ-, στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας , ιδιαίτερα στον Δήμο Ευρώτα, στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, αλλά και στη περιφερειακή ενότητα Κορινθίας όπου έχουν εκδοθεί αντίστοιχα ψηφίσματα, ή συνεδριάζουν εκτάκτως τα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ ανάστατοι είναι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων!

Και αυτό γιατί η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες είναι πολύ τελείως διαφορετική, από αυτή που έχει στο μυαλό της το Υπουργείο Παιδείας.
Με πρόσφατο πόρισμα του το Ινστιτούτο Μεταφορών κατέδειξε την κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος από τις μεταφορές μαθητών καθώς πολλές φορές επταπλασιάζεται το κόστος σε σχέση με το προβλεπόμενο του Νόμου.
Είναι δε, απορίας άξιο, πόσα έξοδα επιπλέον θα επιβαρυνθούν οι Δήμοι που ουσιαστικά αυτοί επωμίζονται την μεταφορά των μαθητών, ιδιαίτερα, την στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι.

Πόση επιπλέον ταλαιπωρία θα επωμιστούν μαθητές, ακόμα και Δημοτικού , όταν ο μέσος χρόνος που προβλέπει το Νομοσχέδιο για την μεταφορά τους είναι από 30- 45 λεπτά και φυσικά αυτός ο χρόνος θα αυξάνεται- σε μέρη ορεινά και με βαρύ χειμώνα όπως είναι πολλά της Αρκαδίας ;
Ποια παιδαγωγικά κριτήρια τηρούνται όταν ο ΟΣΚ σε έκθεση του τονίζει, πως υπάρχουν ήδη 1138 προκατασκευασμένες αίθουσες και τώρα υπερσυγκεντρώνονται επιπλέον μαθητές σε μη λειτουργικά σχολεία;
Και με ποιο τρόπο θα θωρακίσουμε την ελληνική ύπαιθρο όταν με Νόμους οδηγούμε την νέα γενιά , το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου, προς την αστυφιλία και την εγκατάλειψη του τόπου που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ;

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά αλλά επιζητούν απαντήσεις, καθώς φαίνεται πως για το Υπουργείο, ήταν τελικά πιο εύκολο αντί να εξυγιαίνουν το σύστημα μεταφοράς των μαθητών και να εξορθολογήσουν την ανάπτυξη των σχολικών μονάδων, εξετάζοντας την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής, με την ευκαιρία και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους Δήμους, να κόψουν «κεφάλια», κατά το γνωστό «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»!!
Είναι σαφές πως η περιφερειακή ανάπτυξη με τέτοιου είδους νομοσχέδια μπαίνει στο περιθώριο και ο ήδη βεβαρημένος οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Είναι ακόμα σαφές πως το νομοσχέδιο αποτελεί την ταφόπλακα για την εκπαίδευση στο τόπο μας και θα έχει πολλαπλές και αρνητικές επιπτώσεις. Είναι απαραίτητο, με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε, τόσο την εκπαίδευση των παιδιών μας , τα χωριά μας να μην ερημώσουν, όσο και το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη να λαμβάνει τις υπηρεσίες αυτές, από το κράτος, στον τόπο διαμονής του .

Όταν ευαγγελιζόμαστε την νέα αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής περιφέρειας , με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», δεν μπορούμε να εκπονούμε σχέδια ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ των χωριών μας, μέσα από κλειστά γραφεία, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζουν οι κάτοικοι μιας περιοχής.

Είναι σαφές ότι το Περιφερικό μας Συμβούλιο ως, ο θεσμοθετημένος εκφραστής, της βούλησης των πολιτών της Πελοποννήσου ,πρέπει να έχει θέση ,άποψη και να παρεμβαίνει, προς την κεντρική διοίκηση , εκφράζοντας την φωνή του εντολοδόχου πολίτη. Πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε, σ’ αυτή τον τρόπο λειτουργίας .
Είναι σαφέστατο , ότι το μείζον θέμα της εκπαίδευσης δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης, ούτε εύκολης αριθμολαγνίας, αλλά εποικοδομητικής συνεννόησης όλων των υπεύθυνων φορέων του τόπου μας.

Κύριε Πρόεδρε,
με την παρούσα επιστολής μου παρακαλώ όπως׃
1. Να φέρετε το θέμα προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 22/03/11, ως επείγον και «ΕΚΤΟΣ ΗΜΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ»
2. Να μας γνωστοποιήσετε εάν υπάρχει σχετική αλληλογραφία της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της με το αρμόδιο Υπουργείο, τις υπηρεσίες του και να μας γνωστοποιηθούν σχετικός.
3. Να μας ενημερώσει ο κ Περιφερειάρχης εάν συμφωνεί με τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου και εάν όχι ,παρακαλούμε να μας ενημερώσει για τις τυχόν ενέργειες που σχεδιάζει να υλοποιήσει.
4.Να υπάρξει σχετική ΑΠΟΦΑΣΗ- ΨΗΦΙΣΜΑ, του Π.Σ. , συμπόρευσης με τους φορείς του Α’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας τ’ οποίο και να αποσταλεί αρμοδίως.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΝ. Γ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ανενημέρωτη η σελίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρόλο που ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης δεν είναι πλέον Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και από τις 14 Νοεμβρίου (Επίσημα από 1/1/2011) νέος και πρώτος αιρετός περιφερειάρχης είναι ο Πέτρος Τατούλης η σελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξακολουθεί να είναι ανενημέρωτη. Και φυσικά παρουσιάζει σαν Γενικό Γραμματέα τον κ. Φώτη Χατζημιχάλη. Κλίκ στην δίπλα εικόνα.

Δεν θα γίνει τίποτα με την σελίδα της ...........

Περιφέρειας; Εντάξει, γνωρίζουμε την δεύτερη σελίδα αλλά και η κανονική δεν πρέπει να ενημερωθεί ή έστω να χρησιμοποιηθεί αυτή σαν κύρια ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Επιστολή Αποστολόπουλου σε Νίκα για Γ. Π. Σ.

Επιστολή στον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα απέστειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αναστάσιος Αποστολόπουλος σχετικά με το Γ.Π.Σ.

Στην επιστολή του ο κ. Αποστολόπουλος την οποία κοινοποιεί στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε, ...........

Μετά τις τελευταίες τηλεφωνικές μας επικοινωνίες διαφαίνεται ότι προσανατολίζεστε
να απορρίψετε με εισήγησή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή μας η οποία έγινε ως γνωστό σε μια τελική προσπάθεια εξεύρεσης λύσης αφού εκφράσατε αντιρρήσεις πάνω στην γνωμοδότηση του Πε.Συ.Χ.Ο.Π. παρά το γεγονός ότι δεν προβλεπόταν μια τέτοια διαδικασία. Εάν καταλήξετε σε μια τέτοια απόφαση, την οποία μπορούμε να αποδεχθούμε αφού δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε τις ενστάσεις σας ότι το όλο θέμα πάσχει από ουσιαστικά σφάλματα που τεκμηριώνονται στη βάση πλάνης περί τα πράγματα, με τις εξής προϋποθέσεις, όπως κατ’ επανάληψη και προφορικά σας έχουμε δηλώσει:

1. Να ανακαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τεκμηρίωση όλες τις προηγούμενες αποφάσεις Δ.Σ. με τις οποίες εξέφρασε θετική γνώμη ή θετική εισήγηση για την μελέτη

2. Να δεσμεύεται το Δ.Σ. ότι θα αναλάβει το οικονομικό κόστος της υπάρχουσας μελέτης καθώς αυτή χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΠΕΡ.

3. Να ζητείται ρητά να τεθεί ο φάκελος στο αρχείο και να αναληφθεί η δέσμευση ότι θα ξεκινήσει νέα μελέτη Γ.Π.Σ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε το ΓΠΣ και να το στείλουμε για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Η επιστολή αυτή να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίκαιρη Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για την κατασκευή της Ολυμπίας οδού από Πύργο μέχρι Τσακώνα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, κατέθεσε χθές ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην κατασκευή της Ολύμπιας Οδού.

Ο πρώην υπουργός στην ερώτηση του .........

αναφέρει ότι «υπό αμφισβήτηση τίθεται και πάλι η κατασκευή του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ από τον ΠΥΡΓΟ μέχρι την ΤΣΑΚΩΝΑ του Ν. Μεσσηνίας, παρά το ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Δημοσίου και εταιριών κατασκευής και έχουν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων εδώ και τρία χρόνια περίπου.
Το έργο επρόκειτο ολοκληρωμένο να δοθεί στην κυκλοφορία το έτος 2013.

Στις 7-12-2010 κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι «σε κάθε περίπτωση ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευασθεί, παρ’ όλες τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα».
Με το δεδομένο ότι οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν το έργο, αλλά και η κατασκευάστρια εταιρία για τους δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν την κατασκευή του δρόμου από τον ΠΥΡΓΟ έως την Τσακώνα, παρά τις συμβατικές τους δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.»

Και καταλήγοντας την ερώτηση του ο Τέως Υπουργός ρωτά τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα αν «Θα εφαρμόσει την κυρωθείσα από τη Βουλή των Ελλήνων ισχύουσα σύμβαση κατασκευής του δρόμου ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ συμπεριλαμβανομένου οπωσδήποτε του τμήματος ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, με την αποδοχή της μηδενικής λύσης για το τμήμα των 6 περίπου χιλιομέτρων στην λίμνη Καϊάφα;»

Έκανε άνω κάτω την Νέα Δημοκρατία ο Σωτήρης Χατζηγάκης [ VIDEO ]

Την έντονη ενόχληση της ηγεσίας της ΝΔ προκάλεσε ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, με αφορμή δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, που διανεμήθηκε από το γραφείο του.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε επί λέξη πως "το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο ότι ο δικομματισμός καταρρέει πιθανόν να κληθεί να παίξει και κεντρικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό".

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αποδοκίμασε εμφανώς τον κ. Χατζηγάκη, λέγοντας: "Έχετε να με ρωτήσετε κάτι πιο σοβαρό;".

Mε τον βουλευτή επικοινώνησε, σε πρώτη φάση, ο .........

γενικός γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τασούλας, ο οποίος έδειξε να κατανοεί τον προβληματισμό του βουλευτή που δεν συμμετέχει στα όργανα και εμφανίστηκε να εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Όμως η ένταση στις σχέσεις του κ. Χατζηγάκη με την ηγεσία της ΝΔ αποτυπώθηκε λίγο αργότερα, όταν στελέχη της Συγγρού θύμιζαν πως ο κ. Χατζηγάκης είχε να κάνει δημόσια παρέμβαση από την εποχή της ΑΓΡΟΓΗ, όταν είχε καταγγελθεί για τις αθρόες προσλήψεις επί των ημερών του.

Τα ίδια στελέχη άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε μεθόδευση για τη ρήξη του κ. Χατζηγάκη με τη ΝΔ, αφού τόνιζαν με νόημα ότι δεν είναι τυχαίο που γίνεται μια μέρα που ο Αντώνης Σαμαράς έφυγε με κέρδη από τη συζήτηση στη Βουλή. Από τη Συγγρού, πάντως, έλεγαν ότι η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε να μην πάει παρακάτω τη σύγκρουση με τον κ. Χατζηγακη και περιορίζεται στο να στείλει μήνυμα ότι η συμπεριφορά του έχει ενοχλήσει.

Σε επικοινωνία του με το MEGA και τη Μαρία Σπυράκη, από την οποία ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του και τον χρόνο που επέλεξε για να την κάνει, ο Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε: "Είπα αυτά τα οποία πιστεύω. Δεν μπορώ να πάθω και πολιτικό αλτσχάιμερ. Έχω μια συγκεκριμένη διαδρομή".

Επί του εμφανώς απαξιωτικού σχολίου του Γιάννη Μιχελάκη προς το πρόσωπό του, ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε: "Ανταποδίδω την απαξίωση. Ποιος είναι αυτός ο κ. Μιχελάκης;".

Δείτε το ρεπορτάζ από το MEGAΓιαούρτωσαν τον Πάγκαλο [ VIDEO ]

Δεκάδες κάτοικοι της Κερατέας έσπευσαν στην ταβέρνα «Τρίγωνο» των Καλυβίων, όπου έτρωγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μαζί με τη σύζυγό του και ολιγομελή παρέα φίλων.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος του, ενώ πολλοί τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας συνθήματα. Με τη συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ και σε κλίμα έντασης ο κ. Πάγκαλος συνομίλησε με τους κατοίκους και εξέθεσε τις απόψεις του για το θέμα του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.
Οι συγκεντρωμένοι μάλιστα εξοργίστηκαν ...........

ακόμη περισσότερο όταν τους είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την Κερατέα μετά την απομάκρυνση των κατοίκων.

Στο σημείο έχουν φτάσει και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Σημειώνεται ότι ο καταστηματάρχης, ανήκει στο φιλικό περιβάλλον του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος μάλιστα είναι δημοτικός σύμβουλος και είχε συμμετάσχει στο συνδυασμό της συζύγου του, η οποία στις τελευταίες εκλογές διεκδίκησε τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Σαρωνικού.

Τελικά λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα, φυγαδεύτηκε από το κατάστημα.

Zougla

ΣΧΟΛΙΟ
Το γιαούρτι δεν είναι τίποτα. Σε λίγο θα κυνηγάνε θα τους κυνηγάνε ΟΛΟΥΣ με καραμπίνες... και με σκάγια για αγριογούρουνο. Τότε αν δείτε party που θα γίνει!!!
Πελαργός στον Αγρίλη

Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ αυτός έχει εμφανιστεί
εδώ κι αρκετό καιρό στην περιοχή του Αγρίλη και κάνει βόλτες στα χτήματα της περιοχής. Από ό,τι μας έχουν πει οι ντόπιοι, εδώ και μήνες σουλατσάρει στα χωράφια ψάχνοντας σκουλήκια για τροφή.
Χθες τον συναντήσαμε κι εμείς τυχαία σ‘ ένα χωράφι με πρασινάδες, να απο-
λαμβάνει τη βόλτα του… Κ.Μπ.

-

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

«Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υπουργό ΠΕΚΑ, Κ. Μπιρμπίλη».

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, με πρωτοβουλία του ιδίου και με αντικείμενο: την ολοκληρωμένη διαχείριση των οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου, την αναθεώρηση του εγκεκριμένου χωροταξικού της περιφέρειας, την κατασκευή νέας γραμμής υψηλής τάσης που να καλύπτει την περιοχή της Νότιας Λακωνίας, την υπόθεση της υπαγωγής της Μάνης στο Άρθρο 62 του ν. 998/1979, το θέμα της συμμετοχής της περιφέρειας στο καινοτόμο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την υλοτόμευση του Μαινάλου με χρήση δορυφορικής τεχνολογίας και την αντιμετώπιση σε μια νέα βάση, πιο ευέλικτη, των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, εξαιρετικής αποδοχής έτυχε ............

η πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσουγ για τη σύσταση φορέων διαχείρισης σε όλα τα οικοσυστήματα, η εποπτεία των οποίων θα μεταφερθεί στην περιφέρεια, όπως επίσης και η διαχείριση των οικοσυστημάτων με βάση το εξής τρίπτυχο: Φορέας Διαχείρισης σύμφωνα με τον Ν. 1650/86 που θα έχει την ευθύνη του οικοσυστήματος, Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που θα εξασφαλίζει την προστασία του οικοσυστήματος αλλά και θα θέτει Όρους με τους οποίους θα μπορεί να αναπτυχτεί δραστηριότητα μέσα σ’ αυτό και έγκριση διαχειριστικής μελέτης. Η τελευταία θα δημιουργεί το πλαίσιο και τους κανόνες στην βάση των οποίων θα μπορέσει το οικοσύστημα, ο Πολιτισμός, τα τοπικά μνημεία, οι αξιόλογοι παραδοσιακοί οικισμοί και ο ανθρωπινός παράγοντας να συνυπάρξουν αρμονικά παράγοντας θετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο της παραπάνω πολιτικής θα αντιμετωπισθεί και η επανεξέταση της πρόσφατης απόφασης της υπουργού για την αναστολή των οικοδομικών αδειών και εργασιών στην περιοχή του Μαινάλου.

Σε δεύτερο επίπεδο, η κατασκευή της νέας γραμμής υψηλής τάσης στη Νότια Λακωνία, που θα εξασφαλίσει την υλοποίηση των ενεργειακών επενδύσεων στην περιοχή αυτή, αντιμετωπίσθηκε σε άλλη – θετική- βάση από την υπουργό, μετά την αναφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι μπορεί να προκαλέσει επιχειρηματικές συνέργειες για την εξασφάλιση κεφαλαίων στην κατασκευή της.

Τρίτον, τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν σχετικά με την μεταφορά αρμοδιότητας στις περιφέρειες για την ανασύνταξη του χωροταξικού της περιφέρειας, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί ως κεντρικό εργαλείο ανάπτυξης, κρίθηκαν ως απόλυτα τεκμηριωμένα, και προέκυψε η διαβεβαίωση ότι θα εξετασθεί το ζήτημα θετικά.
Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης, έγινε αντιληπτό και το μέγεθος, αλλά και η κρισιμότητα του και η υπουργός δεσμεύτηκε στη συστηματική εξέταση του θέματος.

Ειδικότερα, ο κ. Τατούλης και η κ. Μπιρμπίλη αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργασθεί όλα αυτά τα θέματα στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε, προκειμένου πολύ γρήγορα να προκύψουν ενέργειες και αποτελέσματα, τα οποία η υπουργός θα παρουσιάσει σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Δημήτρης Δράκος: Να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα οικονομικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Κύριε Περιφερειάρχα ,
Όπως είναι ήδη φανερό, οι προσδιορισμένοι πόροι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μέσα από το πρόγραμμα Καλλικράτης, είναι ασφυκτικά περιορισμένοι για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας και της πραγματοποίησης, της μεγάλης αποστολής του θεσμού.

Πολλώ δε μάλλον, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη διοικητική , πολιτική και οικονομική Αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, όπως το Σύνταγμά μας επιτάσσει. ( άρθρο 102, παρ. 2&5)

Και τούτο διότι: ...........

1. Δεν υιοθετήθηκε η ανάγκη, για φορολογική και Δημοσιονομική μεταρρύθμιση από την Κυβέρνηση όπως πολλές φορές η ίδια, είχε προηγουμένως επαγγελθεί .

2. Προωθήθηκε η επιλογή του 2,4% του εισοδήματος Φυσικών και Νομικών προσώπων και του 4% του Φ.Π.Α. , ως πηγή εσόδων. Μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης ,επιλογή η οποία δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα έσοδα για την λειτουργία του θεσμού .

3. Έγινε η αναγραφή 800 εκ.€ στον προϋπολογισμό ως εσόδων της Π.Α. και η ουσία ανάκλησή της «εν μια νυκτί », με Υπουργικές εγκυκλίους και αποφάσεις. Έτσι, οδηγηθήκαμε στα δωδεκατημόρια και στο καθεστώς περικοπών του 2010.

4. Φορτώθηκε η ανάληψη της ευθύνης στις Π.Α. , μέσα από τους ΚΑΠ. , των δαπανών μισθοδοσίας άνω των 15.000 Υπαλλήλων της Π.Α.

5. Σε πρόσφατη επίσκεψη του προσωρινού συμβουλίου της ΕΝ.ΠΕ. στον κο Παπακωνσταντίνου , αντί να δοθούν από τον Υπουργό απαντήσεις για τα παραπάνω, ιδιαίτερα δε για το ζήτημα των οφειλών της Κυβέρνησης και των παρακρατηθέντων πόρων,…….. λάβαμε «οδηγίες προς ναυτιλλόμενους» , περικοπών και περιστολής , της μιζέριας των ήδη ελαχίστων και μη απολύτως εξασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων ακόμα δε και προγραμματισμένων έργων .

6. Σύμφωνα με το άρθρο 270 του Καλλικράτη κοστολογούνται οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η αυτοδιοίκηση . Μέχρι σήμερα ουδεμία εργασία ουσιαστική και τεκμηριωμένη έχει γίνει προς αυτή τη κατεύθυνση. Επομένως καμία απόφαση για το ζήτημα αυτό δεν έχει ληφθεί. Αποτέλεσμα , η συνεχής επιβάρυνση της Αυτοδιοίκησης με δυσβάστακτα βάρη .

7. Μόλις προ ολίγων ημερών και με μεγάλη καθυστέρηση, δόθηκε προς διαβούλευση, σχέδιο Π.Δ. για το πενταετές Αναπτυξιακό πρόγραμμα «Ελλάδα» , από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης .
Εις το σχέδιο αυτό , δυστυχώς υπάρχουν πολλές ασάφειες , ερωτηματικά , οργανικές και λειτουργικές ελλείψεις .
Κυρίως όμως , με αυτή τη πρόταση , συντελείται πλήρης γραφειοκρατικοποίηση της Αναπτυξιακής αποστολής της Αυτοδιοίκησης .
Την καθιστά δε έτσι, δέσμια της Κεντρικής Εξουσίας.
Το χειρότερο δε είναι ότι, παίρνει πόρους από την Αυτοδιοίκηση, από αυτούς που δεν έχει. Σε ποσοστό μάλιστα, που δεν προσδιορίζεται και δεν προτείνεται στο σχέδιο. Επί πλέον είναι βέβαιο ότι, θα δημιουργήσει τριβές και διαμάχες μεταξύ του α&β βαθμού αυτοδιοίκησης.
Ουσιαστικά δηλαδή υποθηκεύει το ίδιο το πρόγραμμα , στην εφαρμογή του και το κάνει προβληματικό, από την «μάνα» του .

Γι αυτό κ. Περιφερειάρχα Ζητούμε

Να έρθει προς συζήτηση ως μοναδικό θέμα εις το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, το θέμα: «Τα οικονομικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης _Το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ελλάδα»

Δημήτρης Δράκος
Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΛΑ ΘΕΟΣ.... [ VIDEO ]

Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόµους

Σε επανακαθορισµό των ορίων ταχύτητας σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, στο πλαίσιο της δηµιουργίας ενός νέου σύγχρονου πλαισίου για την οδική ασφάλεια.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, δεν εξετάζεται η περαιτέρω αύξηση του ανώτατου ορίου στους µεγάλους αυτοκινητοδρόµους (εθνικές οδοί), που ήδη σήµερα είναι τα 130 χιλιόµετρα την ώρα, αλλά ο επαναπροσδιορισµός των ορίων σε επιµέρους οδικούς άξονες εκτός κατοικηµένων περιοχών.
Τα νέα όρια ταχύτητας θα αποφασιστούν ........

ανά οδικό άξονα.

Παράλληλα, σχεδιάζεται σειρά αλλαγών στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που θα ισχύσουν από το ερχόµενο φθινόπωρο. Οι τελικές αποφάσεις για όλες τις αλλαγές που αφορούν τον τοµέα της οδικής ασφάλειας θα ληφθούν έως τον ερχόµενο Ιούνιο, όπως ανακοινώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συµβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Ο νέος ΚΟΚ που σχεδιάζει το υπουργείο Υποδοµών θα προβλέπει τη διατήρηση στα σηµερινά επίπεδα των αυστηρών προστίµων - ποινών για τις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, την εκλογίκευση στα πρόστιµα που συνδέονται µε ήπιες παραβάσεις του ΚΟΚ και τη µείωση του χρόνου αφαίρεσης των αδειών κυρίως σε επαγγελµατικά οχήµατα.

Οι αλλαγές που προωθεί η αρµόδια επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών στόχο έχουν να θεσπισθούν νέοι κανόνες στην οδική κυκλοφορία, καθώς το υφιστάµενο σύστηµα θεωρείται ότι έχει αποτύχει. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ αυστηρό, µε αποτέλεσµα ακόµη και τα όργανα της Τροχαίας να κάνουν τα «στραβά µάτια».

Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει ένα δικαιότερο σύστηµα, το οποίο δεν θα «κάνει εκπτώσεις» στις εγκληµατικές παραβάσεις, θα δίνει έµφαση στην πρόληψη και θα είναι πιο επιεικές κυρίως απέναντι σε κατηγορίες επαγγελµατιών που µε τον υφιστάµενο ΚΟΚ τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης για µεγάλο διάστηµα, προκαλώντας προβλήµατα στην καθηµερινότητά τους.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, µείωση των προστίµων που ενδεχοµένως να είναι 30% έως και 50% θα υπάρξει σε παραβάσεις όπως είναι η απόρριψη αντικειµένων από κινούµενο όχηµα (από 400 ευρώ σε 280 ευρώ), η παραβία ση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστηµάτων (από 400 σε 280 ευρώ) και η έλλειψη µέτρων παθητικής ασφάλειας, π.χ. ζώνες και κράνη (από 700 σε 490 ευρώ).

Αµετάβλητο θα παραµείνει το ύψος των προστίµων των 700 ευρώ που επιβάλλονται για παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται άµεσα µε την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχηµάτων. Τέτοιες παραβάσεις είναι η παραβίαση του ερυθρού σηµατοδότη και του STOP, η παραβίαση των σιδηροδροµικών διαβάσεων, οι επικίνδυνοι ελιγµοί και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, αυστηρές ποινές θα προβλέπονται και για όσους παραβιάζουν το όριο ταχύτητας εντός κατοικηµένων περιοχών.

Το σχέδιο νόµου προβλέπεται επίσης να εντάξει ή να συµπληρώσει στον ΚΟΚ και κανόνες για την ασφαλή µετακίνηση των πεζών, των ΑµΕΑ και των δικυκλιστών (ποδηλάτες, µοτοσυκλετιστές). Υπό συζήτηση είναι η αύξηση κατά 50% των προστίµων για αυτοσχέδιους αγώνες στους δρόµους (από 700 σε 1.050 ευρώ), για διπλοπαρκάρισµα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες (από 40 σε 60 ευρώ), για στάθµευση σε ράµπα ΑµΕΑ (από 150 σε 300 ευρώ), για στάθµευση σε πεζοδρόµιο (από 80 σε 160 ευρώ), καθώς και για παρεµπόδιση της κυκλοφορίας του τραµ (από 50 ευρώ σε 300 ευρώ).

ΤΑ ΝΕΑ

ΟΤΕ Business Double Play για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Ικανοποιώντας τις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχείρησης για απεριόριστη σταθερή τηλεφωνία, πρόσβαση και ολοκληρωμένη παρουσία της στο Ιnternet, ο ΟΤΕ παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα ΟΤΕ Business Double Play.

Με το ΟΤΕ Business Double Play κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση μπορεί, μέσα από μεγάλη ευελιξία επιλογών που της παρέχει το πρόγραμμα, να διαλέξει την ιδανική και ταυτόχρονα την πιο οικονομική λύση, πάντα με την ποιότητα του ΟΤΕ, του πιο αξιόπιστου συνεργάτη των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα ΟΤΕ Business Double Play .........

προσφέρει σε 1 έως 4 τηλεφωνικές συνδέσεις, απεριόριστη σταθερή τηλεφωνία (για αστικές & υπεραστικές κλήσεις) προς όλους και έως 60’/μήνα προς κινητά ανά σύνδεση, καθώς και την πιο αξιόπιστη ολοκληρωμένη λύση Internet για επιχειρήσεις, το Conn-x@Work.

Με τελική τιμή από 45,50 ευρώ/μήνα και με επιπλέον εκπτώσεις έως 6 ευρώ ανά διμηνιαίο λογαριασμό, ανάλογα με τον αριθμό των τηλεφωνικών συνδέσεων, η κάθε επιχείρηση μπορεί να σχεδιάσει το ιδανικό για αυτήν ΟΤΕ Business Double Play. Επιπρόσθετα, ο πελάτης λαμβάνει ένα συγκεντρωτικό λογαριασμό για όλες τις συνδέσεις που περιλαμβάνονται στο ΟΤΕ Business Double Play, έχοντας ενιαία απεικόνιση, αλλά και γλιτώνοντας χρόνο και κόπο τόσο στην εξόφληση όσο και στον προγραμματισμό των εξόδων.

Επιπλέον, το ΟΤΕ Business Double Play περιλαμβάνει:

Δυνατότητα απόκτησης απεριόριστων διευθύνσεων e-mail του τύπου user@company.gr με αυτόνομη διαχείριση

Δημιουργία και Φιλοξενία εταιρικού web site ( HYPERLINK "http://www.companyname.gr" www.companyname.gr) και υπηρεσίες DNS

Δυναμικές ή στατικές ΙP διευθύνσεις

Δωρεάν ασύρματο (WiFi) modem-router

Από τον ΟΤΕ

Επιστολή Κουσελά στον Παπουτσή για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Μεσσηνία

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή θέτοντας του τα προβλήματα των Αστυνομικών Μεσσηνίας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, με υπόμνημά της, μου εξέθεσε πρόσφατα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία, πολλά από τα οποία είναι σοβαρά και παραμένουν άλυτα εδώ και αρκετά χρόνια.

Γι’ αυτά τα προβλήματα θα ήθελα να σε ..........

ενημερώσω, προκειμένου να μεριμνήσεις για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους, που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη την περιοχή.
Όπως με ενημερώνουν από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, η διαθέσιμη δύναμη του Σώματος είναι αναλογικά χαμηλή όχι μόνο σε σχέση με την προβλεπόμενη οργανική σύνθεση, αλλά και συγκρινόμενη με την προς αστυνόμευση έκταση και τον πληθυσμό της περιοχής, που ανέρχεται σε 177.000 κατοίκους, χωρίς να συνυπολογιστεί ο άγνωστος αριθμός αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ‘Ένωση, η υφιστάμενη αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων οφείλεται στη δημιουργία πολλών ειδικών ομάδων αστυνόμευσης και στις αποσπάσεις αστυνομικών για την ενίσχυσή τους, περιορίζοντας έτσι τη δύναμη των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι τα οχήματα που διατίθενται για τις ανάγκες του Σώματος είναι σε μεγάλο βαθμό παλαιάς τεχνολογίας. Μάλιστα, ορισμένα έχουν παροπλιστεί λόγω μηχανικών βλαβών. Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα προμήθειας υγρών καυσίμων για τα οχήματα και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να ανανεωθεί το ταχύτερο η σχετική σύμβαση με τα πρατήρια.

Μου επισημάνθηκε -και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα, που επί χρόνια παραμένουν άλυτα- ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι περισσότερες αστυνομικές υπηρεσίες είναι ακατάλληλα και δεν έχουν προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ. Λ.χ. τα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας, που είναι πάντα υπερπλήρη από ποινικούς και υπό απέλαση κρατουμένους, δεν επαρκούν για τη φύλαξή τους, ούτε πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Μάλιστα, ενώ η Μεσσηνία έχει Εφετείο στην έδρα της Διευθύνσεως, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το τμήμα Μεταγωγών. Παράλληλα, υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Κυπαρισσίας με δύο αυτοκίνητα και αντιμετώπισης των προβλημάτων θέρμανσης που παρουσιάζονται, καθώς και ενδυνάμωσης του ΓΕΕ Κυπαρισσίας, που καλύπτει ολόκληρη τη Δυτική Μεσσηνία. Τέλος, μου τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη εφοδιασμού των αστυνομικών με σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα παραπάνω προβλήματα δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών, και τούτο παρά την προσήλωση και την αυταπάρνηση που καθημερινά επιδεικνύουν στο καθήκον, για την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η οποία δυστυχώς παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Σε παρακαλώ, λοιπόν, θερμά να πράξεις ότι είναι δυνατόν ώστε να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και να ενισχυθεί κατάλληλα η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σε μέσα και προσωπικό, προκειμένου να είναι σε θέση να επιτελέσει το καθήκον της απέναντι στην ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά σου.»

Εντοπίστηκε ο αποστολέας των emails που προεξοφλούσαν χρεοκοπία

Ένας 43χρονος τορναδόρος από την Κρήτη φαίνεται ότι είναι ο αποστολέας των emails που υποστήριζαν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει την Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Τα emails αποτέλεσαν αφορμή για σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης .........

Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του τορναδόρου, ενώ ακόμη δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

ΣΚΑΪ

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων 17 - 23 Μαρτίου 2011

Πανελλαδική αποχή από αύριο Πέμπτη 17 έως και τις 22 Μαρτίου 2011, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν των ..........

καθηκόντων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι εφημερίδες τον Φεβρουάριο έχασαν το 27% της κυκλοφορίας τους

Να ένα ακόμα άρθρο που έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το άρθρο μας στο προηγούμενο θέμα για το κέρδος των ιστοσελίδων και blogs σε σχέση με τις εφημερίδες.

Διαβάζοντας το Greek Money βρήκαμε το ακόλουθο άρθρο το οποίο και σας παραθέτουμε: ......

Οι εφημερίδες τον Φεβρουάριο χάνουν το 27% της κυκλοφορίας τους, πέφτοντας κάτω από το 1,5 εκατ. φύλλα, με μέσον όρο πωλήσεων 1.487.576 φύλλα.

Παρόμοια η κατάσταση και στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, με μέση κυκλοφορία 1.494.604 φύλλα και απώλειες 21%. Αναλυτικά, οι κυριακάτικες χάνουν 207.467 φύλλα, πουλώντας 811.838 (-20%) τον Φεβρουάριο, ενώ οι απώλειες τους πρώτους δύο μήνες του χρόνου ανέρχονται σε 214.900 (-21%), με μέσες πωλήσεις 803.675 φύλλων.

Οι λοιπές εβδομαδιαίες εφημερίδες, που αποτελούνται από πολιτικές, μικρών αγγελιών και κουτσομπολίστικες, έχουν μέσον όρο πωλήσεων τον Φεβρουάριο 156.034 φύλλα (-52.538) με πτώση 25%. Στο δίμηνο οι απώλειες είναι στο 24%, με μέσον όρο πωλήσεων 164.509 φύλλα.

Τα όσα απίθανα έγιναν στο πρωτάθλημα έχουν επιπτώσεις και στον αθλητικό Τύπο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παρόν, οι πωλήσεις των αθλητικών της Δευτέρας μειώνονται κατά 40.375 φύλλα, με μέσον όρο 99.173 (-29%), ενώ στο δίμηνο η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, με 102.768 φύλλα (-38.461) και απώλειες 27%.

Καθοδική είναι η πορεία και για τα ημερήσια αθλητικά φύλλα στο 23% για τον Φεβρουάριο και το δίμηνο, με πωλήσει 94.146 φύλλων (-28.282) και 96.451 (-29.111) αντίστοιχα. Οι εβδομαδιαίες προγνωστικών έχουν μικρότερες απώλειες, με πτώση 15% και μέσες πωλήσεις 90.495 φύλλων (-15.589) το Φεβρουάριο και 88.506 (-15.701) στο δίμηνο


Το internet κερδίζει τη μάχη της ενημέρωσης αλλά και τις εντυπώσεις.

Μεγάλη πτώση έχουν δεχτεί οι εφημερίδες και τα περιοδικά σε όλη την Ελλάδα ενω ταυτόχρονα το διαδίκτυο και πολύ περισσότερο οι ενημερωτικές σελίδες και blogs κερδίζουν συνεχώς έδαφος επισκιάζοντας τα "παραδοσιακά" μέσα ενημέρωσης.

Αυτό αποκαλύπτει η ετήσια έρευνα της Pew Project για την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Η πρώτη χρονιά που άρχισε να φαίνεται ολοένα και περισσότερο το "φαινόμενο" αυτό είναι το 2010.

Και αυτό είναι αλήθεια διότι τόσο οι .........

ιστοσελίδες (και κυρίως αυτές που δεν ανήκουν σε συμφέροντα μεγαλοεκδοτών) όσο και τα Blogs, προσφέρουν πολύ πιο αντικειμενική ή αν θέλετε πολύ πιο καθαρή ενημέρωση, λένε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση και δεν ακολουθούν γραμμές της διοίκησης.
Πόσα παραδείγματα υπάρχουν τόσο στον Αθηναϊκό τύπο όσο και στον επαρχιακό με ελάχιστες πλην όμως αξιοσημείωτες εξαιρέσεις κυρίως στον επαρχιακό τύπο.

Την πραγματικότητα αποτυπώνουν οι πίνακες πώλησης των εφημερίδων το 2010 μέχρι και σήμερα. Τα νούμερα πωλήσεων διαρκώς συρρικνώνονται χωρίς να μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα.
Προκειμένου να κερδίσουν κάτι τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα από το διαδίκτυο είναι πολλές που βγαίνουν από το πρωί ολόκληρες στο internet και σε αρκετές περιπτώσεις δωρεάν.
Αλλά και πάλι είναι αδύνατον να πιάσουν την αναγνωσιμότητα που έχουν αποκτήσει ιστοσελίδες και Blogs.
Και αυτό γιατί οι ιστοσελίδες και κυρίως τα blogs αποτελούν την άλλη φωνή την Ελεύθερη που δεν χειραγωγείται από συμφέροντα και παιχνίδια των μεγαλοεργολάβων με την εξουσία.

Στην έρευνα επίσης επισημαίνεται ότι τα "παραδοσιακά" μέσα ενημέρωσης έφτασαν στο απόγειο τους και τώρα βρίσκονται στην καθοδική τους πορεία ενώ παράλληλα τα διαφημιστικά πακέτα διαρκώς μειώνονται και τα έσοδα των ιστοσελίδων κυρίως αυξάνονται και πλέον ξεπερνούν αυτά των εφημερίδων.
Ωστόσο όμως υπάρχουν εφημερίδες κυρίως στον επαρχιακό τύπο που προσφέρουν σωστή ενημέρωση από τον τόπο τους χωρίς να επισκιάζονται τα θέματα τους από συμφέροντα.
Και έχει πολύ μεγάλη σημασία μια εφημερίδα να ασχολείται με την ειδησεογραφία του νομού που εδρεύει.

Χωρίς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αύριο λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων.

Σε νέα απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι της χώρας την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων. Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει:

«Μετά την ομόφωνη απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και Ομοσπονδιών του κλάδου, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου -Νήσων , κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, υπερασπιζόμενη μαζί με τις άλλες αδελφές Ενώσεις εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ μαζί με όλους τους εργαζόμενους του .......

χώρου θα αντισταθεί απέναντι:
* στη συστηματική χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς επίθεση με τις μαζικές απολύσεις,
* στη μονομερή μεταβολή συνθηκών - μορφής - ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας, * στην καταγγελία των υφισταμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την άρνηση υπογραφής νέων Συμβάσεων,
* στις μειώσεις μισθών,
* στην επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση νέων προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, διαμορφώνοντας "μισθούς" ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως,
* στις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων,
* στην απόπειρα υποκατάστασης των Συλλογικών Συμβάσεων με ατομικές συμβάσεις,
* στην αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις,
* στις διώξεις συνδικαλιστών και στην ποινικοποίηση του αγώνα μας».

Στάση εργασίας δασκάλων - καθηγητών την Παρασκευή

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στις 12.30 στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας εκπαιδευτικοί και γονείς, μετά από κάλεσμα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

Για τη διευκόλυνση των καθηγητών και .........

δασκάλων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις δύο πρώτες του απογευματινού κύκλου.

Η ΔΟΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να επανεξετάσει το όλο θέμα και οι όποιοι υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις να γίνουν όντως με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, αφού ληφθούν σοβαρά υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών του ελληνικού λαού».

"ΠΟΠ Καλαμάτα". Έγκριση για επέκτασή του σε όλη την Μεσσηνία μέσα στο 2011

Χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2011 έθεσε για την επέκταση σε όλο το νομό της ζώνης «ΠΟΠ Καλαμάτα» στο ελαιόλαδο η εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Ελένη Χρόνη, σε ημερίδα που διοργάνωσε την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Elite» η ΕΑΣ Μεσσηνίας. Αρκεί, όπως είπε, να μη γίνουν ενστάσεις από άλλες χώρες ή να μην υπάρξουν νέα εμπόδια, όπως το να ζητηθούν και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή.

Διάστημα 6 μηνών

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Τμήματος ...........

Βιολογικής Γεωργίας και Προϊόντων ΠΟΠ του υπουργείου, αφού σταλούν και οι τελευταίες διευκρινίσεις για την επέκταση του ΠΟΠ, που έχουν ζητήσει οι Βρυξέλλες, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα ώσπου να βγει απόφαση
«Από την ώρα που θα θεωρήσει ολοκληρωμένο το φάκελο της αίτησης η Κομισιόν, προβλέπεται ένα διάστημα 6 μηνών, στο οποίο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τυχόν ενστάσεων που θα υποβάλουν κάποιοι ενδιαφερόμενοι, είτε από χώρα της Ε.Ε. είτε από τρίτες χώρες. Ελπίζουμε στην περίπτωση της Καλαμάτας να μην έχουμε τέτοιες παρενέργειες.

Αφού στείλουμε και τις τελευταίες διευκρινίσεις που μας έχουν ζητήσει, θα πρέπει να περιμένουμε και αυτό το διάστημα, μετά την ανακοίνωση στην εφημερίδα του ζητήματος τροποποίησης, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί σε όλο το νομό» σημείωσε η κα Χρόνη, ενώ πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι δε θα υπάρξει αντίρρηση, αλλά θέλουμε να μην υπάρξουν δευτερογενείς ερωτήσεις, ερωτήματα και διευκρινίσεις που θα μας ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δε νομίζω ότι έχουμε καθυστερήσει από πλευράς υπηρεσιών, είμαστε σε άμεση συνεργασία και με την Ένωση (σ.σ.: ΕΑΣ Μεσσηνίας) και με το μελετητή (σ.σ.: που έχει αναλάβει την προώθηση), ενημερώνουμε και την Περιφέρεια για τα στάδια στα οποία βρίσκονται, και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα ευχάριστα για έναρξη της διαδικασίας εξέτασης από την Κομισιόν, ώστε να πάρει τον τελικό δρόμο και μέχρι τέλος του χρόνου να έχουμε και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προλάβουμε τουλάχιστον την επόμενη καλλιεργητική περίοδο».

Το ελαιόλαδο μοχλός ανάπτυξης

Στην ημερίδα της ΕΑΣ Μεσσηνίας με θέμα «Το μεσσηνιακό ελαιόλαδο ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας» ο γεωπόνος, διευθυντής του εργοστασίου της Ένωσης Κώστας Λύρης παρουσίασε τα αποτελέσματα του Προγράμματος Εργασίας της ΟΕΦ ΕΑΣ Μεσσηνίας του Καν. (ΕΚ) 867/2008 (Στόχοι/Δείκτες).

Για τις «Επενδυτικές ευκαιρίες αναπτυξιακών προγραμμάτων της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013» μίλησε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ενώ ο αναπληρωτής γεν. διευθυντής της εταιρείας Foodstandard Μιχάλης Μανούσος παρουσίασε το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Ιχνηλασιμότητας της ΕΑΣ Μεσσηνίας». Ακολούθησε η ομιλία της κας Χρόνη με θέμα «Καθεστώς ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ».

Στόχος της ημερίδας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης, ήταν η δημοσιοποίηση των δράσεων του προγράμματος που υλοποιεί η Ένωση, ενώ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα εργαλεία για την εξωστρέφεια του μεσσηνιακού ελαιολάδου.
Σε χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης έκανε λόγο για δημιουργία τοπικού φορέα διαχείρισης του «ΠΟΠ Καλαμάτα», ενώ προτάσεις γύρω από το θέμα του ελαιολάδου έκαναν επίσης οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης (χαιρετισμό έστειλε με επιστολή ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς), η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, παραγωγοί, ελαιοτριβείς κ.ά.

Την ημερίδα συντόνισαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Foodstandard Στέλιος Δρυς και ο γεν. διευθυντής της ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας, ο οποίος παρέλαβε εκ μέρους της Ένωσης και πιστοποίηση για την τυποποίηση κλιματικά ουδέτερου ελαιολάδου, από τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Global Challenges» Γιώργο Καζαντζόπουλο. Την ημερίδα παρακολούθησε και η Ελένη Τζαβάρα, προϊσταμένη του Τμήματος Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Καταγγέλει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Κώστας Κόλλιας

Με μια σκληρή επιστολή ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας καταγγέλει την "μπαμπέσικη" συμπεριφορά του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου που ενώ είχε παγώσει το κλείσιμο του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων εν τουτοις δεν κράτησε τν λόγο του και με νεότερη απόφαση του κλείνει τα δύο υποκαταστήματα.

Ο κ. Κόλλιας στη επιστολή του - Καταγγελία αναφέρει:

Καταγγέλλω την ιδιότυπη μπαμπεσιά του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος παρά την διαβεβαίωσή του, όχι μόνο προσωπικά σε μένα, ότι δεν θα ανασταλεί η λειτουργία των Παραρτημάτων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, πριν γίνει συζήτηση για το ζήτημα αυτό, προχώρησε με νεότερη απόφασή του στο κλείσιμο των συγκεκριμένων Παραρτημάτων.

Είναι ντροπή για δημόσιους άντρες να ακυρώνουν το λόγο τους στο όνομα ποιας σκοπιμότητας;

Φίλε (τέως και νυν;) κύριε Σπυρόπουλε τι συμπεριφορά είναι αυτή;
Περιμένουμε την επιβεβαίωση της διαβεβαίωσή σου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Δήμαρχε, όταν κάτι τέτοιοι "Άντρες" -κατ' όνομα άντρες δηλαδή- δεν φοράνε παντελόνια.... καλό θα ήταν να ράβουν .....