Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας των ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Παρέμβαση με επιστολή στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο έκανε η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους κατοίκους των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων η απόφαση του Ροβέρτου για αναστολή λειτουργίας των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ Φιλιατρων και Γαργαλιάνων.

Η κα Γιαννακοπούλου στην επιστολή της αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δημοσίου και ο περιορισμός των δαπανών του μέσω του εξορθολογισμού των δράσεων με σκοπό την παραγωγή καλύτερου αποτελέσματος προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας είναι μια σημαντική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους αλλά πολύ περισσότερο για την καθημερινότητα του πολίτη.
Η παραπάνω διαδικασία δεν θα μπορούσε να ..........

αφήσει ανεπηρέαστο το ΙΚΑ που είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστικός φορέας της χώρας. Μια διαδικασία, ωστόσο, η οποία ειδικά για το ΙΚΑ πρέπει να γίνει με περίσσια σύνεση και προσοχή, ανοιχτή και καθαρή διαβούλευση, καθώς είναι δεδομένη και πιστεύω αυτονόητη η ανάγκη πολλών χιλιάδων συνταξιούχων και ασφαλισμένων του να βρίσκονται κοντά στον φορέα ασφαλιστικής και υγειονομικής τους περίθαλψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, με έκπληξή μου δέχθηκα με φαξ την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Υ10/119 της 01/03/11 απόφασή σας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονταν η λειτουργία των παραρτημάτων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφασή σας, η οποία συγκεκριμένα ανέφερε «έχοντας υπόψη την ανάγκη για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των μονάδων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ… αναστέλλεται η λειτουργία των παραρτημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων… και ότι η αρμοδιότητα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της ασφαλιστικής περιοχής των παραρτημάτων, για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας τους, θα ανήκει στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κυπαρισσίας, στο οποίο υπάγονται τα εν λόγω παραρτήματα». Μετά από αυτό, κατέθεσα αμέσως σχετική ερώτηση, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.

Στη συνέχεια δημοσιεύτηκε, επίσης, στον τοπικό Τύπο ότι «αναστέλλεται η αναστολή της λειτουργίας» των άλλων υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Έτσι, εντελώς αόριστα, χωρίς τουλάχιστον καμιά δική σας δέσμευση ή δήλωση και χωρίς, όμως όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο να κοπάσει η αναταραχή που δημιούργησε η άνω απόφασή σας, δεδομένου μάλιστα ότι το ίδιο «έργο» και με πανομοιότυπο τρόπο είχε «παιχτεί» και πέρσι.

Για αυτούς τους λόγους, αλλά και εκ του γεγονότος ότι σύμφωνα με το νόμο, απόφαση οιουδήποτε οργάνου της Διοίκησης, γενικότερα, ανακαλείται μόνο με νεότερη ρητή, σαφή και συγκεκριμένη απόφαση του ίδιου οργάνου, παρακαλώ να ανακαλέσετε εγγράφως και αμέσως την προαναφερόμενη απόφασή σας, με την οποία αναστείλατε τη λειτουργία των υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω, θα διαλυθεί το ομιχλώδες τοπίο που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να «σέρνεται» για το θέμα αυτό, θα συνεχίσουν τα παραπάνω υποκαταστήματα να προσφέρουν ανενόχλητα και απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των άνω περιοχών, θα επικρατήσει ηρεμία, η οποία αναιτίως διεκόπη με την άνω απόφασή σας και ιδίως θα σταματήσει η φημολογία, η αοριστολογία και η παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, τακτικές οι οποίες δεν συνάδουν με την πολιτική μας φιλοσοφία, προκαλούν αναξιοπιστία και αντιστρατεύονται τους κανόνες της χρηστής διοίκησης αλλά και της λογικής.»

ΣΧΟΛΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Κυρία Γιαννακοπούλου, πράγματι πριν ακριβώς ένα χρόνο, είχε δημιουργηθεί η ίδια αναστάτωση στα Φιλιατρά με το κλείσιμο του ΙΚΑ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ.

Στην τότε παρέμβαση του ο κ. Κουσελάς πήρε δέσμευση από τον κ. Κουτρουμάνη ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει το ΙΚΑ Φιλιατρών αλλα θα αναβαθμιστεί και μάλιστα εντός τριών μηνών -όπως είχε πει ο κ. Κουτρουμάνης- θα γίνονταν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση του. Δείτε εδώ την τότε δημοσίευση μας.

ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ αφού ΟΥΤΕ προσλήψεις έκανε αλλά ούτε κάποια αναβάθμιση έκανε στο ΙΚΑ Φιλιατρών όπως είχε υποσχεθεί.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ο Ροβέρτος έστειλε ένα κατάπτυστο έγγραφο με το οποίο ως "σύγχρονος δήμιος" παίρνει το "κεφάλι" από τα δυο υποκαταστήματα του ΙΚΑ (Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) για να ενισχύσει το ΙΚΑ Κυπαρισσίας. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.

Σχέδιο Tατούλη για τους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου

Την πρόταση για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της εταιρίας "Μορέας" προκειμένου να κατασκευαστούν οδικοί άξονες στην περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να συζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον Υπουργό υποδομών Δημήτρη Ρέππα σε συνάντηση που θα έχουν οι δυο πλευρές την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ενημέρωσε ο Πέτρος Τατούλης, η συζήτηση με τον υπουργό θα είναι «για όλους τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας, γιατί στόχος μας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποκτήσει το πιο άρτιο σύστημα οδικών υποδομών».

«Στις προθέσεις μας είναι να βρεθεί κάθε .........

χρηματοδοτικό εργαλείο, είτε από τα τομεακά, είτε από οποιαδήποτε εκμετάλλευση πιθανής επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας». Για την περίπτωση της επέκτασης εξήγησε πως τη ζητεί «επειδή φαίνεται ότι είναι υγιής η χρηματοδοτική του δυνατότητα».

Επεσήμανε ότι κάνει μια προσπάθεια να επεκτείνει και να εντάξει σε προγράμματα όλους τους άξονες της Περιφέρειας, και τον ανατολικό και το δυτικό και διευκρίνισε: Ερμιόνη - Λυγουριό - Ναύπλιο - Λεωνίδιο - Κυπαρίσσι - Μονεμβασιά - Στούπα - Καρδαμύλη και Καλαμάτα - Πύλος, Ρωμανού - Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά - Κυπαρισσία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Από 10 έως 24 Μαΐου η απογραφή του πληθυσμού

Από τις 10 έως 24 Μαΐου θα διεξαχθεί η απογραφή πληθυσμού-κατοικιών 2011.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) θα δημοσιοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα πραγματοποιηθεί η απογραφή.Κυπαρισσία Με «αιχμές» η συνέλευση των δημοτικών υπαλλήλων

Με «αιχμές» πραγματοποιήθηκε η συνέλευση - συζήτηση των υπαλλήλων της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Οι υπάλληλοι της έδρας του Δήμου είναι αυτοί που σηκώνουν καθημερινά το βάρος της οργάνωσης και λειτουργίας του νέου Δήμου και εξέφρασαν «παράπονα» για τη στάση συναδέλφων τους από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες, ενώ δεν έλειψαν και οι «αιχμές» για προσπάθεια υποβάθμισης της προσφοράς τους, του έργου που παράγουν και απαξίωση της δουλειάς τους, που ίσως γίνεται και λόγω σκοπιμοτήτων.

Οι υπάλληλοι της Κυπαρισσίας σημείωσαν πως ..........

δεν είναι δυνατόν να «τραβάνε το λούκι μόνοι τους», να τα ακούνε κιόλας και οι συνάδελφοί τους να μη «δέχονται» να συμβάλουν και να συνεργαστούν για το κοινό καλό όλου του Δήμου.
Στο ξεκίνημα της συζήτησης ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σημείωσε πως βλέπει και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Τους ζήτησε να προσπαθήσουν να περάσουν και στους άλλους συναδέλφους τους ότι, πλέον, όλοι είναι υπάλληλοι του ενιαίου Δήμου Τριφυλίας, ξεχνώντας ό,τι ίσχυε μέχρι χθες.
«Όπου μπορούμε λειτουργικά, θα αποκεντρώνουμε τις υπηρεσίες, αλλά δεν μπορεί η έδρα να μην μπορεί να λειτουργήσει», επισήμανε επιπρόσθετα ο δήμαρχος.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Προσωπικού Στάθης Ανδρινόπουλος έκανε λόγο για μεταβατικό στάδιο στο οποίο υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα, που θα ξεπεραστούν με την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Οι εργαζόμενοι, παρουσία του κ. Κόλλια, αναφέρθηκαν σε τεράστια προβλήματα συντονισμού, με τους αιρετούς ιδίως και τις αρμοδιότητές τους, αφού ο ένας τους στέλνει στον άλλον. Σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, σημείωσαν πως δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη βοήθεια από τους άλλους υπαλλήλους. «Δεν υπάρχουν έσοδα στους άλλους Δήμους. Σε λίγο, όπως πάει, η Κυπαρισσία, από τα ανταποδοτικά της, θα πληρώνει τους υπαλλήλους» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας φόβο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, με τον κ. Κόλλια να παρεμβαίνει, σημειώνοντας πως «οι μισθοί των υπαλλήλων είναι εξασφαλισμένοι».
«Δεν μπορεί να δουλεύουμε εμείς για όλο το Δήμο και οι άλλοι μόνο για τους εαυτούς τους», ειπώθηκε ακόμη.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι αναφέρθηκαν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ότι στην Κυπαρισσία δεν υπάρχει χώρος στέγασης του εργατικού προσωπικού στο Δημαρχείο, ενώ για τις ανάγκες άλλων Δημοτικών Ενοτήτων παίρνουν τα υλικά από την Κυπαρισσία, τα οποία έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι δημότες του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας!
Ενστάσεις εκφράστηκαν και για τις Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία, σημειώνοντας πως ίσως λειτουργούν διασπαστικά και διχαστικά και θα πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο Όργανο των υπαλλήλων.

Θάρρος

Σαχινίδης σε Νάντια: «Το σύνολο των χρημάτων θα καταβληθεί στον ΕΛΓΑ μέχρι τις 30/04/11»

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 02/02/11, σχετικά με την απόδοση από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων που αφορούν το 2010 στους αγρότες, αποσαφήνισε ότι η απόδοση της εισφοράς του έτους 2010 θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30/04/11, ημερομηνία κατά την οποία θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισπραχθέντων από το Δημόσιο εσόδων και κατ’ επέκταση μετά την ανωτέρω ημερομηνία θα καταβληθούν και οι οφειλές προς τους αγρότες.

Ο Υφυπουργός πληροφόρησε την κ. Γιαννακοπούλου ότι .........

για την απόδοση στον ΕΛΓΑ των εισπράξεων από την ειδική ασφαλιστική εισφορά έχει γίνει σχετική πρόβλεψη στον υπό εκτέλεση προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Περαιτέρω, ο κ. Σαχινίδης ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι μέρος του ποσού των αποζημιώσεων έχει ήδη αποδοθεί στον ΕΛΓΑ για κάλυψη των υποχρεώσεών του.

N.T. AΔΕΔΥ Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας επισκέφθηκαν χθες το πρωί ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος και Πέτρος Στεφανέας αντίστοιχα, όπου και συζήτησαν με τους εργαζόμενους και το διοικητή Πάνο Μπόζο για τα προβλήματα του ιδρύματος, αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος:
«Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου ........

συζητήσαμε με τους εργαζόμενους, το Σωματείο των Εργαζομένων και το διοικητή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη προσωπικού, όπως και άλλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ από τη μεριά του διοικητή και των εργαζομένων καταβάλλεται κάθε προσπάθεια.

Επισκεφθήκαμε επίσης κάποιους χώρους και είδαμε ότι οι συνάδελφοι εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες. Ούτε αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να βρεθούν για το αρχείο τους. Εμείς ζητήσαμε από τους εργαζόμενους να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και να είναι στο πλάι του συνδικαλιστικού κινήματος για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Διότι, όπως καταλαβαίνετε, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο δε λύνεται το πρόβλημα με το να πιέζουμε μόνο τους εργαζόμενους. Πρέπει να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους όσοι και όσο μπορούν. Δηλαδή, να γίνει μια δίκαια κατανομή των βαρών που επιφορτίζεται σήμερα η ελληνική κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πέτρος Στεφανέας σημείωσε: «Θέλω να επισημάνω, ειδικά για το νοσοκομείο, ότι πρέπει να το κρατήσουμε πάση θυσία, γιατί τα ιδιωτικά συμφέροντα, για μια περιοχή σαν αυτή, αναπτυσσόμενη τουριστικά, καραδοκούν. Γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι οι εργαζόμενοι».
Στη συνέχεια, οι κ.κ. Σταθόπουλος και Στεφανέας επισκέφθηκαν άλλες υπηρεσίες στην Κυπαρισσία, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους.

Θάρρος

Εργοτάξια ΜΟΡΕΑ. Προς επίλυση το θέμα εργασίας των Μεσσηνίων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Σωματείου Χειριστών «Ο Προμηθέας», του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών και του Σωματείου Ιδιοκτητών Χωματουργικών Μηχανημάτων, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου στο θέμα της εξεύρεσης εργασίας στα εργοτάξια του ΜOΡΕΑ, εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του εθνικού δρόμου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι η εταιρεία κατασκευής του .........

εθνικού δρόμου μέσα στη Μεσσηνία δεν προσλαμβάνει (ή και απολύει) Μεσσήνιους χειριστές και υπάρχει προτίμηση για εργαζομένους ή μηχανήματα από άλλες περιοχές της χώρας.

Ύστερα από επικοινωνία του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα με την εταιρεία συμφωνήθηκε την επόμενη εβδομάδα να γίνει σύσκεψη, με αντικείμενο την έκφραση των θέσεων κάθε πλευράς και την τακτοποίηση του ζητήματος.

Θάρρος

Εβδομάδα ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΘΟΔΩΡΟ ΜΑΡΑΓΚΟ από 10 έως 16 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε απο χθές η εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στον Φιλιατρινής καταγωγής Σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό στην αίθουσα θεάτρου ΚΝΩΣΣΟΣ (Κνωσσού 11 Π.Αμερικής, στάση Καλλιφρονά).

Στην πρώτη μερα των προβολών έπαιξαν τα ντοκυμαντέρ "ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (2010)" και ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ (2008).

Η εβδομάδα αφιερωμένη στον Θεόδωρο Μαραγκό θα συνεχίσει με τις πρόσφατες επιτυχίες
του : BLACK ΜΠΕΕΕ και ΙΣΟΒΙΤΕΣ, μαζί με τις παλαιότερες : ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΘΑΝΑΣΗ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, καθώς επίσης και τα βραβευμένα κινούμενα σχέδια ΤΣΟΥΦ , ΣΣΣΣΤ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα Προβολών

ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9 μ.μ.
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9 μ.μ.
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ— ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9 μ.μ.
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ — ΙΣΟΒΙΤΕΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7 μ.μ.
ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ—BLACK ΜΠΕΕΕ (Θεματική ενότητα).

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9 μ.μ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ -- ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
(Θεματική ενότητα).

ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9 μ.μ.
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ -- ΘΑΝΑΣΗ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9 μ.μ.
ΤΣΟΥΦ—ΣΣΣΣΤ (Κινούμενα σχέδια)—ΙΣΟΒΙΤΕΣ.

ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκυμαντέρ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ και ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, παρόλο που έχουν διαφορετική θεματολογία, αποτελούν μια ενότητα, καθώς και τα δύο έχουν την ίδια πατρίδα, μία ελληνική επαρχιακή πόλη και συγκεκριμένα τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, και το ένα συμπληρώνει το άλλο.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ
Κι ενώ όλα άλλαζαν δραματικά στην μικρή πόλη του Νότου, τα ένα επαρχιωτόπουλο που ξεριζώθηκε πριν από πολλά χρόνια, καθώς αναζητά τα παιδικά του βιώματα, γίνεται μάρτυρας αυτών των αλλαγών. Την ερημωμένη πατρίδα του, που άφησε όταν έφυγε, την βρίσκει όταν επιστρέφει να είναι βουτηγμένη μέσα στην μόλυνση, από την χρήση καρκινογόνων φυτοφαρμάκων.
Στη δραματική προσπάθεια να ριζώσουν και να επιβιώσουν στον τόπο τους οι συμπατριώτες του, αλλά και οι Έλληνες αγρότες γίνονται θύτες και θύματα
της παγκόσμιας εγκληματικής συμπεριφοράς των ανελέητων κερδοσκόπων, που τους αναγκάζουν να εφαρμόσουν την ολέθρια συνταγή στις καλλιἐργειές τους, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ απ' έξω, κι' από μέσα ας υπάρχει το δηλητήριο κι ο θάνατος.

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σε αυτή τη ζωή της μικρής επαρχιακής πόλης, όπου το μαύρο σκοτάδι σκέπαζε και τις ψυχές των ανθρώπων, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αγωνίζεται να μην χαθεί ο πολιτισμός μας και γίνεται ο καλλιτέχνης ενός αγνοημένου κόσμου.
Η ζωή του Παναγιώτη Ηλιόπουλου είναι μια σύγχρονη Οδύσσεια, καθώς περνάει μέσα από πολέμους, από εξαθλίωση, από πείνα. Όταν οι άλλοι καταστρέφουν τον πολιτισμό μας, ο Παναγιώτης τον δημιουργεί.

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ αναφέρονται στους αφανείς δημιουργούς του πολιτισμού μας αλλά και στους αφανείς υπερασπιστές του.

Δεν ακολουθούμε αποτυχημένα και αναποτελεσματικά μοντέλα για την προώθηση του Τουριστικού μας προϊόντος»

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχου κ. Ντίνας Νικολάκου στο Δ. Δράκο

Ως νέα Περιφερειακή Αρχή, έχουμε δεσμευθεί εξαρχής μέσα από ένα συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης για μια συγκροτημένη και στοχευμένη πολιτική τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Το αποτυχημένο μοντέλο, όπου Νομαρχιακοί σύμβουλοι έκαναν δωρεάν τις διακοπές τους και μοίραζαν φυλλάδια μιλώντας ελάχιστα έως καθόλου την αγγλική γλώσσα, έχει πλέον ξεπεραστεί. Για τη νέα Περιφερειακή Αρχή οι σημαντικές επαγγελματικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού αποτελούν σημαντικό εργαλείο δουλειάς, όχι για την προβολή του προορισμού μόνο, αλλά για την σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι μια μίζερη αναποτελεσματική πολιτική εντυπώσεων με ανορθολογική σχέση κόστους οφέλους.

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε μέσα από ..........

συγκεκριμένα σεμινάρια (destination travel specialist) τους επαγγελματίες του χώρου: ξενοδόχους και ιδιοκτήτες γραφείων γενικού τουρισμού, ώστε συγκροτημένα να πηγαίνουν στις εξειδικευμένες B2B εκθέσεις και να κλείνουν επαγγελματικές συμφωνίες. Η νέα Περιφερειακή Αρχή στοχεύει σε δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα και ανταποδοτικά οφέλη.

Το ερώτημα που προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις του είναι εάν έχει αναρωτηθεί ο κ. Δράκος ποια ήταν τα αποτελέσματα των επισκέψεων στις εκθέσεις εξωτερικού όλα αυτά τα χρόνια; Πόσες επαγγελματικές συμφωνίες έκλεισαν οι νομαρχιακοί του σύμβουλοι; Και γιατί η Πελοπόννησος είναι ανύπαρκτη σαν brand σε διεθνές επίπεδο;

Η σύγχρονη στρατηγική προβολής της χώρας κινείται σε εντελώς αντίθετες διαδικασίες από αυτές του παρελθόντος. Σήμερα η χώρα σχεδιάζει την προβολή του Τουριστικού προϊόντος με χαμηλού κόστους και μετρήσιμης αποτελεσματικότητας δράσεις που βασίζονται στα νέα μέσα του διαδικτύου, και τα δίκτυα κοινωνικής συλλογικότητας.

Όλα αυτά προϋποθέτουν να θέσουμε τώρα τις βάσεις με την κατάρτιση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο που θέλουμε να προβάλουμε, τις αγορές στόχους που επιθυμούμε να εισέλθουμε και τα εμπειρικά μας προϊόντα που επιθυμούμε να προωθήσουμε. Να γνωρίσουμε επιτέλους το σύνολο του τουριστικού μας κεφαλαίου και να το προωθήσουμε με αρχές συνεργιών και συμπληρωματικών δράσεων. Κάτω από ένα πλαίσιο αντιμετώπισης της Πελοποννήσου ως ενιαίο προορισμό με κοινή ταυτότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο η αιρετή Περιφέρεια ως κεντρικό όργανο θα διασφαλίσει τη συντονισμένη και ισόρροπη τουριστική στρατηγική της κάθε περιφερειακής ενότητας και κάθε δήμου ξεχωριστά. Στόχος μας είναι μην παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις, αλλά και κακοδιαχείριση αξιοποιήσιμων πόρων. Θα συσπειρώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα σχεδιάσουν αποτελεσματικά και θα διαχειριστούν ορθολογικά με κοινό όραμα και βιώσιμη προσέγγιση την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η φετινή χρονιά όπως συμφωνήσαμε και στην 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό, είναι χρονιά σχεδιασμού, χρονιά όπου θα θέσουμε τις στέρεες βάσεις για μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη τουριστική πολιτική. Θα συγκεντρώσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων μας και θα τις διαχειριστούμε ολοκληρωμένα, θα τις αναβαθμίσουμε και θα τις προβάλουμε στοχευμένα. Θα διασύνδεουμε δυναμικά το σύνολο του τουριστικού μας κεφαλαίου.

Για το λόγο αυτό και το πρόγραμμα τουριστικής πολιτικής, το οποίο έχουμε καταθέσει με το Σχέδιο Δράσης μας, και οφείλουμε να υλοποιήσουμε βασίζεται στην Καθολική Προσέγγιση και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση.

Να καταγράψουμε επιτέλους ποιες είναι οι δυνατότητες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, ποιες αδυναμίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα σημεία όπου διαφοροποιούμαστε ώστε να δημιουργήσουμε ένα εύρωστο συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους ανταγωνιστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Μοναδική προϋπόθεση για να τα καταφέρουμε ένα τέτοιο στόχο είναι η συνεργασία. Εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, οι επαγγελματίες του τουρισμού, επιστήμονες στην τουριστική ανάπτυξη, οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και οι Σύλλογοι, όλοι μαζί να κάνουμε την Πελοπόννησο τον πιο ποιοτικό και αυθεντικό προορισμό της Μεσογείου. Να γίνει επιτέλους η Πελοπόννησος νήσος αειφορίας.

Ρύθµιση για οφειλές στα Ταµεία

Ρύθµιση - ανάσα – για δύο χρόνια – για χιλιάδες οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταµεία (οι οφειλές υπολογίζονται περί τα 10 δισ. ευρώ) µαζί µε την αναστολή των µέτρων αναγκαστικής είσπραξης µέχρι 31 ∆εκεµβρίου του 2012 για όσους χρωστούν περιλαµβάνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Προϋπόθεση είναι ναπληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους από το 2011 και µέρος των χρωστούµενων.

Συγκεκριµένα, τα ασφαλιστικά ταµεία δεν ........

θα εφαρµόζουν τα µέτρααπό τη δηµοσίευση του φορολογικού νόµου, στον οποίο θα περιληφθεί η παραπάνω ρύθµιση και µέχρι 31/12/2012, εφόσον οι οφειλέτες:

n υποβάλλουν αίτηση στις αρµόδιες υπηρεσίες των Ταµείων n καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2011 και µετά n καταβάλλουν ανά µήνα παράλληλα ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των τρεχουσών εισφορών έναντι της µέχρι 31/12/2010 κεφαλαιοποιηµένης οφειλής Στο ΙΚΑ η µηνιαία καταβολή θα αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί του µέσου όρου των µηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριµήνου του έτους 2010. Το ποσό δεν µπορεί να είναι µικρότερο του 1,25% των συνολικών οφειλών ή κάτω από 150 ευρώ. Σε περίπτωση που το τελευταίο τρίµηνο δεν υπήρχε υποχρέωση καταβολής εισφορών, το ποσό αντιστοιχεί στο 1,25% της συνολικής οφειλής ή σε 150 ευρώ(το µεγαλύτερο εκ των δύο).

ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ η καταβολή θα γίνεται κάθε δίµηνο µε βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ηµεροµηνία υποβολής του αιτήµατος υπαγωγής στον διακανονισµό, µε κατώτατο ποσό τα 150 ευρώ. Σε περίπτωση που έχουν διακόψει την ασφάλισή τους υπολογίζεται η εισφορά της κατηγορίας όπου βρίσκονταν κατά τον χρόνο διακοπής της ασφάλισης.

Οσον αφορά τους αυτοαπασχολούµενους σε λοιπά Ταµείαπλην ΟΑΕΕ ισχύει ό,τι και για τους ασφαλισµένους στον ΟΑΕΕ, µε εξαίρεση όσους πληρώνουν µηνιαίες εισφορές και η δόση τους έχει κατώτατο ποσό τα 100 ευρώ.

Στη ρύθµιση µπορούν να ενταχθούν και όσοι χρωστούν εισφορές του 2011, αρκεί να τις πληρώσουν ή να τις ρυθµίσουν ή όσοι έχουν ενταχθεί σε προηγούµενες ρυθµίσεις, καθώς και οφειλέτες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜπου θα απασχολήσουν προσωπικόµέχρι το 2012.

Για προκαταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ, η έκπτωση για τον πρώτο µήνα προπληρωµής ορίζεται σε 1%, προσαυξανόµενο κατά 1% για κάθε επόµενο µήνα προπληρωµής και µέχρι 12 συνεχείς µήνες.

Μεγάλοι οφειλέτες µπορούν να υπαχθούν στην Ειδική Επιτροπή Ρύθµισης Εσόδων του Νόµου 3863/2010 και να διαπραγµατευτούν περισσότερες ευκολίες πληρωµής µε κατώτατο όριο το 0,80% του συνόλου των οφειλών, το ποσότης συνολικής οφειλής των οποίων υπερβαίνει: n για το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ n για τους λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς το ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ και n για τον ΟΓΑ το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ Οσοι υπαχθούν στη ρύθµιση θα µπορούν να παίρνουν βεβαίωση ασφαλιστικής ενηµερότητας διάρκειας δύο µηνών, υπό την προϋπόθεση ότι ο διακανονισµός τηρείται. Σε κάθε περίπτωση τα Ταµεία θα µπορούν: 1. Να δίνουν εντολές παρακράτησης µέρους ή του συνόλου της χρηµατικής απαίτησης του οφειλέτη κατά τρίτων προσώπων, γιατην είσπραξη της οποίας ζητείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενηµερότητας (περιπτώσεις είσπραξης χρηµάτων από ∆ηµόσιο).

2. Να προβαίνουν σε συµψηφισµό των χρηµατικών απαιτήσεων του οφειλέτη κατά του Ταµείου και µέχρι του ύψους των ληξιπρόθεσµων οφειλών του. Το παρακρατούµενο ή συµψηφιζόµενο ποσό δεν µπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο της προβλεπόµενης δόσης.

Ολη η τροπολογία για τη ρύθµιση των οφειλών στα Ταµεία

TA NEA

Απόφαση Γ. Ραγκούση για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών

Τους όρους λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών καθορίζει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, υπό το πρίσμα της πιστής εφαρμογής του Καλλικράτη.

Σύμφωνα με την απόφαση «η κατανομή ...........

των εγκεκριμένων πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων γίνεται με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τον αριθμό των μαθητών, τον αριθμό των τμημάτων, τον αριθμό αιθουσών διδασκαλίας κλπ», καθώς και την παλαιότητα των κτιρίων, αλλά και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Οσον αφορά στη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών, που προκύπτουν από τη συγχώνευση κατά τις διατάξεις του άρθρου 240 του ΚΔΚ, ορίζονται οπωσδήποτε τουλάχιστον δύο διευθυντές, εκ των πέντε αρχαιοτέρων, των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα, καθώς και τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της αντίστοιχης ένωσης γονέων και τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών, όταν συζητούνται θέματα που αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο οικείος διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου.

Με απόφαση παράλληλα των οικείων Σχολικών Επιτροπών, σε δήμους όπου υπάρχουν πάνω από δύο σχολικές μονάδες ή σχολικά συγκροτήματα ανά βαθμίδα, λειτουργεί για κάθε σχολείο ή σχολικό συγκρότημα, «Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας», το οποίο αποτελείται από τρία έως πέντε μέλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα συνηθέστερα λάθη στη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης

Οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη των φορολογουμένων κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Αναλυτικά οι οδηγίες του υπουργείου:

Στον πίνακα 1 (στη πρώτη σελίδα του εντύπου της φορολογικής δήλωσης) γράφονται τα στοιχεία του φορολογουμένου και σε περίπτωση εγγάμων και της συζύγου του.
Επίσης, γράφονται προαιρετικά και τα ...........

στοιχεία του εκπροσώπου του φορολογουμένου. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι κάτοικος εξωτερικού, η αναγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου του είναι υποχρεωτική.

α. Σε περίπτωση εγγάμων πρέπει να συμπληρώνεται απαραίτητα το τετραγωνίδιο με την ένδειξη " ΑΦΜ συζύγου" και ΑΦΜ της συζύγου. Σε καμιά περίπτωση, προκειμένου για έγγαμη, δεν θα αναγράφεται στο τετραγωνίδιο αυτό ο ΑΦΜ του συζύγου της.

Ο εν διαστάσει υπόχρεως (πρώην σύζυγος) πρέπει να διαγράψει από τον πίνακα αυτόν τα στοιχεία και τον Α.Φ.Μ της πρώην συζύγου του.

Η εν διαστάσει σύζυγος στη δήλωσή της πρέπει να αναγράφει μόνο τα στοιχεία που την αφορούν.

Πριν από την υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων από τους πρώην συζύγους λόγω της διάστασης πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή από αυτούς δήλωσης διακοπής των σχέσεων στο Τμήμα Μητρώου της ΔΥΟ.

β. Στην ένδειξη Α.Φ.Μ εκπροσώπου συμπληρώνεται ο Α.ΦΜ. του εκπροσώπου (κηδεμόνα, αντιπροσώπου, προσωρινού διαχειριστή, αντικλήτου κ.τ.λ) εφόσον βέβαια αναγράφονται τα στοιχεία του εκπροσώπου στο σώμα της δήλωσης.

Όταν στη δήλωση είναι συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου (προαιρετικά ή υποχρεωτικά) πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ δήλωσης σχέσεων φορολογουμένου με τα στοιχεία του εκπροσώπου, σύμφωνα με την προαναφερόμενη Α.Υ.Ο της Διεύθυνσης Μητρώου «περί Α.Φ.Μ».

Παρατηρήθηκε ότι σε 9.428 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου, χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο.

Επίσης σε 7.771 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε διαγραφεί ο Α.Φ.Μ. της πρώην συζύγου, στις περιπτώσεις υποβολής χωριστών δηλώσεων λόγω διάστασης των συζύγων.

Ο πίνακας 2 (στο φορολογικό έντυπο) παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή εκκαθάριση της δήλωσης. Επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωσή του.

α. Αν ο υπόχρεος έχει απαντήσει «ΝΑΙ» στην ερώτηση 19 του πίνακα αυτού «Είστε αξιωματικός ή ημεδαπό κατώτερο πλήρωμα εμπορικού πλοίου» εκτός από τον πίνακα 4Α «ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», πρέπει να έχει συμπληρωθεί το «ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» προκειμένου να διενεργηθεί ο ειδικός τρόπος φορολόγησης των Ναυτικών.

Υπενθυμίζεται ότι, το «Δελτίο» αυτό συμπληρώνεται από τον ίδιο τον φορολογούμενο, σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, και από την αρμόδια ΔΟΥ σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης σε υλική μορφή. Παρατηρήθηκε ότι το οικονομικό έτος 2010, το Ειδικό Ενημερωτικό Δελτίο δεν έχει συμπληρωθεί σε 6.409 δηλώσεις.

β. Αν ο υπόχρεος έχει απαντήσει «ΝΑΙ» στην ερώτηση 6 του πίνακα αυτού Υποβάλλεται η δήλωση από κληρονόμο του φορολογουμένου που απεβίωσε, πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ δήλωση σχέσεων μεταξύ αποβιώσαντος και κληρονόμου.

Παρατηρήθηκε ότι σε 6.263 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε προηγηθεί η υποβολή της σχετικής δήλωσης σχέσεων από τους κληρονόμους στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ.

Στον πίνακα 4Γ γράφονται τα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.

Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 401-402, 413-414, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 425-426.

Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 501-502, 511-512, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 517-518.

Σε 5.462 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί αριθμοί 425-426 και 517-518 που αναφέρονται στα ακαθάριστα έσοδα από ατομική επιχείρηση και ελευθέριο επάγγελμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον πίνακα 4E σε 4.566 δηλώσεις οικονομικού έτους 2010 συμπληρώθηκαν κωδικοί (151, 152, 157, 158) που αφορούν δαπάνες για επισκευή και συντήρηση οικοδομών χωρίς να έχει συμπληρωθεί εισόδημα από ακίνητα.

Στον πίνακα αυτό γράφονται τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ετήσια τεκμαρτή δαπάνη του φορολογουμένου.

Στην περίπτωση 1 του πίνακα αυτού γράφονται οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Οι δαπάνες της ως άνω περίπτωσης 1 προσδιορίζονται με βάση την κατοχή ή χρήση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, της συζύγου του και των τέκνων τους που συνοικούν και τους βαρύνουν.

Στην υποπερίπτωση (α) αναγράφονται στοιχεία για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για ιδιοκατοικημένη ή μισθούμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία και έως δύο δευτερεύουσες κατοικίες.

Στους Κ.Α 211-212, 218-219 και 225-226 συμπληρώνεται σε κάθε περίπτωση η επιφάνεια των κύριων και των βοηθητικών χώρων.

Σε 10.087 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε συμπληρωθεί η επιφάνεια των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είχαν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες).

Στην περίπτωση 2 του ίδιου πίνακα γράφονται τα ποσά που καταβλήθηκαν για την αγορά περιουσιακών στοιχείων και γενικά για την πραγματοποίηση δαπανών που αποτελούν αντικειμενική δαπάνη κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 17 του ν.2238/1994, π.χ. για αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων κτλ., δηλαδή μη καταναλωτικών αγαθών, καθώς και για δωρεές κτλ.

Αν κατά τη διάρκεια του έτους 2010 καταβλήθηκαν τόκοι για την εξόφληση δανείων ή πιστώσεων, καθώς και χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών για την αγορά μη καταναλωτικών αγαθών, το ποσό αυτών των τόκων πρέπει να γραφεί στην περίπτωση 2ζ΄του πίνακα 5, Κ.Α.727-728. Στο ποσό των τόκων αυτών (Κ.Α.727-728), πρέπει να προστεθούν και οι δεδουλευμένοι τόκοι με το χρεολύσιο που καταβλήθηκαν, μέσα στο έτος 2010, για την εξόφληση στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Στους ίδιους Κ.Α.727-728, πρέπει να γραφούν και οι τόκοι υπερημερίας που τυχόν καταβλήθηκαν για την τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων, καθώς και χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών για αγορά μη καταναλωτικών αγαθών κατά το έτος 2010.

Επίσης στους κωδικούς αυτούς πρέπει να γραφεί το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2010 για τη χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε με εξαίρεση τα ποσά δανείων που χορηγήθηκαν προς εταιρίες ή κοινοπραξίες ή κοινωνίες των οποίων ο υπόχρεος είναι μέλος ή μέτοχος.

Αν ο υπόχρεος δεν προσθέσει μόνος του τους τόκους υπερημερίας, έχει υποχρέωση να τους προσθέσει η ΔΟΥ στους Κ.Α.323-324 της δήλωσης.

Στον πίνακα 7 δηλώνονται τα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο.

Στην ένδειξη 9 αναγράφονται οι τόκοι στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Για συμβάσεις στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί από 1/1/2003 και μετά υπάρχει ανώτατο όριο δανείου ή συνόλου δανείων 200.000 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμπληρώνονται για τα δάνεια αυτά και οι κωδικοί 069-070 αντίστοιχα, για το συνολικό ποσό των δανείων που έχει λάβει ο κάθε σύζυγος για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας τους (υποπερίπτωση δ).

Σε 17.879 δηλώσεις οικον. έτους 2010 ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί 055 και 056 της υποπερίπτωσης γ' της περίπτωσης 7 του πίνακα 7 με τα ποσά των τόκων για συμβάσεις δανείων που συνάφθηκαν από 1/1/2003 και μετά, δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων.

Στον πίνακα 8 δηλώνονται τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν ή προκαταβλήθηκαν στο όνομα του φορολογουμένου κατά τη διάρκεια του έτους 2010.

Ειδικά διευκρινίζεται ότι, αν έχει δηλωθεί από τον υπόχρεο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (μισθοί, συντάξεις κτλ.) σε μια ή περισσότερες από τις περιπτώσεις 1,2,3 και 5 του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1, δηλαδή στους:

Κ.Α. 301-302,

Κ.Α. 303-304,

Κ.Α. 321-322, και

Κ.Α. 307-308,

αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά, το σχετικό σύνολο γράφεται στους Κ.Α.313-314. Μετά, αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν στα ίδια ως άνω εισοδήματα, το σύνολο που θα προκύψει γράφεται στους Κ.Α.315-316.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαφορά μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5%.

Ακόμα διευκρινίζεται ότι, οι Κ.Α 603-604, 605-606 συμπληρώνονται εφόσον στους σχετικούς πίνακες της δήλωσης 4Γ και 4Δ έχουν δηλωθεί εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο προκαταβληθείς ή ο παρακρατηθείς φόρος στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 20% των αντίστοιχων ακαθάριστων εισοδημάτων.

Επίσης σε 25.544 δηλώσεις του οικ. έτους 2010 δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Ακόμα παρατηρήθηκε ότι οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα ήταν μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων.

Εξάλλου έχει παρατηρηθεί ότι σε 27.073 δηλώσεις οικονομικού έτους 2010 η συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες είχε ως αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα TAXIS, με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης από το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης πήρε το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών προκειμένου να βοηθηθούν άλλοι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αποκτήσουν φάρμακα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει τοιχοκοληθεί έξω από τα ιατρεία του Κέντρου υγείας Φιλιατρών οι γιατροί ζητάνε από τους πολίτες φάρμακα τα οποία για τον οποιονδήποτε λόγο ΔΕΝ χρησιμοποιούνται και φυσικά ΔΕΝ έχουν λήξει, να τα φέρουν στο κέντρο Υγείας Φιλιατρών για να διατεθούν σε άλλους συμπολίτες μας.

Αναμφισβήτητα μια πολύ σημαντική ..........

πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Εμείς επικροτούμε την στάση και την πρωτοβουλία των γιατρών του Κέντρου Υγείας της πόλης μας και καλούμε και εσάς να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα.
Τα φάρμακα που έχουμε σπίτι και δεν χρησιμοποιούνται από το να λήξουν και να πεταχτούν στα σκουπίδια, καλό θα ήταν να τα πάρει κάποιος άλλος συνάνθρωπος μας.

Κυριακή 13 Μαρτίου Ανοίγουμε τα διόδια της ΑΣΕΑΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 13:00 ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΩΡΑ 14:00

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΣΕΑ - ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ 15:00

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.
Παραγκα γκέϊτ. Ηχητικό ντοκουμέντο με τον Μπέο.

Διαβάστε και ακούστε ένα μικρό απόσπασμα με την φωνή του Αχιλλέα Μπέου:

«Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί πάνω βάλε µου τον ∆αλούκα, ο οποίος ∆αλούκας θα παίξει 52-48 Αρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Αρη. Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριµένο πράγµα. Εάν θα µπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκληµα.

Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Μου λέει .........


ό,τι µου πεις. Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ... Και δεν θέλω να είµαι εγώ στη µέση. Να µην εκτεθώ. Μου λέει προχώρα. Μου λέει για τα... Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά. Μπροστά στη γυναίκα του, του λέω φεύγεις για τη Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Και πάει πάνω. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ηµίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό δεν απαντά. Και τον πήρα µετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαµ... του ∆αλούκα. Οτι είσαι µουν...ο! Αρα λοιπόν είσαι διπρόσωπος. Οταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα πρόσεχε, θα βγεις να βοηθήσεις; Μη µε εκθέσεις, γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουµάνοι και δεν θα µπορώ να τους ελέγξω. Τον ρώτησα αν θέλεις να παίξεις. Του είπα πρόσεχε θα έρθει κόσµος που δεν µπορώ να ελέγξω. Και µη µου λες µετά να µπω ή να µην µπω µπροστά».

Ακούστε τον
Αντωνία Μπούζα. Μεχρι που θα φτάσει ο ...κατήφορος;

Οι δείκτες της ανεργίας της ύφεσης και των ελλειμμάτων αποδεικνύουν πως η πολιτική του μνημονίου που στηρίχθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ του ΛΑΟΣ και την κ.Μπακογιάννη, ήταν εξ αρχής λανθασμένη και οδηγεί την Ελλάδα σε οδυνηρές περιπέτειες.

Σωρεία λαθών, άστοχων ενεργειών και επιπολαιοτήτων, έφεραν στη Χώρα τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Στο τέλος του 2010 η ύφεση έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 7%.
Η ανεργία βρίσκεται στο 14,8% και το 39% των νέων ανθρώπων είναι χωρίς δουλειά.
Μέσα στο 2011 ένα ( 1 ) εκατομμύριο πολίτες έμειναν .........

άνεργοι, διότι οι επιχειρήσεις που απασχολούνταν εκλεισαν κάτω από το βάρος της ανισομερούς φορολόγησης, χωρίς να υπολογίζονται όσοι προσπαθούν να εισέλθουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας και δεν το επιτυγχάνουν.

Οι δείκτες της ποιότητας ζωής των εξαπατημένων από την κυβερνητική πλειοψηφία Ελλήνων πολιτών φθίνουν συνεχώς ,με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτη η αίσθηση επερχόμενης καταστροφής.
Ας αναλογισθούν οι κυβερνώντες τη ζημιά που προκάλεσαν στη Χώρα με τις αστοχίες τους και τους πειραματισμούς τους και έστω και αυτή την ύστατη ώρα, ας απαλλάξουν τους Έλληνες από τη "φροντίδα" και τις υπηρεσίες τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, της επικινδυνότητάς τους, είναι η ασυννενοησία και η διχόνοια που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, την ώρα που η Χώρα αργοσβήνει από την ανεύθυνη πολιτική που εφάρμοσαν και φόρτωσε τα βάρη στους οικονομικά αδύναμους Έλληνες.

Αποτέλεσμα του δημιουργηθέντος αδιεξόδου στις σχέσεις τους είναι, εν μέσω κρίσης, να παραιτείται ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και παρά ταύτα ο αρμόδιος υφυπουργός, να έχει την άνεση να δίνει δυναμικά το παρόν σε κοσμοπολίτικες και πολιτιστικές εκδηλώσεις της εκλογικής του περιφέρειας!

Βρώµικα δίχτυα Πόλεµος κοριών για το νέο παράγκα-γκεϊτ

Τα πρώτα στοιχεία - φωτιά που φωτίζουν το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου ήρθαν στην επιφάνεια. Οι συζητήσεις που προκύπτουν από ηχογραφηµένες κασέτες παραπέµπουν σε απόπειρα δωροδοκίας και επιχείρηση επηρεασµού διαιτητή, ενώ πρωταγωνιστές της ιστορίας φέρονται να είναι ο µεγαλοµέτοχος του Ολυµπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο διαιτητής Γιώργος ∆αλούκας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυµπιακού και της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, ...........

σε συνέντευξη Τύπου χθες στην Πάτρα, προχώρησε σε βαριές κατηγορίες κατά του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή ∆αλούκα στο µατς Αρης - ΠΑΟ. Παράλληλα υποστήριξε πως εις βάρος του διαιτητή υπήρξαν απειλές από τον µεγαλοµέτοχο του Ολυµπιακού Βόλου. Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως έγινε προσπάθεια επηρεασµού του ιταλού διαιτητή στον αγώνα Μακάµπι - Ολυµπιακός και ανέφερε ότι «τον ∆αλούκα πλησίασε ο κ. Μαρινάκης και του πρόσφερε 200.000 ευρώ». Αξίζει να σηµειωθεί πως η διαιτησία του Γιώργου ∆αλούκα στο παιχνίδι Αρης - Παναθηναϊκός (έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ) προκάλεσε την µήνιν του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακολούθησε η καρατόµηση του κ. ∆αλούκα από τους πίνακες της Κεντρικής Επιτροπής ∆ιαιτησίας. «Μιλάµε για ένα τροµερό κύκλωµα που καθορίζει ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν στα επαγγελµατικά πρωταθλήµατα και ποιες οµάδες θα ανέβουν στη Β’ και την Α’ Εθνική», ανέφερε χθες το µεσηµέρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξηςΤύπου ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε: «Ελπίζω από σήµερα να γίνει κάτι. Θα πάψουν να υπάρχουν Μπέοι και Τσακογιάννηδες, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που έχουν µοναδικό τους µέληµα πώς θα στήνουν τα µατς ακόµη και στα περιφερειακά πρωταθλήµατα. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στα χέρια κακοποιών πολλά χρόνια. Από το 1996. Οι άνθρωποι αυτοί πουλάνε προστασία. Αυτό έχει πάθει, κατά την άποψή µου, και ο κ. Μαρινάκης. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα το πάθει και ο κ. Πιλάβιος. Σε πέντε λεπτά από τώρα δεν πρέπει να υπάρχει η ΚΕ∆ που ορίζει τους διαιτητές που θέλει ο Μπέος ή η παρέα του».

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε χθες το πρωί στην προϊσταµένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου τις κασέτες µε τις µαγνηφωνηµένες συνοµιλίες αλλά και το αποµαγνητοφωνηµένο κείµενο των δύο κασετών.

Ο κ. Κούγιας προσήλθε αυθόρµητα στην Εισαγγελία και υποστήριξε πως οι κασέτες ήρθαν στα χέρια του από ανώνυµο αποστολέα. Παράλληλα ο ποινικολόγος κατέθεσε επί δύο ώρες, υποστηρίζοντας, σύµφωνα µε πληροφορίες, ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες.

Το υλικό αναµένεται να πάρει ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σιµιτζόγλου, ο οποίος διενεργεί ήδη έρευνα για τις καταγγελίες του παλιού διαιτητή Σωτήρη Βοργιά. Καταγγελίες που έχουν το ίδιο αντικείµενο και αφορούν τα ίδια περιστατικά. Σύµφωνα όµως µε τον κ. Βοργιά, υπάρχουν συνολικά «7-8 κασέτες». Ο παλαίµαχος διαιτητής έχει κληθεί από τον εισαγγελέα για αύριο (Παρασκευή) προκειµένου να καταθέσει ως µάρτυρας στην υπόθεση.

Η ΕΠΟ. Το υλικό που κατατέθηκε στην Εισαγγελία θα ζητήσει τις αµέσως προσεχείς ηµέρες και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Οµοσπονδίας, προκειµένου να προχωρήσει στις απαιτούµενες ενέργειες. Αυτό ανακοινώθηκε χθες από την Οµοσπονδία.

«Πάγια θέση της ΕΠΟ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είναι να χυθεί άπλετο φως σε κάθε περίπτωση που σχετίζεται µε παράνοµες δραστηριότητες. Αναµένουµε να παραλάβουµε το συντοµότερο δυνατόν το υλικό που κατατέθηκε σήµερα στην τακτική ∆ικαιοσύνη, το οποίο θα διαβιβαστεί στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ για τις απαιτούµενες εκ µέρους του ενέργειες. Αυτή είναι η ορθή διαδικασία την οποία η Οµοσπονδία είναι υποχρεωµένη να τηρήσει και όχι να ακολουθήσει τη διακίνηση πληροφοριών που δεν συνοδεύονται από ουσιαστικά και επίσηµα στοιχεία.

Η Οµοσπονδία θα συνεχίσει να παράσχει τη µέγιστη διευκόλυνση στο έργο της ∆ικαιοσύνης, όπως έπραξε πρόσφατα στην υπόθεση των φερόµενων ως ύποπτων αγώνων».

Ο ΟΣΦΠ. Από τον Ολυµπιακό δεν υπήρξε απάντηση µε επίσηµη ανακοίνωση. Η διοίκηση της ΠΑΕ υποστήριξε ότι «ο κ. Μαρινάκης δεν έχει καµία σχέση µε όλα αυτά. ∆εν ασχολούµαστε και δεν θα προβούµε σε κάποιο σχόλιο. Υπάρχει εισαγγελέας και πιστεύουµε ότι θα κάνει αυτό που πρέπει. Ο Ολυµπιακός δεν εµπλέκεται πουθενά»

Ο τερµατοφύλακας του Αρη Μιχάλης Σηφάκης διαµαρτύρεται στον Γιώργο ∆αλούκα για το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του ΠΑΟ στο παιχνίδι µεταξύ των δύο οµάδων στις 11/9/2010 στο Χαριλάου
Ο ∆ΙΑΙΤΗΤΗΣ ∆αλούκας και ο µεγαλοµέτοχος του Ολυµπιακού Βόλου Αχ. Μπέος είναι τα κεντρικά πρόσωπα του παράγκα-γκεϊτ. Οι µαγνητοφωνηµένες συνοµιλίες, στις οποίες ο κ. Κούγιας υποστηρίζει πως µιλάει ο Αχιλλέας Μπέος, είναι οι εξής:

Για το Μακάµπι - Ολυµπιακός

«Το είπε, το παραδέχεται ο ∆αλούκας. Μίλησε µε αυτόν κι ότι είχαν συµφωνήσει αυτά. Οχι, του είπα ότι αυτά τα πράγµατα κακώς τα έκανε πίσω από την πλάτη µου και “Εχεις βγει εκτεθειµένος”. Εγώ εκείνη την εποχή ήµουν στην Ιταλία µε την οµάδα µου. Με παίρνει τηλέφωνο πριν από το περιστατικό. Ακουσέ µε να δεις πώς έχει. Του λέω “Είµαι στην Ιταλία. Εχω δυο-τρεις ανθρώπους εδώ, µήπως βρούµε άκρη”. Τον παίρνω τηλέφωνο την Παρασκευή και του λέω “∆εν υπάρχει τίποτα”. Είναι ένας νέος διαιτητής, ο οποίος θέλει να κάνει καριέρα, δεν πλησιάζεται. Αυτό µου είπαν οι άνθρωποι οι δικοί µου. Και τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω δεν υπάρχει τίποτα από εδώ. Αρα ψάξου. Του λέω “Βαγγέλη, οι άνθρωποι που έστειλα µου είπαν αυτό κι αυτό. Ξέχασέ το, ψάξου µόνος σου”. Μετά το µατς που έπαιζε µε τους Ισραηλινούς µε παίρνει τρελαµένος και µου λέει “έχω τρελαθεί” κι αυτά. “Και φταις κι εσύ”.

Του λέω “Εγώ; Πού φταίω εγώ;”.

Του λέω “Βαγγέλη, από πού κι ώς πού έχω εγώ κάποια συµµετοχή; Με πήρες να µε ενηµερώσεις; Εγώ στην Ιταλία σε πήρα”. Του λέω “Σκέφτεσαι να µη σε έπαιρνα; Θα νόµιζες ότι πάµε να τα κάνουµε πλακάκια”. Και τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω “Θέλω να σε δω. Τι µ…κία έχεις κάνει; Τον ∆αλούκα”. Πάω στον Βόλο. Τον φωνάζω. Του λέω “µ…πανο, µαζί τελειώσαµε”. ∆εν πήρε τα λεφτά. Θα υπήρχε λόγος τιµής. Και το ένα και το άλλο. Ο,τι µου είπε ο Βαγγέλης, µου είπε κι αυτός. Και του λέω “Τελειώσαµε µαζί, δεν θέλω ούτε καληµέρα. Σε έσωσα”».

Για το παιχνίδι Αρης - ΠΑΟ

«Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί πάνω βάλε µου τον ∆αλούκα, ο οποίος ∆αλούκας θα παίξει 52-48 Αρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Αρη. Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριµένο πράγµα. Εάν θα µπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκληµα.

Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Μου λέει ό,τι µου πεις. Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ... Και δεν θέλω να είµαι εγώ στη µέση. Να µην εκτεθώ. Μου λέει προχώρα. Μου λέει για τα... Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά. Μπροστά στη γυναίκα του, του λέω φεύγεις για τη Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Και πάει πάνω. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ηµίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό δεν απαντά. Και τον πήρα µετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαµ... του ∆αλούκα. Οτι είσαι µουν...ο! Αρα λοιπόν είσαι διπρόσωπος. Οταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα πρόσεχε, θα βγεις να βοηθήσεις; Μη µε εκθέσεις, γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουµάνοι και δεν θα µπορώ να τους ελέγξω. Τον ρώτησα αν θέλεις να παίξεις. Του είπα πρόσεχε θα έρθει κόσµος που δεν µπορώ να ελέγξω. Και µη µου λες µετά να µπω ή να µην µπω µπροστά».

TA NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ Παράγκα γκέϊτ. Ηχητικό ντοκουμέντο με τον Μπέο.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Του τέως διαχειριστή μας.

Σημαντική εξέλιξη στο θέμα με την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων προέκυψε από το μεσημέρι και μετά, μετά φυσικά και την συμβολική κατάληψη στα δύο υποκαταστήματα.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, είχε σαν αποτέλεσμα ο πρώτος, (ο δήμαρχος μας) να λάβει διαβεβαίωση από τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο ότι η όλη ιστορία με την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, ΠΑΓΩΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και δεν θα εκτελεστεί, μέχρι να υπάρξει συνάντηση φορέων με τον κ. Σπυρόπουλο και να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα.

Η Εξέλιξη αυτή που σας μεταφέρουμε είναι ..........

απολύτως διαστυρωμένη και αναμφισβήτητα είναι μια θετική εξέλιξη για τα δυο υποκαταστήματα.
Το μόνο σίγουρό είναι ότι δεν υπάρχει ματαίωση της απόφασης. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΑΠΛΑ ΠΑΓΩΝΕΙ η διαδικασία, για να γίνει διαβούλευση.
Προσέξτε τι διαβάζετε και τι σας σερβίρουν.
Ελπίζουμε να μην είναι ένα τέχνασμα της πολιτείας για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια για το θέμα.

Πάντως εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθήσουμε το θέμα.

Το μεσημέρι μετά την συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ στα Φιλιατρά και πρίν μιλήσει με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Μια χιονόπτωση, που εμφανίστηκε σαν δήθεν ακραίο καιρικό φαινόμενο, στάθηκε ικανή να μας καταδείξει πολλά πράγματα, που οι περισσότεροι πολίτες τα είχαμε ήδη καταλάβει. Μια κυβέρνηση, πιστή υπηρέτρια των συμφερόντων μιας οικονομικής ομάδας ντόπιων και ξένων μεγαλοεργολάβων, μεγαλοτραπεζιτών, μεγαλοεκδοτών και μεγαλοκαναλαρχών.

Νομοθετεί πριν λίγες μέρες. Κάνει την άρνηση πληρωμών του χαρατσιού των διοδίων,αδίκημα του ΚΟΚ!! Απειλεί θεούς και δαίμονες ότι εκτός από τα χρήματα (200 ευρώ πρόστιμο!!!) θα μας παίρνουν δίπλωμα και πινακίδες, στερώντας μας το συνταγματικό δικαίωμα μας να πηγαίνουμε στο σπίτι μας και την δουλειά μας.
Ευτυχώς οι πολίτες δεν "μάσησαν" και έγραψαν .........

Ρέππα και εταιρίες στα παλαιότερα των ελαστικών τους, συνεχίζοντας να περνάνε είτε σηκώνοντας τις μπάρες είτε ζητώντας πιστωτική απόδειξη αδυναμίας πληρωμής.

Και δεν απέχει μακρυά απο την αλήθεια αυτή η αδυναμία πληρωμής, μιας και η κυβέρνηση της τρόικας δεν μας έχει αφήσει ευρό στην τσέπη!
Και βγαίνει ο αρχιτζαμπατζής Ρέππας να μας πεί ότι για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ταξιδιωτών στους εθνικούς δρόμους φταίνε οι εταιρίες και θα πέσουν και μηνύσεις.
Ασε τα υποκριτικά Δημητράκη και σε πήραμε χαμπάρι.
Την μία περνάς εξοργιστικές τροπολογίες στον ΚΟΚ για τα συμφέροντα των χαρατσοεισπρακτόρων και την άλλη κουνάς το δάχτυλο απειλητικά στις εταιρίες. Αλλού αυτά. Σας είδαμε πόσους βατοπεδινούς,δομημενομολόγους, λαμόγια του χρηματιστηρίου, μιζαδόρους της Ζήμενς κλπ κλπ χώσατε στην φυλακή.

Από την άλλη έρχονται οι εταιρίες και απαιτούν απο τους εγκλωβισμένους, στο λιγοστό χιόνι οδηγούς, την καταβολή διοδίων. Ρε τι μας περάσατε;
Όσο πρόβατα και να είμασταν κάποτε, ξυπνήσαμε . Πέφτουν βράχοι στα Τέμπη ξανά. Από θαύμα γλυτώνει ένας άνθρωπος. Στα Τέμπη που τα χρυσοπληρώσαμε για να είναι ασφαλή, λιγους μήνες πρίν.
Οι εταιρίες λένε ότι φταίει η κυβέρνηση, φταίει ο κακός μας ο καιρός, φταίμε εμείς οι ίδιοι που λέει ότι σταματάγαμε να βάλουμε αλυσίδες ή ότι γυρίσαμε όλοι μαζι από την έξοδο του τριημέρου.
Να δείτε που πάλι δεν θα πληρώσει καμμία εταιρία , κανένας κυβερνητικός.
Φταίνε λέει τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πολίτες που αποφασισαν να πάνε εκδρομή το τριήμερο!!

Πες τε καθαρά ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πληρώνουμε πανάκριβη φορολογία, υψηλότατα τέλη κυκλοφορίας, υπέρογκους φόρους στα καύσιμα και από πάνω χαράτσια διοδίων που συνεχώς αυξάνουν.
Το κίνημα μας δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα απο εξαγριωμένους οδηγούς.
Μας έλεγαν ότι μας τηλεφωνούν γιατί δεν έχουν καμμία εμπιστοσύνη σε κράτος και εταιρίες, που εξ άλλου δεν σηκώναν τα τηλέφωνα.
Πολλοί από αυτους που δεν είχαν ενταχθεί στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δήλωναν την πρόθεση τους να έρθουν να οργανωθούν μαζί μας. Ηταν την ίδια μέρα, την καθαρά Δευτέρα, που το κίνημα μας έδωσε το αγωνιστικό παρόν ανοίγοντας πολλούς σταθμούς διοδίων σε αντίξοες συνθήκες υπό το μηδέν!

Ο δρόμος φίλοι μας είναι ένας :
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ...ΤΕΜΠΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΚΡΑΤΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΜΟΝΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ -ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

πληροφορίες
www.oxidiodia.gr
www.denplirono.info

Οδυσσέας Βουδούρης: Συζήτηση για την Οικονομία. Ποια προβλήματα; Ποιες λύσεις;

«Η Ελληνική Οικονομία σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι: Ποια Προβλήματα; Ποιες Λύσεις» είναι το θέμα της συζήτησης, που διοργανώνει ο Βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011, 7 μμ, στο Ξενοδοχείο Rex. Καλεσμένοι είναι η Ελίζα Παπαδάκη, οικονομικός αναλυτής, δημοσιογράφος και ο Γιάννης Στουρνάρας, οικονομολόγος, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ.

«Επιδιώκουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την οικονομία ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Είναι οι ευθύνες για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει μόνο πολιτικές ή χρειαζόμαστε μια συνολική στροφή σε ένα διαφορετικό, παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης; Αποτελεί λύση η επιμήκυνση ή η αναδιάρθρωση του χρέους; Θα υπήρχαν κάποιες θετικές συνέπειες για τη χώρα μας στις επιλογές της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, ή ακόμη και στην πιθανή έξοδο από το ευρώ;
Πάνω από όλα βέβαια θα εξετάσουμε τις ...........

προοπτικές ανάπτυξης γιατί καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει στο δημοσιονομικό πρόβλημα μόνο μέσα από περικοπές», δηλώνει ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης.

Η συζήτηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, όταν ο κάθε πολίτης καλείται να έχει γνώμη, να είναι ενεργός για τόσο κρίσιμα, σύνθετα και πολύπλευρα ζητήματα.

Οι επιστολή του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια προς τους πολιτικούς φορείς για το κλείσιμο του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων

Επιτολή προς του πολιτικούς παράγοντες της Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά, Υφυπουργό οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτές του νομού Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέα Βουδούρη, Γιάννη Λαμπρόπουλο έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, με την οποία ζητά την παρέμβαση του καθενός ξεχωριστά για τα προβλήματα καταργήσεων υπηρεσιών και σχολείων που υπάρχουν σε πόλεις της Τριφυλίας.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας εκφράζει μέσα από τις επιστολές του την αγανάκτηση των δυο κοινωνιών (Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) για τις καταργήσεις και ζητά την προσωπική παρέμβαση του καθενός ξεχωριστά ώστε να αναστραφεί η επίθεση ερημοποίησης που δέχονται πόλεις του Δήμου Τριφυλίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Κώστα Κόλλια αναφέρει:

Κυπαρισσία 4-3-2011

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΣ:
1. Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , Πρόεδρο της Ν.Δ. και Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Αντώνη Σαμαρά
2. Τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημήτριο Κουσελά
3. Την κα Νάντια Γιαννακοπούλου Βουλευτή Μεσσηνίας
4. Τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη Βουλευτή Μεσσηνίας
5. Τον κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο Βουλευτή Μεσσηνίας
6. Τον κ. Πέτρο Τατούλη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Σου στέλνω συνημμένως τα υπ. Αριθμ. Πρωτ. 3845/16-2-11 και 4364/26-2-11 έγγραφα που εκδόθηκαν ύστερα από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε ενημερώνω ακόμη ότι με πρόσφατη όλως αιφνιδιαστική χωρίς επιχειρηματολογία και χωρίς καμία διαβούλευση απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ οδηγούνται σε αναστολή λειτουργίας τα Παραρτήματα ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Το κλείσιμο των σχολείων αποτελεί βίαιη παρέμβαση σε βάρος των μικρών μαθητών, των γονέων και των τοπικών κοινωνιών.

Η κατάργηση των Παραρτημάτων του ΙΚΑ πλήττει βάναυσα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Η ενδεχόμενη τέλος κατάργηση των τριών Εφοριών Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ήδη αναστενάζουσα τοπική οικονομία.

Θεωρούμε δεδομένη τη στήριξή σου και την ουσιαστική και αποτελεσματική σου παρέμβαση στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, παρέμβαση προς την οποία προσβλέπουν οι συμπολίτες μας και η Δημοτική Αρχή.

Συν.: 6 φ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Μήνυμα Αναγνώστη: Φέρτε πίσω το blog που αγαπήσαμε.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΆ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ.

ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ -ΑΛΛΟΣ .........

ΛΙΓΟ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥ- ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ.
ΗΤΑΝ ΕΝΑ BLOG ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΝΑ BLOG ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΜΑΣ.
ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ BLOG, ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΑΣ, ΤΟ BLOG ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΣΕ ΚΑΤΙ ΞΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ. ΕΝΑ BLOG ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΝΩ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.

ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΑΣ. ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ (ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΝ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΤΑ ΠΣΙΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ. ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΞΕΝΟΥ BLOG, ΠΕΡΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ - ΑΠOΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡAΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΕΓΩ ΑΝ ΠΕΤΥΧΑΤΕ Η ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ. Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΠΛΕΟΝ.
ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ "ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ" ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΜΑΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ. ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΌΤΕ.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ.
ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΞΕΝΟ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΩΠΟ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΝ - ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS. MΙΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΛΕΨΑΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΉΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ.
ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΓΡΑΦΩ ΑΠΛΩΣ ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΜΑΣ BLOG.
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΜΑΙΝΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΓΗΤΕΥΟΜΑΙ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ, ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ BLOG ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ.
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΑΛΙ ΦΩΝΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ.

Ν. Λ.

Υ.Γ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.


Η δική μας απάντηση.

Αγαπητέ ανανώστη Ν. Λ.
Πριν δημοσιεύσουμε τη ηλεκτρονική σου επιστολή, να ξέρεις ότι την διαβάσαμε και οι τέσσερις διαχειριστές. Και φυσικά όπως διαπίστωσες, την δημοσιεύσαμε. Κάτι που κάνουμε με ότι λαμβάνουμε και δεν μας περιορίζει στην δημοσίευση.
Η απάντηση που σου δίνουμε είναι κοινή και συμφωνημένη.

Πραγματικά λυπούμαστε που πλεον το Φιλιατρά News σας έχει απομακρύνει απο την λαχτάρα που λέτε ότι είχατε μέχρι πρίν περίπου ένα χρόνο. Γιατί ο Πρώην διαχειριστής μας έφυγε μόλις εκλεισε δυο χρόνια ζωής το Φιλιατρινό μας blog και μας άφησε στον αέρα.
Βέβαια ήμασταν μαζί του ενάμισι χρόνο. Αλλά θέλεις ότι ήταν μέσα και ανά πάσα στιγμή μπορούσε να ελέγχει τα πάντα θέλεις κάτι άλλο... αυτό μας έδινε μια σιγουριά πως ότι και να πάει στραβά, κάποιος θα επέμβει. Κάτι που με την αποχώρηση του, η σιγουριά αυτή έπαψε να υπάρχει.

Δεν θα ξεχάσουμε ότι κάναμε να συντονιστούμε περίπου ένα μήνα. Ο πραγματικός λόγος αποχώρησης του τέως διαχειριστή μας, μας είναι γνωστός, και θέλαμε να μην επαναληφθεί αυτό που είχε ζήσει. Γι αυτό και εμείς είπαμε και ζητήσαμε να μην αποκαλύψει ποτέ και σε κανέναν την ταυτότητα μας. Και τον ευχαριστούμε που το σεβάστηκε.
Δυστυχώς λόγω της ανωνυμίας που θέλαμε να τηρήσουμε δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που έκανε εκείνος. Πολλές φορές τον αγγαρέψαμε να μας κάνει ένα ρεπορτάζ, ένα θέμα να βάλουμε. Και το έκανε χωρίς να πει κουβέντα. Το έκανε με όλη του την καρδιά και τον ευχαριστούμε.

Το αν πετύχαμε όπως λες η αποτύχαμε σαν ομάδα, αυτό το κρίνετε εσείς. Εμείς πάντως να ξέρετε ότι προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Στο μέτρο του δυνατού φυσικά διότι ΄χουμε και οικογένεια παιδιά που και εκείνοι χρειάζονται τον δικό τους χρόνο.
Γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε και ακόμα καλύτερα μόνο που θα έπρεπε να θυσιάσουμε την ανωνυμία μας. Και αυτό δεν το θέλαμε σε καμία περίπτωση.
Είμαστε ΥΠΕΡ της ανωνυμίας των blog και υπέρ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ και ανεξάρτητης φωνής που δεν κρύβει συμφέροντα πίσω της. Συμφέροντα σαν αυτά που πολλές φορές συναντάμε στους μεγαλοδημοσιογράφους των καναλιών αλλά και σε δημοσιογράφους τοπικών εφημερίδων της επαρχίας.

Σκεφτήκαμε για κάποιο διάστημα να αναστείλουμε την λειτουργία του Φιλιατρά News. Ναι το σκεφτήκαμε. Αλλα το απορρίψαμε. Γιατι σεβαστήκαμε τον κόπο που κατέβαλε ένας άνθρωπος για να το στήσει και να το λειτουργήσει.
Εμείς λέγαμε από την πρώτη στιγμή της αποχώρησης ότι δεν έπρεπε αν συμβεί. Θέλουμε να πάει ακόμα καλύτερα το blog μας. Και οι τέσσερις μας δηλώνουμε έτοιμοι ακόμα και να φύγουμε προκειμένου το Blog να βρεί ξανά αυτή την εικόνα που είχε και που εσείς νοσταλγείτε.

Με αφορμή την επιστολή σας θα ζητήσουμε άμεσα να τακτοποιηθεί το θέμα. Ελπίζω να βρεθεί η καλύτερη λύση για το Φιλιατρινό μας blog. To blog που και εμείς αγαπάμε και υπηρετούμε πολλές φορές και εις βάρος της προσωπικής αλλά και οικογενειακής μας ζωής.

Με Εκτίμηση
Η 4μελής Ομάδα διαχείρισης

Ημερίδα για τον μαστό στην Κυπαρισσία.

Ημερίδα για την υγεία του μαστού διοργανώνει ο μορφωτικός σύλλογος Κυπαρισσίας στα πλαίσια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής προσφοράς στο γυναικείο πληθυσμό της περιοχής.

Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο "Κανελλάκης" στην Κυπαρισσία και έχει τίτλο "Ο μαστός σας - Η υγεία σας". Υπηρεσίες υγείας για τον μαστό. Πως οι γυναίκες μπορούν να ωφεληθούν από μια ειδικευμένη μονάδα μαστού.

Το θέμα θα αναπτύξει ο ειδικός χειρουργός μαστού Δρ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ αναφερόμενος σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενειών του μαστού.
Επίσης θα υπάρχει ενημέρωση για την επαγρύπνηση για τα θέματα πρόληψης από την μία εκ των τριών εκπαιδευμένων νοσηλευτριών μαστού στην χώρα μας κα. Ευγενία Σταθοπούλου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο ...........

καθηγητής Χειρουργικής ογκολογίας Gordon C. Wishart, διευθυντής υπηρεσιών μαστού στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Cambridge και της μονάδας CAMBRIDGE BREAST CLINIC στο Μητέρα.

Λαμπερή Πρεμιέρα για την Ταινία “Οι Ιππείς της Πύλου” Από αύριο στους κινηματογράφους

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, φίλοι, συντελεστές και επίσημοι προσκεκλημένοι απόλαυσαν την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου, “Οι Ιππείς της Πύλου”, στον κατάμεστο κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57).

Ο ήρωας της ταινίας είναι ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, που εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλυτώσει από τις τράπεζες. Με τη βοήθεια του Μπάμπη του “Φου”, βρίσκει καταφύγιο σ’ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας. Μοναδικοί κάτοικοι δύο αδέρφια που δε ...........

μιλιούνται και μια ανιψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία. Ο Τηλέμαχος την συναντάει τυχαία και μαγεύεται. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι «απαγορευμένες ουσίες» του Μπάμπη ... οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της. Όνειρο, πραγματικότητα, ή και τα δυό;

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Νίκος Καλογερόπουλος και οι ηθοποιοί της ταινίας Ηλίας Λογοθέτης, Τάκης Σπυριδάκης και Ιουλία Καλογρίδη.Ανάμεσα στους καλεσμένους που πλημμύρισαν τον κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ ήταν οι Μανώλης Μητσιάς, Νίκος Περάκης, Νίκος Μεγγρέλης, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Λήδα Ματσάγκου και Στράτος Μαρκίδης.

Η πρεμιέρα της ταινίας συνέπεσε με τα γενέθλια του Νίκου Καλογερόπουλου κι έτσι, πριν την έναρξη της ταινίας, οι φίλοι και συνεργάτες του του έκαναν έκπληξη με μια υπέροχη τούρτα από τα ζαχαροπλαστεία Fresh. Η βραδιά συνεχίστηκε στο club restaurant Baraonda (Τσόχα 43), όπου το “Dewar’s” φρόντισε για άλλη μια φορά να είναι πάντα γεμάτα τα ποτήρια των καλεσμένων και το κέφι να παραμείνει αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Cinema News

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παγωνιά επικρατεί απόψε στα Φιλιατρά

Πολυ χαμηλά δείχνει το θερμόμετρο στα Φιλιατρά αυτήν την ώρα, 10 λεπτά πρίν τις 3 τα ξημερώματα. ( 02:50)
Η εξωτερική θερμοκρασία έχει φτάσει τους 2,3 Βαθμούς κελσίου όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας.

Ελπίζουμε μόνο η όλη αυτή παγωνιά να μην κάνει κακό στις καλλιέργειες των αγροτών μας.

Κλίκ στην δίπλα εικόνα για μεγάλο μέγεθος

UPDATE

H θερμοκρασία κατέβηκε ακόμα παρακάτω και έφτασε τους 1,2 Βαθμούς κελσίου λίγο πρίν το ξημέρωμα.Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Κινητοποίηση αύριο για το ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών

Κινητοποίηση - κατάληψη θα κάνουν αύριο το πρωί πολίτες και φορείς των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών στο ΙΚΑ Γαργαλιάνων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το επερχόμενο κλέισιμο των δυο υποκαταστημάτων.

Το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες και υπογράφεται απο τον Διοικητή του Ροβέρτο Σπυρόπουλο και το οποίο σας παραθέτουμε, έχει αναστατώσει τους πολίτες τόσο των Φιλιατρών όσο και των Γαργαλιάνων μιας αναιρεί τα όσα είχε υποσχεθεί ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης όταν πριν ένα χρόνο είχε τεθεί πάλι το θέμα με το κλείσιμο του ΙΚΑ.

Μάλιστα τότε την δέσμευση αυτή την είχε μεταφέρει ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος.

Να υποθέσουμε ότι ο Υφυπουργός οικονομικών .........

είναι υπέρ του κλεισίματος των δυο υποκαταστημάτων;
Να υποθέσουμε ότι πλέον οι μάσκες έπεσαν και είδαμε το πρόσωπο που κρύβεται κάτω από την μάσκα;

Οι πολίτες θα πρέπει να αντιδράσουν. και θα αντιδράσουν στην καλλικρατική μανία της κυβέρνησης που με τον καλλικράτη εχει βαλθεί αν διαλύσει την Ελλάδα.

Μηνυμα της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την ημέρα της γυναίκας

Εδώ και πολλές δεκαετίες, η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί ως ημέρα της γυναίκας. Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες του αναπτυγμένου κόσμου έχουν κατακτήσει πολλά από τα αιτήματα τους, ο εορτασμός της μέρας αυτής παραμένει πάντα επίκαιρος.

Έτσι, ενώ σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ακόμη καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, το αίτημα για πλήρη και ουσιαστική ισότητα των δύο φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει ανικανοποίητο.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα ακόμη αγωνίζεται .........

να κατακτήσει ισότιμη παρουσία στην κοινωνία και, εκτός της μητρότητας και της ουσιαστικής της συμμετοχής στα θεμέλια της οικογενειακής και κοινωνικής ευθύνης, διαδραματίζει δυναμικό ρόλο με την παρουσία της και τη δράση της. Βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις, βάλλεται το ίδιο και περισσότερο από τους άντρες από την οικονομική και κοινωνική κρίση, προσπαθώντας να αντιδράσει αποτελεσματικά για να κατακτήσει στόχους και να αναβαθμίσει το γυναικείο ρόλο.

Έχοντας τις εμπειρίες του χθες και βιώνοντας τα τεράστια προβλήματα του σήμερα, η γυναίκα αντιμετωπίζει με αβεβαιότητα το μέλλον, στοχεύοντας όμως όπως πάντα, σε δυναμικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Στον αγώνα αυτό ο άντρας οφείλει να συνδράμει ως σύζυγος, σύντροφος, γιος. εργοδότης, συνοδοιπόρος με σεβασμό, αγάπη, κατανόηση και κοινό όραμα.

Συνέντευξη τύπου στο Κέντρο Περιβαλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Αύριο 9-3-2011 και ώρα 13.00 μ.μ. θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στο ΚΠΕ Καλαμάτας, σχετικά με το Σεμινάριο του Δικτύου ΕΛΙΑ – Πανελλήνια Συνάντηση Εκπαιδευτικών, μελών του Δικτύου ΕΛΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 11,12 και 13 Μαρτίου 2011.Συνελήφθη ο ληστής των ΕΛΤΑ Καλαμάτας

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο Αλβανός κακοποιός που είχε ληστέψει τα ΕΛ.ΤΑ Καλαμάτας την 1η Φεβρουαρίου, ενώ τον κατέγραφαν οι κάμερες των… θαμώνων της αντικρινής καφετέριας! Μαζί του εντοπίστηκε και ένας Έλληνας συνεργός του, ο οποίος δεν είχε συμμετάσχει στην ληστεία της Καλαμάτας αλλά σε άλλη, σε τράπεζα της Ερμιόνης Αργολίδας που και αυτή είχε γίνει… on camera!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας που ερευνούσε την ληστεία του περασμένου καλοκαιριού, κατάφερε να εξιχνιάσει και τις δύο συλλαμβάνοντας τον 27χρονο Αλβανό επειδή δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα.
Από την εξέταση των βίντεο του κλειστού ..........

κυκλώματος της Εθνικής τράπεζας που είχαν καταγράψει καρέ- καρέ την ληστεία της 2ας Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν ο ένας από τους δύο κακοποιούς που δεν… φορούσαν κουκούλα!

Τότε, οι δύο δράστες είχαν αρπάξει 20.000 ευρώ και διέφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Οι αστυνομικοί βρήκαν και τα στοιχεία του 26χρονου Έλληνα που πήρε μέρος στην ληστεία, όμως δεν συνελήφθη αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Στη συνέχεια της έρευνας, όμως, αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός αλλοδαπός ήταν ένας από τους δυο κουκουλοφόρους που εισέβαλαν πυροβολώντας στον αέρα στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. επτά μήνες αργότερα, άρπαξαν 2.000 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Όταν τους καταδίωξαν περιπολικά, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εγκατέλειψαν τη μηχανή, επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και διέφυγαν. Ο Αλβανός κακοποιός δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των δύο συνεργών του στην ληστεία.

Δείτε το video της ληστείαςΠρώτο Θέμα

Το Δημόσιο θα δανείζεται για να επιδοτεί τη μείωση των διοδίων

Τα μελλοντικά έσοδα από τα διόδια θα δανείζεται με εγγύηση το Δημόσιο για τα επόμενα έξι χρόνια, και θα επιδοτεί τους εργολάβους να μειώσουν τις τιμές, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Οι συμβάσεις του 2007 προβλέπουν ότι από το 2013, και σε ορισμένα έργα έως το 2022, το Δημόσιο θα εισπράττει μέρος των εσόδων από τα διόδια, που σε τιμές 2010 είχαν υπολογιστεί σε 23 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ολοκληρώνονται ..........

οι συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους των αναδόχων, με στόχο τη σημαντική μείωση των τιμών σε τμήματα που είναι υπό κατασκευή και μικρότερη στα υπόλοιπα. Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη τέτοια συνάντηση με του αρμόδιους του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Σπάρτη, ο οποίος στο κύριο τμήμα του αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του χρόνου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμφωνήθηκαν μειώσεις της τάξης του 10-15% στα ήδη έτοιμα 130 χλμ.

Την ίδια στιγμή, από τις 3 Μαρτίου ισχύει ο νόμος 3920/2011, που ορίζει ότι σε περίπτωση μη καταβολής διοδίων επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ, με το οποίο επιβαρύνεται «ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος». Αυτό μπορεί να μειωθεί στο μισό αν καταβληθεί μέσα σε δέκα ημέρες. Αν δεν πληρωθεί η οφειλή κοινοποιείται στην Εφορία. «Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως», αναφέρει η διάταξη, που όμως δεν κάνει λόγο για κάμερες στους σταθμούς. Γεγονός που σημαίνει ότι η Τροχαία θα πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στους σταθμούς διοδίων για να καταγράφει όσους αρνούνται να πληρώσουν.

Το κίνημα Δεν πληρώνω προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από την πλευρά του, το κίνημα κατά των διοδίων ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΣτΕ.
«Θα αξιοποιήσουμε τις διατάξεις του μόνου 390/2010 και υπολογίζουμε ότι σε ένα εξάμηνο θα έχουμε απόφαση του ΣτΕ για την επίμαχη διάταξη, την οποία θεωρούμε αντισυνταγματική», αναφέρει στην Ελευθεροτυπία ο αεροναυπηγός Τάκης Κουρής, από τη διαδημοτική επιτροπή της βορειο-ανατολικής Αττικής. Η επιτροπή είναι αποφασισμένη με την πρώτη βεβαίωση προστίμου να καταφύγει στα ένδικα μέσα. Ο νόμος του 2010 προβλέπει ότι μια υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο ΣτΕ αμέσως μετά το διοικητικό πρωτοδικείο.

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με το ενιαίο μισθολόγιο

Οι αυξήσεις, οι μειώσεις και οι ανατροπές

Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 128.000 και περιορισμό του μισθολογικού κόστους μέχρι και 2,8 δισ. ευρώ έως το 2013 προβλέπει το… ευνοϊκό -όπως χαρακτηρίζεται- σε σενάριο για τις περικοπές στο δημόσιο που θα έρθουν ανεξάρτητα από το ενιαίο μισθολόγιο, που έτσι και αλλιώς τίθεται σε ισχύ το καλοκαίρι.

Στο ευνοϊκό σενάριο, υπολογίζεται ότι ο .........

αριθμός του τακτικού προσωπικού θα μειωθεί από 740.031 υπαλλήλους σήμερα, σε 611.545 το 2013. Δηλαδή 128.486 υπάλληλοι θα αποχωρήσουν, συμπιέζοντας κατά 11% το μισθολογικό κόστος, από 19,1 δισ. που βρίσκεται σήμερα, στα 16,3 δισ. το 2013.

Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί συμπληρωματικά στις μειώσεις προσωπικού και αποδοχών με στόχο να βάλει τέλος στο αλαλούμ των επιδομάτων στο δημόσιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40% της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο αφορά την καταβολή επιδομάτων, υπερωριών και αποζημιώσεων. Δηλαδή από τα 18,6 εκατ. ευρώ, που δαπανά ο προϋπολογισμός ετησίως για τους µμισθούς τα 7,17 εκατ. ευρώ προορίζονται για παντός τύπου επιδόματα.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν και τα 15 ειδικά μισθολόγια στο δημόσιο που απολαμβάνουν δικαστές, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωμάτες, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα εξομοιωθούν μισθολογικά με τους συναδέλφους τους, που υπηρετούν σε διάφορα υπουργεία, χάνοντας έτσι κάποια επιπλέον επιδόματα, που λαμβάνουν σήμερα. Με τα ειδικά μισθολόγια, σήμερα ορισμένοι αμείβονται με ποσά από 3.500 έως 5.000 ευρώ.

Το ενιαίο μισθολόγιο φέρνει σημαντικές μειώσεις, έως και 15%, σε όσους λαμβάνουν αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή τουλάχιστον 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ενώ χιλιάδες χαμηλόμισθοι με σημαντικά, τυπικά προσόντα θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 5%.

Ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας οι μισθολογικές ανισότητες στο Δημόσιο ξεκινούν από τα 850 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 1.616 ευρώ το μήνα.

News Beast

Συναντήσεις Παπανδρέου - πολιτικών αρχηγών

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, πριν από την αναχώρησή του, για το Παρίσι και στη συνέχεια τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου, συναντάται τώρα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 2.15 το μεσημέρι με την Αλέκα Παπαρήγα, στις 3:30 με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 4. 45 με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα "ραντεβού", σύμφωνα με πληροφορίες, .........

κλείστηκαν την Πέμπτη το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, κατά την οποίες συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημέρωσαν τους αρχηγούς των κομμάτων για την πρόθεση του κ. Παπανδρέου να συναντηθεί μαζί τους.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πάντως σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα προσέλθει στο διάλογο αλλά δεν θα δώσει τη συναίνεσή της στις προτάσεις της κυβέρνησης.

Η 15χρονη που έστειλε τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ για κούλουμα στο τμήμα

Κόντρα στην χούντα του Ρέππα και των μεγαλοεργολάβων που υπηρετεί.

Την Κυριακή σας είχαμε ένα θέμα από την Zougla.gr με μια 15χρονη που δεν πλήρωσε εισιτήριο στο λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη και έστειλε τους ελεγκτές που την "τσάκωσαν" στο αστυνομικό τμήμα να κάνουν κούλουμα.

Στείλτε τους ΟΛΟΥΣ αυτούς που σας κάνουν τον καμπόσο, αυτόφορο. Η παρά τη θέληση σας κατακράτηση από ελεγκτή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και το αδίκημα ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ. Δεν χρειάζεται μήνυση από πλευράς σας

Δείτε και το Video με την μαρτυρία της 15χρονης.

Ο χιονιάς σαρώνει τη χώρα -Απροετοίμαστος ο κρατικός μηχανισμός

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ- ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ- ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

LIVE εικόνα

Δείτε LIVE εικόνα από τη Θεσσαλονίκη εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από τα Τρίκαλα εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από τα Ιωάννινα εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από την Τρίπολη εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από τη Λαμία εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από την Πάρνηθα εδώ

Δείτε LIVE εικόνα από την Πεντέλη εδώ

Αλλαγές σε ΕΚΑΣ, μειώσεις εισφορών και μέτρα υπέρ ανέργων προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Σε ευνοϊκές ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό προχωρεί το υπουργείο Εργασίας, µε αλλαγές στην καταβολή του ΕΚΑΣ, µειώσεις ασφαλιστικών εισφορών και µέτρα υπέρ των ανέργων.

Οι διατάξεις αυτές, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», θα περιλαµβάνονται στο νοµοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ (Σώµα Επιθεωρητών Εργασίας),το οποίο θα δοθεί σε δηµόσια διαβούλευση την Τετάρτη.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τα εξής: ..........

ΕΚΑΣ: Αλλαγή του τρόπου υπολογισµού του επιδόματος, ώστε να λαµβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδηµάτων.Σήµερα λαµβάνονται υπόψη συγκεκριµένα εισοδήµατα (όπως µισθοί και συντάξεις), ενώ κάποια άλλα δεν υπολογίζονται (όπως είναι τα µερίσµατα από συµµετοχή σε Ανώνυµες Εταιρείες).

Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να παρατηρούνται αδικίες, καθώς 20.000 συνταξιούχοι λαµβάνουν το επίδοµα, αν και έχουν εισοδήµατα άνω των 15.000 ευρώ.

Στόχος της νέας ρύθµισης είναι να αρθούν οι αδικίες στον τρόπο καταβολής της οικονοµικής ενίσχυσης που λαµβάνουν 350.000 συνταξιούχοι.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Θα αναθεωρηθούν οι ρυθµίσεις για τους δηµοσίους υπαλλήλους που παίρνουν και τη σύνταξη του/της συζύγου. Οι αλλαγές αυτές αφορούν σε περίπου 50.000 άτοµα.

Σήµερα καταβάλλεται ολόκληρη η σύνταξη του ∆ηµοσίου, αλλά δίνεται µειωµένη η σύνταξη του ιδιωτικού τοµέα. Με τις νέες ρυθµίσεις ο συνταξιούχος θα µπορεί να επιλέξει ποια σύνταξη θα µειώνεται, ανάλογα µε το τι τον συµφέρει.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ: Σε όλα τα ασφαλιστικά ταµεία θα εκδίδεται πρώτα συνταξιοδοτική πράξη µέχρι την τελική πράξη έκδοσης για την απονοµή της σύνταξης.

Θα εκδίδεται εντός 20 ηµερών από την κατάθεση της σχετικής αίτησης καιη αρχική σύνταξη θα χορηγείται εντός 30 ηµερών από την έκδοση της πρώτης συνταξιοδοτικής πράξης.

Υπολογίζεται πως η ρύθµιση θα αφορά 60.000 δικαιούχους ετησίως, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και στα επικουρικά ταµεία.

ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Με την κάρτα θα απεικονίζεται ηλεκτρονικά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του εργαζοµένου, καθώς και το ωράριο εργασίας. Η χρήση της καθιερώνεται από τον Ιούλιο του 2011, όπως προβλέπεται στο νοµοσχέδιο για την αναµόρφωση του ΣΕΠΕ.

∆ΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ: Καθιερώνεται η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη 400.000 ανέργων και άλλων ευπαθών οµάδων. Από το προωθούµενο µέτρο θα ωφεληθούν όσοι είτε δεν έχουν δουλειά είτε απασχολούνται προσωρινά, µε αποτέλεσµα να µη συµπληρώνουν τον απαιτούµενο αριθµό ενσήµων για να έχουν περίθαλψη.

ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙ∆ΙΩΝ: Για τις ασφαλισµένες µητέρες σε όλα τα Ταµεία -πλην ∆ηµοσίου- θα προβλέπεται η αναγνώριση µε εξαγορά (180 ευρώ τον µήνα) έως πέντε πλασµατικών ετών για την ανατροφή παιδιών ανεξαρτήτως έτους γέννησης των παιδιών (µε βάση την ισχύουσα νοµοθεσία τα έτη αναγνωρίζονταν δωρεάν αλλά αφορούσαν παιδιά που γεννήθηκαν µετά το 2000).

in.gr