Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ…

ΕΦΥΓΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δρόμος Τρίπολης - Καλαμάτας, στο Δερβένι έπαθε ολική καθίζηση και εκτάκτως ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αποχώρισε από το συμβούλιο όπου είναι σε εξέλιξη και πάει επί τόπου στο σημείο της καθίζησης.....

Από το Δημοτικό Σαφάρι



Επίσκεψη Οδυσσέα Βουδούρη σε Κορώνη - Χαρακοπιό

Με κατοίκους και παράγοντες της Κορώνης και του Χαρακοπιού συζήτησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα καθώς και να ανταλλάξει απόψεις για την γενικότερη πολιτική κατάσταση.

Στην περιήγησή του στο χώρο του λιμανιού Κορώνης, ο κ. Βουδούρης ενημερώθηκε για τις χρόνιες ανάγκες προστασίας του λιμανιού και τη διάβρωση της ακτογραμμής, αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Σχετικά με τα αιτήματα των κατοίκων, όπως την ένταξη των έργων διαμόρφωσης του λιμανιού στο ΕΣΠΑ, την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, την ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης με νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο, ο κ. Βουδούρης δεσμεύτηκε να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Ακολούθησε η συνάντηση στο Χαρακοπιό, όπου εκτός ...........

από προβληματισμούς και θέματα πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, η συζήτηση περιστράφηκε στην ενίσχυση των τιμών των αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα του λαδιού.

Πιστεύοντας ότι σημαντική πτυχή του ρόλου του Βουλευτή είναι να αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τους θεσμούς της πολιτείας, ο κ Βουδούρης εντάσσει τις επισκέψεις αυτές στον ευρύτερο προγραμματισμό περιοδειών στο Νομό.

Δήλωση καραμπάτου για την πρόταση ανακύρηξης Καντάφι σε επίτιμο διδάτορα του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Απαντώντας σε δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας -που για δικούς τους λόγους έσπευσαν να αναπαραγάγουν μερίδα τοπικών ΜΜΕ και όπως συνηθίζουν το τελευταίο διάστημα με τρόπο αντιδεοντολογικό- σε σχέση με παλαιότερη πρόταση των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας για αναγόρευση του Καντάφι σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες όλες οι χώρες της Βόρειας Αφρικής βρίσκονταν κάτω από λιγότερο ή περισσότερο καταπιεστικά καθεστώτα, τα δύο εκ των οποίων (Τυνησία, Αίγυπτος) ήδη ανατράπηκαν, ενώ αυτό της Λιβύης πνέει τα λοίσθια….

Με τη λογική των επικριτών μας, θα έπρεπε ........

η χώρα μας, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, να μην διατηρεί οικονομικές σχέσεις με τις εν λόγω χώρες. Αντίθετα η χώρα μας, όπως και όλες οι άλλες χώρες και φυσικά και οι διάφορες μεγάλες δυνάμεις, ανέπτυξαν σχέσεις, διπλωματικές και οικονομικές, με τις εν λόγω χώρες, τις οποίες μάλιστα επεδίωκαν σταθερά να βελτιώσουν, όχι μόνο λόγω της ύπαρξης στις χώρες αυτές ελληνικών κοινοτήτων, αλλά κυρίως λόγω των τεραστίων δυνατοτήτων διεύρυνσης των οικονομικών συναλλαγών.

Αυτό μαρτυρούν οι υψηλού επιπέδου επισκέψεις στη Λιβύη, όπως π.χ. το έτος 1984 (Σεπτέμβριος, επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου στην Τρίπολη και Νοέμβριος, Τριμερής Συνάντηση Παπανδρέου-Μιτεράν-Καντάφι στην Ελούντα της Κρήτης), τον Μάρτιο του 2006 του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, που τον συνόδευαν ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κ. Βουλγαράκης, οι τότε Υφυπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Βαληνάκης και Στυλιανίδης και ο τότε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δούκας, τον Ιούνιο του 2010 του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια του κ. Σπ. Κουβέλη, Υφυπουργού Εξωτερικών, για να αναφερθούμε μόνο στις πιο γνωστές. Όλες αυτές οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν με πρόσκληση του καθεστώτος Καντάφι (του ίδιου μάλιστα του Καντάφι).

Οικονομικοί ήταν αναμφίβολα και οι λόγοι για τους οποίους ο συμπολίτης μας Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στη Λιβύη, κατά τη συζήτησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου τον περασμένο Γενάρη, που οφείλουμε να τονίσουμε ότι το Επιμελητήριο συμφωνεί απόλυτα και όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα tovima.gr στις 25.01.2011 σε είδηση με τίτλο: «Ενωτικός ο Παπανδρέου, επιθετικός ο Σαμαράς», όπου γράφεται επί λέξει «Ο κ. Σαμαράς πρότεινε να προχωρήσει η Ελλάδα στη θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και μετά να την οριοθετήσει. Εμείς μπορούμε άμεσα να το κάνουμε με την Κύπρο και να το προωθήσουμε με την Αίγυπτο και τη Λιβύη».

Τις διαχρονικές θέσεις μάλιστα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ήρθε να επιβεβαιώσει και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ και τέως Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης στη σημερινή σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρ. Μαλαπάνη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και μελών της Λιμενικής Επιτροπής και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι: …οι χώρες Λιβύη και Αίγυπτος είναι όμορες χώρες της Ελλάδας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων και αυτό σε συνδυασμό με τις υποδομές συνδυασμένων μεταφορών που διαθέτει η Καλαμάτα (λιμάνι, αεροδρόμιο, οδικούς άξονες και τραίνο) αναδεικνύουν τον εθνικό ρόλο του λιμένα της Καλαμάτας αλλά και τις προοπτικές του μετά και την έγκριση του Master Plan.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι στρατηγικές -σαν και αυτή- θα πρέπει να έχουν ορίζοντα 25ετίας. Το γεγονός αυτό συνέλαβε έγκαιρα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και σταθερά από το 2001 προσπαθεί μεταξύ άλλων να εξασφαλίσει και την επιστροφή μέρους του χρέους της Λιβυκής Κυβέρνησης προς επιχειρηματίες της Μεσσηνίας και το υπόλοιπο να επενδυθεί στην αναγκαία σύμπραξη μόνιμης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Δυτικής Ελλάδας και της Ε.Ε. με τις όμορες χώρες Λιβύη και Αίγυπτο.

Οικονομικοί ήταν αναμφίβολα και οι λόγοι (και συγκεκριμένα η επίτευξη επιτέλους της θαλάσσιας σύνδεσης της Καλαμάτας με τη Β. Αφρική, που σταθερά επιδιώκουμε εδώ και πολλά χρόνια), που υπαγόρευσαν και τη δική μας πρόταση, όπως άλλωστε έχουμε επανειλημμένα δηλώσει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι σημερινοί επικριτές, που δεν επέκριναν την πρόταση, τότε που υποβλήθηκε, βρήκαν καθυστερημένα αφορμή να μας συνδέσουν με τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στις χώρες της βορείου Αφρικής, γεγονότα που μας λυπούν και μας ανησυχούν και ευχόμεθα πολύ γρήγορα να αποκατασταθεί η Δημοκρατία που τόσο ανάγκη την έχουν πρωτίστως οι φίλοι αραβικοί λαοί με τους οποίους θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις φιλίας και οικονομικής συνεργασίας επ’ ωφελεία των χωρών μας και της Μεσογείου γενικότερα.

Γιώργος Καραμπάτος: “Συμμετοχή σε Διεθνή Συνάντηση Εργασίας για το ελαιόλαδο

Στην Ιταλία (Rimini, 20-21 Φεβρουαρίου 2011) μετέβη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος, προκειμένου να συμμετάσχει σε Διεθνή Συνάντηση Εργασίας εκπροσώπων των ελαιοπαραγωγικών χωρών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ιταλικού Εθνικού Οργανισμού Ελαιολάδου Citta dell’Olio κ. Enrico Luppi, που ήταν και οργανωτής.
Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, συμμετείχαν 4 χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία) και συζητήθηκαν πολλά θέματα με κυρίαρχο τις εξελίξεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές αύξησης της κατανάλωσης ελαιολάδου, πρωτίστως στις Μεσογειακές χώρες αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Ακούστηκε ο προβληματισμός και τα ερωτήματα ..........

των συμμετεχόντων και παρουσιάστηκε το νέο σχήμα «Συνομοσπονδία Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου και Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου» στο οποίο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα συμμετέχει ως επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας. Παρουσιάστηκαν επίσης ο τρόπος λειτουργίας και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από αυτό το νέο σχήμα και συμφωνήθηκε στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας να διαδέχεται η μια ελαιοπαραγωγική χώρα την άλλη.
Μετά το πέρας της συνάντησης, εκτίμηση του Επιμελητηρίου είναι ότι η Μεσσηνία εξασφάλισε στο νέο σχήμα μια θέση συντονιστή που θα της επιτρέψει αφενός να είναι παρατηρητής των τεκταινομένων στην αγορά και στον τομέα του ελαιολάδου εκ των έσω και αφετέρου να έχει όφελος μέσω της συμμετοχής σε προγράμματα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν από το 2012 σε συνεργασία με τα επίσημα μέλη της Συνομοσπονδίας Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου.

Καθίζηση στην Ε.Ο.Τρίπολης - Καλαμάτας

Καθίζηση σημειώθηκε στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, στο Δερβένι, και εκφράζονται φόβοι ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η κακοκαιρία, το πρόβλημα θα οξυνθεί. Στο σημείο τοποθετήθηκε ειδική σήμανση, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται από τις αρχές.

Προληπτικά, και έπειτα από σχετική ..........

εντολή στην κατασκευάστρια εταιρεία του νέου αυτοκινητόδρομου, προωθείται με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή παράπλευρου δρόμου προκειμένου αν εξελιχθεί το φαινόμενο της καθίζησης - κατολίσθησης, να μην δημιουργηθεί πρόβλημα αποκλεισμού της Μεσσηνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων

Παρατείνεται μέχρι την 4η Απριλίου 2011 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν. 2238/94 (ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από κινητές αξίες, από ακίνητα, τους κατόχους ΕΙΧ κ.λπ. χωρίς εισοδήματα, κ.λπ.), που λήγει την 1η Μαρτίου 2011, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, ........

δίνεται παράταση με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, προς διευκόλυνση των φορολογουμένων, για τους οποίους εφαρμόζεται για πρώτη φορά η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και των λογιστικών γραφείων και γενικότερα προς διευκόλυνση των πολιτών.

Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες μέρες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, με αρχή για το ψηφίο 1 την 4η Απριλίου 2011.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Παράταση υποβολής δηλώσεων και για επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Σε λίγες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη καθώς δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, μέσω της οποίας επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά.

Ναυτεμπορική

EΡΤ: Παραπομπές στο πειθαρχικό συμβούλιο για τη μετάδοση του ντέρμπι

Στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται ο σκηνοθέτης του αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ο αρμόδιος Διευθυντής Παραγωγής, ο υπεύθυνος κάμεραμαν και ο συντονιστής δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την τηλεοπτική κάλυψη του ντερμπι που παρήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ

- Στη φάση ακύρωσης του γκολ του ............

Κατσουράνη, συμπεραίνουμε ότι, η διάταξη των καμερών δεν παρείχε εναλλακτικές λύσεις που να εξασφαλίζουν την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση του τηλεθεατή, η δε λήψη από τη συγκεκριμένη κάμερα (κάμερα οφσάιντ) ήταν πλημμελής.

- Οι φάσεις υψηλής αμφισβήτησης και μεγάλης σημασίας για την έκβαση του αγώνα, δεν προβλήθηκαν σε επανάληψη (replay) περισσότερες φορές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εύλογα η εντύπωση στον τηλεθεατή ότι η παράλειψη αυτή ήταν σκόπιμη και απέβλεπε στο να ευνοηθεί μία εκ των δύο ομάδων.

- Όταν έληξε ο αγώνας, σχεδόν ταυτόχρονα σταμάτησε και η ζωντανή μετάδοση, μολονότι στο γήπεδο διαδραματίζονταν επεισόδια με την εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. Παρά ταύτα, οι υπεύθυνοι της μετάδοσης δεν συνδέθηκαν εκ νέου με το γήπεδο, ώστε να υπάρξει αναφορά - παρουσίαση των όσων έλαβαν χώρα μετά τη λήξη του αγώνα.

- Οι τέσσερις κασέτες από τις φορητές κάμερες που περιείχαν στιγμιότυπα από τα όσα διαδραματίσθηκαν, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά τη λήξη αυτού, δεν εστάλησαν άμεσα στο Ραδιομέγαρο μέσω του VAN, προκειμένου να είναι δυνατή η αξιολόγηση και η δημοσιογραφική αξιοποίησή τους.

- Δεν υπήρξε ενημέρωση προς τους υπεύθυνους των ειδήσεων ότι διαδραματίστηκαν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να δοθεί η εντύπωση προς τους τηλεθεατές ότι υπήρχε υλικό το οποίο σκόπιμα δεν προβλήθηκε.

- Η περιγραφή και ο σχολιασμός των επίμαχων φάσεων από τους δημοσιογράφους χαρακτηριζόταν από έλλειψη «εμφατικότητας», με αποτέλεσμα και εδώ να δημιουργείται η εντύπωση ευνοϊκής προδιάθεσης υπέρ της μίας εκ των δύο ομάδων.

Όπως επισημαίνεται, «οι ανωτέρω παραλείψεις - πλημμέλειες στην παραγωγή και στη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός έπληξαν το κύρος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αφού ένα μεγάλο μέρος των τηλεθεατών παρέμεινε με την πεποίθηση ότι από την παρουσίαση του αγώνα απουσίαζαν τα στοιχεία της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας.

Επειδή πρέπει να καταστεί σαφές στο σύνολο των υπηρεσιών της ΕΡΤ Α.Ε, ότι κατά την κάλυψη διοργανώσεων αναλόγου προβολής και εμβέλειας, κατά τις οποίες διακυβεύεται το κύρος και η αξιοπιστία της Δημόσιας Τηλεόρασης, πρέπει να εξαντλείται το σύνολο των δυνατοτήτων της εταιρείας, ώστε να διασφαλίζεται κατά το μέγιστο δυνατόν η αρτιότητα του προϊόντος της».

Ναυτεμπορική

Χάθηκαν τα email 155.000 χρηστών

Τουλάχιστον 155.000 χρήστες του Gmail είδαν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα να εξαφανίζονται, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος το οποίο η Google προσπαθεί ακόμη να επιλύσει.

Προσπαθώντας να συνδεθούν στους ..........

λογαριασμούς τους το πρωί της Κυριακής διαπίστωσαν ότι όλα τα email, τα συνημμένα αρχεία και οι ρυθμίσεις που είχαν ορίσει είχαν χαθεί.

Πολλοί από αυτούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το Gmail ως κύρια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσαν ότι έχασαν πολύτιμες πληροφορίες ακόμη και για επαγγελματικά θέματα.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν μεταξύ αυτών που έχασαν τα email τους βρίσκονται και χρήστες από την Ελλάδα.

Μηνύματα διαμαρτυρίας

Από χθες αναρτώνται διαρκώς μηνύματα στο φόρουμ της Google, από χρήστες -κυρίως Αμερικανούς- που αναφέρουν ότι όλες οι ρυθμίσεις που είχαν κάνει στο λογαριασμό τους έχουν επιστρέψει στην κατάσταση προεπιλογής «default», τα φίλτρα που είχαν ενεργοποιήσει έχουν χαθεί, και το inbox, στο οποίο είχαν αποθηκεύσει δεκάδες ή εκατοντάδες μηνύματα, είναι εντελώς άδειο.

«Κάτι έκανε στραβά η Google, εκτός κι αν υπάρχουν χάκερ που εργάζονται υπερωριακά, διότι φαίνεται ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί σαν εμένα που μόλις έχασαν όλα τα email τους», έγραψε ένας χρήστης.

«Το πρωί όταν ξύπνησα είδα στο inbox μόνο δύο μηνύματα που είχαν σταλεί χθες το βράδυ. Όλα τα υπόλοιπα είχαν εξαφανιστεί», ανέφερε ένας χρήστης της υπηρεσίας, ενώ ένας άλλος έγραψε, εμφανώς ανήσυχος: «Φίλε, μην με τρομάζεις. Έχω κρατήσει τα email τεσσάρων ετών στον λογαριασμό μου!».

Όταν συνδέονταν στο Gmail, οι χρήστες αντίκριζαν ένα «μήνυμα καλωσορίσματος» σαν να είχαν δημιουργήσει τον λογαριασμό για πρώτη φορά.

Πολλοί χρήστες αναρωτήθηκαν αν η εταιρεία έχει ή όχι σύστημα αποθήκευσης αντιγράφων δεδομένων (backup), που να επαναφέρει τις χαμένες πληροφορίες σε περίπτωση τεχνικής βλάβης.

Επιβεβαίωσε το πρόβλημα η Google

Η Google επιβεβαίωσε ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα, το οποίο πιθανότατα οφείλεται σε σφάλμα λογισμικού (bug) που οδήγησε στην πλήρη διαγραφή των email.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, με ανάρτησή της, ότι το πρόβλημα επηρέασε λιγότερο από το 0,08% των χρηστών του Gmail, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 155.000 ανθρώπους.

Οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας δεν έχουν ακόμη αποκαταστήσει πλήρως το πρόβλημα.

«Οι τεχνικοί της Google εργάζονται για να επαναφέρουν την πλήρη πρόσβαση (στα email). Οι χρήστες που επηρεάστηκαν (από το πρόβλημα) ενδέχεται προσωρινά να μην είναι σε θέση να συνδεθούν, όσο επισκευάζουμε τους λογαριασμούς τους», αναφέρεται στην ανάρτηση της Google.

Η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι θα αποκαταστήσει όλα τα χαμένα δεδομένα «στο εγγύς μέλλον», χωρίς, ωστόσο, να ορίσει χρονοδιάγραμμα.

Το Gmail της Google -που μπήκε στην αγορά το 2007- είναι σήμερα η τρίτη δημοφιλέστερη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών comScore τον περασμένο Νοέμβριο, το Hotmail της Microsoft έχει διεθνώς 361,7 εκατομμύρια χρήστες.

Ακολουθεί το Yahoo Mail με 273,1 εκατομμύρια χρήστες και το Gmail με 193,3 εκατομμύρια χρήστες.

ΟΕΚ: Αρχίζει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου

Την έναρξη του προγράμματος επιδότησης ενοικίου και του κατασκευαστικού και μελετητικού προγράμματος από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ΟΕΚ ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου, που έχει έτος αναφοράς το 2009 με διάστημα υποβολής αιτήσεων από την 28η Μαρτίου 2011 έως την 1η Ιουλίου 2011, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: ...........

- Προσδιορίστηκε το ύψος του προγράμματος στα 110 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι μεν μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, ωστόσο, το ποσό αυτό, εξαντλεί τα οικονομικά όρια του Οργανισμού όσον αφορά στην επιδότηση ενοικίου, χωρίς να αποκλείεται ταυτόχρονα κάποια κατηγορία δικαιούχου.

- Αναμορφώθηκαν τα κριτήρια έτσι ώστε να δοθεί προτεραιότητα και να στηριχθούν εκείνοι που έχουν περισσότερο ανάγκη, συνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέα ζευγάρια και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, εργαζόμενοι με προστατευόμενα μέλη, πάντα με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του ΟΕΚ.

- Τηρήθηκε το γενικό εισοδηματικό κριτήριο μέχρι 12.000€ για την ένταξη στο πρόγραμμα, με αυξημένο ποσό επιδότησης για εισοδήματα μέχρι 6.000€ και από 6.001€ έως 9.000€.
Π.χ., για δικαιούχο παντρεμένο χωρίς παιδιά με εισόδημα α) έως 6.000€ το επίδομα ανέρχεται στα 125,00€ ανά μήνα, β) από 6.001€ έως 9.000€ 105,00€ ανά μήνα και γ) από 9.001€ - 12.000€ 85,00€ το μήνα.
Τα όρια εισοδήματος προσαυξάνονται κατά 2.000€ και το ποσό της επιδότησης κατά 25,00€ ανά προστατευόμενο μέλος.

- Επικαιροποιήθηκαν οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις με γνώμονα την άμβλυνση ανισοτήτων.

- Επανακαθορίστηκαν τα δικαιολογητικά και καθιερώνεται διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων με συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες ώστε να αποκλειστούν οι μη δικαιούχοι από το πρόγραμμα της επιδότησης. Π.χ. ζητούνται, εκτός από θεωρημένο από αρμόδια Δ.Ο.Υ. ενοικιαστήριο, πλήρη στοιχεία όχι μόνο του ιδιοκτήτη ή νομέα, αλλά και για την ίδια την κατοικία που μισθώνεται (αριθμός λογαριασμού ΔΕΗ, όροφος κλπ).

- Αναλυτική ενημέρωση από τον ΟΕΚ για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 16 Μαρτίου 2011.

- Για κατάθεση αιτήσεων και πληροφορίες στα ΚΕΠ από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου 2011.

Το κατασκευαστικό και μελετητικό πρόγραμμα έχει έναρξη δημοπρατήσεων από τον Μάρτιο 2011.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα προγράμματα το υπουργεί ανακοίνωσε ότι:

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η επεξεργασία αλλαγής του κανονισμού, καθώς και όλων των δανειοδοτικών προγραμμάτων, συνεχίζεται παράλληλα με την αξιολόγηση προτάσεων για νέα προγράμματα και συνεργασίες με πιστωτικούς οργανισμούς.

Η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο και σε κάθε περίπτωση θα έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες αποφάσεις μέχρι την 30η Ιουνίου 2011 για την έναρξη των δανειοδοτικών προγραμμάτων.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν με επιστολή του Οργανισμού όλοι οι δικαιούχοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011 από δάνεια ή κατοικίες που έχει χορηγήσει ο ΟΕΚ και για τις προϋποθέσεις ρύθμισής τους.

Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη. Επιμένει σε Μπουλούκο ο Πέτρος Τατούλης

Ως κόσμημα χαρακτήρισε τις δύο συνεδριάσεις του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος, της Περιφερειακής Γραμματείας και της Ολομέλειας, που πραγματοποιήθηκαν σε πλήρη απαρτία του συνόλου των μελών τους, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού στις εισηγητικές του τοποθετήσεις, στις δευτερολογίες αλλά και στις απαντήσεις του τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον συνδυασμό και την Περιφέρεια δύο μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, και τρεισήμισι μήνες μετά την νίκη του συνδυασμού στις Περιφερειακές εκλογές.

"Είναι μεγάλη μου τιμή που παραβρέθηκα σε ..........

δυο τόσο υψηλού επιπέδου συνεδριάσεις τις οποίες θεωρώ κόσμημα στην πορεία της πολιτικής μου δημόσιας παρουσίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Γραμματείας κατόπιν εισηγήσεως του Περιφερειάρχη εξελέγη ομόφωνα το προεδρείο της Περιφερειακής Γραμματείας το οποίο απαρτίζεται από τους κ.κ.: Τάσο Χειβιδόπουλο, Ντίνα Νικολάκου, Απόστολο Παπαφωτίου, Κώστα Μπεντεβή, Κώστα Μπιτζή, Τάκη Καρρά και Κώστα Ψυχάρη.

Συνεδρίαση Ολομέλειας πρέπει να πετύχουμε την αγαστή συνεργασία των δύο πόλων
Και στις δύο συνεδριάσεις έγιναν εκτενείς τοποθετήσεις από τους ομιλητές για τα τεκταινόμενα στην χώρα και την εξέλιξη της κρίσης. Καθολική ήταν η αποδοχή της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη ο οποίος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έχει ο συνδυασμός να ωθήσει τις εξελίξεις προς τα μπρος, με γνώμονα την προστασία των πολιτών από τις απρόβλεπτες δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται.
"Αυτή την διαφορετικότητα που στοιχειοθέτησε το πρωτόλειο πολιτικό μας πείραμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε" υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, "για να εκκινήσουμε μια νέα μορφή βιώσιμης ανάπτυξης".

Στις τοποθετήσεις τους τα στελέχη του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος έθεσαν πολλές εξαιρετικές απόψεις σε σχέση με τον συνδυασμό και τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού του. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος εξήρε τον κρίσιμο ρόλο των οργάνων των περιφερειακών ενοτήτων και την μεγάλη δυναμική που μπορούν, και πρέπει, να αναπτύξουν οι θεματικές επιτροπές μέσα από τις οποίες θα προωθούνται οι ζυμώσεις και το χτίσιμο όλων των καινοτόμων ιδεών και ρηξικέλευθων αντιλήψεων που έχει ανάγκη η περιφέρεια, προκειμένου να βγει από την κρίση και να οδηγηθεί στην πορεία μιας ευρωπαϊκής προοπτικής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην δυναμική του θεσμού επισημάνονται ότι "δεν έχουμε καμία σχέση με τον παλιό θεσμό, δεν είμαστε νομάρχες. Εξαρχής κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το νεκρό χρόνο της μετάβασης, που σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, και δεύτερον να βάλουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο καινούργιος οργανισμός είναι βιώσιμος, ευέλικτος και οι διαδικασίες διαφανείς, και απόλυτα έντιμες."
Είναι εξαιρετικά τιμητικό για εμάς, συνέχισε ο κ. Πέτρος Τατούλης, ότι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δομές της χώρας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα λιγότερα δυνατά ζητήματα σε θέματα διοίκησης και έχουμε δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο το ιδανικό background προκειμένου το ισχυρό προφίλ, που τείνουμε να κατοχυρώσουμε, να μας ανοίξει και περισσότερες ευκαιρίες στο κοντινό μέλλον.

Ήρθαμε να υπηρετήσουμε ένα διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης, τόνισε στην συνέχεια ο κ. Πέτρος Τατούλης, ένα νέο μοντέλο, μια καινούργια προοπτική, εναν ευρύτερο σχεδιασμό. Δεν ήρθαμε να διαχειριστούμε τα μικροπροβλήματα μας αλλά να ανατρέψουμε τις παλιές κακές συνήθειες της κρατικής παθογένειας δημιουργώντας νέες ισχυρές. Ήρθαμε να καταθέσουμε στο δημόσιο διάλογο μια νέα αντισυμβατική ολιστική πολιτική συμπεριφορά. Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εμείς δεν πήραμε τιμάριο εξουσίας, η Νέα Πελοπόννησος δεν είναι πρόταση διαχείρισης τιμαρίων εξουσίας, είναι μια άλλη πρόταση για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με την ευρύτερη του όρου έννοια, την έννοια της καλύτερης προοπτικής για τους πολίτες. Δεν ήρθαμε να επαναλάβουμε τα λάθη που καταδίκασαν την χώρα στην σημερινή μιζέρια και απουσία προοπτικής που σήμερα βιώνουμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν απέναντι στην υπέρβαση, σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε, και μη γελιέστε η υπέρβαση δεν ήταν ένα προεκλογικό συνθηματάκι που χρησιμοποιήσαμε και με αυτό υφαρπάξαμε την ψήφο των πολιτών όπως γίνεται συνήθως με τα προεκλογικά συνθήματα.

Η δική μας η υπέρβαση είναι ένας καινούργιος τρόπος ζωής απέναντι στις παθογένειες του συστήματος που αφορά βέβαια κάθετα και οριζόντια όλη μας την οργάνωση. Μη στεκόμαστε σε στατιστικά στοιχεία που για παράδειγμα δείχνουν ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περιφέρεια με μεγάλη εξαγωγική δυνατότητα, διότι πολύ φοβούμαι ότι οι βερμπαλισμοί και οι μεγαλοϊδεατισμοί, που τόσο στο παρελθόν μας καθοδήγησαν, αν τους ακολουθήσουμε και σήμερα θα βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις.
Οι ρόλοι τη περιφέρειας και της Νέας Πελοποννήσου είναι διακριτοί συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όμως για να δώσουμε το μάξιμουμ της ευόδωσης των στόχων μας πρέπει να πετύχουμε την αγαστή συνεργασία των δύο πόλων με μια αμφίδρομη και συνεχή αλληλοτροφοδότηση, πρέπει να θωρακίσουμε την συλλογικότητα που έχουμε ήδη δημιουργήσει να πάμε ένα βήμα ποιο μπροστά.

Η περιφέρεια Πελποννήσου θα είναι η πρώτη περιφέρεια που θα εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανόνες
"Θα είμαστε σκληροί αδυσώπητα αμετακίνητοι" με αυτή τη φράση διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την στρατηγική πολιτική του, για να συμπληρώσει "στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμόζονται οι νόμοι, θα εφαρμόζονται οι κανόνες, θα είμαστε πιστοί και αμετακίνητοι στην τήρηση όλων αυτών των πραγμάτων προκειμένου να θεμελιώσουμε το μέλλον μας σε εκείνες τις αξίες και τα ιδανικά που για τις επόμενες δεκαετίες θα αποτελέσουν πρωτογενές υλικό για την αναγέννηση της χώρας μας"
Εμείς συγκρουόμαστε ήδη με το παρελθόν, είμαστε σκληροί απέναντι σε όλους αυτούς που συνεχίζουν τον πρότερο ανέντιμο βίο τους, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα μηχανισμό να αυθαιρετεί και να καταπάτα τους νόμους στην περιφέρεια μας, τους έχουμε στείλε ήδη το μήνυμα, είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας την κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας την προηγούμενη Τετάρτη, και εκτιμώ ότι έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα του μηνύματος μας κατέληξε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι "εμείς θα απομονώσουμε τέτοια γινόμενα, εμείς ανθρώπους ταραξίες δεν αποδεχόμαστε, διότι έχουμε ανάξιε έναν ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο όπου ο καθένας μπορεί να καταθέτει την άποψη του και δεν θα αφήσουμε να υπονομευτεί από ορισμένους λίγους μεμονωμένους κρατικοδίαιτους δημόσιους υπαλλήλους που υποτίθεται ότι υπηρετούν την δημόσια θέση τους ενώ ουσιαστικά αποτελούν την ποιο συντηρητική έκφραση του πολιτικού μας πρωτογονισμού".

Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή. Δεν πληρώνουμε κανένα για να μας χαδεύει τα αυτιά. αγορά να αξιολογήσει την βιωσιμότητα η μη βιωσιμότητα του ενός ή του άλλου
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, για την εφαρμογή των νόμων και τις διαφανείς σχέσεις που εγκαινιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλους του θεσμικούς πυλώνες του συστήματος ο Πέτρος Τατούλης σχολίασε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ότι "ο περιφερειακός τύπος δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεφύγει από τις γνωστές παθογένειες που υπάρχουν και σε κεντρικό επίπεδο και αυτό γιατί και η δική μας κοινωνία είναι μια μικρογραφία του ευρύτερου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε".

"Βλέπω την αγωνία τους, συμμερίζομαι την προσωπική τους ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να υπηρετήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την υπηρέτηση του δημίου συμφέροντος και μόνο, και αυτό γιατί και σε αυτό το σημείο φέρνουμε το καινούργιο σημείωσε συνεχίζοντας "Δεν θέλουμε περίεργες σχέσεις δεν μας αρέσουν τα εξουσιαστικά διλλήματα. Δεν πληρώνουμε κανένα για να μας χαδεύει τα αυτιά. Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή, έτσι τους είχαν συνηθίσει, και αυτό θα το κατανοήσουν με το καιρό. Την αλλαγή θα την κατανοήσουν με τον καιρό αφού εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε την αγορά να αξιολογήσει την βιωσιμότητα η μη βιωσιμότητα του ενός ή του άλλου.

Δεν είναι τυχαίο προσέθεσε ο Πέτρος Τατούλης που η παθογένεια που διατρέχει όλα τα μήκη και τα πλάτη του κοινωνικού ιστού, έχει "υποχρεώσει" κομμάτι του περιφερειακού τύπου να στηρίζει πολιτικές αναλύσεις πάνω στους πολιτικούς επικοινωνισμούς Περιφερειακού Συμβούλου του οποίου η παράταξη κατέλαβε 2,5% στις εκλογές του Νοεμβρίου. Εκεί έγκειται η μεγάλη μας αδυναμία, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, να κατανοήσουμε δηλαδή την πεμπτουσία της δημοκρατίας, αφού κάποιοι επιμένουν να εξετάζουμε την κάθε άποψη από την σκοπιά του πόσο εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα ή τις δικές τους επιδιώξεις.

Για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Στο θέμα του περιφερειακού συμπαραστάτη σημείωσε ο κ. Τατούλης, θα επιμείνουμε στην αρχική μας διατύπωση. Το διακύβευμα του θεσμού δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η κατοχύρωση της συναίνεσης, που είναι ένα βαθιά πολιτικό θέμα. Από την στιγμή που εμείς ως συμπολίτευση, και κάτω από την δική μου προσωπική παρέμβαση, υπερψηφίσαμε όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με την εκλογή προσώπων στα νέα όργανα, όφειλαν και εκείνοι έξαρχε να είχαν στηρίξει αντίστοιχα και τις δικές μας επιλογές υπογράμμισε για να καταλήξει: "Το ζήτημα της απώλειας κάποιον δικών μας ψήφων στις ψηφοφορίες είναι ένα ζήτημα ηθικό το όποιο δεν θέτω γιατί ποτέ δεν υπήρξα ηθικιστής, το πολιτικό όμως πρόβλημα το έχουν οι μειοψηφίες, που αρνηθήκανε να μας απλώσουν το χέρι στην συναινετική διαδικασία που εμείς έμπρακτα από την πρώτη κιόλας μέρα υποδείξαμε".

Μεσσηνιακες εφημερίδες της 28ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.